J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J E G Y Z Ő K Ö N Y V"

Átírás

1 VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZGYŰLÉSE Szám: /2007. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának november 29-én 8:00 órai kezdettel megtartott nyilvános Közgyűléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Városháza Kossuth terme Debreczenyi János polgármester, Dr. Büki Szilvia jegyző, Asztalos István, Baumgartner Lajos, Dr. Bense László Erik, Brányi Mária, Czaun János, Domokos József, Gyimesi Károly, Hartai Ervin, Hartmann Ferenc, Hidasi Ferenc, Dr. Hudvágner Tamás, Katanics Sándor, Mazák György, Mihalovics Péter, Molnár Ernő, Némedi Lajos, Péterné Rózsa Mária, Dr. Polinszky András, Porga Gyula, Dr. Strenner Zoltán, Szolnoki Pál, Vereskuti Béla, Wéber László képviselők. Távolmaradását előre bejelentette: Dr. Szalay András Jelen voltak továbbá: Nász József aljegyző, Angyal Éva, Juhász László, Scher Ágota, Lindemann István, Schmidt István, Bozsik Éva, irodavezetők, Dr. Purda Zsuzsanna hivatalvezető, Horváthné Csere Anikó irodavezető-helyettes, Lőczi Árpád, Dr. Dénes Zsuzsanna, Dr. Mohos Gábor, Kovács Zoltán, Jakab Ibolya, Haluza János, Horváth Gábor, Szalkai László, Horváth Zoltán csoportvezetők, Horváth Zoltán, Perlaki Klaudia, Sörös Ferenc, Szeivolt Erzsébet, Ferenczy Krisztina, Németh Helga, Kőhegyi Imre, Józsa Tamás, Simonné Menczel Tímea, Jung Erzsébet, Dr. Albert Vendel, Stigelmaier Józsefné, Sipos Zoltán a Város Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója, C.C. Audit Könyvvizsgáló társaság képviselőjeként Dr Szebellédi István, Miskey Tamás, Kovács Gábor, Göttlinger László, Borbás Tamás, Farkas László, Simon J. Sándor, Horváth György sajtószóvívő, a Rádió Jam és a Veszprém Televízió, Séd Televízió munkatársai és 15 állampolgár. A polgármester köszöntötte a megjelenteket, különösen a sajtó munkatársait, akik ezután a sajtópáholyból kísérhetik figyelemmel a Közgyűlés munkáját. Megállapította, hogy a 25 képviselőből 24 képviselő jelen van, így az ülés

2 2 határozatképes. Dr. Szalay András igazoltan van távol, jelenleg Brüsszelben tartózkodik, ahol felkérték egy önálló előterjesztés elkészítésére, az ifjúság közéletben való szerepvállalással kapcsolatosan. A felkérés példaértékűnek számít, mert ilyen feladat elvégzésére magyar képviselőt eddig még nem bíztak meg. Bízik abban, hogy a jövőben a képviselő munkája a város, a megye és az ország javát tudja majd szolgálni. Az ülést megnyitotta. Tájékoztatásul elmondta, hogy ebédre a Pannónia étteremben kerül sor. Délelőtt a kiemelt projektekkel kapcsolatban sajtótájékoztatót tartanak a 206-os teremben, amelyen részt vesz Pál Béla országgyűlési képviselő, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács Elnöke, Brányi Mária képviselő, Hartmann Ferenc képviselő, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács tagja és ő is. Délben találkozóra kerül sor a Dubniczai palotában, ahol számítanak a részvételére. A hónap műtárgya keretében Rupper Puppet együttes bemutatkozására kerül sor, melyet Reider László képvisel, és az együttes Kossuth utcán című dala került lejátszásra. Reider László: Megköszönte a testületnek a bemutatkozás lehetőségét. Elmondta, hogy az együttes 1991-ben alakult, tagjai Farkas Balázs, Barát Péter, Takács Tamás tavaszán zalaegerszegi zenész kollégák fesztivált indítottak Itthoni dal címmel és felkérték a lokálpatrióta zenekarokat, hogy mutassák be munkáikat. A dalt elküldték, mellyel megnyerték a fesztivál első és második fordulóját, mintegy 4400 szavazattal. Felhívta a figyelmet arra, hogy több képviselő jelezte napirend előtti felszólalásának szándékát. Napirend előtti kérdések: Asztalos István: A polgármester egy korábbi, a Veszprémi 7Napnak adott nyilatkozatában olyan kijelentést tulajdonított az előző városvezetésnek, amelyet ők nem tettek meg. A legutóbbi Közgyűlésen idézett jegyzőkönyvi részlet is meggyőzte őt arról, hogy erre utaló szövegrész nem hangzott el. Azonban a tévesen nekik tulajdonított mondat rossz fényt vet rájuk, ezért kérte a polgármestert, hogy nyilvánosan vonja vissza kijelentését. (A felszólalás teljes szövege a jegyzőkönyvhöz csatolva.)

3 3 Jelezte mindenki felé, hogy a jövőben is kész tanulni. A kérdésre a jegyzőkönyv alapján válaszolt, de egyben hangsúlyozta is, hogy a közgyűlési jegyzőkönyvek nem szó szerinti tartalommal készülnek, így visszakeresésre nincs lehetőség. Nem állt szándékában senkit sem megbántani és ezt a jövőben is el fogja kerülni. Veszprém város határainál meg kell állítani a politikát, de ebben a többi képviselőnek is partnernek kell lennie. Büszke arra, hogy sem a közgyűlési munkát, sem a nemzeti ünnepeket nem hatotta át az oda nem illő hangulat. Egyéb mondanivalója a továbbiakban nincsen. Asztalos István: A maga részéről lezártnak tekintette a vitát. Hangsúlyozta, hogy a szükséges tanulságot levonta. Hartmann Ferenc: Napirendek tárgyalása előtt jelzett kérdésének címe: Ki döntött a végkiárusításról. Felhívta a figyelmet arra, hogy a polgármester és támogatói kijelentették, hogy elég volt az önkormányzati vagyon értékesítéséből. Első lépésként leállították az ingatlan értékesítéseket, majd ezt követően megindították azokat. Megkérdezte a polgármestert, hogy ki döntött a Szeglethy utcai mélygarázs, a Stromfeld és a Cholnoky úti ingatlanok értékesítéséről. Elmondta továbbá, hogy a VKSZ Zrt. feladatául kapta meg a Házgyári úti ingatlanok bérlőivel történő tárgyalások kezdeményezését, az ingatlanok megvétele céljából. Mire fogják költeni a kiárusításból befolyt összeget? Miért nem tartották be a vagyonrendelet 11. -át, mely szerint a vagyonértékesítés során célszerűségi, pénzügyi és gazdaságossági vizsgálatot kell tartani. Amennyiben létezik a vizsgálat eredménye, azt meg szeretné kapni, ellenkező esetben kéri a polgármestert a szabályok betartására. (A kérdés teljes szövege a jegyzőkönyvhöz csatolva.) A képviselő által feltett kérdésekre a választ írásban juttatja el mind a képviselők, mind a sajtó munkatársai részére.

4 4 Katanics Sándor: Kérdésének címe: Menyire fontosak a város számára országgyűlési képviselőik? Felhívta a figyelmet arra, hogy a Parlamentben hétfői napon üléseznek a képviselők, melyről csak rendkívüli ok miatt maradhatnak távol. A december 3.-ra kapott meghíváson a fentiek miatt nem fog tudni részt venni, pedig szerette volna köszönteni az új rendőrkapitányt, illetve a Büntetés Végrehajtási Intézet új parancsnokát, valamint megköszönni Horváth Imre és Újszászi Zoltán munkáját. Kérte a polgármestert, hogy a jövőben legyenek tekintettel az országgyűlési képviselők hétfői elfoglaltságára. Elnézést kért azért, amiért a rendezvény időpontja ütközik a parlamenti ülés időpontjával. A bírálatot jogosnak érzi, a jövőben tekintettel lesznek a fenti kérésre, hiszen a városnak is fontos, hogy egyes fórumokon az országgyűlési képviselők megjelenhessenek. Mazák György: Kérdésének tárgya: Czaun János sajtótájékoztatóján elhangzó, a szabálytalan hivatali gépkocsi használatra vonatkozó, polgármesteri vizsgálat eredményéről tájékoztatás kérése. Sokéves közéleti tapasztalatai során nem találkozott olyan esettel, amikor egy ügynek a tisztázására irányuló önkormányzati vizsgálat kezdeményezését nem annak megindítója hozta volna a nyilvánosságra. Idézett Czaun János alpolgármester egyik nyilatkozatából, amelyben felhívta a figyelmet egy, a mások által vélelmezhetően elkövetett szabálytalanságokra. A fentiek figyelembevételével kérdéseket intézett a polgármesterhez. 1.)Valóban kezdeményezett-e vizsgálatot, ha igen, mi a tárgya és a végrehajtása mely hol tart? 2.)Czaun János alpolgármester felveszi-e a Ft költségtérítési átalányt? Milyen kiadások fedezetét szolgálja ez a pénz? 3.)A sajtótájékoztatón elhangzott, a menetleveleken nem szerepelnek aláírások, olyan időpontokat és olyan kilométereket tartalmaznak, amelyek megkérdőjelezik a szabályos vezetést. Közismert, aki a gépkocsit vezeti, az írja a menetlevelet, akinek érdekében utaznak, ellenjegyzi. Ha ez a sajtótájékoztató szerint a hivatalban nem így van / amit kétlek/, akkor mi történt valójában, ki, hova, milyen céllal használta a hivatali gépkocsikat, tett meg sok-sok száz kilométert? Az alpolgármester úr szerint a gépkocsit vezetők a felelősek. E-szerint Ő nem vezetett, tehát ezért nem felelős? Nagyon zavaros ez a nyilatkozat.

5 5 A gépkocsit a gépkocsivezetők vezették? A gépkocsivezetők egyedül, saját elhatározásból, csupán kedvtelésből vezettek több száz kilométert? A hétvégeket, a túlmunkát, munkajogilag hogyan számolta el a hivatal? Senki nem vette észre semmit? Senkinek nem tűnt fel, hogy hétvégeken nincsenek garázsban a gépkocsik? Valóban a gépkocsivezetők a felelősek? Ki az a vezető, aki engedélyezte, és kontrollálta a gépkocsi használatot? 4.)Az előző választási ciklus utolsó évében hány kilométert utaztak a tisztségviselők, különösen este, hétvégén, gépkocsivezetővel vagy nélküle. 5.)Milyen arányban áll egymással a két alpolgármester úr havi és ezen belül a hétvégi gépkocsi használata? 6.)Tételes kimutatás alapján, hogyan változott Czaun alpolgármester úr havi és ezen belül a hétvégi kilométer felhasználása az ügy kipattanása óta. 7.) Milyen intézkedéseket vezettek be a szabályos gépkocsi használat megteremtéséhez, amennyiben Czaun János által felvetett szabálytalanságok valóságosak? Tájékoztatta a polgármestert arról, hogy korábban azért kértek kimutatást Czaun János alpolgármester gépkocsi használatáról, mivel több lakossági észrevétel jutott el hozzájuk arra vonatkozóan, hogy az alpolgármester rendszeresen, a családjával magánhasználatra veszi igénybe a hivatali gépkocsit. Kérdésekre korrekt választ vár a polgármestertől. (A hozzászólás teljes szövege a jegyzőkönyvhöz csatolva.) Hozzászólásában elmondta, hogy vizsgálatot rendelt el a gépkocsi használat ügyében, 5 évre visszamenőleg. Felkérte a jegyzőt a vizsgálat lefolytatására, és amikor az lezárul, akkor írásban fogja Mazák György képviselőnek a válaszokat megadni. Megjegyezte azonban, hogy a politikusokkal szemben a választók elvárásokkal lépnek fel velük szemben, melyeknek meg kell felelniük. Jelezte, hogy a polgármesterséget folyamatosan tanulja, mely ugyanolyan nehéz feladat, mint a képviselőség. Még egyszer elmondta, hogy a választ megküldi Mazák Györgynek és a többi képviselőnek is, valamint a sajtó munkatársainak. Napirend előtti felszólalások: Molnár Ernő: Felszólalásában arra kérte a testületet, hogy a 70. életévét betöltő, a tulajdonukat részben képező ingatlanban egyedül élő lakosok részére biztosítsanak mentséget a

