Jegyzőkönyv. Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének május 13-i üléséről

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Jegyzőkönyv. Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2004. május 13-i üléséről"

Átírás

1 3-1-7/2004. Jegyzőkönyv Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének május 13-i üléséről Jelen vannak: Bókay Endre, dr. Bretter Zoltán, Cservék Ágnes, dr. Deák Péter, De Blasio Antonio, Dévényi Sándor, Erb József, dr. Fekete Éva, Fratanolo János, dr. Füredi Péter, dr. Gáspár Gabriella, Gonda Tibor, Hering Gyula, Hódosi Vera, dr. Hudvágner Sándor, Kablár János, Kerényi János, Kittl János, Kukai András, dr. Kunszt Márta, Meixner András, dr. Mikes Éva, Mindum Károly, Molnárné Garai Edit, Molnár Ferenc, Nagy Csaba, Németh Balázs, Nyőgéri Lajos, Papp Gábor, Pintér János, dr. Schmidt József, Soó László, Staub Ernő, dr. Toller László, dr. Tóth Bertalan, Tóth Mihályné, Trombitás Károly, Várbíró Péter, Várnai Márton, Weller János Távollévő képviselők: Horváth Zoltán, Juhász István, Sík László Lajos Jelen vannak továbbá: dr. Papp Judit címzetes főjegyző, dr. Mikes Éva országgyűlési képviselő, dr. Pavlov Milica a Szerb Kisebbségi Önkormányzat képviselője, Sajkás Péterné az Ukrán Kisebbségi Önkormányzat elnöke, dr. Kelemen László, Nyirati István, Szirmai Csaba, Kékes Péter vezérigazgató, Kiss Tibor ügyvezető igazgató, Petrich Csaba igazgató, dr. Varga István, dr. Modrovits Sándor, dr. Tolnai Márta, dr. Sohár Endre, Póla József, Jeszták Lajos, dr. May Gábor, dr. Berhiday Ilona főosztályvezetők, dr. Nász László, Kelemen György, Decsi János, dr. Milter Anna, Balázsné Donáth Aranka osztályvezetők, Schranz Richárd a Közterület-felügyelet vezetője. Nyaka Szabolcs Új Dunántúli Napló, Marton Zoltán a Pécs TV Kft. képviseletében, dr. Schmidt Emilia FEB elnök, dr. László Gyula FEB elnök, dr. Kerécz Tamás igazgatósági elnök

2 2 Dr. Toller László: köszönti az ülésen megjelenteket. Megállapítja, hogy a testületi ülés elején 36 fő képviselő megjelent, az ülést határozatképessé nyilvánítja és 9.30 órakor megnyitja. Megkérdezi, az írásban kiküldött napirendhez van-e javaslat? Kukai András: napirendre kéri a Közös pályázat benyújtása a forgalomirányító rendszer korszerűsítésére, valamint a távollévő Juhász István képviselőtársa nevében a Pécsi Városüzemeltetési és Vagyonkezelő Rt ingatlanának értékesítése című előterjesztéseket. Gonda Tibor: napirendre kéri a Pályázat benyújtása Világörökségi terület fejlesztése témában, valamint a Munka Pécs-Baranyáért KhT ügyvezető igazgatójának megválasztása című előterjesztést. Utóbbit kéri az ebédszünet után besorolni, miután a Gazdasági, Tulajdonosi és Vállalkozási Bizottság az ebédszünetben fogja megtárgyalni. Bókay Endre: napirendre kéri a BIOKOM Kft. és a MIZO PVSK FEB tagságával kapcsolatos személyi ügyeket. Dr. Bretter Zoltán: Horváth Zoltán alpolgármester nevében napirendre kéri a GVOP pályázat benyújtása, valamint a GVOP pályázat Intelligens városkalauz projektjében való részvétel című előterjesztéseket. Dr. Toller László: napirendre kéri a Pécs Világörökségi puffer zóna: bemutathatóság és turista fogadás című PEA projekt támogatási szerződésének megkötése című előterjesztést. Nagy Csaba: indítványozza a meghívó 2. napirendi pontjában szereplő előterjesztés tárgyalásának elhalasztását, mivel a vezérigazgató szerződése január 1-én lejárt, amelyet emlékezete szerint ideiglenesen meghosszabbítottak ez év május elejéig. Ez az időpont is lejárt, és miután a FIDESZ frakció tudomásukra jutott, hogy más távlati elképzelések vannak a cég jövőjére vonatkozóan, ezért javasolja, előbb tárgyalják meg a Pécsi Ipari Park beszámolóját, és a soron következő Közgyűlésen döntsenek a vezérigazgató személyéről. Dr. Toller László: előterjesztőként nem támogatja a javaslatot, mivel nem függ össze a két ügy. Amikor a konkrét elképzelés szóba kerül, összevonható minden ezzel kapcsolatos gondolat visszamenőleg is. Jelenleg döntési kényszer áll fenn. A jövőre vonatkozó elképzelés több csatornás; figyelemmel kell lenni a honvédségi terület átvételére, és a Bányavagyon-hasznosító vagyonával kapcsolatos fogadó készségre, amelyről előzetes tárgyalások folynak. Egyik esetben sincs döntési helyzetben az önkormányzat. A honvédségi ingatlan tekintetében nem szükséges közgyűlési döntés, de ettől függetlenül természetesen tárgyalhatják. A Bányavagyon-hasznosítóval kapcsolatban még koncepcionális kérdésekben sem értenek teljesen egyet a kormánnyal, amíg ez nem történik meg, nem kívánják komplex módon előterjeszteni a témát.

3 3 Kéri képviselőtársa járuljon hozzá, hogy most tárgyalják meg az előterjesztést, és majd később tekintsék át a város teljes vagyongazdálkodását, melyre van egy saját szervezetük. Nagy Csaba: kérdést kíván feltenni Kukai András bizottsági elnöknek a 81/2001. (12.20.) sz. rendelet 13.. (3.) bekezdésében írtakra figyelemmel kérdése erkölcsösnek tartja-e, hogy egy regisztrált engedéllyel rendelkező állampolgárt egy apró kellemetlenség miatt megbüntessen a PVV Rt. Vállalkozási Divíziója? De Blasio Antonio: két kérdést kíván feltenni polgármesternek; az egyik a kátyúzási programmal kapcsolatos, melynek listáját az elmúlt ülésen tett kérésére megkapott. Ezt köszöni. Második kérdése a múlt hét végén megrendezett Rattler Kerékpáros Kupa verseny melyen Kittl János képviselőtársuk személyesen is részt vett után felmerült problémákra vonatkozik. Dr. Gáspár Gabriella: kérdést kíván feltenni Horváth Zoltán alpolgármesternek amennyiben addigra megérkezik az Inter-Magyar zenekar által készített CD-lemez városi kiadásával kapcsolatban. Dr. Toller László: javasolja képviselő asszonynak, hogy a kérdését tegye fel, és ha az alpolgármester úr jelen lesz, válaszol, ha nem akkor az SZMSZben megadott határidő szerint ad választ, amelyről természetesen később tájékoztatják a Közgyűlést. Dévényi Sándor: fontos előterjesztések kerültek kiosztásra, amit nem tart helyesnek, mert nem tudnak megfelelően felkészülni. Ha a Közgyűlés mégis napirendre veszi ezen előterjesztéseket, akkor kéri, hogy a Pécsi Városüzemeltetési és Vagyonkezelő Rt ingatlanának értékesítése tárgyú előterjesztést vegyék előre a napirendi sorban, mert szeretne részt venni a vitában, de más elfoglaltsága miatt nem tudja megvárni az ülés végét. Dr. Toller László: úgy látja, a PVV Rt. beszámolóját követően, 22.napirendi pontként tudják tárgyalni legkorábban az előterjesztést. Több kiegészítés nem lévén, szavazást kér a Pécs Világörökségi puffer zóna: bemutathatóság és turista fogadás című PEA projekt támogatási szerződésének megkötése című előterjesztés napirendre vételéről. Megállapítja, hogy a Közgyűlés 33 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett az előterjesztést napirendre vette. Szavazást kér a Pályázat benyújtása Világörökségi terület fejlesztése témában című előterjesztés napirendre vételéről. Megállapítja, hogy a Közgyűlés 37 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal az előterjesztést napirendre vette.

4 4 Szavazást kér a GVOP pályázat benyújtása című előterjesztés napirendre vételéről. Megállapítja, hogy a Közgyűlés 34 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, 1 tartózkodás mellett az előterjesztést napirendre vette. Szavazást kér a GVOP pályázat Intelligens városkalauz projektjében való részvétel című előterjesztés napirendre vételéről. Megállapítja, hogy a Közgyűlés 34 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, 1 tartózkodás mellett az előterjesztést napirendre vette. Szavazást kér a Közös pályázat benyújtása a forgalomirányító rendszer korszerűsítésére című előterjesztés napirendre vételéről. Megállapítja, hogy a Közgyűlés 34 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal az előterjesztést napirendre vette. Szavazást kér a Pécsi Városüzemeltetési és Vagyonkezelő Rt ingatlanának értékesítése című előterjesztés napirendre vételéről azzal, hogy a PVV Rt évi munkájáról szóló beszámoló után tárgyalják. Megállapítja, hogy a Közgyűlés 32 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, 2 tartózkodás mellett az előterjesztést napirendre vette. Szavazást kér a Munka Pécs-Baranyáért KhT ügyvezető igazgatójának megválasztása tárgyú előterjesztés napirendre vételéről, azzal, hogy a napirendi pontok végén tárgyalják, mivel még bizottsági tárgyalást igényel. Megállapítja, hogy a Közgyűlés 28 igen szavazattal, 4 ellenszavazattal, 3 tartózkodás mellett az előterjesztést napirendre vette. Szavazást kér a BIOKOM Kft. Felügyelő Bizottsága tagjának megválasztása tárgyú előterjesztés napirendre vételéről, azzal, hogy 7. napirendi pontként tárgyalják. Megállapítja, hogy a Közgyűlés 29 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett az előterjesztést napirendre vette. Szavazást kér a PVSK MIZO Felügyelő Bizottsága tagjának megválasztása című előterjesztés napirendre vételéről, azzal, hogy 6. napirendi pontként tárgyalják. Megállapítja, hogy a Közgyűlés 29.igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett az előterjesztést napirendre vette. Szavazást kér Nagy Csaba ügyrendi javaslatáról, mely szerint a Pécsi Ipari Park Rt. vezérigazgatójának megválasztása című napirendi pontot ma ne tárgyalják.

5 5 Megállapítja, hogy a Közgyűlés 11 igen szavazattal, 10 ellenszavazattal, és 13 tartózkodás mellett az ügyrendi indítványt elutasította. Végül szavazást kér az ülés napirendjéről az elhangzott kiegészítésekkel együtt. Megállapítja, hogy a Közgyűlés 32 igen szavazattal, 4 tartózkodás mellett az ülés napirendjét az alábbiak szerint elfogadta: N a p i r e n d: 1/a.) Tisztségviselői beszámoló 1/b.) Beszámoló lejárt határidejű határozat végrehajtásáról, bizottságok átruházott hatáskörben hozott döntéseiről 2.) A Pécsi Ipari Park Rt. vezérigazgatójának megválasztása 3.) A BIOKOM Kft. könyvvizsgálójának megválasztása 4.) Bóbita Bábszínház magasabb vezetői (igazgatói) munkakörének betöltése 5.) Szavazatszámláló bizottságok új tagjainak megválasztása 6.) PVSK Basketball Kft. Felügyelő Bizottsága tagjának megválasztása 7.) BIOKOM Kft. Felügyelő Bizottsága tagjainak megválasztása 8.) Pécs-Újhegy, Pécs-Üszög Településrészi Önkormányzatok SZMSZeinek jóváhagyása 9) Városrész rehabilitációs programjavaslat és játszóterek, utcabútorok 10.) Városi Labdarúgó Stadion rekonstrukcióhoz forrás biztosítása 11.) Mohácsi út sz. alatti lakóépület kiüresítése 12.) A Pécs, Dobó I. u. 89. sz. alatti ingatlanban védőnői szolgálat és irattár kialakítása K é r d é s e k: a.)de Blasio Antonio: kátyúzási programról b.)nagy Csaba: erkölcsösnek tartja-e a Város- és Környezetfejlesztési Bizottság elnöke, hogy egy regisztrált engedéllyel rendelkező állampolgárt egy apró kellemetlenség miatt megbüntessen a PVV Rt. Vállalkozási Divíziója?

