Átfolyás mérleg adatátvétel

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Átfolyás mérleg adatátvétel"

Átírás

1 METRI Soft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) , Fax: (62) Web: Módosítva: Ver:1.0 Érvényes: D:\R\PW2\Leiras\Kezut\KUKieg23.odt PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program Hódmezővásárhely, június 17. Készítette: Petényi István programozó METRISoft Kft.

2 9/2 PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program METRISoft KFT

3 METRISoft KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 9/3 Tartalomjegyzék 1. NYILATKOZAT ÁLTALÁNOS ISMERETEK BIZONYLATOK KÉSZÍTÉSE EGYESÉVEL MÉRÉSI TÉTELEK ÁLLAPOTOK (MÉRÉS FÁZIS) BIZONYLATOK KÉSZÍTÉSE KÖTEGELVE ADATOK ÁTVÉTELE A MÉRÉSI BIZONYLATRA Törzsadatok átvétele Egyéb adatok átvétele REGISZTRÁCIÓS ABLAK TARTALMA TÖMEGFORRÁS ADATTÁBLA HASZNÁLATA...8 Egyéb dokumentumok: PW2.EXE Jármű Mérlegelő Program Kezelési Utasítás PW2.EXE Jármű Mérlegelő Program Jármű áthaladás naplózás DocVer: 1.0 File:D:\R\PW2\Leiras\Kezut\KUKieg23.odt Printed: VI.. 22.

4 9/4 PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program METRISoft KFT 1. Nyilatkozat Ez a dokumentum a PW2.EXE Jármű Mérlegelő Program Kezelési Utasítás' kiegészítése. Feladat: a MetriSoft Átfolyás mérlegeket kezelő MetriSoft ATFOLYxx program által rögzített tömegek átvétele mérlegelési bizonylatokra és rögzítés a mérési naplóban. A szolgáltatás licenszvédett. 2. Általános ismeretek Az átfolyás mérlegektől egy technológia felügyelő szoftver, az ATFOLYxx átveszi az átbocsájtott tömegadatokat és egyéb kiegészítő adatokkal egy átadó (interfész) táblázatba írja. A PW2 mérlegprogram ezt a táblázatot, mint egy speciális mérleget (tömegforrást) kezeli és a beépített funkciók segítségével az ott rögzített adatokat mérési bizonylatokra átveszi. Annak érdekében, hogy az ily módon átvett mérési adatokkal azonos tartalmú, szerkezetű mérési bizonylatokat lehessen készíteni, mint az egyéb, standard tömegforrások alkalmazásakor, a program mindig egy előkészített mérési adatlapra olvassa be a kezelő által kijelölt mérési adatsort. Ezáltal az így készült mérési bizonylatokon szintén megadható pl. a szállítási irány, egyéb törzsadatok. A program kétféle bizonylatkészítési módot támogat: lehetőség van egyesével mérlegelési bizonylatokat készíteni és lehetőség van egy bekészített mérési bizonylat minta alkalmazásával automatikusan több mérési tételt átvenni és elkészíteni. 3. Bizonylatok készítése egyesével Ez a módszer teljesen azonos a standard mérlegelési feladat végrehajtásával. A Nyitott mérések táblázatában egy jármű mérését kezdeményezzük! A mérési mód kiválasztásakor ügyeljünk, hogy csak Normál B/T mérést vagy Fixtárás mérést válasszunk! (kézitárás mérés és kézi tömegrögzítés esetén az átfolyásmérlegtől származó tömeg nem rögzíthető a méréshez!) A tömeg rögzítése a megszokott módon történik! Az átfolyásmérlegtől átvett tömeg NETTÓ, tehát nem tartalmazhat táratömeget. A fixtárás mérési módnál a program úgy oldja meg a problémát, hogy a bejövő nettó tömeghez hozzáadja a mérési adatlapon levő fix-táraértéket, ezáltal egy logikai bruttó tömeget képez. A bizonylaton ezáltal a NETTÓ tömeg helyesen adódik. A tömeg rögzítése minden esetben kész mérési bizonylatot eredményez. Ha normál B//T a mérési mód, akkor a program táratömeget 0kg-ra veszi, tehát a bruttó és nettó tömeg azonos lesz. A tömeg rögzítésbe lépve a megjelenő ablak a mérési bizonylathoz rögzíthető tömeg adatsorokat mutatja. A kezelő bármelyiket kiválaszthatja, majd a 'Rögzítés..' gombbal a bizonylathoz kapcsolja. Ezután a mérlegelési bizonylat nyomtatható, majd a mérési adatlap zárható. (1) (3) (2) A 'Mérlegelés, tömeg regisztrálás...' csak akkor hajtható végre, ha az (1) szűrőkapcsoló a 'Rögzíthetők' állapotban van! A szűrő átkapcsolható és megtekinthetők az egyéb állapotban levő mérési tételek is, de ezek nem kapcsolhatók a mérésekhez. Előfordulhat, hogy egyes mérési tételsorok mérlegeléshez kapcsolása felesleges vagy tilos. Ilyen esetben a (2) stornó és (3) törlés kontrollok alkalmazhatók.

