TÁJÉKOZTATÓ A CCN V VERZIÓHOZ. Változások a V verzió kiadása után. Általános információk. Javítás

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.3 VERZIÓHOZ. Változások a V2015.2 verzió kiadása után. Általános információk. Javítás"

Átírás

1 TÁJÉKOZTATÓ A CCN V VERZIÓHOZ Változások a V verzió kiadása után Általános információk Javítás - A verzió kiadásával, valamint az SAP által kiadott újabb szervizcsomag telepítésének hatására csoportos nyomtatás során fellépő Crystál Report hiba előfordulási gyakorisága csökkent, de nem szűnt meg. A hiba gyakoriságának további csökkentése érdekében újabb javítás került kiadásra a javítócsomaggal. Számlakészítés 1. Új lehetőség számla nyomtatása egy idegen nyelven. A megelőző verziókban alapnyelven, vagy egy idegen nyelvet az alapnyelvvel összekapcsolva, lehetett számlát nyomtatni. Az új fejlesztés lehetővé teszi a számla egyetlen idegen nyelven történő nyomtatását. A nyomtatás előkészítéséhez a Cobra.Admin programot indítva a Nyomtatási formátumok/karbantartás menüpont hatására megnyíló ablakban a számlaformátumhoz a számlán kiválasztható nyelvhez (vagy nyelvekhez), idegen nyelven soronként megadva az idegen nyelvű számlán szerepeltetendő címke neveket, minden szükséges idegen nyelvhez létre kell hozni a Nyelvi beállításokat tartalmazó xml fájlt. A Karbantartás menüpont hatására megnyíló ablakban, a Típus mezőbe a Számla típust választva, a Frissít hatására a program megjeleníti a letöltött számlaformátumokat. A formátumok közül kiválasztva, amelyikhez szükséges lehet az egy idegen nyelven történő nyomtatás, ott ha be van állítva a Kétnyelvű beállítás, akkor azt meg kell szüntetni. Az egy idegen nyelvű nyomtatás előkészítéséhez a Nyelvi beállításokat tartalmazó.xml fájl sorában a Megnyitás hatására megnyílik a Nyelvek választása ablak, ahol létre kell hozni a szükséges idegen nyelvhez, vagy nyelvekhez a kiválasztott idegen nyelven a címke neveket.

2 A mintán az angol és német nyelvekhez látható, hogy megtörtént a nyelvi beállításokat tartalmazó XML fájl létrehozása. Ha a számla nyomtatására nem alapnyelven, hanem az előbbi módon létrehozott idegen nyelvek valamelyikén van szükség, akkor a számla tételsorainak kitöltése előtt ki kell választani a megfelelő idegen nyelvet, a számlához tartozó Egyéb adatok/számla fül alatti lapon. Alapállapotban az Idegen nyelv mező üres, aminek hatására a program alapnyelven rögzíti a számlát. A számlán szerepeltetendő tételsorokhoz tartozó kiválasztott idegen nyelv szerinti megnevezést, mennyiségi egységet és tételsor megjegyzést a Tételsor idegen nyelvű adatok fül alatti mezőkben lehet rögzíteni.

3 Az Egység nevéhez a szükséges idegen nyelveken előre rögzíthető törzsadatként a megfelelő megnevezés, és a Terméktörzs adatokat tárolva, a szükséges idegen nyelveken szinté törzsadatként rögzíthető termékenként a megfelelő név és megjegyzés, ami az előre kiválasztott nyelvhez igazodva termék kiválasztásakor automatikusan betöltődik. Hasonló a helyzet a számla fej- és láb megjegyzésének tekintetében, ami idegen nyelven a Megjegyzés/Lábléc idegen nyelvű megjegyzés és /Fejléc idegen nyelvű megjegyzés fülek alatt rögzíthető. Számlatömbhöz tartozó állandó fej- és láb megjegyzéseket alkalmazva, számlatömbönként a számlatömbhöz tartozó Megjegyzés fül alatt törzsadatként rögzíthető a szükséges idegen nyelveken a fej- és láb megjegyzés, ami a kiválasztott nyelvhez igazodva a számlához betöltődik. 2. Javítás - A számla véglegesítésekor a program hibát jelzett és nem hajtotta végre az Időszaki számla végleges rögzítését (Cobra.Conto.Invoice.ItemAggregator.dll által biztosított plugin bővítmény alkalmazása), ha a számlán az összevonás szériaszámmal egyedileg azonosított termékre vonatkozott. Készletkezelés Javítás - Raktári kiadáshoz Raktár kiadási bizonylat gyűjtő és partnerkóddal formátumot választva, a kiadáshoz nem lehetett nyomtatási képet kérni, vagy nyomtatást készíteni. (A formátum javítása a jelen verzió kiadása előtt megtörtént) Pénzügy 1. Bővült az ÁFA bevallási adatok kigyűjtéséhez szükséges paraméterezés lehetősége. Az új fejlesztés hatására paraméterezhetővé válik, ha bizonyos ÁFA típushoz tartozó értékek a bevallásban nem az általánosan megszokott b illetve b és c oszlophoz tartozó mezőbe gyűjtendők, hanem a d illetve d és e mezőkbe. Lehetővé vált egyénileg eldönteni és paraméterezni, ha adott ÁFA típushoz tartozó bevallási tétel negatív, akkor annak az adatnak a gyűjtése előjelhelyesen a megadott bevallási sorba összegződjön, vagy előjelfordítással egy másik megadott sorba. Új adat-felvételezési mezőkkel és paraméterezéssel biztosíthatóvá válik az Áfa tv. 6/A. és 6/B. számú mellékletében felsorolt termékek fordított adózás keretében történt

4 értékesítésére/beszerzésére vonatkozó nyilatkozat (1565A-07; 1565A-08 számú lapok) kitöltéséhez szükséges adatok kigyűjtése. ÁFA típushoz tartozó paraméterezés Általában az jellemző, hogy az AFA bevallás összerendelésben, az ÁFA típushoz tartozó bevallási adatok úgy pozitív, mint negatív értékben ugyanabba a sorba, és b illetve b és c oszlophoz tartozó mezőkbe előjelhelyesen összegződnek. Az ÁFA tv. és az ÁFA bevalláshoz tartozó kitöltési útmutató jelenleg egy-egy estben ír elő kivételt ez alól. Ennek érdekében, az új formátum lehetőséget biztosít az egyedi paraméterezésre.

