Virágtartó fa. OBI Csináld ma. Szükséges ismeretek: Gyakorlott. Tartalom. Az elkészítés idej. Méretek Átmérő Virágtartó: Lábazat: Teljes magasság:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Virágtartó fa. OBI Csináld ma. Szükséges ismeretek: Gyakorlott. Tartalom. Az elkészítés idej. Méretek Átmérő Virágtartó: Lábazat: Teljes magasság:"

Átírás

1 OBI Csináld ma 1 Virágtartó fa Szükséges ismeretek: Gyakorlott Tartalom Az elkészítés idej Bevezetés/Ötletek & fortélyok 2. old. Bevásárlólista 3. old. Szerszámlista 4. old. Barkácsútmutató old. Tervrajzok old. Elkészítési idő: kb. 30 óra (száradás nélkül) Lábazat: kb. 3 óra Szintek & tartóelemek: kb. 18 óra Szerelés: kb. 3,5 óra Végső munkálatok: kb. 5,75 óra Méretek Átmérő Virágtartó: Lábazat: Teljes magasság: Ø mm Ø 920 mm mm

2 Virágtartó fa 2 Ha azt szeretné, hogy valami igazán különlegességgel vonzza az irigykedő szomszédok pillantását a kertjébe, akkor tanácsos egy sajátkezüleg elkészített virágtartó fát készíteni. Kivételes tulajdonsága, hogy egész nyáron csodálatos színkavalkádot varázsol és mámoritó illattal tölti be a kertet. De a siker verejtékkel jár. Mert ahhoz, hogy ez a gyöngyszem a pázsitra kerüljön, szükség van egy kis igyekezetre és egy kis türelemre. És persze kézügyességre, szakértelemre és megfelelő kéziszerszámokra. Viszont egy dolgot biztosan megígérhetünk megéri a fáradtságot!! Ötletek & fortélyok Mely növények felelnek meg a legjobban? Fontos, hogy a virágtartó fára olyan virágcserépbe ültetett virágok kerüljenek, amelyek sűrű virágkoronát biztosítanak eltakarva az állványt, a tartótelemeke és a köztes részeket teljesen befedik. Ezért ajánlott a virágcserepekbe, függő virágokat ültetni, amelyek dús virágkoronát alkotnak. Ilyenek például a függő fukszia, függő muskátlik, függő petúnia, függő begónia, vörösbegyvirág, pázsitviola és minden függő növény, amit az OBI kerti növények paradicsoma kínál. Színminták! Ha szeretné megmutatni művészi oldalát, a virágcserepeket úgy is elhelyezheti a virágtartó fán, hogy ezáltal különböző mintákat alakít ki. Színes csíkok, melyek egy hőlégballon hatását keltik, vagy akár egy piros óriás gomba fehér foltokkal is megvalósítható. Virágtartó fa különböző méretekben! Az OBI virágtartó fának, amely leírását és méreteit itt megtalálja, egy nagyobb kertre van szükség ahhoz, hogy a megfelelő hatást érje el. De a kiskert tulajdonosok sem kell feladják a virágtartó fa ötletét. Mivel ugyanazon tervezési elv alapján kisebb méretben is megvalósítható. Szintén lehetséges egy virágtartó fa csoport kialakítása három különböző méretű virágtartó fából, amely egy szemet gyönyörködtető különlegesség. Tévedések, nyomtatási hibák és a műszaki fejlődést segítő változtatások joga fenntartva. Az útmutató helytelen alkalmazásáért nem vállalunk felelősséget.

3 Bevásárlólista: Virágtartó fa 3 Poz. Db. Megnevezés Méret Anyag Egyéb 1 6 falap x mm faforgácslap, 18 mm 2 1 vezető- és rögzítősín 23 x 23 x mm alumínium U alakú profil 3 1 fenéklap-rögzítő 20 x 30 x mm négyszögletű léc 4 1 éregtakaró 900 x mm kéreg 5 24 facsavar 4 x 25 mm 6 64 facsavar 4 x 35 mm süllyesztett fejű 7 32 facsavar 3 x 30 mm 8 kb. 20 kapocsszeg 2 mm acél 9 kb. 0,5 m 3 nehezék homok vagy finom szemcséjű kavics virágcserép 16/18 cm agyag/műanyag csüngő növény Kellékek: f avédő lazúr, faragasztó, 1 tekercs 50 mm-es ragasztószalag Tévedések, nyomtatási hibák és a műszaki fejlődést segítő változtatások joga fenntartva. Az útmutató helytelen alkalmazásáért nem vállalunk felelősséget.