5 METRISoft KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 9/5 A (2) stornó gomb az aktuális tétel fázisát 'Befejezett!' -ről 'STORNÓ!' állapotba kapcsolja (vagy onnan vissza). Ez tehát ideiglenes kizárást tesz lehetővé. A (3) törlés jelölés bekapcsolva egy vagy több tételsor kijelölhető majd a CTRL-Delete gombokkal véglegesen törölhető. Az egyesével történő bizonylatkészítés során kizárólag a mért tömeg és a rögzítés időpontja kapcsolódik a méréshez, a táblázatban levő egyéb adatok nem! 3.1. Mérési tételek állapotok (mérés fázis) Az átfolyás mérleget kezelő program hozza létre a táblázatban a tételsorokat. Amíg egy átfolyás mérési feladat kiszolgálása folyik, addig a tételsor aktív (töltés alatt) állapotban van. Ha az átfolyás kimérési feladat kész, az állapot a 'Rögzíthető' -re vált. Miután a mérlegprogram átvette a tételsort és rögíztette a bizonylatra, az állapotot 'Lerögzített' -re állítja. A kezelő Stornó esetén a 'Rögzíthető' és a 'Stornó' között kapcsolgathatja az állapotot. Törlés esetén a tétel véglegesen törlődik a táblázatból. 4. Bizonylatok készítése kötegelve Ennek előkészítéséhez előbb hozzunk létre egy vagy több nyitott mérést. Ügyeljünk rá, hogy fixtárás vagy normál B/T mérés legyen definiálva! A mérési adatlapon töltsük ki a szükséges adatokat, melyeket nem az átfolyás mérlegtől kapunk! Lépjünk ki az adatlapról és hagyjuk nyitva. Ezután lépjünk be a következő ablakba: Főablak >> Eredményadatok >> Átfolyásmérleg mérések kötegelt feldolgozása Ebben az ablakban kell a bejövő mérési tételeket az imént megadott nyitott mérési adatlappal, mint sémával kész mérési bizonylatokba helyezni. Ennek menete tehát: a program a megjelölt bejövő tételsorokkal és a kiválasztott nyitott mérési adatlappal kész mérési bizonylatokat készít. A műveletsor végén visszalépve a nyitott mérések ablakba, a mintaként felvitt nyitott mérési adatlapot a 'Nyitott zár/töröl' gombbal törölhetjük. DocVer: 1.0 File:D:\R\PW2\Leiras\Kezut\KUKieg23.odt Printed: VI.. 22.

6 9/6 PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program METRISoft KFT (1) (3) (2) (5) (4) (6) (10) (11) (13) (7) (8) (9) (12) A fenti vezérlőpanelen lehet az automata mérés szolgáltatást megfelelő módon beállítani és ellenőrizni. (1) A bejövő mérési tételeket egy nyitott (fixtárás vagy B/T mérés) mérési adatlap adataival fogjuk rögzíteni, ezért itt először ezzel a gombbal kiválasztható a megfelelő nyitott mérés a rendszám alapján. Természetesen ez akkor lehetséges, ha megelőzően a nyitott mérések ablakában legalább egy jármű mérlegelési adatlap megnyitásra került. Ha egy rendszámot sikeresen csatlakoztattunk a funkcióhoz, akkor lehetővé válik a kijelölt/összes mérés feldolgozása. (2) Itt látható az a rendszám, melyet az automata mérlegelés cél-adatlapjaként megjelöltünk. Ha ez üres, a mérések egy várakozó listára kerülnek így utólag lehetővé válik azok mérési adatlaphoz rendelése. (3) A mérési adatlap csatolását az automata mérésekhez ezzel a gombbal lehet megszüntetni. Hatására törlődik a megjelenített rendszám. (4) Ha meg kívánják tekinteni vagy módosítani kell a funkcióhoz csatolt mérési adatlapot, akkor ezzel a gombbal lehet azt megjeleníteni. (5) Az ún. "Tömegforrás adattábla" megjelenítése történik ezzel a gombbal. A "Tömegforrás adattábla" használatát lásd 5. fejezetben. Itt lehetséges pl. egy szükségtelen mérési regisztráció érvénytelenítése. (6) A gombbal frissíthető a még fel nem használt mérési regisztrációk listája. A Tömegforrás adattáblából kerülnek a még le nem zárt mérések átírásra. Ez a frissítés, változás esetén általában automatikusan megtörténik. (7) A jelölőnégyzettel eldönthető, hogy az átfolyás mérlegtől származó anyagadatok vagy a mérési adatlapon előre beállított anyagadattal történjen a bizonylatok generálása. (lásd 4.1.fejezet) (8) A jelölőnégyzettel eldönthető, hogy az átfolyás mérlegtől származó szállítási céladatok vagy a mérési adatlapon előre beállított rendeltetési hely adattal történjen a bizonylatok generálása. (lásd 4.1.fejezet) (9) A jelölőnégyzettel eldönthető, hogy az átfolyás mérlegtől származó szállítási forrás adatok vagy a mérési adatlapon előre beállított származási hely adattal történjen a bizonylatok generálása. (lásd 4.1.fejezet) (10)Ha jármű megnyitott mérés adatlapja tömeg rögzítési célként meg lett jelölve, akkor ebben a választó kontrollban meg lehet határozni, hogy a mérési adatlap komplettírozásakor (miután a tömeget csatoljuk), a mérési adatlap állapota mi legyen. * Mint látható, lehetséges egy nyomtatás-kész állapot, ami akkor jó, ha utólag a mérésekről mérlegjegyet szeretnénk kiadni. * Lehetséges továbbá a "mérés kész" állapot beállítása. Ez akkor hasznos, ha mérlegjegyet nem kell nyomtatni, de a mérési adatlapokra, azok lezárása előtt még adatokat kell felvezetni. * Végül az is beállítható, hogy a mérési adatlap automatikusan archiválásra kerüljön a mérési naplóba.

