KÖZVETETT PARTNERI IGÉNY- ÉS ELÉGEDETTSÉG MÉRÉSE A BESZÉDES JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN 2011/2012.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "KÖZVETETT PARTNERI IGÉNY- ÉS ELÉGEDETTSÉG MÉRÉSE A BESZÉDES JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN 2011/2012."

Átírás

1 KÖZVETETT PARTNERI IGÉNY- ÉS ELÉGEDETTSÉG MÉRÉSE A BESZÉDES JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN 2011/2012.

2 Közvetett partneri lista a Beszédes József Általános Iskolában Intézmények megnevezése: A mérés A mérés A mérés felelőse: módja: ideje: Fenntartó interjú Tagint. Vez., Óvodák: Katicabogár kérdőív Tagint. Vez., Micimackó kérdőív Tagint. Vez., Nyolcszínvirág kérdőív Tagint. Vez., Napraforgó kérdőív Tagint. Vez., Középiskolák: Perczel Mór G. kérdőív Tagint. Vez., Krúdy Gyula SZKI kérdőív Tagint. Vez., Baross Gábor SZk. kérdőív Tagint. Vez., Általános i.: Széchenyi I. Á. I. kérdőív Tagint. Vez., Vak B. Á. I. kérdőív Tagint. Vez., Ádándi Ált. Isk. kérdőív Tagint. Vez., Nagyberényi Ált. Isk. kérdőív Tagint. Vez., Balatonendréd kérdőív Tagint. Vez., Segítő int.: Nev. Tanácsadó Nem kaptuk vissza kérdőív Tagint. Vez., Gyermekjóléti Szolgálat kérdőív Tagint. Vez., Gyermekorvos kérdőív Tagint. Vez., Védőnő kérdőív Tagint. Vez., Siófok Város Kincstára Nem kaptuk vissza kérdőív Tagint. Vez., Rendőrség kérdőív Tagint. Vez., KIKK Nem kaptuk vissza kérdőív Tagint. Vez., Városi Gyermekkönyvtár kérdőív Tagint. Vez., Beszédes J. Tanulóiért Alapítvány kérdőív Tagint. Vez.,

3 Katolikus Egyház kérdőív Tagint. Vez.,

4 Fenntartói igények és elégedettség Interjú 1. Mi a véleménye? Az iskola vezetéséről: Korunk változásait figyelembe vevő, a gyerekek érdekeit mindenkor szem előtt tartó és a tantestületi egységet erősítő vezetés. Az iskola pedagógiai programjáról: A SIOK egységes pedagógiai programja alapján dolgozik az intézmény minden dolgozója. Az egységes program alaposan kidolgozott és minden tagintézményben jól működik. Az iskolában folyó oktató-nevelő munkáról: Következetes, eredményes, technológiai újításokat figyelemmel kíséri, az új technikai eszközökben rejlő lehetőségeket igyekeznek kihasználni. A pedagógusok felkészültségéről: Minden pedagógus rendelkezik a megfelelő képesítéssel, amit tudásának, képességeinek megfelelően igyekszik alkalmazni. Tanulóink neveltségi szintjéről: A heterogén tanulói összetételből eredően akadnak különbségek, ami eredhet nagy részben az otthoni családi környezetből. A tantestület megfelelő pedagógiai módszerekkel igyekszik dolgozni. A tanulmányi és sportversenyeken elért eredményeinkről: Városi, területi, megyei és országos vetélkedőkön eredményesen szoktak szerepelni a tanulók. Kiemelkedő a Turbó Csiga színjátszó csapat eredménye. A pedagógusok részvételéről a város életében: 2. Mit tart iskolánk erősségeinek? A városi rendezvényeken nagyobb számban vehetnék ki részüket.

5 Az intézmény szerkezetét és környezetét ill. környezetének rendben tartását. Kiemelkedőek sportlétesítményeik. Szakmailag: Kiemelkedik a kompetencia alapú oktatás. Tantestületi egység. 3. Mit tart iskolánk gyengeségeinek? Nem jelölt meg gyengeséget. 4. Mind ezekhez milyen segítséget tudna adni?

6 Partnerintézmények ( általános iskolák ) elégedettségének és igényeinek felmérése Kérjük osztályozza 1-től 4-ig az állítások igazságtartalmát! 4 teljes mértékben igaz 3 általában igaz 2 részben igaz 1 egyáltalán nem igaz Sorszám: Kérdések, állítások: Pontszám: 1. Intézményünkkel rendszeres kapcsolatban áll Az intézmény a hivatali időben elérhető Intézményünk együttműködési készsége megfelelő Intézményeink dolgozói között jó a kapcsolat Iskolánk elegendő információt ad magáról Iskolánk megfelelően szervezi a szakmai programokat (tanulmányi 4 versenyek, továbbképzések, stb.). 7. Iskolánk menedzselése megfelelő. 4 Átlag: 4 Az együttműködést a következő területeken: a) hasznosnak tartom: Tagintézményi közös rendezvények. Szakmai nyílt napok. Bemutató órák látogatása. b) fejleszteni kellene: ---

7 Óvodapedagógusok elégedettségének mérése 4 nagyon 3 részben 2 alig 1 nem Sorszám: Kérdések, állítások: Pontszám: 1. Mennyire tartja jónak az iskolánkban oktató-nevelő munkát? 4 2. Mennyire tartja jónak pedagógiai programunkat? 4 3. Véleménye szerint mennyire érzelem gazdag iskolánk légköre 4 (gyermek-gyermek, gyermek-felnőtt, felnőtt-felnőtt)? 4. Az iskolalátogatás során szerzett tapasztalatai alapján mennyire 4 elégedett volt óvodásai szociális-érzelmi fejlődésével? 5. Elég hatékonynak tartja-e a jelenlegi kapcsolattartási formákat? 4 6. Kölcsönös látogatások során gyűjtött tapasztalatokat mennyire tudja hasznosítani az óvoda pedagógiai programjában? 3,75 Átlag: 3,96 Egyéb észrevételek, javaslatok: Látogatásainkon azt tapasztaltuk, hogy óvodás gyermekeink az iskolába bekerülve gyorsan alkalmazkodnak az új szabályokhoz, fejlettségi szintjüknek megfelelően teljesítenek. Köszönet a tanító néniknek a személyes odafigyelésért.

8 A középiskolák elégedettségének mérése 1 nagyon 2 részben 3 alig 4 nem Sorszám: Kérdések, állítások: Pontszám: 1. Intézményünkkel rendszeres kapcsolatban áll. 1,5 2. Az intézmény a hivatali időben mindig elérhető Az iskolai ügyintézés gyors és pontos Az intézmény együttműködési készsége megfelelő Az intézményünkből érkezett tanulók neveltsége megfelelő Az intézményünkből érkezett tanulók tényanyagismerete megfelelő Az intézményünkből érkezett tanulók kreativitása megfelelő Az intézményünkből érkezett tanulók idegen nyelv ismerete megfelelő Intézményünk követi a felvételi rendszer változásait Az iskola követi a társadalmi elvárásokat Biztosítjuk más intézmények számára, hogy az iskola életét 1,5 megismerje. 12. Az iskolánk biztosítja az esélyegyenlőséget a felvételik terén. 1 Átlag: 1,42

9 Intézmények (segítő intézmények) igényeinek és elégedettségének mérése 4 kiváló 3 jó 2 kielégítő 1 rossz Sorszám: Kérdések: Pontszám: 1. Milyen az Ön kapcsolata az iskolánkban tanító pedagógusokkal? 3,83 2. Milyen szintűnek tartja iskolánkat városi viszonylatban? 3,83 3. Milyennek tartja az iskolavezetés hozzáállását az Ön intézményét érintő 3,83 kérdésekben? 4. Mi a véleménye iskolánk tanulóinak neveltségi szintjéről? 2,83 Átlag: 3,58 Ön szerint kapcsolatunkban mi az a három dolog, amin javítani kellene? A hittan órák időpontjának szabadon hagyása (legyen máskor a színház, összevont napközi). A problémás tanulók esetében szorosabb együttműködés pszichológussal, fejlesztő pedagógussal visszajelzések a fejlődésről, változásról a gyermekjóléti szolgálat felé osztályban önálló védőnői óra tartása. Ön szerint kapcsolatunkban mi az a három dolog, amit jónak talált? Jó kommunikáció. Együttműködés. Segítőkészség.

