Letiltások és levonások kezelése a Novitax bérszámfejtő programban

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Letiltások és levonások kezelése a Novitax bérszámfejtő programban"

Átírás

1 Letiltások és levonások kezelése a Novitax bérszámfejtő programban A Személyi adatokban, a Levonások/Letiltások gomb segítségével rögzíthetőek letiltások és levonások az adott személyekhez. A felrögzített letiltásokról a program analitikát vezet, és automatikusan levonásba helyezi a számfejtéskor. A menüpontban, a + jellel, vagy az insert billentyűvel lehet új letiltást vagy levonást rögzíteni.

2 Letiltás jogcíme A mezőben kiválasztandó, hogy milyen jogcímen történik a letiltás vagy a levonás. Ha nem a törzs jogcímeken szeretnénk a letiltást vagy a levonást megjeleníteni, akkor az adott jogcímet alá kell bontani a Törzsadatok jogcímek menüpontban. Figyelem! Egy jogcímre csak egy letiltás vagy levonás rögzíthető. Ha adott személynek több ugyanolyan típusú letiltása vagy levonás is van, akkor az adott jogcímet alá kell bontani. Pl.: gyerektartás Utalandó Ha a munkáltató a letiltás vagy levonás kedvezményezettje pl.: munkabér előleg, akkor az utalandó paramétertből a pipát ki kell venni, így az utalás listákra és állományba nem kerül bele az adott letiltás. Letiltás típusa I Időszakos V Végösszeg K Kapcsolt Levonási típus F Fix összegű S Százalékos N Napi A letiltás egy adott időpontig tart. A letiltás egy adott összeg erejéig tart. A letiltás egy másik letiltás X %-a. Pl.: végrehajtói jutalék Egy adott összeget kell havonta levonni. A havi letiltandó %-ban van meghatározva. A havi letiltandó, a megadott napi összeg és a munkanapok szorzata. Letiltás kezdete A megadott dátum hónapjának megfelelő számfejtési hónapjától fogja a program levonásba helyezni az adott letiltást. A letiltás kezdete mező minden letiltás típusnál kötelezően kitöltendő. Letiltás lejárata A megadott dátum hónapjának megfelelő számfejtési hónapjáig fogja a program levonásba helyezni az adott letiltást. A letiltás vége mező csak az időszakos letiltás típusnál töltendő ki. Megítélt teljes összeg A letiltás kezdetén megállapított teljes összeg. A megítélt teljes összeg mező csak végösszeg letiltás típusnál töltendő ki. Nyitó hátralék Előző év végén fennmaradó tartozás összege. Adott évi letiltás vagy levonás esetében ez az összeg megegyezik a megítélt teljes összeg mező értékével. A nyitó hátralék mező csak végösszeg letiltás típusnál töltendő ki. Levont összeg A már eddig levont összeg. A levont összeg mező csak végösszeg letiltás típusnál töltendő ki. Pillanatnyi hátralék A mező értékét a program számolja automatikusan a nyitó hátralék és levont összeg mezők értékéből. Havi letiltás A mező értéke forint vagy százalék, annak megfelelően, hogy a levonási típus milyen típusra van beállítva.