7 METRISoft KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 9/7 (11)Ezzel a gombbal lehet a méréseket a kijelölt mérési adatlap segítségével mérési bizonylatokba generálni. Az ablakban a jobb felső lista tartalmazza a várakozó méréseket. Ezeket együttesen is vagy tételesen megjelölve 1 rá lehet vezetni a mérési adatlapokra. (12)Ezzel a gombbal a "Feldolgozott mérések" listája törölhető. Ez a lista a kezelő tájékoztatására szolgál, bármikor szabadon törölhető. (13)Ezzel a gombbal lehet az ablakból kilépni Adatok átvétele a mérési bizonylatra Az átfolyás mérlegtől a nettó tömegen kívül néhány törzsadat és néhány egyéb adat átvétele történik meg a mérési adatlapokra Törzsadatok átvétele Az átfolyásmérleg saját törzsadat táblázatában rögzíthetők az anyagok, szállítási források és célok. Ezekből a törzsadatokból a mérésekhez kapcsolódhatnak a kijelölt törzsadatok. Így egy átadott mérési tétel tartalmazhatja az átmért anyagot, annak származási helyét és lerakási pontját. A mérlegprogram szintén rendelkezik törzsállományokkal. Mivel két független programról van szó, ezért annak érdekében, hogy az átadott törzsadatok mindkét helyen azonosak legyenek, fontos tudnivalók az alábbiak: Az a legjobb módszer, ha mindkét programban azonos kóddal, névvel rögzítik az anyagokat és forrás/cél helyeket. További lehetőség, hogy üres törzstáblákkal indítani a mérlegprogramot, ezáltal az átfolyásmérlegtől bejövő új törzsadatok automatikusan a mérlegprogram törzstábláiba kerülnek. (Figyelem: csak az anyag és szállítási cél adatokra igaz, a forrásra nem: azokat minden esetben rögzíteni kell a mérlegprogramban!) A vezérlő panelen a három törzsadatra külön-külön beállítható, hogy a bejövő törzsadatokat kell átvenni (lehetőség szerint) vagy a minta mérési adatlapon levő törzsadatokat kell meghagyni. Az anyag és szállítási cél adatok átvételének módszere: Akkor történik meg átvétel, ha az engedélyezve van (jelölőnégyzettel) és mind a kód, mind a név ki van töltve az átadó táblázatban. A kód szerint a program ellenőrzi, hogy a helyi törzsben megvan-e a törzsadat. Ha nincs, akkor felveszi. Ha megvan, akkor az ott levő adatokat kapcsolja a mérési adatlapra. Ez lehetővé teszi, hogy a mérlegprogramban egy kódhoz a megfelelő szöveges és egyéb adatok társuljanak a generált bizonylathoz. A szállítási forrás átvételének módszere: Akkor történik meg átvétel, ha az engedélyezve van (jelölőnégyzettel) a kód ki van töltve az átadó táblázatban és a kóddal a mérlegprogram helyi törzsébe fel van rögzítve rendeltetési hely. A kód szerint a program ellenőrzi, hogy a helyi törzsben megvan-e a törzsadat. Ha nincs, akkor nem történik meg az átvétel. Ha megvan, akkor az ott levő adatokat kapcsolja a mérési adatlapra. Ez lehetővé teszi, hogy a mérlegprogramban egy kódhoz a megfelelő szöveges és egyéb adatok társuljanak a generált bizonylathoz. A szállítási forrás nevét az átfolyás mérleg nem adja át, ezért kell az átadott kódnak megfelelően rögzíteni a törzsadatot a rendeltetési hely táblában Egyéb adatok átvétele Az átfolyás mérlegtől bejövő mérés indítás és zárás időpontok és a mért tömeg átadásán kívül egy megjegyzés szöveg, illetve az elvárt kimérési tömeg kerül átadásra. A mérlegprogram ennek megfelelően az alábbiakat végzi el (a mérési adatlapon az alábbi adatmezőkbe tölti az átvett adatokat): A mért tömeg a zárótömegbe kerül a kimért mennyiség A záró időpontba kerül a kimérés zárás időpont A kezdő időpontba a kimérés kezdő időpont A megjegyzés hozzáadódik a mérési adatlapon levő esetleges megjegyzéshez A kimérendő mennyiség a 'szállító szerinti tömeg' mezőbe kerül Az átvett mérési tétel azonosító sorszáma a 'szállítólevél szám' mezőbe kerül 4.2. Regisztrációs ablak tartalma (1) Az ablakrész a még feldolgozásra váró mérési regisztrációkat jeleníti meg. (1) 1 Ctrl gombot nyomva tartva bal egérgombbal a megfelelő sorokra kattintani. Köteg kijelölés: Shift+le/fel nyíl DocVer: 1.0 File:D:\R\PW2\Leiras\Kezut\KUKieg23.odt Printed: VI.. 22.

8 9/8 PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program METRISoft KFT (2) (2) Az ablakrész a már feldolgozott méréseket tartalmazza. Program indításakor vagy a Mellette levő "Töröl >>>" gomb hatására tartalma egyéb következmények nélkül törlésre kerül. 5. Tömegforrás adattábla használata A "tömegforrás adattábla" ablaka minden olyan helyzetben előhívható, ahol mérlegtől származó tömeget rögzítünk. Előhívható továbbá a "Rögzített mérések ablaka" gombbal is. Ha az ablak tömeg rögzítéséhez jelenik meg, akkor a "Mérlegelés tömeg regisztrálása" gomb látható, egyébként nem. Az ablakban levő táblázat fogadja be az automatikus méréseket. Amikor egy mérés a táblázatba kerül, állapota "Befejezett". Csak ezek a mérések rögzíthetők mérési adatlapra! Miután egy mérés rögzítésre került, állapota "LERÖGZÍTVE!" lesz. Az ilyen mérésekhez a táblázatba visszajegyzésre kerül annak a mérési adatlapnak a mérlegelési sorszáma, ahová a rögzítés megtörtént. Bármely "Befejezett" mérési sor az ablakban levő gombbal "SORNÓZOTT" állapotba kapcsolható (Újabb gombnyomás visszaállít "Befejezett" -re)

9 METRISoft KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 9/9 A mérési sorok megszűrhetők a bal oldalon levő választó kapcsolóval, hogy csak a megfelelő állapotú tételek legyenek láthatók. Az 'Aktív (töltés alatt)' állapot jelen alkalmazásban nem fordul elő, ilyen nézetben nem láthatók tételsorok. A táblázat szükségtelen sorai rendszergazda vagy adatbázis adminisztrátor jogosultság esetén törölhetők. A "Törlés" jelölést bekapcsolva a táblázat sorkijelölés üzemmódba vált. A sorok így együttesen kijelölhetők, pl. Ctrl gomb nyomva tartásával a bal egérgombbal a sorok ki/bekapcsolhatók vagy a Shift gomb lenyomása mellett a fel/le nyilakkal egybefüggő tartomány kijelölhető. Ezután a Ctrl+Delete gombokkal megerősítést követően a jelölt tartalom archiválásra és törlésre kerül. A már felhasznált adatsorok törlése automatizálható: A program PW2.INI állományban meg kell keresni a mérőhelyhez az 'AUTOARC' bejegyzést és ennek értékét TRUE-ra módosítani. Ennek hatására a már felhasznált tételsorok a program indításakor törlésre kerülnek (A törlés előtt a DBF\ARCHIVE\<táblanév>.CSV nevű fáj végére archiválódnak! Ez egy CSV Excelbe betölthető formátum) -.- DocVer: 1.0 File:D:\R\PW2\Leiras\Kezut\KUKieg23.odt Printed: VI.. 22.