6 6 13.) Utcai szociális munka feladatellátás tervezése a évi költségvetésben 14.) Pécs Világörökségi puffer zóna: bemutathatóság és turista fogadás című PEA projekt támogatási szerződésének megkötése 15.) Pályázat benyújtása Világörökségi terület fejlesztése témában 16.) Integrált Nappali Szociális Intézmény alapító okiratának módosítása 17.) A Pécsi Ipari Park Rt. alapító okiratának módosítása 18.) A BIOKOM Kft. társasági szerződésének módosítása 19.) A BIOKOM Kft évi üzleti tevékenységéről szóló beszámoló 20.) A Pécsi Ipari Park Rt évi üzleti tevékenységéről szóló beszámoló 21.) A Pécsi Vízmű Rt évi üzleti tevékenységéről szóló beszámoló 22.) A Pécsi Közlekedési Rt évi üzleti tevékenységéről szóló beszámoló 23.) A Pécsi Városüzemelési és Vagyonkezelő Rt évi üzleti tevékenységéről szóló beszámoló 24.) Pécsi Városüzemeltetési és Vagyonkezelő Rt ingatlanának értékesítése 25.) A Pécsi Temetkezési Vállalat évi üzleti tevékenységéről szóló beszámoló 26.) Pécs Megyei Jogú Város turizmusfejlesztési koncepciója 27.) Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata informatikai stratégiai tervei 28.) A Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok működésének fejlesztésére kiírt pályázaton való részvétel 29.) Xavér utcai Egyesített Szociális Intézményben Aranyhíd Egyesület székhelyének elfogadása 30.) A 32. sz. háziorvosi körzet területi ellátási kötelezettségének biztosítása 31.) A 35. sz. fogászati körzet területi ellátási kötelezettségre vonatkozó szerződés módosítása 32.) Fénysugár Alapítvány támogatása

7 7 33.) Martyn Ferenc Alapítvány támogatásának jóváhagyása 34.) Közmunkaprogram keret évi felhasználása 35.) A Pécsi Napközi Otthon Alapítvány szerződés-módosítási kérelme 36.) Az önkormányzat tulajdonában lévő üres lakások értékesítésre történő kijelölése 37.) Szieberth Róbert Általános Iskola B épülete, és iskola épülete áttervezésére megbízás 38.) Petőfi utcai lakások áthelyezése a szociális lakásgazdálkodási keretbe 39.) A Pécsi 36664, és a 36668/1 hrsz-ú földterületek önkormányzati tulajdonba vétele 40.) /6 hrsz-ú ingatlan felajánlása közút céljára 41.) A PVV Pécsi Városüzemelési és Vagyonkezelő Rt. megbízása mezőgazdasági haszonbérletekre vonatkozóan 42.) GVOP pályázat benyújtása 43.) Közös pályázat benyújtása a forgalomirányító rendszer korszerűsítésére 44.) GVOP pályázat Intelligens városkalauz projektjében való részvétel 45.) Munka Pécs-Baranyáért KhT ügyvezetőjének megválasztása Napirenden kívüli felszólalások: Dr. Fekete Éva: közétkeztetés pályáztatásának körülményei Nagy Csaba: a kormányzó koalíció erkölcsi felelőssége Zárt ülésre javasolt előterjesztések, melyről külön jegyzőkönyv készült a 3-5-5/2004. sz. alatt: 1.) Szentessy Lászlóné közgyógyellátási ügye 2.) Fehér Gáborné rendszeres szociális segély ügye 3.) Németh Ferenc állattartása 4.) Szentgyörgyi Gábor ebtartása

8 8 A közgyűlési vita anyaga 1-9. kazettán. Dr. Toller László: tájékoztatást ad a április 22- ei közgyűlés zárt ülésén hozott döntésekről. A 177/2004. (04.22.) kgy. számú határozattal idősek otthoni beutalás ügyében, a 178/2004. (04.22.) kgy. számú határozattal közgyógyellátási ügyben, a 180, 181/2004. (04.22.) kgy. számú határozatokkal ebtartási ügyekben fellebbezéseket bírált el a testület. Napirend tárgyalása: 1/a.) Tisztségviselői beszámoló 1/b.) Beszámoló lejárt határidejű határozat végrehajtásáról, bizottságok átruházott hatáskörben hozott döntéseiről Előterjesztő: dr. Toller László polgármester Dr. Toller László: tisztségviselői beszámoló keretében elmondja, az elmúlt héten megtartották a sajtótájékoztatót, ahol bejelentették a városvezetés szándékát az anyag még nem került a Közgyűlés elé hogy Pécs városa szeretne kandidálni 2010-re az Európa Kulturális Fővárosa címre. A sajtótájékoztatót Schiffer úrral a budai várban kedden délután 3 órakor tartották, ahol elhangzott, hogy a főváros is kandidálna erre a címre bár még tisztségviselői döntés szintjén van és Debrecent hívná segítségül. Ők úgy gondolják, Pécs magában is megáll. Az MTV 1-es csatornáján ma este leadnak egy 8 perces részt, aki teheti, nézze meg. Felfogásbeli különbség van Schiffer úrral kettejük között a kultúráról. A fővárosnak teljesen más elképzelése van ez ügyben, természetes súlyánál fogva képzeli el a pályázaton való jelenlétet. Ők pedig azt mondják vidéken Horváth Gyulától idéz hogy az első komoly kulturális decentralizáció lehetne a rendszerváltás után az, ha Pécs nyerhetné el a címet. A régió erőivel együtt képzelik el az egészet, és a településkultúrát ugyanolyan egyenértékű kultúrának veszik, mint a művészeti ágazatokat, illetve a kultúra más területeit. Amint a pályázati kiírás megjelenik Közgyűlés elé terjesztik a javaslatot. Eddigi munkájukat dr. Kunszt Márta alpolgármester összegezte egy sajtótájékoztatón. A folytatás pedig a legszélesebb civil körben és minden társadalmi szervezet bevonásával történik. Örül annak, hogy most már sok kitalálója van ennek az ügynek, de azért neki Horváth Gyula az MTA RKK igazgatója a legszimpatikusabb, hiszen az intézet már 15 éve javasolta, hogy Pécs ilyen jellegű település legyen a bányászat felszámolása után. A tudomány mondta ki először, és nem az egyéni ambíciók győzködése alapján került terítékre. Várbíró Péter: megköszöni, hogy a munkatervben meghatározott, de a mai napirendből elmaradt előterjesztések felsorolását írásban megkapták. Reméli, a későbbiekben is lehet erre számítani, ha eltérés lesz, bár célszerű lenne, ha a következő munkatervet megfontoltabban készítenék el, illetve betartanák.

9 9 A lejárt határidejű határozatokról szóló beszámoló határozati javaslat 1. pontja egy korábbi határozat módosítására vonatkozik, mely szerint a PVV Rt. Felügyelő Bizottságának egyik tagját a mai nappal, de február 1-i visszamenőleges hatállyal bízzák meg december 12-ig. Ezt nem tartja korrekt megoldásnak, bár tudja, hogy adminisztrációs hiba következménye, de azt javasolja, ne február 1-től, hanem május 15. legyen a megbízás kezdeti időpontja. Kéri javaslatának elfogadását. Az Ifjúsági és Civil Kapcsolatok Bizottságának 41/2004. (04.13.) sz. határozata egy március között megtartott konferencia megrendezésére vonatkozik, a határozat pedig április 13-án, visszamenőleg készült. A Kulturális Bizottság 46/2004. (04.01.) sz. határozatával egy 2004-es szakkiállításon és vásáron való részvétel költségeinek biztosításáról döntött. Javasolja, a későbbiekben az adott összeghez támogatóként jelöljék meg Pécs Megyei Jogú Város Kulturális Bizottságát. Az Egészségpolitikai és Szociális Bizottság azon határozatából idéz, amely drogmegelőzési rendezvény működési költségéről szól. Úgy gondolja, érdemes elgondolkodni a szóösszetételen. A bizottság a 68/2004. (04.15.) sz. határozatával utólagosan ítélt meg ,- Ft-ot a rendezvényre. Ebben korrekten rögzítik, hogy a támogatás utólagos. További észrevétele, hogy a József A. u. 10. a Baranya Megyei Közigazgatási Hivatal székhelye, és nem a bizottság egyik határozatában szereplő közgyógyellátásra jogosult személy lakcíme. A Jogi, Igazgatási, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság előterjesztésében az előző Közgyűlésen tárgyalták a közbiztonsági koncepciót. Akkor felvetette, hogy a Közbiztonsági Egyesület az elmúlt évektől eltérően kérése ellenére nem kapott támogatást ez évben. Azóta nem kapott választ hivatalból, a polgárőrségtől viszont újabb beadvány érkezett. A legutóbbi érdeklődésére azt a választ kapta, hogy az ügy folyamatban van, azonban ma, május 13-án nem látszik ennek a folyamatnak a vége. Úgy gondolja, célszerű lenne belátható időn belül dönteni, a polgárőrség támogatási kérelméről. Dr. Toller László: képviselőtársa első kérdésére válaszolva elmondja, a határozati javaslatban az szerepel, hogy Hesz Jánost a PVV Rt. felügyelő bizottsági tagjának a január 29-i Közgyűlésen választották meg. Nem visszamenőleges hatállyal történik a megválasztás, csupán a határozat kijavításáról van szó. Dr. Schmidt József: a Közbiztonsági Egyesület támogatásával kapcsolatos kérdésre ismételten azt tudja mondani, hogy az ügy folyamatban van. Ezen a héten találkozott a Polgárőr Egyesület és a Megyei Polgárőr Szövetség vezetőjével. Részletesen megismerkedett munkájukkal, és tájékoztatta őket arról, hogy a Jogi, Igazgatási, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság keretéből számíthatnak támogatásra. Molnárné Garai Edit: a Jogi, Igazgatási, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság 29/2004. (04.13.) sz. határozata a Pécs Szabadságharc u. 1. sz. alatti épület bányakárának rendezésére vonatkozik. A Török István utcai iskola bányakára minden esetben együttesen szerepelt a Szabadságharc utcai tagintézménnyel. Az említett határozatban nem találja a Török István

