Az adatlap kitöltéséhez és nyomtatásához készítettük elő az ebben a munkafüzetben található munkalapokat.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Az adatlap kitöltéséhez és nyomtatásához készítettük elő az ebben a munkafüzetben található munkalapokat."

Átírás

1

2

3

4 Kitöltési útmutató Az adatlap kitöltéséhez és nyomtatásához készítettük elő az ebben a munkafüzetben található munkalapokat. Az adatok több lépésben kerülnek értékelésre és felhasználásra. Technikailag ez csak úgy lehet a lapokon nem módosítanak, a lapokat kitöltés előtt nem másolják át más helyre, s a lapokon ta utasításokat betartják. Észrevételeiket, megjegyzéseiket, ezen a munkalapon, alább, a zöld cellában adhatják meg szöv Ha megjegyzésük valamelyik konkrét helyhez kapcsolódik, akkor kérjük adja meg pontosan, me Az adatlap kitöltése: Adatokat, válaszokat a zöld hátterű helyekre várunk. Ezek között a TAB billentyűvel is lépkedhe A munkalapokat védelemmel láttuk el, ez biztosíthatja hogy egységesen feldolgozható adatok keletkezzenek. Kérjük, a kivágás és beillesztés parancsokat sehol ne használja! (Csak a másolás, érték beillesz törlés parancsokat, ezek kombinációjával is minden elérhető.) Több helyen az adatokat választólistákból tudja megadni, melyek az adott cella kijelölésekor a c oldalán megjelenő nyíl segítségével gördíthetők le. Ilyenek a településnevek, illetve egyes egyé Kérjük NE nevezze át a munkalapokat. A kitöltés során kérjük, az alábbiakat vegye figyelembe: Az Adatlapokat tagintézményenként kell kitölteni az Együttműködési Megállapodás(ok) számán megfelelően Az Adatlap 1-et a fenntartónak, a(z) ( tag)intézményvezetőnek és a tanácsadónak kell aláírnia; a t csak a(z) (tag)intézményvezetőnek.

5 - lehetőleg a táblázat minden celláját töltse ki; - a legördülő listákból csak annyit válasszon, amennyi az Önök intézményére jellemző, (pl. egyfajta dokumentációt vezetnek valamilyen területen, akkor azt az egyet jelölje meg, a több vál lehetőség), amennyiben nincs, azt hagyja üresen ; - ahol százalékos vélemény megadását kérjük, ott elsősorban ne a teljesített tevékenységi hanem a tevékenység minőségi oldalát vegye figyelembe; - az elkészítés során az intézményében meglévő dokumentációra, tényekre alapozzon; - rövid, tömör, pontos megfogalmazásokra törekedjen; - a tevékenységek megjelenítése, felsorolása során intézménye pozitívumait, eredményeit e azokat az alapokat jelenítse meg, melyekre a fejlesztés során majd építkezni tud; - kérjük, hogy a fejlesztendő területeket pontosan határozza meg, mert ez a kiindulási alapj tervezésnek; - nyomtatáskor ügyeljen arra, hogy 1-1- oldal teljes szélességében nyomtatódjon B24(oldaltö segítségével); A kitöltött adatlapokat küldjék el június 30-ig elektronikusan az integracio@educatio.hu c Kérjük, az Intézményi önértékekelést en és papír alapon is,1 példányban juttassák el az in szerződésben álló IPR-szolgáltatónak. A pénzügyi elszámolást csak az OKMT-nek kell elküldeni! Köszönjük az együttműködést! Megjegyzések, észrevételek:

6

7 7. oldal, összesen: 22 Adatlap 1. Intézmény neve: Intézmény települése: Intézmény irsz.: Intézmény utca/házszám: Dob utca 4-8. Az intézményi önértékeléshez általános iskolák részére A 2008/2009-es tanévre vonatkozó adatokat mindenhol tagintézményi szinten kérjük megadni! Csongrádi Kistérség Általános Iskolák, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat, Diákotthon és Átmeneti Otthon Csongrád 6640 Intézmény OM azonosítója: Együttműködési Megállapodás száma: Tagintézmény neve: 2009/2134 Szent László Általános Iskola Tagintézmény települése: Csanytelek Tagintézmény irányítószáma: 6647 Tagintézmény utca/házszám: Szent László utca 4/a Mióta igényel az intézmény integrációs vagy képességkibontakoztató támogatást? Hány főre igényelt a tagintézmény integrációs támogatást? Hány főre igényelt a tagintézmény képességkibontakoztató támogatást? Hány főre vett igénybe (tényleges, elszámolt létszám) a tagintézmény integrációs vagy képesség-kibontakoztató támogatást? integrációs támogatás: (fő) 0 50 képesség-kibontakoztató támogatás: (fő) 0 50 Adathiány ebben a sorban! 1. Módszertani képzéseken való részvétel biztosítása A 2008/2009. tanévben az integrációt támogató pedagógiai, módszertani képzettséget szerző további pedagógusok tervezett száma a fenntartó intézményében. Az intézményben, dolgozó ilyen végzettséggel már rendelkező és a tervezett képzettséget szerző pedagógusok együttes száma és aránya (jelenlegi képzettek/ tervezettek): januári önkorrekció adatai júniusi adat Eltérés (fő) Az eltérés indoklása fő A tantestület valamennyi tagja részt vett a továbbképzésen.

8 8. oldal, összesen: 22 % 71,0 % 100,0 % 2. Tanórán kívüli programokban részt vevő tanulók száma A 2008/2009-es tanévre a tervezett tanórán kívüli programok (pl. szakkör, továbbtanulásra-pályaválasztásra való felkészítés, belső patrónusi rendszer stb.) megnevezése, az ezekben részt vevő HHH tanulók száma a nem HHH tanulók számához viszonyítva januári önkorrekció adatai januári önkorrekció adatai júniusi adat júniusi adat Megnevezése: arány %-ban Megnevezése: arány %-ban Az eltérés indoklása továbbtanulásra, pályaválasztásra való felkészülés énekkar 20,0 % továbbtanulásra, pályaválasztásra való felkészülés 11,5 % 6,0 % énekkar 9,0 % A tanévben a 7. és a 8. osztályra terveztük, amelyből az anyagi lehetőségek miatt csak a 8. osztály valósult meg. Több gyerek íratkozott be a szakkörbe. foto és média szakkör 6,0 % foto és média szakkör 13,0 % Több gyerek íratkozott be a szakkörbe. színjátszás 6,0 % színjátszás 11,0 % Több gyerek íratkozott be a szakkörbe. informatika 12,0 % informatika 20,0 % Több gyerek íratkozott be a szakkörbe. tömegsport 20,0 % tömegsport 25,0 % Több gyerek íratkozott be a szakkörbe.

9 9. oldal, összesen: Az intézmény különböző, a lemorzsolódást jelző mutatói A 2008/2009-es tanévre becsült évfolyamismétlők száma, aránya a fenntartó a támogatást igénylő intézményében tanulók számához viszonyítva, ebből a HHH tanulók becsült száma, aránya az adott intézményben tanuló összes HHH tanulóhoz viszonyítva januári önkorrekció adatai júniusi adat Eltérés (tanuló) Az eltérés indoklása száma arány %- ban HHH tanulók száma arány %- ban 2,0 % 3,0 % ,5 % 8,0 % száma Valamennyi tanuló javítóvizsgára kötelezett. Pillanatnyilag nem tudni, hogy hányan lesznek évismétlők. Valamennyi tanuló javítóvizsgára kötelezett. Pillanatnyilag nem tudni, hogy hányan lesznek évismétlők. A 2008/2009-es tanévre becsült magántanulók száma, aránya a fenntartó a támogatást igénylő intézményében tanulók számához viszonyítva, ebből a HHH tanulók száma, aránya az összes HHH tanulóhoz viszonyítva januári önkorrekció adatai júniusi adat Eltérés (tanuló) Az eltérés indoklása arány %- ban HHH tanulók száma arány %- ban 1,0 % 1,0 % ,7 % 2,5 % A 2008/2009-es tanévben a 250 óránál többet mulasztott HHH tanulók becsült száma, aránya a fenntartó a támogatást igénylő intézményében tanulók számához viszonyítva januári önkorrekció adatai júniusi adat Eltérés (tanuló) Az eltérés indoklása száma A tanuló nem hiányzott ennyi órát. arány %- ban 2,7 % 0,0 % 4. Az intézmény továbbtanulási mutatói 2008/2009-es tanévre tervezett az érettségit adó középiskolában továbbtanuló HHH tanulók becsült száma, aránya, a fenntartó a támogatást igénylő intézményében tanulók számához viszonyítva januári önkorrekció adatai júniusi adat Eltérés (tanuló) Az eltérés indoklása száma arány %- ban HHH tanulók száma arány %- ban 60,0 % 69,0 % ,0 % 33,0 % Több tanulót vettek fel.

