TB modul. Beállítások. Szerviz / Beállításokban TB Kifizetőhely? Igen-re kell állítani. A személyi adatokban

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TB modul. Beállítások. Szerviz / Beállításokban TB Kifizetőhely? Igen-re kell állítani. A személyi adatokban"

Átírás

1 TB modul Beállítások Szerviz / Beállításokban TB Kifizetőhely? Igen-re kell állítani. A személyi adatokban 1. Előző munkahelyi adatok / Jövedelem igazolás egb. ellátáshoz menüpontban van lehetőség rögzíteni a személy hozott egészségbiztosítási adatait től a Jövedelem igazolásos adatokra már csak a előtt született gyermekekre tekintettel igényelt Gyás, Csed, Gyed esetében van szükség, mivel azokat az ellátásokat kétféleképpen kell kiszámolni a előtti jogszabályok alapján, és a től hatályosak alapján is. Rendszeres jövedelmek: csak a hozott adatokat lehet rögzíteni (1., 3. oszlop). A már nálunk szerzett jövedelmeket a program begyűjti a számfejtésekből (2., 4. oszlop). Utóbbiakat a Nyilvántartások / Jövedelem igazolás / Javításban lehet módosítani. Ugyanezen az elven: a hozott biztosítás szüneteltetés, hozott nem rendszeres jövedelmeket a személynél lehet rögzíteni. Minden más adatot a Nyilvántartásoknál. A hozott biztosítás szüneteltetés -nek az ellátások számításában nagy a jelentősége, hisz ezen adatok alapján fogja tudni a program, hogy folyamatos-e a személy biztosítása. Tehát, ha a kifizetőhelyhez pl én jön egy személy, de az előző munkahelyéről már án jött el, akkor a köztes időt is be kell állítani kieső időnek (K- kilépettnek)! Baleseti táppénz esetén a Nyilvántartásoknál kell rögzíteni a Baleseti táppénzbe be nem számító rendszeres jövedelmeket, és a Baleseti táppénzbe beszámító nem rendszeres jövedelmeket.

2 2. Szerződés szerinti jövedelem Az ellátások alapjának megállapításánál, ha a számítási időszakban a biztosított nem rendelkezik legalább 30 naptári napi tényleges jövedelemmel, akkor a szerződés szerinti jövedelmet kell figyelembe venni. A szerződés szerinti jövedelem től a távolléti díj egy havi összege. Ahhoz, hogy a program ki tudja számolni az egy havi távolléti díjat, a havi béres dolgozók esetén rögzíteni kell a Törzsszámfejtésben a Havi alapbér -t. Órabéresek esetén az órabért. Egyéni és társas vállalkozók esetében a szerződés szerinti jövedelem az ellátásra való jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér másfélszerese. Egyéb jogviszonyosok esetén (megbízás, tisztségviselők) a szerződés szerinti jövedelem: a 30 napot meg nem haladó biztosítási jogviszony esetén a jogosultság napján érvényes minimálbér. Egyéb esetben a jogviszony alapjául szolgáló szerződésben meghatározott díjat kell érteni, amit a személy adataiban a munkaügyi adatok fülön az Alapbér -hez kell berögzíteni. 3. Hozzátartozók A Terhességi-gyermekágyi segély (GYÁS), csecsemőgondozási díj (CSED), gyermekgondozási díj (GYED), gyermekápolási táppénz (GYÁP) esetén szükségesek a gyermekek adatai. A TB nyomtatványok kitöltéséhez szükséges a gyermekek TAJ száma, születési dátuma. GYÁS/CSED esetén, a magzatnál meg kell adni a születés várható idejét.

