EVD-04/50A1D, EVD-04/100A1D, EVD-08/64A1D, EVD-08/200A1D, EVD-16/96A1D, EVD-16/400A1D DVR. Telepítıi Kézikönyv és Gyors Beállítás Útmutató

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "EVD-04/50A1D, EVD-04/100A1D, EVD-08/64A1D, EVD-08/200A1D, EVD-16/96A1D, EVD-16/400A1D DVR. Telepítıi Kézikönyv és Gyors Beállítás Útmutató"

Átírás

1 EVD-04/50A1D, EVD-04/100A1D, EVD-08/64A1D, EVD-08/200A1D, EVD-16/96A1D, EVD-16/400A1D DVR Telepítıi Kézikönyv és Gyors Beállítás Útmutató Verzió

2 Telepítıi Kézikönyv Alkatrész Ellenırzés Ellenırizze, hogy a dobozban benne van-e az összes feltüntetett alkatrész. Megj.: Hiányzó vagy sérült alkatrész esetén lépjen kapcsolatba a forgalmazóval. DVR Elıkészítés A HDD DVR-be szereléséhez: 1. A hátoldali és az oldalsó rögzítı csavarok kiszerelése után vegye le a DVR fedelét. A DS-72xx sorozatú DVR kiemelt mőszaki tartalmú 2. A kapott csavarokkal felügyeleti eszköz, telepítése odafigyelést igényel. A DVR rögzítse a HDD-t a HDD telepítése elıtt kérjük, vegye figyelembe az alábbi tartóhoz. Alul rögzítse a elıvigyázatossági lépéseket: HDD tartót a DVR 1. Minden folyadékot tartson távol a DVR-tıl. házhoz. 2. A DVR-t jól szellızı, pormentes helyre telepítse. 3. A külsı környezeti tényezık feleljenek meg a gyártó által megadott elıírásoknak. 3. A kapott adat kábel 4. Kizárólag a gyártó által ajánlott HDD típusokat használja. használatával DVR Telepítés A DVR telepítése közben: 1. Rack szekrénybe szereléshez használjon tartókat. 2. Hagyjon elegendı teret az audió és videó kábeleknek. 3. A kábelek telepítése során a kábel hajlítási sugara ne legyen kisebb, mint a kábel átmérı ötszöröse. 4. Csatlakoztassa a riasztás és RS-485 kábeleket. (Megj.: Néhány modellnél ezek a portok hiányoznak.) 5. Hagyjon legalább 2cm helyet a rack szekrénybe szerelt készülékek között. 6. A DVR legyen megfelelıen földelve. 7. A külsı környezeti hımérséklet -10 C ~ 55 C között legyen. 8. A külsı környezeti páratartalom 10 % ~ 90 % között legyen. Merevlemez Telepítés csatlakoztassa a HDD-t a DVR alaplapjához. 4. Csatlakoztassa a HDD tápellátás kábelét. 5. Helyezze vissza a DVR fedelét és rögzítse a tartó csavarokat. A merevlemez meghajtó (HDD) telepítése elıtt mindig figyeljen rá, hogy a DVR tápellátás kábele legyen kihúzva. Kizárólag a gyártó által ajánlott HDD típusokat használja. Szereléshez szükséges: Csavarhúzó.

3 Telepítıi Kézikönyv DVR Hátoldali Csatlakozók EVD-04/50A1H és EVD-04/100A1D hátoldala: EVD-08/64A1D hátoldala: EVD-08/200A1D hátoldala: EVD-16/96A1D hátoldala: EVD-16/400A1D hátoldala:

4 Telepítıi Kézikönyv Szám Csatlakozó Leírás 1 USB USB eszközök csatlakoztatására szolgáló port 2 VIDEO OUT BNC csatlakozó elsıdleges videó kimenethez 3 VIDEO IN BNC csatlakozók analóg videó bemenetekhez 4 AUDIO IN RCA csatlakozó analóg audió bemenethez 5 AUDIO OUT RCA csatlakozó analóg audió kimenethez 6 VGA DB15 csatlakozó VGA kimenethez, helyi videó kép és menü megjelenítéshez 7 LAN LAN hálózati csatlakozó 8 RS-485 Interfész RS-485 csatlakozó. T+, T- sorkapcsok PTZ vezérléshez 9 POWER Eszköz bekapcsoló és kikapcsoló gomb 10 ALARM I/O 4 riasztás bemenet, 1 riasztás kimenet 11 12V 12VDC tápellátás 12 GND Földelés (a DVR bekapcsolása elıtt csatlakoztatni kell)

5 Telepítıi Kézikönyv Kiegészítı Eszközök Csatlakoztatása Eszközök csatlakoztatása az riasztás bemenetekre / kimenetekre. A DVR riasztás bemenet / kimenet csatlakozója (ALARM) az alábbi kép szerint épül fel (pl.: DS-7204HVI-ST modell esetén): A riasztás bemenetre (IN) alapesetben egy nyitott/zárt állapotú relé csatlakoztatható. Ha a bemenetre nem relé van csatlakoztatva, használja az alábbi ábrákat: AC/DC terhelés riasztás kimenetre (OUT) való csatlakoztatását az alábbi ábrák szerint végezze: DC terhelés esetén a JP4 kapcsoló biztonságos terhelhetısége 12V/1A. Ha a kimenetre AC terhelés van csatlakoztatva, a JP4 kapcsolónak (jumper) nyitott állapotban kell lennie, és biztonsági okokból külsı relé használata szükséges (lásd az elızı ábrán).

6 Telepítıi Kézikönyv A DVR alaplapján 4 jumper található (JP4, JP5, JP6, és JP7), az egyes riasztás kimenetek számának megfelelıen. Alapértelmezetten a jumperek csatlakoztatva vannak. AC terhelés használata esetén le kell venni az egyes jumpereket. Megj.: Az AC terhelés csatlakoztatásához az áramütés megelızése érdekében külsı relé használata szükséges. Riasztás bemenet / kimenet csatlakoztatás: Külsı riasztó eszközök DVR-hez való csatlakoztatásához: 1. Vegye ki az eltávolítható sorkapocs részt az ALARM IN /ALARM OUT csatlakozóból. 2. Lazítsa ki az eltávolítható sorkapocs rész csavarjait, helyezze a jelzıkábeleket az egyes csatlakozókba, majd rögzítse a csavarokat. Ellenırizze a kábel rögzítés stabilitását. 3. Helyezze vissza az eltávolítható sorkapocs részt az ALARM csatlakozóba. RS-485 csatlakoztatás: RS-485 eszközök DVR-hez való csatlakoztatásához: 1. Vegye ki az eltávolítható sorkapocs részt az RS-485 csatlakozóból. 2. Lazítsa ki az eltávolítható sorkapocs rész csavarjait, helyezze a vezérlı kábeleket az egyes csatlakozókba, majd rögzítse a csavarokat. Ellenırizze a kábel rögzítés stabilitását. 3. Helyezze vissza az eltávolítható sorkapocs részt az RS-485 csatlakozóba. Megj.: Figyeljen rá, hogy a kameramozgatás vezérlı egység a DVR T+ és T- csatlakozóira legyen kötve.

7 Gyors Beállítás Útmutató HDD Tárhely Kalkuláció Táblázat Az alábbi táblázat a hozzávetıleges tárhely szükségletet mutatja egy csatorna / órára lebontva, a megadott bitráták mellett. Bitráta 96K 128K 160K 192K 224K 256K 320K 384K 448K 512K 640K 768K 896K 1024K 1280K 1536K 1792K 2048K Használt Tárhely 42M 56M 70M 84M 98M 112M 140M 168M 196M 225M 281M 337M 393M 450M 562M 675M 787M 900M Be- és Kikapcsolás A bekapcsolás és kikapcsolás mővelet szabályos elvégzése jelentıs mértékben befolyásolja a készülék élettartamát. A DVR bekapcsolása: 1. Csatlakoztassa a tápellátás adaptert a DVR-hez, majd a konnektorba. KIEMELTEN ajánlott túlfeszültség védett csatlakozót használni. A tápellátás (POWER) jelzı LED a DVR elején ezután pirosan világít. 2. Csatlakoztassa a VGA monitort és az egeret a DVR-hez. 3. Kapcsolja be tápellátás (POWER) gombot a készülék hátoldalán. A tápellátás (POWER) jelzı LED kékre vált, és a készülék elindul. A DVR kikapcsolásának kétféle szabályos módja van: 1. OPCIÓ: Normál Kikapcsolás 1. Kikapcsolás /Shutdown/ menübe lépés: Menü > Szerviz /Maintenance/ > Kikapcsolás /Shutdown/. Megj.: A táblázatban megadott tárhely értékek referencia értékek, a pontos tárhely szükséglet több tényezın múlik és eltérést mutathat a táblázatban látható értékektıl. Menü Szerkezet A DS-72xx sorozatú DVR-nél a menü szerkezet felépítése a következı: 2. Válassza a Kikapcsolás /Shutdown/ gombot. 3. Kattintson az Igen /Yes/ gombra. 4. Kapcsolja ki a POWER gombot a DVR hátoldalán. 2. OPCIÓ: Manuális Kikapcsolás 1. Tartsa nyomva a tápellátás (POWER) gombot 3 mp-ig. 2. Adja meg az adminisztrátor Felhasználó Nevet /User Name/ és Jelszót /Password/ a megjelenı ablakban.