Szállítmánytömeg kezelői megosztása

Szállítmánytömeg kezelői megosztása METRI Soft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Központi SQL adatbázis kapcsolat

Központi SQL adatbázis kapcsolat METRI Soft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Mérlegelés több cég számára

Mérlegelés több cég számára METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program Mérlegelés több cég számára

PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program Mérlegelés több cég számára METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Feltöltés / lefejtés 'papucsmérleg' adatforrással

Feltöltés / lefejtés 'papucsmérleg' adatforrással METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Konténer-nyilvántartás kezelése

Konténer-nyilvántartás kezelése METRI Soft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Üzemeltetési Kézikönyv kiegészítés 2. Recept - anyag statisztikák konfigurálása

Üzemeltetési Kézikönyv kiegészítés 2. Recept - anyag statisztikák konfigurálása METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Kezelési Utasítás (Kiegészítés 1.)

Kezelési Utasítás (Kiegészítés 1.) METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Listázó Munkahelyen letöltés SQL naplóból

Listázó Munkahelyen letöltés SQL naplóból METRI Soft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Járműpozíció ellenőrzése fénykapuval

Járműpozíció ellenőrzése fénykapuval METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.7 VERZIÓ SP2 változathoz. Változások és kiegészítések a V2015.7 verzió és SP1 kiadása után

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.7 VERZIÓ SP2 változathoz. Változások és kiegészítések a V2015.7 verzió és SP1 kiadása után TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.7 VERZIÓ SP2 változathoz Változások és kiegészítések a V2015.7 verzió és SP1 kiadása után Pénzügy - Az Állományok felügyelete/bekérőlevél állományok menüpont hatására megnyíló ablakból

Részletesebben

Töltőfunkció Kezelési Utasítás

Töltőfunkció Kezelési Utasítás METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

A d m i n i s z t r á c i ó s f e l a d a t o k a I n t e g r á l t K ö n y v t á r i R e n d s z e r b e n

A d m i n i s z t r á c i ó s f e l a d a t o k a I n t e g r á l t K ö n y v t á r i R e n d s z e r b e n A d m i n i s z t r á c i ó s f e l a d a t o k a I n t e g r á l t K ö n y v t á r i R e n d s z e r b e n JavaADM Kézikönyv Tartalomjegyzék 1 PROGRAMLEÍRÁS... 3 1.1 A PROGRAM ÁLTALÁNOS HASZNÁLATA...

Részletesebben

PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program Mérlegjegy nyomtatása külső nyomógombbal indítva

PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program Mérlegjegy nyomtatása külső nyomógombbal indítva METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

BOLTI FOLYAMATOK e-tabak 03 00

BOLTI FOLYAMATOK e-tabak 03 00 BOLTI FOLYAMATOK e-tabak 03 00 Dátum: 2013.06.07 Oldalszám: 1 / 17 MÓDOSÍTÁSI NYILVÁNTARTÓ LAP Sorszám Dátum Érintett fejezett, pont A módosítás módja 1 2012.06.20 Teljes I. kiadás 2 2013.06.07 Teljes

Részletesebben

PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program GAC-2100 Analizátor adatainak automatikus átvétele mérlegjegyre

PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program GAC-2100 Analizátor adatainak automatikus átvétele mérlegjegyre METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Kézikönyv. Szelekciós jegyzék 2.

Kézikönyv. Szelekciós jegyzék 2. Kézikönyv Szelekciós jegyzék 2. Tartalomjegyzék 1 SZÁMLA (ÉRTÉKESÍTÉS) - ÜRES... 4 2 ABAS-ERP MASZKINFÓ... 6 3 SZÁMLA (ÉRTÉKESÍTÉS) - ÜRES... 7 4 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 8 5 PARANCS KERESÉSE...

Részletesebben

Gyári alkatrészek rendelése modul

Gyári alkatrészek rendelése modul Gyári alkatrészek rendelése modul 1. Bevezetés... 2 2. Menüpontok... 3 2.1. Törölhető tételek... 3 2.2. Szűrések... 4 3. Új megrendelés felvitele... 5 3.1. Rendelés készletfoglalásból... 6 3.2. Készletfeltöltő

Részletesebben

Routing for Android Bensoft 2013

Routing for Android Bensoft 2013 Bensoft 2013 Tartalomjegyzék Első lépés beállítások... 3 Személyes adatok... 4 Cég adatok... 4 Gépkocsi adatai... 6 Egyéb beállítások... 7 Ügyfél és iroda adatok... 8 Utazási okok... 9 Jelenlegi pozíció...

Részletesebben

Konténer-nyilvántartás kezelése

Konténer-nyilvántartás kezelése METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Tömegellenőrzés 'Szállítmány adatok' táblázatból

Tömegellenőrzés 'Szállítmány adatok' táblázatból METRI Soft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Teszt autók mozgatása modul

Teszt autók mozgatása modul Teszt autók mozgatása modul 1. Bevezetés... 2 2. Szűrési feltételek... 2 3. Új gépjármű teszt autóvá történő minősítése... 3 4. Teszt gépjármű mozgatása... 6 5. Teszt gépjármű visszavétele... 8 1 1. Bevezetés

Részletesebben

Nevelési év indítása óvodák esetén

Nevelési év indítása óvodák esetén Nevelési év indítása óvodák esetén A LÉPÉSEK SORRENDJE NAGYON FONTOS, EZÉRT KÉRJÜK SZIGORÚAN BETARTANI! - Mielőtt elkezdi a nevelési év indítását, kérem, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet,

Részletesebben

Telepközi alkatrész átadás több telephelyes DOAS rendszerben

Telepközi alkatrész átadás több telephelyes DOAS rendszerben Telepközi alkatrész átadás több telephelyes DOAS rendszerben 1149 Budapest, Egressy út 17-21. Telefon: +36 1 469 4021; fax: +36 1 469 4029 1/11 Tartalomjegyzék 1. Telepközi mozgások áttekintés...3 2. Telepközi

Részletesebben

Bizonylatok felvitele mindig a gazdasági eseménnyel kezdődik, majd ezután attól függően jelennek meg dinamikusan a további adatmezők.