4 Szerszámlista: Virágtartó fa 4 Szerszám van otthon venni kell kölcsönzendő Állítható dőlésszögű asztali körfűrész Felsőmaró, marófej Ø 20 mm-es horony készítéséhez; marófej 10 mm sugarú ívek készítéséhez; vezetőrúd sugármaráshoz; másológyűrű Elektromos dekopírfűrész, durva vágásra alkalmas fűrészlap Akkus csavarozó, Bit-készlet Legalább mm-es mérősín Sugárrajzoló fej a mérősínhez 3 4 pillanatszorító Ütközőszög Collstock Fémfűrészlap Gumikalapács Ecset vagy festőhenger Gérvágó fűrész Kétágú létra 4 bak (állvány) Tévedések, nyomtatási hibák és a műszaki fejlődést segítő változtatások joga fenntartva. Az útmutató helytelen alkalmazásáért nem vállalunk felelősséget.

5 Barkácsútmutató: Virágtartó fa Lábazat 5 Lépés 1 Jó tudni: A virágok természetesen egy kellően vastag és stabil fatuskóra is kerülhetnek, pótolva a kivágott fa lombkoronáját. Ebben az esetben nincs szükség külön lábazatra, rögtön belevághat a virágtartó egyes szintjeinek és tartóelemeinek elkészítésébe (a 12. lépéstől kezdje a munkát). 20 perc Először a tervrajz alapján berajzoljuk a nyolcszögletű lábazat lapjainak körvonalait. Lépés 2 30 perc Lépés 3 A nyolc lábazati lap hosszanti oldalának méretre vágása érdekében 22,5 -os szögben kell beállítani a körfűrészt. Így kapjuk meg a szükséges sarokvágást. Javaslat: Próbaképpen először egy megmaradt lapdarabon tesztelje a fűrészt, hogy látni lehessen, jó szögben állította-e be. Szögvonalzóval ellenőrizze a gérvágásokat. Lépés 5 Lépés 4 < 5 perc < 5 perc Kezdő A gérvágások mentén illessze úgy egymáshoz a nyolc méretre szabott falapot, hogy külső oldaluk nézzen felfelé. Javaslat: Tető- vagy falécet használva könnyen és egészen pontosan egymáshoz tudja illeszteni a falapokat pontos, mint a vonalzó! 10 perc Kezdő Az ütközések mentén ragasztószalaggal rögzítse a lapokat. Javaslat: Előtte alaposan söpörje le a fűrészport, hogy jobban tartson a ragasztószalag!

6 Barkácsútmutató: Virágtartó fa Lépés 6 20 perc Lépés 7 Kezdő Most következik az alsó és a középső fenéklap rögzítésére szolgáló, gérvágó fűrésszel előtte méretre vágott lécek felcsavarozása. Lépés 8 40 Min. 6 <5 perc Fordítsa meg a fűzérként egymáshoz illesztett lapokat, majd az így jól látható vált gérvágásokat töltse fel faragasztóval az ütközések mentén. Lépés 8a Fortgeschrittene Lépés 8b Óvatosan tekerje fel a következő lapokat (az enyvvel bekent vágások szépen összetalálkoznak), majd egyenként csavarozza össze őket az alsó fenéklappal. A feltekert lapok a végén nyolcszöget alkotnak. Kezdő Lépés 8c