8 Gyors Beállítás Útmutató 3. Kattintson az Igen /Yes/ gombra. 4. Kapcsolja ki a POWER gombot a DVR hátoldalán. Megj.: Soha ne nyomja meg még egyszer a tápellátás (POWER) gombot a készülék kikapcsolása alatt. HDD Formázása 1. Dátum/Idı /Time/Date/ menübe lépés: Fı Menü /Main Menu/ > Rendszer Beállítás /System Configuration/ > Dátum/Idı /Time/Date/. 2. Adja meg a pontos dátumot és idıt. A készülékbe behelyezett merevlemez meghajtót (HDD) használat elıtt formázni kell. Megj.: A formázás az összes adatot törli a lemezrıl. Új lemez formázása: 1. Lemez Kezelés /Disk Management/ menübe lépés: Fı Menü /Main Menu/ > Rendszer Beállítás /System Configuration/ > Lemez Kezelés /Disk Management/. 2. Válassza ki a formázandó lemezt. A nem formázott lemeznél Hiba /Error Detected/ üzenet látható. Az újonnan behelyezett lemeznél Nem Aktív /Non-Active/ jelzés látható, és az Újraformázás /Reformat/ gomb helyett Hozzáadás /Add/ gomb jelenik meg. 3. Kattintson a Hozzáadás /Add/ gombra. 4. A képernyın megjelenı nyugtázó üzenetben kattintson az Igen /Yes/ gombra a formázás végrehajtásához. 3. A beállításhoz kattintson a Mentés /Save/ gombra. Rögzítés A rögzítési menetrend gyors beállítása: 1. Gyors Menetrend Beállítás /Quick Schedule Configuration/ menübe lépés: Fı Menü /Main Menu/ > Rögzítés Beállítás /Recording Configuration/ > Gyors Menetrend Beállítás > /Quick Schedule Config./. 5. A formázás állapota megjelenik a képernyın. Sikeres formázás után a lemez állapota Aktív /Active/ lesz. 2. Válassza ki a konfigurálni kívánt kamerát a listából. Ha az összes kamerát ugyanúgy szeretné konfigurálni, válassza a Minden Kamera /All Cameras/ opciót. 3. Jelölje ki a Bekapcsolás /Enable/ opciót a rögzítési menetrend használatához. Ha az opció nincs kijelölve, a 6. Kattintson a Kész /Done/ gombra a menübıl kilépéshez. rögzítési menetrend nem aktív. Dátum & Idı Beállítás A rendszer dátum és idı beállítása kiemelten fontos, hogy a rögzítések és az események idıpontja pontos legyen. Dátum és idı beállítás: 4. Jelölje ki a 24/7 opciót, ha folyamatos rögzítést szeretne, vagy ha folyamatosan esemény alapú rögzítést szeretne. Ha a hét egyes napjaira különbözı rögzítési módokat szeretne, akkor hagyja a 24/7 opciót üresen, és lépjen át a 6. ponthoz.

9 Gyors Beállítás Útmutató 5. Válassza ki a 24/7 (folyamatos) rögzítéshez használt rögzítési módot, majd lépjen a 8. ponthoz. A Folyamatos /Continuous/ mód állandó rögzítést jelent, az Eseményre /On Event/ mód esetén pedig csak esemény esetén kapcsol be a rögzítés (pl.: mozgás érzékelésekor). 6. A hét egyes napjaira lebontva válassza ki, hogy mikor induljon, és mikor fejezıdjön be a rögzítés. A rögzítési idıszak megadása 24 órás formátumban lehetséges. 7. A hét egyes napjaira lebontva válassza ki, hogy milyen típusú rögzítést szeretne az adott idıszakban. Folyamatos /Continuous/ mód állandó rögzítést jelent, az Eseményre /On Event/ mód esetén pedig csak esemény esetén kapcsol be a rögzítés (pl.: mozgáskor). 8. Ha hangot is szeretne rögzíteni, jelölje ki az Audio Bekapcsolás /Enable Audio/ opciót. Hang rögzítéséhez jó minıségő mikrofon csatlakoztatása szükséges. 9. Kattintson a Mentés /Save/ gombra a beállítások elmentéséhez, válassza a Kilépés /Exit/ gombot a menüben való visszalépéshez. Ha kilépés elıtt nem kattint a Mentés /Save/ gombra, az új beállítások nem kerülnek mentésre. Megj.: Az esemény alapú rögzítések az olyan rögzítés típusok, amiket mozgás érzékelés, vagy külsı riasztás generál. Nézze meg a Riasztás Beállítás és Kivételek részt a kézikönyvben. Visszajátszás Visszajátszás Keresés után 1. Visszajátszás /Playback/ menübe lépés: Fı Menü /Main Menu/ > Visszajátszás /Playback/. 3. Az idıvonalon a kék jelzéssel ellátott idıpontok tartalmaznak rögzítési fájlokat. 4. Válassza ki a kívánt idıpontot, majd kattintson a Lejátszás /Play/ gombra a visszajátszás indításához. 5. A gombbal használhat teljes képernyıs módot. Megj.: Teljes képernyıs módban egyszerre több csatorna visszajátszása is lehetséges. Visszajátszás az Eseménynaplóból 1. Eseménynapló /System Logs/ menübe lépés: Fı Menü /Main Menu/ > Szerviz /Maintenance/ > Eseménynapló /System Logs/. 2. Válassza ki a dátumot a naptárból az adott napi események között való kereséséhez. 3. Válassza ki a Keresés Típusát /Search Type/. 4. Kattintson a Keresés /Search/ gombra. 5. A megjelenı lista tartalmazza a keresési feltételeknek megfelelı rögzítési fájlokat. Válassza ki a kívánt eseményt, majd kattintson a Lejátszás /Play/ gombra. 6. A választott rögzítési esemény visszajátszása elindul. Mentés A rögzítési fájlok többféle külsı eszközre menthetık, például USB memória, USB HDD vagy DVD író. A rögzítési fájlok exportálásához: 1. Fájl Kezelés /File Management/ menübe lépés: Fı Menü /Main Menu/ > Rendszer Beállítás /System Configuration/ > Fájl Kezelés /File Management/. 2. Adja meg a szükséges keresési paramétereket (kamera választása, dátum választása).

10 Gyors Beállítás Útmutató Kattintson a Frissítés /Refresh/ gombra. Csatlakoztassa újra az eszközt. Ellenırizze, hogy az eszköz DVR kompatibilis-e. 6. A fájlok teljes mérete kerül kijelzésre a menüben. Ha a külsı eszközön nincs elég szabad hely, törölje le róla a fájlokat, vagy használjon egy megfelelı szabad tárhely kapacitású adathordozót. 7. Kattintson a Mentés /Backup/ gombra a mentési folyamat 2. Adja meg a szükséges keresési paramétereket a indításához. A mentési folyamat végén kattintson az OK mentéshez. gombra. 3. Válassza ki a menteni kívánt fájlokat. A Lejátszás /Play/ gombra kattintva ellenırizheti, hogy a fájlok valóban azok, amiket exportálni szeretne. A fájlok teljes mérete is látható a menüben. 4. A Fájl Mentés /Files Backup/ gombra kattintva léphet be a Fájl Mentés /Files Backup/ menübe. Megj.: A videók lejátszásához szükséges szoftver automatikusan másolásra kerül az exportáláshoz használt adathordozóra. 5. A listából válassza ki, hogy milyen külsı eszközre szeretne menteni (USB Memória /Flash Drive/, USB HDD, DVD Író /Writer/). Ha a mentésre használt külsı eszköz nem kerül felismerésre:

11 Gyors Beállítás Útmutató Elılapi Vezérlı Gombok Használata ábra Az alábbi vezérlı gombok használhatók az elılapon: 1. USB Portok: Univerzális Soros Busz (USB) portok használhatók külsı eszközök csatlakoztatásához, mint például az USB egér, vagy az USB merevlemez meghajtó (HDD). 2. Állapot Kijelzık: Az állapot kijelzık a DVR különbözı állapotait hivatottak megjeleníteni. Alarm /Riasztás/: A riasztás jelzı LED pirosra vált külsı érzékelı riasztás elıfordulása esetén. Ready /Kész/: A kész állapotjelzı LED zöld világítása jelzi a DVR megfelelı mőködését. Status /Állapot/: Az állapot LED zöldre vált a DVR távirányítóval való vezérlése alatt. HDD: A HDD állapotjelzı LED pirosan villog HDD-rıl való adat olvasás, vagy HDD-re történı írás alatt. Tx/Rx: Tx/Rx jelzı LED kéken villog, ha a hálózati kapcsolat megfelelıen mőködik. 3. Vezérlı Gombok Funkciói: MENU: (1) 1 -es számjegy bevitele; (2) Belépés a fı menü felületére. 2/ABC/F1: (1) 2 -es számjegy bevitele; (2) ABC betők bevitele; (3) [Zoom-] PTZ vezérlés módban. 3/DEF/F2: (1) 3 -as számjegy bevitele; (2) DEF betők bevitele; (3) [Zoom+] PTZ vezérlés módban. 4GHI/ESC: (1) 4 -es számjegy bevitele; (2) GHI betők bevitele; (3) Egy menüpontot visszalép. 5JKL/EDIT: (1) 5 -ös számjegy bevitele; (2) JKL betők bevitele; (3) Kurzor elıtti karakter törlése; (4) Funkció kijelölése/visszavonása, funkció BE/KI kapcsolása; (4) [Írisz+] PTZ vezérlés módban. 6MNO/PLAY: (1) 6 -os számjegy bevitele; (2) MNO betők bevitele; (3) Visszajátszás menühöz való közvetlen hozzáférés. 7PQRS/REC: (1) 7 -es számjegy bevitele; (2) PQRS betők bevitele; (3) Manuális rögzítés menühöz való közvetlen hozzáférés, rögzítés manuális be- és kikapcsolása. 8TUV/PTZ: (1) 8 -as számjegy bevitele; (2) TUV betők bevitele; (3) PTZ vezérlı felületre való belépés; (4) [Írisz-] PTZ vezérlés módban. 9WXYZ/PREV: (1) 9 -es számjegy bevitele; (2) WXYZ betők bevitele; (3) Több csatornás megjelenítés; (4) [Fókusz-] PTZ vezérlés módban. 0/A: (1) 0 számjegy bevitele; (2) Váltás a karakter beviteli módban (kis és nagybetők, szimbólumok és számjegyek); (3) [Fókusz+] PTZ vezérlés módban. SHIFT: A SHIFT gomb használatával válthat a numerikus gomb funkciók és a vezérlı gomb funkciók

12 Gyors Beállítás Útmutató között. 4. MOZGATÓ/ENTER Gombok: MOZGATÓ Gombok: A MOZGATÓ gombok használatával navigálhat a menüben. Visszajátszás módban a FEL és LE gombok használatával gyorsítható / lassítható a lejátszás sebessége. Élı nézet alatt ugyanezekkel a gombokkal lépkedhet a csatornák között. ENTER Gomb: Az ENTER gomb megnyomásával hagyható jóvá a beállítás / választás minden menüben. Emellett ezzel a gombbal kapcsolhatók be az egyes jelölı négyzetek. Visszajátszás módban ezzel a gombbal szüneteltethetı, vagy indítható a lejátszás. 5. IR Vevı: IR (infravörös) távirányító vevı felülete. Megj.: Fontos tudni, hogy a szöveges mezık tartalmának szerkesztéséhez a távirányítón vagy a DVR elılapján rá kell kattintani az EDIT gombra. A kívánt szöveg bevitele után az ENTER gomb megnyomásával léphet a következı elemre.

EVD-16/400A4DH DVR. Gyors Beállítás Útmutató. 2.0.1 Verzió

EVD-16/400A4DH DVR. Gyors Beállítás Útmutató. 2.0.1 Verzió EVD-16/400A4DH DVR Gyors Beállítás Útmutató 2.0.1 Verzió Köszönjük, hogy a mi termékünket választotta. Bármilyen kérdés vagy kérés esetén keresse bizalommal a forgalmazót. A kézikönyv az EVD-16/400A4DH

Részletesebben

Belépés a rendszerbe. Gyors menü

Belépés a rendszerbe. Gyors menü Belépés a rendszerbe A menübe lépéshez szükséges alapértelmezett DVR Azonosító /Device ID/: 000000, megadott Jelszó /Password/ nélkül. A rendszer biztonságos használata érdekében az adminisztrátor felhasználónak

Részletesebben

16/8/4 CSATORNÁS Real Time MPEG-4DVR. 16/8/4 CSATORNÁS beépített DVD-RW íróval vagy CD-RW íróval

16/8/4 CSATORNÁS Real Time MPEG-4DVR. 16/8/4 CSATORNÁS beépített DVD-RW íróval vagy CD-RW íróval AVC78X QUICK START 1 GYORS INDÍTÁS 16/8/4 CSATORNÁS Real Time MPEG-4DVR 4 CSATORNÁS 16/8/4 CSATORNÁS 16/8/4 CSATORNÁS beépített DVD-RW íróval vagy CD-RW íróval 1. Győződjön meg arról, hogy a csomag tartalmazza

Részletesebben

CPA 601, CPA 602, CPA 603

CPA 601, CPA 602, CPA 603 CPA 601, CPA 602, CPA 603 Infravörös távvezérlő rendszer Felhasználói kézikönyv Olvassa el a teljes kezelési útmutatót a használatba helyezés előtt! A helytelen használat visszafordíthatatlan károkat okozhat!

Részletesebben

NHDR-3104AHD-II NHDR-3108AHD-II NHDR-3116AHD-II NHDR-5004AHD-II NHDR-5008AHD-II NHDR-5016AHD-II NHDR-5204AHD NHDR-5208AHD. Telepítői Segédlet

NHDR-3104AHD-II NHDR-3108AHD-II NHDR-3116AHD-II NHDR-5004AHD-II NHDR-5008AHD-II NHDR-5016AHD-II NHDR-5204AHD NHDR-5208AHD. Telepítői Segédlet NHDR-3104AHD-II NHDR-3108AHD-II NHDR-3116AHD-II NHDR-5004AHD-II NHDR-5008AHD-II NHDR-5016AHD-II NHDR-5204AHD NHDR-5208AHD Telepítői Segédlet 2016.08.03. Köszönjük, hogy a Novus termékeket választotta!

Részletesebben

it-mxh21 16 CSATORNÁS ASZTALI DIGITÁLIS KÉPRÖGZÍTİ Egyszerő kezelési útmutató

it-mxh21 16 CSATORNÁS ASZTALI DIGITÁLIS KÉPRÖGZÍTİ Egyszerő kezelési útmutató it-mxh21 16 CSATORNÁS ASZTALI DIGITÁLIS KÉPRÖGZÍTİ Egyszerő kezelési útmutató 1 Mielıtt bekapcsolja a DVR-t Kérjük szerelje be a SATA merevlemezt a merevlemez fiókba. Kösse be a tápfeszültségés az adatkábelt.

