Tárgyi eszköz. Molnár Anikó

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tárgyi eszköz. Molnár Anikó 2007.10.03."

Átírás

1 Tárgyi eszköz Molnár Anikó

2 Tartalom 1. Értékcsökkenés könyvek beállítása Befeketett eszközök beállítása Be osztályok, alosztályok Be naplósablonok BE főkönyvi naplósablon Be könyvelési csoportok létrehozása... 10

3 1. Értékcsökkenés könyvek beállítása Első lépésként fel kell vinnünk az értékcsökkenési könyveket. Értékcsökkenési könyveknek nevezzük azokat az értékváltozatokat, amelyeken szeretnénk nyilvántartani eszközeinket. (pl: SZTV, ATV, Egyéb) Ezekre az értékváltozatokra vonatkozóan különböző beállításokat kell eszközölnünk. Alapértelmezett végső kerek: Az utolsó elszámolandó écs összege amennyiben kisebb, mint ez az érték, akkor a rendszer az écs összegét hozzáadja az előző havi értékcsökkenés értékéhez. Alapértelmezett végső könyvsz. érték: Amennyiben itt nullánál nagyobb összeg szerepel, úgy a program ezen az értéken tartja eszközeinket, vagyis addig számol rájuk értékcsökkenést, míg el nem éri az itt megadott értéket. Engedmény levonás besz : Amennyiben ez be van pipálva, úgy a program a beszerzési költségből levonja a számlán szereplő engedményt és a könyvelési mátrixban beállítottak szerint lekönyveli. Üzleti év napjainak száma: (360) Écs mezőkben változtat.megenged: Ha ezt bejelöljük, akkor később a kartonokon enged a program olyan módosításokat elvégezni, amelyek kihatással lehetnek az értékcsökkenés számításra, vagy könyvelésre. (ilyen lehet pl. a könyvelési csoport utólagos változtatása, amire selejtezésnél szükség lehet, figyelem ez azt jelenti, hogy a program ezek után azt is meg fogja engedni, hogy az egyes gazdasági események elszámolása után a kartonon átírjuk pl. az Écs. befejez. dátum-ot is) Écs 0 alatt megengedve: Bepipálása esetén az értékcsökkenést tovább lehet elszámolni, mint amennyi az eszköz könyvszerinti értéke (nem ajánlott) Értékesítési korr. enged: Értékesítés korrekciót engedélyező mező. (nem ajánlott) Indexelés engedélyezés: a funkció segítségével lehetőség nyílik az eszközök minden mozgásának bizonyos %-kal való változtatására. BE könyvelés ellenőrzése: Ha be van pipálva, akkor a Be főkönyvi naplóba készített tételeket még könyvelés előtt a rendszer ellenőrzi.

4 Kerekítés haszn. időszak.: Ha be van pipálva akkor az időszakos écs összegeket egész számra kerekíti. Azonos BE/fkv dátum: Ha be van pipálva, akkor a kartonokon megadott Écs kezd. dátumnak meg kell egyeznie az aktiválás főkönyvi dátumával. (nyitáskor nem lehet bepipálva, utána ajánlott) 360 napnál hosszabb: 360 napnál hosszabb üzleti év engedélyezése Az integráció fülön tudjuk bejelölni, hogy mely Écs könyv esetében milyen mozgásoknak kell a főkönyvbe bekerülniük. Amennyiben Adótörvény és Számviteli törvény szerint is nyilvántartjuk az eszközöket, úgy ezt csak a számviteli esetében kell beállítani. Amennyiben több értékváltozatot használunk, a Másolati lista része négyzetet azoknál válasszuk, amelyeknek nem lesznek majd főkönyvi tételei. Ez biztosítja azt, hogy amikor egy BE főkönyvi naplóban készítünk sorokat, egyetlen pipa segítségével átkerüljenek az adatok a többi értékváltozat BE naplóiba is.

5 Az értékcsökkenési könyvekhez be kell állítani a BE naplót illetva a BE főkönyvi naplót. Ez azért fontos, mert az értékcsökkenés futtatásakor a program minden értékcsökkenés könyvre vonatkozóan automatikusan a megfelelő Écs naplókba fogja készíteni a tételeket. A főkönyvi integrációval rendelkező écs könyvek esetében BE főkönyvi naplót, a főkönyvi integrációval nem rendelkezőkhöz pedig BE napló kell beállítani. (naplók rögzítését lásd: 5.pont) 2. Befeketett eszközök beállítása E menüpont alatt ki kell választani az alapértelmezett értékcsökkenés könyvet az előbb felvittek közül.

6 Főeszközre könyvelés: Főeszköz Alkatrész nyilvántartás esetén (nem ajánlott) Be könyvelés eng.első d: Ettől dátumtól lehet kartont rögzíteni a rendszerbe Be könyvelés eng. utolsó d: eddig a dátumig lehet kartont rögzíteni. Biztosítás Écs könyvelés: Biztosítások értékcsökkenésének beállítása (nem használjuk) Automat.bizt. köv: nem használjuk A számozás fülön megadhatjuk a Leltári számok számozási körét. 3. Be osztályok, alosztályok Tárgyi eszközeinket csoportokban sorolhatjuk. A csoportosításra két szint áll rendelkezésünkre, az osztály és az alosztály. Érdemes ezeket úgy kialakítani, hogy a kimutatások lekérdezésénél segítségünkre legyenek. pl:

7 4. Be naplósablonok Abban az esetben használjuk, ha több értékcsökkenési könyvet alkalmazunk. Ide azoknak az écs könyveknek kell napló sablont és naplólapot felvinni, amelyeknek nincs főkönyvi integrációja.

8 5. BE főkönyvi naplósablon A befektetett eszközök mozgásaira használatos főkönyvi napló sablont és naplólapokat nem a befektetett eszközök menüpont alatt kell rögzíteni, hanem ott ahol a könyvelés többi területén alkalmazott sablont is rögzítettük. A különbség a többi naplósablonhoz képest annyi, hogy a típust Eszközök-re kell állítani.

