Ne izgulj Ani! Nagy siker ez a mai este neked. Fantasztikusak ezek a ruhák. Nézd ott van a vendégek között Risk Jimmy is!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Ne izgulj Ani! Nagy siker ez a mai este neked. Fantasztikusak ezek a ruhák. Nézd ott van a vendégek között Risk Jimmy is!"

Átírás

1 Az Öngondoskodás Gimnázium szalagavató bálján vagyunk, ahol Ani első divatbemutatóját tartja. Beni és Ani a függöny mögül figyelik izgatottan az eseményeket... Beni, úgy izgulok, szerinted hogy tetszenek a ruháim a vendégeknek? Nézd, mindenki eljött! Tudod minden vágyam az, hogy az utcán is lássam az embereket az általam tervezett ruhákban. Ne izgulj Ani! Nagy siker ez a mai este neked. Fantasztikusak ezek a ruhák. Nézd ott van a vendégek között Risk Jimmy is! Ne is mondd! Még mindig nem hívtuk vissza Risk Jimmyt! El is felejtettem, meg az az igazság, hogy nem is tudok dönteni arról, hogy milyen részvényeket vegyünk. Ruhákat akarok tervezni, nem állandóan az értékpapírjaim árának alakulását követni! Tudod Beni, úgy gondolom, hogy nincs nekünk még elegendő pénzügyi ismeretünk ahhoz, hogy megfelelően kiválasszuk azt a befektetési formát, amely számunkra a legjobb.

2 OK, ezzel én is így vagyok. Csak az informatikai cégeket ismerem, de a többit nem. Egyetértek veled Ani, még több ismeretre lenne szükségünk ahhoz, hogy megfelelően tudjunk dönteni arról, hogy milyen megtakarítási formát válasszunk. De Ani, téged hív a közönség! Gratulálok! Királynő vagy, semmi kétség! De ezt én mindig is tudtam! Üdvözlöm a Királyi Divat c. újság olvasóinak nevében. Válaszolna pár kérdésemre? Mikor láthatjuk a ruháit a divatszalonokban, ruhaüzletekben? S egyébként is mikor fogja nyitni az első divatszalonját a kisasszony? Engedje meg, hogy bemutatkozzam, Risk Jimmy vagyok, Ani Divatkirálynő pénzügyi tanácsadója. Ani első divatszalonját már két-három év múlva tervezi megnyitni, először Budapesten a cityben, majd a rákövetkező évben Prágában és Pozsonyban. Fő célja a közép- és kelet-európai térség új divatprofiljának a kialakítása. Nagyon köszönöm Jimmy, hogy kimentettél ebből a nehéz helyzetből. Olyan jó, hogy itt vagy! Nem is tudtam, hogy el fogsz jönni. Zsú mondta, hogy mindenképpen jöjjek el. Gratulálok! Nagyon büszke vagyok rád! Ne haragudj, hogy Benivel még nem hívtunk vissza, de nem értünk mi a részvényekhez, nem is tudjuk eldönteni, hogy milyen részvényeket vegyünk. Elhiszem, de már tudom is, hogy mi lehetne a legjobb megoldás! Nézd, ott jön Zsú az egyik régi barátommal! Gyere, bemutatlak neki! Helló Zsú és Lui! Kedves Ani, engedd meg, hogy bemutassam neked egy igazi jó barátomat, Biztosalap Luit! Gratulálok Ani, számomra az öröm, hogy megismerhetlek! Lui, légy szíves segítsél Aninak, hogy milyen befektetésre lenne szüksége ahhoz, hogy pár év múlva első divatszalonját megnyithassa. Tudod, Ani nem akarja naponta követni befektetéseinek értékét, valamilyen biztosabb befektetési lehetőséget keres.

3 Kedves Ani, nagyon szívesen elmagyarázom Neked a befektetési alapok lényegét. Sőt több, kifejezetten fiataloknak szóló befektetési alapot is tudok számotokra ajánlani. Talán pont a befektetési alapok jelenthetnék számodra az ideális takarékoskodási formát... Kedves Lui, én is örülök, hogy megismerhetlek. Jövő héten ugyan sok dolgozatot írunk, de utána szívesen megismerkednénk a befektetési alapok világával! Egy héttel később, Lui irodájában... Köszönjük, hogy fogadsz minket. De azt hiszem, hogy most nehéz dolgod lesz, mert mi még azt sem tudjuk, hogy mi az a befektetési alap. Hát ez igazán nem nehéz! Figyeljetek, egy egyszerő példán elmagyarázom! Gondoljátok el, hogy hozzátok hasonlóan sok fiatal van, akiknek szintén komoly céljaik vannak az életben. Sőt ők is, ahogy Ti is, nem akarnak bankárok, pénzügyi szakemberek lenni, csak a jelenleg meglévő pénzüket biztonságosan szeretnék befektetni megfelelő haszonnal, vagyis szakszerű kifejezéssel élve hozammal. De Lui, a befektetési alapoknak általában kisebb a kockázata, mint ha például részvényeket vásárolnánk? S ezzel együtt még viszonylag elfogadható értékű hozamot is várhatunk? Hogyne, pont ez a befektetési alap lényege. Gondoljátok csak el, a világon sok igazi profi pénzügyi szakember tanácsai, elemzései alapján hozzák létre ezeket a befektetési alapokat. Képzeljetek el egy nagy perselyt! E nagy persely lesz egy befektetési alap, s e perselybe mindenki elhelyezheti az eddigi megtakarításait. A perselyben összegyűlt pénz lesz az adott befektetési alap vagyona, amelyet az alapkezelők befektetnek. Mivel az alapkezelők igazi profi pénzügyi szakemberek, így várhatóan találnak viszonylag magas hozamot ígérő befektetési lehetőségeket!

4 De hogyan helyezhetjük el a pénzüket mi is az ilyen perselyekben? Vagyis hogyan csatlakozhatunk e befektetési alapokhoz? Írjunk t e profi pénzügyeseknek? Sokkal egyszerűbb módon, a forgalmazókon keresztül. A forgalmazók bonyolítják le a befektetési jegyek eladását és vételét. Ugyanis csatlakozni a befektetési alapokhoz az ún. befektetési jegy/jegyek vásárlásával lehet. E befektetési jegyeket általában kereskedelmi bankokban lehet venni. De biztosítók és brókerügynökségek is lehetnek forgalmazók. Nagyon köszönjük Lui, nem is tűnik olyan nehéznek ez az egész. Akár már most is tudnál nekünk javasolni kedvező befektetési alapokat? Hogyne, gyertek át velem a másik szobába, itt tartjuk az ügyfeleknek szánt tájékoztató anyagokat a különböző befektetési alapokról. Nézd csak Ani, ott a falon azt a görbét, a Hip-Hop Junior Befektetési Alap árfolyamgörbéje! Lui, azt hiszem, ez itt a mi befektetési alapunk! Hölgyem és Uram, még a gondolatomat is kitalálták! Pont a Hip-Hop alapot szeretném ajánlani Nektek. Nézd Beni, ott van, hogy a Best of Boys kötvények is benne vannak az alapban! Tudod ez az a híres együttes, amely már saját lemezkiadó céget is alapított. Emlékszel, az ő CD-jüket hallgattuk a szombati bulin! Ugyan már Ani! Tudod, hogy ki nem állhatom őket, én a Baby Group híve vagyok. Te Lui, a Baby Group kötvényei is benne vannak az alapban? Azt hiszem nincs, de ebben nem vagyok biztos. Tudjátok én más zenéket kedvelek. De esetleg még elmondhatom, hogy mi jellemzi ezt az alapot?