10 10. oldal, összesen: Szervezett szülői kapcsolattartás gyakorisága és résztvevők száma A 2008/2009-es tanévben tervezett szülői találkozások gyakorisága/száma, a HHH tanulók szüleinek tervezett részvételi aránya a nem HHH gyermekek szülei részvételének mértékéhez viszonyítva januári önkorrekció adatai júniusi adat Eltérés Az eltérés indoklása gyakorisága: gyakorisága: száma arány %- ban 15,0 % 15,0 % 6. Szaktanári ellátottság A 2008/2009-as tanévben a Kt ában foglaltaknak nem megfelelő végzettséggel és szakképzettséggel rendelkező pedagógusok által megtartott órák tervezett száma az összes megtartott óra számához viszonyítva januári önkorrekció adatai júniusi adat Eltérés Az eltérés indoklása arány %- ban 0,0 % 0,0 % Dátum: (Pl. : ) tagintézményvezető P.H Az IPR-szaktanácsadó az eltérések indoklását elfogadja (amennyiben releváns) : Tanácsadói javaslat az eltérések indoklásának elfogadásával kapcsolatban (amennyiben releváns) : igen fenntartó P.H Dátum: (Pl. : )

11 11. oldal, összesen: 22 IPR szaktanácsadó aláírása

12 Adatlap 2. az intézményi önértékeléshez általános iskolák részére A 2008/2009-es tanévre vonatkozó adatokat mindenhol tagintézményi szinten kérjük megadni! Intézmény neve: Intézmény települése: Csongrádi Kistérség Általános Iskolák, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat, Diákotthon és Átmeneti Csongrád Otthon Intézmény irsz.: 6640 Intézmény utca/házszám: Dob utca 4-8. Intézmény OM azonosítója: EM száma: 2009/2134 Tagintézmény neve: Tagintézmény települése: Szent László Általános Iskola Csanytelek Tagintézmény irányítószáma: 6647 Tagintézmény utca/házszám: Szent László utca 4/a I. Az iskolai integrációs program intézményi dokumentációja 1. Az intézmény alapító okirata tartalmazza-e a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók képességkibontakoztató, integrációs felkészítését? 2. Az intézmény SzMSz-e tartalmazza-e a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók képességkibontakoztató, integrációs felkészítéssel kapcsolatos feladatokat? 3. Az intézmény Házirendje tartalmazza-e a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók képességkibontakoztató, integrációs felkészítéshez kapcsolódó feladatok rendjét? 4. Pedagógiai program tartalmazza-e az IPR elemeit? a) nevelési program tartalmazza-e az IPR elemeit? b) helyi tanterv tartalmazza-e az IPR elemeit? ba) a multikulturális oktatás beépült-e a helyi tantervbe 5. Minőségirányitási program tartalmazza-e az IPR elemeit? a) az intézményben létezik tanári együttműködésekre épülő értékelési rendszer 6. Tanévi munkaterve tartalmazza-e az IPR elemeit? 7. Éves beiskolázási munkaterv tartalmazza-e az IPR elemeit? 8. Készült-e iskolai integrációs program (amely tartalmazza a helyzetelemzésre épülő célokat, tevékenységeket, a várható eredményeket)? 12. oldal, összesen: 22

13 II. Az iskolai integrációs programhoz kapcsolódó főbb tevékenységek II.a II.a 1. Működött-e a tagintézményben a 2008/2009-es tanévben: Működött-e a tagintézményben a 2008/2009-es tanévben: Munkacsoportban Kérjük, válassza ki! (/ ) Egyéni feladat megbízásként Kérjük, válassza ki! A 9/2008. (III.29.) OKM rendelet 1. sz. melléklete alapján finanszírozta a tevékenységet? Kérjük, válassza ki! A 138/1992. (X.8.) Korm. Rendelet 15/A. (4) bekezdés alapján finanszírozta a tevékenységet? Kérjük, válassza ki! Kérjük, röviden sorolja fel a munkacsoport által végzett főbb tevékenységeket! 1. IPR menedzsment? IPR alapú tagintézmény fejlesztés koordinálása, IPR program és munkaterv megalkotása, továbbképzések szervezése, óralátogatás, IPR feltételeinek kialakítása. 2. Iskolai környezeti munkacsoport (IKCS)? 3. Óvoda-iskola átmenetet segítő munkacsoport? 4. Általános iskola- középiskola átmenetet segítő munkacsoport? _ leendő első osztályosok meglátogatása az óvodában, óvodai rendezvényeken való részvétel, nyílt óra szervezése a leendő első osztályosoknak az iskolában pályaválasztási tanácsadás 5. Módszertani adaptációt segítő munkacsoport? _ 6. Mérési munkacsoport? tagintézményi mérések lebonyolítása, tesztek összeállítása 7. Fejlesztési munkacsoport? egyéni fejlesztés a fejlesztési tervekben meghatározott feladatok szerint 8. munkacsoport? _ II.a 2. A tevékenység dokumentációs formája. Kérjük, válasszon a legördülő listából! Az Öt legjellemzőbb dokumentáció nevét választhatja ki. 1. IPR menedzsment? Jegyzőkönyv Beszámoló Munkaterv 2. Iskolai környezeti munkacsoport (IKCS)? 3. Óvoda-iskola átmenetet segítő munkacsoport? Jelenléti ív Meghívó 4. Általános iskola- középiskola átmenetet segítő munkacsoport? Meghívó 5. Módszertani adaptációt segítő munkacsoport? 6. Mérési munkacsoport? Beszámoló 7. Fejlesztési munkacsoport? Foglalkozási terv 8. munkacsoport? 13. oldal, összesen: 22

14 II.a 3. A tevékenységben résztvevők köre. Kérjük, válasszon a legördülő listából! Az Öt legjellemzőbb résztvevői kört választhatja ki. 1. IPR menedzsment? Intézményvezető Intézményvezető-helyettes Tanító Tanár Gyermek- és ifjúságvédelmi felelős 2. Iskolai környezeti munkacsoport (IKCS)? Tanító 3. Óvoda-iskola átmenetet segítő munkacsoport? Tanár 4. Általános iskola- középiskola átmenetet segítő munkacsoport? 5. Módszertani adaptációt segítő munkacsoport? Munkaközösség-vezető 6. Mérési munkacsoport? Fejlesztő pedagógus Tanár Tanító 7. Fejlesztési munkacsoport? 8. munkacsoport? II.b.1. Kérjük, válassza ki! (/ ) A 9/2008. (III.29.) OKM rendelet 1. sz. melléklete alapján finanszírozta a tevékenységet? Kérjük, válassza ki! A 138/1992. (X.8.) Korm. Rendelet 15/A. (4) bekezdés alapján finanszírozta a tevékenységet? Kérjük, válassza ki! Kérjük, röviden sorolja fel a témához kapcsolódó főbb tevékenységeit! (A továbbképzés esetében kérjük, a képzés címét megadni!) Kérjük, adja meg az egyes továbbképzésen részt vevők létszámát is! 1. Részt vettek a pedagógusok regionális szakmai műhelyeken? 2. Részt vettek a pedagógusok az IPR alkalmazáshoz szükséges továbbképzéseken? 3. Megtörtént-e a célcsoportba tartozó tanulók középfokú iskolai továbbhaladásának elősegítése? Memóriatechnikák és tanulási módszerek alkalmazásának lehetőségei az általános iskolai oktatás és nevelés során - 20 fő pályaorientációs foglalkozások órai keretek között, egyéni mentorálás 4. Megvalósultak-e az egyéni fejlesztési tervek elkészítésével kapcsolatos szakmai feladatok? tájékoztatás, segítség az egyéni fejlesztési tervek tartalmával és elkészítésével kapcsolatban 5. tevékenység? 14. oldal, összesen: 22

15 II.b. 2. A tevékenység dokumentációs formája. Kérjük, válasszon a legördülő listából! Az Öt legjellemzőbb dokumentáció nevét választhatja ki. 1. Részt vettek a pedagógusok regionális szakmai műhelyeken? 2. Részt vettek a pedagógusok az IPR alkalmazáshoz szükséges továbbképzéseken? 3. Megtörtént-e a célcsoportba tartozó tanulók középfokú iskolai továbbhaladásának elősegítése? 4. Megvalósultak-e az egyéni fejlesztési tervek elkészítésével kapcsolatos szakmai feladatok? Tanúsítvány Beszámoló 5. tevékenység? II.b. 3. A tevékenységben résztvevők köre. Kérjük, válasszon a legördülő listából! Az Öt legjellemzőbb résztvevői kört választhatja ki. 1. Részt vettek a pedagógusok regionális szakmai műhelyeken? 2. Részt vettek a pedagógusok az IPR alkalmazáshoz szükséges továbbképzéseken? 3. Megtörtént-e a célcsoportba tartozó tanulók középfokú iskolai továbbhaladásának elősegítése? Intézményvezető intézményvezetőhelyettes Munkaközösség-vezető Tanító Tanár Tanár 4. Megvalósultak-e az egyéni fejlesztési tervek elkészítésével kapcsolatos szakmai feladatok? Munkaközösségvezető Tanár Tanító 5. tevékenység? II.c Megvalósítottak-e pályaorientációs és továbbtanulást elősegítő programokat? Kérjük válassza ki! Tevékenység megnevezése, felsorolása Szakmacsoportok megismertetése Pályaalkalmassági vizsgálatok Továbbtanulást elősegítő tájékoztatók, éspedig: Pályaorientáció középiskolák referenseinek előadásai foglalkozások az iskolában 15. oldal, összesen: 22

16 II. c A pályaorientációs és továbbtanulást elősegítő programok dokumentációs formája. Kérjük, válasszon a legördülő listából! Az Öt legjellemzőbb dokumentáció nevét választhatja ki. Szakmacsoportok megismertetése Pályaalkalmassági vizsgálatok Továbbtanulást elősegítő tájékoztatók Pályaorientáció Napló Napló II.d.1. Kérjük válassza ki! Tevékenység megnevezése, felsorolása 1. Szerveztek-e projektnapokat a tanév során? 2. Részt vettek-e a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók kulturális rendezvényeken? egészséghét színházlátogatás II.d. 2. A tevékenység dokumentációs formája. Kérjük, válasszon a legördülő listából! Az Öt legjellemzőbb dokumentáció nevét választhatja ki. 1. projektnap 2. kulturális rendezvény Beszámoló II.e. 1. Sor került-e pedagógiai szakszolgáltatások igénybevételére? (Ktv a alapján) Kérjük válassza ki! Tevékenység megnevezése, felsorolása Gyógypedagógiai tanácsadás Fejlesztő felkészítés Nevelési tanácsadás Logopédiai ellátás Továbbtanulási-pályaválasztási tanácsadás Gyógytestnevelés órai keretek között órai keretek között heti két alaklommal órai keretek között három alkalommal órai keretek között heti három alkalommal 16. oldal, összesen: 22