9 A szokásos módon fel kell rögzíteni az Eszközök főkönyvi naplósablonhoz naplólapokat is. pl:

10 6. Be könyvelési csoportok létrehozása Be könyvelési csoportokat kell meghatároznunk annak érdekében, hogy az egy főkönyvi számokra könyvelendő tárgyi eszközöket be tudjuk sorolni. Beszerzési ktg. számla: Aktiválás T oldal Besz ktg. értékesítéskor: Kivezetéskori K oldal a könyvszerinti értékkel (= Besz. ktg. számla) Halmozott Écs számla: Eszköz értékcsökkenésének számlája (havi écs elszámolás K oldala) Halmozott écs számla ért: Kivezetéskori écs számla ( T oldal, = Halmozott écs számla)

11 Écs költségszámla: Havi értékcsökkenés T oldal (57*) Árbevétel számla értékesítésnél Nyereségszámla: Eladási számla K oldala, az eladási árral Veszteség számla: Eladási számla K oldala, az eladási árral Könyv szerinti érték számla értékesítésnél Nyereségszámla: Kivezetéskori T oldal az eszköz könyv szerinti értékével Veszteség számla: Kivezetéskori T oldal az eszköz könyv szerinti értékével

12 7. Tárgyi eszköz kartön rögzítésének menete (nyitóhoz) Amennyiben használjuk az osztály és alosztály kódokat, úgy állítsuk be a karton könyvelés fülén azokat.

13 8. Nyitó értékek rögzítése A nyitó értékek rögzítés egy Be főkönyvi naplóban történik. Ahhoz hogy a nyitó értékek elkülönüljenek, érdemes rögzíteni egy Nyitó Be főkönyvi naplót, melyhez állítsuk be az ellenszámlát a nyitó mérleg számlát. Minden eszközre vonatkozóan fel kell rögzíteni a bruttó értéket pozitív előjellel és az elszámolt halmozott értékcsökkenést negatív előjellel. Figyeljünk rá, hogy mindkét oldalon minden könyvelési csoport oszlopa üres maradjon. Amennyiben több értékcsökkenési könyvet használunk, ne feledjük pipálni a Másolatlista része oszlopot.

14 Főkönyvi karton Ha megnézzük a kartont, látható az eszköz könyvszerinti értéke.

15 Könyvszerinti értékben lefúrva láthatjuk az eszközzel kapcsolaton összes mozgást. 9. Tárgyieszköz aktiválás Aktiválás szintén a karton rögzítésével kezdjük, de a bruttó érték könyvelését az aktiváláshoz rögzített naplólapon végezzük el.

16 Könyvelés után az eszköz könyvszerinti értéke, megegyezik a naplólapon lekönyvelt összeggel. 10. Kisértékű tárgyi eszközök kartonjának rögzítése Kisértékű tárgyi eszközök kartonja annyiban tér el a többitől, hogy semmiképp nem szabad megadni leírási kulcsot vagy écs időszakot. Csak az écs elszámolás kezdetének és befejezésének dátumát adjuk meg. Az écs befejezésének dátuma legyen az adott hónap vége.

17

Eszközök nyilvántartása az NTAX programban

Eszközök nyilvántartása az NTAX programban Eszközök nyilvántartása az NTAX programban Mivel az évek alatt a kettőskönyvviteli program eszköz kezelése sok funkciót magában rejtő rendszerré vált, szeretnénk összefoglalni a program eszköz kezelésének

Részletesebben

Kézikönyv Tárgyi eszköz modul - 7. rész (tárgyi eszköz számviteli törvény szerinti könyv szerinti értékének kivezetése)

Kézikönyv Tárgyi eszköz modul - 7. rész (tárgyi eszköz számviteli törvény szerinti könyv szerinti értékének kivezetése) Kézikönyv Tárgyi eszköz modul - 7. rész (tárgyi eszköz számviteli törvény szerinti könyv szerinti értékének kivezetése) Tartalomjegyzék 1 TARTALOM... 4 2 ABAS ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 12 3 ABAS ERP UTASÍTÁS

Részletesebben

NAV-ban. 1 Az import áfa könyveléséhez szükséges beállítások

NAV-ban. 1 Az import áfa könyveléséhez szükséges beállítások Import áfa kezelése Microsoft Dynamics NAV-ban Ha külföldről szerzünk be egy eszközt, akkor a szokásos könyvelési feladatainkon kívül a vámterhek és az import áfa könyvelését kell megtennünk. Tehát miután

Részletesebben

RENDSZERVÍZ PLUSZ KFT 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 2/C társaság. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET évi beszámolóhoz

RENDSZERVÍZ PLUSZ KFT 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 2/C társaság. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET évi beszámolóhoz RENDSZERVÍZ PLUSZ KFT 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 2/C társaság KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2010. évi beszámolóhoz I. Általános rész 1. A társaság bemutatása A cég neve: (rövidített) RENDSZERVÍZ PLUSZ KFT A

Részletesebben

Segédlet a 2014 év nyitásához

Segédlet a 2014 év nyitásához Segédlet a 2014 év nyitásához 1 Követelések - kötelezettségek kötelezettségvállalással A 2014 év nyitási segédlete a (régi)pénzügy modul 2013.4.2.2 verziójával a Zárások\Negyedéves zárás\segédlet a 2014.

Részletesebben

Makrodigit programcsomag. Tárgyi eszköz modul. felhasználói ismertető. Makrodigit Informatikai Kft. 2010. Módosítva: 2013. október 22.

Makrodigit programcsomag. Tárgyi eszköz modul. felhasználói ismertető. Makrodigit Informatikai Kft. 2010. Módosítva: 2013. október 22. Makrodigit programcsomag Tárgyi eszköz modul felhasználói ismertető Makrodigit Informatikai Kft. 2010. Módosítva: 2013. október 22. Tartalom A menü és a képernyők kezeléséről... 3 Menü... 3 Lista képernyő...

Részletesebben

Átlagárfolyam kezelése

Átlagárfolyam kezelése Átlagárfolyam vezetésének számviteli háttere, alapvető információk Az Átlagárfolyam szerinti árfolyamvezetés azt jelenti, hogy a program árfolyamot csak a deviza mennyiség növelésekor kér, csökkenéskor

Részletesebben

Kézikönyv. Tárgyi eszköz kiselejtezés

Kézikönyv. Tárgyi eszköz kiselejtezés Kézikönyv Tárgyi eszköz kiselejtezés Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 4 2 TÁRGYI ESZKÖZ ÁT-/KIVEZETÉS - ÜRES... 5 3 TÁRGYI ESZKÖZ ÁT-/KIVEZETÉS - ÚJ... 6 4 ABAS-ERP... 8 5 UTALÁS... 9

Részletesebben

NTAX évi es verzió

NTAX évi es verzió Érvényességi dátumok Demó verzió érvényessége: 2017.02.28. Regisztrált verzió érvényessége könyvelő programok: 2017.05.31. Regisztrált verzió érvényessége bérszámfejtő program: 2017.06.15. Regisztrált

Részletesebben

Használati utasítás targyie2005.xls munkafüzethez.

