MASTERYS BC 010kVA 3/1F SINGLE UPS

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MASTERYS BC 010kVA 3/1F SINGLE UPS"

Átírás

1 UPS technika. Villamos hálózatok zavaranalízis vizsgálata. Termovíziós és egyéb mérésszolgáltatás. 1 MASTERYS BC 010kVA 3/1F SINGLE UPS Kezelési útmutató. UPS bekapcsolás. INVERTER Szerviz Kft. Verzió.: 1.0, Készült : július hó, Utolsó módosítás : Készült a szegedi SZTE-AOK Gyermekgyógyászati Klinika MS Labor számára.

2 UPS technika. Villamos hálózatok zavaranalízis vizsgálata. Termovíziós és egyéb mérésszolgáltatás. 2 Kapcsolások a MASTERYS BC típusú UPS-ben. Általában véve az UPS-sen végezhető kapcsolások hatását a FOGYASZTÓ szempontjából vizsgáljuk, azaz azt nézzük, hogy mi történik a FOGYASZTÓ energiaellátásával a kapcsolási esemény eredményeként? Két lehetőség közül választhatunk. A. Az első esetben, pl. egy kikapcsolás eredményeként, lekapcsoljuk a feszültséget a FOGYASZ- TÓ-ról, megszakítva annak további működési lehetőségét. Ezt az utat akkor választjuk, ha az UPS kikapcsolását megelőzően, a táplált FOGYASZTÓ-k mindegyikét, a saját KI-BE kapcsolójuk használatával, működésükben leállítottuk. Ekkor az UPS OUTPUT feszültség eltünése nem okoz FOGYASZTÓ működési zavart, hiszen azok már nem működnek. B. A második esetben az a szempont, hogy a FOGYASZTÓ energiaellátása mindvégig, az UPSsen végzett kezelői beavatkozás(ok) alatt is, fennmaradjon. Ezt a kapcsolási eseményt nevezzük szünetmentes beavatkozásnak, lévén, hogy eredményeként a FOGYASZTÓ energiaellátása szünetmentes, azaz folyamatos módon fennáll. Általában az UPS-sen történő kapcsolások nagy számánál ez utóbbi követelménynek kell megfelelnünk. A továbbiakban mindkét kapcsolási módot tárgyaljuk az UPS BE-, illetve KI-kapcsolási folyamatát vizsgálva. A. UPS BE-kapcsolás. Az UPS kezelését megelőzően minden, a későbbiekben az UPS által táplált FOGYASZTÓ KIKAPCSOLT állapotban van. A FOGYASZTÓ-t az UPS elindítását követően, egyenként fogjuk bekapcsolni. Az UPS kezelés lépései a következők legyenek : 1. Kapcsold BE a BATTERY (ka)t. A készülékben két helyen található BATTERY biztosítási pont. 1.a Az F17A - F17B - F17C k kezelése. Az UPS 3db párhuzamosan kapcsolt TELEP-et használ, melyek mindegyike tartalmaz biztosítási pontot. Az egyes TELEP-ek betéteit hordozó aljzatok az UPS hátoldalán találhatók. Ezeket a betéteket az UPS NORMÁL üzeme során nem kezeljük, azaz BE-kapcsolt helyzetben kell legyenek. A betétekhez való hozzáférést segítendő, az UPS körül egy kb. 1/2m széles szabad területet kell hagyni. További segítséget jelenthet, hogy az UPS előrehátra irányokban kerekeken gördíthető. F17A Az első TELEP i. ( F17A ) F17B A második TELEP i. ( F17B ) F17C A harmadik TELEP i. ( F17C )

3 UPS technika. Villamos hálózatok zavaranalízis vizsgálata. Termovíziós és egyéb mérésszolgáltatás. 3 1.b Az F17 kezelése. A már párhuzamosan fogott TELEP-eknek van egy közös biztosítási pontja is az F17 F17 pozíció jelű elem révén, ami az UPS front oldalán található. Hozzáféréséhez a felső műanyag burkolatot ki kell fordítani, enyhén magunk felé húzva azt. 2. Az UPS mögötti falra szerelt un. Külső BYPASS szekrényben kapcsold be az INPUT_ MAINS kat. INPUT_MAINS Ezt követően az UPS működése, a ventilátorok zaján keresztül, hallhatóvá válik. Néhány másodperc eltelte után az UPS DISPLAY-én az alábbi led állapot jelzések láthatók. Ezt követően léphetünk tovább a kezelésben.

4 UPS technika. Villamos hálózatok zavaranalízis vizsgálata. Termovíziós és egyéb mérésszolgáltatás Az UPS DISPLAY-én válaszd ki a 3.COMMANDS ( utasítások ) submenűt. Módja a következő : A DISPLAY-én látható információ ciklikusan és automatikusan változik, hat tartalmat cserélgetve. Az LCD képernyő jobb alsó sarkában legyen jelen az ENTER nyomógomb szimbóluma. Itt nincs. "ENTER" szimbólum 3.a Ha ezt látod, akkor nyomd meg az ENTER feliratú gombot, amivel a FŐMENŰ-be lépsz. A megjelenő képernyő tartalom a következő lesz : 3.b A LE nyíl többszöri ( kétszeri ) megnyomásával keresd meg a 3. COMMANDS submenüt, majd az ENTER gomb megnyomásával lépj be a submenübe. A képernyőn megjelenő tartalom a következő : AZONNALI ( IMMEDIATE ) utasítások

5 UPS technika. Villamos hálózatok zavaranalízis vizsgálata. Termovíziós és egyéb mérésszolgáltatás. 5 3.c ENTER-t nyomva lép BE az AZONNALI utasítások listájába. Amit látni fogsz, az a következő képernyő tartalom : Erre van szükségünk, ezért 3.d ENTER-t nyomva lép jelöld ki a végrehajtandó utasítást. 3.e A következő lenyíló ablakban az UPS kéri, hogy erősítsd meg a szándékodat, amit az ENTER gomb ismételt megnyomásával tehetsz meg. A folyamat végeredményeként az UPS kimenetén megjelenik a FOGYASZTÓ-t tápláló feszültség, amivel kapcsolatban a következőt kell tudni : Két FOGYASZTÓ táplálási irányt különböztetünk meg, melyeket az LCD-kijelző alatti séma-ábra szemléltet. Azt, hogy melyik táplálási irány aktivizálódik a START folyamat végeredményeként, azt az UPS korábbi kikapcsolási módja határozza meg, amit a készülék a memóriájában megőriz. Amikor a bekapcsoláskor a szoftvere felbootol, akkor ezt az állapotot tekinti kiindulási alapnak. A felső az un. INVERTER-es irány. Ezt használjuk az UPS un. NORMAL üzemében. Amikor ez a táplálási irány aktív, akkor azt a következő led jelzés igazolja vissza.( Lásd az alsó ábrát.) Tételezzük fel, hogy a megjelenő DISPLAY led információ az INVERTER-es iránynak megfelelő lesz, azaz az alábbi : ( ha nem, akkor folytasd a 6.oldal közepétől. ) NORMAL UPS üzemhez ( = INVERTER-es táplálás ) tartozó led jelzés. A HULLÁM-szimbólum arra utal, hogy a kimeneten a feszültség jelen van, ha ugyanekkor a Q6 kapcsoló is ON pozíciójú.