17 II.e. 2. A tevékenység dokumentációs formája. Kérjük, válasszon a legördülő listából! Az Öt legjellemzőbb dokumentáció nevét választhatja ki. Gyógypedagógiai tanácsadás Fejlesztő felkészítés Nevelési tanácsadás Logopédiai ellátás Továbbtanulási-pályaválasztási tanácsadás Gyógytestnevelés Napló Napló Napló Napló II.f Részt vettek-e a pedagógusok hospitáláson más intézmény(ek)ben? 2. Részt vettek-e a pedagógusok konferencián, szakmai fórumon? Kérjük válassza ki! Tevékenység megnevezése, felsorolása Hódmezővásárhelyen egy IPR-t folytató iskola meglátogatása Támogatások, intézkedések az esélyteremtés, hátránykompenzálás érdekében II.f. 2. A tevékenység dokumentációs formája. Kérjük, válasszon a legördülő listából! Az Öt legjellemzőbb dokumentáció nevét választhatja ki. 1. Részt vettek-e a pedagógusok hospitáláson más intézmény(ek)ben? 2. Részt vettek-e a pedagógusok konferencián, szakmai fórumon? III. Együttműködések - partneri kapcsolatok III. a. Partnerségi kapcsolatok a tagintézményben Készült-e Készült-e terv a együttműködési találkozók megállapodás? ütemezésére? Kérjük, Kérjük, Válassza ki! válassza ki! Milyen gyakoriságúak a találkozók? Kérjük, válassza ki! A partnerkapcsolatot eredményesnek ítéli meg? Kérjük, válassza ki! Kérjük, értékelje, hogy az Önök tagintézménye az as skálán hol tart? Vegye figyelembe a minőségi szempontokat! A megfelelő százalékos értéket számmal írja be! 1. Szülői házzal Havonta Részben Kisebbségi Önkormányzattal 3. Civil szervezetekkel Havonta Részben Középfokú oktatási intézményekkel 5. Gyermekjóléti és családsegítő szolgálattal Évente Részben 10 Havonta Részben Szakmai és szakszolgálatokkal Hetente oldal, összesen: 22

18 III.a 1. A tevékenység dokumentációs formája. Kérjük, válasszon a legördülő listából! Az Öt legjellemzőbb dokumentáció nevét választhatja ki. 1. Szülői házzal Jelenléti ív 2. Kisebbségi Önkormányzattal 3. Civil szervezetekkel 4. Középfokú oktatási intézményekkel 5. Gyermekjóléti és családsegítő szolgálattal Meghívó Meghívó 6. Szakmai és szakszolgálatokkal III. b. Kérjük, határozza meg, hogy a következő tanévben mely területe(ke)n szükséges fejlesztenie! Hatékonyabb együtt működés a civil szervezetekkel, a középfokú oktatási intézményekkel. Iskolapszichológia megteremtése. IV. Az iskolai integrációs program tartalmi elemei IV.a. Vannak-e az Önök tagintézményében a tanítás-tanulási folyamatot fejlesztő programok és tevékenységek? Kérjük, válassza ki! Milyen gyakoriak a foglalkozások? Kérjük, válassza ki! 1. Önálló tanulási képességet kialakító program 2. Önálló tanulást segítő saját kidolgozású program 3. Tanulási motivációt erősítő és fenntartó programok 4. Tantárgyi képességfejlesztő programok, szakkörök 5. tantárgyi képességkfejlesztő programok, szakkörök (szabadidős tevékenységek) 6. Önálló művészeti programok 7. Komplex művészeti programok 8. Tematikus programok 9. Mentálhigénés programok Hetente Havonta Hetente Hetente Hetente Havonta 10. Közösségfejlesztő, közösségépítő programok 11. Előítéletek kezelését szolgáló programok 12. Multikulturális tartalmak megjelenése projektekben 13. Diákönkormányzati programok 14. Tanodai program Félévente Havonta Félévente 18. oldal, összesen: 22

19 IV.a 1. A tevékenység dokumentációs formája. Kérjük, válasszon a legördülő listából! Az Öt legjellemzőbb dokumentáció nevét választhatja ki. 1. Önálló tanulási képességet kialakító program 2. Önálló tanulást segítő saját kidolgozású program 3. Tanulási motivációt erősítő és fenntartó programok 4. Tantárgyi képességfejlesztő programok, szakkörök 5. tantárgyi képességkfejlesztő programok, szakkörök (szabadidős tevékenységek) 6. Önálló művészeti programok Tanmenet Napló Szakköri füzet Szakköri füzet Napló 7. Komplex művészeti programok 8. Tematikus programok 9. Mentálhigénés programok Napló Jelenléti ív 10. Közösségfejlesztő, közösségépítő programok Pogramterv 11. Előítéletek kezelését szolgáló programok 12. Multikulturális tartalmak megjelenése projektekben Napló 13. Diákönkormányzati programok Pogramterv 14. Tanodai program IV. b. Kérjük, határozza meg, hogy a következő tanévben mely területe(ke)n szükséges fejlesztenie! Önálló tanulási képességet kialakító programok kapcsán tanulásmódszertan elindítása. Tanulási motiváció erősítése. IV. c. Használják-e az integrációt elősegítő pedagógiai módszereleme(ke)t a tagintézményben? Kérjük, válassza ki! Kérjük, értékelje, hogy az Önök tagintézménye a módszer alkalmazásában az as skálán hol tart? A megfelelő százalékos értéket számmal írja be! 1. Tanórai differenciálás Kooperatív technikák Projektmódszer Drámapedagógia Info-kommunikációs technológia (IKT) oldal, összesen: 22

20 IV. c. 1. A tevékenység dokumentációs formája. Kérjük, válasszon a legördülő listából! Az Öt legjellemzőbb dokumentáció nevét választhatja ki. 1. Tanórai differenciálás Napló 2. Kooperatív technikák Napló 3. Projektmódszer 4. Drámapedagógia Napló 5. Info-kommunikációs technológia (IKT) Napló IV. d. Kérjük, határozza meg, hogy a következő tanévben mely területe(ke)n szükséges fejlesztenie! Valamennyi területen fejlődésre van szükség. IV.e Működnek-e a tanári együttműködés különböző formái az Önök tagintézményében? Kérjük, válassza ki! Kérjük, értékelje, hogy az Önök tagintézménye a tanári együttműködés terén az as skálán hol tart? A megfelelő százalékos értéket számmal írja be! 1.értékelő esetmegbeszélések 80 2.problémamegoldó fórumok 70 3.hospitálásra épülő együttműködés 20 IV.e. 1. A tevékenység dokumentációs formája. Kérjük, válasszon a legördülő listából! Az Öt legjellemzőbb dokumentáció nevét választhatja ki. 1.értékelő esetmegbeszélések 2.problémamegoldó fórumok 3.hospitálásra épülő együttműködés Feladat- és ütemterv Jelenléti ív IV. f. Kérjük, határozza meg, hogy a következő tanévben mely területe(ke)n szükséges fejlesztenie! Hospitálásra épülő együttműködés. A tevékenységek dokumentálása. 20. oldal, összesen: 22

21 IV. g.1. Hol szerveződik az Önök tagintézményében a tanulói fejlesztés? Kérjük, válassza ki! A fejlesztésbe bevont tanulókról készül-e bemeneti mérés? Kérjük, válassza ki! A fejlesztésbe bevont tanulókról egyéni fejlesztési terv készül-e? Kérjük, válassza ki! A tanulói fejlesztést eredményesnek ítéli meg? Kérjük, válassza ki! Kérjük, értékelje, hogy az Önök tagintézménye az as skálán hol tart? A megfelelő százalékos értéket számmal írja be! 1. Tanórán, heterogén, differenciált csoportokban Tanórán egyénileg Tanórán kívül heterogén, differenciált csoportokban (nem tantárgyi felzárkóztatással) Tanórán kívül egyénileg (nem tantárgyi felzárkóztatással) 5. Mentorálás 70 6., éspedig IV. g. 1. A tevékenység dokumentációs formája. Kérjük, válasszon a legördülő listából! Az Öt legjellemzőbb dokumentáció nevét választhatja ki. 1. Tanórán, heterogén, differenciált csoportokban 2. Tanórán egyénileg 3. Tanórán kívül heterogén, differenciált csoportokban (nem tantárgyi felzárkóztatással) Osztály/csoportna pló Osztály/csoportna pló Egyéni fejlesztési napló 4. Tanórán kívül egyénileg (nem tantárgyi felzárkóztatással) 5. Mentorálás Egyéni fejlesztési napló 6. IV. h. Kérjük, határozza meg, hogy a következő tanévben mely területe(ke)n szükséges fejlesztenie! Valamennyi területen fejlődni kell. 21. oldal, összesen: 22