Részletesebben

Mobil Telefonon Keresztüli Felügyelet Felhasználói Kézikönyv

Mobil Telefonon Keresztüli Felügyelet Felhasználói Kézikönyv Mobil Telefonon Keresztüli Felügyelet Felhasználói Kézikönyv Tartalomjegyzék 1. Symbian rendszer...2 1.1 Funkciók és követelmények...2 1.2 Telepítés és használat...2 2. Windows Mobile rendszer...6 2.1

Részletesebben

DVC VIDEO RÖGZÍTŐ Felhasználói útmutató GUI 4.0

DVC VIDEO RÖGZÍTŐ Felhasználói útmutató GUI 4.0 DVC VIDEO RÖGZÍTŐ Felhasználói útmutató GUI 4.0 1 1. Megjegyzés - Kérjük, figyelmesen olvassa el ezt a felhasználói útmutatót, a készülék helyes használatához. - A felhasználói útmutatóban bemutatott példák

Részletesebben

Felhasználói Útmutató. Center V2

Felhasználói Útmutató. Center V2 Felhasználói Útmutató Center V2 Verzió: v8.5 Készült: Budapest, 2012 Riarex Kft. megbízásából - 1 - Riarex Kft. 1.3 A Center V2 képernyője 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 16 15 17 17 18 19 20 21 22 1-1

Részletesebben

GOKI GQ-8505A 4 CSATORNÁS KÉPOSZTÓ. Felhasználói kézikönyv

GOKI GQ-8505A 4 CSATORNÁS KÉPOSZTÓ. Felhasználói kézikönyv GOKI GQ-8505A 4 CSATORNÁS KÉPOSZTÓ Felhasználói kézikönyv A dokumentáció a DELTON KFT. szellemi tulajdona, ezért annak változtatása jogi következményeket vonhat maga után. A fordításból, illetve a nyomdai

Részletesebben

Szerelési és kezelési útmutató

Szerelési és kezelési útmutató USB-RS485 USB-s RS485 konverter Szerelési és kezelési útmutató EUROPROX Bt. E-mail: europrox@enternet.hu E01-07001-0A T A R T A L O M 1. Általános termékismertetı...3 2. Telepítés, üzembe helyezés...3

Részletesebben

AVP 101 vezérlő. Felhasználói kézikönyv

AVP 101 vezérlő. Felhasználói kézikönyv AVP101 1. oldal, összesen 12 AVP 101 vezérlő Felhasználói kézikönyv AVP101 2. oldal, összesen 12 BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK FIGYELMEZTETÉS ÁRAMÜTÉS VESZÉLYE FIGYELMEZTETÉS: Az áramütés kockázatának csökkentése

Részletesebben

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések 1. fejezet: Bevezetés A Media Player 100 olyan digitális médialejátszó, amely USB memóriához és kártyaolvasókhoz egyaránt csatlakoztatható. Az otthoni szórakoztatóközpontra csatlakozik, és lehetővé teszi

Részletesebben

NVR-7308P8-H2 NVR-7316P8-H2 NVR-7524P8-H4

NVR-7308P8-H2 NVR-7316P8-H2 NVR-7524P8-H4 NVR-7308P8-H2 NVR-7316P8-H2 NVR-7524P8-H4 Telepítői Segédlet 2016.08.02. Köszönjük, hogy a Novus termékeket választotta! Megj.: A termékek teljes leírását, minősítését és a szükséges szoftvereket a következő

Részletesebben

DVR gyors használati útmutató MODELLEK:

DVR gyors használati útmutató MODELLEK: DVR gyors használati útmutató MODELLEK: GDV-A4416A 16-Csatornás Video rögzítő DVD-RW H.264 GDV-C4416A 16-Csatornás Video rögzítő DVD-RW H.264 GDV-B8832A 32-Csatornás Video rögzítő DVD-RW H.264 1. A készülék

Részletesebben

TC-DVR LN40xx. Digitális videó rögzítő. Rövidített felhasználói kézikönyv

TC-DVR LN40xx. Digitális videó rögzítő. Rövidített felhasználói kézikönyv TC-DVR LN40xx Digitális videó rögzítő Rövidített felhasználói kézikönyv 4/8/16-csatornás DVR-ekhez V1.0 Minden jog fenntartva 1 1. HDD és DVD-író beszerelése 1.1 HDD beszerelése Figyelem: 1. A 4 és 8 csatornás

Részletesebben

AHT-0405KA 4 csatornás AHT-0810KA 8 csatornás AHT-1620KA 16 csatornás

AHT-0405KA 4 csatornás AHT-0810KA 8 csatornás AHT-1620KA 16 csatornás AHT-0405KA 4 csatornás AHT-0810KA 8 csatornás AHT-1620KA 16 csatornás HD-TVI Digitális Video Rögzítő Gyors telepítési útmutató v1.00 20150915 Tartalomjegyzék 1. Üzembe helyezés... 4 1.1 HDD beszerelése...

Részletesebben

1/9. Sunell IP kamerák webes felületének használati útmutatója. Élő kép (Live Video)

1/9. Sunell IP kamerák webes felületének használati útmutatója. Élő kép (Live Video) felületének használati útmutatója Élő kép (Live Video) Belépés után rögtön látható a kamera élő képe, váltható a stream minősége (a beállításoktól függően), valamint a képre jobb kattintással előhozható

Részletesebben

4csatornás DVS, 7 LCD

4csatornás DVS, 7 LCD 4csatornás DVS, 7 LCD Tömör kezelési utasítás 4-CS M OZGÁS Távirányító LAN OPCIÓ Mielőtt bekapcsolja a készüléket Kérjük megfelelően csatlakoztassa a SATA táp- és adatkábelt, amikor a SATA HDD-t a DVR-be

Részletesebben

ADVR-0410H1/0410H1W 4 csatornás ADVR-0820H1W 8 csatornás ADVR-1640H1 16 csatornás. Digitális Video Rögzítő. Üzembe helyezési útmutató

ADVR-0410H1/0410H1W 4 csatornás ADVR-0820H1W 8 csatornás ADVR-1640H1 16 csatornás. Digitális Video Rögzítő. Üzembe helyezési útmutató ADVR-0410H1/0410H1W 4 csatornás ADVR-0820H1W 8 csatornás ADVR-1640H1 16 csatornás Digitális Video Rögzítő Üzembe helyezési útmutató Figyelmeztetés Olvassa végig a kézikönyvet a készülék használata előtt.

Részletesebben

TC-DVR XLN30xx. Digitális videó rögzítő. Rövidített felhasználói kézikönyv

TC-DVR XLN30xx. Digitális videó rögzítő. Rövidített felhasználói kézikönyv TC-DVR XLN30xx Digitális videó rögzítő Rövidített felhasználói kézikönyv 8/16 csatornás DVR-ekhez V1.0 Minden jog fenntartva 1 1. HDD és DVD-író beszerelése 1.1 HDD beszerelése Figyelem: 1. Ez a széria

Részletesebben

N szériás. Digitális videó rögzítő. Rövidített telepítői kézikönyv

N szériás. Digitális videó rögzítő. Rövidített telepítői kézikönyv N szériás Digitális videó rögzítő Rövidített telepítői kézikönyv 1. Alapbeállítások 1.1 A készülék összeszerelése Ennek a leírásnak nem célja a különböző típus-variációk pontos összeszerelési lépéseinek

Részletesebben

ADVR-1640H4M 16 csatornás. Digitális Video Rögzítő. Üzembe helyezési útmutató V1.1

ADVR-1640H4M 16 csatornás. Digitális Video Rögzítő. Üzembe helyezési útmutató V1.1 ADVR-1640H4M 16 csatornás Digitális Video Rögzítő Üzembe helyezési útmutató V1.1 Tartalomjegyzék 1. Üzembe helyezés... 4 1.1 HDD beszerelése...4 1.2 Elől nézet...4 1.3 Hátsó nézet...6 2. Beállítás Segéd...

Részletesebben

TA-462S 1.A KÉSZÜLÉ JELLEMZŐI

TA-462S 1.A KÉSZÜLÉ JELLEMZŐI TA-462S 1.A KÉSZÜLÉ JELLEMZŐI 1. Duplex üzemmód : Felvétel és visszajátszási lehetőség egy időben 2. Maximum 60 fsp felvételi sebesség 3. USB kulcson történő rögzítés 4. Állítható képernyő pozíció 5. Videó

Részletesebben

TC-DVR SN3004 ECO. Digitális videó rögzítő. Rövidített felhasználói kézikönyv

TC-DVR SN3004 ECO. Digitális videó rögzítő. Rövidített felhasználói kézikönyv TC-DVR SN3004 ECO Digitális videó rögzítő Rövidített felhasználói kézikönyv V1.0 Minden jog fenntartva 1 1. HDD beszerelése 1.1 HDD beszerelése Figyelem: 1. Ebbe a szériába egy SATA HDD szerelhető. Csak

Részletesebben

CCTV Kit SMART HD. Gyors üzembe helyezési útmutató HU. Helpdesk / Technikai támogatás https://helpdesk.intelek.