6 UPS technika. Villamos hálózatok zavaranalízis vizsgálata. Termovíziós és egyéb mérésszolgáltatás. 6 3.f Ekkor csak egyetlen további teendő maradt, kapcsold a Q6 kapcsolót ON helyzetbe. ON OFF Q6 Az ábrában Q6 OFF helyzetben van. A kapcsoló pozíciójáról nincs led-es visszajelzés! Ezzel létrehoztad a FOGYASZTÓ un. INVERTER-es táplálását, amit a NORMAL üzemi körülménynek tekintünk. A látható DISPLAY képernyő tartalom pl. lehet a következő : Ne feledd, hogy itt ciklikus információ váltás történik az LCD képernyőn! A led-jelzések az ábra szerintiek kell legyenek. A széles alsó, un. "üzemi körülmény" jelzés is ZÖLD. Másik lehetőség : Ha az UPS korábbi kikapcsolása eredményeként a 3.e lépést követően az alábbi DISPLAY tartalom jelenik meg : akkor ez azt jelenti, hogy a FOGYASZTÓ az alsó táplálási irányról kap energiát, ami a VÁROSI HÁLÓZAT-hoz tartozik. Ezt VÉSZ táplálási iránynak tekintjük. Un. VÉSZ táplálási irány, ami a HÁLÓZAT-ot használja. A START folyamatot ekkor MANUÁLISAN kell tovább folytatnunk, aminek az lesz a célja, hogy a FOGYASZTÓ táplálási irányát az INVERTER-es, azaz a felső áramútra tereljük át, miután ezt tekintjük a NORMAL üzemállapotnak.

7 UPS technika. Villamos hálózatok zavaranalízis vizsgálata. Termovíziós és egyéb mérésszolgáltatás. 7 3.f Ahhoz, hogy a FŐMENŰ-be léphess, nyomd meg az ESC(APE) billentyűt. Eredményeként a korábban már látott 1. ALARMS submenű jelenik meg. 3.g A LE nyíl kétszeri megnyomásával keresd meg a 3. COMMANDS submenüt, majd 3.h ENTER-t nyomva lép BE az utasítások listájába. A képernyőn megjelenő tartalom a következő : AZONNALI ( IMMEDIATE ) utasítások 3.i ENTER-t nyomva lép BE az utasítások listájába.

8 UPS technika. Villamos hálózatok zavaranalízis vizsgálata. Termovíziós és egyéb mérésszolgáltatás. 8 Amit látni fogsz : 3.j A LE nyíl többszöri megnyomásával keresd meg a következő képernyő tartalmat : NORMAL MODE = INVERTER-es táplálási irány 3.k ENTER-t nyomva jelöld ki az utasítást, majd : 3.l A megjelenő újabb képernyőn erősítsd meg a szándékodat : A folyamat végeredményeként az UPS kimenetén, a FOGYASZTÓ-t tápláló áramirány az INVERTER-es lesz.

9 UPS technika. Villamos hálózatok zavaranalízis vizsgálata. Termovíziós és egyéb mérésszolgáltatás. 9 3.m Ekkor csak egyetlen további teendőd maradt, kapcsold a Q6 kapcsolót ON helyzetbe. ON OFF Q6 Az ábrában Q6 OFF helyzetben van. A kapcsoló pozíciójáról nincs led-es visszajelzés! Ezzel létrehoztad a FOGYASZTÓ un. INVERTER-es táplálását, amit a NORMAL üzemi körülménynek tekintünk.

10 UPS technika. Villamos hálózatok zavaranalízis vizsgálata. Termovíziós és egyéb mérésszolgáltatás. 10 B. UPS BE-kapcsolás. Az UPS kezelését megelőzően minden, a későbbiekben az UPS által táplált FOGYASZTÓ BEKAPCSOLT állapotban van. A FOGYASZTÓ-k folyamatos üzemét fenn kell tudnunk tartani az UPS bekapcsolási folyamata alatt is. Az UPS kezelés lépései a következők legyenek : VIGYÁZZ! Zárlat okozási lehetőség áll fenn! 1. Az UPS mögötti falra szerelt un. Külső BYPASS szekrényben ELLENŐRIZD a k pozícióit. UPS_OUTPUT MAN_BYPASS VÉSZ táplálási irány INPUT_MAINS * UPS_OUTPUT OFF ( kikapcsolt ). * MAN_BYPASS ON ( bekapcsolt ). * INPUT_MAINS OFF ( kikapcsolt ). Ebben a helyzetben a FOGYASZTÓ a VÁROSI HÁLÓZAT-ról kap táplálást a MAN_BYPASS n keresztül. Ez az un. VÉSZ táplálás esete, ami általában csak SZERVIZ célt szolgál. A következő gondolatok NAGYON FONTOSAK, ha nem tartjuk be a leírtakat, akkor ZÁRLATI áramkört hozhatunk létre az UPS és a HÁLÓZAT között, ami meghibásodáshoz is vezethet. Legyünk nagyon óvatosak és körültekintőek!!! A szünetmentes átterheléshez szükség lesz a MAN_BYPASS és az UPS_OUTPUT k, egy rövid időtartamú együttes bezárására, aminek a feltételeit előzetesen meg kell teremtenünk az UPS megfelelő üzembe állításával. Miután a MAN_BYPASS n a HÁLÓZAT R-fázisa van jelen, az UPS_OUT csak akkor zárható a MAN_BYPASS val egyidőben be, ha előzőleg biztosítjuk, hogy a bekapcsolt UPS is a HÁLÓZAT-i R-fázist adja ki a kimenetén, aminek megfelelő UPS DISPLAY információt mutatja az alábbi ábra. Eddig kell eljutnunk a bekapcsolási folyamatban ahhoz, hogy az említett két -páros, egyidőben bezárható legyen. A HÁLÓZAT-i áramútvonal van bekapcsolva.

11 UPS technika. Villamos hálózatok zavaranalízis vizsgálata. Termovíziós és egyéb mérésszolgáltatás Kapcsold BE a BATTERY (ka)t. A készülékben két helyen található BATTERY biztosítási pont. 2.a Az F17A - F17B - F17C k kezelése. Az UPS 3db párhuzamosan kapcsolt TELEP-et használ, melyek mindegyike tartalmaz biztosítási pontot. Az egyes TELEP-ek betéteit hordozó aljzatok az UPS hátoldalán találhatók. Ezeket a betéteket az UPS NORMÁL üzeme során nem kezeljük, azaz BE-kapcsolt helyzetben kell legyenek. A betétekhez való hozzáférést segítendő, az UPS körül egy kb. 1/2m széles szabad területet kell hagyni. További segítséget jelenthet, hogy az UPS előrehátra irányokban kerekeken gördíthető. F17A Az első TELEP i. ( F17A ) F17B A második TELEP i. ( F17B ) F17C A harmadik TELEP i. ( F17C ) 2.b Az F17 kezelése. A már párhuzamosan fogott TELEP-eknek van egy közös biztosítási pontja is az F17 F17 pozíció jelű elem révén, ami az UPS front oldalán található. Hozzáféréséhez a felső műanyag burkolatot ki kell fordítani, enyhén magunk felé húzva azt. 3. Az UPS mögötti falra szerelt un. Külső BYPASS szekrényben kapcsold be az INPUT_ MAINS kat. INPUT_MAINS

12 UPS technika. Villamos hálózatok zavaranalízis vizsgálata. Termovíziós és egyéb mérésszolgáltatás. 12 Ezt követően az UPS működése, a ventilátorok zaján keresztül, hallhatóvá válik. Néhány másodperc eltelte után az UPS DISPLAY-én az alábbi led állapot jelzések láthatók. Ezt követően léphetünk tovább a kezelésben. 4. Kapcsold OFF helyzetbe az UPS Q6 OUTPUT_SWITCH elemét. OFF Q6 5. Az UPS DISPLAY-én válaszd ki a 3.COMMANDS ( utasítások ) submenűt. Módja a következő : A DISPLAY-én látható információ ciklikusan és automatikusan változik, hat tartalmat cserélgetve. Az LCD képernyő jobb alsó sarkában legyen jelen az ENTER nyomógomb szimbóluma. "ENTER" szimbólum 5.a Ha ezt látod, akkor nyomd meg az ENTER feliratú gombot, amivel a FŐMENŰ-be lépsz. A megjelenő képernyő tartalom a következő lesz :

13 UPS technika. Villamos hálózatok zavaranalízis vizsgálata. Termovíziós és egyéb mérésszolgáltatás b A LE nyíl többszöri ( kétszeri ) megnyomásával keresd meg a 3. COMMANDS submenüt, majd az ENTER gomb megnyomásával lépj be a submenübe. A képernyőn megjelenő tartalom a következő : AZONNALI ( IMMEDIATE ) utasítások 5.c ENTER-t nyomva lép BE az AZONNALI ( IMMEDIATE ) utasítások listájába. Amit látni fogsz, az a következő képernyő tartalom : Erre van szükségünk, ezért 5.d ENTER-t nyomva lép jelöld ki a végrehajtandó utasítást.

