Külvilági kapcsolat. UPS séma ábra, kétsoros LCD DISPLAY, 8db nyomógomb. A B C D E F G H

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Külvilági kapcsolat. UPS séma ábra, kétsoros LCD DISPLAY, 8db nyomógomb. A B C D E F G H"

Átírás

1 Külvilági kapcsolat. UPS séma ábra, kétsoros LCD DISPLAY, 8db nyomógomb. 3 KISEGITŐ hálózat INPUT MAINS hálózat FOGYASZTÓ LED 1 4 HIBA DISPLAY FUNKCIÓ nyomógombok LED INFORMÁCIÓ tartalom. A B C D E F G H 4.ábra S x MIMIC áramkör. UPS séma ábra, a DISPLAY és a kezelői felület. Az UPS egyes egységeinek üzemállapot kijelzését 5db led segíti. Jelölés Szín Hova tartozás ÜZEM ÁLLAPOT VILÁGIT VILLOG SÖTÉT 1 RECTIFIER ON x OFF BATTERY KISÜTÉS KRITIKUS TÖLTÉS 3 EM.MAINS HTK=ON F3 FUSE=OFF HTK=OFF 4 INVERTER ITK=ON F4 FUSE=OFF ITK=OFF # ALARM HIBA x ÜZEM=OK HTK a HÁLÓZAT -ot kiadó tirisztoros kapcsoló elem. ITK az INVERTER feszültséget kiadó kapcsoló elem. 1 A folyamatos világítás azt jelzi, hogy az egyenirányító NORMÁL működő állapotban van. LED A NORMÁL alatt azt kell érteni, hogy az SCR hídvezetés mindhárom fázisban működik. Az UPS bekapcsolásakor, a puffer kondenzátorok feltöltése alatt a hídvezetés 1F-ú, vagy részleges. Ekkor az L1 led sötét. A led világítása a TELEP kisütésben állapotot jelzi. LED Amíg a TELEP feszültsége 330V fölött van, addig a világítás folyamatos. Amikor a TELEP feszültség 330V alá csökken, akkor a világítás villogóvá válik. Az INVERTER leálláshoz tartozó TELEP feszültség : 306V. 3 A led folyamatos fénye azt jelzi, hogy a FOGYASZTÓ HÁLÓZAT-i táplálási irányon van. LED Ez NEM NORMÁLIS üzemállapot. 4 A led folyamatos fénye azt jelzi, hogy a FOGYASZTÓ INVERTER-es táplálási irányon van. LED A led villogása azt jelzi, hogy az F4 OUTPUT FUSE aljzat ki van nyítva. Ekkor az INVERTER tovább működik. Lásd még az 5. és 6.ábrákat. 5 Hiba esetén folyamatos fénnyel jelez. LED Ekkor használd a "B" nyomógombot, lépj a HISTORY submenűbe, a történések elemzéséhez.

2 MENŰ rendszer. A DISPLAY-én megjelenítendő információ kiválasztása 8db nyomógomb kezelésével történik. A nyomógombokat az ábrában az : A - B - - H betűk jelölik. A B C D E F G H Az egyes nyomógombokhoz tartozó elsődleges funkciók, amelyekre az ikonok utalnak : A B C D E F G H METER SELECT Mérés. UPS részegységeket jellemző aktuális villamos mennyiségek mért értékei. STATUS / ALARM HISTORY. Naplózott esemény információ az üzem állapot (S), vagy riasztás (A) jelzéseivel. MANUAL CONTROL Vezérlési utasítások. AUXILIARY FUNCTION Járulékos további beállítási lehetőségek. ENTER Kiválasztás érvényre juttatása. SCROLL Lépkedés a menűben felfelé. Submenű kiválasztás. SCROLL Lépkedés a menűben lefelé. Submenű kiválasztás. ESCAPE Visszalépés a menűben. Az egyes SUBMENÜ lehetőségek további lebontása : A METER SELECT ( MÉRÉS VÁLASZTÁS ) * INPUT szekció V1, V3, V31 vonali feszültségek - V RMS Frekvencia - Hz. * RECTIFIER szekció Kimeneti áram - A DC ( INVERTER DC áram igény.) BATTERY szekció REMAINING CAPACITY - Ah ( Töltés mellett a névleges Ah kapacitást írja ki.) BATTERY áram - A DC. ( Töltő áram : NEG előjelű, Kisütő áram : POZ előjelű ) Feszültség - V DC ( TELEP kapocsfeszültség ) Hőmérséklet (opcionális) - C ( TELEP szekrénybe helyezett hőelem jel ) * OUTPUT szekció Fázis feszültség - V RMS Látszólagos terhelés - % Frekvencia - Hz

3 B STATUS / ALARM. ( ÁLLAPOT / RIASZTÁS ) Ez egy esemény naplózó szolgáltatás, amiben dátum-idő szerint rendezve nézhetjük végig az UPS-t érő HÁLÓZAT -i és FOGYASZTÓ -i eredetű történéseket, illetve az esetleges berendezés problémákat. Egy HÁLÓZAT kimaradás esemény naplóbeli megjelenítésének módját jelen füzet mellékleteként mutatjuk be. C MANUAL CONTROL. ( MANUÁLIS VEZÉRLÉS ) * POWER szekció. START Szoftveres bekapcsolási procedura kezdeményezés. STOP Szoftveres kikapcsolási procedura kezdeményezés. ON UPS KIMENET feszültség alá helyezése.(bypass utasítás) OFF UPS KIMENET feszültség lekapcsolása.(bypass utasítás) A két utolsó utasítás a BYPASS egységnek küldött kapcsolási parancs, ami csak akkor hatásos, ha az EGYENIRÁNYITÓ és az INVERTER működő állapotban van. INVERTER -es táplálási irány mellett kiadva, úgy kapcsolja le a kimeneti feszültséget, hogy az INVERTER működését is blokkolja. Visszakapcsolva SINGLE berendezésben előbb HÁLÓZAT -i irányt ad ki, majd átvált INVERTER -re. PARALLEL berendezésben a HÁLÓZAT kiadása tíltott, amennyiben IN- VERTER -es táplálás áll fenn a FOGYASZTÓ felé. * RES(ET) szekció. A memorizált riasztás(ok) törlése. Egyes riasztások a kiváltó ok megszünését követően is fennmaradnak, ezért ezeket törölni szükséges. Azért tárolódnak el, hogy mindenképpen tudomásul vegyük az e- lőfordulásukat. * LD INV (LOAD INVERTER) BYPASS -nak szóló utasítás, kapcsold a terhelést az INVERTER-re. Feltételezi, hogy előzőleg a HÁLÓZAT -i irány volt aktív. * LD MAINS (LOAD MAINS) BYPASS -nak szóló utasítás, kapcsold a terhelést a HÁLÓZAT-ra. Feltételezi, hogy előzőleg az INVERTER -es irány volt aktív. Ez utóbbi két utasítást a FOGYASZTÓ -i átterhelés manuális kezdeményezésére használjuk. D AUXILIARY FUNCTION. ( KIEGÉSZITŐ FUNKCIÓ ) * BEEP (BUZZER) SELECT. Az eseményekhez kapcsolható akusztikus (hang) jelzés BE, vagy KI kapcsolása. * TURN OF THE ACOUSTIC ALARM Fennálló riasztás akusztikus jelzésének kikapcsolása. * LANGUAGE SELECT. DISPLAY kommunikációs nyelv választási lehetőség. * DATE / TIME SETTING. Az aktuális dátum - idő adatok beállítási lehetősége. * BATTERY TEST. Autómatikus TELEP kapocsfeszültség vizsgálat ENABLE/DISABLE állapot kijelölés. * MIMIC LED TEST. Az összes ledre feszültséget kapcsol, hogy láttassa azok működőképességét. * SERVICE FUNCTION. Belépés csak CODE segítségével lehetséges. A belépés kódja :

4 KAPCSOLÁSI MŰVELETEK AZ UPS - EN. Egy UPS bekapcsolása. 5.ábra Az UPS kezelendő biztosítási pontjai. Kiindulási állapot ellenőrzés : MANUAL BYPASS SWITCH 1 -es állásban. Szerviz célokat szolgál. Kezelése érinti a FOGYASZTÓ -i üzemet, ezért körültekintő módon kell eljárni. F POWER SUPPLY T TRAFÓ FUSE ON állásban. Az elektronikai tápegység transzformátorának primer oldali biztosítója. Nem szokás lekapcsolni. Q1 kezelése elegendő az AC feszültség mentesítéshez. Q1 INPUT MAINS FUSE OFF állásban. A berendezés bemeneti pontja nem kap 3F-ú táplálást. Közös betápja az elektronikai tápegységnek és az EGYENIRÁNYITÓ főáramkörnek. F4 OUTPUT FUSE OFF állásban. Az UPS BYPASS kimeneti pontja le van választva a FOGYASZTÓ -ról. F1 BATTERY FUSE OFF állásban. A TELEP(EK) le van(nak) választva az UPS EGYENIRÁNYITÓ kimenetéről. A DC feszültség bekapcsolásakor körültekintően kell eljárni a belső PUFFER -ek miatt. F3 EMERGENCY MAINS FUSE OFF állásban. A BYPASS áramkör nem kap 1F-ú HÁLÓZAT -i táplálást.

5 Az UPS szinkronkör és a BYPASS "kerülő" irány használja, mint "menekülő" útvonalat LED RECTIFIER INVERTER BYPASS Q1 F1 F4 F3 1.. INPUT 3F BATTERY + / - FOGYASZTÓ AUX 1F Az alábbi lépéseket kövesd : 6.ábra Az UPS biztosítási pontjainak elhelyezkedése a berendezésen belül. Egyszerűsített egyvonalas blokk rajz. 1. Q1 INPUT MAINS FUSE ON -ba kapcsolása. AC tápfeszültséget kap az UPS elektronika tápegység áramköre. A mikroprocesszoros áramkör lefuttat egy inicializálási folyamatot, majd megjelenik a DISPLAY bejelentkező képernyő üzenete. BEJELENTKEZŐ KÉPERNYŐ ÜZENET SICON S.r.1. * * * SM15,0kVA VER..6. Válaszd a MANUAL CONTROL menű lehetőséget a jelzett gomb megnyomásával. Belépsz a manuálisan kiadható utasítások menűjébe. Négy lehetőség kinálkozik. 3. Válaszd a POWER lehetőséget a felirat alatti nyomógomb megnyomásával. ( A továbbiakban a nyomógombok másodlagos funkcióját használjuk.) MANUAL CONTROL POWER RES LD INV LD-MNS EXIT Belépsz a POWER szekcióba, ahol a következő lehetőségek várnak rád : POWER START STOP ON OFF EXIT 4. Válaszd a START -ot.

