A befektetési eszközalap portfolió teljesítményét bemutató grafikonok

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A befektetési eszközalap portfolió teljesítményét bemutató grafikonok"

Átírás

1 PÉNZPIACI befektetési eszközalap portfólió Benchmark: RMAX Típus: Rövid lejáratú állampapír Árfolyam 1,657HUF/egység Valuta HUF Portfolió nagysága HUF Kockázati besorolás: alacsony A bemutatott az alapkezelői díj elvonása előtti, de a banki, brókeri és letétkezelői díj elvonása utáni Pénzpiaci portfólió 0,37% 1,42% 3,09% 4,77% 6,51% 42,87% Benchmark 0,26% 1,42% 3,23% 5,09% 7,42% 46,53% A Pénzpiaci befektetési eszközalap Portfolió rövid lejáratú, minimális kockázatú értékpapírokba és banki instrumentumokba fektet. A befektetési eszközalap portfolióban diszkont kincstárjegyek, államkötvények, pénzintézeti és vállalati kötvények találhatók. Az értékpapírok mellett a befektetési eszközalap portfolió "A" hitelminősítésű bankok bankbetéteit, illetve minimális készpénzt is tartalmazhat. Az eszközök között az állampapírok dominálnak. A befektetési eszközalap portfolió befektetési stratégiájának célja, hogy rövid lejáratú papírokba való befektetéssel a legalacsonyabb kockázat vállalása mellett - stabil, infláció feletti hozamot érjen el. A befektetési eszközalap portfolió azoknak az ügyfeleknek ajánlott, akik a befektetéseik átcsoportosítása során a néhány napig meglévő készpénz után látra szóló betétet helyettesítő, kiszámítható, biztonságos, és kedvező hozamú terméket szeretnének vásárolni.

2 MAGYAR KÖTVÉNY befektetési eszközalap portfólió Benchmark: MAX Típus: Hosszú lejáratú magyar kötvény Árfolyam 2,507 HUF/egység Portfolió nagysága HUF A portfolió indulásának napja: Átlagosan birtokolt értékpapírok száma: 14 állampapír (93,36%) 2 jelzáloglevél (4,63%) Valuta HUF Kockázat: alacsony A bemutatott az alapkezelői díj elvonása előtti, de a banki, brókeri és letétkezelési díj elvonása utáni Magyar Kötvény portfólió -1,16% -0,86% 0,39% 0,89% 4,21% 28,38% Benchmark -3,22% -3,10% -2,00% -0,79% 3,04% 33,25% A Magyar Kötvény befektetési eszközalap portfolió a magyar állam által kibocsátott állampapírokat és diszkont kincstárjegyeket valamint legfeljebb az eszközérték 25%-ának megfelelő mértékben banki és vállalati kötvényeket, jelzálogleveleket tartalmaz. A Magyar Kötvény befektetési eszközalap portfolió célja alacsony kockázatú befektetések választásával a befektetett tőke értékének megérzése és reálhozam elérése. A befektetési eszközalap portfolió azoknak az ügyfeleknek ajánlott, akik alacsony kockázat mellett a banki betéteknél és a direkt, egyedi állampapír befektetésnél magasabb hozamot kívánnak elérni, továbbá akik szeretnének jelen lenni az államkötvény-, diszkont kincstárjegy- és egyéb kötvények piacán, de nincs idejük befektetéseiket nap mint nap figyelemmel kísérni.

3 EURO befektetési eszközalap portfolió Benchmark: DJ Euro Stoxx 50 Típus: MIX 50% Európai részvény 50% Magyar állampapír Árfolyam 1,502 HUF/egység Portfolió nagysága HUF A portfolió indulásának napja: Átlagosan birtokolt értékpapírok száma: 49 részvény (50%) 14 állampapír (47,9%), 2 jelzáloglevél (2,1%) Kockázati besorolás: mérsékelt A bemutatott az alapkezelői díj elvonása előtti, de a banki, brókeri és letétkezelési díj elvonása utáni Euromix portfolió -0,16% -3,44% -3,90% -6,07% -2,41% 0,65 Benchmark -1,08% -8,30% -6,74% -8,22% -2,15% - Az Euro befektetési eszközalap Portfolió 50%-ban az Európai Unió legnagyobb vállalatainak részvényeibe, 50%-ban pedig magyar állampapírokba fekteti az ügyfelek pénzét. A befektetési eszközalap portfolió kiegyensúlyozott befektetési politikája a részvénybefektetések kínálta magas növekedési lehetőséget ötvözi az állampapírok nyújtotta stabilitással. A befektetési eszközalap portfolió részvénybefektetéseit az Európai Unió vállalataiból összeállított, közel 100 európai nagyvállalat részvényeit tartalmazó értékpapírcsomag testesíti meg.

4 NEMZETKÖZI RÉSZVÉNY befektetési eszközalap portfolió Benchmark: MSCI WORLD Típus: Nemzetközi részvény Árfolyam 0,830 HUF/egység Portfolió nagysága HUF A portfolió indulásának napja: Átlagosan birtokolt értékpapírok száma: 51 részvény Valuta USD Vagyonkezelő Morley Fund Management Kockázati besorolás: közepes A bemutatott az alapkezelői díj elvonása előtti, de a banki, brókeri és letétkezelési díj elvonása utáni Nemzetközi -0,23% -6,56% -8,28% -9,33% -8,34% 38,69% Benchmark -0,44% -8,62% -12,93% -16,02% -12,19% 48,64% A Globális Részvény befektetési eszközalap portfolió a világ legnagyobb, hazánkban is jól ismert társaságainak részvényeibe fekteti az ügyfelek pénzét. A Globális Részvény befektetési eszközalap portfolió célja a lehető legnagyobb árfolyamnyereség és osztalék elérése mellett hosszú távon maximalizálni az ügyfelek hozamát. A befektetési eszközalap portfoliót azoknak ajánljuk, akik megtakarításaikat a legnagyobb külföldi tőzsdéken kívánják elhelyezni, ezáltal részvénybefektetéseik kockázatát több fejlett tőkepiacon szeretnék megosztani, de nem kívánják folyamatosan figyelemmel követni a külföldi piacok eseményeit, ugyanakkor tisztában vannak a valutába történő befektetések és a részvénybefektetések kockázatával. Az alapot azon ügyfeleknek is ajánljuk, akik befektetéseikkel mérsékelt kockázatvállalás mellett olyan egzotikus piacokat is szeretnének elérni mint Latin- Amerika, illetve a Távol-Kelet.