14 UPS technika. Villamos hálózatok zavaranalízis vizsgálata. Termovíziós és egyéb mérésszolgáltatás e A következő lenyíló ablakban az UPS kéri, hogy erősítsd meg a szándékodat, amit az ENTER gomb ismételt megnyomásával tehetsz meg. A folyamat végeredményeként az UPS kimenetén megjelenik a FOGYASZTÓ-t tápláló feszültség, amivel kapcsolatban a következőt kell tudni : Két FOGYASZTÓ táplálási irányt különböztetünk meg, melyeket az LCD-kijelző alatti séma-ábra szemléltet. Azt, hogy melyik táplálási irány aktivizálódik a START folyamat végeredményeként, azt az UPS korábbi kikapcsolási módja határozza meg, amit a készülék a memóriájában megőriz. Amikor a bekapcsoláskor a szoftvere felbootol, akkor ezt az állapotot tekinti kiindulási alapnak. A felső az un. INVERTER-es irány. Ezt használjuk az UPS un. NORMAL üzemében. Amikor ez a táplálási irány aktív, akkor azt a következő led jelzés igazolja vissza.( Lásd az alsó ábrát.) Tételezzük fel, hogy a megjelenő DISPLAY led információ az INVERTER-es iránynak megfelelő lesz, azaz az alábbi :( ha nem, akkor a 6.f ábrának megfelelő és folytasd a 16.oldal 7.ponttól. ) NORMAL UPS üzemhez ( = INVERTER-es táplálás ) tartozó led jelzés. A HULLÁM-szimbólum arra utal, hogy a kimeneten a feszültség jelen van, ha ugyanekkor a Q6 kapcsoló is ON pozíciójú. Az ábra szerinti táplálási irány mellett, amikor az UPS INVERTER-e szolgáltatja az energiát a FO- GYASZTÓ-nak, akkor a Külső BYPASS szekrény UPS_OUTPUT és MAN_BYPASS i nem lehetnek egyidőben bekapcsolva, mert az INVERTER feszültség és a HÁLÓZAT-i feszültség, bár szinkronban vannak egymással, de két különböző feszültségforrásként kezelendő. Ezért azután előbb aktiválnunk kell az UPS DISPLAY alsó áramútvonalát, amihez a HÁLÓZAT-i táplálás tartozik. 6. Az UPS DISPLAY-én válaszd ki a 3.COMMANDS ( utasítások ) submenűt. Módja a következő : A DISPLAY-én látható információ ciklikusan és automatikusan változik, hat tartalmat cserélgetve. Az LCD képernyő jobb alsó sarkában legyen jelen az ENTER nyomógomb szimbóluma. "ENTER" szimbólum

15 UPS technika. Villamos hálózatok zavaranalízis vizsgálata. Termovíziós és egyéb mérésszolgáltatás a Ha ezt látod, akkor nyomd meg az ENTER feliratú gombot, amivel a FŐMENŰ-be lépsz. A megjelenő képernyő tartalom a következő lesz : 6.b A LE nyíl többszöri ( kétszeri ) megnyomásával keresd meg a 3. COMMANDS submenüt, majd az ENTER gomb megnyomásával lépj be a submenübe. A képernyőn megjelenő tartalom a következő : AZONNALI ( IMMEDIATE ) utasítások 6.c ENTER-t nyomva lép BE az AZONNALI ( IMMEDIATE ) utasítások listájába.

16 UPS technika. Villamos hálózatok zavaranalízis vizsgálata. Termovíziós és egyéb mérésszolgáltatás. 16 Amit látni fogsz, az a következő képernyő tartalom : 6.d A LE nyíl többszöri megnyomásával keresd meg a HIGH EFF.MODE utasítást 6.e és ENTER nyomással jelöld azt ki. 6.f A következő lenyíló ablakban az UPS kéri, hogy erősítsd meg a szándékodat, amit az ENTER gomb ismételt megnyomásával tehetsz meg. 7. Kapcsold ON helyzetbe az UPS Q6 OUTPUT_SWITCH elemét. A folyamat végeredményeként az UPS kimenetén megjelenik a HÁLÓZAT-i feszültség, amit a séma-ábra led-jelzésein tudsz igazolni a magad számára. ON Q6

17 UPS technika. Villamos hálózatok zavaranalízis vizsgálata. Termovíziós és egyéb mérésszolgáltatás Kapcsold BE az UPS_OUTPUT t a Külső BYPASS szekrényben. UPS_OUTPUT MAN_BYPASS VÉSZ táplálási irány INPUT_MAINS 9. Kapcsold KI a MAN_BYPASS t a Külső BYPASS szekrényben. UPS_OUTPUT MAN_BYPASS VÉSZ táplálási irány INPUT_MAINS 10. Az UPS DISPLAY-én válaszd ki a 3.COMMANDS ( utasítások ) submenűt. Módja a következő : A DISPLAY-én látható információ ciklikusan és automatikusan változik, hat tartalmat cserélgetve. Az LCD képernyő jobb alsó sarkában legyen jelen az ENTER nyomógomb szimbóluma. "ENTER" szimbólum 10.a Ha ezt látod, akkor nyomd meg az ENTER feliratú gombot, amivel a FŐMENŰ-be lépsz.

18 UPS technika. Villamos hálózatok zavaranalízis vizsgálata. Termovíziós és egyéb mérésszolgáltatás. 18 A megjelenő képernyő tartalom a következő lesz : 10.b A LE nyíl többszöri ( kétszeri ) megnyomásával keresd meg a 3. COMMANDS subme- nüt, majd az ENTER gomb megnyomásával lépj be a submenübe. A képernyőn megjelenő tartalom a következő : AZONNALI ( IMMEDIATE ) utasítások 10.c ENTER-t nyomva lép BE az AZONNALI ( IMMEDIATE ) utasítások listájába. Amit látni fogsz, az a következő képernyő tartalom :

19 UPS technika. Villamos hálózatok zavaranalízis vizsgálata. Termovíziós és egyéb mérésszolgáltatás d A LE nyíl többszöri megnyomásával keresd meg a NORMAL MODE utasítást 10.e és ENTER nyomással jelöld azt ki. 10.f A következő lenyíló ablakban az UPS kéri, hogy erősítsd meg a szándékodat, amit az ENTER gomb ismételt megnyomásával tehetsz meg. A folyamat végeredményeként az UPS kimenetén megjelenik az INVERTER feszültség, amit a séma-ábra led-jelzésein keresztül tudsz igazolni a magad számára. 11. A Külső BYPASS szekrényben távolítsd el a MAN_BYPASS fázis-ági betétet a helyéről, elkerülendő a véletlen bezárás okozta zárlat lehetőségét. Zárd be a szekrény ajtaját.

MASTERYS BC 010kVA 3/1F SINGLE UPS

MASTERYS BC 010kVA 3/1F SINGLE UPS UPS technika. Villamos hálózatok zavaranalízis vizsgálata. Termovíziós és egyéb mérésszolgáltatás. 1 MASTERYS BC 010kVA 3/1F SINGLE UPS Kezelési útmutató. UPS kikapcsolás. INVERTER Szerviz Kft. Verzió.:

Részletesebben

UPS technika. Villamos hálózatok zavaranalizis vizsgálata. Mérésszolgáltatás. 1

UPS technika. Villamos hálózatok zavaranalizis vizsgálata. Mérésszolgáltatás. 1 UPS technika. Villamos hálózatok zavaranalizis vizsgálata. Mérésszolgáltatás. 1 ENTERPRICE UPS kezelői útmutató. Az angol gyári dokumentáció sajátos "fordítása". Ver.: 1.0 Utolsó módosítás : 2005.04.17.

