Átutalások. Eseti és tartós átutalások megadása bankon belülre és kívülre

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Átutalások. Eseti és tartós átutalások megadása bankon belülre és kívülre"

Átírás

1 Átutalások Az Átutalások menüpontban indíthat utalást forintban és devizában, bankon kívül és belül, belfölde és külföldre egyaránt. Lehetősége van többek között jövőbeni és tartós átutalási megbízások kezelésére, csoportos beszedési megbízásokat rögzíthet, módosíthat és szüntethet meg. Eseti és tartós átutalások megadása bankon belülre és kívülre Ha a megbízások aznapi feldolgozására meghatározott befogadási határidő előtt hajtja végre a tranzakciót, akkor a megbízások befogadásából a Bankra háruló feladatokat még a tárgynapon teljesítjük. Az átutalási megbízások teljesítési határidejét a 21/2006. (XI.24.) MNB rendelet rögzíti, a Bank a megbízásokat a rendelet előírásai szerinti határidőben teljesíti. Bankon belüli forint és deviza, illetve bankon kívüli forint átutalások A korábbiakhoz képest egyszerűsödött és Ügyfeleink számára kényelmesebbé vált az átutalások rögzítése. A saját számlára, illetve hitelkártyára indított átutalásokat is ebben az almenüpontban lehet rögzíteni, csakúgy mint az esetieket bankon belülre és kívülre. (Ha rendelkezik folyószámlával és hitelkártyával is, itt a leggyorsabb és legegyszerűbb módon töltheti vissza kártyája egyenlegét, hiszen az átvezetett összeg a legközelebbi banki zárással átkerül a hitelkártyájára.)

2 Első lépésben ki kell választania, hogy melyik számlára kívánja indítani az átutalást. (Ha nem saját és kedvezményezetti listában szereplő számlaszámról van szó, kattintson a Kedvezményezettek hozzáadás linkre és rögzítse az új számlaszámot.) Figyelem! Az új kedvezményezettet az első átutalás előtt aktiválnia is szükséges. Második lépésben tudja kiválasztani, hogy melyik számla terhére induljon az átutalás. Végül a terhelés összegét, az átutalás dátumát (amely lehet jövőbeni is, ebben az esetben kattintson a naptár ikonra a Jövőbeni mező mellett és válassza ki a megfelelő dátumot), majd az Üzenet mezőben rögzítheti az átutaláshoz szánt megjegyzését (közlemény rovatként is ismert). Ha tartós utalásként szeretné rögzíteni a megadott adatokat, a Részletek megadása linkre kattintva állíthatja be az átutalás gyakoriságát (hetente, minden második hét, havonta, negyedévente, félévente, évente), valamint az utolsó átutalás dátumát (szintén a naptár ikonra klikkelve és kiválasztva). Ha rögzítette a szükséges adatokat, a Tovább gombra kattintva az átutalás adatait még a végleges rögzítés előtt alkalma van áttekinteni. Ha ezek megfelelnek, az Átutalás linkre kattintva indítható a tranzakció. (A Vissza linket választva módosíthat az adatokon, illetve a Mégsem re kattintva törölheti a megbízást és így az nem kerül elmentésre.) Egyszerűsített forint átutalások Sok átutalást kell indítania? A kényelem mindenekelőtt! Ezzel a funkcióval könnyedén megadhat egyszerre több átutalási megbízást is. Első lépésben válassza ki azokat a kedvezményezetteket, akiknek utalni szeretne (legfeljebb 15 kedvezményezettnek indítható egyszerűsített átutalás egyszerre). A kedvezményezettek kiválasztását követően a következő lépésben ki kell választania, melyik számlájáról indítja az átutalásokat, valamint kedvezményezettenként rögzítheti az utalandó összegeket, az átutalás dátumát, valamint a közlemény rovatot. A Tovább linkre kattintva itt is lehetősége van még a végleges rögzítés előtt ellenőrizni az adatokat. Ha mindent rendben talált, az Utalás rögzítésének befejezése linkre kell kattintania. Bankon kívüli deviza, és külföldre irányuló forint átutalás Külföldi átutalásait is könnyedén intézheti a Citibank Online Internet Banking segítségével. A forintátutalási megbízáshoz hasonlóan itt is ki kell választania, hogy melyik számláról és mely kedvezményezett javára kívánja megadni az átutalási megbízást, majd rögzítenie a szükséges adatokat.