10 ERŐSSÉGEK: Fenntartó: Korunk változásait figyelembe vevő, a gyerekek érdekeit mindenkor szem előtt tartó és a tantestületi egységet erősítő vezetés. A pedagógusok következetesek, a technológiai újításokat figyelemmel kísérik, az új technikai eszközökben rejlő lehetőségeket igyekeznek kihasználni. Minden pedagógus rendelkezik a megfelelő képesítéssel, amit tudásának, képességeinek megfelelően igyekszik alkalmazni. Városi, területi, megyei és országos vetélkedőkön eredményesen szoktak szerepelni a tanulók. Kiemelkedő a Turbó Csiga színjátszó csapat eredménye. Az intézmény szerkezetét és környezetét ill. környezetének rendben tartását. Kiemelkedőek sportlétesítményeik. Kiemelkedik a kompetencia alapú oktatás. Tantestületi egység. Általános iskolák: Teljes mértékben: Intézményünkkel rendszeres kapcsolatban állnak. Az intézmény a hivatali időben elérhető. Intézményünk együttműködési készsége megfelelő. Intézményeink dolgozói között jó a kapcsolat. Iskolánk elegendő információt ad magáról. Iskolánk megfelelően szervezi a szakmai programokat (tanulmányi versenyek, továbbképzések, stb.). Iskolánk menedzselése megfelelő. Óvodák: Nagyon jónak tartják: Az iskolánkban az oktató-nevelő munkát. Pedagógiai programunkat. Érzelem gazdag iskolánk légköre (gyermekgyermek, gyermek-felnőtt, felnőtt-felnőtt).

11 Az iskolalátogatás során szerzett tapasztalataik alapján elégedettek voltak óvodásaik szociális-érzelmi fejlődésével. A jelenlegi kapcsolattartási formákat. Kölcsönös látogatások során gyűjtött tapasztalatokat tudják hasznosítani az óvoda pedagógiai programjában. Látogatásainkon azt tapasztaltuk, hogy óvodás gyermekeink az iskolába bekerülve gyorsan alkalmazkodnak az új szabályokhoz, fejlettségi szintjüknek megfelelően teljesítenek. Köszönet a tanító néniknek a személyes odafigyelésért. Középiskolák: Nagyon: Intézményünkkel rendszeres kapcsolatban állnak. Az intézmény a hivatali időben mindig elérhető. Az iskolai ügyintézés gyors és pontos. Az intézmény együttműködési készsége megfelelő. Az intézményünkből érkezett tanulók tényanyagismerete megfelelő. Az intézményünkből érkezett tanulók kreativitása megfelelő. Az intézményünkből érkezett tanulók idegen nyelv ismerete megfelelő. Intézményünk követi a felvételi rendszer változásait. Az iskola követi a társadalmi elvárásokat. Biztosítjuk más intézmények számára, hogy az iskola életét megismerje. Segítő intézmények: Kiváló a kapcsolatuk az iskolánkban tanító pedagógusokkal. Kiváló szintűnek tartják iskolánkat városi viszonylatban. Kiválónak tartják az iskolavezetés hozzá állását a segítő intézményeket érintő kérdésekben. Kiváló a kapcsolattartás, együttműködés, segítőkészség.

12 Fejlesztendő területek: Fenntartó: A munkára oly jellemző fiatalos lendület nem érzékelhető a város életében. Középiskolák: Iskolánk tanulóinak neveltségi szintje nem megfelelő. Segítő intézmények: Iskolánk tanulóinak neveltségi szintje nem megfelelő. A hittan órák időpontjának szabadon hagyása (legyen máskor a színház, összevont napközi). A problémás tanulók esetében szorosabb együttműködés pszichológussal, fejlesztő pedagógussal visszajelzések a fejlődésről, változásról a gyermekjóléti szolgálat felé osztályban önálló védőnői óra tartása.

13 I N T É Z K E D É S I T E R V A 2011/ TANÉVRE

14 Feladat Erőforrás Időtartam Felelős Elvárt eredmény 1. Az intézmény egészére ható kommunikáció rendszerének továbbfejlesztése. Humán erőforrás Igazgató A fentről lefelé, a lentről felfelé, a megfelelő horizontális kommunikáció. Cselekvési sor Naprakész kapcsolat a partnerekkel. Iskolavez. tájék. a munkaközösség vezetőket. Munkaköri leírások ismerete, pontos betartása. Adminisztráció, beszámolások, határidők betartása. Kapcsolat az azonos évfolyamon, az azonos szakon tanítók között ill. az oszt. főnök és az osztályban tanítók között. Tagozatok között. Hospitálások. Mérési, értékelési mód Beszámolók: -írásbeli jelentés -munkaért. -összejöv. Gyakorisága: -egy-egy ciklus /rendezv., verseny, félév, év vége, stb/ végén - munkatervnek megfelelően.

15 Feladat 2. Az oktatásnevelés hatása a tanulóra.. Erőforrá s Humán erőforrá s. Időtarta m Felelős Igazgató, Oszt. főnök, Szaktanáro k. Elvárt eredmény Az életkornak megfelelő viselkedéskultú ra kialakítása. A tanulókkal való személyes törődés, figyelem kiszélesítése, állandósulása, beépülése a napi tevékenységbe. A tanulókkal való napi kapcsolat elmélyítése. Kompetenciaalapú oktatás folyamatos bevezetése, hatásvizsgálato k elvégzése. Cselekvési sor Személyiségfejlesztő foglalkozások. Az osztályfőnöki tanterv felülvizsgálata. Az iskola házirendjének ismertetése, tudatos betartatása. Problémák azonnali kezelése. D.A.D.A. Szociometriai felmérés. Egyéni bánásmód. Differenciált képességfejlesztés.(kompeten cia-alapú oktatás). Szülők Klubja témaválasztása. Szakirodalom rendszeres tanulmányozása. Mérési, értékelési mód Kérdőívekke l: 2-4. évf évf. Szülői kérdőív.

16 Feladat Erőforrás Időtartam Felelős Elvárt eredmény 3. A dolgozói oktatás, képzés hatékonyságána k felülvizsgálata. Humán erőforrás:iskolav ezetés Igazgató. A képzések pozitív hatása az oktató munkára. Az iskola szükségleteine k és a dolgozók igényeinek összhangja. Pályázati lehetőségek jobb kihasználása. Cselekvési sor Elméleti ismeretek, új inf. megosztása, jegyzetek átadása, előadások tartása. Szakirodalom, könyv, folyóirat, CD stb. ajánlása. Pályázati kiírások foly. figy.,pályázato k írása. Munkaköz. fogl. tartása. Bemutató órák tartás. Hospitálások módszerek átadása(kompe t.alapú okt.) Munkadarabok kiállítása. Mérési, értékelési mód 1. Interjúamikor az interjú alany maga számol be, nyilatkozi k. 2.Óralátog atások. Dokument umok ellenőrzés e. 3. Tanév végi felmérése k. 4. Tantárgyi versenyek szervezése, lebonyolít ása.

17 Feladat Erőforrás Időtarta m 4. A Humán dolgozók erőforrás: 01.- körében Iskolavezeté végzendő s, 06. felmérése Mk. Vez. k Min. ir. kialakítás Team, a és Szaksz. használat Vez., a. Közalk. Tan. Vez., Az iskola dolgozói. Felelős Elvárt eredmény Cselekvési sor Igazgat - A ó munkafegyelem Min. ir. javulása. Team - A munkahelyi légkör javulása. - Az egyenetlen munkaterhelés megszüntetése. Teljesítményértékel és a dolgozók körében (felső tagozat, tagint. Vez..) -A megfelelő alkalmazott kiválasztása, a jól dolgozó szakemberek megtartása. -A munkaidő pontos betartása. - Az adminisztráci ó pontos elvégzése. - A határidők betartása. - Ügyeletek pontos ellátása. - Egymás munkájának megbecsülése. - Egyéni és team munka elismerése. - Megfelelő bérezés, egyéb juttatások. - Rendezvénye k. - Az egyenetlen munkaterhelé s megszüntetés e. Tanév elején a telj. lapok kiosztása, átvétele. Mérési, értékelési mód Ellenőrzések: - tanterem, - ügyelet, - adminisztr., - határidők, - naplók, bizonyítványo k, törzslapok,óra kezdés, órák védelme. Kérdőív: Dolgozói elégedettség. Önértékelés, vezető értékelése, Összegzések, megállapodás fejlődési feladatokban, szervezeti fejlesztési terv.

18 Feladat Erőforrás Időtartam Felelős Elvárt eredmény 5. A nem megújítható erőforrások megóvása. Humán erőforrás: - fenntartó, - iskolavez., - az iskola használói, - munkatárs. Anyagi erőforrás: - a költségvetésben e célra elkülönített előirányzat, - pályázati összegek, - társadalmi munkán hozzáadott érték, - iskolai alapítvány Iskolavezetés. Nevelőtestüket. Munkatársak. Megfelelő humán erőforrás kialakítása és megőrzése. Tárgyianyagi erőforrások megléte és fejlesztése. Az intézmény helységeinek / tornacsarnok/ bérbeadása. Az iskolai alapítvány bevételének növelése. Cselekvési sor A munkatársak egyedi képessége, tehetsége, szaktudása. Eszközök karbantartása, vásárlása. Szülők báljának bevétele. Adók 1%- a, adományok. Mérési, értékelési mód Kérdőív: Erőforrások.