Használati utasítás targyie2005.xls munkafüzethez. Használati utasítás targyie25.xls munkafüzethez. Bevezetés Kevés eszközzel rendelkező, kisebb cégeknek, ajánljuk ezt az EXCEL alkalmazást, amely teljesen helyettesíteni tudja az eszköz analitikus nyilvántartást,

Részletesebben

RENDSZERVÍZ PLUSZ KFT 1031 BUDAPEST, VÁCI MIHÁLY TÉR 1. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A 2012. ÉVI BESZÁMOLÓHOZ

RENDSZERVÍZ PLUSZ KFT 1031 BUDAPEST, VÁCI MIHÁLY TÉR 1. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A 2012. ÉVI BESZÁMOLÓHOZ RENDSZERVÍZ PLUSZ KFT 1031 BUDAPEST, VÁCI MIHÁLY TÉR 1. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A 2012. ÉVI BESZÁMOLÓHOZ I. Általános rész 1. A társaság bemutatása A cég neve: (rövidített) RENDSZERVÍZ PLUSZ KFT A cég neve:

Részletesebben

Hírlevél. 2010. április. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2010. II. negyedév

Hírlevél. 2010. április. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2010. II. negyedév Hírlevél Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben 2010. II. negyedév 2010. április Tartalom Elektronikus bank Határidős kötelezettségek lista változásai... 3 Bankbizonylatok

Részletesebben

Folyamatos teljesítésű számlák tömeges generálása időszakonként, egyedi tételek kezelésének lehetőségével

Folyamatos teljesítésű számlák tömeges generálása időszakonként, egyedi tételek kezelésének lehetőségével Tömeges számlázás Folyamatos teljesítésű számlák tömeges generálása időszakonként, egyedi tételek kezelésének lehetőségével Tömeges számlázáshoz tartozó alap beállítások Tömeges számlázási adatok megadása

Részletesebben

Kézikönyv Skontó kezelése a külföldi beszerzési számlákban

Kézikönyv Skontó kezelése a külföldi beszerzési számlákban Kézikönyv Skontó kezelése a külföldi beszerzési számlákban Tartalomjegyzék 1 ABAS ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 5 2 ADÓKULCS - ÜRES... 8 3 ADÓKULCS - MEGJELENÍTÉS [0 AFA0 ÁFÁBA NEM TARTOZÓ TÉTELEK, EXPORT

Részletesebben

RENDSZERVÍZ PLUSZ KFT 1031 BUDAPEST, VÁCI MIHÁLY TÉR 1. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A ÉVI BESZÁMOLÓHOZ

RENDSZERVÍZ PLUSZ KFT 1031 BUDAPEST, VÁCI MIHÁLY TÉR 1. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A ÉVI BESZÁMOLÓHOZ RENDSZERVÍZ PLUSZ KFT 1031 BUDAPEST, VÁCI MIHÁLY TÉR 1. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A 2011. ÉVI BESZÁMOLÓHOZ I. Általános rész 1. A társaság bemutatása A cég neve: (rövidített) RENDSZERVÍZ PLUSZ KFT A cég neve:

Részletesebben

Felhasználói. kézikönyv. Forint házipénztár rendszer Szerkesztés lezárásának ideje: március 1.

Felhasználói. kézikönyv. Forint házipénztár rendszer Szerkesztés lezárásának ideje: március 1. Felhasználói kézikönyv Forint házipénztár rendszer Szerkesztés lezárásának ideje: 2015. március 1. I. Bevezető... 3 II. Házipénztár... 4 II.1 Kiadási bizonylat... 6 Bizonylatkészítés... 6 Újranyomtatás...

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Készletérték feladás modul

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Készletérték feladás modul HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Készletérték feladás modul Szükséges beállítások Első lépés a Készletérték feladás modul aktiválása, melyet a kapott termékszámmal a Karbantartás/Termékszámok menüpont alatt végezhet

Részletesebben

Hírlevél 2007. április Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben 2007. II. negyedév Tartalomjegyzék Készlet modul... 3 Aktuális elszámoló ár Számlázás modul... 4 Partnerek

Részletesebben

Kézikönyv Skontó kezelése a belföldi beszerzési számlákban

Kézikönyv Skontó kezelése a belföldi beszerzési számlákban Kézikönyv Skontó kezelése a belföldi beszerzési számlákban Tartalomjegyzék 1 ABAS ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 5 2 ADÓKULCS - ÜRES... 8 3 ADÓKULCS - MEGJELENÍTÉS [1 AFA1 ÁLTALÁNOS FORGALMI ADÓ 27 %] 9 4

Részletesebben

CLEAN-PRECÍZ Integrált ügyviteli rendszer. T25. Előleg és végszámla kezelése

CLEAN-PRECÍZ Integrált ügyviteli rendszer. T25. Előleg és végszámla kezelése CLEAN-PRECÍZ Integrált ügyviteli rendszer T25. Előleg és végszámla kezelése Tartalom Alapbeállítások Globális változó beállítása... 3 Előleg és végszámla formátum... 4 Előleg napló beállításai... 4 Előleg-

Részletesebben

Főbb változások. Áfa gyűjtő bevezetés

Főbb változások. Áfa gyűjtő bevezetés 2012.07.06 Főbb változások - Áfa gyűjtő bevezetése - Fordított áfa automatikus könyvelési lehetőség - Fordítottan adózó mezőgazdasági termékek - Termék import áfa kezelés kibővítése Áfa gyűjtő bevezetés

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv - pénzügy/számvitel - v.2.108.000

Felhasználói kézikönyv - pénzügy/számvitel - v.2.108.000 Felhasználói kézikönyv - pénzügy/számvitel - v.2.108.000 Készítette: Győrfi Tünde Lektorálta: Skultéti Ilona IMA ERP Kft, 2012. Minden jog fenntartva. Tartalomjegyzék I. Bank... 7 1. Bank napló... 7 a.

Részletesebben

1) Szállítói számla kontírozásának megkezdését megelőző lépések a Tárgyi eszköz modulban

1) Szállítói számla kontírozásának megkezdését megelőző lépések a Tárgyi eszköz modulban 1) Szállítói számla kontírozásának megkezdését megelőző lépések a Tárgyi eszköz modulban Bizonylat pénzügyi ellenőrzése és kontírozása A Pénzügy modulban történő kontírozást megelőzően a Tárgyi eszköz

Részletesebben

Kézikönyv. Határozott idejű számla könyvelése - értékesítés

Kézikönyv. Határozott idejű számla könyvelése - értékesítés Kézikönyv Határozott idejű számla könyvelése - értékesítés Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 5 2 VEVŐ - ÜRES... 6 3 VEVŐ - MEGJELENÍTÉS [76372 PARTNER PARTNER KERESKEDŐHÁZ KFT] 7 4 ABAS-ERP

Részletesebben

Új Funkció! A 12A60-as nyomtatvány kitöltése!

