Felhasználói kézikönyv Netbank szolgáltatáshoz

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Felhasználói kézikönyv Netbank szolgáltatáshoz"

Átírás

1 Felhasználói kézikönyv Netbank szolgáltatáshoz v szeptember 1.

2 Ez a dokumentum a ben mint jogelőd, a Kápolnásnyék és Vidéke Takarékszövetkezet Netbank szolgáltatásának felhasználói dokumentációja.

3 Tartalomjegyzék 1. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK A szolgáltatás igénybevételének feltételei A szolgáltatás általános jellemzői A SZOLGÁLTATÁS INDÍTÁSA, BEJELENTKEZÉS Belépés a bankba SZÁMLAINFORMÁCIÓK Számlaadatok lekérdezése Számlakivonat lekérdezése Számlaforgalom lekérdezése Szolgáltatói beszedések Kamat kalkulátor (számla) Ügyfélválasztás MEGBÍZÁSOK KEZELÉSE Új megbízások rögzítése menüpont Megbízások módosítása Megbízások törlése Megbízások beküldése Megbízások lekérdezése Visszautasított megbízások AZ EGYSZERI MEGBÍZÁSOK Eseti forint átutalási megbízás Átvezetés saját számlák között Ingyenes készpénzfelvétel nyilatkozat Betét lekötés Betét felmondás Lejárati rendelkezés módosítása Tartós megbízások Tartós megbízás rögzítése forintszámlára Tartós megbízás módosítása Tartós megbízás megszüntetése Felhatalmazás csoportos beszedési megbízás teljesítésére... 31

4 7.1. Új felhatalmazás felrögzítése Felhatalmazás módosítás Felhatalmazás megszüntetés Beszedések visszautasítása Szolgáltatói beszedés visszautasítás Lekérdezések Lekérdezések Kalkulátor Üzenetek kezelése Beállítások Jelszóváltoztatás Ügyfélválasztás Megbízás sablonok... 44

5 1. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK A Netbank szolgáltatás igénybe vétele révén, Önnek számtalan, bankszámláját érintő pénzforgalmi tranzakció lebonyolítására, vagy akár csak lekérdezésére nyílik lehetősége. Személyesen adhatja meg és követheti nyomon készpénzmozgásait, megbízásait, szolgáltatókkal szembeni felhatalmazásait, azaz a teljes számlaforgalmát, mindezt akár otthonából, vagy a világ bármely pontjáról A szolgáltatás igénybevételének feltételei A Netbank szolgáltatás igénybe vételéhez személyi számítógépén Önnek internet kapcsolattal, valamint a Takarékszövetkezet mindenkor hatályos elektronikus banki szolgáltatásainak hirdetményében feltüntetett web böngészők valamelyikével kell rendelkeznie. A Netbank szolgáltatásának hirdetményét megtekintheti a oldalon, a hirdetmények menüpont alatt, illetve kirendeltségeink bármelyikében. A Netbank szolgáltatás igénybe vételéhez szükséges továbbá az Ön által a számlavezető kirendeltségben megadott számmal működő mobiltelefon használata. Bármely tranzakció jóváhagyása ugyanis az Ön készülékére küldött SMS azonosító helyes begépelését követően bonyolítható le. A Netbankban berögzített pénzforgalmi műveleteket így kizárólag a Takarékszövetkezet által beregisztrált és SMS azonosítókat helyesen megadó Felhasználók hajthatják végre, emelve ezzel a szolgáltatás biztonságát. Amennyiben a Netbank szolgáltatást Ön kizárólag egy számítógépre korlátozva kívánja használni, ennek beállítására is lehetőség van. Ezen igényét, kérjük, jelezze a számlavezető kirendeltségben A szolgáltatás általános jellemzői A felület általános jellemzői A Netbank felület jellegzetessége, hogy a képernyő felső részében található főmenükre való kattintással (Számlák, Megbízások, Lekérdezések, Beállítások) a főfelület képernyője nem, csak a bal oldalon található Navigációs menügombok változnak. Az itt megjelenő menüpontokra kattintva jelennek meg a további, tranzakciókhoz szükséges felületek.

6 A Netbank szolgáltatás 15 perces biztonsági időkorláttal működik, vagyis a bejelentkezéstől számított 15 perces álló képernyőt követően, bármely funkcióra kattintva a program az alábbiakban is látható rendszerüzenetet küldve, újabb bejelentkezést fog kérni: Fedezet és a tételek sorban állása Bármely megbízás a számlán lévő egyenlegtől függetlenül elküldhető a Takarékszövetkezetnek. Amennyiben az Ön által adott megbízáshoz szükséges pénzösszeg nem áll rendelkezésre a bankszámlán, abban az esetben a beküldött megbízás az indítástól számított 30 napig sorban állított tételként várakozik. A megbízás azonnal teljesül, amint a kellő fedezet rákerül a bankszámlára. Ha 30 nap elteltével sincs a megbízás teljesítéséhez szükséges fedezet, a tétel érvénytelenné válik, és a későbbiekben már nem kerül átutalásra, csak abban az esetben, ha Ön azt újra felrögzíti és beküldi Az SMS azonosító Valamennyi művelet hitelesítéséhez, az Ön által megadott telefonszámra SMS-ben kapott, egyedi azonosító helyes begépelésére van szükség. Erre 15 perces biztonsági időkorlát áll rendelkezésére. Ezen időkorlát lejáratát követően a kapott kód érvénytelenné válik. Ez esetben az Ön által érvényesíteni kívánt művelet aláírása csak egy új SMS kód révén történhet meg Beérkező üzenetek a Netbankban Ha Önnek Netbank üzenete van, azt a képernyő felső felében, bal oldalt található új üzenet ikon fogja jelezni, ahogyan az alábbi képernyőrészleten is látható. A rendszerüzenet funkcióra való egyszeri kattintással tekinthető meg.

7 2. A SZOLGÁLTATÁS INDÍTÁSA, BEJELENTKEZÉS A szolgáltatás a Takarékszövetkezet honlapján keresztül érhető el, a címről. Az oldal betöltését követően a képernyő jobb felső felében található Internetbank ikonra kattintva lehetőség nyílik a bejelentkezésre Belépés a bankba Az első bejelentkezés A sikeres indítást követően megjelenő felületen a képernyő bal oldalán található Belépés a bankba menüpontra kattintva Önnek meg kell adnia a Takarékszövetkezet kirendeltségén kapott Felhasználói név azonosítóját, és az első belépéshez SMS üzenetben kapott ideiglenes jelszót. Az ehhez kapcsolódó képernyő az alábbiakban látható: Az SMS-ben kapott ideiglenes jelszó csak és kizárólag az első bejelentkezés célját szolgálja, ezért a bejelentkezést követően a Netbank rendszer kérni fogja a régi jelszó azaz az SMS-ben kapott ideiglenes jelszó megváltoztatását: A jelszó módosítását követően a szolgáltatás már csak az Ön által megadott új jelszóval érhető el. Az új jelszónak 4 követelménynek kell megfelelnie: - minimum 8 karakter hosszúnak kell lennie, - szerepeljen benne kis-, nagybetű és szám,

8 - kerülni kell az ékezetes és a különleges karaktereket (mint pl.: *,%,?,!, stb.) - nem egyezhet meg, Ön által korábban megadott Netbank jelszóval További bejelentkezés a Netbankba Az első bejelentkezést követő ideiglenes jelszó módosítását követően a szolgáltatás a továbbiakban, a kirendeltségen átvett felhasználónév azonosítóval, valamint az Ön által megadott új személyes jelszóval érhető el. Abban az esetben, ha a belépéshez szükséges valamelyik azonosítót helytelenül adja meg, a Netbank az alábbi képernyőrészleten látható hibaüzenetet fogja küldeni. Az így megjelenő felületen újra lehetőség nyílik az adatok helyes begépelésére. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a helytelen azonosítók egymás után háromszor történő megadását követően, a rendszer biztonsági okokból kifolyólag letiltja a Felhasználót, amelyről a megadott mobilszámra SMS-ben értesítést kap. A letiltás feloldását a Takarékszövetkezet Ügyfélszolgálatán lehet kezdeményezni, illetve itt van mód az elfelejtett bejelentkezési jelszó helyett, egy új, rendszer által generált ideiglenes jelszó megküldésének kérésére is. Az ideiglenes jelszó az első bejelentkezéshez hasonló módon az Ön által megadott mobiltelefonszámra, SMS-ben kerül megküldésre. Az e módon kapott jelszót a bejelentkezést követően Önnek módosítania kell Az Ön által adott jelszó módosítása Az Ön által megadott belépési jelszót, biztonsági okokból kifolyólag, rendszeres időközönként legalább háromhavonta - meg kell változtatni. Erre lehetőség van a szolgáltatás indítását követően a bejelentkezés előtt, illetve a sikeres bejelentkezés után is. A jelszó lejárata utáni első belépéskor a rendszer kötelezi a felhasználót jelszava megváltoztatására. Az új jelszó ebben az esetben sem egyezhet meg korábbi jelszavakkal.

9 - Belépés előtt: a szolgáltatás elindításakor megjelenő bejelentkező felületen, a Jelszóváltoztatás menüpontot elindítva: - Belépést követően: a Beállítások főmenüre kattintva, majd a Jelszóváltoztatás menüpontot kiválasztva: A Jelszóváltoztatás opcióra kattintva megjelenő képernyőn, a felhasználó azonosító, és régi azaz a korábban használt jelszó megadását követően, kétszer egyezően kell begépelni az új jelszót. Az új jelszónak kötelezően minimum 5 karakter hosszúnak kell lennie, tartalmaznia kell kis-, és nagybetűket, valamint számot. A különleges karakterek alkalmazását ebben az esetben is kerülni kell. A módosítás a Rendben gombbal kerül jóváhagyásra. A módosítást követően már csak új jelszóval van lehetőség a Netbankba való belépésre. 3. SZÁMLAINFORMÁCIÓK A sikeres belépést követően, megjelenik az Ön által, Takarékszövetkezetnél vezetett bankszámlája, valamint ha van hozzá kapcsolt folyószámla hitelkeret, vagy lekötött számlabetét. A Számlák főmenü alatt található navigációs gombokat választva az alábbiakban felsorolt lekérdezésekre van lehetőség.

10 3.1. Számlaadatok lekérdezése A képernyő bal oldalán található Számlaadatok menüpontra kattintva, részletes információk kérhetőek le bankszámlája, illetve amennyiben van folyószámla hitelkerete, vagy számlalekötése adatairól Számlakivonat lekérdezése A Netbankon keresztül lehetőség van lekérni bankszámlája napi, vagy havi forgalmi kivonatát. Amennyiben Ön a Takarékszövetkezet kirendeltségében számlájához napi forgalmi kivonatkészítését kérte, abban az esetben Netbankon keresztül, adott napi számlaforgalmának kivonatát mindig a következő napon kérheti le, míg a havi gyakoriságú kivonatkészítés esetén a hónap utolsó munkanapját követő napon. Forgalmi kivonata lekéréséhez nem kell mást tennie, mint az alábbi illusztráción is látható Számlák főmenüben a Számlakivonat opciót választani. A funkció elindítását követően az alábbi képernyőn lehetőség van kiválasztani, hogy az adott kivonatot sorszám vagy dátum szerint kívánja lekérni.