Bizonylatok felvitele mindig a gazdasági eseménnyel kezdődik, majd ezután attól függően jelennek meg dinamikusan a további adatmezők. Bizonylatok felvitele Bizonylatok felvitele mindig a gazdasági eseménnyel kezdődik, majd ezután attól függően jelennek meg dinamikusan a további adatmezők. Fej Gazdasági esemény Kezdjük el begépelni a

Részletesebben

Óranyilvántartás (NEPTUN)

Óranyilvántartás (NEPTUN) Óranyilvántartás (NEPTUN) 1. NEPTUN web felületén az óranyilvántartás elérése Az óranyilvántartás adminisztrálására az oktatónak lehetősége van az oktatói weben az Oktatás / Kurzusok menüponton. A beállított

Részletesebben

Importálás. más típusú (pl:.imp,.xml,.xkr,.xcz) állomány beimportálása a nyomtatványkitöltő programba

Importálás. más típusú (pl:.imp,.xml,.xkr,.xcz) állomány beimportálása a nyomtatványkitöltő programba Importálás Külső programok által generált imp és.xml állományokat be lehet tölteni a program import funkcióival. Az ABEV2006 az xml állományok importálását nem tudta. Ez újdonság a nyomtatványkitöltő programban.

Részletesebben

A főképernyő felső ikonsorába kerültek a sajátmappa különböző füleire vezérlő ikonok, valamint a gyakran használt műveletek.

A főképernyő felső ikonsorába kerültek a sajátmappa különböző füleire vezérlő ikonok, valamint a gyakran használt műveletek. 2010.10.04. programverzió újdonságai Papirusz Ügyiratkezelő Rendszer Saját mappával, főképernyővel kapcsolatos változások A főképernyő felső ikonsorába kerültek a sajátmappa különböző füleire vezérlő ikonok,

Részletesebben

Ügyfélforgalom számlálás modul

Ügyfélforgalom számlálás modul Ügyfélforgalom számlálás modul 1 1. Bevezetés... 3 2. BEÁLLÍTÁSOK... 4 2.1. Új Kérdőív létrehozása... 4 o Kérdéstípusok és a hozzájuk tartozó lehetséges válaszok hozzárendelése... 4 Új Kérdéstípus felvitele...

Részletesebben

Nem gyári alkatrészek rendelése modul

Nem gyári alkatrészek rendelése modul Nem gyári alkatrészek rendelése modul 1. Bevezetés... 2 2. Menüpontok... 3 2.1. Törölhető tételek... 3 2.2. Szűrések... 4 3. Új megrendelés felvitele... 5 3.1. Rendelés készletfoglalásból... 6 3.2. Készletfeltöltő

Részletesebben

Oktatási dokumentáció

Oktatási dokumentáció EKOP 2.1.25-2012-2012-0001 kódszámú Az Önkormányzati ASP központ felállítása tárgyú projekt megvalósításához kapcsolódó ASP központ IPARKER rendszer moduljai Oktatási dokumentáció 1/17 Dokumentum információ

Részletesebben

Üzemeltetési Kézikönyv kiegészítés 1. Felhasználó által konfigurálható listák

Üzemeltetési Kézikönyv kiegészítés 1. Felhasználó által konfigurálható listák METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv MISKOLCI EGYETEM PÁLYÁZAT NYILVÁNTARTÁS Miskolc, 2011. április hó ME Számítóközpont V2.0 2011. április 11. Tartalomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 3 2. PÁLYÁZAT ÉLETÚT FOLYAMATA... 4 3. JOGOSULTSÁG... 7 4. FELHASZNÁLÓI

Részletesebben

Kísérő okmányok felvitele

Kísérő okmányok felvitele Kísérő okmányok felvitele Ez a menüpont lehetővé teszi, hogy direkt módon lehessen borkísérő okmányokat készíteni, az áttekintés használata nélkül. Borkísérő okmányok A menüpont a borkísérő okmányok karbantartására,

Részletesebben

Remek-Bér program verzió történet

Remek-Bér program verzió történet Remek-Bér program verzió történet Verzió: 5.14 2019.07.26. Bér beállítások frissítése funkció, amely a törvényi változások beállításában nyújt segítséget. Program indítás és cég megnyitás után egy Bér

Részletesebben

ClicXoft programtálca Leírás

ClicXoft programtálca Leírás ClicXoft programtálca Leírás Budapest 2015 Bevezetés A ClicXoft programok bár önálló programok közös technológia alapon lettek kifejlesztve. Emellett közös tulajdonságuk, hogy a hasonló funkciókhoz ugyanaz

Részletesebben

Bankkivonatok feldolgozása modul

Bankkivonatok feldolgozása modul Bankkivonatok feldolgozása modul 1 1. Bevezetés... 3 2. A Banki kivonatok karbantartása ablak menüpontjai... 3 2.1. Riportok... 3 o Túlfizetett számlák... 3 o Nyitott számlák... 4 o Rendezett számlák...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. omunáldata

Felhasználói kézikönyv. omunáldata Elhagyott Hulladék Nyilvántartó Program Felhasználói kézikönyv omunáldata Tartalomjegyzék Illetékes Hatóságok Adatkapcsolati Alrendszer... 3 Bejelentkezés... 4 Elfelejtett jelszó... 4 Felhasználói Központ...

Részletesebben

EGYÉB BEFIZETÉSI MÓDOK (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR)

EGYÉB BEFIZETÉSI MÓDOK (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR) (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR) Felhasználói dokumentáció verzió 1.2. Budapest, 2014. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 1.1. 2014.07.17. 2.1. Egy külső számla több kiíráshoz rögzítése 7.

Részletesebben

Iktatás modul. Kezelői leírás

Iktatás modul. Kezelői leírás Iktatás modul Kezelői leírás 1 C.) Iktatás modul A modul kezelése történhet a menürendszerből, illetve az Iktatás modul fülén lévő ikonok segítségével. Az Iktatás modul önállóan vagy más modulok törzsadatait

Részletesebben

A PC Connect számlázó program kezelése.