CCTV Kit SMART HD. Gyors üzembe helyezési útmutató HU. Helpdesk / Technikai támogatás  https://helpdesk.intelek. Helpdesk / Technikai támogatás www.iget.eu/cs/helpdesk-centrum-cs https://helpdesk.intelek.cz/ SMART HD CCTV Kit Gyors üzembe helyezési útmutató HU A legújabb, up-to-date kézikönyvet, tekintse meg: www.iget.eu

Részletesebben

TC-DVR MN30xx. Digitális videó rögzítő. Rövidített felhasználói kézikönyv

TC-DVR MN30xx. Digitális videó rögzítő. Rövidített felhasználói kézikönyv TC-DVR MN30xx Digitális videó rögzítő Rövidített felhasználói kézikönyv 4/8/16-csatornás DVR-ekhez V1.0 Minden jog fenntartva 1 1. HDD és DVD-író beszerelése 1.1 HDD beszerelése Figyelmeztetés: 1. Ebbe

Részletesebben

Avemia IP és Hibrid rögzítők beüzemelése

Avemia IP és Hibrid rögzítők beüzemelése Avemia IP és Hibrid rögzítők beüzemelése 1.oldal Bevezető Ez a dokumentum azt mutatja be, hogyan lehet egyszerűen lépésről lépésre felkonfigurálni egy Avemia HF szériás hibrid, vagy IP rögzítőre Sunell

Részletesebben

Hardver Gyorsbeállítási útmutató

Hardver Gyorsbeállítási útmutató Hardver Gyorsbeállítási útmutató Üdvözöljük! Vágjunk bele! A DVR használatának megkezdéséhez az alábbiakra lesz szüksége:. Egy nagyfelbontású TV, mely képes 70p vagy 080p videó megjelenítésére. Vessen

Részletesebben

Forgalom nyilvántartó program Kezelési útmutató

Forgalom nyilvántartó program Kezelési útmutató Forgalom nyilvántartó program Kezelési útmutató 1. A program telepítése. Futtatási környezet: PIV számítógép, min. 256Mbyte RAM, min. 20mByte szabad terület, Windows-XP operációs rendszer. A telepítıprogram

Részletesebben

TVR 40 Rövid áttekintés

TVR 40 Rövid áttekintés GE Security TVR 40 Rövid áttekintés Tartalom A csomag tartalma 1 Telepítési környezet 1 A TVR 40 beállítása első alkalommal 1 Eszközök csatlakoztatása 1 Külső adat és riasztási ki/bemeneti kábel csatlakoztatása

Részletesebben

IP sorozat NVR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

IP sorozat NVR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV IP sorozat NVR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV H.264 hagyományos hálózati digitális videorögzítőkhöz FIGYELMEZTETÉSEK Olvassa el figyelmesen ezt a kézikönyvet és rendeltetésének megfelelően, biztonságosan használja

Részletesebben

DPA-0440L 4 csatornás DPA-0848L 8 csatornás DPA-08200M 8 csatornás DPA-16400L 16 csatornás

DPA-0440L 4 csatornás DPA-0848L 8 csatornás DPA-08200M 8 csatornás DPA-16400L 16 csatornás DPA-0440L 4 csatornás DPA-0848L 8 csatornás DPA-08200M 8 csatornás DPA-16400L 16 csatornás Digitális Video Rögzítő Gyors telepítési útmutató v1.00 20150504 Tartalomjegyzék 1. Üzembe helyezés... 4 1.1 HDD

Részletesebben

Rövid kezelési útmutató (segédlet) EVD-04/100A1HC

Rövid kezelési útmutató (segédlet) EVD-04/100A1HC (segédlet) Bekapcsolás A rögzítő bekapcsolása után kb. 40 mp. után üzemkész a rendszer. Bejelentkezés a rendszerbe A rögzítő elindulása után a menübe való belépéshez be kell jelentkezni egy felhasználónévvel

Részletesebben

1.1 Bemutató 1.2 Rendszerkövetelmények 1.3 Tartozékok

1.1 Bemutató        1.2 Rendszerkövetelmények 1.3 Tartozékok 1. Fejezet Áttekintés 1.1 Bemutató Fontos figyelmeztetés: A televízió adások vétele a mindenkori vételi viszonyok illetve DVB-T lefedettség függvénye. A vételt befolyásolja továbbá a használt tetıantenna

Részletesebben

Hálózati betekint ő program telepítése mobil telefonra. Symbian. alarm shop. Windows mobile Android IPhone Blackberry

Hálózati betekint ő program telepítése mobil telefonra. Symbian. alarm shop. Windows mobile Android IPhone Blackberry Glover Electric kft. www.visiotech.hu Hálózati betekint ő program telepítése mobil telefonra. Symbian Windows mobile Android IPhone Blackberry 1.Symbian Operációs Rendszer 1. Először telepítenie kell a

Részletesebben

VBIP PRO. IP Kommunikátor

VBIP PRO. IP Kommunikátor VBIP PRO IP Kommunikátor Telepítői Kézikönyv 2014. március 27. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS...3 2. RENDSZER FELÉPÍTÉS...3 3. VBIP PRO LED KIJELZÉSEK...5 4. RENDSZER PROGRAMOZÁS PC SZOFTVERREL...6 5. HIBAELHÁRÍTÁS...7

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kameraillesztő. VDCU Felhasználói és telepítői kézikönyv VDCU. VDCU Leírás v1.0.pdf

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kameraillesztő. VDCU Felhasználói és telepítői kézikönyv VDCU. VDCU Leírás v1.0.pdf 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kameraillesztő VDCU Felhasználói és telepítői kézikönyv VDCU VDCU Leírás v1.0.pdf Tartalomjegyzék 1 Készülék felépítése...3 2 Műszaki paraméterek...3 3 DIP kapcsolók beállítása...4

Részletesebben

TC-DVR MN30xx. Digitális videó rögzítő. Felhasználói kézikönyv

TC-DVR MN30xx. Digitális videó rögzítő. Felhasználói kézikönyv TC-DVR MN30xx Digitális videó rögzítő Felhasználói kézikönyv 4/8/16 csatornás DVR-ekhez V1.0 Minden jog fenntartva FIGYELEM Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a digitális videórögzítőt. A DVR használata

Részletesebben

Előadás témája: DVR-ek és hálózati beállításuk Szentandrási-Szabó Attila Műszaki és kereskedelmi igazgató

Előadás témája: DVR-ek és hálózati beállításuk Szentandrási-Szabó Attila Műszaki és kereskedelmi igazgató Előadás témája: DVR-ek és hálózati beállításuk Előadó: Szentandrási-Szabó Attila Műszaki és kereskedelmi igazgató 720p AHD valós idejű DVR-ek Duál technológia (analóg/ahd) Automatikus videojel felismerés

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER. Kiegészítő egység VDT SC6V. VDT-SC6V Leírás v1.0.pdf

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER. Kiegészítő egység VDT SC6V. VDT-SC6V Leírás v1.0.pdf 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kiegészítő egység VDT SC6V VDT-SC6V Leírás v1.0.pdf Tartalom 1 Ismertető... 3 2 Kaputábla leírása... 3 3 Rögzítés... 4 4 Kábelezési rajz... 4 5 Konfiguráció... 5 5.1 A

Részletesebben

Figyelmeztetés: Az alábbi merevlemez-meghajtók telepítése nem ajánlott ebbe a készülékbe:

Figyelmeztetés: Az alábbi merevlemez-meghajtók telepítése nem ajánlott ebbe a készülékbe: Figyelmeztetés: Amennyiben egy új merevlemez-meghajtót szeretne telepíteni ebbe a készülékbe, úgy vegye figyelembe a tesztelt, kompatibilis merevlemez-meghajtók jegyzékét az alábbiak szerint: Figyelmeztetés:

Részletesebben

VB IP. IP Kommunikátor

VB IP. IP Kommunikátor VB IP IP Kommunikátor Telepítői Kézikönyv 2014. március 27. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS...3 2. RENDSZER FELÉPÍTÉS...3 3. RENDSZER PROGRAMOZÁS PC SZOFTVERREL...5 4. HIBAELHÁRÍTÁS...7 5. ENIGMA II ELÉRÉS

Részletesebben

Fontos biztonsági figyelmeztetések

Fontos biztonsági figyelmeztetések Fontos biztonsági figyelmeztetések Figyelem: HD-2400 FIGYELMEZTETÉS ÁRAMÜTÉS VESZÉLY! KINYITNI TILOS! Ez a jel veszélyes feszültség meglétére hívja fel a figyelmet a készülék belsejében, mely áramütést

Részletesebben

VDCU használati utasítás

VDCU használati utasítás VDCU használati utasítás A VDCU a 2 vezetékes Futura Digital rendszerhez tervezett többfunkciós eszköz. 2 db CCTV kamera csatlakoztatható felhasználásával a rendszerhez, továbbá világítás vagy zárnyitás

Részletesebben

Digitális karóra rögzítő. Felhasználói kézikönyv. (felvevő, kamera, mobil érzékelés, infravörös éjszakai karóra)

Digitális karóra rögzítő. Felhasználói kézikönyv. (felvevő, kamera, mobil érzékelés, infravörös éjszakai karóra) Digitális karóra rögzítő Felhasználói kézikönyv (felvevő, kamera, mobil érzékelés, infravörös éjszakai karóra) Profil: - Mikrofon - Infravörös éjszakai lámpa - USB interfész - HD kamera - Bekapcsolás/Kikapcsolás,

Részletesebben

VEZETÉK NÉLKÜLI SZÍNES INFRA KAMERA DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTİVEL CIKKSZÁM GP-812BF (KAMERA GP-812T, DVR GP-7301)

VEZETÉK NÉLKÜLI SZÍNES INFRA KAMERA DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTİVEL CIKKSZÁM GP-812BF (KAMERA GP-812T, DVR GP-7301) VEZETÉK NÉLKÜLI SZÍNES INFRA KAMERA HU DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTİVEL CIKKSZÁM GP-812BF (KAMERA GP-812T, DVR GP-7301) Kérjük, olvassa el a használati útmutatót, mielıtt használatba venné a kamera szettet.