Részletesebben

Külvilági kapcsolat. UPS séma ábra, kétsoros LCD DISPLAY, 8db nyomógomb. A B C D E F G H

Külvilági kapcsolat. UPS séma ábra, kétsoros LCD DISPLAY, 8db nyomógomb. A B C D E F G H Külvilági kapcsolat. UPS séma ábra, kétsoros LCD DISPLAY, 8db nyomógomb. 3 KISEGITŐ hálózat INPUT MAINS hálózat FOGYASZTÓ LED 1 4 HIBA DISPLAY FUNKCIÓ nyomógombok LED INFORMÁCIÓ tartalom. A B C D E F G

Részletesebben

SICON ST 045kVA 3/3F SINGLE UPS

SICON ST 045kVA 3/3F SINGLE UPS SICON ST 045kVA 3/3F SINGLE UPS MVM - OVIT Lőrinci Erőmű Kezeléstechnikai prezentáció Ver.: 1.1 2008. Miről lesz szó? Felépítjük a berendezést. SICON ST 045kVA 3/3F UPS kezeléstechnikai prezentáció. 1.FELADAT

Részletesebben

HÁLÓZATI feszültség események vizsgálata az UPS HISTORY alapján. ELŐZETES ISMERETEK. FELHASZNÁLT UPS : SICON DIGYS.

HÁLÓZATI feszültség események vizsgálata az UPS HISTORY alapján. ELŐZETES ISMERETEK. FELHASZNÁLT UPS : SICON DIGYS. UPS technika. Villamos hálózatok zavaranalízis vizsgálata. Termikus mérések. Mérésszolgáltatás. 1 ELŐZETES ISMERETEK. FELHASZNÁLT UPS : SICON DIGYS. Az UPS berendezések minden olyan villamos ( és termikus

Részletesebben

S2302RF vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát

S2302RF vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 1 1 Programozhatóság: 7 napos előre programozhatóság Kijelezhető hőmérséklet tartomány 0 C~40 C (0.1 C-os

Részletesebben

M43. Közelítőkártyás indításgátló készülék rablásgátló funkció lehetőséggel. Telepítési útmutató

M43. Közelítőkártyás indításgátló készülék rablásgátló funkció lehetőséggel. Telepítési útmutató M43 Közelítőkártyás indításgátló készülék rablásgátló funkció lehetőséggel Telepítési útmutató - 2 - MŰKÖDÉSI LEÍRÁS Az M43 egy automatikus élesedésű indításgátló készülék, amely mind közelítőkártyával,

Részletesebben

SPS PRO sorozatú szünetmentes áramforrmásrok 500VA-1200VA és 800VA-1500VA sorozatok Felhasználói kézikönyv

SPS PRO sorozatú szünetmentes áramforrmásrok 500VA-1200VA és 800VA-1500VA sorozatok Felhasználói kézikönyv SPS PRO sorozatú szünetmentes áramforrmásrok 500VA-1200VA és 800VA-1500VA sorozatok Felhasználói kézikönyv 500VA-1200VA-es sorozat Előlapi állapot jelzések LED jelzés Hang jelzés Üzem állapot LED1 (zöld)

Részletesebben

Szünetmentes áramforrások. Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA

Szünetmentes áramforrások. Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA Szünetmentes áramforrások Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA 1. Bemutatás Az UPS más néven szünetmentes áramforrás megvédi az ön elektromos berendezéseit, illetve a hálózat kimaradása

Részletesebben

Wally1/2/3/4/4 PLUS. Programozási leírás. 1, 2, 3, és 4 csatornás rádiós vevő

Wally1/2/3/4/4 PLUS. Programozási leírás. 1, 2, 3, és 4 csatornás rádiós vevő 1.oldal Wally1/2/3/4/4 PLUS 1, 2, 3, és 4 csatornás rádiós vevő Programozási leírás 2.oldal 3.oldal Fő jellemzők Az alap típus 240 kód tárolására képes. A 4 csatornás PLUS típusok 1008 kódot képes tárolni

Részletesebben

C2RF Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát

C2RF Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 1 Kijelezhető hőmérséklet tartomány: 0 C - 40 C (0,1 C lépésekben) Hőmérséklet állítási tartomány:

Részletesebben

Útmutató EDC kézivezérlőhöz

Útmutató EDC kézivezérlőhöz Útmutató EDC kézivezérlőhöz ALAPFUNKCIÓK A kézivezérlő használata során állítsa az EDC vezérlő előlapján található forgó kapcsolót 0 állásba. Ezáltal a felhasználó a kézivezérlő segítségével férhet hozzá,

Részletesebben

A Smart-UPS 1200/1500 VA 100/120/230 Vac rackbe szerelhető 1U telepítési útmutatója

A Smart-UPS 1200/1500 VA 100/120/230 Vac rackbe szerelhető 1U telepítési útmutatója A Smart-UPS 1200/1500 VA 100/120/230 Vac rackbe szerelhető 1U telepítési útmutatója Fontos biztonsági üzenetek Olvassa el alaposan az utasításokat, hogy megismerje a berendezést, mielőtt üzembe helyezi,

Részletesebben

Használati útmutató a LEGOS motorkerékpár riasztókhoz

Használati útmutató a LEGOS motorkerékpár riasztókhoz Használati útmutató a LEGOS motorkerékpár riasztókhoz FORGALMAZÓ SETECH Meta Hungária Kft. 1116 Budapest, Fehérvári út 130. Tel/fax: 06 1 206-1881 www.setech.hu - 2 - A LEGOS riasztók kétgombos távirányítóval

Részletesebben

REMOTE DISPLAY modul.

REMOTE DISPLAY modul. UPS technika. Villamos hálózatok zavaranalízis vizsgálata. Termikus mérések. Mérésszolgáltatás. 1 REMOTE DISPLAY modul. Az UPS belső mérési adat, valamint esemény információ a "külvilág" számára is hozzáférhető.

Részletesebben

1. A berendezés programozása

1. A berendezés programozása 1. A berendezés programozása Az OMRON ZEN programozható relék programozása a relé előlapján elhelyezett nyomógombok segítségével végezhető el. 1. ábra ZEN vezérlő előlapja és a kezelő gombok Ha a beállítások

Részletesebben

e 120 KÁRTYÁS KÖZPONTI ZÁR VEZÉRLŐ KÉSZÜLÉK (K-CARD)

e 120 KÁRTYÁS KÖZPONTI ZÁR VEZÉRLŐ KÉSZÜLÉK (K-CARD) e 120 KÁRTYÁS KÖZPONTI ZÁR VEZÉRLŐ KÉSZÜLÉK (K-CARD) BESZERELÉSI ÚTMUTATÓ Az e120 egy központi zár vezérlő készülék, amely két db elektronikus kártyával kerül forgalomba. A készülék az elektronikus kártya

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 5040 Lézeres távolságmérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Az elemek cseréje... 2 3. A készülék felépítése... 2 4. Műszaki jellemzők... 3 5. A lézeres távolságmérő bekapcsolása...