Új Funkció! A 12A60-as nyomtatvány kitöltése! Új verzió, 2012. november Könyvelő program Megjelent! Kulcs-Könyvelés frissítés 2012. november 15. Új Funkció! A 12A60-as nyomtatvány kitöltése! A Kulcs-Könyvelés 2012. novemberi verziója már a közösségen

Részletesebben

ZÁRÁS az Armada Főkönyv modulban

ZÁRÁS az Armada Főkönyv modulban ZÁRÁS az Armada Főkönyv modulban A zárás és a nyitás kétféleképpen végezhető el. Egyrészt a felhasználó által, hagyományos módon kézzel könyvelt tételek által, illetve Kihasználva a program által nyújtott

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. a fejlesztési támogatásban részesített Térségi Integrált Szakképző Központ részére. a évi adatszolgáltatás kitöltéséhez

ÚTMUTATÓ. a fejlesztési támogatásban részesített Térségi Integrált Szakképző Központ részére. a évi adatszolgáltatás kitöltéséhez ÚTMUTATÓ a fejlesztési támogatásban részesített Térségi Integrált Szakképző Központ részére a 2013. évi adatszolgáltatás kitöltéséhez Az ADATSZOLGÁLTATÁS TISZK részére.xls nevű fájl kitöltésével tehet

Részletesebben

Tájékoztató az Evolut 9.13.6.02 verzió módosításairól

Tájékoztató az Evolut 9.13.6.02 verzió módosításairól Tájékoztató az Evolut 9.13.6.02 verzió módosításairól I. Evolut BE program Fejlesztési tartalék-módosítása A Fejlesztési Tartalék (FT) lényege: adótörvény szempontjából előre hozott értékcsökkenés. Emiatt

Részletesebben

a 2012. évi A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített éves beszámolójához

a 2012. évi A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített éves beszámolójához a 2012. évi A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített éves beszámolójához Győr, 2013. április 25. ph. vállalkozás vezetője Jelen kiegészítő melléklet tartalmazza mindazon

Részletesebben

Számítástechnikai és. Hírlevél. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2006. I. negyedév. 2006.

Számítástechnikai és. Hírlevél. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2006. I. negyedév. 2006. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben 2006. I. negyedév 2006. Január Tartalomjegyzék 3. oldal: Számvitel modul - ÁFA % dátum mező a 25%-os áfakódhoz 4. oldal:

Részletesebben

Comp-Sys Fo ko nyv-sza mla za s Program Felhaszna lo i leı ra s a 2013.01.01.-to l e rve nyes programmo dosı ta sokhoz

Comp-Sys Fo ko nyv-sza mla za s Program Felhaszna lo i leı ra s a 2013.01.01.-to l e rve nyes programmo dosı ta sokhoz Comp-Sys Fo ko nyv-sza mla za s Program Felhaszna lo i leı ra s a 2013.01.01.-to l e rve nyes programmo dosı ta sokhoz Tartalom 1 Pénzforgalmi ÁFA... 2 1.1 Pénzforgalmi ÁFA választásának beállítása...

Részletesebben

Pénzügyi-számviteli ügyintéző szakképesítés. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenysége javítási-értékelési útmutató

Pénzügyi-számviteli ügyintéző szakképesítés. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenysége javítási-értékelési útmutató PÉNZÜGYMINISZTÉRIUM TÜK szám: 1/3-43/2018 Érvényességi idő: 2018. július 10. 13.00 óra Minősítő neve: Mészáros László Beosztása: főosztályvezető Készült: 1 eredeti és fm. példányban Egy példány: lap Kapják

Részletesebben

Kiegészítő melléklet

Kiegészítő melléklet 1031 Budapest, Váci Mihály tér 1. Kiegészítő melléklet a 2013. évi beszámolóhoz 1 I. Általános rész A társaság bemutatása Cég rövid neve Rendszervíz Plusz Pénzügyi Szolgáltató Korlátolt Cég teljes neve

Részletesebben

Nyilvántartott tételek száma: 20 A nyilvántartás tartalmi jellemzője a változások követésének módja szerint 4 Állapot Papíralapú 5

Nyilvántartott tételek száma: 20 A nyilvántartás tartalmi jellemzője a változások követésének módja szerint 4 Állapot Papíralapú 5 megnevezése: Pályázati adatlapok Saját elhatározás Oktatási, kulturális Nem hatósági Nyilvántartott tételek száma: 20 A nyilvántartás tartalmi jellemzője a változások követésének módja szerint 4 Állapot

Részletesebben

Jövedéki termékek kezelése

Jövedéki termékek kezelése Jövedéki termékek kezelése A program lehetőséget biztosít arra, hogy megkönnyítse azoknak a cégeknek a munkáját, akik jövedéki termékeket, italokat és dohányárut árusítanak. A VPOP megadta a program számára

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Eszköz, Készlet, Menetlevél, Univerzális számlázó, Vezetői információk modulokat

Részletesebben

II. évfolyam BA. Név: Neptun kód: Kurzus: Tanár neve: HÁZI DOLGOZAT 1. Számvitel 1 2013/2014. I. félév

II. évfolyam BA. Név: Neptun kód: Kurzus: Tanár neve: HÁZI DOLGOZAT 1. Számvitel 1 2013/2014. I. félév II. évfolyam BA Név: Neptun kód: Kurzus: Tanár neve: HÁZI DOLGOZAT 1. Számvitel 1 2013/2014 I. félév 1. Feladat (40 pont) Könyvelés Főkönyvi számlavázakon Eszközök Nyitó mérleg Források A. Befektetett

Részletesebben

NTAX és Bér nyitása. A gépi nyitás a Főmenü a Cégnyitások / Gépi nyitás (előző évből) menüpontjának elindításával kezdeményezhető.

NTAX és Bér nyitása. A gépi nyitás a Főmenü a Cégnyitások / Gépi nyitás (előző évből) menüpontjának elindításával kezdeményezhető. NTAX és Bér nyitása A gépi nyitás a Főmenü a Cégnyitások / Gépi nyitás (előző évből) menüpontjának elindításával kezdeményezhető. 0. A bérszámfejtő program nyitása előtt, a 2009-es bér programban a Szerviz

Részletesebben

Pénzügyi-számviteli ügyintéző szakképesítés. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenysége javítási-értékelési útmutató

Pénzügyi-számviteli ügyintéző szakképesítés. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenysége javítási-értékelési útmutató NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM TÜK szám: 28/3-297/2016. KORLÁTOZOTT TERJESZTÉSŰ Érvényességi idő: 2016. október 4. 13.00. óra Minősítő neve: Mészáros László Beosztása: főosztályvezető Készült: 1 eredeti

Részletesebben

ElitCONTO Segédlet a később elszámolandó ÁFA kezeléséhez

ElitCONTO Segédlet a később elszámolandó ÁFA kezeléséhez NIARA N E L I T & S I G M A ÜG Y V I T E L I R E N D S Z E R E K ElitCONTO 2017 Segédlet a később elszámolandó ÁFA kezeléséhez Niara Kft. 1026 Budapest, Pasaréti út 43. Tel./fax: (06-1) 214-56-93,(06-1)

Részletesebben

Kisvállalati adó 2017.