6 Kiválasztottál egy szoftveres utasításokra épülő UPS bekapcsolási folyamatot, ahol nem lesz más dolgod, mint a DISPLAY -én megjelenő utasítások végrehajtása. A szövegben megjelölt bekapcsolandó elemek beazonosításához használd az 5 ábrát. A megjelenő DISPLAY üzenet a szándékod megerősítését kéri. PRESS THE KEY ENTER TO INITIATE THE PROCEDURE OF START NYOMD MEG AZ ENTER -T A START FOLYAMAT ELINDITÁSÁHOZ. Ha meggondolnád magad, akkor várj 0 sec-ot, vagy nyomd meg az ESCAPE -et. Most azonban lépj tovább és nyomd meg az ENTER -t : Elindul a folyamat. Várnod kell a következő utasítás DISPLAY -én történő megjelenésére. Amíg vársz, addig az egyenirányító híd részleges vezetéssel felfuttatja a DC feszültséget 0V -ról 410V -ra, azaz feltölti a PUFFER kondenzátorokat. Ha ez a folyamat lefutott, akkor fog tovább lépni a program. 5. Az első bekapcsolandó elem a TELEP F1 biztosító-párosa lesz. Lásd még az 5.ábrát. CLOSE BATTERY FUSES / BREAKER <F1> and press any key to continue A betétek bezárása után nyomd meg a nyomógombok bármelyikét, például az ENTER -t. Következik egy TELEP kapocsfeszültség TESZT vizsgálat : CHECK BATTERY wait Ellenőrzöm a BATTERY -t, várj A program kikapcsolja az EGYENIRÁNYITÓ-t és bekapcsolja az INVERTER -t, hogy leterhelje a TELEP -et. Méri a kapocsfeszültség csökkenését. Ezt a tesztet néhányszor megismételheti és csak akkor lép tovább, ha a TELEP kapocsfeszültségét rendben találja. 6. A következő megjelenő utasítás kéri a BYPASS 1F-ú HÁLÓZAT -ának a bekapcsolását : CLOSE EMERGENCY MAINS FUSES / BREAKER <F3> Zárd a A feszültség megjelenésével az INVERTER szinkronkör "látja" a HÁLÓZAT -ot, továbbá a BYPASS -nak is van hová "menekülnie", ha az aktuálisan használt táplálási iránnyal baj lenne a jövőben. 7. A következő utasítás az UPS kimeneti biztosítójának a bezárását kéri : CLOSE OUTPUT BREAKER <F4> BREAKER = kapcsoló, FUSE = biztosító A szöveg hol FUSE -ra, hol meg BREAKER -re hivatkozik. Ennek oka az, hogy egyes készülékekben az adott elem FUSE, míg másokban ugyanaz az elem BREAKER.

7 Néhány sec múlva a program befejezi a procedurát és kéri, hogy lépj ki : 8. START-UP COMPLETED Készen vagyunk. EXIT 9. Lépj a MÉRÉS menűbe, keresd meg a föl-le nyilak használatával az OUTPUT szekciót és ellenőrizd, hogy az UPS felvette-e a terhelést? A párhuzamos üzem miatt a bekapcsolt UPS -en a FOGYASZTÓ képviselte terhelés kb. fele jelenik meg. Ellenőrizd a másik UPS hasonló jellemzőjét is.

8 MEGJEGYZÉS : A megkezdett folyamat egymást követő műveleteit 0 sec-on belül kell végrehajtani. KAPCSOLÁSI MŰVELETEK AZ UPS - EN. Egy UPS kikapcsolása. A BEKAPCSOLÁS -sal ellentétes folyamat fut végig, a szisztéma változatlan. Mielőtt elindítod a folyamatot, ellenőrizd a FOGYASZTÓ -i terhelés mértékét, azaz azt, hogy egyetlen üzemben maradó készülék képes lesz-e azt gond nélkül kiszolgálni? 1. Válaszd a MANUAL CONTROL menű lehetőséget a jelölt nyomógomb megnyomásával. Belépsz a manuálisan kiadható utasítások menűjébe. Négy lehetőség kinálkozik.. Válaszd a POWER lehetőséget a felirat alatti nyomógomb megnyomásával. ( Pillanatnyilag ne törődj a "műszer" szimbólum jelentéssel.) MANUAL CONTROL POWER RES LD INV LD-MNS EXIT Belépsz a POWER szekcióba, ahol a következő lehetőségek várnak rád : POWER START STOP ON OFF EXIT 3. Válaszd a STOP -ot. Kiválasztottál egy szoftveres utasításokra épülő UPS kikapcsolási folyamatot, ahol nem lesz más dolgod, mint a DISPLAY -én megjelenő utasítások végrehajtása. A szövegben megjelölt kikapcsolandó elemek beazonosításához használd az 5 ábrát. A megjelenő DISPLAY üzenet a szándékod megerősítését kéri. PRESS THE KEY ENTER TO INITIATE THE PROCEDURE OF STOP NYOMD MEG AZ ENTER -T A STOP FOLYAMAT ELINDITÁSÁHOZ. Ha meggondolnád magad, akkor várj 0 sec-ot, vagy nyomd meg az ESCAPE -et. Te azonban most továbblépsz és nyomsz egy ENTER -t : 4. Kövesd az utasításokat : F4 OUTPUT FUSE - F3 EMERGENCY MAINS - Q1 INPUT MAINS - F1 BATTERY FUSE kikapcsolásával kapcsolatban. SHUT DOWN PROCEDURE COMPLETED A lekapcsolási folyamat befejezve. 5. A folyamat végén ellenőrizd az üzemben maradt UPS kietheltségi szintjét. Az ne haladja meg a %-ot.

9 MEGJEGYZÉS : A megkezdett folyamat egymást követő műveleteit 0 sec-on belül kell végrehajtani. KAPCSOLÁSI MŰVELETEK AZ UPS - EN. Egy UPS kikapcsolása VÉSZHELYZETBEN. Amennyiben valamely probléma miatt gyorsan kell egy UPS -t kikapcsolni, akkor és CSAK EKKOR, hagyd ki a szoftveres utat és kövesd a következő lépéseket : 1. F4 OUTPUT FUSE OFF. F3 EMERGENCY MAINS FUSE OFF 3. F1 BATTERY FUSE OFF 4. Q1 INPUT MAINS FUSE OFF 5. MANUAL BYPASS SWITCH NE NYÚLJ HOZZÁ marad 1 -es állásban. 7.ábra Az UPS kezelendő biztosítási pontjai. FONTOS! Az UPS ezt követő visszakapcsolása a SZOFTVERES UTASITÁS SZERINT történjen!

10 Önállóan biztosító betéteket bezárni, a Q1 kivételével, NEM SZABAD! KAPCSOLÁSI MŰVELETEK AZ UPS - EN. Mindkét UPS egyidejű kikapcsolása. Ha mindkét UPS egyidejű leállítása szükséges, akkor annak lépései a következők legyenek : Mielőtt elindítod a folyamatot, értesítsd a FOGYASZTÓ -t arról, hogy HÁLÓZAT -i táplálási irányra fog kerülni. Ez egy csökkentett biztonságú energiaellátást fog eredményezni. 1. Válaszd a MANUAL CONTROL menű lehetőséget a már ismert módon. Belépsz a manuálisan kiadható utasítások menűjébe. Négy lehetőség kinálkozik.. Válaszd a LD-MNS ( LOAD-MAINS ) lehetőséget a felirat alatti nyomógomb megnyomásával. ( Pillanatnyilag ne törődj a gombra rajzolt ikon egyéb jelentésével.) MANUAL CONTROL POWER RES LD INV LD-MNS EXIT Ez az utasítás a BYPASS áramkörre vonatkozik és arra "ösztökéli" a BYPASS áramkört, hogy a FOGYASZTÓ -i terhelést kapcsolja át a HÁLÓZAT -i irányra. Az átterhelés szünetmentes módon fog megtörténni tirisztoros kapcsolók révén. A párhuzamos üzem miatt, a kiadott kapcsolási parancs a másik UPS-be is átjut és szinkron módon vezérli annak BYPASS áramkörét is. Mindkét UPS DISPLAY vonalas rajzában a 3. led fogja jelezni a táplálási irány aktívvá válását. Ennek eredményeként a 4.led ki fog aludni. 3 KISEGITŐ hálózat INPUT MAINS hálózat FOGYASZTÓ LED 1 4 HIBA DISPLAY FUNKCIÓ nyomógombok

11 8.ábra S x MIMIC áramkör. UPS séma ábra, a DISPLAY és a kezelői felület. A történtek megértését segíti a következő egyszerűsített egyvonalas főáramköri rajz is RECTIFIER INVERTER BYPASS Q1 F1 F4 F3 1.. INPUT 3F BATTERY + / - FOGYASZTÓ AUX 1F 9.ábra FOGYASZTÓ -i energiaellátás az AUX HÁLÓZAT -ról a BYPASS áramkörön keresztül. Egyszerűsített egyvonalas főáramköri rajz. 3. Amennyiben a HÁLÓZAT -i irányon tartózkodás időtartama meghaladja a néhány percet, akkor a tirisztoros kapcsolók tehermentesítése okán, mindkét UPS-ben, kapcsold a MANUAL BYPASS SWITCH -et -es állásba RECTIFIER INVERTER BYPASS Q1 F1 F4 F3 1.. INPUT 3F BATTERY + / - FOGYASZTÓ AUX 1F 10.ábra FOGYASZTÓ -i energiaellátás az AUX HÁLÓZAT -ról a BYPASS áramkört kikerülve. A két áramútvonal párhuzamosan kapcsolódik. Egyszerűsített egyvonalas rajz.

12 4. Ezt követően, mindkét UPS feszültség-mentesíthető a szoftveres kikapcsolási folyamat lépéseit követve. Lásd az "Egy UPS kikapcsolása" c. részben leírtakat. 5. Az UPS teljeskörű feszültség-mentesítéséhez használd a KÜLSŐ BYPASS áramkört. KÜLSŐ BYPASS áramkör VIGYÁZZ! 11.ábra A KÜLSŐ BYPASS áramkör fellelhetősége. A KÜLSŐ BYPASS doboz biztosító betétjeit csak akkor szabad használnod, ha előzőleg mindkét UPS -t HÁLÓZAT -i táplálási irányra kapcsoltad át. Ellenőrizd önmagad. Tedd az üres F HÁLÓZAT aljzatba az előkészített biztosító betétet és zárd be az alzatot. Létrehozol egy párhuzamos áramútvonalat az UPS-t megkerülve. F 1.UPS F.UPS F HÁLÓZAT FOGYASZTÓ FUSE FUSE FUSE LEFT UPS RIGHT UPS HÁLÓZAT 1.ábra KÜLSŐ BYPASS áramkör egyvonalas egyszerűsített főáramköri rajz. Ezt követően az UPS -hez tartozó F 1 és F betéteket kiszakaszolhatod.

