TÁJÉKOZTATÓ A CCN V VERZIÓHOZ. Változások a V verzió kiadása után. Általános információk. Javítás

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.3 VERZIÓHOZ. Változások a V2015.2 verzió kiadása után. Általános információk. Javítás"

Átírás

1 TÁJÉKOZTATÓ A CCN V VERZIÓHOZ Változások a V verzió kiadása után Általános információk Javítás - A verzió kiadásával, valamint az SAP által kiadott újabb szervizcsomag telepítésének hatására csoportos nyomtatás során fellépő Crystál Report hiba előfordulási gyakorisága csökkent, de nem szűnt meg. A hiba gyakoriságának további csökkentése érdekében újabb javítás került kiadásra a javítócsomaggal. Számlakészítés 1. Új lehetőség számla nyomtatása egy idegen nyelven. A megelőző verziókban alapnyelven, vagy egy idegen nyelvet az alapnyelvvel összekapcsolva, lehetett számlát nyomtatni. Az új fejlesztés lehetővé teszi a számla egyetlen idegen nyelven történő nyomtatását. A nyomtatás előkészítéséhez a Cobra.Admin programot indítva a Nyomtatási formátumok/karbantartás menüpont hatására megnyíló ablakban a számlaformátumhoz a számlán kiválasztható nyelvhez (vagy nyelvekhez), idegen nyelven soronként megadva az idegen nyelvű számlán szerepeltetendő címke neveket, minden szükséges idegen nyelvhez létre kell hozni a Nyelvi beállításokat tartalmazó xml fájlt. A Karbantartás menüpont hatására megnyíló ablakban, a Típus mezőbe a Számla típust választva, a Frissít hatására a program megjeleníti a letöltött számlaformátumokat. A formátumok közül kiválasztva, amelyikhez szükséges lehet az egy idegen nyelven történő nyomtatás, ott ha be van állítva a Kétnyelvű beállítás, akkor azt meg kell szüntetni. Az egy idegen nyelvű nyomtatás előkészítéséhez a Nyelvi beállításokat tartalmazó.xml fájl sorában a Megnyitás hatására megnyílik a Nyelvek választása ablak, ahol létre kell hozni a szükséges idegen nyelvhez, vagy nyelvekhez a kiválasztott idegen nyelven a címke neveket.

2 A mintán az angol és német nyelvekhez látható, hogy megtörtént a nyelvi beállításokat tartalmazó XML fájl létrehozása. Ha a számla nyomtatására nem alapnyelven, hanem az előbbi módon létrehozott idegen nyelvek valamelyikén van szükség, akkor a számla tételsorainak kitöltése előtt ki kell választani a megfelelő idegen nyelvet, a számlához tartozó Egyéb adatok/számla fül alatti lapon. Alapállapotban az Idegen nyelv mező üres, aminek hatására a program alapnyelven rögzíti a számlát. A számlán szerepeltetendő tételsorokhoz tartozó kiválasztott idegen nyelv szerinti megnevezést, mennyiségi egységet és tételsor megjegyzést a Tételsor idegen nyelvű adatok fül alatti mezőkben lehet rögzíteni.