19 A BESZÉDES JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA DOLGOZÓINAK A MINŐSÉGFEJLESZTÉS SORÁN ELÉRT EREDMÉNYEI A folyamatos partneri igény- és elégedettségmérés következtében elért eredmények: javult a problémamegoldás kultúrája, tudatosabb szakmai rendszerszintű együttgondolkodás alakult ki a tantestületben, éves pedagógiai tevékenységünk tervszerűbb, tudatosabb, konkrétabb célok által meghatározottabb lett, jelentősen nőtt a belső érdekeltség a folyamatos fejlesztésben, toleránsabb, megértőbb lett a közösség, partnereit jobban megismerte, így tudta javítani az elégedettséget, valamennyi partner, akit évek óta megkérdezünk, kimutathatóan alaposabb, felelősségteljesebb válaszokat ad, mert látja, hogy fontos a véleménye, több segítséget kap az intézmény partnereitől, nő a szakmai tekintélye, fokozódik az elégedettség. A folyamatszabályozás legfontosabb eredményei: a folyamatok adott intézményi állapotával való szembenézés és az ideál keresése számos belső, intézményi tartalmi fejlesztést indukál, pl. pedagógusok szakmai együttműködésének árnyaltabb kimunkálását, tanulói értékelés, pedagógus értékelés javítását, kommunikáció, információáramlás javítását, a HEFOP pályázat keretében bevezettük a kompetenciaalapú oktatást matematika-logika 1-4. évf., szövegértésszövegalkotás 1-4. évf., idegen nyelv 1-6. évf., IKT humán és reál kompetenciaterületeken felső tagozaton, igény jelent meg új, eddig nem alkalmazott pedagógiai megoldások, módszerek rendszerbe építésére, továbbképzésekre, belső képzésekre, multimédiás eszközök

20 (laptopok, számítógépek, projektorok, aktív táblák) használatára az adott szabályozandó folyamat magasabb színvonalú működtetése érdekében, 100%-ossá vált a minőségfejlesztő tevékenységbe való bevonás, aktív részvétel, amely nagyon erős szervezeti azonosságtudatot, szakmai kohéziót eredményezett. A szervezetfejlesztés terén elért legfontosabb eredmények: a PDCA-logika alkalmazása a mindennapi pedagógiai-nevelési gyakorlatban, intézményen kívül és belül erősödött az egymástól tanulás kultúrája, szakmai önbizalmunk erősödött, a minőségfejlesztésben használt új módszerek megismerése és alkalmazása a pedagógiai gyakorlatban, az intézmény minden dolgozója részt vett a minőségirányítási rendszer kiépítésében, működtetésében (fókusz csoportok, minőségi körök), belső szemléletváltásra került sor, fokozódott a csoportban gondolkodás képessége. Eredményeink a Pedagógiai Program feladatai alapján: a tanulók képességeinek, személyiségének, motivációinak megismerése különböző módszerekkel, mérésekkel, az oktatási folyamatokban alkalmazzuk az együttműködő (kooperatív) tanulás technikáját, differenciált képességfejlesztést, projektmódszert stb. az egyéni tanulási módszer kialakítását a tanulói tevékenykedtetésre alapozzuk, a kulcskompetenciák oktatásában nélkülözhetetlen a legújabb oktatástechnológia alkalmazása, IKT, multimédiás taneszközök, e- learning tananyagok stb. a társadalomban való eligazodást segíti a tanulók önismeretének, reális önértékelésének kialakítása, sikerkritériumok: - uniós állampolgársága mellett megőrzi anyanyelvi és nemzeti értékeit, - el tud igazodni a természeti és társadalmi folyamatokban, - sikeres életpályáján tudja alkalmazni a legkorszerűbb tudományos és technikai ismereteket, - egészséges életmód, óvjuk és továbbfejlesztjük az iskolába lépő kisgyermekeknél a megismerést, a megértést, a tanulás iránti érdeklődést, a nyitottságot,

21 építve fejlődő önállóságukra, öntevékenységükre, alakítjuk a kitartó munkához való helyes viszonyt /szorgalom, igényesség, felelősségtudat, kitartás/, sokrétű tanulási stratégiákkal fejlesztjük a tanulók problémamegoldó képességét, készségét és kreativitását, fokozatosan fejlesztjük önismeretüket, önértékelő készségüket, felkészítjük tanulóinkat az élethosszig tartó tanulásra, megismertetjük és gyakoroltatjuk tanulóinkkal a kulturált, humánus magatartásmintákat, szokásokat, hazánk földrajzának, történelmének, kultúrájának és hagyományainak megismertetésével elősegítjük a nemzeti önbecsülés és hazaszeretet kialakulását, megalapozzuk állampolgári ismereteiket, rendszeresen kapcsolatot tartunk a szülőkkel, családokkal, lehetőséget teremtünk arra, hogy iskolánk életéről, tevékenységéről, eredményeiről tájékoztassuk az érdeklődőket, ápoljuk és továbbfejlesztjük kapcsolatainkat a városban található iskolákkal, közművelődési intézményekkel, fontos feladatnak tartjuk, hogy iskolánk továbbra is képviselje magát városi rendezvényeken.

qwertzuiopőúasdfghjkléáűíyxcvbnmq wertzuiopőúasdfghjkléáűíyxcvbnmq wertzuiopőúasdfghjkléáűíyxcvbnmq

qwertzuiopőúasdfghjkléáűíyxcvbnmq wertzuiopőúasdfghjkléáűíyxcvbnmq wertzuiopőúasdfghjkléáűíyxcvbnmq q I Közvetett partneri elégedettség SIOK Fekete István Általános Iskola Ádánd 2012.01.23. Bertáné Szakálas Andrea - 2 - SIOK Fekete István Általános Iskola Ádánd Minőségirányítási munkánk 2011-2012. tanév

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A HEFOP 3.1.3/05/01 A KOMPETENCIA-ALAPÚ OKTATÁS ELTERJESZTÉSE CÍMŰ PÁLYÁZAT ESEMÉNYEIRŐL

BESZÁMOLÓ A HEFOP 3.1.3/05/01 A KOMPETENCIA-ALAPÚ OKTATÁS ELTERJESZTÉSE CÍMŰ PÁLYÁZAT ESEMÉNYEIRŐL BESZÁMOLÓ A HEFOP 3.1.3/05/01 A KOMPETENCIA-ALAPÚ OKTATÁS ELTERJESZTÉSE CÍMŰ PÁLYÁZAT ESEMÉNYEIRŐL A kompetencia-alapú oktatás megvalósítása a fényeslitkei és tiszakanyári iskolákban HEFOP-3.1.3-05/1.-2005-10-0312/1.0

Részletesebben

1. Helyzetelemzés: INTÉZMÉNYI FEJLESZTÉSI TERV Budenz József Általános Iskola és Gimnázium 1021 Budapest, Budenz u

1. Helyzetelemzés: INTÉZMÉNYI FEJLESZTÉSI TERV Budenz József Általános Iskola és Gimnázium 1021 Budapest, Budenz u Budenz József Általános Iskola és Gimnázium 1021 Budapest, Budenz u. 20-22. 1. Helyzetelemzés: Iskolánk jogutódja az 1897-ben alapított Labanc utcai iskolának, 1984 óta működik az új épületben is. 1996

Részletesebben

Intézkedési terv intézményi tanfelügyeleti látogatás után

Intézkedési terv intézményi tanfelügyeleti látogatás után Intézmény neve: Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Intézmény OM azonosítója: 037326 Intézményvezető neve: Takácsné Tóth Alice Noémi Intézményvezető oktatási azonosítója: 76215132822

Részletesebben

Felső tagozatos munkaközösség 2018/2019-es tanév -munkaterv-

Felső tagozatos munkaközösség 2018/2019-es tanév -munkaterv- Felső tagozatos munkaközösség 2018/2019-es tanév -munkaterv- A felső tagozatos munkaközösség munkaterve a 2018/2019-es tanévre A munkaközösség tagjai Batári Géza Batáriné Dömötör Judit Fodorné Raffer Krisztina

Részletesebben

Helyzetelemzés. Elengedhetetlené vált a pedagógusok szemléletváltása. gondolkodás és gyakorlat átalakítására és módosítására törekszik.

Helyzetelemzés. Elengedhetetlené vált a pedagógusok szemléletváltása. gondolkodás és gyakorlat átalakítására és módosítására törekszik. 2008/2009. tanév Helyzetelemzés A 2004/2005-ös tanévvel kezdődően működik iskolánkban az integrációs rendszer, s ennek részeként követelmény lett a módszertani ismeretek frissítése, újítása és bővítése.