5 MAGYAR RÉSZVÉNY befektetési eszközalap portfolió Benchmark: BUX index Típus: Magyar részvény Árfolyam 4,795HUF/egység Portfolió nagysága HUF A portfolió indulásának napja: Átlagosan birtokolt értékpapírok száma: 15 részvény (87,2%) 8 állampapír Valuta HUF A bemutatott az alapkezelői díj elvonása előtti, de a banki, brókeri és letétkezelési díj elvonása utáni Részvény portfolió -0,29% -3,52% -10,09% -7,17% 1,83% 226,70% Benchmark 0,11% -8,76% -14,24% -12,00% 0,56% 225,86% A Magyar Részvény befektetési eszközalap portfolió elsősorban a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett és forgalmazott megfelelően likvid és kitűnő hosszú távú növekedési lehetőségekkel rendelkező részvényeket tartalmazza. A Magyar Részvény befektetési eszközalap portfolió célja, az e portfolióba fektetett eszközökön keresztül, közép és hosszú távon magas értéknövekedés biztosítása. Ezt a célt a Magyar Részvény befektetési eszközalap portfolió a kiváló növekedési lehetőségekkel rendelkező részvényekből álló, jól diverzifikált befektetési eszközalap portfolió kialakításával éri el. A befektetési eszközalap portfolió az olyan, alapvetően közép, és hosszú távra befektetőknek ajánlott, akik magas hozamot szeretnének elérni és tisztában vannak a befektetés kockázatával, illetve szeretnének jelen lenni a részvénypiacon, de nem érnek rá befektetéseiket nap mint nap figyelemmel kísérni. Továbbá azoknak az ügyfeleknek, akik szeretnének a hazai részvénypiacon befektetni, ugyanakkor szeretnék az egyedi részvények vásárlásával járó kockázatot kiküszöbölni.

6 INDIAI RÉSZVÉNY befektetési eszközalap portfolió Benchmark: MSCI INDIA Típus: Indiai Részvények Árfolyam 1,639HUF/egység Portfolió nagysága HUF A portfolió indulásának napja: Átlagosan birtokolt értékpapírok száma: 50 részvény (100%) Valuta USD ( az alap indulása óta) A bemutatott az alapkezelői díj elvonása előtti, de a banki, brókeri és letétkezelési díj elvonása utáni Indiai Részvény portfolió -3,62% -7,82% 7,39% 10,84% 19,28% - Benchmark -2,10% -10,17% 10,98% 14,34% 35,84% - Az Indiai Részvény befektetési eszközalap portfolió a KBC Csoport befektetési alapkezelője, a KBC Asset Management által kezelt Horizon Access India Fund befektetési jegyeit illetve a JP Morgan által forgalmazott JF INDIA FUND befektetési jegyeit vásárolja. A Horizon Access India Fund tőzsdén jegyzett indiai társaságok részvényeibe fekteti az ügyfelek pénzét. A vásárolt befektetési jegyek célja India prognosztizált erőteljes gazdasági növekedéséből eredő lehetőségek kihasználásával és a lehető legnagyobb árfolyamnyereség és osztalék elérése mellett maximalizálni az ügyfelek hozamát. A befektetési eszközalap portfoliót választó ügyfeleknek fontos tisztában lenniük azzal, hogy a Maharadzsa Indiai Részvény befektetési eszközalap portfolió az átlagos részvény befektetési eszközalap portfolióknál magasabb befektetési kockázatot hordoz. (Részvényárfolyam-kockázattal, valuta keresztárfolyam-kockázattal és kisebb mértékben politikai kockázattal kell számolni a portfolió választásakor.)

7 KÍNAI RÉSZVÉNY befektetési eszközalap portfólió Benchmark: FTSE China International Típus: Ázsiai Részvények Árfolyam 2,110HUF/egység Portfolió nagysága HUF A portfolió indulásának napja: Átlagosan birtokolt értékpapírok száma: 100 részvény (100%) Valuta USD ( az alap indulása óta) A bemutatott az alapkezelői díj elvonása előtti, de a banki, brókeri és letétkezelési díj elvonása utáni Kínai Részvény portfolió 7,39% -15,73% -12,21% 13,54% 22,86% - Benchmark 10,13% -15,25% -5,21% 24,78% 38,34% - A Kínai Részvény befektetési eszközalap portfolió az ABN AMRO Csoport befektetési alapkezelője, az ABN AMRO Asset Management által kezelt Kínai Részvény Alap befektetési jegyeit vásárolja. A Kínai Részvény Alap tőzsdén jegyzett kínai, hongkongi és tajvani társaságok részvényeibe fekteti az ügyfelek pénzét, továbbá olyan tőzsdei társaságok papírjaiba, amelyek székhelye nem az előbb említett három országban van, azonban tevékenységük ezen országokra koncentrálódik. A befektetési eszközalap portfolió célja Kína erőteljes gazdasági növekedéséből való profitálás mellett az ügyfelek hozamának maximalizálása. A befektetési eszközalap portfoliót választó ügyfeleknek fontos tisztában lenniük azzal, hogy a Kínai Részvény befektetési eszközalap portfolió az átlagos részvényalapoknál magasabb befektetési kockázatot hordoz.

8 Holland Részvény befektetési eszközalap portfolió Benchmark: AEX Index Típus: Nemzetközi részvények Árfolyam 0,923EUR/egység Portfolió nagysága EUR A portfolió indulásának napja: Átlagosan birtokolt értékpapírok száma: 25 részvény (100%) Valuta EUR ( az alap indulása óta) A bemutatott az alapkezelői díj elvonása előtti, de a banki, brókeri és letétkezelési díj elvonása utáni Holland Részvény portfolió 3,56% -9,19% -11,62% -16,12% -10,60% - Benchmark 1,18% -12,03% -14,58% -17,37% -8,91% - A Holland Részvény befektetési eszközalap portfolió a KBC Asset Management által menedzselt Europartners Multi Investment Fund Netherland Index Plus, a KBC Multi Track Netherland, valamint a KBC Multi Track High Dividend Netherlands befektetési jegyeit vásárolja. A vagyonkezelő célja a diverzifikáció (befektetési stratégiák diverzifikációja) révén az egyedi részvénybefektetések, vagy részvényalapok kockázatánál kisebb kockázat mellett, közép- és hosszú távon a magas értéknövekedés biztosítása. E célt a vagyonkezelő a három alap befektetési jegyeinek vásárlásán keresztül, jól diverzifikált befektetési eszközalap portfolió kialakításával éri el. A befektetési eszközalap portfolió alapvalutája az euró. A befektetési eszközalap portfolió lehetséges befektetései között a kötvények mellett bankbetét, illetőleg minimális készpénz (euró) is szerepelhet. A rövid távú nyereségre törekvő, spekulatív befektetési politika idegen a befektetési eszközalap portfolió szemléletétől. A múltbeli tapasztalatok szerint a részvénypiaci befektetési eszközalap portfoliókkal közép és hosszú távon magasabb hozam érhető el, mint a pénzpiaci befektetési eszközalap portfoliók esetében, a részvény alapú befektetési portfoliók választása esetében azonban magasabb befektetési kockázattal kell számolni az ügyfeleknek.