10 10 utcai Iskola bányakárát. Kérdése, miért nem tárgyalta a bizottság ezen iskola bányakár ügyét? Dr. Schmidt József: a Török István utcai intézmény nem szerepelt az előterjesztésben, a pontos választ később kívánja megadni. Dr. Toller László: kéri jegyző asszonyt, hogy a jövőben is minden Közgyűlés előtt kerüljön kiosztásra, miben és miért tértek el a munkatervben meghatározott napirendtől. Több hozzászólás nem lévén, szavazást kér az előterjesztésről és a határozati javaslatról, valamint a tisztségviselői beszámolókról. Megállapítja, hogy a Közgyűlés 25 igen szavazattal, 6 tartózkodás mellett az előterjesztést, a határozati javaslatot és a tisztségviselői beszámolókat elfogadta. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 182/2004. (05.13.) sz. határozata beszámoló lejárt határidejű közgyűlési határozat végrehajtásáról és átruházott hatáskörben hozott bizottsági döntésekről, tisztségviselői beszámolókról, valamint a 10/2004. (01.29.) kgy. határozat módosításáról 1.) A Közgyűlés dr. Toller László bejelentését tudomásul véve a 10/2004. (01.29.) számú határozatának 1.) pontját az alábbiak szerint módosítja: 1. A Közgyűlés Hesz Jánost / 7629 Pécs, János u. 9. / a PVV Pécsi Városüzemelési és Vagyonkezelő Rt. Felügyelő Bizottsága tagjának - a bizottság tagjaira érvényes díjazással ( Ft/hó), a jelenlegi tagok megbízásának lejártáig február 1. napjától december 12-ig - megválasztja. A határozat többi része változatlanul marad. A Közgyűlés utasítja a Tisztségviselői Kabinet vezetőjét, hogy ezen döntését juttassa el a PVV Rt.-nek a további intézkedések megtétele érdekében. Határidő: azonnal Felelős: dr. Varga István főosztályvezető 2.) A Közgyűlés dr. Toller László polgármester bizottságok átruházott hatáskörben hozott döntéseiről szóló beszámolóját az alábbiak szerint fogadja el:

11 11 Az Ifjúsági és Civil Kapcsolatok Bizottsága 30, 31/2004. (03.17.), 36, 37, 39, 40, 41/2004. ( ) sz. határozatait az előterjesztés 1. számú melléklete alapján; A Város- és Környezetfejlesztési Bizottság, a Közlekedési és Kommunális Bizottság, valamint a Lakásfejlesztési és Gazdálkodási Bizottság együttes ülésén hozott 31/2004. (03.31.) sz. határozatát az előterjesztés 2. számú melléklete szerint; A Kulturális Bizottság 38, 40, 41, 44, 46/2004. ( ) határozatát az előterjesztés 3. számú mellékletében foglaltak alapján; Az Egészségpolitikai és Szociális Bizottság 50, 54, 55, 56/2004. ( ), valamint az 56/2004. ( ), 68, 71, 73, 76/2004. ( ) sz. határozatait az előterjesztés 4. számú melléklete alapján; A Gazdasági, Tulajdonosi és Vállalkozási Bizottság 101, 102/2004. ( ), a 119, 120, 121, 126/2004. (04.13.) sz. határozatait az előterjesztés 5. sz. mellékletében írtak alapján; A Közlekedési és Kommunális Bizottság 28, 29/2004. (04.06.) sz. határozatait az előterjesztés 6.sz. mellékletében foglaltak alapján. A Jogi, Igazgatási, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság 26, 29, 30, 31/2004. (04.13.) sz. határozatait az előterjesztés 7. sz. mellékletében szereplőek szerint; A Költségvetési Bizottság 57, 59, 60, 61, 68, 74, 75, 76, 83/2004. (04.14.) sz. határozatait az előterjesztés 8. sz. melléklete szerint; Az Egészségpolitikai és Szociális Bizottság 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49/2004. (04.01.), 59, 60, 61, 62, 63, 65, 67/2004. (04.15.) sz. határozatait a képviselőknek rendelkezésre bocsátottak szerint. A Közgyűlés dr. Toller László polgármester tisztségviselői beszámolóit tudomásul veszi, és elfogadja. Kapják: dr. Toller László polgármester, dr. Tóth Bertalan, Hódosi Vera, Meixner András, Nyőgéri Lajos, Juhász István, Kukai András, dr. Schmidt József bizottsági elnök, dr. Varga István főosztályvezető, dr. Járai Ferenc gazdasági tanácsadó 2.) A Pécsi Ipari Park Rt. vezérigazgatójának megválasztása Előterjesztő: Gonda Tibor alpolgármester

12 12 Dr. Toller László: megjegyzi, talán szokatlannak tűnik, hogy 1 éves megbízatást javasolnak a vezérigazgató úrnak. A vagyonkezelés tekintetében nagy változtatásokat terveznek az elkövetkező időszakban. Személyesen kezdeményezte a VOLÁN társaságok tulajdonba adását, a honvédelmi tárca pedig kezdeményezte, hogy az önkormányzat vegye át a honvédelmi ingatlanokat. Hatalmas területek, és nagy vagyon kerülhet az önkormányzat tulajdonába, ezért át kell tekinteniük a vagyongazdálkodás rendszerét és a vagyonkezelő szervezetek sorsát is, mivel a Bányavagyonhasznosító Rt. felajánlotta a részvénycsomagját az Ipari Park Rt-ben, amely igen nagy felelősséggel jár. Sok olyan ügy van, amely miatt érdemes azon gondolkodniuk, hogy egyes szervezetek élén milyen változtatásokat hajtsanak végre. Ebbe a körbe tartozik Kékes Péter megbízatása is. Az egy évre szóló átmeneti megbízás nem azt jelenti, hogy egy év után megszűnik a megbízatása, de meg kell találniuk az új struktúrákat. Az előterjesztésben három év szerepel, azonban a Gazdasági, Tulajdonosi és Vállalkozási Bizottság támogatásával benyújtott egy módosító javaslatot, mely szerint 1 évig adjanak határozott idejű megbízást a vezérigazgató úrnak. Nincs semmiféle Kékes-ügy, Kékes úrral tartós együttműködést tudnak elképzelni, és úgy gondolja, vezetői megbízatása pedig más szinten akár magasabb szinten is folytatódhat. Kéri az elmondottak figyelembevételével tárgyalják az előterjesztést. Továbbá kéri az előterjesztő Gonda Tibor alpolgármestert, nyilatkozzon a módosító indítványról. Gonda Tibor: jelzi, hogy a módosító indítványt előterjesztőként befogadja, mely szerint a vezetői megbízás április 30-ra módosul. Tájékoztatásul elmondja, a Gazdasági, Tulajdonosi és Vállalkozási Bizottság 5 egybehangzó igen szavazattal fogadta el a módosító javaslatot. Erb József: örömmel veszi, hogy nincs Kékes-ügy, bár számukra soha nem is volt. Viszont létezik a Pécsi Ipari Park ügye, amely a város szempontjából sokkal fajsúlyosabb. A Pécsi Ipari Parknak funkciójánál fogva a pécsi gazdaság fejlesztés egyik oszlopának kellene lenni. Örömmel hallja, hogy a polgármester úr által felsorolt vagyontárgyak előre láthatólag a pécsi vagyont fogják gyarapítani. De ez csak az egyik oldal, természetesen célszerű, ha a vagyonkezelés egy kézben van, de a pécsi gazdaság fejlesztését elsősorban az iparfejlesztésre céloz profi módon kell végezni. Az egy éves igazgatói megbízást nyilván átmeneti megoldásként kell értékelni, mert Kékes Péter eddig kiválóan végezte a munkáját. Következésképpen azokat a feladatokat kellene meghatározni, amelyeket a továbbiakban a Pécsi Ipari Parktól elvárnak, és ehhez a szükséges eszközöket is rendelkezésre kell bocsátani. Véleménye szerint tarthatatlan, hogy a marketing munka területén ilyen kevés történik. Az egy éves vezetői megbízást elfogadja. Dr. Toller László: több hozzászólás nem lévén szavazást kér az előterjesztésről és a módosított határozati javaslatról. Megállapítja, hogy a Közgyűlés 23 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, 5 tartózkodás mellett az előterjesztést és a módosított határozati javaslatot elfogadta.

13 13 Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 183/2004. (05.13.) sz. határozata a Pécsi Ipari Park Rt. vezérigazgatójának megválasztásáról 1. A Közgyűlés jóváhagyja, hogy a Pécsi Ipari Park Rt. Közgyűlése Kékes Pétert az Rt. jelenlegi vezérigazgatóját május 1-jei hatállyal, egy éves időtartamra, április 30-ig, Ft / hó induló díjazással ismételten megválassza a Részvénytársaság vezérigazgatójának. 2. A Közgyűlés felhatalmazza a polgármestert, hogy a Pécsi Ipari Park Rt. Közgyűlésén Kékes Péter - a határozat 1. pontjában megfogalmazott feltételek szerinti - megválasztására adja le szavazatát. Határidő: Felelős: Kapják: a Pécsi Ipari Park Rt évi rendes közgyűlése dr. Toller László polgármester dr. Toller László polgármester, Gonda Tibor alpolgármester, Juhász István bizottsági elnök, dr. Varga István főosztályvezető, dr. Járai Ferenc gazdasági tanácsadó 3.) A BIOKOM Kft. könyvvizsgálójának megválasztása Előterjesztő: dr. Toller László polgármester Dr. Toller László: kérdés, hozzászólás hiányában szavazást kér az előterjesztésről és a határozati javaslatról. Megállapítja, hogy a Közgyűlés 29 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett az előterjesztést és a határozati javaslatot elfogadta. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 184/2004. (05.13.) sz. határozata a BIOKOM Kft könyvvizsgálójának megválasztásáról 1. A Közgyűlés egyetért azzal, hogy a BIOKOM Kft. taggyűlése a P AND P Mérlegdoktor Könyvvizsgáló Korlátolt Felelősségű Társaságot - a könyvvizsgálatért felelős személy Papp István június 1-től május 31-ig 3 éves időtartamra, 2004-ben

14 Ft + ÁFA / hó díjazással, (amely emelésének %-os nagysága a következő két évben a KSH által megállapított, a várható éves, átlagos áremelkedés mértékének 80 %-a ) ismételten megválasztja a Kft. könyvvizsgálójának. 2. A Közgyűlés felhatalmazza a polgármestert, hogy a BIOKOM Kft. taggyűlésén a Kft. könyvvizsgálójának a határozat 1. pontjában megfogalmazott feltételek szerinti megválasztására adja le szavazatát. Határidő: a BIOKOM Kft évi rendes taggyűlése Felelős: dr. Toller László polgármester Kapják: dr. Toller László polgármester, Juhász István bizottsági elnök, dr. Varga István főosztályvezető, dr. Járai Ferenc gazdasági tanácsadó 4.) Bóbita Bábszínház magasabb vezetői (igazgatói) munkakörének betöltése Előterjesztő: Meixner András bizottsági elnök Meixner András: tájékoztatásul elmondja, Schramó Gábor volt az egyetlen, aki érvényes pályázatot nyújtott be, az előkészítő bizottság, illetve a Kulturális Bizottság egyhangúlag támogatja kinevezését. Dr. Toller László: megjegyzi, ez azt jelenti, hogy az igazgató úr munkáját elismerik, az önállósulási törekvéseit támogatják, ez egyben azt is jelenti, hogy a Bóbita Bábszínházra, mint hosszú távú művészeti értékre számít a Közgyűlés. További hozzászólás nem lévén, szavazást kér. Megállapítja, hogy a Közgyűlés 30 egybehangzó igen szavazattal az előterjesztést és a határozati javaslatot elfogadta. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 185/2004. (05.13.) sz. határozata a Bóbita Bábszínház magasabb vezetői (igazgatói) munkakörének betöltéséről Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése a magasabb vezetői pályázatot véleményező szakértői bizottság és a Kulturális Bizottság javaslata alapján, a Bóbita Bábszínház magasabb vezetői (igazgatói) munkakörének ellátásával