3 Min. Százalékos levonási típus esetén a minimum levonandó forintos összeg. Max. Százalékos levonási típus esetén a maximum levonandó forintos összeg. Letiltás korlátja Adott letiltásra vagy levonásra vonatkozó korlát, mely lehet a nettó bér 33%-a, vagy a nettó bér 50%-a (pl.: több letiltás esetén). A nincs korlát bejelölése esetén, a program a teljes letiltást vagy levonást érvényesíti. Automatikus levonás Igen Nem Levonás alapja I Bruttó összeg B Bruttó ktgs. térítés nélkül N Nettó összeg K Nettó ktgs. térítés nélkül A program automatikusan számfejti a levonást. A program nem számfejti automatikusan a levonást. Százalékos levonási típus esetén, a számítás alapja a bruttó bér. Pl.: szakszervezeti tagdíj Százalékos levonási típus esetén, a számítás alapja a bruttó bér, költségtérítések összege nélkül Százalékos levonási típus esetén, a számítás alapja a nettó bér Százalékos levonási típus esetén, a számítás alapja a nettó bér költségtérítések összege nélkül Igazolásra Jelölhető, hogy az adott letiltás mely igazolásra kerüljön rá a személy kiléptetése esetén I Tartási kötelezettségről igazolásra N Munkáltatói igazolásra M Nem kerül rá igazolásra K Munkáltatói és Tartási igazolásra Határozat szám A határozat szám rögzíthető a mezőbe. Korábbi letiltáshoz felrögzített határozat szám kiválasztható. Kedvezményezett A kedvezményezett neve adható meg a mezőben. Korábbi letiltáshoz felrögzített kedvezményezett kiválasztható. A mező kitöltése javasolt. Kedvezményezett címe Postai kézbesítés esetén a kedvezményezett címe mezők kitöltendők. Átutalási számla Banki átutalás esetén a kedvezményezett bankszámla száma adható meg a mezőben. Átutalás közleménye Az átutalás közleménye adható meg a mezőben, mely mező adatait banki utalás fájl készítése esetén, az utalás fájlba begyűjti a program.

4 Számlavezető A kedvezményezett számlavezető bankjának a neve. Szla. vez. címe A kedvezményezett számlavezető bankjának a címe. Letiltás szüneteltetése Az adott hónap előtti mezőben elhelyezett pipával beállítható, hogy mely hónapokban ne helyezze levonásba számfejtéskor a program az adott letiltást vagy levonást. Pl.: téli hónapokban nem vonják le a munkabér előleget. Egyéb fontos tudnivalók Letiltás csak minimális nyugdíj felett A Személyi adatokban, a Számfejtési beállítások fülön található a Letiltás csak a minimális nyugdíj felett paraméter, mely alapértelmezetten be van jelölve. Bejelölése esetén, a program a letiltást csak addig érvényesíti, amíg az adott személy jövedelme eléri az öregségi nyugdíj minimum összegét, amely jelenleg Ha az adott letiltásra vonatkozó szabályok engedik, vagy a személy nyilatkozik, hogy az öregségi nyugdíj minimum összege alá mehet a jövedelme a letiltás érvényesítése után, akkor a paraméterből a jelölést törölni kell. Jövedelmek banki utalása A jövedelmek banki utalásához, a bankszámlaszám megadásán kívül szükség van egy levonás rögzítésére. Ha a jogcím mezőben kiválasztjuk a 980-as jövedelem banki utalása jogcímet vagy annak alábontását, akkor a program automatikusan beállítja a megfelelő paramétereket, és kitölti, átmásolja a bankszámla számot a Személyi adatok - Elérhetőség fülről. Letiltások listázása Levonások, letiltások A Kimutatások - Havi listák Analitikák Levonások, letiltások menüpontban készíthető el lista a levonásba helyezett (számfejtett) letiltásokról és levonásokról. A lista lekérhető minden személyre, vagy a személyek szűrésével, havi vagy éves formátumban, különböző rendezettségben. Lehetőség van a jövedelmek banki utalása nélkül is lekérni a levonások, letiltások analitikát.

5 Letiltások utalása A Kimutatás Havi lista Utalás listák Letiltások utalása menüpontban készíthető lista az utalandó letiltásokról. A listán a kedvezményezett adatain és az utalandó összegen kívül a közlemény is megjelenik. Utalás Az Utalás/Feladás Utalás menüpontban a letiltásokról is készíthető utalás fájl, úgy, mint a jövedelmek banki utalásáról, valamint az adók és járulékok utalásáról. Jogcím analitika A Kimutatások Éves listák Analitikák Jogcím analitika menüpontban van lehetőség keresni azokra a számfejtésekre, ahol letiltás vagy levonás volt számfejtve. Bejelölve, hogy a Levonások/Letiltások jogcím csoportot szeretnénk listázni, a program minden ilyen jogcímet bejelöl és listáz. Az adott lista, különböző csoportosításokkal, megfelelő időszakra, akár egy jogcímre is lekérhető. Példa Megítélt összeg Nyitó hátralék Havi letiltás Letiltás korlátja Főkövetelés % 50% Kamat % 50% Végrehajtói jutalék főkövetelés % - Végrehajtói jutalék kamat % - Külön letiltásként kell rögzíteni a főkövetelést, a kamatot és a két végrehajtói jutalékot. Minden letiltásnál be kell állítani a megfelelő paramétereket. A végrehajtói jutalékokat, mint kapcsolt letiltás kell felrögzíteni, megadva az eredeti jogcímeket, amelyhez kapcsolódnak a jutalékok.