5 Nem igazán értem, hogy kedvelhetsz te más zenéket, de megengedjük, hogy elmondjad, hogy milyen is ez a junior befektetési alap. A Hip-Hop Junior Befektetési Alap egy nemzetközi részvény befektetési alap. Ez azt jelenti, hogy az alap portfoliójában külföldi társaságok által kibocsátott és forgalmazott részvények szerepelnek. A portfoliójában? Mit jelent ez? A portfolió fogalma alatt a pénzvilágban általában a különböző pénzügyi eszközök összességét értjük. Jelen esetben a különböző részvények összességét. Ennek az alapnak a nagy előnye, hogy folyamatos forgalmazású, vagyis bármikor tetszőleges összeget fektethettek be, vagy válthattok vissza, vagyis pénzeteket nem kell meghatározott időre lekötni. Nézzetek itt a tájékoztatón, ezt az alapot az ún. dinamikus típusú befektetőnek ajánljuk. Olyan alap is van, amely hazai részvények portfoliójából áll? Hogyne, például a Fiatal Magyar Részvényalap. Ez is folyamatos forgalmazású, de a biztonsági fokozata alapján inkább az ún. óvatos típusú befektetők kedvelik. De láthatjátok a tájékoztató anyagok alapján, hogy nagyon sok fajta befektetési alap van, hiszen minden ember más és más befektetést szeretne. Hogyan válasszuk ki a megfelelőt? Nagyon nagy a kínálat! Nem is kell egyet kiválasztani! Sőt javaslom számotokra, hogy nem is szabad csak egyfajta befektetési alapba elhelyezni a pénzeteket. Ki kell alakítani a saját portfoliótokat!

6 Vagyis a többfajta befektetési lehetőség összességét? Igen, pontosan. Ti is láthatjátok már, hogy nincs egyetlen igazi biztos befektetés. Igen igazad van, olyan gyorsan és állandóan változik minden. De Beni, ha Te is úgy gondolod, azért pénzünk egy részét befektethetnénk a Hip-Hop Alapba, s még gondolkozhatnánk a többi befektetési alap lehetőségén. Most mindjárt befektetési jegyet is szeretnétek venni? Itt nálad lehet? Mi itt az irodában csak tanácsadók vagyunk, forgalmazók nem. De az Első Magyar Junior Bank forgalmazza a Hip-Hop befektetési jegyeket, s közös jó barátnőnk, Monetáris Fruzsi szívesen segít nektek. Nagyon köszönjük neked Lui, hogy ilyen türelmes voltál hozzánk, most mindjárt át is sétálunk az Első Magyar Junior Bankba. Legalább újra találkozunk Fruzsival. Viszlát és még egyszer köszönjük. Már vártalak Benneteket, Biztosalap Lui telefonált, hogy jöttök Hozzánk. Beni és Ani az Első Magyar Junior Bankban, amint a Hip-Hop Junior Befektetési Alap befektetési jegyeinek vásárlásáról érdeklődnek... Helló Fruzsi, olyan jó, hogy újra látunk Téged. Tudod ezért a Hip-Hop Alapért teljesen odavagyunk. Már el is készítettem számotokra az anyagokat. De sajnos még kiskorúk vagytok, így szülői hozzájárulás is kell.

7 Semmi baj, holnap a szüleinkkel jövünk, délután 4 óra jó lesz? Tökéletes, akkor várlak Titeket a szüleitekkel együtt. Viszlát! Nagyon sikeres volt ez a nap Beni. Lényegében nem sokára mi is tulajdonosai leszünk a Hip-Hop Alapnak. Még nem is mondtam Neked, hogy megjelent a Best of Boys legújabb CD-je! Gyere, vegyük meg, mert akkor nagyobb lesz majd a befektetési jegyeink hozama! Tudod, hogy barátok vagyunk, tudod, hogy mindenben egyetértek Veled, de ezt a Best of Boys-ot ki nem állhatom. Bocs Beni, nem emlegetem őket többet, várj már, jövök én is!

Beni és Ani jó barátok. Ha találkoznak, gyakran tervezgetik együtt vállalkozásaik beindítását. De milyen is ez az álom?

Beni és Ani jó barátok. Ha találkoznak, gyakran tervezgetik együtt vállalkozásaik beindítását. De milyen is ez az álom? Anett: 17 éves, az Öngondoskodás Gimnázium 3/A osztályos tanulója. Az iskolában Anit mindenki csak Divatkirálynőnek nevezi, mert mindent tud az aktuális divatról. Sokszor az órák alatt is a legújabb modelljeit

Részletesebben

Beni vendégségbe érkezik Aniékhoz...

Beni vendégségbe érkezik Aniékhoz... Beni vendégségbe érkezik Aniékhoz... Szia Beni! Már nagyon vártalak! Tudod olyan sok mindent szeretnék megbeszélni veled! Meg szeretném mutatni Neked a legújabb divatrajzaimat! Helló Ani! Itt vagyok, ahogy

Részletesebben

A befektetési eszközalap portfolió teljesítményét bemutató grafikonok

A befektetési eszközalap portfolió teljesítményét bemutató grafikonok PÉNZPIACI befektetési eszközalap portfólió Benchmark: RMAX Típus: Rövid lejáratú állampapír Árfolyam 1,657HUF/egység Valuta HUF Portfolió nagysága 7 625 768 268 HUF Kockázati besorolás: alacsony A bemutatott

Részletesebben

A befektetési eszközalap portfolió teljesítményét bemutató grafikonok

A befektetési eszközalap portfolió teljesítményét bemutató grafikonok PÉNZPIACI befektetési eszközalap portfólió Benchmark: RMAX Típus: Rövid lejáratú állampapír Árfolyam 1,638 HUF/egység Valuta HUF Portfolió nagysága 8 180 498 608 HUF Kockázati besorolás: alacsony A bemutatott

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ A SIGNAL BIZTOSÍTÓ ÁLTAL FORGALMAZOTT EURÓ ALAPÚ BEFEKTETÉSI ALAPOK ÖSSZETÉTELÉRŐL

ÖSSZEFOGLALÓ A SIGNAL BIZTOSÍTÓ ÁLTAL FORGALMAZOTT EURÓ ALAPÚ BEFEKTETÉSI ALAPOK ÖSSZETÉTELÉRŐL ÖSSZEFOGLALÓ A SIGNAL BIZTOSÍTÓ ÁLTAL FORGALMAZOTT EURÓ ALAPÚ BEFEKTETÉSI ALAPOK ÖSSZETÉTELÉRŐL 2014. február HANSAINVEST Hanseatische Investment Gmbh alapjai 2014. február Forrás: hansainvest.de HANSAinternational

Részletesebben

K&H HOZAMLÁNC ÉLETBIZTOSÍTÁSHOZ VÁLASZTHATÓ NYÍLTVÉGŰ ESZKÖZALAPOK

K&H HOZAMLÁNC ÉLETBIZTOSÍTÁSHOZ VÁLASZTHATÓ NYÍLTVÉGŰ ESZKÖZALAPOK K&H HOZAMLÁNC ÉLETBIZTOSÍTÁSHOZ VÁLASZTHATÓ NYÍLTVÉGŰ ESZKÖZALAPOK K&H TŐKEVÉDETT PÉNZPIACI ESZKÖZALAP Az eszközalap kockázatviselő kategória szerinti besorolása: védekező A tőkevédett pénzpiaci eszközalap