Részletesebben

Sanxing SX601 P12S01. Egyfázisú SMART Fogyasztásmérő

Sanxing SX601 P12S01. Egyfázisú SMART Fogyasztásmérő SX601 SX631 Leírás a felhasználók számára Sanxing SX6x1 (PxxS0x) SX601 (P12S01) Egyfázisú SMART fogyasztásmérő GPRS modemmel SX631 (P34S02) Háromfázisú SMART fogyasztásmérő GPRS modemmel Gyártó: NINGBO

Részletesebben

Használati útmutató a HPB1 3.5, HPB1 4.0, HPB2 3.5, HPB2 4.0, HPB4 4.0 HPB5 3.5, HPB5 4.0, HPB6 WFS riasztókhoz

Használati útmutató a HPB1 3.5, HPB1 4.0, HPB2 3.5, HPB2 4.0, HPB4 4.0 HPB5 3.5, HPB5 4.0, HPB6 WFS riasztókhoz Használati útmutató a HPB1 3.5, HPB1 4.0, HPB2 3.5, HPB2 4.0, HPB4 4.0 HPB5 3.5, HPB5 4.0, HPB6 WFS riasztókhoz FORGALMAZÓ SETECH Meta Hungária Kft. 1116 Budapest, Fehérvári út 130. Tel/fax: 06 1 206-1881

Részletesebben

TÁVSZABÁLYZÓ. Kezelési útmutató. KJR-90 típushoz

TÁVSZABÁLYZÓ. Kezelési útmutató. KJR-90 típushoz Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ KJR-90 típushoz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

Leírás az ügyfelek számára

Leírás az ügyfelek számára Gyártó: Landis+Gyr A.E., Greece, 78 km National Road Athens-Corinth P.O. Box 207 GR-20100 Corinth Forgalmazó: Metsys Gazdasági Szolgáltató Kft. Magyarország, 1131Budapest, Reitter Ferenc u. 132/b Leírás

Részletesebben

EPS-1-60 és EPS-1-120 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

EPS-1-60 és EPS-1-120 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EPS-1-60 és EPS-1-120 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BILLENTYŰZET 1) ON/OFF gomb: a mérleg ki- és bekapcsolása 2) TARE gomb: tárázás/nullázás 3) MODE gomb: mértékegység váltás MŰSZAKI PARAMÉTEREK 1) Méréshatár: 60.00kg

Részletesebben

Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ. R51ME típushoz

Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ. R51ME típushoz Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ R51ME típushoz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

DRL 01. NAPPALIVILÁGÍTÁS MODUL Daytime Running Light / Coming Home / Leaving Home. Szerelési útmutató

DRL 01. NAPPALIVILÁGÍTÁS MODUL Daytime Running Light / Coming Home / Leaving Home. Szerelési útmutató DRL 01 NAPPALIVILÁGÍTÁS MODUL Daytime Running Light / Coming Home / Leaving Home Szerelési útmutató 5A KÉK 6 Jobboldali reflektor +12V PIROS 2 PIROS 7 +12V Gyújtás +12V ZÖLD 4 KÉK 8 Baloldali reflektor

Részletesebben

M355/M357. Motorkerékpár riasztó TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

M355/M357. Motorkerékpár riasztó TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ M355/M357 Motorkerékpár riasztó TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ - 2 - A riasztó védelme az alábbiakra terjed ki: gyújtás bekapcsolása, akkumulátor kiszerelése (csak M357), motorkerékpár billentése, elmozdítása, oldaltámasz

Részletesebben

AX-5003 KÉTCSATORNÁS HŐMÉRSÉKLET MÉRŐ

AX-5003 KÉTCSATORNÁS HŐMÉRSÉKLET MÉRŐ Használati útmutató AX-5003 KÉTCSATORNÁS HŐMÉRSÉKLET MÉRŐ Bevezetés Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a kétcsatornás hőmérsékletet mérő készüléket. Szánjon rá néhány percet, hogy elolvassa a használati

Részletesebben

Kezelési útmutató. Vezérlő egység Folyadékhűtőhöz

Kezelési útmutató. Vezérlő egység Folyadékhűtőhöz Kezelési útmutató Vezérlő egység Folyadékhűtőhöz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

Rövidített használati útmutató Ability központokhoz

Rövidített használati útmutató Ability központokhoz Rövidített használati útmutató Ability központokhoz A kezelőegység jelzései A védett objektum állapotának kijelzése K: Riasztó kikapcsolva B: Riasztó bekapcsolva (minden zóna éles) M: Éjszakai mód bekapcsolva

Részletesebben

SALUS T105 TERMOSZTÁT

SALUS T105 TERMOSZTÁT SALUS T105 TERMOSZTÁT A T105 termosztát egy programozható hőfokszabályozó, amely a fűtő- és hűtőrendszerek vezérlésére és szabályo-zására szolgál. A termosztát első használata előtt figyelmesen tanulmányozza

Részletesebben

PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás

PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás Permanent Kft ver.20130502 Műszaki adatok Hálózati feszültség 220-240V AC / 50Hz Működési hőmérséklettartomány -30 ~ +65 C Maximális relatív

Részletesebben

A távirányító működése

A távirányító működése 2 3 A távirányító működése Megjegyzések: Győződjön meg róla, hogy nincsen semmi akadály, ami akadályozná a jel vételét! A távirányító 10 m-es távolságig működik. Ne dobálja a távirányítót. Óvja a távirányítót

Részletesebben

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR TARTALOM ELSŐ LÉPÉSEK ELSŐ LÉPÉSEK TARTALOM 1. ELSŐ LÉPÉSEK 1. Első ek 02 2. Kijelző 03 3. Gombok 04 4. Működtetés 08 3. 4.

Részletesebben

AT-7000 gyorsteszter használati utasítás

AT-7000 gyorsteszter használati utasítás AT-7000 gyorsteszter használati utasítás Használat előtt figyelmesen olvassa el a használati utasítást. - 1 - Figyelmeztetések A pontos mérés érdekében várjon legalább 15 percet a méréssel az utolsó alkoholfogyasztás

Részletesebben

S2302 programozható digitális szobatermosztát

S2302 programozható digitális szobatermosztát programozható digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Programozhatóság: 7 napos előre programozhatóság Kijelezhető hőmérséklet tartomány 0 C~40 C (0.1 C-os lépésekben) Hőmérséklet

Részletesebben

Használati Utasítás 0828H

Használati Utasítás 0828H Használati Utasítás 0828H Digitális heti időkapcsoló vízmenetes kivitel IP 44 0828H Rendeltetésszerű használat Lámpák és elektromos készülékek automatikus kapcsolására kül- és bel térben. Technikai adatok

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 3060 Lézeres távolságmérő TARTALOMJEGYZÉK ELEM CSERÉJE... 3 A KÉSZÜLÉK FELÉPÍTÉSE... 3 A KIJELZŐ FELÉPÍTÉSE... 3 MŰSZAKI JELLEMZŐK... 4 LÉZERES CÉLZÓ BEKAPCSOLÁSA... 4 MÉRÉSI TÁVOLSÁG...

Részletesebben

DRL 01. NAPPALIVILÁGÍTÁS MODUL Daytime Running Light / Coming Home / Leaving Home. Szerelési útmutató

DRL 01. NAPPALIVILÁGÍTÁS MODUL Daytime Running Light / Coming Home / Leaving Home. Szerelési útmutató DRL 01 NAPPALIVILÁGÍTÁS MODUL Daytime Running Light / Coming Home / Leaving Home Szerelési útmutató 5A KÉK 6 Jobboldali reflektor +12V PIROS 2 PIROS 7 +12V Gyújtás +12V ZÖLD 4 KÉK 8 Baloldali reflektor

Részletesebben

ASTRASUN PID Reduktor. Kézikönyv

ASTRASUN PID Reduktor. Kézikönyv ASTRASUN PID Reduktor Kézikönyv A kézikönyv használata Kérem olvassa el és értelmezze a kézikönyvet mielőtt használatba veszi a terméket. Miután elolvasta tartsa kézközelben, hogy a telepítés során bármikor

Részletesebben

Leírás az ügyfelek számára

Leírás az ügyfelek számára Gyártó: NINGBO SANXING SMART ELECTRIC CO., LTD., Kína, Cicheng Town, Jianbei District, Ningbo, 310054, Fengwan Road No16 Forgalmazó: ODD Consulting Kft. Magyarország, 1115 Budapest, Etele tér 4. III/8

Részletesebben

DEF COM 3. Motorkerékpár riasztó TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

DEF COM 3. Motorkerékpár riasztó TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ DEF COM 3 Motorkerékpár riasztó TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ - 2 - A DEF COM 3 riasztók kétgombos távirányítóval működtethetőek. A távirányító kisebb méretű, recés gombját A, a nagyobb, sima gombot B betűvel jelöljük.