13 KAPCSOLÁSI MŰVELETEK AZ UPS - EN. Mindkét UPS egyidejű visszakapcsolása. Kiindulási állapot ellenőrzés : KÜLSŐ BYPASS áramkörben : F HÁLÓZAT FUSE = ON A HÁLÓZAT ezen a biztosítón keresztül jut ki a FOGYASZTÓ -ra. F 1.UPS FUSE = OFF Az UPS kimenet leválasztva a FOGYASZTÓ -ról. F.UPS FUSE = OFF Az UPS kimenet leválasztva a FOGYASZTÓ -ról. UPS-ben : MANUAL BYPASS SWITCH -es állásban. Ha majd F3 -at bekapcsoljuk, akkor a HÁLÓZAT -ot közvetíti az F 1.-.UPS FUSE felé. Pillanatnyilag feszültségmentes állapotban van. F POWER SUPPLY T TRAFÓ FUSE ON állásban. Az elektronikai tápegység transzformátorának primer oldali biztosítója. Q1 INPUT MAINS FUSE OFF állásban. A berendezés bemeneti pontja nem kap 3F-ú táplálást. F4 OUTPUT FUSE OFF állásban. Az UPS BYPASS áramköri kimeneti pontja le van választva a FOGYASZTÓ -ról. F1 BATTERY FUSE OFF állásban. Mindkét TELEP le van választva az UPS EGYENIRÁNYITÓ kimenetéről. A DC feszültség bekapcsolásakor körültekintően kell eljárni a belső PUFFER -ek miatt. F3 EMERGENCY MAINS FUSE OFF állásban. A BYPASS áramkör nem kap 1F-ú HÁLÓZAT -i táplálást. Az UPS szinkronkör és a BYPASS "kerülő" irány használja. Az alábbi lépéseket kövesd : UPS-ben : Legyen az elsőként kezelendő UPS a LEFT egység. 1. Q1 INPUT MAINS FUSE ON -ba kapcsolása. AC tápfeszültséget kap az UPS elektronika tápegység áramköre. A mikroprocesszoros áramkör lefuttat egy inicializálási folyamatot, majd megjelenik a DISPLAY bejelentkező képernyő üzenete. BEJELENTKEZŐ KÉPERNYŐ ÜZENET SICON S.r.1. * * * SM15,0kVA VER..6. Válaszd a MANUAL CONTROL menű lehetőséget a már ismert módon. Belépsz a manuálisan kiadható utasítások menűjébe. Négy lehetőség kinálkozik.

14 3. Válaszd a POWER lehetőséget a felirat alatti nyomógomb megnyomásával. ( Pillanatnyilag ne törődj a "műszer" ikon jelentéssel.) MANUAL CONTROL POWER RES LD INV LD-MNS EXIT Belépsz a POWER szekcióba, ahol a következő lehetőségek várnak rád : POWER START STOP ON OFF EXIT 4. Válaszd a START -ot. Kiválasztottál egy szoftveres utasításokra épülő UPS bekapcsolási folyamatot, ahol nem lesz más dolgod, mint a DISPLAY -én megjelenő utasítások végrehajtása. A szövegben megjelölt bekapcsolandó elemek beazonosításához használd az 5 ábrát. A megjelenő DISPLAY üzenet a szándékod megerősítését kéri. PRESS THE KEY ENTER TO INITIATE THE PROCEDURE OF START NYOMD MEG AZ ENTER -T A START FOLYAMAT ELINDITÁSÁHOZ. Ha meggondolnád magad, akkor várj 0 sec-ot, vagy nyomd meg az ESCAPE -et. Te azonban most továbblépsz és nyomsz egy ENTER -t : Elindul a folyamat. Várnod kell a következő utasítás DISPLAY -én történő megjelenésére. Amíg vársz, addig az egyenirányító híd részleges vezetéssel felfuttatja a DC feszültséget 0V -ról 410V -ra, azaz feltölti a PUFFER kondenzátorokat. Ha ez a folyamat lefutott, akkor lép tovább a program. 5. Az első bekapcsolandó elem a TELEP F1 biztosító-párosa lesz. Lásd még az 5.ábrát. CLOSE BATTERY FUSES / BREAKER <F1> and press any key to continue A betétek bezárása után nyomd meg a nyomógombok bármelyikét, például az ENTER -t. Következik egy TELEP kapocsfeszültség TESZT vizsgálat : CHECK BATTERY wait Ellenőrzöm a BATTERY -t, várj A program kikapcsolja az EGYENIRÁNYITÓT és bekapcsolja az INVERTER -t, hogy leterhelje a TELEP -et. Méri a kapocsfeszültség csökkenését. Ezt a tesztet néhányszor megismételheti és csak akkor lép tovább, ha a TELEP kapocsfeszültségét rendben találja. 6. A következő megjelenő utasítás kéri a BYPASS 1F-ú HÁLÓZAT -ának a bekapcsolását : CLOSE EMERGENCY MAINS FUSES / BREAKER <F3> Zárd a A feszültség megjelenésével az INVERTER szinkronkör "látja" a HÁLÓZAT -ot, továbbá a

15 BYPASS -nak is van hová "menekülnie", ha az aktuálisan használt táplálási iránnyal baj lenne a későbbiekben. 7. A következő utasítás az UPS kimeneti biztosítójának a bezárását kéri : CLOSE OUTPUT BREAKER <F4> BREAKER = kapcsoló, FUSE = biztosító A szöveg hol FUSE -ra, hol meg BREAKER -re hivatkozik. Ennek oka az, hogy egyes készülékekben az adott elem FUSE, míg másokban ugyanaz az elem BREAKER. Néhány sec múlva a program befejezi a procedurát és kéri, hogy lépj ki : 8. START-UP COMPLETED Készen vagyunk. EXIT Elindítottuk a LEFT UPS-t, ami INVERTER -es üzemben kiadja a feszültséget a KÜLSŐ BYPASS áramkör F 1.UPS biztosítójára, amely pillanatnyilag még nyitott. FONTOS! Az F 1.UPS biztosító alsó pontján INVERTER feszültség, míg a felső pontján HÁLÓZAT -i feszültség van jelen. Ezért NEM SZABAD a betétet pillanatnyilag bezárni!

16 Kezeljük másodikként a RIGHT UPS -t. 1. Q1 INPUT MAINS FUSE ON -ba kapcsolása. AC tápfeszültséget kap az UPS elektronika tápegység áramköre. A mikroprocesszoros áramkör lefuttat egy inicializálási folyamatot, majd megjelenik a DISPLAY bejelentkező képernyő üzenete. BEJELENTKEZŐ KÉPERNYŐ ÜZENET SICON S.r.1. * * * SM15,0kVA VER..6. Válaszd a MANUAL CONTROL menű lehetőséget a megismert módon. Belépsz a manuálisan kiadható utasítások menűjébe. Négy lehetőség kinálkozik. 3. Válaszd a POWER lehetőséget a felirat alatti nyomógomb megnyomásával. ( Pillanatnyilag ne törődj a "műszer" ikon jelentéssel.) MANUAL CONTROL POWER RES LD INV LD-MNS EXIT Belépsz a POWER szekcióba, ahol a következő lehetőségek várnak rád : POWER START STOP ON OFF EXIT 4. Válaszd a START -ot. Kiválasztottál egy szoftveres utasításokra épülő UPS bekapcsolási folyamatot, ahol nem lesz más dolgod, mint a DISPLAY -én megjelenő utasítások végrehajtása. A szövegben megjelölt bekapcsolandó elemek beazonosításához használd az 5 ábrát. A megjelenő DISPLAY üzenet a szándékod megerősítését kéri. PRESS THE KEY ENTER TO INITIATE THE PROCEDURE OF START NYOMD MEG AZ ENTER -T A START FOLYAMAT ELINDITÁSÁHOZ. Ha meggondolnád magad, akkor várj 0 sec-ot, vagy nyomd meg az ESCAPE -et. Te azonban most továbblépsz és nyomsz egy ENTER -t : Elindul a folyamat. Várnod kell a következő utasítás DISPLAY -én történő megjelenésére. Amíg vársz, addig az egyenirányító híd részleges vezetéssel felfuttatja a DC feszültséget 0V -ról 410V -ra, azaz feltölti a PUFFER kondenzátorokat. Ha ez a folyamat lefutott, akkor lép tovább a program.

17 5. Az első bekapcsolandó elem a TELEP F1 biztosító-párosa lesz. Lásd még az 5.ábrát. CLOSE BATTERY FUSES / BREAKER <F1> and press any key to continue A betétek bezárása után nyomd meg a nyomógombok bármelyikét, például az ENTER -t. Következik egy TELEP kapocsfeszültség TESZT vizsgálat : CHECK BATTERY wait Ellenőrzöm a BATTERY -t, várj A program kikapcsolja az EGYENIRÁNYITÓT és bekapcsolja az INVERTER -t, hogy leterhelje a TELEP -et. Méri a kapocsfeszültség csökkenését. Ezt a tesztet néhányszor megismételheti és csak akkor lép tovább, ha a TELEP kapocsfeszültségét rendben találja. 6. A következő megjelenő utasítás kéri a BYPASS 1F-ú HÁLÓZAT -ának a bekapcsolását : CLOSE EMERGENCY MAINS FUSES / BREAKER <F3> Zárd a A feszültség megjelenésével az INVERTER szinkronkör "látja" a HÁLÓZAT -ot, továbbá a BYPASS -nak is van hová "menekülnie", ha az aktuálisan használt táplálási iránnyal baj lenne a későbbiekben. 7. A következő utasítás az UPS kimeneti biztosítójának a bezárását kéri : CLOSE OUTPUT BREAKER <F4> BREAKER = kapcsoló, FUSE = biztosító A szöveg hol FUSE -ra, hol meg BREAKER -re hivatkozik. Ennek oka az, hogy egyes készülékekben az adott elem FUSE, míg másokban ugyanaz az elem BREAKER. Néhány sec múlva a program befejezi a procedurát és kéri, hogy lépj ki : 8. START-UP COMPLETED Készen vagyunk. EXIT Elindítottuk a RIGHT UPS-t is, ami INVERTER -es üzemben kiadja a feszültséget a KÜLSŐ BY- PASS áramkör F.UPS biztosítójára, amely pillanatnyilag még nyitott. FONTOS! Az F.UPS biztosító alsó pontján INVERTER feszültség, míg a felső pontján HÁLÓZAT -i feszültség van jelen. Ezért NEM SZABAD a betétet pillanatnyilag bezárni! A következőkben az UPS kimeneteken meg kell jelenítsük az INVERTER feszültség helyett a HÁLÓZAT -ot. Ez szükséges ahhoz, hogy a KÜLSŐ BYPASS doboz biztosítóit kezelni tudjuk.

18 Az elsőként bekapcsolt UPS -ben ( LEFT ) tedd a következőket : 1. Válaszd a MANUAL CONTROL menű lehetőséget. Beléptél a manuálisan kiadható utasítások menűjébe. Négy lehetőség kinálkozik.. Válaszd a LD-MNS ( LOAD-MAINS ) lehetőséget a felirat alatti nyomógomb megnyomásával. ( Pillanatnyilag ne törődj a gombra rajzolt ikon jelentéssel.) MANUAL CONTROL POWER RES LD INV LD-MNS EXIT Ez az utasítás a BYPASS áramkörre vonatkozik és arra "ösztökéli" a BYPASS áramkört, hogy a FOGYASZTÓ -i terhelést kapcsolja át a HÁLÓZAT -i irányra. Az átterhelés szünetmentes módon fog megtörténni tirisztoros kapcsolók révén. A párhuzamos üzem miatt, a kiadott kapcsolási parancs a másik UPS-be is átjut és szinkron módon vezérli annak BYPASS áramkörét is. Mindkét UPS DISPLAY vonalas rajzában a 3. led fogja jelezni a táplálási irány aktívvá válását. Ennek eredményeként a 4.led ki fog aludni. Lásd a 8.ábrát. A történtek megértését segíti a következő egyszerűsített egyvonalas főáramköri rajz is RECTIFIER INVERTER BYPASS Q1 F1 F4 F3 1.. INPUT 3F BATTERY + / - FOGYASZTÓ AUX 1F 13.ábra FOGYASZTÓ -i energiaellátás az AUX HÁLÓZAT -ról a BYPASS áramkört kikerülve. A két áramútvonal párhuzamosan kapcsolódik. Egyszerűsített egyvonalas rajz. Ebben a helyzetben mindkét UPS kimenetén a HÁLÓZAT -i feszültség jelenik meg és megy át a KÜLSŐ BYPASS doboz, UPS -hez tartozó biztosítóira. 3. Mérj feszültséget az UPS fázisághoz tartozó biztosítói alsó pontjai között.