Kisvállalati adó 2017. Kisvállalati adó 2017. A KIVA (Kisvállalati adó) adózást választó társaság megnyitásakor a cégformánál Kisvállalati adót kell választani és a vállalkozási formánál Társaságot. A helyes könyvvezetési mód:

Részletesebben

1) Kontírozás megkezdését megelőző lépések a Készlet modulban. A kontírozást a Készlet a főkönyvnek egy menüpont futtatásával adja át:

1) Kontírozás megkezdését megelőző lépések a Készlet modulban. A kontírozást a Készlet a főkönyvnek egy menüpont futtatásával adja át: 1) Kontírozás megkezdését megelőző lépések a Készlet modulban 1.1 Bizonylat ellenőrzés és automatikus kontírozás A 2014 évi számviteli változások miatt a Készlet programban is szükségessé válik a kontírozás,

Részletesebben

Folyószámla műveletek kontírozása

Folyószámla műveletek kontírozása Folyószámla műveletek kontírozása 1 1. Bevezetés... 3 2. Főkönyvi szám beállítások... 3 3. Folyószámla művelet típusok... 5 3.1. Sztornó számlák összevezetése... 5 3.2. Kisösszegek kivezetése... 7 o Kisösszegű

Részletesebben

www.szamvitelsuli.com Önellenőrzéses példák megoldással- Csak a Vizsgafelkészítő csoport számára

www.szamvitelsuli.com Önellenőrzéses példák megoldással- Csak a Vizsgafelkészítő csoport számára www.szamvitelsuli.com Önellenőrzéses példák megoldással- Csak a Vizsgafelkészítő csoport számára Hogyan kell a jelentős hibákat és a hibahatásokat kijavítani? Hogyan kell 3 oszlopos beszámolót készíteni?

Részletesebben

SZÁMVITEL ALAPJAI VIZSGAKONZULÁTCIÓ

SZÁMVITEL ALAPJAI VIZSGAKONZULÁTCIÓ 1. Feladat SZÁMVITEL ALAPJAI Cash Flow példa Mérlegadatok: Bázis Tárgy Befektetett eszközök: Ingatlanok: 375 476 Műszaki berendezések: 340 292 Szellemi termékek: 510 400 Forgóeszközök: Készletek: 420 350

Részletesebben

Napló S.sz. Napló T K Szöveg Érték T Érték K 1.

Napló S.sz. Napló T K Szöveg Érték T Érték K 1. Mintapéldák 1. Állapítsa meg és jelölje X-el, hogy a felsorolt fogalmak hová tartoznak! Megnevezés 1. Bankszámlán 2 évre lekötött betét 2. Eladásra vásárolt kötvény 3. Bértartozás 4. Készpénz 5. Adótartozás

Részletesebben

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. PÉNZÜGY KÖNYVELÉS... 2 1.1. Bejövő számla rögzítés... 2 1.2. Kontírozás... 4 1.3. Bankkivonatok rögzítése... 6 1.4. ÁFA bevallás... 7 2. ALKATRÉSZKERESKEDELEM...

Részletesebben

POLISZ SYSTEM. Integrált Önkormányzati Rendszer. Kezelési útmutató TÁRGYI ESZKÖZ. Készítette: Magyar Közigazgatásfejlesztési Zrt.

POLISZ SYSTEM. Integrált Önkormányzati Rendszer. Kezelési útmutató TÁRGYI ESZKÖZ. Készítette: Magyar Közigazgatásfejlesztési Zrt. POLISZ SYSTEM Integrált Önkormányzati Rendszer Kezelési útmutató TÁRGYI ESZKÖZ Készítette: Magyar Közigazgatásfejlesztési Zrt. Budapest Jelen dokumentum, valamint a rendszerhez kapcsolódó valamennyi információ

Részletesebben

Banki export leírás. A modul egy erre használatos termékszám aktiválása után érhető el.

Banki export leírás. A modul egy erre használatos termékszám aktiválása után érhető el. Banki export leírás Célja: A Banki export a Kulcs-Könyvelés programba épülő modul, mely a kintlévőséges szállító számlákról, valamint a túlfizetett vevői számlákról készít utalási fájlt, mely a banki rendszerbe

Részletesebben

Mennyi az üzleti eredmény? 3600e 3180e. A gép eladása: 961 311 467 861 800e 800e 200e (áfa)

Mennyi az üzleti eredmény? 3600e 3180e. A gép eladása: 961 311 467 861 800e 800e 200e (áfa) I Számvitel 1/6 PallasSzámvitel feladatok Fogy ár: 960 Ft Feladat: Gépbeszerzés: 3600000 Ft Aktiválás: 2003.05.31 Leírási kulcs: 20% lineáris Értékesítése: 2007. nov.1 Leírása: Évi ÉCS-leírás 3600*0,2=

Részletesebben

Pénzügyi-számviteli ügyintéző szakképesítés Számviteli ügyintéző részszakképesítés

Pénzügyi-számviteli ügyintéző szakképesítés Számviteli ügyintéző részszakképesítés PÉNZÜGYMINISZTÉRIUM TÜK szám: 1/3-58/2018 Érvényességi idő: 2018. október 2. 13.00 óra Minősítő neve: Mészáros László Beosztása: főosztályvezető Készült: 1 eredeti és fm. példányban Egy példány: lap Kapják

Részletesebben

Gazdálkodási modul. Gazdaságtudományi ismeretek II. Számvitel és pénzgazdálkodás. KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc

Gazdálkodási modul. Gazdaságtudományi ismeretek II. Számvitel és pénzgazdálkodás. KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II. Számvitel és pénzgazdálkodás KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc Példa a könyvvezetés, valamint a mérleg és az eredmény kimutatás

Részletesebben

Hírlevél. 2011. május. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2011. II. negyedév

Hírlevél. 2011. május. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2011. II. negyedév Hírlevél Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben 2011. II. negyedév 2011. május Tartalom Számvitel modul Kompenzáció... 3 Számvitel modul Devizát az állományba!...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv - számlázás - v.2.108.000. Készítette: Győrfi Tünde Lektorálta: Skultéti Ilona. IMA ERP Kft, 2012. Minden jog fenntartva.