Részletesebben

AC303 szobatermosztát Fan-Coil vezérléséhez

AC303 szobatermosztát Fan-Coil vezérléséhez AC303 szobatermosztát Fan-Coil vezérléséhez Használati Útmutató 2014.10.03 Általános tudnivalók Az AC303 típusú szobatermosztát processzorvezérelt digitális egység, melyben a hőmérsékletmérést precíz (beépített)

Részletesebben

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók működése...4 4. Belső hívások...4 5. Felhasználói beállítások

Részletesebben

TSZA-04/V. Rendszerismertető: Teljesítmény szabályzó automatika / vill

TSZA-04/V. Rendszerismertető: Teljesítmény szabályzó automatika / vill TSZA-04/V Teljesítmény szabályzó automatika / vill Rendszerismertető: 1. A TSZA-04/V működése...2 2. A TSZA-04/V üzemi paramétereinek jelentése...4 3. A TSZA-04/V programozható paramétereinek jelentése...5

Részletesebben

Funkciók. Szám Leírás

Funkciók. Szám Leírás Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 EMT757 Digitális időkapcsoló A. Funkciók 1. A programozható digitális

Részletesebben

Gyors Indítási Útmutató

Gyors Indítási Útmutató NWA1300-NJ Gyors Indítási Útmutató 802.11 b/g/n Falban lévő PoE Hozzáférési pont Firmware Verzió 1.00 1. kiadás, 0 / 2011 ALAPÉRTELMEZETT BEJELENTKEZÉSI RÉSZLETEK Felhasználónév admin Jelszó 1234 TARTALOM

Részletesebben

BACCARA G75 Ablakos öntözés vezérlő

BACCARA G75 Ablakos öntözés vezérlő BACCARA G75 Ablakos öntözés vezérlő Tulajdonságok Ez a vezérlő ciklusokban öntöz, az Ön szükségletei szerint beállított ablak ideje alatt. Az új ültetések öntözhetők rövid, intenzív meghatározott szakaszokban.

Részletesebben

3-AS TÍPUSÚ TÁVIRÁNYÍTÓ - A TÁVIRÁNYÍTÓ MŰKÖDÉSE

3-AS TÍPUSÚ TÁVIRÁNYÍTÓ - A TÁVIRÁNYÍTÓ MŰKÖDÉSE 3-AS TÍPUSÚ TÁVIRÁNYÍTÓ - A TÁVIRÁNYÍTÓ MŰKÖDÉSE 1.ON/OFF gomb A készülék be- és kikapcsolásához. 2.HŐMÉRSÉKLET BEÁLLÍTÓ gomb - A - gomb megnyomásával a beállított hőmérsékletet csökkentheti. Ha 2 másodpercig

Részletesebben

AARTECH EASY LOCK Használati útmutató

AARTECH EASY LOCK Használati útmutató Aartech Easy Lock típusú kódkilincs ismertető A kódkilincs 35 80 mm vastagságú ajtókhoz alkalmazható, ahol az 5. ábrán B-vel jelölt távolság legalább 21 mm. Kisebb távolság esetén (legfeljebb 14 mm-ig),

Részletesebben

CMF 14+ Saját távirányítóval és a gépkocsi távirányítójával is működtethető riasztókészülék. Telepítési útmutató

CMF 14+ Saját távirányítóval és a gépkocsi távirányítójával is működtethető riasztókészülék. Telepítési útmutató CMF 14+ Saját távirányítóval és a gépkocsi távirányítójával is működtethető riasztókészülék Telepítési útmutató Tartalomjegyzék A készülék tulajdonságai 3 Műszaki specifikáció 3 A készlet tartalma 4 A

Részletesebben

Háztartási méretű kiserőmű esetén alkalmazott mérők

Háztartási méretű kiserőmű esetén alkalmazott mérők Háztartási méretű kiserőmű esetén alkalmazott mérők ZMD120AR típusú fogyasztásmérő A kijelzőn látható szimbólumok jelentése: 1. Az aktuális energiairány megjelenítése, fogyasztói vételezés esetén a +P,

Részletesebben

Használati útmutató a HPA 2.0 és HPA 2.5 riasztókhoz

Használati útmutató a HPA 2.0 és HPA 2.5 riasztókhoz Használati útmutató a HPA 2.0 és HPA 2.5 riasztókhoz FORGALMAZÓ SETECH Meta Hungária Kft. 1116 Budapest, Fehérvári út 130. Tel/fax: 06 1 206-1881 www.setech.hu - 2 - A HPA riasztók kétgombos távirányítóval,

Részletesebben

STD és SCU. STD400RC/RL-DIN és SAE STD1000RL-DIN és SAE SCU10-DIN és SAE. Dimmerek STD SCU

STD és SCU. STD400RC/RL-DIN és SAE STD1000RL-DIN és SAE SCU10-DIN és SAE. Dimmerek STD SCU és P112245 P112248 400RC/R-DI P112246 400RC/R-SAE b dimmerek izzólámpák, halogénlámpák fényáramát és motorok teljesítményét szabályozzák 40 1000 W-ig egy vagy több kapcsolási pontról. b Vezérelhetők a

Részletesebben

ES SOROZAT. Többfunkciós lépcsőházi automaták 16 A

ES SOROZAT. Többfunkciós lépcsőházi automaták 16 A 14-14- Többfunkciós lépcsőházi automaták 14.01-es típus - 8 működési funkció - kikapcsolási figyelmeztetéssel 14.71-es típus - 3 működési funkció A késleltetési idő 30 s-tól 20 min-ig állítható ámpakímélő

Részletesebben

Használati utasítás DM-106 DIGITÁIS ÜVEG SZEMÉLYMÉRLEG. Használat előtt, kérjük olvassa el figyelmesen a használati utasítást!

Használati utasítás DM-106 DIGITÁIS ÜVEG SZEMÉLYMÉRLEG. Használat előtt, kérjük olvassa el figyelmesen a használati utasítást! Használati utasítás DM-106 DIGITÁIS ÜVEG SZEMÉLYMÉRLEG Használat előtt, kérjük olvassa el figyelmesen a használati utasítást! Nedves lábbal ne álljon a mérlegre, fürdőszobában ügyeljen rá, hogy pára csapódhat

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10. VDT10 Leírás v1.4.pdf

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10. VDT10 Leírás v1.4.pdf 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10 VDT10 Leírás v1.4.pdf Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók

Részletesebben

VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez

VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. A kezdő képernyő...4 4. Alap funkciók működése...4 5. Belső hívások...5

Részletesebben

Kezelési leírás a FEC01/06 típusú programozható és távműködtethető lángeffekt vezérlő készülékhez

Kezelési leírás a FEC01/06 típusú programozható és távműködtethető lángeffekt vezérlő készülékhez Kezelési leírás a FEC01/06 típusú programozható és távműködtethető lángeffekt vezérlő készülékhez Budapest, 2006. november LFO Bt. Tartalomjegyzék 1. A lángeffekt vezérlő készülék általános tulajdonságai,

Részletesebben

használati útmutató Apache középmotoros átalakító szettel szerelt elektromos kerékpárokhoz

használati útmutató Apache középmotoros átalakító szettel szerelt elektromos kerékpárokhoz használati útmutató Apache középmotoros átalakító szettel szerelt elektromos kerékpárokhoz www.ambringa.hu Az Apache átalakító szettek többféle akkumulátorral érhetőek el, ezen használati útmutató végigveszi

Részletesebben

SYS700-PLM Power Line Monitor modul DDC rendszerelemek, DIALOG-III család

SYS700-PLM Power Line Monitor modul DDC rendszerelemek, DIALOG-III család DDC rendszerelemek, DIALOG-III család KIVITEL ALKALMAZÁS A az energiaellátás minőségi jellemzőinek mérésére szolgáló szabadon programozható készülék. Épületfelügyeleti rendszerben (BMS), valamint önállóan

Részletesebben

1. Bekapcsolás-napnyitás-napzárás-kikapcsolás

1. Bekapcsolás-napnyitás-napzárás-kikapcsolás 1. Bekapcsolás-napnyitás-napzárás-kikapcsolás a. Bekapcsolás A bal alsó piros gomb használatával. Először mindig a pénztárgépet kell bekapcsolni! A pénztárgépen el kell végezni a napnyitást! (Napnyitás