6

7

KIRA OKTATÁSI TANANYAG

KIRA OKTATÁSI TANANYAG EKOP-1.2.16-2012-2012-0001 KIRA OKTATÁSI TANANYAG 2014. október hó ILLETMÉNY- SZÁMFEJTÉS Magyar Államkincstár 1054 Budapest, Hold u. 4. www.allamkincstar.gov.hu Tananyag Illetményszámfejtés Tartalomjegyzék:

Részletesebben

Bér és munkaügyi modul help

Bér és munkaügyi modul help Bér és munkaügyi modul help Bér beállítások Ez az ablak a bér és munkaügyi modul beállításait tartalmazza. A beállítás minden esetben egy adott cég, adott évére vonatkozik, tehát cégenként és évenként

Részletesebben

MaBe-Szoft Számítástechnikai Kft. 4400 Nyíregyháza, Ér utca 13. Tel.: (42) 421-134 e-mail: info@mabeszoft.hu. Kezelői leírás a Windows-os.

MaBe-Szoft Számítástechnikai Kft. 4400 Nyíregyháza, Ér utca 13. Tel.: (42) 421-134 e-mail: info@mabeszoft.hu. Kezelői leírás a Windows-os. MaBe-Szoft Számítástechnikai Kft. 4400 Nyíregyháza, Ér utca 13. Tel.: (42) 421-134 e-mail: info@mabeszoft.hu Kezelői leírás a Windows-os Bér+ Személyi adatok nyilvántartására, bérszámfejtésre, TB adatok

Részletesebben

E könyv azzal a módszertani céllal íródott, hogy hatékony segítséget nyújtson a kezdeti lépésekben a kezdő Felhasználóink számára.

E könyv azzal a módszertani céllal íródott, hogy hatékony segítséget nyújtson a kezdeti lépésekben a kezdő Felhasználóink számára. 1. Bevezetés E könyv azzal a módszertani céllal íródott, hogy hatékony segítséget nyújtson a kezdeti lépésekben a kezdő Felhasználóink számára. A könyv végigvezeti a Felhasználót a telepítéstől a számfejtésen

Részletesebben

TB modul. Beállítások. Szerviz / Beállításokban TB Kifizetőhely? Igen-re kell állítani. A személyi adatokban

TB modul. Beállítások. Szerviz / Beállításokban TB Kifizetőhely? Igen-re kell állítani. A személyi adatokban TB modul Beállítások Szerviz / Beállításokban TB Kifizetőhely? Igen-re kell állítani. A személyi adatokban 1. Előző munkahelyi adatok / Jövedelem igazolás egb. ellátáshoz menüpontban van lehetőség rögzíteni

Részletesebben

CobraMunBér bérszámfejtő és munkaügyi. programcsomag 2014.

CobraMunBér bérszámfejtő és munkaügyi. programcsomag 2014. CobraMunBér bérszámfejtő és munkaügyi programcsomag 2014. 1 Tartalom RENDSZERKÖVETELMÉNYEK... 6 Operációs rendszerek... 6 Speciális... 6 Hardver igény... 6 Főbb jellemzők, tulajdonságok... 6 A PROGRAM

Részletesebben

ElitBér SOFTWARE DOKUMENTÁCIÓ. NiaraSOFTWARE (B) Niara KFT. ES-Xpress. Bérszámfejtés Felhasználói Kézikönyv 1. Felhasználói Kézikönyv NIARA KFT.