15 15 Sramó Gábor 7632 Pécs, Nagy Imre u. 52. szám alatti lakost bízza meg, június 1-től május 31-ig szóló, három éves határozott időtartamra, a jelenlegi illetményének változatlanul hagyása mellett, és 300%-os magasabb vezetői pótlék megállapításával ( Ft Ft = Ft). A közgyűlés javasolja a nemzeti kulturális örökség miniszterének, hogy Sramó Gábornak adja meg a szakirányú felsőfokú végzettség megszerzésének követelménye alóli felmentést. A közgyűlés felkéri dr. Toller László polgármestert, a megbízással kapcsolatos miniszteri megkeresés és munkáltatói intézkedések megtételére. Határidő: a miniszteri megkeresésre: május 15. a megbízólevél kiadására: június 1. Felelős: Kapják: dr. Toller László polgármester Póla József főosztályvezető dr. Toller László polgármester, dr. Kunszt Márta alpolgármester, Meixner András bizottsági elnök, Póla József főosztályvezető 5.) Szavazatszámláló bizottságok új tagjainak megválasztása Előterjesztő: dr. Papp Judit címzetes főjegyző Dr. Papp Judit: a június 13-i Európa parlamenti választás szakmai előkészítő munkái folynak, holnap jár le az a határidő, amikor a külföldön szavazni kívánó magyar választópolgárokat nyilvántartásba veszik. Megkezdődik a szavazatszámláló bizottság tagjai, illetve a jegyzőkönyvvezetők oktatása. Ez azért fontos, mert vannak eltérések a megszokott választási folyamatoktól; ugyanis a szavazáson megjelennek az Európai uniós választó polgárok, akik nem rendelkeznek magyar igazolványokkal. Kéri a Közgyűlést, hogy az idő közben sajnálatos módon elhalálozott, illetve egészségügyi okok miatt lemondott tagok helyett az új szavazatszámláló bizottsági tagok megválasztásáról szóló határozati javaslatot fogadja el. Várbíró Péter: a szavazatszámláló bizottsági tagok juttatásban részesülnek, de a pártok által delegált bizottsági tagok nem. Véleménye szerint ez nem méltányos, mert ugyanúgy esküt tesznek és reggel 6 órától késő estig dolgoznak. Tudja, hogy nincs mód az azonnali döntésre, de úgy gondolta, felveti a problémát.

16 16 Dr. Papp Judit: többször jelezték már az Országos Választási Iroda felé a delegáltakra vonatkozó ez irányú felvetéseket. Teljesen jogos a felvetés, ugyanis a jogok és kötelezettségek ugyanazok a választáson. Talán megfontolásra érdemes, hogy a pártdelegáltak is tiszteletdíjban részesüljenek, bár erre azt szokták mondani, hogy a párt megbízatása alapján ellátott feladat. Nagyon fontos viszont a delegáltak személye, hiszen az ő jelenlétük egyfajta biztonságérzetet kelt a választások tisztasága, lebonyolítása tekintetében. Bízik abban, hogy június 13-án is kiegészülnek a választási bizottságok a delegáltakkal, hiszen a mozgó urnás szavazás miatt szükséges, hogy minél többen legyenek a szavazatszámláló bizottságokban. Dr. Toller László: jelzi, hogy tudomása szerint három pécsi pártdelegált is részt vesz különböző külföldi fővárosokban a szavazatszámláló bizottságok munkájában. Megjegyzi, nem értetett egyet ezzel a széles körű delegálással, de ha már a parlament megszavazta, legyenek büszkék arra, hogy ezen feladatok ellátására alkalmas személyek vesznek részt Pécsről is. Tájékoztatja a Közgyűlést arról, hogy hivatalos elfoglaltsága miatt Lisszabonban fogja leadni szavazatát. Több kiegészítés nem lévén, először ügyrendi szavazást kér arról, hogy a szavazatszámláló bizottsági tagokról együtt döntsenek. Megállapítja, hogy a Közgyűlés 30 egybehangzó igen szavazattal a személyekről történő együttes szavazásra vonatkozó ügyrendi javaslatot elfogadta. szavazást kér az előterjesztésről és a határozati javaslatról. Megállapítja, hogy a Közgyűlés 31 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellet az előterjesztést és a határozati javaslatot elfogadta. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 186/2004. (05.13.) sz. határozata Szavazatszámláló bizottságok új tagjainak megválasztásáról A Közgyűlés az előterjesztés mellékletében felsorolt szavazatszámláló bizottságok új tagjait megválasztja. A testület felkéri a Helyi Választási Iroda vezetőjét a további intézkedések megtételére. Határidő: folyamatos Felelős: Dr. Papp Judit címzetes főjegyző, a Helyi Választási Iroda vezetője Kapják: dr. Papp Judit címzetes főjegyző, Major István a Helyi Választási Iroda helyettes vezetője

17 17 6.) PVSK Basketball Kft. Felügyelő Bizottsága tagjának megválasztása Előterjesztő: Bókay Endre frakcióvezető Dr. Toller László: az MSZP frakció javasolja, dr. Németh György felügyelő bizottsági tagságáról való lemondása miatt dr. Rétsági Erzsébet megválasztását a többi tag megbízásának lejártáig. Kérdés, észrevétel nem hangzott el, szavazást kér. Megállapítja, hogy a Közgyűlés 33 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett a határozati javaslatot elfogadta. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 187/2004. (05.13.) sz. határozata a PVSK Basketball Kft. Felügyelő Bizottsága tagjának megválasztásáról 1. A Közgyűlés egyetért azzal, hogy a PVSK Basketball Kft. taggyűlése - Dr. Németh György felügyelő bizottsági tagságáról való lemondása miatt - Dr. Rétsági Erzsébetet június 30-ig / a többi tag megbízásának lejártáig, díjazás nélkül /, megválasztja a Társaság Felügyelő Bizottsága tagjának. 2. A Közgyűlés felhatalmazza a polgármestert, hogy a PVSK Basketball Kft. taggyűlésén a határozat 1. pontjában foglaltaknak megfelelően adja le szavazatát. 3. A Közgyűlés felhatalmazza a polgármestert, hogy a PVSK Basketball Kft. - a személyi változások miatt módosult - Társasági Szerződését Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében aláírja. Határidő: a PVSK Basketball Kft. következő taggyűlése Felelős: dr. Toller László polgármester Kapják: dr. Toller László polgármester, dr. Varga István főosztályvezető, dr. Járai Ferenc gazdasági tanácsadó 7.) BIOKOM Kft. Felügyelő Bizottsága tagjainak megválasztása Előterjesztő: Bókay Endre frakcióvezető Dr. Toller László: az ONYX Holding Kft. jelöltjeinek felügyelő bizottsági tagságukról való lemondása miatt dr. Tóth Bertalan és Bunyevác József

18 18 felügyelő bizottsági taggá történő megválasztását javasolják a többi tag megbízásának lejártáig. Dr. Füredi Péter: jelzi, hogy Bunyevác úr nevét cz-vel kell írni. Dr. Toller László: ez egyáltalán nem biztos, de a jegyző asszony utánanéz. Amennyiben javításra lesz szükség, kéri a Közgyűlés hozzájárulását, hogy megtehessék. Nagy Csaba: támogatja a határozati javaslatot, hiszen olyan szituáció szűnik meg, amely eddig jellemezte a kft működését. Indítványozza, hogy a határozati javaslat 1. pontjában szereplő két névről külön szavazzon a Közgyűlés. Dr. Toller László: több hozzászólás nem lévén, ez esetben elsőként dr. Tóth Bertalan felügyelő bizottsági taggá történő megválasztásáról kéri a testület döntését. Megállapítja, hogy a Közgyűlés 29 igen szavazattal, 6 tartózkodás mellett dr. Tóth Bertalan felügyelő bizottsági taggá történő megválasztásával egyetértett. Szavazást kér Bunyevác József felügyelő bizottsági taggá történő megválasztásáról. Megállapítja, hogy a Közgyűlés 22 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, 4 tartózkodás mellett Bunyevác József felügyelő bizottsági taggá történő megválasztásával egyetértett. A Közgyűlés a fenti szavazati arányokkal a következő döntést hozza: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 188/2004. (05.13.) sz. határozata a BIOKOM Kft. felügyelő bizottsága tagjainak megválasztásáról 1. A Közgyűlés egyetért azzal, hogy a BIOKOM Kft. taggyűlése - az ONYX Holding Kft. jelöltjeinek felügyelő bizottsági tagságukról való lemondás miatt - Dr. Tóth Bertalant és Bunyevácz Józsefet december 31-ig / a többi tag megbízásának lejártáig, a felügyelő bizottságra érvényes jelenlegi díjazással /, megválasztja a Társaság Felügyelő Bizottsága tagjának. 2. A Közgyűlés felhatalmazza a polgármestert, hogy a BIOKOM Kft. taggyűlésén a határozat 1. pontjában foglaltaknak megfelelően adja le szavazatát. 3. A Közgyűlés felhatalmazza a polgármestert, hogy a BIOKOM Kft. - a személyi változások miatt módosult - Társasági Szerződését Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében aláírja.

19 19 Határidő: Felelős: Kapják: BIOKOM Kft. következő taggyűlése dr. Toller László polgármester dr. Toller László polgármester, dr. Varga István főosztályvezető, dr, Járai Ferenc gazdasági tanácsadó 8.) Pécs-Újhegy, Pécs-Üszög Településrészi Önkormányzatok SZMSZeinek jóváhagyása Előterjesztő: dr. Toller László polgármester Dr. Fekete Éva: a Pécs-Újhegyi Részönkormányzat működését újjá alakulása óta nagyon jónak tartja. Bár továbbra is szükségtelennek érzi, hogy annak idején megtörtént a ketté bontás, úgy gondolja, pozitív irányú a változás, azzal együtt, hogy a személyi összetétel változatlan. A lakosság tájékoztatására elmondja, az Üszögi Részönkormányzat 249 eft éves felhasználásáról fog dönteni a lakosság számarányának megfelelően. Nem tudja, nehézséget okoz-e számukra ezen összeg elköltése. Dr. Toller László: módot adnak arra, hogy takarékosan költsék el a keretet, hiszen az elvi megállapodás szerint a részönkormányzatok gyarapodásával nem növelik az erre fordítható összegeket. Majd a következő költségvetés tárgyalásakor megfontolják. Hozzáfűzi, mindez nem változtat azon, hogy a két részönkormányzat területén Sík László Lajos a választókerületi képviselő. Várbíró Péter: előrebocsátja, hogy a határozati javaslatot elfogadja, de megjegyzi, hogy a Pécs-Újhegy Településrészi Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának az ülések összehívási rendjére vonatkozó fejezetében az szerepel, hogy az ülésre szóló meghívót az ülés napját megelőzően legalább 4 nappal kell kézbesíteni. Javasolja, és kéri az előterjesztőt, fogadja be, hogy a 4 napot 8 napra módosítsák, egyrészt azért, mert az Üszögi Részönkormányzatnál is 8 nap szerepel, és a fontos előterjesztések szempontjából is indokolt. Megjegyzi, egy sajnálatos mondat is szerepel az SZMSZ-ben, miszerint rendkívüli ülés telefonon is összehívható. Jelzi, hogy a Pécs-Üszögi Településrészi Önkormányzat anyagához kapcsolódó térkép nem ide tartozik, bent maradt az anyagban. Így nem fogadható el, szeretné, ha utólag ki lehetne cserélni. Ha a két részönkormányzat írásos anyagát összevetve ilyen jellegű eltérések vannak, a tisztségviselők figyelmébe ajánlja, hogy esetleg érdemes lenne a részönkormányzatok SZMSZ-ét összevetni. Vagy legalábbis egy belső háttér munkában Hird, Vasas, Somogy, Pécs-Szabolcs, Pécsbánya és Nagyárpád SZMSZ-ének összevetése is indokolt lehet. Ez utóbbiakat nem kell feltétlenül közgyűlés elé vinni, viszont belső egyeztetést mindenképpen javasol, az egységesség végett. Dr. Toller László: ha elfogadják képviselőtársa észrevételeit, akkor vissza kell küldeni a részönkormányzatoknak az SZMSZ-eket újratárgyalásra. Az