3 Az Egység nevéhez a szükséges idegen nyelveken előre rögzíthető törzsadatként a megfelelő megnevezés, és a Terméktörzs adatokat tárolva, a szükséges idegen nyelveken szinté törzsadatként rögzíthető termékenként a megfelelő név és megjegyzés, ami az előre kiválasztott nyelvhez igazodva termék kiválasztásakor automatikusan betöltődik. Hasonló a helyzet a számla fej- és láb megjegyzésének tekintetében, ami idegen nyelven a Megjegyzés/Lábléc idegen nyelvű megjegyzés és /Fejléc idegen nyelvű megjegyzés fülek alatt rögzíthető. Számlatömbhöz tartozó állandó fej- és láb megjegyzéseket alkalmazva, számlatömbönként a számlatömbhöz tartozó Megjegyzés fül alatt törzsadatként rögzíthető a szükséges idegen nyelveken a fej- és láb megjegyzés, ami a kiválasztott nyelvhez igazodva a számlához betöltődik. 2. Javítás - A számla véglegesítésekor a program hibát jelzett és nem hajtotta végre az Időszaki számla végleges rögzítését (Cobra.Conto.Invoice.ItemAggregator.dll által biztosított plugin bővítmény alkalmazása), ha a számlán az összevonás szériaszámmal egyedileg azonosított termékre vonatkozott. Készletkezelés Javítás - Raktári kiadáshoz Raktár kiadási bizonylat gyűjtő és partnerkóddal formátumot választva, a kiadáshoz nem lehetett nyomtatási képet kérni, vagy nyomtatást készíteni. (A formátum javítása a jelen verzió kiadása előtt megtörtént) Pénzügy 1. Bővült az ÁFA bevallási adatok kigyűjtéséhez szükséges paraméterezés lehetősége. Az új fejlesztés hatására paraméterezhetővé válik, ha bizonyos ÁFA típushoz tartozó értékek a bevallásban nem az általánosan megszokott b illetve b és c oszlophoz tartozó mezőbe gyűjtendők, hanem a d illetve d és e mezőkbe. Lehetővé vált egyénileg eldönteni és paraméterezni, ha adott ÁFA típushoz tartozó bevallási tétel negatív, akkor annak az adatnak a gyűjtése előjelhelyesen a megadott bevallási sorba összegződjön, vagy előjelfordítással egy másik megadott sorba. Új adat-felvételezési mezőkkel és paraméterezéssel biztosíthatóvá válik az Áfa tv. 6/A. és 6/B. számú mellékletében felsorolt termékek fordított adózás keretében történt

4 értékesítésére/beszerzésére vonatkozó nyilatkozat (1565A-07; 1565A-08 számú lapok) kitöltéséhez szükséges adatok kigyűjtése. ÁFA típushoz tartozó paraméterezés Általában az jellemző, hogy az AFA bevallás összerendelésben, az ÁFA típushoz tartozó bevallási adatok úgy pozitív, mint negatív értékben ugyanabba a sorba, és b illetve b és c oszlophoz tartozó mezőkbe előjelhelyesen összegződnek. Az ÁFA tv. és az ÁFA bevalláshoz tartozó kitöltési útmutató jelenleg egy-egy estben ír elő kivételt ez alól. Ennek érdekében, az új formátum lehetőséget biztosít az egyedi paraméterezésre.

5 Az ÁFA típus ablak bővült az ÁFA bevallás összerendelés részben az S.H.N. (Sor száma, ha negatív az összeg), Alap és Adó oszloppal. A minta-paraméterezésen az Előzetesen felszámított ÁFA típusnál a belföldi bejövő számlák 5, 18 és 27%-os áfa adóalap és áfa bevallásához a és 66. sor van megadva, de a negatív adótartalom esetén a paraméterezés szerint az adóalapot és adót előjelfordítással a 31. sorba fogja gyűjteni a program. Egy új bevallási sort megnyitva a program alapállapotban az S.H.N. oszlophoz tartozó mezőt üresen ajánlja fel, viszont az Alap és Adó oszlophoz tartozó mezőket b és c jelekkel feltöltve.

6 A jelenlegi bevallási előírások alapján a felajánlott b és c jelek átírása d és e jelekre, csak a fordított áfás vas és acélipari termékek forgalmához rendelhető ÁFA típusok esetében a 1565A lap 100. és 101. sorába gyűjtendő adat összerendelésekor lehet indokolt. Hasonlóan bővült a Bevallások/ÁFA bevallás menü hatására megnyíló ablakból az oszloppal. funkciós gomb hatására megnyitható ablak az S.H.N., az Alap és Adó Az Áfa tv. 6/A. és 6/B. számú mellékletében felsorolt termékek fordított adózás keretében történt értékesítésére/beszerzésére vonatkozó nyilatkozat kitöltéséhez az érintett termékeket tartalmazó kimenő és bejövő számlákhoz a nyilatkozatba kigyűjtendő tételsoronként tárolni kell a VTSZ kódot, és a mezőgazdasági hibrid termékek kivételével a tételhez tartozó mennyiség adatot kg-ban. Az adatok felvételezéséhez úgy a Kimenő, mint a Bejövő számla tétel ablak a Tételsor megnevezés és ÁFA típus mezők között bővült a VTSZ és Tömeg mezőkkel. Bővült a pénzügyi tétel sablon ablak is a Fordított ÁFA VTSZ megadását biztosító mezővel, így lehetőség van a különböző tételsorokhoz az eddigi sablonban tárolható adatokon kívül a VTSZ kód tárolására is. FONTOS!!!! Ha a tételsor mezőgazdasági hibrid termékre vonatkozik (beleértve a hibridre vonatkozó korrekciós tételsort is), akkor a Tömeg mezőt üresen kell hagyni.