Részletesebben

A pedagógus önértékelő kérdőíve

A pedagógus önértékelő kérdőíve A pedagógus önértékelő kérdőíve Kérjük, gondolja végig és értékelje, hogy a felsorolt állítások közül melyik milyen mértékben igaz. A legördülő menü segítségével válassza a véleményét tükröző értéket 0

Részletesebben

Intézkedési terv. Kiszombori Karátson Emília Óvoda Intézmény OM azonosítója: Intézményvezető neve:

Intézkedési terv. Kiszombori Karátson Emília Óvoda Intézmény OM azonosítója: Intézményvezető neve: Intézkedési terv Intézmény neve: 1) Pedagógiai folyamatok Az intézmény stratégiai dokumentumai összhangban vannak az adott időszak oktatáspolitikai céljaival és a fenntartó elvárásaival. A tervezés a nevelőtestület

Részletesebben

Intézkedési terv a es tanévre vonatkozóan, a es tanév minőségirányítási programjának értékelése alapján

Intézkedési terv a es tanévre vonatkozóan, a es tanév minőségirányítási programjának értékelése alapján Intézkedési terv a 2011-2012-es tanévre vonatkozóan, a 2010-2011-es tanév minőségirányítási programjának értékelése alapján Dobó István Gimnázium 3300. Eger, Széchenyi út 19. Készült: 2011. június 30.

Részletesebben

IPR jó gyakorlatunk SOKORÓPÁTKA

IPR jó gyakorlatunk SOKORÓPÁTKA IPR jó gyakorlatunk SOKORÓPÁTKA IPR gyakorlatunk: A 2003/2004-es tanévtől foglalkozunk tudatosan a HH és a HHH gyerekek fejlesztésével. Az intézményi dokumentumaink tartalmazzák az IPR elemeit. A napi

Részletesebben

Intézkedési terv. A november 9-i intézményi tanfelügyelet megállapításai alapján kiemelkedő területek

Intézkedési terv. A november 9-i intézményi tanfelügyelet megállapításai alapján kiemelkedő területek Intézkedési terv Intézmény neve: Európa Alapítvány Középfokú Intézet (EAKI) Gimnázium Intézmény OM azonosítója: 035313 Intézményvezető neve: Intézményvezető oktatási azonosítója: dr Stumpf Jánosné 71836537383

Részletesebben

Takács Katalin - Elvárások két értékelési területen. Az értékelés alapját képező általános elvárások. Az értékelés konkrét intézményi elvárásai

Takács Katalin - Elvárások két értékelési területen. Az értékelés alapját képező általános elvárások. Az értékelés konkrét intézményi elvárásai Terület Szempont Az értékelés alapját képező általános elvárások Az értékelés konkrét intézményi elvárásai Alapos, átfogó és korszerű szaktudományos és szaktárgyi tudással rendelkezik. Kísérje figyelemmel

Részletesebben

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET INTÉZKEDÉSI TERVE

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET INTÉZKEDÉSI TERVE INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET INTÉZKEDÉSI TERVE Intézmény neve: AM DASZK Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium Tagintézmény neve: AM DASzK Vépi Mezőgazdasági Szakgimnáziuma,

Részletesebben

TÁMOP 3.1.4/08/2 azonosítószámú Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés Innovatív intézményekben című pályázat

TÁMOP 3.1.4/08/2 azonosítószámú Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés Innovatív intézményekben című pályázat TÁMOP 3.1.4/08/2 azonosítószámú Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés Innovatív intézményekben című pályázat A pályázat célja: a sikeres munkaerő - piaci alkalmazkodáshoz szükséges, az egész életen

Részletesebben

IPR AKCIÓTERV. IPR alkalmazása tanév. Bárna, szeptember 1. Bárnai Általános Iskola 3126 Bárna, Petőfi út 15. Iksz: 149/130/2015.

IPR AKCIÓTERV. IPR alkalmazása tanév. Bárna, szeptember 1. Bárnai Általános Iskola 3126 Bárna, Petőfi út 15. Iksz: 149/130/2015. Bárnai Általános Iskola 3126 Bárna, Petőfi út 15. Iksz: 149/130/2015. Tárgy : Megrendelés IPR AKCIÓTERV 2015-2016. tanév IPR alkalmazása Bárna, 2015. szeptember 1. I.Helyzetelemzés Gyermekek/tanulók és

Részletesebben

Dr. Radványiné Varga Andrea: Önfejlesztési terv május Vezetői tanfelügyeleti ellenőrzés összegzése

Dr. Radványiné Varga Andrea: Önfejlesztési terv május Vezetői tanfelügyeleti ellenőrzés összegzése Dr. Radványiné Varga Andrea: Önfejlesztési terv 2016. május 10. 1. Vezetői tanfelügyeleti ellenőrzés összegzése 1. A tanulás és tanítás stratégiai vezetése és operatív irányítása Az intézmény tervezési

Részletesebben

Eredmény rögzítésének dátuma: Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése

Eredmény rögzítésének dátuma: Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése Eredmény rögzítésének dátuma: 2016.04.20. Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése 1. Pedagógiai módszertani felkészültség 100.00% Változatos munkaformákat alkalmaz. Tanítványait önálló gondolkodásra,

Részletesebben

BÁRDOS LÁSZLÓ GIMNÁZIUM

BÁRDOS LÁSZLÓ GIMNÁZIUM Tárgy: Intézkedési terv Ikt. sz.: 97/2018. Intézkedési terv Intézmény neve: Bárdos László Gimnázium Intézmény OM azonosítója: 038115 neve: Pleier Tamás oktatási azonosítója: 76196440222 Intézkedési terv

Részletesebben

Partneri elégedettségmérés 2007/2008 ÖSSZEFOGLALÓ A PARTNERI ELÉGEDETTSÉGMÉRÉS EREDMÉNYEIRŐL 2007/2008. TANÉV

Partneri elégedettségmérés 2007/2008 ÖSSZEFOGLALÓ A PARTNERI ELÉGEDETTSÉGMÉRÉS EREDMÉNYEIRŐL 2007/2008. TANÉV ÖSSZEFOGLALÓ A PARTNERI ELÉGEDETTSÉGMÉRÉS EREDMÉNYEIRŐL. TANÉV 1 Bevezető Iskolánk minőségirányítási politikájának megfelelően ebben a tanévben is elvégeztük partnereink elégedettségének mérését. A felmérésre

Részletesebben

ALSÓS MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2018/2019

ALSÓS MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2018/2019 ALSÓS MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2018/2019. Szebeni Zsuzsa alsós szakmai munkaközösség -vezető Csomád, 2018. szeptember 15. Tagok: Balogh Edit Abonyi Tiborné Bujtás Adrienn Bonczné Orosz Ilona Juhászné Szeitz

Részletesebben

OM azonosító: INTÉZKEDÉSI TERV. (Az intézményi tanfelügyelet eredményeire épülő terv) 1. PEDAGÓGIAI FOLYAMATOK

OM azonosító: INTÉZKEDÉSI TERV. (Az intézményi tanfelügyelet eredményeire épülő terv) 1. PEDAGÓGIAI FOLYAMATOK Bp. Főv. XIII. kerületi Önkormányzat Egyesített Óvoda Hétszín Tagóvodája OM azonosító: 200911 Tagóvoda vezető neve: Szászhalmi Edit Oktatási azonosítója: 71428489821 A fejlesztési terv kezdő dátuma: 2018.05.05.