3 4. TB ellátás fül Itt lehet rögzíteni a számításhoz, nyomtatványok kitöltéséhez szükséges adatokat. Az ellátás folyósítási címét csak abban az esetben kell rögzíteni, ha az eltér az állandó lakcímtől, a segélyezési egyéni lapra szükséges adat. Az iskolai tanulmányok megszűnésének időpontja is a segélyezési egyéni lapra kerül. A folyamatos biztosítási idő kezdete a táppénz 50-60%-os megállapításához szükséges. Az egyedülállóság időtartamai a gyermekápolási táppénzhez szükséges adatok, valamint a segélyezési egyéni lap gyáp pótlapra, és az előzmény közlő lapra kerülnek rá as adatszolgáltatások az ellátások számításhoz től változott az ellátások számítása, a változás lényege, hogy azt a 08-as adatszolgáltatások adataiból kell számolni. Ennek megfelelően létrehoztunk egy új menüpontot, amelyben az ellátások számfejtéséhez szükséges adatok kezelhetők. A menüpont neve: TB kifizetőhely / 1408-as adatszolgáltatások az ellátásokhoz Régi ügyfeleinknek a gépi nyitás újraindításával átvesszük a szükséges adatokat. Azoknak az ügyfeleinknek, akik 2014-ben is Novitax bérprogramot használtak el kell újra indítaniuk a főmenüben a Gépi nyitás (előző évből) menüpontot. A meglévő adatok megtartása mellett csak a bér programot kell újra nyitni, és be kell pipálni, hogy 08M adatok nyitása TB ellátások megállapításához. Új ügyfeleink is ebben a menüpontban rögzíthetik a szükséges adatokat. Azok az ügyfeleink, akik 2014-ben még nem a Novitax bérprogramot használták, itt tölthetik fel a 08M-es adatokat: TB kifizetőhely / 1408-as adatszolgáltatások az ellátásokhoz. Az adatokat elegendő az ellátás számfejtése előtt rögzíteni.

4 Ellátások rögzítése Tb kifizetőhely / Ellátások menüpontban: A személy kiválasztása utáni beállítások: Jogviszony elkülönítő kód A kifizetőhelyi foglalkoztatónál és az egyéb foglalkoztatónál fennálló jogviszonyok elkülönítésére szolgáló kód. Kifizetőhelyi jogviszony: A kifizetőhelyi foglalkoztatónál fennálló jogviszony(ok) esetén a kódszámok 1-től 4-ig adhatók (első jogviszony kódja 1, második jogviszony kódja 2 stb.). Amennyiben a keresőképtelen állományban levőnek csak egy, a kifizetőhelyi foglalkoztatónál fennálló jogviszonya van, a kódszám mindig 1! Más jogviszony: A más foglalkoztatónál fennálló jogviszony(ok) esetén 5-8 kódok adhatók. Értelemszerűen amennyiben egyetlen más jogviszony van, a kódszám mindig 5. A program automatikusan az 1 -t ajánlja meg. Ellátás A programban a következő ellátások választhatók: táppénz, baleseti táppénz, gyás, gyed, gyáp, csed. Keresőképtelenség Csak táppénz, baleseti táppénz, gyermekápolási táppénz esetén kell kitölteni. - Tiszta betegszabadsági eset 1 (A keresőképtelenség egyetlen napja sem táppénzes nap. Éves szinten maximum 15 nap lehet a betegszabadsági munkanapok száma.) - Tiszta táppénzes eset (A keresőképtelenség minden napja táppénzes nap.) 2

5 - Vegyes eset 3 (A betegszabadsággal indult és táppénzzel folytatódott - keresőképtelenség legalább 1 napja táppénzes nap - keresőképtelenségi eset.) - Munkabaleset 4 - Üzemi úti baleset 5 - Foglalkozási megbetegedés 6 - Törlés 7 A már korábban lejelentett esetek KORREKCIÓJA esetén kell alkalmazni a 7-es kódot. Ilyenkor az adatokat két rekordban kell jelenteni, ahol 7-es kóddal a törlést, a megfelelő 1-6 kódokkal pedig a módosított adatokat kell jelenteni. Amennyiben korábban jogalap nélküli kifizetés történt, csak a törlés rekordot kell közölni. A törlés sornak minden rovatát újra ki kell tölteni. Táppénz jellege Csak táppénz, baleseti táppénz, gyermekápolási táppénz esetén kell kitölteni. - Üzemi baleset 1 - Foglalkozási megbetegedés 2 - Közúti baleset 3 - Egyéb baleset 4 - Beteg gyermek ápolása 5 - Terhesség-szülés miatti keresőképtelenség 6 - Közegészségügyi okból foglalkozástól eltiltás vagy hatósági elkülönítés 7 - Egyéb keresőképtelenség 8 - Veszélyeztetett terhesség 9 Hozzátartozó Gyed, gyáp, gyás/csed esetén kitöltése kötelező. Kiválasztása a személyi adatokban tárolt adatokból történik, vagy akár itt is rögzíthető. Biztosítási jogviszony A program által automatikusan megajánlott kódot át lehet állítani egyéb kódra. Időtartam Azt az időszakot kell megadni, amelyre a személy az ellátást kapja. Utolsó munkanap Az időpont az Adatmegállapító laphoz szükséges. Baleset időpontja Az időpont az Adatmegállapító laphoz szükséges. Lezárva Csak azokat az ellátásokat tekintjük lezártnak, ahol ez a dátum rögzítve van. Pl. Egészségbiztosítási Statisztikai Jelentés II. lap, a lezárt keresőképtelen esetekről. A nem lezárt ellátásokat a program átnyitja a következő évre. Táppénz jogosultság A betegszabadság elfogyasztása után kezdődik. Ha tavalyi a kezdő dátum, akkor áthúzódó ellátásként kezeljük az ellátást. A TB kifizetési utalvány -on és az Értesítés a táppénz jogosultság időtartamáról listákon szerepeltetjük. Átvezetés munkaidő analitikába A gomb megnyomása után a program az ellátás napjait bevezeti a Munkaidő analitikába, így oda már nem kell majd külön rögzíteni.