11 Intervallum megadása kivonat sorszám alapján: a fenti képernyő részleten is látható jelölőnégyzetet aktivizálva a legördülő menük segítségével kiválasztható a keresendő kivonat éve, valamint annak sorszáma. Dátum alapján: az intervallum megadása kivonat sorszám alapján jelölőnégyzetet inaktívvá téve, a kezdő és végdátum megadásával kiválaszthatóak az adott időszakban készült kivonatok. A keresési paraméterek megadását követően, Rendben gombbal továbblépve lekérésre kerülnek a megadott intervallumban elkészült kivonatok: Ezek közül egyszerű kattintással kiválasztható a letölteni, nyomtatni kívánt dokumentum. A kivonat PDF formátumban kerül megjelenítésre Számlaforgalom lekérdezése A bankszámla megadott időszakon belüli forgalmának lekérdezésére, a képernyő szintén bal oldalán található, Számlaforgalom menüpontra kattintva van lehetőség. Több bankszámla esetén, az érintett számla kiválasztását követően, meg kell adni azt az időszakot, melynek forgalmát le kívánja kérdezni. Az időintervallum megadását követően, a Rendben gombra kattintva listázásra kerülnek a választott számlára lekönyvelt tételek, azaz maga a bankszámlaforgalom Szolgáltatói beszedések A szolgáltatói beszedések opcióra kattintva lehetőség van lekérdezni a bankszámlához adott felhatalmazás alapján, szolgáltatók részéről érkezett beszedéseket. E menüpontban a még teljesítésre váró szolgáltatói díjbeszedések kerülnek megjelenítésre, melyek felírásra kerültek a kiválasztott bankszámlán, de esedékességi napjuk még nem jött el, ezért teljesítésre még nem kerültek Kamat kalkulátor (számla) A Kamat kalkulátor menüponttal meglévő számlalekötéseinek várható kamata kalkulálható, egy Ön által megadott időszakra. A kalkulációhoz a lekötött számlabetét kiválasztását követően a kamatszámítási időszak végének, és a kamatszámítás módjának megadása szükséges. A képernyőt a Rendben gombbal elfogadva

12 megjelenítésre kerül a kamatszámítás, a beállított számlára és időszakra Ügyfélválasztás Amennyiben Ön magánszemély és egyéni vagy társas vállalkozó minőségben is használja a Netbankot, akkor ebben a menüpontban tudja kiválasztani, hogy a magánszemély vagy a vállalkozás bankszámláival kíván foglalkozni. Ha több magánszemély vagy vállalkozás bankszámláit jogosult kezelni, akkor az egyes személyek, vállalkozások között itt van lehetősége választani.

13 4. MEGBÍZÁSOK KEZELÉSE Valamennyi, megbízás kezelésére a bejelentkezést követően, a képernyő felső menüsorában található Megbízások fülre kattintva van lehetőség. A fenti képernyőrészleten is látható, Megbízások menüpont alatt található navigációs gombok segítségével kiválaszthatóak az elvégezni kívánt műveletek Új megbízások rögzítése menüpont Az Új megbízások rögzítése menüpontot elindítva az alább látható képernyő jeleníthető meg, mely révén az 5. fejezetben részletezett megbízások benyújtására, módosítására, lekérdezésére, vagy törlésére van lehetőség.

14 4.2. Megbízások módosítása A megbízások módosítása funkcióval az Ön által rögzített, de még Takarékszövetkezethez be nem küldött megbízások módosítására, korrekciójára van lehetőség. Egy eseti átutalási megbízás, számlavezetőhöz való beküldését követően a tétel módosítására a Takarékszövetkezet mindenkori hirdetményében foglaltak az irányadóak. Az Elektronikus szolgáltatások hirdetménye elérhető a weboldal, Hirdetmények menüpontja alatt Megbízások törlése A megbízások törlése funkcióban az Ön által felrögzített, de a Takarékszövetkezethez még be nem küldött megbízások törlésére van lehetőség. Egy eseti átutalási megbízás, számlavezetőhöz való beküldését követően a tétel visszavonására, a Takarékszövetkezet mindenkori hirdetményében foglaltak az irányadóak. Az Elektronikus szolgáltatások hirdetménye elérhető a weboldal, Hirdetmények menüpontja alatt Megbízások beküldése A megbízások beküldése opcióval Önnek lehetősége van a korábban már felrögzített, de a Takarékszövetkezetbe még be nem küldött megbízásait egy kötegben továbbítani. Valamennyi, egy kötegbe tartozó megbízás tranzakció a Netbankba való felrögzítést követően, ezen opcióval, egyetlen hitelesítő SMS révén küldhető be a számlavezető felé Megbízások lekérdezése A megbízások lekérdezése funkcióval, valamennyi, Ön által felrögzített megbízás adat lekérde-zésére lehetőség van, időszak és állapot szerinti szűrés beállításával. A megbízás adatok lekérdezéshez a kérdéses számlaszám (amennyiben több van), a lekérdezési időszak, valamint a megbízások szűrési módjának kiválasztását követően, Rendben gombot nyomva van mód Visszautasított megbízások A visszautasított megbízások menüpont alatt láthatóak azok a megbízások, amelyek a megbízás felrögzítés hibás folyamatának mivoltából eredően nem kerültek elküldésre a Takarékszövetkezet felé, azaz a Netbank által visszautasításra kerültek. A visszautasítás konkrét oka, a Visszautasítás indoka címmel kerül megjelölésre.

15 5. AZ EGYSZERI MEGBÍZÁSOK Az egyszeri megbízások opció alatt található menüpontok kiválasztása révén, Ön rögzítheti a bankszámlájához kapcsolódóan beküldeni kívánt, nem rendszeres, azaz eseti átutalási megbízásait Eseti forint átutalási megbízás A HUF átutalási megbízásra kattintva új eseti átutalási megbízást adhat meg bankszámlájához. Az opció indításával az alábbi képernyő jelenik meg: Az átutalás indításához, a szükséges adatokat értelemszerűen ki kell tölteni. A művelet során a bizonylatszám megadása nem kötelező adat, ezért ez a mező üresen is maradhat. Amennyiben Ön olyan partneradatokat rögzít, melyeket a jövőben is fel kíván használni, lehetősége van a bevitt partner és a hozzá tartozó számlaszám sablonként való elmentésére, így a későbbiekben a bevitt adatok egy Választható partnerek listából egyszerűen kiválaszthatóak, és használhatóak.

16 A sablonként való mentéshez nem kell mást tennie, mint az adatok helyes felrögzítését követően a Mentés gombra kattintani. Az adatok sikeres mentéséről rendszerüzenetet jelenik meg. Ha valamennyi, a megbízáshoz szükséges adat felvitelre került, a Rögzít gombra kattintva rögzítheti fel a tételt. Az ezt követően megjelenő felületen mint ahogyan azt az alábbi képernyőrészlet is illusztrálja - az Új és a Tovább aláíráshoz gombokkal dönthetünk a további teendőkről: Új gomb választása esetén: további átutalások rögzíthetőek, amelyek a felvitel végeztével együtt, egy úgynevezett kötegben küldhetők el Takarékszövetkezetnek, egy hitelesítő SMS kód begépelésével. Tovább aláíráshoz gomb választása esetén: a már berögzített megbízás/megbízások Takarékszövetkezetbe való beküldésére van lehetőség. A parancsot választva az alábbi képernyőt látható: Ezen a ponton, az alábbi választási lehetőségek nyílnak: Lekérdezés: a berögzített tétel/tételek adatainak lekérdezésére, ellenőrzésére ad lehetőséget. Az adatok áttekintését, ellenőrzést követően a képernyő bal oldalán található navigációs gombok közül, a Megbízás beküldése opciót választva újra megjelenítésre kerül a fent látható döntési pont, és folytatható a megbízás rögzítési folyamat. Visszavonás: ha a lekérdezésben úgy látja, hogy a felrögzített adatok nem megfelelőek, a Visszavonás gomb segítségével lehetőség van a felvitt tétel törlésére. A tétel törléséhez, a Visszavonás gombra, majd a képernyő bal oldalán található navigációs gombok közül a Megbízások törlése opcióra kell kattintani. A megjelenő képernyőn a tétel azonosítójának

17 jelölő négyzetbe kattintásával, majd a Törlés gombot választva van mód a felvitt tétel törlésére. Aláírás: az aláírás jelenti a Netbankba felvitt megbízás hitelesítését, azaz a gombra kattintást követően a mobiltelefonjára kapott egyedi azonosító kód helyes begépelésére van szükség. A helyes azonosító megadása után ismét az Aláírás gombra kattintva jelenik meg az alábbiakban látható képernyő: A megjelenő képernyőn látható (pirossal jelölve), hogy az átutalás, a hitelesítő kód begépelését követően már Beküldhető státuszba került. Ezen a ponton, az alábbi választási lehetőségekre van mód: Lekérdezés: a berögzített tétel/tételek adatainak ismételt lekérdezésére ad lehetőséget. Az adatok ellenőrzést követően a képernyő bal oldalán található navigációs gombok közül, a Megbízás beküldése opciót választva megjelenik a fent látható felületet, és folytatható a megbízás beküldési folyamat. Visszavonás: a Visszavonás gombra kattintva, a már rögzített és hitelesített megbízás törlésére van lehetőség. A törléshez, a Visszavonás gombra, majd a képernyő bal oldalán található navigációs gombok közül a Megbízások törlése opcióra kell kattintani. A képernyőn a tétel azonosítójának jelölő négyzetbe kattintásával, majd a Törlés gombot választva van mód a rögzített tétel törlésére. Ezt követően a képernyő bal felében található navigációs gombok segítségével kiválasztható a következő művelet, vagy akár megkezdhető a törölt tétel helyes felrögzítése is. Beküldés: a gombra kattintva a rögzített, és SMS azonosítóval hitelesített megbízás továbbításra kerül a Takarékszövetkezet felé A még nem hitelesített megbízás módosítása, javítása Amennyiben az Ön által rögzített, de még SMS azonosítóval nem hitelesítetett azaz alá nem írt - átutalási megbízáson, a lekérdezés során téves adatot észlel, lehetőség van a javítására a képernyő bal oldalán található Megbízások módosítása opciót választva. A módosítani kívánt megbízás azonosítója előtt található jelölőnégyzet bekattintását követően, a Módosítás gombot választva

18 megjelennek a megbízás adatai, és lehetőség nyílik az adatok módosítására. A javítások berögzítése a Rögzít gombbal történik. A korrigált tétel beküldésre ezt követően a Megbízások beküldése opció választásával van mód. A megbízás hitelesítő SMS kóddal történő aláírását vagy beküldését követően már nincs lehetőség Ön által történő korrekcióra. Amennyiben ezen a ponton észleli az eseti átutalási megbízás hibás adatait, a Takarékszövetkezet mindenkori hirdetményében foglaltak az irányadóak. Az Elektronikus szolgáltatások hirdetménye elérhető a weboldal, Hirdetmények menüpontja alatt Átvezetés saját számlák között Takarékszövetkezeten belül vezetett, saját tulajdonban lévő számlák között történő átutalásra az Átvezetés saját számlák között funkcióban van lehetőség. A funkció indítását követően a saját számlák közötti megbízás, az adatok értelemszerű kitöltésével, majd a Rögzít gombra való kattintással kezdhető meg. A saját számlák között indított eseti átutalási megbízás, érvényesítési és beküldési folyamata, megegyezik az 5.1-es pontban, az Eseti forint átutalási megbízási folyamatánál leírtakkal Ingyenes készpénzfelvétel nyilatkozat Ebben a menüpontban tehető meg, illetve vonható vissza az Ingyenes készpénzfelvételre vonatkozó nyilatkozat.