3 A terhelendő számla valamint a kedvezményezett kiválasztása után a Tovább linkre kattintva tudja kitölteni a devizautaláshoz szükséges adatokat. A kedvezményezett adatai automatikusan kitölti a rendszer, így Önnek az átutalás devizanemét, összegét, közleményét, a teljesítés dátumát (lehet jövőbeni is) kell megadnia az átutaláshoz, valamint kiválasztania, hogy az átutaláshoz kapcsolódó (helyi- és devizautalás) díjai Önt, vagy a kedvezményezettet terheljék. (Előző esetben a számlájáról kerül beterhelésre, utóbbi esetben az átutalandó összegből kerülnek levonásra a díjak.) Az Átutalás díjai linkre kattintva új ablakban megtekintheti aktuális Kamat- és Díjtáblázatainkat, így az átutalás rögzítése közben is tájékozódhat az átutalás díjairól. Az átutalási megbízás feldolgozását bankunk devizaosztálya végzi a devizaátutalás aktuális napi feldolgozási határidejéhez igazodva: határidő előtt megadott utalást aznap, határidő után és hétvégén megadott megbízást a következő banki értéknapon teljesítjük. Jövőbeni és tartós átutalási megbízások áttekintése, változtatása, törlése Jövőbeni és tartós megbízásait módosíthatja néhány másodperc alatt. Átlátható, gyors és kényelmes megoldás arra az esetre, ha később meggondolná magát... A Jövőbeni más számlára történő átutalások áttekintése, változtatása, törlése almenüpontban a jövőbeni, míg a Tartós átutalási megbízások áttekintése, változtatása, törlése almenüpontban a tartós átutalásai felett rendelkezhet. A jövőbeli átutalásai megtekintéséhez ki kell választania azt a számlát, amelyre szeretné megnézni az átutalásokat. A számlaszámra klikkelve nézheti meg, hogy az adott számlára korábban állított-e be ilyen átutalást, és ha igen, milyen adatokkal. Csoportos beszedési megbízások Ebben a menüpontban rögzíthet új, módosíthat, valamint szüntethet meg meglévő csoportos beszedési megbízást. Új csoportos beszedési megbízás megadása Felhatalmazás csoportos beszedési megbízás teljesítésére Felhatalmazási megbízás a Citibank Online rendszeren keresztül az alábbiakban részletezett mezők kitöltésével kezdeményezhető az Új csoportos beszedési megbízás megadása almenüből. Jogosult keresése Első lépésben kérjük klikkeljen a Jogosult keresése elnevezésű linkre. A felugró ablakban elegendő a jogosult nevének első három karakterét megadni, majd a Keresés... re kattintva a listából kiválaszthatja azt a jogosultat, amelyikre csoportos beszedési megbízást kíván rögzíteni.

4 Adatbevitel A jogosult kiválasztását követően a következő képernyőn tudja rögzíteni a csoportos beszedési megbízáshoz szükséges adatokat.

5 Terhelendő bankszámla A kötelezetti pénzforgalmi bankszámla, ahonnan a későbbiekben a megbízás teljesül. Jogosult neve A "Jogosult (közszolgáltató, díjbeszedő, biztosító, eladó stb.) neve" mezőben annak a szervezetnek a neve illetve azonosítója szerepel, amelyet az imént kiválasztott és amely a felhatalmazással jogot szerez arra, hogy a vonatkozó szolgáltatásból eredő követelését érvényesítse, a kötelezett számlájával szemben követeléssel éljen. A kiválasztott névhez (azonosítóhoz) a rendszer automatikusan hozzárendeli a kapcsolódó azonosítót (nevet). A megbízás elfogadásáról, az első terhelés esedékességéről a jogosult tájékoztatja a fogyasztót. Fogyasztó (vagy szerződés) azonosítója a Jogosultnál Ide azt a jelsorozatot kell beírni, amely a kötelezettnek vagy fogyasztónak kiküldött számlán azonos felirattal szerepel. Fogyasztó (előfizető, biztosított, vásárló, stb.) neve Ez a mező annak a személynek a nevét tartalmazza, akinek a tartozását a kötelezett kívánja kiegyenlíteni. Fogyasztó címe A mező pontos megadása a fogyasztó egyértelmű azonosítása érdekében szükséges. Amennyiben a teljes cím megadásához nem áll rendelkezésre elegendő hely, úgy ésszerű rövidítések alkalmazandók.