6 Típus A mezőt a számolás gombra kattintva a program automatikusan kitölti. Az ellátás típusa kódok annak megkülönböztetésére szolgálnak, hogy a táppénz alapjaként figyelembe vehető jövedelem naptári napi összegének kiszámítása milyen irányadó időszak jövedelme alapján történt. A az ellátás alapja az irányadó időszakban bevallott 180 napi jövedelem (180 nap folyamatos biztosítási idő) B az ellátás alapja az irányadó időszakban bevallott 120 napi jövedelem (180 nap folyamatos biztosítási idő) C az ellátás alapja az irányadó időszakban bevallott tényleges jövedelem (180 nap folyamatos biztosítási idő) D az ellátás alapja a szerződés szerinti jövedelem (180 nap folyamatos biztosítási idő) E az ellátás alapja a jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér (180 nap folyamatos biztosítási idő) F az ellátás alapja az irányadó időszakban bevallott tényleges jövedelem G az ellátás alapja a szerződés szerinti jövedelem H az ellátás alapja a jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér I az ellátás alapja a kedvezmény szabály alkalmazásával megállapított jövedelem. 2 aktív hallgatói félév Kitöltésére a tanulói gyed esetén van szükség: nincs felsőfokú alapképzésben, felsőfokú/felsőoktatási szakképzésben minimálbér mesterképzésben, egységes osztatlan képzésben, doktori képzésben garantált bérminimum Folyamatos, legalább két évi biztosítási idő A nyomtatványok kitöltéséhez, valamint a számításhoz ad segítséget a beállítás 50 illetve 60%-os e az ellátás. Újraindított (TGYÁS, GYED) A nyomtatványok kitöltéséhez ad segítséget a beállítás. Munkaviszony melletti GYED Jelölése esetén a 08-as adatszolgáltatáson töltjük a munkavégzés melletti gyed tényét. Iker GYED Jelölése esetén a Gyed jelentésen jelöljük az iker gyermekeket. Igazoló orvos neve, pecsétszáma: Az Értesítés táppénz jogosultság időtartamáról listán szerepeltetjük. Előző évben kifizetett összeg és napok száma A folyamatos, éveken át tartó ellátások esetén a program automatikusan nyitja az előző évben kifizetett ellátások összegét, és napjainak számát. Új felhasználó esetén ezeket az adatokat kézzel kell megadni, ahhoz, hogy pl. a Jelentéseken a teljes ellátás összege szerepelhessen. Napi átlagjöv. ellátás kezdetén A program az ellátás számítása közben automatikusan tölti az összeget.

