Magyar Nemzeti Galéria

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Magyar Nemzeti Galéria"

Átírás

1 A Magyar Nemzeti Galéria szöveges beszámolója Intézmény neve: Magyar Nemzeti Galéria Törzskönyvi (PIR azonosító száma): Honlapjának címe: Az intézmény szakmai tevékenysége, főbb jellemzőinek leírása a Reneszánsz éve volt, amelyben a muzeológia és kutatómunka az országos célfeladattal összhangban határozódott meg: a Hunyadi Mátyás királlyá választásának 550. évfordulója alkalmából a Mátyás király öröksége, késő reneszánsz művészet Magyarországon (16-17.század) című kiállítás sikeres megrendezésével. Az említett program négy intézmény összefogásában megvalósított kiállítás-sorozat részeként az együttműködés keretében is feladatokat adott az intézmény részére. A Magyar Nemzeti Galéria koordinálta és szervezte a négy intézmény kiállításaihoz szükséges külföldi kölcsönzésekhez kapcsolódó szállításokat és végezte részben - a kommunikációs feladatokat. A Magyar Nemzeti Galéria adta ki a négy kiállítás közös vezetőjét magyar és angol nyelven. A megtakarításokon kívül különös fontosságot kölcsönöz ennek az összehangolt négyes vállalkozásnak, hogy szakmai eredményeként - a múzeumi munkában fontos anyagfeldolgozás, konzerválás és restaurálás gyümölcseként e kiállításunk kapcsán is sok, közönség előtt eddig még nem szerepelt mű közzététele vált lehetővé. Jelentős feladatként tűztük magunk elé a kortárs magyar képzőművészet megismerését szolgáló őszi kiállításunk megrendezését is, amely elérte célját: Az idő legújabb cáfolata. Kortárs magyar művészet az Irokéz Gyűjteményből című nagyszabású tárlatunk a kvalitás és a sokféleség mellett a magángyűjtés fontosságát és társadalmi szerepét is tudatosította. Feltűnően jó kritikát kapott és közönségsikert hozott az Osztrák Kulturális Intézettel közös vállalkozásunk, a Belső utak képei. Art brut Ausztriában és Magyarországon az osztrák vándorkiállítást duplájára növeltük a MTA Pszichiátriai Gyűjteményének segítségével, ezáltal aktualizálva a témát.

2 - 2 - Jelentős kiegészítésekkel került közönség elé a Természet és technika. Az újraértelmezett Moholy-Nagy című, előbb Amerikában, majd Pécsett bemutatott tárlat is a Galériában. Mindez munkatársaink szakmai-kreatív közreműködését, az intézmény részéről pedig jelentős szervezési hozzájárulást jelentett, és nagyrészt ennek köszönhető az elért siker. Decemberi nyitással, 2009-re áthúzódva szintén társkurátorral és a magánszférával együttműködve valósult meg Vajda Lajos munkásságának eddig legteljesebb tárlata. Valamennyi kiállításhoz szabadegyetemi előadások, múzeumpedagógiai és társművészeti rendezvények kapcsolódtak, a legnagyobb számban természetesen a Múzeumok éjszakáján ről áthúzódó nagy kiállításaink (Vaszary János gyűjteményes kiállítása, ill. Zichy Mihály, a rajzoló fejedelem ) 2008-ban elnyerték a Magyar Tudományos Akadémia Művészettörténeti Bizottságának Opus mirabile-díját. A Magyar Nemzeti Galéria 2008-as kiadványai (3 katalógus, 1 tanulmánykötet, 1 évkönyv, 1 családi vezető, 1 közös kiállítás-vezető) elsősorban a Reneszánsz évéhez kapcsolódtak, igényes megjelenésük, magas tudományos színvonaluk is a támogatott rendezvénysorozatnak köszönhető. Jubileumi Évkönyvünk (Annales de la Galerie Nationale Hongroise ) számos nagy jelentőségű tanulmányt közöl idegen nyelven, köztük intézménytörténeti jellegűeket is. Néhány kiállításunk esetében nem saját kiadványt (is) forgalmaztunk (Moholy- Nagy, Art brut). Minden programunkat internetes megjelenés, a legtöbbjét pedig a közönségkapcsolatokat célzó, ingyenes kisnyomtatványok és hirdetések sora kísérte.

3 - 3 - KIMUTATÁS az intézmény főbb előirányzatainak alakulásáról érték: ezer forintban évi tényleges teljesítés eredeti előirányzat módosított előirányzat teljesítés Kiadások összesen: Működési kiadások összesen: ebből személyi juttatások dologi kiadások Felhalmozási kiadások összesen: Intézményi beruházási kiadások Központi beruházás Felújítás Egyéb intézményi felhalmozási kiadások évi tényleges maradvány tényleges maradvány Bevételek összesen: Támogatás Működési bevételek Átvett pénzeszközök Működési célra Felhalmozási célra Egyéb bevétel Pénzmaradvány igénybevétele Létszám (fő) Engedélyezett létszám (35. űrlap 13. sor) Átlagos statisztikai állományi létszám (35. űrlap 18. sor) Tartósan üres álláshelyek száma (35. űrlap 17. sor)

4 - 4 - Intézményünk jóváhagyott kiadási előirányzata: eft volt, melynek 61,3 %-a a személyi juttatások előirányzata 474,600 eft értékben. A dologi kiadások előirányzata a kiadási előirányzat 16,9 %-a eft volt. Az intézményi beruházási kiadásokra eft, felújításra eft volt az előirányzat, mely az összes kiadásokon belül 1,7%-ot képvisel. A módosított előirányzatok alakulását jól szemlélteti a 2. számú melléklet, mely a kiadások alakulását mutatja be tételesen. A négyszer a reneszánszról című kiállítás OKM támogatása jelentős eft nagyságrendet képviselt. Az előirányzatok teljesítése az összes kiadáson belül az alábbiak szerint alakul: A személyi juttatás az összes kiadásból 42,9 %, dologi kiadások 40,3 %, felhalmozási kiadások 3,5 %. Az intézmény részére jóváhagyott előirányzatok módosítását, azok felhasználását a 2- es és a 3-as számú melléklet mutatja be részletesen. Létszám és bérgazdálkodás. Intézményünknél évben a teljes munkaidőben foglalkoztatottak létszáma 142 fő. Az átlagos statisztikai létszám 131 fő. Az előirányzat és a teljesítés különbsége 11 fő, ebből 3 fő GYES-en lévő dolgozó 8 fő nyugdíjazás miatt felmentve a munkavégzés alól. Részmunkaidőben foglalkoztatottak létszáma 61 fő évben az engedélyezett létszámkeret 203 fő. Tartósan üres álláshelyünk nem volt évben a közalkalmazotti bértábla változása miatt, valamint Kjt kötelező pótlékalap változása miatt a béremelésre kapott támogatás eft volt, melyből személyi juttatás támogatása eft, Tb járulék eft. A fenti összeg teljes mértékben felhasználásra került. A Kjt szerinti garantált bér alsó határát valamennyi dolgozónk bére elérte évben vezetői pótlékban 23 fő részesült eft értékben, címpótlékot 12 fő kapott eft értékben, nyelvpótlékot 70 fő dolgozónknak fizettünk eft összegben, tudományos pótlékban 74 fő dolgozónk részesült eft összegben. A részmunkaidőben foglalkoztatottak közül 2 fő részesült nyelvpótlékban 492 eft összegben, tudományos pótlékot 2 fő kapott 168 eft összegben. Felhalmozási kiadások. Intézményünknél központi beruházásként valósult meg 2008 évben a C épület III. emelet U alakú kiállítótér rekonstrukciója, melynek során a kiállítóteret elszigeteltük a szórt azbeszttel borított héjszerkezettől, megszüntetve a beázásokat, az álmennyezet felett húzódó hideg energiacsövek szigetelésével. Erre a feladatra Pénzügyminisztériumi támogatásból eft, összesen eft került felhasználásra, ebből eft saját forrásból valósult meg.