9 Ázsiai Részvény befektetési eszközalap portfólió Típus: Ázsiai részvények Árfolyam 1,043EUR/egység Portfolió nagysága EUR A portfolió indulásának napja: Átlagosan birtokolt értékpapírok száma: 107 részvény (100%) Valuta EUR (az alap indulása óta) A bemutatott az alapkezelői díj elvonása előtti, de a banki, brókeri és letétkezelési díj elvonása utáni Ázsiai Részvény portfolió 4,60% -7,38% -6,27% -3,74% -1,92% - Benchmark 3,35% -12,21% -10,83% -4,55% 1,65% - A befektetési eszközalap portfolió az Aviva Funds által kezelt Asia Pacific Equity Fund, valamint a Japanese Equity Fund befektetési jegyeit vásárolja, amelyek növekedésorientált ázsiai és japán társaságok részvényeibe fektetnek. A befektetési eszközalap portfolió irányadó indexei az MSCI Asia Pacific far East Ex Japan, illetve a Japan TSE First Section index. Az alapkezelő célja az ázsiai régió erőteljes gazdasági növekedéséből eredő lehetőségek kihasználásával a lehető legnagyobb árfolyamnyereség és osztalék elérése mellett maximalizálni az ügyfelek hozamát. A befektetési eszközalap portfolió alapvalutája az euró. A befektetési eszközalap portfolió lehetséges befektetései között a kötvények mellett bankbetét, illetőleg minimális készpénz (euró) is szerepelhet. A rövid távú nyereségre törekvő, spekulatív befektetési politika idegen a befektetési eszközalap portfolió szemléletétől. Az Ázsiai Részvény befektetési eszközalap portfoliót választó ügyfeleknek fontos tisztában lenniük azzal, hogy a befektetési eszközalap portfolió az átlagos részvényportfolióknál magasabb befektetési kockázatot hordoz.

A befektetési eszközalap portfolió teljesítményét bemutató grafikonok

A befektetési eszközalap portfolió teljesítményét bemutató grafikonok PÉNZPIACI befektetési eszközalap portfólió Benchmark: RMAX Típus: Rövid lejáratú állampapír Árfolyam 1,638 HUF/egység Valuta HUF Portfolió nagysága 8 180 498 608 HUF Kockázati besorolás: alacsony A bemutatott

Részletesebben

Kockázatbesorolás. Alacsony kockázat:

Kockázatbesorolás. Alacsony kockázat: Kockázatbesorolás Alacsony kockázat: A kategóriába tartozó eszközalapok minimális kockázatú értékpapírokba és banki instrumentumokba fektetnek.a kategóriába tartozó eszközalapok alacsony kockázatot képviselnek,

Részletesebben

Kockázatbesorolás. Alacsony kockázat:

Kockázatbesorolás. Alacsony kockázat: Kockázatbesorolás Alacsony kockázat: A kategóriába tartozó eszközalapok minimális kockázatú értékpapírokba és banki instrumentumokba fektetnek.a kategóriába tartozó eszközalapok alacsony kockázatot képviselnek,

Részletesebben

Hírlevél ERGO Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás eszközalapjainak teljesítményéről

Hírlevél ERGO Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás eszközalapjainak teljesítményéről Hírlevél ERGO Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás eszközalapjainak teljesítményéről 2016.07.29 Smart Child Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás Smart Senior Befektetési egységekhez kötött

Részletesebben

Kockázatbesorolás. Alacsony kockázat:

Kockázatbesorolás. Alacsony kockázat: Kockázatbesorolás Alacsony kockázat: A kategóriába tartozó eszközalapok minimális kockázatú értékpapírokba és banki instrumentumokba fektetnek.a kategóriába tartozó eszközalapok alacsony kockázatot képviselnek,

Részletesebben

Hírlevél ERGO Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás eszközalapjainak teljesítményéről

Hírlevél ERGO Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás eszközalapjainak teljesítményéről Hírlevél ERGO Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás eszközalapjainak teljesítményéről 2017.03.31 Aqua Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás Terra Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás

Részletesebben

Befektetési Jelentés AVIVA Életbiztositó Zrt.

Befektetési Jelentés AVIVA Életbiztositó Zrt. Befektetési Jelentés AVIVA Életbiztositó Zrt. Kockázatbesorolás Alacsony kockázat: * A kategóriába tartozó eszközalapok minimális kockázatú értékpapírokba és banki instrumentumokba fektetnek.a kategóriába

Részletesebben

A GROUPAMA BIZTOSÍTÓ ZRT. ESZKÖZALAP TÁJÉKOZTATÓJA

A GROUPAMA BIZTOSÍTÓ ZRT. ESZKÖZALAP TÁJÉKOZTATÓJA A GROUPAMA BIZTOSÍTÓ ZRT. ESZKÖZALAP TÁJÉKOZTATÓJA Tartalomjegyzék 1. Általános rendelkezések, szerződés létrejötte.............................................................................. 1 2. Választható

Részletesebben

Hírlevél ERGO Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás eszközalapjainak teljesítményéről

Hírlevél ERGO Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás eszközalapjainak teljesítményéről Hírlevél ERGO Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás eszközalapjainak teljesítményéről 2016.01.29 Smart Child Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás Smart Senior Befektetési egységekhez kötött

Részletesebben

1. számú melléklet: A választható eszközalapok befektetési politikái. Érvényes: november 8-tól

1. számú melléklet: A választható eszközalapok befektetési politikái. Érvényes: november 8-tól 1. számú melléklet: A választható eszközalapok befektetési politikái Érvényes: 2016. november 8-tól TARTALOMJEGYZÉK Forintos eszközalapok befektetési politikája A Balaton Likviditási forint eszközalap

Részletesebben

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR)

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR) Befektetési jelentés MetLife Biztositó Zrt. 2015 Kockázatbesorolás Alacsony kockázat: * A kategóriába tartozó eszközalapok minimális kockázatú értékpapírokba és banki instrumentumokba fektetnek.a kategóriába

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ A SIGNAL BIZTOSÍTÓ ÁLTAL FORGALMAZOTT EURÓ ALAPÚ BEFEKTETÉSI ALAPOK ÖSSZETÉTELÉRŐL

ÖSSZEFOGLALÓ A SIGNAL BIZTOSÍTÓ ÁLTAL FORGALMAZOTT EURÓ ALAPÚ BEFEKTETÉSI ALAPOK ÖSSZETÉTELÉRŐL ÖSSZEFOGLALÓ A SIGNAL BIZTOSÍTÓ ÁLTAL FORGALMAZOTT EURÓ ALAPÚ BEFEKTETÉSI ALAPOK ÖSSZETÉTELÉRŐL 2014. október HANSAINVEST Hanseatische Investment Gmbh alapjai 2014. október Forrás: hansainvest.de HANSAinternational

Részletesebben

A Manhattan és MetLife Nyugdíjprogram termékekhez választható eszközalapok befektetési jelentése MetLife Europe d.a.c. Magyarországi Fióktelepe

A Manhattan és MetLife Nyugdíjprogram termékekhez választható eszközalapok befektetési jelentése MetLife Europe d.a.c. Magyarországi Fióktelepe A Manhattan és MetLife Nyugdíjprogram termékekhez választható eszközalapok befektetési jelentése MetLife Europe d.a.c. Magyarországi Fióktelepe Kockázatbesorolás Alacsony kockázat: * A kategóriába tartozó

Részletesebben

HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP HOZAM/KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA AZ ALAP TELJESÍTMÉNYE

HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP HOZAM/KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA AZ ALAP TELJESÍTMÉNYE CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL Az Alap alacsony kockázatú, nagy likviditású befektetési eszközökbe, elsôsorban pénzpiaci betétekbe és rövid futamidejû állampapírokba fektet. Ajánlott befektetési

Részletesebben

CIB FEJLETT RÉSZVÉNYPIACI ALAPOK ALAPJA. Féléves jelentés. CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. Vezető forgalmazó, Letétkezelő: CIB Bank Zrt.