6 6 kommunális adó megfizetése alól. Kérte továbbá a közgyűlést arra, hogy a fentiek érdekében a rendelet módosítás tárgyalását tűzzék ki a következő közgyűlés napjára. (A hozzászólás teljes szövege a jegyzőkönyvhöz csatolva.) A fenti kérés elhangzott Szolnoki Pál képviselő által szervezett lakossági fórumon is, ahol részt vett Molnár Ernő képviselő. Nem látja akadályát annak, hogy a következő közgyűlésen foglalkozzanak a témával, így a képviselő javaslatát elfogadja. Némedi Lajos: Felszólalásának címe: Sokan el fognak menni? Az egyik országos internetes portál november 11-i veszprémi számának rovatában: Mit akarnak kezdeni a jövővel, akármit is, nem ebben a nyomorult országban címmel a szerző beszámol arról, hogy megkérdezte a veszprém utcadiákjait arra vonatkozóan, hogy milyen az oktatás színvonala, mit terveznek, hol szeretnének elhelyezkedni. Ezt követően idézett a felmérésből. A kérdező jóslata szerint őrült népvándorlás fog megkezdődni, amelyért a kormányzó politikai erők reformjait okolják. (A hozzászólás teljes szövege a jegyzőkönyvöz csatolva.) A hozzászólásokat követően a polgármester jelentést adott a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról. Némedi Lajos: A testület előző ülésén foglalkozott a Tűzoltóság gépjármű beszerzésével, ahol felkérte a parancsnokot arra, hogy tájékoztassa a települési önkormányzatokat, a kistérségi társulásokat, továbbá kérjen támogatást a gépjárműbeszerzéshez. Tájékoztatásul elmondta, hogy a Zirci Kistérségi Társulás tanácsa novemberi ülésén ,- Ft támogatás odaítéléséről döntött. Az információt megköszönte.

7 7 Ezt követően a Közgyűlés jelenlévő 24 tagja 23 igen szavazattal (Molnár Ernő képviselő jelen volt, de nem szavazott) meghozta a következő határozatot: 259/2007.(XI.29.) Kh. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a 242/2007.(X.18.) Kh. 1.) pontja, a 246/2007.(X.18.) Kh., a 247/2007.(X.18.) Kh., a 174/2007.(VI.27.) Kh., a 248/2007.(X.18.) Kh., és a 253/2007.(X.18.) Kh. végrehajtására adott jelentést tudomásul veszi. Felhívta a figyelmet arra, hogy a Veszprémi 5305/A/3. hrsz-ú BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kezelésében lévő ingatlan kincstári vagyonból történő visszakérésének és egyúttal Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 156/2007. (VI.27.) Kh. számú határozatának visszavonása című előterjesztés megtárgyalására nem kerül most sor, ennek oka az, hogy elsőként az anyagot a bizottságok fogják megvitatni, és majd a decemberi közgyűlésen tárgyalja meg a testület. Az Egyebek című napirendi ponton belül a Tájékoztató az átruházott hatáskörben hozott döntésekről illetve a Fellebbezések elbírálása című előterjesztés szerepel. Jelezte továbbá, hogy a 13.) A Városi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatói pályázatának elbírálása, a 35.) Személyi ügyek, továbbá a 31.) Tájékoztatás a helyi autóbusz-menetrend felülvizsgálatáról című napirendi pontok tárgyalására 14 óra után kerül sor. Kópházi Ferenc a Veszprémi Közgazdasági Szakközépiskola igazgatója kérte, hogy az előterjesztés tárgyalásán részt szeretne venni, így azt 15 óra utáni időpontra tervezték. Ezt követően került sor a napirendi pontok elfogadására. A Közgyűlés jelenlévő 24 tagja 24 igen szavazattal meghozta a következő határozatot: 260/2007. (XI.29.) Kh. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése jelen ülésének napirendjét a következők szerint állapítja meg: Napirendek: 1.) A.) Beszámoló az Önkormányzat I-III. negyedévi gazdálkodásáról

8 8 B.) Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának évi költségvetési koncepciója C.) Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata évi költségvetésének módosítása Előadó: Debreczenyi János polgármester 2.) Az Önkormányzat vagyonáról, a vagyongazdálkodás és vagyonhasznosítás szabályairól szóló 22/2005.(VI.27.) Ör. módosítása és kiegészítése Előadó: Debreczenyi János polgármester, Dr. Büki Szilvia jegyző, címzetes főjegyző 3.) A Veszprém város fizető parkolási rendszerének szabályozásáról szóló 14/2000.(V.2.) Ör. és a Veszprém Kártyáról szóló 60/2006.(VIII.4.) Ör. módosítása Előadó: Czaun János alpolgármester 4.) Az INTERREG HERITOUR projekt előfinanszírozásával kapcsolatos hozzájárulás Előadó: Debreczenyi János Polgármester 5.) A.) Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Veszprém Városi Televízió és Lapkiadó Kft. között létrejött kommunikációs együttműködési program kiegészítése B.) Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. között a köztemetők fenntartására kötött támogatási megállapodás kiegészítése Előadó: Debreczenyi János polgármester 6.) Javaslat a Veszprémi Regionális Innovációs Centrum Kht. non-profit Kft.-vé történő átalakulására Előadó: Debreczenyi János polgármester 7.) Új tagok megválasztása Veszprém város Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Bizottságban Előadó: Debreczenyi János polgármester

9 8.) A Varga Család Alapítvány támogatása Előadó: Debreczenyi János polgármester 9 9.) A városüzemeltetési feladatok átadása a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. részére Előadó: Debreczenyi János polgármester, Dr. Büki Szilvia jegyző, címzetes főjegyző 10.) Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának évi ellenőrzési terve Előadó: Debreczenyi János polgármester, Dr. Büki Szilvia jegyző, címzetes főjegyző 11.) Az egészségügyi alapellátás feladat-ellátási, illetve feladat-átvállalási szerződéseinek felülvizsgálata Előadó: Porga Gyula alpolgármester 12.) Kötelezettségvállalás 2010-ig a városi kiemelt fesztiválok költségvetési támogatására Előadó: Porga Gyula alpolgármester, Asztalos István képviselő 13.) A Városi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatói pályázatának elbírálása Előadó: Porga Gyula alpolgármester 14.) Javaslat a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark Kht. ügyvezető igazgatójának személyére és a közhasznú társaság non-profit kft.-vé történő átalakulására Előadó: Porga Gyula alpolgármester 15.) A Veszprémi Közgazdasági Szakközépiskola elhelyezése Előadó: Porga Gyula alpolgármester

10 10 16.) A védőnői tanácsadók kialakításának ütemezése Előadó: Porga Gyula alpolgármester 17.) Veszprém Megyei Jogú Város települési esélyegyenlőségi programja és közoktatási esélyegyenlőségi intézkedési terve Előadó: Porga Gyula alpolgármester 18.) Döntés a Kabóca Bábszínház jövőbeni működéséről Előadó: Porga Gyula alpolgármester 19.) Az informatikai fejlesztési stratégia felülvizsgálata Előadó: Czaun János alpolgármester 20.) Önkormányzati ingatlanok törzsvagyonbeli változásai Előadó: Czaun János alpolgármester 21.) A.) Az Észak-balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás alapító okiratának és társulási megállapodásának módosítása B.) EU Önerő Alap támogatásra igény benyújtása Előadó: Czaun János alpolgármester 22.) Veszprém, Balaton Bútorgyár volt telephelyének és környezete területének hasznosíthatóságához szükséges ingatlanok értékesítésére vonatkozó előszerződés jóváhagyása Előadó: Baumgartner Lajos, a Gazdasági Bizottság elnöke 23.) Veszprém Megyei Jogú Város sportkoncepciójának felülvizsgálata Előadó: Dr. Hudvágner Tamás, a Sport és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának elnöke 24.) Veszprém város szociális szolgáltatástervezési koncepciójának felülvizsgálata Előadó: Dr. Strenner Zoltán, az Egészségügyi és Szociális Bizottság elnöke

11 25.) A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat alapító okiratának módosítása Előadó: Dr. Strenner Zoltán, az Egészségügyi és Szociális Bizottság elnöke 26.) Sportiskolai osztály indítása a Báthory István Általános Iskolában Előadó: Némedi Lajos, az Oktatási és Ifjúsági Bizottság elnöke 27.) Civil koncepció (A meglévő 2003-ban elfogadott újragondolása) Előadó: Péterné Rózsa Mária, a Kulturális, Turisztikai és Vallásügyi Bizottság elnöke, társadalmi kapcsolatok tanácsnoka 28.) A Civil Keret II. félévi felosztása Előadó: Péterné Rózsa Mária, a Kulturális, Turisztikai és Vallásügyi Bizottság elnöke, társadalmi kapcsolatok tanácsnoka ) Veszprém és térsége szennyvízelvezetési és -kezelési projekthez kapcsolódóan a veszprémi 0368/14 hrsz.-ú ingatlan belterületbe vonása, a veszprémi 3022/9 hrsz.-ú ingatlanra szolgalmi megállapodás megkötése Előadó: Schmidt István irodavezető 30.) Közintézmények akadálymentesítése Előadó: Schmidt István irodavezető 31.) Tájékoztatás a helyi autóbusz-menetrend felülvizsgálatáról Előadó: Schmidt István irodavezető 32.) Tájékoztató a gyulafirátóti játszótér ügyében indult vizsgálat eredményéről Előadó: Dr. Büki Szilvia jegyző, címzetes főjegyző 33.) A.) A polgármester jutalmazása B.) A polgármester, alpolgármesterek illetményének és költségtérítésének felülvizsgálata Előadó: Dr. Szalay András tanácsnok, az Ügyrendi és Igazgatási Bizottság elnöke 34./ A.) Veszprém Megyei Jogú Város aljegyzője jogviszonyának közös megegyezéssel való megszüntetése

12 12 B.) Pályázat kiírása az aljegyzői munkakör betöltésére Előadó: Debreczenyi János polgármester, Dr. Büki Szilvia jegyző, címzetes főjegyző 35.) Személyi ügyek Előadó: Dr. Bense László Erik és Dr. Hudvágner Tamás önkormányzati képviselők, vizsgálóbiztosok 36.) Egyebek A frakcióvezetői ülésen is kérte, hogy a napirendi pontok mennyiségére tekintettel a hozzászólásokat, véleménynyilvánításokat a legrövidebb tartalomra szorítsák a képviselők. Napirendek tárgyalása: 1.) A.) Beszámoló az Önkormányzat I-III. negyedévi gazdálkodásáról Előadó: Debreczenyi János polgármester Katanics Sándor: Jelezte, hogy a 1/C. napirendi ponthoz kíván véleményt fűzni, konkrétan az Óváros tér burkolatának felújításához, ami 18 m Ft összegből valósult meg. Elmondta, hogy a burkolat minősége megkövetelte a beruházást, de a gondot a gépjárműforgalom nagysága okozza. Az elmúlt időszakban nem tapasztalta a forgalom csökkenését, pedig korábban elhangzott egy olyan ígéret, mely szerint a kiadott behajtási engedélyeket felülvizsgálják. Több lakos is beszámolt neki arról, hogy lényeges minőség javulást nem tapasztalt a rekonstrukció után. Egyes elképzelések szerint a korábbi kövek a felszedést követően megfordítva kerültek lerakásra. Megkérdezte a polgármestert, hogy meddig marad ilyen állapotban a tér, mert nem lenne célszerű, ha a közeljövőben hasonló nagyságú összeget kellene a felújításra fordítani.