Részletesebben

HT2110 ID kártyás beléptetı rendszer

HT2110 ID kártyás beléptetı rendszer HT2110 ID kártyás beléptetı rendszer A leírásban szereplı bekötési útmutatók, illetve a programozás az eszköznél érvényes a HT2110-2 (hálózati) és a HT2110B-2 (önálló) beléptetıre is. A hálózati beléptetı

Részletesebben

Neptun video rögzítő felhasználói kézikönyv

Neptun video rögzítő felhasználói kézikönyv Neptun video rögzítő felhasználói kézikönyv Felépítés Előlap Vezérlő gombok 1 LOCK hozzáférés blokkolása 2 MUTE hang némítása 3 BACKUP Háttérmentés aktiválása 4 PTZ PTZ menü aktiválása 5 ESC visszatérés

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató A BioEntry Smart/Pass Kezdő Csomag tartalmazza: BioEntry Smart/Pass készülék Műanyag BioEntry állvány BioEntry interfész panel Stereo aljzat a DB-9-es kábelnek DB-9-es bővítő kábel Csavar szett CD, amely

Részletesebben

GSM átjelzı berendezés (2007.12.14.) Mőszaki Leírás

GSM átjelzı berendezés (2007.12.14.) Mőszaki Leírás VERZIÓ 3 RGE-01 GSM átjelzı berendezés (2007.12.14.) Mőszaki Leírás GEOCOOP Mőszeripari Szövetkezet 1037 Budapest, Törökkı u. 5-7. Tel.: (1) 367 5961 Fax: (1) 430 0914 Alkalmazási terület Az RGE-01 távirányítású

Részletesebben

Mini DV Használati útmutató

Mini DV Használati útmutató Mini DV Használati útmutató Készülék leírása 1: Akasztó furat 2: Bekapcsoló 3: Mód 4:Klipsz 5:Micro SD 6:Tartó 7: Mini USB 8: Kamera 9:Felvétel 10: Státusz indikátor 11: Mikrofon Tartozékok 12: Állvány

Részletesebben

HF-DVR H.264 Hálózati Rögzítő. Felhasználói kézikönyv

HF-DVR H.264 Hálózati Rögzítő. Felhasználói kézikönyv HF-DVR H.264 Hálózati Rögzítő Felhasználói kézikönyv Bevezető Ez a felhasználói kézikönyv a HF-DVR5704T 4 csatornás H.264 tömörítésű hálózati rögzítő használatát mutatja be. Nem tér ki az eszköz telepítésére,

Részletesebben

ASZTALI DIGITÁLIS VIDEÓRÖGZÍTİ EVD-04/025A1MJU FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

ASZTALI DIGITÁLIS VIDEÓRÖGZÍTİ EVD-04/025A1MJU FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ASZTALI DIGITÁLIS VIDEÓRÖGZÍTİ EVD-04/025A1MJU FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV TARTALOM 1-2 - 3-4 - 5-6 - 7-8 - 9 - JELLEMZİK...2 MŐSZAKI ADATOK...3 KEZELİSZERVEK ÉS CSATLAKOZÓK...4 Hátlap...4 Elılap...5 MENÜRENDSZER...6

Részletesebben

GOKI GQ-8505B 8 CSATORNÁS KÉPOSZTÓ. Felhasználói kézikönyv

GOKI GQ-8505B 8 CSATORNÁS KÉPOSZTÓ. Felhasználói kézikönyv GOKI GQ-8505B 8 CSATORNÁS KÉPOSZTÓ Felhasználói kézikönyv Műszaki jellemzők - Egyszerre 4/8 kamera csatlakoztatható Állítható fényerő, kontraszt, telítettség, színárnyalat és élesség - Magas felbontás

Részletesebben

TC-DVR SS3016. Digitális videó rögzítő. Felhasználói kézikönyv

TC-DVR SS3016. Digitális videó rögzítő. Felhasználói kézikönyv TC-DVR SS3016 Digitális videó rögzítő Felhasználói kézikönyv V1.0 Minden jog fenntartva FIGYELEM Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a digitális videórögzítőt. A DVR használata előtt olvassa el figyelmesen

Részletesebben

Disk Station. DS209j, DS209, DS209+, DS209+II. Gyors telepítési útmutató

Disk Station. DS209j, DS209, DS209+, DS209+II. Gyors telepítési útmutató Disk Station DS209j, DS209, DS209+, DS209+II Gyors telepítési útmutató BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK Kérjük, hogy használat előtt gondosan olvassa el ezeket a biztonsági utasításokat, és a jövőbeli felhasználás

Részletesebben

CPZ504 PTZ Kamera Felhasználói kézikönyv

CPZ504 PTZ Kamera Felhasználói kézikönyv CPZ504 PTZ Kamera Felhasználói kézikönyv Biztonsági előírások FIGYELMEZTETÉS ÁRAMÜTÉS VESZÉLYE! Áramütés elkerülése érdekében óvja a készüléket esőtől és párás környezettől. A készüléket csak a megjelölt

Részletesebben

WiLARM-MICRO GSM Modul Telepítői Útmutató Verzió: 2.0

WiLARM-MICRO GSM Modul Telepítői Útmutató Verzió: 2.0 Verzió: 2.0 Tartalomjegyzék WiLARM-MICRO... 1... 1 A GSM modul működése, főbb funkciói... 3 A modul részei... 3 Mini USB csatlakozó... 3 Sorkapcsok... 3 Tápellátás... 3 Bemenetek... 3 LEDek... 4 LEDek

Részletesebben

Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez.

Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez. Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez. Működési feltételek A felhasználói útmutató ios V7.0.4 verziószámú operációs rendszer felhasználásával készült. Az applikáció telepítése 1. Az App

Részletesebben

Használati útmutató. PNI House IPMAX POE ONE készlet IP térfigyelő kamera

Használati útmutató. PNI House IPMAX POE ONE készlet IP térfigyelő kamera Használati útmutató PNI House IPMAX POE ONE készlet IP térfigyelő kamera 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. Főbb jellemzők... 3 2. Használati utasítás......3 3. Szoftver használata......5 4. Ellenőrző megfigyelő kamera

Részletesebben

Disk Station DS509+ Gyors telepítési útmutató

Disk Station DS509+ Gyors telepítési útmutató Disk Station DS509+ Gyors telepítési útmutató BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK Kérjük, hogy használat előtt gondosan olvassa el ezeket a biztonsági utasításokat, és a jövőbeli felhasználás céljából tartsa ezt a kézikönyvet

Részletesebben

Mőszaki Leírás. GSM átjelzı berendezés ( ) RGE-01 VERZIÓ 4

Mőszaki Leírás. GSM átjelzı berendezés ( ) RGE-01 VERZIÓ 4 VERZIÓ 4 RGE-01 GSM átjelzı berendezés (2009.10.08.) Mőszaki Leírás GEOCOOP Mőszeripari Szövetkezet 1145 Budapest, Szugló u. 54. Tel.: (1) 367 5961 Fax: (1) 430 0914 Alkalmazási terület Az RGE-01 távirányítású

Részletesebben

Az Ön kézikönyve STRONG SRT 50 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3231706

Az Ön kézikönyve STRONG SRT 50 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3231706 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató STRONG SRT 50. Megtalálja a választ minden kérdésre az STRONG SRT 50 a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