Részletesebben

Jelentés 2009. január QUAESTOR Befektetési Alapok

Jelentés 2009. január QUAESTOR Befektetési Alapok Jelentés 2009. január Befektetési Alapok Alapok Jelentés 2009. január Aranytallér Vegyes Alap Ajánlás: Magyarországi kötvény- és részvénypiaci eszközökbe fektet. Kiegyensúlyozott vegyes alapunk közepes

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ A SIGNAL BIZTOSÍTÓ ÁLTAL FORGALMAZOTT EURÓ ALAPÚ BEFEKTETÉSI ALAPOK ÖSSZETÉTELÉRŐL

ÖSSZEFOGLALÓ A SIGNAL BIZTOSÍTÓ ÁLTAL FORGALMAZOTT EURÓ ALAPÚ BEFEKTETÉSI ALAPOK ÖSSZETÉTELÉRŐL ÖSSZEFOGLALÓ A SIGNAL BIZTOSÍTÓ ÁLTAL FORGALMAZOTT EURÓ ALAPÚ BEFEKTETÉSI ALAPOK ÖSSZETÉTELÉRŐL 2014. október HANSAINVEST Hanseatische Investment Gmbh alapjai 2014. október Forrás: hansainvest.de HANSAinternational

Részletesebben

Figyelmeztetés a kockázatokra:

Figyelmeztetés a kockázatokra: A jelen előadáson vagy videóban elhangzottak az előadó magánvéleményét tükrözik. Nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont

Részletesebben

HÍRLEVÉL 2017 II. NEGYEDÉV

HÍRLEVÉL 2017 II. NEGYEDÉV HÍRLEVÉL 2017 II. NEGYEDÉV TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS 3 2. PORTFÓLIÓ AJÁNLÓ 4 KONZERVATÍV MINTAPORTFÓLIÓ 4 MÉRSÉKELT MINTAPORTFÓLIÓ 5 NÖVEKEDÉSI MINTAPORTFÓLIÓ 6 MINTAPORTFÓLIÓK TELJESÍTMÉNYE 7 3. VEGYES

Részletesebben

Tizedik lecke Megtakarítás és befektetés

Tizedik lecke Megtakarítás és befektetés Tizedik lecke Megtakarítás és befektetés A takarékosságot eszköznek tekintsd arra, hogy mindig független légy az emberektől, ami tisztességed megóvásának nélkülözhetetlenebb feltétele, mintsem hinnéd.

Részletesebben

Pénzügyi nagyokos Biztosítások Melyik Biztosító? Mennyit fizetek? Szükségem van rá

Pénzügyi nagyokos Biztosítások Melyik Biztosító? Mennyit fizetek? Szükségem van rá ! 1/! 6 IFL Biztosítások Melyik Biztosító? Mennyit fizetek? Szükségem van rá Életbiztosítás Balesetbiztosítás Egészségbiztosítás Lakásbiztosítás Jogvédelmi biztosítás KGFB Casco Biztosításokra összesen

Részletesebben

1. Kikkel szeretsz beszélgetni az osztályban?,, 2. Kikkel barátkozol az iskolán kívül is az osztálytársaid közül?,, 3. Kiket hívnál meg az

1. Kikkel szeretsz beszélgetni az osztályban?,, 2. Kikkel barátkozol az iskolán kívül is az osztálytársaid közül?,, 3. Kiket hívnál meg az 1. Kikkel szeretsz beszélgetni az osztályban?,, 2. Kikkel barátkozol az iskolán kívül is az osztálytársaid közül?,, 3. Kiket hívnál meg az osztályból, ha bulit rendeznél?,, 4. Kikkel laknál szívesen egy

Részletesebben

Takarék Invest Közép-Kelet-Európai Részvény Befektetési Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2012

Takarék Invest Közép-Kelet-Európai Részvény Befektetési Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2012 Takarék Invest Közép-Kelet-Európai Részvény Befektetési Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2012 Készült: 2012. augusztus 9. Befektetési Alapkezelő: Takarék Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (1122 Budapest,

Részletesebben

Reálszisztéma Csoport

Reálszisztéma Csoport Reálszisztéma Csoport Értékpapír-forgalmazó és Befektető Zrt. 1053 Budapest, Kossuth L. u. 4 - Városház u. 1. Befektetési Alapkezelő Zrt. Autó Buda Toyota márkakereskedés Autó Buda Lexus márkakereskedés

Részletesebben

http://webovoda.blogspot.com/

http://webovoda.blogspot.com/ http://webovoda.blogspot.com/ B e t l e h e m e s j á t é k Szereplők: Király, szolga, Mária, József, egy paraszt család (akiknél a betlehemes játszódik), a betlehemet vivők, angyalok, pásztorok. Az egész

Részletesebben

Újdonságok a Magyar Posta Takarék Önkéntes Nyugdíjpénztárnál Különös tekintettel Választható Portfoliós Rendszerre

Újdonságok a Magyar Posta Takarék Önkéntes Nyugdíjpénztárnál Különös tekintettel Választható Portfoliós Rendszerre Újdonságok a nál Különös tekintettel Választható Portfoliós Rendszerre PSZE SZAKMAI Konferencia Budapest, 2017. október 11. Előadó: Szabó Borbála Magyar Posta Takarék Önkéntes Nyugdíjpénztár Miről is lesz

Részletesebben

K&H szikra abszolút hozamú származtatott nyíltvégű alap

K&H szikra abszolút hozamú származtatott nyíltvégű alap K&H szikra abszolút hozamú származtatott nyíltvégű alap kereskedelmi kommunikáció 2014. november 2 háttér, piaci trendek 1Q12 2Q12 3Q12 4Q12 1Q13 2Q13 3Q13 4Q13 1Q14 2Q14 3Q14 4Q14 1Q15 2Q15 3Q15 4Q15

Részletesebben

Az eszközalap tervezett befektetési korlátai: Eszközcsoport Minimális arány Maximális arány Megcélzott arány. Mögöttes befektetési alap 90% 100% 100%

Az eszközalap tervezett befektetési korlátai: Eszközcsoport Minimális arány Maximális arány Megcélzott arány. Mögöttes befektetési alap 90% 100% 100% AEGON TEMPÓ ALLEGRO 10 Az eszközalap kizárólag az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. által kezelt, forintban denominált Aegon Tempó Allegro 10 Alapokba Aegon Tempó Allegro 10 Alapok Alapja

Részletesebben

Jelentés február QUAESTOR Befektetési Alapok

Jelentés február QUAESTOR Befektetési Alapok Jelentés 2010. február Befektetési Alapok Alapok Jelentés 2010. február tipp Aranytallér Vegyes Alap Ajánlás: Magyarországi kötvény- és részvénypiaci eszközökbe fektet. Kiegyensúlyozott vegyes alapunk

Részletesebben

Budapest Értékpapír Alapok és a Devizapiac

Budapest Értékpapír Alapok és a Devizapiac Budapest Értékpapír Alapok és a Devizapiac Amikor befektetésekben gondolkozunk, akkor mindenki ismeri azt az általános szabályt, hogy osszuk meg megtakarításunkat különbözı befektetési lehetıségek között:

Részletesebben

ENERGETIKAI SZAKREFERENSI ÉVES JELENTÉS

ENERGETIKAI SZAKREFERENSI ÉVES JELENTÉS ENERGETIKAI SZAKREFERENSI ÉVES JELENTÉS a NN Biztosító Zrt. vonatkozásában a 2017-es naptári év energiafogyasztási és energiahatékonysági tevékenységgel kapcsolatosan készítette CleanTech Energy Solutions

Részletesebben

Lakossági pénzügyi megtakarítások EU vs.. Magyarország

Lakossági pénzügyi megtakarítások EU vs.. Magyarország 100% 90% 80% 70% 60% 50% 40% 30% 20% 10% 0% Lakossági pénzügyi megtakarítások EU vs.. Magyarország 33,0% 13,0% 14,0% 8,0% 28,0% 12,0% 16,0% 10,0% 32,0% 34,0% 24,0% 9,0% 38,0% 27,0% 2,0% 15,0% 13,0% 15,0%

Részletesebben

Jelentés Március QUAESTOR Befektetési Alapok

Jelentés Március QUAESTOR Befektetési Alapok Jelentés 2012. Március Befektetési Alapok Alapok Jelentés 2012. Március A hónap Alapja Aranytallér Vegyes Alap Ajánlás: Magyarországi kötvény- és részvénypiaci eszközökbe fektet. Kiegyensúlyozott vegyes

Részletesebben

Pénzügytan szigorlat

Pénzügytan szigorlat GF KVIFK Gazdaságtudományi Intézet Pénzügy szakcsoport Pénzügytan szigorlat 1 30,5 34 pont jeles 26,5 30 pont jó 22,5 26 pont közepes 18,5 22 pont elégséges 18 pont elégtelen Név: Elért pont: soport: Érdemjegy:

Részletesebben

ÉLETKEZDÉSI TERV GAZDAG NAGYBÁCSITÓL ÍZELÍTŐ. Készítette:

ÉLETKEZDÉSI TERV GAZDAG NAGYBÁCSITÓL ÍZELÍTŐ. Készítette: ÉLETKEZDÉSI TERV GAZDAG NAGYBÁCSITÓL ÍZELÍTŐ Készítette: A Magánpénzügyi Akadémia - vagyonteremtés önerőből - A Magánpénzügyi Akadémia küldetése: közérthetővé tenni a pénzügyeket, ezzel az évtized végére

Részletesebben

Jelentés. 2012. Április QUAESTOR Befektetési Alapok

Jelentés. 2012. Április QUAESTOR Befektetési Alapok Jelentés 2012. Április Befektetési Alapok Alapok Jelentés 2012. Április Aranytallér Vegyes Alap Ajánlás: Magyarországi kötvény- és részvénypiaci eszközökbe fektet. Kiegyensúlyozott vegyes alapunk közepes

Részletesebben

Nem? Mennyivel lett volna könnyebb, jobb az élete, ha segítettek volna?

Nem? Mennyivel lett volna könnyebb, jobb az élete, ha segítettek volna? Kedves Szülő! A munkafüzet célja, hogy segítsen Önnek pontosan látni gyermeke jövőjét. Pénzügyi szakemberek egyetértenek abban, hogy azok a szülők, akik tervet készítenek gyermekeik életkezdésére, sokkal

Részletesebben

Ballagási ünnepség

Ballagási ünnepség Felelős szerkesztő: Breznay Gáborné Írta és szerkesztette: Molnár Máté Fotókat készítette: Lajos Abigél és Róka Zsófia Ballagási ünnepség 2016.04.29. Igen, elballagtak a SZISZKI végzős diákjai is. Könny,

Részletesebben

Azon gondolkodsz, hogy elszöksz otthonról? Hívd fel a Kék Vonalat! Lehet, hogy van más megoldás is!

Azon gondolkodsz, hogy elszöksz otthonról? Hívd fel a Kék Vonalat! Lehet, hogy van más megoldás is! ELSZÖKTEM OTTHONRÓL Azon gondolkodsz, hogy elszöksz otthonról? Hívd fel a Kék Vonalat! Lehet, hogy van más megoldás is! 116 000 Ki akar elszökni otthonról? Ha már elszöktél otthonról? Legfontosabb a biztonságod!

Részletesebben

FRIEDRICH WILHELM RAIFFEISEN KONDÍCIÓS LISTA KIEMELT MAGÁNÜGYFELEK RÉSZÉRE ÉRVÉNYES: FEBRUÁR 13-TÓL. 2. számú melléklet

FRIEDRICH WILHELM RAIFFEISEN KONDÍCIÓS LISTA KIEMELT MAGÁNÜGYFELEK RÉSZÉRE ÉRVÉNYES: FEBRUÁR 13-TÓL. 2. számú melléklet FRIEDRICH WILHELM RAIFFEISEN KONDÍCIÓS LISTA KIEMELT MAGÁNÜGYFELEK RÉSZÉRE 2. számú melléklet ÉRVÉNYES: 2018. FEBRUÁR 13-TÓL Előzetes minta költségkalkulációk Előzetes minta költségkalkulációk Jelen előzetes

Részletesebben

Pénzügytan szigorlat

Pénzügytan szigorlat GF KVIFK Gazdaságtudományi Intézet Pénzügy szakcsoport Pénzügytan szigorlat 2 30,5 34 pont jeles 26,5 30 pont jó 22,5 26 pont közepes 18,5 22 pont elégséges 18 pont elégtelen Név: Elért pont: soport: Érdemjegy:

Részletesebben

ALLIANZ.HU ALLIANZ ÉLETPROGRAM ÉLET- ÉS SZEMÉLYBIZTOSÍTÁS. Az eszközalapokra vonatkozó konkrét információk AHE-21286/E1 1/37

ALLIANZ.HU ALLIANZ ÉLETPROGRAM ÉLET- ÉS SZEMÉLYBIZTOSÍTÁS. Az eszközalapokra vonatkozó konkrét információk AHE-21286/E1 1/37 ALLIANZ.HU ALLIANZ ÉLETPROGRAM ÉLET- ÉS SZEMÉLYBIZTOSÍTÁS Az eszközalapokra vonatkozó konkrét információk 1/37 PÉNZPIACI FORINT (PPA) ESZKÖZALAPRA VONATKOZÓ KONKRÉT INFORMÁCIÓK TERMÉK A termék neve: Allianz

Részletesebben

A céljaink valóra válhatnak, csak tennünk kell értük! Aegon Baba-Mama Program életbiztosítás. Aegon Relax nyugdíjbiztosítás

A céljaink valóra válhatnak, csak tennünk kell értük! Aegon Baba-Mama Program életbiztosítás. Aegon Relax nyugdíjbiztosítás A céljaink valóra válhatnak, csak tennünk kell értük! Aegon Baba-Mama Program életbiztosítás Aegon Relax nyugdíjbiztosítás Az Aegon Relax nyugdíjbiztosítással megalapozhatja kiegyensúlyozott, nyugodt jövőjét!

Részletesebben

Jelentkezés: RAJTAD ÁLL A JÖVŐD!

Jelentkezés: RAJTAD ÁLL A JÖVŐD! Jelentkezés: RAJTAD ÁLL A JÖVŐD! 2018. december 14-16-a között kerül sor Budapesten, az UNICEF "Egy generáció korlátok nélkül" új kezdeményezésének céljait megvalósító, "Rajtad áll a jövőd!" elnevezésű

Részletesebben

Féléves jelentés DIALÓG Octopus Származtatott Deviza Befektetési Alap

Féléves jelentés DIALÓG Octopus Származtatott Deviza Befektetési Alap Féléves jelentés 2016 DIALÓG Octopus Származtatott Befektetési Alap MNB lajstromszám: 1111-395 MNB engedélyszám: EN-III/TTE-339/2010 ISIN kód: HU0000709241 A sorozat ISIN kód: HU0000713375 EUR sorozat

Részletesebben

Pannónia Nyugdíj Kötvény. Éppen itt az ideje...