22 V. Az iskolai integrációs programot elősegítő eszközök Milyen tevékenységre fordították a támogatási összeget? 1. Tanulóbarát osztályterem kialakítására 2. A tanulók által közvetlenül használt fejlesztő eszközökre 3. Szakkönyvre 4. Az egyéni fejlesztési tervekkel kapcsolatos dokumentációs feladatokra 5. Szociális hátrányok enyhítésére 6. Honlapfejlesztésre Kérjük, válassza ki! Beszerzett eszközök/megvalósított tevékenységek felsorolása. (A beszerzett eszközöket kérjük, számszerűen adja meg pl. 5 db asztal, 10 db szék.) 10 db asztal, 1 db tanári asztal, 4 db szekrény, 5 db szék, 8 db pad 20 db szorobán, 15 db fiziolabda, 8 db egyéb eszköz 7 db szakkönyv 2db nyomtatópatron 196 db könyv, munkatankönyv, munkafüzet, feladatlap és térkép; 10 db játék VI. VI. c. Mely, IPR-hez kapcsolódó területen lenne az Önök tagintézményének szüksége segítségre? Kérjük, válassza ki! Amennyiben lehet, kérjük konkrétan jelölje meg a témát! 1.Az intézményvezetés IPR alapú intézményfejlesztésének megvalósítása (pl. stratégiai tervezés, helyzetelemzés, célrendszer megfogalmazása, feladatok lebontása, ütemezés) 2. Tagintézményközi IPR menedzsment működése (pl. célja, megalakítása, feladat és ütemterve, együttműködésének formái ) 3. Pedagógusok módszertani képzése 4. Pedagógusok részére módszertani mentorálás integrációt elősegítő pedagógiai módszerelemek hospitálási lehetőség IPR-t használó intézményekben 5. Egyéni tanácsadás 6. Dokumentáció vezetése 7. Célcsoportba tartozó tanulók egyéni fejlesztési programja területek: Dátum Ph. Aláírás 22. oldal, összesen: 22

Az adatlap kitöltéséhez és nyomtatásához készítettük elő az ebben a munkafüzetben található munkalapokat.

Az adatlap kitöltéséhez és nyomtatásához készítettük elő az ebben a munkafüzetben található munkalapokat. Kitöltési útmutató Az adatlap kitöltéséhez és nyomtatásához készítettük elő az ebben a munkafüzetben található munkalapokat. Az adatok több lépésben kerülnek értékelésre és felhasználásra. Technikailag

Részletesebben

EGYÜTTNEVELÉS INTEGRÁCIÓ. Inklúzió

EGYÜTTNEVELÉS INTEGRÁCIÓ. Inklúzió EGYÜTTNEVELÉS INTEGRÁCIÓ = Inklúzió Integráció (együttnevelés) Inklúzió I-I-I Innováció A saját pedagógiai gyakorlatunk optimalizálására irányuló folyamat Integráció Inklúzió Az integrációval be kívánják

Részletesebben

IPR AKCIÓTERV. IPR alkalmazása tanév. Bárna, szeptember 1. Bárnai Általános Iskola 3126 Bárna, Petőfi út 15. Iksz: 149/130/2015.

IPR AKCIÓTERV. IPR alkalmazása tanév. Bárna, szeptember 1. Bárnai Általános Iskola 3126 Bárna, Petőfi út 15. Iksz: 149/130/2015. Bárnai Általános Iskola 3126 Bárna, Petőfi út 15. Iksz: 149/130/2015. Tárgy : Megrendelés IPR AKCIÓTERV 2015-2016. tanév IPR alkalmazása Bárna, 2015. szeptember 1. I.Helyzetelemzés Gyermekek/tanulók és

Részletesebben

IPR jó gyakorlatunk SOKORÓPÁTKA

IPR jó gyakorlatunk SOKORÓPÁTKA IPR jó gyakorlatunk SOKORÓPÁTKA IPR gyakorlatunk: A 2003/2004-es tanévtől foglalkozunk tudatosan a HH és a HHH gyerekek fejlesztésével. Az intézményi dokumentumaink tartalmazzák az IPR elemeit. A napi

Részletesebben

1. sz. melléklet a 23/2009. (V. 22.) OKM rendelethez

1. sz. melléklet a 23/2009. (V. 22.) OKM rendelethez 1. sz. melléklet a 23/2009. (V. 22.) OKM rendelethez Képesség-kibontakoztató, integrációs támogatás felhasználásának kerete általános iskolai székhely, tagintézmény esetén: KÖTELEZŐEN MEGALÓSÍTANDÓ TEVÉKENYSÉGEK

Részletesebben

Helyzetelemzés. Elengedhetetlené vált a pedagógusok szemléletváltása. gondolkodás és gyakorlat átalakítására és módosítására törekszik.

Helyzetelemzés. Elengedhetetlené vált a pedagógusok szemléletváltása. gondolkodás és gyakorlat átalakítására és módosítására törekszik. 2008/2009. tanév Helyzetelemzés A 2004/2005-ös tanévvel kezdődően működik iskolánkban az integrációs rendszer, s ennek részeként követelmény lett a módszertani ismeretek frissítése, újítása és bővítése.

Részletesebben

Fekete István Általános Iskola PEDAGÓGIAI PROGRAM IPR 2008/2009.

Fekete István Általános Iskola PEDAGÓGIAI PROGRAM IPR 2008/2009. Fekete István Általános Iskola PEDAGÓGIAI PROGRAM IPR AZ INTEGRÁCIÓS FELKÉSZÍTÉS PEDAGÓGIAI RENDSZERÉNEK BEVEZETÉSI ÜTEMTERVE 2008/2009. I. Az alkalmazás feltételei 1. szakasz Tevékenység Feladat Felelős

Részletesebben

Mosolyt az arcokra! Tanoda

Mosolyt az arcokra! Tanoda Mosolyt az arcokra! Tanoda NEVELÉSI-OKTATÁSI PROGRAM Készült: 2013. augusztus 08. Készítette: Nagy Anikó szakmai vezető I. Alapelvek 1 I.1. Tanodai célok megfogalmazása A Tanoda biztosítja minden gyermek

Részletesebben

A TISZK-ek feladatvállalása és gyakorlata a középiskolai tanulók hátránykezelésében

A TISZK-ek feladatvállalása és gyakorlata a középiskolai tanulók hátránykezelésében Tolna Megyei Önkormányzat Szent László Szakképző Iskolája és Kollégiuma (TISZK) A TISZK-ek feladatvállalása és gyakorlata a középiskolai tanulók hátránykezelésében VIII. OTK, 2009. május 29 Hátrányok eredete,

Részletesebben

TÁMOP 3.3.2-08/2-2008-0045

TÁMOP 3.3.2-08/2-2008-0045 Kedvezményezett: Szarvas Város Önkormányzata TÁMOP 3.3.2-08/2-2008-0045 Esélyegyenlőségi programok megvalósítása a szarvasi közoktatásban ****** Minden gyermeknek joga van a legjobb tanárhoz, a legeredményesebb

Részletesebben

A projekt rövid áttekintése. 1. Előzmények

A projekt rövid áttekintése. 1. Előzmények A projekt rövid áttekintése 1. Előzmények Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata 2008-ban elkészítette a közoktatási intézményeire vonatkozó esélyegyenlőségi helyzetelemzésen alapuló Esélyegyenlőségi Tervét.

Részletesebben

1. Szervezési feladatok. 1.1. A HHH tanulók beazonosítása Intézményvezető Mindenkori nevelési Megbízás

1. Szervezési feladatok. 1.1. A HHH tanulók beazonosítása Intézményvezető Mindenkori nevelési Megbízás 1. Szervezési feladatok Tevékenység megnevezése Felelős Határidő Dokumentálás módja Eredményességi mutató A HHH Gyermekek beazonosításáért felelős team kijelölése Kapcsolatfelvétel a jegyzővel 1.1. A HHH

Részletesebben

SAJÓSZENTPÉTERI KÖZPONTI ÁLTALÁNOS ISKOLA. Lévay József Tagiskola

SAJÓSZENTPÉTERI KÖZPONTI ÁLTALÁNOS ISKOLA. Lévay József Tagiskola A 146/2011.(VI.23.) KT határozat melléklete SAJÓSZENTPÉTERI KÖZPONTI ÁLTALÁNOS ISKOLA Lévay József Tagiskola A 2010. évi országos kompetenciamérés eredményeihez viszonyítva a Lévay József Tagiskola eredményei

Részletesebben

Eljárásrend a TÁMOP / számú pályázathoz

Eljárásrend a TÁMOP / számú pályázathoz Eljárásrend a TÁMOP-3.3.8-2/12-2012-0092 számú pályázathoz Tartalom: I. Az eljárásrend hatálya II. A projekt általános jellemzői III. A projektmenedzsment tagjai, feladatai, felelősségek, IV. A projektben

Részletesebben

ESÉLYTEREMTÉS A BARCSI NEVELÉSI ÉS OKTATÁSI INTÉZMÉNYBEN TÁMOP /

ESÉLYTEREMTÉS A BARCSI NEVELÉSI ÉS OKTATÁSI INTÉZMÉNYBEN TÁMOP / ESÉLYTEREMTÉS A BARCSI NEVELÉSI ÉS OKTATÁSI INTÉZMÉNYBEN TÁMOP 3.3.2 08/2 2008-0034 Beszámoló a Barcsi Nevelési és Oktatási Intézményfenntartó Társulás Közoktatási Esélyegyenlőségi Intézkedési Terve megvalósításáról

Részletesebben

HÉVÍZGYÖRKI NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODA intézményi adatlapja (2011. október 1-jei adatok alapján)

HÉVÍZGYÖRKI NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODA intézményi adatlapja (2011. október 1-jei adatok alapján) 1. sz. melléklet HÉVÍZGYÖRKI NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODA intézményi adatlapja (2011. október 1-jei adatok alapján) 1. Intézményi adatok OM azonosító: 032842 Intézmény neve: Fenntartó neve: Napköziotthonos Óvoda