5 - 5 - Intézményi beruházásból folytattuk a kártyás beléptető rendszer kiépítését, így évben második lépcsőben a B - C és C - D épület II. emeleti ajtóit integráltuk a kártyás beléptető rendszerbe. Az elvégzett munka értéke eft volt. Gépek, berendezések vásárlására eft-ot fordítottunk. Felújításra eft-ot fordítottunk, melynek keretében a C épület és az A épület aulájának világosítás korszerűsítése megtörtént, összesen eft nagyságrendben. Állagmegóvási célból elvégeztük a B-C-D épületek III. emeleti nyílászáróinak mázolását, ezek javítása balesetveszély elkerülése miatt is indokolt volt. Nyílászárók felújítására eft-ot fordítottunk. Épület felújításra, festésre, párásító felújítására összességében eft-ot fordítottunk. Felvonóink elöregedett állapota miatt javításukra és felújításukra eft-ot fordítottunk évben a minimálisra lecsökkentett központi felújítási keretünket, amely az A-B- C-D épületekre összesen eft volt, előző évi pénzmaradványunk terhére tudtuk kiegészíteni és a sürgős halaszthatatlan felújítási munkákat elvégezni. Az intézmény gazdasági társaságokban, alapítványok létrehozásában, fenntartásában 2008 évben nem vett részt. Dolgozóink lakásépítésének, vásárlásának támogatására évben fordított kölcsön összege 300 eft volt. Kölcsönben részesítettek száma 1 fő. Az előző évi maradványok felhasználása 2008 évi előirányzat keletkezésének oka 2009 évi felhasználásának ütemezése. Az előző évi maradvány felhasználását a 4. számú melléklet részletesen tartalmazza, 2008 évben keletkezett maradvány eft, amely fejezeti kezelésű előirányzatok maradványából NKA-tól kapott pályázati támogatásokból, OTKA feladatok maradványából tevődik össze, melynek felhasználási ütemezését a hivatkozott táblázat tartalmazza. Bevételek alakulása A saját bevételek ütemes teljesítésében szerepet játszottak a 2007 év végéről áthúzódó Vaszary és Zichy kiállításból valamint a 2008 év tavaszán megnyíló Reneszánsz kiállításból befolyó jegybevételek és az állandó kiállítások belépődíjai, továbbá az ősszel megrendezett kiállítások (Írókéz, Art Brut, Vajda Lajos kiállítás), a tárlatvezetések, a kiadványraktárban fellelhető régebbi és új kiadványok értékesítésére létrehozott Galéria Antikvárium bevételei, szponzorrációból befolyt támogatási bevétel (Pannon Zrt, CIB Bank), valamint a tartós és eseti bérbeadások bevételei. A saját bevételen belül 40,6 %-kal részesedett a jegybevétel, a kiadványértékesítés 4,8 %-kal a szponzori bevétel 10,7 %, bérleti díjbevétel 16,6 %. A támogatás értékű bevételeket a 5. számú melléklet tartalmazza.

6 - 6 - Az intézmény és gazdálkodásának jellemzői. A Magyar Nemzeti Galéria felügyeleti szervtől kapott intézményfinanszírozása évről évre csökkenő tendenciát mutat ről 2008-ra a csökkenés ugyancsak eft, mindez azonban a gazdálkodásban már a tervezés időszakában is komoly gondot okozott. Az intézmény támogatásértékű és saját bevételekkel próbálta kompenzálni a kiesést. Az A épület (6.556 m2) átvételével, ami ugyan 2005 évben történt az alapterület jelentős bővítésével és a működtetéssel kapcsolatos költségek nem állnak arányban az intézmény finanszírozás összegével. Az előzőekben felvázoltak következtében csak gazdaságos működtetéssel valósulhatott meg az intézményi gazdálkodás, szem előtt tartva a hatékonyságot. A Kincstárral való kapcsolatunk kiegyensúlyozott. A 2006, 2007, 2008 évi adóbevallások rendezése, az adóbevallások helyesbítése 2009 első félévében várhatóan megtörténik. A Magyar Nemzeti Galéria új alapító okiratát februári dátummal kapta meg az Oktatási és Kulturális Minisztérium illetékes főosztályától. Intézményünk vállalkozási tevékenységet 2008 évben nem folytatott. Budapest, április 14. Bereczky Loránd főigazgató Czolk Ilona gazdasági igazgató

7 sz. melléklet KIMUTATÁS az intézmény főbb előirányzatainak alakulásáról érték: ezer forintban évi tényleges teljesítés eredeti előirányzat módosított előirányzat teljesítés Kiadások összesen: Működési kiadások összesen: ebből személyi juttatások dologi kiadások Felhalmozási kiadások összesen: Intézményi beruházási kiadások Központi beruházás Felújítás Egyéb intézményi felhalmozási kiadások évi tényleges maradvány tényleges maradvány Bevételek összesen: Támogatás Működési bevételek Átvett pénzeszközök Működési célra Felhalmozási célra Egyéb bevétel Pénzmaradvány igénybevétele Létszám (fő) Engedélyezett létszám (35. űrlap 13. sor) Átlagos statisztikai állományi létszám (35. űrlap 18. sor) Tartósan üres álláshelyek száma (35. űrlap 17. sor)

8 2008 évi kiadások előirányzata 2. számú melléklet Megnevezés/ ELŐIRÁNYZATOK Személyi juttatás Munkaadókat terhelő juttatások Dologi kiadások Intézményi beruházás Felújítás Kp-i beruházás Kölcsönök folyósítása Ei. Maradv átadása Kiadások összesen: Eredeti előirányzat OKM évi 13.havi illetmény 2008.évi részlete OKM 4x a reneszánszról kiállítás támogatása OKM közszféra béremelése Központi beruházás saját forrás része 1EG03I Előirányzat-maradvány felhasználás módosítása 3EG03I NKA támogatásértékű bevételek módosítása 2EG03I OTKA feladat ei.módosítása 4EG03I Saját többletbevétel módosítása 5EG03I - OKM eseti keresetkiegészítés OKM 4x a reneszánszról kiállítás támogatása Központi beruházás - azbesztmentesítési céllal Előir. maradv. felhasználás mód. 3EG03I korr. 5EG03I Előir. maradv. felhasználás mód. 3EG03I korr. 6EG03I Saját többletbevétel módosítása 7EG03I Saját többletbevétel módosítása 8EG03I OKM könyvtári számítástechnikai fejlesztés NKA támogatásértékű bevételek módosítása 9EG03I Közlekedési Múzeum - reneszánsz kiállítás 10EG03I Saját többletbevétel beruházásra 11EG03I OTKA feladat 4EG03I -módosítása 12EG03I OTKA feladat 4EG03I -módosítása 13EG03I NKA támogatásértékű bevételek módosítása14eg03i OKM eseti II. keresetkiegészítés OKM festményvásárlás 2 Kakas kép Olaszországból OKM eseti keresetkiegészítés többletktg Saját többletbevétel módosítása EG1503I Saját többletbevétel módosítása EG1603I Saját többletbevétel módosítása 17EG03I Roma Saját többletbevétel módosítása 18EG03I Lengyel -magyar grafikai kiállítás OKM támogatás Saját többletbevétel módosítása 19EG03I Saját többletbevétel módosítása 20EG03I Átcsoportosítás 21EG03I Lakásépítési alap felhasználása Összesen: sz melléklet

