Betegtájékoztató OMEPRAZOLE-ASTRAZENECA 20 MG KAPSZULA. Omeprazole-AstraZeneca kapszula 20 mg

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Betegtájékoztató OMEPRAZOLE-ASTRAZENECA 20 MG KAPSZULA. Omeprazole-AstraZeneca kapszula 20 mg"

Átírás

1 OMEPRAZOLE-ASTRAZENECA 20 MG KAPSZULA Omeprazole-AstraZeneca kapszula 20 mg Mit tartalmaz az Omeprazole-AstraZeneca kapszula? Hatóanyag: 20 mg omeprazolum kapszulánként Segédanyagok: Nátrium-lauril-szulfát, dinátrium-hidrogén-foszfát,mikrokristályos cellulóz, hidroxi-propil-cellulóz, vízmentes laktóz (8 mg), mannit, hipromellóz, metakrilsav kopolimer, makrogol, magnézium-sztearát, vörös vas-oxid, titán-dioxid, zselatin, kolloid szilicium-dioxid, nátrium-lauril-szulfát, folyékony paraffin. Hogyan hat az Omeprazole-AstraZeneca kapszula? A kapszula a gyomorban termelõdõ gyomorsósav mennyiséget csökkenti. Mikor alkalmazzák a kapszulát? Kizárólag orvosi rendeletre az alábbi betegségek kezelésére alkalmazható: Gyomorfekély Nyombélfekély Egyes ízületi fájdalmak kezelésére alkalmazott gyógyszerek, az ún. nemszteroid gyulladáscsökkentõ szerek által okozott gyomor és nyombélfekélyek kezelésére és megelõzésére Helicobacter pylori baktérium fertõzéssel társult fekélybetegség A gyomortartalom visszafolyása következtében kialakult nyelõcsõgyulladás (reflux oesophagitis) A gyomortartalomnak a nyelõcsõbe történõ visszafolyása következtében kialakult tünetekkel járó elváltozás/gyulladás Savtúltermeléssel járó gyomortáji fájdalom vagy diszkomfort érzés Hormontermelõ hasnyálmirigy daganat okozta gyomorsav túltengés (Zollinger Ellison szindróma) Általános érzéstelenítés során a gyomortartalom légutakba való bejutásának veszélye esetén Mikor nem szabad szedni a kapszulát? Nem szabad a kapszulát szedni a készítmény bármely összetevõjével szembeni túlérzékenység esetén. Ezért jelezze orvosának, ha más gyógyszer szedésekor allergiás, ill. szokatlan tünetet észlelt már magán. Az Omeprazole-AstraZeneca kapszulát orvosa az Ön jelenlegi állapotának/betegségének kezelésére írta fel. Ne használja egyéb panaszokra anélkül, hogy orvosával megbeszélné. Mi befolyásolhatja az Omeprazole-AstraZeneca kapszula hatását? Mielõtt elkezdi a kapszula szedését, beszélje meg orvosával, hogy milyen egyéb gyógyszereket szed, beleértve azokat is, amelyeket recept nélkül vásárolt. Más gyógyszerek hatását befolyásolhatja, ha a Losec kapszulát azzal egyidõben szedi be pl. gombásodás kezelésére szolgáló gyógyszerekkel (itraconazole, ketoconazole), nyugtatóval (diazepam), vérzéscsillapítóval (warfarin) és epilepszia ellenes gyógyszerrel (phenytoin), 1.

2 HIV fertõzés kezelésére szolgáló gyógyszerrel (atazanavir) vagy transzplantáció esetén alkalmazott gyógyszerrel (tacrolimus) együtt. Ilyen esetben lehet, hogy az orvosnak módosítania kell a gyógyszer adagját. Savmegkötõ gyógyszereket lehet bevenni az Omeprazole-AstraZeneca kapszula alkalmazásakor. A kapszula hatását az étkezés és a savlekötõ gyógyszerek nem befolyásolják. Speciális figyelmeztetések Alkalmazható-e az Omeprazole-AstraZeneca kapszula terhesség és szoptatás ideje alatt? Terhesség és szoptatás ideje alatt csak az orvos által feltétlenül szükségesnek ítélt esetekben, szigorú egyedi elbírálás után szedhetõ. Szedhetik-e az Omeprazole-AstraZeneca kapszulát gyermekek? Az Omeprazole-AstraZeneca kapszulát csak súlyos reflux oesophagitisben (gyomorsósav visszafolyás okozta nyelõcsõgyulladás) szenvedõ, 3 évesnél idõsebb gyermekek kaphatják. Idõsek szedhetik-e az Omeprazole-AstraZeneca kapszulát? Idõsekorban nem szükséges az adagot módosítani. Veseelégtelenségben és májelégtelenségben szenvedõ betegek alkalmazhatják-e az Omeprazole-AstraZeneca kapszulát? Általában nem szükséges az Omeprazole-AstraZeneca kapszula adagjának módosítása veseelégtelenségben. Súlyos májelégtelenségben a napi adag általában ne haladja meg a mg-ot. A készítmény hatásai a gépjármûvezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre: Az Omeprazole-AstraZeneca kapszula valószínûleg nem gyakorol hatást a gépjármûvezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges kepésségekre. Hogyan kell bevenni az Omeprazole-AstraZeneca kapszulát? Kizárólag az orvos utasítása szerint, az elõirt adagban és ideig alkalmazható. A kapszulát általában reggel kell bevenni. Az Omeprazole-AstraZeneca kapszulát étkezéssel egyidejûleg vagy éhgyomorra is be lehet venni. A kapszulát legalább 1 pohár vízzel, egészben kell bevenni, nem szabad szétrágni vagy összetörni. Nyelési nehézségekkel küzdõ betegek a kapszulát szétnyithatják és annak tartalmát közvetlenül fél pohár folyadékban vagy enyhén savas folyadékban pl. gyümölcslében, aludttejben vagy szénsavmentes ásványvízben elkeverve vehetik be. Az így elkészített gyógyszeres elegyet azonnal vagy legkésõbb 30 percen belül meg kell inni és a bevétel elõtt mindig fel kell keverni. Más módon: a kapszulát 1-2 percig szopogatva az kinyílik és a benne levõ pelleteket folyadékkal kell lenyelni. A pelleteket nem szabad szétrágni vagy összetörni. 2.