13 13 Egyetért azzal, hogy a közlekedés ilyen tömegszerű módja negatívan befolyásolja a burkolat minőségét, hangsúlyozta, hogy intézkedés még nem történt az ügyben, de kérni fogja majd ehhez a Hivatal segítségét, mert ez a közlekedés nem maradhat így a téren. Kifogásolta továbbá azt is, hogy sokan nem tartják be a sebességkorlátozást sem. Nem értett egyet azonban Katanics Sándor képviselő azon állításával, hogy a tér burkolatának minősége nem javult. Nemcsak ő, hanem a szakemberek is lényeges minőségi javulást látnak az út állapotában. Az előző burkolatot takarékossági okok miatt bontott anyaggal látták el, ezért erre garanciát nem tudott érvényesíteni a hivatal, most azonban az új kövek miatt garanciát ad a kivitelező. Hozzászólásában külön kihangsúlyozta, hogy véget kíván vetni annak a kivitelezői magatartásnak, miszerint a munka nem megfelelő elvégzése után a kivitelezők úgy gondolják, hogy azt a munkát pár év múlva az önkormányzat újra kifizeti és elvégezteti velük. Példának okáért megemlítette a Horgos utcát, a Jókai- és Táncsics utcát is, amely utcákban a hibásan lerakott szegélykövek okoznak gondot. Kérte a jegyző asszonyt, illetve a Városfejlesztési Iroda vezetőjét, hogy a kötelezettségeket tartsák nyilván és a szavatossági idő lejárta előtt, helyszíni szemle lefolytatása után kényszerítsék a kivitelezőt a hibák javítására. Elmondta továbbá, hogy teljesítési garanciát kívánnak majd visszatartani a vállalási árból, amire a korábbiakban még nem volt példa. Lakossági igényként jelentkezett egy korlát elhelyezése, a Várban felvezető út mentén. Schmidt István: Hozzászólásában elmondta, hogy jelenleg rekonstrukciós munkálatok folynak a várban, ezért szükséges most ott a teherautók közlekedése, melyet természetesen ellenőriznek, és figyelemmel kísérnek. Az Óváros tér jó minőségű burkolata egy újabb technológiának köszönhető, a közbeszerzési eljárás során pedig olyan hitelezőt választottak, aki komoly referenciával rendelkezik térburkolati munkát illetően. Szerződés szerint a kivitelezőnek kéthavonta saját felelősségére és költségére a kisebb hiányosságok pótlását el kell végeznie, a kifogásolt kisebb hibák javítását az átadáskor érvényesítették. Katanics Sándor: Szeretné tudni, hogy a felszedett kövek hová kerültek, illetve az új kockakövek honnan származnak, továbbá javasolta, hogy készüljön részletes kimutatás a költség felhasználásáról. Tudomása szerint a jelenlegi kivitelező végezte el korábban is a tér burkolását.

14 14 Hozzászólásában kifogásolta a Csaplár u. végén az aknafedelekhez történő aszfaltszint igazítását a Jutasi úti csatornázásnál, továbbá véleménye szerint az ott lévő orvosi rendelőhöz csatlakozó behajtó szélénél lévő beton is kicserélésre kerülhetett volna. Ígéretet tett arra, hogy a hivatal illetékesei megtekintik majd a Csaplár utcában felvázolt problémákat. Felhívta a figyelmet arra, hogy a téren folyó beruházás idején észrevette azt, hogy 150 m3 rossz minőségű ágyazó anyag került szállításra, melyet ő észrevett és elszállítatott. A kivitelezőnek le kell tennie az új anyag minőségi tanúsítványát, valamint garanciát kell vállalnia a beépítésre. Jelezte, hogy természetesen a képviselő betekinthet a műszaki dokumentációba, amelyben szerepel a bazaltkő minőségi tanúsítványa is. Schmidt István: A közbeszerzési eljárást a Magyar Aszfalt Rt. nyerte el, a régi kockakő elszállításra került, annak egyetlen darabja sem maradt a téren. Az új burkolóanyag egy friss termésű bazaltkockakő, származási helyét nem tudja most megmondani, de a dokumentációban visszakereshető. A Csaplár utcai felvetett problémának utánanéz, és írásban tájékoztatja Katanics Sándor képviselőt. Kovács Zoltán: Kiegészítésként elmondta, hogy a kő elszállításának összegét levonták a nyertes vállalkozónak fizetett díjból. Az új kő frissen bányászott bazaltkő, Szlovákiából származik, szállítási bizonylattal rendelkezik és megfelel a magyar-, illetve a nemzetközi szabványoknak. Tájékoztatta a jelenlevőket arról, hogy kb. 10 évvel ezelőtt a Csopak Rt-vel közösen biztosították a Kiskőrösi ABC előtti térnek a burkolatát, mely hamar elkezdett szétesni. Felkereste a kivitelezőt, és kérte a burkolat felszedését, majd új kővel való lerakását. Biztosította a kivitelezőt arról, amennyiben nem kerül javításra a burkolat, akkor sem fog szankciót alkalmazni, és nem kívánja kelteni a cég rossz hírét sem. A fentiek tekintetében a kivitelező elvégezte az általa kért javítást.

15 15 Némedi Lajos: Ügyrendi hozzászólásában kérte, hogy maradjanak a napirendi pont témájánál, a tér burkolatára vonatkozó véleményeket közmeghallgatás keretében ki lehet fejteni. Hartmann Ferenc: Ügyrendi hozzászólásában jelezte, hogy a téma tárgyalása érinti a költségvetést, míg Némedi Lajos képviselő napirend előtti felszólalása nem volt halaszthatatlan, városi jelentőségű ügy. A városközpontban történő beruházás nagyobb figyelmet vonz, mintha az egy városi peremterületen valósulna meg, és a hozzászólásokból kiérzi a település pénzének féltését. A napirenddel kapcsolatban több kérdés, hozzászólás nem volt, a Közgyűlés jelenlévő 24 tagja 24 igen szavazattal meghozta a következő határozatot: 261/2007. (XI.29.) Kh. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata a évi költségvetés I. III. negyedévi teljesítéséről szóló beszámolót elfogadja. B.) Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának évi költségvetési koncepciója Előadó: Debreczenyi János polgármester Kérése az volt, hogy az anyag kidolgozásának további folyamatában a kiadás és a bevétel közötti különbség ne növekedjen. Bízik abban, hogy a következő évi költségvetés két nagy projekt megvalósítására lehetőséget nyújt majd, az egyik a Völgyhíd nagy ívének rekonstrukciója, a másik pedig a Nagy L. Általános Iskola átalakítása.

16 16 Dr. Bense László Erik: Megkérdezte, hogy a koncepció 22. oldalán a Nagy László Általános Iskola átalakítására tervezett 180 m Ft megalapozott-e. Fenntartásai vannak a tervezési és kivitelezési költségeket illetően és az általa megkérdezett építészmérnök ismerőse kb. 500 m Ft-ra becsülte a beruházás összegét. Amennyiben a 180 m Ft nem lesz elegendő, úgy a következő évi költségvetést módosítani kell majd. Véleménye szerint a külső szakértők, és a hivatal dolgozói által megadott összegnek a 180 m Ft-nak le kell fednie a műszaki tartalmat, továbbá egyeztetett Porga Gyula alpolgármester Kópházi Ferenc igazgatóval. A 180 m Ft-ot számítási anyag támasztja alá, és az anyag pontosan lefedi azt a műszaki tartalmat, ami az iskola átalakításához szükséges ahhoz, hogy a Közgazdasági Szakközépiskola szeptemberében a működését meg tudja kezdeni. Hartmann Ferenc: Megkérdezte, hogy az Önkormányzat miért nem szervez osztalékbevételt, hiszen létrehozott egy nyereséggazdálkodásra ítélt összevont céget. Meglátása szerint az általános tartalékra tervezett 100 m Ft nem lesz elegendő a központi és régiós pályázatok önrészére. Kifogásolta, hogy a népszavazás helyi költségei nem szerepelnek a koncepcióban. Megkérdezte továbbá, hogy ki fogja finanszírozni a hulladéklerakó önrészét, elképzelhető, hogy talán a VKSZ Zrt, bár tudomása szerint a vállalat forrásai elapadtak. Megkérdezte még, hogy mire volt jó a vagyongazdálkodási koncepció kidolgozása akkor, amikor a határozati javaslat 7.) pontjában kitérnek az értékesítésre kijelölt ingatlanok körére. Érdeklődött továbbá arról is, hogy a határozati javaslat fenti pontja milyen viszonyban van a Közgazdasági Szakközépiskola értékesítésével. Véleménye szerint, amennyiben a városvezetés komolyan gondolja az iskola épületének értékesítését, akkor a költségvetés kiadási és bevételi oldalán, tartalék formájában szerepeltetni kell. Hozzászólásában idézett egy nyilatkozatból, melyet a Gazdasági Bizottság elnöke adott egy televíziónak. Szeretnénk megkérdezni az ellenzéki képviselőket arról, hogy mennyiben segítenek bennünket abban, hogy a pályázatok sikeresek legyenek, mert még jelenleg nem látunk olyan pályázatot, amelyben dominanciát vállaltak volna. Reméli, hogy a fenti idézet cáfolatára 11 óra 30 perckor sor kerül majd a sajtótájékoztató keretében.

17 17 Az idézet folytatása így hangzott: így természetesen lehet vádaskodni, hogy mivel el kívánjuk adni a Közgazdasági Szakközépiskolát, nem ez lett volna a fő cél, csak ebben egyszerűen iskolát működtetni nem lehet. A Gazdasági Bizottság elnöke azzal indokolta az értékesítés szükségességét, mert nincsen pénz az épület felújítására. Baumgartner Lajos bizottsági elnök azt állította, hogy nem az épület értékesítése a fő cél, ezért kérte, hogy azt ne idegenítse el a testület. Az ellenzéki, de kormánypárti képviselők csak olyan pályázatot tudnak támogatni, amely benyújtásra került. Az ingatlan felújításának érdekében az alábbi módosító indítványt tette: 7.) Javasolta, hogy Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata évi költségvetési koncepcióban, a Nagy L. Ált. Iskola felújítására megcímzett kiadást és az értékesítésből származó bevételt a költségvetés kiadási oldalán helyezze céltartalékba, pályázati önrészként. Felelős: Debreczenyi János polgármester Határidő: évi költségvetés előterjesztése 8.) Ki kell dolgozni a Közgazdasági Szakközépiskola felújítására vonatkozó koncepciót. Felelős: Porga Gyula Alpolgármester Határidő: január 31. Kifogásolta, hogy a koncepcióban nincs utalás a költségvetési hiány kezelésének módjára, de reméli azonban, hogy ezzel a végleges rendeletben találkoznak majd. Brányi Mária: Tájékoztatta a testületet arról, hogy a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság a beruházások, és fejlesztések tekintetében még egy áttekintést kíván majd tenni, továbbá javaslatokat fogalmaznak meg a beruházások és a fejlesztések esetében a készültségekre. Hiányolta azonban, hogy a koncepcióban nem szerepelnek az új játszóterek kialakításához kapcsolódó díjtételek. Hangsúlyozta, hogy az általános tartalékra tervezett 100 m Ft valóban nem lesz elegendő, mert tegnap jutott el hozzá az az információ, amely ezt az állítást megalapozza. Az anyag készítésekor azonban erről a hírről még nem volt tudomásuk. Pál Béla jelezte felé, hogy a Kormány elfogadta a város Kertek és kolostorok a veszprémi Vár tövében című pályázatát, amely kb. 1,4 milliárd forint biztosítását jelenti 80%-os finanszírozás mellett, így a városnak 20%-ot kell biztosítania, mintegy 278 m Ft összegben 2008-ban és 2009-ben.

