Flow Check áramlásmérő szonda. Kezelési és szerelési útmutató

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Flow Check áramlásmérő szonda. Kezelési és szerelési útmutató"

Átírás

1 Flow Check áramlásmérő szonda Folyékony és gáz állapotú közegekre Kezelési és szerelési útmutató Gyártó: RFA Industrietechnik e. K. D Weilheim Web: Mail: Képviselet: Mészáros Zoltán M u. M Ipari-Tanácsadó BT H-1095 Budapest Ipar.u Iroda: 2220 Vecsés Dózsa Gy. 86. Tel.:/Fax: (29) Mobil: Mail: mesm@rfa-ungarn.com mesm@axelero.hu Verzió:

2 Tartalomjegyzék: 1 Általánosságok 1.1. Szimbólum magyarázat 1.2. Általános tanácsok 1.3. Képzett személyzet 1.4. Tisztítás 2 A termék megérkezés utáni ellenőrzése 3 Típus kód 4 Szerelési utasítás 4.1 Általános tanácsok 4.2 Beépítési módok 4.3 Beépítési helyzetek vízszintes csővezeték függőleges csővezeték, kondenzátum veszéllyel 4.4 Az FC áramlásmérő-szonda beállítása 4.5 A szerelési darabok elhelyezése 4.6 A szonda szerelése 5 Differenciálnyomás átalakító csatlakoztatása 5.1 Szerelőlapos szonda, direktcsatlakozású átalakítóhoz 5.2 Szonda csatlakozó szerelvényekkel, vezetékes csatlakoztatású átalakítóhoz 6 Hibaelhárítás Verzió:

3 1./ Általánosságok 1.1. Szimbólum magyarázat Veszélyhelyzetre való figyelmeztetés (Figyelem: dokumentációt áttanulmányozni) ISO 3864, No Általános utalások Ez az utasítás,- áttekinthetőségi okokból-, nem tartalmazza az összes részletinformációt a termék minden típusához és minden elképzelhető alkalmazási esethez, üzemeltetéshez vagy karbantartáshoz. Ha további információkra lenne szüksége vagy olyan probléma merülne fel amelyre a kezelési utasítás nem nyújt segítséget, forduljon hozzánk. FIGYELEM! A készüléket csak akkor szabad beszerelni és üzemeltetni, ha egy megfelelően kvalifikált személy megállapította, hogy a berendezésből eredően vagy a berendezés elemei normál üzemben vagy meghibásodás esetén sem lép fel veszély. Ezért szakszerűtlen környezetben nem lehet kizárni a súlyos testi sérülések és/vagy jelentékeny anyagai károk kialakulását! A készülék zavartalan és biztos üzemeltetéséhez éppúgy szükséges a szakszerű szállítás, a megfelelő raktározás és a szakszerű beépítés és szerelés mint a gondos kezelés és karbantartás. Ezen kívül utalunk arra, hogy az útmutató tartalma nem része egy korábbi vagy mostani szerződésnek, hozzájárulásnak vagy jogviszonynak és azt nem változtatja meg Kiképzett személyzet Azoknak a személyeknek akiket a készülék beszerelésével, üzembe helyezésével és üzemeltetetésével megbíztak, a tevékenységükkel kapcsolatosa megfelelő képzettséggel kell rendelkezniük. Pl.: A nyomástartó elemek biztonságtechnikai szabvány szerinti képzéssel, oktatással ill. jogosultsággal a nyomástartó elemek üzemeltetésére és karbantartására Verzió:

4 A biztonsági berendezések biztonságtechnikai szabvány szerinti képzéssel, oktatással ill. jogosultsággal a biztonsági berendezések üzemeltetésére és karbantartására Elsősegély nyújtási képzéssel Figyelem: A beszerelés és üzembe helyezés előtt a csővezetéki jellemzők és folyamatok jellemzőit össze kell hasonlítani a típustábla és a szállítólevél adataival. Ezeknek meg kell egyezniük a készülék típustábláján lévő adatokkal Tisztítás A bemerülő szondát kiépített állapotban,- egy drótkefével pl.-, lehet megtisztítani a rárakódott anyagoktól. Ügyeljünk arra, hogy a profilgeometria ill. a profil ne sérüljön meg. A mérőkamrát sűrített levegővel lehet kifúvatni. Kérjük figyeljen arra, hogy a szondának két mérőkamrája van ( belépő oldali és kilépő oldali). Az FC típusú szonda nagy stabilitással rendelkezik. A szonda közegtől való elszennyeződésének fokától függően a szondát vizsgáljuk meg elszennyeződési, eldugulási és sérülési szempontokból is. A karbantartási ill. elszennyeződési ciklus teljesen berendezés ill. felhasználási terület specifikus. A tapasztalat fogja megmutatni, hogy a szondát mely időközönként kell revíziózni ill. karbantartani. 2./ A termék megérkezés utáni ellenőrzése Minden szállítás, ami RFA-t elhagyja-, a legjobb tudásunk és a legnagyobb gondosságunkkal felül van vizsgálva. Ennek ellenére a Vevőnek el kell végezni termék megérkezését követően,- amilyen gyorsan csak lehet-, egy megfelelő ellenőrző vizsgálatot. Csak ezután tudjuk a reklamációt gyorsan, további magyarázatok nélkül lefolytatni. Ellenőrizze a termék megérkezése után: A típustábla/ típus kód egyezőségét a szállítólevéllel A megrendelt és a leszállított kivitel egyezőségét, - különös tekintettel a helyes szondahosszra, a különleges anyagokra és szerelési darabok anyagminőségére vonatkozóan-, mihelyst lehetséges A szállítási terjedelem egyezőségét megrendelési ill. a szerződési terjedelemmel A termék szállítási sérülésektől való mentességét. Verzió:

5 3./ Típus kód (A következő oldalon) FC- FLOW CHECK szonda Csatlakozás típusa M- vágógyűrűs csavarzattal F- karimakötéssel Névleges csőátmérő mm mm mm 50- G- gáz Mérendő közeg F- folyadék D- gőz ( kondenzátum edénnyel szállítva) XXX- XX- S R Belső átmérő ( méret) mm-ben Falvastagság mm-ben Szonda anyagminősége anyagminőségből ( 316 Ti) anyagminőségből H anyagminőségből ( Hastelloy C276) HT anyagminőségből (Inconel 602) X C S HT X különleges anyag Szerelési darabok anyagminősége szénacél 0 nélkül SC GF X PN anyagminőségből anyagminőségből különleges anyag Ellenoldali csapágy csapágy csőmenettel és kupakkal csapágy karimával különleges kivitel Nyomás fokozat ( pl: "PN16" vagy " 300lbs"; stb.) Csatlakozás R2 R 1/2" -külső menetes csavarzat R4 R 1/4" -külső menetes csavarzat N2 1/2"-14-NPT -külső menetes csavarzat N4 1/4"-18-NPT -külső menetes csavarzat R S 12 mm-es csődarab Tömlőcsonk 10,5x1,5 FP Karimalap a 3 járatú szelepblokk részére NT gőzre való kivitel, kondenzátum edénnyel ; 400 C-ig HT gőzre való kivitel, kondenzátum edénnyel ; 550 C-ig X 0 nélkül különleges kivitel Zárószerelvény KC szénacél golyóscsappal KE golyóscsap anyagból AC szénacél záró szelep ; PN 420 Verzió:

6 AS Záró szelep anyagból; PN 420 AH Záró szelep anyagból; PN 420 DC szerelt 3 járatú szénacél szelepblokkal(csak karimalappal) DE szerelt 3 járatú l szelepblokkal anyagból(csak karimalappal) Kompenzáció 0 kompenzáció nélkül P integrált nyomásadóval a kompenzációhoz T integrált PT 100 hőárséklet érzékelővel Csővezeték elhelyezkedése H vízszintes V függőleges( ferde csövek is) 4./ Szerelési utasítás 4.1. Általános utalások Szereléskor ügyeljen az érvényes nemzeti szabványok betartására. A szerelés / kiszerelés előtt a csővezetéket ill. csatornaszakaszt nyomásmentesíteni kell. A szerelés / kiszerelés előtt a csővezetéket ill. csatornaszakaszt a mérgező/ egészségkárosító közegektől meg kell tisztítani! 4.2. Beépítési módok Ügyeljünk a zavaró tényezőkre, amelyek a kiválasztott beépítési helyeknél előfordulhatnak ill. felmerülnek. A passzív elemek (pl.: ívdarab, ívcső) kevésbé zavaróak mint az aktív elemek (pl.: ventilátorok), harmonikusan lefutó változások a csővezetékben ( pl.: nagy rádiuszú csőívek, DIN szerinti szűkületek) kevésbé zavaróak mint az ugrásszerű, kevésbé harmonikus változások ( pl.: sarkok, kiszögellések). Adott esetben lépjen kapcsolatba a gyártóval vagy eladó mérnökeinkkel! Verzió:

7 Szükséges egyenes csőszakasz hosszak a szonda előtt és után A megadott be és kilépőszakasz hosszak irányértékek. Ezek az értékek egy intelligens beépítéssel megrövidíthetőek. Verzió:

8 Mit jelent az intelligens beépítés? 1. Példa: Szonda beépítése egy csőív mögé Az áramlási profil leginkább a csőív síkjában alakul ki. Ebbe síkba építjük be szondát, ezáltal az egyes mérési pontok a sebességkülönbségeket fogják fel. 2. Példa: nem lehetséges egy korrekt beépítés mérési hely adottságai miatt Ekkor a FC-szonda K-faktorja nyújt segítséget. Ekkor az áramlási sebességet egy készülékkel (pl.: Prandtl cső) érzékeli a szonda beépítési helyén és ezzel hasonlítjuk össze a stacioner mérőberendezés által mutatott értéket. Ha eltérés mutatkozik, akkor a számítóképletet egy felhasználás specifikus K- faktorral át kell számolni és a mérőberendezést újra kell paraméterezni. Továbbiak, szükség esetén egy különleges szerelési utasításban! Ehhez vegye igénybe tanácsadó és üzembe helyező szervizünket! 4.3. Beépítési helyzetek Vízszintes csővezetékek Gázok: Szonda beépítés óra pozícióban Folyadékok: Szonda beépítés óra pozícióban Függőleges csővezetékek Gázok: enyhén döntött szonda beépítéssel, hogy a szondafej Kondenzátumai a folyamatba visszafolyhassanak Folyadékok: enyhén döntött szonda beépítéssel, hogy a a levegő vagy gázbuborékok a folyamatba visszatérhessenek 4.4. Tanácsok a FC szonda beépítésére Az FC- szondák teljesen szimmetrikus felépítésűek. Ez okból, jelentéktelen, hogy a furatokkal ellátott szonda oldal melyik fele áll az áramlás belépő ill. kilépő oldalán. Következetesen az áramlási irány nyíllal rögzítjük, hogy vajon a szonda vízszintesen vagy függőlegesen lesz az áramlás útjában. A csatlakozások a vízszintes beépítésnél LK (bal szondakamra) és RK (jobb szondakamra), függőleges beépítésnél OK (felső szondakamra) és UK (alsó szondakamra) jelölésekkel vannak megjelölve. A szondák úgy vannak konstruálva, hogy a csatlakozások mindig azonos magasságban legyenek. Ez azt jelenti, hogy függőleges csővezetések szondáin az áramlási irány nyíl 90 º -kal el van forgatva. A szondát úgy kell beépíteni, hogy a beütött betűk normálisan ( balról jobbra) legyenek olvashatóak. A következő táblázat mutatja a szondakamrák és jelátalakító hozzárendelését a csővezeték elrendezéshez és áramlási irányhoz. A csövezést ennek megfelelően kell kivitelezni. Verzió:

9 Csővezeték Áramlási irány + oldala a - oldala a elrendezés jelátalakítónak jelátalakítónak vízszintes Balról jobbra LK RK vízszintes Jobbról balra RK LK függőleges Fentről lefelé OK UK függőleges Lentről felfelé UK OK 4.5. Szerelési darabok elhelyezése FC-M-10 A cső falát a beépítés helyénél Ø 17 fúróval fúrjuk ki vagy lánggal vágjuk ki. A behegesztő csonk hegesztése előtt a menet védelme érdekében csavarjuk fel a hollandert. A vágógyűrűt a hőfeszültségek elkerülése érdekében vegyük ki. A behegesztő csonkot először csak hefteljük oda, majd állítsuk be a csőtengelyre merőleges pozícióba. Végezzük el a készre hegesztést. A hegesztés elvégzése után helyezzük be szondát, a vágógyűrűt és a hollandert kézzel húzzuk meg. A végleges szükséges meghúzási nyomaték (TA) a ISO / ISO / DIN 3852-T1 FormX/ DIN 3852-T3 Form W (metrikus menet) szerint. FC-M-10 szondaesetén: TA 150 Nm FC-M--22 szondaesetén: TA 250 Nm FC-F-10 FC-M-22 A cső falát a beépítés helyénél Ø 17 fúróval fúrjuk ki vagy lánggal vágjuk ki. A behegesztő csonkot először csak hefteljük oda, majd állítsuk be a csőtengelyre merőleges pozícióba. A karima felhegesztésekor ügyeljünk arra, hogy a furatosztás úgy álljon, hogy az lehetővé tegye a szonda funkcióképes beépítését. Ez azt jelenti, hogy a karima furatok elrendezését a lenti ábra szerint végezzük el. Végezzük el a készre hegesztést. A cső falát a beépítés helyénél Ø 36 fúróval fúrjuk ki vagy lánggal vágjuk ki. A további szerelési műveletek megegyeznek az FC-M-10 szondánál leírtakkal. FC-F-22 A cső falát a beépítés helyénél Ø 38 fúróval fúrjuk ki vagy lánggal vágjuk ki. A további szerelési műveletek megegyeznek az FC-F-10 szondánál leírtakkal. Verzió:

10 FC-F-32 FC-F-50 A cső falát a beépítés helyénél Ø 38 fúróval fúrjuk ki vagy lánggal vágjuk ki. A további szerelési műveletek megegyeznek az FC-F-10 szondánál leírtakkal. A cső falát a beépítés helyénél Ø 60 fúróval fúrjuk ki vagy lánggal vágjuk ki. A további szerelési műveletek megegyeznek az FC-F-10 szondánál leírtakkal. Ha szonda ellenoldali csapágyazással van ellátva, úgy a szereléskor az alábbiak szerint járjon el: Az ellenoldali csapágyazásnak pontosan behegesztett darabbal szemben kell lennie. Tippek a fenti ponthoz: Jelölje fel a szerelési darabok középpontját a cső tengelyében. Egy megfelelő hosszúságú, legalább 30 mm széles szalagot fektessen a csővezetékre. Tekerje körbe a csőpalást mentén úgy, hogy a második kör pontosan takarja az első menetet. A kiindulási pontként válassza a csővezetéken feljelölt helyet, a szalag egyik sarkát fektesse ehhez a ponthoz. Jelölje fel a szalagon,- miután egyszer körbetekerte-, a szalag kezdőpontját. A szalag elejétől a megjelölt pontig tartó a szalagszakasz a cső kerületének felel meg. Vegye le a szalagot. A szalag vége és a jelölés közötti távolságot felezze meg és jelölje fel a szalagra. Fektesse vissza szalagot úgy, hogy a jelölés a szalagon kezdete egybe essen a csővezetéken lévő feljelöléssel. A szalag közepén lévő jelölés megmutatja Önnek az ellenoldali csapágyazás helyét és csak fel kell jelölnie a csővezetékre. Ha nincs a keze ügyében szalag, akkor a fentieket elvégezheti egy zsinórral is. De nagyon ügyeljen arra, hogy a zsinór axiális irányban jól álljon. Ellenőrizze egy karimától a zsinór távolságát a kerület mentén. Szerelje fel a fent leírt szerelési darabokat. A szerelési darabokkal szembeni oldalra fúrjon vagy vágjon megfelelő méretű furatokat. A szükséges furatátmérőket az alábbi táblázat tartalmazza. Szonda típusa Ellenoldali csapágy kupakkal (SC) Ellenoldali csapágy karimával (GF) FC mm 36 mm FC mm 36 mm FC mm 60 mm Ha az ellenoldali csapágyat felhefteltük a csővezetékre, akkor állítsuk be, fogy az ellenoldali csapágy fusson a már felhegesztett szerelési darabbal. Így biztosíthatjuk a Verzió:

11 későbbi zavartalan beszerelést a szondának, anélkül hogy a szonda geometriája sérülne. Tanács: Az ellenoldali csapágyazás behegesztésekor vegyük figyelembe, hogy a legkisebb nyílás méretnél ( FC22= 26 mm; FC32=34 mm) kisebb nyílást ne készítsünk. Ügyeljünk arra, hogy a furatok teljesen átjárhatóak maradjanak, majd hegesszük készre az ellenoldali csapágyazást. Tipp az ellenoldali csapágyazás beállításához : Az ellenoldali furat elkészülte után egy megfelelő külső átmérőjű szerelő csődarabot dugjunk át a már felhegesztett beépítő darabon keresztül. Erre fűzzük fel az ellenoldali csapágyazást. Ha így korrektül beállítottuk az ellenoldali csapágyat, hefteljük meg, majd a szerelőcső kihúzása után hegesszük készre. Végezzünk ellenőrzést a készre hegesztés után! Végül az ellenoldali csapágyazást zárjuk le kupakkal vagy a karimával A szonda szerelése FC-M-10 FC-F-10 FC-M-22 Miután az összes szerelési darabot felszereltük, a szondát vezessük be az enyhén meghúzott hollanderen keresztül. Az szondafejen lévő áramlási irányt mutató nyílnak pontosan az áramlás irányába kell mutatnia. Ügyeljünk arra, hogy a szonda csővezeték ellenoldali falára felütközzön. Helyes beépítés esetén a cső külsejétől a szondafej alsó éle ca. 80 mm, esetleges nyak meghosszabbítás esetén +H távolságra van. Végül húzzuk meg a hollandert az előírt nyomatékkal. Miután az összes szerelési darabot felszereltük, a szondát vezessük be a tömítésen keresztül a karimába. Az szondafejen lévő áramlási irányt mutató nyílnak pontosan az áramlás irányába kell mutatnia. Ügyeljünk arra, hogy a szonda csővezeték ellenoldali falára felütközzön. Végül csavarozzuk össze a karimapárt. Miután az összes szerelési darabot felszereltük, a szondát vezessük be az enyhén meghúzott hollanderen keresztül. Az szondafejen lévő áramlási irányt mutató nyílnak pontosan az áramlás irányába kell mutatnia. Két beépítési eset lehet. Ellenoldali csapágyazás nélküli szondánál a további lépések megegyeznek a FC-M-10 szondánál leírtakkal. Ügyeljünk arra, hogy a szonda csővezeték ellenoldali falára felütközzön. Ellenoldali csapágyazású szondánál a szondát addig toljuk be, hogy a távolság a cső külsejétől a szondafej alsó éléig ca. 100 mm, esetleges nyak meghosszabbítás esetén +H távolságra van. Ekkor a szonda vége ca. 30 mm t benyúlik az ellenoldali csapágyba. Végül húzzuk meg a hollandert az előírt nyomatékkal. Verzió:

12 FC-F-22 FC-F-32 FC-F-50 A beépítés megegyezik a FC-F-10 nél leírtakkal A beépítés megegyezik a FC-F-10 nél leírtakkal A beépítés megegyezik a FC-F-10 nél leírtakkal 5./ Differenciálnyomás átalakító csatlakoztatása 5.1 Szerelőlapos szonda, direktcsatlakozású átalakítóhoz A legegyszerűbb és legolcsóbb csatlakoztatást nyújtják,- a szonda és az átalakító között,-a direktcsatlakozású, szerelőlapos szondák. Ezeknél a szonda, a 3 járatú csap és a jelátalakító mint egy szendvics vannak összeállítva. Ezek 8 db (oldalanként 4-4 db) csavarral vannak összefogva. Ennél a szerkezetnél követelmény, hogy az átalakító membránjának hőmérséklete ne lépje túl a membránra megengedett hőmérséklet határt. A jelátalakító + oldalát a szonda belépő oldalával kell összekötni, így a nyíl az elülső oldalra kerül. Mindkét tömítő felületet,- a szonda és a szelepblokk között éppúgy, mint a szelepblokk és a jelátalakító között-, egyik oldalról, az ott található horonyba helyezett tömítéssel kell ellátni. Ez a tömítőgyűrű minden esetben a szállítás terjedelmébe tartozik. Általában a 3 járató blokk a jelátalakítóra szerelve kerül szállításra. A tömítések a hornyokban vannak és ragasztószalaggal rögzítettek, a lyukak be vannak fedve. A ragasztócsíkokat minden esetben el kell távolítani! Ebben az esetben a szonda üzembe helyezéséhez a teljes körű darabjegyzék magában foglalja a következőket: Szonda, a csővezetéki beépítéshez szükséges elemekkel 1 db 3 járatú szelepblokk, a direkt csatlakozáshoz a jelátalakító és a szonda között, csavarokkal és tömítésekkel 1 db Differenciál-nyomás átalakító; tartó nem szükséges! Verzió:

13 5.2. Szonda csatlakozó szerelvényekkel, vezetékes csatlakoztatású átalakítóhoz Azoknál a szondáknál ahol a jelátalakító nem direkt csatlakozik a szondához egy működtető vezetéket kell kiépíteni. Általában egy csövet alkalmazunk, amit csavarzatokkal csatlakoztatunk a szondához és a jelátalakítóhoz. Szokásosan a csavarzatok vágó vagy szorítógyűrűsek, melyek a folyamat csatlakozásait a ø 12 mm csőcsatlakozáshoz illeszkednek. A csavarzatokat kívánságra a RFA e.k. nál is megrendelheti. Ebben az esetben a szonda üzembe helyezéséhez a teljes körű darabjegyzék magában foglalja a következőket: Szonda, a csővezetéki beépítéshez szükséges elemekkel 2 db golyóscsap, a szonda működtető vezetékének lezárására ( nyomásmentes vezeték esetén elhagyható) mindenből 2 db csavarzat, melyek a folyamat csatlakozásait a ø 12 mm csőcsatlakozáshoz illeszkednek. Továbbá csavarzat a csővezeték és a 3 járatú szelepblokk összekötéséhez ( ½ -14-NPT-belső menetes) 1 db 3 járatú szelepblokk, a direkt csatlakozáshoz a jelátalakító és a szonda között ½ -14-NPT belső menetes, csavarokkal és tömítésekkel és az ellenoldali ovális adapterrel 1 db Differenciál-nyomás átalakító; egy cső vagy fali tartóval elegendő mennyiségű ø 12 mm cső Ha igényli a szonda RFA e.k. általi üzembe helyezését, kérjen ajánlatot a mérnök-kereskedőtől vagy a kereskedelmi képviselettől. 6./ Hibaelhárítás Verzió:

14 Poz. Hibajelenség Szonda 1 nincs vagy nagyon kicsi a differenciálnyomás Lehetséges okok a szonda nem áramlási irányba van beépítve a működtető vezetékek,- a szonda és a jelátalakító között-, fel vannak cserélve (lásd. 7.oldal) (a belépő oldal nem a jelátalakító "+" oldali kamrájába van kötve és a kilépő oldal nem a "-" kamrába van kötve a "+" és/vagy a "-" oldali záró szerelvények nincsenek nyitva 2 mérési tartomány túllépése 3 levegős a szondafej/a működtető vezeték ill. a jelátalakító ( folyadék mérésénél) kondenzátum képződés a szondában/ működtető vezetékben és/vagy a 4 jelátalakítóban ( gázok mérésénél) Differenciálnyomás átalakító 5 nincs jel vagy hibás a kimeneti jel a kiegyenlítő szelep nincs elzárva tömítetlenségek vannak a működtető vezetékben a szonda ill. furatai el vannak tömődve a be és kilépő oldali csőszakaszok nagyon rövidek (lásd 6. Oldal) levegős a szondafej/a működtető vezeték ill. a jelátalakító ( lásd Poz.3 /csak kondenzátum mérésnél) A szonda nem az összes furattal van vezetékben ( lásd 10. Oldal) a be és kilépő oldali csőszakaszok nagyon rövidek (lásd 6. Oldal) a működtető vezeték záró szerelvénye "-"oldalon nincs nyitva a szonda ill. furatai el vannak tömődve A szonda nem az összes furattal van vezetékben ( lásd 10. Oldal) hibásan van szerelve a szonda (lásd. 7. Old.) nem megfelelő légtelenítés ( lásd: differenciálnyomás átalakító kezelési utasítása) hibásan van szerelve a szonda (lásd. 7. Old.) helytelenül van szerelve ( lásd: differenciálnyomás átalakító kezelési utasítása) helytelen kábelezés ( lásd: differenciálnyomás átalakító kezelési utasítása) a jelátalakító nem helyesen van paraméterezve ( lásd. Áramlásmérő szonda működtető nyomás számítások) Természetesen ez nem teljes felsorolása a lehetséges hibáknak. Olyan hibák esetén, melyek itt nincsenek felsorolva, lépjen velünk kapcsolatba. Verzió:

FLOW-CHECK ÁRAMLÁSMÉRŐ SZONDÁK Integrált nyomás és hőmérséklet kompenzációval is!

FLOW-CHECK ÁRAMLÁSMÉRŐ SZONDÁK Integrált nyomás és hőmérséklet kompenzációval is! FLOW-CHECK ÁRAMLÁSMÉRŐ SZONDÁK Integrált nyomás és hőmérséklet kompenzációval is! Gyártó: RFA Industrietechnik e. K. D-82362 Weilheim Web: www.rfa-ek.de Mail: vertrieb@rfa-ek.de Képviselet: Mészáros Zoltán

Részletesebben

Szerelési utasítás. Twin Tube 15 csatlakozó készlet DIN 3021, 1. rész szerinti tömlővéges csatlakozással rendelkező kollektorokhoz

Szerelési utasítás. Twin Tube 15 csatlakozó készlet DIN 3021, 1. rész szerinti tömlővéges csatlakozással rendelkező kollektorokhoz 60 6885 /000 HU Szakemberek számára Szerelési utasítás Twin Tube 5 csatlakozó készlet DIN 0,. rész szerinti tömlővéges csatlakozással rendelkező kollektorokhoz A szerelés előtt kérjük gondosan átolvasni

Részletesebben

Szerelési, karbantartási és kezelési utasítás

Szerelési, karbantartási és kezelési utasítás 72111900 2003/02 HU Szerelési, karbantartási és kezelési utasítás Logamax U012-28 T60 beépített tároló vízmelegítővel rendelkező gáztüzelésű átfolyós fűtőkészülékhez A szerelés, a karbantartás és a kezelés

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás Logasol

Szerelési és karbantartási utasítás Logasol Szolár szivattyús egység termikus szolár rendszerekhez 6 70 80 596 (05/0) HU Szerelési és karbantartási utasítás Logasol KS00/, KS00E/, KS00/, KS050/ Szerelés és karbantartás előtt figyelmesen olvassa

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás Logasol

Szerelési és karbantartási utasítás Logasol Szolár szivattyús egység termikus szolár rendszerekhez 77700689.00-.SD 6 70 80 596 (0/0) HU Szerelési és karbantartási utasítás Logasol KS005, KS005E, KS00, KS00E, KS00, KS050 Szerelés és karbantartás

Részletesebben

Szerelési utasítás. Logamax plus GB162-65/80/100. Csatlakozó szerelvénycsoport. Csatlakozó szerelvénycsoport váltószeleppel. Szakemberek számára

Szerelési utasítás. Logamax plus GB162-65/80/100. Csatlakozó szerelvénycsoport. Csatlakozó szerelvénycsoport váltószeleppel. Szakemberek számára Szerelési utasítás Csatlakozó szerelvénycsoport 6 720 65 676-02.2TD Logamax plus GB62-65/80/00 Csatlakozó szerelvénycsoport Csatlakozó szerelvénycsoport váltószeleppel Szakemberek számára Szerelés előtt

Részletesebben

Amamix / Amaprop. Üzemeltetési/összeszerelési útmutató. Merülőmotor-keverőműállvány az. Amamix és Amaprop 1000 merülőmotoros keverőművek

Amamix / Amaprop. Üzemeltetési/összeszerelési útmutató. Merülőmotor-keverőműállvány az. Amamix és Amaprop 1000 merülőmotoros keverőművek Merülőmotor-keverőműállvány Amamix / Amaprop Merülőmotor-keverőműállvány az Amamix és Amaprop 1000 merülőmotoros keverőművek Telepítési készlet/tartozékok Üzemeltetési/összeszerelési útmutató Azonosítószám:

Részletesebben

Menetes csövek 5/10. Hatlapfejű facsavarok 5/1. Függesztő elem 5/10. Ászokcsavarok 5/2. Kétmenetű csavar 5/2 5/3. Függesztő kapocs 5/11 5/13

Menetes csövek 5/10. Hatlapfejű facsavarok 5/1. Függesztő elem 5/10. Ászokcsavarok 5/2. Kétmenetű csavar 5/2 5/3. Függesztő kapocs 5/11 5/13 Hatlapfejű facsavarok 5/1 es csövek 5/10 Ászokcsavarok 5/2 Függesztő elem 5/10 Kétmenetű csavar 5/2 5/3 Függesztő kapocs 5/11 5/13 Alátétes csavarok 5/3 Szorítókarom acélszerkezetekhez 5/14 Kereszthornyú

Részletesebben

ROSCAMAT. Szériaszám. Gépszám. Gyártási év TECNOSPIRO, S.A.