6 Teljesítés felső értékhatára Ennek a mezőnek a kitöltésével adható meg (forintban) az a maximális összeghatár, amelyet a bank a kötelezett számlájáról átutalhat a jogosultnak. Amennyiben a beszedni kívánt összeg ezt a limitet meghaladja, úgy a számlavezető banknak kötelessége a teljesítést megtagadni. A mezőt nem kell kitölteni, ha nem kívánnak felső értékhatárt megadni. Érvényesség kezdete Ebben a mezőben (nap, hó, év formában) kell jelezni, hogy mikortól, illetve az "Érvényesség vége:" szöveget követő mezőben azt, hogy meddig érvényes a felhatalmazási megbízás. Amennyiben a felhatalmazási megbízás visszavonásig érvényes, akkor az "Érvényesség vége:" mezőt nem kell kitölteni. Az "Érvényesség kezdete" azt jelenti, hogy a kötelezett ettől a dátumtól biztosítja a jogosult számára azt a lehetőséget, hogy a számláját beszedéssel megterhelje. Az adatok megadását követően a Tovább gombra klikkelve indítható a felhatalmazás csoportos beszedési megbízás teljesítésére. Csoportos beszedési megbízások részleteinek megtekintése, módosítása, megszüntetése Felhatalmazás módosítása a jogosultnál vagy a számlavezető banknál is benyújtható érvényes felhatalmazási megbízás birtokában. A felhatalmazás adatait módosítás esetén is az új megbízásnál leírtak szerint, azzal megegyező módon kell kitölteni. Felhatalmazás módosítására abban az esetben van lehetőség, ha a kötelezett változtatni kívánja az eredeti felhatalmazás alkalmával megadott felhatalmazás érvényességét és/vagy a teljesítés felső értékhatárát. A részletek megtekintését követően a Felhatalmazás módosítása elnevezésű linken tudja a kívánt változtatásokat rögzíteni, megszüntetni pedig a Citibank Online Internet Banking rendszeren keresztül a megszüntetni kívánt felhatalmazás kiválasztása után, a "Felhatalmazás megszüntetése" parancs kiválasztásával kezdeményezhető. Csoportos beszedési megbízás teljesítésére vonatkozó felhatalmazás, a felhatalmazás módosítása illetve megszüntetése a Citibank Online Internet Banking rendszeren kívül kezdeményezhető Citiphone Banking telefonos ügyfélszolgálatunkon keresztül, továbbá bankfiókjainkban is. Kedvezményezettek Azokat a számlaszámokat rögzítheti, aktiválhatja, valamint törölheti itt, amelyek irányába a jövőben átutalási megbízást kíván megadni. Figyelem! Forint- és devizaátutalást csak a kedvezményezetti listában szereplő számlaszámra tud indítani, így új átutalás esetén előbb rögzítenie kell az új Kedvezményezettet és a hozzá tartozó számlaszámot, majd aktiválni azt (SMS vagy CitiPhone segítségével).