Részletesebben

1. Bevezetés. Főkönyv ablakon (1. ábra) az Új rekord felvitele ( vegyes tétel rögzítése (2. ábra).

1. Bevezetés. Főkönyv ablakon (1. ábra) az Új rekord felvitele ( vegyes tétel rögzítése (2. ábra). Vegyes tételek 1. Bevezetés... 2 2. Vegyes tétel rögzítése... 3 2.1. 1 Tartozik-1 Követel főkönyvi szám... 5 2.2. Sok Tartozik 1 Követel vagy 1 Tartozik Sok Követel főkönyvi szám... 6 2.3. Sok Tartozik

Részletesebben

Leírás az ügyfelek számára

Leírás az ügyfelek számára Gyártó: NINGBO SANXING SMART ELECTRIC CO., LTD., Kína, Cicheng Town, Jianbei District, Ningbo, 310054, Fengwan Road No16 Forgalmazó: ODD Consulting Kft. Magyarország, 1115 Budapest, Etele tér 4. III/8

Részletesebben

Beachside FAMILY. Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Beachside FAMILY. Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Beachside FAMILY Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Beachside FAMILY Kombinált Infraszauna Méretei: 2000x1950x2100 2-4 személyes Candlenut diófa infraszauna Füstszínű üvegajtó Színterápiás világítás

Részletesebben

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Monitor működése...4 4. Hívás és Zárnyitás működése...5 5. Csengőhang beállítás...6 6. Monitor időidőzítés...6

Részletesebben

Beta rendszer általános leírás

Beta rendszer általános leírás Beta rendszer általános leírás Ki és bekapcsolás A távirányító használata: Élesítés (bekapcsolás) : a piros gomb 1 mp. nyomva tartásával érhet el. Ilyenkor a központ 3 rövid sípszóval jelzi, hogy az élesedési

Részletesebben

2400 TACHOGRÁF KEZELÉSI KÖNYV

2400 TACHOGRÁF KEZELÉSI KÖNYV 2400 TACHOGRÁF KEZELÉSI KÖNYV FIGYELEM! Bármilyen szennyeződésnek a tachográfba jutása a készülék meghibásodásához vezethet, ezért a tachográfot csak az írólap cseréjének idejére nyissa ki. Ne hagyja az

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. DT25/D4 Felhasználói és telepítői kézikönyv DT25/D4. VDT25/D4 Leírás v1.0

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. DT25/D4 Felhasználói és telepítői kézikönyv DT25/D4. VDT25/D4 Leírás v1.0 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység DT25/D4 Felhasználói és telepítői kézikönyv DT25/D4 VDT25/D4 Leírás v1.0 Tartalomjegyzék 1.. Monitor és funkciók...3 2.. Monitor felszerelése...3 3.. Főmenü...4

Részletesebben

SPARTAN SPORT CROSSTRAINER ERGOMETER. Cikk szám: 1011. Összeszerelési útmutató. Tartalomjegyzék

SPARTAN SPORT CROSSTRAINER ERGOMETER. Cikk szám: 1011. Összeszerelési útmutató. Tartalomjegyzék SPARTAN SPORT CROSSTRAINER ERGOMETER Cikk szám: 1011 Összeszerelési útmutató Tartalomjegyzék Alkatrészek listája Szerelés leírása Kijeljzö kezelése Alkatrészek listája SZ MEGNEVEZÉS DB A Számláló, kijelzö

Részletesebben

LÉPCSŐHÁZI AUTOMATÁK W LÉPCSŐHÁZI AUTOMATA TIMON W SCHRACK INFO W FUNKCIÓK W MŰSZAKI ADATOK

LÉPCSŐHÁZI AUTOMATÁK W LÉPCSŐHÁZI AUTOMATA TIMON W SCHRACK INFO W FUNKCIÓK W MŰSZAKI ADATOK W LÉPCSŐHÁZI AUTOMATA TIMON 150 BZ327210-A W FUNKCIÓK Energiamegtakarítás funkció Beállíthatóság 0,5 30 perc Halk működés Nagy bekapcsoló képesség, 80 A max / 20 ms 3 vagy 4 vezetékes bekötés Glimmlámpaállóság:

Részletesebben

Poolcontroller. Felhasználói leírás

Poolcontroller. Felhasználói leírás Poolcontroller Felhasználói leírás Ring Elektronika Ipari és Elektronika Kft. Budapest 1031 Pákász u. 7. Tel/Fax:+3612420718, Mobil: 06209390155 e-mail: ring.elektronika@mail.datanet.hu web: www.ringel.hu

Részletesebben

MICRO MICRO-D Mikroprocesszoros vezérlő egység fan-coilhoz

MICRO MICRO-D Mikroprocesszoros vezérlő egység fan-coilhoz KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MICRO MICRO-D Mikroprocesszoros vezérlő egység fan-coilhoz Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket! Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatóban leírtakat!

Részletesebben

14-es sorozat - Többfunkciós lépcsõházi automaták 16 A

14-es sorozat - Többfunkciós lépcsõházi automaták 16 A Többfunkciós lépcsõházi automaták Mûködtetés nyomógombokkal vagy glimmlámpás világító nyomógombokkal 17,5 mm-es szélesség A késleltetési idõ 30 s-tól 20 min-ig állítható ámpakímélõ üzem a feszültség nullátmenetnél

Részletesebben

ST-60/ST-80/ST-100 FORRASZTÓÁLLOMÁS KÉZIKÖNYV

ST-60/ST-80/ST-100 FORRASZTÓÁLLOMÁS KÉZIKÖNYV ST-60/ST-80/ST-100 FORRASZTÓÁLLOMÁS KÉZIKÖNYV Az Atten ST-60/ST-80/ST-100 egy intelligens digitális forrasztó állomás, 60/80/100W-os fűtőelemmel és 150-450 C hőmérséklet tartománnyal. Könnyen kezelhető,

Részletesebben

ENA 50-60 Melléklet. Telepítési és üzemeltetési útmutató. Flamco www.flamcogroup.com

ENA 50-60 Melléklet. Telepítési és üzemeltetési útmutató. Flamco www.flamcogroup.com ENA 50-60 Melléklet üzemeltetési útmutató Flamco www.flamcogroup.com Tartalomjegyzék Oldal 1. Üzembe helyezés 3 1.1. Az ENA 50/60 üzembe helyezése 3 1.2. Paraméterek az üzembe helyezéshez 3 2. A hardver

Részletesebben

Használati útmutató a Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott T-Scale típusú hitelesített lapmérleghez

Használati útmutató a Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott T-Scale típusú hitelesített lapmérleghez Használati útmutató a Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott T-Scale típusú hitelesített lapmérleghez Használati útmutató a Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott T-Scale típusú hitelesített lapmérleghez

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. GPS* SOLAR óra. A világ mind a 39 időzónáját felismeri.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. GPS* SOLAR óra. A világ mind a 39 időzónáját felismeri. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1. Jellemzők: GPS* SOLAR óra. Egyetlen gomb megnyomásával beállíthatjuk a pontos helyi időt bárhol a világon. Az óra a GPS műholdak jeleit fogadva gyorsan beáll a pontos időre. A világ

Részletesebben

Használat. HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék

Használat. HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék HU HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék - olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. esetleges károkért. elszívó közötti biztonsági távolság minimum 650

Részletesebben

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA Használati útmutató

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA Használati útmutató A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA Használati útmutató MAGYAR SZERELÉSI ÚTMUTATÓ 1. oldal 8 AHI CARRIER S.E. EUROPE AIRCONDITIONING S.A. 18, KIFISOU AVENUE 0442 ATHENS, GREECE TEL.: +30-210-6796300. TARTALOM

Részletesebben

Használati útmutató. A Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott EQC típusú digitális mérleghez.