ROSCAMAT. Szériaszám. Gépszám. Gyártási év TECNOSPIRO, S.A. KEZELÉSI UTASÍTÁS ROSCAMAT Szériaszám. Gépszám. Gyártási év TECNOSPIRO, S.A. Pol. Ind. Pla dels Vinyats, nau 2 08250 St.Joan de Vilatorrada (Barcelona) Spain 938764359 938764242 938767738 938764044 E-mail:

Részletesebben

GÁZELLÁTÓ SZERELVÉNYEK ÉS RENDSZEREK. Spectrolab plus. Spectrolab Plus Laboratóriumi gázelvételi szerelvények

GÁZELLÁTÓ SZERELVÉNYEK ÉS RENDSZEREK. Spectrolab plus. Spectrolab Plus Laboratóriumi gázelvételi szerelvények Spectrolab plus Spectrolab Plus Laboratóriumi gázelvételi szerelvények Spectrolab plus - Áttekintés Alapegység GG típus 5. oldal Alapegység beépített elzáró szeleppel, nyomásszabályozóval és nyomásmérôvel;

Részletesebben

Csatlakozórendszer szelepes fűtőtestekhez. G 3/4" kónuszos. G 3/4" AG kónuszos

Csatlakozórendszer szelepes fűtőtestekhez. G 3/4 kónuszos. G 3/4 AG kónuszos Csatlakozórendszer szelepes fűtőtestekhez Normblatt áttekintés 2006. jan. kiadás áttekintés Bypass egységek és csatlakozóidomok Kivitel Fűtőtest-csatlakozó G 3/4" Rp 1/2" 2 db 1 3001 01 1 3002 01 Csőcsatlakozások

Részletesebben

MÜPRO 1. Zajcsillapítás 2. Tűzvédelem 3. Csőbilincsek 4. Szerelősínek 5. Szerelési anyagok 6. Fix- és elmozduló megfogások 7. Nehéz csőrögzítés 8.

MÜPRO 1. Zajcsillapítás 2. Tűzvédelem 3. Csőbilincsek 4. Szerelősínek 5. Szerelési anyagok 6. Fix- és elmozduló megfogások 7. Nehéz csőrögzítés 8. MÜPRO 1. Zajcsillapítás 2. Tűzvédelem 3. Csőbilincsek 4. Szerelősínek 5. Szerelési anyagok 6. Fix- és elmozduló megfogások 7. Nehéz csőrögzítés 8. MPT-Tartórendszer 9. Légtechnika 10. Lefolyócső-csatlakozók

Részletesebben

Segédenergia nélküli nyomásszabályozó. Univerzális nyomáscsökkentő Típus 41-23

Segédenergia nélküli nyomásszabályozó. Univerzális nyomáscsökkentő Típus 41-23 Segédenergia nélküli nyomásszabályozó Univerzális nyomáscsökkentő Típus 41-23 Alkalmazás Nyomásszabályozók 5 mbar... 28 bar alapjelre Szelepek DN 15...100 névleges átmérővel Névleges nyomás PN 16 40 Folyadékokra,

Részletesebben

HITELESÍTÉSI ELŐ ÍRÁS TARTÁLYOK HE 31/2-2003

HITELESÍTÉSI ELŐ ÍRÁS TARTÁLYOK HE 31/2-2003 HITELESÍTÉSI ELŐ ÍRÁS TARTÁLYOK FOLYADÉKOS TARTÁLY- HITELESÍTÉS HE 31/2-2003 FIGYELEM! Az előírás kinyomtatott formája tájékoztató jellegű. Érvényes változata Az OMH minőségirányítási rendszerének elektronikus

Részletesebben

Szerelési utasítás. SKS-légtelenítő készlet 2.1 vagy nagyobb verziószámú síkkollektorokhoz. 6302 1255 2001/07 HU Szakemberek számára

Szerelési utasítás. SKS-légtelenítő készlet 2.1 vagy nagyobb verziószámú síkkollektorokhoz. 6302 1255 2001/07 HU Szakemberek számára 0 00/07 HU Szakemberek számára Szerelési utasítás SKS-légtelenítő készlet. vagy nagyobb verziószámú síkkollektorokhoz A szerelés előtt kérjük gondosan átolvasni Szállítási terjedelem Szállítási terjedelem!

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás

Szerelési és karbantartási utasítás Szerelési és karbantartási utasítás 6 70 80 3-00.ITL Fomatervezett szolár szivattyús egység Figyelmesen olvassa el a szerelés és karbantartás előtt! KS005 T KS005 T SM00 6 70 803 530 (0/08) HU Tartalomjegyzék

Részletesebben

Szerelési és üzemeltetési kézikönyv

Szerelési és üzemeltetési kézikönyv Szerelési és üzemeltetési kézikönyv FW 5 00 AB AA 0 H FW0 FW06 FW08+0 FW FW6+8 66 856 066 066 6 H 96 96 09 00 FW0~0 69 9 80 9 5 F ø00 6 9 8 ø 9 558 559 6 80 0 6 5 5 5 5 A B 6B 5 5 08 5 558 ø 9 80 5 66

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás

Szerelési és karbantartási utasítás Szerelési és karbantartási utasítás Speciális olaj-/gázkazán Buderus Logano GE 615 Buderus Logano GE 615 Logano GE615 Szakemberek számára Szerelés és karbantartás előtt figyelmesen olvassa el! 6 720 643

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás

Szerelési és karbantartási utasítás 7206 5300 2/2004 HU(HU) Szakipari célra Szerelési és karbantartási utasítás Logamax U24 / U24K átfolyós fûtõkészülék Kérjük õrizze meg Szerelés és karbantartás elõtt gondosan olvassa el Elõszó Fontos általános

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás

Szerelési és karbantartási utasítás Szerelési és karbantartási utasítás Kondenzációs gázkazán Fontos tudnivaló: Ezt a fűtőkazánt csak földgázzal/cseppfolyós gázzal szabad üzemeltetni! Logano plus SB735 gázüzemű kondenzációs kazán Szakemberek

Részletesebben

ecocompact/2 VSC CZ, HU

ecocompact/2 VSC CZ, HU ecocompact/2 VSC CZ, HU A szakember számára Szerelési és karbantartási útmutató ecocompact/2 Kompakt kondenzációs gázkészülék VSC HU Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Megjegyzések a dokumentációhoz... 3.

Részletesebben

Szerelési és üzemelési útmutató

Szerelési és üzemelési útmutató condens Mindig az Ön oldalán Szerelési és üzemelési útmutató Thema CONDENS F AS 65 A TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS Néhány szó az útmutatóról... 3. Termékdokumentáció... 3. Az útmutató érvényessége... 3.3

Részletesebben

Beton- és acélalapzat ABS SB 900-2500, XSB 900-2750 áramláskeltőkhöz

Beton- és acélalapzat ABS SB 900-2500, XSB 900-2750 áramláskeltőkhöz Beton- és acélalapzat ABS SB 900-2500, XSB 900-2750 áramláskeltőkhöz 1 597 0751 HU 01.2014 hu Szerelési útmutató Az eredeti útmutató fordítása www.sulzer.com Szerelési útmutató betonalapzathoz SB 900-1200

Részletesebben

Combi (E) CP plus ready. Beépítési utasítás

Combi (E) CP plus ready. Beépítési utasítás Combi (E) CP plus ready Beépítési utasítás Combi (E) CP plus ready 2 1 3 6 4 5 Beszerelési példa 1 Kezelőelemek (analóg / digitális) 2 Helyiség-hőérzékelő 3 Keringtetett levegő beszívása (min. 150 cm²)

Részletesebben

Boiler Elektro Beszerelési utasítás

Boiler Elektro Beszerelési utasítás Boiler Elektro. oldal Boiler Elektro (elektromos bojler) Tartalomjegyzék Alkalmazott szimbólumok... Modell... 4 Helykiválasztás és beszerelés... Vízbekötés... 3 A biztonsági/leeresztőszelep beszerelése...

Részletesebben

Szelencés Standard manométerek Osztály pontosság 1,6%

Szelencés Standard manométerek Osztály pontosság 1,6% Szelencés Standard manométerek Osztály pontosság 1,6% Nem agresszív gáz és folyékony halmazállapotú, nem kristályosodó, alacsony viszkozítású közegek mérésére Nullapont beállítási lehetőség! A ház anyaga:

Részletesebben

MÜPRO. Szerelési anyagok. Hatlapfejű facsavarok DIN 571, horganyzott. Müpro - A haladás és minőség fogalma 5/1. Cikkszám. Famenet hossaz [mm]

MÜPRO. Szerelési anyagok. Hatlapfejű facsavarok DIN 571, horganyzott. Müpro - A haladás és minőség fogalma 5/1. Cikkszám. Famenet hossaz [mm] Szerelési anyagok MÜPRO Hatlapfejű facsavarok DIN 571, Teljes hossz Famenet hossaz Kulcsnyílás H6 40 24 10 105355 200 darab 45 27 105356 50 30 105358 55 33 105359 60 36 105362 70 42 105363 80 48 105364

Részletesebben

Biztonság. Üzemeltetési utasítás VG 6 VG 15/10 gáz-mágnesszelep VESZÉLY. Tartalomjegyzék FIGYELMEZTETÉS VIGYÁZAT. 2014 Elster GmbH Edition 09.