Pannónia Nyugdíj Kötvény. Éppen itt az ideje... Pannónia Nyugdíj Kötvény Éppen itt az ideje... Jól megérdemelt nyugdíjas évek Képes lesz gondoskodni megélhetéséről nyugdíjas korában? Ez a kérdés valamennyiünket érint, hiszen ki ne szeretne kényelmes

Részletesebben

EGYSZERI DÍJFIZETÉSŰ ALLIANZ ÉLETPROGRAM NYUGDÍJBIZTOSÍTÁSI ZÁRADÉKKAL

EGYSZERI DÍJFIZETÉSŰ ALLIANZ ÉLETPROGRAM NYUGDÍJBIZTOSÍTÁSI ZÁRADÉKKAL ÉLET- ÉS SZEMÉLYBIZTOSÍTÁS ALLIANZ.HU EGYSZERI DÍJFIZETÉSŰ ALLIANZ ÉLETPROGRAM NYUGDÍJBIZTOSÍTÁSI ZÁRADÉKKAL Az okra vonatkozó konkrét információk 1/37 PÉNZPIACI FORINT (PPA) ESZKÖZALAPRA VONATKOZÓ KONKRÉT

Részletesebben

Biztosítási Eszközalapok brosúrája

Biztosítási Eszközalapok brosúrája Biztosítási Eszközalapok brosúrája ESZKÖZALAP MEGNEVEZÉSE: NOVIS Rövid futamidejű Magyar Kötvény Eszközalap Jelen Biztosítási Eszközalapok brosúrája 2018. január 1- től érvényes. Milyen eszközalapról van

Részletesebben

FÉLÉVES JELENTÉS 2008.

FÉLÉVES JELENTÉS 2008. Access Ingatlan Nyíltvégű Befektetési Alap Befektetési Alap megnevezése Access Ingatlan Nyíltvégű Befektetési Alap Típusa Az Alap a PSZÁF III/120.017-1/2004. számú, 2004. április 07. napján kelt határozata

Részletesebben

75EA1 Fedezeti tartalék

75EA1 Fedezeti tartalék 75EA1 Fedezeti tartalék I. negyedév II. negyedév III. negyedév IV. negyedév Összesen 2. év 3. év Összesen Mód 001 75EA11 Év 2018 2018 2018 2018 2019 2020 002 75EA12 Nyitó állomány 19 726 19 679 19 444

Részletesebben

A portfólió elmélet általánosításai és következményei

A portfólió elmélet általánosításai és következményei A portfólió elmélet általánosításai és következményei Általánosan: n kockázatos eszköz allokációja HOZAM: KOCKÁZAT: variancia-kovariancia mátrix segítségével! ) ( ) ( ) / ( ) ( 1 1 1 n s s s p t t t s

Részletesebben

FÓKUSZBAN AZ ÖNGONDOSKODÁS PANELBESZÉLGETÉS

FÓKUSZBAN AZ ÖNGONDOSKODÁS PANELBESZÉLGETÉS Moderátor: dr. Kandrács Csaba ügyvezető igazgató, MNB MKT 56. Vándorgyűlés, pénzügyi szekció Debrecen, 218. szeptember 7. FÓKUSZBAN AZ ÖNGONDOSKODÁS PANELBESZÉLGETÉS 1 RÉSZTVEVŐK Erdős Mihály elnök-vezérigazgató,

Részletesebben

Hogyan kezeljem a megtakarításom?

Hogyan kezeljem a megtakarításom? Hogyan kezeljem a megtakarításom? 2017. Március 28. 17:30 A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. További technikai információk: https://www.kbcequitas.hu/menu/tamogatas/tudastar/oktatas

Részletesebben

Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása II. negyedév 1

Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása II. negyedév 1 Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása 2003. II. 1 A II. ben az értékpapírpiac általunk vizsgált egyetlen szegmensében sem történt lényeges arányeltolódás az egyes tulajdonosi szektorok között. Az

Részletesebben

kötvényekről EXTRA Egy percben a

kötvényekről EXTRA Egy percben a EXTRA Egy percben a kötvényekről Szeretne befektetni? A befektetések egyik lehetséges formája a kötvény. Tudjon meg többet a kötvényekről! Olvassa el tájékoztatónkat! BEFEKTETÉSEK kérdésekben segít ez

Részletesebben

Jelentés Február QUAESTOR Befektetési Alapok

Jelentés Február QUAESTOR Befektetési Alapok Jelentés 2011. Február Befektetési Alapok Alapok Jelentés 2011. Február A hónap Alapja Aranytallér Vegyes Alap Ajánlás: Magyarországi kötvény- és részvénypiaci eszközökbe fektet. Kiegyensúlyozott vegyes

Részletesebben

Budapesti Értéktőzsde

Budapesti Értéktőzsde Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság Pénztárak, mint a tőzsdei társaságok tulajdonosai Horváth Zsolt a BÉT vezérigazgatója Gondolkozzunk hosszú távon! A pénztárak természetükből adódóan hosszú távú befektetésekben

Részletesebben

Kérdések és Válaszok. A Budapest Ingatlan Alapok Alapja illikvid IL sorozat létrehozása kapcsán. 2013. szeptember 23

Kérdések és Válaszok. A Budapest Ingatlan Alapok Alapja illikvid IL sorozat létrehozása kapcsán. 2013. szeptember 23 Kérdések és Válaszok A Budapest Ingatlan Alapok Alapja illikvid IL sorozat létrehozása kapcsán 2013. szeptember 23 Mi a különbség az ingatlan- és az értékpapír-befektetések között? Az ingatlanalapok egyik

Részletesebben

Jelentés Október QUAESTOR Befektetési Alapok

Jelentés Október QUAESTOR Befektetési Alapok Jelentés 2010. Október Befektetési Alapok Alapok Jelentés 2010. Október A hónap Alapja Aranytallér Vegyes Alap Ajánlás: Magyarországi kötvény- és részvénypiaci eszközökbe fektet. Kiegyensúlyozott vegyes

Részletesebben

Gyermekem támogatása. Novum Életbiztosítás

Gyermekem támogatása. Novum Életbiztosítás Gyermekem támogatása Novum Életbiztosítás Ma egy biztosítás, holnap gyermeke jövőjének záloga Minden szülő arra vágyik, hogy megadhassa gyerme - kének mindazt a támogatást, amellyel hozzásegítheti céljai

Részletesebben

Meghívó nyílt napra. Kedves Meghívottam!