CIB FEJLETT RÉSZVÉNYPIACI ALAPOK ALAPJA. Féléves jelentés. CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. Vezető forgalmazó, Letétkezelő: CIB Bank Zrt. CIB FEJLETT RÉSZVÉNYPIACI ALAPOK ALAPJA Féléves jelentés CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. Vezető forgalmazó, Letétkezelő: CIB Bank Zrt. 2013 1/5 1. Alapadatok 1.1. A CIB Fejlett Részvénypiaci Alapok Alapja

Részletesebben

1. számú melléklet: A választható eszközalapok befektetési politikái. Érvényes: február 15-től

1. számú melléklet: A választható eszközalapok befektetési politikái. Érvényes: február 15-től 1. számú melléklet: A választható eszközalapok befektetési politikái Érvényes: 2016. február 15-től TARTALOM Tartalomjegyzék Forintos eszközalapok befektetési politikája A Likviditási forint eszközalap

Részletesebben

Alacsony Közepes Magas Devizakockázat Alacsony Közepes Magas Piaci kockázat > 75% 75% és 25% < 25% (HUF) között

Alacsony Közepes Magas Devizakockázat Alacsony Közepes Magas Piaci kockázat > 75% 75% és 25% < 25% (HUF) között ING BIZTOSÍTÓ ZRT. ÜGYFÉL-TÁJÉKOZTATÓ az Élet Plusz és Csemete biztosításhoz kapcsolódó eszközalapok célkitûzéseirôl, befektetési politikájáról és az alkalmazott költségekrôl Az eszközalapok befektetési

Részletesebben

A GROUPAMA BIZTOSÍTÓ ZRT. ESZKÖZALAP TÁJÉKOZTATÓJA

A GROUPAMA BIZTOSÍTÓ ZRT. ESZKÖZALAP TÁJÉKOZTATÓJA Az OTP Csoport partnere A GROUPAMA BIZTOSÍTÓ ZRT. ESZKÖZALAP TÁJÉKOZTATÓJA Tartalomjegyzék 1. Általános rendelkezések, szerződés létrejötte..............................................................................

Részletesebben

Honics István CFA befektetési igazgató

Honics István CFA befektetési igazgató OTP Paletta Az alap neve: OTP Paletta Fajtája, típusa: Nyíltvégű, nyilvános, vegyes alap Az alap indulása: 1997. november 17. : 7+RDX+Titan20+CETOP20 Az OTP Paletta egy kötvényekből, kincstárjegyekből

Részletesebben

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR)

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR) Befektetési jelentés MetLife Europe d.a.c. Magyarországi Fióktelepe 2017 Kockázatbesorolás Alacsony kockázat: * A kategóriába tartozó eszközalapok minimális kockázatú értékpapírokba és banki instrumentumokba

Részletesebben

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR)

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR) Befektetési jelentés MetLife Europe d.a.c. Magyarországi Fióktelepe 2017 Kockázatbesorolás Alacsony kockázat: * A kategóriába tartozó eszközalapok minimális kockázatú értékpapírokba és banki instrumentumokba

Részletesebben

Az eszközalap befektetéseinek jellemző földrajzi és szektoriális kitettsége: amerikai dollárban jegyzett pénzpiaci eszközök.

Az eszközalap befektetéseinek jellemző földrajzi és szektoriális kitettsége: amerikai dollárban jegyzett pénzpiaci eszközök. ABERDEEN LIQUIDITY FUND (LUX) US DOLLAR PÉNZPIACI ESZKÖZALAP (USD) Érvényes: 2019. augusztus 9-től Az eszközalap kizárólag az Aberdeen Standard Liquidity Fund (Lux) US Dollar Fund befektetési jegyeit tartalmazza,

Részletesebben

Havi jelentés. QUAESTOR Aranytallér december 30. Aranytallér árfolyamalakulás

Havi jelentés. QUAESTOR Aranytallér december 30. Aranytallér árfolyamalakulás QUAESTOR Aranytallér Ajánlás: i kötvény- és részvénypiaci eszközökbe fektet. Kiegyensúlyozott vegyes alapunk közepes kockázata miatt legalább egy éves időtávra befektetőknek ajánlott. Alap indulása 1996.12.27

Részletesebben

HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP HOZAM/KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA AZ ALAP TELJESÍTMÉNYE

HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP HOZAM/KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA AZ ALAP TELJESÍTMÉNYE 2017. november 30. HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL Az Alap alacsony kockázatú, nagy likviditású befektetési eszközökbe, elsôsorban pénzpiaci betétekbe és

Részletesebben

HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP HOZAM/KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA AZ ALAP TELJESÍTMÉNYE

HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP HOZAM/KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA AZ ALAP TELJESÍTMÉNYE 2017. december 31. HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL Az Alap alacsony kockázatú, nagy likviditású befektetési eszközökbe, elsôsorban pénzpiaci betétekbe és

Részletesebben

K&H HOZAMLÁNC ÉLETBIZTOSÍTÁSHOZ VÁLASZTHATÓ NYÍLTVÉGŰ ESZKÖZALAPOK

K&H HOZAMLÁNC ÉLETBIZTOSÍTÁSHOZ VÁLASZTHATÓ NYÍLTVÉGŰ ESZKÖZALAPOK K&H HOZAMLÁNC ÉLETBIZTOSÍTÁSHOZ VÁLASZTHATÓ NYÍLTVÉGŰ ESZKÖZALAPOK K&H TŐKEVÉDETT PÉNZPIACI ESZKÖZALAP Az eszközalap kockázatviselő kategória szerinti besorolása: védekező A tőkevédett pénzpiaci eszközalap

Részletesebben

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR)

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR) Befektetési jelentés MetLife Biztositó Zrt. 2015 Kockázatbesorolás Alacsony kockázat: * A kategóriába tartozó eszközalapok minimális kockázatú értékpapírokba és banki instrumentumokba fektetnek.a kategóriába

Részletesebben

Az Alap alacsony kockázatú, nagy likviditású befektetési eszközökbe, elsôsorban pénzpiaci betétekbe és rövid futamidejû állampapírokba fektet.

Az Alap alacsony kockázatú, nagy likviditású befektetési eszközökbe, elsôsorban pénzpiaci betétekbe és rövid futamidejû állampapírokba fektet. CIB Hozamgarantált Betét Alap Portfoliójelentés 2008. október 31. AZ ALAP HOZAM / KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA alacsony pénzpiaci alapok kötvényalapok vegyes alapok részvényalapok Havi jelentés magas www.cib.hu

Részletesebben

HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP HOZAM/KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA AZ ALAP TELJESÍTMÉNYE

HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP HOZAM/KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA AZ ALAP TELJESÍTMÉNYE 2016. január 31. HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL VALÓDI LEHETŐSÉGEK AZ ALAP HOZAM/KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA Az Alap alacsony kockázatú, nagy likviditású befektetési eszközökbe,

Részletesebben

Budapest 2015 Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2013

Budapest 2015 Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2013 Budapest 2015 Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2013 Alapadatok Elnevezés angolul Rövid neve Rövid név angolul Harmonizáció Az alap típusa, fajtája Futamideje Indulás dátuma Az alapcímlet devizaneme Budapest 2015

Részletesebben

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR)

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR) Befektetési jelentés MetLife Biztositó Zrt. 2015 Kockázatbesorolás Alacsony kockázat: * A kategóriába tartozó eszközalapok minimális kockázatú értékpapírokba és banki instrumentumokba fektetnek.a kategóriába