19 4. Mérj feszültséget az UPS -ek, valamint a HÁLÓZAT fázisághoz tartozó biztosítója alsó pontjai között. Miután mindhárom betét alsó pontján a HÁLÓZAT -i fázis van jelen, ezért 0V körüli eredményt kell, hogy kapj. F 1.UPS F.UPS F HÁLÓZAT FOGYASZTÓ FUSE FUSE FUSE A mérés helye. LEFT UPS RIGHT UPS HÁLÓZAT 14.ábra KÜLSŐ BYPASS áramkör egyvonalas egyszerűsített főáramköri rajz. 5. A KÜLSŐ BYPASS áramkörben zárd be az UPS -sekhez tartozó FUSE -kat, majd ezt követően, ugyanitt, kapcsold ki az F HÁLÓZAT FUSE -t. 6. Mindkét UPS-ben a MANUAL BYPASS SWITCH -et kapcsold -es állásból 1-es állásba. A sorrend mindegy, csak a kezelések között ne teljen el néhány sec-nál több idő RECTIFIER INVERTER BYPASS Q1 F1 F4 F3 1.. INPUT 3F BATTERY + / - FOGYASZTÓ AUX 1F 15.ábra FOGYASZTÓ -i energiaellátás az AUX HÁLÓZAT -ról a BYPASS áramkörön keresztül. Egyszerűsített egyvonalas főáramköri rajz.

20 7. A LEFT UPS -ben válaszd ki a MANUAL CONTROL menű lehetőséget. 8. Válaszd a LD-INV ( LOAD-INV ) lehetőséget a felirat alatti nyomógomb megnyomásával. ( Pillanatnyilag ne törődj a gombra rajzolt ikon jelentésével.) MANUAL CONTROL POWER RES LD INV LD-MNS EXIT Ez az utasítás a BYPASS áramkörre vonatkozik és arra "ösztökéli" a BYPASS áramkört, hogy a FOGYASZTÓ -i terhelést kapcsolja át az INVERTER -es irányra. Az átterhelés szünetmentes módon fog megtörténni tirisztoros kapcsolók révén. A párhuzamos üzem miatt, a kiadott kapcsolási parancs a másik UPS-be is átjut és szinkron módon vezérli annak BYPASS áramkörét is. Mindkét UPS DISPLAY vonalas rajzában a 4. led fogja jelezni a táplálási irány aktívvá válását. Ennek eredményeként a 3.led ki fog aludni. Lásd a 8.ábrát. Ha az átterhelés pillanatában fellépő áramigény meghaladná az INVERTER -ek tűrőképességét, akkor a FOGYASZTÓ visszakerül a HÁLÓZAT -i irányra. Ekkor csökkenteni kell a terhelést és ezt követően kell megismételni a LD INV parancs újbóli kiadását. 9. A folyamat végén ellenőrizd az UPS -ek kiterheltségi szintjét. Az ne haladja meg a %-ot.

21 KAPCSOLÁSI MŰVELETEK AZ UPS - EN. BATTERY üzem kiváltása. Kiindulási állapot ellenőrzés : UPS-ben : MANUAL BYPASS SWITCH 1 -es állásban. NORMÁL üzemi helyzetben. F POWER SUPPLY T TRAFÓ FUSE ON állásban. Az elektronikai tápegység transzformátorának primer oldali biztosítója. Q1 INPUT MAINS FUSE ON állásban. A berendezés bemeneti pontján jelen van a 3F-ú táplálás. F4 OUTPUT FUSE ON állásban. Az UPS BYPASS áramkör kimeneti pontja TÁPLÁLJA a FOGYASZTÓ -t. F1 BATTERY FUSE ON állásban. Mindkét TELEP JELEN van, az UPS EGYENIRÁNYITÓ (csepp)tölti azokat. F3 EMERGENCY MAINS FUSE ON állásban. A BYPASS áramkör kap 1F-ú HÁLÓZAT -i táplálást. 16.ábra Az UPS kezelendő biztosítási pontjai.

22 DISPLAY : Az 1. és a 4. ledek (ZÖLD) folyamatos fénnyel világítanak. 3 KISEGITŐ hálózat INPUT MAINS hálózat FOGYASZTÓ LED 1 4 HIBA DISPLAY FUNKCIÓ nyomógombok 17.ábra S x MIMIC áramkör. UPS séma ábra, a DISPLAY és a kezelői felület. HISTORY ellenőrzés : Ellenőrizd, hogy a jelen vizsgálatot megelőző 48 órában nem volt igénybevéve a TELEP. Beavatkozás : A 17.ábrát is használva, kapcsold OFF pozicióba a Q1 INPUT MAINS FUSE -t. MIMIC ellenőrzés : L1 led sötét L led KISÜTÉS világít L4 led INVERTER világít Q1 = OFF 18.ábra

23 UPS blokk-diagrammos felépítési rajz. Pirossal jelölve azon áramkörök, amiket érint a Q1 kikapcsolása. KAPCSOLÁSI MŰVELETEK AZ UPS - EN. VENTILÁTOR csere módja. A ventilátorok az UPS kimeneti pontáról kapnak táplálást. Lásd még a 19.ábrát. Ezért azután a feszültség-mentesítésükhöz nem elegendő csak az UPS kikapcsolása, miután ekkor visszajön az X sorkapocsba a másik berendezés kimeneti feszültsége. Szükséges még a KÜLSŐ BYPASS dobozban az UPS -hez tartozó biztosító kiszakaszolása is. A követendő lépések tehát : 1. Az UPS szoftveres leállítása az "Egy UPS kikapcsolása" c. leírás szerint.. A KÜLSŐ BYPASS áramkörben az UPS külső OUTPUT betét kiszakaszolása. KAPCSOLÁSI MŰVELETEK AZ UPS - EN. Fennálló riasztás törlése. D AUXILIARY FUNCTION. ( KIEGÉSZITŐ FUNKCIÓ ) * TURN OF THE ACOUSTIC ALARM Fennálló riasztás akusztikus jelzésének kikapcsolása. KAPCSOLÁSI MŰVELETEK AZ UPS - EN. Memorizált riasztás törlése. C MANUAL CONTROL. ( MANUÁLIS VEZÉRLÉS ) * RES(ET) szekció. A memorizált riasztás(ok) törlése.

Tel. +36 20 9254726 E-mail: info@hotjet.hu Web: www.hotjet.hu DIGITÁLIS VEZÉRLŐEGYSÉG NAPKOLLEKTOROS RENDSZEREKHEZ

Tel. +36 20 9254726 E-mail: info@hotjet.hu Web: www.hotjet.hu DIGITÁLIS VEZÉRLŐEGYSÉG NAPKOLLEKTOROS RENDSZEREKHEZ Tel. +36 20 9254726 E-mail: info@hotjet.hu Web: www.hotjet.hu DIGITÁLIS VEZÉRLŐEGYSÉG NAPKOLLEKTOROS RENDSZEREKHEZ RENDELHETŐ KIEGÉSZÍTŐK ÉS ALKATRÉSZEK Kiegészítők potenciálmentes érintkezőkhöz: 2 x 230V

Részletesebben

DT4220 E xx xx xx (PS) Folyamatindikátor. Kezelési útmutató

DT4220 E xx xx xx (PS) Folyamatindikátor. Kezelési útmutató xx xx xx (PS) Folyamatindikátor Kezelési útmutató Tartalomjegyzék 1. Kezelési útmutató...4 1.1. Rendeltetése...4 1.2. Célcsoport...4 1.3. Az alkalmazott szimbólumok...4 2. Biztonsági útmutató...5 2.1.

Részletesebben

FILCOM. Visszamosatást vezérlő egység

FILCOM. Visszamosatást vezérlő egység FILCOM Visszamosatást vezérlő egység Tartalom 1.0 Bevezetés...2 2.0 Műszaki jellemzők...2 3.0 Kijelző panel...2 3.1 LED...3 3.2 Kijelző...3 4.0 A vezérlő egység hardver konfigurálása...3 4.1 Váltóáramú

Részletesebben

SICON ST 045kVA 3/3F SINGLE UPS

SICON ST 045kVA 3/3F SINGLE UPS SICON ST 045kVA 3/3F SINGLE UPS MVM - OVIT Lőrinci Erőmű Kezeléstechnikai prezentáció Ver.: 1.1 2008. Miről lesz szó? Felépítjük a berendezést. SICON ST 045kVA 3/3F UPS kezeléstechnikai prezentáció. 1.FELADAT

Részletesebben

Szerelési Útmutató FIGYELEM! ÁRAMÜTÉS VESZÉLYE!

Szerelési Útmutató FIGYELEM! ÁRAMÜTÉS VESZÉLYE! lux1 kapuvezérlő lux1 kapuvezérlő Szerelési Útmutató FIGYELEM! ÁRAMÜTÉS VESZÉLYE! Áramütés veszélye! A készülék szerelését, bekötését, beállítását kizárólag feszültség mentesített állapotban lehet végezni

Részletesebben

MASTERYS BC 010kVA 3/1F SINGLE UPS

MASTERYS BC 010kVA 3/1F SINGLE UPS UPS technika. Villamos hálózatok zavaranalízis vizsgálata. Termovíziós és egyéb mérésszolgáltatás. 1 MASTERYS BC 010kVA 3/1F SINGLE UPS Kezelési útmutató. UPS kikapcsolás. INVERTER Szerviz Kft. Verzió.:

Részletesebben

20 kva 60 kva UPS PÁRHUZAMOS REDUNDÁNS RENDSZER HASZNÁLATI UTASÍTÁSA

20 kva 60 kva UPS PÁRHUZAMOS REDUNDÁNS RENDSZER HASZNÁLATI UTASÍTÁSA 9305 20 kva 60 kva UPS PÁRHUZAMOS REDUNDÁNS RENDSZER HASZNÁLATI UTASÍTÁSA 9305 20 kva 60 kva UPS párhuzamos redundáns rendszer Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 5 2. A rendszer ismertetése... 5 2.1. Általános

Részletesebben

STEADYPRES frekvenciaváltó ismertető

STEADYPRES frekvenciaváltó ismertető 1 STEADYPRES frekvenciaváltó ismertető A STEADYPRES egy fordulatszámszabályzó, amelyet egy fázis (230 V AC) táplál, és egy és három fázisú váltakozó áramú motorok meghajtására szolgál. - A motor fordulatszámának

Részletesebben

SmartLoop Analóg Tűzjelző Központ. Felhasználói leírás

SmartLoop Analóg Tűzjelző Központ. Felhasználói leírás SmartLoop Analóg Tűzjelző Központ Felhasználói leírás Tartalomjegyzék 1 A KÖZPONT BEMUTATÁSA...3 1.1 A GYÁRTÓ NEVE...3 1.2 A TERMÉK PONTOS AZONOSÍTÁSA...3 1.3 MELLÉKELT DOKUMENTÁCIÓK...3 1.4 LEÍRÁSOK...3

Részletesebben

Szerelési Útmutató FIGYELEM! ÁRAMÜTÉS VESZÉLYE!