A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program egy kifejezetten kis vállalatok számára kifejlesztett számlázó program. A számlázót az asztalon található PC Connect számlázó ikonnal

Részletesebben

Kézikönyv. Fizetési feltétel kulcs felvitele

Kézikönyv. Fizetési feltétel kulcs felvitele Kézikönyv Fizetési feltétel kulcs felvitele Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 3 2 FIZETÉSI FELTÉTEL KULCS - ÜRES... 5 3 FIZETÉSI FELTÉTEL KULCS - ÚJ... 6 4 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS...

Részletesebben

Tantárgyfelosztás. I. Ellenőrzés. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket:

Tantárgyfelosztás. I. Ellenőrzés. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket: Tantárgyfelosztás I. Ellenőrzés Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket: Alkalmazott képes menü > alkalmazottak alapadatai - Alkalmazottak

Részletesebben

Együttműködés térfigyelő rendszerrel, hardver indítással

Együttműködés térfigyelő rendszerrel, hardver indítással METRI Soft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Használati útmutató

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Használati útmutató Használati útmutató Program indítása: A telepítés utáni első indításkor a program a szükséges alapbeállításokat elvégzi, és automatikusan újra indul. A főképernyőn a bejelentkezéshez mindig meg kell adni

Részletesebben

Utalások kezelése felhasználói dokumentum Lezárva:

Utalások kezelése felhasználói dokumentum Lezárva: Utalások kezelése felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.24. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62) 401-417 TARTALOM 1 UTALÁSOK

Részletesebben

Táblázatok. Táblázatok beszúrása. Cellák kijelölése

Táblázatok. Táblázatok beszúrása. Cellák kijelölése Táblázatok Táblázatok beszúrása A táblázatok sorokba és oszlopokba rendezett téglalap alakú cellákból épülnek fel. A cellák tartalmazhatnak képet vagy szöveget. A táblázatok használhatók adatok megjelenítésére,

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 1. Általános ismertető... 2 1.1 A program funkciója...2 1.2 Milyen adatokat tartalmaz a rendszer...2 1.3 Belépés...2 2. Részletek az egyes menüpontokhoz...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

Hatodéves jelentkezés a Moduloban

Hatodéves jelentkezés a Moduloban Hatodéves jelentkezés a Moduloban Fogadónyilatkozat generálás PTE Klinikák és PTE háziorvos mentorok kivételével az összes választott gyakorlati helyről fogadónyilatkozatot kell beszerezni. Az aláírandó

Részletesebben

Mérlegjegy nyomtatása külső nyomógombbal indítva

Mérlegjegy nyomtatása külső nyomógombbal indítva METRI Soft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Sorompó kezelés mérlegműszerrel

Sorompó kezelés mérlegműszerrel METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

VEGA ÚJ FUNKCIÓK. 1 Karton áthelyezés a Vegában. 1.1 Követelmények, megszorítások. VEGA v2.0.1.1085-1 - LeloSoft Kft.

VEGA ÚJ FUNKCIÓK. 1 Karton áthelyezés a Vegában. 1.1 Követelmények, megszorítások. VEGA v2.0.1.1085-1 - LeloSoft Kft. VEGA v2.0.1.1085-1 - LeloSoft Kft. VEGA ÚJ FUNKCIÓK 1 Karton áthelyezés a Vegában A karton áthelyezés azt jelenti, hogy a Vegában lévő eszközt vagy anyag karton mennyiséget másik tárolóhelyre helyezünk

Részletesebben

Segédlet a 2014 év nyitásához

Segédlet a 2014 év nyitásához Segédlet a 2014 év nyitásához 1 Követelések - kötelezettségek kötelezettségvállalással A 2014 év nyitási segédlete a (régi)pénzügy modul 2013.4.2.2 verziójával a Zárások\Negyedéves zárás\segédlet a 2014.

Részletesebben

a Raiffeisen Expressz programban

a Raiffeisen Expressz programban VIBER utalások kezelése 1. VIBER átutalások kezelése a Raiffeisen Expressz programban A Raiffeisen Expressz lehetőséget biztosít VIBER utalási megbízások kézi rögzítésére, majd elektronikus aláírás után

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.3 VERZIÓHOZ. Változások a V2015.2 verzió kiadása után. Általános információk. Javítás

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.3 VERZIÓHOZ. Változások a V2015.2 verzió kiadása után. Általános információk. Javítás TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.3 VERZIÓHOZ Változások a V2015.2 verzió kiadása után Általános információk Javítás - A 2015.2 verzió kiadásával, valamint az SAP által kiadott újabb szervizcsomag telepítésének

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ 0.1v. GYŰJTŐI TÉGLÁK LISTÁZÁSA A listázó elérése menüből: Téglák/Gyűjtői téglák Mielőtt lekérnénk egy listát, lehetőség van bizonyos szűrési feltételek megadására a Listázás keretrészen

Részletesebben

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához

Részletesebben

Számlázás: Energiaadó funkciók kezelése

Számlázás: Energiaadó funkciók kezelése METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Üzemeltetési Kézikönyv kiegészítés 3. Automatikus adatcserék tömegrögzítéskor

Üzemeltetési Kézikönyv kiegészítés 3. Automatikus adatcserék tömegrögzítéskor METRI Soft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez

Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez Nyilvántartási szám: ISO 9001: 503/1256(2)-1177(2) BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL TARTALOMJEGYZÉK 1 Sportszervezeti adminisztráció... 3 1.1 Sportszervezeti adatok

Részletesebben

On-line képzési program nyilvántartás

On-line képzési program nyilvántartás On-line képzési program nyilvántartás a Képző szervezetek funkciói 2016.01.15. 1 Tartalomjegyzék 1. Képző szervezet funkciói... 3 1.1 Program regisztráció... 3 1.1.1 Új képzési program regisztrációja...

Részletesebben

Főkönyvi elhatárolások

Főkönyvi elhatárolások Főkönyvi elhatárolások MGS-Cégadat Törzsadatok / Számlatükör karbantartó A számlatükörben jelölhető, ha a főkönyvi szám elhatárolás típusú. Az aktív és passzív külön elkülöníthető, de működés szempontjából

Részletesebben

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása A program az asztalról, az ikonról indul el. Az ikonra való dupla kattintás után először ellenőrzi a gépre letöltött program állapotát, és ha frissítésre

Részletesebben

Angol szótár V2.0.0.0

Angol szótár V2.0.0.0 Angol szótár V2.0.0.0 Bemutató Verzió Felhasználói Kézikönyv Készítette: Szűcs Zoltán. 2536 Nyergesújfalu, Pala u. 7. Tel \ Fax: 33-355 - 712. Mobil: 30-529-12-87. E-mail: info@szis.hu. Internet: www.szis.hu.