7 Kedvezményezettek hozzáadása Új kedvezményezettnek a rendszerben történő aktiválásához Citibank Online Internet Banking-en keresztül igényelt, a mobiltelefonjára érkező SMS-ben kapott Online Aktiválási Kód szükséges, illetve lehetősége van új kedvezményezettek aktiválására Citiphone Banking szolgáltatásunk igénybevétele útján is. Ahhoz, hogy Citibank Online-on keresztül Online Aktiválási Kódot tudjon igényelni, szükséges, hogy Citiphone Banking útján történő igénybejelentésével vagy bármely bankfiókunkban történő személyes eljárása során az erre rendszeresített igénylőlap kitöltésével előzetesen regisztráltassa magát "Új kedvezményezett aktiválása SMS segítségével" szolgáltatásunkra az Online Aktiválási Kód fogadásához igénybe venni kívánt mobiltelefonszám megadásával. Ha itt megjelöli a kis négyzetet, a kedvezményezett aktiválásához szükséges Online Aktiválási Kódot elküldjük az Ön mobilszámára (ha nem jelöli meg, a kedvezményezett a Citiphone Bankingen keresztük aktiválható ). A kód 60 percig érvényes, ezt követően már nem használható, és a kedvezményezettet kizárólag a Citiphone Banking tudja aktiválni. Minden kedvezményezetthez külön kódot generál a rendszer. (A Citiphone Bankingen rögzített kedvezményezett adata is bekerül a Citibank Online Internet Banking kedvezményezetti listájába.) Kedvezményezettek Ebben az almenüpontban tekintheti át korábban már rögíztésre került kedvezményezettjei adatait. A kedvezményezett neve és számlaszáma mellett az éppen aktuális státuszát is láthatja. Aktiválást követően ez a státusz AKTÍV ra vált. Itt tudja törölni azokat a kedvezményezetteket is, amelyek számlaszámára már nem lesz szüksége. Kényelmi funkcióként a kedvezményezett részleteinél található Átutalás indítása linkre kattintva közvetlenül indíthatja a kívánt utalás, nem szükséges visszamenni a megfelelő menüpontig.

8 Kedvezményezett aktiválása Az SMS-ben megkapott kóddal ebben az almenüpontban aktiválható az új kedvezményezett. Citibusiness Citibusiness ügyfeleinknek ebben a menüpontban nyílik lehetősége arra, hogy a Citibusiness Pénzügyi Asszisztens segítségével nagyobb mennyiségű átutalást tudjanak egyszerre feltölteni a rendszerbe. A feltöltés biztonságát az Online Tranzakciós Kód biztosítja, amit az Ön regisztrált mobiltelefonszámára SMS formájában küldünk meg. Ahhoz, hogy Citibank Online-on keresztül Online Tranzakciós Kódot tudjon igényelni előzetesen regisztrálnia kell magát a 'Fájl feltöltés aktiválása SMS útján' szolgáltatásra. Ezt megteheti: Citiphone Banking útján történő igénybejelentésével, vagy bármely bankfiókunkban az erre rendszeresített igénylőlap kitöltésével. Forint és deviza átutalási fájl feltöltés Az Online Tranzakciós Kóddal kapcsolatos, fentiekben is említett fontos információ megtekintését követően a Tovább linkre kattintva a következő képernyőn tudja feltölteni az előzően már elkészített átutalási fájlt. A Fájl mező mellett található Browse..., vagy Tallóz... gombbal választhatja ki a saját számítógépére lementett fájlt, amit a Tranzakciók feltöltése linkkel küldhet be a Citibank Online Internet Banking rendszerébe. Feltöltések megtekintése Ebben az almenüpontban tekintheti meg a korábban feltöltött átutalási fájlokat.

Erste MobilePay Felhasználói kézikönyv

Erste MobilePay Felhasználói kézikönyv Erste MobilePay Felhasználói kézikönyv Tartalom 1. Az Erste MobilePay alkalmazásról... 2 2. Felhasználási feltételek... 3 2.2. Ügyfélkör... 3 3. Az alkalmazás letöltése... 4 3.1. Alkalmazás regisztráció...

Részletesebben

ERSTE Lakossági NetBank. Felhasználói kézikönyv

ERSTE Lakossági NetBank. Felhasználói kézikönyv ERSTE Lakossági NetBank 1 Tartalom 1 Tartalom... 2 2 A NetBank működésének általános bemutatása... 4 2.1 Felhasználói felület általános működése... 4 2.1.1 Általános kereső... 4 2.1.2 Listák és lekérdezések