5 Az ÁFA típus ablak bővült az ÁFA bevallás összerendelés részben az S.H.N. (Sor száma, ha negatív az összeg), Alap és Adó oszloppal. A minta-paraméterezésen az Előzetesen felszámított ÁFA típusnál a belföldi bejövő számlák 5, 18 és 27%-os áfa adóalap és áfa bevallásához a és 66. sor van megadva, de a negatív adótartalom esetén a paraméterezés szerint az adóalapot és adót előjelfordítással a 31. sorba fogja gyűjteni a program. Egy új bevallási sort megnyitva a program alapállapotban az S.H.N. oszlophoz tartozó mezőt üresen ajánlja fel, viszont az Alap és Adó oszlophoz tartozó mezőket b és c jelekkel feltöltve.

6 A jelenlegi bevallási előírások alapján a felajánlott b és c jelek átírása d és e jelekre, csak a fordított áfás vas és acélipari termékek forgalmához rendelhető ÁFA típusok esetében a 1565A lap 100. és 101. sorába gyűjtendő adat összerendelésekor lehet indokolt. Hasonlóan bővült a Bevallások/ÁFA bevallás menü hatására megnyíló ablakból az oszloppal. funkciós gomb hatására megnyitható ablak az S.H.N., az Alap és Adó Az Áfa tv. 6/A. és 6/B. számú mellékletében felsorolt termékek fordított adózás keretében történt értékesítésére/beszerzésére vonatkozó nyilatkozat kitöltéséhez az érintett termékeket tartalmazó kimenő és bejövő számlákhoz a nyilatkozatba kigyűjtendő tételsoronként tárolni kell a VTSZ kódot, és a mezőgazdasági hibrid termékek kivételével a tételhez tartozó mennyiség adatot kg-ban. Az adatok felvételezéséhez úgy a Kimenő, mint a Bejövő számla tétel ablak a Tételsor megnevezés és ÁFA típus mezők között bővült a VTSZ és Tömeg mezőkkel. Bővült a pénzügyi tétel sablon ablak is a Fordított ÁFA VTSZ megadását biztosító mezővel, így lehetőség van a különböző tételsorokhoz az eddigi sablonban tárolható adatokon kívül a VTSZ kód tárolására is. FONTOS!!!! Ha a tételsor mezőgazdasági hibrid termékre vonatkozik (beleértve a hibridre vonatkozó korrekciós tételsort is), akkor a Tömeg mezőt üresen kell hagyni.

7 Minden más fordított áfás vas és acél termék, valamint a nem hibrid mezőgazdasági termék esetében, szükség esetén tizedes számmal, a Tömeg adat megadása kötelező. Ezekben az esetekben, ha a korrekció mennyiséget nem érint, akkor a Tömeg mezőbe nullát (0) kell rögzíteni. Ahol a Tömeg mező üresen marad, azt a sort a program hibridként értelmezi. A program a bevalláshoz szükséges megnevezést a VTSZ kód alapján generálja. A VTSZ kódot a program értelmezi bontatlan állapotban is, vagy szakaszokra bontott állapotban is (space, pont vagy egyéb elválasztó karaktert alkalmazva). Ha a pénzügyben a kimenő számla állományba a CCN rendszerben rögzített számla generálja a számla pénzügyi nyilvántartási adatait, akkor a fordított adózás körébe tartozó mezőgazdasági, valamint vas és acélipari termékekhez törzsadatként rögzíthető a Fordított ÁFA VTSZ, valamint a termék nettó és bruttó tömege termék törzsadatként. Fordított ÁFA VTSZ adat rögzítése törzsadatként A Termék törzsadat ablakban a termékhez tartozó lapon a Könyvelés fül alatti lap bővült a Fordított ÁFA VTSZ megnevezésű mezővel, ahol megadható a termék bevalláshoz alkalmazandó VTSZ száma, amit a program a számla végleges rögzítésekor tételsoronként továbbad a pénzügyi nyilvántartásba. A számlán szerepeltetett tételsoronkénti Mennyiség és a termékhez az Egységtömeg fül alatti lapon rögzített adatok alapján a program kiszámolja a tételsorhoz tartozó nettó tömeget, ami a számla végleges rögzítésekor szintén tételsoronként generálódik a pénzügyi nyilvántartásba. Az ÁFA bevallás érdekében, hibrid mezőgazdasági termékek esetében célszerű csak a Bruttó (kg) mezőt kitölteni, és a Nettó (kg) mezőt üresen hagyni, hogy ne a pénzügyi nyilvántartásban kelljen a hibrid termékek esetében a Tömeg mező adatát törölni. 2. Bővült a Bevallások/ÁFA bevallás ablak a 1565A-07 és 08 lapon közlendő nyilatkozat adatok elkészítéséhez szükséges tételek kigyűjtéséhez a 07 és 08 lapokkal.

8 3. Javítások - Banki kivonat feldolgozásakor, Tranzakció adatok alapján automatikus összevezetést indítva, a program a végrehajtás során A(z) Kind oszlopban nem szerepelhet nulls érték. hibajelzést jelenítette meg, és az automatikus feldolgozás leállt. (A módosítás a V javító csomag kiadásával megtörtént) Tárgyi eszköz Javítás - Az Adótörvény szerinti befektetési tükör készítésekor hibásan értelmezte a program az adott eszközhöz felhasznált fejlesztési tartalék összeget. A törvény értelmében a fejlesztési tartalék felhasználás adótörvény szerint előrehozott értékcsökkenés elszámolást jelent a fejlesztési tartalék keret felhasználás időpontjában, míg az értékcsökkenés a számviteli törvény szerint az alkalmazott leírási mód és maradványérték függvényében az eszköz használata során kerül könyvelésre. Ezt figyelembe véve, azokhoz az eszközökhöz, amelyekhez fejlesztési keret felhasználás történt, a felhasznált összeg az adótörvény szerinti Befektetési tükör kimutatásban, Nyitó Értékcsökkenés adatként összegződik.

Változások a V SP1 verzió kiadása után

Változások a V SP1 verzió kiadása után TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2016.8 VERZIÓHOZ Változások a V2016.7 SP1 verzió kiadása után Számlakészítés 1. A Bevallások/Adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás menüpont hatására megnyíló ablak bal-felső sarkában

Részletesebben

CobraConto.Net v0.50 verzió

CobraConto.Net v0.50 verzió CobraConto.Net v0.50 verzió - Új: Kötelezettségek kezelése: A bérszámfejtés, járulékok, külön eljárással megállapított adók, import áfa és saját vállalkozásban megvalósított beruházás áfa tételeinek vegyes

Részletesebben

A jelen fejlesztéssel párhuzamosan bővült az Adatbázis kapcsolat ablak információtartalma.