3 Adagolás Kizárólag az orvos utasítása szerint, az orvos által rendelt adagban és ideig alkalmazható. Amennyiben az orvos másképp nem rendeli, szokásos adagja a gyomor- és nyombélfekély vagy a visszafolyásos nyelõcsõgyulladás (reflux oesophagitis) súlyosságától függõen a szokásos adagja napi egyszer mg Omeprazole-AstraZeneca kapszula, 2-8 héten át. Súlyos reflux oesophagitisben (súlyos visszafolyásos nyelõcsõgyulladásban) szenvedõ gyermekeknek 3 éves kortól a szokásos adagja testtömeg kg-tól napi 10 mg, 20 testtömeg kg felett napi 20 mg Omeprazole- AstraZeneca kapszula. Nyombélfekély kiújulásának megelõzésére és visszafolyásos nyelõcsõgyulladás (reflux oesophagitis) tartós kezelésére a szokásos adag naponta egyszer 10 mg. Gyomorfekély kiújulásának megelõzésére, a szokásos adag naponta egyszer 20 mg omeprazole. A gyomortartalom visszafolyása következtében kialakult tünetekkel járó elváltozás/gyulladás A szokásos adag naponta egyszer mg Omeprazole-AstraZeneca kapszula, 4 héten át. Savtúltermeléssel járó gyomortáji fájdalom vagy diszkomfort érzés Gyomorégéssel vagy anélkül fellépõ gyomortáji fájdalom vagy diszkomfort érzés enyhítésére az ajánlott adag naponta egyszer mg Omeprazole-AstraZeneca kapszula, 4 héten át. Egyes ízületi fájdalom kezelésére alkalmazott, ún. nemszteroid gyulladáscsökkentõ szerek alkalmazásához társuló fekélyek kezelésére az orvos utasítása szerint - a nemszteroid gyulladáscsökkentõ gyógyszerrel való kezelést folytatva vagy azt befejezve - az ajánlott adag, naponta egyszer 20 mg Omeprazole-AstraZeneca kapszula, 4-8 héten át. A nemszteroid gyulladáscsökkentõ szerek alkalmazásához társuló fekélyek megelõzésére korábbi fekély elõzmény esetén, a szokásos adag naponta egyszer 20 mg omeprazole. Helicobacter pylori baktérium fertõzéssel társult fekélybetegség A szokásos adag naponta egyszer 40 mg vagy naponta kétszer 20 mg Omeprazole-AstraZeneca kapszula, elõírt adagú két antibiotikumokkal együttadva: az orvos utasítása szerint 1 vagy 2 hétig alkalmazva. Hormontermelõ hasnyálmirigy tumor okozta gyomorsav túltengés (Zollinger-Ellison betegség) A kezdeti adag naponta 60 mg Omeprazole-AstraZeneca kapszula. Orvosa az adagot és a kezelés idõtartamát egyénre szabottan állapítja meg. Napi 80 mg feletti adag esetén a napi adagot két részre elosztva kell bevenni. Általános érzéstelenítés során a gyomortartalom légutakba jutásának veszélye esetén Az ajánlott adag 40 mg omeprazole a mûtétet megelõzõ este, majd újabb 40 mg OmeprazoleAstraZeneca kapszula a mûtét reggelén. 3.