7 Ellátás napi összege A program az ellátás számítása közben automatikusan tölti az összeget, mely alapján számfejti az ellátást. Kórházi ápolás A kezelő által megadott összeggel számfejti a program a kórházi ápolásos táppénzt. Számolás A program a megadott adatok alapján előző évi egészségbiztosítási adatok, tárgyévi számfejtések kiszámítja a beállított ellátás napi összegét. Ezt az ellátási ablak jobb oldalán jelenítjük meg. Listára A Számolás -t készítjük el lista formátumban. Amennyiben az ellátás előző évben kezdődött, és az előző évben még nem a Novitax TB kifizetőhelyi moduljával történt az elszámolás, akkor a Napi átlagjöv. ellátás kezdetén és az ellátás napi összege mezőket kézzel kell kitölteni (az előző évben megállapított összegekkel) és nincs szükség a számolás gomb használatára. Ellátás számfejtése A TB kifizetőhely / Ellátások menüpontban rögzített ellátások alapján számfejt a program. Számfejtéskor, a munkaidő analitikában megadott ellátás napokat szorozza be a TB ellátásban megadott ellátás napi összegével. Nyomtatványok, jelentések, elszámolások, listák A TB kifizetőhelyi kimutatásokon túl az alábbi listákat ajánljuk: Éves listák / Kartonok, feladások / Bérkarton II. Éves listák / Időanalitikák / Betegszabadság A Statisztikai jelentések, az EB15 az ellátások, és a számfejtések egyezőségét ellenőrzik, a helyes kitöltés érdekében. Kérjük, hogy a hibalistát ne hagyják figyelmen kívül! A jelentés megtalálható a TB kifizetőhely / Jelentések között. A szokásos gyűjt-javít-listáz-elektronikus rendszer alapján működik. A Gyűjtés analitikával menüpontban elkészített analitika a könnyebb egyeztetésre ad lehetőséget (ki, melyik sorba, hány forinttal, hány nappal került a jelentésbe). Vegyes táppénz Az ellátás kezdete a keresőképtelenség kezdete, de a táppénz jogosultság kezdete a betegszabadság elfogyasztása után kezdődik. A táppénz jogosultság kezdő napját a Számolás gomb megnyomása után automatikusan kitöltjük. Ellátások utólagos számfejtése Külön leírásban. Elérhető a bérszámfejtő programban, a Segítség / Online leírások között.

ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR

ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR ÚTMUTATÓ AZ IGÉNYBEJELENTÉS TÁPPÉNZ, TERHESSÉGI-GYERMEKÁGYI SEGÉLY, GYERMEKGONDOZÁSI DÍJ, BALESETI TÁPPÉNZ IGÉNYLÉSÉHEZ ELNEVEZÉSŰ NYOMTATVÁNY KITÖLTÉSÉHEZ 2.1 verzió

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv 2015. www.armada.hu. 1993-2015. Parallel Kft.

Felhasználói kézikönyv 2015. www.armada.hu. 1993-2015. Parallel Kft. Felhasználói kézikönyv 2015. Tartalomjegyzék Bevezetés...5 A telepítés folyamata...6 A szoftver indítása...6 A Főképernyő felépítése...6 Menü...7 Eszközsor...8 Információs sáv...8 Cégek menüpont...9 Cégek

Részletesebben

Országos Egészségbiztosítási Pénztár

Országos Egészségbiztosítási Pénztár Országos Egészségbiztosítási Pénztár 2015/1. számú TÁJÉKOZTATÓ A TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSI KIFIZETŐHELYEK RÉSZÉRE a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi LXXXIII. törvényben és a törvény

Részletesebben

MaBe-Szoft Számítástechnikai Kft. 4400 Nyíregyháza, Ér utca 13. Tel.: (42) 421-134 e-mail: info@mabeszoft.hu. Kezelői leírás a Windows-os.

MaBe-Szoft Számítástechnikai Kft. 4400 Nyíregyháza, Ér utca 13. Tel.: (42) 421-134 e-mail: info@mabeszoft.hu. Kezelői leírás a Windows-os. MaBe-Szoft Számítástechnikai Kft. 4400 Nyíregyháza, Ér utca 13. Tel.: (42) 421-134 e-mail: info@mabeszoft.hu Kezelői leírás a Windows-os Bér+ Személyi adatok nyilvántartására, bérszámfejtésre, TB adatok

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv. XL Bér 2015. Bér, TB, SZJA és Munkaügy. www.parallel.hu parallel@parallel.hu Parallel Kft.

Felhasználói Kézikönyv. XL Bér 2015. Bér, TB, SZJA és Munkaügy. www.parallel.hu parallel@parallel.hu Parallel Kft. Felhasználói Kézikönyv XL Bér 2015 Bér, TB, SZJA és Munkaügy www.parallel.hu parallel@parallel.hu Parallel Kft. Tartalomjegyzék Bevezetés...4 Mielőtt a szoftver indul...5 A telepítés folyamata...5 Alapvető

Részletesebben

CobraMunBér bérszámfejtő és munkaügyi. programcsomag 2014.