Részletesebben

A projekt szakmai megvalósítása

A projekt szakmai megvalósítása A projekt szakmai megvalósítása sa Előad adó: : Szabó Istvánn nné szakmai vezető A magyar közoktatási rendszerből az egyes korosztályok közel harmada kerül ki úgy,hogy nem rendelkezik a foglalkoztathatóságukhoz

Részletesebben

1. számú intézményi adatlap

1. számú intézményi adatlap 1. számú intézményi adatlap 1. Intézményi alapadatok OM azonosító: Intézmény neve, címe: Fenntartó neve, címe: Főállású pedagógusok : Az intézménybe járó óvodás gyermekek Sajátos nevelési igényű (SNI)

Részletesebben

HALMOZOTTAN HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TANULÓK ARANY JÁNOS KOLLÉGIUMI SZAKISKOLAI PROGRAMJA

HALMOZOTTAN HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TANULÓK ARANY JÁNOS KOLLÉGIUMI SZAKISKOLAI PROGRAMJA HALMOZOTTAN HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TANULÓK ARANY JÁNOS KOLLÉGIUMI SZAKISKOLAI PROGRAMJA Bevezető A Halmozottan Hátrányos Helyzetű Tanulók Arany János Kollégiumi - Szakiskolai Programjába (a továbbiakban: AJKSZP)

Részletesebben

Útmutató a szakmai beszámoló elkészítéséhez

Útmutató a szakmai beszámoló elkészítéséhez Útmutató a szakmai beszámoló elkészítéséhez 54/2013 EMMI rendelet Az 54/2013 EMMI rendelet 7. -a alapján a fenntartó és az általa fenntartott, támogatásban részesült nevelési-oktatási intézmény, tagintézmény

Részletesebben

SZOCIÁLIS CSOPORTJA KABA

SZOCIÁLIS CSOPORTJA KABA MUNKATERV Készítette: A SÁRI GUSZTÁV ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA INTEGRÁCIÓS PEDAGÓGIAI RENDSZERÉNEK SZOCIÁLIS CSOPORTJA KABA Helyzetelemzés A Sári Gusztáv Általános és Alapfokú Művészeti Iskola

Részletesebben

Az európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: FT

Az európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: FT TÁMOP-3.3.8-12/2-2012-0055 A geszterédi gyerekek esélyeinek javítása Az európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 29 831 260 FT Kedvezményezett: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ

Részletesebben

A KORAI ISKOLAELHAGYÁS MEGELŐZÉSÉT CÉLZÓ INTÉZMÉNYI TEVÉKENYSÉGEK

A KORAI ISKOLAELHAGYÁS MEGELŐZÉSÉT CÉLZÓ INTÉZMÉNYI TEVÉKENYSÉGEK A KORAI ISKOLAELHAGYÁS MEGELŐZÉSÉT CÉLZÓ INTÉZMÉNYI TEVÉKENYSÉGEK Török József intézményfejlesztési referens Oktatási Hivatal Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ - KIR feladatellátási helyenként, - a

Részletesebben

IRÁNY A FELSŐOKTATÁS A PETŐFI KOLLÉGIUM TEHETSÉGES DIÁKJAIÉRT TÁMOP A

IRÁNY A FELSŐOKTATÁS A PETŐFI KOLLÉGIUM TEHETSÉGES DIÁKJAIÉRT TÁMOP A IRÁNY A FELSŐOKTATÁS A PETŐFI KOLLÉGIUM TEHETSÉGES DIÁKJAIÉRT Pályázat száma: A projekt címe: Irány a felsőoktatás A Petőfi Kollégium tehetséges diákjaiért Projekt helyszín: Miskolci Petőfi Sándor Középiskolai

Részletesebben

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZKEDÉSI TERV (2017)

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZKEDÉSI TERV (2017) Intézmény neve: Dr. Mester György Általános Iskola Elek OM azonosító: 201335 Intézmény vezető: Intézményvezető oktatási azonosítója: Intézkedési tervneve/azonosítója:t2013350012017aint Intézkedési terv

Részletesebben

INTÉZKEDÉSI TERV. Káli Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola Intézmény OM azonosítója:

INTÉZKEDÉSI TERV. Káli Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola Intézmény OM azonosítója: INTÉZKEDÉSI TERV Intézmény neve: Káli Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola Intézmény OM azonosítója: 031585 Intézményvezető neve: Miksi Jánosné Intézményvezető oktatási azonosítója: 72798770861 i terv

Részletesebben

Az óvoda-iskola kapcsolat, az átmenet gyakorlati megvalósulása

Az óvoda-iskola kapcsolat, az átmenet gyakorlati megvalósulása 2008/2009. tanév Az óvoda-iskola kapcsolat, az átmenet gyakorlati megvalósulása Helyzetelemzés: Minden gyermek életének meghatározó élménye az iskolába lépés időszaka. Ekkor az óvoda játékos világa után

Részletesebben

SAJÓSZENTPÉTERI KÖZPONTI ÁLTALÁNOS ISKOLA. Lévay József Tagiskola

SAJÓSZENTPÉTERI KÖZPONTI ÁLTALÁNOS ISKOLA. Lévay József Tagiskola SAJÓSZENTPÉTERI KÖZPONTI ÁLTALÁNOS ISKOLA Lévay József Tagiskola Az Oktatási Hivatal 2010. április 14-én kelt értesítése alapján a 2009. évi országos kompetenciamérés eredményeihez viszonyítva a Lévay

Részletesebben

Beszámoló a 2016 /2017. tanév munkájáról

Beszámoló a 2016 /2017. tanév munkájáról kék cella: számadatokkal; zöld cella: szövegesen kitöltendő 1.1. Személyi feltételek engedélyezett álláshelyek száma 204 engedélyezett pedagógus álláshelyek száma 135 ebből könyvtáros 1 engedélyezett technikai

Részletesebben

Önértékelési szabályzat

Önértékelési szabályzat Önértékelési szabályzat Levéli Német Nemzetiségi Általános Iskola 2016 1. Az önértékelés alapja Jogszabályok: 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről (64-65. és a 86-7. ) 20/2012 (VIII. 31.) EMMI

Részletesebben

IPR munkaterv Helyzetelemzés Személyi feltételek Differenciált tanulás-szervezés Tanulás tanítása

IPR munkaterv Helyzetelemzés Személyi feltételek Differenciált tanulás-szervezés Tanulás tanítása IPR munkaterv Helyzetelemzés Intézményünkben 2004 óta folyik a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű tanulók integrációját segítő program. A tavalyi tanévben is rendszeresen megtörténtek, dokumentálásra

Részletesebben

MEIXNER EGYMI MOHÁCS Tanuljunk együtt! - Tanuljunk egymástól!

MEIXNER EGYMI MOHÁCS Tanuljunk együtt! - Tanuljunk egymástól! MEIXNER EGYMI MOHÁCS Tanuljunk együtt! - Tanuljunk egymástól! A sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók együttnevelésének támogatása és az egységes gyógypedagógiai módszertani intézmény komplex szolgáltatásainak

Részletesebben

Szabó Ferenc, Györgyiné Felföldi Éva, Sebőkné 42 Bencsik Elvira Kovács Andrea, Forgóné Balogh Erika, Mészárosné 42 Lajos Ildikó 14 Varga Andrea

Szabó Ferenc, Györgyiné Felföldi Éva, Sebőkné 42 Bencsik Elvira Kovács Andrea, Forgóné Balogh Erika, Mészárosné 42 Lajos Ildikó 14 Varga Andrea tanácsadás intézményi folyamat szaktanácsadó IKT fejlesztési folyamat szaktanácsadó Kompetenciaterületi mentorszaktanácsadó Szent László Általános Iskola Óraszám Pedagógusok 90 60 98 szövegértés-szövegalkotás

Részletesebben

ISKOLAI INTEGRÁCIÓS PROGRAM Bevezetı

ISKOLAI INTEGRÁCIÓS PROGRAM Bevezetı ISKOLAI INTEGRÁCIÓS PROGRAM Bevezetı A nevelési-oktatási intézmények mőködésérıl szóló 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet 39/D. és 39/E. -a két olyan oktatási-szervezési formát tartalmaz, amely támogatással

Részletesebben

Továbbtanulási munkacsoport Fodorné Strausz Irma

Továbbtanulási munkacsoport Fodorné Strausz Irma Pályázati program: TÁMOP 3.3.2 Esélyegyenlőségi programok végrehajtásának támogatása A projekt címe: ESÉLYTEREMTÉS A BARCSI NEVELÉSI ÉS OKTATÁSI INTÉZMÉNYBEN TÁMOP-3.3.2-08/2-2008-0034 Továbbtanulási munkacsoport

Részletesebben

Intézkedési terv. Intézmény neve: Harsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola Intézmény OM azonosítója: Intézményvezető neve:

Intézkedési terv. Intézmény neve: Harsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola Intézmény OM azonosítója: Intézményvezető neve: Intézkedési terv Intézmény neve: Harsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola Intézmény OM azonosítója: 029120 Intézményvezető neve: Takácsné Oczela Csilla Intézményvezető oktatási azonosítója: 74385975176

Részletesebben

TÁMOP-3.3.8-12/2-2012-0089 Feladatterv. Megjegyzés. szeptember október. szeptember október. augusztus. augusztus. november. november.