Részletesebben

Használati útmutató OTPdirekt szolgáltatás

Használati útmutató OTPdirekt szolgáltatás Használati útmutató OTPdirekt szolgáltatás 1 1. Fejezet OTPdirekt Contact Center, Internet Bank, SmartBank és SMS- Kontroll... 5 1. Általános információk... 5 2. Az OTPdirekt szolgáltatás felhasználói...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Felhasználói kézikönyv Legutóbbi változások: A könnyebb használat

Részletesebben

Kondíciós lista magánszemélyek részére. Általános és speciális rendelkezések. Érvényes: 2015. április 1-jétől

Kondíciós lista magánszemélyek részére. Általános és speciális rendelkezések. Érvényes: 2015. április 1-jétől Kondíciós lista magánszemélyek részére Általános és speciális rendelkezések Tartalomjegyzék Bankszámlavezetés, szolgáltatáscsomagok és kapcsolódó szolgáltatások... 3 Betéti termékek... 25 Hitel termékek...

Részletesebben

IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE. Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08.

IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE. Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08. IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 4 1.1. A DOKUMENTUM CÉLJA,

Részletesebben

Az OTPdirekt internet banking rendszer szolgáltatásának Felhasználói kézikönyve. v.1.0

Az OTPdirekt internet banking rendszer szolgáltatásának Felhasználói kézikönyve. v.1.0 Az OTPdirekt internet banking rendszer szolgáltatásának Felhasználói kézikönyve v.1.0 1 Tartalom Általános információk... 4 Bejelentkezés... 4 Kilépés... 5 Főoldal... 5 Számlák... 5 Számlák Számlamozgások

Részletesebben

A NAV EFER szolgáltatás bemutatása, használata az MKB elektronikus csatornáin keresztül

A NAV EFER szolgáltatás bemutatása, használata az MKB elektronikus csatornáin keresztül A NAV EFER szolgáltatás bemutatása, használata az MKB elektronikus csatornáin keresztül Az EFER rendszer lehetővé teszi a befizetendő adókra, járulékokra, illetékekre és támogatásokra vonatkozó átutalási

Részletesebben

A pénzforgalom lebonyolításáról szóló 18/2009. (VIII.6.) MNB rendelettel kapcsolatos állásfoglalások

A pénzforgalom lebonyolításáról szóló 18/2009. (VIII.6.) MNB rendelettel kapcsolatos állásfoglalások A pénzforgalom lebonyolításáról szóló 18/2009. (VIII.6.) MNB rendelettel kapcsolatos állásfoglalások 2009. november 1-jével hatályba lépett a pénzforgalom lebonyolításáról szóló 18/2009. (VIII.6.) MNB

Részletesebben

(A jelen Kondíciós Listában feltüntetett valamennyi időpont közép-európai idő (CET).) Hétköznapokon. for Files 15.30-13.00 13.

(A jelen Kondíciós Listában feltüntetett valamennyi időpont közép-európai idő (CET).) Hétköznapokon. for Files 15.30-13.00 13. Nagyvállalati Fizetési Számla Kondíciós Lista II. fejezet Érvényes 2014. február 1-től II. Általános feltételek A jelen Kondíciós Lista az adott szerződésre, szolgáltatásra vagy megbízásra vonatkozó rendelkezéseiben

Részletesebben

Lakossági Kamat- és Díjfeltételek I. Általános díjfeltételek CitiBlue-ügyfelek részére

Lakossági Kamat- és Díjfeltételek I. Általános díjfeltételek CitiBlue-ügyfelek részére Lakossági Kamat- és Díjfeltételek I. Általános díjfeltételek CitiBlue-ügyfelek részére 1 Bevezető rendelkezések Hatályos: 2015. január 1. a) A Lakossági Kamat- és Díjfeltételek irányadók a Citibank Europe

Részletesebben

CT-EcoSTAT Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer. PÉNZÜGY MODUL Dokumentáció

CT-EcoSTAT Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer. PÉNZÜGY MODUL Dokumentáció CT-EcoSTAT Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer PÉNZÜGY MODUL Dokumentáció Frissítés dátuma: 2012.08.08 Bizalmas! www.computrend.hu 1/223 Tanúsítvány Tanúsítjuk, hogy a CompuTREND Kft által a CT-EcoSTAT