7 Minden más fordított áfás vas és acél termék, valamint a nem hibrid mezőgazdasági termék esetében, szükség esetén tizedes számmal, a Tömeg adat megadása kötelező. Ezekben az esetekben, ha a korrekció mennyiséget nem érint, akkor a Tömeg mezőbe nullát (0) kell rögzíteni. Ahol a Tömeg mező üresen marad, azt a sort a program hibridként értelmezi. A program a bevalláshoz szükséges megnevezést a VTSZ kód alapján generálja. A VTSZ kódot a program értelmezi bontatlan állapotban is, vagy szakaszokra bontott állapotban is (space, pont vagy egyéb elválasztó karaktert alkalmazva). Ha a pénzügyben a kimenő számla állományba a CCN rendszerben rögzített számla generálja a számla pénzügyi nyilvántartási adatait, akkor a fordított adózás körébe tartozó mezőgazdasági, valamint vas és acélipari termékekhez törzsadatként rögzíthető a Fordított ÁFA VTSZ, valamint a termék nettó és bruttó tömege termék törzsadatként. Fordított ÁFA VTSZ adat rögzítése törzsadatként A Termék törzsadat ablakban a termékhez tartozó lapon a Könyvelés fül alatti lap bővült a Fordított ÁFA VTSZ megnevezésű mezővel, ahol megadható a termék bevalláshoz alkalmazandó VTSZ száma, amit a program a számla végleges rögzítésekor tételsoronként továbbad a pénzügyi nyilvántartásba. A számlán szerepeltetett tételsoronkénti Mennyiség és a termékhez az Egységtömeg fül alatti lapon rögzített adatok alapján a program kiszámolja a tételsorhoz tartozó nettó tömeget, ami a számla végleges rögzítésekor szintén tételsoronként generálódik a pénzügyi nyilvántartásba. Az ÁFA bevallás érdekében, hibrid mezőgazdasági termékek esetében célszerű csak a Bruttó (kg) mezőt kitölteni, és a Nettó (kg) mezőt üresen hagyni, hogy ne a pénzügyi nyilvántartásban kelljen a hibrid termékek esetében a Tömeg mező adatát törölni. 2. Bővült a Bevallások/ÁFA bevallás ablak a 1565A-07 és 08 lapon közlendő nyilatkozat adatok elkészítéséhez szükséges tételek kigyűjtéséhez a 07 és 08 lapokkal.

8 3. Javítások - Banki kivonat feldolgozásakor, Tranzakció adatok alapján automatikus összevezetést indítva, a program a végrehajtás során A(z) Kind oszlopban nem szerepelhet nulls érték. hibajelzést jelenítette meg, és az automatikus feldolgozás leállt. (A módosítás a V javító csomag kiadásával megtörtént) Tárgyi eszköz Javítás - Az Adótörvény szerinti befektetési tükör készítésekor hibásan értelmezte a program az adott eszközhöz felhasznált fejlesztési tartalék összeget. A törvény értelmében a fejlesztési tartalék felhasználás adótörvény szerint előrehozott értékcsökkenés elszámolást jelent a fejlesztési tartalék keret felhasználás időpontjában, míg az értékcsökkenés a számviteli törvény szerint az alkalmazott leírási mód és maradványérték függvényében az eszköz használata során kerül könyvelésre. Ezt figyelembe véve, azokhoz az eszközökhöz, amelyekhez fejlesztési keret felhasználás történt, a felhasznált összeg az adótörvény szerinti Befektetési tükör kimutatásban, Nyitó Értékcsökkenés adatként összegződik.

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V0.59 VERZIÓHOZ

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V0.59 VERZIÓHOZ TÁJÉKOZTATÓ A CCN V0.59 VERZIÓHOZ Ami a V0.58 verzió kiadásához tartozó levélből kimaradt 1. Főkönyvi számlaszámok hierarchikus kapcsolata. Minden főkönyvi számlaszámhoz megadható a Szülő számlaszám, ami

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V0.63 VERZIÓHOZ. Változások a V0.62 verzió kiadása után. Általános információk

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V0.63 VERZIÓHOZ. Változások a V0.62 verzió kiadása után. Általános információk TÁJÉKOZTATÓ A CCN V0.63 VERZIÓHOZ Változások a V0.62 verzió kiadása után Általános információk 1. A Főmenühöz közvetlenül tartozó új gyűjtő menü a Vezetői információs rendszer. A vezetői információs rendszerhez

Részletesebben

Az új szűrés a pénztáron keresztül történő kiegyenlítések kiválasztása során.