Részletesebben

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR)

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR) Befektetési jelentés MetLife Europe d.a.c. Magyarországi Fióktelepe 2016 Kockázatbesorolás Alacsony kockázat: * A kategóriába tartozó eszközalapok minimális kockázatú értékpapírokba és banki instrumentumokba

Részletesebben

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR)

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR) Befektetési jelentés MetLife Europe d.a.c. Magyarországi Fióktelepe 2017 Kockázatbesorolás Alacsony kockázat: * A kategóriába tartozó eszközalapok minimális kockázatú értékpapírokba és banki instrumentumokba

Részletesebben

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR)

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR) Befektetési jelentés MetLife Europe d.a.c. Magyarországi Fióktelepe 2017 Kockázatbesorolás Alacsony kockázat: * A kategóriába tartozó eszközalapok minimális kockázatú értékpapírokba és banki instrumentumokba

Részletesebben

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR)

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR) Befektetési jelentés MetLife Europe d.a.c. Magyarországi Fióktelepe 2017 Kockázatbesorolás Alacsony kockázat: * A kategóriába tartozó eszközalapok minimális kockázatú értékpapírokba és banki instrumentumokba

Részletesebben

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR)

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR) Befektetési jelentés MetLife Europe d.a.c. Magyarországi Fióktelepe 2016 Kockázatbesorolás Alacsony kockázat: * A kategóriába tartozó eszközalapok minimális kockázatú értékpapírokba és banki instrumentumokba

Részletesebben

Befektetési Politika Kivonata

Befektetési Politika Kivonata "H O N V É D" Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár 1135 Budapest, Aba utca 4. Tel/Fax: 329-6651, HM 269-77, 268-79, 269-37. www.hnyp.hu Befektetési Politika Kivonata Önkéntes Nyugdíjpénztár A Befektetési Politikát

Részletesebben

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR)

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR) Befektetési jelentés MetLife Biztositó Zrt. 2014 Kockázatbesorolás Alacsony kockázat: * A kategóriába tartozó eszközalapok minimális kockázatú értékpapírokba és banki instrumentumokba fektetnek.a kategóriába

Részletesebben

Gránit Bank Betét Alap

Gránit Bank Betét Alap Gránit Bank Betét Alap Indulás dátuma: 2011.december 08. HU0000711106 1,- HUF 30. napján: 233 678 406 HUF 30. napján: 1,027663 HUF Alapkezelési díj: 0,00 % PSZÁF engedély száma: KE-III/50115/2011. Likviditási

Részletesebben

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR)

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR) Befektetési jelentés MetLife Europe d.a.c. Magyarországi Fióktelepe 2017 Kockázatbesorolás Alacsony kockázat: * A kategóriába tartozó eszközalapok minimális kockázatú értékpapírokba és banki instrumentumokba

Részletesebben

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR)

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR) Befektetési jelentés MetLife Europe d.a.c. Magyarországi Fióktelepe 2017 Kockázatbesorolás Alacsony kockázat: * A kategóriába tartozó eszközalapok minimális kockázatú értékpapírokba és banki instrumentumokba

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ A SIGNAL BIZTOSÍTÓ ÁLTAL FORGALMAZOTT EURÓ ALAPÚ BEFEKTETÉSI ALAPOK ÖSSZETÉTELÉRŐL

ÖSSZEFOGLALÓ A SIGNAL BIZTOSÍTÓ ÁLTAL FORGALMAZOTT EURÓ ALAPÚ BEFEKTETÉSI ALAPOK ÖSSZETÉTELÉRŐL ÖSSZEFOGLALÓ A SIGNAL BIZTOSÍTÓ ÁLTAL FORGALMAZOTT EURÓ ALAPÚ BEFEKTETÉSI ALAPOK ÖSSZETÉTELÉRŐL 2014. február HANSAINVEST Hanseatische Investment Gmbh alapjai 2014. február Forrás: hansainvest.de HANSAinternational

Részletesebben

HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP HOZAM/KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA AZ ALAP TELJESÍTMÉNYE

HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP HOZAM/KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA AZ ALAP TELJESÍTMÉNYE HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL Az Alap alacsony kockázatú, nagy likviditású befektetési eszközökbe, elsôsorban pénzpiaci betétekbe és rövid futamidejû

Részletesebben

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR)

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR) Befektetési jelentés MetLife Biztositó Zrt. 2015 Kockázatbesorolás Alacsony kockázat: * A kategóriába tartozó eszközalapok minimális kockázatú értékpapírokba és banki instrumentumokba fektetnek.a kategóriába

Részletesebben

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR)

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR) Befektetési jelentés MetLife Europe d.a.c. Magyarországi Fióktelepe 2017 Kockázatbesorolás Alacsony kockázat: * A kategóriába tartozó eszközalapok minimális kockázatú értékpapírokba és banki instrumentumokba

Részletesebben

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR)

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR) Befektetési jelentés MetLife Europe d.a.c. Magyarországi Fióktelepe 2018 Kockázatbesorolás Alacsony kockázat: * A kategóriába tartozó eszközalapok minimális kockázatú értékpapírokba és banki instrumentumokba

Részletesebben

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR)

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR) Befektetési jelentés MetLife Europe d.a.c. Magyarországi Fióktelepe 2018 Kockázatbesorolás Alacsony kockázat: * A kategóriába tartozó eszközalapok minimális kockázatú értékpapírokba és banki instrumentumokba

Részletesebben

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR)

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR) Befektetési jelentés MetLife Europe d.a.c. Magyarországi Fióktelepe 2018 Kockázatbesorolás Alacsony kockázat: * A kategóriába tartozó eszközalapok minimális kockázatú értékpapírokba és banki instrumentumokba

Részletesebben

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR)

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR) Befektetési jelentés MetLife Europe d.a.c. Magyarországi Fióktelepe 2018 Kockázatbesorolás Alacsony kockázat: * A kategóriába tartozó eszközalapok minimális kockázatú értékpapírokba és banki instrumentumokba

Részletesebben

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR)

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR) Befektetési jelentés MetLife Europe d.a.c. Magyarországi Fióktelepe 2016 Kockázatbesorolás Alacsony kockázat: * A kategóriába tartozó eszközalapok minimális kockázatú értékpapírokba és banki instrumentumokba

Részletesebben

ÜGYFÉL-TÁJÉKOZTATÓ az Univerzál, Bónusz és Hollandus eszközalapok célkitûzésérôl és befektetési politikájáról és az alkalmazott költségekrôl

ÜGYFÉL-TÁJÉKOZTATÓ az Univerzál, Bónusz és Hollandus eszközalapok célkitûzésérôl és befektetési politikájáról és az alkalmazott költségekrôl ING BIZTOSÍTÓ ZRT. ÜGYFÉL-TÁJÉKOZTATÓ az Univerzál, Bónusz és Hollandus eszközalapok célkitûzésérôl és befektetési politikájáról és az alkalmazott költségekrôl A választható eszközalapok két fô csoportra

Részletesebben

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR)

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR) Kockázatbesorolás Alacsony kockázat: * A kategóriába tartozó eszközalapok minimális kockázatú értékpapírokba és banki instrumentumokba fektetnek.a kategóriába tartozó eszközalapok alacsony kockázatot képviselnek,