Szerelési Útmutató FIGYELEM! ÁRAMÜTÉS VESZÉLYE! eco1 kapuvezérlő eco1 kapuvezérlő Szerelési Útmutató FIGYELEM! ÁRAMÜTÉS VESZÉLYE! Áramütés veszélye! A készülék szerelését, bekötését, beállítását kizárólag feszültség mentesített állapotban lehet végezni

Részletesebben

Kódzár, kártyaolvasóval Kezelési utasítás Tartalomjegyzék

Kódzár, kártyaolvasóval Kezelési utasítás Tartalomjegyzék Conrad Szaküzlet, 1067 Budapest, VI. Teréz krt. 23. Tel: 302 3588 Kódzár, kártyaolvasóval Megrend. szám: 75 15 49 Kezelési utasítás A Kezelési Utasítás a termékhez tartozik. Fontos üzembe helyezési és

Részletesebben

Kezelési útmutató a MATRIX 424/832 riasztóközponthoz 1. Kezelési útmutató az LCD kezelővel szerelt MATRIX 424/832 riasztóközponthoz

Kezelési útmutató a MATRIX 424/832 riasztóközponthoz 1. Kezelési útmutató az LCD kezelővel szerelt MATRIX 424/832 riasztóközponthoz Kezelési útmutató a MATRIX 424/832 riasztóközponthoz 1 Kezelési útmutató az LCD kezelővel szerelt MATRIX 424/832 riasztóközponthoz Kezelési útmutató a MATRIX 424/832 riasztóközponthoz 2 Tartalom A KEZELŐ

Részletesebben

BESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Fejtámlamonitor

BESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Fejtámlamonitor BESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Fejtámlamonitor FIGYELEM! KÉRJÜK, FIGYELMESEN OLVASSA EL A BESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, MIELŐTT ÜZEMBE HELYEZI A KÉSZÜLÉKET! BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK Saját és utasai

Részletesebben

Telepítési utasítás ORU-30

Telepítési utasítás ORU-30 TART TECH KFT. 9611 Csénye, Sport u. 26. Tel.: 95/310-221 Fax: 95/310-222 Mobil: 30/9973-852 E-mail: tarttech@mail.globonet.hu Telepítési utasítás ORU-30 típusú univerzális 10 lépcsős vezérlőegységhez

Részletesebben

AX-3003P AX-6003P. 1. A kezelési útmutató használata. 2. Biztonságra vonatkozó információk

AX-3003P AX-6003P. 1. A kezelési útmutató használata. 2. Biztonságra vonatkozó információk AX-3003P AX-6003P 1. A kezelési útmutató használata A termék használata előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatót. Átolvasás után is tartsa kéznél az útmutatót, hogy szükség esetén elérhető legyen.

Részletesebben

micron s e c u r i t y p r o d u c t s

micron s e c u r i t y p r o d u c t s micron s e c u r i t y p r o d u c t s Telepítési és Programozási Kézikönyv SCORPION Z16040C TARTALOMJEGYZÉK TERMÉKJELLEMZŐK... 4 FELSZERELÉS, BEKÖTÉS... 5 Panel bekötési rajza... 5 Tervezés, vázlatkészítés...

Részletesebben

GC1C / GC2C Zár, kapu és sorompó vezérlő. Használati utasítás Magyar

GC1C / GC2C Zár, kapu és sorompó vezérlő. Használati utasítás Magyar GC1C / GC2C Zár, kapu és sorompó vezérlő Használati utasítás Magyar 1 Biztonsági figyelmeztetések Olvassa el figyelmesen a használati utasítást az eszköz telepítése előtt és őrizze meg! Áramütésveszély!

Részletesebben

Információk az Ön biztonsága érdekében

Információk az Ön biztonsága érdekében MAGYAR Információk az Ön biztonsága érdekében FIGYELEM: A TŰZVESZÉLY, ÁRAMÜTÉS VAGY TERMÉKSÉRÜLÉS KOCKÁZATÁNAK CSÖKKENTÉSE ÉRDEKÉBEN TILOS A KÉSZÜLÉKET ESŐ, NEDVESSÉG, CSÖPÖGŐ VAGY FELFRÖCCSENŐ FOLYADÉKOK

Részletesebben

CBTE - UNI 10 MOSÁSVEZÉRLŐ készülék

CBTE - UNI 10 MOSÁSVEZÉRLŐ készülék CBTE - UNI 10 MOSÁSVEZÉRLŐ készülék Kijelző Billentyűzet TARTÁLYOK, FEJŐBERENDEZÉSEK, CSŐRENDSZEREK, HŐCSERÉLŐK mosását végző, igény szerint programozható készülék Céner Kft. H-8500 PÁPA, Batthyány u.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 760K Digitális Gépjármű Diagnosztikai Multiméter TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Biztonsági figyelmeztetések... 2 3. Előlap és kezelőszervek... 3 4. Műszaki jellemzők... 4 5.

Részletesebben

Vigilec Mono. Egyfázisú szivattyú vezérlő és védelmi doboz. I. A csavarok eltávolítása után csúsztassuk felfelé az előlapot a felső állásba (A ábra)

Vigilec Mono. Egyfázisú szivattyú vezérlő és védelmi doboz. I. A csavarok eltávolítása után csúsztassuk felfelé az előlapot a felső állásba (A ábra) Vigilec Mono Egyfázisú szivattyú vezérlő és védelmi doboz TECHNOCONSULT Kft. 2092 Budakeszi, Szürkebarát u. 1. T: (23) 457-110 www.technoconsult.hu info@technoconsult.hu Leírás Indító relé egyfázisú felszíni

Részletesebben

MASTERYS BC 010kVA 3/1F SINGLE UPS

MASTERYS BC 010kVA 3/1F SINGLE UPS UPS technika. Villamos hálózatok zavaranalízis vizsgálata. Termovíziós és egyéb mérésszolgáltatás. 1 MASTERYS BC 010kVA 3/1F SINGLE UPS Kezelési útmutató. UPS bekapcsolás. INVERTER Szerviz Kft. Verzió.:

Részletesebben

KP-S110. GSM riasztó rendszer. Kezelési utasítás. www.gsmriasztorendszer.hu

KP-S110. GSM riasztó rendszer. Kezelési utasítás. www.gsmriasztorendszer.hu KP-S110 GSM riasztó rendszer Kezelési utasítás www.gsmriasztorendszer.hu Jellemzők GSM frekvencia: 850/900/1800/1900MHz Könnyen telepíthető, LCD és LED kijelzője segíti a programozást és a központ állapotának

Részletesebben

PAS808 / PAS808M / PAS816 / PAS832. Behatolás Jelző Központok

PAS808 / PAS808M / PAS816 / PAS832. Behatolás Jelző Központok PAS808 / PAS808M / PAS816 / PAS832 Behatolás Jelző Központok Felhasználói Kézikönyv KM20 Kezelő 2012.01.03. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS...4 1.1 Rendszer alkotóelemek...4 1.2 Alapértelmezett felhasználó

Részletesebben

VDP-808N VEZETÉK NÉLKÜLI DVR HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

VDP-808N VEZETÉK NÉLKÜLI DVR HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ VDP-808N VEZETÉK NÉLKÜLI DVR HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOM Tartozékok. 3 Használati feltételek 3 Általános jellemzık 3 Kezelıgombok és jelölések 3 Megfigyelıi üzemmód 4 Lejátszás üzemmód. 6 Bypass mód..

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Fontos Biztonsági Utasítások...2 Biztonsági előírások... 2 Fő Egység:... 3 Remote Control... 3

Tartalomjegyzék. Fontos Biztonsági Utasítások...2 Biztonsági előírások... 2 Fő Egység:... 3 Remote Control... 3 Tartalomjegyzék Fontos Biztonsági Utasítások...2 Biztonsági előírások... 2 Fő Egység:... 3 Remote Control... 3 A termék részei...3 Csatlakozások...4 Csatlakozás Külső Audio Készülékhez... 4 Az egységen

Részletesebben

Q60A/R Vezérlőegység egy és kétmotoros szárnyaskapukhoz 230V AC Q60S/R VEZÉRLÉS GÖRDÜLŐ KAPUKHOZ. http://protecokapunyito.hu/ 1.

Q60A/R Vezérlőegység egy és kétmotoros szárnyaskapukhoz 230V AC Q60S/R VEZÉRLÉS GÖRDÜLŐ KAPUKHOZ. http://protecokapunyito.hu/ 1. Q60S/R VEZÉRLÉS GÖRDÜLŐ KAPUKHOZ 1. oldal A VEZÉRLŐEGYSÉG RÉSZEI A főmenü választó gomb B almenü választó gomb, valamint a menüpontok közötti léptetés C a beállított érték növelése, vagy engedélyezés SI

Részletesebben

PowerWave PW 4/8 8 zónás Riasztóközpont

PowerWave PW 4/8 8 zónás Riasztóközpont PowerWave PW 4/8 8 zónás Riasztóközpont PROGRAMOZÁSI / TELEPÍTŐI KÉZIKÖNYV, Verzió 8.71 TARTALOM Kapcsolási rajz...4 Bemenetek...5 Kimenetek...6 Telefon interfész...7 A riasztó kezelői...7 Memória olvasása...8

Részletesebben

REMOTE DISPLAY modul.

REMOTE DISPLAY modul. UPS technika. Villamos hálózatok zavaranalízis vizsgálata. Termikus mérések. Mérésszolgáltatás. 1 REMOTE DISPLAY modul. Az UPS belső mérési adat, valamint esemény információ a "külvilág" számára is hozzáférhető.

Részletesebben

Vezérlés garázs- és kertkapumotorokhoz FX 24

Vezérlés garázs- és kertkapumotorokhoz FX 24 Vezérlés garázs- és kertkapumotorokhoz FX 24 FX 24 vezérlés programozása Általános bemutatás Ez a termék, amennyiben az alábbi útmutatók és a beszerelési előírások alapján szerelik, megfelel az EN 13241-1

Részletesebben

Használati útmutató. Figyelem. Egészsége megőrzése érdekében a gépen való edzés megkezdése előtt kérje orvosa tanácsát.