TÁMOP-3.3.8-12/2-2012-0089 Feladatterv. Megjegyzés. szeptember október. szeptember október. augusztus. augusztus. november. november. 1. Projektszervezet kialakítása, működtetése 1. Projekt szervezet kialakítása, működtetése Feljegyzés (jelenléti ív) Havonkénti megbeszélés 2. alkalmazása 1 016 000 Ft Kinevezés módosítása 3. alkalmazása

Részletesebben

K É P E S S É G K I B O N T A K O Z T A T Ó P R O G R A M IPR MUNKATERV. 2011/2012-es tanév

K É P E S S É G K I B O N T A K O Z T A T Ó P R O G R A M IPR MUNKATERV. 2011/2012-es tanév K É P E S S É G K I B O N T A K O Z T A T Ó P R O G R A M IPR MUNKATERV 2011/2012-es tanév Mezőzombor, 2011.10.01. Készítette: Kiss Péterné igazgató Tevékenység megnevezése Felelős Határidő Dokumentálás

Részletesebben

A SZÜLŐK, TANULÓK ÉS A PEDAGÓGUSOK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉNEK FORMÁI

A SZÜLŐK, TANULÓK ÉS A PEDAGÓGUSOK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉNEK FORMÁI A SZÜLŐK, TANULÓK ÉS A PEDAGÓGUSOK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉNEK FORMÁI 1. A tanulókat az iskola életéről, az iskolai munkatervről, illetve az aktuális feladatokról az iskola igazgatója, a diákönkormányzat felelős

Részletesebben

Kiemelt munkavégzésért járó kereset-kiegészítés szabályai

Kiemelt munkavégzésért járó kereset-kiegészítés szabályai 3. sz. melléklet MEDGYESSY FERENC GIMNÁZIUM ÉS MŰVÉSZETI SZAKGIMNÁZIUM Kiemelt munkavégzésért járó kereset-kiegészítés szabályai OM azonosító: 031202 Intézményazonosító: HA2301 2017.09.01 MEDGYESSY FERENC

Részletesebben

A tanulói lemorzsolódással veszélyeztetett intézmények támogatása EFOP Helyzetelemzés

A tanulói lemorzsolódással veszélyeztetett intézmények támogatása EFOP Helyzetelemzés A tanulói lemorzsolódással veszélyeztetett intézmények támogatása EFOP 3.1.5-16 Iskolai Lemorzsolódás Megakadályozásának Támogatása fókuszú Helyzetelemzés Pedagógiai-szakmai Szolgáltatások Koordinációs

Részletesebben

Hazai és európai szakpolitikai irányok a kisgyermekkori nevelésben. 2014. December 2.

Hazai és európai szakpolitikai irányok a kisgyermekkori nevelésben. 2014. December 2. Hazai és európai szakpolitikai irányok a kisgyermekkori nevelésben SZEMINÁRIUM 2014. December 2. Helyzetelemzés - NTFS következtetései Oktatás Oktatási rendszerünk nem képes megfelelő mértékben csökkenteni

Részletesebben

Az Intézményi Minőségirányítási Program értékelése 1. számú melléklet

Az Intézményi Minőségirányítási Program értékelése 1. számú melléklet Az Intézményi Minőségirányítási Program értékelése 1. számú melléklet 2008-2009-es tanév Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola 6800 Hódmezővásárhely, Szent István tér 2. 1 I. Bevezető A nevelőtestület

Részletesebben

TERÉZVÁROSI MAGYAR ANGOL, MAGYAR NÉMET KÉT TANNYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT

TERÉZVÁROSI MAGYAR ANGOL, MAGYAR NÉMET KÉT TANNYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT TERÉZVÁROSI MAGYAR ANGOL, MAGYAR NÉMET KÉT TANNYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT 2018 Tartalom 1. Az intézményi értékelési szabályzat célja... 2 2. Jogszabályi háttér... 2 3. A Szabályzat

Részletesebben

Gyakornoki felkészítés programja

Gyakornoki felkészítés programja Gyakornoki felkészítés programja Intézmény: A program érvényessége: Készítette: Jóváhagyta: Bedőné Fatér Tímea mentor Készült a gyakornok pedagógussal egyeztetve.. gyakornok Különleges körülmény, melyhez

Részletesebben

Iskolai lemorzsolódás

Iskolai lemorzsolódás Iskolai lemorzsolódás Gubáné Csánki Ágnes intézményfejlesztési vezető szaktanácsadó Oktatási Hivatal Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ Európa 2020 Stratégia A végzettség nélküli iskolaelhagyást 10

Részletesebben

TANÁRMINŐSÍTÉSI ELJÁRÁSREND

TANÁRMINŐSÍTÉSI ELJÁRÁSREND 4. számú melléklet ANDRÁSSY GYULA SZAKKÖZÉPISKOLA TANÁRMINŐSÍTÉSI ELJÁRÁSREND 2013. 2 TANÁRMINŐSÍTÉS Andrássy Gyula Szakközépiskola Iskolahasználói elvárások és minőségpolitikai indikátorok 1. szint: alapvető

Részletesebben

Iskolapszichológusi feladatkörök és alkalmazási feltételek - a változó törvényi szabályozás tanulságai

Iskolapszichológusi feladatkörök és alkalmazási feltételek - a változó törvényi szabályozás tanulságai Iskolapszichológusi feladatkörök és alkalmazási feltételek - a változó törvényi szabályozás tanulságai Előadók: N. Kollár Katalin, Tamás Márta 2012. április 24. Milyen törvények és rendeletek vonatkoznak

Részletesebben

Pedagógiai-szakmai Szolgáltatások Koordinációs Főosztályának tájékoztatója

Pedagógiai-szakmai Szolgáltatások Koordinációs Főosztályának tájékoztatója Pedagógiai-szakmai Szolgáltatások Koordinációs Főosztályának tájékoztatója Pap Judit Oktatási Hivatal Szakmai Szolgáltatások Osztálya osztályvezető Vázlat Gyorsjelentés a szaktanácsadásról - elégedettségmérés,

Részletesebben

Az utazó és a befogadó pedagógus feladatai. MEIXNER ILDIKÓ EGYMI, Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium MOHÁCS

Az utazó és a befogadó pedagógus feladatai. MEIXNER ILDIKÓ EGYMI, Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium MOHÁCS Az utazó és a befogadó pedagógus feladatai MEIXNER ILDIKÓ EGYMI, Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium MOHÁCS SNI tanuló ellátása Osztályfőnök Osztályban tanító pedagógusok Gyógypedagógus

Részletesebben

INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS új intézményeknek

INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS új intézményeknek Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet Komplex Intézményellenorzési és -értékelési Programja INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS új intézményeknek IV VI. fejezet a KOLLÉGIUMOK számára Dátum:... Készítette:......

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A HEFOP 3.1.3/05/01 A KOMPETENCIA-ALAPÚ OKTATÁS ELTERJESZTÉSE CÍMŰ PÁLYÁZAT ESEMÉNYEIRŐL

BESZÁMOLÓ A HEFOP 3.1.3/05/01 A KOMPETENCIA-ALAPÚ OKTATÁS ELTERJESZTÉSE CÍMŰ PÁLYÁZAT ESEMÉNYEIRŐL BESZÁMOLÓ A HEFOP 3.1.3/05/01 A KOMPETENCIA-ALAPÚ OKTATÁS ELTERJESZTÉSE CÍMŰ PÁLYÁZAT ESEMÉNYEIRŐL A kompetencia-alapú oktatás megvalósítása a fényeslitkei és tiszakanyári iskolákban HEFOP-3.1.3-05/1.-2005-10-0312/1.0

Részletesebben

Intézkedési terv. A november 9-i intézményi tanfelügyelet megállapításai alapján kiemelkedő területek

Intézkedési terv. A november 9-i intézményi tanfelügyelet megállapításai alapján kiemelkedő területek Intézkedési terv Intézmény neve: Európa Alapítvány Középfokú Intézet (EAKI) Gimnázium Intézmény OM azonosítója: 035313 Intézményvezető neve: Intézményvezető oktatási azonosítója: dr Stumpf Jánosné 71836537383

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK RÉSZÉRE

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK RÉSZÉRE LETENYEI ANDRÁSSY GYULA ÁLTALÁNOS ISKOLA OM:037530 8868Letenye, Bajcsy-Zs.u.2. KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK RÉSZÉRE A 229/2012. (VIII.28.) OKM rendelet kötelezi az intézményeket

Részletesebben

IPR MENEDZSMENT 2008/2009. Összeállította: Váradi Istvánné programfelelős 2008. szeptember 1.

IPR MENEDZSMENT 2008/2009. Összeállította: Váradi Istvánné programfelelős 2008. szeptember 1. IPR MENEDZSMENT 2008/2009. Összeállította: programfelelős 2008. szeptember 1. Helyzetelemzés: Jogszabályi alap: Az integrációs és képességkibontakoztató felkészítés szakmai, tartalmi kereteit a nevelési

Részletesebben

OM: A Debreceni Bolyai János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

OM: A Debreceni Bolyai János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 3. számú melléklet Debreceni Bolyai János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 4032 Debrecen, Bolyai u. 29. sz. Tel.: (52) 420-377 Tel./fax: (52) 429-773 E-mail: bolyai@bolyai-debrecen.sulinet.hu

Részletesebben

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZMÉNYI ÖNFEJLESZTÉSI TERV NAGYMÁNYOK

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZMÉNYI ÖNFEJLESZTÉSI TERV NAGYMÁNYOK Intézmény neve: Nagymányoki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola OM azonosító: 036307 Intézmény vezető: Wusching Mária Rita Öni terv kezdő dátuma: 2018.09.01 Öni terv befejező

Részletesebben

Köszöntjük Vendégeinket!