A jelen fejlesztéssel párhuzamosan bővült az Adatbázis kapcsolat ablak információtartalma. TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.6 VERZIÓHOZ Változások a V2015.5 verzió kiadása után Általános információk, alapadatok 1. SQL adatbázis adatainak kijelzése SQL server Express edition esetén, ha az adatbázis által

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.7 VERZIÓ SP2 változathoz. Változások és kiegészítések a V2015.7 verzió és SP1 kiadása után

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.7 VERZIÓ SP2 változathoz. Változások és kiegészítések a V2015.7 verzió és SP1 kiadása után TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.7 VERZIÓ SP2 változathoz Változások és kiegészítések a V2015.7 verzió és SP1 kiadása után Pénzügy - Az Állományok felügyelete/bekérőlevél állományok menüpont hatására megnyíló ablakból

Részletesebben

Változások a V SP1 verzió kiadása után

Változások a V SP1 verzió kiadása után TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2016.9 VERZIÓHOZ Változások a V2016.8 SP1 verzió kiadása után Alapadatok, törzsadatok, általános információk 1. Bővült a Törzsadatok/Cég/ÁFA kulcsok menü hatására megnyíló ablak adatbeviteli

Részletesebben

Az új szűrés a pénztáron keresztül történő kiegyenlítések kiválasztása során.

Az új szűrés a pénztáron keresztül történő kiegyenlítések kiválasztása során. TÁJÉKOZTATÓ A CCN V0.61 VERZIÓHOZ Változások a V0.60 verzió kiadása után Általános információk Új szűrési módszer bevezetése a véglegesített számlakereső ablakban, a pénzügyi kimenő, bejövő számlák és

Részletesebben

Sprint törzsadatok importja a CobraLight program adatbázisába

Sprint törzsadatok importja a CobraLight program adatbázisába Sprint törzsadatok importja a CobraLight program adatbázisába Ha a CobraLight számlakészítő program használatba vétele előtt a számlakészítés a Sprint programmal történt, akkor lehetőség van a Sprint program

Részletesebben

- Számla kiállításhoz alkalmazott sablon Ügylet beállítása helyett mindig az állományhoz beállított alapértelmezett Ügylet beállítás érvényesült.

- Számla kiállításhoz alkalmazott sablon Ügylet beállítása helyett mindig az állományhoz beállított alapértelmezett Ügylet beállítás érvényesült. TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2016.3 VERZIÓHOZ Változások a V2016.2 verzió kiadása után Általános információk Általános, több menüpontot érintő az E-mail küldés ellenőrzés ablak változása. Az alábbi menüpontokból

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V0.60 VERZIÓHOZ. Változások a V0.59 verzió kiadása után. Számlakészítés

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V0.60 VERZIÓHOZ. Változások a V0.59 verzió kiadása után. Számlakészítés TÁJÉKOZTATÓ A CCN V0.60 VERZIÓHOZ Változások a V0.59 verzió kiadása után Számlakészítés 1. A számlák kiállításakor, valamint az Értékesítés menüpontjaiban rögzíthető kimenő ajánlatok, bejövő rendelések

Részletesebben

1. Bővült a Névjegy menüpont hatására megnyíló ablak az indított verzió kiadási időpontjának megjelenítésével.

1. Bővült a Névjegy menüpont hatására megnyíló ablak az indított verzió kiadási időpontjának megjelenítésével. TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.5 VERZIÓHOZ Változások a V2015.4 verzió kiadása után Általános információk, alapadatok 1. Bővült a Névjegy menüpont hatására megnyíló ablak az indított verzió kiadási időpontjának

Részletesebben

Változások a V verzió SP1 kiadása után

Változások a V verzió SP1 kiadása után TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2016.2 VERZIÓHOZ Változások a V2016.1 verzió SP1 kiadása után Számlakészítés 1. Szállítólevél/szállítólevelek utólagos számlázása során, a szállítólevélen ár nélkül szerepeltetett tételek

Részletesebben

1. Új lehetőség egy vevő részére több szerződés külön kezelése a megtakarítás adatok kimutatása tekintetében.

1. Új lehetőség egy vevő részére több szerződés külön kezelése a megtakarítás adatok kimutatása tekintetében. V0.57 verzió kiadva: 2013.11.08án Következő verzió: V0.58 Alapadatok 1. Új mező a Saját cég adatok ablakban a Név a bizonylaton mező A székhelyhez és a telephelyekhez különkülön önálló név rögzíthető.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V0.59 VERZIÓHOZ

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V0.59 VERZIÓHOZ TÁJÉKOZTATÓ A CCN V0.59 VERZIÓHOZ Ami a V0.58 verzió kiadásához tartozó levélből kimaradt 1. Főkönyvi számlaszámok hierarchikus kapcsolata. Minden főkönyvi számlaszámhoz megadható a Szülő számlaszám, ami

Részletesebben

CobraConto.Net v0.42 verzió Pénzügy modul

CobraConto.Net v0.42 verzió Pénzügy modul CobraConto.Net v0.42 verzió Pénzügy modul Megváltozott az ÁFA típushoz kapcsolható ABEV összerendelés lehetősége. A megelőző verziókban nem lehetett külön megadni a fizetendő/igényelhető irányt az összerndelés

Részletesebben

Változások a V SP3 verzió kiadása után

Változások a V SP3 verzió kiadása után TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2016.4 VERZIÓHOZ Változások a V2016.3 SP3 verzió kiadása után Számlakészítés 1. Az előkészített/véglegesített számla szerkesztése vagy megtekintése ablakban a Külső hivatkozásokat tartalmazó

Részletesebben

CobraConto.Net v0.36 verzió. Újdonságok a CC-Net-ben:

CobraConto.Net v0.36 verzió. Újdonságok a CC-Net-ben: CobraConto.Net v0.36 verzió Újdonságok a CC-Net-ben: Számlakészítés Adószám A Program működése: A program automatikusan beemeli az adószámot a számlára, EU-s ügylet esetén az EU-s adószámot, ha nem talál

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V0.62 VERZIÓHOZ. Változások a V0.61 verzió kiadása után. Általános információk. Javítás

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V0.62 VERZIÓHOZ. Változások a V0.61 verzió kiadása után. Általános információk. Javítás TÁJÉKOZTATÓ A CCN V0.62 VERZIÓHOZ Változások a V0.61 verzió kiadása után Általános információk Javítás - A bizonylatok adatainak rögzítésekor beállítható, hogy a kiválasztott nyomtatvány formátumhoz az

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V VERZIÓHOZ Változások a V verzió kiadása után

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V VERZIÓHOZ Változások a V verzió kiadása után TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2017.4 VERZIÓHOZ Változások a V2017.3 verzió kiadása után Admin Javítás: Az internetes nyomtatvány frissítő menüpontra történő kattintás hibát jelzett, ha az egyik nyomtatványnál kikapcsoltuk

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V VERZIÓHOZ. Változások a V verzió kiadása után. Általános információk, alapadatok