Részletesebben

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR)

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR) Befektetési jelentés MetLife Europe d.a.c. Magyarországi Fióktelepe 2018 Kockázatbesorolás Alacsony kockázat: * A kategóriába tartozó eszközalapok minimális kockázatú értékpapírokba és banki instrumentumokba

Részletesebben

Befektetési jelentés MetLife Biztosító Zrt. 2013. március

Befektetési jelentés MetLife Biztosító Zrt. 2013. március Befektetési jelentés MetLife Biztosító Zrt. 2013. március Kockázatbesorolás Alacsony kockázat: * A kategóriába tartozó eszközalapok minimális kockázatú értékpapírokba és banki instrumentumokba fektetnek.a

Részletesebben

Életút Nyugdíjpénztár

Életút Nyugdíjpénztár Életút Nyugdíjpénztár I. Az önkéntes nyugdíjpénztárak nyilvánosságra hozatali kötelezettsége 1. A pénztár tárgyév eleji és végi taglétszáma: Megnevezés január 1. december 31. Taglétszám (fő) 16126 15912

Részletesebben

HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP HOZAM/KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA AZ ALAP TELJESÍTMÉNYE

HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP HOZAM/KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA AZ ALAP TELJESÍTMÉNYE 2017. október 31. HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL Az Alap alacsony kockázatú, nagy likviditású befektetési eszközökbe, elsôsorban pénzpiaci betétekbe és

Részletesebben

Választható eszközalapok. Eszközalapok és Trendfigyelő fóliasor Készítette: Befektetési és Értékesítés oktatási csoport Verziószám: 2011.

Választható eszközalapok. Eszközalapok és Trendfigyelő fóliasor Készítette: Befektetési és Értékesítés oktatási csoport Verziószám: 2011. Választható eszközalapok 1 Eszközalapok fogalma és kockázata Az eszközalap egy előzetesen meghatározott befektetési politika szerint kezelt, elkülönített portfolió, amelynek értéke a benne lévő értékpapírok

Részletesebben

Budapest Értékpapír Alapok és a Devizapiac

Budapest Értékpapír Alapok és a Devizapiac Budapest Értékpapír Alapok és a Devizapiac Amikor befektetésekben gondolkozunk, akkor mindenki ismeri azt az általános szabályt, hogy osszuk meg megtakarításunkat különbözı befektetési lehetıségek között:

Részletesebben

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR)

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR) Befektetési jelentés MetLife Biztositó Zrt. 2014 Kockázatbesorolás Alacsony kockázat: * A kategóriába tartozó eszközalapok minimális kockázatú értékpapírokba és banki instrumentumokba fektetnek.a kategóriába

Részletesebben

1, Nettó eszközérték

1, Nettó eszközérték Havi jelentés 218.1.31. CIB Hozamvédett Betét Alap PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL Az Alap alacsony kockázatú, nagy likviditású befektetési eszközökbe, elsősorban pénzpiaci betétekbe és rövid futamidejű állampapírokba

Részletesebben

Féléves jelentés GENERALI IC ÁZSIAI RÉSZVÉNY V/E BEFEKTETÉSI ALAPOK ALAPJA

Féléves jelentés GENERALI IC ÁZSIAI RÉSZVÉNY V/E BEFEKTETÉSI ALAPOK ALAPJA Féléves jelentés 2016. GENERALI IC ÁZSIAI RÉSZVÉNY V/E BEFEKTETÉSI ALAPOK ALAPJA Generali IC Ázsiai Részvény V/E Befektetési Alapok Alapja I. Alapadatok Az Alap működési formája: Az Alap fajtája: Az Alap

Részletesebben

Az Aviva Életbiztosító Zrt. eszközalapjainak befektetési politikája

Az Aviva Életbiztosító Zrt. eszközalapjainak befektetési politikája befektetesi politikak 2009 05 maxima.qxd 5/21/2009 5:29 PM Page 1 Az Aviva Életbiztosító Zrt. eszközalapjainak befektetési politikája 1. számú melléklet a forint alapú befektetéshez kötött életbiztosításokhoz

Részletesebben

az Életút Nyugdíjpénztár a 281/2001. (XII. 26.) kormányrendelet 25. -a által meghatározott adatokat nyilvánosságra hozza a 2016.

az Életút Nyugdíjpénztár a 281/2001. (XII. 26.) kormányrendelet 25. -a által meghatározott adatokat nyilvánosságra hozza a 2016. az Életút Nyugdíjpénztár a 281/2001. (XII. 26.) kormányrendelet 25. -a által meghatározott adatokat nyilvánosságra hozza a 2016. évre vonatkozóan: I. Az önkéntes nyugdíjpénztárak nyilvánosságra hozatali

Részletesebben

A GROUPAMA BIZTOSÍTÓ ZRT. ESZKÖZALAP TÁJÉKOZTATÓJA

A GROUPAMA BIZTOSÍTÓ ZRT. ESZKÖZALAP TÁJÉKOZTATÓJA Az OTP Csoport partnere A GROUPAMA BIZTOSÍTÓ ZRT. ESZKÖZALAP TÁJÉKOZTATÓJA Tartalomjegyzék 1. Általános rendelkezések, szerződés létrejötte..............................................................................

Részletesebben

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR)

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR) Befektetési jelentés MetLife Europe Limited Magyarországi Fióktelepe 2015 Kockázatbesorolás Alacsony kockázat: * A kategóriába tartozó eszközalapok minimális kockázatú értékpapírokba és banki instrumentumokba

Részletesebben

3 hónap 6 hónap 1 év 5 év 10 év ,05% 0,13% 0,34% 1,04% 3,67% 0,29% 0,35% 0,81%

3 hónap 6 hónap 1 év 5 év 10 év ,05% 0,13% 0,34% 1,04% 3,67% 0,29% 0,35% 0,81% Havi jelentés. CIB Hozamvédett Betét Alap PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL Az Alap alacsony kockázatú, nagy likviditású befektetési eszközökbe, elsősorban pénzpiaci betétekbe és rövid futamidejű állampapírokba fektet.

Részletesebben

HAVI JELENTÉS CIB FEJLETT RÉSZVÉNYPIACI ALAPOK ALAPJA. Az alap hozam/kockázat szerinti besorolása. Portfólió-összetétel Befektetési politika

HAVI JELENTÉS CIB FEJLETT RÉSZVÉNYPIACI ALAPOK ALAPJA. Az alap hozam/kockázat szerinti besorolása. Portfólió-összetétel Befektetési politika HAVI JELENTÉS Alapkezelô: CIB Befektetési Alapkezelô Zrt. Alapkezelô címe: 1027 Budapest, Medve u. 4 14. Telefon: (+36 1) 423 2400, fax: (+36 1) 489 6675 E-mail: alapkezelo@cib.hu Internet: www.cibalap.hu

Részletesebben

HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP HOZAM/KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA AZ ALAP TELJESÍTMÉNYE

HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP HOZAM/KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA AZ ALAP TELJESÍTMÉNYE 2018. január 31. HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL Az Alap alacsony kockázatú, nagy likviditású befektetési eszközökbe, elsôsorban pénzpiaci betétekbe és