9 2008 évi bevételek előirányzata 3. számú melléklet Megnevezés Támogatás Támogatásértékű bevételek működési Átvett pénzeszköz Saját bevétel Előző évi működési maradvány átvétele Előző évi felhalmozási maradvány átvétele Kölcsönök visszatérülése Maradvány Bevételek összesen: Eredeti előirányzat OKM évi 13.havi illetmény 2008.évi részlete OKM 4x a reneszánszról kiállítás támogatása OKM közszféra béremelése Központi beruházás saját forrás része 1EG03I Előirányzat-maradvány felhasználás módosítása 3EG03I NKA támogatásértékű bevételek módosítása 2EG03I OTKA feladat ei.módosítása 4EG03I Saját többletbevétel módosítása 5EG03I - OKM eseti keresetkiegészítés OKM 4x a reneszánszról kiállítás támogatása Központi beruházás - azbesztmentesítési céllal Előir. maradv. felhasználás mód. 3EG03I korr. 5EG03I Előir. maradv. felhasználás mód. 3EG03I korr. 6EG03I Saját többletbevétel módosítása 7EG03I Saját többletbevétel módosítása 8EG03I OKM könyvtári számítástechnikai fejlesztés NKA támogatásértékű bevételek módosítása 9EG03I Közlekedési Múzeum - reneszánsz kiállítás 10EG03I Saját többletbevétel beruházásra 11EG03I OTKA feladat 4EG03I -módosítása 12EG03I OTKA feladat 4EG03I -módosítása 13EG03I NKA támogatásértékű bevételek módosítása14eg03i OKM eseti II. keresetkiegészítés OKM festményvásárlás 2 Kakas kép Olaszországból OKM eseti keresetkiegészítés többletktg. 4 4 Saját többletbevétel módosítása EG1503I Saját többletbevétel módosítása EG1603I Saját többletbevétel módosítása 17EG03I Roma Saját többletbevétel módosítása 18EG03I Lengyel -magyar grafikai kiállítás OKM támogatás Saját többletbevétel módosítása 19EG03I Saját többletbevétel módosítása 20EG03I Átcsoportosítás 21EG03I - - Lakásépítési alap felhasználása Összesen: sz. melléklet

10 2008 évi előirányzat-maradványok alakulása 4. számú melléklet eft I. név II. név Összesen: Fejezeti kezelésű előirányzatok maradványa XX. Fejezet 11/31/ Reneszánsz év programjai 6.A reneszánsz Magyarországon, 4 intézmény kiállításai és kommunikációja -Mátyás király öröksége c. kiállítás XX. Fejezet 11/31/7 600 Reneszánsz év programjai 1A Reneszánsz évad kiemelt rendezvényei - XVII.szd eleji portré megvásárlása XX. Fejezet 11/31/ Reneszánsz év programjai 5. A könyvtárügy reneszánsza, Digitális képkönyvtár - számítástechnikai infrastruktúra fejlesztése XX. fejezet 11//32/ Közkultúra, kulturális vidékfejlesztés támogatása lengyel-magyar grafikai kiállítás támogatása Fej.kez.ei összesen: NKA-tól kapott pályázati támogatások 800 NKA 2312/537.sz. Szóra bírt műtárgy c. kiállításról készített katalógus CD formátumban NKA 2301/672 MNG évkönyv 11. számának kiadása NKA 2313/0076 Roma vándorkiállítás támogatásának maradványa NKA 2306/1272 Vajda Lajos kiállítás megrendezése NKA 2313/0081 Vajda kiállítás megrendezésének támogatása NKA 4112/0007 Vajda Lajos kiállítási katalógus előállításának támogatása NKA-tól kapott pályázati támogatások összesen: OTKA feladatok maradványa OTKA K sz. feladat (A 17. századi arisztokrata udvari kultúra formái") maradványa OTKA K sz. feladat (Késő reneszánsz és barokk síremlékek) maradványa OTKA feladatok maradványa összesen: Egyéb maradványok December hónapról árhúzódó személyi juttatások után fizetendő adók járulékok, kulturális ás rehabilitációs járulékok, szerződésekből és szállítói tartozásokból adódó évre pénzügyileg áthúzódó kifizetések II. keresetkiegészítés elszámolása - önrevízió Könyvtári beruh.saját forrása éves továbbképzés maradványa Restaurátor kiállítási katalógus évi maradvány Egyéb maradványok összesen: Mindösszesen: Ütemezés összesen:

11 Támogatásértékű bevételek 5. számú melléklet Támogatás összege: Támogatott cél megnevezése Pénzügyminisztérium APEH 1% Összesen: Pályázati azonosító Nemzeti Kulturális Alap Gyémánt László festmény megvásárlása 2309/ Műtárgyvásárlás 1609/ Szóra bírt műtárgy katalógus 2312/ db barokk festmény megvásárlása 4110/ Freskókartonok restaurálása 2311/ festészeti osztály festményvásárlása 2309/ Roma vándorkiállítás támogatása 2313/ MNG évkönyv 11.szám 2301/ Varga Nándor fametszet vásárlása 2309/ Vajda Lajos kiállítás megrendezése 2306/ Vajda Lajos kiállítás megrendezése 4112/0007 Vajda Lajos kiállítás megrendezése visszatérítendő támogatás 2313/0081 Összesen: Támogatásértékű bevételek összesen:

ORSZÁGOS MŰSZAKI MÚZEUM KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ SZÖVEGES INDOKLÁSA

ORSZÁGOS MŰSZAKI MÚZEUM KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ SZÖVEGES INDOKLÁSA ORSZÁGOS MŰSZAKI MÚZEUM KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ SZÖVEGES INDOKLÁSA 2007. Az Országos Műszaki Múzeum 2007. évi költségvetési beszámolója kiegészítő mellékleteinek szöveges értékelése, amely az Áhsz. 40.

Részletesebben

Az NKA Igazgatósága 2007. évi szöveges beszámoló jelentése

Az NKA Igazgatósága 2007. évi szöveges beszámoló jelentése Az NKA Igazgatósága 2007. évi szöveges beszámoló jelentése 1. Feladatkör, tevékenység 1.1. Az Intézmény neve: Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága törzskönyvi (PIR) azonosító száma: 329309 Az NKA portáljának

Részletesebben

Elemi költségvetés indoklás 2014. év

Elemi költségvetés indoklás 2014. év Fejezet száma: XX. EMMI Szektor: 1051 Cím/alcím: 1100 Intézmény megnevezése: Országos Idegennyelvű Könyvtár PIR törzsszám: 309150 Áht azonosító: 38159 Szakágazat: 910100 Űrlap típus 1. számú melléklet

Részletesebben

Beszámoló a 2011. évi költségvetés végrehajtásáról

Beszámoló a 2011. évi költségvetés végrehajtásáról Beszámoló a 2011. évi költségvetés végrehajtásáról Az önkormányzat gazdálkodását az Államháztartásról szóló többször módosított 1992. XXXVIII. tv, a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi CXV. Törvény,

Részletesebben

Emberi Erőforrások Minisztériuma Aszódi Javítóintézet, Általános Iskola, Szakiskola és Speciális Szakiskola

Emberi Erőforrások Minisztériuma Aszódi Javítóintézet, Általános Iskola, Szakiskola és Speciális Szakiskola Emberi Erőforrások Minisztériuma Aszódi Javítóintézet, Általános Iskola, Szakiskola és Speciális Szakiskola 2014. évi költségvetési beszámolójának szöveges indoklása Esztergom, 2015. április 24. Karlócai

Részletesebben

2006. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI TERV INTÉZMÉNYI KIADÁSOK

2006. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI TERV INTÉZMÉNYI KIADÁSOK Budapest XV. ker. Önkormányzat Intézmény: Egyesített Szociális Intézmény 2006. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI TERV INTÉZMÉNYI KIADÁSOK adatok eft-ban Engedélyezett álláshelyek száma összesen (fő): 159,25 -pedagógus

Részletesebben

KÁLLÓSEMJÉN NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLET 6/2013. (IV.25.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

KÁLLÓSEMJÉN NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLET 6/2013. (IV.25.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE KÁLLÓSEMJÉN NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLET 6/2013. (IV.25.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a 2012. évi pénzügyi terv végrehajtásáról A rendelet kihirdetve: 2013. április 26 -n. Pisákné Páll Ilona

Részletesebben

Iparművészeti Múzeum 2006. évi szöveges beszámolója

Iparművészeti Múzeum 2006. évi szöveges beszámolója Az Iparművészeti Múzeum 2006. évi szöveges beszámolója Budapest, 2007. február 28. 2 A 2006. évi szöveges beszámolót az érvényes jogszabályok alapján állítottuk össze a fenntartói irányelvek és szempontok

Részletesebben

ALPOLGÁRMESTERE. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2013. április 25-i ülésére

ALPOLGÁRMESTERE. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2013. április 25-i ülésére Budapest Főváros IV. kerület, Újpest Önkormányzat ALPOLGÁRMESTERE : 1041 Bu da pest, Istvá n út 14. /Fa x: 231-3141 /231-315 1 e-ma il: msza bolcs@u jpest.hu ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2013. április

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS A Bátáért Egyesület 2010. évi működéséről

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS A Bátáért Egyesület 2010. évi működéséről KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS A Bátáért Egyesület 2010. évi működéséről Általános rész: Alapító okirat kelte: 2001. augusztus 19. Székhely: 7149 Báta, Fő u. 306. Bejegyzés dátuma: 2001. 09. 12. Végzés száma:

Részletesebben

2012 Éves beszámoló. Éves beszámoló. A megye megnevezése, székhelye: Irányító szerv: ... számjel. Szektor Megye PÜK Szakágazat.