4 Túladagolás Bár nagyobb adagok bevétele esetén nem tapasztaltak túladagolási tüneteket, túladagolás esetén azonnal értesítse orvosát vagy gyógyszerészét. Mit kell tennie, ha elfelejtett egy adagot bevenni? Ha elfelejti a napi Omeprazole-AstraZeneca kapszula adagját reggel bevenni, délig pótolhatja. Egyébként csak az elõírt, soron következõ napi adagot szedje be. Milyen mellékhatások jelentkezhetnek? Az Omeprazole-AstraZeneca kapszula általában jól tolerálható, a jelentkezõ mellékhatások enyhék és a gyógyszer szedésének abbahagyásakor általában elmúlnak. A következõ mellékhatásokat írták le, bár sok esetben nem ismert, hogy ezeket valóban a készítmény kapszula okozta-e: fejfájás, hasmenés, székrekedés, gyomorfájdalom, hányinger/hányás, fokozott bélgázképzõdés. Néhány esetben tapasztalták a következõket: bõrkiütés, bõrviszketés, (pl. viszketegség, csalánkiütés), égõ érzés / szúró érzések, / zsibbadás, kábaság, alvászavarok, álmosság, dezorientáció, rossz közérzet. Egy-egy esetben: a napfénnyel szembeni fokozott érzékenység, súlyos bõrreakciók, hajhullás, izom- és ízületi fájdalmak, izomgyengeség, szájszárazság, szájüregi gyulladás, a gyomor-béltraktus gombás fertõzése, dezorientáció / agresszió / zavartság / az éberség csökkenése (különösen egyidejû májbetegség esetén), vese és májproblémák, (pl.: vesegyulladás, májgyulladás sárgasággal vagy anélkül, károsodott májfunkció), vérképzõszervi zavarok (csökkent sejtszám, pl.: csökkent fehérvérsejtszám, csökkent vérlemezkeszám), emlõmegnagyobbodás férfiakban, vizenyõ képzõdés, láz, mellkasi diszkomfortérzés/mellkasi szorító érzés, súlyos allergiás reakció (anafilaxiás shock), fokozott izzadás, látászavarok, az íz érzékelés zavarai és alacsony vérnátriumszint. Súlyos esetekben a beteg zavartnak, izgatottnak, levertnek érezheti magát vagy hallucinálhat. Ha ezen tünetek közül bármelyik jelentkezését és fennállását észleli, értesítse orvosát. Egyéb nem várt hatások jelentkezése elõfordulhat. Ha az Omeprazole-AstraZeneca kapszula szedése közben bármilyen szokatlan vagy nem várt mellékhatást észlel, tájékoztassa orvosát. Figyelmeztetés Ne feledje ezt a gyógyszert csak Ön szedheti be. Ne adjon Omeprazole-AstraZeneca kapszulát senkinek, még ha tünetei hasonlóak is az Önéhez. Lejárati idõ A gyógyszert csak a csomagoláson feltüntetett lejárati idõn belül szabad felhasználni. Hogyan tárolja a Omeprazole-AstraZeneca kapszulát? 4.

5 30 C alatti hõmérsékleten tartandó. Használat után zárja vissza a tartály kupakját. Tartsa a kapszulákat az eredeti csomagolásukban. A gyógyszer gyermekektõl elzárva tartandó. Forgalombahozatali engedély jogosultja: Astra AB. OGYI-T-6432/01-03 Betegtájékoztató OGYI-eng. száma: 20446/41/05 5.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Emillan

Részletesebben

Betegtájékoztató LANSOPTOL 15 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA

Betegtájékoztató LANSOPTOL 15 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA LANSOPTOL 15 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA Lansoptol 15 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula Lansoptol 30 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula lanszoprazol HATÓANYAG: Lanszoprazol. SEGÉDANYAG:

Részletesebben

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register!

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Ludea 10 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula Ludea 20 mg gyomornedv-ellenálló

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Ranitic 150 mg filmtabletta Ranitic 300 mg filmtabletta. ranitidin

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Ranitic 150 mg filmtabletta Ranitic 300 mg filmtabletta. ranitidin Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Ranitic 150 mg filmtabletta Ranitic 300 mg filmtabletta ranitidin

Részletesebben

Betegtájékoztató ESOMEPRAZOL ACTAVIS 40 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA

Betegtájékoztató ESOMEPRAZOL ACTAVIS 40 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA ESOMEPRAZOL ACTAVIS 40 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA Esomeprazol Actavis 20 mg gyomornedv ellenálló tabletta Esomeprazol Actavis 40 mg gyomornedv ellenálló tabletta ezomeprazol HATÓANYAG: Ezomeprazol

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Rabyprex 10 mg gyomornedv-ellenálló tabletta Rabyprex 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Rabyprex 10 mg gyomornedv-ellenálló tabletta Rabyprex 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Rabyprex 10 mg gyomornedv-ellenálló tabletta Rabyprex 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta rabeprazol-nátrium Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert,

Részletesebben

HATÓANYAG: Pantoprazol. Minden gyomornedv-ellenálló tabletta 40 mg pantoprazolt tartalmaz (pantoprazol-nátrium-szeszkvihidrát formájában).

HATÓANYAG: Pantoprazol. Minden gyomornedv-ellenálló tabletta 40 mg pantoprazolt tartalmaz (pantoprazol-nátrium-szeszkvihidrát formájában). NOACID 40 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA NOACID 40 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol HATÓANYAG: Pantoprazol. Minden gyomornedv-ellenálló tabletta 40 mg pantoprazolt tartalmaz (pantoprazol-nátrium-szeszkvihidrát

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Lansone 30 mg kemény kapszula lanzoprazol

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Lansone 30 mg kemény kapszula lanzoprazol BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Lansone 30 mg kemény kapszula lanzoprazol Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. - Tartsa meg

Részletesebben

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! ALKALMAZÁSI ELŐÍRÁS, BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

Egyéb összetevõk: Tabletta mag: mikrokristályos cellulóz, povidon K-30, talkum, szilícium-dioxid, magnéziumsztearát,

Egyéb összetevõk: Tabletta mag: mikrokristályos cellulóz, povidon K-30, talkum, szilícium-dioxid, magnéziumsztearát, NAPROXEN NATRIUM-B 550 MG FILMTABLETTA Naproxen Natrium-B 275 mg filmtabletta Naproxen Natrium-B 550 mg filmtabletta naproxén-nátrium Mit tartalmaznak a Naroxen-Natrium-B tabletták? Hatóanyag: Naproxen

Részletesebben

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register!