19 Több számla esetén lehetőség van annak beállítására, hogy melyik számlára teszi Ön a nyilatkozatot. Amennyiben Ön már tett nyilatkozatot, ebben a menüpontban vonhatja vissza azt. A gombbal lehetséges a nyilatkozatot beküldeni. Ez a művelet az egyszerű átutalási megbízáshoz hasonlóan működik, az aláírási jelszó megadása után a megbízás beküldhető. A megbízás beküldése a 5.4. Betét lekötés gombra kattintással valósul meg. A Betét lekötés menüpontot választva Önnek lehetősége van, a bankszámlája pozitív egyenlege erejéig a Takarékszövetkezet mindenkor hatályos hirdetménye szerinti feltételekkel betét lekötést rögzíteni. A mindenkori hirdetményünk feltételeiről tájékozódhat kirendeltségeinkben, vagy akár weboldalunkon, a címen, a Hirdetmények menüpont alatt. A betét lekötés funkció indítását követően az alábbi képernyő jelenik meg, amelyen a lekötni kívánt összeg, és a befektetési időszak megadására van szükség (pirossal is jelölt mezők), majd annak Rendben gombbal való elfogadására:

20 A kívánt adatok beállítását és elfogadását követően egy kalkulációs képernyőn megjelenítésre kerül, hogy az Ön által megadott paraméterek mellett, milyen kamat realizálása várható. Az Új kalkuláció gombot választva új betétlekötési kalkuláció kezdhető. A kalkulált lekötés számlához való rögzítése, a kalkulációs táblázatra való kattintással történik. A Valóban fel kívánja írni a betétlekötés megbízást? kérdésre nemleges választ adva, a lekötési folyamat nem folytatódik, míg pozitív válasz esetén a lejárati rendelkezés beállítására van szükség: Ahogyan azt a fenti képernyő részlet is illusztrálja, az alábbi lejárati rendelkezések kiválasztására van lehetőség: Tőke és kamat visszavezetése: ebben az esetben a lekötési periódus lejáratát követően, a lekötött összeg és annak kamata visszavezetésre kerül a bankszámlára, nem kerül újra lekötésre, csak abban az esetben, ha Ön erre újabb megbízást ad. Tőke és kamat újra lekötése azonos feltételekkel: ebben az esetben, a jelen lekötési folyamatban megadott lekötési időszakkal újra lekötésre kerül az eredetileg megadott összeg és annak jóváírt kamata. Tőke újra lekötése azonos feltételekkel, kamat visszavezetése: a jelen megbízásban beállított összeg, a megadott lekötési időszakkal a lejáratot követően újra lekötésre kerül, míg a kamat átvezetésre kerül

21 az Ön bankszámlájára. Fix összeg hozzávezetése, lekötés azonos feltételekkel: a felrögzített lekötéshez kapcsolódóan lehetőség van megadni egy olyan fix összeget, amelyet a választott időintervallumonként a program automatikusan hozzáköt az eredetileg lekötött összeghez. Tehát, ha Ön berögzít egy Ft-os lekötési megbízást, 1 hónapos lekötési periódussal úgy, hogy a Fix összeg mezőbe Ft-ot ad meg, akkor e lejárati rendelkezést választva a program minden hónapban a lejáratkor, bankszámlája egyenlegéről Ft-ot hozzáköt az eredetileg Ft-os lekötéshez, így az megnövelt összeggel kamatozik tovább. A lejárati rendelkezés kiválasztását követően a Rögzít gombra kattintva az alábbi lehetőségek közül választhat: Új gomb választása esetén: további megbízás rögzíthető fel. A rögzítés végeztével a megbízások egyben, egy úgynevezett kötegben küldhetők el Takarékszövetkezetnek, egy hitelesítő SMS kód begépelésével. Tovább aláíráshoz: a berögzített lekötési megbízás Takarékszövetkezethez való továbbítására nyílik mód, választása esetén az alábbi képernyőrészlet látható: Ezen a ponton, az alábbi választási lehetőségek nyílnak: Lekérdezés: a rögzített lekötés/lekötések adatainak lekérdezésére, ellenőrzésére ad lehetőséget. Az adatok áttekintését, ellenőrzést követően a képernyő bal oldalán található navigációs gombok közül, a Megbízások beküldése opciót választva visszakaphatjuk a fent látható felületet, és dönthetünk a rögzített megbízás további sorsáról. Visszavonás: ha a lekérdezésben úgy látja, hogy a felrögzített lekötési adatok nem megfelelőek, a

22 Visszavonás gomb segítségével lehetőség van a már rögzített lekötés törlésére. A tétel törléséhez, a Visszavonás gombra, majd a képernyő bal oldalán található navigációs gombok közül a Megbízások törlése opcióra kell kattintani. A megjelenő felületen a tétel azonosítójának jelölő négyzetbe kattintásával, majd a Törlés gombot választva van mód a rögzített megbízás törlésére. Aláírás: az aláírás gombra kattintva van lehetőség a berögzített lekötési megbízás hitelesítésére, azaz a gombra kattintást követően a mobiltelefonjára SMS-ben kapott egyedi azonosító kód helyes begépelésére van szükség. A helyes azonosító megadása után ismét az Aláírás gombra kattintva jelenik meg az alábbiakban is látható képernyő: Ahogyan az a fenti képernyőn is látható (pirossal jelölve), lekötési megbízás, a hitelesítő kód begépelését követően Beküldhető státuszba került. Ezen a ponton, az alábbi választási lehetőségekre van mód: Lekérdezés: a berögzített lekötés/lekötések adatainak ismételt lekérdezésére ad lehetőséget. Az adatok ellenőrzést követően a képernyő bal oldalán található navigációs gombok közül, a Megbízások beküldése opciót választva visszakaphatjuk a fent látható felületet, és dönthetünk a megbízás további sorsáról. Visszavonás: a Visszavonás gombra kattintva, a már berögzített és hitelesített megbízás törlésére van lehetőség. A törléshez, a Visszavonás gombra, majd a képernyő bal oldalán található navigációs gombok közül a Megbízások törlése opciót kell választani. A megjelenő képernyőn a tétel azonosítójának jelölő négyzetbe kattintásával, majd a Törlés gombot választva van mód a rögzített, és hitelesített tétel törlésére. Ezt követően a képernyő bal oldalán található navigációs gombok segítségével kiválasztható a következő művelet, vagy akár megkezdhető a törölt tétel helyes felrögzítése is. Beküldés: a beküldés gombra kattintva a rögzített, és hitelesített megbízás továbbítható a

23 Takarékszövetkezet felé A lekötési megbízás módosítása, javítása Amennyiben az Ön által rögzített, de még hitelesítő SMS kóddal alá nem írt lekötési megbízáson téves adatot észlel, lehetőség van a javítására a képernyő bal oldalán található Megbízások módosítása opciót választva. A módosítani kívánt megbízás azonosítója előtt található jelölőnégyzet bekattintását követően, majd a Módosítás gomb révén, a képernyőn megjelennek a korábbi lekötési megbízás adatai, és lehetőség nyílik a javításra. A javítások berögzítése a Rögzít gombbal történik. A megbízás hitelesítő SMS begépelésével történő aláírását vagy a lekötési megbízás beküldését követően már nincs lehetőség az Ön által történő korrekcióra. Amennyiben ezen a ponton észleli a megbízás hibás adatait, az 5.4-es pontban leírt betét felmondási folyamattal felmondhatja hibás lekötési megbízását, majd egy újabb lekötési megbízással helyesen rögzítheti annak adatait Betét felmondás A Betét felmondás opciót választva lehetőség van a korábban számlavezető kirendeltségben, vagy Ön által Netbankon keresztül lekötött betét felmondására. A betét felmondás opció indítását követően, a felmondani kívánt lekötött számla kiválasztására van szükség. Ezután az adatokat a Rögzít gombbal elfogadva, az alábbi képernyő látható: Új gomb választása esetén: további megbízások rögzíthetőek, melyek a rögzítések végeztével egyben, egy úgynevezett kötegben küldhetők el Takarékszövetkezetnek, egy hitelesítő SMS kód begépelésével. Tovább aláíráshoz: a Netbankban berögzített lekötés feloldási megbízás Takarékszövetkezethez való továbbítására nyílik mód, választása esetén az alábbi képernyőrészlet látható:

24 Ezen a ponton, a következő választási lehetőségek nyílnak: Lekérdezés: a feloldáshoz kapcsolódóan a lekötés/lekötések adatainak lekérdezésére, ellenőrzésére ad lehetőséget. Az adatok áttekintését, ellenőrzést követően a képernyő bal oldalán található navigációs gombok közül, a Megbízások beküldése opciót választva visszakaphatjuk a fent látható felületet, és dönthetünk a feloldandó lekötés további sorsáról. Visszavonás: amennyiben a lekérdezés során úgy látja, hogy a mégsem kívánja felmondani a kiválasztott lekötését abban az esetben, a Visszavonás gomb segítségével visszavonható a betét feloldási folyamat. Ehhez a Visszavonás gombra, majd a képernyő bal oldalán található navigációs gombok közül a Megbízások törlése opcióra kell kattintani. A megjelenő felületen a tétel azonosítójának jelölő négyzetbe kattintásával, majd a Törlés gombot választva van mód a betétfelmondás visszavonására. Aláírás: az Aláírás gombra kattintva hitelesíthető a berögzített betét feloldási megbízás, azaz a gombra kattintást követően a mobiltelefonjára SMS-ben kapott egyedi azonosító kód helyes begépelésére van szükség. A helyes azonosító megadása után ismét az Aláírás gombbot választva jelenik meg az alábbiakban látható képernyőrészlet: A hitelesítő kód helyes bevitelét követően a feloldásra adott megbízás Beküldhető státuszba került. Ezen a ponton, az alábbi választási lehetőségekre van mód: Lekérdezés: a feloldani kívánt lekötés/lekötések adatainak ismételt lekérdezésére ad lehetőséget. Az adatok ellenőrzést követően a képernyő bal oldalán található navigációs gombok közül, a Megbízások beküldése opciót választva visszakaphatjuk a fent látható felületet, és dönthetünk a megbízás további sorsáról. Visszavonás: a Visszavonás gombra kattintva, a már berögzített és hitelesített megbízás törlésére van lehetőség. A törléshez, a Visszavonás gombbot, majd a képernyő bal oldalán található navigációs gombok közül a Megbízások törlése opciót kell választani. A megjelenő képernyőn a tétel azonosítójának jelölő

25 négyzetbe kattintásával, majd a Törlés gombot választva van mód a rögzített, és hitelesített tétel törlésére. Beküldés: a beküldés gombot választva, a lekötött betét feloldására irányuló megbízás továbbításra került a Takarékszövetkezet felé Lejárati rendelkezés módosítása A Lejárati rendelkezés módosítása funkcióval, a korábban adott betétlekötési megbízáshoz kapcsolódóan kiválasztott lejárati rendelkezés módosítására van lehetőség. A funkció indítását követően az alábbi illusztráción látható képernyőrészleten van lehetőség a korábban megadottól eltérő lejárati rendelkezés beállítására. A lejárati rendelkezés kiválasztását követően a képernyő Rögzít gombbal való elfogadásával, az alábbi felület kerül megjelenítésre: Új gomb választása esetén: további megbízás berögzítésére van lehetőség. A rögzítések végeztével valamennyi megbízás egyben, egy úgynevezett kötegben küldhető el Takarékszövetkezetnek, egy