CobraMunBér bérszámfejtő és munkaügyi. programcsomag 2014. CobraMunBér bérszámfejtő és munkaügyi programcsomag 2014. 1 Tartalom RENDSZERKÖVETELMÉNYEK... 6 Operációs rendszerek... 6 Speciális... 6 Hardver igény... 6 Főbb jellemzők, tulajdonságok... 6 A PROGRAM

Részletesebben

V130731. 2013 Növekvő Hold Alapítvány www.babafalva.hu - 1 -

V130731. 2013 Növekvő Hold Alapítvány www.babafalva.hu - 1 - V130731 2013 Növekvő Hold Alapítvány www.babafalva.hu - 1 - Kedves Olvasónk! A Babafalva TB-kisokossal egy olyan összeállítást szeretnénk átnyújtani Neked, amely áttekinthetően és érthetően mutatja be

Részletesebben

EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI STATISZTIKAI JELENTÉS 2015

EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI STATISZTIKAI JELENTÉS 2015 EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Az adatszolgáltatás a 288/2009. (XII. 15.) Korm. rendelet alapján kötelező, figyelemmel a 883/2004/EK és 987/2009/EK rendeletekre. Nyilvántartási szám: 1514. EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI

Részletesebben

ElitBér SOFTWARE DOKUMENTÁCIÓ. NiaraSOFTWARE (B) Niara KFT. ES-Xpress. Bérszámfejtés Felhasználói Kézikönyv 1. Felhasználói Kézikönyv NIARA KFT.

ElitBér SOFTWARE DOKUMENTÁCIÓ. NiaraSOFTWARE (B) Niara KFT. ES-Xpress. Bérszámfejtés Felhasználói Kézikönyv 1. Felhasználói Kézikönyv NIARA KFT. Bérszámfejtés Felhasználói Kézikönyv 1 Felhasználói Kézikönyv NIARA KFT. SOFTWARE NiaraSOFTWARE (B) Niara KFT. DOKUMENTÁCIÓ ES-Xpress A programot és a dokumentációt a NIARA részéről szerzői jog védi, ezért

Részletesebben

EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI STATISZTIKAI JELENTÉS 2013

EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI STATISZTIKAI JELENTÉS 2013 EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Az adatszolgáltatás a 340/2012. (XII. 5.) Korm. rendelet alapján kötelező. Nyilvántartási szám: 1514 EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI STATISZTIKAI JELENTÉS 2013 Adatszolgáltató: társadalombiztosítási

Részletesebben

ÚTMUTATÓ a 2005. évi E típusú Nyugdíjbiztosítási Egyéni Nyilvántartó Lap kiállításához egyéni vállalkozók részére

ÚTMUTATÓ a 2005. évi E típusú Nyugdíjbiztosítási Egyéni Nyilvántartó Lap kiállításához egyéni vállalkozók részére ÚTMUTATÓ a 2005. évi E típusú Nyugdíjbiztosítási Egyéni Nyilvántartó Lap kiállításához egyéni vállalkozók részére Általános tudnivalók A Nyugdíjbiztosítási Egyéni Nyilvántartó Lap (a továbbiakban: nyilvántartó

Részletesebben

Bérszámfejtő és munkaügyi nyilvántartó program. Szoftverdokumentáció 2008 V 1.0

Bérszámfejtő és munkaügyi nyilvántartó program. Szoftverdokumentáció 2008 V 1.0 Contorg EVL Bér Bérszámfejtő és munkaügyi nyilvántartó program Szoftverdokumentáció 2008 V 1.0 Contorg Gazdasági Tanácsadó Kft 7020 Dunaföldvár, Gábor Pál utca 5. http//: www.contorg.hu E-mail: info@contorg.hu

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. a 2004. évi E típusú Nyugdíjbiztosítási Egyéni Nyilvántartó Lap kiállításához egyéni vállalkozók részére

ÚTMUTATÓ. a 2004. évi E típusú Nyugdíjbiztosítási Egyéni Nyilvántartó Lap kiállításához egyéni vállalkozók részére ÚTMUTATÓ a 2004. évi E típusú Nyugdíjbiztosítási Egyéni Nyilvántartó Lap kiállításához egyéni vállalkozók részére Általános tudnivalók A Nyugdíjbiztosítási Egyéni Nyilvántartó Lap (a továbbiakban: nyilvántartó