Köszöntjük Vendégeinket! Köszöntjük Vendégeinket!. MEIXNER EGYMI Gyógypedagógiai óvoda Általános Iskola Speciális Szakiskola Kollégium Kórház-pedagógiai ellátás Oldi tagintézmény Általános iskola Készségfejlesztő spec. szakisk

Részletesebben

Esélyegyenlőség a közoktatásban. Előadó: Szabó Istvánné szakmai vezető

Esélyegyenlőség a közoktatásban. Előadó: Szabó Istvánné szakmai vezető Esélyegyenlőség a közoktatásban Előadó: Szabó Istvánné szakmai vezető Esélyegyenlőségi programok megvalósítása a szarvasi közoktatásban Budapest Intézet 2009. év végi jelentéséből A magyar közoktatási

Részletesebben

A KKZKÁI TOLDI LAKÓTELEPI TAGISKOLA ÖNÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZATA

A KKZKÁI TOLDI LAKÓTELEPI TAGISKOLA ÖNÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZATA A KKZKÁI ÖNÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZATA 1. Az önértékelés alapját képező szabályok Jogszabályok: 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről (64-65. és a 86-7. ) 20/2012 (VIII. 31.) EMMI rendelet a nevelési-oktatási

Részletesebben

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZKEDÉSI TERV

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZKEDÉSI TERV INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZKEDÉSI TERV Intézmény neve: Budapest XV. Kerületi Kossuth Lajos Általános Iskola OM azonosító: 032085 Intézményvezető: Bikfalvi Borbála Intézkedési terv

Részletesebben

A PEDAGÓGIAI PROGRAM FELÉPÍTÉSE... NYILVÁNOSSÁGRA HOZATAL... I. BEVEZETŐ... II. NEVELÉSI PROGRAM...

A PEDAGÓGIAI PROGRAM FELÉPÍTÉSE... NYILVÁNOSSÁGRA HOZATAL... I. BEVEZETŐ... II. NEVELÉSI PROGRAM... Tartalomjegyzék A PEDAGÓGIAI PROGRAM FELÉPÍTÉSE... HIBA! A KÖNYVJELZŐ NEM NYILVÁNOSSÁGRA HOZATAL... HIBA! A KÖNYVJELZŐ NEM I. BEVEZETŐ... HIBA! A KÖNYVJELZŐ NEM II. NEVELÉSI PROGRAM... HIBA! A KÖNYVJELZŐ

Részletesebben

TÁMOP-3.1.7-11/1-2011-0063

TÁMOP-3.1.7-11/1-2011-0063 TÁMOP-.1.7-11/1-2011-006 A TÁMOP-.1.7-11/1-2011-006 Horizontális háló a Referencia-intézmények országos hálózatának kialakítása és felkészítése Megvalósítás: 2012. április 1. 2012. november 0 Az elnyert

Részletesebben

A Debreceni Bolyai János Általános Iskola és Alapfokú

A Debreceni Bolyai János Általános Iskola és Alapfokú Debreceni Bolyai János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 4032 Debrecen, Bolyai u. 29. sz. Tel.: (52) 420-377 Tel./fax: (52) 429-773 E-mail: bolyai@iskola.debrecen.hu A Debreceni Bolyai János

Részletesebben

Baranyai Pedagógiai Szakszolgálatok és Szakmai Szolgáltatások Központja adatai és mutatói

Baranyai Pedagógiai Szakszolgálatok és Szakmai Szolgáltatások Központja adatai és mutatói Baranyai Pedagógiai Szakszolgálatok és Szakmai Szolgáltatások Központja adatai és mutatói Szakszolgálati feladatellátásunk a számadatok tükrében Baranya Megyei Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői és

Részletesebben

KIP SZAKMAI NAP BALMAZÚJVÁROS

KIP SZAKMAI NAP BALMAZÚJVÁROS KIP SZAKMAI NAP BALMAZÚJVÁROS 2014.12.03 "Akárhova fordulunk, azt látjuk, hogy óriási túltermelésünk van művelt emberekben. Ha azonban egy szakmára embert keresünk, ilyen felett nem rendelkezünk. Tagadhatatlanul

Részletesebben

SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY IRÁNTI KÉRELEM

SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY IRÁNTI KÉRELEM 1. melléklet a 152013. (II. 26.) EMMI rendelethez SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY IRÁNTI KÉRELEM 1. A GYERMEK, A TANULÓ SZEMÉLYI ADATAI: Név: Lakcímetartózkodási helye: ir.sz. (település) (utca, hsz.) Születési hely:

Részletesebben

I. A közoktatás-fejlesztési szolgáltatást nyújtó referencia-intézmény definíciója

I. A közoktatás-fejlesztési szolgáltatást nyújtó referencia-intézmény definíciója I. A közoktatás-fejlesztési szolgáltatást nyújtó referencia-intézmény definíciója Egyedi, más intézmények számára is példaértékű, működésében koherens, befogadó, gyermekközpontú pedagógiai gyakorlattal,

Részletesebben

Császári Zrínyi Ilona Általános Iskola KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

Császári Zrínyi Ilona Általános Iskola KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA Császári Zrínyi Ilona Általános Iskola KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A pedagógusok iskolai végzettsége, hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Pedagógusok Végzettség, szakképzettség Tanított tárgyak

Részletesebben

AZ INTEGRÁCIÓS PEDAGÓGIAI PROGRAM

AZ INTEGRÁCIÓS PEDAGÓGIAI PROGRAM és Gimnázium, Szent Gellért Diákotthon 6900 Makó, Szent István tér 14-16. Telefon: (62) 213-052, Fax: (62) 219-328 E-mail: szignum@szignum.hu IV. számú melléklet az intézmény Pedagógiai programjához AZ

Részletesebben

Projekt előrehaladási jelentés

Projekt előrehaladási jelentés Projekt előrehaladási jelentés Projektazonosító szám: Pályázat címe: Köznevelés az iskolában Intézmény neve: Jászkarajenői Széchenyi István Általános Iskola OM-azonosító: 032339 Időszak, amire a beszámoló

Részletesebben

SAJÓSZENTPÉTERI KÖZPONTI ÁLTALÁNOS ISKOLA. Lévay József Tagiskola

SAJÓSZENTPÉTERI KÖZPONTI ÁLTALÁNOS ISKOLA. Lévay József Tagiskola SAJÓSZENTPÉTERI KÖZPONTI ÁLTALÁNOS ISKOLA Lévay József Tagiskola Az Oktatási Hivatal 2009. május 8-án kelt értesítése alapján - melyet a Fenntartói Társulás az intézményfenntartó részére küldött - a 2008.

Részletesebben

A Debreceni Bolyai János Általános Iskola és Alapfokú

A Debreceni Bolyai János Általános Iskola és Alapfokú Debreceni Bolyai János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 4032 Debrecen, Bolyai u. 29. sz. Tel.: (52) 420-377 Tel./fax: (52) 429-773 E-mail: bolyai@iskola.debrecen.hu OM: 031 083 A Debreceni

Részletesebben

TÁMOP / EGYÉNI FEJLESZTÉST TÁMOGATÓ CSOPORT A KOOPERATÍV TECHNIKÁK BEVEZETÉSÉNEK KIDOLGOZÁSÁRA DIFFERENCIÁLT SZAKMAI MŰHELY

TÁMOP / EGYÉNI FEJLESZTÉST TÁMOGATÓ CSOPORT A KOOPERATÍV TECHNIKÁK BEVEZETÉSÉNEK KIDOLGOZÁSÁRA DIFFERENCIÁLT SZAKMAI MŰHELY TÁMOP-3.3.3-08/1-2009-0019 EGYÉNI FEJLESZTÉST TÁMOGATÓ CSOPORT A KOOPERATÍV TECHNIKÁK BEVEZETÉSÉNEK KIDOLGOZÁSÁRA DIFFERENCIÁLT SZAKMAI MŰHELY MUNKATERV -csoportvezető Somogyi Mónika Dég, 2010. január

Részletesebben

Önértékelési szabályzat

Önértékelési szabályzat Önértékelési szabályzat A GRÁCIA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÖNÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZATA 9027 GYŐR, PUSKÁS T. U. 8. 2015. 1. Az önértékelés alapja Jogszabályok: 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről

Részletesebben

BÁN ZSIGMOND RFEORMÁTUS ÁLTALÁMOS ISKOLA,

BÁN ZSIGMOND RFEORMÁTUS ÁLTALÁMOS ISKOLA, BÁN ZSIGMOND RFEORMÁTUS ÁLTALÁMOS ISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÉS ÓVODA BESZÁMOLÓ TISZAFÜRED 2016-2017. 1., Pedagógiai folyamatok Tervezés A tervek elkészítése a nevelőtestület bevonásával történt,

Részletesebben

Arany János Programokról. 2013. augusztus 22. Dr. Polonkai Mária c. egyetemi docens Arany János Programok szakmai vezetője

Arany János Programokról. 2013. augusztus 22. Dr. Polonkai Mária c. egyetemi docens Arany János Programok szakmai vezetője Arany János Programokról 2013. augusztus 22. Dr. Polonkai Mária c. egyetemi docens Arany János Programok szakmai vezetője Az Arany János Programokról Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Nemzeti Tehetségfejlesztési

Részletesebben

Mosonszolnoki Általános Iskola közzétételi listája

Mosonszolnoki Általános Iskola közzétételi listája Mosonszolnoki Általános Iskola közzétételi listája a) Felvételi lehetőségről szóló tájékoztató Iskolánkba felvesszük azt a tanköteles gyermeket, aki az iskola beiskolázási körzetébe (Mosonszolnok, Újrónafő)

Részletesebben

Cselekvési ütemterv a projekt intézményi megvalósításához

Cselekvési ütemterv a projekt intézményi megvalósításához A projekt megvalósításának időtartama 8 hónap. A projekt időszak: 2012.04.01 2012.11.30. Cselekvési ütemterv a projekt intézményi megvalósításához m á j u s A projekt végrehajtásának előkészítése. Támogató

Részletesebben

Különös közzétételi lista A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához

Különös közzétételi lista A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Különös közzétételi lista 2018. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Kőszeg: Középiskolai tanár: Általános iskolai tanár: Tanító speciális

Részletesebben

SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY IRÁNTI KÉRELEM 1. Lakcíme/tartózkodási helye: ir.sz. (település) (utca, hsz.) Születési dátum (év, hó, nap): Születési hely:

SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY IRÁNTI KÉRELEM 1. Lakcíme/tartózkodási helye: ir.sz. (település) (utca, hsz.) Születési dátum (év, hó, nap): Születési hely: SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY IRÁNTI KÉRELEM 1 1. A GYERMEK, A TANULÓ SZEMÉLYI ADATAI: Név: Lakcímetartózkodási helye: ir.sz. (település) (utca, hsz.) Születési dátum (év, hó, nap): Születési hely: Anyja neve: Lakcímetartózkodási

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Különös közzétételi lista 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához 2. A nevelő és oktató munkát segítők száma, feladatköre, iskolai végzettsége

Részletesebben

Felülvizsgálva: 2012. március 31.