Részletesebben

A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden

A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden Érkeztetők és iktatók részére Cím: 1111 Budapest, Budafoki út 59. Tel./fax: +36 (1) 209-4748 E-mail: info@sdakft.hu Web:

Részletesebben

Belföldi Termékosztályozás V2.0.0.0

Belföldi Termékosztályozás V2.0.0.0 Belföldi Termékosztályozás V2.0.0.0 Bemutató Verzió Felhasználói Kézikönyv Készítette: Szűcs Zoltán. 2536 Nyergesújfalu, Pala u. 7. Tel \ Fax: 33-355 - 712. Mobil: 30-529-12-87. E-mail: info@szis.hu Internet:

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

PartSoft Informatikai Kft. KÖNNY felhasználói kézikönyv 1 Általános információk... 2 1.1 Számítástechnikai alapok... 2 1.2 Felhasználói ismeretek...

PartSoft Informatikai Kft. KÖNNY felhasználói kézikönyv 1 Általános információk... 2 1.1 Számítástechnikai alapok... 2 1.2 Felhasználói ismeretek... 1 Általános információk... 2 1.1 Számítástechnikai alapok... 2 1.2 Felhasználói ismeretek... 2 2 Ügyfélcsoport... 2 3 Ügyfelek... 3 3.1 Váltás ügyfelek között... 4 4 Bevallások... 4 4.1 Létrehozás... 4

Részletesebben

Kézikönyv. Határozott idejű számla könyvelése - értékesítés

Kézikönyv. Határozott idejű számla könyvelése - értékesítés Kézikönyv Határozott idejű számla könyvelése - értékesítés Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 5 2 VEVŐ - ÜRES... 6 3 VEVŐ - MEGJELENÍTÉS [76372 PARTNER PARTNER KERESKEDŐHÁZ KFT] 7 4 ABAS-ERP

Részletesebben

Sprint törzsadatok importja a CobraLight program adatbázisába

Sprint törzsadatok importja a CobraLight program adatbázisába Sprint törzsadatok importja a CobraLight program adatbázisába Ha a CobraLight számlakészítő program használatba vétele előtt a számlakészítés a Sprint programmal történt, akkor lehetőség van a Sprint program

Részletesebben

PAS számlázó szoftver Használati útmutató

PAS számlázó szoftver Használati útmutató PAS számlázó szoftver Használati útmutató 1 Bevezetés 1.1.1 A PAS számlázó szoftver (a továbbiakban számlázó ) a magyar jogszabályoknak megfelelő számla kibocsátására alkalmas, interneten keresztül használható

Részletesebben

Lapműveletek. Indítsuk el az Excel programot és töröljük ki a Munka1 nevű munkalapot!

Lapműveletek. Indítsuk el az Excel programot és töröljük ki a Munka1 nevű munkalapot! Bevezetés Ebben a fejezetben megismerkedünk az Excel munkalapjainak beszúrásával, törlésével, másolásával, valamint áthelyezésével, illetve csoportos kezelésével. Képesek leszünk különböző munkafüzetek

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V VERZIÓHOZ Változások a V verzió kiadása után

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V VERZIÓHOZ Változások a V verzió kiadása után TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2017.4 VERZIÓHOZ Változások a V2017.3 verzió kiadása után Admin Javítás: Az internetes nyomtatvány frissítő menüpontra történő kattintás hibát jelzett, ha az egyik nyomtatványnál kikapcsoltuk

Részletesebben

Mérlegelés Kártyaolvasóval

Mérlegelés Kártyaolvasóval METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

Az Intrastat modul használata

Az Intrastat modul használata Az Intrastat modul használata Beállítások A Beállítások / Rendszer beállítások Általános fülön a Szerződés alapján történő áru kezelése és működése választóval tudjuk meghatározni, hogy az intrastat adatlekérést

Részletesebben

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés Tartalom Új diákigazolvány igénylés folyamata... 2 1. IAR feltöltéshez szükséges jogosultságok beállítása... 2 2. Token kérés... 2 3. Új igénylés feladása... 2 Igénylések keresése, szinkronizálása... 4

Részletesebben

GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer

GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer Könnyű kezelhetőség, átláthatóság jellemzi a GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszert. Nem igényel különös képzettséget a számla elkészítéséhez.

Részletesebben

Végrehajtói Nyilvántartó Rendszerbe illeszkedő Postázási modul ismertetése

Végrehajtói Nyilvántartó Rendszerbe illeszkedő Postázási modul ismertetése Oldalak: 1/10 Ez a modulkiegészítés a Végrehajtói Nyilvántartó Rendszerben elkészülő nyomtatványok postai vagy kézi kézbesítésének fárattságos dokumentálását hivatott felváltani gépi nyilvántartással.

Részletesebben

Automatikus feladatok modul

Automatikus feladatok modul Automatikus feladatok modul 1. Bevezetés... 2 2. Kijelölt feladat módosítása... 2 2.1. Adott feladathoz tartozó felhasználó(k) kiválasztása... 3 o Feladatkör esetén... 3 o Munkatárs esetén... 4 3. Feladat

Részletesebben

GeriSoft Stúdió Kft J Á T S Z Ó H Á Z M A X I JÁTSZÓHÁZI BELÉPTETŐ RENDSZER

GeriSoft Stúdió Kft J Á T S Z Ó H Á Z M A X I JÁTSZÓHÁZI BELÉPTETŐ RENDSZER GeriSoft Stúdió Kft J Á T S Z Ó H Á Z M A X I JÁTSZÓHÁZI BELÉPTETŐ RENDSZER Köszönjük, hogy érdeklődik szoftverünk iránt! Engedje meg, hogy bemutassuk a rendszer működését. A rendszer kifejlesztésében

Részletesebben

Felhasználói dokumentáció. a TávTagTár programhoz. Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43

Felhasználói dokumentáció. a TávTagTár programhoz. Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43 a TávTagTár programhoz Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43 Tartalomjegyzék Futási feltételek... 3 Telepítés... 3 Indítás... 3 Főablak... 4 Új személy felvétele...