Meghívó nyílt napra. Kedves Meghívottam! Kedves Meghívottam! Meghívó nyílt napra Szeretettel meghívunk egy olyan nyílt napra, ahol a jövő biztosítékáról lesz szó, az ARANYRÓL. Gondoskodás önmagunkról, gyermekeinkről, a jövőről. Azért küldünk

Részletesebben

Gyermekem támogatása. Novum Életbiztosítás

Gyermekem támogatása. Novum Életbiztosítás Gyermekem támogatása Novum Életbiztosítás Ma egy biztosítás, holnap gyermeke jövőjének záloga Minden szülő arra vágyik, hogy megadhassa gyerme - kének mindazt a támogatást, amellyel hozzásegítheti céljai

Részletesebben

Biztosítási Eszközalapok brosúrája

Biztosítási Eszközalapok brosúrája Biztosítási Eszközalapok brosúrája ESZKÖZALAP MEGNEVEZÉSE: NOVIS Rövid futamidejű Magyar Kötvény Eszközalap Jelen Biztosítási Eszközalapok brosúrája 2018. március 10- től érvényes. Milyen eszközalapról

Részletesebben

Jelentés január QUAESTOR Befektetési Alapok

Jelentés január QUAESTOR Befektetési Alapok Jelentés 2008. január Befektetési Alapok Alapok Jelentés 2008. január Aranytallér Vegyes Alap Ajánlás: Magyarországi kötvény- és részvénypiaci eszközökbe fektet. Kiegyensúlyozott vegyes alapunk közepes

Részletesebben

Éves jelentés DIALÓG Octopus Származtatott Deviza Befektetési Alap

Éves jelentés DIALÓG Octopus Származtatott Deviza Befektetési Alap Éves jelentés 2013 DIALÓG Octopus Származtatott Befektetési Alap PSZÁF lajstromszám: 1111-395 PSZÁF engedélyszám: EN-III/TTE-339/2010 ISIN kód: HU0000709241 A sorozat ISIN kód: HU0000713375 EUR sorozat

Részletesebben

Lejáratkor kamatadó- és Eho-mentes befektetés

Lejáratkor kamatadó- és Eho-mentes befektetés Dinamikus portfóliókezeléssel! Lejáratkor kamatadóés Eho-mentes befektetés Bonum Életbiztosítás Befektetés és biztosítási védelem Meglévő megtakarításunk befektetésekor mindannyiunk számára fontos szempont,

Részletesebben

CIB FEJLETT RÉSZVÉNYPIACI ALAPOK ALAPJA. Féléves jelentés. CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. Vezető forgalmazó, Letétkezelő: CIB Bank Zrt.

CIB FEJLETT RÉSZVÉNYPIACI ALAPOK ALAPJA. Féléves jelentés. CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. Vezető forgalmazó, Letétkezelő: CIB Bank Zrt. CIB FEJLETT RÉSZVÉNYPIACI ALAPOK ALAPJA Féléves jelentés CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. Vezető forgalmazó, Letétkezelő: CIB Bank Zrt. 2013 1/5 1. Alapadatok 1.1. A CIB Fejlett Részvénypiaci Alapok Alapja

Részletesebben

A brókerbotrányok tanulságai

A brókerbotrányok tanulságai A brókerbotrányok tanulságai Dr. Windisch László A pénzügyi szervezetek felügyeletéért és fogyasztóvédelemért felelős alelnök Magyar Közgazdasági Társaság 2015. szeptember 4. 1 Miről lesz szó? 1. A befektetési

Részletesebben

Befektetési döntések mozgatórugói

Befektetési döntések mozgatórugói Befektetési döntések mozgatórugói Erste Alapkezelő Zrt. 2016. november 1 Befektetési döntések hátterében l. Automatikus (gyors) II. Akaratlagos (lassú) Érzelmek Tim Roth (Dr. Lightman, Hazudj, ha tudsz

Részletesebben

DR. JUHÁSZ ISTVÁNNÉ MÚLT, JELEN, JÖVŐ BESZÉLJENEK A SZÁMOK! 2010. NOVEMBER 24.

DR. JUHÁSZ ISTVÁNNÉ MÚLT, JELEN, JÖVŐ BESZÉLJENEK A SZÁMOK! 2010. NOVEMBER 24. DR. JUHÁSZ ISTVÁNNÉ MÚLT, JELEN, JÖVŐ BESZÉLJENEK A SZÁMOK! 2010. NOVEMBER 24. A Nemzeti Együttműködés Programja ITT AZ IDŐ, HOGY MEGTEREMTSÜK A SZOCIÁLIS BIZTONSÁGOT! Nem engedjük, hogy az állami nyugdíjak

Részletesebben

A PÉNZÜGYI KÖZVETÍTÉS

A PÉNZÜGYI KÖZVETÍTÉS A pénzügyi piacok szerepe a pénzügyi rendszerben Dr. Vigvári András intézetvezető egyetemi tanár vigvari.andras@bgf.hu Pénzügy Intézeti Tanszék A PÉNZÜGYI KÖZVETÍTÉS? MEGTAKARÍTÓK MEGTAKARÍTÁSOK VÉGSŐ

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ A SIGNAL BIZTOSÍTÓ ÁLTAL FORGALMAZOTT FORINT ALAPÚ BEFEKTETÉSI ALAPOK TELJESÍTMÉNYÉRÔL

ÖSSZEFOGLALÓ A SIGNAL BIZTOSÍTÓ ÁLTAL FORGALMAZOTT FORINT ALAPÚ BEFEKTETÉSI ALAPOK TELJESÍTMÉNYÉRÔL ÖSSZEFOGLALÓ A SIGNAL BIZTOSÍTÓ ÁLTAL FORGALMAZOTT FORINT ALAPÚ BEFEKTETÉSI ALAPOK TELJESÍTMÉNYÉRÔL 2010. III. negyedév Pénzpiaci és kötvényalapok 2010. III. negyedév Concorde Rövid Kötvény Alap Indulástól

Részletesebben

EHO-MENTES BEFEKTETÉS! Pioneer Magyar Pénzpiaci Alap. Pioneer Magyar Állampapír Befektetések

EHO-MENTES BEFEKTETÉS! Pioneer Magyar Pénzpiaci Alap. Pioneer Magyar Állampapír Befektetések EHO-MENTES BEFEKTETÉS! Pioneer Magyar Pénzpiaci Alap Pioneer Magyar Állampapír Befektetések Olyan befektetést keres, amely alacsony kockázatvállalás mellett, a normál 1 lekötött betétekkel versenyképes

Részletesebben

Féléves jelentés DIALÓG Octopus Származtatott Deviza Befektetési Alap

Féléves jelentés DIALÓG Octopus Származtatott Deviza Befektetési Alap Féléves jelentés 2015 DIALÓG Octopus Származtatott Befektetési Alap MNB lajstromszám: 1111-395 MNB engedélyszám: EN-III/TTE-339/2010 ISIN kód: HU0000709241 A sorozat ISIN kód: HU0000713375 EUR sorozat

Részletesebben

ELŐRELÁTÓ PROGRAM Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás. Első lépés a biztonságos jövő felé

ELŐRELÁTÓ PROGRAM Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás. Első lépés a biztonságos jövő felé ELŐRELÁTÓ PROGRAM Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás Első lépés a biztonságos jövő felé ELŐRELÁTÓ GONDOSKODÁS Életünkben a legnagyobb események mint például az esküvő, az első saját otthon megteremtése,

Részletesebben

AEGON VISION SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP 2007. I. FÉLÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT.