7 Barkácsútmutató: Virágtartó fa Lépés 9 < 5 perc 7 Lépés 10 Kezdő Végül az utolsó illesztés helyét is ragassza össze ragasztószalaggal, majd hagyja száradni a faragasztót. Javaslat: Alul és felül egy-egy feszítőszalagot felragasztva még erősebben tapadnak egymáshoz az enyvvel kitöltött hézagok. < 5 perc Kezdő A száradást követően már csak a ragasztószalagokat kell eltávolítani. Most már kész a virágtartó fa lábazata! Lépés perc Kezdő A kellő stabilitás elérése érdekében félig töltse fel homokkal vagy kaviccsal a lábazatot. Utána helyezze be a közbenső lapot, majd arra is töltsön homokot vagy kavicsot. Javaslat: Amennyiben erősen szeles helyre kerül a fa, célszerű kiegészítőleg földhorgonyt használni, amelyet az alsó fenéklapra felvitt furaton keresztül lehet rögzíteni. Szintek & tartóelemek Lépés 12 Jó tudni: Mivel a falapok nem igazán esnek kézre, célszerű segítséget igénybe venni az anyagmozgatáshoz. A nagyméretű lapok megmunkálásához sok helyre van szükség, ezért érdemes a szabadban kivitelezni ezeket a munkálatokat. 120 perc A tervrajz alapján pontosan rajzolja be a középvonalak, a hasítékok és a kivágások helyét. Mindig az alapvonalaktól induljon ki.

8 Barkácsútmutató: Virágtartó fa Lépés13 60 perc. 8 Lépés perc Kezdő A tervrajz alapján sugárrajzoló körzővel rajzolja meg a korongokhoz szükséges, különböző nagyságú köröket. Javaslat: Ha nincs kéznél sugárrajzoló körző, tetőléc segítségével is pontosan be lehet rajzolni a köröket. A megfelelő helyeken fúrjon kb. 8 mm vastag lyukakat a tetőlécbe, majd dugjon ceruzát a lyukakba! Vágja ki nagyjából mindegyik kört dekopírfűrésszel, kb. 1 cm-nyi helyet + anyagot hagyva a későbbi korong bejelölt körvonala mellett, hogy maradjon elég hely a felsőmaróval való megmunkáláshoz. Lépés 15 Lépés perc 40 perc A pontos sugármarás érdekében a korong berajzolt középpontjában rögzítjük a felsőmaró vezetőrúdját. Utána felsőmaróval körös-körül marja ki a pontos körívet. A lábazati és a fedélkorong ezzel kész a munkafolyamat további lépéseinek kivitelezésére. Lépés 17 Lépés17a 180 perc Az öt gyűrűs korongot ezzel szemben belső oldalukon is ki kell marni a tervrajz szerinti méretben. A legjobb, ha az öt gyűrűs korongnál először a külső, majd a belső oldalt marja ki.

9 Barkácsútmutató: Virágtartó fa Lépés perc 9 Lépés 19 Kezdő 90 perc Utána cseréljen marófejet, és mindegyik korong, illetve gyűrű külső élétől kiindulva, mindkét oldalon marjon ívet a lapokba. A tervrajz alapján dekopírfűrésszel vágjon vezető csaplyukakat a szint- és tartógyűrűkbe. Lépés20 Lépés perc A virágcserepek befogására szolgáló lyukak kimarásához először marósablont készítünk. Ehhez választunk egy kisebb falapot, majd dekopírfűrésszel vagy lyukfúróval a virágcserepek méretével megegyező lyukat vágunk. Javaslat: Egyszerűbb kivágni a lyukakat, ha állítható körfúró fejet tesz a fúrógépre! aufgesetzt wird! Íme a virágcserepeket befogó lyukak elkészítéséhez szükséges marósablon. Lépés 22 Lépés 23 < 5 perc Utána pillanatszorítóval rögzítse a sablont az előre berajzolt helyen. A sablon sugarával megegyező méretű másolófejet/másológyűrűt tegyen a felsőmaróra. Tipp: Előtte próbálja ki a marót!