ElitBér SOFTWARE DOKUMENTÁCIÓ. NiaraSOFTWARE (B) Niara KFT. ES-Xpress. Bérszámfejtés Felhasználói Kézikönyv 1. Felhasználói Kézikönyv NIARA KFT. Bérszámfejtés Felhasználói Kézikönyv 1 Felhasználói Kézikönyv NIARA KFT. SOFTWARE NiaraSOFTWARE (B) Niara KFT. DOKUMENTÁCIÓ ES-Xpress A programot és a dokumentációt a NIARA részéről szerzői jog védi, ezért

Részletesebben

Munkaügyi-, bér- és SZJA elszámolási rendszer üzemeltetési dokumentáció

Munkaügyi-, bér- és SZJA elszámolási rendszer üzemeltetési dokumentáció Bóra - Munkaügyi-, bér-és SZJA elszámoló rendszer 1 Munkaügyi-, bér- és SZJA elszámolási rendszer üzemeltetési dokumentáció Munkaügyi-, bér- és SZJA elszámolási rendszer üzemeltetési dokumentáció 1 Általános

Részletesebben

Bérszámfejtő és munkaügyi nyilvántartó program. Szoftverdokumentáció 2008 V 1.0

Bérszámfejtő és munkaügyi nyilvántartó program. Szoftverdokumentáció 2008 V 1.0 Contorg EVL Bér Bérszámfejtő és munkaügyi nyilvántartó program Szoftverdokumentáció 2008 V 1.0 Contorg Gazdasági Tanácsadó Kft 7020 Dunaföldvár, Gábor Pál utca 5. http//: www.contorg.hu E-mail: info@contorg.hu

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv 2015. www.armada.hu. 1993-2015. Parallel Kft.

Felhasználói kézikönyv 2015. www.armada.hu. 1993-2015. Parallel Kft. Felhasználói kézikönyv 2015. Tartalomjegyzék Bevezetés...5 A telepítés folyamata...6 A szoftver indítása...6 A Főképernyő felépítése...6 Menü...7 Eszközsor...8 Információs sáv...8 Cégek menüpont...9 Cégek

Részletesebben

TGV HUMAN PARTNERS KFT. Budapest 1224 Aranyforint u. 5. Tel és fax:(36 1) 203-6663

TGV HUMAN PARTNERS KFT. Budapest 1224 Aranyforint u. 5. Tel és fax:(36 1) 203-6663 Budapest 1224 Aranyforint u. 5. Tel és fax:(36 1) 203-6663 Veerrzzi ióóss vváál lttoozzáássookk Akkor ajánlom az új verziók letöltését (7.36- és 7.068-tól), amennyiben az ünnepnapra nem szeretne fizetést

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv. XL Bér 2015. Bér, TB, SZJA és Munkaügy. www.parallel.hu parallel@parallel.hu Parallel Kft.

Felhasználói Kézikönyv. XL Bér 2015. Bér, TB, SZJA és Munkaügy. www.parallel.hu parallel@parallel.hu Parallel Kft. Felhasználói Kézikönyv XL Bér 2015 Bér, TB, SZJA és Munkaügy www.parallel.hu parallel@parallel.hu Parallel Kft. Tartalomjegyzék Bevezetés...4 Mielőtt a szoftver indul...5 A telepítés folyamata...5 Alapvető

Részletesebben

CobraConto.Net v0.54. verzió

CobraConto.Net v0.54. verzió CobraConto.Net v0.54. verzió Általános: 1. Hírcsatorna működése átdolgozásra került: - több csatorna is beállítható - user-hez rendelhető beállítások (hírcsatornák, verziófigyelés, automatikus lekérdezés

Részletesebben

Sirokkó számlázó Verzió: 4.83

Sirokkó számlázó Verzió: 4.83 Sirokkó számlázó Verzió: 4.83 Cím: 8200 Veszprém, Sorompú u.12 fszt. 2. Telefon:88/580-371, Fax:88/580-372 Internet: www.globo.hu, info@globo.hu Sirokkó számlázó... 1 Verzió: 4.83... 1 Program használata:...

Részletesebben

Makrodigit programcsomag. Bérszámfejtés modul. felhasználói ismertető. Makrodigit Informatikai Kft. 2011.