AEGON VISION SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP 2007. I. FÉLÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. AEGON VISION SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. A jelen tájékoztatót az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt., mint az AEGON Vision Származtatott Befektetési

Részletesebben

Portfóliójelentés a Hazai AMUNDI Alapok befektetői számára

Portfóliójelentés a Hazai AMUNDI Alapok befektetői számára Portfóliójelentés a Hazai AMUNDI Alapok befektetői számára 2019 Január hónapra 2019. január 31. Az Alapkezelő ezen jelentését a kollektív befektetési formákról és kezelőikről, valamint egyes pénzügyi tárgyú

Részletesebben

AEGON LENGYEL RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP 2013. I. FÉLÉVES JELENTÉS

AEGON LENGYEL RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP 2013. I. FÉLÉVES JELENTÉS 2013. I. FÉLÉVES JELENTÉS A jelen tájékoztatót az AEGON Magyarország kezelő Zrt., mint az AEGON Lengyel Részvény Alap (továbbiakban: az Alap) alapkezelője - a befektetési alapkezelőkről és a kollektív

Részletesebben

Kezdhetjük úgy is, hogy a tavalyi év hozott hideget, meleget.

Kezdhetjük úgy is, hogy a tavalyi év hozott hideget, meleget. KEDVES ÜGYFELEINK, A 2012-es év portfolió jelentése. Kezdhetjük úgy is, hogy a tavalyi év hozott hideget, meleget. Ez így volt az utóbbi években mindig. Mindenki érezte a negatív gazdasági hatásokat, de

Részletesebben

Féléves jelentés. Magyar Posta Rövid Kötvény Alap I. félév

Féléves jelentés. Magyar Posta Rövid Kötvény Alap I. félév Féléves jelentés Magyar Posta Rövid Kötvény Alap 2015. I. félév A jelen féléves jelentést az Allianz Alapkezelő Zrt., mint az Magyar Posta Rövid Kötvény Alap (továbbiakban: az Alap) alapkezelője - a befektetési

Részletesebben

Féléves jelentés. Magyar Posta Rövid Kötvény Alap I. félév

Féléves jelentés. Magyar Posta Rövid Kötvény Alap I. félév Féléves jelentés Magyar Posta Rövid Kötvény Alap 2017. I. félév A jelen féléves jelentést az Allianz Alapkezelő Zrt., mint az Magyar Posta Rövid Kötvény Alap (továbbiakban: az Alap) alapkezelője - a befektetési

Részletesebben

Equilor Equity Nyíltvégű Befektetési Alap ÉVES JELENTÉS 2008. ÉVES JELENTÉS 2008.

Equilor Equity Nyíltvégű Befektetési Alap ÉVES JELENTÉS 2008. ÉVES JELENTÉS 2008. EQUILOR EQUITY NYÍLTVÉGŰ BEFEKTETÉSI ALAP Befektetési Alap megnevezése Equilor Equity Nyíltvégű Befektetési Alap Típusa Az Equilor Equity Nyíltvégű Befektetési Alapot április 1-én nyíltvégű értékpapír

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. A rezidensek által kibocsátott értékpapír-állományok alakulásáról és tulajdonosi megoszlásáról május

SAJTÓKÖZLEMÉNY. A rezidensek által kibocsátott értékpapír-állományok alakulásáról és tulajdonosi megoszlásáról május SAJTÓKÖZLEMÉNY A rezidensek által kibocsátott értékpapír-ok alakulásáról és tulajdonosi megoszlásáról 2016. május Budapest, 2016. július 11. Az értékpapír-statisztika adatai alapján a rezidensek által

Részletesebben

PRÉMIUM SZOLGÁLTATÁS HIRDETMÉNY

PRÉMIUM SZOLGÁLTATÁS HIRDETMÉNY PRÉMIUM SZOLGÁLTATÁS HIRDETMÉNY Hatályos: 2016. augusztus 8-tól A PRÉMIUM SZOLGÁLTATÁS Az MKB Bank Zrt. ( Bank ) a Prémium Szolgáltatás keretében mintaportfólió alapú befektetési tanácsadást nyújt Ügyfelei

Részletesebben

Jelentés. 2014. Március QUAESTOR Befektetési Alapok

Jelentés. 2014. Március QUAESTOR Befektetési Alapok Jelentés 2014. Március QUAESTOR Befektetési Alapok QUAESTOR Aranytallér Vegyes Alap Ajánlás: Magyarországi kötvény- és részvénypiaci eszközökbe fektet. Kiegyensúlyozott vegyes alapunk közepes kockázata

Részletesebben

FÉLÉVES JELENTÉS 2014.

FÉLÉVES JELENTÉS 2014. FÉLÉVES JELENTÉS 2014. REÁLSZISZTÉMA MARCO POLO NEMZETKÖZI RÉSZVÉNY SZÁRMAZTATOTT ALAP Féléves jelentés a 2014 év I. félévéről ALAPADATOK Alap neve: Reálszisztéma-Marco Polo Nemzetközi Részvény Származtatott

Részletesebben

végén kimutatott értéke (piaci értéken)

végén kimutatott értéke (piaci értéken) 1. A pénztár tárgyév eleji és végi taglétszáma: Megnevezés 2017. január 1. 2017. december 31. Taglétszám (fő) 8 527 8 485 2. A tagdíjbevételek pénztári tartalékok közötti megosztásának arányszámai, illetve

Részletesebben

Mikroökonómia - 7. elıadás

Mikroökonómia - 7. elıadás Mikroökonómia - 7. elıadás A TERMELÉSI TÉNYEZİK (ERİFORRÁSOK) PIACA 1 A termelési tényezık piaca elsıdleges tényezık - munka - természeti erıforrások másodlagos tényezık - termelt tıkejavak - pénz, értékpapír

Részletesebben

Féléves jelentés. Magyar Posta Rövid Kötvény Alap I. félév

Féléves jelentés. Magyar Posta Rövid Kötvény Alap I. félév Féléves jelentés Magyar Posta Rövid Kötvény Alap 2018. I. félév A jelen féléves jelentést az Allianz Alapkezelő Zrt., mint az Magyar Posta Rövid Kötvény Alap (továbbiakban: az Alap) alapkezelője - a befektetési

Részletesebben

FÉLÉVES JELENTÉS 2011 ( )

FÉLÉVES JELENTÉS 2011 ( ) 1) alapadatok a) az Alap megnevezése, típusa, futamideje Az Alap neve: Az Alap típusa: Az Alap futamideje: FÉLÉVES JELENTÉS 211 (21. 12. 31. - 211. 6. 3.) K&H nyersanyag alapok nyíltvégű befektetési alapja

Részletesebben

-menedzselt konzervatív eszközalap

-menedzselt konzervatív eszközalap -menedzselt konzervatív EUR Kockázati besorolás: ++ Ajánlott időtáv: 3 év döntő része az eurozóna kötvénypiacán főleg államkötvényekbe kerül, de vásárolhat vállalati kötvényeket A 10%-nyi részvény rész

Részletesebben

Az ERSTE MEGTAKARÍTÁSI PLUSZ ALAPOK ALAPJA

Az ERSTE MEGTAKARÍTÁSI PLUSZ ALAPOK ALAPJA Az ERSTE MEGTAKARÍTÁSI PLUSZ ALAPOK ALAPJA korábban: ALPOK VÁLOGATOTT ALAP 1. Az Erste Megtakarítási Plusz Alapok Alapja (továbbiakban: Alap) rövid bemutatása Az Alap neve Az Alap neve Magyar Posta Válogatott

Részletesebben

Add el Magad! Hogyan mutasd be cégedet pár szóban úgy, hogy izgalmat és érdeklődést kelts a szokásos álmos reakciók helyett?