Biztonság. Üzemeltetési utasítás VG 6 VG 15/10 gáz-mágnesszelep VESZÉLY. Tartalomjegyzék FIGYELMEZTETÉS VIGYÁZAT. 2014 Elster GmbH Edition 09. Elster Gmb Edition 9. D GB F NL I E DK S N P GR TR CZ PL RUS www.docuthek.com Üzemeltetési utasítás / gáz-mágnesszelep Tartalomjegyzék / gáz-mágnesszelep.... Tartalomjegyzék.... Biztonság... Az alkalmazás

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás Logano GE315

Szerelési és karbantartási utasítás Logano GE315 Speciális fűtőkazán ventilátoros olaj-/ gázüzemű égővel 6 70 88 48 (05/08) HU Szerelési és karbantartási utasítás Logano GE5 Cserekazán Logano G05, G5, SE45, SK45 típusokhoz Szerelés és karbantartás előtt

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás

Szerelési és karbantartási utasítás 630 8889 00/06 HU Szakemberek számára Szerelési és karbantartási utasítás Logano GE55 speciális olaj-/gáztüzelésű kazán A szerelés és karbantartás előtt kérjük gondosan átolvasni Előszó Ehhez az utasításhoz

Részletesebben

, gus lo kata Easy inside

, gus lo kata Easy inside katalo, gus Easy inside Komplett termékprogram Mini Middle 4. oldal: Unifix Mini: kicsi, könnyû és gyors megoldás víz- vagy gázvezetékeken keletkezett lyukak, repedések és porózus részek tömítésére Használható

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás

Szerelési és karbantartási utasítás 630 43 04/00 HU Szakcég részére Szerelési és karbantartási utasítás Logalux SU 400, 500, 750 és 000 tároló melegvíztermelõhöz A szerelés és karbantartás elõtt kérjük gondosan átolvasni! Tartalomjegyzék

Részletesebben

Szakemberek számára. Szerelési útmutató. aurotherm. Homlokzatra szerelés kiemelő kerettel VFK 145/2 V/H VFK 155 V/H

Szakemberek számára. Szerelési útmutató. aurotherm. Homlokzatra szerelés kiemelő kerettel VFK 145/2 V/H VFK 155 V/H Szakemberek számára Szerelési útmutató aurotherm Homlokzatra szerelés kiemelő kerettel VFK 145/2 V/H VFK 155 V/H HU Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 Megjegyzések a dokumentációhoz... 3 1.1 Kapcsolódó

Részletesebben

Levegő-/füstgázvezeték csatlakozó az ecotec-hez

Levegő-/füstgázvezeték csatlakozó az ecotec-hez Szakemberek számára Szerelési útmutató Levegő-/füstgázvezeték csatlakozó az ecotec-hez Koncentrikus Ø 60/00 műanyag Koncentrikus Ø 80/5 műanyag HU Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Megjegyzések a dokumentációhoz...

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás

Szerelési és karbantartási utasítás 6301 4217 04/2001 HU Szakcég részére Szerelési és karbantartási utasítás Logalux SF 400/3 1000/3 tároló melegvíztermelõhöz A szerelés és karbantartás elõtt kérjük gondosan átolvasni! Tartalomjegyzék Tudnivaló!

Részletesebben

Szerelési utasítás. S-Flex szaniter oldali csatlakozó készlet HT70/HT110-hez, H70/H110-hez S120-hoz Logamax plus GB122 Logamax U112/U114/U122/U124

Szerelési utasítás. S-Flex szaniter oldali csatlakozó készlet HT70/HT110-hez, H70/H110-hez S120-hoz Logamax plus GB122 Logamax U112/U114/U122/U124 300 905 10/00 HU Szakcég részére Szerelési utasítás S-Flex szaniter oldali csatlakozó készlet HT0/HT110-hez, H0/H110-hez S120-hoz Logamax plus GB122 Logamax U112/U114/U122/U124 A szerelés elõtt kérjük

Részletesebben

Szerelési utasítás. Tetőbe építhető Logasol SKS 3.0 napkollektorhoz (káddal) lécezett, 25-60 dőlésszögű ferdetetőhöz

Szerelési utasítás. Tetőbe építhető Logasol SKS 3.0 napkollektorhoz (káddal) lécezett, 25-60 dőlésszögű ferdetetőhöz 6301 6890 07/2000 HU Szakemberek számára Szerelési utasítás Tetőbe építhető Logasol SKS 3.0 napkollektorhoz (káddal) lécezett, 25-60 dőlésszögű ferdetetőhöz A szerelés előtt kérjük gondosan átolvasni Impresszum

Részletesebben

Útkapcsolás WSH 10.2 WSH 16.2 kézzel működtetett szerelvények számára

Útkapcsolás WSH 10.2 WSH 16.2 kézzel működtetett szerelvények számára Útkapcsolás WSH 10.2 WSH 16.2 kézzel működtetett szerelvények számára Üzemeltetési útmutató Szerelés, kezelés, üzembe helyezés Tartalomjegyzék WSH 10.2 WSH 16.2 Először olvassa el az útmutatót! Tartsa

Részletesebben

Holtumsweg 13, D-47652 Weeze, Tel. +49 2837/9134-0, Fax. +49 2837/1444 www.uni-geraete.de info@uni-geraete.de

Holtumsweg 13, D-47652 Weeze, Tel. +49 2837/9134-0, Fax. +49 2837/1444 www.uni-geraete.de info@uni-geraete.de Üzemeltetési útmutató Robbanásvédelem (fordítás) A robbanásvédelem opció és a mágneses működtetésen Ex-típustáblával van jelölik. A működtetések és a hozzá tartozó mágnesszelep-vezérlések megfelelnek az

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TÍPUSÚ GÁZFŐZŐLAPOKHOZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TÍPUSÚ GÁZFŐZŐLAPOKHOZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ CGW LUX 60 4G AI AL CI CGW LUX 70 5G AI AL TR CI TÍPUSÚ GÁZFŐZŐLAPOKHOZ CGW LUX 60 4G AI AL CI CGW LUX 70 5G AI AL TR CI COD. 04067DE - 10.09.2012 A FŐZŐLAPOK LEÍRÁSA MODELL: CGW LUX

Részletesebben

HERZ-AS-T-90 Termosztátüzemre átszerelhető fűtőtest szabályozó szelepek duplakúpos előbeállítással

HERZ-AS-T-90 Termosztátüzemre átszerelhető fűtőtest szabályozó szelepek duplakúpos előbeállítással Termosztátüzemre átszerelhető fűtőtest szabályozó szelepek duplakúpos előbeállítással Normblatt 6823/6824 1999. szept. kiadás Speciális kivitelek R = R 1/2" G = G 3/4" R Ø H Cikksz. Kivitel NÁ L h Rendelési

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás

Szerelési és karbantartási utasítás 70 6400 004/ HU(HU) A szakcég részére Szerelési és karbantartási utasítás Logamax plus GB-4/9/43/60/4T5/9T5H/V kondenzációs kazánhoz Szerelés és karbantartás elõtt kérjük gondosan átolvasni A készülék

Részletesebben

Termosztatikus szeleptestek. valamennyi termosztátfejhez és állítómûhöz

Termosztatikus szeleptestek. valamennyi termosztátfejhez és állítómûhöz valamennyi termosztátfejhez és állítómûhöz Tartalomjegyzék Termosztatikus szeleptestek Standard Leírás Felépítés Alkalmazás Cikkszámok V-exakt elõbeállítással Leírás Felépítés Alkalmazás Kezelés Cikkszámok

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK 1. A készülék adatai 2. A készülék felszerelése 3. A készülék beüzemelése 4. A készülék karbantartása Robbantott ábrák

TARTALOMJEGYZÉK 1. A készülék adatai 2. A készülék felszerelése 3. A készülék beüzemelése 4. A készülék karbantartása Robbantott ábrák TARTALOMJEGYZÉK 1. A készülék adatai...4 Mûszaki adatok...4 A készülék szerkezete...5 2. A készülék felszerelése...6 A készülék felszerelésének és üzembe helyezésének feltételei...6 Szerelési útmutató...6

Részletesebben

Szerelési útmutatók. Szerelési útmutatók

Szerelési útmutatók. Szerelési útmutatók Szerelési útmutatók Szerelési útmutatók Szerelési útmutatók, modell 577, 772, 770 és 472 Mindig olvassa el és értse meg az útmutatásokat! Soha ne szerelje le a csövezés egyetlen elemét sem, amíg meg nem

Részletesebben

Komplett termékprogram

Komplett termékprogram KATALÓGUS 2 Komplett termékprogram Acélcsövekhez Jól ismert csavarzatunk a 17,2 114,3 mm-es acélcsövekhez kapható; víz, (épületen kívüli) gáz, sűrített levegő és fűtőolaj közeghez. A legfontosabb információk

Részletesebben

Wilo-SiBoost Smart (FC)... Helix V/... Helix VE/... Helix EXCEL

Wilo-SiBoost Smart (FC)... Helix V/... Helix VE/... Helix EXCEL Wilo-SiBoost Smart (FC)... Helix V/... Helix VE/... Helix EXCEL 2 535 457-Ed. 02 / 2013-04-Wilo hu Beépítési és üzemeltetési utasítás 1a ábra: 1 2 9 13 14 8 13 10 13 11 12 4 5 7 6 3 1b ábra: 1 2 9 8 13