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Acidostop-ratiopharm 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Pantoprazol Sandoz 40 mg gyomornedv-ellenálló tabletta. pantoprazol

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Pantoprazol Sandoz 40 mg gyomornedv-ellenálló tabletta. pantoprazol Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Pantoprazol Sandoz 40 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol

Részletesebben

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Voltaren

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ AZ ERÔS ÉS RUGALMAS CSONTOKÉRT

BETEGTÁJÉKOZTATÓ AZ ERÔS ÉS RUGALMAS CSONTOKÉRT Betegjájékoztat/10x21/1C 3/24/05 12:44 PM Page 1 AZ ERÔS ÉS RUGALMAS CSONTOKÉRT BETEGTÁJÉKOZTATÓ Figyelmeztetés az orvosoknak! Ezen információs anyag csak azon betegnek adható át. akinek a kezelôorvosa

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! ALKALMAZÁSI ELŐÍRÁS, BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Zantac 150 mg filmtabletta Zantac 300 mg filmtabletta ranitidin

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Zantac 150 mg filmtabletta Zantac 300 mg filmtabletta ranitidin Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Zantac 150 mg filmtabletta Zantac 300 mg filmtabletta ranitidin Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót,

Részletesebben

Betegtájékoztató GELBRA 10 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA

Betegtájékoztató GELBRA 10 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA GELBRA 10 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA Gelbra 10 mg gyomornedv-ellenálló tabletta Gelbra 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta rabeprazol-nátrium HATÓANYAG: Rabeprazol-nátrium. Tablettánként 10 mg rabeprazol-nátriumot

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató tervezet BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. FenoSwiss 160 mg kemény kapszula. fenofibrát

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. FenoSwiss 160 mg kemény kapszula. fenofibrát BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA FenoSwiss 160 mg kemény kapszula fenofibrát Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. - Tartsa meg

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ Domperidon-EP 10 mg tabletta domperidon

Részletesebben

1. MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ ÉS HOGYAN FEJTI KI HATÁSÁT A LAMOTRIGINE HEXAL TABLETTA?

1. MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ ÉS HOGYAN FEJTI KI HATÁSÁT A LAMOTRIGINE HEXAL TABLETTA? LAMOTRIGINE HEXAL 25 MG TABLETTA Lamotrigine HEXAL 25 mg tabletta Lamotrigine HEXAL 50 mg tabletta Lamotrigine HEXAL 100 mg tabletta Hatóanyag: 25 mg, 50 mg, ill. 100 mg lamotrigin tablettánként. Segédanyagok:

Részletesebben

Más gyógyszerrel egyidejûleg csak az orvos utasítása szerint szedhetõ, mivel együttes alkalmazásuk során módosulhat a gyógyszerek hatása.

Más gyógyszerrel egyidejûleg csak az orvos utasítása szerint szedhetõ, mivel együttes alkalmazásuk során módosulhat a gyógyszerek hatása. DERMYC 150 MG KEMÉNY KAPSZULA Dermyc 50 mg kapszula Dermyc 100 mg kapszula Dermyc 150 mg kapszula Dermyc 200 mg kapszula flukonazol 1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A DERMYC KAPSZULA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN

Részletesebben

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Voltaren

Részletesebben

Betegtájékoztató SUPRASTIN TABLETTA. Suprastin tabletta klórpiramin. HATÓANYAG: 25 mg klórpiramin-hidroklorid tablettánként.

Betegtájékoztató SUPRASTIN TABLETTA. Suprastin tabletta klórpiramin. HATÓANYAG: 25 mg klórpiramin-hidroklorid tablettánként. SUPRASTIN TABLETTA Suprastin tabletta klórpiramin HATÓANYAG: 25 mg klórpiramin-hidroklorid tablettánként. SEGÉDANYAG: Sztearinsav, zselatin, karboximetilkeményítõ-nátrium (A típus), talkum, burgonyakeményítõ,

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Kreon 10 000 egység gyomornedv -ellenálló kemény kapszula

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Kreon 10 000 egység gyomornedv -ellenálló kemény kapszula BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Kreon 10 000 egység gyomornedv -ellenálló kemény kapszula Kreon 25 000 egység gyomornedv -ellenálló kemény kapszula Kreon 40 000 egység gyomornedv -ellenálló

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Suprastin tabletta klórpiramin

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Suprastin tabletta klórpiramin BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Suprastin tabletta klórpiramin Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. - Tartsa meg a betegtájékoztatót,

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Controloc 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Controloc 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Controloc 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót,

Részletesebben

Betegtájékoztató DICLOFENAC-RATIOPHARM 50 MG FILMTABLETTA. Diclofenac-ratiopharm 50 mg filmtabletta diklofenák-nátrium

Betegtájékoztató DICLOFENAC-RATIOPHARM 50 MG FILMTABLETTA. Diclofenac-ratiopharm 50 mg filmtabletta diklofenák-nátrium DICLOFENAC-RATIOPHARM 50 MG FILMTABLETTA Diclofenac-ratiopharm 50 mg filmtabletta diklofenák-nátrium HATÓANYAG: 50,0 mg diklofenák-nátrium filmtablettánként. SEGÉDANYAG: Tablettamag: vízmentes kolloid