Használati útmutató. Figyelem. Egészsége megőrzése érdekében a gépen való edzés megkezdése előtt kérje orvosa tanácsát. Használati útmutató Figyelem Egészsége megőrzése érdekében a gépen való edzés megkezdése előtt kérje orvosa tanácsát. Ha szédülést, émelygést észlel, azonnal hagyja abba a gépen való edzést. A gép helytelen

Részletesebben

8.1 Az UPS bekapcsolása... 18 A bekapcsolás sorrendje... 18 Akkumulátorról indítás... 18

8.1 Az UPS bekapcsolása... 18 A bekapcsolás sorrendje... 18 Akkumulátorról indítás... 18 7.5 kva - 15 kva szünetmentes tápegység (UPS) Felhasználói és telepítési útmutató Tartalom 1. Bevezetés... 3 2. A rendszer leírása... 3 2.1 Általános leírás... 3 2.2 A rendszer felépítése... 5 Az UPS rendszer

Részletesebben

Plena VAS configuration

Plena VAS configuration Plena VAS configuration Configuration Software hu Software manual Plena VAS configuration Tartalomjegyzék hu 3 Tartalomjegyzék 1 A kézikönyvről 5 1.1 Az útmutató célja 5 1.2 Digitális dokumentum 5 1.3

Részletesebben

SATEL. CA-64 RIASZTÓKÖZPONT (1.04.02-es szoftver verzió) Telepítési útmutató

SATEL. CA-64 RIASZTÓKÖZPONT (1.04.02-es szoftver verzió) Telepítési útmutató SATEL CA-64 RIASZTÓKÖZPONT (1.04.02-es szoftver verzió) Telepítési útmutató SATEL CA-64 Telepítési útmutató 2 TARTALOMJEGYZÉK A TERMÉK BEMUTATÁSA...3 A RIASZTÓKÖZPONT ÁLTALÁNOS TULAJDONSÁGAI...3 A RENDSZER

Részletesebben

Blast Chiller Controller - Gyors hűtő vezérlés

Blast Chiller Controller - Gyors hűtő vezérlés Blast Chiller Controller - Gyors hűtő vezérlés HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1. BEVEZETÉS 7 1 1.1. Fő jellemzők 7 3 1.2. Típusok és jellemzőik 7-1.3. Alkatrészek és tartozékok 7-1.4. pco 3 kis vezérlő tábla leírása

Részletesebben

Kezelési leírás a FEC01/06 típusú programozható és távműködtethető lángeffekt vezérlő készülékhez

Kezelési leírás a FEC01/06 típusú programozható és távműködtethető lángeffekt vezérlő készülékhez Kezelési leírás a FEC01/06 típusú programozható és távműködtethető lángeffekt vezérlő készülékhez Budapest, 2006. november LFO Bt. Tartalomjegyzék 1. A lángeffekt vezérlő készülék általános tulajdonságai,

Részletesebben

Gitárerősítő. Használati utasítás

Gitárerősítő. Használati utasítás Gitárerősítő Használati utasítás Óvintézkedések Olvassa el figyelmesen az utasításokat! Tartsa be ezeket az utasításokat! Vegyen figyelembe minden figyelmeztetést! Kövessen minden utasítást! Ne használja

Részletesebben

DVR-812 VEZETÉK NÉLKÜLI DVR HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DVR-812 VEZETÉK NÉLKÜLI DVR HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DVR-812 VEZETÉK NÉLKÜLI DVR HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOM Használati feltételek. 3 Általános jellemzők 3 Tartozékok. 3 Kezelőgombok és jelölések 4 Megfigyelői üzemmód 5 Lejátszás üzemmód. 6 Technikai paraméterek.

Részletesebben

Gi.Bi.Di. gyártmányú F4 Plus típusú egyfázisú két motorhoz alkalmazható mikroprocesszoros vezérlés, - beépített rádiófrekvenciás vevővel.

Gi.Bi.Di. gyártmányú F4 Plus típusú egyfázisú két motorhoz alkalmazható mikroprocesszoros vezérlés, - beépített rádiófrekvenciás vevővel. 1 Gi.Bi.Di. gyártmányú F4 Plus típusú egyfázisú két motorhoz alkalmazható mikroprocesszoros vezérlés, - beépített rádiófrekvenciás vevővel. ÁLTALÁNOS ÓVINTÉZKEDÉSEK Ezen óvintézkedések a termék szerves

Részletesebben

BRAIN vezérlés oldal: 1 összes: 8

BRAIN vezérlés oldal: 1 összes: 8 BRAIN vezérlés oldal: 1 összes: 8 VEZÉRLÉS BRAIN vezérlés oldal: 2 összes: 8 BRAIN vezérlés oldal: 3 összes: 8 BRAIN vezérlés bemeneti és kimeneti funkciói Kapcsok Funkció Leírás 1-2-3 Táp Bemenet 230Vac

Részletesebben

ZL170 N. Egymotoros vezérlés 24V-os motorokhoz. Általános leírás

ZL170 N. Egymotoros vezérlés 24V-os motorokhoz. Általános leírás 1106 Budapest Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66 Fax: 262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.hu magyarországi képviselet ZL170 N Egymotoros vezérlés 24V-os motorokhoz Általános leírás - A vezérlés 24V-os

Részletesebben

Szerelési és kezelési útmutató

Szerelési és kezelési útmutató Szerelési és kezelési útmutató Beszerelést végző cég: Beépítés dátuma: Telefon: KE KELIT Kunststoffwerk GmbH Tel: +36 27 542 399 H-2120 Dunakeszi www.kekelit.hu Székesdűlő-Házgyár 0126/2 hrsz. TARTALOM

Részletesebben

KÖRNYEZETVÉDELMI TUDNIVALÓK

KÖRNYEZETVÉDELMI TUDNIVALÓK KÖRNYEZETVÉDELMI TUDNIVALÓK A termék a kiselejtezésekor nem kezelhető háztartási hulladékként, leadása az elektromos és elektronikai hulladékok újrahasznosítására kijelölt gyűjtőhelyeken történik. Ezt

Részletesebben

Gitárerősítő. Használati utasítás

Gitárerősítő. Használati utasítás Gitárerősítő Használati utasítás Óvintézkedések Olvassa el figyelmesen az utasításokat! Tartsa be ezeket az utasításokat! Vegyen figyelembe minden figyelmeztetést! Kövessen minden utasítást! Ne használja

Részletesebben

SMART - RESET Ponyvás automata gyorsajtó

SMART - RESET Ponyvás automata gyorsajtó SMART - RESET Ponyvás automata gyorsajtó Szerelési és karbantartási utasítása Verzió: 2009-10-01 Fordította: Dvorák László Dátum: 2007 október - 2-1. TECHNIKAI JELLEMZŐK Opciós tételek az alap összeállításhoz

Részletesebben

Indulás után a kontroller jelszót kér, a gyári adminisztrátori jelszó: 9999

Indulás után a kontroller jelszót kér, a gyári adminisztrátori jelszó: 9999 A CON3 kontroller használata: Indulás után a kontroller jelszót kér, a gyári adminisztrátori jelszó: 9999 A CON3 as kontroller alkalmas a Techson prémium kategóriás rögzítők és a Typhoon speed dome kamerák

Részletesebben

KIT-KMB Csuklókaros kapumozgató szett. Üzembe helyezési kézikönyv

KIT-KMB Csuklókaros kapumozgató szett. Üzembe helyezési kézikönyv KMB csuklókaros szett 1. oldal KIT-KMB Csuklókaros kapumozgató szett Üzembe helyezési kézikönyv KMB csuklókaros szett 2. oldal Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott, Beninca terméket választotta. A

Részletesebben

Használati utasítás. Kalibra 59 Bt. RISHMulti 18s digitális multiméterekhez

Használati utasítás. Kalibra 59 Bt. RISHMulti 18s digitális multiméterekhez Használati utasítás RISHMulti 18s digitális multiméterekhez 1 A készülék részei: ( 1 ) Folyadékkristály kijelző ( 2 ) Ki / Be kapcsoló gomb ( 3 ) Data Hold és Min/Max adattárolás választó gomb ( 4 ) Automata

Részletesebben

Kanadai DOC közlemény... 2. Fontos biztonsági utasítások... 3. 1. fejezet Üzembehelyezés... 4. A monitor kicsomagolása... 4

Kanadai DOC közlemény... 2. Fontos biztonsági utasítások... 3. 1. fejezet Üzembehelyezés... 4. A monitor kicsomagolása... 4 Tartalom Elõszó... 2 FCC közlemény... 2 Kanadai DOC közlemény... 2 Fontos biztonsági utasítások... 3 1. fejezet Üzembehelyezés... 4 A monitor kicsomagolása... 4 Az LCD monitor és a talp összeillesztése...

Részletesebben

ASTRASUN HIBRID SZIGETÜZEMŰ INVERTEREK ÉS TÖLTÉSVEZÉRLŐK

ASTRASUN HIBRID SZIGETÜZEMŰ INVERTEREK ÉS TÖLTÉSVEZÉRLŐK Szerelési és üzemeltetési utasítás ASPI _._K HIBRID INVERTERHEZ 1. BEVEZETÉS Jelen leírás tartalmazza, az összes telepítéshez és üzemeltetéshez szükséges információt. Kérjük, hogy figyelmesen olvassa el

Részletesebben

Condor 242 dc hordozható halradar használati útmutató

Condor 242 dc hordozható halradar használati útmutató Condor 242 dc hordozható halradar használati útmutató Bevezető: Köszönjük, hogy a Condor Marine halradarját választotta. Ezt a csúcsminőségű halradart, mind a profi, mind az amatőr horgászok egyaránt problémamentesen

Részletesebben

MAXSYS. PC6010v2.1 Kezelői Kézikönyv 2

MAXSYS. PC6010v2.1 Kezelői Kézikönyv 2 PC6010v2.1 Kezelői Kézikönyv 2 FIGYELMEZTETÉS: Ez a kézikönyv információkat tartalmaz a készülék használatával és működésével kapcsolatos megkötésekről. Ezen információk a gyár garancia vállalásával kapcsolatosak,

Részletesebben

MEGALINE. Felhasználói kézikönyv. www.ush.hu

MEGALINE. Felhasználói kézikönyv. www.ush.hu Felhasználói kézikönyv www.ush.hu CE MEGFELELŐSÉGI NYILATKOZAT Alkalmazott direktívák: 73/23/EEC; 89/336/EEC valamint 92/31/EEC, 93/68/EEC A készülék a következő szabványoknak felel meg: EN 50091-1-1,

Részletesebben

Q37A Vezérlés 1 vagy 2 szárnyú kapukhoz

Q37A Vezérlés 1 vagy 2 szárnyú kapukhoz Q37A Vezérlés 1 vagy 2 szárnyú kapukhoz Hordozható programozó egység = LCD ÖSSZETEVOK A A GOMB = BELÉPÉS A FOMENÜBE B B GOMB = BELÉPÉS AZ ALMENÜBE C C GOMB = NYUGTÁZÁS (IGEN) / NÖVELÉS D D GOMB = TAGADÁS

Részletesebben

Wilo-Control SC-Fire Diesel

Wilo-Control SC-Fire Diesel Pioneering for You Wilo-Control SC-Fire Diesel hu Beépítési és üzemeltetési utasítás 2 539 955-Ed.01 / 2014-03-Wilo 1. ábra: 2 ** SPRINKLER PUMP MOTOR SUPPLY. NOT TO BE SWICHED OFF IN THE EVENT OF FIRE

Részletesebben

MetaSat Programozó Használati útmutató

MetaSat Programozó Használati útmutató MetaSat Programozó Használati útmutató Gördítés felfelé Többfunkciós gombok Gördítés lefelé Belépés a menübe, funkciók nyugtázása, adattárolás 1 1. fejezet A BERENDEZÉS ELŐZETES ELLENŐRZÉSE A telepítés

Részletesebben

UPS technika. Villamos hálózatok zavaranalizis vizsgálata. Mérésszolgáltatás. 1

UPS technika. Villamos hálózatok zavaranalizis vizsgálata. Mérésszolgáltatás. 1 UPS technika. Villamos hálózatok zavaranalizis vizsgálata. Mérésszolgáltatás. 1 ENTERPRICE UPS kezelői útmutató. Az angol gyári dokumentáció sajátos "fordítása". Ver.: 1.0 Utolsó módosítás : 2005.04.17.