20 20 észrevételeket a közgyűlés nem fogadhatja el, mivel azokról a településrészi önkormányzatoknak kell tárgyalniuk. Csupán az lehetséges, hogy képviselőtársuk által tett megjegyzésekkel együtt visszaadják az SZMSZ-t, újratárgyalás végett. Az ülés összehívására javasolt 8 nap miatt is újra kellene tárgyalni az előterjesztést, mert az SZMSZ-üket a részönkormányzatok maguk állapítják meg. Ebben semmi kivetnivaló nincs, ki hogy érzi, miként tud jobban működni. A közgyűlés feladata csupán az SZMSZ jóváhagyása, nem pedig átírása. Kéri ezért képviselőtársát, az észrevételeit az érintett részönkormányzatoknak küldje meg. Képviselő úr így abba a helyzetbe kerül, hogy mégiscsak megszavazhatja a két részönkormányzat Szervezési és Működési Szabályzatát. Pillanatnyilag a közgyűlésnek más mozgástere nincs. Várbíró Péter: kéri a Pécs-Újhegy Településrészi Önkormányzat vezetőjét, hogy javaslatait a következő ülésükön tárgyalják, és esetleg fogadják el. Dr. Toller László: jelzi, a részönkormányzat vezetője most nem tud erről nyilatkozni tenni, mert a részönkormányzat nem ült össze. A vezető megfontolja és elgondolkodik az elhangzott javaslatról. Több észrevétel, kérdés nem lévén együtt kér szavazást a két településrészi önkormányzat SZMSZ-ének jóváhagyásáról. Megállapítja, hogy a közgyűlés 29 igen szavazattal, ellenvélemény nélkül, 2 tartózkodás mellett az előterjesztést és a határozati javaslatot elfogadta. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 189/2004. (05.13.) sz. határozata Pécs-Újhegy, Pécs-Üszög Településrészi Önkormányzatok Szervezeti és Működési Szabályzatainak jóváhagyásáról A Közgyűlés az előterjesztésnek megfelelően figyelemmel Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 12/2001. (03.30.) sz. rendeletének 55. (15) bekezdésére Pécs-Újhegy, valamint Pécs-Üszög Településrészi Önkormányzatok Szervezeti és Működési Szabályzatát jóváhagyja. Határidő: Felelős: azonnal dr. Toller László polgármester Kapják: dr. Toller László polgármester, dr. Papp Judit címzetes főjegyző, Molnár Ferenc, Sik László Lajos részönkormányzati vezető, dr. Modrovits Sándor főosztályvezető, Major István részönkormányzati felelős

21 21 9.) Városrész-rehabilitációs programjavaslat és játszóterek, utcabútorok Előterjesztő: dr. Toller László polgármester Dr. Gáspár Gabriella: megjegyzi, a Közlekedési és Kommunális Bizottság legutóbbi ülésén az előterjesztést kiosztásos anyagként kapták kézhez, amely a testület előtt lévőtől eltérő. Az 1. oldalán található 3.) és 4.) ponttal kapcsolatban akkor tett kifogásait most megismétli. A 3.) pont az útfelújítás, karbantartás részt érinti. A bizottsági ülésen már hangsúlyozta, hogy a kátyúzás több oknál fogva is problémás kérdés Pécs városában, és amely, mint ismeretes, az utak felújításának nem végleges megoldása. Ezt a munkát lehetne olyan minőségben is végezni, hogy 10 évig is kitartson, de ez itt Pécsett nem nagyon szokásos. A kátyúzásokat a PVV Rt. végzi, ami még nem lenne gond, mivel a társaságnak erre a célra van saját kátyúzási terve, amelyet kérésre megkapott, de ebből egyértelműen látható, hogy a PVV Rt. csak a főútvonalakat kátyúzza, saját hatáskörben, saját pénzből. Az előterjesztés 4. sz. mellékletében felsorolt kátyúzások a képviselők lobbitevékenységének eredményeként kerültek a tervezetbe. E munkálatokat a város finanszírozza, és a kézhez kapott anyagban szereplő összeg részét képezi. A kátyúzásra további forrás-lehetőségként szolgálhatnak az egyéni képviselői keretek. A Szocialista frakció képviselőinek nagy része ezzel rendelkezik. Van egy negyedik forrása is a kátyúzásnak, a garanciális munkák. Valahányszor közműmeghibásodás miatt felbontják az útburkolatot, a vállalkozó elvégzi a helyreállítást, azonban általános tapasztalat, hogy az úttest kb. 1-2 hónap múlva megsüllyed. Emiatt a munkák ismét jelentkeznek. A bizottsági elnök tájékoztatása szerint ezen garanciális munkákat a PVV Rt. nyilvántartja, és jelzés alapján azonnal kijavíttatja; illetőleg felszólítja a céget, aki ezt saját pénzből elvégzi. Nem tudja, hosszú távon megoldható lenne-e, hogy ezt összehangolják annak érdekében, hogy legalább a bizottság több információval rendelkezzen. Ugyanez a tapasztalata a takarítással, ahol garanciális szempontok nem érvényesülnek, mert a PVV Rt. a takarítást elvégzi saját hatáskörben. A másik eset, amikor a képviselő a rendelkezésére álló keretből végezteti el a munkát. A harmadik probléma a 4.) pontban szerepel, Uránváros közterületeinek takarítására közel 7 M Ft-ot biztosít majd az önkormányzat. A városrészben lakókkal nincs problémája, de úgy tűnik, többet szemetelnek, illetve itt a fák nyesedéke is több. Megkérdezi az előterjesztőtől, mi indokolja Uránváros takarítására fordított + 7 M Ft-ot, miért nem a PVV Rt. végzi el saját keretéből, hiszen a céget bízzák meg, de külön fizetnek a munkáért. Javasolja továbbá, hogy egy közgyűlésen önálló napirendi pontként tárgyalják Pécs város takarításának problémáját, amely meglehetősen összetett. A szakbizottság ülésén is szorgalmazta, hogy ebben a kérdésben növekedjék a tisztánlátásuk. Mivel eredményt nem ért el, ezért kéri képviselőtársai támogatását, a közterületeik takarítása és kátyúzása áttekinthetővé Megismétli kérdését, tétele érdekében. mi indokolja az Uránváros közterület-takarítására fordított 7 millió forintot? Miért csak Uránvárosra fordítanak ilyen nagyságrendű összeget, és miért nem oszlik meg talán egyenletesebben a

22 22 város többi területeire is. Köztudott, hogy e téren több-kevesebb hiányosság tapasztalható. Dr. Toller László polgármester átadja az ülés vezetését Gonda Tibor alpolgármesternek. Dr. Toller László: a város tisztaságáról elmondja, az április 30 május 1. közötti rendezvényre érkezett delegációk, polgármesterek, stb. véleménye szerint két fontos megállapítást tettek kiemelték, hogy gyönyörű a város, és ilyen tiszta várost Európában alig látni. Meixner András: megjegyzi, 100 M Ft felhasználásáról kell dönteniük, melyben többek között utcabútorok felújítása és vízrendezési munkák 9-9 M Ft-tal, és különböző járdafelújítás, kátyúzási munkák szerepelnek 75 millió Ft-tal. A kátyúzási munkák mellett a takarításról is beszélnek. Dr. Gáspár Gabriella említette, hogy a szocialista képviselők rendelkeznek egyéb forrásokkal a saját körzetük helyzetének javítására. A megállapítást korrigálnia kell, hiszen nem a szocialista képviselőkhöz, hanem az egyéni, nem listán bekerült képviselők részére állt korábban is ez a forrás rendelkezésre. Emlékeztet, már az elmúlt évben is úgy működött ez a rendszer, hogy valamennyi képviselő elvileg bármelyik körzetben adhat javaslatot arra, hogy milyen köztéri célú felújítási munka elvégzését tartja szükségesnek. Feltételezi, erről ellenzéki képviselőtársai is tudnak, hiszen az erre vonatkozó szabályzatot már tavaly elfogadták. Megjegyzi, a Költségvetési Bizottság a következő közgyűlésre kívánja beterjeszteni a szabályzat módosítását. A szakbizottság melynek ellenzéki tagjai is vannak tegnapi ülésén foglalkozott ezzel a kérdéssel. Úgy gondolja, hivatalból is kell értesülniük az elmondottakról. Fratanolo János: az uránvárosi 2 M Ft-os többletforráshoz kapcsolódva elmondja, a városrész hatalmas zöldterülettel rendelkezik. E miatt a karbantartása sokkal többe kerül. További magyarázata, hogy a belváros és a keleti városrész szerződésen felüli - egy részét a Munka Pécs- Baranyáért Kht. közhasznú munkások foglalkoztatásával gondoztatja, egy másik költségvetési forrásból. Az elmondottak indokolhatják, hogy Uránvárosra 2 M Ft-tal többet biztosít a város. Dévényi Sándor: egy város arculatát az építészete, a tájképi környezet mellett a kommunális létesítményei is alapvetően befolyásolják. A közvilágítás, az utcabútorok, a műemléki műtárgyak tervezésénél nem csak a műszaki szempontok a meghatározóak, hanem az esztétikus megjelenés is. Nem mindegy, hogy milyenek a lámpatestek, utcabútorok, stb. Több alkalommal felvetette, az illetékes szakbizottságokat ilyen esetekben vonják be az előkészítésbe. Ez ismételten nem történt meg, de a Kulturális Örökségvédelmi Hivatallal sem egyeztettek, holott a belvárosban minden jelentősebb objektumra vonatkozik ez az egyeztetési kötelezettség. A közvilágítás fejezetre utal, pl. a Tímár utcában átfeszített lámpát terveznek. A hatályos rendeletük szerint az elfogadott típusokra kell lecserélni az összes közvilágítási elemet. Mivel a Munkácsy Mihály utcában öntöttvas lámpatesteket helyeztek el, a Tímár utcában is ugyanezt kellene alkalmazni. A történeti külvárosok közül a Mecsek-oldalban védett terület csak a Tettye