Makrodigit programcsomag. Bérszámfejtés modul. felhasználói ismertető. Makrodigit Informatikai Kft. 2011. Makrodigit programcsomag Bérszámfejtés modul felhasználói ismertető Makrodigit Informatikai Kft. 2011. Tartalom Tartalom...2 Bér program, általános ismertető...4 Főmenü tartalma...6 Alapadatok...6 Más

Részletesebben

A PC Connect számlázó program kezelése.

A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program egy kifejezetten kis vállalatok számára kifejlesztett számlázó program. A számlázót az asztalon található PC Connect számlázó ikonnal

Részletesebben

MaBe-Szoft Számítástechnikai Kft. 4400 Nyíregyháza, Ér utca 13. Tel.: (42) 421-134 e-mail: info@mabeszoft.hu. Kezelői leírás a Windows-os.

MaBe-Szoft Számítástechnikai Kft. 4400 Nyíregyháza, Ér utca 13. Tel.: (42) 421-134 e-mail: info@mabeszoft.hu. Kezelői leírás a Windows-os. MaBe-Szoft Számítástechnikai Kft. 4400 Nyíregyháza, Ér utca 13. Tel.: (42) 421-134 e-mail: info@mabeszoft.hu Kezelői leírás a Windows-os Főkönyv Kettős könyvelést, automatikus kontírozást, számlanyilvántartást

Részletesebben

CobraConto.Net v0.50 verzió

CobraConto.Net v0.50 verzió CobraConto.Net v0.50 verzió - Új: Kötelezettségek kezelése: A bérszámfejtés, járulékok, külön eljárással megállapított adók, import áfa és saját vállalkozásban megvalósított beruházás áfa tételeinek vegyes

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv - számlázás - v.2.108.000. Készítette: Győrfi Tünde Lektorálta: Skultéti Ilona. IMA ERP Kft, 2012. Minden jog fenntartva.

Felhasználói kézikönyv - számlázás - v.2.108.000. Készítette: Győrfi Tünde Lektorálta: Skultéti Ilona. IMA ERP Kft, 2012. Minden jog fenntartva. Felhasználói kézikönyv - számlázás - v.2.108.000 Készítette: Győrfi Tünde Lektorálta: Skultéti Ilona IMA ERP Kft, 2012. Minden jog fenntartva. Tartalomjegyzék I. Számla import... 6 II. Szállítói számlák...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. FŐTÁV Zrt. Online Ügyélszolgálat. Díjfizetői szerepkör

Felhasználói kézikönyv. FŐTÁV Zrt. Online Ügyélszolgálat. Díjfizetői szerepkör Felhasználói kézikönyv FŐTÁV Zrt. Online Ügyélszolgálat Díjfizetői szerepkör 1 ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK... 3 2 REGISZTRÁCIÓ... 4 3 BEJELENTKEZÉS, ELFELEJTETT JELSZÓ, JELSZÓ MÓDOSÍTÁS, REGISZTRÁCIÓHOZ TARTOZÓ

Részletesebben

2013.09. KLR - KIR lekérdező rendszer Felhasználói kézikönyv Beck Gábor. Magyar Államkincstár

2013.09. KLR - KIR lekérdező rendszer Felhasználói kézikönyv Beck Gábor. Magyar Államkincstár Magyar Államkincstár KLR - KIR lekérdező rendszer Felhasználói kézikönyv Beck Gábor 2013.09 Hasznos Adatok Kft 1. oldal; összesen: 66 KIR Lekérdező Rendszer Tartalom Rövid Ismertető... 4 Általános leírás...

Részletesebben

SigMANI 2015 SOFTWARE. NiaraSOFTWARE Niara Kft. DOKUMENTÁCIÓ ES-Xpress. SigMANI. Felhasználói Kézikönyv. NIARA Kft.