Részletesebben

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Version 7 BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Pantoprazol-ratiopharm

Részletesebben

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Pantoprazol Bluefish 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Algoflex forte filmtabletta ibuprofén

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Algoflex forte filmtabletta ibuprofén Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Algoflex forte filmtabletta ibuprofén Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! OGYI fejléces papír BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Zantac

Részletesebben

FELSOROLÁS: MEGNEVEZÉS, GYÓGYSZERFORMA, GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNY- DÓZISOK, ALKALMAZÁSI MÓD, KÉRELMEZ

FELSOROLÁS: MEGNEVEZÉS, GYÓGYSZERFORMA, GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNY- DÓZISOK, ALKALMAZÁSI MÓD, KÉRELMEZ I. MELLÉKLET FELSOROLÁS: MEGNEVEZÉS, GYÓGYSZERFORMA, GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNY- DÓZISOK, ALKALMAZÁSI MÓD, KÉRELMEZŐ, FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY JOGOSULTJAI A TAGÁLLAMOKBAN 1 Tagállam Belgium - Forgalomba hozatali

Részletesebben

Betegtájékoztató LINDYNETTE 75 MIKROGRAMM/20 MIKROGRAMM BEVONT TABLETTA. Lindynette 20 drazsé

Betegtájékoztató LINDYNETTE 75 MIKROGRAMM/20 MIKROGRAMM BEVONT TABLETTA. Lindynette 20 drazsé LINDYNETTE 75 MIKROGRAMM/20 MIKROGRAMM BEVONT TABLETTA Lindynette 20 drazsé Mielõtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen azalábbi betegtájékoztatót.tartsa meg e betegtájékoztatót, mert

Részletesebben

Betegtájékoztató TELVIRAN 400 MG TABLETTA. Telviran 200 mg tabletta Telviran 400 mg tabletta Telviran 800 mg tabletta aciklovir

Betegtájékoztató TELVIRAN 400 MG TABLETTA. Telviran 200 mg tabletta Telviran 400 mg tabletta Telviran 800 mg tabletta aciklovir TELVIRAN 400 MG TABLETTA Telviran 200 mg tabletta Telviran 400 mg tabletta Telviran 800 mg tabletta aciklovir HATÓANYAG: Aciklovir. A Telviran 200 mg tabletta 200 mg, a Telviran 400 mg tabletta 400 mg,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Dalacin C 150 mg kapszula BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Algoflex Rapid Mini 200 mg lágy kapszula Algoflex Rapid 400 mg lágy kapszula ibuprofén

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Algoflex Rapid Mini 200 mg lágy kapszula Algoflex Rapid 400 mg lágy kapszula ibuprofén Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Algoflex Rapid Mini 200 mg lágy kapszula Algoflex Rapid 400 mg lágy kapszula ibuprofén Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

Betegtájékoztató MIDERIZONE 150 MG FILMTABLETTA. Miderizone 50 mg filmtabletta Miderizone 150 mg filmtabletta tolperizon-hidroklorid

Betegtájékoztató MIDERIZONE 150 MG FILMTABLETTA. Miderizone 50 mg filmtabletta Miderizone 150 mg filmtabletta tolperizon-hidroklorid MIDERIZONE 150 MG FILMTABLETTA Miderizone 50 mg filmtabletta Miderizone 150 mg filmtabletta tolperizon-hidroklorid HATÓANYAG: Miderizone 50 mg filmtabletta: 50 mg tolperizon-hidroklorid filmtablettánként.

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Actonel 35 mg filmtabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Lansoprazol-Teva 15 mg szájban diszpergálódó tabletta Lansoprazol-Teva 30 mg szájban diszpergálódó tabletta lanzoprazol Mielott elkezdené szedni ezt

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Voltaren Dolo filmtabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!?betegtájékozttó Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, kérjük, figyelmesen

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Carvedilol Grindeks 6,25 mg tabletta Carvedilol Grindeks 12,5 mg tabletta Carvedilol Grindeks 25 mg tabletta karvedilol Mielott elkezdené szedni ezt

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Pantoprazol Goodwill 40 mg por oldatos injekcióhoz pantoprazol

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Pantoprazol Goodwill 40 mg por oldatos injekcióhoz pantoprazol BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Pantoprazol Goodwill 40 mg por oldatos injekcióhoz pantoprazol Mielott elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Részletesebben

Betegtájékoztató ARAVA 10 MG FILMTABLETTA. Arava 10 mg filmtabletta (Aventis Pharma)

Betegtájékoztató ARAVA 10 MG FILMTABLETTA. Arava 10 mg filmtabletta (Aventis Pharma) ARAVA 10 MG FILMTABLETTA Arava 10 mg filmtabletta (Aventis Pharma) HATÓANYAG: 10 mg leflunomidum filmtablettánként. SEGÉDANYAGOK: Magnézium-sztearát, vízmentes szilicium-dioxid, polividon K-25, kukoricakeményítõ,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! 4 sz BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A BUDENOFALK KAPSZULA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A BUDENOFALK KAPSZULA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ? BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Budenofalk 3 mg kemény kapszula budezonid Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszerét, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. - Tartsa meg

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Dermyc 150 mg kemény kapszula. Dermyc 100 mg kemény kapszula. Dermyc 200 mg kemény kapszula