23 23 környéke. Véleménye szerint a vasbeton oszlopokat nem lehetne kihelyezni. Nem drága, egyedi oszlopokra gondol, hanem egyszerű fenyőfából készültekre. A város rendelete sérül azzal, hogy a DÉDÁSZ mindenütt a vasbeton oszlopokat helyezi ki. A most készülő rendezési terv Patacs belső területét műemlékileg védetté, helyi védettség alá helyezné, ezért az említett előírások ott is érvényesek. Kéri, a Közlekedési és Kommunális Bizottság az egész Mecsek-oldalnál a közvilágítás korszerűsítésénél a vasbeton helyett fa oszlopok kihelyezését szorgalmazza. Az utcabútorok cseréjét a Széchenyi téren és Alsó-Sétatéren is ütemezték. Úgy gondolja, nem szükséges, hiszen ezekhez az egyedi, pécsi típusú padokhoz a volt Kertészeti Vállalat készíttette a vas-öntőmintáját, és feltételezi, még mindig rendelkezésre állnak. Ezek a padok egy régi pécsi pad mintájára kerültek legyártásra, és csak itt vannak forgalomban. Véleménye szerint ezeket padokat nem kellene lecserélni, hanem csak felújítani, a faléceiket kicserélni. Kéri, az általa elmondottakat vegyék figyelembe. A Vízrendezés fejezetnél, a Tettye részletes rendezési tervénél a Szent Vince utca mentén a Tettye-patak rendbetétele szerepel. Nagyon fontos városképi elem az élővizek megjelenése. Javaslata, továbbra is engedjék végig az utcán a patakot egy rendezett mederben. Az Ágoston téri befogadó műtárgyat a város 5 évvel ezelőtt komoly költséggel megépíttette. A Tettye-árok betonelemekkel való burkolása is szerepel az anyagban. A munkára tervet is kellene készíteni, és részletekben kivitelezni. A felső részen lévő túlfolyónál legalább terméskővel burkolják a beton helyett. Ismételten kéri az előterjesztőt, a Város- és Környezetfejlesztési Bizottságot vonja be a döntéshozó mechanizmusba, hiszen az elmondottak nagyon fontos városképi elemek, és kéri az elhangzottak szerinti módosítást. Dr. Mikes Éva: a Széchenyi téri és Alsó-sétatéri padok cseréjével kapcsolatban Dévényi Sándor képviselőtársa szakmailag megfelelően indokolta javaslatát, mellyel egyetért. Elhangzott, a padoknál csak a faelemek cseréje szükséges. Emlékeztet a költségvetési rendelet vitájában ugyanezen munkák elvégzését kérte. A táblázat szerint ez a munka beruházásnak minősül, ezért kérdése, a padok teljes, vagy csak egyes elemeinek cseréjére vonatkozik az ott szereplő összeg. Nem támogatja a padok lecserélését. Amennyiben az előterjesztésben szereplő összegből nem új padokat kívánnak kihelyezni, hanem a faelemek cseréjével a felújítás megoldható, akkor bizonyos összeg is megtakarítható lenne. Ezzel összefüggésben veti fel, a Ferencesek utcájában is indokolt lenne utcabútorok kihelyezése, amely már több éves igény, és egy egyesület is célul tűzte ki. Kéri, az igényt vegyék figyelembe, javaslatát fontolják meg, illetőleg a választ, hogy amennyiben csak a faelemek cseréje szükséges, várható-e Az Eszperantó megtakarítás, park lépcsőjének az előterjesztésben felújítása is szereplő szerepel összegből. az anyagban, melyet szintén a költségvetési vitában vetett fel, de később javaslatát visszavonta. Elmondja, a Király utcában kis szemétgyűjtők elhelyezése külön soron szerepel. Nem tudja, a régieket cserélik-e újra, vagy több kerül kihelyezésre. Emlékeztet, hamarosan kezdődik a POSZT rendezvénysorozata. A Király utca köztisztasági állapota kifogásolható. A múlt évben nagyon kedvezőtlenek voltak az ezzel kapcsolatos tapasztalatok. Javasolja, legyenek arra tekintettel, hogy a POSZT idejére a szokásos, vagy állandóan elhelyezett szeméttárolókon túl további szemétgyűjtőt helyezzenek ki. Kéri,

Jegyzőkönyv. Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2004. szeptember 16-i üléséről

Jegyzőkönyv. Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2004. szeptember 16-i üléséről 3-1-12/2004. Jegyzőkönyv Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2004. szeptember 16-i üléséről Jelen vannak: Bókay Endre, dr. Bretter Zoltán, Cservék Ágnes, De Blasio Antonio, Dévényi

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2005. november 24-i üléséről

Jegyzőkönyv. Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2005. november 24-i üléséről 3-1-15/2005. Jegyzőkönyv Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2005. november 24-i üléséről Jelen vannak: Bókay Endre, Cservék Ágnes, De Blasio Antonio, Erb József, Fratanolo János,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2004. április 22-i üléséről

Jegyzőkönyv. Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2004. április 22-i üléséről 3-1-5/2004. Jegyzőkönyv Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2004. április 22-i üléséről Jelen vannak: Bókay Endre, Cservék Ágnes, dr. Deák Péter, De Blasio Antonio, Dévényi Sándor,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2003. december 18-i üléséről

Jegyzőkönyv. Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2003. december 18-i üléséről 3-1-18/2003. Jegyzőkönyv Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2003. december 18-i üléséről Jelen vannak: Bókay Endre, dr. Bretter Zoltán, Cservék Ágnes, De Blasio Antonio, dr. Deák

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2005. április 28-i üléséről

Jegyzőkönyv. Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2005. április 28-i üléséről 3-1-6/2005. Jegyzőkönyv Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2005. április 28-i üléséről Jelen vannak: dr. Bretter Zoltán, Bókay Endre, Cservék Ágnes, De Blasio Antonio, Erb József,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2007. június 7-i üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2007. június 7-i üléséről. 3-1/2007/13. Jegyzőkönyv Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2007. június 7-i üléséről. Jelen vannak: Bognár László, dr. Bretter Zoltán, Csizi Péter, Dévényi Sándor,, Fuchs Gábor,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2010. november 18-i üléséről

Jegyzőkönyv. Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2010. november 18-i üléséről Szám: 3-3/1-15/2010. Jegyzőkönyv Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2010. november 18-i üléséről Jelen vannak: Bognár László, Csizi Péter, Decsi István, Erb József, Fogarasi Gábor,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Vámosgyörk Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. szeptember 4-én 17.00 órakor tartott üléséről. Jelen vannak: Gedei Zoltán polgármester Hám László alpolgármester Endrész

Részletesebben

TOLNA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE JEGYZŐKÖNYV

TOLNA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE JEGYZŐKÖNYV TOLNA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE Szám: 2-5/2010. JEGYZŐKÖNYV KÉSZÜLT: a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2010. szeptember 16-i nyílt üléséről. AZ ÜLÉS HELYE: Vármegyeháza díszterme, Szekszárd,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal tanácsterme Szuhakálló, Kossuth L. út 7.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal tanácsterme Szuhakálló, Kossuth L. út 7. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szuhakálló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. május 21-én, 7:30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Nádasd 28/2013. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Nádasd Községi Önkormányzat Képviselő-testülete által 2013. január 14-én (csütörtökön) 17 órakor a Művelődési

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a Hatvan Város Cigány Kisebbségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. augusztus 24-én 14 órakor megtartott ülésén. Ülés helye: Városháza kistanácskozó terme. Jelen vannak:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2000. október 26-i üléséről

Jegyzőkönyv. Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2000. október 26-i üléséről 3-1-17/2000. Jegyzőkönyv Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2000. október 26-i üléséről Jelen vannak: Baumgartner Sándor, dr. Benkovicsné dr. Benkő K. Klára, Bókay Endre, dr. Bödő

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. november 27-én megtartott ülésén, a Városháza 18-as sz. helyiségében.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. november 27-én megtartott ülésén, a Városháza 18-as sz. helyiségében. I-1/17-20/2008.ikt.sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. november 27-én megtartott ülésén, a Városháza 18-as sz. helyiségében. Jelen vannak: Pap Tibor polgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal tanácsterme Szuhakálló, Kossuth L. út 7.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal tanácsterme Szuhakálló, Kossuth L. út 7. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szuhakálló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. február 27- án, 7:45 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Polgármesteri

Részletesebben

Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal JEGYZŐJÉTŐL 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-384 63/510-332 sztantics@szentes.hu

Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal JEGYZŐJÉTŐL 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-384 63/510-332 sztantics@szentes.hu Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal JEGYZŐJÉTŐL 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-384 63/510-332 sztantics@szentes.hu Tárgy: Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának elfogadása, a Szentesi

Részletesebben

(hangszalagos rögzítéssel)

(hangszalagos rögzítéssel) M á s o l a t! J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel) Készült: Sárbogárd Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2008. június 11-i rendkívüli n y í l t üléséről. Jelen vannak: Juhász János

Részletesebben

8/2009. számú 2009. május 13-i rendkívüli ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

8/2009. számú 2009. május 13-i rendkívüli ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete 6041 Kerekegyháza, Fő u. 47/a. Ikt.sz.: 6289-1/2009. 8/2009. számú 2009. május 13-i rendkívüli ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 82-86/2009. (V.13.) sz. Kth.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. június 28-án 18,00 órakor megtartott rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. június 28-án 18,00 órakor megtartott rendkívüli üléséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel: 74/595-911, Fax: 74/595-910... sz. példány Szám: 152-18/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Decs nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2009. június 29-én 17,15 órai kezdettel. tartott üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2009. június 29-én 17,15 órai kezdettel. tartott üléséről 14 / 2009. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. június 29-én 17,15 órai kezdettel tartott üléséről A képviselő-testületi ülés helyszíne: Városháza nagyterme

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Mezőkomárom Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 27-én 15.00 órai kezdettel megtartott nyílt üléséről. Az ülés helye: Községház Tanácsterme 8137 Mezőkomárom,

Részletesebben

Halmaj Község Képviselő-testülete J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Halmaj Község Képviselő-testülete J E G Y Z Ő K Ö N Y V Halmaj Község Képviselő-testülete NYÍLT Szám: 7-5/2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ülés helye: 2010. április 22. napján, Halmaj, Kiskinizs községi önkormányzatok együttes képviselő-testületi üléséről.

Részletesebben

Jegyzőkönyv a képviselő-testület 2010. január 28-án megtartott nyílt üléséről

Jegyzőkönyv a képviselő-testület 2010. január 28-án megtartott nyílt üléséről Jegyzőkönyv a képviselő-testület 2010. január 28-án megtartott nyílt üléséről 2.Napirend: Nevelési-oktatási intézmény Szervezeti Működési Szabályzatának és házirendjének módosítása (Az írásos előterjesztés

Részletesebben

Rétság Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 6. számú JEGYZŐKÖNYV

Rétság Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 6. számú JEGYZŐKÖNYV 6. számú JEGYZŐKÖNYV Készült: 2013. február 22. napján 16 órai kezdettel megtartott Képviselő- testületi ülésen. Jelen vannak: Mezőfi Zoltán polgármester Dr. Katona Ernő alpolgármester Dr. Szájbely Ernő

Részletesebben

HOLLÁD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 8. számú jegyzőkönyve. 2012. október 24. NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI

HOLLÁD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 8. számú jegyzőkönyve. 2012. október 24. NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI HOLLÁD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8. számú jegyzőkönyve 2012. október 24. NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI 153/2012./X.24./ kt.határozat: 154/2012./X.24./ kt. határozat: 155/2012./X.24./ kt. határozat:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: 2011. július 6-án, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: 2011. július 6-án, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről Jegyzőkönyv Készült: 2011. július 6-án, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről Az ülés helye: Megyeháza II. emeleti Barkóczy terme Eger, Kossuth Lajos utca 9. Jelen voltak: Bolyki András, Bossányi László, Dr.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Petőfiszállás Községi Önkormányzati Képviselő-testületének 2013. január 18-án a Körjegyzőségi Hivatal hivatalos helyiségében megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: 2012. április 27-én, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: 2012. április 27-én, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről Jegyzőkönyv Készült: 2012. április 27-én, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről Az ülés helye: Megyeháza II. emeleti Barkóczy terme Eger, Kossuth Lajos utca 9. Jelen voltak: Bolyki András, Bossányi László,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 2007. december 14-i üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 2007. december 14-i üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a 2007. december 14-i üléséről. Az ülés helye: a Megyeháza Díszterme. Jelen vannak: Barcza Gábor, Boldog István, Búsi Lajos, Dobos László, Farkas András Andor, Kovács Sándor,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. december 22-én 18 órakor megtartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. december 22-én 18 órakor megtartott nyílt üléséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel: 74/595-915, Fax: 74/595-910 1. sz. példány Szám: 179-39/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

KÉSZÜLT: Badacsonytördemic Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. szeptember 13. napján megtartott nyilvános, rendes üléséről.