Az új szűrés a pénztáron keresztül történő kiegyenlítések kiválasztása során. TÁJÉKOZTATÓ A CCN V0.61 VERZIÓHOZ Változások a V0.60 verzió kiadása után Általános információk Új szűrési módszer bevezetése a véglegesített számlakereső ablakban, a pénzügyi kimenő, bejövő számlák és

Részletesebben

Számlázás Számlázás Számlázá Felhasználói dokumentáció Felhasználói dokumentáci

Számlázás Számlázás Számlázá Felhasználói dokumentáció Felhasználói dokumentáci Számlázás s á z á l m á Sz álói dokumentáció Felhaszn A jelen dokumentáció azok részére nyújt segítséget, akik már rendelkeznek egy telepített CobraConto.Net Vállalatirányítási rendszer programcsomaggal,

Részletesebben

2. A jelen programváltozattal kezdődően az adatbeviteli lapok fejléce kiegészül az aktuális adatbázis megnevezésével.

2. A jelen programváltozattal kezdődően az adatbeviteli lapok fejléce kiegészül az aktuális adatbázis megnevezésével. TÁJÉKOZTATÓ A CCN V0.65 VERZIÓHOZ Változások a V0.64 verzió kiadása után Általános információk 1. A nemzetgazdasági miniszter 23/2014. (VI. 30.) NGM rendelete a megfelelőségi nyilatkozatot előíró 24/1995.

Részletesebben

CobraConto.Net v0.54. verzió

CobraConto.Net v0.54. verzió CobraConto.Net v0.54. verzió Általános: 1. Hírcsatorna működése átdolgozásra került: - több csatorna is beállítható - user-hez rendelhető beállítások (hírcsatornák, verziófigyelés, automatikus lekérdezés

Részletesebben

CobraConto.Net v0.50 verzió

CobraConto.Net v0.50 verzió CobraConto.Net v0.50 verzió - Új: Kötelezettségek kezelése: A bérszámfejtés, járulékok, külön eljárással megállapított adók, import áfa és saját vállalkozásban megvalósított beruházás áfa tételeinek vegyes

Részletesebben

Sirokkó számlázó Verzió: 4.83

Sirokkó számlázó Verzió: 4.83 Sirokkó számlázó Verzió: 4.83 Cím: 8200 Veszprém, Sorompú u.12 fszt. 2. Telefon:88/580-371, Fax:88/580-372 Internet: www.globo.hu, info@globo.hu Sirokkó számlázó... 1 Verzió: 4.83... 1 Program használata:...

Részletesebben

CobraConto.Net v0.46 verzió. Általános. Pénzügy

CobraConto.Net v0.46 verzió. Általános. Pénzügy CobraConto.Net v0.46 verzió Általános Tallózó ablakok TXT export funkciója: ha a szám ezres elválasztót tartalmaz, az Excel szövegnek ismeri fel. A Windows alapértelmezett ezres elválasztója az ún. "nem

Részletesebben

Figyelem! A leírás nem tér ki miután azt más leírások tartalmazzák - a rendszer általános működési, kezelési kérdéseire, azokat ismertnek tételezi

Figyelem! A leírás nem tér ki miután azt más leírások tartalmazzák - a rendszer általános működési, kezelési kérdéseire, azokat ismertnek tételezi Figyelem! A leírás nem tér ki miután azt más leírások tartalmazzák - a rendszer általános működési, kezelési kérdéseire, azokat ismertnek tételezi fel. A leírás csak a modul azon menüpontjainak, adatinak,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv - számlázás - v.2.108.000. Készítette: Győrfi Tünde Lektorálta: Skultéti Ilona. IMA ERP Kft, 2012. Minden jog fenntartva.