Felhasználói kézikönyv - számlázás - v.2.108.000. Készítette: Győrfi Tünde Lektorálta: Skultéti Ilona. IMA ERP Kft, 2012. Minden jog fenntartva. Felhasználói kézikönyv - számlázás - v.2.108.000 Készítette: Győrfi Tünde Lektorálta: Skultéti Ilona IMA ERP Kft, 2012. Minden jog fenntartva. Tartalomjegyzék I. Számla import... 6 II. Szállítói számlák...

Részletesebben

javítási-értékelési útmutató

javítási-értékelési útmutató PÉNZÜGYMINISZTÉRIUM TÜK szám: 1/3-26/2019 Érvényességi idő: 2019. február 5. 13.00 óra Minősítő neve: Mészáros László Beosztása: főosztályvezető Készült: 1 eredeti és fm. példányban Egy példány: lap Kapják

Részletesebben

NTAX évi es verzió

NTAX évi es verzió Érvényességi dátumok Demó verzió érvényessége: 2017.02.28. Regisztrált verzió érvényessége könyvelő programok: 2017.03.31. Regisztrált verzió érvényessége bérszámfejtő program: 2017.04.15. Regisztrált

Részletesebben

A beszámoló készítés lépéseinek bemutatása egy mintacég Egyszerű Kft. segítségével

A beszámoló készítés lépéseinek bemutatása egy mintacég Egyszerű Kft. segítségével A beszámoló készítés lépéseinek bemutatása egy mintacég Egyszerű Kft. segítségével 1. A vizsgált cég állományának létrehozása (II.1.2) Egyszerű Kft. 2010. évi állományának létrehozása: DigitAudit főmenü

Részletesebben

Autosoft a Profit-generátor. Autosoft AMS. AMS 6.2.9.0 6.2.13.0 verzió leírása. 4. rész

Autosoft a Profit-generátor. Autosoft AMS. AMS 6.2.9.0 6.2.13.0 verzió leírása. 4. rész Autosoft AMS AMS 6.2.9.0 6.2.13.0 verzió leírása 4. rész AUTOSOFT KFT. Kiadvány 1 / 8 Impresszum Szerkesztő Molnár Lilian Szerzők Kormány János Bodnár Péter Kliszki Bálint Vilusz Edgár Koncz Lilla Visszajelzés

Részletesebben

Bérszámfejtési kézikönyv (v )

Bérszámfejtési kézikönyv (v ) Bérszámfejtési kézikönyv (v.18.06.01.) Bérszámfejtéshez szükséges beállítások Cég adózás típusa, társasági forma Bérszámfejtéshez kapcsolódó beállítások Számítási alapbeállítások Főkönyvi számok beállítása

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Univerzális számlázó, Készlet, Kommunális számlázó modulokat érintő változásokról

Részletesebben

Letiltások kezelése. A letiltásokat alapértelmezetten letiltási sorrendben jeleníti meg a program, ami a nyilakkal módosítható.

Letiltások kezelése. A letiltásokat alapértelmezetten letiltási sorrendben jeleníti meg a program, ami a nyilakkal módosítható. Letiltás rögzítése A Személyi adatokban, a Levonások/Letiltások/Jöv. gomb segítségével rögzíthetőek letiltások és levonások az adott személyekhez. A felrögzített letiltásokról a program analitikát vezet,

Részletesebben

inközponti Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SZÁMVITELI POLITIKA Jóváhagyva: 2003. április 17.

inközponti Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SZÁMVITELI POLITIKA Jóváhagyva: 2003. április 17. inközponti Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SZÁMVITELI POLITIKA Jóváhagyva: 2003. április 17. A Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület számviteli politikáját a számvitelről

Részletesebben

Integráció LadyBirddel

Integráció LadyBirddel Integráció LadyBirddel 1 A ShopRenter és a Ladybird integrációjához beállításokat kell eszközölnünk mind a ShopRenter, mind a LadyBird felületén. Elsőként a LadyBirdben kell elvégeznünk teendőinket, mert

Részletesebben

KIVÁ-s társaságok kezelése az NTAX-ban

KIVÁ-s társaságok kezelése az NTAX-ban KIVÁ-s társaságok kezelése az NTAX-ban A KIVÁ-s társaság megnyitásakor a cégformánál Kisvállalati adó -t kell választani és a vállalkozási formánál Társaság -ot. A helyes könyvvezetési mód: Kettős könyvvitel.

Részletesebben

Forrás-SQL integrált gazdálkodási rendszer Eszköz, Beszerzési moduljainak paraméterezése, bevezetése, oktatása

Forrás-SQL integrált gazdálkodási rendszer Eszköz, Beszerzési moduljainak paraméterezése, bevezetése, oktatása Forrás-SQL integrált gazdálkodási rendszer Eszköz, Beszerzési moduljainak paraméterezése, bevezetése, oktatása Közbeszerzési Értesítő száma: 2008/32 Beszerzés tárgya: Hirdetmény típusa: Tájékoztató a szerződés

Részletesebben

Polár lekérdezés segédletek

Polár lekérdezés segédletek Cikktörzs lekérdezések 1. kiadás Tartalomjegyzék 1. Készletérték lekérdezése főcsoportra rendezve...3 1.1. Tételes lekérdezés....3 1.2. Összegfokos lekérdezés....4 1.3. Nemzeti Dohányboltok esetén....4

Részletesebben

Iparűzési adó az egyszeres könyvvitelben

Iparűzési adó az egyszeres könyvvitelben Iparűzési adó az egyszeres Az Iparűzési adóbevallás menüpont kiszámítja a cégszintű iparűzési adóalapot, és önkormányzatonként az iparűzési adót. A funkció használatához a menüszerverben az alábbi adatokat

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! -Új tétel rögzítésekor ezentúl a partner keresés találati képernyőjén láthatók a vevő kategória kódok is az utolsó oszlopban.