Add el Magad! Hogyan mutasd be cégedet pár szóban úgy, hogy izgalmat és érdeklődést kelts a szokásos álmos reakciók helyett? Add el Magad! Hogyan mutasd be cégedet pár szóban úgy, hogy izgalmat és érdeklődést kelts a szokásos álmos reakciók helyett? A Marketing Commando Minitréningje 2004-2006, Marketing Commando! www.marketingcommando.hu

Részletesebben

Big Investment Group 2010.05.26. BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN

Big Investment Group 2010.05.26. BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN Big Investment Group 2010.05.26. BIG HÍRLEVÉL Rekord magasságokban a hazai befektetési alapok Újabb csúcsra ért a magyar befektetési alapok vagyona áprilisban, köszönhetően a tavaly nyár óta tartó nettó

Részletesebben

A Kovács család pénzügyei (megoldások)

A Kovács család pénzügyei (megoldások) A Kovács család pénzügyei (megoldások) A Kovács család nagy kihívás előtt áll, Pisti fiúk középiskolás lesz, egy hónap múlva a közeli nagyvárosba kell majd járnia. Ez a család költségvetésének átgondolását

Részletesebben

Compliance feladatok és szerepek a befektetések területén

Compliance feladatok és szerepek a befektetések területén Compliance feladatok és szerepek a befektetések területén János Zsolt, MAS Az európai pénzügyi szolgáltatási piac aktív alakítója Nemzetközi piaci elemző gazdasági összefüggések Transzformáció specialista

Részletesebben

Társaságok pénzügyei kollokvium

Társaságok pénzügyei kollokvium udapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Kar udapesti Intézet Továbbképzési Osztály Társaságok pénzügyei kollokvium Név: soport: Tagozat: Elért pont: Érdemjegy: Javította: 55 60 pont

Részletesebben

Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása II. negyedév 1

Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása II. negyedév 1 Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása 2005. II. negyedév 1 Budapest, 2005. augusztus 19. A II. negyedévben az állampapírpiacon folytatódott a biztosítók és nyugdíjpénztárak több éve tartó folyamatos

Részletesebben

AEGON ÓZON BEFEKTETÉSI ALAP I. FÉLÉVES JELENTÉS

AEGON ÓZON BEFEKTETÉSI ALAP I. FÉLÉVES JELENTÉS AEGON ÓZON BEFEKTETÉSI ALAP AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. A jelen tájékoztatót az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt., mint az AEGON Ózon Befektetési Alap (továbbiakban: az

Részletesebben

ALKALMASSÁGI TESZT (TERMÉSZETES SZEMÉLY ÜGYFELEKNEK)

ALKALMASSÁGI TESZT (TERMÉSZETES SZEMÉLY ÜGYFELEKNEK) 8.a. sz. melléklet ALKALMASSÁGI TESZT (TERMÉSZETES SZEMÉLY ÜGYFELEKNEK) Tisztelt Ügyfelünk! A befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek

Részletesebben

A magyar nyugdíjrendszer 1. rész: a reform és a felosztó kirovó rendszer Madár István Gazdaságpolitika Tanszék

A magyar nyugdíjrendszer 1. rész: a reform és a felosztó kirovó rendszer Madár István Gazdaságpolitika Tanszék A magyar nyugdíjrendszer 1. rész: a reform és a felosztó kirovó rendszer Nyugdíjrendszerek Felosztó-kirovó (generációk szolidaritása) Tőkefedezeti (öngondoskodás) 1 Felosztó-kirovó rendszer Közgazdasági

Részletesebben

AEGON LENGYEL KÖTVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP ÉVES JELENTÉS

AEGON LENGYEL KÖTVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP ÉVES JELENTÉS A jelen tájékoztatót az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt., mint az AEGON Lengyel Kötvény Befektetési Alap (továbbiakban: az Alap) alapkezelője - a befektetési alapkezelőkről és a kollektív

Részletesebben

TELJESÍTMÉNY-FORGATÓKÖNYVEK. Éves átlagos hozam -8,21% -1,56% -1,41% Ezt az összeget kaphatja vissza a költségek levonása után

TELJESÍTMÉNY-FORGATÓKÖNYVEK. Éves átlagos hozam -8,21% -1,56% -1,41% Ezt az összeget kaphatja vissza a költségek levonása után ESZKÖZALAP MEGNEVEZÉSE: NOVIS Rövid futamidejű Magyar Kötvény Eszközalap Jelen Biztosítási Eszközalapok brosúrája 2018. január 1- től érvényes. Milyen eszközalapról van szó? TIPUS: Biztosítási Eszközalap

Részletesebben

AEGON KÖZÉP-EURÓPAI RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP I. FÉLÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT.

AEGON KÖZÉP-EURÓPAI RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP I. FÉLÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. AEGON KÖZÉP-EURÓPAI RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. A jelen tájékoztatót az AEGON Magyarország kezelő Zrt., mint az AEGON Közép- Európai Részvény (továbbiakban:

Részletesebben

SZKA208_52 a rábeszélőgép

SZKA208_52 a rábeszélőgép A rábeszélőgép SZKA208_52 tanulói A RÁBESZÉLÕGÉP 8. évfolyam 499 A típus 52/1 IGAZ VAGY HAMIS? Feladatleírások Írj magaddal kapcsolatosan 3 igaz állítást! Olyat írj, amit még nem tudnak rólad a többiek!

Részletesebben

Vállalkozási finanszírozás kollokvium

Vállalkozási finanszírozás kollokvium Harsányi János Főiskola Gazdaságtudományok tanszék Vállalkozási finanszírozás kollokvium Név: soport: Tagozat: Elért pont: Érdemjegy: Javította: 47 55 pont jeles 38 46 pont jó 29 37 pont közepes 20 28

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ A SIGNAL BIZTOSÍTÓ ÁLTAL FORGALMAZOTT FORINT ALAPÚ BEFEKTETÉSI ALAPOK TELJESÍTMÉNYÉRÔL

ÖSSZEFOGLALÓ A SIGNAL BIZTOSÍTÓ ÁLTAL FORGALMAZOTT FORINT ALAPÚ BEFEKTETÉSI ALAPOK TELJESÍTMÉNYÉRÔL ÖSSZEFOGLALÓ A SIGNAL BIZTOSÍTÓ ÁLTAL FORGALMAZOTT FORINT ALAPÚ BEFEKTETÉSI ALAPOK TELJESÍTMÉNYÉRÔL 2012. III. negyedév Pénzpiaci és kötvényalapok 2012. III. negyedév Concorde Rövid Kötvény Alap Az elmúlt

Részletesebben

Access Dynamic Global Equity Nyíltvégű Befektetési Alap ÉVES JELENTÉS 2007. ÉVES JELENTÉS 2007.

Access Dynamic Global Equity Nyíltvégű Befektetési Alap ÉVES JELENTÉS 2007. ÉVES JELENTÉS 2007. Access Dynamic Global Equity Nyíltvégű Befektetési Alap Befektetési Alap megnevezése Access Dynamic Global Equity Nyíltvégű Befektetési Alap Típusa Az Access Dynamic Global Equity Nyíltvégű Befektetési

Részletesebben

Kondíciós lista Vállalati ügyfelek számára 1. számú melléklet rr

Kondíciós lista Vállalati ügyfelek számára 1. számú melléklet rr 1. számú melléklet Előzetes minta költségkalkulációk Jelen előzetes minta költségkimutatások célja a befektetők tájékoztatása a befektetésre kiválasztott pénzügyi eszközökkel kapcsolatban felmerülő lehetséges

Részletesebben