Részletesebben

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZKEDÉSI TERV

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZKEDÉSI TERV Intézmény neve: Szabolcsi Bence Zenei AMI OM azonosító: 039663 Intézmény vezető: Barta Dóra Intézkedési terv kezdő dátuma: 2017. december 12. Intézkedési terv befejező dátuma: 2022. december 11. 1. Pedagógiai

Részletesebben

Intézkedési terv Intézményi tanfelügyeleti látogatás után. Pusztakovácsi Pipitér Óvoda Intézmény OM azonosítója: Intézményvezető neve:

Intézkedési terv Intézményi tanfelügyeleti látogatás után. Pusztakovácsi Pipitér Óvoda Intézmény OM azonosítója: Intézményvezető neve: Intézkedési terv Intézményi tanfelügyeleti látogatás után Intézmény neve: Pusztakovácsi Pipitér Óvoda Intézmény OM azonosítója: 202461 Intézményvezető neve: Bendli Tiborné Intézményvezető oktatási azonosítója:

Részletesebben

Intézkedési terv javaslat

Intézkedési terv javaslat Intézkedési terv javaslat Az intézkedési terv javasolt sablonja: Intézmény neve: Intézmény OM azonosítója: Intézményvezető neve: Intézményvezető oktatási azonosítója: Intézkedési terv neve/azonosítója:

Részletesebben

Közvetett partnerek elégedettségének vizsgálata

Közvetett partnerek elégedettségének vizsgálata Közvetett partnerek elégedettségének vizsgálata SIOK Vak Bottyán János Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 2012. január 27. Samuné Csertán Valéria tagintézményvezető Mártonné Somogyvári

Részletesebben

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZMÉNYI ÖNFEJLESZTÉSI TERV NAGYMÁNYOK

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZMÉNYI ÖNFEJLESZTÉSI TERV NAGYMÁNYOK Intézmény neve: Nagymányoki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola OM azonosító: 036307 Intézmény vezető: Wusching Mária Rita Öni terv kezdő dátuma: 2018.09.01 Öni terv befejező

Részletesebben

BÁN ZSIGMOND RFEORMÁTUS ÁLTALÁMOS ISKOLA,

BÁN ZSIGMOND RFEORMÁTUS ÁLTALÁMOS ISKOLA, BÁN ZSIGMOND RFEORMÁTUS ÁLTALÁMOS ISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÉS ÓVODA BESZÁMOLÓ TISZAFÜRED 2016-2017. 1., Pedagógiai folyamatok Tervezés A tervek elkészítése a nevelőtestület bevonásával történt,

Részletesebben

MOTIVÁCIÓ A HILDBEN. avagy egy néha göröngyös út az eredményekhez. Göggené Somfai Zsuzsa igazgató Budapest, november 29.

MOTIVÁCIÓ A HILDBEN. avagy egy néha göröngyös út az eredményekhez. Göggené Somfai Zsuzsa igazgató Budapest, november 29. MOTIVÁCIÓ A BEN avagy egy néha göröngyös út az eredményekhez Göggené Somfai Zsuzsa igazgató Budapest, 2017. november 29. HITVALLÁS Félig sem oly fontos az, amit tanítunk gyermekeinknek, mint az, hogy tanítjuk.

Részletesebben

Szülői elégedettségi kérdőív 2014/15 (11 kitöltés)

Szülői elégedettségi kérdőív 2014/15 (11 kitöltés) Szülői elégedettségi kérdőív 2014/15 (11 kitöltés) 1/12 Kitöltői adatok statisztikái: 1. Kérjük, gondolja végig és értékelje azt, hogy a felsorolt állítások közül melyik mennyire igaz. A legördülő menü

Részletesebben

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZKEDÉSI TERV (2017)

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZKEDÉSI TERV (2017) Intézmény neve: Dr. Mester György Általános Iskola Elek OM azonosító: 201335 Intézmény vezető: Intézményvezető oktatási azonosítója: Intézkedési tervneve/azonosítója:t2013350012017aint Intézkedési terv

Részletesebben

Uniós fejlesztések a köznevelésben - A pedagógiai-szakmai ellenőrzés rendszere

Uniós fejlesztések a köznevelésben - A pedagógiai-szakmai ellenőrzés rendszere Uniós fejlesztések a köznevelésben - A pedagógiai-szakmai ellenőrzés rendszere Uniós fejlesztések a köznevelésben - A pedagógiaiszakmai ellenőrzés rendszere A tanfelügyeleti fejlesztések helye a TÁMOP-3.1.8

Részletesebben

Tanulói és szülői igény- és elégedettség - mérés. 2010. május

Tanulói és szülői igény- és elégedettség - mérés. 2010. május Tanulói és szülői igény- és elégedettség - mérés 2010. május Szülői igény és elégedettség - mérés I. A tanítás-nevelés minősége 4,02 1. Az iskolában magas színvonalú oktató-nevelő munka 3,78 folyik 2.

Részletesebben

INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS

INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet Komplex Intézményellenorzési és -értékelési Programja INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS IV-VI. fejezet az ÓVODÁK számára Dátum:... Készítette:...... Az intézmény

Részletesebben

Partneri elégedettségmérés. összefoglaló

Partneri elégedettségmérés. összefoglaló Partneri elégedettségmérés összefoglaló Szülői kérdőívek visszaküldése Évfolyam Visszaküldött kérdőívek 1. 75% 2. 57% 3. 85% 4. 92% 5. 67% 6. 75% 7. 80% 8. 90% Összesen 76% Szülők Az elégedettség rangsora

Részletesebben

INNOVATÍV ISKOLÁK FEJLESZTÉSE TÁMOP /

INNOVATÍV ISKOLÁK FEJLESZTÉSE TÁMOP / BESZÁMOLÓ A PÁLYÁZAT CÉLJA A gazdaság igényeinek megfelelő képzettséggel, képességekkel rendelkező munkavállalók neveléséhez való hozzájárulás. A társadalmi, gazdasági és technológiai változásokra való

Részletesebben

Az intézményi tanfelügyelet által javasolt fejlesztendő területek, intézkedések, feladatok

Az intézményi tanfelügyelet által javasolt fejlesztendő területek, intézkedések, feladatok Melléklet: Az intézményi tanfelügyelet által javasolt fejlesztendő területek, intézkedések, feladatok Kompetencia megnevezése Fejlesztendő terület Intézkedés megnevezése és célja Intézkedés mérföldkövei

Részletesebben

Az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

Az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium z Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium öt évre szóló i programja (2015-2020) (Módosítva 2016. december 5.) Részlet az Önértékelési kézikönyvből: z öt évre szóló i programban

Részletesebben

EGYÜTTNEVELÉS INTEGRÁCIÓ. Inklúzió

EGYÜTTNEVELÉS INTEGRÁCIÓ. Inklúzió EGYÜTTNEVELÉS INTEGRÁCIÓ = Inklúzió Integráció (együttnevelés) Inklúzió I-I-I Innováció A saját pedagógiai gyakorlatunk optimalizálására irányuló folyamat Integráció Inklúzió Az integrációval be kívánják

Részletesebben

Dr. Radványiné Varga Andrea: Önfejlesztési terv április Az önértékelés összegzése

Dr. Radványiné Varga Andrea: Önfejlesztési terv április Az önértékelés összegzése Dr. Radványiné Varga Andrea: Önfejlesztési terv 2016. április 6. Fejleszthető területek: 1. Az önértékelés összegzése 1. A tanulás és tanítás stratégiai vezetése és operatív irányítása 1.14. A teljes tantestületet

Részletesebben

Vezetői teljesítményértékelés értékelő és önértékelő kérdőív Készítették: a KISOSZ munkatársai

Vezetői teljesítményértékelés értékelő és önértékelő kérdőív Készítették: a KISOSZ munkatársai Vezetői teljesítményértékelés értékelő és önértékelő kérdőív Készítették: a KISOSZ munkatársai Veszprém, 6. szeptember Vezetői értékelő lap Kérjük, a megfelelő oszlopban lévő szám aláhúzásával vagy bekarikázásával

Részletesebben

MINŐSÉGÜGYI BESZÁMOLÓ 2011/2012. TANÉV

MINŐSÉGÜGYI BESZÁMOLÓ 2011/2012. TANÉV 1. PETŐFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA MINŐSÉGÜGYI BESZÁMOLÓ 2011/2012. TANÉV Atkár, 2012. június 15. Készítette: Tősér Gyuláné minőségügyi csop. vezető Minőségügyi beszámoló Intézményünkben minden kolléga

Részletesebben

Gyakornoki szabályzat

Gyakornoki szabályzat A Budapest XIX. kerület Gábor Áron Általános Iskola Gyakornoki szabályzat 2007 Célja: az intézményben gyakornoki időt teljesítő pedagógus, valamint segítői feladatainak, hatásköreinek és juttatásának szabályozása

Részletesebben

HEFOP/2005/ Felkészítés a kompetencia alapú. HEFOP/2006/2.1.5B Halmozottan hátrányos helyzetű tanulók integrált nevelése

HEFOP/2005/ Felkészítés a kompetencia alapú. HEFOP/2006/2.1.5B Halmozottan hátrányos helyzetű tanulók integrált nevelése HEFOP/2005/3.1.3. Felkészítés a kompetencia alapú oktatásra HEFOP/2006/2.1.5B Halmozottan hátrányos helyzetű tanulók integrált nevelése Felkészítés a kompetencia alapú oktatásra HEFOP-3.1.3 A program megvalósítása

Részletesebben

Intézkedési terv Intézményi tanfelügyeleti látogatás értékelése alapján

Intézkedési terv Intézményi tanfelügyeleti látogatás értékelése alapján Intézkedési terv Intézményi tanfelügyeleti látogatás értékelése alapján Intézmény neve: Baptista Szeretetszolgálat Gyöngyszem Óvodája Intézmény OM azonosítója: 201 839 Intézményvezető neve: Béresné Dobránszky

Részletesebben

TÁMOP-3.1.7-11/1-2011-0063

TÁMOP-3.1.7-11/1-2011-0063 TÁMOP-.1.7-11/1-2011-006 A TÁMOP-.1.7-11/1-2011-006 Horizontális háló a Referencia-intézmények országos hálózatának kialakítása és felkészítése Megvalósítás: 2012. április 1. 2012. november 0 Az elnyert

Részletesebben

Kérdőívek, interjúk az intézményi önértékeléshez

Kérdőívek, interjúk az intézményi önértékeléshez Kérdőívek, interjúk az intézményi önértékeléshez 3.6.1. Az óra-/foglalkozáslátogatás megfigyelési szempontjai (Az Oktatási Hivatal által kiadott Országos Tanfelügyelet c. kézikönyv 1. számú melléklete)

Részletesebben

Tisztelt Oktató! Tisztelt Pedagógus Kolléga!