26 hitelesítő SMS kód begépelésével. Tovább aláíráshoz: a rögzített lejárati rendelkezés Takarékszövetkezethez való továbbítására nyílik mód, választása esetén a következő képernyőrészlet látható: Az alábbi választási lehetőségekre van mód: Lekérdezés: a megbízás adatainak lekérdezésére ad lehetőséget. Az adatok áttekintését, követően a képernyő bal oldalán található navigációs gombok közül, a Megbízások beküldése opciót kiválasztva megjelenik a fent is látható felületet, és folytatható a megbízás rögzítési folyamat. Visszavonás: amennyiben a lekérdezés során úgy látja, hogy a mégsem kívánja módosítani a kiválasztott lekötés lejárati rendelkezését, az esetben, a Visszavonás gomb segítségével törölhető a módosítási folyamat. Ehhez a Visszavonás gombra, majd a képernyő bal oldalán található navigációs gombok közül a Megbízások törlése opcióra kell kattintani. A megjelenő felületen a tétel azonosítójának jelölő négyzetbe kattintásával, majd a Törlés gombot választva van mód a lejárat módosításának elvetésére. Aláírás: az Aláírás gombra kattintva hitelesíthető a rögzített betétmódosítási megbízás, azaz a gombra kattintást követően a mobiltelefonjára SMS-ben kapott egyedi azonosító kód helyes begépelésére van szükség. A helyes azonosító megadása után ismét az Aláírás gombbot választva jelenik meg az alábbiakban látható képernyő: A hitelesítő kód helyes bevitelét követően a lejárati módosításra adott megbízás Beküldhető státuszba került. Ezen a ponton, az alábbi választási lehetőségekre van mód:

27 Lekérdezés: a rögzített, hitelesített megbízás adatainak ismételt lekérdezésére ad lehetőséget. Az adatok áttekintését, követően a képernyő bal oldalán található navigációs gombok közül, a Megbízások beküldése opciót választva megjelenik a fent látható felületet, és tovább folytatható a megbízás beküldési folyamat. Visszavonás: a Visszavonás gombra kattintva, a már berögzített és hitelesített megbízás törlésére van lehetőség. A törléshez, a Visszavonás gombbot, majd a képernyő bal oldalán található navigációs gombok közül a Megbízások törlése opciót kell választani. A megjelenő képernyőn a tétel azonosítójának jelölő négyzetbe kattintásával, majd a Törlés gombot választva van mód a rögzített, hitelesített és tétel törlésére. Beküldés: a Beküldés gombot választva, a lekötött betét lejáratának módosítására irányuló megbízás továbbításra kerül a Takarékszövetkezet felé.

28 6. Tartós megbízások A tartós megbízások opció alatt található menüpontok kiválasztása révén, Ön rögzítheti a bankszámlájához kapcsolódóan beküldeni kívánt, rendszeresen teljesítendő átutalási megbízásait, módosíthatja vagy törölheti is azokat. A rendszeresség teljesítésének feltétele, hogy a bankszámlán a megbízáshoz szükséges fedezet, az Ön által beállított napon rendelkezésre álljon Tartós megbízás rögzítése forintszámlára A Tartós megbízás rögzítése forintszámlára menüpontot elindítva új, rendszeres átutalási megbízást adhat meg bankszámlájához kapcsolódóan, amely a gyakoriság megadásától függően rendszeres időnként teljesítésre kerül a szükséges fedezet megléte esetén. Ehhez, az opció indítását követően az alábbiakban is látható képernyőn, az adatok értelemszerű feltöltése, majd azok Rögzít gombbal való elfogadása szükséges: Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az érvényesség kezdete és vége dátumot a Netbank alapértelmezetten ugyanazon a napra ajánlja meg, amit módosítani szükséges a megbízás teljesíthetőségéhez. A megbízás kezdete jelöli azt a dátumot, amikortól a rögzített átutalási megbízás

29 él, míg az érvényesség vége jelöli a tartós megbízás lejáratát, melytől az már nem kerül terhelésre. A megadott érvényességi intervallumon belül adható meg, hogy a hónap hányadik napján kerüljön terhelésre a számlán, a berögzített tartós megbízás. A felület Rögzít gombbal való elfogadását követően az alábbi képernyőn van mód a megbízás rögzítésének folytatásához: Új gomb választása esetén: újabb megbízás felrögzítésére van lehetőség. A felrögzített megbízások így akár, egy kötegben is elküldhetőek a Takarékszövetkezetnek, egy hitelesítő SMS kód begépelésével. Tovább aláíráshoz: a rögzített megbízás/megbízások Takarékszövetkezethez való továbbítására nyílik mód. Választása esetén a következő képernyő látható: A kapott képernyő alapján, az alábbi választási lehetőségekre van mód: Lekérdezés: a rögzített megbízás/megbízások adatai kérdezhetőek le. Az felvitt adatok megtekintését követően a képernyő bal oldalán található navigációs gombok közül, a Megbízások beküldése opciót választva megjelenik a fent látható felületet, és eldönthető a megbízás beküldési folyamat további sorsa. Visszavonás: ha a lekérdezés során úgy látja, hogy a megbízás valamely adata nem megfelelő, abban az esetben, a Visszavonás gomb segítségével törölhető a folyamat. Ehhez a Visszavonás gombra, majd a képernyő bal oldalán található navigációs gombok közül a Megbízások törlése opcióra kell kattintani. A megjelenő felületen a tétel azonosítójának jelölő négyzetbe kattintásával, majd a Törlés gombot választva van mód a rögzítési folyamat elvetésére.

30 Aláírás: az Aláírás gombra kattintva hitelesíthető a rögzített tartós megbízás, azaz a gombra kattintást követően a mobiltelefonjára SMS-ben kapott egyedi azonosító kód helyes begépelésére van szükség. A helyes azonosító megadása után ismét az Aláírás gombot választva jelenik meg az alábbiakban látható képernyő: A hitelesítő kód helyes bevitelét követően a megbízás Beküldhető státuszba került. Ezen a ponton, az alábbi választási lehetőségekre van mód: Lekérdezés: a rögzített és hitelesített megbízás adatainak ismételt lekérdezésére ad lehetőséget. Az adatok áttekintését, követően a képernyő bal oldalán található navigációs gombok közül, a Megbízások beküldése opciót választva ismét a fent látható felület kerül megjelenítésre. Visszavonás: a Visszavonás gombra kattintva, a már berögzített és hitelesített megbízás törlésére van lehetőség. A törléshez, a Visszavonás gombot, majd a képernyő bal oldalán található navigációs gombok közül a Megbízások törlése opciót kell választani. A megjelenő képernyőn a tétel azonosítójának jelölő négyzetbe kattintásával, majd a Törlés gombot választva van mód a rögzített, és hitelesített megbízás törlésére. Beküldés: a beküldés gombot választva, az Ön által adott tartós megbízás továbbításra kerül a Takarékszövetkezet felé Tartós megbízás módosítása A Tartós megbízás módosítás funkcióban a korábban Takarékszövetkezet kirendeltségében, vagy Ön által Netbankon keresztül adott tartós megbízás adatainak módosítására van lehetőség. Figyelem, a módosítás csak a jövőben esedékes megbízás teljesítésre vonatkozik, a tartós megbízás alapján korábban felírt, de fedezet hiány miatt még nem teljesített, sorban álló tranzakciókra nem. A módosítás, a funkció indítását követően azon bankszámlaszám kiválasztásával kezdhető meg, melyre Ön korábban a tartós megbízást benyújtotta. A számlaválasztás után Kiválaszt gombot nyomva műveletek oszlopban az alábbi lehetőségek választására van mód:

31 Részletek: a korábban adott tartós megbízás részletei kérhetőek le. Módosít: módosít opciót választva a tartós megbízás adatai módosíthatóak, a tartós megbízás felrögzítés folyamata során is megjelenő felületen. A módosított adatok Rendben gombbal való elfogadását követően, a módosítás további folyamatlépései megegyezőek a 6.1. Tartós megbízás rögzítése forintszámlára folyamatnál leírtakkal. Vagyis, az aláíráshoz továbblépve, a mobiltelefonjára kapott hitelesítő SMS kód helyes bevitelét követően a megbízás módosítása beküldhető státuszúvá válik, végül a Beküldés gombbal a módosítási folyamat lezárható Tartós megbízás megszüntetése A Tartós megbízás megszüntetés funkcióban a korábban Takarékszövetkezet kirendeltségében, illetve Ön által Netbankon keresztül adott tartós megbízás megszüntetésére, törlésére van lehetőség. A funkció indítását követően a törlés azon bankszámlaszám kiválasztásával kezdhető meg, melyre Ön korábban a tartós megbízást benyújtotta. A számlaválasztás után Kiválaszt gombot nyomva műveletek oszlopban az alábbi lehetőségek választására van mód: Részletek: a korábban adott tartós megbízás részletei kérhetőek le. Megszüntetés: a megszüntetés opciót választva a korábban benyújtott tartós megbízás megszüntetése, törlése végezhető el. A megszüntetés opciót választva megjelenítésre kerülnek a tartós megbízás adatai, mely képernyőre Rögzít gombot nyomva, megkezdhető a megbízás törlésének folyamata. A kapott folyamatlépést aláíráshoz továbbítva, az SMS üzenetben kapott hitelesítő kód helyes begépelésére van szükség. Ezt követően a visszavonásra adott megbízás beküldhető státuszúvá válik, majd a Beküldés gombbal, elküldésre kerül a Takarékszövetkezet felé. 7. Felhatalmazás csoportos beszedési megbízás teljesítésére A felhatalmazások csoportos beszedési megbízás teljesítésére opció alatt található menüpontok révén, Ön rögzítheti a bankszámlájához kapcsolódóan beküldeni kívánt, szolgáltatókhoz kapcsolódó fizetési megbízásait, módosíthatja és törölheti azokat. Megbízást adhat villany, gáz, vagy akár telefonszámlája teljesítésére.

32 7.1. Új felhatalmazás felrögzítése Az Új felhatalmazás rögzítése menüpontot elindítva lehetősége van a szolgáltatótól kapott adatok alapján (szolgáltató és fogyasztó azonosító) felhatalmazást küldeni a szolgáltató felé arra, hogy az csoportos beszedéssel rendezze az Ön által fizetendő díjakat. A felhatalmazás megadásához az alábbi képernyő adatainak feltöltésére van szükség: Valamennyi szükséges adat értelemszerű feltöltését követően a felhatalmazás felrögzítése a Rögzít gombbal folytatható. A folytatásban az alábbi képernyő látható:

33 Új gomb választása esetén: újabb csoportos beszedésre adott felhatalmazás felrögzítésére van lehetőség. A felrögzített beszedés megbízások így akár, egy kötegben is elküldhetőek a Takarékszövetkezetnek, egy hitelesítő SMS kód begépelésével. Tovább aláíráshoz: a rögzített felhatalmazás/felhatalmazások Takarékszövetkezethez való továbbítására nyílik mód. Választása esetén a következő képernyő látható: A kapott képernyő alapján választható opciók: Lekérdezés: a rögzített felhatalmazásra adott megbízás/megbízások adatai kérdezhetőek le. Az felvitt adatok megtekintését követően a képernyő bal oldalán található navigációs gombok közül, a Megbízások beküldése opciót választva megjelenik a fent látható felületet, és folytatható a megbízási folyamat. Visszavonás: ha a lekérdezés során úgy látja, hogy a megbízás valamely adata nem megfelelő, abban az esetben, a Visszavonás gomb segítségével törölhető a folyamat. Ehhez a Visszavonás gombra, majd a képernyő bal oldalán található navigációs gombok közül a Megbízások törlése opcióra kell kattintani. A megjelenő felületen a tétel azonosítójának jelölő négyzetbe kattintásával, majd a Törlés gombot választva van mód a rögzítési folyamat elvetésére. Aláírás: az Aláírás gombra kattintva hitelesíthető a rögzített megbízás, azaz a gombra kattintást követően a mobiltelefonjára SMS-ben kapott egyedi azonosító kód helyes begépelésére van szükség. A helyes azonosító megadása után ismét az Aláírás gombot választva jelenik meg az alábbiakban látható képernyő:

34 A hitelesítő kód helyes bevitelét követően a megbízás Beküldhető státuszba került. Ezen a ponton, az alábbi választási lehetőségekre van mód: Lekérdezés: a rögzített és hitelesített megbízás adatainak ismételt lekérdezésére ad lehetőséget. Az adatok áttekintését, követően a képernyő bal oldalán található navigációs gombok közül, a Megbízások beküldése opciót választva ismét a fent látható felület kerül megjelenítésre. Visszavonás: a Visszavonás gombra kattintva, a már berögzített és hitelesített csoportos beszedésre adott megbízás törlésére van lehetőség. A törléshez, a Visszavonás gombot, majd a képernyő bal oldalán található navigációs gombok közül a Megbízások törlése opciót kell választani. A megjelenő képernyőn a tétel azonosítójának jelölő négyzetbe kattintásával, majd a Törlés gombot választva van mód a rögzített, és hitelesített megbízás törlésére. Beküldés: a Beküldés gombot választva, az Ön által csoportos beszedés teljesítésére adott megbízása továbbításra kerül a Takarékszövetkezet felé Felhatalmazás módosítás A Felhatalmazás módosítás opció választásával, a korábban Ön által kirendeltségben, vagy Netbankon keresztül adott felhatalmazások módosítására nyílik lehetőség. A felhatalmazás módosítás funkciót választva, megjelenítésre kerülnek, a bankszámlához kapcsolódóan adott felhatalmazások. Példa képernyőrészlet: A példán is látható műveletek oszlopban az alábbi lehetőségek választására van mód: Részletek: a korábban adott csoportos beszedésre adott felhatalmazás részletei kérhetőek le. Módosít: módosít opció kiválasztásával a következő felhatalmazás adatok módosítására van

35 lehetőség: Teljesítési értékhatárra adott limit, szolgáltatóval való közölhetősége Érvényesség végének módosíthatósága Teljesítés felső értékhatárának módosíthatósága Az adatok beállítását követően a képernyőt Rögzít gombbal elfogadva folytatható a folyamat. Új gomb választása esetén: újabb csoportos beszedésre adott felhatalmazás módosítására van lehetőség. A módosítások így akár, egy kötegben is elküldhetőek a Takarékszövetkezetnek, egy hitelesítő SMS kód begépelésével. Tovább aláíráshoz: a rögzített felhatalmazás/felhatalmazások módosításának Takarékszövetkezethez való továbbítására nyílik mód. Választása esetén az alábbi képernyő látható: A kapott képernyő alapján választható opciók: Lekérdezés: a módosítandó felhatalmazás adatainak lekérdezésére ad lehetőséget. A felvitt adatok megtekintését követően a képernyő bal oldalán található navigációs gombok közül, a Megbízások beküldése opciót választva megjelenik a fent látható felületet, és folytatható a megbízás módosítási folyamat. Visszavonás: ha a lekérdezés során úgy látja, hogy a módosítás valamely adata nem megfelelő, abban az esetben, a Visszavonás gomb segítségével törölhető a folyamat. Ehhez a Visszavonás gombra, majd a képernyő bal oldalán található navigációs gombok közül a

36 Megbízások törlése opcióra kell kattintani. A megjelenő felületen a tétel azonosítójának jelölő négyzetbe kattintásával, majd a Törlés gombot választva van mód a rögzítési folyamat elvetésére. Aláírás: az Aláírás gombra kattintva hitelesíthető a rögzített megbízás, azaz a gombra kattintást követően a mobiltelefonjára SMS-ben kapott egyedi azonosító kód helyes begépelésére van szükség. A helyes azonosító megadása után ismét az Aláírás gombot választva jelenik meg az alábbiakban látható képernyő: Ahogy az a fenti képernyő részleten is látható, hitelesítő kód helyes bevitelét követően a megbízás már Beküldhető státuszba került. Ezen a ponton, az alábbi választási lehetőségekre van mód: Lekérdezés: a rögzített és hitelesített megbízás adatainak ismételt lekérdezésére ad lehetőséget. Az adatok áttekintését, követően a képernyő bal oldalán található navigációs gombok közül, a Megbízások beküldése opciót választva ismét a fent látható felület kerül megjelenítésre. Visszavonás: a Visszavonás gombra kattintva, a már berögzített és hitelesített csoportos beszedés módosítására adott megbízás törlésére van lehetőség. A törléshez, a Visszavonás gombot, majd a képernyő bal oldalán található navigációs gombok közül a Megbízások törlése opciót kell választani. A megjelenő képernyőn a tétel azonosítójának jelölő négyzetbe kattintásával, majd a Törlés gombot választva van lehetőség a módosítások elvetésére. Beküldés: a Beküldés gombot választva, az Ön által csoportos beszedés teljesítésére adott módosítási megbízás továbbításra kerül a Takarékszövetkezet felé Felhatalmazás megszüntetés A Felhatalmazás megszüntetés menüpontot választva az Ön által korábban kirendeltségben, vagy Netbankon keresztül benyújtott felhatalmazás törlésére van lehetőség. A menüpontot elindítva, megjelenítésre kerülnek, a korábban, bankszámlához kapcsolódóan adott felhatalmazások. Példa képernyőrészlet:

37 A megjelenő képernyő műveletek oszlopában az alábbi lehetőségek nyílnak: Részletek: a korábban adott csoportos beszedésre adott felhatalmazás részletei kérhetőek le. Megszüntetés: a választott felhatalmazás megszüntetése végezhető el. A Megszüntetés opciót választva, majd a megjelenő képernyőn a Rögzít gombra kattintva vihető fel a felhatalmazás törlésére vonatkozó megbízás. A kapott folyamatlépést aláíráshoz továbbítva, az SMS üzenetben kapott hitelesítő kód helyes begépelésére van szükség. Ezt követően a megszüntetésre adott megbízás beküldhető státuszúvá válik, majd a Beküldés gombbal pedig a törlésre vonatkozó igény elküldhető a Takarékszövetkezet felé. 8. Beszedések visszautasítása A Beszedések visszautasítása opcióval lehetőség van, az Ön által, szolgáltatói beszedésekre adott csoportos felhatalmazás alapján beérkezett, de még nem teljesített tételek törlésére Szolgáltatói beszedés visszautasítás A tétel visszautasítására, a Szolgáltatói beszedés visszautasítás opciót kiválasztva, majd a terheléssel érintett bankszámla megadását követően (amennyiben több van) Rendben gombot nyomva van mód. A felületen megjelenítésre kerülnek a választott számlához kapcsolódóan teljesítésre váró szolgáltatói beszedések. A visszautasítani kívánt szolgáltatói beszedés kiválasztását követően, a visszautasításra vonatkozó megbízás, a hitelesítést követően elküldhető a Takarékszövetkezetnek.

38 9. Lekérdezések A Lekérdezések főmenü kiválasztásával a bankszámlájához kapcsolódóan adott, illetve már törölt megbízások adatai kérhetőek le, továbbá számlához kapcsolódó kamatkalkulációs funkció érhető el, valamint az Ön és a Takarékszövetkezet között, Netbankon keresztül váltott levelezések kezelésének felülete indítható el Lekérdezések A Lekérdezések főmenün belül, ismét a Lekérdezések opciót választva az alábbi képernyő nyújt lehetőséget a továbblépésre, vagyis a lekérni kívánt tételek kiválasztására:

39 Tranzakciók keresése E funkció elsősorban arra az esetre nyújt segítséget, ha Önnek nagyobb időintervallumon belül, sok megbízás közül kell egy konkrét keresett tétel adatairól, teljesítettségéről megbizonyosodnia. Keresési paraméterként akár egy, vagy akár több szűrőfeltételt megadva van lehetőség számlaforgalma adatait szűkíteni. A szűrőparaméterek beállítására az alábbi képernyőn van mód:

40 A Keresési időszak megadása jelölőnégyzetbe kattintva, a program a megjelenő legördíthető opciók révén lehetőséget ad a kereséssel érintett időszak beállíthatóságára. A számlaszám, amelyen a megadott időszakban a keresést indítani szeretné szintén a mező jobb oldalán található legördíthető opcióval választható ki. A Partner neve mezőben Ön megadhatja a kedvezményezett felet, míg az Ellenszámla rovatban pedig számlaszámát, így a beállítások végeztével, a Rendben opciót választva a Netbank csak az Ön által megadott feltételeknek (egy vagy több feltételnek) megfelelően indított átutalási megbízásokat keresi ki számlaforgalmából Függő tranzakciók lekérdezése E funkcióban, azon tételek lekérdezésére van lehetőség, amelyek fedezet hiányában nem kerültek teljesítésre, de még sorban állnak, azaz fedezet megléte esetén teljesülnek, valamint amelyeknek teljesítési, esedékességi napja még nem érkezett el. A várakozó tételek az időszak, majd a számla (amennyiben több van) kiválasztását követően Rendben gombbal kerülnek listázásra Megbízások lekérdezése A megbízások lekérdezése opcióval, valamennyi Ön által adott megbízás, azok státuszával együtt lekérdezhető a megadott szűrő feltételek szerint. Az időszak és a szűrési feltételek beállítását követően Rendben gombot nyomva listázásra kerültek az Ön megbízásai, a beállított paraméterek alapján.

Internet bank felhasználói leírás v1.1

Internet bank felhasználói leírás v1.1 Internet bank felhasználói leírás v1.1 Miután az Internet Bank használatára leadta igénylését, 5 munkanapon belül E- mailben megkapja a Csoport, illetve a Felhasználó nevét, SMS-ben pedig az első belépéshez

Részletesebben

Felhasználói Leírás v.2.00

Felhasználói Leírás v.2.00 Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v.2.00 Bakonyvidéke Takarékszövetkezet 1. Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Program indítása:... 3 A program üzemmódjai:... 4 Számlaegyenleg lekérdezése:...

Részletesebben

Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00

Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00 Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00 1 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Program indítása:... 3 3. A program üzemmódjai:... 4 4. Számlaegyenleg lekérdezése:... 4 5. Számlakivonatok

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

Az új Electra Internet Banking rendszerbe történő belépéssel kapcsolatos technikai tudnivalók

Az új Electra Internet Banking rendszerbe történő belépéssel kapcsolatos technikai tudnivalók Az új Electra Internet Banking rendszerbe történő belépéssel kapcsolatos technikai tudnivalók A bejelentkezés az alábbi honlapcímről történhet: www.pannontakarek.hu A honlap jobb felső sarkában az Internet

Részletesebben

2. Számlainformációk (a kiválasztott számlához kapcsolódó lekérdezések)

2. Számlainformációk (a kiválasztott számlához kapcsolódó lekérdezések) A DigiBank alkalmazás funkciói lehetõvé teszik a banki ügyfelek számára, hogy a számláikról, illetve egyéb banki tevékenységükrõl, az interneten keresztül a világháló bármely pontján aktuális információkat

Részletesebben

Belépés Budapest, Ady Endre utca

Belépés Budapest, Ady Endre utca MultiSchool3 Szülő modul felhasználói útmutató A modul a szülők számára készült, használatával az alábbiakra van lehetőség: 1) Gyermek alapadatainak megtekintése 2) Gyermek korábbi tranzakcióinak megtekintése,

Részletesebben

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató Új Nemzedék Központ EFOP pályázatok online beszámoló felülete Felhasználói útmutató Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 1.1. Első bejelentkezés... 2 1.2. Elfelejtett jelszó... 3 2. Saját adatok... 4 3. Dokumentumok...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

A rendszerfejlesztés során új szolgáltatások válnak elérhetővé, amelyeknek részleteiről számlavezető fiókjában érdeklődhet.