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V VERZIÓHOZ. Változások a V verzió kiadása után. Általános információk, alapadatok TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2016.6 VERZIÓHOZ Változások a V2016.5 verzió kiadása után Általános információk, alapadatok 1. A jelen verzióban megváltozott a Súgó menü. A CCN rendszer általános programjait indítva,

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.1 VERZIÓHOZ. Változások a V0.67 verzió kiadása után. Általános információk

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.1 VERZIÓHOZ. Változások a V0.67 verzió kiadása után. Általános információk TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.1 VERZIÓHOZ Változások a V0.67 verzió kiadása után Általános információk Törzsadatok fejezet alatti változások, új menüpont rendszeresítése és menüpont névváltozások, átrendezések

Részletesebben

A CCN V0.67 VERZIÓHOZ

A CCN V0.67 VERZIÓHOZ TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.4 VERZIÓHOZ Változások a V2015.3 verzió kiadása után Általános információk 1. Az áru-küldő részéről új lehetőség a CCN rendszerből indítható webes kapcsolaton keresztül az Elektronikus

Részletesebben

2. A jelen programváltozattal kezdődően az adatbeviteli lapok fejléce kiegészül az aktuális adatbázis megnevezésével.

2. A jelen programváltozattal kezdődően az adatbeviteli lapok fejléce kiegészül az aktuális adatbázis megnevezésével. TÁJÉKOZTATÓ A CCN V0.65 VERZIÓHOZ Változások a V0.64 verzió kiadása után Általános információk 1. A nemzetgazdasági miniszter 23/2014. (VI. 30.) NGM rendelete a megfelelőségi nyilatkozatot előíró 24/1995.

Részletesebben

CobraConto.Net v0.54. verzió

CobraConto.Net v0.54. verzió CobraConto.Net v0.54. verzió Általános: 1. Hírcsatorna működése átdolgozásra került: - több csatorna is beállítható - user-hez rendelhető beállítások (hírcsatornák, verziófigyelés, automatikus lekérdezés

Részletesebben

NTAX évi es verzió

NTAX évi es verzió Érvényességi dátumok Demó verzió érvényessége: 2017.02.28. Regisztrált verzió érvényessége könyvelő programok: 2017.05.31. Regisztrált verzió érvényessége bérszámfejtő program: 2017.06.15. Regisztrált

Részletesebben

Kézikönyv. Határozott idejű számla könyvelése - értékesítés

Kézikönyv. Határozott idejű számla könyvelése - értékesítés Kézikönyv Határozott idejű számla könyvelése - értékesítés Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 5 2 VEVŐ - ÜRES... 6 3 VEVŐ - MEGJELENÍTÉS [76372 PARTNER PARTNER KERESKEDŐHÁZ KFT] 7 4 ABAS-ERP

Részletesebben

Kettős könyvviteli program nyitása

Kettős könyvviteli program nyitása A Kettős könyvviteli program nyitásának lépései A kettős könyvviteli program automatikusan nyitja a könyvelési állomány záró állapotának analitikáit és főkönyvi adatait. A nyitás során kiválasztható a

Részletesebben

Számlakészítés TÁJÉKOZTATÓ A CCN V VERZIÓHOZ. Változások a V verzió kiadása után

Számlakészítés TÁJÉKOZTATÓ A CCN V VERZIÓHOZ. Változások a V verzió kiadása után Számlakészítés Funkcióbővülés: Alap számlaformátumon a tételekhez tartozó értékesítési rendelés bizonylatszám és az ügyfél által adott beszerzési szám megjelenítése bekapcsolható az Admin programban az

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Készletérték feladás modul

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Készletérték feladás modul HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Készletérték feladás modul Szükséges beállítások Első lépés a Készletérték feladás modul aktiválása, melyet a kapott termékszámmal a Karbantartás/Termékszámok menüpont alatt végezhet

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V0.64 VERZIÓHOZ. Változások a V0.63 verzió kiadása után. Számlakészítés

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V0.64 VERZIÓHOZ. Változások a V0.63 verzió kiadása után. Számlakészítés TÁJÉKOZTATÓ A CCN V0.64 VERZIÓHOZ Változások a V0.63 verzió kiadása után Számlakészítés 1. Mivel a 4/2010. (VIII.13.) NGM rendelet 9. -a értelmében nem kötelező megkülönböztetni a nyomtatott számla eredeti

Részletesebben

CobraConto.Net v0.44. verzió. Pénzügy modul

CobraConto.Net v0.44. verzió. Pénzügy modul CobraConto.Net v0.44. verzió Pénzügy modul Pénzügy / listák / Számlaegyenleg listák: vevő / szállító lejáró számlák Viszonyítási dátumhoz képest, X napon belül lejáró vevő / szállító számlák listájának

Részletesebben

Javítva lett: a Beállítások / Működés / Kezelés funkció nem mentette el a beállításokat, kilépés után marad az eredeti állapot.

Javítva lett: a Beállítások / Működés / Kezelés funkció nem mentette el a beállításokat, kilépés után marad az eredeti állapot. Általános 1. Fejlesztésre került a frissítések automatikus keresése: A Beállítások / Működés / Általános menüpontban bekapcsolható, hogy a rendszer indulásakor automatikusan keressen frissítéseket. A keresés

Részletesebben

Comp-Sys DOS Fo ko nyv-folyo sza mla program Felhaszna lo i leı ra s a 2013. e vi jogszaba lyva ltoza sokkal kapcsolatos mo dosı ta sokhoz

Comp-Sys DOS Fo ko nyv-folyo sza mla program Felhaszna lo i leı ra s a 2013. e vi jogszaba lyva ltoza sokkal kapcsolatos mo dosı ta sokhoz Comp-Sys DOS Fo ko nyv-folyo sza mla program Felhaszna lo i leı ra s a 2013. e vi jogszaba lyva ltoza sokkal kapcsolatos mo dosı ta sokhoz A 2013. évi jogszabályi változások illetve az ügyfél kérdőívek

Részletesebben

Eszközök nyilvántartása az NTAX programban

Eszközök nyilvántartása az NTAX programban Eszközök nyilvántartása az NTAX programban Mivel az évek alatt a kettőskönyvviteli program eszköz kezelése sok funkciót magában rejtő rendszerré vált, szeretnénk összefoglalni a program eszköz kezelésének

Részletesebben

CobraConto.Net v0.46 verzió. Általános. Pénzügy

CobraConto.Net v0.46 verzió. Általános. Pénzügy CobraConto.Net v0.46 verzió Általános Tallózó ablakok TXT export funkciója: ha a szám ezres elválasztót tartalmaz, az Excel szövegnek ismeri fel. A Windows alapértelmezett ezres elválasztója az ún. "nem

Részletesebben

Comp-Sys Fo ko nyv-sza mla za s Program Felhaszna lo i leı ra s a 2013.01.01.-to l e rve nyes programmo dosı ta sokhoz

Comp-Sys Fo ko nyv-sza mla za s Program Felhaszna lo i leı ra s a 2013.01.01.-to l e rve nyes programmo dosı ta sokhoz Comp-Sys Fo ko nyv-sza mla za s Program Felhaszna lo i leı ra s a 2013.01.01.-to l e rve nyes programmo dosı ta sokhoz Tartalom 1 Pénzforgalmi ÁFA... 2 1.1 Pénzforgalmi ÁFA választásának beállítása...