Tisztelt Ügyfelünk! -Új tétel rögzítésekor ezentúl a partner keresés találati képernyőjén láthatók a vevő kategória kódok is az utolsó oszlopban. Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Eszköz, Aqua számlázó, Kommunális számlázó, Univerzális számlázó, Készlet

Részletesebben

Kézikönyv. Tárgyi eszköz csere

Kézikönyv. Tárgyi eszköz csere Kézikönyv Tárgyi eszköz csere Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 4 2 PÉNZÜGYI KÖNYVELÉS - ÚJ... 6 3 ABAS-ERP... 12 4 VÁLTOZTATÁS...... 13 5 PÉNZÜGYI KÖNYVELÉS - ÚJ... 14 6 ABAS-ERP UTASÍTÁS

Részletesebben

Pénzügyi-számviteli ügyintéző szakképesítés Számviteli ügyintéző részszakképesítés

Pénzügyi-számviteli ügyintéző szakképesítés Számviteli ügyintéző részszakképesítés PÉNZÜGYMINISZTÉRIUM TÜK szám: 1/3-19/2018 KORLÁTOZOTT TERJESZTÉSŰ Érvényességi idő: 2018. június 12. 13.00 óra Minősítő neve: Mészáros László Beosztása: főosztályvezető Készült: 1 eredeti és fm. példányban

Részletesebben

Számítógépes könyvelés és analitika készítése

Számítógépes könyvelés és analitika készítése 54 344 01 Pénzügyi-számviteli ügyintéző Számítógépes könyvelés és analitika készítése FONTOS: - Az útmutató áttekintése (vállalkozási tev., számlatükör, számviteli politika, program követelmények) - Az

Részletesebben

Számviteli alapfogalmak. Informatikai rendszerek Vállalati információs rendszerek. Számviteli alapfogalmak. A számvitel területei.

Számviteli alapfogalmak. Informatikai rendszerek Vállalati információs rendszerek. Számviteli alapfogalmak. A számvitel területei. Számviteli alapfogalmak Informatikai rendszerek Vállalati információs rendszerek Szendrői Etelka szendroi@witch.pmmf.hu Számvitel fogalma Olyan tevékenységek összessége, amelyek célja az objektív információszolgáltatás

Részletesebben

Pénzügyi-számviteli ügyintéző szakképesítés. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenysége javítási-értékelési útmutató

Pénzügyi-számviteli ügyintéző szakképesítés. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenysége javítási-értékelési útmutató NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM TÜK szám: 28/3-32/2016 KORLÁTOZOTT TERJESZTÉSŰ Érvényességi idő: 2016. február 2. 13.00 óra Minősítő neve: Mészáros László Beosztása: főosztályvezető Készült: 1 eredeti és

Részletesebben

IMMATERIÁLIS JAVAK, TÁRGYI ESZKÖZÖK ÉRTÉKÉNEK VÁLTOZÁSA

IMMATERIÁLIS JAVAK, TÁRGYI ESZKÖZÖK ÉRTÉKÉNEK VÁLTOZÁSA Befektetett eszközök megnevezése IMMATERIÁLIS JAVAK, TÁRGYI ESZKÖZÖK ÉRTÉKÉNEK VÁLTOZÁSA BRUTTÓ ÉRTÉK VÁLTOZÁSA ÉRTÉKCSÖKKENÉS VÁLTOZÁSA Nyitó Növekedés Csökkenés Záró Nyitó Növekedés Csökkenés Záró Számviteli

Részletesebben

Pénzügy modult érintő változások, módosítások Eszköz modult érintő változások, módosítások Pénztár modult érintő változások, módosítások

Pénzügy modult érintő változások, módosítások Eszköz modult érintő változások, módosítások Pénztár modult érintő változások, módosítások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Eszköz, Pénztár, Vezetői információk, Univerzális számlázó, Készlet, Kommunális

Részletesebben

2004. január Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. Európai Uniós adószám Magyarország Európai Uniós tagságával a belső piac részesévé válik. A tagállamok közötti

Részletesebben

DVNAV átállás TESZT verzióról ÉLES verzióra

DVNAV átállás TESZT verzióról ÉLES verzióra DVNAV átállás TESZT verzióról ÉLES verzióra 2018.07.01-ig a DVNAV program TESZT üzemmódban dolgozik. Ezt azt jelenti, hogy az XML-eket a https://api-test.onlineszamla.nav.gov.hu -ra küldi el a NAV Online

Részletesebben

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI KAR- TÁVOKTATÁSI KÖZPONT COLLEGE OF FINANCE AND ACCOUNTANCY- CENTER OF DISTANCE LEARNING 1149 BUDAPEST, BUZOGÁNY U. 10-12.

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI KAR- TÁVOKTATÁSI KÖZPONT COLLEGE OF FINANCE AND ACCOUNTANCY- CENTER OF DISTANCE LEARNING 1149 BUDAPEST, BUZOGÁNY U. 10-12. PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI KAR- TÁVOKTATÁSI KÖZPONT COLLEGE OF FINANCE AND ACCOUNTANCY- CENTER OF DISTANCE LEARNING 1149 BUDAPEST, BUZOGÁNY U. 10-12. / FAX: 06-1-222-4584 : 06-1-469-6672 II. évfolyam BA Név:

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V VERZIÓHOZ Változások a V verzió kiadása után

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V VERZIÓHOZ Változások a V verzió kiadása után TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2017.4 VERZIÓHOZ Változások a V2017.3 verzió kiadása után Admin Javítás: Az internetes nyomtatvány frissítő menüpontra történő kattintás hibát jelzett, ha az egyik nyomtatványnál kikapcsoltuk

Részletesebben

Leltár, leltárazás. Készlet leltár, leltárazás

Leltár, leltárazás.   Készlet leltár, leltárazás Készlet leltár, leltárazás A készlet leltárazás a Készletnyilvántartó modulban (RAKTAX) érhető el. A RAKTAX modul önnállóan és a RAXLA modulhoz kapcsolódva is elérhető. A leltárazás folyamata többféleképpen

Részletesebben

Partnerösszekötés a Servantes XLBér és a Főkönyv program között (nem egyszerűsített partnertörzs használata esetén)

Partnerösszekötés a Servantes XLBér és a Főkönyv program között (nem egyszerűsített partnertörzs használata esetén) Partnerösszekötés a Servantes XLBér és a Főkönyv program között (nem egyszerűsített partnertörzs használata esetén) A Servantes XLBér és Főkönyv program összeköthető egymással többek között - olyan szempontból,

Részletesebben

Jövedéki engedélyes kereskedelmi tevékenység

Jövedéki engedélyes kereskedelmi tevékenység Jövedéki nyilvántartás beállítása 1. 2. Első lépésként a főmenübe kell beállítani, hogy a cég jövedéki nyilvántartást vezet. A beállítás a Cégadatok/Cégbeállítások/Cégadatok menüpont Könyvvezetés, adózás

Részletesebben

ÁFA változás adatmódosítási ismertető a HostWare VEN Vendéglátás rendszerhez. Programverzió

ÁFA változás adatmódosítási ismertető a HostWare VEN Vendéglátás rendszerhez. Programverzió ÁFA változás 2017.01.01. adatmódosítási ismertető a HostWare VEN Vendéglátás rendszerhez Programverzió 7.15 2016.10.25. 1 Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 3 2 ÚJ ÁFA kulcs hozzárendelése a cikkekhez... 4