Részletesebben

Munkaügyi-, bér- és SZJA elszámolási rendszer üzemeltetési dokumentáció

Munkaügyi-, bér- és SZJA elszámolási rendszer üzemeltetési dokumentáció Bóra - Munkaügyi-, bér-és SZJA elszámoló rendszer 1 Munkaügyi-, bér- és SZJA elszámolási rendszer üzemeltetési dokumentáció Munkaügyi-, bér- és SZJA elszámolási rendszer üzemeltetési dokumentáció 1 Általános

Részletesebben

SigMANI 2015 SOFTWARE. NiaraSOFTWARE Niara Kft. DOKUMENTÁCIÓ ES-Xpress. SigMANI. Felhasználói Kézikönyv. NIARA Kft.

SigMANI 2015 SOFTWARE. NiaraSOFTWARE Niara Kft. DOKUMENTÁCIÓ ES-Xpress. SigMANI. Felhasználói Kézikönyv. NIARA Kft. Bérszámfejtés Felhasználói Kézikönyv 1 Felhasználói Kézikönyv NIARA Kft. 2015 SOFTWARE NiaraSOFTWARE Niara Kft. DOKUMENTÁCIÓ ES-Xpress A programot és a dokumentációt a NIARA Kft. részéről szerzői jog védi,

Részletesebben

Makrodigit programcsomag. Bérszámfejtés modul. felhasználói ismertető. Makrodigit Informatikai Kft. 2011.

Makrodigit programcsomag. Bérszámfejtés modul. felhasználói ismertető. Makrodigit Informatikai Kft. 2011. Makrodigit programcsomag Bérszámfejtés modul felhasználói ismertető Makrodigit Informatikai Kft. 2011. Tartalom Tartalom...2 Bér program, általános ismertető...4 Főmenü tartalma...6 Alapadatok...6 Más

Részletesebben

Félévi összefoglaló ankét a tb. változásokról

Félévi összefoglaló ankét a tb. változásokról OMI KONFERENCIA Félévi összefoglaló ankét a tb. változásokról 2014. május Előadó: Soltész Lászlóné társadalombiztosítási szakértő, OEP szakmai tanácsadó A bemutató anyag szerzői jogvédelem alatt áll és

Részletesebben

ÚTMUTATÓ a 2004. évi b típusú Nyugdíjbiztosítási Egyéni Nyilvántartó Lap kiállításához

ÚTMUTATÓ a 2004. évi b típusú Nyugdíjbiztosítási Egyéni Nyilvántartó Lap kiállításához ÚTMUTATÓ a 2004. évi b típusú Nyugdíjbiztosítási Egyéni Nyilvántartó Lap kiállításához Általános tudnivalók A Nyugdíjbiztosítási Egyéni Nyilvántartó Lap (a továbbiakban: nyilvántartó lap) kiállítását a

Részletesebben

után kell a személyi jövedelemadó összegét megállapítani. Azok a változások, amelyekre külön is felhívjuk a figyelmüket:

után kell a személyi jövedelemadó összegét megállapítani. Azok a változások, amelyekre külön is felhívjuk a figyelmüket: Tartalom jegyzék: MUN v0101...2 MUN v0128...20 MUN v0201...26 MUN v0205...32 MUN v0226...52 MUN v0331...58 TAP v0408...60 MUN v0501...61 MUN v0508...67 MUN v0528...73 MUN v0601...76 MUN v0607...82 MUN

Részletesebben

KIRA OKTATÁSI TANANYAG

KIRA OKTATÁSI TANANYAG EKOP-1.2.16-2012-2012-0001 KIRA OKTATÁSI TANANYAG 2014. október hó MUNKAÜGY Magyar Államkincstár 1054 Budapest, Hold u. 4. www.allamkincstar.gov.hu I. Alapvető szabályok a KIRA munkaügyi adataiban A KIRA-ban

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. A munkáltató vagy a kifizető által foglalkoztatott biztosítottak adatairól szóló bejelentő és változás-bejelentő adatlap