Részletesebben

Szakemberek számára. Szerelési útmutató. aurotherm. Szerpentines síkkollektor az aurostep rendszerhez VFK 900 S

Szakemberek számára. Szerelési útmutató. aurotherm. Szerpentines síkkollektor az aurostep rendszerhez VFK 900 S Szakemberek számára Szerelési útmutató aurotherm Szerpentines síkkollektor az aurostep rendszerhez HU VFK 900 S Tartalomjegyzék 1 Megjegyzések a dokumentációhoz 2 Biztonsági tudnivalók Tartalomjegyzék

Részletesebben

Kezelési és karbantartási útmutató. MT szintszabályozó + LS és RV NG 08

Kezelési és karbantartási útmutató. MT szintszabályozó + LS és RV NG 08 Tartalom: 1. Leírás 2. Leszállított berendezés ellenőrzése 3. Beszerelés és rögzítés 4. Csatlakoztatás 5. Üzembehelyezés és biztonsági előírások 6. Ellenőrzés és Karbantartás 7. Tárolás és állagmegóvás

Részletesebben

KBE-1 típusú biztonsági lefúvató szelep család

KBE-1 típusú biztonsági lefúvató szelep család Kód: 485-0000.03g G É P K Ö N Y V KBE-1 típusú biztonsági lefúvató szelep család Készült: 2002.07.01. TARTALOMJEGYZÉK 1. Általános ismertetés 2. Műszaki adatok 3. Szerkezeti felépítés, működés 4. Átvétel,

Részletesebben

MonoControl CS. Használati utasítás Beszerelési utasítás Kérjük a járműben tartani! 2. oldal 7. oldal

MonoControl CS. Használati utasítás Beszerelési utasítás Kérjük a járműben tartani! 2. oldal 7. oldal MonoControl CS Használati utasítás Beszerelési utasítás Kérjük a járműben tartani! 2. oldal 7. oldal MonoControl CS Tartalomjegyzék Alkalmazott szimbólumok... 2 Rendeltetés... 2 Biztonsági utasítások...

Részletesebben

SOLARTUBE TU 12 17 23 36

SOLARTUBE TU 12 17 23 36 SOLARTUBE SÖTÉTEN SUGÁRZÓ FŰTŐKÉSZÜLÉK TU 12 17 23 36 MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 2013.10.02 - 2 - TARTALOMJEGYZÉK ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK 3. oldal MŰSZAKI ELŐÍRÁSOK 4. oldal - FŰTÉSI

Részletesebben

Intim higiénia Bidé megoldások. Használati útmutató. BluWash BW-103 elektromos bidé funkciós wc ülőke

Intim higiénia Bidé megoldások. Használati útmutató. BluWash BW-103 elektromos bidé funkciós wc ülőke Használati útmutató BluWash BW-103 elektromos bidé funkciós wc ülőke Általános rész Az Ön biztonságát szolgáló fontos figyelmeztetéseket külön jelöltük. Mindenképp vegye figyelembe ezeket a figyelmeztetéseket

Részletesebben

Forgató hajtások SA 07.2 SA 16.2/SAR 07.2 SAR 16.2 hajtómű vezérléssel AUMA MATIC AM 01.1/AM 02.1

Forgató hajtások SA 07.2 SA 16.2/SAR 07.2 SAR 16.2 hajtómű vezérléssel AUMA MATIC AM 01.1/AM 02.1 Forgató hajtások SA 07.2 SA 16.2/SAR 07.2 SAR 16.2 hajtómű vezérléssel AUMA MATIC AM 01.1/AM 02.1 Üzemeltetési utasítás Szerelés, kezelés, üzembe helyezés Tartalomjegyzék AM 01.1/AM 02.1 Először olvassa

Részletesebben

Forgató hajtások SAEx 07.2 SAEx 16.2 SAREx 07.2 SAREx 16.2 hajtómű vezérléssel AUMA MATIC AMExC 01.1

Forgató hajtások SAEx 07.2 SAEx 16.2 SAREx 07.2 SAREx 16.2 hajtómű vezérléssel AUMA MATIC AMExC 01.1 Forgató hajtások SAEx 07.2 SAEx 16.2 SAREx 07.2 SAREx 16.2 hajtómű vezérléssel AUMA MATIC AMExC 01.1 Üzemeltetési utasítás Szerelés, kezelés, üzembe helyezés Tartalomjegyzék AMExC 01.1 Először olvassa

Részletesebben

Regusol X-Uno 15 Regusol X-Uno 25 Regusol X-Duo 15 Regusol X-Duo 25. szolár-állomások. Szerelési- és üzembehelyezési útmutató

Regusol X-Uno 15 Regusol X-Uno 25 Regusol X-Duo 15 Regusol X-Duo 25. szolár-állomások. Szerelési- és üzembehelyezési útmutató Regusol X-Uno 15 Regusol X-Uno 25 Regusol X-Duo 15 Regusol X-Duo 25 szolár-állomások H Szerelési- és üzembehelyezési útmutató Tartalomjegyzék 1 Általános tudnivalók.......................................................

Részletesebben

IST 03 C XXX - 01 PANAREA COMPACT ÜZEMBE HELYEZÉS, HASZNÁLAT ÉS KARBANTARTÁS

IST 03 C XXX - 01 PANAREA COMPACT ÜZEMBE HELYEZÉS, HASZNÁLAT ÉS KARBANTARTÁS IST 03 C XXX - 01 PANAREA COMPACT HU ÜZEMBE HELYEZÉS, HASZNÁLAT ÉS KARBANTARTÁS Tisztelt Hölgyem/Uram! Köszönjük, hogy a Fondital gyár termékét választotta. Kérjük, figyelmesen olvassa el az útmutatót,

Részletesebben

DuoControl CS. Használati utasítás Beszerelési utasítás Kérjük a járműben tartani! 2. oldal 9. oldal

DuoControl CS. Használati utasítás Beszerelési utasítás Kérjük a járműben tartani! 2. oldal 9. oldal DuoControl CS Használati utasítás Beszerelési utasítás Kérjük a járműben tartani! 2. oldal 9. oldal DuoControl CS Tartalomjegyzék Alkalmazott szimbólumok... 2 Rendeltetés... 2 Biztonsági utasítások...

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GARANCIAKÁRTYA

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GARANCIAKÁRTYA Termék: GARANCIAKÁRTYA??? 1. A KH Trading gépeire és szerszámaira a Polgári Törvénykönyv előírásainak megfelelő, a vásárlás dátumától számított 6/24 hónap időtartamú jótállás jár (a jótállási igény bejelentésekor

Részletesebben

Műanyag ipari rögzítőelem szín fej Ø csap Ø teljes hossz kiszerelés AP szám (mm) (mm) (mm) db/csomag fekete 15,3 6,5 20 25 180 001

Műanyag ipari rögzítőelem szín fej Ø csap Ø teljes hossz kiszerelés AP szám (mm) (mm) (mm) db/csomag fekete 15,3 6,5 20 25 180 001 fekete 15,3 6,5 20 25 180 001 szürke 18 8 24,5 25 180 135 fekete 24,3 8 19,2 25 180 134 fekete 18,4 7 25,8 25 186 500 fekete 19 8 32 25 187 454 fekete 22 8 23 50 180 017 szürke 22 8 23 50 180 170 fehér

Részletesebben

Telepítési és karbantartási utasítás

Telepítési és karbantartási utasítás Telepítési és karbantartási utasítás a TopSon F3-1 / F3-1Q / F3-Q típusú napkollektorokhoz Tetõ feletti szereléshez alu-plus rendszerrel Egysoros tetőbe építéshez P 9 Wolf GmbH, Postfach 1380, D-84048

Részletesebben

Hangszigetelő elemek. 9.i 2013-10

Hangszigetelő elemek. 9.i 2013-10 Termékbemutató 9.0 SDE 2 hangszigetelő elemek (szerkezet és áttekintés) 9.1 Hangszigetelő rögzítés SDE 2 elemmel 9.2 Rögzítések ferde pozíciókban és bakos kialakítás 9.3 Az SDE 1 használatának lehetőségei

Részletesebben

HERZ-TS-90-V Termosztátszelep fokozatmentes, rejtett előbeállítással

HERZ-TS-90-V Termosztátszelep fokozatmentes, rejtett előbeállítással Termosztátszelep fokozatmentes, rejtett előbeállítással Normblatt 7723 V / 7724 V / 7728 V 7758 V / 7759 V 1999. szept. kiadás termosztát felsőrész Speciális kivitelek R = R 1/2" G = G 3/4" Módosítás joga

Részletesebben

PolluCom M Beépítési és üzemeltetési utasítás. 1. Mőszaki adatok. Szállítási terjedelem. Tartalom. 2. Fontos tudnivalók

PolluCom M Beépítési és üzemeltetési utasítás. 1. Mőszaki adatok. Szállítási terjedelem. Tartalom. 2. Fontos tudnivalók A PolluCom M kompakt hımennyiségmérı a vízzel mint energiahordozó közeggel mőködı főtési rendszerek energiafogyasztásának mérésére szolgál. Ez a beépítési és üzemeltetési utasítás a PolluCom M kompakt

Részletesebben

Forgató hajtások SA 07.2 SA 16.2/SAR 07.2 SAR 16.2 AUMA NORM (vezérlés nélkül)

Forgató hajtások SA 07.2 SA 16.2/SAR 07.2 SAR 16.2 AUMA NORM (vezérlés nélkül) Forgató hajtások SA 07.2 SA 16.2/SAR 07.2 SAR 16.2 AUMA NORM (vezérlés nélkül) Üzemeltetési utasítás Szerelés, kezelés, üzembe helyezés Tartalomjegyzék SA 07.2 SA 16.2/SAR 07.2 SAR 16.2 Először olvassa

Részletesebben

Katalógus. Kaedra Vízálló kiselosztó-rendszer PK ipari csatlakozók

Katalógus. Kaedra Vízálló kiselosztó-rendszer PK ipari csatlakozók Katalógus 2003 Kaedra Vízálló kiselosztó-rendszer PK ipari csatlakozók Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 Rendelési számok... 2 A Kaedra rendszer áttekintése... 4 A PK ipari csatlakozórendszer áttekintése...