Részletesebben

Sintony SAK 41. Kezelési utasíitás 8AA10865 - D0-20/10/99 - UK -

Sintony SAK 41. Kezelési utasíitás 8AA10865 - D0-20/10/99 - UK - Sintony SAK 41 Kezelési utasíitás 8AA10865- D0-20/10/99 - UK - 1 Mûszaki kifejezések Riasztás Kikapcsolt Hiba : Valamely érzékelõ jelzése (aktív állapota), amely valamilyen jelzést vált ki (hangjelzés,

Részletesebben

FAAC 531 EM. Az 531 EM automata mozgató belső használatra és garázskapuk működtetésére lett tervezve és gyártva. Minden másfajta használat helytelen.

FAAC 531 EM. Az 531 EM automata mozgató belső használatra és garázskapuk működtetésére lett tervezve és gyártva. Minden másfajta használat helytelen. FAAC 531 EM Az 531 EM automata garázsmotor szekcionált vagy billenő kapuk mozgatására használandó. A készülék egy egybeéptített elektromechanikus motorból, vezérlőegységből és egy lámpából áll, ami a plafonra

Részletesebben

73R típusú vezérlő panel 24 V= egymotoros automatikákhoz, 433,92 MHz es beépített, négyfunkciós rádióval. Szerelési útmutató

73R típusú vezérlő panel 24 V= egymotoros automatikákhoz, 433,92 MHz es beépített, négyfunkciós rádióval. Szerelési útmutató 73R típusú vezérlő panel 24 V= egymotoros automatikákhoz, 433,92 MHz es beépített, négyfunkciós rádióval Szerelési útmutató - 2 - - 3 - ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI ÓVINTÉZKEDÉSEK Ez a szerelési utasítás csak

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ EKB-500. Univerzális kezelıegység. Budapest 2006. 08. 04.

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ EKB-500. Univerzális kezelıegység. Budapest 2006. 08. 04. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ EKB-500 Univerzális kezelıegység Budapest 2006. 08. 04. BEVEZETÉS Univerzális kezelıegység Everfocus speed-dome kamerák és digitális rögzítık vezérlésére. Ergonómikus kezelı 3 állású

Részletesebben

Q52 vezérlo elektronika

Q52 vezérlo elektronika Q52 1. oldal, összesen: 1 Q52 vezérlo elektronika Üzembe helyezési és használati kézikönyv A leírás fontossági és bonyolultsági sorrendben tartalmazza a készülékre vonatkozó elméleti és gyakorlati ismereteket.

Részletesebben

UNIK2E TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 12/24 VDC KÉTMOTOROS VEZÉRLÉS SZÁRNYASKAPUKHOZ. A CE jelzés összhangban van az R&TTE 99/05CE Európai Direktívával.

UNIK2E TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 12/24 VDC KÉTMOTOROS VEZÉRLÉS SZÁRNYASKAPUKHOZ. A CE jelzés összhangban van az R&TTE 99/05CE Európai Direktívával. UNIK2E TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ UNIK2E 12/24 VDC KÉTMOTOROS VEZÉRLÉS SZÁRNYASKAPUKHOZ FIGYELEM!! Telepítés elott olvassa el ezt a kézikönyvet, mely a termék szerves részét képezi. N.B. - A Prastel nem vállal

Részletesebben

BEN. BEN vezérlés 1. oldal

BEN. BEN vezérlés 1. oldal BEN vezérlés 1. oldal BEN Csuklókaros kapumozgató szett 24V-os vezérléssel Beüzemelési útmutató BEN vezérlés 2. oldal BEN vezérlés 3. oldal BEN vezérlés 4. oldal BEN vezérlés 5. oldal BEN vezérlés 6. oldal

Részletesebben

MOVER-KIT Q36S vezérléssel Felszerelési és használati utasítás Elektromechanikus motorral mozgatott tolóajtók nyitásához és záráshoz.

MOVER-KIT Q36S vezérléssel Felszerelési és használati utasítás Elektromechanikus motorral mozgatott tolóajtók nyitásához és záráshoz. KIT-MOVER5 Q36 új 1. oldal, összesen: 1 MOVER-KIT Q36S vezérléssel Felszerelési és használati utasítás Elektromechanikus motorral mozgatott tolóajtók nyitásához és záráshoz. A leírás fontossági és bonyolultsági

Részletesebben

www.eaton.eu/5e Eaton 5E 500/650/850/1100/1500/2000

www.eaton.eu/5e Eaton 5E 500/650/850/1100/1500/2000 www.eaton.eu/5e Eaton 5E 500/650/850/1100/1500/2000 Fontos biztonsági utasítás Olvassa el a készülék telepítése előtt! Személyi biztonság Az UPS saját áramforrással rendelkezik (akkumulátor). Következésképpen

Részletesebben

PD-7 digitális, kétmotoros vezérlés TARTALOMJEGYZÉK

PD-7 digitális, kétmotoros vezérlés TARTALOMJEGYZÉK PD-7 digitális, kétmotoros vezérlés TARTALOMJEGYZÉK PROGRAMOZÁS..27 A VEZÉRLÕ PANEL.....27 A NYOMÓGOMBOK, A MENÜ, AZ UP (FELFELÉ) ÉS A DOWN (LEFELÉ)FUNKCIÓI....28 SZABVÁNYOS PROGRAMOZÁS (ALAPÉRTELMEZÉS).....28

Részletesebben

2 - ELEKTROMOS BEKÖTÉSEK

2 - ELEKTROMOS BEKÖTÉSEK 4. oldal 2 - ELEKTROMOS BEKÖTÉSEK 2A A VEZETÉKEK KERESZTMETSZETE - A vezérlőegység áramellátását (a külső biztosítódobozának csatlakozókapcsán) egy legalább 3x1,5 mm 2 -es vezetékkel kell megoldani. Amennyiben

Részletesebben

Kaszkád és zónaszabályozó egység Victrix 50-hez. Paraméter beállítások és elektromos bekötések

Kaszkád és zónaszabályozó egység Victrix 50-hez. Paraméter beállítások és elektromos bekötések Kaszkád és zónaszabályozó egység Victrix 50-hez Paraméter beállítások és elektromos bekötések PARAMÉTER MEGNEVEZÉS Hidraulikai beállítások GYÁRI BEÁLLÍTÁS BEÁLLÍTÁSI TARTOMÁNY/PARAMÉTEREK Hidraulikai séma

Részletesebben

H-2040 Budaörs, Komáromi u. 22. Pf. 296. Telefon: +36 23 365280, Fax: +36 23 365087

H-2040 Budaörs, Komáromi u. 22. Pf. 296. Telefon: +36 23 365280, Fax: +36 23 365087 MŰSZER AUTOMATIKA KFT H-2040 Budaörs, Komáromi u 22 Pf 296 Telefon: +36 23 365280, Fax: +36 23 365087 Telephely: H-2030 Érd, Alsó u10 Pf56Telefon: +36 23 365152 Fax: +36 23 365837 wwwmuszerautomatikahu

Részletesebben

KING GATES ROLLS 650 ÉS 1200 PROGRAMOZÁS FIGYELMEZTETÉSEK

KING GATES ROLLS 650 ÉS 1200 PROGRAMOZÁS FIGYELMEZTETÉSEK KING GATES ROLLS 650 ÉS 1200 PROGRAMOZÁS FIGYELMEZTETÉSEK A termék felszerelése előtt győződjön meg arról, hogy a törvénynek és a rendszabályoknak megfelelően, betartják a biztonsági előírásokat. Használjon

Részletesebben

I. A VEZÉRLŐ AUTOMATIKA HELYÉNEK KIVÁLASZTÁSA

I. A VEZÉRLŐ AUTOMATIKA HELYÉNEK KIVÁLASZTÁSA Az ESP modulos vezérlő automatika ideális házi kertek és kisebb méretű közterületek öntözőrendszerének vezérlésre. Kültéren és beltéren egyaránt felszerelhető. Az alapegység bővítő modulok nélkül négy

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv CITROCASA Fantastic M/AS Art.No.: 60.000 Version 01 CITROCASA Fantastic M/SB Art.No.: 60.500 Version 01 Felhasználói Kézikönyv Verziószám: 08.04.11 Alkatrészrendelésnél kérjük mindenképpen közölje az adott

Részletesebben

PQRM5100 31 Ux Ix xx xx (PS) Háromfázisú multifunkciós teljesítmény távadó. Kezelési útmutató

PQRM5100 31 Ux Ix xx xx (PS) Háromfázisú multifunkciós teljesítmény távadó. Kezelési útmutató Háromfázisú multifunkciós teljesítmény távadó Kezelési útmutató Tartalomjegyzék 1. Kezelési útmutató...5 1.1. Rendeltetése... 5 1.2. Célcsoport... 5 1.3. Az alkalmazott szimbólumok... 5 2. Biztonsági útmutató...6

Részletesebben

ICS-R4201_R8401_R16801 HDSDI DVR Felhasználói kézikönyv ver 1.0

ICS-R4201_R8401_R16801 HDSDI DVR Felhasználói kézikönyv ver 1.0 ICS-R4201_R8401_R16801 HDSDI DVR Felhasználói kézikönyv ver 1.0 1 Tartalom 1 A termék bemutatása... 3 1.1 Előlap és hátlap... 3 1.2 Távirányító... 7 1.3 Bejelentkezés... 8 1.4 Élőkép... 9 2 Keresés menüpont...

Részletesebben

ASZTALI DIGITÁLIS MULTIMÉTER TÍPUS: VC 8145 KEZELŐI KÉZIKÖNYV

ASZTALI DIGITÁLIS MULTIMÉTER TÍPUS: VC 8145 KEZELŐI KÉZIKÖNYV ASZTALI DIGITÁLIS MULTIMÉTER TÍPUS: VC 8145 KEZELŐI KÉZIKÖNYV A leírásban szereplő készülék egy precíziós mérőműszer. Tönkremenetelének megelőzése érdekében kérjük, olvassa el figyelmesen a kezelői kézikönyvet

Részletesebben

Mielıtt használná termékünket 702008035. Az eltérı környezeti körülmény elektromos áramütést, tüzet, hibás mőködést vagy. okozhat.