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Dermyc 150 mg kemény kapszula. Dermyc 100 mg kemény kapszula. Dermyc 200 mg kemény kapszula Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Dermyc 50 mg kemény kapszula Dermyc 100 mg kemény kapszula Dermyc

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Zantac 25 mg/ml oldatos injekció ranitidin

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Zantac 25 mg/ml oldatos injekció ranitidin Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Zantac 25 mg/ml oldatos injekció ranitidin Mielőtt elkezdik Önnél alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert

Részletesebben

Betegtájékoztató ROXERA 10 MG FILMTABLETTA

Betegtájékoztató ROXERA 10 MG FILMTABLETTA ROXERA 10 MG FILMTABLETTA Roxera 5 mg filmtabletta Roxera 10 mg filmtabletta Roxera 15 mg filmtabletta Roxera 20 mg filmtabletta Roxera 30 mg filmtabletta Roxera 40 mg filmtabletta rozuvasztatin HATÓANYAG:

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Gyári dokumentációs szám: BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR Ketilept

Részletesebben

Betegtájékoztató MELYD 4 MG TABLETTA. Melyd 1 mg tabletta Melyd 2 mg tabletta Melyd 3 mg tabletta Melyd 4 mg tabletta glimepirid

Betegtájékoztató MELYD 4 MG TABLETTA. Melyd 1 mg tabletta Melyd 2 mg tabletta Melyd 3 mg tabletta Melyd 4 mg tabletta glimepirid MELYD 4 MG TABLETTA Melyd 1 mg tabletta Melyd 2 mg tabletta Melyd 3 mg tabletta Melyd 4 mg tabletta glimepirid HATÓANYAG: 1 mg, 2 mg, 3 mg, illetve 4 mg glimepirid tablettánként. SEGÉDANYAGOK: Laktóz-monohidrát,

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Lekoklar 250 mg filmtabletta Lekoklar 500 mg filmtabletta klaritromicin

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Lekoklar 250 mg filmtabletta Lekoklar 500 mg filmtabletta klaritromicin BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Lekoklar 250 mg filmtabletta Lekoklar 500 mg filmtabletta klaritromicin Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót!

Részletesebben

Betegtájékoztató GABAGAMMA 300 MG KEMÉNY KAPSZULA

Betegtájékoztató GABAGAMMA 300 MG KEMÉNY KAPSZULA GABAGAMMA 300 MG KEMÉNY KAPSZULA Gabagamma 100 mg kemény kapszula Gabagamma 300 mg kemény kapszula Gabagamma 400 mg kemény kapszula gabapentin HATÓANYAG: Gabapentin. Minden kemény kapszula 100 mg, 300

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Mofimutral 500 mg filmtabletta Mikofenolát-mofetil

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Mofimutral 500 mg filmtabletta Mikofenolát-mofetil BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Mofimutral 500 mg filmtabletta Mikofenolát-mofetil Mielott elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Irtucalan 75 mg filmtabletta Irtucalan 150 mg filmtabletta Irtucalan 300 mg filmtabletta

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Irtucalan 75 mg filmtabletta Irtucalan 150 mg filmtabletta Irtucalan 300 mg filmtabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 75 mg filmtabletta 150 mg filmtabletta 300 mg filmtabletta Irbezartán Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Részletesebben

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a beteg számára. Ebrantil 30 mg retard kapszula Ebrantil 60 mg retard kapszula Ebrantil 90 mg retard kapszula.

Betegtájékoztató: Információk a beteg számára. Ebrantil 30 mg retard kapszula Ebrantil 60 mg retard kapszula Ebrantil 90 mg retard kapszula. Betegtájékoztató: Információk a beteg számára Ebrantil 30 mg retard kapszula Ebrantil 60 mg retard kapszula Ebrantil 90 mg retard kapszula urapidil Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

4. sz. melléklete az OGYI-T-20 060/01-06 sz. forgalomba hozatali engedély módosításának

4. sz. melléklete az OGYI-T-20 060/01-06 sz. forgalomba hozatali engedély módosításának 4. sz. melléklete az OGYI-T-20 060/01-06 sz. forgalomba hozatali engedély módosításának BETEGTÁJÉKOZTATÓ Budapest, 2006. április 24. Szám: 21 093/41/2005 Eloadó: Molnár Éva Tárgy: Betegtájékoztató módosítása

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! -BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Ulcogant

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi vény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi vény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Ibuprofen- Ethypharm 300 mg retard SR kapszula BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Betegtájékoztató LAMICTAL 25 MG TABLETTA

Betegtájékoztató LAMICTAL 25 MG TABLETTA LAMICTAL 25 MG TABLETTA Lamictal 25 mg tabletta Lamictal 50 mg tabletta Lamictal 100 mg tabletta Lamictal 5 mg diszpergálódó/rágótabletta Lamictal 200 mg diszpergálódó/rágótabletta lamotrigin HATÓANYAG:

Részletesebben

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register!