A rendszerfejlesztés során új szolgáltatások válnak elérhetővé, amelyeknek részleteiről számlavezető fiókjában érdeklődhet. Tisztelt Ügyfelünk! Takarékszövetkezetünk az Internet Banking szolgáltatásában 2017. november 23-én 15:00 órától rendszerfejlesztést hajt végre, amelynek várható befejezése 2017. november 24. 8:00. A megadott

Részletesebben

Hiányzó funkciók és várható fejlesztések Takarék Netbank (Electra Internet Banking) és Takarék e-bank (telepített Electra) szolgáltatások esetén

Hiányzó funkciók és várható fejlesztések Takarék Netbank (Electra Internet Banking) és Takarék e-bank (telepített Electra) szolgáltatások esetén Hiányzó funkciók és várható fejlesztések Takarék Netbank (Electra Internet Banking) és Takarék e-bank (telepített Electra) szolgáltatások esetén Tisztelt Ügyfelünk! Mint korábban tájékoztattuk róla, a

Részletesebben

Internet Bank használati útmutató

Internet Bank használati útmutató Internet Bank használati útmutató Miután az Internet Bank használatára leadták igénylésüket, E-mailben illetve SMS-en fogjuk megkeresni Önt. E-mailben megkapja a Csoport, illetve a Felhasználó nevét, SMS-ben

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Változások a 6-os verzióhoz képest:

Tisztelt Ügyfelünk! Változások a 6-os verzióhoz képest: Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatónkban a 2017. november 06-tól alkalmazott 7-es verziószámú Electra Internet Banking rendszerben tapasztalható változásokra, újdonságokra, szeretnénk felhívni figyelmét. Változások

Részletesebben

Széchenyi István Hitelszövetkezet. Electra Internetbank Felhasználói segédlet

Széchenyi István Hitelszövetkezet. Electra Internetbank Felhasználói segédlet Bejelentkezés: Széchenyi István Hitelszövetkezet Electra Internetbank Felhasználói segédlet A szolgáltatás igénybevételéhez be kell jelentkezni. Ehhez a nyitóképernyőn adja meg a korábban már SMS-ben megkapott

Részletesebben

Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk.

Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk. Tisztelt Partnerünk! Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk. A biztosítások rögzítése mellett kizárólag a rendszeren keresztül

Részletesebben

Electra Internetbank

Electra Internetbank DRÁVAMENTI Takarékszövetkezet 7570 Barcs, Bajcsy-Zs. u. 57. Telefon: 82/565-440 DRÁVAMENTI Takarékszövetkezet Electra Internetbank Felhasználói segédlet Bejelentkezés https:\\netbank.dravamentitksz.hu

Részletesebben

HOGYAN TUDOK BELÉPNI ELSŐ ALKALOMMAL?

HOGYAN TUDOK BELÉPNI ELSŐ ALKALOMMAL? GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK Segédlet a Magyar Posta Befektetési Zrt. e-befektetési szolgáltatás használatához HOGYAN TUDOK BELÉPNI ELSŐ ALKALOMMAL? Az e-befektetési szolgáltatásba történő bejelentkezés

Részletesebben

Használati útmutató az Üzleti e-pack kedvezmény igénybevételéhez

Használati útmutató az Üzleti e-pack kedvezmény igénybevételéhez Használati útmutató az Üzleti e-pack kedvezmény igénybevételéhez 1 Az Üzleti e-pack kedvezmény együttes igénybevételi feltételei: elektronikus számlaküldés igénylése (Távszámla, Telemátrix e-számla) számla

Részletesebben

Új és régi Internetbank összehasonlítás

Új és régi Internetbank összehasonlítás Új és régi Internetbank összehasonlítás Új Internetbank 1. Szerződéskötés Szerződés aláírást követően azonnal kap egy jelszót, amellyel beléphet a rendszerbe és azonnal használhatja. 2. epin kód Az epin

Részletesebben

Óranyilvántartás (NEPTUN)

Óranyilvántartás (NEPTUN) Óranyilvántartás (NEPTUN) 1. NEPTUN web felületén az óranyilvántartás elérése Az óranyilvántartás adminisztrálására az oktatónak lehetősége van az oktatói weben az Oktatás / Kurzusok menüponton. A beállított

Részletesebben

A K&H e-bank és mobilbank még egyszerűbb kezeléséhez összegyűjtöttük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket, kérjük olvassa át a válaszokat.

A K&H e-bank és mobilbank még egyszerűbb kezeléséhez összegyűjtöttük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket, kérjük olvassa át a válaszokat. K&H Bank Zrt. 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9. telefon: (06 1) 328 9000 fax: (06 1) 328 9696 Budapest 1851 www.kh.hu bank@kh.hu Kedves Ügyfelünk! A K&H e-bank és mobilbank még egyszerűbb kezeléséhez

Részletesebben

Új és régi Budapest Internetbank összehasonlítás

Új és régi Budapest Internetbank összehasonlítás Új és régi Budapest Internetbank összehasonlítás Új Budapest Internetbank 1. Szerződéskötés Szerződés aláírást követően azonnal kap egy jelszót, amellyel beléphet a rendszerbe és azonnal használhatja.

Részletesebben

Electra Internet Banking felhasználói kézikönyv

Electra Internet Banking felhasználói kézikönyv B3 TAKARÉK Szövetkezet Electra Internet Banking felhasználói kézikönyv Készítette: Szigeti Norbert 2016. 11. 21. 1. oldal B3 Takarék Informatika Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Be- és kijelentkezés, időtúllépés...

Részletesebben

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza.

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza. Bóra Adatcsere A Bóra Adatcsere a Bóra bérprogram webes modulja, ami a http://adatcsere.globo.hu címen érhető el. Természetesen a modult szeretnénk az Önök igényei alapján tovább fejleszteni, ezért kíváncsian

Részletesebben

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál www.otpvnt.hu 2017.02.23. MUNKÁLTATÓK... 3 1. Belépés az internetes portálra... 3 2.

Részletesebben

Új és régi internetbank összehasonlítás / Legfontosabb változások

Új és régi internetbank összehasonlítás / Legfontosabb változások Új és régi internetbank összehasonlítás / Legfontosabb változások Tartalomjegyzék 1. Új és régi Internetbank összehasonlítás... 2 Ügyfélválasztó...4 Welcome képernyő...5 Számlák áttekintése...9 Átutalási

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. omunáldata

Felhasználói kézikönyv. omunáldata Elhagyott Hulladék Nyilvántartó Program Felhasználói kézikönyv omunáldata Tartalomjegyzék Illetékes Hatóságok Adatkapcsolati Alrendszer... 3 Bejelentkezés... 4 Elfelejtett jelszó... 4 Felhasználói Központ...

Részletesebben

Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál

Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál Felhasználói leírás Tartalomjegyzék 1Regisztráció... 2 1.1Regisztráció megerősítése... 3 2Bejelentkezés... 4 3Elfelejtett jelszó... 4 4A Partner Portál felépítése...

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.05.07. v.1.2. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER

LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER Felhasználói kézikönyv a területi adminisztrátorok számára 1.2 verzió 2015.május 14. Dokumentum adatlap Projekt/modul megnevezése: Magyar Ügyvédi Kamara Letétkezelő

Részletesebben

CitiDirect BE SM Átutalások

CitiDirect BE SM Átutalások CitiDirect BE SM Átutalások Az Átutalások menü alatt elérhető funkciók A Fizetés sablonok használatával menüben az elmentett sablonok közül egy utalást rögzíthet az ott felvett partnereinek. A Gyors bevitel

Részletesebben

Fundamenta ebanking. Felhasználói útmutató

Fundamenta ebanking. Felhasználói útmutató Fundamenta ebanking Felhasználói útmutató 1. Fundamenta ebanking regisztráció (első belépés) Rendszerünkbe való első belépéskor a bejelentkező felületen kattintson az alsó sorban középen található Regisztráció-első

Részletesebben

ISA Internetes rendelési felület

ISA Internetes rendelési felület ISA Internetes rendelési felület Használati útmutató 2014.11.12 ISA elérhetősége) https://b2b.mol.hu/isa2/ 2 ISA főmenü Adatszolgáltatás - Információ a rendelésekről, visszaigazolásokról (táblázatos formátumban)

Részletesebben

Hirdetmény Vállalkozói pénzforgalmi számlavezetés díjairól, költségeiről Érvényes: 2015. január 05-től Közzétéve: 2014. december 19.

Hirdetmény Vállalkozói pénzforgalmi számlavezetés díjairól, költségeiről Érvényes: 2015. január 05-től Közzétéve: 2014. december 19. Hirdetmény Vállalkozói pénzforgalmi számlavezetés díjairól, költségeiről Számlanyitás díja 3.500 Ft Bankszámla megnyitásakor Számlavezetés díja 2.000 Ft, adott havi forgalom esetén Készpénz befizetése

Részletesebben

Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz

Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz Tisztelt Partnerünk! Ezúton tájékoztatom, hogy a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (a továbbiakban: MNVH) szolgáltatásai (hírlevél, projektötlet

Részletesebben

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv Védőnői jelentés összesítője modul eform Felhasználói kézikönyv 1. ÁNTSZ eform Védőnői jelentés modul... 3 1.1 Bejelentkezés... 3 1.2. Az eform alkalmazás használata... 4 1.2.1 Területi védőnői jogkörrel

Részletesebben

FIR WEBMODUL ALKALMAZÁS DIÁKIGAZOLVÁNY IGÉNYLÉS

FIR WEBMODUL ALKALMAZÁS DIÁKIGAZOLVÁNY IGÉNYLÉS Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit kft. FIR WEBMODUL ALKALMAZÁS DIÁKIGAZOLVÁNY IGÉNYLÉS Felhasználói kézikönyv Dokumentum állapota: Tervezet Verzió: 0.1.0 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Bejelentkezés...

Részletesebben

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához

Részletesebben

CitiManager: Migrációs gyors útmutató kártyabirtokosok részére

CitiManager: Migrációs gyors útmutató kártyabirtokosok részére Ez a Gyors útmutató az alábbiakban segít: 1. Regisztráció a CitiManager portálra a) Csak már meglévő online kivonatos kártyabirtokosok részére b) Csak papír alapú kivonatos kártyabirtokosok részére 2.

Részletesebben

a Raiffeisen Expressz programban

a Raiffeisen Expressz programban VIBER utalások kezelése 1. VIBER átutalások kezelése a Raiffeisen Expressz programban A Raiffeisen Expressz lehetőséget biztosít VIBER utalási megbízások kézi rögzítésére, majd elektronikus aláírás után

Részletesebben

HONDA K2D webmodulok. Használati útmutató

HONDA K2D webmodulok. Használati útmutató HONDA K2D webmodulok Használati útmutató Tartalomjegyzék 1. ALKATRÉSZKERESKEDELEM, SZERVIZ... 3 1.1. ALKATRÉSZ WEBSHOP... 3 1.1.1. Bejelentkezés... 3 1.1.2. Keresés... 4 1.1.3. Rendelés... 6 1.1.4. Korábbi

Részletesebben

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Használati útmutató

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Használati útmutató Használati útmutató Program indítása: A telepítés utáni első indításkor a program a szükséges alapbeállításokat elvégzi, és automatikusan újra indul. A főképernyőn a bejelentkezéshez mindig meg kell adni

Részletesebben

A Szatmár-Beregi Takarékszövetkezet hirdetménye vállalkozások, önkormányzatok bankszámláira, megtakarításira vonatkozóan

A Szatmár-Beregi Takarékszövetkezet hirdetménye vállalkozások, önkormányzatok bankszámláira, megtakarításira vonatkozóan A Szatmár-Beregi Takarékszövetkezet hirdetménye vállalkozások, önkormányzatok bankszámláira, megtakarításira vonatkozóan Érvényes: 2013. november 27-től 1. Bankszámlára, megtakarításra vonatkozó általános

Részletesebben

Webes étkezés rendelés felhasználói kézikönyv

Webes étkezés rendelés felhasználói kézikönyv Webes étkezés rendelés felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék 1 Bejelentkezési képernyő... 2 1.1 Bejelentkezés menete... 2 1.2 Elfelejtett jelszó... 2 2 Főmenü... 3 3 Menüpontok... 3 3.1 Lemondás (pótrendelés)...