18 18 Hartmann Ferenc: Az arányokat helyesbítette 85%-ra és 15%-ra. Elmondta, hogy a játszóterek forrására szánt összeget a következő anyagban szerepeltetik majd, és így kerül a bizottságok elé. Scher Ágota: A gazdasági társaság évi működéséről még nincsenek olyan információjuk, ami alapján az osztalékbevételt pontosan lehetne tervezni, de a végleges költségvetés összeállítására meg lesznek a szükséges adatok. A népszavazás önkormányzati költségei szerepelnek a koncepcióba, a központi támogatás összegét majd csak később tudják betervezni. A hulladék ártalmatlanító beruházás veszprémi önrésze szerepel az anyagban, csak nem jelenik meg külön sortban, mert a Társulás részben önálló intézmény, így halmozottan szerepelne a költségvetésben. A bevétel és a kiadás közötti különbség tartalmazza a veszprémi önrészt. A Közgazdasági Szakközépiskola ügyében elmondta, hogy nemcsak arról van szó, hogy nincsen pénze az önkormányzatnak az épület felújítására, hanem az egész tömb rehabilitációját meg kell oldani, melynek csak egy része az iskola épülete, de ide tartozik a Deák Ferenc utcai rész is, melynek megvalósításával ki lehetne alakítani a város történelmi arculatához méltó városrészt. Ehhez a beruházáshoz nem áll rendelkezésre saját forrás, még pályázati pénzekkel együtt sem, hiszen a teljes összeg több milliárd Ft-ot tenne ki. Domokos József: A határozati javaslat 2.) pontját kérte kiegészíteni az alábbiak szerint:.szakmai programot, és érdekeltségi rendszert. Baumgartner Lajos: A korábbi sajtónyilatkozatban rögzített kijelentéseit, a pályázati lehetőségekre vonatkozóan komolyan gondolta, de eltelt azóta bizonyos idő, és láthatóvá vált számára a kialakuló segítő szándék, melyet az együttműködés jegyében megköszönt.

19 19 Hangsúlyozta Hartmann Ferenc képviselő hozzászólására, hogy a határozati javaslat 6.) pontjában az el nem adható ingatlanok körét kívánják majd megállapítani, melyet a Közgyűlés elé fognak terjeszteni. Ebbe a csoportba be kívánják vonni azokat a földterületeket is, amelyen mások felépítménye került megjelölésre, de ez még kidolgozás alatt áll. Véleménye szerint a Közgazdasági Szakközépiskola felújítását már a korábbi vezetés is elvégezhette volna, de ez nem történt meg. Az épületben már nem lehet megtartani a 21. századi oktatás színvonalát, ezért tartja jó döntésnek a Nagy László Általános Iskola épületébe történő elhelyezését. Felkérte Katanics Sándor országgyűlési képviselőt annak érdekében, hogy a központi költségvetést illetően kerüljenek pozitív helyzetbe az önkormányzatok, és ne élvezzenek hátrányos megkülönböztetést. Kérte továbbá, hogy a parlamenti szavazáskor ne szavazzon a hitelállomány elfogadására. Jelezte, hogy Domokos József képviselő módosító javaslatát elfogadja. Némedi Lajos: Felhívta a figyelmet arra, hogy a kistérségi koncepciót a Hivatal készítette, információk szerint minden célkitűzés megtalálható, reálisan figyelembe véve a várható kiadásokat és bevételeket, így ez az anyag egy jó koncepció. Várhatóan még alakulni fog, amint az Országgyűlés elfogadja a évi központi költségvetésről szóló törvényt. Kérte a testületet, hogy fogadják el az előterjesztést. Péterné Rózsa Mária: Megkérdezte, hogy milyen munkálatokat takarnak - a beruházási táblázat 69. tételétől a 74. tételéig szereplő - a szennyvízcsatorna építési projekt utáni helyreállítások kiegészítő munkái. Tudomása szerint a projektnek a helyreállítási munkák is részei. Kovács Zoltán: Kollégáival helyszíni szemlét tartottak, a helyreállítási munkák megkezdődtek, az utak egy része sávos helyreállítást kap, melyek még az idén elkészülnek. Tavasszal néhány utca új burkolatot kap, melyet a nyertes kivitelező fog elhelyezni. Péterné Rózsa Mária képviselő által említett tételekben olyan kiegészítő munkák

20 20 szerepelnek, melyek elkészítése nem a kivitelező feladata. Vannak olyan utcák, ahol a csatornázás nem a teljes hosszában valósult meg, meglátása szerint praktikus lenne azonban, ha az utca teljes szakasza új burkolatot kapna az egységes kép érdekében. Péterné Rózsa Mária: A választ megköszönte és az egyes utcák tekintetében egyeztetéseket fog eszközölni. Wéber László: A következő évi költségvetés készítésénél két dologra kívánja felhívni a figyelmet. Az egyik, hogy a pályázati önrészekre szolgáló, általános tartalékra tervezett 100 m Ft-ot meg kell emelni az ambiciózus tervek megvalósítása érdekében. A másik pedig, hogy a foglalkoztatás elősegítésére szánt összeg várhatóan alacsonyabb lesz, mint az idei, ezért fontosnak tartja, hogy fontolják meg ennél a tételnél a magasabb összegű forrás biztosítását. Az anyagban olvasható, hogy a szociális ellátás területén más struktúrájú feladatellátás indokolt, de jelezte, hogy a szakbizottság ezzel a kérdéssel nem foglalkozott, ezért meg kell állapítania majd ennek az állításnak a keletkezését. A képviselő mindhárom megállapításával egyetért. Scher Ágota: Tájékoztatta a testületet arról, hogy az előterjesztés mellékletének 17. oldalán a közcélú és közhasznú foglalkoztatásra együttesen 74 m Ft szerepel, míg az idei évben erre a célra 38,9 m Ft lesz a várható összeg. Katanics Sándor: Baumgartner Lajos képviselő hozzászólására elmondta, hogy a központi költségvetésben fejezetek közötti átcsoportosítás történt az önkormányzati támogatások érdekében.

21 21 Megkérdezte, hogy a beruházásokat tartalmazó táblázatban, a karácsonyi díszkivilágítás címén 5 millió Ft szerepel, ez miért ilyen nagyságú összeggel lett tervezve, mert emlékezete szerint korábban kisebb összeget szántak erre a célra. Érdeklődött arról, hogy valóban a Lánczi patak vízrendezéséről szól az erre a célra megtervezett 80 millió forint. A csarnok építése miatt jelenleg is zajlik a csapadékvíz elvezetésének átépítése, melyet nem szabad összetéveszteni a Séd-meder rendezésével. Bizottsági szinten is, valamint az Állami Közútkezelő Kht-val is egyeztetések zajlottak és erről kért pontos információkat. A belső utak melletti árkok tisztítása rendkívül fontos, mely egyfajta hiánynak a pótlása. Elmondta azt is, hogy a Győri utca mellett kialakításra került egy járda, a lakosok biztonságos közlekedésének érdekében. A karácsonyi díszkivilágításra azért kívánnak többet áldozni, mert a peremterületek is a város részei. Kádárta az utóbbi években díszkivilágítást kapott a karácsonyi időszakban, ami a többi peremkerületre nem volt jellemző, tehát a minőségbeli bővítés okozza majd azt a többletet, de az összeg egyenlőre csak tervezet. Katanics Sándor: A Kádártai Lakosok Egyesülete két év óta folyamatosan fejleszt a polgárok által felajánlott 1%-okból. Kérte azonban a polgármestert arra, hogy Kádártát ne nevezzék peremkerületként, hanem inkább városrészként. Elnézést kért a képviselőtől. Scher Ágota: év végén a 82. sz. főút melletti terület hasznosításáról szóló közgyűlési tárgyaláson kötelezettséget vállalt az önkormányzat arra, hogy a csarnok beruházásának befejezéséig a vízrendezést megoldja, amit két évre ütemeztek, 2007 és 2008 évre, és ez szerepel az előterjesztésben. A Séd-patak medrének rendezésével nem szabad összetéveszteni, mert az egy másik tétel.

22 22 Katanics Sándor: Megköszönte az irodavezető tájékoztatóját. Hartmann Ferenc: Felhívta a figyelmet arra, hogy Baumgartner Lajos képviselő nyilatkozata egy hete hangzott el, miszerint nem az értékesítés a fő célja a Közgazdasági Szakközépiskolának. Emlékeztette továbbá a képviselőt arra, hogy az épület 2005-ig egyházi kárpótlással érintett ingatlan volt, így ennek ismeretében a korábbi városvezetés nem újíthatta fel az épületet. Az elmúlt évben a tulajdonosi viszonyok kerültek rendezésre, így illetlennek tartotta a korábbi városvezetéstől való számonkérést. Tisztában van továbbá azzal, hogy a Hulladéklerakó Társulás részben önálló intézmény, kérése arra irányult, hogy honnan lesz a pénz, amennyiben az a költségvetésből finanszírozható, úgy részéről tisztázott az ügy. Molnár Ernő: Az anyag 25. oldalán szerepel az uszoda elhelyezésére szolgáló megvalósíthatósági tervre szánt 2,4 millió forint, és ezzel kapcsolatban megkérdezte, hogy hova lesz tervezve az uszoda, és mikor kerül megépítésre. A fedett uszoda olyan mértékű átalakítását tervezik, hogy ellássa az uszoda és a pancsoló teljes infrastruktúráját. A beruházást 2008-ban kívánják megkezdeni és 2009-ben pedig átadni. A megvalósításra a Közüzemi Szolgáltató Zrt. vezetőségét kérték fel, akik üzleti tervükbe felvették a beruházást. Péterné Rózsa Mária: Jelezte, hogy peremkerületben lakik, de az elnevezés nem sértő számára. Képviselőtársával elhatározták, hogy képviselői keretükből áldoznak a karácsonyi díszkivilágításra, de örül annak, hogy napirendre került ennek a célnak az önkormányzati költségvetésből való megoldása.