10 Barkácsútmutató: Virágtartó fa 10 Lépés perc A sablon mentén haladva marja ki a lapokból az előre berajzolt lyukakat. A marásnál ügyeljen arra, hogy ne rögtön a teljes falap vastagságára állítsa be a marót, mindjárt kimarva a teljes anyagot, hanem két-három lépésben végezze el a műveletet. Szerelés Lépés 25 Jó tudni: Nagyobb helyigény miatt célszerű a szabadban összerakni a nagyobb méretű alkotóelemeket. Ennek kivitelezéséhez mindenképpen segítségre lesz szükség, de jó, ha kéznél van egy egyágú létra is. 20 perc Kezdő Facsavarok és faragasztó segítségével rögzítse az első szinthez az annak megtámasztásához szükséges támasztókeresztet. Lépés 26 Lépés perc Kezdő 10 perc Kezdő Rajzolja be a lábazati fedlap alján a nyolcszögletű lábazat körvonalait, majd facsavarokkal rögzítse a lábazati fedlaphoz a fareteszeket.

11 Barkácsútmutató: Virágtartó fa Lépés perc 11 Lépés perc Így néz ki az elkészült lábazati fedlap alulról. Most már össze lehet csavarozni a legalsó virágtartó szint lapjával. Illessze a lábazatra a támasztókereszttel ellátott első szint lapját, majd oldalról rögzítse facsavarokkal. Lépés 30 Lépés perc Kezdő 15 perc A tervrajz alapján, fémfűrészlapot használva vágja méretre az U alakú fémprofilokat, majd vigye fel rájuk a furatokat. Javaslat: A méretre vágást követően csiszolóvászonnal vagy fémreszelővel csiszolja simára a profilok éleit és sorjáit. Utána csavarozza rá az első szint lapjára a vezető-/ rögzítősíneket. Lépés 32 Lépés 32a 20 perc Mielőtt betenné a vezetősínbe és becsavarozná a középső tartóelemet, a legalsó szint lapjára kell helyezni a következő két szintgyűrűt, mert átmérőjükből adódóan később már nem férnek át a tartóelemeken. A biztonság kedvéért pillanatszorító segítségével akadályozza meg, hogy eldőljenek a tartóelemek. Javaslat: A munkafolyamat hátralévő lépéseinek kivitelezéséhez hívjon segítségül valakit, aki segít megtartani a nagyméretű alkotóelemeket!

12 Barkácsútmutató: Virágtartó fa Lépés perc 12 Lépés 33a A szerelőhorony segítségével most már rá lehet tolni a szintgyűrűket a tartóelemekre. Amint egy szintben vannak, elforgatással rögzítjük őket a rögzítőhoronyban. Lépés perc Ugyanezt az elvet követve alulról, illetve felülről illesztjük a fennmaradó szinteket a középső tartóelemekre, majd elforgatás útján rögzítjük őket (lásd: tervrajzok). Végső munkálatok Lépés 35 Jó tudni: A lazúr felviteléhez, majd az azt követő száradáshoz szükség van valamennyi időre, ezért feltétlenül két-három napos, tartósan száraz időszakot válasszon ennek a lépésnek a kivitelezéséhez. 240 perc Kezdő A virágtartó fa tartós vízvédelmének biztosítása érdekében kétszer be kell vonni időjárásálló favédő lazúrral az összes fából készült alkotóelemet, különösen a fűrészelés vagy marás eredményeként kapott csupasz éleket. Javaslat: Sűrített levegővel működő szórópisztollyal gyorsabban megy a munka.

13 Barkácsútmutató: Virágtartó fa Lépés perc Lépés 37 Asztali körfűrésszel vágja 700 mm hosszúságúra a kéregtakarót, majd tekerje a lábazat köré, és az illesztés mentén dróttal kötözze össze. Ha szükséges, U-szeggel (más néven kapocsszeg) rögzítse. Javaslat: Tegyen a fa alá négy darab beton térburkoló lapot, hogy kiegyenlítődjenek az esetleges egyenetlenségek és egyenesen álljon a fa. További előnye, hogy a talajnedvesség így kevsébé károsítja a lábazatot. Lépés perc Kezdő A legjobb, ha felülről teszi be a tartólyukakba a teleültetett virágcserepeket. Már kész is a virágpompa! Már majdnem kész... Most már csak a virágok hiányoznak! 13