Részletesebben

HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP HOZAM/KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA AZ ALAP TELJESÍTMÉNYE

HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP HOZAM/KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA AZ ALAP TELJESÍTMÉNYE 2018. február 28. HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL Az Alap alacsony kockázatú, nagy likviditású befektetési eszközökbe, elsôsorban pénzpiaci betétekbe és

Részletesebben

HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP HOZAM/KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA AZ ALAP TELJESÍTMÉNYE

HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP HOZAM/KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA AZ ALAP TELJESÍTMÉNYE 2018. március 31. HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL Az Alap alacsony kockázatú, nagy likviditású befektetési eszközökbe, elsôsorban pénzpiaci betétekbe és

Részletesebben

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR)

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR) Befektetési jelentés MetLife Europe Limited Magyarországi Fióktelepe 2015 Kockázatbesorolás Alacsony kockázat: * A kategóriába tartozó eszközalapok minimális kockázatú értékpapírokba és banki instrumentumokba

Részletesebben

Havi jelentés. QUAESTOR Aranytallér július 29. Aranytallér árfolyamalakulás

Havi jelentés. QUAESTOR Aranytallér július 29. Aranytallér árfolyamalakulás QUAESTOR Aranytallér Ajánlás: i kötvény- és részvénypiaci eszközökbe fektet. Kiegyensúlyozott vegyes alapunk közepes kockázata miatt legalább egy éves időtávra befektetőknek ajánlott. Alap indulása 1996.12.27

Részletesebben

A választható eszközalapok befektetési politikája. a forint alapú befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz

A választható eszközalapok befektetési politikája. a forint alapú befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz A választható eszközalapok befektetési politikája a forint alapú befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz Érvényes: 2013. november 4-től (a korábbi Ahico Biztosító Zrt. ügyfelei részére) Tartalomjegyzék

Részletesebben

Az alap teljesítménye hozamok éves szinten január év Indulástól 5,57% 16,00% 17,49% 16,99% 67,36% 0,94% 1,20 1,10

Az alap teljesítménye hozamok éves szinten január év Indulástól 5,57% 16,00% 17,49% 16,99% 67,36% 0,94% 1,20 1,10 CIB FELTÖREKVÔ RÉSZVÉNYPIACI ALAPOK ALAPJA Portfólió-összetétel Befektetési politika Egy globális részvényportfólió kiváló eleme, a világ jelentôs növekedési potenciálját hordozó térségeinek vállalatait

Részletesebben

Havi jelentés. CIB Hozamvédett Betét Alap PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP FŐBB ADATAI AZ ALAP ÁRFOLYAMA ÉS NETTÓ ESZKÖZÉRTÉKE

Havi jelentés. CIB Hozamvédett Betét Alap PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP FŐBB ADATAI AZ ALAP ÁRFOLYAMA ÉS NETTÓ ESZKÖZÉRTÉKE Havi jelentés CIB Hozamvédett Betét Alap 218.6.3. PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL Az Alap alacsony kockázatú, nagy likviditású befektetési eszközökbe, elsősorban pénzpiaci betétekbe és rövid futamidejű állampapírokba

Részletesebben

Befektetési Politika Kivonata

Befektetési Politika Kivonata Honvéd Közszolgálati Önkéntes Nyugdíjpénztár Székhely: 1135 Budapest Aba utca 4. Levelezési cím: 1397 Budapest, Pf.: 528. Befektetési Politika Kivonata A Befektetési Politikát a Honvéd Közszolgálati Önkéntes

Részletesebben

GE Money Franklin Templeton Selections Alapok Alapja FÉLÉVES JELENTÉS 2013

GE Money Franklin Templeton Selections Alapok Alapja FÉLÉVES JELENTÉS 2013 GE Money Franklin Templeton Selections Alapok Alapja FÉLÉVES JELENTÉS 2013 Alapadatok Elnevezés angolul Rövid neve Rövid név angolul GE Money Franklin Templeton Selections Fund of Funds GE Money FTS Alapok

Részletesebben

Az alap teljesítménye a hozamok éves szinten, kivéve az éven belüli periódusok nominális hozamait szeptember 30.

Az alap teljesítménye a hozamok éves szinten, kivéve az éven belüli periódusok nominális hozamait szeptember 30. havi jelentés Alapkezelô: CIB Befektetési Alapkezelô Zrt. Alapkezelô címe: 1027 Budapest, Medve u. 4 14. Telefon: (+36 1) 423 2400, fax: (+36 1) 489 6675 E-mail: alapkezelo@cib.hu Internet: www.cibalap.hu

Részletesebben

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR)

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR) Befektetési jelentés MetLife Europe Limited Magyarországi Fióktelepe 2016 Kockázatbesorolás Alacsony kockázat: * A kategóriába tartozó eszközalapok minimális kockázatú értékpapírokba és banki instrumentumokba

Részletesebben

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR)

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR) Befektetési jelentés MetLife Europe Limited Magyarországi Fióktelepe 2016 Kockázatbesorolás Alacsony kockázat: * A kategóriába tartozó eszközalapok minimális kockázatú értékpapírokba és banki instrumentumokba

Részletesebben

Féléves jelentés GENERALI IC ÁZSIA RÉSZVÉNY V/E BEFEKTETÉSI ALAPOK ALAPJA

Féléves jelentés GENERALI IC ÁZSIA RÉSZVÉNY V/E BEFEKTETÉSI ALAPOK ALAPJA Féléves jelentés 2015. GENERALI IC ÁZSIA RÉSZVÉNY V/E BEFEKTETÉSI ALAPOK ALAPJA 2 Generali IC Ázsiai Részvény V/E Befektetési Alapok Alapja I. Alapadatok Nyilvántartásba vétel dátuma 2010. szeptember 24.

Részletesebben

Az alap teljesítménye a hozamok éves szinten, kivéve az éven belüli periódusok nominális hozamait június 30.

Az alap teljesítménye a hozamok éves szinten, kivéve az éven belüli periódusok nominális hozamait június 30. HAVI JELENTÉS Alapkezelô: CIB Befektetési Alapkezelô Zrt. Alapkezelô címe: 1027 Budapest, Medve u. 4 14. Telefon: (+36 1) 423 2400, fax: (+36 1) 489 6675 E-mail: alapkezelo@cib.hu Internet: www.cibalap.hu

Részletesebben

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR)

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR) Befektetési jelentés MetLife Europe Limited Magyarországi Fióktelepe 2016 Kockázatbesorolás Alacsony kockázat: * A kategóriába tartozó eszközalapok minimális kockázatú értékpapírokba és banki instrumentumokba

Részletesebben

Havi jelentés. QUAESTOR Aranytallér Április 30. Aranytallér árfolyamalakulás

Havi jelentés. QUAESTOR Aranytallér Április 30. Aranytallér árfolyamalakulás QUAESTOR Aranytallér Ajánlás: Magyarországi kötvény- és részvénypiaci eszközökbe fektet. Kiegyensúlyozott vegyes alapunk közepes kockázata miatt legalább egy éves időtávra befektetőknek ajánlott. Alap

Részletesebben

Befektetési politika kivonat

Befektetési politika kivonat Befektetési politika kivonat A PÉNZTÁRI BEFEKTETÉSEK IRÁNYELVEI A Pénztár elsődleges célja a befektetett vagyon biztonságos gyarapítása. A Pénztár lehetővé teszi tagjai számára, hogy megtakarításukat koruk,

Részletesebben

Havi jelentés. CIB Hozamvédett Betét Alap PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP FŐBB ADATAI AZ ALAP ÁRFOLYAMA ÉS NETTÓ ESZKÖZÉRTÉKE

Havi jelentés. CIB Hozamvédett Betét Alap PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP FŐBB ADATAI AZ ALAP ÁRFOLYAMA ÉS NETTÓ ESZKÖZÉRTÉKE Havi jelentés CIB Hozamvédett Betét Alap. PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL Az Alap alacsony kockázatú, nagy likviditású befektetési eszközökbe, elsősorban pénzpiaci betétekbe és rövid futamidejű állampapírokba fektet.