Részletesebben

Radiátorszelepek. Termosztatizálható radiátor szelep (termofej+szeleptest) Termofej tartozékok. Termosztatikus radiátor szelepek

Radiátorszelepek. Termosztatizálható radiátor szelep (termofej+szeleptest) Termofej tartozékok. Termosztatikus radiátor szelepek Radátorszelepek Termosztatzálható radátor szelep (termofej+szeleptest) Termofej tartozékok Termosztatkus radátor szelepek Termosztatkus radátor szelepek vezérl Egyszer szabályozó szelepek Szabályozó szelepek

Részletesebben

Leica lengőkaros állványok. Felhasználói kézikönyv

Leica lengőkaros állványok. Felhasználói kézikönyv Leica lengőkaros állványok Felhasználói kézikönyv Az ESD lengőkaros állvány 1 2 3 4 5 6 7 8 1 A fókuszkar/-meghajtó csatlakozója 2 A csatlakozóhoz tartozó rögzítőcsavar 3 Keresztkar 4 A kereszttartó rögzítésére

Részletesebben

6301 0201 07/00 HU Szakcég részére. Szerelési utasítás. Magnézium anódok ellenõrzése és cseréje. A szerelés elõtt kérjüg gondosan átolvasni!

6301 0201 07/00 HU Szakcég részére. Szerelési utasítás. Magnézium anódok ellenõrzése és cseréje. A szerelés elõtt kérjüg gondosan átolvasni! 60 00 07/00 HU Szakcég részére Szerelési utasítás Magnézium anódok ellenõrzése és cseréje A szerelés elõtt kérjüg gondosan átolvasni! Tartalomjegyzék Általános tudnivalók.........................................

Részletesebben

E R OFI-DICHTHEITSGEPRÜFT W A S S E R. HL Csó áttörés szigetelések. Épületszigetelések

E R OFI-DICHTHEITSGEPRÜFT W A S S E R. HL Csó áttörés szigetelések. Épületszigetelések OFI-DICHTHEITSGEPRÜFT 6 M E T E R W A S S E R HL Csó áttörés szigetelések S Ä L U E Épületszigetelések HL Épületszigetelések Tervezési és beépítési tanácsok A talajszint alatti épületrészek talajnedvesség

Részletesebben

Beépítési segédlet. Multiclear üregkamrás polikarbonát lemezekhez. A-Plast Kft.

Beépítési segédlet. Multiclear üregkamrás polikarbonát lemezekhez. A-Plast Kft. Beépítési segédlet Multiclear üregkamrás polikarbonát lemezekhez A-Plast Kft. Verzió: 2.0 Készült: 2013. május Érvényesség: következő segédlet kiadásáig. Anyagkezelési útmutató A MULTICLEAR lemezeket az

Részletesebben

TECHNIKAI INFORMÁCIÓ ÉS SZERELÉSI ÚTMUTATÓ RENDSZEREK KAZÁNOK BEKÖTÉSÉHEZ

TECHNIKAI INFORMÁCIÓ ÉS SZERELÉSI ÚTMUTATÓ RENDSZEREK KAZÁNOK BEKÖTÉSÉHEZ TECHNIKAI INFORMÁCIÓ ÉS SZERELÉSI ÚTMUTATÓ RENDSZEREK KAZÁNOK BEKÖTÉSÉHEZ GCPGM szivattyúblokkok GCPGU szivattyúblokkok Állandó hőmérséklet szabályozó készlet GCPGW Leválasztó rendszer GGCTS A kazán alacsony

Részletesebben

Radiátor visszatérő csavarzat fokozatmentes előbeállítással és ürítési funkcióval

Radiátor visszatérő csavarzat fokozatmentes előbeállítással és ürítési funkcióval Visszatérő csavarzatok Regulux Radiátor visszatérő csavarzat fokozatmentes előbeállítással és ürítési funkcióval Nyomástartás & Vízminőség Beszabályozás & Szabályozás Hőmérséklet-szabályozás ENGINEERING

Részletesebben

Csatlakozó csavarzat beépített szelepes radiátorokhoz

Csatlakozó csavarzat beépített szelepes radiátorokhoz Szelepek beépített szelepes radiátorokhoz Vekotec Csatlakozó csavarzat beépített szelepes radiátorokhoz Nyomástartás & Vízminőség Beszabályozás & Szabályozás Hőmérsékletszabályozás ENGINEERING ADVANTAGE

Részletesebben

Szerelési és szervíz utasítás

Szerelési és szervíz utasítás Szerelési és szervíz utasítás Szolárszabályozó 7747006071-00.1 SD Logamatic SC40 Szakemberek számára A szerelés és karbantartás előtt kérjük gondosan átolvasni 7 747 008 493 (04/2007) hu Tartalomjegyzék

Részletesebben

Mikrotherm. Kézi radiátorszelepek Kézi radiátorszelep előbeállítással

Mikrotherm. Kézi radiátorszelepek Kézi radiátorszelep előbeállítással Mikrotherm Kézi radiátorszelepek Kézi radiátorszelep előbeállítással IMI HEIMEIER / Termosztatikus fejek & Radiátor szelepek / Mikrotherm Mikrotherm A Mikrotherm kézi radiátorszelep szivattyús melegvíz,

Részletesebben

ARP-6, ARH-8, ARC-6/8/10, ARW-4/6, ARF-6

ARP-6, ARH-8, ARC-6/8/10, ARW-4/6, ARF-6 FLENDER ARPEX acél tengelykapcsolók Gyártási sorozat ARS-6, ARP-6, ARH-8, ARC-6/8/10, ARW-4/6, ARF-6 Használati utasítás FLENDER couplings FLENDER ARPEX acél tengelykapcsolók Gyártási sorozat ARS-6, ARP-6,

Részletesebben

Beépítési lehetõségek

Beépítési lehetõségek Beépítési lehetõségek Alkalmazási területek Az állati és növényi zsírokkal és olajokkal terhelt szennyvizekbõl a csatornába bocsátás elõtt a zsírokat le kell választani. Amennyiben ez nem történne meg,

Részletesebben

Fali gázkazánok NOVATHERM ZW 20 KD... Szerelési és kezelési utasítás. Az Ön biztonsága érdekében

Fali gázkazánok NOVATHERM ZW 20 KD... Szerelési és kezelési utasítás. Az Ön biztonsága érdekében 6 720 605 270 PT 2000.10 Szerelési és kezelési utasítás Fali gázkazánok NOVATHERM ZW 20 KD... Az Ön biztonsága érdekében Ha gázszagot észlel: Ne mûködtessen elektromos kapcsolókat. A veszélyzónában ne

Részletesebben

Virágtartó fa. OBI Csináld ma. Szükséges ismeretek: Gyakorlott. Tartalom. Az elkészítés idej. Méretek Átmérő Virágtartó: Lábazat: Teljes magasság:

Virágtartó fa. OBI Csináld ma. Szükséges ismeretek: Gyakorlott. Tartalom. Az elkészítés idej. Méretek Átmérő Virágtartó: Lábazat: Teljes magasság: OBI Csináld ma 1 Virágtartó fa Szükséges ismeretek: Gyakorlott Tartalom Az elkészítés idej Bevezetés/Ötletek & fortélyok 2. old. Bevásárlólista 3. old. Szerszámlista 4. old. Barkácsútmutató 5. 13. old.

Részletesebben

KEZELÉSI ÉS SZERELÉSI UTASÍTÁS Vaillant VGH 130, 160, 190, 220/5 XZU típusú, gáztüzelésű, tároló rendszerű vízmelegítőkhöz

KEZELÉSI ÉS SZERELÉSI UTASÍTÁS Vaillant VGH 130, 160, 190, 220/5 XZU típusú, gáztüzelésű, tároló rendszerű vízmelegítőkhöz KEZELÉSI ÉS SZERELÉSI UTASÍTÁS Vaillant VGH 130, 160, 190, 220/5 XZU típusú, gáztüzelésű, tároló rendszerű vízmelegítőkhöz Kérjük, hogy a VGH típusú vízmelegítő védőanódját rendszeresen (legalább évente

Részletesebben

Levegő-/égéstermék rendszer turbomag plus számára. Szerelési útmutató. Szerelési útmutató. Szakemberek számára MAG..2/0-5. Kiadó/gyártó Vaillant GmbH

Levegő-/égéstermék rendszer turbomag plus számára. Szerelési útmutató. Szerelési útmutató. Szakemberek számára MAG..2/0-5. Kiadó/gyártó Vaillant GmbH Szerelési útmutató Szakemberek számára Szerelési útmutató Levegő-/égéstermék rendszer turbomag plus számára MAG../0-5 HU Kiadó/gyártó Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-4859 Remscheid Tel. +49 9 8 0 Fax

Részletesebben

PROFI FTNi-Serie (Protronic XL) Telepítési és használati utasítás

PROFI FTNi-Serie (Protronic XL) Telepítési és használati utasítás MOSOGATÁSTECHNIKA Szalagos mosogatógépek PROFI FTNi-Serie (Protronic XL) Telepítési és használati utasítás (az eredeti használati utasítás fordítása) HU DSN: FTN-14-02 A következő sorozatszámtól: 86 77