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. A munkáltató vagy a kifizető által foglalkoztatott biztosítottak adatairól szóló bejelentő és változás-bejelentő adatlap 1 KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A munkáltató vagy a kifizető által foglalkoztatott biztosítottak adatairól szóló bejelentő és változás-bejelentő adatlap Frissítve: 2013.12.20. Kedves Ügyfelünk! A 14T1041-es adatlap

Részletesebben

Családtámogatások TGYÁS, GYED

Családtámogatások TGYÁS, GYED Családtámogatások TGYÁS, GYED A gyermekvállalással együtt jár, hogy átmeneti időre az anya nem tudja a munkáját ellátni, ezért gondoskodni kell kieső jövedelme pótlásáról. Ennek érdekében az egészségbiztosítás

Részletesebben

I. 2014. január 1-től életbe lépett, a MunBér14 programot érintő jogszabály-változások, hatásuk a programra

I. 2014. január 1-től életbe lépett, a MunBér14 programot érintő jogszabály-változások, hatásuk a programra MUN v14.0130 Ez a verzió adatbázis módosításokat hajt végre, ezért először csak egyetlen munkahelyről szabad indítani (a windows tálcán se legyen letéve a program)! Ha ez a feltétel nem teljesül, a program

Részletesebben

Tájékoztató Társadalombiztosítási Kifizetőhelyek részére Országos Egészségbiztosítási Pénztár Budapest

Tájékoztató Társadalombiztosítási Kifizetőhelyek részére Országos Egészségbiztosítási Pénztár Budapest Tájékoztató Társadalombiztosítási Kifizetőhelyek részére Országos Egészségbiztosítási Pénztár Budapest 2012. TÁJÉKOZTATÓ Készítették: Dr. Bogdán Zsuzsanna Bagolyné Hampó Anita Dénes Edit Dr. Földi Barbara

Részletesebben

Tartalom jegyzék: MUN v0101... 2 MUN v0128... 17

Tartalom jegyzék: MUN v0101... 2 MUN v0128... 17 Tartalom jegyzék: MUN v0101... 2 MUN v0128... 17 1 MUN v0101 2. A 2010. évi jogszabályváltozások 1 2.1. Adóalap-kiegészítés A szuper bruttósítás néven ismertté vált, adóalap-kiegészítés során az összevonandó

Részletesebben

COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG 2012 ÉVI

COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG 2012 ÉVI COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG 2012 ÉVI VERZIÓINAK VÁLTOZÁSAI. Tartalomjegyzék: MUN v12.0101... 2 MUN v12.0116... 11 MUN v12.0129... 13 MUN v12.0206... 25 MUN v12.0209... 33 MUN v12.0225... 37 MUN

Részletesebben

COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG 2012 ÉVI

COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG 2012 ÉVI COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG 2012 ÉVI VERZIÓINAK VÁLTOZÁSAI. Tartalomjegyzék: MUN v12.0101... 2 MUN v12.0116... 11 MUN v12.0129... 13 MUN v12.0206... 25 MUN v12.0209... 33 MUN v12.0225... 37 MUN

Részletesebben

COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG 2014. ÉVI

COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG 2014. ÉVI COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG 2014. ÉVI VERZIÓINAK VÁLTOZÁSAI. Tartalomjegyzék: Tartalom MUN v14.0101... 2 MUN v14.0130... 10 MUN v14.0228... 15 MUN v14.0310... 18 MUN v14.0101 Ez a verzió adatbázis

Részletesebben

Örömmel tájékoztatjuk, hogy megjelent az Ön által használt szoftver legfrissebb változata.

Örömmel tájékoztatjuk, hogy megjelent az Ön által használt szoftver legfrissebb változata. TISZTELT PARTNERÜNK! Örömmel tájékoztatjuk, hogy megjelent az Ön által használt szoftver legfrissebb változata. KULCS BÉR 2008. DECEMBER/12 A telepítés oly módon történhet, mint a program vagy a korábbi

Részletesebben

MUNKAÜGYI ELLENŐRZÉSEK

MUNKAÜGYI ELLENŐRZÉSEK Ágazati Párbeszéd Központ Szolgáltató Közhasznú Társaság MUNKAÜGYI ELLENŐRZÉSEK - tanulmány - Készítette: Sárosi Péter 2006. december Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 1.1. Az ellenőrzések célterületei...

Részletesebben