2012 Éves beszámoló. Éves beszámoló. A megye megnevezése, székhelye: Irányító szerv: ... számjel. Szektor Megye PÜK Szakágazat. A megye megnevezése, székhelye: Irányító szerv:.................. számjel 490573 1251 01 9100 852010 PIR-törzsszám Szektor Megye PÜK Szakágazat A költségvetési szerv megnevezése, székhelye: VAKOK ÓVODÁJA,

Részletesebben

Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus Hungarian Institute for Culture and Art

Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus Hungarian Institute for Culture and Art Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus Hungarian Institute for Culture and Art Költségvetési beszámoló szöveges indoklása 2008. 1. Feladatkör, tevékenység 1.1 Az intézmény neve: Magyar

Részletesebben

Békés Város Képviselő-testülete 2015. augusztus 27-i ülésére

Békés Város Képviselő-testülete 2015. augusztus 27-i ülésére Tárgy: Tájékoztató a Békési Kistérségi Intézményfenntartó Társulás 2015.évi költségvetésének I. félévi teljesítéséről Előkészítette: Váczi Julianna osztályvezető Szujó Edina Véleményező bizottság: Gazdasági

Részletesebben

V. Állami Számvevőszék. fejezet. 2009. évi költségvetésének. végrehajtása

V. Állami Számvevőszék. fejezet. 2009. évi költségvetésének. végrehajtása Az V. Állami Számvevőszék fejezet költségvetésének végrehajtása Budapest, 2010. május hó 2 Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2009- ben is a jóváhagyott az Országgyűlés Költségvetési, Pénzügyi és Számvevőszéki

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 31-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 31-i rendes ülésére 27. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 31-i rendes ülésére Tárgy: Tájékoztató az önkormányzat 2013. évi gazdálkodásának

Részletesebben

MAGYAR MŰSZAKI ÉS KÖZLEKEDÉSI MÚZEUM

MAGYAR MŰSZAKI ÉS KÖZLEKEDÉSI MÚZEUM MAGYAR MŰSZAKI ÉS KÖZLEKEDÉSI MÚZEUM KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ SZÖVEGES INDOKLÁSA 2012. 1 MAGYAR MŰSZAKI ÉS KÖZLEKEDÉSI MÚZEUM Törzskönyvi szám: 308065 Honlap címe: www.mmkm.hu I. Általános indoklás (a feladatkör,

Részletesebben

SZÖVEGES INDOKLÁS A 2004. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓHOZ

SZÖVEGES INDOKLÁS A 2004. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓHOZ SZÖVEGES INDOKLÁS A 2004. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓHOZ 1.) A felügyelőség 2004. évi szakmai tevékenységének és működésének összefoglalása Szakmai munkánkat az éves munkatervünk határozta meg, amely a

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a K é p v i s e l ő - t e s t ü l e t 2 0 1 3. o k t ó b e r 1 5 - i t e s t ü l e t i ü l é s é r e

E L Ő T E R J E S Z T É S a K é p v i s e l ő - t e s t ü l e t 2 0 1 3. o k t ó b e r 1 5 - i t e s t ü l e t i ü l é s é r e LŐKÖSHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 5743 Lőkösháza, Eleki út 28. Tel.: (66) 244-244 Tel./Fax: (66) 244-074 E-mail: lokoshaza@lokoshaza.hu Honlap: www.lokoshaz.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a K é p v i s e l

Részletesebben

Előterjesztés a Közgyűlés részére az MTA 2006. évi költségvetésének végrehajtásáról

Előterjesztés a Közgyűlés részére az MTA 2006. évi költségvetésének végrehajtásáról Magyar Tudományos Akadémia Főtitkára Előterjesztés a Közgyűlés részére az MTA 2006. évi költségvetésének végrehajtásáról Budapest, 2007. május T a r t a l o m j e g y z é k I. Az Akadémia rendelkezésére

Részletesebben

${pukorzet} fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet... Szerv számjele

${pukorzet} fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet... Szerv számjele Fejezeti jellemző adatok Önkormányzati jellemző adatok 20 0601 ${pukorzet} fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet településtípus A fejezet megnevezése, székhelye: A megye megnevezése, önkormányzat székhelye..................

Részletesebben

NÉPRAJZI MÚZEUM 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 12. A NÉPRAJI MÚZEUM 2008. ÉVI BESZÁMOLÓJÁNAK SZÖVEGES INDOKLÁSA

NÉPRAJZI MÚZEUM 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 12. A NÉPRAJI MÚZEUM 2008. ÉVI BESZÁMOLÓJÁNAK SZÖVEGES INDOKLÁSA NÉPRAJZI MÚZEUM 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 12. A NÉPRAJI MÚZEUM 2008. ÉVI BESZÁMOLÓJÁNAK SZÖVEGES INDOKLÁSA 1. Feladatkör, tevékenység 1.1. Intézmény neve: Néprajzi Múzeum Intézmény PIR azonosító

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A NAGYERDEI KULTÚRPARK NONPROFIT KFT 2014.01.01. 2014.12.31. TERJEDŐ IDŐSZAKRÓL ELKÉSZÍTETT BESZÁMOLÓHOZ

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A NAGYERDEI KULTÚRPARK NONPROFIT KFT 2014.01.01. 2014.12.31. TERJEDŐ IDŐSZAKRÓL ELKÉSZÍTETT BESZÁMOLÓHOZ NAGYERDEI KULTÚRPARK NONPROFIT KFT. : 4032 Debrecen, Ady Endre u. 1. : 52/ 310-065, 413-515; Fax: 52/ 532-774 KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A NAGYERDEI KULTÚRPARK NONPROFIT KFT 2014.01.01. 2014.12.31. TERJEDŐ IDŐSZAKRÓL

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Szentes Város Polgármesterétől U-3472-17/2008. Témafelelős: Krajsóczki Sné Tárgy: Javaslat a 2/2008.(III.7.) rendelet módosítására SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE S z e n t e s Tisztelt

Részletesebben

Az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal 2009. évi költségvetési beszámolójának szöveges indokiása

Az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal 2009. évi költségvetési beszámolójának szöveges indokiása Az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal 2009. évi költségvetési beszámolójának szöveges indokiása - 1 - I. Általános indoklás Az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatalt (a továbbiakban:

Részletesebben

VII-B-004/761-4 /2013

VII-B-004/761-4 /2013 VII-B-004/761-4 /2013 Beszámoló A Fejér Megyei Kormányhivatal 2012. évi tevékenységéről FEJÉR MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Tartalomjegyzék 1. Vezetői összefoglaló... - 3-2. A kormányhivatalt érintő feladat- és

Részletesebben

2011 Elemi költségvetés

2011 Elemi költségvetés A fejezet megnevezése, székhelye:......... Irányító szerv:......... Számjel 329091 1051 33 02/00 40057 PIR-törzsszám Szektor Fejezet Címrend ÁHT A költségvetési szerv megnevezése, székhelye: 1051 Budapest