Felhasználói kézikönyv - számlázás - v.2.108.000. Készítette: Győrfi Tünde Lektorálta: Skultéti Ilona. IMA ERP Kft, 2012. Minden jog fenntartva. Felhasználói kézikönyv - számlázás - v.2.108.000 Készítette: Győrfi Tünde Lektorálta: Skultéti Ilona IMA ERP Kft, 2012. Minden jog fenntartva. Tartalomjegyzék I. Számla import... 6 II. Szállítói számlák...

Részletesebben

Irat iktatás odul S ám á l m a a modu Számla mo si leírás M kö k dé d si s leírá Működési leír nem tér ki csak

Irat iktatás odul S ám á l m a a modu Számla mo si leírás M kö k dé d si s leírá Működési leír nem tér ki csak Irat iktatás l u d o m a l Szám leírás Működési Figyelem! A leírás nem tér ki miután azt más leírások tartalmazzák - a rendszer általános működési, kezelési kérdéseire, azokat ismertnek tételezi fel. A

Részletesebben

T.R.U.S.T. Tax Return Unified Support Tool. Nyomtatványkitöltő

T.R.U.S.T. Tax Return Unified Support Tool. Nyomtatványkitöltő T.R.U.S.T Tax Return Unified Support Tool Nyomtatványkitöltő Tartalomjegyzék 1. A T.R.U.S.T nyomtatványkitöltőről általában... 2 2. Beállítások... 4 3. Használati útmutató... 7 4. Speciális feltöltések...19

Részletesebben

123Szamla.hu Használati Útmutató. Verziószám: 2014/Q2 Kelt: 2014.07.10. 123szamla.hu info@123szamla.hu 06 30 535 2181

123Szamla.hu Használati Útmutató. Verziószám: 2014/Q2 Kelt: 2014.07.10. 123szamla.hu info@123szamla.hu 06 30 535 2181 123Szamla.hu Használati Útmutató Verziószám: 2014/Q2 Kelt: 2014.07.10 Tartalom Szolgáltatói adatok...4 Kiállítható számlák...4 Regisztráció...4 A vállalkozás adatainak beállítása...5 Logó beállítása...6

Részletesebben

Számlázási funkciók kezelése

Számlázási funkciók kezelése METRI Soft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

123Szamla.hu Használati Útmutató. Verziószám: 2015/W29 Utolsó frissítés: 2015.07.15. 123szamla.hu info@123szamla.hu 06 30 535 2181

123Szamla.hu Használati Útmutató. Verziószám: 2015/W29 Utolsó frissítés: 2015.07.15. 123szamla.hu info@123szamla.hu 06 30 535 2181 123Szamla.hu Használati Útmutató Verziószám: 2015/W29 Utolsó frissítés: 2015.07.15 Tartalom Szolgáltatói adatok... 4 Kiállítható számlák... 4 Regisztráció... 4 A vállalkozás adatainak beállítása... 5 Logó

Részletesebben

infotéka Kontír FB (SQL verzió) 2011... Infotéka Kft.

infotéka Kontír FB (SQL verzió) 2011... Infotéka Kft. infotéka Kontír FB (SQL verzió) I Infotéka Kontír FB Tartalomjegyzék Fejezet I Bevezetés 2 Fejezet II Telepítés 4 Fejezet III Cégek létrehozása, kiválasztása 17 Fejezet IV A szoftver regisztrálása 23 Fejezet

Részletesebben

infotéka Pénzügyi Modul kézikönyve

infotéka Pénzügyi Modul kézikönyve infotéka Pénzügyi Modul kézikönyve I Pénzügyi Modul Tartalomjegyzék Fejezet I Kezdő lépések Fejezet II Nézet menü 2 17 1 Felhasználók... és jogok 17 Fejezet III Paraméterek 1 Évnyitás 22... 22 2 Általános

Részletesebben

Forgalmazó: www.tensoft.hu

Forgalmazó: www.tensoft.hu Kettős könyvviteli rendszer felhasználói leírása 2010. Forgalmazó: TEN-SOFT Kft. 7100 Szekszárd, Arany János utca 23-25. Telefon: (74) / 417-005 (74) / 529-430 (74) / 511-657 (30) / 9464-437 Fax: (74)

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv - pénzügy/számvitel - v.2.108.000

Felhasználói kézikönyv - pénzügy/számvitel - v.2.108.000 Felhasználói kézikönyv - pénzügy/számvitel - v.2.108.000 Készítette: Győrfi Tünde Lektorálta: Skultéti Ilona IMA ERP Kft, 2012. Minden jog fenntartva. Tartalomjegyzék I. Bank... 7 1. Bank napló... 7 a.