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Diclofenac Duo Pharmavit 75 mg kemény kapszula diklofenák-nátrium

Részletesebben

Betaloc ZOK DIU 100 mg/12,5 mg retard filmtabletta (AstraZeneca)

Betaloc ZOK DIU 100 mg/12,5 mg retard filmtabletta (AstraZeneca) ORSZÁGOS GYÓGYSZERÉSZETI INTÉZET Budapest, 2000. július 19. 1051 Budapest V., Zrínyi u. 3. Szám: 8682/40/2000. Levélcím: 1372 Postafiók 450. Eloadó: Nádasyné/H.K. Telefon: 317-1488 Melléklet: Telefax:

Részletesebben

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA ALZEPIL 5 mg szájban diszpergálódó tabletta ALZEPIL 10 mg szájban

Részletesebben

Betegtájékoztató BREXIN 20 MG POR BELSÕLEGES OLDATHOZ

Betegtájékoztató BREXIN 20 MG POR BELSÕLEGES OLDATHOZ BREXIN 20 MG POR BELSÕLEGES OLDATHOZ Brexin 20 mg tabletta Brexin 20 mg pezsgõtabletta Brexin 20 mg por belsõleges oldathoz piroxikám-betadex HATÓANYAG: Tabletta: 20 mg piroxikámmal egyenértékû 191,2 mg

Részletesebben

Betegtájékoztató CODOXY 10 MG RETARD TABLETTA

Betegtájékoztató CODOXY 10 MG RETARD TABLETTA CODOXY 10 MG RETARD TABLETTA Codoxy 5 mg retard tabletta Codoxy 10 mg retard tabletta Codoxy 20 mg retard tabletta Codoxy 40 mg retard tabletta Codoxy 80 mg retard tabletta oxikodon-hidroklorid HATÓANYAG:

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmese BETEGTÁJÉKOZTATÓ:

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Ebetrexat 2,5 mg tabletta Ebetrexat 5 mg tabletta Ebetrexat 10 mg tabletta.

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Ebetrexat 2,5 mg tabletta Ebetrexat 5 mg tabletta Ebetrexat 10 mg tabletta. BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Ebetrexat 2,5 mg tabletta Ebetrexat 5 mg tabletta Ebetrexat 10 mg tabletta metotrexát Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Clopidogrel IWA 75 mg filmtabletta klopidogrél Mielott elkezdené

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Diovan

Részletesebben

Betegtájékoztató RYTMONORM 300 MG FILMTABLETTA. Rytmonorm 150 mg filmtabletta Rytmonorm 300 mg filmtabletta propafenon-hidroklorid

Betegtájékoztató RYTMONORM 300 MG FILMTABLETTA. Rytmonorm 150 mg filmtabletta Rytmonorm 300 mg filmtabletta propafenon-hidroklorid RYTMONORM 300 MG FILMTABLETTA Rytmonorm 150 mg filmtabletta Rytmonorm 300 mg filmtabletta propafenon-hidroklorid HATÓANYAG: 150 mg propafenon-hidroklorid ill. 300 mg propafenon-hidroklorid filmtablettánként.

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! B Carbo activatus EGIS tabletta Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni,

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Zaldiar 37,5 mg/325 mg pezsgotabletta tramadol-hidroklorid/paracetamol

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Zaldiar 37,5 mg/325 mg pezsgotabletta tramadol-hidroklorid/paracetamol Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Zaldiar 37,5 mg/325 mg pezsgotabletta tramadol-hidroklorid/paracetamol

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Teysuno 15 mg/4,35 mg/11,8 mg kemény kapszula Tegafur/gimeracil/oteracil

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Teysuno 15 mg/4,35 mg/11,8 mg kemény kapszula Tegafur/gimeracil/oteracil BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Teysuno 15 mg/4,35 mg/11,8 mg kemény kapszula Tegafur/gimeracil/oteracil Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Exemestane Chanelle 25 mg filmtabletta (Exemesztán)

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Exemestane Chanelle 25 mg filmtabletta (Exemesztán) BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Exemestane Chanelle 25 mg filmtabletta (Exemesztán) Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. Tartsa

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ TERVEZET ( 2007 BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ

Részletesebben

Betegtájékoztató PEGINTRON 100 MIKROGRAMM POR ÉS OLDÓSZER OLDATOS INJEKCIÓHOZ. PegIntron 100 mikrogramm por és oldószer oldatos injekcióhoz

Betegtájékoztató PEGINTRON 100 MIKROGRAMM POR ÉS OLDÓSZER OLDATOS INJEKCIÓHOZ. PegIntron 100 mikrogramm por és oldószer oldatos injekcióhoz PEGINTRON 100 MIKROGRAMM POR ÉS OLDÓSZER OLDATOS INJEKCIÓHOZ PegIntron 100 mikrogramm por és oldószer oldatos injekcióhoz peginterferon alfa-2b (rekombináns interferon alfa-2b és monometoxi-polietilénglikol

Részletesebben

Betegtájékoztató BISOBLOCK 10 MG TABLETTA. Bisoblock 5 mg tabletta Bisoblock 10 mg tabletta bizoprolol

Betegtájékoztató BISOBLOCK 10 MG TABLETTA. Bisoblock 5 mg tabletta Bisoblock 10 mg tabletta bizoprolol BISOBLOCK 10 MG TABLETTA Bisoblock 5 mg tabletta Bisoblock 10 mg tabletta bizoprolol HATÓANYAG: 5 mg tabletta: 5,00 mg bizoprolol-fumarát tablettánként. 10 mg tabletta: 10,0 mg bizoprolol-fumarát tablettánként.