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó az ÓZDINVEST KFT 2013. évi tevékenységéről J A V A S L A T

B E S Z Á M O L Ó az ÓZDINVEST KFT 2013. évi tevékenységéről J A V A S L A T B E S Z Á M O L Ó az ÓZDINVEST KFT 213. évi tevékenységéről J A V A S L A T a mérleg megállapítására, üzleti jelentés és eredménykimutatás jóváhagyására Tartalom: 213. évi beszámoló - mérleg - eredmény

Részletesebben

XI. Kerületi Polgármesteri Hivatal Munkavállalói Nyugdíjpénztára. a 2013. június 30-ai tevékenységet lezáró beszámolóhoz

XI. Kerületi Polgármesteri Hivatal Munkavállalói Nyugdíjpénztára. a 2013. június 30-ai tevékenységet lezáró beszámolóhoz XI. Kerületi Polgármesteri Hivatal Munkavállalói Nyugdíjpénztára Kiegészítő melléklet a 2013. június 30-ai tevékenységet lezáró beszámolóhoz 2013. szeptember 12. Jogutód nyugdíjpénztár részéről: Beolvadó

Részletesebben

2008. évi szakmai (szöveges) beszámoló

2008. évi szakmai (szöveges) beszámoló Ügyiratszám:1018/2009-5300 2008. évi szakmai (szöveges) beszámoló a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ 2008. évi gazdálkodásáról készített beszámoló szöveges értékelése I. Az intézmény feladatköre

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET Gyógyfürdő Nonprofit Közhasznú Kft Cégjegyzék száma: 16-09-009776 5420 Túrkeve, Kuthen király u. 11. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a 2014.01.01. 2014.12.31. időszakról egyszerűsített éves beszámolóhoz I. ÁLTALÁNOS

Részletesebben

A központi beruházások kiadási előirányzata 100 millió forint, mely a Vám- és Pénzügyőrség lakástámogatás előirányzatát jelenti.

A központi beruházások kiadási előirányzata 100 millió forint, mely a Vám- és Pénzügyőrség lakástámogatás előirányzatát jelenti. A XXII. Pénzügyminisztérium fejezet 2007. évi tervezett kiadási-bevételi főösszege 151440,0 millió forint, a költségvetési támogatás összege 130490,2 millió forint, a bevételi előirányzat pedig 20949,8

Részletesebben

Budapest, Bécsi kapu tér 2-4. H-1014. Hungary. A Magyar Országos Levéltár 2008. évi szöveges beszámolójelentése

Budapest, Bécsi kapu tér 2-4. H-1014. Hungary. A Magyar Országos Levéltár 2008. évi szöveges beszámolójelentése Budapest, Bécsi kapu tér 2-4. H-1014. Hungary A Magyar Országos Levéltár 2008. évi szöveges beszámolójelentése 1 Feladatkör, tevékenység 1.1. A intézmény neve, törzskönyvi (PIR) azonosító száma, honlapjának

Részletesebben

Ecsegfalva Községi Önkormányzat Polgármesterétől 5515 Ecsegfalva, Fő u. 67. Tel.: 66/487-100

Ecsegfalva Községi Önkormányzat Polgármesterétől 5515 Ecsegfalva, Fő u. 67. Tel.: 66/487-100 Ecsegfalva Községi Önkormányzat Polgármesterétől 5515 Ecsegfalva, Fő u. 67. Tel.: 66/487-100 ELŐTERJESZTÉS Szöveges beszámoló Ecsegfalva Községi Önkormányzat 2011. évi zárszámadásához Tisztelt Igazgatóság!

Részletesebben

NAGYERDEI KULTÚRPARK NONPROFIT KFT. : 4032 Debrecen, Ady Endre u. 1. : 52/ 310-065, 413-515; Fax: 52/ 532-774

NAGYERDEI KULTÚRPARK NONPROFIT KFT. : 4032 Debrecen, Ady Endre u. 1. : 52/ 310-065, 413-515; Fax: 52/ 532-774 NAGYERDEI KULTÚRPARK NONPROFIT KFT. : 4032 Debrecen, Ady Endre u. 1. : 52/ 310-065, 413-515; Fax: 52/ 532-774 KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A NAGYERDEI KULTÚRPARK NONPROFIT KFT 2013.01.01. 2013.12.31. TERJEDŐ IDŐSZAKRÓL

Részletesebben

DECS Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

DECS Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének DECS Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2010. (I.29.) r e n d e l e t e Decs Nagyközség Önkormányzatának 2010. évi költségvetéséről Decs Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. december 6-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. december 6-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 297/2012. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. december 6-i ülésére Tárgy: Tájékoztató Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata

Részletesebben

Számjel. Megye. Éves beszámoló. 2012 Éves beszámoló ... a beszámoló elkészítéséért kijelölt felelős személy. ... (név)... (név)

Számjel. Megye. Éves beszámoló. 2012 Éves beszámoló ... a beszámoló elkészítéséért kijelölt felelős személy. ... (név)... (név) A megye megnevezése, székhelye: Irányító szerv: Számjel 490638 1251 01 9100 910200 PIR-törzsszám Szektor Megye PÜK Szakágazat A költségvetési szerv megnevezése, székhelye: 1014 Budapest Szent György tér

Részletesebben

Zalaszentgyörgy Község Önkormányzati Képviselőtestülete 4/2011.(IV.13.)sz. rendelete a 2010.évi zárszámadásról 1..

Zalaszentgyörgy Község Önkormányzati Képviselőtestülete 4/2011.(IV.13.)sz. rendelete a 2010.évi zárszámadásról 1.. Zalaszentgyörgy Község Önkormányzati Képviselőtestülete 4/2011.(IV.13.)sz. rendelete a zárszámadásról Község Önkormányzati Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló, többször módosított 1990.évi

Részletesebben

jegyzője polgármestere ELŐTERJESZTÉS

jegyzője polgármestere ELŐTERJESZTÉS Nagykáta Város Önkormányzata Nagykáta Város Önkormányzata jegyzője polgármestere ELŐTERJESZTÉS Nagykáta Város Önkormányzata 2009. évi többször módosított 1/2009 (II.13.) költségvetési rendeletének végrehajtásáról

Részletesebben

Sümegprága Települési Önkormányzat Képviselő-testületének és Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. február 13-i együttes ülésére

Sümegprága Települési Önkormányzat Képviselő-testületének és Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. február 13-i együttes ülésére Települési Önkormányzat Sümegprága Polgármesterétől 8351 Sümegprága, Rákóczi u. 17 Napközi Otthonos Óvoda Sümegprága Óvodavezetője 8351 Sümegprága, Rákóczi u.38-40. Sümegprága Települési Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. 3527 Miskolc, József Attila út 70.

Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. 3527 Miskolc, József Attila út 70. Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. 3527 Miskolc, József Attila út 70. Beszámoló az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. Hajdúszoboszló város helyi közforgalmú autóbusz-közlekedésével

Részletesebben

Elemi költségvetés elkészítéséhez használandó 2005.évi formanyomtatványok, mellékletek

Elemi költségvetés elkészítéséhez használandó 2005.évi formanyomtatványok, mellékletek Elemi költségvetés elkészítéséhez használandó 2005.évi formanyomtatványok, mellékletek Szám- Al- Alla- szám- szám- A folyó kiadások és bevételek jóváhagyott költségvetési előirányzatainak alszámlák számlacsoport

Részletesebben

2009. évi költségvetése

2009. évi költségvetése 3. napirendi pont Megtárgyalják: - első fordulóban Pénzügyi és Vagyonkezelő Bizottság 01/42-2/2009. - második fordulóban közgyűlés bizottságai Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnökének e l ő t e r j

Részletesebben

NYUGAT-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI ÜGYNÖKSÉG KHT. 2004. ÉVI KÖZHASZNÚ JELENTÉSE

NYUGAT-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI ÜGYNÖKSÉG KHT. 2004. ÉVI KÖZHASZNÚ JELENTÉSE 1. számú melléklet NYUGAT-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI ÜGYNÖKSÉG KHT. 2004. ÉVI KÖZHASZNÚ JELENTÉSE Tartalma: 1. Számviteli beszámoló 2. Kimutatás költségvetési támogatás felhasználásáról 3. Kimutatás