Részletesebben

Elmib Önkormányzati hibabejelentő. Felhasználói kézikönyv v1.0

Elmib Önkormányzati hibabejelentő. Felhasználói kézikönyv v1.0 Elmib Önkormányzati hibabejelentő Felhasználói kézikönyv v1.0 Tartalom Az első belépés... 3 Regisztráció utáni első lépések... 4 Kezdő képernyő felépítése... 5 A hibabejelentő menü... 7 Új hiba bejelentése...

Részletesebben

Megbízások benyújtásának, visszavonásának és teljesülésének időpontjai. benyújtás határideje T nap (banki munkanap záróidőpontja)

Megbízások benyújtásának, visszavonásának és teljesülésének időpontjai. benyújtás határideje T nap (banki munkanap záróidőpontja) HIRDETMÉNY hatályos 2013. június 29-től a hivatalosan közzétett változtatásig Megbízások benyújtásának, befogadásának, visszavonásának és teljesítésének időpontjai az AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepénél,

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató EUREST KFT. BUDAPESTI NÉMET ISKOLA WEB ALAPÚ MENÜRENDSZERÉNEK HASZNÁLATÁHOZ Tartalom Általános felhasználói ismeretek... 2 Nyelv Választás... 3 Regisztráció... 4 Bejelentkezés...

Részletesebben

Oszkar.com Android alkalmazás v1.2

Oszkar.com Android alkalmazás v1.2 Oszkar.com Android alkalmazás v1.2 Az 1.2 verzióban a következő funkciók érhetők el: Be- kijelentkezés Autós ajánlatok keresése, akár dátum intervallumra Pontos és közeli ajánlatok megjelenítése Autós

Részletesebben

A Statisztikai adatszolgáltatás menüpont alatt végezhető el az adatlap kitöltése. 3 Statisztikai adatszolgáltatás menetének részletes bemutatása

A Statisztikai adatszolgáltatás menüpont alatt végezhető el az adatlap kitöltése. 3 Statisztikai adatszolgáltatás menetének részletes bemutatása 1 Bevezetés Jelen dokumentum összefoglalja az igazságügyi szakértők 2017. II. negyedéves statisztikai adatszolgáltatásával kapcsolatos információkat, tudnivalókat. 2 Összefoglalás A statisztikai adatszolgáltatást

Részletesebben

Dél-Zalai Egyesült Takarékszövetkezet Kézikönyv InternetBank (Euro ebank)

Dél-Zalai Egyesült Takarékszövetkezet Kézikönyv InternetBank (Euro ebank) Dél-Zalai Egyesült Takarékszövetkezet Kézikönyv InternetBank (Euro ebank) Tartalom I. Bejelentkezés és kijelentkezés 1. Bejelentkezés 2. Kijelentkezés II. Paraméterbeállítás 1. Bejelentkezési jelszó módosítása

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Tőkepiaci Közzététel. Magyar Nemzeti Bank

Felhasználói kézikönyv. Tőkepiaci Közzététel. Magyar Nemzeti Bank Felhasználói kézikönyv Tőkepiaci Közzététel Magyar Nemzeti Bank TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. FOGALOMTÁR... 3 3. TŐKEPIACI KÖZZÉTÉTEL (TPK) MODUL... 4 3.1. A TPK MODUL ÁLTALÁNOS BEMUTATÁSA... 4

Részletesebben

Netbank Electra7 Internet Banking. (gyakrabban használt funkciók bemutatása)

Netbank Electra7 Internet Banking. (gyakrabban használt funkciók bemutatása) Netbank Electra7 Internet Banking (gyakrabban használt funkciók bemutatása) 1 Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Be- és kijelentkezés, időtúllépés... 4 Ügyfelek kezelése... 6 A szolgáltatás nyelvének választása...

Részletesebben

SYNLAB ONLINE LELETPORTÁL FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A SYNLAB HUNGARY KFT. PARTNEREI SZÁMÁRA

SYNLAB ONLINE LELETPORTÁL FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A SYNLAB HUNGARY KFT. PARTNEREI SZÁMÁRA SYNLAB Hungary Kft. SYNLAB ONLINE LELETPORTÁL FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A SYNLAB HUNGARY KFT. PARTNEREI SZÁMÁRA A regisztrációt követően e-mailben kerül kiküldésre a bejelentkezéshez használható azonosító

Részletesebben

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu Hiteles elektronikus postafiók Perkapu 2018.10.27. Tartalom Bevezetés...2 Bejelentkezés a Hiteles Elektronikus Postafiókba...2 Perkapu tárhely kiválasztása...2 Beérkezett üzenetek...3 Dokumentumletöltés...4

Részletesebben

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv Mikroszámla Interneten működő számlázóprogram Kézikönyv Tartalomjegyzék Weboldal 2 Regisztráció 3 Bejelentkezés 4 Főoldal 6 Menüsor szerkezete 7 Számlák 8 Beállítások 9 Fizetési módszerek kezelése 10 Kedvezmények

Részletesebben

Segédlet nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem elektronikus kérelembenyújtó felületen történő beadásához

Segédlet nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem elektronikus kérelembenyújtó felületen történő beadásához Segédlet nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem elektronikus kérelembenyújtó felületen történő beadásához Az elektronikus kérelembenyújtó felület elérése Az Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási

Részletesebben

Ügyfélforgalom számlálás modul

Ügyfélforgalom számlálás modul Ügyfélforgalom számlálás modul 1 1. Bevezetés... 3 2. BEÁLLÍTÁSOK... 4 2.1. Új Kérdőív létrehozása... 4 o Kérdéstípusok és a hozzájuk tartozó lehetséges válaszok hozzárendelése... 4 Új Kérdéstípus felvitele...

Részletesebben

I. FEJEZET - BEJELENTKEZÉS ÉS KIJELENTKEZÉS...

I. FEJEZET - BEJELENTKEZÉS ÉS KIJELENTKEZÉS... Tartalom I. FEJEZET - BEJELENTKEZÉS ÉS KIJELENTKEZÉS... 2 1. Bejelentkezés... 2 2. Kijelentkezés... 2 3. Ügyfél kiválasztása... 2 4. Nyelv kiválasztása... 2 II. FEJEZET - INFORMÁCIÓKÉRÉS... 2 1. Számlaegyenleg...

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ Jelentkezési útmutató I. Bevezető A szakirányú továbbképzési szakokra történő jelentkezés a Probono rendszer felületén keresztül történik.

Részletesebben

Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció

Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció Bevezető Tisztelt engedélyes! Üdvözöljük Önt a Magyar Energia Hivatal Energiainformációs Adattár - Adatgyűjtő alrendszerének felhasználói

Részletesebben

Útmutató. Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon. 2012. július 25. Oldal: 1 / 8

Útmutató. Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon. 2012. július 25. Oldal: 1 / 8 Útmutató Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon 2012. július 25. Oldal: 1 / 8 Tartalomjegyzék I. Fontos tudnivalók... 3 II. Belépés a felületre... 3 III. E-ügyintézés... 4 1. Bizonylatkitöltés

Részletesebben

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Versenyzői funkciók O l d a l 0 21 Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 0 Bevezető... 1 Felhasználói funkciók... 2 Regisztráció... 2 Támogatott böngészők...

Részletesebben

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása TÁMOP-3.1.1-11/1 XXI. századi közoktatás Technikai tudnivalók a jelentkezéshez Regisztráció A regisztráció az OFI honlapon elérhető A pályázók kizárólag elektronikusan úton jelentkezhetnek az innen elérhető

Részletesebben

Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató. Tartalomjegyzék

Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató. Tartalomjegyzék Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 Bejelentkezés a WEB Áruházba... 2 Rendelés rögzítése... 3 RENDELES.CSV állomány specifikációja... 13 Visszaigazolások

Részletesebben

SEGÉDLET A PÁLYÁZATOK RÖGZÍTÉSÉHEZ A SEMMELWEIS EGYETEM PÁLYÁZATI NYILVÁNTARTÓ RENDSZERÉBEN

SEGÉDLET A PÁLYÁZATOK RÖGZÍTÉSÉHEZ A SEMMELWEIS EGYETEM PÁLYÁZATI NYILVÁNTARTÓ RENDSZERÉBEN SEGÉDLET A PÁLYÁZATOK RÖGZÍTÉSÉHEZ A SEMMELWEIS EGYETEM PÁLYÁZATI NYILVÁNTARTÓ RENDSZERÉBEN Minden jog fenntartva Semmelweis Egyetem - 2012 Tartalomjegyzék 1. Belépés a pályázati nyilvántartó rendszerbe...

Részletesebben

Felhasználói tájékoztató

Felhasználói tájékoztató Internetes adatlekérdező rendszer (E-adó) Felhasználói tájékoztató Tisztelt Felhasználó! Ezúton tájékoztatjuk, hogy Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Adóirodája kialakította az elektronikus

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV AZ NHKV ÁTMENETI BÉRSZÁMLÁZÓ KÖZSZOLGÁLTATÓI FELÜLETHEZ 1 / 10 TARTALOMJEGYZÉK 1 Dokumentum célja... 3 2 A program célja... 3 3 Belépés... 3 4 Kezdőképernyő... 4 5 Partner táblázat...

Részletesebben

Aktiválási segédlet a Partnercég opcióhoz. A TeleMátrix adminisztrációs felületének használata Partnercég opció igénybevétele esetén

Aktiválási segédlet a Partnercég opcióhoz. A TeleMátrix adminisztrációs felületének használata Partnercég opció igénybevétele esetén Aktiválási segédlet a Partnercég opcióhoz A TeleMátrix adminisztrációs felületének használata Partnercég opció igénybevétele esetén 1 Partnercég opció bemutatása 2009. január 1-jétől új taggal bővült a

Részletesebben

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013 Tartalomjegyzék 1. Technikai információk... 2 2. Publikus felület... 2 2.1 Bejelentkezés... 2 2.2 Összesítés... 3 2.2.1 Statisztikai tábla megtekintése...

Részletesebben

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés Tartalom Új diákigazolvány igénylés folyamata... 2 1. IAR feltöltéshez szükséges jogosultságok beállítása... 2 2. Token kérés... 2 3. Új igénylés feladása... 2 Igénylések keresése, szinkronizálása... 4

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Elektronikus Ügyintézés (EÜHT) Kézbesítési tárhely V 1.6 Utolsó mentés: 2015. 08. 11. TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezető... 3 2. Fogalomtár... 3 3. Kézbesítési Tárhely - szolgáltatás Intézmények

Részletesebben

HIRDETMÉNY L A KOSSÁGI SZÁ M L A V E ZETÉS I. Takarékpont Számlacsomagok

HIRDETMÉNY L A KOSSÁGI SZÁ M L A V E ZETÉS I. Takarékpont Számlacsomagok I. Takarékpont Számlacsomagok Számlacsomagok Nebuló Ugródeszka 14-27-évig Feltétel 14-18 év 18-27 év Számlanyitási díj Havi zárlati díj Számlavezetési díj Számlacsomag havi díja 105 Ft 205 Ft Számlakivonat

Részletesebben

1. Bevezetés. rekord felvitele ( A Partnerek karbantartása nevű ablakban van lehetőség a rendszerben lévő partnerek

1. Bevezetés. rekord felvitele ( A Partnerek karbantartása nevű ablakban van lehetőség a rendszerben lévő partnerek Partnerek modul 1 1. Bevezetés... 3 2. Új partner felvitele... 4 3. Az új partner felvitele ablak és a kijelölt partner adatainak módosítása ablak menüpontjai 6 3.1. Kapcsolatok menüpont... 6 o Kedvezmények

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 1 Tartalom Felhasználói kézikönyv... 1 MyDmc... 3 Új felhasználó létrehozása... 3 Regisztráció adatok megadásával... 3 Regisztráció Google fiókkal... 4 Regisztráció Facebook fiókkal...