Részletesebben

FÉLÉVES JELENTÉS Budapest Aranytrió 2. Nyíltvégű Pénzpiaci Alapok Alapja

FÉLÉVES JELENTÉS Budapest Aranytrió 2. Nyíltvégű Pénzpiaci Alapok Alapja FÉLÉVES JELENTÉS 2015 - Budapest Aranytrió 2. Nyíltvégű Pénzpiaci Alapok Alapja Alapadatok Rövid neve Harmonizáció Az alap típusa, fajtája Futamideje Indulás dátuma Alapcímlet devizaneme Budapest Aranytrió

Részletesebben

Féléves jelentés GENERALI IC ÁZSIAI RÉSZVÉNY V/E BEFEKTETÉSI ALAPOK ALAPJA

Féléves jelentés GENERALI IC ÁZSIAI RÉSZVÉNY V/E BEFEKTETÉSI ALAPOK ALAPJA Féléves jelentés 2017. GENERALI IC ÁZSIAI RÉSZVÉNY V/E BEFEKTETÉSI ALAPOK ALAPJA Generali IC Ázsiai Részvény V/E Befektetési Alapok Alapja I. Alapadatok Az Alap működési formája: Az Alap fajtája: Az Alap

Részletesebben

FÉLÉVES JELENTÉS 2011

FÉLÉVES JELENTÉS 2011 FÉLÉVES JELENTÉS 2011 Alapadatok Neve Elnevezés angolul Rövid név Rövid név angolul Budapest Euró Pénzpiaci Alap* Budapest Euro Money Market Investment Fund Budapest Euró Pénzpiaci Alap Budapest Euro Money

Részletesebben

Forintos eszközalapok. Likviditási forint eszközalap befektetési politikája (HUF)

Forintos eszközalapok. Likviditási forint eszközalap befektetési politikája (HUF) AZON KOLLEKTÍV BEFEKTETÉSI FORMÁK BEFEKTETÉSI POLITIKÁJA, AMELYBE AZ EGYES ESZKÖZALAPOK AZ ESZKÖZEINEK LEGALÁBB 50 SZÁZALÉKÁT MEGHALADÓ MÉRTÉKBEN KÍVÁNNAK BEFEKTETNI: Forintos eszközalapok Likviditási

Részletesebben

Befektetési jelentés MetLife Biztosító Zrt július

Befektetési jelentés MetLife Biztosító Zrt július Befektetési jelentés MetLife Biztosító Zrt. 2013. július Kockázatbesorolás Alacsony kockázat: * A kategóriába tartozó eszközalapok minimális kockázatú értékpapírokba és banki instrumentumokba fektetnek.a

Részletesebben

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR)

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR) Befektetési jelentés MetLife Biztositó Zrt. 2015 Kockázatbesorolás Alacsony kockázat: * A kategóriába tartozó eszközalapok minimális kockázatú értékpapírokba és banki instrumentumokba fektetnek.a kategóriába

Részletesebben

A választható eszközalapok befektetési politikája. az euró alapú befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz

A választható eszközalapok befektetési politikája. az euró alapú befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz A választható eszközalapok befektetési politikája az euró alapú befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz Érvényes: 2013. november 4-től (a korábbi Ahico Biztosító Zrt. ügyfelei részére) Tartalomjegyzék

Részletesebben

Budapest Ingatlan Alapok Alapja FÉLÉVES JELENTÉS 2013

Budapest Ingatlan Alapok Alapja FÉLÉVES JELENTÉS 2013 Budapest Ingatlan Alapok Alapja FÉLÉVES JELENTÉS 2013 Alapadatok Rövid neve Elnevezés angolul Rövid név angolul Harmonizáció Az alap típusa, fajtája Futamideje Indulás dátuma Az alapcímlet devizaneme Budapest

Részletesebben

FÉLÉVES TÁJÉKOZTATÓ 2010.

FÉLÉVES TÁJÉKOZTATÓ 2010. (korábbi név: Reálszisztéma Értékpapír-befektetési Alap) FÉLÉVES TÁJÉKOZTATÓ 2010. REÁLSZISZTÉMA MARCO POLO SZÁRMAZTATOTT ABSZOLÚT HOZAM ALAP Féléves tájékoztató 2010. I. félévéről I. Alapkezelő: Reálszisztéma

Részletesebben

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR)

Magyar kötvény eszközalap (HUF); Kárpátok fejlődő európai kötvény eszközalap (EUR) Befektetési jelentés MetLife Biztositó Zrt. 2014 Kockázatbesorolás Alacsony kockázat: * A kategóriába tartozó eszközalapok minimális kockázatú értékpapírokba és banki instrumentumokba fektetnek.a kategóriába

Részletesebben

Az eszközalap árfolyamokat és hozamokat folyamatosan nyomon követheti a oldalunkon.

Az eszközalap árfolyamokat és hozamokat folyamatosan nyomon követheti a   oldalunkon. Kapcsolódó eszközalapok árfolyamai és visszatekintő hozamai Az alábbi táblázat tartalmazza a kapcsolódó eszközalapok - fejlécben megadott napon érvényes vételi nettó árfolyamait, valamint visszatekintő

Részletesebben

Választható eszközalapok bemutatása

Választható eszközalapok bemutatása 6. számú melléklet Az Általános Szerződési Feltételekhez Választható eszközalapok bemutatása az Életprogramok - Euró szerződésekhez Érvényes: 2015. december 15-től visszavonásig A rész Eszközalapok 1 Általános

Részletesebben

Portfóliójelentés a Hazai Pioneer Alapok befektetői számára

Portfóliójelentés a Hazai Pioneer Alapok befektetői számára Portfóliójelentés a Hazai Pioneer Alapok befektetői számára 2017 Április hónapra 2017. április 28. Az Alapkezelő ezen jelentését a kollektív befektetési formákról és kezelőikről, valamint egyes pénzügyi

Részletesebben

Az alap teljesítménye a hozamok éves szinten, kivéve az éven belüli periódusok nominális hozamait augusztus 31.

Az alap teljesítménye a hozamok éves szinten, kivéve az éven belüli periódusok nominális hozamait augusztus 31. HAVI JELENTÉS Alapkezelô: CIB Befektetési Alapkezelô Zrt. Alapkezelô címe: 1027 Budapest, Medve u. 4 14. Telefon: (+36 1) 423 2400, fax: (+36 1) 489 6675 E-mail: alapkezelo@cib.hu Internet: www.cibalap.hu

Részletesebben