Felülvizsgálva: 2012. március 31. Felülvizsgálva: 2012. március 31. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék,..,...,.,.,,...,...,...,.,,,.,...,,,.,,,...,...,.,..,..,,,,..,.,.,..,,.,,.,,...,,,,, 2 1. Törvényi háttér,,.,...,...,,...,,,.,...,.,,...,,.,,,.,.,.,.,...,,,,..,...,,,,..,.,,,...

Részletesebben

Köszönjük, hogy értékes válaszaival hozzájárult a fejlődéshez!

Köszönjük, hogy értékes válaszaival hozzájárult a fejlődéshez! Kedves Kollégánk! A Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium a Tokaji Kistérség referenciaintézménye, TÁMOP-3-1-7-11/2-2011-0508 pályázatának megvalósításában kérjük segítségét! A projektünk

Részletesebben

SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY IRÁNTI KÉRELEM. ir.sz. (település) (utca, hsz.) Születési hely:...ir.sz...(település)...(utca, Telefon: Apja neve: E-mail:

SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY IRÁNTI KÉRELEM. ir.sz. (település) (utca, hsz.) Születési hely:...ir.sz...(település)...(utca, Telefon: Apja neve: E-mail: Ha igen SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY IRÁNTI KÉRELEM 1. A GYERMEK, A TANULÓ SZEMÉLYI ADATAI: Név: Lakcímetartózkodási helye: ir.sz. (település) (utca, hsz.) Születési hely: Születési dátum (év, hó, nap): Anyja neve:

Részletesebben

Intézkedési terv intézményi tanfelügyeleti látogatás után

Intézkedési terv intézményi tanfelügyeleti látogatás után Intézmény neve: Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Intézmény OM azonosítója: 037326 Intézményvezető neve: Takácsné Tóth Alice Noémi Intézményvezető oktatási azonosítója: 76215132822

Részletesebben

A tanfelügyelet: a vezető mint pedagógus, a vezető mint vezető ellenőrzése

A tanfelügyelet: a vezető mint pedagógus, a vezető mint vezető ellenőrzése A tanfelügyelet: a vezető mint pedagógus, a vezető mint vezető ellenőrzése A tanfelügyeleti standardok fajtái 1. Az ellenőrzés területeinek megfelelő A vezető ellenőrzése - értékelése A pedagógusok ellenőrzése

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK RÉSZÉRE

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK RÉSZÉRE JUHÁSZ GYULA ÁLTALÁNOS ISKOLA 2600 Vác Báthori u. 17-19 KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK RÉSZÉRE A 11/1994. (VI.8.) MKM rendelet és a 32/2008 (XI.24.) OKM rendelet alapján JUHÁSZ

Részletesebben

Az emberi erőforrások minisztere. /2013. (..) EMMI rendelete. az oktatási esélyegyenlőséget szolgáló támogatásokról

Az emberi erőforrások minisztere. /2013. (..) EMMI rendelete. az oktatási esélyegyenlőséget szolgáló támogatásokról Melléklet a 28269- /2013. számú előterjesztéshez Az emberi erőforrások minisztere /2013. (..) EMMI rendelete az oktatási esélyegyenlőséget szolgáló támogatásokról A Magyarország 2013. évi központi költségvetéséről

Részletesebben

A PEDAGÓGIAI MUNKA ELLENŐRZÉSI TERVE IX. X. XI. XII. I. II. III. IV. V. VI. szakmai h.. admin.h.

A PEDAGÓGIAI MUNKA ELLENŐRZÉSI TERVE IX. X. XI. XII. I. II. III. IV. V. VI. szakmai h.. admin.h. Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Általános iskola intézményegység 1-8. évfolyam ELLENŐRZÉSI TERVE 2010/2011. tanév Az intézményen belül folyó munka eredményeinek

Részletesebben

Kossuth Lajos Általános Iskola, Pedagógiai Szakszolgálat és Diákotthon Kisújszállás, Rákóczi u. 1. Tel./fax.:59/ IPR

Kossuth Lajos Általános Iskola, Pedagógiai Szakszolgálat és Diákotthon Kisújszállás, Rákóczi u. 1. Tel./fax.:59/ IPR Kossuth Lajos Általános Iskola, Pedagógiai Szakszolgálat és Diákotthon 5310 Kisújszállás, Rákóczi u. 1. Tel./fax.:59/321-312 IPR 2006/2007 Helyzetelemzés A hátrányos helyzető és a roma gyerekek tanulmányi

Részletesebben

Zrínyi Ilona Általános Iskola Integrációs program

Zrínyi Ilona Általános Iskola Integrációs program Zrínyi Ilona Általános Iskola Integrációs program Szeged, 2008. szeptember 1. Doroginé Bíró Irén igazgató I. Helyzetelemzés 1. Települési környezet Az európai uniós elvárások alapján a Zrínyi Ilona Általános

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA Pápay Endre Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Szakiskola, Diákotthon,

KÖZZÉTÉTELI LISTA Pápay Endre Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Szakiskola, Diákotthon, KÖZZÉTÉTELI LISTA Pápay Endre Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Szakiskola, Diákotthon, Gyermekotthon és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény 6900 Makó, Vásárhelyi

Részletesebben

A 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet 10. számú mellékletének értelmében a nevelési-oktatási intézmények az alábbi adatokat, információkat

A 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet 10. számú mellékletének értelmében a nevelési-oktatási intézmények az alábbi adatokat, információkat Közzétételi lista A 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet 10. számú mellékletének értelmében a nevelési-oktatási intézmények az alábbi adatokat, információkat kötelesek honlapjukon (is) közzé tenni: 1. A pedagógusok

Részletesebben

Az intézményi önértékelés és a tanfelügyeleti értékelés eredményei alapján. Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium

Az intézményi önértékelés és a tanfelügyeleti értékelés eredményei alapján. Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium 2017-2022 Az intézményi önértékelés és a tanfelügyeleti értékelés eredményei alapján Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium TERÜLET - 1. Pedagógiai folyamatok Tervezés: Az intézmény vezetése irányítja az intézmény

Részletesebben

SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY IRÁNTI KÉRELEM

SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY IRÁNTI KÉRELEM 7 melléklet a 532016 (XII 29) EMMI rendelethez 1 melléklet a 152013 (II 26) EMMI rendelethez SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY IRÁNTI KÉRELEM 1 A GYERMEK, A TANULÓ SZEMÉLYI ADATAI: Név: Lakcímetartózkodási helye: irsz

Részletesebben

A SZAKTANÁCSADÓK FELADATAI A 48/2012. (XII.12.) EMMI RENDELET ALAPJÁN

A SZAKTANÁCSADÓK FELADATAI A 48/2012. (XII.12.) EMMI RENDELET ALAPJÁN A SZAKTANÁCSADÓK FELADATAI A 48/2012. (XII.12.) EMMI RENDELET ALAPJÁN Dr. Kaposi József 2014 A szaktanácsadó a köznevelési törvényben 61. A pedagógusok tevékenységét szakértők, szaktanácsadók segítik.

Részletesebben

Megszűntetett esetek száma a 18 év alatti védelembe vettek közül

Megszűntetett esetek száma a 18 év alatti védelembe vettek közül 4.1.1. számú táblázat - Védelembe vett és veszélyeztetett kiskorú gyermekek száma 4.1.2. számú táblázat - Rendszeres gyer év védelembe vett 18 év alattiak száma Megszűntetett esetek száma a 18 év alatti

Részletesebben

Gyermekvédelmi kedvezmények. Rendszeres kedvezmények számú táblázat - Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesítettek száma

Gyermekvédelmi kedvezmények. Rendszeres kedvezmények számú táblázat - Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesítettek száma 4.1.2. számú táblázat - Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesítettek száma év Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesítettek száma Ebből tartósan beteg fogyatékos gyermekek száma Kiegészítő

Részletesebben

PROJEKT ÖSSZEFOGLALÓ. Pályázati felhívás: TÁMOP 3.1.4-08/2-2009 pályázatról Kompetencia alapú oktatás, egyenlő esélyek - innovatív intézményekben

PROJEKT ÖSSZEFOGLALÓ. Pályázati felhívás: TÁMOP 3.1.4-08/2-2009 pályázatról Kompetencia alapú oktatás, egyenlő esélyek - innovatív intézményekben PROJEKT ÖSSZEFOGLALÓ Pályázati felhívás: TÁMOP 3.1.4-08/2-2009 pályázatról Kompetencia alapú oktatás, egyenlő esélyek - innovatív intézményekben Projekt címe: A körmendi Dr. Batthyányné Coreth Mária Óvoda

Részletesebben