Tisztelt Oktató! Tisztelt Pedagógus Kolléga! Tisztelt Oktató! Tisztelt Pedagógus Kolléga! Az alábbi kérdőívben állításokat fogalmaztunk meg a pedagógusok, oktatók elégedettségére vonatkozóan. Örömünkre szolgálna, ha észrevételeivel, javaslataival

Részletesebben

INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS új intézményeknek

INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS új intézményeknek Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet Komplex Intézményellenorzési és -értékelési Programja INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS új intézményeknek IV VI. fejezet a KOLLÉGIUMOK számára Dátum:... Készítette:......

Részletesebben

Vezetői önértékelő kérdőív

Vezetői önértékelő kérdőív Vezetői önértékelő kérdőív Kérdőív megnevezése Jele, kódja Vezetői önértékelő kérdőív 10_Ovodavez_Ön_Ért sorsz Megnevezés Adat 1. Óvodavezető neve 2. Oktatási azonosítója 4. Értékelés időpontja: Kérjük,

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Mérk-Vállaj Általános Művelődési Központ Iskoláinak Pedagógiai Programja

Tartalomjegyzék. Mérk-Vállaj Általános Művelődési Központ Iskoláinak Pedagógiai Programja Tartalomjegyzék Mérk-Vállaj Általános Művelődési Központ Iskoláinak Pedagógiai Programja I. Előszó a felülvizsgált Pedagógiai programhoz...3 II. Bevezetés...4 1. Az intézmény múltja...8 1.1. A mérki iskola

Részletesebben

FENNTARTÓI IGÉNY ÉS ELÉGEDETTSÉG KÉRDİÍV. Fenntartói igény és elégedettségi kérdőív. A JNSZ TISZK re vonatkozó kérdések. Tisztelt Fenntartó!

FENNTARTÓI IGÉNY ÉS ELÉGEDETTSÉG KÉRDİÍV. Fenntartói igény és elégedettségi kérdőív. A JNSZ TISZK re vonatkozó kérdések. Tisztelt Fenntartó! Fenntartói igény és elégedettségi kérdőív A JNSZ TISZK re vonatkozó kérdések Tisztelt Fenntartó! Az alábbi kérdőívben állításokat fogalmaztunk meg a JNSZ TISZK fenntartóinak a TISZK mint intézmény, önálló

Részletesebben

BELSŐ ELLENŐRZÉS ÜTEMTERVE

BELSŐ ELLENŐRZÉS ÜTEMTERVE Patay István Általános Iskola Nyírmada BELSŐ ELLENŐRZÉS ÜTEMTERVE (ÉVES TERVEZÉS) 2017/18-AS TANÉV BELSŐ ELLENŐRZÉS ÜTEMTERVE (1. félév) Helye: Patay István Általános Iskola Nyírmada Honvéd út 36-38. Ütemezés

Részletesebben

Intézkedési terv. Intézmény neve: Harsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola Intézmény OM azonosítója: Intézményvezető neve:

Intézkedési terv. Intézmény neve: Harsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola Intézmény OM azonosítója: Intézményvezető neve: Intézkedési terv Intézmény neve: Harsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola Intézmény OM azonosítója: 029120 Intézményvezető neve: Takácsné Oczela Csilla Intézményvezető oktatási azonosítója: 74385975176

Részletesebben

. AZ INTÉZMÉNY KOMMUNIKÁCIÓS RENDSZERE

. AZ INTÉZMÉNY KOMMUNIKÁCIÓS RENDSZERE . AZ INTÉZMÉNY KOMMUNIKÁCIÓS RENDSZERE 1. A belső kommunikációs rendszer 1.1. Az intézményen belüli információáramlás szóbeli formái: MÓDSZER TARTALOM FELELŐS ÉRINTETTEK IDŐPONT / HATÁRIDŐ DOKUMENTUM 1.

Részletesebben

A tanfelügyelet: a vezető mint pedagógus, a vezető mint vezető ellenőrzése

A tanfelügyelet: a vezető mint pedagógus, a vezető mint vezető ellenőrzése A tanfelügyelet: a vezető mint pedagógus, a vezető mint vezető ellenőrzése A tanfelügyeleti standardok fajtái 1. Az ellenőrzés területeinek megfelelő A vezető ellenőrzése - értékelése A pedagógusok ellenőrzése

Részletesebben

Osztályfőnöki munkaterv. 2016/17-es tanév

Osztályfőnöki munkaterv. 2016/17-es tanév Osztályfőnöki munkaterv 2016/17-es tanév Osztályfőnök: 5.a Fódi Judit 5.b Dienes Gábor 6.a Fekete Nagy Marianna 6.b Orbán Noémi 6.c Brotschollné Szabó Valéria 7.a Lóczy Ágnes 7.b Lipovics Mónika 8.a Arnold

Részletesebben

TANULÁSMÓDSZERTAN 5 6. évfolyam

TANULÁSMÓDSZERTAN 5 6. évfolyam TANULÁSMÓDSZERTAN 5 6. évfolyam A tanulás tanításának elsődleges célja, hogy az egyéni képességek, készségek figyelembe vételével és fejlesztésével képessé tegyük tanítványainkat a 21. században elvárható

Részletesebben

ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT

ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT NAGYMÁGOCSI HUNYADI JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA OM 201172 ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT Nagymágocs, 2016. szeptember 19. Reményi Ferencné intézményvezető ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT 1. Jelen szabályzat a Nagymágocsi Hunyadi

Részletesebben

. AZ INTÉZMÉNY KOMMUNIKÁCIÓS RENDSZERE. MÓDSZER TARTALOM FELELŐS ÉRINTETTEK IDŐPONT / HATÁRIDŐ DOKUMENTUM Utolsó hétfő 11 00 / hónap

. AZ INTÉZMÉNY KOMMUNIKÁCIÓS RENDSZERE. MÓDSZER TARTALOM FELELŐS ÉRINTETTEK IDŐPONT / HATÁRIDŐ DOKUMENTUM Utolsó hétfő 11 00 / hónap 4..sz. MELLÉKLET. AZ INTÉZMÉNY KOMMUNIKÁCIÓS RENDSZERE 1. A belső kommunikációs rendszer 1.1. Az intézményen belüli információáramlás szóbeli formái: MÓDSZER TARTALOM FELELŐS ÉRINTETTEK IDŐPONT / HATÁRIDŐ

Részletesebben

Mitől jó egy iskola? Setényi János 2015

Mitől jó egy iskola? Setényi János 2015 Mitől jó egy iskola? Setényi János setenyi@expanzio.hu 2015 Mi az hogy eredményes iskola? - Az iskola kimenete (output) megfelel a törvényi és szakmai elvárásoknak; - Az iskola pedagógiai hozzáadott értéke

Részletesebben

kompetencia-alap vel ZÁRÓKONFERENCIA HEFOP-3.1.3

kompetencia-alap vel ZÁRÓKONFERENCIA HEFOP-3.1.3 A munkaerő-piaci esélyek javítása a kompetencia-alap alapú oktatás bevezetésével vel ZÁRÓKONFERENCIA HEFOP-3.1.3 3.1.3-05/1. 05/1.-2005-10-0421/1.00421/1.0 A Szemere Bertalan Szakközépiskola, Szakiskola

Részletesebben

INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS TÁMOP 3.1.8.

INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS TÁMOP 3.1.8. INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS TÁMOP 3.1.8. ISO 9000 FÓRUM XXII. NEMZETI KONFERENCIA Balatonalmádi, 2015. szeptember 17. ISOFÓRUM XXII. NK A MEGÚJULÓ KÖZNEVELÉS ÉRTÉKELÉSI KERETRENDSZERE Minősítés Tanfelügyelet

Részletesebben

Mosolyt az arcokra! Tanoda

Mosolyt az arcokra! Tanoda Mosolyt az arcokra! Tanoda NEVELÉSI-OKTATÁSI PROGRAM Készült: 2013. augusztus 08. Készítette: Nagy Anikó szakmai vezető I. Alapelvek 1 I.1. Tanodai célok megfogalmazása A Tanoda biztosítja minden gyermek

Részletesebben

Az esélyegyenlőség megvalósítása a Szent László Katolikus Általános Iskolában

Az esélyegyenlőség megvalósítása a Szent László Katolikus Általános Iskolában 2010. A Szent László Katolikus Általános Iskola Intézményi Minőségirányítási Programjának módosítását Sárvár város Intézményfenntartó Társulásának Közoktatási Esélyegyenlőségi Intézkedési Tervének változása

Részletesebben

TERÉZVÁROSI MAGYAR ANGOL, MAGYAR NÉMET KÉT TANNYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT

TERÉZVÁROSI MAGYAR ANGOL, MAGYAR NÉMET KÉT TANNYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT TERÉZVÁROSI MAGYAR ANGOL, MAGYAR NÉMET KÉT TANNYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT 2018 Tartalom 1. Az intézményi értékelési szabályzat célja... 2 2. Jogszabályi háttér... 2 3. A Szabályzat

Részletesebben

A tanító szakra vonatkozó júniusi szeptemberi hallgatói elégedettségmérés eredményeinek értékelése

A tanító szakra vonatkozó júniusi szeptemberi hallgatói elégedettségmérés eredményeinek értékelése A tanító szakra vonatkozó. júniusi szeptemberi hallgatói elégedettségmérés eredményeinek értékelése 1. A válaszadók száma és aránya az aktív státuszú hallgatói létszámhoz képest 56 fő 39 fő 38,35% 3,23%

Részletesebben

Pályázati azonosító: TÁMOP 3.1.4-08/2-2008-0136. Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés-innovatív intézményekben.

Pályázati azonosító: TÁMOP 3.1.4-08/2-2008-0136. Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés-innovatív intézményekben. Pályázati azonosító: TÁMOP 3.1.4-08/2-2008-0136 Pályázat címe: Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés-innovatív intézményekben. Pályázó neve: Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Pályázó címe:

Részletesebben

A PEDAGÓGIAI-SZAKMAI ELLENŐRZÉS MEGÁLLAPÍTÁSAI A SZEMÉLYES ADATOK VÉDELMÉRE VONATKOZÓ JOGSZABÁLYOK MEGTARTÁSÁVAL

A PEDAGÓGIAI-SZAKMAI ELLENŐRZÉS MEGÁLLAPÍTÁSAI A SZEMÉLYES ADATOK VÉDELMÉRE VONATKOZÓ JOGSZABÁLYOK MEGTARTÁSÁVAL A PEDAGÓGIAI-SZAKMAI ELLENŐRZÉS MEGÁLLAPÍTÁSAI A SZEMÉLYES ADATOK VÉDELMÉRE VONATKOZÓ JOGSZABÁLYOK MEGTARTÁSÁVAL A 2015/2016-os tanévben 1 pedagógus pedagógiai-szakmai ellenőrzése zajlott le intézményünkben.

Részletesebben

A Hamvas Béla Gimnázium. intézkedési terve. a 2016/2017. tanévre

A Hamvas Béla Gimnázium. intézkedési terve. a 2016/2017. tanévre A Hamvas Béla Gimnázium intézkedési terve a 2016/2017. tanévre Készítette: Dr. Radványiné Varga Andrea Oroszlány, 2016.06.30. 1 Fejlesztési projektek 1. A teljes tantestület motiválása a különböző pedagógiai

Részletesebben

Óvodapedagógus interjú MINTA

Óvodapedagógus interjú MINTA Óvodapedagógus interjú MINTA Óvodapedagógus neve: Óvodapedagógus oktatási azonosítója: Intézmény neve: Intézmény OM azonosítója: Intézményvezető neve: Interjú időpontja: Ellenőrzést végző pedagógus: A

Részletesebben

Milyen a jó iskola? Setényi János setenyi@expanzio.hu 2014.03.03. Kőbányai Pedagógiai Napok

Milyen a jó iskola? Setényi János setenyi@expanzio.hu 2014.03.03. Kőbányai Pedagógiai Napok Milyen a jó iskola? Setényi János setenyi@expanzio.hu 2014.03.03. Kőbányai Pedagógiai Napok Mi az hogy eredményes iskola? - Az iskola kimenete (output) megfelel a törvényi és szakmai elvárásoknak; - Az

Részletesebben

Kompetencia alapú oktatás (tanári kompetenciák) 2015.04.09. NyME- SEK- MNSK N.T.Á

Kompetencia alapú oktatás (tanári kompetenciák) 2015.04.09. NyME- SEK- MNSK N.T.Á Kompetencia alapú oktatás (tanári kompetenciák) A kompetencia - Szakértelem - Képesség - Rátermettség - Tenni akarás - Alkalmasság - Ügyesség stb. A kompetenciát (Nagy József nyomán) olyan ismereteket,

Részletesebben

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZKEDÉSI TERV

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZKEDÉSI TERV INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZKEDÉSI TERV Intézmény neve: Budapest XV. Kerületi Kossuth Lajos Általános Iskola OM azonosító: 032085 Intézményvezető: Bikfalvi Borbála Intézkedési terv

Részletesebben

TANULÁSMÓDSZERTAN 5 6. évfolyam

TANULÁSMÓDSZERTAN 5 6. évfolyam TANULÁSMÓDSZERTAN 5 6. évfolyam A tanulási folyamat születésünktől kezdve egész életünket végigkíséri, melynek környezete és körülményei életünk során gyakran változnak. A tanuláson a mindennapi életben

Részletesebben

A teljeskörű önértékelés célja

A teljeskörű önértékelés célja 1. Számú Általános Iskola 2440 Százhalombatta, Damjanich út 24. Levélcím: 2440 Százhalombatta, Pf.:23. Telefon/fax:23/354-192, 23/359-845 E-mail: egyesisk@freemail.hu TELJESKÖRŰ INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS

Részletesebben

Módszertani segédlet az intézmények országos pedagógiai-szakmai ellenőrzése során az elvárások értékeléséhez

Módszertani segédlet az intézmények országos pedagógiai-szakmai ellenőrzése során az elvárások értékeléséhez Módszertani segédlet az intézmények országos pedagógiai-szakmai ellenőrzése során az elvárások értékeléséhez Az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés keretében az intézmények ellenőrzését végző szakértők

Részletesebben

MUNKATERV A Zichy utcai tagiskola felső tagozata 2010/2011 Készítette:

MUNKATERV A Zichy utcai tagiskola felső tagozata 2010/2011 Készítette: MUNKATERV A Zichy utcai tagiskola felső tagozata 2010/2011 Készítette: Magashegyi Ferencné Munkaközösség vezető I. Bevezetés Az oktatásban kiemelt szerep jut azon kompetenciák fejlesztésének, melyek az

Részletesebben

A nem szakrendszerű oktatás bevezetése és gyakorlata a büki Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola és Vendéglátóipari Szakiskolában

A nem szakrendszerű oktatás bevezetése és gyakorlata a büki Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola és Vendéglátóipari Szakiskolában A nem szakrendszerű oktatás bevezetése és gyakorlata a büki Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola és Vendéglátóipari Szakiskolában Időpont: 2010. április 9. Az iskola elérhetőségei: Helyszín: Hotel Famulus,

Részletesebben

Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola. Tanulásmódszertan HELYI TANTERV 5-6. OSZTÁLY

Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola. Tanulásmódszertan HELYI TANTERV 5-6. OSZTÁLY Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola Tanulásmódszertan HELYI TANTERV 5-6. OSZTÁLY KÉSZÍTETTE: Molnárné Kiss Éva MISKOLC 2015 Összesített óraterv A, Évfolyam 5. 6. 7. 8. Heti 1 0,5 óraszám Összóraszám

Részletesebben

Vezetői klub. A Független Pedagógus Fórum fejlesztői munkacsoportjának bemutatója a tankerületi szakmai igazgatóhelyettesek számára

Vezetői klub. A Független Pedagógus Fórum fejlesztői munkacsoportjának bemutatója a tankerületi szakmai igazgatóhelyettesek számára Vezetői klub A Független Pedagógus Fórum fejlesztői munkacsoportjának bemutatója a tankerületi szakmai igazgatóhelyettesek számára Barlai Róbertné, Magócs Éva Intézményvezetők szakmai támogatása A vezető

Részletesebben

A pedagógiai program, helyi tanterv függeléke A kompetencia alapú oktatás elterjesztése A tagiskolák összesítő táblái. Tanulóbarát környezet re épülő