Részletesebben

NTAX évi es verzió

NTAX évi es verzió Érvényességi dátumok Demó verzió érvényessége: 2017.02.28. Regisztrált verzió érvényessége könyvelő programok: 2017.03.31. Regisztrált verzió érvényessége bérszámfejtő program: 2017.04.15. Regisztrált

Részletesebben

Általános Integrált Rendszer

Általános Integrált Rendszer Kiskereskedelmi számlázó rendszer (AIR_KISKER_SZLA) segédlet Számlázó program azonosítója: 3.0 Dokumentum verzió száma: 3.0 Készült: 2016.09.06 Tartalomjegyzék: Tartalomjegyzék:... 2 1 Bevezetés... 3 2

Részletesebben

Főbb változások. Áfa gyűjtő bevezetés

Főbb változások. Áfa gyűjtő bevezetés 2012.07.06 Főbb változások - Áfa gyűjtő bevezetése - Fordított áfa automatikus könyvelési lehetőség - Fordítottan adózó mezőgazdasági termékek - Termék import áfa kezelés kibővítése Áfa gyűjtő bevezetés

Részletesebben

Változások a V2015.7 verzió SP3 kiadása után

Változások a V2015.7 verzió SP3 kiadása után TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.8 VERZIÓHOZ Változások a V2015.7 verzió SP3 kiadása után Általános információk, alapadatok 1. Megváltoztak a CCN rendszerből indítható programok hatására és a programok menürendszeréből

Részletesebben

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. PÉNZÜGY KÖNYVELÉS... 2 1.1. Bejövő számla rögzítés... 2 1.2. Kontírozás... 4 1.3. Bankkivonatok rögzítése... 6 1.4. ÁFA bevallás... 7 2. ALKATRÉSZKERESKEDELEM...

Részletesebben

2004. január Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. Európai Uniós adószám Magyarország Európai Uniós tagságával a belső piac részesévé válik. A tagállamok közötti

Részletesebben

Folyamatos teljesítésű számlák tömeges generálása időszakonként, egyedi tételek kezelésének lehetőségével

Folyamatos teljesítésű számlák tömeges generálása időszakonként, egyedi tételek kezelésének lehetőségével Tömeges számlázás Folyamatos teljesítésű számlák tömeges generálása időszakonként, egyedi tételek kezelésének lehetőségével Tömeges számlázáshoz tartozó alap beállítások Tömeges számlázási adatok megadása

Részletesebben

CLEAN-PRECÍZ Integrált ügyviteli rendszer. T25. Előleg és végszámla kezelése

CLEAN-PRECÍZ Integrált ügyviteli rendszer. T25. Előleg és végszámla kezelése CLEAN-PRECÍZ Integrált ügyviteli rendszer T25. Előleg és végszámla kezelése Tartalom Alapbeállítások Globális változó beállítása... 3 Előleg és végszámla formátum... 4 Előleg napló beállításai... 4 Előleg-

Részletesebben

Segédlet a 2014 év nyitásához

Segédlet a 2014 év nyitásához Segédlet a 2014 év nyitásához 1 Követelések - kötelezettségek kötelezettségvállalással A 2014 év nyitási segédlete a (régi)pénzügy modul 2013.4.2.2 verziójával a Zárások\Negyedéves zárás\segédlet a 2014.

Részletesebben

A CCL program használatbavétele

A CCL program használatbavétele A CCL program használatbavétele Tartalomjegyzék 1.1 Hardver és szoftverkövetelmények... 2 1.2 CCL program telepítése hálózatba. Telepítés szerver számítógépre... 2 1.3 Cégek... 6 1.3.1 Egy céges felhasználás....

Részletesebben

SAP Business One. Üzleti partnerek kezelése. Mosaic Business System Kft.; Support: +36 1 253-0526

SAP Business One. Üzleti partnerek kezelése. Mosaic Business System Kft.; Support: +36 1 253-0526 Üzleti partnerek kezelése Mosaic Business System Kft.; Support: +36 1 253-0526 Törzsadatok Keresés üzleti partner törzsadatok között Üzleti partner rögzítése Törzsadatok A legördülı mezı segítségével választhatja

Részletesebben

1. Bevezetés. Főkönyv ablakon (1. ábra) az Új rekord felvitele ( vegyes tétel rögzítése (2. ábra).

1. Bevezetés. Főkönyv ablakon (1. ábra) az Új rekord felvitele ( vegyes tétel rögzítése (2. ábra). Vegyes tételek 1. Bevezetés... 2 2. Vegyes tétel rögzítése... 3 2.1. 1 Tartozik-1 Követel főkönyvi szám... 5 2.2. Sok Tartozik 1 Követel vagy 1 Tartozik Sok Követel főkönyvi szám... 6 2.3. Sok Tartozik

Részletesebben

A PC Connect számlázó program kezelése.

A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program egy kifejezetten kis vállalatok számára kifejlesztett számlázó program. A számlázót az asztalon található PC Connect számlázó ikonnal

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.7 VERZIÓHOZ. Változások a V2015.6 verzió kiadása után. Általános információk, alapadatok

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.7 VERZIÓHOZ. Változások a V2015.6 verzió kiadása után. Általános információk, alapadatok TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.7 VERZIÓHOZ Változások a V2015.6 verzió kiadása után Általános információk, alapadatok 1. Kigyűjtött adatok új megjelenítési lehetősége A CCN V2015.7 verziót telepítve bővül a CobraConto.Net

Részletesebben

Kisvállalati adó 2017.

Kisvállalati adó 2017. Kisvállalati adó 2017. A KIVA (Kisvállalati adó) adózást választó társaság megnyitásakor a cégformánál Kisvállalati adót kell választani és a vállalkozási formánál Társaságot. A helyes könyvvezetési mód:

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! 1) A Főkönyvi adatok felvitele képernyőt, amennyiben mentés nélkül szeretnénk bezárni, figyelmeztet a program.

Tisztelt Ügyfelünk! 1) A Főkönyvi adatok felvitele képernyőt, amennyiben mentés nélkül szeretnénk bezárni, figyelmeztet a program. Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv,, Eszköz, Készlet, Vizes számlázó modulokat érintő változásokról és fejlesztésekről.