Részletesebben

Lakossági Kamat- és Díjfeltételek I/A Speciális díjfeltételek CitiBlue-ügyfelek részére Jelenleg elérhető számlacsomagok feltételei

Lakossági Kamat- és Díjfeltételek I/A Speciális díjfeltételek CitiBlue-ügyfelek részére Jelenleg elérhető számlacsomagok feltételei Lakossági Kamat- és Díjfeltételek I/A Speciális díjfeltételek CitiBlue-ügyfelek részére Jelenleg elérhető számlacsomagok feltételei Hatályos: 2013. június 15. A Lakossági Kamat- és Díjfeltételeknek ez

Részletesebben

Internetbank szolgáltatás üzletszabályzata

Internetbank szolgáltatás üzletszabályzata Internetbank szolgáltatás üzletszabályzata 2014. március 15. 1 1 A Igazgatóságának 2008. április 24-i (21/2008. számú) jóváhagyó, valamint a módosításokra vonatkozó határozata alapján történő hatálybalépés

Részletesebben

LAKOSSÁGI NETBANK SZOLGÁLTATÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI

LAKOSSÁGI NETBANK SZOLGÁLTATÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI LAKOSSÁGI NETBANK SZOLGÁLTATÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI Jelen Általános Szerződés Feltételek Közzétételének időpontja: 2015. január 30. Hatályba lépésének időpontja: 2015. február 1. LAKOSSÁGI NETBANK

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK. forintban nyilvántartott fizetési számla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK. forintban nyilvántartott fizetési számla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK forintban nyilvántartott fizetési számla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére 1. A Számlatulajdonosok köre, fogalmi meghatározások A Fegyvernek és Vidéke Körzeti

Részletesebben

MOL Nyrt. Termékelőállítás és Kereskedelem H-1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 18.

MOL Nyrt. Termékelőállítás és Kereskedelem H-1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 18. FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV A MOL NYRT. VIRTUÁLIS KÁRTYA KÖZPONT SZOLGÁLTATÁSÁHOZ MOL Nyrt. Termékelőállítás és Kereskedelem H-1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 18. - 1 - Tartalomjegyzék 1. Általános

Részletesebben

A Citibank lakossági banki szolgáltatásainak Általános Üzleti Feltételei

A Citibank lakossági banki szolgáltatásainak Általános Üzleti Feltételei A Citibank lakossági banki szolgáltatásainak Általános Üzleti Feltételei TARTALOMJEGYZÉK 1. A Szolgáltatások általános feltételei 1.1. Bevezetõ rendelkezések 1.2. Szerzõdéskötés, meghatalmazás 1.3. A Megbízások

Részletesebben

a szolgáltatást igénybe vevő Megbízó/Befizető ügyfelek részére Hatályos: 2014. december 15-től

a szolgáltatást igénybe vevő Megbízó/Befizető ügyfelek részére Hatályos: 2014. december 15-től A Magyar Posta Általános Szerződési Feltételei készpénzátutalási megbízás és postai számlabefizetési megbízás Postai kód (QR kód) mobiltelefon alkalmazás használatával történő kiegyenlítéséhez kapcsolódó

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK forintban nyilvántartott fizetési számla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére Hatályos: 2015. április 10. napjától 1. A Számlatulajdonosok köre, fogalmi meghatározások

Részletesebben

forintban nyilvántartott fizetési számla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére 1. A Számlatulajdonosok köre, fogalmi meghatározások

forintban nyilvántartott fizetési számla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére 1. A Számlatulajdonosok köre, fogalmi meghatározások D melléklet ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK forintban nyilvántartott fizetési számla vezetéséhez természetes személy ügyfelek részére 1. A Számlatulajdonosok köre, fogalmi meghatározások A Jászárokszállás

Részletesebben

Segítség a hivatali kapu használatához

Segítség a hivatali kapu használatához Segítség a hivatali kapu használatához Készítette: Kopint-Datorg Zrt. Tartalomszolgáltatási Igazgatóság Utolsó módosítás: 2011.06.03. Probléma esetén írásos segítséget az info@magyarorszag.hu e-mail címen,