KÉSZÜLT: Badacsonytördemic Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. szeptember 13. napján megtartott nyilvános, rendes üléséről. BADACSONYTÖRDEMIC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETE Szám: 19/2012 J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÉSZÜLT: Badacsonytördemic Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. szeptember 13. napján megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K ÖN Y V E

J E G Y Z Ő K ÖN Y V E Iktatószám: 1639/1/2015 Magyarcsanádi Román Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 30. napján 11.00 órakor megtartott soros, nyílt ülésének J E G Y Z Ő K ÖN Y V E Határozatok : 1/2015.(I.30.)

Részletesebben

1956-os megemlékezés A TARTALOMBÓL: PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA. XIV. évf. 11. szám 2005. november

1956-os megemlékezés A TARTALOMBÓL: PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA. XIV. évf. 11. szám 2005. november PÁTYI KURÍR PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA PÁTY XIV. évf. 11. szám 2005. november 1956-os megemlékezés Október 23-án a Széchenyi téren helyezte el az MSZP Pátyi Szervezete koszorúját A TARTALOMBÓL:

Részletesebben

6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E. Készült: Nógrádszakál Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 29-én megtartott ülésről.

6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E. Készült: Nógrádszakál Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 29-én megtartott ülésről. 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: 2015. június 29-én megtartott ülésről. Jelen vannak: Radvánszky Judit Hódosi Tamás Oláh Ernő Balla Péter Kereszti Márta Molnár Lászlóné polgármester alpolgármester

Részletesebben

Készült: Kaskantyú Községi Önkormányzat képviselő testületének 2014. augusztus 12-én (kedd) 16 30 órai kezdettel megtartott testületi üléséről.

Készült: Kaskantyú Községi Önkormányzat képviselő testületének 2014. augusztus 12-én (kedd) 16 30 órai kezdettel megtartott testületi üléséről. Kaskantyú Községi Önkormányzat Képviselő - Testülete 10/2014. Test. ül. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kaskantyú Községi Önkormányzat képviselő testületének 2014. augusztus 12-én (kedd) 16 30 órai kezdettel

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Miskolc Megyei Jogú Város Ukrán Nemzetiségi Önkormányzata 80.053- /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Miskolc Megyei Jogú Város Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. június 17. napján

Részletesebben

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2008. május 28-án megtartott ülésének

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2008. május 28-án megtartott ülésének EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2008. május 28-án megtartott ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ Javaslat az önkormányzat 2008. évi költségvetéséről

Részletesebben

1. napirendhez: Döntés a helyi önkormányzatok működőképessége megőrzését szolgáló kiegészítő támogatási igény benyújtásáról.

1. napirendhez: Döntés a helyi önkormányzatok működőképessége megőrzését szolgáló kiegészítő támogatási igény benyújtásáról. JEGYZŐKÖNYV Készült Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 4-én 8.00 órakor kezdődő nyílt rendkívüli testületi ülésén, a Polgármesteri Hivatal, 2230 Gyömrő, Szabadság út 1. alpolgármesteri

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Távol vannak: Barkó Béla, Kiss Ferenc, Nagy Attila közgyűlési tagok.

JEGYZŐKÖNYV. Távol vannak: Barkó Béla, Kiss Ferenc, Nagy Attila közgyűlési tagok. Szám: 117-4/2013. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2013. március 28-án 13.00 órára összehívott és a Baranya Megyei Kormányhivatal dísztermében (Pécs, Papnövelde u. 5.) megtartott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Takács László a Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Bizottság elnöke:

JEGYZŐKÖNYV. Takács László a Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Bizottság elnöke: JEGYZŐKÖNYV Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Bizottsága 2015. január 19-én 15.00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helyszíne:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Sülysáp Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Sülysáp Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. április 29-én 19:30 órakor megtartott rendkívüli, nyilvános

Részletesebben

Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Katafa. 29-4/2011. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Katafa. 29-4/2011. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Katafa 29-4/2011. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Katafa Községi Önkormányzat Képviselő-testülete által 2011. április 27-én (szerdán) 09 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

Békéscsabai Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz.

Békéscsabai Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz. Békéscsabai Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz. I. 265-9/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2013. október 18-án Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2005. július 14-i rendkívüli üléséről

Jegyzőkönyv. Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2005. július 14-i rendkívüli üléséről 3-1-10/2005. Jegyzőkönyv Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2005. július 14-i rendkívüli üléséről Jelen vannak: Bókay Endre, dr. Bretter Zoltán, Cservék Ágnes, De Blasio Antonio,

Részletesebben

Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 14/a. számú nyilvános ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 14/a. számú nyilvános ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/a. számú nyilvános ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. július 30-án megtartott nyilvános

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2015. JEGYZŐKÖNYVE

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2015. JEGYZŐKÖNYVE Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2015. JEGYZŐKÖNYVE Készült: 2015. november 23-án 14 00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi ülésről Ülés helye: Bánk Község Önkormányzata, 2653

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Miskolc Megyei Jogú Város Örmény Nemzetiségi Önkormányzata JK. 271.021-12/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Miskolc Megyei Jogú Város Örmény Nemzetiségi Önkormányzata Képviselőtestületének 2015. május

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T A. 1./Tájékoztató az Önkormányzat rendelet alkotási kötelezettségével kapcsolatosan.

T Á R G Y S O R O Z A T A. 1./Tájékoztató az Önkormányzat rendelet alkotási kötelezettségével kapcsolatosan. NYÍRGELSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLET 2013.március 21.-én megtartott Képviselő-testületi ülésének a.) jegyzőkönyve b.) határozata c.) előterjesztése d.) tárgysorozata T Á R G Y S O R O Z A

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Készült: Recsk Nagyközség Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselıtestületének a 2012. február 14-én megtartott ülésérıl

JEGYZİKÖNYV. Készült: Recsk Nagyközség Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselıtestületének a 2012. február 14-én megtartott ülésérıl 2/2012. JEGYZİKÖNYV Készült: Recsk Nagyközség Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselıtestületének a 2012. február 14-én megtartott ülésérıl Határozat száma Tárgy 4/2012.(II.14.) A Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Részletesebben

2012. november 15. napján megtartott rendkívüli nyilvános üléséről készült. Az ülésen hozott határozatok:

2012. november 15. napján megtartott rendkívüli nyilvános üléséről készült. Az ülésen hozott határozatok: Gomba Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. november 15. napján megtartott rendkívüli nyilvános üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Az ülésen hozott határozatok: 221/2012. (XI.15.) határozattól

Részletesebben

Szám: 5/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Szám: 5/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 5/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének és Hollókő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 14-i együttes üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Részletesebben

Agócs Zoltán, Gyömrői TÜF Kht. ügyvezetője

Agócs Zoltán, Gyömrői TÜF Kht. ügyvezetője J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli testületi ülésén, 2006. március 30-án, Gyömrőn, a Szabadság tér 1. sz. alatti tanácskozó teremben. Jelen vannak:

Részletesebben

Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete. 2015. augusztus 18-án. megtartott rendes ülésének jegyzőkönyve

Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete. 2015. augusztus 18-án. megtartott rendes ülésének jegyzőkönyve Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. augusztus 18-án megtartott rendes ülésének jegyzőkönyve 11/2015. (VIII.19.) önkormányzati rendelet a temetőkről és a temetkezésről 198/2015.

Részletesebben

Készült: Tabdi Község Képviselő-testülete 2015. június 30-án a Tabdi Közös Önkormányzati Hivatalban megtartott üléséről

Készült: Tabdi Község Képviselő-testülete 2015. június 30-án a Tabdi Közös Önkormányzati Hivatalban megtartott üléséről TABDI KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 13/2015. sz. ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Tabdi Község Képviselő-testülete 2015. június 30-án a Tabdi Közös Önkormányzati Hivatalban megtartott üléséről Jelen vannak:

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Tiringer Mária polgármester javaslatot tesz az ülés napirendjére.

JEGYZİKÖNYV. Tiringer Mária polgármester javaslatot tesz az ülés napirendjére. JEGYZİKÖNYV Készült: Sáregres Község Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. április 27-én 15.00 órai kezdettel a Községháza tanácstermében tartott ülésérıl. Jelen vannak: Tiringer Mária polgármester

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Szerencs Város Képviselő-testületének 2011. május 26-án tartott ülésének nyilvános részéről

JEGYZŐKÖNYV Szerencs Város Képviselő-testületének 2011. május 26-án tartott ülésének nyilvános részéről SZERENCS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉTŐL Szám: 25.002-12/2011/SzJO. JEGYZŐKÖNYV Szerencs Város Képviselő-testületének 2011. május 26-án tartott ülésének nyilvános részéről Jelen vannak: Koncz Ferenc, dr.

Részletesebben

19/2012. sz. jegyzőkönyv

19/2012. sz. jegyzőkönyv 19/2012. sz. jegyzőkönyv Készült: Alsózsolca Város Polgármesteri Hivatalban megtartott képviselő-testületi ülésről, mely 2012. december 13-án 8 órakor kezdődött Jelen vannak: Zsiros Sándorné polgármester,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Kiskunmajsa Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 11/2015. J e g y z ő k ö n y v Készült Kiskunmajsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 8. napján (hétfő) 14,30 órai kezdettel a Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V felvéve Mány Község Önkormányzata Képviselő-testületének és Óbarok Község Önkormányzata Képviselő-testületének Mány Község Önkormányzata Polgármesteri Hivatalának (2065 Mány, Rákóczi

Részletesebben

Gödöllő Város Képviselő-Testülete

Gödöllő Város Képviselő-Testülete Gödöllő Város Képviselő-Testülete File: D:\Képviselő testületi\2011\0421\2011 április 21 001.rep 2011.04.21, 08:04 N Y I L V Á N O S K É P V I S E L Ő -T E S T Ü L E T I Ü L É S J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Doboz Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete Doboz, Kossuth tér 3. sz. Tel:/Fax: 268-765. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Doboz Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete 2012. október hó 25-én (csütörtökön)

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. március 31-én tartott rendkívüli üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. március 31-én tartott rendkívüli üléséről. Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselő-testülete 6076 Ágasegyháza, Szent István tér 1. Web: http://agasegyhaza.hu Tel.:76/388-211 Fax: 76/388-387 E-mail: pmstrh@t-online.hu 2/2014. Jegyzőkönyv Készült:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Móricgát Községi Önkormányzat Képviselő-testületeinek, 2013. május 08-án 13 00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi üléséről. Ülés helye: Jászszentlászló Községháza

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Alcsútdoboz Település Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. május 30-án 08.00 órakor megrendezett nyílt testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Alcsútdoboz Település Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. május 30-án 08.00 órakor megrendezett nyílt testületi üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Helye: Jelen vannak: Alcsútdoboz Település Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. május 30-án 08.00 órakor megrendezett nyílt testületi üléséről. Alcsútdoboz Település Önkormányzatának

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v KERKABARABÁS község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. november 13-án (szerda) 18.00 órakor megtartott közmeghallgatásáról és nyilvános üléséről. Jelen vannak: Paál István polgármester

Részletesebben

Jegyzőkönyv Vajta Község Képviselőtestületének 2011. július 22-én 11.00 órakor megtartott rendkívüli nyilvános testületi üléséről

Jegyzőkönyv Vajta Község Képviselőtestületének 2011. július 22-én 11.00 órakor megtartott rendkívüli nyilvános testületi üléséről Jegyzőkönyv Vajta Község Képviselőtestületének 2011. július 22-én 11.00 órakor megtartott rendkívüli nyilvános testületi üléséről Jelen vannak: Térmeg György Jákobné Szász Erika Dr. Jaskó Sándor Csonka

Részletesebben

2. Napirendi pont: Az önkormányzat 2013. évi költségvetésének elfogadása

2. Napirendi pont: Az önkormányzat 2013. évi költségvetésének elfogadása 1/2013.(II.14.) ÖKT. Zákányszék Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. február hó 14. napján megtartott rendes ülésének jegyzőkönyve. N a p i r e n d: 1. Napirendi pont: Beszámoló a két ülés

Részletesebben

Készült: Bősárkány Nagyközség Képviselő-testületének 2010. június 9-én tartott nyilvános üléséről.