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL Budapest, 2013. november 08. 1. CÉLKITŰZÉS A fő cél, hogy az OL Munkaidő Rendszerből kinyert jelenlét

Részletesebben

SZÁMLA ADATSZOLGÁLTATÁS

SZÁMLA ADATSZOLGÁLTATÁS Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer ONLINE SZÁMLA ADATSZOLGÁLTATÁST, Főkönyv, Készlet, Univerzális számlázó modult érintő változásokról

Részletesebben

A program jelenleg az import illetve az intrastat adatok alapján tudja elkészíteni a jelentést, kizárólag kötelezettséget tud lekérdezni.

A program jelenleg az import illetve az intrastat adatok alapján tudja elkészíteni a jelentést, kizárólag kötelezettséget tud lekérdezni. Leírás a Kompakt ZOLL v5 vámszoftverben elérhető környezetvédelmi termékdíj jelentéshez tartozó modulról. A program jelenleg az import illetve az intrastat adatok alapján tudja elkészíteni a jelentést,

Részletesebben

Hírlevél. 2007. július. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2007. III. negyedév

Hírlevél. 2007. július. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2007. III. negyedév Hírlevél Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben 2007. III. negyedév 2007. július Tartalomjegyzék 3. oldal: Készlet modul - Minimum-maximum készletfigyelés 6. oldal:

Részletesebben

FŐKÖNYV ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ TÖRZSEK KIALAKÍTÁSA

FŐKÖNYV ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ TÖRZSEK KIALAKÍTÁSA FŐKÖNYV ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ TÖRZSEK KIALAKÍTÁSA A törzsadatok kialakítására a következő sorrendet javasoljuk: 1.) Rovattörzs kialakítása: elsődleges fontosságú, mivel a kötelezettségvállalás a rovatok

Részletesebben

KIVÁ-s társaságok kezelése az NTAX-ban

KIVÁ-s társaságok kezelése az NTAX-ban KIVÁ-s társaságok kezelése az NTAX-ban A KIVÁ-s társaság megnyitásakor a cégformánál Kisvállalati adó -t kell választani és a vállalkozási formánál Társaság -ot. A helyes könyvvezetési mód: Kettős könyvvitel.

Részletesebben

Kézikönyv Acélipari termékek bevallása, fordított adózás

Kézikönyv Acélipari termékek bevallása, fordított adózás Kézikönyv Acélipari termékek bevallása, fordított adózás Tartalomjegyzék 1 AMD:CCC-AEMCAPTURINGWINDOW... 5 2 ABAS ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 6 3 ÁRUCIKK - ÜRES... 8 4 ÁRUCIKK - MEGJELENÍTÉS [10001 BSA1_ALAPANYAG

Részletesebben

Általános információk, esetleg pótlások a megelőző verziókkal kapcsolatban

Általános információk, esetleg pótlások a megelőző verziókkal kapcsolatban TÁJÉKOZTATÓ A CCN V0.67 VERZIÓHOZ Változások a V0.66 verzió kiadása után Általános információk, esetleg pótlások a megelőző verziókkal kapcsolatban 1. Bővítmények a CobraContoNet rendszerben. A bővítmények

Részletesebben

Tárgyi eszköz. Molnár Anikó 2007.10.03.

Tárgyi eszköz. Molnár Anikó 2007.10.03. Tárgyi eszköz Molnár Anikó 2007.10.03. Tartalom 1. Értékcsökkenés könyvek beállítása... 3 2. Befeketett eszközök beállítása... 5 3. Be osztályok, alosztályok... 6 4. Be naplósablonok... 7 5. BE főkönyvi

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V0.63 VERZIÓHOZ. Változások a V0.62 verzió kiadása után. Általános információk

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V0.63 VERZIÓHOZ. Változások a V0.62 verzió kiadása után. Általános információk TÁJÉKOZTATÓ A CCN V0.63 VERZIÓHOZ Változások a V0.62 verzió kiadása után Általános információk 1. A Főmenühöz közvetlenül tartozó új gyűjtő menü a Vezetői információs rendszer. A vezetői információs rendszerhez

Részletesebben

Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató. Tartalomjegyzék

Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató. Tartalomjegyzék Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 Bejelentkezés a WEB Áruházba... 2 Rendelés rögzítése... 3 RENDELES.CSV állomány specifikációja... 13 Visszaigazolások

Részletesebben

Kézikönyv. Standard kontírozások

Kézikönyv. Standard kontírozások Kézikönyv Standard kontírozások Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 4 2 STANDARD KONTÍROZÁSOK - MEGJELENÍTÉS [8 FIBU SZÁMLAKERET]... 8 2 Magyarázat A Standard kontírozások rekord a számvitelhez

Részletesebben

Banki utalás fájl. Bank, Pénztár/Átutalás előkészítése menüpontban készíthetjük el a banki utalás fájlt.

Banki utalás fájl. Bank, Pénztár/Átutalás előkészítése menüpontban készíthetjük el a banki utalás fájlt. Banki utalás fájl segítségével a kiegyenlítendő szállítói számlák utalás állományának elkészítését teszi lehetővé a program. Banki utalás fájl készítésére csak a RAXLA program alkalmas. Banki utalás fájl

Részletesebben

Főkönyvi elhatárolások

Főkönyvi elhatárolások Főkönyvi elhatárolások MGS-Cégadat Törzsadatok / Számlatükör karbantartó A számlatükörben jelölhető, ha a főkönyvi szám elhatárolás típusú. Az aktív és passzív külön elkülöníthető, de működés szempontjából

Részletesebben

Számlázás Számlázás Számlázá Felhasználói dokumentáció Felhasználói dokumentáci

Számlázás Számlázás Számlázá Felhasználói dokumentáció Felhasználói dokumentáci Számlázás s á z á l m á Sz álói dokumentáció Felhaszn A jelen dokumentáció azok részére nyújt segítséget, akik már rendelkeznek egy telepített CobraConto.Net Vállalatirányítási rendszer programcsomaggal,

Részletesebben

TAXA évi es verzió

TAXA évi es verzió Érvényességi dátumok Demó verzió érvényessége: 2017.02.28. Regisztrált verzió érvényessége könyvelő programok: 2017.11.30. Regisztrált verzió érvényessége bérszámfejtő program: 2017.12.15. Regisztrált

Részletesebben

A beszámoló készítés lépéseinek bemutatása egy mintacég Egyszerű Kft. segítségével

A beszámoló készítés lépéseinek bemutatása egy mintacég Egyszerű Kft. segítségével A beszámoló készítés lépéseinek bemutatása egy mintacég Egyszerű Kft. segítségével 1. A vizsgált cég állományának létrehozása (II.1.2) Egyszerű Kft. 2010. évi állományának létrehozása: DigitAudit főmenü

Részletesebben

1. A jelen verzióra frissítve, és elindítva a programot, bejelentkezés után megjelenik egy Figyelmeztető ablak az alábbi tartalommal.