SA-2121 DVR Felhasználói Kézikönyv

SA-2121 DVR Felhasználói Kézikönyv SA-2121 DVR Felhasználói Kézikönyv Üdvözöljük Köszönjük, hogy a mi készülékünket választotta! A kézikönyv szemléletesen mutatja be a készülék telepítésének lépéseit, és használatát. Megismerheti a készülék

Részletesebben

Elektronic Ah-Counter

Elektronic Ah-Counter Elektronic Ah-Counter GGAh-10 P10 E 1.1 1. Általános ismertetı A GGAh-10 - P10 jelő amperóra számláló a galvanizáló iparban szokásos töltésmennyiségek mérésére alkalmas, és IP 65 tömítettségő átlátszó

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI ÚTMUTATÓ ASZTALI DIGITÁLIS VIDEORÖGZÍTŐ. 4 Csatornás

ÜZEMELTETÉSI ÚTMUTATÓ ASZTALI DIGITÁLIS VIDEORÖGZÍTŐ. 4 Csatornás ÜZEMELTETÉSI ÚTMUTATÓ ASZTALI DIGITÁLIS VIDEORÖGZÍTŐ 4 Csatornás 1 Tartalomjegyzék ELŐLAP... 3 HÁTLAP... 4 ÜZEMBEHELYEZÉS... 5 MEGJELENÍTÉS... 7 Teljes és osztott képernyős megjelenítés... 7 Képkimerevítés...

Részletesebben

ivms-4200 kliensszoftver

ivms-4200 kliensszoftver ivms-4200 kliensszoftver Felhasználói segédlet v1.02 2012.11.21. HU 1. TARTALOM 1. Tartalom... 2 2. Bevezető... 2 2.1. Felhasználás... 2 2.2. Hardverigény... 2 3. Használat... 3 3.1. Vezérlőpult... 3 3.2.

Részletesebben

Általános használati útmutató Videosec rögzítőkhöz

Általános használati útmutató Videosec rögzítőkhöz Általános használati útmutató Videosec rögzítőkhöz 1 Tartalomjegyzék 2 Telepítés és csatlakoztatás... 3 2.1 Tartozékok ellenőrzése... 3 2.2 Merevlemez telepítése... 3 2.2.1 Merevlemez választás... 3 2.2.2

Részletesebben

Garázskapu nyitó. Kezelési útmutató

Garázskapu nyitó. Kezelési útmutató RoboBox 50 Garázskapu nyitó Kezelési útmutató Mozgatható tömeg 50 kg Beállítható kimeneti teljesítmény korlát Távvezérlı tanuló funkció Gyors hajtásmegszakítási lehetıség Könnyő telepíthetıség 1 MŐSZAKI

Részletesebben

Escort-FL/FC TDVR-04. Videó felvevő és lejátszó készülék. Felhasználói leírás a rendszer közvetlen kezeléséhez

Escort-FL/FC TDVR-04. Videó felvevő és lejátszó készülék. Felhasználói leírás a rendszer közvetlen kezeléséhez Escort-FL/FC TDVR-04 Videó felvevő és lejátszó készülék Felhasználói leírás a rendszer közvetlen kezeléséhez Trinus Systems, Inc. 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. A rögzítő bekapcsolása, napi kezdeti lépések 3 2.

Részletesebben

DVR Gyorsbeállítás. Üdvözöljük! Lássunk hozzá! Olvasd el! Ismerje meg a DVR -jét. Mi mit jelent? A kamerák csatlakoztatása

DVR Gyorsbeállítás. Üdvözöljük! Lássunk hozzá! Olvasd el! Ismerje meg a DVR -jét. Mi mit jelent? A kamerák csatlakoztatása DVR Gyorsbeállítás Olvasd el! Üdvözöljük! Lássunk hozzá! Ismerje meg a DVR -jét Mi mit jelent? A kamerák csatlakoztatása Csatlakozás az otthoni hálózathoz Az egér csatlakoztatása A DVR csatlakoztatása

Részletesebben

DIGITÁLIS VIDEÓRÖGZÍTŐ

DIGITÁLIS VIDEÓRÖGZÍTŐ SPECIÁLIS MEGJEGYZÉSEK DIGITÁLIS VIDEÓRÖGZÍTŐ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kérjük, figyelmesen olvassa el az útmutatót használat előtt, és őrizze meg, hogy a későbbiekben is segítségére legyen. AVC 790_manual_V0.91

Részletesebben

H.264 Video rögzítő gyors használati útmutató. v1.0

H.264 Video rögzítő gyors használati útmutató. v1.0 H.264 Video rögzítő gyors használati útmutató v1.0 A készülék felépítése Előlap Vezérlő gombok 1 LOCK élőkép módban minden hozzáférés blokkolása 2 MUTE élőkép módban hang némítása 3 BACKUP élőkép módban

Részletesebben

1. Kaputábla és funkciói. 2. Kaputábla leírása -3- Megjegyzés: DT592 kaputábla két nyomógombos. Kamera LED. Hangszóró

1. Kaputábla és funkciói. 2. Kaputábla leírása -3- Megjegyzés: DT592 kaputábla két nyomógombos. Kamera LED. Hangszóró DT591 DT592 Tartalomjegyzék 1. Kaputábla és funkciói...3 2. Kaputábla leírása...3 3. Zárnyitás műszaki paraméterei...4 4. Felszerelés...4 4.1 Felszerelés esővédő nélkül...4 4.2 Felszerelés esővédővel...5

Részletesebben

HF-DVR 1004 H.264 Hálózati Rögzítő. Felhasználói kézikönyv

HF-DVR 1004 H.264 Hálózati Rögzítő. Felhasználói kézikönyv HF-DVR 1004 H.264 Hálózati Rögzítő Felhasználói kézikönyv Általános jellemzők Fejlett H.264 tömörítés. A továbbfejlesztett szűrőnek köszönhetően 30%-os adatmennyiség csökkenés. 4xD1 valós rögzítés. Egyidejűleg

Részletesebben

DVR M8A - 8 csatornás DVR M16A - 16 csatornás digitális képrögzítő. rövid kezelési leírása

DVR M8A - 8 csatornás DVR M16A - 16 csatornás digitális képrögzítő. rövid kezelési leírása DVR M8A - 8 csatornás DVR M16A - 16 csatornás digitális képrögzítő rövid kezelési leírása Tel: 2960700 www.trioda.hu 1 Előlapi kezelők (8) (9) (12) (13) (14) (15) (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (10) (11)

Részletesebben

Karóra FULL HD rejtett kamerával Használati útmutató:

Karóra FULL HD rejtett kamerával Használati útmutató: ! Karóra FULL HD rejtett kamerával Használati útmutató: A szállító elérhetősége: SHX Trading s.r.o. V Háji 15, 170 00 Praha 7 1. oldal www.kemtech.hu # Fontos információk a berendezés vízállóságáról: Az

Részletesebben

AC-MF1W. RFID kártyaolvasó és kódzár. Felhasználói leírás

AC-MF1W. RFID kártyaolvasó és kódzár. Felhasználói leírás AC-MF1W RFID kártyaolvasó és kódzár Felhasználói leírás Tartalomjegyzék 1. Leírás... 3 1.1 Tulajdonságok... 3 1.2 Műszaki adatok... 3 1.3 Felszerelés... 3 1.4 Csatlakoztatás... 4 1.4.1 Bekötés... 4 1.4.2

Részletesebben

PC kártya és a szoftver telepítése, indítása után ( ID, jelszó : admin, admin)

PC kártya és a szoftver telepítése, indítása után ( ID, jelszó : admin, admin) PC kártya és a szoftver telepítése, indítása után ( ID, jelszó : admin, admin) Mozgásérzékelés beállítása Jobb klikk a beállítandó videó képén (pl: Channel1),a Channel configuration (videó csatorna konfigurációs

Részletesebben

4CH Real Time DVR. Felhasználói leírás

4CH Real Time DVR. Felhasználói leírás 4CH Real Time DVR Felhasználói leírás Tartalomjegyzék Figyelmeztetés...3 Csomag tartalma...3 Ismertetés...4 Termék tulajdonságai...4 Előlap...4 Hátlap...5 IR távvezérlő...5 Üzembehelyezés...7 Lemezmeghajtó

Részletesebben

A beállításokat a készülék menüjében találja. A menübe a képernyı job also sarkában lévı Menü

A beállításokat a készülék menüjében találja. A menübe a képernyı job also sarkában lévı Menü Tisztelt Ügyfelünk! Köszönjük, hogy a Samsung GT-S8300 típusú készüléket választotta. A web n walk portálon keresztül számos információt és szolgáltatást érhet el. Az MMS szolgáltatás használatával multimédia

Részletesebben

ICS-R4201_R8401_R16801 HDSDI DVR Felhasználói kézikönyv ver 1.0

ICS-R4201_R8401_R16801 HDSDI DVR Felhasználói kézikönyv ver 1.0 ICS-R4201_R8401_R16801 HDSDI DVR Felhasználói kézikönyv ver 1.0 1 Tartalom 1 A termék bemutatása... 3 1.1 Előlap és hátlap... 3 1.2 Távirányító... 7 1.3 Bejelentkezés... 8 1.4 Élőkép... 9 2 Keresés menüpont...