Készült: Bősárkány Nagyközség Képviselő-testületének 2010. június 9-én tartott nyilvános üléséről. Bősárkány Nagyközség Képviselő-testülete 1-6/2010./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2010. június 9-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi ülés

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 1.Magántulajdonban álló ingatlan vétele Előadó: Oláh Krisztián polgármester

Jegyzőkönyv. 1.Magántulajdonban álló ingatlan vétele Előadó: Oláh Krisztián polgármester Jegyzőkönyv Készült Cigánd Városi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. április 25-én 8 órai kezdettel megtartott üléséről. Az ülés helye: Jegyzői iroda Jelen vannak: Oláh Krisztián polgármester, Ablonczy

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2007. július 17-én a Városháza tanácskozótermében megtartott testületi üléséről

Jegyzőkönyv. Készült Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2007. július 17-én a Városháza tanácskozótermében megtartott testületi üléséről 1 Jegyzőkönyv Készült Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2007. július 17-én a Városháza tanácskozótermében megtartott testületi üléséről Jelen vannak: Benedek Mihály, dr. Bárdos Balázs, Bereczki

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2000. november 30-i üléséről

Jegyzőkönyv. Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2000. november 30-i üléséről 3-1-19/2000. Jegyzőkönyv Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2000. november 30-i üléséről Jelen vannak: Baumgartner Sándor, dr. Benkovicsné dr. Benkő K. Klára, Bókay Endre, dr. Bödő

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 21-i rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 21-i rendkívüli üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: 2013. november 21-i rendkívüli üléséről Helye: Polgármesteri Hivatal emeleti tanácskozó terem Jelen vannak:bechtold Tamás polgármester, Ádám Zsuzsanna alpolgármester, Artai Balázs

Részletesebben

J a v a s l a t. a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló önkormányzati rendelet megalkotására

J a v a s l a t. a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló önkormányzati rendelet megalkotására Előterjesztő: Dr. Mengyi Roland a Közgyűlés elnöke Készítette: Szervezési, Jogi és Pénzügyi Osztály J a v a s l a t a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló

Részletesebben

Jegyzőkönyv Vajta Község Képviselőtestületének 2012. április 25-én 15.00 órakor megtartott rendes nyilvános testületi üléséről

Jegyzőkönyv Vajta Község Képviselőtestületének 2012. április 25-én 15.00 órakor megtartott rendes nyilvános testületi üléséről Jegyzőkönyv Vajta Község Képviselőtestületének 2012. április 25-én 15.00 órakor megtartott rendes nyilvános testületi üléséről Jelen vannak: Térmeg György Csonka Csaba Dr.Jaskó Sándor Vinklár László polgármester

Részletesebben

Művelődési Ház tanácskozó terme, Lesenceistvánd

Művelődési Ház tanácskozó terme, Lesenceistvánd LESENCEISTVÁND TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8319 Lesenceistvánd, Kossuth L. u. 145. Ügyiratszám: 166-1/2009. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ülés helye: Jelen vannak: Tanácskozási joggal:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2007. szeptember 6- ai rendkívüli üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2007. szeptember 6- ai rendkívüli üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2007. szeptember 6- ai rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének ülésterme Jelen vannak:

Részletesebben

Burghardt Ferenc polgármester köszöntötte a képviselőket. Javasolta, hogy napirendet az alábbiak szerint fogadják el:

Burghardt Ferenc polgármester köszöntötte a képviselőket. Javasolta, hogy napirendet az alábbiak szerint fogadják el: PÁPAKOVÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8596 Pápakovácsi Fő utca 19. Szám:7-16 /2012. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pápakovácsi Község Önkormányzat képviselő-testülete 2012. július 11-én 18.00 órakor

Részletesebben

Szám: V/105/2014. Készült: 4 példányban

Szám: V/105/2014. Készült: 4 példányban Szám: V/105/2014. Készült: 4 példányban J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének és Bozsok községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 4-én 18,00 órai

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Csanádpalota Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. november 28. napján megtartott soros nyílt üléséről. Jelen vannak: Kovács Sándor polgármester, Bodzás István,

Részletesebben

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA J E G Y Z Ő K Ö N Y V

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 15/2015 BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA J E G Y Z Ő K Ö N Y V Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 16-án, (szerdán) 8:15 órakor megtartott rendkívüli nyilvános üléséről

Részletesebben

T á r g y s o r o z a t a

T á r g y s o r o z a t a 1 Nyírparasznya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. június 21-én megtartott rendkívüli ülésének a, jegyzőkönyve b, tárgysorozata c, határozatai: 44-46/2011. (VI. 21.) d, rendeletei: Iktatószáma:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 11/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. július 22-én 14.00 órakor megtartott ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Psz/59/24/2014.ny.

JEGYZŐKÖNYV. Psz/59/24/2014.ny. Psz/59/24/2014.ny. JEGYZŐKÖNYV a Pusztaszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 18-án megtartott rendes, nyilvános üléséről 99/2014. (XII.18.) sz. Képviselőtestületi Határozat

Részletesebben

Községi Önkormányzat Képviselő-testülete N á d a s d. 28-7/2011. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Községi Önkormányzat Képviselő-testülete N á d a s d. 28-7/2011. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V Községi Önkormányzat Képviselő-testülete N á d a s d 28-7/2011. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nádasd Községi Önkormányzat Képviselő-testülete által 2011. február 10-én (csütörtökön) 18 órakor a Széchenyi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Szentbékkálla Község Önkormányzat hivatali helyisége. (Szentbékkálla, Kossuth L. u. 11.)

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Szentbékkálla Község Önkormányzat hivatali helyisége. (Szentbékkálla, Kossuth L. u. 11.) SZENTBÉKKÁLLA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ikt.szám: 240-8/2014/ÁBR. JEGYZŐKÖNYV Készült: Szentbékkálla Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 25-én 16:00 órakor megtartott

Részletesebben

NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 1. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2016. JANUÁR 25.) Határozat: 1/2016. - 6/2016. Kt. hat.

NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 1. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2016. JANUÁR 25.) Határozat: 1/2016. - 6/2016. Kt. hat. NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 1. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2016. JANUÁR 25.) Határozat: 1/2016. - 6/2016. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Jegyzõkönyv. A Gardénia Csipkefüggönygyár Rt 2006. április 27-én megtartott éves rendes közgyûlésérõl

Jegyzõkönyv. A Gardénia Csipkefüggönygyár Rt 2006. április 27-én megtartott éves rendes közgyûlésérõl Jegyzõkönyv A Gardénia Csipkefüggönygyár Rt 2006. április 27-én megtartott éves rendes közgyûlésérõl Peter Zelnik elnök-vezérigazgató üdvözli a részvényeseket, a részvényesek képviselõit, a testületek

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. november 30-án 16.00 órai kezdettel megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. november 30-án 16.00 órai kezdettel megtartott üléséről. 1 JEGYZŐKÖNYV Készült Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. november 30-án 16.00 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Márok Csaba polgármester Cseke Ottó alpolgármester

Részletesebben

17. számú JEGYZŐKÖNYV. Készült: 2013. június 11. napján 18:35 órai kezdettel megtartott rendkívüli Képviselő-testületi ülésen.

17. számú JEGYZŐKÖNYV. Készült: 2013. június 11. napján 18:35 órai kezdettel megtartott rendkívüli Képviselő-testületi ülésen. 17. számú JEGYZŐKÖNYV Készült: 2013. június 11. napján 18:35 órai kezdettel megtartott rendkívüli Képviselő-testületi ülésen. Jelen vannak: Dr. Katona Ernő alpolgármester dr. Szájbely Ernő képviselő Girasek

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szentgyörgyvölgy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. november 24-én (kedden) 15,30 órai kezdettel a szentgyörgyvölgyi művelődési házban megtartott rendes nyilvános

Részletesebben

Pátka Község Önkormányzatának 66-21/2011. Képviselő-testülete. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2011. december 14-i nyílt üléséről

Pátka Község Önkormányzatának 66-21/2011. Képviselő-testülete. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2011. december 14-i nyílt üléséről Pátka Község Önkormányzatának 66-21/2011. Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2011. december 14-i nyílt üléséről Rendeletek: 27/2011.(XII.14.) A települési szilárd-hulladékkal kapcsolatos

Részletesebben

Jegyzőkönyv. dr. Babus Magdolna PH. Vagyongazdálkodási és Vállalkozási Ügyosztály vezetője PH. Igazgatási Ügyosztály vezetője

Jegyzőkönyv. dr. Babus Magdolna PH. Vagyongazdálkodási és Vállalkozási Ügyosztály vezetője PH. Igazgatási Ügyosztály vezetője Jegyzőkönyv Készült Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2007. május 9-én a Városháza tanácskozótermében megtartott rendkívüli testületi üléséről Jelen vannak: Benedek Mihály, Dr. Bárdos Balázs,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Poroszló Község Önkormányzata 3388 Poroszló, Fő út 6 Tanácskozóterem

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Poroszló Község Önkormányzata 3388 Poroszló, Fő út 6 Tanácskozóterem 182 JEGYZŐKÖNYV Készült: Poroszló Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 30-án megtartott nyílt üléséről. Az ülés helye: Poroszló Község Önkormányzata 3388 Poroszló, Fő út 6 Tanácskozóterem

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: 2011. december 20-án, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: 2011. december 20-án, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről Jegyzőkönyv Készült: 2011. december 20-án, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről Az ülés helye: Megyeháza II. emeleti Barkóczy terme Eger, Kossuth Lajos utca 9. Jelen voltak: Bossányi László,, Dr. Gondos István,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésétől, Miskolc II-527-1/2010. J e g y z ő k ö n y v Készült: a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés 2010. február 11. napján tartott üléséről. Az ülés

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2009. november 5-i üléséről

Jegyzőkönyv. Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2009. november 5-i üléséről Szám: 3-3/1-24/2009. Jegyzőkönyv Készült Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2009. november 5-i üléséről Jelen vannak: Bognár László, Csizi Péter, Dávid Zsuzsanna, Dévényi Sándor, Erb József,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2010. október 14-én de. 9 órakor megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2010. október 14-én de. 9 órakor megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2010. október 14-én de. 9 órakor megtartott rendkívüli üléséről. Jelen voltak: Képviselők a jelenléti ív szerint Vincze András

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Sárospatak Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 4195-3/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: Sárospatak

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Vácrátót Község Önkormányzat Képviselő-testülete J e g y z ő k ö n y v Készült: Vácrátót Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 12-én, csütörtökön 17.00 órakor megtartott testületi ülésén.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Alcsútdoboz Település Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 25-én 08.00 órakor megrendezett nyílt testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Alcsútdoboz Település Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 25-én 08.00 órakor megrendezett nyílt testületi üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Helye: Jelen vannak: Alcsútdoboz Település Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 25-én 08.00 órakor megrendezett nyílt testületi üléséről. Alcsútdoboz Település Önkormányzatának

Részletesebben