Részletesebben

HERZ Armatúra Hungária Kft. Normblatt 7767/7769 1999. szept. kiadás

HERZ Armatúra Hungária Kft. Normblatt 7767/7769 1999. szept. kiadás Négyjáratú szelep egyfuratú csatlakozóval termosztátüzemhez fűtőtest-csatlakozó alul oldalt Normblatt 7767/7769 1999. szept. kiadás Beépítési méretek, mm HERZ-VTA négyjáratú szelep egycsöves rendszerekhez,

Részletesebben

Szerelési, kezelési és karbantartási utasítás

Szerelési, kezelési és karbantartási utasítás 6303 4821 01/2005 HU Szakemberek számára Szerelési, kezelési és karbantartási utasítás Szilárdtüzelésű fűtőkazán Logano S111 (D) és Logano S111 (D)-WT Szerelés, kezelés és karbantartás előtt kérjük gondosan

Részletesebben

GOLYÓS SZELEP D Sorozat Telepítési, Karbantartási és Üzemeltetési Utasítások

GOLYÓS SZELEP D Sorozat Telepítési, Karbantartási és Üzemeltetési Utasítások GOLYÓS SZELEP D Sorozat Telepítési, Karbantartási és Üzemeltetési Utasítások 1 D 71 hu 4/2013 2 1 D 71 hu Tartalomjegyzék 1 ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK... 3 1.1 A kézikönyv terjedelme... 3 1.2 A szelep leírása...

Részletesebben

DRV és DRVG nyomáscsökkentő szelepek

DRV és DRVG nyomáscsökkentő szelepek 2020050/12 IM-S12-04 CH Issue 12 DRV és DRVG nyomáscsökkentő szelepek Beépítési és Karbantartási Utasítás 1. Biztonsági információk 2. Termék információk 3. Beépítés 4. Karbantartás 5. Cserealkatrészek

Részletesebben

HERZ-TS-90-H. HERZ Armatúra Hungária Kft. Normblatt 7723/7724/7728 7758/7759 2002. feb. kiadás. Termosztátszelep alsórészek. Speciális kivitelek

HERZ-TS-90-H. HERZ Armatúra Hungária Kft. Normblatt 7723/7724/7728 7758/7759 2002. feb. kiadás. Termosztátszelep alsórészek. Speciális kivitelek Termosztátszelep alsórészek Normblatt 7723/7724/7728 7758/7759 2002. feb. kiadás Speciális kivitelek R = R 1/2" G = G 3/4" Módosítás joga a technikai fejlődés függvényében fenntartva. HERZ Armatúra Hungária

Részletesebben

FlowCon B. RESOL FlowCon B *48001880* Felszerelés Bekötés Kezelés Üzembe helyezés. Kézikönyv

FlowCon B. RESOL FlowCon B *48001880* Felszerelés Bekötés Kezelés Üzembe helyezés. Kézikönyv RESOL FlowCon B Felszerelés Bekötés Kezelés Üzembe helyezés *48001880* 48001880 FlowCon B Köszönjük, hogy ezt a RESOL terméket megvásárolta. Kérjük olvassa át alaposan ezt az útmutatót, hogy a készülék

Részletesebben

6 720 646 203-00.02TL. Vákuumcsöves kollektor. VK140-1, VK280-1 Tetőre szerelés. Szerelési és karbantartási utasítás 6 720 647 073 (2011/05) HU

6 720 646 203-00.02TL. Vákuumcsöves kollektor. VK140-1, VK280-1 Tetőre szerelés. Szerelési és karbantartási utasítás 6 720 647 073 (2011/05) HU 6 70 646 03-00.0TL Vákuumcsöves kollektor VK40-, VK80- Tetőre szerelés Szerelési és karbantartási utasítás HU Tartalomjegyzék HU Tartalomjegyzék A szimbólumok magyarázata és biztonsági utasítások..............................

Részletesebben

Honeywell VE4000 SOROZAT A OSZTÁLYÚ GÁZSZELEPEK ALKALMAZÁS TARTALOMJEGYZÉK UNIVERZÁLIS GÁZSZELEPEK GÉPKÖNYV

Honeywell VE4000 SOROZAT A OSZTÁLYÚ GÁZSZELEPEK ALKALMAZÁS TARTALOMJEGYZÉK UNIVERZÁLIS GÁZSZELEPEK GÉPKÖNYV UNIVERZÁLIS GÁZSZELEPEK VE4000 SOROZAT A OSZTÁLYÚ GÁZSZELEPEK ALKALMAZÁS GÉPKÖNYV Az A osztályú gázszelepek gáznemű, nem szilárd halmazállapotú anyagok kapcsolására és szabályozására használhatók, gázzal

Részletesebben

Biztonság. Üzemeltetési utasítás ZIO 165, ZIO 200 égő gázhoz VESZÉLY. Tartalomjegyzék FIGYELMEZTETÉS VIGYÁZAT. 7.2.14 Edition 11.

Biztonság. Üzemeltetési utasítás ZIO 165, ZIO 200 égő gázhoz VESZÉLY. Tartalomjegyzék FIGYELMEZTETÉS VIGYÁZAT. 7.2.14 Edition 11. 7..4 Edition. GB F NL I E K S N P GR TR CZ PL RUS www.docuthek.com Üzemeltetési utasítás ZIO 65, ZIO 00 égő gázhoz Fordítás német nyelvről 008 0 Elster Gmb Tartalomjegyzék ZIO 65, ZIO 00 égő gázhoz.............

Részletesebben

Ipari dobozok. Spacial S44 S57 S24 SDB Acél ipari dobozok. Thalassa TBS - TBP Szigetelt ipari dobozok. Spacial S44: Acél ipari dobozok IP66 1/4

Ipari dobozok. Spacial S44 S57 S24 SDB Acél ipari dobozok. Thalassa TBS - TBP Szigetelt ipari dobozok. Spacial S44: Acél ipari dobozok IP66 1/4 Ipari dobozok Spacial S44 S57 S24 SDB Acél ipari dobozok PB50095 Spacial S44: Acél ipari dobozok IP66 /4 PB50096 Spacial S57: Acél csavarrögzítésű takaródobozok IP66 /6 PB50097 Spacial S24: Acél biztonsági

Részletesebben

atmocraft VK 654/9 1654/9 HU; PL

atmocraft VK 654/9 1654/9 HU; PL atmocraft VK 654/9 654/9 HU; PL Szakemberek számára Szerelési és karbantartási útmutató atmocraft Gázüzemű fűtőkazán HU Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Megjegyzések a dokumentációhoz........ 3. A dokumentumok

Részletesebben

STAP. Nyomáskülönbség szabályozók DN 15-50, állítható alapjel és elzárási funkció

STAP. Nyomáskülönbség szabályozók DN 15-50, állítható alapjel és elzárási funkció Nyomáskülönbség szabályozók DN 15-50, állítható alapjel és elzárási funkció IMI TA / Nyomáskülönbség szabályozók / A egy kiváló minőségű nyomáskülönbség-szabályozó, amely állandó értéken tartja a nyomáskülönbséget

Részletesebben

Üzemeltetési utasítás

Üzemeltetési utasítás Hajtástechnika \ Hajtásautomatizálás \ Rendszerintegráció \ Szolgáltatások Üzemeltetési utasítás Érintésmentes energiaátvitel MOVITRANS TPM12B illesztő tápegység Kiadás: 2011. 02. 17074177 / HU SEW-EURODRIVE

Részletesebben

Beépítési útmutató Beépíthető hűtőfagyasztószekrények

Beépítési útmutató Beépíthető hűtőfagyasztószekrények Beépítési útmutató Beépíthető hűtőfagyasztószekrények Ez a Beépítési útmutató a hűtő-fagyasztószekrények bútorzatba való beépítésére vonatkozik és a szakemberek számára készült. A készülék beépítését az

Részletesebben

Az útmutató biztonsági előírásai betartandók! A felszerelés helyiségének meg kell felelnie a szellőzési igényeknek!

Az útmutató biztonsági előírásai betartandók! A felszerelés helyiségének meg kell felelnie a szellőzési igényeknek! Gázüzemű átfolyós rendszerű vízmelegítő Therm 6000 O WRD14/18-2 G... hu Beszerelés és használati utasítás Szerelés előtt olvassa el a szerelési útmutatót! Üzembehelyezés előtt olvassa el a kezelési utasítást!

Részletesebben

LOC-LINE. Az Ön forgalmazója: FLEXIMODUL CSŐRENDSZER

LOC-LINE. Az Ön forgalmazója: FLEXIMODUL CSŐRENDSZER LOC-LINE FLEXIMODUL CSŐRENDSZER Az Ön forgalmazója: Lutter Kereskedelmi Kft. H-10 Budapest Szentendrei út 9. Telefon: (1) -0 (0) 9-0 (0) 9- Telefax: (1) -9 E-mail: lutter@lutter.hu Website: www.lutter.hu

Részletesebben

Fűtőtestszabályozó szelepek szelepemelkedés behatárolású előbeállítással. Rendelési L. h csatlakozó. max.

Fűtőtestszabályozó szelepek szelepemelkedés behatárolású előbeállítással. Rendelési L. h csatlakozó. max. Fűtőtestszabályozó szelepek szelepemelkedés behatárolású előbeállítással Normblatt 5523/5524 2002. máj. kiadás Speciális kivitelek R = R 1/2" G = G 3/4" Cikksz. Kivitel 5523 Egyenes 5524 Sarok R Ø H Rendelési

Részletesebben