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Medgyesbodzás Község Önkormányzat 2011. év első féléves gazdálkodásáról szóló tájékoztatóhoz

ELŐTERJESZTÉS. Medgyesbodzás Község Önkormányzat 2011. év első féléves gazdálkodásáról szóló tájékoztatóhoz ELŐTERJESZTÉS Medgyesbodzás Község Önkormányzat 2011. év első féléves gazdálkodásáról szóló tájékoztatóhoz Az Államháztartásról szóló - többször módosított - 1992. évi XXXVIII. törvény 79. (1) bekezdése

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 9/2014. (IV.25.) önkormányzati rendelete a 2013. évi zárszámadásról

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 9/2014. (IV.25.) önkormányzati rendelete a 2013. évi zárszámadásról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 9/2014. (IV.25.) önkormányzati rendelete a 2013. évi zárszámadásról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény

Részletesebben

Szöveges beszámoló. 2015.I. félévi beszámolójáról

Szöveges beszámoló. 2015.I. félévi beszámolójáról Körösladány Város Önkormányzata 5516 Körösladány, Dózsa György út 2. Tel:06/66/474-012 Fax:06/66/475-155 Web: www.korosladany.hu / E-mail: hivatal@korosladany.hu Szöveges beszámoló Körösladány Város Önkormányzat

Részletesebben

2005. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása

2005. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása 2005. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása 2005-ös év az első olyan beszámolási időszak, mikor kötelezettséggel nem terhelt pénzmaradványunk keletkezett, melyből 4.043 e Ft bérmaradvány, 1.182

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉSEK. Gyomaendrőd Város Önkormányzata. Képviselő-testület. 2014. november 6. napján tartandó rendkívüli üléséhez

ELŐTERJESZTÉSEK. Gyomaendrőd Város Önkormányzata. Képviselő-testület. 2014. november 6. napján tartandó rendkívüli üléséhez ELŐTERJESZTÉSEK Gyomaendrőd Város Önkormányzata Képviselő-testület 2014. november 6. napján tartandó rendkívüli üléséhez ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2014. november 6-i ülésére 1. napirendi pont

Részletesebben

A FÖLDMŰVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM MEZŐGAZDASÁGI GÉPESÍTÉSI INTÉZET ZÁRSZÁMADÁSA. Szöveges indoklás. Gödöllő 2006. április 25.

A FÖLDMŰVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM MEZŐGAZDASÁGI GÉPESÍTÉSI INTÉZET ZÁRSZÁMADÁSA. Szöveges indoklás. Gödöllő 2006. április 25. A FÖLDMŰVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM MEZŐGAZDASÁGI GÉPESÍTÉSI INTÉZET ZÁRSZÁMADÁSA 2005 Szöveges indoklás Gödöllő 2006. április 25. 2 1. Feladatkör, szakmai tevékenység 1.1 Intézmény neve:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2016. február 11-i nyilvános ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2016. február 11-i nyilvános ülésére Nyirád Község Önkormányzata Alpolgármesterétől 8454 Nyirád, Szabadság u. 3. Tel./fax: 88/235-001; tel.: 88/506-070 e-mail: hivatal@nyirad.hu 6. napirendi pont Ügyszám: 24-18/2016. Előterjesztő: Nagy Gábor

Részletesebben

2015. február 18-án (szerda) napjára du. 16.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom.

2015. február 18-án (szerda) napjára du. 16.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom. BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 16/2010. (XI. 25.) sz. rendelete 4. (1) bekezdése alapján a

Részletesebben

2011. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása

2011. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása Feladatkör, tevékenység MÁV KÓRHÁZ ÉS RENDELŐINTÉZET SZOLNOK Szolnok, Verseghy út 6-8. 56/524-607, Fax: 56/421-105 E-mail: gazdig@mavkorhaz-szolnok.hu 2011. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása

Részletesebben

ÚJ PILLÉR ÖNKÉNTES KÖLCSÖNÖS KIEGÉSZÍTŐ EGÉSZSÉGPÉNZTÁR

ÚJ PILLÉR ÖNKÉNTES KÖLCSÖNÖS KIEGÉSZÍTŐ EGÉSZSÉGPÉNZTÁR ÚJ PILLÉR ÖNKÉNTES KÖLCSÖNÖS KIEGÉSZÍTŐ EGÉSZSÉGPÉNZTÁR Ü Z L E T I J E L E N T É S 2015. ÉV T A R T A L O M J E G Y Z É K 1. 2015-BEN BŐVÜLŐ TAGSÁG, BŐVÜLŐ EGYÉNI BEFIZETÉSEK AZ ÚJ PILLÉRBEN... 3 2. AZ

Részletesebben

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM T Á J É K O Z T A T Ó * az államháztartás központi alrendszerének 2015. január végi helyzetéről 2015. február * Az államháztartás központi alrendszerének havonkénti részletes

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Szombathely Megyei Jogú Város Gazdasági és Városstratégiai Bizottság részére

E L Ő T E R J E S Z T É S Szombathely Megyei Jogú Város Gazdasági és Városstratégiai Bizottság részére 1 2 E L Ő T E R J E S Z T É S Szombathely Megyei Jogú Város Gazdasági és Városstratégiai Bizottság részére SZOMBATHELYI TÁVHŐSZOLGÁLTATÓ KFT. 2015. ÉVI I. FÉLÉVES MÉRLEGBESZÁMOLÓJA Tisztelt Gazdasági és

Részletesebben

2010. I. félévi beszámolója

2010. I. félévi beszámolója Hajdúhadházi Többcélú Kistérségi Társulás I. félévi beszámolója Határozati javaslat Hajdúhadházi Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsa megtárgyalta a társulás gazdálkodásáról szóló I. félévi beszámolót.

Részletesebben

Az ELTE Jogi Továbbképző Intézet 2004. évi költségvetési beszámolójának felülvizsgálata

Az ELTE Jogi Továbbképző Intézet 2004. évi költségvetési beszámolójának felülvizsgálata Az ELTE Jogi Továbbképző Intézet 2004. évi költségvetési beszámolójának felülvizsgálata FELADATKÖR, TEVÉKENYSÉG BEMUTATÁSA Intézmény azonosító adatai Név: ELTE JOGI TOVÁBBKÉPZŐ INTÉZET Törzskönyvi azonosító

Részletesebben

1. számú melléklet Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyűlésének /215. (II. 27.) önkormányzati rendelete Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának 215. évi költségvetéséről Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának

Részletesebben

T A R T A L O M M U T A T Ó

T A R T A L O M M U T A T Ó 1 T A R T A L O M M U T A T Ó 1. Beszámoló a városrészi Önkormányzatok 2011. évi tevékenységéről. 2. 6/2011.(II.24) sz. ÖKT. Rendelet módosítása. 3. 2012. évi víz- és szennyvízcsatorna szolgáltatási díjak

Részletesebben

Bács-Kiskun Megyei Rendőrfőkapitányság. Gazdasági Szervek

Bács-Kiskun Megyei Rendőrfőkapitányság. Gazdasági Szervek Kecskemét, Batthyány u. 14. 340 Bács-Kiskun Megyei Rendőrfőkapitányság Gazdasági Szervek Tel:76/513- Szöveges indoklás a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság 2005. évi pénzügyi-gazdálkodási beszámolóhoz

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. a 2009. évi. költségvetés teljesítéséről

B E S Z Á M O L Ó. a 2009. évi. költségvetés teljesítéséről Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata 1211 Budapest XXI. Szent Imre tér 10. POLGÁRMESTER B E S Z Á M O L Ó a költségvetés teljesítéséről Készítette: Halmos Istvánné ágazatvezető Előterjesztő: Tóth

Részletesebben

MAGYAR ÁLLAMI OPERAHÁZ

MAGYAR ÁLLAMI OPERAHÁZ MAGYAR ÁLLAMI OPERAHÁZ 2007. ÉVI SZÖVEGES BESZÁMOLÓ 1. Feladatkör, tevékenység Tartalomjegyzék 1.1. Az intézmény alapadatai 1.2. Ellátott tevékenységi kör, szakmai tevékenység 1.3. 2007. évi szervezeti

Részletesebben

Vác Város Önkormányzat Képviselőtestülete a rendelet 2. -át - Bevételek - az alábbiak szerint változtatja:

Vác Város Önkormányzat Képviselőtestülete a rendelet 2. -át - Bevételek - az alábbiak szerint változtatja: M Á S O L A T Vác Város Önkormányzat 9/2013.(I.25.) sz. rendelete az Önkormányzat 6/2012.(II.17.) sz. költségvetési rendeletének módosításáról (9. sz. módosítás) Vác Város Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

ARGENTIN TANGÓ TÁNCSZÍNHÁZ KÖZHASZNÚ EGYESÜLET. Közhasznúsági jelentés 2010.