Mielıtt használná termékünket 702008035. Az eltérı környezeti körülmény elektromos áramütést, tüzet, hibás mőködést vagy. okozhat. . Adatlap G rogrammable ogic Controller GOFA-GM Sorozat GM-DR20/0/0/0A Mielıtt használná termékünket 02000 Olvassa el ezt az adatlapot figyelmesen különösen ügyelve a kezelésre, beépítésre, beszerelésre

Részletesebben

Thomson ROC 4507 univerzális távvezérlő

Thomson ROC 4507 univerzális távvezérlő 00131412 Thomson ROC 4507 univerzális távvezérlő Használati útmutató Köszönjük, hogy megvásárolta ezt az új univerzális távvezérlőt, amely LCD kijelzővel működik és többcélú felhasználásra alkalmas. Ez

Részletesebben

STAGNOLI PROFESSIONAL VEZÉRLÉS

STAGNOLI PROFESSIONAL VEZÉRLÉS STAGNOLI PROFESSIONAL VEZÉRLÉS A VEZÉRLŐEGYSÉG TETEJE Akkumulátor töltő kapcsolat kivezetés. 24 V motor kivezetés. Kiegészítő külső áramforrás kimenet. Villogó kimenet (15 W max., 12 V AC) ; a villogást

Részletesebben

AM2000 2 CÍMZŐHURKOS INTELLIGENS TŰZJELZŐ KÖZPONT KEZELÉSI KÉZIKÖNYV. 1116 BUDAPEST Hauszmann A. u. 9-11. Honlap: www.promatt.hu. Tel.

AM2000 2 CÍMZŐHURKOS INTELLIGENS TŰZJELZŐ KÖZPONT KEZELÉSI KÉZIKÖNYV. 1116 BUDAPEST Hauszmann A. u. 9-11. Honlap: www.promatt.hu. Tel. AM2000 2 CÍMZŐHURKOS INTELLIGENS TŰZJELZŐ KÖZPONT KEZELÉSI KÉZIKÖNYV 1116 BUDAPEST Hauszmann A. u. 9-11. Honlap: www.promatt.hu Tel. : Fax : Drót : (36-1)-205-2385, 205-2386, 205-3151 (36-1)-205-2387 info@promatt.hu

Részletesebben

Bemutatás. Elrendezés. Leírás. Műszaki adatok. Funkciók

Bemutatás. Elrendezés. Leírás. Műszaki adatok. Funkciók Bemutatás Leírás A legújabb fejlesztésű STIM DSCR univerzális vevőegység a DSC egyirányú vezeték nélküli eszközeinek a jelzéseit fogadja és azokat 5 darab szabadon konfigurálható relével bármilyen központra

Részletesebben

MS-LT-01 Adatbeviteli Terminál Üzemeltetési Kézikönyv

MS-LT-01 Adatbeviteli Terminál Üzemeltetési Kézikönyv MS-LT-01 Adatbeviteli Terminál 6800 Hódmezővásárhely Jókai u.30. Tel.: 62 / 246-657 Fax: 62 / 249-765 METRISoft KFT MS-LT-01 Adatbeviteli Terminál 9/2 Tartalomjegyzék: 1. BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK, JAVÍTÁS...3

Részletesebben

FP2110 UJJLENYOMT-OLVSÓ Kezelői és szerelői útmutató Ez az ujjlenyomat-olvasó egység a legmodernebb technológiára épülő, nagy felbontású ujjlenyomat szenzort használ, melynek köszönhetően kiváló tulajdonságokkal

Részletesebben

SATEL CA10. LCD billentyuzettel. Felhasználói és üzembe helyezési kézikönyv

SATEL CA10. LCD billentyuzettel. Felhasználói és üzembe helyezési kézikönyv SATEL CA10 LCD billentyuzettel Felhasználói és üzembe helyezési kézikönyv A leírás fontossági és bonyolultsági sorrendben tartalmazza a készülékre vonatkozó elméleti és gyakorlati ismereteket. A gyakorlati

Részletesebben

6 720 616 001-01.1TD IGM. hr Upute za instalaciju 2 hu Szerelési útmutató 31 uk Посібник з експлуатації 61 6 720 641 138 (2009/07)

6 720 616 001-01.1TD IGM. hr Upute za instalaciju 2 hu Szerelési útmutató 31 uk Посібник з експлуатації 61 6 720 641 138 (2009/07) 6 720 616 001-01.1TD IGM hr Upute za instalaciju 2 hu Szerelési útmutató 31 uk Посібник з експлуатації 61 hu Tartalomjegyzék 31 Tartalomjegyzék 1 iztonsági tudnivalók és a szimbólumok magyarázata...........

Részletesebben

AVC721. Digitális videorecorder. Felhasználói kézikönyv

AVC721. Digitális videorecorder. Felhasználói kézikönyv AVC721 1. oldal, összesen: 37 v1.1 AVC721 Digitális videorecorder Felhasználói kézikönyv A leírás fontossági és bonyolultsági sorrendben tartalmazza a készülékre vonatkozó elméleti és gyakorlati ismereteket.

Részletesebben

2,3 kw kimeneti teljesítmény csatornánként DMX 512 vezérlés DMX címzés csatornánként (Patch) Csatornák kézi beállítása ON/OFF

2,3 kw kimeneti teljesítmény csatornánként DMX 512 vezérlés DMX címzés csatornánként (Patch) Csatornák kézi beállítása ON/OFF 2,3 kw kimeneti teljesítmény csatornánként DMX 512 vezérlés DMX címzés csatornánként (Patch) Csatornák kézi beállítása ON/OFF Harting vagy csapfedeles kimenet 2U rack méret Leírás Az egy teljesen digitális

Részletesebben

E1 - E1A E1BOX vezérlő panel 230 V~ egymotoros automatikákhoz, beépített rádióval

E1 - E1A E1BOX vezérlő panel 230 V~ egymotoros automatikákhoz, beépített rádióval E1 - E1A E1BOX vezérlő panel 230 V~ egymotoros automatikákhoz, beépített rádióval Szerelési útmutató Verzió: 09/2013 Dátum: 2013 szeptember Készítette: Kovács Attila -2- -3- - 4 - ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI

Részletesebben

UPS Műszaki Adatlap S-5300X 30 40 kva

UPS Műszaki Adatlap S-5300X 30 40 kva UPS Műszaki Adatlap S-5300X 30 40 kva Statron AG Industrie Nord CH-5506 Maegenwil http//www.statron.com Rev. Description Date Issued Checked Approved Page / of 0 Emission 09-05-11 M.Huser M.Eigenmann M.Dreier

Részletesebben

KIT-ASTER1 és KIT-ASTER2

KIT-ASTER1 és KIT-ASTER2 KIT-ASTER-Q36 új 1. oldal, összesen: 24 KIT-ASTER1 és KIT-ASTER2 Q36A vezérléssel Felszerelési és használati utasítás A leírás fontossági és bonyolultsági sorrendben tartalmazza a készülékre vonatkozó

Részletesebben

prolan rcm Felhasználói kézikönyv

prolan rcm Felhasználói kézikönyv prolan rcm Felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék A készülékről általában................... 4 Felépítés, tartozékok.....................5 Menürendszer.........................6 Hosszúhullámú rádió adó-vevő..............8

Részletesebben

Telepítési és Üzemeltetési kézikönyv

Telepítési és Üzemeltetési kézikönyv H A M B U R G Telepítési és Üzemeltetési kézikönyv Hő- és füstelvezető kompakt központok Típusok: EL 24a/1 /2 /3 Tel.: +36 (1) 226 1616 Fax: +36 (1) 226 1303 info@assaabloy.hu www.assaabloy.hu Tartalomjegyzék

Részletesebben

Elektromos fűtők vezérlőegységei Kezelési és karbantartási útmutató

Elektromos fűtők vezérlőegységei Kezelési és karbantartási útmutató Elektromos fűtők vezérlőegységei Kezelési és karbantartási útmutató DTR-HE-ver. 3.4 (12.2012) A vezérlőszekrény az IEC/EN 60439-1 + AC Standard Kisfeszültségű elosztók és vezérlőberendezések szabvány követelményeinek

Részletesebben

FAAC/740&741_24V. 1.oldal

FAAC/740&741_24V. 1.oldal FAAC/740&741_24V 1.oldal FONTOS FIGYELMEZTETÉSEK A TELEPÍTÉSHEZ Általános biztonsági szabályok 2.oldal 1) Figyelem! A személyi biztonság érdekében nagyon fontos az alábbi utasítások elolvasása és követése.

Részletesebben

4 A PRO-DIALOG PLUS SZABÁLYOZÁS BEÁLLÍTÁSA

4 A PRO-DIALOG PLUS SZABÁLYOZÁS BEÁLLÍTÁSA 4 A PRO-DIALOG PLUS SZABÁLYOZÁS BEÁLLÍTÁSA 4.1 A felhasználói interfész általános jellemzői ÁTTEKINTŐ INTERFÉSZ ÁTTEKINTŐ INTERFÉSZ MENÜ BLOKK KÉTKÖRÖS FOLYADÉKHŰTŐ INTERFÉSZ MENÜ BLOKK HŐSZIVATTYÚ INTERFÉSZ

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Gyártó: ITALTECNICA s.r.l. V. le Europa 31, 35020 Tribano (PD) http://www.italtecnica.com

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Gyártó: ITALTECNICA s.r.l. V. le Europa 31, 35020 Tribano (PD) http://www.italtecnica.com HASZNÁLATI UTASÍTÁS Gyártó: ITALTECNICA s.r.l. V. le Europa 31, 35020 Tribano (PD) http://www.italtecnica.com Importálja és forgalmazza: HIDROSZER 6120 Kiskunmajsa, Fecske u. 3. Tel: 40/860-600, 77/481-441,

Részletesebben

Condor 242 dc és Condor 245 df halradar használati útmutató

Condor 242 dc és Condor 245 df halradar használati útmutató Condor 242 dc és Condor 245 df halradar használati útmutató Bevezető: Köszönjük, hogy a Condor Marine halradarját választotta. Ezt a csúcsminőségű halradart, mind a profi, mind az amatőr horgászok egyaránt

Részletesebben

CellCom FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

CellCom FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV CellCom FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 2 www.lenyo.hu Kedves Lenyo CellCom Tulajdonos! Köszönjük, hogy a Hippocampus-BRT Kft. által fejlesztett és gyártott készüléket választotta. A Hippocampus-BRT Kft. több évtizedes

Részletesebben

MGE TM Galaxy TM 7000 160-500 kva

MGE TM Galaxy TM 7000 160-500 kva MGE TM Galaxy TM 7000 160-500 kva Használati utasítás Önálló szünetmentes tápegység ntegrált párhuzamos szünetmentes tápegység Párhuzamos szünetmentes tápegység statikus kapcsolószekrénnyel Frekvenciakonverterek

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Kérjük, olvasse el ezt az útmutatót mielőtt használatba venné a készüléket, valamint

Tartalomjegyzék. Kérjük, olvasse el ezt az útmutatót mielőtt használatba venné a készüléket, valamint Cute Kezelési Útmutató 一 Tartalomjegyzék 1. Figyelmeztetések 2. A készülék bemutatása 1) Tulajdonságok 2) Műszaki jellemzők 3) Gombok ismertetése 4) Csatlakozók ismertetése 5) Távirányító ismertetése 3.

Részletesebben