23 23 Dr. Szebellédi István: A költségvetési koncepcióhoz adott könyvvizsgálói véleményt kívánta hozzászólásában kiegészíteni. Felhívta a figyelmet arra, hogy a több mint 15%-os költségvetési hiány nincsen szétbontva finanszírozási formákra. Véleménye szerint a testületnek érdemes lenne stabilabb, hosszabb távú finanszírozási formákat bevonni a fejlesztések biztosítására. Érdemes végig gondolni az Európai Uniós pályázatok saját önrészének finanszírozását. Tapasztalatai alapján javasolta a feladatok ellátásának, és a működés formáinak áttekintését. A koncepció összeállításakor az adatszolgáltatások és egyéb okok miatt az előző évi költségvetések által diktált igényeket viszik tovább az infláció mértékével, melyet bázisalapú tervezésnek hívnak. A kötelező és nem kötelező feladatok áttekintése során maga a tervezésre vonatkozó rendszer is megváltozhat, és ezzel együtt a költségvetésben lévő problémát is orvosolni lehet. Előfordulhat néhány intézménynél olyan eset is, hogy a feladatellátások tekintetében indokolatlanul vagy megszokásból többletforrásokat tartanak. Végezetül felajánlotta segítségét a költségvetés készítésekor. Hartmann Ferenc: Örül annak, hogy a könyvvizsgálói cég csinos alkalmazottai mellett a szakértelem is megjelent, és megköszönte a könyvvizsgáló hozzászólását. Mazák György: Egyetért a könyvvizsgáló véleményével. A feladatok áttekintése mellett célszerűnek tartja az intézményi struktúra rendszer vizsgálatát, hiszen a helyi közigazgatási rendszer is jelentős átalakuláson ment át a rendszerváltás óta. A bizottsági ülésen Porga Gyula alpolgármester már jelezte, hogy feladata lesz az intézményi struktúra áttekintése. Végezetül megköszönte a könyvvizsgáló által felajánlott segítséget. Némedi Lajos: Ügyrendi hozzászólásában felkérte Hartmann Ferenc képviselőt arra, hogy kérjen bocsánatot, mert előző megjegyzése sértő a testületre és a könyvvizsgálóra nézve is. Hartmann Ferenc: Még egyszer megköszönte a könyvvizsgáló szakvéleményét.

24 24 Emlékeztetett mindenkit arra, hogy Domokos József módosító indítványát előterjesztőként elfogadta, Hartmann Ferenc képviselő két javaslatánál szavaztatni fog. Felhívta azonban Hartmann Ferenc képviselő figyelmét arra, hogy a határozati javaslat 8.) pontjára tett indítványa szerepel a 15.) napirendi pontként tárgyalandó témában. Megkérdezte, hogy ennek ellenére fenntartja-e módosító indítványát. Hartmann Ferenc: Véleménye szerint mindkét határozati javaslatban szerepelnie kell. Nem ért egyet a képviselővel, hiszen miért kell megduplázni az erre vonatkozó döntésüket. Hartmann Ferenc: A 8.) pontra tett indítványa a felújításra vonatkozik, a 15.) napirendi pont határozati javaslata pedig az értékesítésről szól. Felolvasta a 15.) napirendi pont 3.) bekezdését: Felkéri az Oktatási és Sport Iroda vezetőjét, hogy az intézménnyel közösen dolgozzák ki az épület átalakítási igényeket megfogalmazó szakmai koncepciót. Hartmann Ferenc: Költségvetést érintő tételnek szerepelni kell itt is, ezért indítványát fenntartja. A polgármester felolvasta Hartmann Ferenc képviselő 7.) pontra tett módosító javaslatát: 7.) Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata évi költségvetési koncepcióban, a Nagy L. Ált. Iskola felújítására megcímzett kiadást és az értékesítésből származó bevételt a költségvetés kiadási oldalán helyezze céltartalékba, pályázati önrészként. Felelős: Debreczenyi János polgármester

25 25 Határidő: évi költségvetés előterjesztése A Közgyűlés jelenlévő 24 tagja 10 igen szavazattal elutasította Hartmann Ferenc fenti módosító indítványát. Ezt követően a polgármester felolvasta Hartmann Ferenc 8.) pontra vonatkozó javaslatát: 8.) Ki kell dolgozni a Közgazdasági Szakközépiskola felújítására vonatkozó koncepciót. Felelős: Porga Gyula Alpolgármester Határidő: január 31. A Közgyűlés jelenlévő 24 tagja 10 igen szavazattal elutasította Hartmann Ferenc fenti módosító indítványát. A napirenddel kapcsolatban több kérdés, hozzászólás nem volt, a Közgyűlés jelenlévő 24 tagja 22 igen szavazattal meghozta a következő határozatot: 262/2007. (XI.29.) Kh. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata a évi költségvetési koncepció számítási anyagát megtárgyalta és elfogadta, a költségvetés véglegesítéséhez a következőket határozza el: 1. Az adóbevételek növelése érdekében felül kell vizsgálni a helyi adórendeleteket és meg kell határozni a lehetséges adóemelések körét és mértékét. Felelős: Czaun János alpolgármester Határidő: december Ki kell dolgozni a közművelődési intézmények bevétel növelését elősegítő szakmai programot, és érdekeltségi rendszert. Felelős: Porga Gyula alpolgármester Közművelődési Intézmények vezetői Határidő: január A szociális intézmények átvilágítását követően meg kell határozni a hatékonyabb struktúrát és feladatellátást. Felelős: Porga Gyula alpolgármester Határidő: január 20.

26 26 4. Meg kell határozni a megye és a város által közösen finanszírozott intézmények körét és a hozzájárulás mértékét. Felelős: Debreczenyi János polgármester Határidő: január Ki kell dolgozni a bábszínházi tevékenység biztosításának formáját, módját és a finanszírozás mértékét. Felelős: Porga Gyula alpolgármester Határidő: december Meg kell határozni az értékesítésre kijelölt ingatlanok körét, az értékesítés feltételeit. Felelős: Gazdasági Bizottság Elnöke Határidő: január 20. C.) Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata évi költségvetésének módosítása Előadó: Debreczenyi János polgármester A napirenddel kapcsolatban kérdés, hozzászólás nem volt, a Közgyűlés jelenlévő 24 tagja 24 igen szavazattal megalkotta a következő rendeletet: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 43/2007. rendelete a évi költségvetés módosításáról A Magyar Köztársaság évi költségvetéséről szóló évi CXXVII. tv. és az államháztartásról szóló évi XXXVIII. törvény alapján Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése az alábbi rendeletet alkotja: 1. Az Önkormányzat bevételei (1) Veszprém Megyei Jogú Város Közgyűlése a 6/2007. (II.26.) Ör. számú rendelete 3. -ában elfogadott bevételi főösszeget

27 27 megemeli eft-tal (2) Az (1) bekezdés szerinti főösszeg forrásonkénti részletezését a 2. számú melléklet tartalmazza. (3) Az 1. -ban megállapított bevételek közül az intézményi bevételek részletezését a 4. sz. melléklet tartalmazza. 2. Az Önkormányzat kiadásai (1) Veszprém Megyei Jogú Város Közgyűlése a 6/2007. (II.26.) Ör. számú rendelete 3. -ában elfogadott kiadási főösszeget eft-tal megemeli a 3. sz. mellékletnek megfelelően. (2) Az (1) bekezdésben meghatározott kiadási főösszeg előirányzat szerinti részletezését a Közgyűlés az alábbiakban állapítja meg: 1. Működési kiadásokat eft-tal megemeli 2. Felhalmozási kiadásokat eft-tal megemeli 3. Felújítási kiadásokat eft-tal megemeli 4. Lakásalap kiadásait eft-tal megemeli (3) A (2) bekezdésben meghatározott működési kiadásokon belül a kiemelt előirányzatokat az alábbiak szerint határozza meg: 1. Személyi juttatásokat eft-tal csökkenti 2. Munkaadót terhelő járulékot eft-tal csökkenti 3. Dologi kiadásokat eft-tal megemeli 4. Speciális célú támogatásokat eft-tal csökkenti 5. Ellátottak juttatásait 255 eft-tal megemeli

28 28 (4) Az I. X. címek kiadási összegein belül az alcímenkénti részletezést és a kiemelt előirányzatonkénti csoportosítást az 5. sz. melléklet tartalmazza. (5) A XI. XII. címek kiadási összegein belül az alcímenkénti részletezést a 3. sz. melléklet tartalmazza feladatonként és kiemelt előirányzatonként a 6., 7., 8. sz. mellékletek. (6) A Közgyűlés az I. -X. címek és alcímek teljesítéséhez eft-tal a költségvetési támogatást megemeli. 3. Általános és céltartalék (1) Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a évi költségvetés általános tartalékát eft-tal csökkenti a 3. sz. mellékletben részletezett célokra. (2) Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a évi költségvetés céltartalékát eft-tal megemeli a 3. sz. mellékletben részletezett célokra. 4. Kisebbségi Önkormányzatok költségvetése Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata a Kisebbségi Önkormányzatoknak az önkormányzati kiadások és kötelezettségek évi előirányzatán belül az alábbi előirányzat módosítást hagyja jóvá Örmény Kisebbségi Önkormányzat Kiadás dologi kiadás eft járulék 20 eft pénzmaradvány céltartalékból -705 eft 490 eft Bevétel átvett pénzeszköz - pályázat 490 eft 5.

29 29 Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a Polgármesteri Hivatal és az Önkormányzati intézmények létszámkeretét a 10. sz. melléklet alapján 2 fővel megemeli a létszámkeretet 2.827,5 főben határozza meg. 6. A rendelet a kihirdetés napján lép hatályba 2.) Az Önkormányzat vagyonáról, a vagyongazdálkodás és vagyonhasznosítás szabályairól szóló 22/2005.(VI.27.) Ör. módosítása és kiegészítése Előadó: Debreczenyi János polgármester, Dr. Büki Szilvia jegyző, címzetes főjegyző Dr. Büki Szilvia: Komoly előkészítés előzte meg az előttük lévő rendelettervezetet. A Gazdasági Bizottság az ingatlanértékesítések folyamatában akadályokkal szembesült, ezért kezdeményezte, a vagyonrendelet szabályainak generális felülvizsgálatát. A feladatban a hivatal munkatársai és a képviselőkből álló bizottság is részt vett. A bizottságok megtárgyalták az előterjesztést, az Ügyrendi és Igazgatási Bizottság pedig három pontba szedett módosító javaslatot tett, mely kiosztásra került a közgyűlés számára. Elmondta továbbá, hogy a tegnapi frakcióvezetői ülésen elhangzott Wéber László képviselő néhány módosító indítványa, melyek közül az alábbit fogadták be az előterjesztők. A rendeletmódosítás 5/B.. (1) bekezdésében: az egészséges életmód közösségi feltételeinek elősegítése, továbbá gyermek- és ifjúsági feladatok ellátása érdekében nem lakás céljára szolgáló helyiségre vonatkozóan haszonkölcsön szerződést köthet. A rendelettervezetben az 5/B. (1) bekezdésében szereplő társadalmi szervezet megfogalmazást kérte Wéber László képviselő közhasznú, vagy kiemelkedően közhasznú társadalmi szervezet -re módosítani, melyet ő nem támogat azért, mert a szóba jöhető szervezetek köre ezáltal szűkítésre kerülne. Nem ért egyet azzal a javaslattal sem, hogy a 18. -ban szereplő gazdálkodó szervezet megfogalmazást a képviselő kiegészítette közhasznú, illetve kiemelten közhasznú társadalmi szervezetre. A hivatkozott szöveg az államháztartási