ARGENTIN TANGÓ TÁNCSZÍNHÁZ KÖZHASZNÚ EGYESÜLET. Közhasznúsági jelentés 2010. Adószám: 18706361-1-13 Cégbíróság: Pest Megyei Bíróság Bírósági határozat szám: Pk.60375/2004 Társadalmi szerv.nyilv.sz: 4045 Statisztikai szám: 18706361949952913 ARGENTIN TANGÓ TÁNCSZÍNHÁZ KÖZHASZNÚ EGYESÜLET

Részletesebben

2. 2 E rendelet kihirdetése napján lép hatályba. kihirdetett rendelet minősül. 2 Kihirdetve: 2006. december 27.-én

2. 2 E rendelet kihirdetése napján lép hatályba. kihirdetett rendelet minősül. 2 Kihirdetve: 2006. december 27.-én 26/2006.(XII.27.) Orosházi Önkormányzati rendelet 1 az Önkormányzat költségvetési és zárszámadási rendeleteihez kapcsolódó kötelező mellékletek tartalmi meghatározásáról Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

LXXII. EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI ALAP. fejezet. 2010. évi költségvetésének végrehajtása

LXXII. EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI ALAP. fejezet. 2010. évi költségvetésének végrehajtása A LXXII. EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI ALAP fejezet 2010. évi költségvetésének végrehajtása 2011. június hó Az Egészségbiztosítási Alap 2010. évi költségvetésének végrehajtása Az Egészségbiztosítási Alap 2010. évi

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület 2016. május 05. napján tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület 2016. május 05. napján tartandó ülésére Miskolc Megyei Jogú Város Szlovák Nemzetiségi Önkormányzata JK: 314.030-4/2016. Melléklet: 1 db tájékoztató Előterjesztés a Képviselő-testület 2016. május 05. napján tartandó ülésére Javaslat Miskolc Megyei

Részletesebben

Dokumentumazonosító információk

Dokumentumazonosító információk Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 6/2008.(VIII.22.) Rendelet típusa: Módosító Rendelet címe: Az önkormányzat költségvetéséről Módosított rendelet azonosítója: 2/2008.(II.29.) Rendelet tárgykódja:

Részletesebben

Alap felett rendelkező megnevezése: Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter Alapkezelő megnevezése: Szociális és Munkaügyi Minisztérium

Alap felett rendelkező megnevezése: Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter Alapkezelő megnevezése: Szociális és Munkaügyi Minisztérium II/1. számú melléklet Alap felett rendelkező megnevezése: Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter Alapkezelő megnevezése: Szociális és Munkaügyi Minisztérium Alap megnevezése: Munkaerőpiaci Alap Alap

Részletesebben

ÉVES BESZÁMOLÓ. 2014. évi üzleti évről. Cégjegyzékszám: 02-09-063561 Statisztikai számjel: 11362018-3530-113-02. Pécs, Tüzér u. 18-20.

ÉVES BESZÁMOLÓ. 2014. évi üzleti évről. Cégjegyzékszám: 02-09-063561 Statisztikai számjel: 11362018-3530-113-02. Pécs, Tüzér u. 18-20. Pécs, Tüzér u. 18-20. ÉVES BESZÁMOLÓ 2014. évi üzleti évről Cégjegyzékszám: 02-09-063561 Statisztikai számjel: 11362018-3530-113-02 Készült: 2014. december 31-i fordulónappal 2015. február 15-én Vida János

Részletesebben

2016. évi. törvény. Magyarország 2017. évi központi költségvetéséről I. FEJEZET

2016. évi. törvény. Magyarország 2017. évi központi költségvetéséről I. FEJEZET 06. évi. törvény Magyarország 07. évi központi költségvetéséről Az Országgyűlés az Alaptörvény 36. cikk () bekezdése alapján Magyarország 07. évi központi költségvetéséről a következő törvényt alkotja:

Részletesebben

Egyszerűsített éves beszámoló

Egyszerűsített éves beszámoló 2 0 2 2 1 9 7 1 9 1 0 2 5 7 2 0 1 Statisztikai számjel: 0 1 -- 1 4 -- 0 0 0 1 8 1 Cégjegyzék száma: A vállalkozás megnevezése: Magyar Fotográfusok Háza Nonprofit Kft A vállalkozás címe, telefonszáma: 1065

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés ÉSZAK-KAPOSI PARTNEREK VIDÉKFEJLESZTÉSI EGYESÜLET. 7444 Osztopán, Fő u. 11. Telefon, fax.: 82/436-000 http://www.ek-p.

Közhasznúsági jelentés ÉSZAK-KAPOSI PARTNEREK VIDÉKFEJLESZTÉSI EGYESÜLET. 7444 Osztopán, Fő u. 11. Telefon, fax.: 82/436-000 http://www.ek-p. Közhasznúsági jelentés 2008 ÉSZAK-KAPOSI PARTNEREK VIDÉKFEJLESZTÉSI EGYESÜLET 7444 Osztopán, Fő u. 11. Telefon, fax.: 82/436-000 http://www.ek-p.hu 1 Közhasznúsági jelentés részei: 1. Számviteli beszámoló

Részletesebben

A PANNON-VÁLTÓ Rt. 2003. évi Éves Beszámolójának részét képező Üzleti jelentés

A PANNON-VÁLTÓ Rt. 2003. évi Éves Beszámolójának részét képező Üzleti jelentés A PANNON-VÁLTÓ Rt. 2003. évi Éves Beszámolójának részét képező Üzleti jelentés A/ Általános cégadatok A PANNON-VÁLTÓ Rt. 1994. november 1-én átalakulás útján jött létre a Váltó Kft. jogutódjaként. A részvénytársaságot

Részletesebben

T A R T A L O M M U T A T Ó

T A R T A L O M M U T A T Ó TARTALO M M UTAT Ó 1. Beszámoló Szentgotthárd Város Önkormányzata 2009. évi költségvetésének I-III. negyedéves teljesítéséről. 2. A fizetőparkolók működésének és igénybevételének rendjéről szóló rendelet

Részletesebben

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2013. április 25-i ülésére

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2013. április 25-i ülésére Tárgy: Beszámoló Békés Város Önkormányzata 2012. évi költségvetésének teljesítéséről Előkészítette: Váczi Julianna osztályvezető és a Gazdasági Osztály munkatársai Véleményező bizottság: Valamennyi bizottság

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2014. december 11-i nyilvános ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2014. december 11-i nyilvános ülésére 2. napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2014. december 11-i nyilvános ülésére Tárgy: Javaslat az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 2/2014. (II.14.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

a Belvárosi Kaszinó Szerencsejáték Szervező Korlátolt Felelősségű Társaság

a Belvárosi Kaszinó Szerencsejáték Szervező Korlátolt Felelősségű Társaság KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a Belvárosi Kaszinó Szerencsejáték Szervező Korlátolt Felelősségű Társaság 2013. évi beszámolójához BELVÁROSI KASZINÓ SZERENCSEJÁTÉK SZERVEZŐ KFT. 2 I. ÁLTALÁNOS RÉSZ 1. A VÁLLALKOZÁS