Részletesebben

TRAFIK ÁRUFORGALMI HÁTTÉR SZOFTVER

TRAFIK ÁRUFORGALMI HÁTTÉR SZOFTVER TRAFIK ÁRUFORGALMI HÁTTÉR SZOFTVER Kezelési Leírás 1 / 63 ÁLTALÁNOS LEÍRÁS A kis- és nagykereskedelmi áruforgalmi rendszer kis és közepes forgalmat lebonyolító üzletek készlet és forgalom nyilvántartására

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS az AuditBeszámoló vezérlőpult és dokumentumkezelő használatához

FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS az AuditBeszámoló vezérlőpult és dokumentumkezelő használatához FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS az AuditBeszámoló vezérlőpult és dokumentumkezelő használatához 2013. 09. 27. Tartalomjegyzék I. A PROGRAM TELEPÍTÉSE ÉS ÉLESÍTÉSE... 5 I.1 PROGRAMTELEPÍTÉS... 5 I.2 PROGRAMÉLESÍTÉS...

Részletesebben

SZAMLA.HU Interneten működő számlázó program Működési leírás

SZAMLA.HU Interneten működő számlázó program Működési leírás SZAMLA.HU Interneten működő számlázó program Működési leírás verzió 1.8.2 2015. május 19. 1 Tartalomjegyze k Weboldal 3 Regisztráció 4 Menüsor szerkezete 5 Kilépés 5 Kapcsolat 6 Előfizetés 6 Partnerek

Részletesebben

Belföldi és deviza vevői számlázás

Belföldi és deviza vevői számlázás Belföldi és deviza vevői számlázás Net-Soft Számítástechnikai és Vállalkozásügyviteli Kft. Székhely: 1095 Budapest, Mester utca 21. 1. em. 15. v: 2.0.0.1. program verzió. (Paradox adatbázis kezelő) 2015.04.01.

Részletesebben

Számlázási funkciók kezelése

Számlázási funkciók kezelése METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Infotéka Kontír kézikönyv. 2010... Infotéka Kft.

Infotéka Kontír kézikönyv. 2010... Infotéka Kft. Infotéka Kontír kézikönyv I Infotéka Kontir Tartalomjegyzék 2 Fejezet I Kezdő lépések 1 Billentyűkombinációk... és programkezelés 2 2 A program megjelenése... a képernyőn 3 3 Új cég felvitele... a programba

Részletesebben

ÉRTÉK-Rendszerház Kft. Társasház Érték. Társasház kezelő szoftver. Felhasználói dokumentáció

ÉRTÉK-Rendszerház Kft. Társasház Érték. Társasház kezelő szoftver. Felhasználói dokumentáció ÉRTÉK-Rendszerház Kft. Társasház Érték Társasház kezelő szoftver Felhasználói dokumentáció Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Telepítési útmutató... 5 Telepítés Windows 8/Windows 8.1 rendszerre... 6

Részletesebben

Hírlevél. 2012. február. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2012. I. negyedév

Hírlevél. 2012. február. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2012. I. negyedév Hírlevél Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben 2012. I. negyedév 2012. február Tartalom Tárgyi eszköz modul Teljesítményalapú ÉCS... 3 Számvitel modul ÁFA bevallás

Részletesebben

infotéka Napló kézikönyv

infotéka Napló kézikönyv kézikönyv I Tartalomjegyzék 3 Fejezet I Kezdő lépések 1 Kezdő lépések... 3 Fejezet II Nézet 8 1 Ikonsor... 8 8 Fejezet III Paraméterezések 1 Felhasználók... és jogok 8 2 Évnyitás... 12 3 Vezérlő rekord...

Részletesebben

Scroll. Számlázás. 3.0 verzió. Kezelési Útmutató

Scroll. Számlázás. 3.0 verzió. Kezelési Útmutató Scroll Számlázás 3.0 verzió Kezelési Útmutató Zeusoft - Scroll Számlázás 3.0 2 Zeusoft - Scroll Számlázás 3.0 3 Tartalom TARTALOM... 3 BEVEZETŐ... 5 FŐ ABLAK... 6 A PROGRAM MENÜRENDSZERE... 6 1. TÖRZSADATOK...

Részletesebben