30 30 törvényből való, a közgyűlésnek pedig nincs kompetenciája arra, hogy a jogszabályi szövegen változtasson. A képviselő további módosító indítványt tett a zártkörű pályázatra vonatkozóan, de megállapodtak abban, hogy ettől a javaslatától eláll a képviselő. Korrigálni kívánta a 24/A. -ban lévő elírást, ahol ajánlatkérő helyett ajánlattevő a helyes megfogalmazás. Bízik abban, hogy a jogszabály az új tartalmával elősegíti majd az önkormányzat értékesítési folyamatait. Jelezte továbbá, hogy a VKSZ Zrt. munkatársai is részt vettek az előterjesztés elkészítésében. Hartmann Ferenc: Meglátása szerint sokkal rugalmasabb lett a jogszabály a korábbiakhoz képest, így köszönetet mondott a módosításban résztvevőknek. Találkozott azonban az anyagban jogilag nehezen értelmezhető fogalmakkal. A módosítás 11. -a internetes adatbázisban történő hirdetésre utal az értékesítés során, melyet pontosítani kellene szakmai portálokon való hirdetésre. A 16.. a jelenleg hatályos 73. -át kívánja módosítani, de véleménye szerint az értékelő bizottság eljárásával a 26.. foglalkozott. Az értékelő bizottság beépítése lassítani fogja az értékesítési folyamatot, és ezzel kapcsolatban megkérdezte, hogy megtörtént-e az eljárás modellezése. Ki fogja koordinálni a bizottságok javaslatát, hiszen előfordulhat olyan eset, amikor a bizottságok külső szakértők jelentétét javasolják, de a bizottságban a képviselőknek kell többségben lenniük, és ez óriási időbeli veszteséget okozhat az új tagok jelölése esetén. Hangsúlyozta, hogy ezt a tevékenységet a Gazdasági Bizottságnak kellene ellátnia, feleslegesnek tartja egy új bizottság létrehozását. Megítélése szerint az értékelő bizottság állandó és nem adhoc bizottságnak minősül, tehát ennek alapján az SZMSZ-t is módosítaniuk kell. A bizottság munkáját feleslegesen ítéli meg, és kérte, hogy a fenti észrevételek szerint módosítsák a rendeletet. A módosítás 23. -a összeférhetetlenségi és titokvédelmi szabályokat állapít meg, de csak a pályázat benyújtóira, azonban szabályozni kell az összeférhetetlenséget a pályázat előkészítésében résztvevőkre, illetve azok hozzátartozóira vonatkozóan is. A hatályos rendelet 11. -a kitér a célszerűségi és pénzügyi- gazdaságossági vizsgálat szükségességére, de megkérdezte, hogy mi a helyzet akkor, ha a vagyoni elemet nem értékesítik, ebben az esetben nem-e kell ilyen vizsgálatot végezni? Kifogásolta, hogy a módosítás nem rendelkezik a hatályos rendelet 15. -ban lévő szolgalmi jog eljárási rendjéről. Megkérdezte, hogy ki határozza meg a földhasználat vagyoni értékét, milyen időtartalmú elidegenítési és terhelési tilalom kerül bejegyzésre, a terhelési tilalom milyen összefüggésben van a ráépített felépítmény vagyoni értékével. Ki határozza meg továbbá, hogy a ráépítő milyen jogokkal rendelkezik? Elmondta, hogy jelenleg is van olyan ügy, melyhez szükséges lenne az eljárási mód szabályozása. A fentiek tekintetében érdemesnek tartaná a rendelet módosítás következő hónapban történő elfogadását, annak érdekében, hogy később konszenzussal tudjanak vagyonról dönteni.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2008. március 27-én 8:00 órai kezdettel megtartott nyilvános Közgyűléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2008. március 27-én 8:00 órai kezdettel megtartott nyilvános Közgyűléséről. VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZGYŰLÉSE Szám: 2142-3/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: Jelen vannak: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2008. március 27-én 8:00

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 2012. július 31-én 8,00 órai kezdettel megtartott rendkívüli ülésérıl

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 2012. július 31-én 8,00 órai kezdettel megtartott rendkívüli ülésérıl VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZGYŐLÉSE Szám: KOZP/4-7/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 2012. július 31-én 8,00 órai kezdettel

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2007. május 31-én 8:00 órai kezdettel megtartott nyilvános Közgyőlésérıl.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2007. május 31-én 8:00 órai kezdettel megtartott nyilvános Közgyőlésérıl. VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZGYŐLÉSE Szám: 2023-7/2007. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: Jelen vannak: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2007. május 31-én 8:00

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZGYŐLÉSE

VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZGYŐLÉSE VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZGYŐLÉSE Szám: 514-4/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: Jelen vannak: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2010. március 25-én 8:00

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZGYŐLÉSE

VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZGYŐLÉSE VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZGYŐLÉSE Szám: 2130-10/2009. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: Jelen vannak: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2009. október 29-én 8:00

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti 206-os tárgyalótermében

JEGYZİKÖNYV. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti 206-os tárgyalótermében JEGYZİKÖNYV Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata PÉNZÜGYI ÉS KÖLTSÉGVETÉSI BIZOTTSÁGÁNAK 2012. szeptember 05-én 14,00 órai kezdettel megtartott nyilvános ülésérıl Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti Komjáthy tárgyalóterme. Veszprém, 501 hrsz-ú ingatlan vevője

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti Komjáthy tárgyalóterme. Veszprém, 501 hrsz-ú ingatlan vevője JEGYZŐKÖNYV Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Tulajdonosi Bizottságának, 2016. március 24-én 13,00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

J E G Y ZŐKÖNYV. Szavazáskor jelen volt 6 képviselő.

J E G Y ZŐKÖNYV. Szavazáskor jelen volt 6 képviselő. 1260 1269 J E G Y ZŐKÖNYV Készült: Földes Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 26-án (csütörtökön) 15 00 órakor megtartott Képviselő-testület nyílt ülésén. Helye: Községháza emeleti

Részletesebben

J E GY Z İ K Ö NY V. Az ülés helye: VMJV Polgármesteri Hivatalának (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emelet 206-os terme.

J E GY Z İ K Ö NY V. Az ülés helye: VMJV Polgármesteri Hivatalának (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emelet 206-os terme. J E GY Z İ K Ö NY V Közgyőlésének Városstratégiai és Városmarketing Bizottsága 2013. január 24-én 8,00 órai kezdettel megtartott rendes nyilvános ülésérıl Az ülés helye: VMJV Polgármesteri Hivatalának

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2009. július 30-án 14 órakor tartott rendes, nyílt ülésérıl. Az ülés helye: Városháza tanácskozóterme Jelen vannak: Bogdán

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2008. december 1-jén 16:00 órai kezdettel megtartott közmeghallgatásról

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2008. december 1-jén 16:00 órai kezdettel megtartott közmeghallgatásról VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZGYŰLÉSE Szám: 2142-14/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2008. december 1-jén 16:00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Csanádpalota Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. október 27. napján megtartott soros nyílt üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: Csanádpalota Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. október 27. napján megtartott soros nyílt üléséről. Jegyzőkönyv Készült: Csanádpalota Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. október 27. napján megtartott soros nyílt üléséről. Jelen vannak: Kovács Sándor polgármester, Benke Marcell alpolgármester,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 16/2014 nyílt Tárnok Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testület ülése 2014. november 27. J E G Y Z Ő K Ö N Y V JEGYZŐKÖNYV Készült: Tárnok Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. november

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Polgármesteri Hivatal 9082 Nyúl, Kossuth L. u. 46. Szám: 106/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2010. január 26-án megtartott ülésérıl. Jelen vannak: polgármester Lengyel István alpolgármester Gyıriné

Részletesebben

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. május 15-én (csütörtök) 10.09 órai kezdettel megtartott soron kívüli nyílt üléséről.

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. május 15-én (csütörtök) 10.09 órai kezdettel megtartott soron kívüli nyílt üléséről. Szám: 1/1-93/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. május 15-én (csütörtök) 10.09 órai kezdettel megtartott soron kívüli nyílt üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének a Városháza Haynald Lajos termében, 2013. december 30-án tartott rendkívüli üléséről Jelen vannak: 5 települési képviselő:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Heves város Képviselő-testületének 2012. január 25-én (szerdán) 9.00 órai kezdettel megtartott üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Heves város Képviselő-testületének 2012. január 25-én (szerdán) 9.00 órai kezdettel megtartott üléséről. 20 816/2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Heves város Képviselő-testületének 2012. január 25-én (szerdán) 9.00 órai kezdettel megtartott üléséről. Az ülés helye: Heves Városháza 204-es tanácskozó terme

Részletesebben

9. s z á m ú. Készült a 2011. április 28-án megtartott képviselő-testületi ülésről.

9. s z á m ú. Készült a 2011. április 28-án megtartott képviselő-testületi ülésről. 9. s z á m ú J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült a 2011. április 28-án megtartott képviselő-testületi ülésről. Képviselő-testületi ülés helye: Művelődési Ház /Jobbágyi Lakótelep 7. Ép./ Jelen voltak: Farkas

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 494 PH-18232/2012 J e g y z ő k ö n y v Készült: Heves város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 10-én (hétfő) 16.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Heves Városháza

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Polgármesteri Hivatal 9082 Nyúl, Kossuth L. u. 46. Szám: 1-14/2009. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2009. november 24-én megtartott nyílt ülésérıl. Jelen vannak: polgármester Lengyel István alpolgármester

Részletesebben

készült Kisbajcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. március 28-án (csütörtökön) 17,00 órai kezdettel tartott ülésén

készült Kisbajcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. március 28-án (csütörtökön) 17,00 órai kezdettel tartott ülésén KISBAJCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV készült Kisbajcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. március 28-án (csütörtökön) 17,00 órai kezdettel tartott ülésén HATÁROZATOK:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Ifj. Kozák János. Orbán István

JEGYZŐKÖNYV. Ifj. Kozák János. Orbán István Szám: 02/166-4/2007. JEGYZŐKÖNYV A Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat testületének 2007. május 29-én 9 00 órai kezdettel Veszprémben, a Megyeháza Képviselői Irodájában megtartott nyilvános

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám:389-11/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Pula Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. november 25. napján 18.00 órakor megtartott nyilvános testületi üléséről. Az ülés helyszíne:

Részletesebben

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. január 9-én megtartott rendkívüli ülésének

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. január 9-én megtartott rendkívüli ülésének EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. január 9-én megtartott rendkívüli ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ Az ÉMOP-4.2.1/A,B-11 kódszámú,

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. március 23-án reggel 8 órakor tartott rendkívüli, nyílt ülésén. Az ülés helye: Városháza tárgyaló terme Jelen vannak:

Részletesebben

Szám: 123-14/2013. Készült: 4 példányban

Szám: 123-14/2013. Készült: 4 példányban Szám: 12314/2013. Készült: 4 példányban J E G Y Z K Ö N Y V Készült: Bozsok Község Önkormányzata Képvisel testületének és Velem Község Önkormányzata Képvisel testületének 2013. április 17én 18,00 órai

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Dr. Molnár Ibolya megyei aljegyző, Farkas Boglárka költségvetési ügyintéző, Dégi-Deme Rita testületi ügyek referense, jegyzőkönyvvezető.

JEGYZŐKÖNYV. Dr. Molnár Ibolya megyei aljegyző, Farkas Boglárka költségvetési ügyintéző, Dégi-Deme Rita testületi ügyek referense, jegyzőkönyvvezető. Szám:12/3-8/2011. JEGYZŐKÖNYV Készült: A Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2011. február 9-én 10:05 órai kezdettel a Megyeháza Képviselő irodájában megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. január 30-i rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. január 30-i rendkívüli üléséről Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 24-3/2012/JT. 18-29 /2012. sz. határozat 1-3/2012.sz. rendelet J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Letenye Város Képviselő-testületének 2016. március 9-én 19.00 órai kezdettel a Letenyei Közös Önkormányzati Hivatal emeleti tanácskozótermében tartott rendkívüli nyilvános

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült az Ecser Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. március 12-én 18.08 órai kezdettel megtartott soros üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült az Ecser Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. március 12-én 18.08 órai kezdettel megtartott soros üléséről. 1 JEGYZŐKÖNYV Készült az Ecser Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. március 12-én 18.08 órai kezdettel megtartott soros üléséről. Ülés helye: Rábai Miklós Művelődési Ház 2233 Ecser, Bajcsy-Zs.