Részletesebben

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2009. szeptember 3-i rendes ülésére beterjesztett anyagok. I./B kötet

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2009. szeptember 3-i rendes ülésére beterjesztett anyagok. I./B kötet I/B kötet 1. oldal Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2009. szeptember 3-i rendes ülésére beterjesztett anyagok I./B kötet A 2009. évi költségvetés I. félévi teljesüléséről szóló tájékoztató...2

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a megyei közgyűlésnek

ELŐTERJESZTÉS. a megyei közgyűlésnek JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE ELŐTERJESZTÉS a megyei közgyűlésnek a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetésének teljesítéséről és a zárszámadási rendelet megalkotásáról

Részletesebben

KÖZHASZNÚ JELENTÉS 2008 év

KÖZHASZNÚ JELENTÉS 2008 év A szervezet megnevezése: Pusztazámor Községéért Közalapítvány Címe: 2039 Pusztazámor, Munkácsy Mihály utca 1.. Adószám: 18700547-1-13 KSH szám: 18700547-9499-561-13 KÖZHASZNÚ JELENTÉS 2008 év Tartalomjegyzék

Részletesebben

1.napirend. Jurácsik Zoltán

1.napirend. Jurácsik Zoltán Jegyzőkönyv Készült: Püspökladány Város Önkormányzat Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága soros ülésén 2009. február 19-én a Városháza tanácskozó termében Jelen vannak: - a pénzügyi és ügyrendi bizottság tagjai

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó AZ ÖNKORMÁNYZAT 2011. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI GAZDÁLKODÁSÁRÓL. Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2.

B E S Z Á M O L Ó AZ ÖNKORMÁNYZAT 2011. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI GAZDÁLKODÁSÁRÓL. Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. B E S Z Á M O L Ó AZ ÖNKORMÁNYZAT 2011. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI GAZDÁLKODÁSÁRÓL A tájékoztatót előzetesen véleményezi a Pénzügyi és Ügyrendi

Részletesebben

XI. Önkormányzati Minisztérium fejezet. 2008. évi költségvetésének. végrehajtása

XI. Önkormányzati Minisztérium fejezet. 2008. évi költségvetésének. végrehajtása A XI. Önkormányzati Minisztérium fejezet költségvetésének végrehajtása Budapest, 2009. június hó Az Önkormányzati Minisztérium fejezet webcíme: http://www.otm.gov.hu/ A Magyar Köztársaság költségvetéséről

Részletesebben

I. A központi költségvetés terhére biztosított pótelőirányzatok átvezetése

I. A központi költségvetés terhére biztosított pótelőirányzatok átvezetése Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt.sz.: U-4989-17/2013. Témafelelős: Krajsóczki Sné Tárgy: Javaslat a 3/2013.(III.11.) rendelet módosítására SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

Részletesebben

A rendelet hatálya. Az önkormányzat és költségvetési szerve(i) 2008. évi költségvetése

A rendelet hatálya. Az önkormányzat és költségvetési szerve(i) 2008. évi költségvetése Petőfibánya Község Önkormányzata 4/2008. (II. 13.) rendelete az Önkormányzat 2008. évi költségvetéséről Petőfibánya Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló - többször módosított - 1992.

Részletesebben

Csanádpalota Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 30 - ai ülésére

Csanádpalota Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 30 - ai ülésére ELŐTERJESZTÉS CSANÁDPALOTA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÉSZÉRE Ügyiratszám: 64-84/2015. Tárgy: Előterjesztés az Önkormányzat és költségvetési szerveinek 2015. évi költségvetési rendelet módosításáról

Részletesebben

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 74. 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-018 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 74. 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-018 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 74. 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-018 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2012. május 17-i ülésére Tárgy: I./ Pápa Város

Részletesebben

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133 Fax: (28)-470-357 Nyílt ülésen tárgyalandó ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2014. április 23-i ülésére

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Zalavár Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata 2013. április 30. napján megtartott nyílt testületi üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Zalavár Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata 2013. április 30. napján megtartott nyílt testületi üléséről Zalavár Község Roma a Iktatószám: 564/2. JEGYZŐKÖNYV Zalavár Község Roma a 2. április 3. napján megtartott nyílt testületi üléséről Határozat: 1/2.(IV.3.) 11/2.(IV.3.) Kód G8 G2 J e g y z ő k ö n y v Készült:

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE. Készült a 2012. február 15. napj án tartandó képviselő-testületi ülésre.

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE. Készült a 2012. február 15. napj án tartandó képviselő-testületi ülésre. BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE. Készült a 2012. február 15. napj án tartandó képviselő-testületi ülésre. Tárgy: Javaslat a Sashalmi Piac Kft. 2012. évi üzleti tervének elfogadására

Részletesebben

Éves beszámoló 01-09-562612. 1095. BUDAPEST, Laczkovich u.1. 2013. Üzleti évről. a vállalkozás vezetője. a vállalkozás címe, telefonszáma 06-1-2056068

Éves beszámoló 01-09-562612. 1095. BUDAPEST, Laczkovich u.1. 2013. Üzleti évről. a vállalkozás vezetője. a vállalkozás címe, telefonszáma 06-1-2056068 1 2 1 8 1 5 2 4 2 2 1 1 1 3 1 Statisztikai számjel 1-9-562612 Cégjegyzék száma a vállalkozás megnevezése FCSM Mélyépítő KFT. a vállalkozás címe, telefonszáma 195. BUDAPEST, Laczkovich u.1. 6-1-25668 Éves

Részletesebben

Elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2009. november 26-i ülésére

Elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2009. november 26-i ülésére Tárgy: Tájékoztató Békés Város Önkormányzata 2009. évi költségvetésének I.-III. negyedévi teljesítésérıl és a 2009. évi költségvetésrıl szóló 4/2009.(II.13.) KT. rendelet módosítása Elıkészítette: Tárnok

Részletesebben

Készült: Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatala Közgazdasági Osztályán, 2010. novemberében

Készült: Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatala Közgazdasági Osztályán, 2010. novemberében Készült: Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatala Közgazdasági Osztályán, 2010. novemberében 1 Tisztelt Képviselő-testület! Az önkormányzat gazdálkodásával kapcsolatos beszámolási kötelezettség

Részletesebben

1. Az éves beszámoló űrlapjainak előirányzat, módosított előirányzat, valamint teljesítés szerinti pénzforgalmi leképezése

1. Az éves beszámoló űrlapjainak előirányzat, módosított előirányzat, valamint teljesítés szerinti pénzforgalmi leképezése 1. Az éves beszámoló űrlapjainak előirányzat, módosított előirányzat, valamint teljesítés szerinti pénzforgalmi leképezése Az éves beszámoló elkészítésének része a Pénzügyminisztérium honlapján közzétett

Részletesebben

Letenye Város Önkormányzat

Letenye Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal 8868 Letenye Kossuth L. u. 10. Tel.: 93/544-989 Letenye Város Önkormányzat 2010. évi költségvetése Megtárgyalta: Pénzügyi Bizottság - 1 - Letenye Város Önkormányzat önállóan működő

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 1/2011. (II. 18.) önkormányzati rendelete. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 1/2011. (II. 18.) önkormányzati rendelete. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésétől, Miskolc Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 1/2011. (II. 18.) önkormányzati rendelete Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 12-i rendes ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 12-i rendes ülésére 2. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 12-i rendes ülésére Tárgy: Tájékoztató az önkormányzat 2013. évi gazdálkodásának

Részletesebben

Az Iparművészeti Múzeum 2012. évi szöveges beszámolója

Az Iparművészeti Múzeum 2012. évi szöveges beszámolója Az Iparművészeti Múzeum 2012. évi szöveges beszámolója Budapest, 2013. március 19. 1 A 2012. évi szöveges beszámolót az érvényes jogszabályok alapján állítottuk össze a fenntartói irányelvek és szempontok

Részletesebben