Részletesebben

Használati útmutató a NÚSZ Zrt. e-ügyfélszolgálat portál kezeléséhez

Használati útmutató a NÚSZ Zrt. e-ügyfélszolgálat portál kezeléséhez Használati útmutató a NÚSZ Zrt. e-ügyfélszolgálat portál kezeléséhez A NÚSZ Zrt., mint Szolgáltató az ematrica.nemzetiutdij.hu címen e-ügyfélszolgálati portált működtet. A portál szolgáltatásait a Felhasználó

Részletesebben

Raiffeisen DirektNet, Internet Banking. Felhasználói kézikönyv - Új funkciók

Raiffeisen DirektNet, Internet Banking. Felhasználói kézikönyv - Új funkciók Raiffeisen DirektNet, Internet Banking Felhasználói kézikönyv - Új funkciók TARTALOM 1. LEJÁRT TARTOZÁSOK MEGJELENÍTÉSE LAKOSSÁGI ÜGYFELEKNEK... 2 2. FORINTÁTUTALÁS HITELKÁRTYASZÁMLÁRÓL MAGÁNSZEMÉLYEKNEK...

Részletesebben

Az autorizáció részletes leírása

Az autorizáció részletes leírása Az autorizáció részletes leírása 1. REGISZTRÁCIÓ ÉS FELTÉTELEI 1.1 Regisztráció Az Autorizációs kérés előtt a szervezetnek vagy a magánszemélynek regisztráltatnia kell magát. A regisztrációs lapon megadott

Részletesebben

Automatikus feladatok modul

Automatikus feladatok modul Automatikus feladatok modul 1. Bevezetés... 2 2. Kijelölt feladat módosítása... 2 2.1. Adott feladathoz tartozó felhasználó(k) kiválasztása... 3 o Feladatkör esetén... 3 o Munkatárs esetén... 4 3. Feladat

Részletesebben

06-21-24-24-551. netbank@borsodtakarek.hu. Számlavezető kirendeltségen (személyes ügyintézés, nyitvatartási időben)

06-21-24-24-551. netbank@borsodtakarek.hu. Számlavezető kirendeltségen (személyes ügyintézés, nyitvatartási időben) TÁJÉKOZTATÓ ÉS GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK Internetbanking témakörben 1. Elérhetőségek az Internetbanking szolgáltatással kapcsolatban A Internetbanking Szolgáltatást a BORSOD TAKARÉK Takarékszövetkezet

Részletesebben

OTP Egészségpénztár OTP Nyugdíjpénztár OTP SZÉP Kártya OTP Cafeteria Nyilatkoztató. https://www.otpportalok.hu. Készítette: Konyicsák Zoltán

OTP Egészségpénztár OTP Nyugdíjpénztár OTP SZÉP Kártya OTP Cafeteria Nyilatkoztató. https://www.otpportalok.hu. Készítette: Konyicsák Zoltán https://www.otpportalok.hu Készítette: Konyicsák Zoltán Tartalom 1 Néhány szó az OTP Portálok programról... 3 1.1 Az OTP Portálok bevezetésének célja... 3 2 Belépés az OTP Portálok oldalra... 4 2.1 A bejelentkezéshez

Részletesebben

B3 TAKARÉK Szövetkezet Netbank - Electra

B3 TAKARÉK Szövetkezet Netbank - Electra B3 TAKARÉK Szövetkezet Netbank - Electra (gyakrabban használt funkciók bemutatása) Készítette: Egri Norbert 2016. 11. 21. 1. oldal B3 Takarék Informatika Tartalomjegyzék Bevezetés... 4 Be- és kijelentkezés,

Részletesebben

AGRIA Bélapátfalva Takarékszövetkezet 3346 Bélapátfalva, Május 1. u. 2/a. 3/7. Elektronikus Számlavezetési Üzletszabályzat

AGRIA Bélapátfalva Takarékszövetkezet 3346 Bélapátfalva, Május 1. u. 2/a. 3/7. Elektronikus Számlavezetési Üzletszabályzat AGRIA Bélapátfalva Takarékszövetkezet 3346 Bélapátfalva, Május 1. u. 2/a. 3/7. Elektronikus Számlavezetési Üzletszabályzat I. Az Elektronikus Számlavezetés célja, lehetőségei: Az Elektronikus számlavezetés

Részletesebben

Nevelési év indítása óvodák esetén

Nevelési év indítása óvodák esetén Nevelési év indítása óvodák esetén A LÉPÉSEK SORRENDJE NAGYON FONTOS, EZÉRT KÉRJÜK SZIGORÚAN BETARTANI! - Mielőtt elkezdi a nevelési év indítását, kérem, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet,

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Felhasználói kézikönyv IX. kötet BEJEGYZÉSEK LEKÉRDEZÉSE Magyar Államkincstár Betekintési jogosultsággal rendelkező felhasználók számára 2014.12.10.

Részletesebben

Erste MobilBank Felhasználói kézikönyv

Erste MobilBank Felhasználói kézikönyv Erste MobilBank Felhasználói kézikönyv ERSTE BANK HUNGARY ZRT. Tartalomjegyzék 1. Az Erste MobilBank alkalmazásról... 2 2. Felhasználási feltételek... 2 2.1. Technikai feltételek... 2 2.2. Ügyfélkör...

Részletesebben

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere. Migrációs ügy módosítása vagy törlése

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere. Migrációs ügy módosítása vagy törlése PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Migrációs ügy módosítása vagy törlése Felhasználói kézikönyv 2014. 03. 31. Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 2 2 Migrációs ügy módosítása vagy törlése...

Részletesebben

HIRDETMÉNY V ÁLLALKOZÓ I SZÁ M L A V E ZE T É S KONDÍCIÓI

HIRDETMÉNY V ÁLLALKOZÓ I SZÁ M L A V E ZE T É S KONDÍCIÓI I. Számlacsomagok I./1. Üzleti Plusz számlacsomag jogi személyiséggel rendelkező vállalkozások számára Számlacsomag tartalma MC Electronic Business bankkártya + Netbank + SMS Havi egyenlegértesítő díja

Részletesebben

Átutalások. Eseti és tartós átutalások megadása bankon belülre és kívülre

Átutalások. Eseti és tartós átutalások megadása bankon belülre és kívülre Átutalások Az Átutalások menüpontban indíthat utalást forintban és devizában, bankon kívül és belül, belfölde és külföldre egyaránt. Lehetősége van többek között jövőbeni és tartós átutalási megbízások

Részletesebben

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4.

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Készítette: Quadro Byte Zrt. Tartalomjegyzék: 1. Bevezető...3 2. QB-SULI Help...3 3. Regisztráció...3 4. Bejelentkezés...4 4.1. Elfelejtette

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv MISKOLCI EGYETEM PÁLYÁZAT NYILVÁNTARTÁS Miskolc, 2011. április hó ME Számítóközpont V2.0 2011. április 11. Tartalomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 3 2. PÁLYÁZAT ÉLETÚT FOLYAMATA... 4 3. JOGOSULTSÁG... 7 4. FELHASZNÁLÓI

Részletesebben

MKB epénzügyes v1.0 felhasználói kéziköny rögzít jogú felhasználók részére MKB BANK Zrt.

MKB epénzügyes v1.0 felhasználói kéziköny rögzít jogú felhasználók részére MKB BANK Zrt. MKB epénzügyes v1.0 felhasználói kéziköny rögzítı jogú felhasználók részére MKB BANK Zrt. H-1056 Budapest, Váci u. 38. Tel: +36 1 269-0922 www.mkb.hu Tartalom Belépés az epénzügyesbe...3 Az epénzügyes

Részletesebben

Menza Pure Étkező felület Kézikönyv

Menza Pure Étkező felület Kézikönyv Menza Pure Étkező felület Kézikönyv Tartalom 1 Bevezetés... 2 2 Bejelentkezés... 3 2.1 Kezdőképernyő... 4 3 Étkezés igénylés... 6 4 Számlák... 8 5 Súgó... 9 5.1. Intézményi kapcsolattartók... 9 5.2. Általános

Részletesebben

Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez

Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez Nyilvántartási szám: ISO 9001: 503/1256(2)-1177(2) BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL TARTALOMJEGYZÉK 1 Sportszervezeti adminisztráció... 3 1.1 Sportszervezeti adatok

Részletesebben

SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS,

SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS, Tiszántúli Első Hitelszövetkezet. Fiók 2. sz. melléklet Szerződés azonosító: ESZV-- ELEKTRONIKUS SZÁMLAVEZETÉS SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS, A BANKSZÁMLASZERZŐDÉS KIEGÉSZÍTÉSE mely létrejött Ügyféltípus megnevezése

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 1. Általános ismertető... 2 1.1 A program funkciója...2 1.2 Milyen adatokat tartalmaz a rendszer...2 1.3 Belépés...2 2. Részletek az egyes menüpontokhoz...

Részletesebben

Duna Takarék Bank Zrt. rendszer Felhasználói tájékoztató v.1.

Duna Takarék Bank Zrt. rendszer Felhasználói tájékoztató v.1. Duna Takarék Bank Zrt. NetB@nk rendszer Felhasználói tájékoztató 1. oldal Tartalomjegyzék: I. A NetB@nk rendszer rövid áttekintése 3. oldal II. WEB felhasználói felület 3. oldal III. A NetB@nk és SMS szolgáltatás

Részletesebben

HIRDETMÉNY L A KOSSÁGI SZÁ M L A V E ZETÉS I. Takarékpont Számlacsomagok

HIRDETMÉNY L A KOSSÁGI SZÁ M L A V E ZETÉS I. Takarékpont Számlacsomagok I. Takarékpont Számlacsomagok Számlacsomagok Nebuló Ugródeszka 14-27-évig Feltétel 14-18 év 18-27 év Számlanyitási díj Havi zárlati díj Számlavezetési díj Számlacsomag havi díja 105 Ft 205 Ft Számlakivonat

Részletesebben

Hirdetmény Akciók kondíciói

Hirdetmény Akciók kondíciói Hirdetmény Akciók kondíciói NET BETÉT Időtartama: 2010. október 4-től visszavonásig. Leköthető legkisebb összeg: 1.000.-Ft 1 Lakossági akciós betétek Napra lekötött, fix kamatozású kizárólag lakossági

Részletesebben

HIRDETMÉNY LAKOSSÁGI SZÁMLAVEZETÉS I. Takarékpont Számlacsomagok

HIRDETMÉNY LAKOSSÁGI SZÁMLAVEZETÉS I. Takarékpont Számlacsomagok I. Takarékpont Számlacsomagok Számlacsomagok Nebuló Ugródeszka 14-27-évig Feltétel 14-18 év 18-27 év Számlanyitási díj Havi zárlati díj Számlavezetési díj Számlacsomag havi díja 105 Ft 205 Ft Számlakivonat

Részletesebben

NETFIT modul NETFIT adminisztrátori felület Felhasználói útmutató. Magyar Diáksport Szövetség

NETFIT modul NETFIT adminisztrátori felület Felhasználói útmutató. Magyar Diáksport Szövetség NETFIT modul NETFIT adminisztrátori felület Felhasználói útmutató Magyar Diáksport Szövetség 2015 Tartalom 1 Bevezetés... 3 2 Nyitóoldal... 4 3 Belépés... 5 4 Intézményválasztás... 7 5 Kezdőoldal... 8

Részletesebben