Részletesebben

Állandó tanácskozási joggal meghívott: Kövecses Timea alpolgármester Németh Dóra jegyző. A képviselő-testületi ülést az Öttevényi KÁBEL-TV rögzítette.

Állandó tanácskozási joggal meghívott: Kövecses Timea alpolgármester Németh Dóra jegyző. A képviselő-testületi ülést az Öttevényi KÁBEL-TV rögzítette. Öttevény Község Önkormányzat Képviselő-testülete Öttevény Fő u. 100. J e g y z ő k ö n y v Készült: Öttevény Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. szeptember 10. napján hétfőn 17 órakor az

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Önkormányzati Képviselőtestület 8296 Monostorapáti Száma: 230-15/2008. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének 2008 november 28-án /pénteken/ 15.30 órai

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal részéről: Komendáné Nagy Márta

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal részéről: Komendáné Nagy Márta J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2012. május 29-én (kedd) 14:00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal kis tanácskozó termében

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. november 25-én megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. november 25-én megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jegyzőkönyv Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. november 25-én megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jelen vannak: Novák Lajos polgármester Dr. Pálinkási Csaba Dr. Kóthy

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szatymaz Község Képviselő-testületének 2011. január 19. napján,a Teleházban (Szatymaz, II. körzet 115.) megtartott nyílt testületi üléséről. Napirendi pontok: 1. Hatályos rendeletek

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 87 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzati Képviselő-testülete Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság 2011. március 29-én 9,00 órakor a Polgármesteri Hivatal kis tanácskozó

Részletesebben

Dunaalmás Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2545 Dunaalmás, Almási u.32. Telefon: 34/450-012, Fax: 34/450-015 J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Dunaalmás Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2545 Dunaalmás, Almási u.32. Telefon: 34/450-012, Fax: 34/450-015 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Dunaalmás Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2545 Dunaalmás, Almási u.32. Telefon: 34/450-012, Fax: 34/450-015 Iktatószám: 54-5/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2013. január 30-án Dunaalmás

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V 759 J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült a Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. június 24-én - pénteken - de. 8.00 órakor megtartott ülésérıl. A képviselı-testület ülésének helye: a Polgármesteri

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Vál Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 14-én megtartott nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Vál Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 14-én megtartott nyílt üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Helye: 2013. február 14-én megtartott nyílt üléséről Polgármesteri Hivatal emeleti tanácskozó terem Jelen vannak: Bechtold Tamás, Ádám Zsuzsanna al, Artai Balázs képviselő, Csókás

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Jelen vannak: Tóth Csaba polgármester Dr. Benedek Ádám, Morvainé Szücs Ágota, Varjúné Fodor Edit és Zámbó Mária képviselő

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Jelen vannak: Tóth Csaba polgármester Dr. Benedek Ádám, Morvainé Szücs Ágota, Varjúné Fodor Edit és Zámbó Mária képviselő LESENCEISTVÁND TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8319 Lesenceistvánd, Kossuth L. u. 145. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ülés helye: Lesenceistvánd Települési Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZGYŐLÉSE

VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZGYŐLÉSE VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZTÁNK KÖZGYŐLÉSE Szám: 514-5/21. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: z ülés helye: Jelen vannak: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 21. április 29-én 9: órai kezdettel

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2015. december 16 -án (szerda) 15:00 órai kezdettel a Hatvani Közös Önkormányzati

Részletesebben

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2013. NOVEMBER 07. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYÍLVÁNOS ÜLÉSÉRŐL.

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2013. NOVEMBER 07. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYÍLVÁNOS ÜLÉSÉRŐL. Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete TERKA 27/2013. sz. Jegyzőkönyv Készült: 2013. november 7-én 14:00 órai kezdettel tartott rendkívüli nyilvános Képviselőtestületi ülésről. Testületi ülés

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 14/2012. TERKA J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2012. június 26. napján 14:00 órai kezdettel a Kulturális, Ifjúsági és Sport Bizottság NYILVÁNOS

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jegyzőkönyv-hitelesítőkre tesz javaslatot Gombkötő Lajos és személyében, akiket a testület elfogadott.

JEGYZŐKÖNYV. Jegyzőkönyv-hitelesítőkre tesz javaslatot Gombkötő Lajos és személyében, akiket a testület elfogadott. 9/2010. ÖKÜ. JEGYZŐKÖNYV Készült Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. május 27-én 14 órai kezdettel megtartott soron kívüli testületi ülésén. Jelen vannak: Jelen volt továbbá: Ramasz

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti Komjáthy termében

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti Komjáthy termében JEGYZŐKÖNYV PÉNZÜGYI ÉS KÖLTSÉGVETÉSI BIZOTTSÁGÁNAK 2016. január 20-án 14,00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti Komjáthy

Részletesebben

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 11. számú JEGYZŐKÖNYVE HATÁROZATAI

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 11. számú JEGYZŐKÖNYVE HATÁROZATAI BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11. számú JEGYZŐKÖNYVE HATÁROZATAI 109/2011. (XI.29.) kt. határozat: A 2011. november 29-ei ülés napirendjének elfogadása 110/2011. (XI.29.)

Részletesebben

Jegyzőkönyv A Képviselő-testület 2oo8. december 22-i rendkívüli nyílt üléséről

Jegyzőkönyv A Képviselő-testület 2oo8. december 22-i rendkívüli nyílt üléséről Jegyzőkönyv A Képviselő-testület 2oo8. december 22-i rendkívüli nyílt üléséről Az ülés kezdete:19.o5.h. Jelen vannak a mellékelt jelenléti ív szerint valamint: Pénzes Andrásné pénzügyi vezető Soós Zsoltné

Részletesebben

a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve c.) Határozatai (113-118)

a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve c.) Határozatai (113-118) Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. augusztus 7-én megtartott rendkívüli ülésének: a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve c.) Határozatai (113-118) T á rg ysoroza t 1.) Előterjesztés KEOP

Részletesebben

Balatonederics községben Balatonederics Község Önkormányzatának Képviselőtestületének 2011. április 26-án 17 órai kezdettel megtartott üléséről.

Balatonederics községben Balatonederics Község Önkormányzatának Képviselőtestületének 2011. április 26-án 17 órai kezdettel megtartott üléséről. Balatonederics Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 8312 Balatonederics, Kossuth u. 84. Telefon: 87 466 133, fax: 87 566 023 E-mail: bekorj@asat.hu Ügyiratszám: 20-10/2011. J e g y z ő k ö n y v

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Rudabánya Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 04-én, du. 15,00 órai kezdettel tartott nyílt testületi üléséről. Az ülés helye: Művelődési Ház Rudabánya

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Gönyű Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 9071 Gönyű, Kossuth L. u. 67. Szám: 46-15/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2011. október 6-án 15.00 órakor a Polgármesteri Hivatal tanácskozótermében

Részletesebben

2636-10/2013. JEGYZŐKÖNYV

2636-10/2013. JEGYZŐKÖNYV 2636-10/2013. JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal (Eger, Kossuth Lajos u. 28.) tárgyaló termében 2013. szeptember 18-án megtartott Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság NYÍLT ülésén

Részletesebben

NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 13/2012. sz. jegyzőkönyve. a 2012. december 03-án megtartott üléséről

NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 13/2012. sz. jegyzőkönyve. a 2012. december 03-án megtartott üléséről NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 13/2012. sz. jegyzőkönyve a 2012. december 03-án megtartott üléséről 2 3 Jegyzőkönyv Készült: Nemti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. december

Részletesebben

Jármi Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2011. 02. 09.-én tartott nyilvános ülésének. J e g y z ő k ö n y v e

Jármi Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2011. 02. 09.-én tartott nyilvános ülésének. J e g y z ő k ö n y v e Jármi Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2011. 02. 09.-én tartott nyilvános ülésének J e g y z ő k ö n y v e Készült: 3 példányban Kapják: 2. példányt Sz-Sz-B Megyei Kormányhivatal, Nyíregyháza 3.

Részletesebben

A jegyzőkönyv eredeti példánya a Polgármesteri Hivatalban tekinthető meg!

A jegyzőkönyv eredeti példánya a Polgármesteri Hivatalban tekinthető meg! A jegyzőkönyv eredeti példánya a Polgármesteri Hivatalban tekinthető meg! Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2009. december 15-én megtartott ülésének: a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve

Részletesebben

Szám: 159-4/2012. JEGYZŐKÖNYV. Salomvár Község Önkormányzati Képviselő-testületének. 2012. április 10-én. megtartott nyílt üléséről

Szám: 159-4/2012. JEGYZŐKÖNYV. Salomvár Község Önkormányzati Képviselő-testületének. 2012. április 10-én. megtartott nyílt üléséről Szám: 159-4/2012. JEGYZŐKÖNYV Salomvár Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. április 10-én megtartott nyílt üléséről Határozatok: Sorszáma Kódja 15/2012. (IV. 10.) Z 1 16/2012. (IV. 10.) Z

Részletesebben

6. sz. JEGYZŐKÖNYV RENDELETEK MUTATÓJA

6. sz. JEGYZŐKÖNYV RENDELETEK MUTATÓJA 6. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Tiszagyenda Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 15. napján megtartott soros testületi ülésének jegyzőkönyvéből RENDELETEK MUTATÓJA 5/2014. (V.15.) számú

Részletesebben

SALGÓTARJÁN MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 22. SZ. JEGYZŐKÖNYV. Készült: Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2015. december 17-i üléséről.

SALGÓTARJÁN MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 22. SZ. JEGYZŐKÖNYV. Készült: Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2015. december 17-i üléséről. SALGÓTARJÁN MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 22. SZ. JEGYZŐKÖNYV Készült: Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2015. december 17-i üléséről. Jelen vannak: a Közgyűlés tagjai a mellékelt jelenléti ív

Részletesebben

1. sz. napirend: Jelentés a lejárt határidejű önkormányzati határozatok végrehajtásáról

1. sz. napirend: Jelentés a lejárt határidejű önkormányzati határozatok végrehajtásáról J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szeghalom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2005. június 27-én tartott nyilvános üléséről, a Polgármesteri Hivatal nagytermében Jelen vannak: Macsári József polgármester,

Részletesebben

17/2010. sz. jegyzőkönyv

17/2010. sz. jegyzőkönyv 17/2010. sz. jegyzőkönyv Készült: Alsózsolca Város Polgármesteri Hivatalban megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésről, mely 2010. november 2-án 17 órakor kezdődött Jelen vannak: Zsiros Sándorné

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2016. április 6-án 15 órakor tartott rendkívüli, nyílt üléséről. - Az ülés helye: Városháza tárgyaló terme Jelen vannak:

Részletesebben

HEVES MEGYE FÜZESABONY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT

HEVES MEGYE FÜZESABONY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT HEVES MEGYE FÜZESABONY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Füzesabony Város Önkormányzat soros, nyilvános képviselő-testületi üléséről. Ideje: 2016. február 11-én 15:00 óra. N A P I R E N

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A javaslattal a testület egyetértve 4 igen szavazattal 1 tartózkodás mellett az alábbi napirendet fogadja el:

JEGYZŐKÖNYV. A javaslattal a testület egyetértve 4 igen szavazattal 1 tartózkodás mellett az alábbi napirendet fogadja el: Bak község Önkormányzati Képviselő-testülete 8945 Bak, Rákóczi u. 2/a. JEGYZŐKÖNYV Készült: Bak község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 06. napján az Önkormányzat Hivatal épületében (8945

Részletesebben

A Képviselő-testület egyhangúlag, 11 igen szavazattal az alábbiak szerint hagyja jóvá a napirendeket: N A P I R E N D :

A Képviselő-testület egyhangúlag, 11 igen szavazattal az alábbiak szerint hagyja jóvá a napirendeket: N A P I R E N D : 1 Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv Készült: A Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár (9737. Bük, Eötvös u. 11.) galériájában, Bük Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

JEGYZ KÖNYV. Bak község Önkormányzat Képvisel -testülete 8945 Bak, Rákóczi u. 2/A.