Részletesebben

Gazdálkodási szakrendszer és Ingatlanvagyon-kataszter szakrendszer közötti integrációs kapcsolat

Gazdálkodási szakrendszer és Ingatlanvagyon-kataszter szakrendszer közötti integrációs kapcsolat Gazdálkodási szakrendszer és Ingatlanvagyon-kataszter szakrendszer közötti integrációs kapcsolat Készült: 2018.03.07. 1 1 Bevezetés Az Ingatlanvagyon-kataszter szakrendszer (továbbiakban: IVK rendszer)

Részletesebben

Bankszámlakivonat importer leírás

Bankszámlakivonat importer leírás Bankszámlakivonat importer leírás Célja: A Bankszámlakivonat importer a Kulcs-Könyvelés programba épülő modul, mely a bankok által készített Forintban és devizában vezetett bankszámlakivonatok.xml típusú

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.3 VERZIÓHOZ. Változások a V2015.2 verzió kiadása után. Általános információk. Javítás

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.3 VERZIÓHOZ. Változások a V2015.2 verzió kiadása után. Általános információk. Javítás TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.3 VERZIÓHOZ Változások a V2015.2 verzió kiadása után Általános információk Javítás - A 2015.2 verzió kiadásával, valamint az SAP által kiadott újabb szervizcsomag telepítésének

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL Budapest, 2013. november 08. 1. CÉLKITŰZÉS A fő cél, hogy az OL Munkaidő Rendszerből kinyert jelenlét

Részletesebben

Gyakori kérdések. Személyes adatlap, Felhasználó adatlapja... 4. Hol tudom saját személyes adataimat módosítani?... 4

Gyakori kérdések. Személyes adatlap, Felhasználó adatlapja... 4. Hol tudom saját személyes adataimat módosítani?... 4 Gyakori kérdések Tartalom Személyes adatlap, Felhasználó adatlapja... 4 Hol tudom saját személyes adataimat módosítani?... 4 Hogy tudok beteget kiválasztani?... 4 Hol tudom a Beteg, vagy Segítő személyes

Részletesebben

Letiltások és levonások kezelése a Novitax bérszámfejtő programban

Letiltások és levonások kezelése a Novitax bérszámfejtő programban Letiltások és levonások kezelése a Novitax bérszámfejtő programban A Személyi adatokban, a Levonások/Letiltások gomb segítségével rögzíthetőek letiltások és levonások az adott személyekhez. A felrögzített

Részletesebben

Hírlevél. 2009. augusztus. ÁFA változásokból eredő programmódosítások. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben

Hírlevél. 2009. augusztus. ÁFA változásokból eredő programmódosítások. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben Hírlevél Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben 2009. III. negyedév ÁFA változásokból eredő programmódosítások 2009. augusztus Tartalom Jogszabályi változások...

Részletesebben

Kézikönyv. Belföldi tételes bevallás

Kézikönyv. Belföldi tételes bevallás Kézikönyv Belföldi tételes bevallás Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 4 2 BELFÖLDI ÖSSZESÍTŐ JELENTÉS... 5 3 MICROSOFT EXCEL - MUNKAFÜZET1... 7 4 BELFÖLDI ÖSSZESÍTŐ JELENTÉS... 8 5 XDOC3.1364461878273.BOJ.PDF

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! 1) A Főkönyvi adatok felvitele képernyőt, amennyiben mentés nélkül szeretnénk bezárni, figyelmeztet a program.

Tisztelt Ügyfelünk! 1) A Főkönyvi adatok felvitele képernyőt, amennyiben mentés nélkül szeretnénk bezárni, figyelmeztet a program. Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv,, Eszköz, Készlet, Vizes számlázó modulokat érintő változásokról és fejlesztésekről.

Részletesebben

2. feladat (A beszámoló összeállítása)

2. feladat (A beszámoló összeállítása) 2. feladat (A beszámoló összeállítása) A BESZÁMOLÓ 1 Kft. 2017. december 31-i főkönyvi kivonatából a következő záró egyenlegeket ismerjük. A főkönyvi kivonat még nem tartalmazza a kiegészítő gazdasági

Részletesebben

Kettős könyvviteli program nyitása

Kettős könyvviteli program nyitása A Kettős könyvviteli program nyitásának lépései A kettős könyvviteli program automatikusan nyitja a könyvelési állomány záró állapotának analitikáit és főkönyvi adatait. A nyitás során kiválasztható a

Részletesebben

Hírlevél. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált ügyviteli információs rendszerben. 2006. IV. negyedév

Hírlevél. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált ügyviteli információs rendszerben. 2006. IV. negyedév Hírlevél Fejlesztések és változások a Precíz Integrált ügyviteli információs rendszerben 2006. Tartalomjegyzék Számvitel/Pénzügy modul Új funkció a folyószámla analitikában... 3 Tárgyi eszköz modul Tárgyi

Részletesebben

Kézikönyv. Főkönyvi számla

Kézikönyv. Főkönyvi számla Kézikönyv Főkönyvi számla Összefoglalás Verzió: 2012r2n03 A tanulás célja Ön képes új főkönyvi számla felvételére, ezáltal a számlakeretének az abasban történő rögzítésére. A pénzügyi és tárgyi eszköz

Részletesebben

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása A program az asztalról, az ikonról indul el. Az ikonra való dupla kattintás után először ellenőrzi a gépre letöltött program állapotát, és ha frissítésre

Részletesebben

Vevő számlák, egyéb követelések kezelése felhasználói dokumentum Lezárva:

Vevő számlák, egyéb követelések kezelése felhasználói dokumentum Lezárva: Vevő számlák, egyéb követelések kezelése felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.24. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62)

Részletesebben

Előirányzatok kezelése felhasználói dokumentum Lezárva:

Előirányzatok kezelése felhasználói dokumentum Lezárva: Előirányzatok kezelése felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.24. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62) 401-417 TARTALOM 1

Részletesebben

I. RÉSZ / 12. FEJEZET SAJÁT TERMELÉSŰ KÉSZLETEK

I. RÉSZ / 12. FEJEZET SAJÁT TERMELÉSŰ KÉSZLETEK I. RÉSZ / 12. FEJEZET SAJÁT TERMELÉSŰ KÉSZLETEK GYAKORLÓ FELADATOK 1. feladat megoldása 1. feladatrész megoldása 0. Nyitás 251. 491. 10 000 10 000 Nyitómérleg számla 1. Tárgyidőszaki költségek elszámolása

Részletesebben