1. A jelen verzióra frissítve, és elindítva a programot, bejelentkezés után megjelenik egy Figyelmeztető ablak az alábbi tartalommal. TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2016.5 VERZIÓHOZ Változások a V2016.4 verzió kiadása után Általános információk, alapadatok 1. A jelen verzióra frissítve, és elindítva a programot, bejelentkezés után megjelenik egy

Részletesebben

Kézikönyv Kamat infosystem

Kézikönyv Kamat infosystem Kézikönyv Kamat infosystem Tartalomjegyzék 1 4 2 KAMAT INFOSYSTEM MEGNYITÁSA... 6 3 JEGYBANKI ALAPKAMAT RÖGZÍTÉSE... 12 4 KÉSEDELMI KAMATTERHELŐ LEVÉL SZÖVEGÉNEK KARBANTARTÁSA... 15 5 A KÉSEDELMES NYITOTT

Részletesebben

Új Funkció! A 12A60-as nyomtatvány kitöltése!

Új Funkció! A 12A60-as nyomtatvány kitöltése! Új verzió, 2012. november Könyvelő program Megjelent! Kulcs-Könyvelés frissítés 2012. november 15. Új Funkció! A 12A60-as nyomtatvány kitöltése! A Kulcs-Könyvelés 2012. novemberi verziója már a közösségen

Részletesebben

Jövedéki engedélyes kereskedelmi tevékenység

Jövedéki engedélyes kereskedelmi tevékenység Jövedéki nyilvántartás beállítása 1. 2. Első lépésként a főmenübe kell beállítani, hogy a cég jövedéki nyilvántartást vezet. A beállítás a Cégadatok/Cégbeállítások/Cégadatok menüpont Könyvvezetés, adózás

Részletesebben

1. Bevezetés. összeállítása ( ) majd a Lekérdezés futtatása ( ) nyomógombot kell megnyomni (2. ábra).

1. Bevezetés. összeállítása ( ) majd a Lekérdezés futtatása ( ) nyomógombot kell megnyomni (2. ábra). Áfa bevallás modul 1. Bevezetés... 2 2. Megjelenítés... 3 2.1. Áfában csak feladott... 3 2.2. Áfában nem csak feladott... 3 3. Normál ÁFA időszak... 3 3.1. ÁFA bevallás státuszok: Nyitás, zárás, törlés...

Részletesebben

CobraConto.Net v0.40. Új ÁFA bevallás

CobraConto.Net v0.40. Új ÁFA bevallás CobraConto.Net v0.40 Új ÁFA bevallás Elkészült az új törvényeket figyelembe vevő Áfa bevallás. Az alábbiakban lépésről lépésre leírjuk, hogy hogyan készíthető el helyesen. Az ehhez kapcsolódó jogosultságok,

Részletesebben

Suzuki elektronikus szállítólevél import

Suzuki elektronikus szállítólevél import Suzuki elektronikus szállítólevél import 1149 Budapest, Egressy út 17-21. Telefon: +36 1 469 4021; fax: +36 1 469 4029 1/14 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Az import adatok forrása és letöltésük...

Részletesebben

Oktatási dokumentáció

Oktatási dokumentáció EKOP 2.1.25-2012-2012-0001 kódszámú Az Önkormányzati ASP központ felállítása tárgyú projekt megvalósításához kapcsolódó ASP központ IPARKER rendszer moduljai Oktatási dokumentáció 1/17 Dokumentum információ

Részletesebben

Az Intrastat modul használata

Az Intrastat modul használata Az Intrastat modul használata Beállítások A Beállítások / Rendszer beállítások Általános fülön a Szerződés alapján történő áru kezelése és működése választóval tudjuk meghatározni, hogy az intrastat adatlekérést

Részletesebben

A Comarch ECOD Operator 2.0 WWW felhasználói kézikönyv UTOLSÓ MÓDOSÍTÁS DÁTUMA OLDALAK SZÁMA 15

A Comarch ECOD Operator 2.0 WWW felhasználói kézikönyv UTOLSÓ MÓDOSÍTÁS DÁTUMA OLDALAK SZÁMA 15 A Comarch ECOD Operator 2.0 WWW felhasználói kézikönyv UTOLSÓ MÓDOSÍTÁS DÁTUMA 2016-04-13 OLDALAK SZÁMA 15 STÁTUSZ BIZALMAS Tartalomjegyzék 1. Az adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás funkcióhoz kapcsolódó

Részletesebben

A keresőképtelenséget érintő től hatályos jogszabály változások, és azok megvalósítása az IxNet rendszerben

A keresőképtelenséget érintő től hatályos jogszabály változások, és azok megvalósítása az IxNet rendszerben A keresőképtelenséget érintő 2019.01.01-től hatályos jogszabály változások, és azok megvalósítása az IxNet rendszerben Jogszabály: 287/2018. (XII. 21.) Korm. rendelet az egyes egészségügyi és egészségbiztosítási

Részletesebben

Kulcs Számla frissítés

Kulcs Számla frissítés Kulcs Számla frissítés Megjelenés dátuma: 2010. március 29. Elszámolási időszakos számlák Környezetvédelmi Termékdíj változás Szerződésekből bizonylat kiállítás Automatikus adatmentési lehetőség Készpénzfizetési

Részletesebben

Banki export leírás. A modul egy erre használatos termékszám aktiválása után érhető el.

Banki export leírás. A modul egy erre használatos termékszám aktiválása után érhető el. Banki export leírás Célja: A Banki export a Kulcs-Könyvelés programba épülő modul, mely a kintlévőséges szállító számlákról, valamint a túlfizetett vevői számlákról készít utalási fájlt, mely a banki rendszerbe

Részletesebben

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. PÉNZÜGY KÖNYVELÉS... 2 1.1. ÁFA bevallás... 2 1.2. Átutalási csomag karbantartó... 3 1.3. Általános kimenő számlázás... 4 1.4. Folyószámlakezelés... 5 1.5.

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre:

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre: Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre: Főkönyv Pénzügy Pénztárkönyv Eszköz (Letölthető még frissítés a Készlet, EVA modulokra,

Részletesebben

NTAX és Bér nyitása. A gépi nyitás a Főmenü a Cégnyitások / Gépi nyitás (előző évből) menüpontjának elindításával kezdeményezhető.