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV AZ NHKV ÁTMENETI BÉRSZÁMLÁZÓ KÖZSZOLGÁLTATÓI FELÜLETHEZ 1 / 10 TARTALOMJEGYZÉK 1 Dokumentum célja... 3 2 A program célja... 3 3 Belépés... 3 4 Kezdőképernyő... 4 5 Partner táblázat...

Részletesebben

Cafeteria - KIRA interfész

Cafeteria - KIRA interfész Cafeteria - KIRA interfész Előfeltételek a KIRA interfészen történő feladáshoz: A következő adatokat kell feltölteni, ill. interfészen átemelni a Wintiszt rendszerből, ahhoz, hogy a KIRA feladást el lehessen

Részletesebben

Mérési napló listázási lehetőségek

Mérési napló listázási lehetőségek METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (ELEKTRONIKUS KÉRELEM BEADÁS FENNTARTÓI E- KÉPVISELŐK)

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (ELEKTRONIKUS KÉRELEM BEADÁS FENNTARTÓI E- KÉPVISELŐK) SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (ELEKTRONIKUS KÉRELEM BEADÁS FENNTARTÓI E- KÉPVISELŐK) Felhasználói kézikönyv X. kötet 2015.04.01. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs

Részletesebben

Kézikönyv. Dinamikus szelekció készítése és a "tartomány" kapcsoló használata

Kézikönyv. Dinamikus szelekció készítése és a tartomány kapcsoló használata Kézikönyv Dinamikus szelekció készítése és a "tartomány" kapcsoló Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 4 2 ÁRUCIKK - ÜRES... 6 3 ABAS-ERP MASZKINFÓ... 8 4 ÁRUCIKK - ÜRES... 9 5 ABAS-ERP MASZKINFÓ...

Részletesebben

Mercedes XENTRY Portal Pro interfész

Mercedes XENTRY Portal Pro interfész Mercedes XENTRY Portal Pro interfész 1149 Budapest, Egressy út 17-21. Telefon: +36 1 469 4021; fax: +36 1 469 4029 1/20 Tartalomjegyzék 1. funkcionalitás...3 1.1. Szervizzel kapcsolatos funkcionalitás...3

Részletesebben

Együttműködés térfigyelő rendszerrel, hardver indítással

Együttműködés térfigyelő rendszerrel, hardver indítással METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

FŐMENÜ... 2 BEVÉTELEZÉS...

FŐMENÜ... 2 BEVÉTELEZÉS... 1. FŐMENÜ...2 2. BEVÉTELEZÉS...2 2.1. ÚJ BEVÉTELEZÉS...2 2.2. BEVÉTEK LISTÁJA...3 3. SZÁLLÍTÓLEVÉL...3 3.1. ÚJ SZÁLLÍTÓ (ÚJ SZÁLLÍTÓLEVÉL)...3 3.2. SZÁLLÍTÓK LISTÁJA (SZÁLLÍTÓLEVELEK LISTÁJA)...4 4. SZÁMLA...4

Részletesebben

EAV v2.0 szoftver verzió újdonságok a v1.8.20 verzióhoz képest

EAV v2.0 szoftver verzió újdonságok a v1.8.20 verzióhoz képest EAV v2.0 szoftver verzió újdonságok a v1.8.20 verzióhoz képest Betegek keresése... 2 Csatolmány a betegkartonhoz... 2 Mérések összehasonlítása...3 Fejpontok... 4 Allergia teszt... 4 Balancer... 5 Étrend

Részletesebben

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. PÉNZÜGY KÖNYVELÉS... 2 1.1. Folyószámlakezelés... 2 1.2. Általános kimenő számlázás... 4 1.3. Pénztár... 6 1.4. Bank import... 7 2. SZERVIZ... 7 2.1. Munkalap...

Részletesebben

Számlakészítés TÁJÉKOZTATÓ A CCN V VERZIÓHOZ. Változások a V verzió kiadása után

Számlakészítés TÁJÉKOZTATÓ A CCN V VERZIÓHOZ. Változások a V verzió kiadása után Számlakészítés Funkcióbővülés: Alap számlaformátumon a tételekhez tartozó értékesítési rendelés bizonylatszám és az ügyfél által adott beszerzési szám megjelenítése bekapcsolható az Admin programban az

Részletesebben

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4.

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Készítette: Quadro Byte Zrt. Tartalomjegyzék: 1. Bevezető...3 2. QB-SULI Help...3 3. Regisztráció...3 4. Bejelentkezés...4 4.1. Elfelejtette

Részletesebben

Számlázás: Energiaadó funkciók kezelése

Számlázás: Energiaadó funkciók kezelése METRI Soft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

1. Bevezetés. 2. Szűrési feltételek

1. Bevezetés. 2. Szűrési feltételek Logisztikaimodul 1. Bevezetés... 2 2. Szűrési feltételek... 2 3. Új vagy Használt gépjármű mozgatása... 4 4. Új vagy Használt gépjármű mozgás meghiúsítása... 6 5. Egyéb nyomógombok... 9 1 1. Bevezetés

Részletesebben

A program telepítése

A program telepítése program telepítése Töltse le a telepítőt a www.kocheskochkft.hu internetes oldalról. Programjaink menü alatt válassza a Egyszerűsített foglalkoztatással kapcsolatos nyilvántartás programot, kattintson

Részletesebben

TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció

TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció 2014. második félévétől kezdődően a TERC V.I.P. költségvetés-készítő program hardverkulcsát regisztrálniuk kell a felhasználóknak azon a számítógépen, melyeken futtatni

Részletesebben

A jelen fejlesztéssel párhuzamosan bővült az Adatbázis kapcsolat ablak információtartalma.

A jelen fejlesztéssel párhuzamosan bővült az Adatbázis kapcsolat ablak információtartalma. TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.6 VERZIÓHOZ Változások a V2015.5 verzió kiadása után Általános információk, alapadatok 1. SQL adatbázis adatainak kijelzése SQL server Express edition esetén, ha az adatbázis által

Részletesebben