Használati útmutató. A Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott EQC típusú digitális mérleghez. Használati útmutató A Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott EQC típusú digitális mérleghez. Használati útmutató A Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott ASC típusú digitális mérleghez. Kérjük, a mérleg

Részletesebben

Premier 412, 816, 816+ és 832 felhasználói útmutató. Kezelési útmutató. PREMIER 412, 816, 816+ és 832. központokhoz

Premier 412, 816, 816+ és 832 felhasználói útmutató. Kezelési útmutató. PREMIER 412, 816, 816+ és 832. központokhoz Kezelési útmutató PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz RKPLCD, LCDL kezelőegység használatával A kezelőegység felépítése Az Ön vagyonvédelmi rendszeréhez egy vagy több kezelőegység csatlakozik. Ezekkel

Részletesebben

Hogyan kell a projektort használni?

Hogyan kell a projektort használni? Hogyan kell a projektort használni? Össze- és szétszerelési útmutató. Készítette: Sándor Tibor NYME MÉK 2006.03.14. 2 A projektor és tartozékai A+K x201-es projektor távirányító 230V-os tápkábel vga-vga

Részletesebben

AHC darabszámláló mérleg

AHC darabszámláló mérleg AHC darabszámláló mérleg Felhasználói kézikönyv Oldal - 1 - / 6 1. Bevezetés:... - 3-2. Billentyű funkciók:... - 3-3. Kijelző:... - 4-4. Kezelői műveletek:... - 4-4.1. Nullázás:... - 4-4.2. Tára:... -

Részletesebben

FC314 szobatermosztát Fan-Coil vezérléséhez

FC314 szobatermosztát Fan-Coil vezérléséhez FC314 szobatermosztát Fan-Coil vezérléséhez Használati Útmutató 2016.08.26 Általános tudnivalók Az FC314 típusú szobatermosztát processzorvezérelt digitális egység, melyben a hőmérsékletmérést precíz (beépített)

Részletesebben

Használati Útmutató V:1.25

Használati Útmutató V:1.25 Használati Útmutató V:1.25 Vezérlés egységei: Kulcsos kapcsoló BAT LED Biztosíték Csatlakozók Kijelző START/MENU Ok gomb FL.YEL - gomb RED + gomb Memória Akkumulátor Modem Készülék Üzembe helyezése: 1.

Részletesebben

AT8502D FORRASZTÓÁLLOMÁS KÉZIKÖNYV

AT8502D FORRASZTÓÁLLOMÁS KÉZIKÖNYV AT8502D FORRASZTÓÁLLOMÁS KÉZIKÖNYV Az Atten AT8502D egy intelligens digitális forrasztó állomás és Forró levegős kiforrasztó állomás egy készülékben. Könnyen kezelhető, tartós, hosszan tartó használatra

Részletesebben

SN-350-USB SN-700-USB SN-1000

SN-350-USB SN-700-USB SN-1000 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ SN-350-USB SN-700-USB SN-1000 12 és 24 voltos inverter Kérjük, a használatbavétel előtt mindenképpen alaposan tanulmányozza át a leírást! Általános leírás Az inverterek olyan berendezések,

Részletesebben

Kezelési útmutató RG58-as távszabályzóhoz

Kezelési útmutató RG58-as távszabályzóhoz Kezelési útmutató RG58-as távszabályzóhoz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne. Tartalomjegyzék

Részletesebben

DIALOG időkapcsoló PROGRAMOZÁSI ÚTMUTATÓ

DIALOG időkapcsoló PROGRAMOZÁSI ÚTMUTATÓ DIALOG időkapcsoló PROGRAMOZÁSI ÚTMUTATÓ FUNKCIÓK I. Az időkapcsoló beállítása (a kék gombok): TECHNOCONSULT Kft. 2092 Budakeszi, Szürkebarát u. 1. T: (23) 457-110 www.technoconsult.hu info@technoconsult.hu

Részletesebben

AX-PH02. 1. Az eszköz részei

AX-PH02. 1. Az eszköz részei AX-PH02 1. Az eszköz részei A. PH/TEMP kapcsoló: üzemmód kapcsoló: állítsa a kapcsolót PH érték, hőmérséklet vagy nedvességtartalom állásba. B. ON gomb: a bekapcsoláshoz nyomja meg a gombot. C. ÉRZÉKELŐ

Részletesebben

CAS XE precíziós mérleg. 300/600/1500/3000/6000g

CAS XE precíziós mérleg. 300/600/1500/3000/6000g CAS XE precíziós mérleg 300/600/1500/3000/6000g Óvintézkedések: NE SZEDJE SZÉT A MÉRLEGET! NE TERHELJE TÚL A MÉRLEGET! A MÉRLEG NÉGY LÁBA ÁLLÍTHATÓ, MELLYEL BESZINTEZHETJÜK A MÉRLEGET A LIBELLA SEGÍTSÉGÉVEL.

Részletesebben

VT30 TPM SZERVIZESZKÖZ

VT30 TPM SZERVIZESZKÖZ Rövid útmutató VT30 TPM SZERVIZESZKÖZ VT30 Ügyfélszolgálat 1-888-621-TPMS 1-888-621-8767 Verzió: MJC-1409-HU2 QRG3814d TARTALOMJEGYZÉK A fejezet ÁLTALÁNOS LEÍRÁS A1 Előlap oldalszám: 3/10 A2 Tápellátás

Részletesebben

TL21 Infravörös távirányító

TL21 Infravörös távirányító TL21 01 Távirányító Vezérlő panel + érzékelő + távirányító Figyelmeztetés A berendezést csak akkor kapcsolja be, ha a telepítés befejeződött (mind hidraulikusan, mind elektronikusan). Az elektromos csatlakozásokat

Részletesebben

TM TM TM-77203

TM TM TM-77203 TM-77201 TM-77202 TM-77203 Árnyékállomás rendszer Használati útmutató 2012 BioDigit Ltd. Minden jog fenntartva. A dokumentum sokszorosítása, tartalmának közzététele bármilyen formában, beleértve az elektronikai

Részletesebben

Az órát az első használat előtt legalább 2 órával fel kell tölteni.

Az órát az első használat előtt legalább 2 órával fel kell tölteni. Használati utasítás 1. Biztonsági figyelmeztetés Az órát az első használat előtt legalább 2 órával fel kell tölteni. Biztonsági kód Az alapértelmezett kód 1122. Ez a kód megakadályozza, hogy más személyek

Részletesebben

Beszerelési útmutató. Beltéri rádióvevő világításvezérléshez Lighting Indoor RTS. 2.oldal

Beszerelési útmutató. Beltéri rádióvevő világításvezérléshez Lighting Indoor RTS. 2.oldal Beltéri rádióvevő világításvezérléshez Lighting Indoor RTS 2.oldal Somfy ezúton igazolja, hogy a termék megfelel az 1999/5/CE direktíva követelményeinek és egyéb idevonatkozó előírásainak. A Megfelelőségi

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV +DJ\RPiQ\RV WĦ]MHO]Ę N ]SRQWRN Tartalomjegyzék 1. Felhasználói útmutató......3 1.1 LED jelzések... 3 1.2 Akusztikus figyelmeztetések... 6 1.3 Vezérlőgombok... 6 1.4 Kezelési módok...

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Telefonos illesztő / Telefonhívó modul. VDT-TPC Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT-TPC. VDT-TPC Leírás v1.0.

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Telefonos illesztő / Telefonhívó modul. VDT-TPC Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT-TPC. VDT-TPC Leírás v1.0. 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Telefonos illesztő / Telefonhívó modul VDT-TPC Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT-TPC VDT-TPC Leírás v1.0.pdf Bevezető Leírás: A VDT-TPC egy telefonos illesztő modul

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. 51 523 01 PLC programozó Tájékoztató A vizsgázó az első lapra írja fel a nevét!

Részletesebben

Wilo-Control SC-HVAC (SC, SC-FC, SCe)

Wilo-Control SC-HVAC (SC, SC-FC, SCe) Pioneering for You Wilo-Control SC-HVAC (SC, SC-FC, SCe) hu Beépítési és üzemeltetési utasítás 2 537 055-Ed.01 / 2014-02-Wilo 1a. ábra: 2 3 1 4 1b. ábra: 2 4 3 1 5 1c. ábra: 4 2 5 3 1 1d. ábra: 4 2 3 1

Részletesebben