Részletesebben

SIOUX-RELÉ. Sioux relé modul telepítési leírás Szerkesztés MACIE0191

SIOUX-RELÉ. Sioux relé modul telepítési leírás Szerkesztés MACIE0191 SIOUX-RELÉ Sioux relé modul telepítési leírás Szerkesztés 1.2 20MACIE0191 1 Leírás 1.1 Leírás A Sioux-relé egy soros modul, amely tartalmaz egy master kártyát, amely maximum két slave kártyával bővíthető.

Részletesebben

Disk Station. DS109j,DS109, DS109+ Gyors telepítési útmutató

Disk Station. DS109j,DS109, DS109+ Gyors telepítési útmutató Disk Station DS109j,DS109, DS109+ Gyors telepítési útmutató BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK Kérjük, hogy használat előtt gondosan olvassa el ezeket a biztonsági utasításokat, és a jövőbeli felhasználás céljából

Részletesebben

UJJLENYOMAT OLVASÓ. Kezelői Kézikönyv

UJJLENYOMAT OLVASÓ. Kezelői Kézikönyv UJJLENYOMAT OLVASÓ Kezelői Kézikönyv 2 Funkció leírása Belépés programozási módba MESTER kód megváltoztatása Új felhasználói ujjlenyomat hozzáadása Felhasználói ujjlenyomat törlése F1/F2-S egyszerűsített

Részletesebben

Hálózati projektor használati útmutató

Hálózati projektor használati útmutató Hálózati projektor használati útmutató Tartalomjegyzék Előkészületek...3 Projektor csatlakoztatása a számítógéphez...3 Vezetékes kapcsolat... 3 A projektor távvezérlése LAN-on keresztül...5 Támogatott

Részletesebben

POOL BASIC EVO DOUBLE

POOL BASIC EVO DOUBLE POOL BASIC EVO DOUBLE Kezelési utasítás 2000 Szentendre,Kızúzó u. 24., Tel.:(26)500-692, Fax:(26)500-693 Honlap: http://www.szeusz.eu E-mail: kereskedelem@szeusz.eu A CSOMAG TARTALMA A. Pool Basic Double

Részletesebben

Gyors telepítési útmutató VIP X1600 modul

Gyors telepítési útmutató VIP X1600 modul VIP X1600 modul HU 2 Gyors telepítési útmutató VIP X1600 modul Figyelem A felhasználói útmutató fejezeteiben leírt biztonsági előírások ismerete nélkülözhetetlen. A felhasználói útmutatóban fontos információkat

Részletesebben

A fő menüpontok között a bal vagy jobb nyíllal mozoghatunk, Enter leütésére pedig megjelenik az adott menühöz tartozó tartalom.

A fő menüpontok között a bal vagy jobb nyíllal mozoghatunk, Enter leütésére pedig megjelenik az adott menühöz tartozó tartalom. AMI BIOS SETUP (ASRock 890GX, 890GM Pro3) Menü kezelése A fő menüpontok között a bal vagy jobb nyíllal mozoghatunk, Enter leütésére pedig megjelenik az adott menühöz tartozó tartalom. Menün belüli navigálás:

Részletesebben

VIP X1600 XFMD. Dekódermodul. Gyorstelepítési útmutató

VIP X1600 XFMD. Dekódermodul. Gyorstelepítési útmutató VIP X1600 XFMD Dekódermodul hu Gyorstelepítési útmutató 2 hu VIP X1600 XFMD A Gyorstelepítési útmutató utasításai a VIP X1600 XFMD dekódermodulra vonatkoznak.! VIGYÁZAT! Mindig tekintse át a szükséges

Részletesebben

EGYLAKÁSOS VIDEO KAPUTELEFON SZETT CP-JAV-K70 FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

EGYLAKÁSOS VIDEO KAPUTELEFON SZETT CP-JAV-K70 FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV EGYLAKÁSOS VIDEO KAPUTELEFON SZETT CP-JAV-K70 FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV TARTALOMJEGYZÉK 1. Jellemzők...3 2. A rendszer részei...4 3. Tartozékok...5 4. Telepítés...5 5. Bekötés...8 6. Működési leírás...11

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv SA-1389A Hálózati IP Kamera Felhasználói Kézikönyv 1. LED Jelzések 1. Hálózat jelző LED 2. Riasztás LED 3. Felvételt jelző LED 4. Riasztó élesítés LED 5. Infravörös vevő LED LED jelzés funkciók és jelentések:

Részletesebben

INTELLIGENS KERESÉS 3D PTZ VEZÉRLÉS INSTANT PLAYBACK EXTRÉM GYORS, ERGONOMIKUS MENÜ PC/MOBIL KLIENS FELHŐ ALAPÚ ELÉRÉS PUSH ÜZENETEK GYÁRTÓI DDNS

INTELLIGENS KERESÉS 3D PTZ VEZÉRLÉS INSTANT PLAYBACK EXTRÉM GYORS, ERGONOMIKUS MENÜ PC/MOBIL KLIENS FELHŐ ALAPÚ ELÉRÉS PUSH ÜZENETEK GYÁRTÓI DDNS 2017 Q2 DVR-NVR Legfontosabb közös tulajdonságok INSTANT PLAYBACK INTELLIGENS KERESÉS 3D PTZ VEZÉRLÉS Instant (azonnali) Playback használatával akár 5 másodperctől 5 percig terjedő, az eseményt megelőző

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

ET-DVR-04100DA2, ET-DVR-08200CA2, ET-DVR16400CA2 DVR-ek telepítési útmutatója

ET-DVR-04100DA2, ET-DVR-08200CA2, ET-DVR16400CA2 DVR-ek telepítési útmutatója ET-DVR-04100DA2, ET-DVR-08200CA2, ET-DVR16400CA2 DVR-ek telepítési útmutatója 1. ÓVINTÉZKEDÉSEK Kérjük vegye figyelembe és tartsa be a következő óvintézkedéseket, hogy elkerülje a nem megfelelő működés

Részletesebben

ADVR-0410H1/0410H1W 4 csatornás ADVR-0820H1/0820H1W 8 csatornás ADVR-1640H1W 16 csatornás. Digitális Video Rögzítő. Üzembe helyezési útmutató V1.

ADVR-0410H1/0410H1W 4 csatornás ADVR-0820H1/0820H1W 8 csatornás ADVR-1640H1W 16 csatornás. Digitális Video Rögzítő. Üzembe helyezési útmutató V1. ADVR-0410H1/0410H1W 4 csatornás ADVR-0820H1/0820H1W 8 csatornás ADVR-1640H1W 16 csatornás Digitális Video Rögzítő Üzembe helyezési útmutató V1.1 Tartalomjegyzék 1. Üzembe helyezés... 4 1.1 HDD beszerelése...

Részletesebben

Kezelési Útmutató DVR 411M Digitális rögzítő. (Cserélhető HDD-vel)

Kezelési Útmutató DVR 411M Digitális rögzítő. (Cserélhető HDD-vel) Kezelési Útmutató DVR 411M Digitális rögzítő. (Cserélhető HDD-vel) 1. Tartalomjegyzék: 1. Tartalomjegyzék... 3 2. A készülék bemutatása...4 3. A DVR üzembe helyezése...5 A. Csatlakoztatás a monitorhoz...5

Részletesebben

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók működése...4 4. Belső hívások...4 5. Felhasználói beállítások

Részletesebben

ALCOR HD-2500 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

ALCOR HD-2500 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ ALCOR HD-2500 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Fontos biztonsági figyelmeztetések 1) Olvassa el ezeket az utasításokat! Figyelem! FIGYELMEZTETÉS ÁRAMÜTÉS VESZÉLY! KINYITNI TILOS! Ez a jel veszélyes feszültség meglétére

Részletesebben