Részletesebben

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A PIRACETAM AL 800 FILMTABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A PIRACETAM AL 800 FILMTABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ? PIRACETAM AL 800 MG FILMTABLETTA Piracetam AL 800 filmtabletta Hatóanyag: 800 mg piracetám filmtablettánként. Segédanyagok: kolloid szilícium-dioxid, magnézium-sztearát, kroszkarmellóz-nátrium, povidon,

Részletesebben

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A HIDRASEC 100 MG KEMÉNY KAPSZULA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A HIDRASEC 100 MG KEMÉNY KAPSZULA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ? HIDRASEC 100 MG KEMÉNY KAPSZULA Hidrasec 100 mg kemény kapszula racekadotril 1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A HIDRASEC 100 MG KEMÉNY KAPSZULA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ? A Hidrasec 100 mg kemény

Részletesebben

ˇ Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

ˇ Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! 4 BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA GUTTALAX 7,5 belsőleges

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Gyógyszer betegtájékoztató BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR

Részletesebben

Betegtájékoztató ROACCUTAN 10 MG LÁGY KAPSZULA. Roaccutan 10 mg lágy kapszula izotretinoin. HATÓANYAG: 10 mg izotretinoin lágy kapszulánként.

Betegtájékoztató ROACCUTAN 10 MG LÁGY KAPSZULA. Roaccutan 10 mg lágy kapszula izotretinoin. HATÓANYAG: 10 mg izotretinoin lágy kapszulánként. ROACCUTAN 10 MG LÁGY KAPSZULA Roaccutan 10 mg lágy kapszula izotretinoin HATÓANYAG: 10 mg izotretinoin lágy kapszulánként. SEGÉDANYAG: Hidrogénezett szójababolaj, sárga viasz, részlegesen hidrogénezett

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Pharmaton Vital kapszula BETEGTÁJÉKOZTATÓ : INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Gabaneural 100 mg kemény kapszula Gabaneural 300 mg kemény kapszula Gabaneural 400 mg kemény kapszula gabapentin Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert,

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Perdox 0,5 mg filmtabletta Perdox 1 mg filmtabletta Perdox 2 mg

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Duodart 0,4 mg/0,5 mg kemény kapszula dutaszterid/tamszulozin-hidroklorid

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Duodart 0,4 mg/0,5 mg kemény kapszula dutaszterid/tamszulozin-hidroklorid Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Duodart 0,4 mg/0,5 mg kemény kapszula dutaszterid/tamszulozin-hidroklorid Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót,

Részletesebben

ˇ Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

ˇ Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Betegtájékoztató SYNTROXINE 50 MIKROGRAMM LÁGY KAPSZULA

Betegtájékoztató SYNTROXINE 50 MIKROGRAMM LÁGY KAPSZULA SYNTROXINE 50 MIKROGRAMM LÁGY KAPSZULA Syntroxine 13 mikrogramm lágy kapszula Syntroxine 25 mikrogramm lágy kapszula Syntroxine 50 mikrogramm lágy kapszula Syntroxine 75 mikrogramm lágy kapszula Syntroxine

Részletesebben

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Klacid 500 mg filmtabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

ELLENJAVALLAT: Ne alkalmazza az Etopro-t, ha allergiás (túlérzékeny) a topiramátra vagy az Etopro bármely összetevõjére.

ELLENJAVALLAT: Ne alkalmazza az Etopro-t, ha allergiás (túlérzékeny) a topiramátra vagy az Etopro bármely összetevõjére. ETOPRO 50 MG FILMTABLETTA ETOPRO 25 MG, 50 MG, 100 MG ÉS 200 MG FILMTABLETTA topiramát HATÓANYAG: 25 mg tabletta: egy tabletta 25 mg topiramátot tartalmaz. 50 mg tabletta: egy tabletta 50 mg topiramátot

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! PACKAGE LEAFLET BETEGTÁJÉKOZTATÓ Amprilan 1,25 mg tabletta Amprilan 2,5 mg

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Betegtájékoztató LIPIDIL SUPRA 160 MG FILMTABLETTA. LIPIDIL SUPRA 160 mg filmtabletta fenofibrát. HATÓANYAG: 160 mg fenofibrát filmtablettánként.

Betegtájékoztató LIPIDIL SUPRA 160 MG FILMTABLETTA. LIPIDIL SUPRA 160 mg filmtabletta fenofibrát. HATÓANYAG: 160 mg fenofibrát filmtablettánként. LIPIDIL SUPRA 160 MG FILMTABLETTA LIPIDIL SUPRA 160 mg filmtabletta fenofibrát. HATÓANYAG: 160 mg fenofibrát filmtablettánként. SEGÉDANYAG: Nátrium-lauril-szulfát, nátrium-sztearil-fumarát, kolloid vízmentes

Részletesebben

Betegtájékoztató CONVULEX 300 MG RETARD FILMTABLETTA. Convulex 300 mg retard filmtabletta Convulex 500 mg retard filmtabletta nátrium-valproát

Betegtájékoztató CONVULEX 300 MG RETARD FILMTABLETTA. Convulex 300 mg retard filmtabletta Convulex 500 mg retard filmtabletta nátrium-valproát CONVULEX 300 MG RETARD FILMTABLETTA Convulex 300 mg retard filmtabletta Convulex 500 mg retard filmtabletta nátrium-valproát HATÓANYAG: Convulex 300 mg retard filmatbletta: 300 mg nátrium-valproát retard

Részletesebben