SigMANI 2015 SOFTWARE. NiaraSOFTWARE Niara Kft. DOKUMENTÁCIÓ ES-Xpress. SigMANI. Felhasználói Kézikönyv. NIARA Kft. Bérszámfejtés Felhasználói Kézikönyv 1 Felhasználói Kézikönyv NIARA Kft. 2015 SOFTWARE NiaraSOFTWARE Niara Kft. DOKUMENTÁCIÓ ES-Xpress A programot és a dokumentációt a NIARA Kft. részéről szerzői jog védi,

Részletesebben

Regram Számítástechnikai Kft. Kecskemét, Boldog u. 10. Tel.: 76 / 480-178 30 / 9-440-759

Regram Számítástechnikai Kft. Kecskemét, Boldog u. 10. Tel.: 76 / 480-178 30 / 9-440-759 K E T T ŐS K Ö N Y V E L É S I P R O G R A M L E Í R Á S Készítette : Regram Számítástechnikai Kft. Kecskemét, Boldog u. 10. Tel.: 76 / 480-178 30 / 9-440-759 Regram Számítástechnikai Kft. -2- Kettős könyvelési

Részletesebben

KIRA OKTATÁSI TANANYAG

KIRA OKTATÁSI TANANYAG EKOP-1.2.16-2012-2012-0001 KIRA OKTATÁSI TANANYAG 2014. október hó MUNKAÜGY Magyar Államkincstár 1054 Budapest, Hold u. 4. www.allamkincstar.gov.hu I. Alapvető szabályok a KIRA munkaügyi adataiban A KIRA-ban

Részletesebben

AZ INTÉZMÉNYI PÉNZTÁR PROGRAM (IPP) SÚGÓJA. 1. Hogyan végezheti el a megjelent képernyőn a tényleges fizetés előkészítését?

AZ INTÉZMÉNYI PÉNZTÁR PROGRAM (IPP) SÚGÓJA. 1. Hogyan végezheti el a megjelent képernyőn a tényleges fizetés előkészítését? AZ INTÉZMÉNYI PÉNZTÁR PROGRAM (IPP) SÚGÓJA 1. Hogyan végezheti el a megjelent képernyőn a tényleges fizetés előkészítését? Amennyiben több fizetési megoldás közül választhat, megjelenik a Fizetési megoldás

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV VÁLLALKOZÓK KETTŐS KÖNYVVITELI, FOLYÓSZÁMLA, ÉS ÁFA - NYILVÁNTARTÁSI RENDSZERÉHEZ

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV VÁLLALKOZÓK KETTŐS KÖNYVVITELI, FOLYÓSZÁMLA, ÉS ÁFA - NYILVÁNTARTÁSI RENDSZERÉHEZ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV A VÁLLALKOZÓK KETTŐS KÖNYVVITELI, FOLYÓSZÁMLA, ÉS ÁFA - NYILVÁNTARTÁSI RENDSZERÉHEZ ( 2012. évi módosított változat ) Készítette: Hegyi Gertrúd Zalaegerszeg, 2012. április hó BEVEZETÉS

Részletesebben

Lekérdezések - Általános modul 5

Lekérdezések - Általános modul 5 Mellékletek 1 Lekérdezések Lekérdezések - Általános modul 5 Általános modul / Törzsadatok / Háztartás adattár karbantartás 5 Általános modul / Törzsadatok / Személy adattár karbantartás 6 Általános modul

Részletesebben

Készült: 2014.08.30., Utolsó frissítés: 2014.09.10., E-Szoftverfejlesztő Kft., www.eszoft.hu

Készült: 2014.08.30., Utolsó frissítés: 2014.09.10., E-Szoftverfejlesztő Kft., www.eszoft.hu Készült: 2014.08.30., Utolsó frissítés: 2014.09.10., E-Szoftverfejlesztő Kft., www.eszoft.hu Tartalom 1. Bevezetés...2 2. Változások...2 3. Rendszer beállítások...3 3.1. Előfizető létrehozása...3 3.2.

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL Budapest, 2013. november 08. 1. CÉLKITŰZÉS A fő cél, hogy az OL Munkaidő Rendszerből kinyert jelenlét

Részletesebben

I. 2014. január 1-től életbe lépett, a MunBér14 programot érintő jogszabály-változások, hatásuk a programra

I. 2014. január 1-től életbe lépett, a MunBér14 programot érintő jogszabály-változások, hatásuk a programra MUN v14.0130 Ez a verzió adatbázis módosításokat hajt végre, ezért először csak egyetlen munkahelyről szabad indítani (a windows tálcán se legyen letéve a program)! Ha ez a feltétel nem teljesül, a program

Részletesebben