A pedagógiai program, helyi tanterv függeléke A kompetencia alapú oktatás elterjesztése A tagiskolák összesítő táblái. Tanulóbarát környezet re épülő 1 A pedagógiai program, helyi tanterv függeléke A kompetencia alapú oktatás elterjesztése A tagiskolák összesítő táblái Célok Feltételek, szükségletek Mikor? Elvárt eredmény Tevékenységek Tevékenykedtetés-

Részletesebben

Az értékelés rendszere

Az értékelés rendszere Az értékelés rendszere Terület, szempont Információforrás Indikátorok Súlyozás. Adminisztráció Elvégzi a pedagógiai tevékenységéhez kapcsolódó ügyviteli tevékenységet. Haladási és értékelő napló vezetése;

Részletesebben

Évfolyam 5. 6. Óraszám 1 0,5

Évfolyam 5. 6. Óraszám 1 0,5 TANULÁSMÓDSZERTAN 5 6. évfolyam Évfolyam 5. 6. Óraszám 1 0,5 A tanulás tanításának elsődleges célja, hogy az egyéni képességek, készségek figyelembe vételével és fejlesztésével képessé tegyük tanítványainkat

Részletesebben

A gádorosi Kisboldogasszony Katolikus Általános Iskolában megvalósításra kerülő MESTERPROGRAM I. RÉSZTERVE Készítette: Kozmer Imre Gyula

A gádorosi Kisboldogasszony Katolikus Általános Iskolában megvalósításra kerülő MESTERPROGRAM I. RÉSZTERVE Készítette: Kozmer Imre Gyula A gádorosi Kisboldogasszony Katolikus Általános Iskolában megvalósításra kerülő MESTERPROGRAM I. RÉSZTERVE 2017-2019 Készítette: Kozmer Imre Gyula intézményvezető mesterpedagógus-aspiráns 2016 Befogadó

Részletesebben

SAJÓSZENTPÉTERI KÖZPONTI ÁLTALÁNOS ISKOLA. Lévay József Tagiskola

SAJÓSZENTPÉTERI KÖZPONTI ÁLTALÁNOS ISKOLA. Lévay József Tagiskola A 146/2011.(VI.23.) KT határozat melléklete SAJÓSZENTPÉTERI KÖZPONTI ÁLTALÁNOS ISKOLA Lévay József Tagiskola A 2010. évi országos kompetenciamérés eredményeihez viszonyítva a Lévay József Tagiskola eredményei

Részletesebben

A PEDAGÓGIAI MUNKA ELLENŐRZÉSI TERVE IX. X. XI. XII. I. II. III. IV. V. VI. szakmai h.. admin.h.

A PEDAGÓGIAI MUNKA ELLENŐRZÉSI TERVE IX. X. XI. XII. I. II. III. IV. V. VI. szakmai h.. admin.h. Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Általános iskola intézményegység 1-8. évfolyam ELLENŐRZÉSI TERVE 2010/2011. tanév Az intézményen belül folyó munka eredményeinek

Részletesebben

Az intézmény nevelő oktató munkája a pedagógiai program alapelveinek megfelelő napi pedagógiai gyakorlatot tükrözi.

Az intézmény nevelő oktató munkája a pedagógiai program alapelveinek megfelelő napi pedagógiai gyakorlatot tükrözi. 38 válasz Összes válasz megtekintése Elemzések közzététele carinosamadre@gmail.com Űrlap szerkesztése Összegzés Az intézmény nevelő oktató munkája a pedagógiai program alapelveinek megfelelő napi pedagógiai

Részletesebben

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZKEDÉSI TERV

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZKEDÉSI TERV 2018-2022 Intézmény neve: Szederkényi Általános Iskola OM azonosító: 027312 Intézményvezető: Beck László Intézkedési terv kezdő dátuma: 2018.02.03. Intézkedési terv befejező dátuma: 2022.02.03. Készítette:

Részletesebben

Az óvoda-iskola kapcsolat, az átmenet gyakorlati megvalósulása

Az óvoda-iskola kapcsolat, az átmenet gyakorlati megvalósulása 2008/2009. tanév Az óvoda-iskola kapcsolat, az átmenet gyakorlati megvalósulása Helyzetelemzés: Minden gyermek életének meghatározó élménye az iskolába lépés időszaka. Ekkor az óvoda játékos világa után

Részletesebben

Beszámoló IKT fejlesztésről

Beszámoló IKT fejlesztésről Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés Innovatív intézményekben TÁMOP-3.1.4/08/2-2008-0010 Beszámoló IKT fejlesztésről Piarista Általános Iskola, Gimnázium és Diákotthon Kecskemét Tartalomjegyzék

Részletesebben

Ellenőrzési terv évi tanév Kézdi-Vásárhelyi Imre Általános Iskol

Ellenőrzési terv évi tanév Kézdi-Vásárhelyi Imre Általános Iskol Pedagógiai munka éves ellenőrzési terve Pedagógia munka belső ellenőrzésének rendje Az eredményes munkavégzés érdekében nevelő-oktató munka belső ellenőrzését megszervezését, hatékony működtetését az SZMSZ,

Részletesebben

A i intézményi tanfelügyeleti ellenőrzés a következő átfogó értékelést adta az intézményünkről: Kiemelkedő területek. Értékelési terület

A i intézményi tanfelügyeleti ellenőrzés a következő átfogó értékelést adta az intézményünkről: Kiemelkedő területek. Értékelési terület A 2018.03.09-i intézményi tanfelügyeleti ellenőrzés a következő átfogó értékelést adta az intézményünkről: Értékelési terület Kiemelkedő területek 1. Pedagógiai folyamatok Az éves munkaterv összhangban

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Önértékelés. Hogyan követi a szakmában megjelenő újdonságokat, a végbemenő változásokat?

Jegyzőkönyv. Önértékelés. Hogyan követi a szakmában megjelenő újdonságokat, a végbemenő változásokat? Jegyzőkönyv Az eljárás azonosítója Az eljárás típusa Az értékelt neve Az értékelt azonosítója Az adatgyűjtés módszere Az adatgyűjtést végző neve Az adatgyűjtést végző oktatási azonosítója Az adatgyűjtés

Részletesebben

INTÉZKEDÉSI TERV, a 2015.évi országos kompetenciamérés eredményeinek tükrében

INTÉZKEDÉSI TERV, a 2015.évi országos kompetenciamérés eredményeinek tükrében INTÉZKEDÉSI TERV, a 2015.évi országos kompetenciamérés eredményeinek tükrében DON BOSCO ÁLTALÁNOS ISKOLA, KÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM 2016. 1 Tartalom 1.Törvényi háttér... 3 2.A mérési eredmények elemzésének,

Részletesebben

ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2013-2014

ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2013-2014 ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2013-2014 I.CÉL: A fenntarthatóság pedagógiájában a környezettudatos gondolkodás, életmód kialakítása, elmélyítése, együttműködve a város önkormányzatával, a szülői házzal, társadalmi

Részletesebben

TÁMOP Pályázat iskolai tájékoztató szeptember 14.

TÁMOP Pályázat iskolai tájékoztató szeptember 14. TÁMOP 3.1.4 Pályázat iskolai tájékoztató 2009. szeptember 14. 1 A pályázat Szeged megye jogú város Önkormányzata a TÁMOP-3.1.4-08/2 pályázaton, amely a Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív

Részletesebben

Az intézményi önértékelés és a tanfelügyeleti értékelés eredményei alapján. Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium

Az intézményi önértékelés és a tanfelügyeleti értékelés eredményei alapján. Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium 2017-2022 Az intézményi önértékelés és a tanfelügyeleti értékelés eredményei alapján Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium TERÜLET - 1. Pedagógiai folyamatok Tervezés: Az intézmény vezetése irányítja az intézmény

Részletesebben

HEFOP/2005/ Felkészülés a kompetenciaalapú

HEFOP/2005/ Felkészülés a kompetenciaalapú HEFOP/2005/3.1.3. Felkészülés a kompetenciaalapú oktatásra Esélyegyenlőség biztosítása a kompetencia-alapú tudást megalapozó oktatás bevezetésével a Ferencvárosban A projekt célja A Ferencvárosi Általános

Részletesebben

EFOP Kreatív közösségi iskolák létrehozása élménypedagógiai és projekt módszerekkel

EFOP Kreatív közösségi iskolák létrehozása élménypedagógiai és projekt módszerekkel EFOP-3.3.7-17-2017-00027 Kreatív közösségi iskolák létrehozása élménypedagógiai és projekt módszerekkel A projektben részt vevő intézmények Szandaszőlősi Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola Damjanich

Részletesebben

Debrecen Huszár Gál Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

Debrecen Huszár Gál Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény TÁMOP 3.1.7 PROJEKT Referencia-intézményi szerepre való felkészülés folyamata, szakmai, szervezeti hozadéka Debrecen Huszár Gál Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 2012.11.15.

Részletesebben