JEGYZ KÖNYV. Bak község Önkormányzat Képvisel -testülete 8945 Bak, Rákóczi u. 2/A. Bak község Önkormányzat Képvisel -testülete 8945 Bak, Rákóczi u. 2/A. JEGYZ KÖNYV Készült: Bak község Önkormányzat Képvisel -testületének 2015. február 11. napján az Önkormányzat hivatali épületében (8943

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Miután a napirendi pontokkal kapcsolatban más javaslat, módosítás nem volt, a bizottság az alábbi határozatot hozta:

JEGYZŐKÖNYV. Miután a napirendi pontokkal kapcsolatban más javaslat, módosítás nem volt, a bizottság az alábbi határozatot hozta: JEGYZŐKÖNYV Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottságának 2013. november 13-án 8.00 órakor a Hatvani Közös Önkormányzati Hivatal ovális termében

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült 2006. augusztus 21-én, 17.00 órakor a Polgármesteri Hivatal tanácstermében, Pilis Város Önkormányzatának Európai Uniós, Regionális, Kommunikációs és Közbiztonsági Bizottságának

Részletesebben

1. Óvodai nevelési intézmények infrastrukturális fejlesztésére vonatkozó pályázat. Napirendek tárgyalása:

1. Óvodai nevelési intézmények infrastrukturális fejlesztésére vonatkozó pályázat. Napirendek tárgyalása: Bak község Önkormányzati Képviselı-testülete 8945 Bak, Rákóczi u. 2/a. Bak, 2012. március 22-I rendkívüli nyílt testületi ülés jegyzőkönyv. JEGYZİKÖNYV Készült: Bak község Önkormányzati Képviselı-testületének

Részletesebben

O. napirendi pont Napirend. JEGYZŐKÖNYV a Gazdasági Bizottság 2013.07.25-i rendkívüli üléséről. Helyszín: Főpolgármesteri Hivatal II., 282.

O. napirendi pont Napirend. JEGYZŐKÖNYV a Gazdasági Bizottság 2013.07.25-i rendkívüli üléséről. Helyszín: Főpolgármesteri Hivatal II., 282. Budapest Főváros Közgyűlése Gazdasági Bizottság 111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111 "1 ~fjfj053911297" ikt. szám: FPH043 /26-3 /2013 JEGYZŐKÖNYV a Gazdasági Bizottság

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nagykáta Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 29-én megtartott üléséről. Az ülés helye: Városi Könyvtár Vadász utcai rendezvénytermében (Nagykáta, Dózsa

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Arnót, Petőfi S.u.l20. Tel: 46/ 500-740 fax: 46/500-749 e-mail : arnot@arnot.hu Szám: 5/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Arnót község Önkormányzati Képviselő-testületének

Részletesebben

JELENTÉS A LEJÁRT HATÁRIDEJŰ KÖZGYŰLÉSI HATÁROZATOK VÉGREHAJTÁSÁRÓL

JELENTÉS A LEJÁRT HATÁRIDEJŰ KÖZGYŰLÉSI HATÁROZATOK VÉGREHAJTÁSÁRÓL ...napirendi pont JELENTÉS A LEJÁRT HATÁRIDEJŰ KÖZGYŰLÉSI HATÁROZATOK VÉGREHAJTÁSÁRÓL A Közgyűlés által hozott határozatokat az érintett irodák végrehajtás céljából megkapták, az abban foglaltakra tett

Részletesebben

Készült: Bősárkány Nagyközség Képviselő-testületének 2011. december 16-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Bősárkány Nagyközség Képviselő-testületének 2011. december 16-án tartott nyilvános üléséről. Bősárkány Nagyközség Képviselő-testülete 1-11/2011. J e g y z ő k ö n y v Készült: Bősárkány Nagyközség Képviselő-testületének 2011. december 16-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Önkormányzati Képviselőtestület 8296 Monostorapáti Száma: 183-1/2009. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének 2009. február 11-én /szerdán/ 18.00 órai kezdettel

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. készült Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 12-én megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. készült Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 12-én megtartott üléséről. JEGYZŐKÖNYV készült 2015. március 12-én megtartott üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal földszinti tárgyaló terme, 2234. Maglód, Fő u. 12. Jelen vannak: Tabányi Pál polgármester, Kérges László

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szentgyörgyvölgy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. október 27-én (kedden) 14,00 órai kezdettel a szentgyörgyvölgyi művelődési házban megtartott rendkívüli

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. - Jánossomorja Város Önkormányzata 2011. évi költségvetésének háromnegyedéves teljesítéséről szóló beszámoló (3. sz.

JEGYZŐKÖNYV. - Jánossomorja Város Önkormányzata 2011. évi költségvetésének háromnegyedéves teljesítéséről szóló beszámoló (3. sz. Ikt.sz.: 12-16/2011. JEGYZŐKÖNYV Készült: 2011. november 30-án (szerdán) 16 órakor a Körzeti Általános Iskola hivatalos helyiségében megtartott önkormányzati képviselő-testületi ülésről. Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2010. április 26-án 18,40 órai kezdettel. tartott üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2010. április 26-án 18,40 órai kezdettel. tartott üléséről 10 / 2010. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. április 26-án 18,40 órai kezdettel tartott üléséről A képviselő-testületi ülés helyszíne: Városháza nagyterme

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A Pénzügyi Bizottság 2015. február 16-ai nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV. A Pénzügyi Bizottság 2015. február 16-ai nyílt üléséről Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2015. PB JEGYZŐKÖNYV Készült: Az ülés helye: Jelen vannak: Távol vannak: Meghívottak: A Pénzügyi Bizottság 2015. február 16-ai nyílt üléséről Polgármesteri

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Kunhegyes Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 2011. október 10-én megtartott nyilvános üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: Kunhegyes Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 2011. október 10-én megtartott nyilvános üléséről. Jegyzőkönyv Készült: Kunhegyes Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 2011. október 10-én megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Városháza nagy tanácskozó terme Jelen vannak: Szabó András polgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ecsegfalva Község Önkormányzata képviselő-testületének 2011. március 29-én (kedden) 15 00 órakor megtartott nyilvános üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ecsegfalva Község Önkormányzata képviselő-testületének 2011. március 29-én (kedden) 15 00 órakor megtartott nyilvános üléséről 166-6//2011. ikt.sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ecsegfalva Község Önkormányzata képviselő-testületének 2011. március 29-én (kedden) 15 00 órakor megtartott nyilvános üléséről R E N D E L E T: 5/2011.(III.30.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-Testülete 5662 Csanádapáca, Szent Gellért út 31. 8/2013 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. március 13-án

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Ábrahámhegy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 27 i nyilvános ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Ábrahámhegy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 27 i nyilvános ülésén. 1 ÁBRAHÁMHEGY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8256 Ábrahámhegy, Badacsonyi u. 13. Ikt.szám: 620-11 /2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ábrahámhegy Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8409 Úrkút, Rákóczi u. 45. Tel.:88/230-003, 88/507-031. E-mail:jegyzourkut@vnet.hu... J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8409 Úrkút, Rákóczi u. 45. Tel.:88/230-003, 88/507-031. E-mail:jegyzourkut@vnet.hu... J E G Y Z Ő K Ö N Y V Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8409 Úrkút, Rákóczi u. 45. Tel.:88/230-003, 88/507-031. E-mail:jegyzourkut@vnet.hu...... Szám:32-12/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Úrkút Község Önkormányzati

Részletesebben

a Képviselő-testület 2013. május 16-án megtartott rendes testületi üléséről

a Képviselő-testület 2013. május 16-án megtartott rendes testületi üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Képviselő-testület 2013. május 16-án megtartott rendes testületi üléséről Tartalmazza: 91-114/2013. (V. 16.) számú határozatokat 5. számú rendelet J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült:

Részletesebben

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: spatak.ph@t-online.

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: spatak.ph@t-online. Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: spatak.ph@t-online.hu 2800-2/2008. J e g y z ı k ö n y v Készült: Sárospatak

Részletesebben

Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 5-én 14:30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 5-én 14:30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 5-én 14:30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének Tárgysorozata: Jegyzőkönyve: Határozatai: 231-232 T á r g y s o r o z

Részletesebben

J E G Y Z Õ K Ö N Y V

J E G Y Z Õ K Ö N Y V ÚJFEHÉRTÓ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu Száma: 7-105/2012. J E G Y Z Õ K Ö N Y

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült a Dömsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. augusztus 10- én megtartott ülésén. Jelen vannak: Jelen vannak: Bencze István polgármester, Varsányi Antal alpolgármester,

Részletesebben

MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1 MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Martonvásár Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 7-én megtartott soron kívüli, nyilvános

Részletesebben

2013. m á r c i u s 18.

2013. m á r c i u s 18. Veresegyház Város Önkormányzata J E G Y Z Ő K Ö N Y V P é n z ü g y i B i z o t t s á g i ülés 2013. m á r c i u s 18. Készült: Veresegyház Város Polgármesteri Hivatal 111. számú termében, 2013.03.18-án

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA Iktatószám: IV. 59-17/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V TERKA 2/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának hivatalos helységében 2013. február 27. napján a Pénzügyi Bizottság NYILVÁNOS ülésén. Jelen vannak: A csatolt jelenléti

Részletesebben

Dunabogdány Község Polgármesteri Hivatala 2023 Dunabogdány, Kossuth L. u. 76.

Dunabogdány Község Polgármesteri Hivatala 2023 Dunabogdány, Kossuth L. u. 76. Dunabogdány Község Polgármesteri Hivatala 2023 Dunabogdány, Kossuth L. u. 76. JEGYZİKÖNYV DUNABOGDÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2012. ÁPRILIS 2-ÁN MEGTARTOTT ÜLÉSÉRİL Jegyzıkönyv Dunabogdány

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Szentesné Szekér Piroska képviselı. Szászné Boros Krisztina irodavezetı. Csöröncsics Zoltán

JEGYZİKÖNYV. Szentesné Szekér Piroska képviselı. Szászné Boros Krisztina irodavezetı. Csöröncsics Zoltán 1 JEGYZİKÖNYV Készült: Balatonlelle Város Képviselı-testületének 2012. október 25-i rendes ülésérıl, melyet a Polgármesteri Hivatal dísztermében tartottak. Jelen vannak: Kenéz István polgármester Somogyvári

Részletesebben

(15,42 órakor Vámosi Tibor bejött, a létszám: 18 fő).

(15,42 órakor Vámosi Tibor bejött, a létszám: 18 fő). 66 296/2000. (XI. 23.) számú Képviselő-testület határozat: Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete kinyilvánítja azon szándékát, hogy a Várpalotai Ipari Park Kft. által a Gazdasági Minisztérium

Részletesebben

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. november 17-én tartott ülésének jegyzőkönyve Az ülésen hozott rendelet száma Tárgya - - Az ülésen hozott határozat száma Tárgya 125/2011.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2007. október 25-én megtartott üléséről

Jegyzőkönyv. Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2007. október 25-én megtartott üléséről Jegyzőkönyv Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2007. október 25-én megtartott üléséről Jelen vannak: Novák Lajos polgármester Dénes Kálmánné alpolgármester Szilágyi Gábor Cseh János

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. N a p i r e n d

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. N a p i r e n d Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3346 Bélapátfalva, IV. Béla u. 1. Tel.: 36/ 554-300 Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület 2012. október 29-i ülésének J E G Y Z Ő K Ö N

Részletesebben