NTAX és Bér nyitása. A gépi nyitás a Főmenü a Cégnyitások / Gépi nyitás (előző évből) menüpontjának elindításával kezdeményezhető. NTAX és Bér nyitása A gépi nyitás a Főmenü a Cégnyitások / Gépi nyitás (előző évből) menüpontjának elindításával kezdeményezhető. 0. A bérszámfejtő program nyitása előtt, a 2009-es bér programban a Szerviz

Részletesebben

EKAER MODUL KEZELÉSI LEÍRÁSA

EKAER MODUL KEZELÉSI LEÍRÁSA EKAER MODUL KEZELÉSI LEÍRÁSA I. BEVEZETÉS Az EKAER-bejelentő modul a Számlázás-házipénztár illetve a Készletnyilvántartás programokhoz megvásárolható programmodul. A modul segítségével a szállítólevélből,

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V VERZIÓHOZ. Változások a V verzió kiadása után. CobraConto.Net alkalmazás. Pénzügy

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V VERZIÓHOZ. Változások a V verzió kiadása után. CobraConto.Net alkalmazás. Pénzügy CobraConto.Net alkalmazás Pénzügy Javítás: Év végi árfolyam átértékelés probléma jelentkezhetett olyan tételek esetében, amelyek rögzítésekor az árfolyam dátuma megegyezett az átértékelés dátumával. Ekkor,

Részletesebben

1. Kötelező-e a kimenő számlák igazolása menüpont használata? (mp: 221) 2. Kötelező-e a kimenő számlák kiküldése menüpont használata?

1. Kötelező-e a kimenő számlák igazolása menüpont használata? (mp: 221) 2. Kötelező-e a kimenő számlák kiküldése menüpont használata? Számlák, bizonylatok 1. Kötelező-e a kimenő számlák igazolása menüpont használata? (mp: 221) Nem, mivel az nem jogszabályi előírás. Amennyiben ilyen feladat nincs egy intézménynél, akkor ez a funkció kikapcsolható

Részletesebben

Irat iktatás Irat iktatás Irat iktatá Működési leírás Működési leírá nem tér ki csak

Irat iktatás Irat iktatás Irat iktatá Működési leírás Működési leírá nem tér ki csak Irat iktatás Irat iktatás Működési leírás Figyelem! A leírás nem tér ki miután azt más leírások tartalmazzák - a rendszer általános működési, kezelési kérdéseire, azokat ismertnek tételezi fel. A leírás

Részletesebben

Kézikönyv. Belföldi tételes bevallás

Kézikönyv. Belföldi tételes bevallás Kézikönyv Belföldi tételes bevallás Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 4 2 BELFÖLDI ÖSSZESÍTŐ JELENTÉS... 5 3 MICROSOFT EXCEL - MUNKAFÜZET1... 7 4 BELFÖLDI ÖSSZESÍTŐ JELENTÉS... 8 5 XDOC3.1364461878273.BOJ.PDF

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Pénztár, Eszköz, Készlet, Vizes számlázó, Kommunális számlázó, Menetlevél

Részletesebben

W_Vaskereskedés felhasználói dokumentáció. Felhasználói dokumentáció W_Vaskereskedés számlázóprogram NAV adatszolgáltatás

W_Vaskereskedés felhasználói dokumentáció. Felhasználói dokumentáció W_Vaskereskedés számlázóprogram NAV adatszolgáltatás Felhasználói dokumentáció W_Vaskereskedés számlázóprogram NAV adatszolgáltatás 1 Jelen felhasználói dokumentáció alapfokú számítógép felhasználói ismeretekkel rendelkezők részére készült. Ezért nem tér

Részletesebben

Leltár, leltárazás. Készlet leltár, leltárazás

Leltár, leltárazás.   Készlet leltár, leltárazás Készlet leltár, leltárazás A készlet leltárazás a Készletnyilvántartó modulban (RAKTAX) érhető el. A RAKTAX modul önnállóan és a RAXLA modulhoz kapcsolódva is elérhető. A leltárazás folyamata többféleképpen

Részletesebben

2013-as jogszabályváltozások miatt végrehajtott program módosítások

2013-as jogszabályváltozások miatt végrehajtott program módosítások 2013-as jogszabályváltozások miatt végrehajtott program módosítások 1. KIVA és KATA partnerek nyilvántartása Az Apolló partner törzsébe felvihetjük az új adózási forma valamelyikét választó ügyfelekhez:

Részletesebben

Bankkivonatok feldolgozása modul

Bankkivonatok feldolgozása modul Bankkivonatok feldolgozása modul 1 1. Bevezetés... 3 2. A Banki kivonatok karbantartása ablak menüpontjai... 3 2.1. Riportok... 3 o Túlfizetett számlák... 3 o Nyitott számlák... 4 o Rendezett számlák...

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Pénzügy modult érintő változások. Pénztár modult érintő változások

Tisztelt Ügyfelünk! Pénzügy modult érintő változások. Pénztár modult érintő változások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Pénzügy, Pénztár, Univerzális számlázó, Eszköz, Készlet, Vizes számlázó, Kommunális számlázó,

Részletesebben

Pénzügyi elszámolás benyújtása

Pénzügyi elszámolás benyújtása Felhasználói kézikönyv ESZA Nonprofit Kft. Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer ESZA Nonprofit Kft. Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Felhasználói kézikönyv Pénzügyi

Részletesebben

HÍRLEVÉL. Tisztelt Ügyfeleink!

HÍRLEVÉL. Tisztelt Ügyfeleink! HÍRLEVÉL Tisztelt Ügyfeleink! Örömmel tájékoztatjuk a 2008 októberében elkészült fejlesztéseinkről. A mellékelt dokumentumban megtalálja a változtatások rövid összefoglalóját, míg a hozzá tartozó használati

Részletesebben

Astra áttöltés Dimension-be

Astra áttöltés Dimension-be Astra áttöltés Dimension-be Az Astra-Dimension átállással kapcsolatosan a következő feladatokat kell végrehajtani. Kérem, olvassa át ezt a dokumentációt, hogy az áttöltés hiba nélkül történjen meg. Az

Részletesebben

NAV-ban. 1 Az import áfa könyveléséhez szükséges beállítások

NAV-ban. 1 Az import áfa könyveléséhez szükséges beállítások Import áfa kezelése Microsoft Dynamics NAV-ban Ha külföldről szerzünk be egy eszközt, akkor a szokásos könyvelési feladatainkon kívül a vámterhek és az import áfa könyvelését kell megtennünk. Tehát miután

Részletesebben

NAV online számla revol Express. Regisztráció a NAV online számlabejelentés oldalán

NAV online számla revol Express. Regisztráció a NAV online számlabejelentés oldalán Oldal 1 / 9 NAV online számla revol Express Jelen dokumentum tartalma a revol Express programban történt azon változások, melyek az online számlajelentéssel kapcsolatban kerültek bevezetésre, illetve ezek

Részletesebben