Részletesebben

Segítség a hivatali kapu használatához

Segítség a hivatali kapu használatához Segítség a hivatali kapu használatához Készítette: Kopint-Datorg Zrt. Tartalommenedzsment Üzletág Utolsó módosítás: 2011.01.05. Probléma esetén írásos segítséget az info@magyarorszag.hu e-mail címen, telefonos

Részletesebben

Orvosi Recept Kitöltő Alkalmazás ORKA v. 3.0. Felhasználói útmutató

Orvosi Recept Kitöltő Alkalmazás ORKA v. 3.0. Felhasználói útmutató v. 3.0 ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR 2010 Tartalomjegyzék Orvosi Recept Kitöltő Alkalmazás ORKA 1. A PROGRAM FELADATA...3 2. RENDSZERKÖVETELMÉNYEK...4 3. REGISZTRÁCIÓ...4 4. BEJELENTKEZÉS...7 5.

Részletesebben

A NEPTUN segédlet a hallgatók részére

A NEPTUN segédlet a hallgatók részére A NEPTUN segédlet a hallgatók részére A Nyíregyházi Főiskolán a hallgatókkal kapcsolatos adminisztratív munkák a NEPTUN.NET számítógépes rendszerben (továbbiakban Neptun) folynak. Ezen rendszeren keresztül

Részletesebben

HALLGATÓI FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET

HALLGATÓI FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET HALLGATÓI FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET Felhasználói dokumentáció verzió 3.4. Budapest, 2012. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 3.1 2011.03.01 2.3.3 Üzenetekhez melléklet csatolható (NMS modul

Részletesebben

EUROSHELL ÉS SHELL ÜZEMANYAGKÁRTYA Általános Szerződési Feltételek

EUROSHELL ÉS SHELL ÜZEMANYAGKÁRTYA Általános Szerződési Feltételek EUROSHELL ÉS SHELL ÜZEMANYAGKÁRTYA Általános Szerződési Feltételek A Shell Hungary zrt. az alábbi Általános Szerződési Feltételekben állapítja meg az euroshell üzemanyagkártya és a Shell üzemanyagkártya

Részletesebben

[ORIGO] KLIKKBANK LAKOSSÁGI HIRDETMÉNY LAKOSSÁGI- ÉS DIÁK SZÁMLACSOMAGOK ÉS KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOK DÍJTÉTELEI SZEMÉLYI KÖLCSÖN KONDÍCIÓK

[ORIGO] KLIKKBANK LAKOSSÁGI HIRDETMÉNY LAKOSSÁGI- ÉS DIÁK SZÁMLACSOMAGOK ÉS KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOK DÍJTÉTELEI SZEMÉLYI KÖLCSÖN KONDÍCIÓK [ORIGO] KLIKKBANK LAKOSSÁGI HIRDETMÉNY LAKOSSÁGI- ÉS DIÁK SZÁMLACSOMAGOK ÉS KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOK DÍJTÉTELEI SZEMÉLYI KÖLCSÖN KONDÍCIÓK KÖZZÉTÉTEL: 2009. 10. 16. NAPJÁN HATÁLYOS: 2009. NOVEMBER 01-JÉTŐL

Részletesebben

Tájékoztató a NEPTUN rendszerben a hallgatói pénzügyek kezeléséről

Tájékoztató a NEPTUN rendszerben a hallgatói pénzügyek kezeléséről 2.sz. melléklet Tájékoztató a NEPTUN rendszerben a hallgatói pénzügyek kezeléséről 1. A hallgatói pénzügyek kezelésére a Főiskola egy gyűjtőszámlát üzemeltet az OTP Banknál. A hallgatók csak banki átutalással

Részletesebben

1.1. Mit jelent a napközbeni átutalás bevezetése? Miért volt szükség a napközbeni átutalás bevezetésére?

1.1. Mit jelent a napközbeni átutalás bevezetése? Miért volt szükség a napközbeni átutalás bevezetésére? 1 Az eddig megszokotthoz képest egy munkanappal rövidebb lesz a belföldi forintátutalások teljesítési ideje, ha elektronikusan utal a más banknál, takarékszövetkezetnél, hitelszövetkezetnél (együtt: pénzforgalmi

Részletesebben