14 Tervrajzok: Virágtartó fa 14

15 Tervrajzok: Virágtartó fa 15

16 Tervrajzok: Virágtartó fa 16

17 Tervrajzok: Virágtartó fa 17

18 Tervrajzok: Virágtartó fa 18

19 Tervrajzok: Virágtartó fa Méretarány 1:5 Maßstab 1:5

20 Tervrajzok: Virágtartó fa Maßstab 1:5 Méretarány 1:5

21 Tervrajzok: Virágtartó fa Méretarány 1:5 Maßstab 1:5

22 Tervrajzok: Virágtartó fa Méretarány 1:5 Maßstab 1:5

23 Tervrajzok: Virágtartó fa ,5 335 Méretarány 1:5 Maßstab 1:5

24 Tervrajzok: Virágtartó fa Méretarány 1:5 Maßstab 1:5

25 30 Tervrajzok: Virágtartó fa Maßstab 1:2 Méretarány 1:2

26 Tervrajzok: Virágtartó fa 26

27 Tervrajzok: Virágtartó fa 27

28 Tervrajzok: Virágtartó fa 28

29 Tervrajzok: Virágtartó fa 29

30 Tervrajzok: Virágtartó fa R Méretarány 1:10 Maßstab 1:10

31 ,70 Tervrajzok: Virágtartó fa 4x , ,50 R750 R Maßstab 1:10 Méretarány 1:10

32 920 Tervrajzok: Virágtartó fa Méretarány 1:5 Maßstab 1:5

33 19 Tervrajzok: Virágtartó fa 2x , R Méretarány 1:10 Maßstab 1:10

34 19 Tervrajzok: Virágtartó fa 2x ,50 R Méretarány Méretarány 1:10 1:10 Maßstab 1:10

35 19 Tervrajzok: Virágtartó fa , Maßstab 1:10 Méretarány 1:10

Robert Bosch GmbH. Tálalószekrény

Robert Bosch GmbH. Tálalószekrény Tálalószekrény Ennyi dizájnra szüksége van. Tálalószekrény Különleges stílusjegyek és praktikus rakodófelületek egyben: rafinált anyag-összeállítású tálalószekrény. 1 Bevezetés Az anyagok összeválogatása

Részletesebben

Kerti kocsi. OBI Csináld magad. Szükséges ismeretek: Gyakorlott. Tartalom. Az elkészítés ideje. Méretek Szélesség: Magasság: Mélység:

Kerti kocsi. OBI Csináld magad. Szükséges ismeretek: Gyakorlott. Tartalom. Az elkészítés ideje. Méretek Szélesség: Magasság: Mélység: OBI Csináld magad 1 Kerti kocsi Szükséges ismeretek: Gyakorlott Tartalom Bevezetés/Ötletek & fortélyok Anyagjegyzék Szerszámlista Barkácsútmutató Tervrajzok Az elkészítés ideje 2. old. 3. old. 4. old.

Részletesebben

Tároló állvány. OBI Csináld ma. Szükséges ismeretek: Tapasztalt. Tartalom. Kivitelezési idő. Méretek Szélesség: Magasság: Mélység: Elkészítési idő:

Tároló állvány. OBI Csináld ma. Szükséges ismeretek: Tapasztalt. Tartalom. Kivitelezési idő. Méretek Szélesség: Magasság: Mélység: Elkészítési idő: OBI Csináld ma 1 Tároló állvány Szükséges ismeretek: Tapasztalt Tartalom Kivitelezési idő Bevezetés/Ötletek & fortélyok 2. old. Bevásárlólista 3. old. Szerszámlista 4. old. Barkácsútmutató 5. 6. old. Tervrajzok

Részletesebben

Ponyvagarázs. Összeszerelési útmutató. Verzió: 480 cm X 250 cm X 180(220) cm Dátum: 2009. december 10. Készítette: minimumgarazs.

Ponyvagarázs. Összeszerelési útmutató. Verzió: 480 cm X 250 cm X 180(220) cm Dátum: 2009. december 10. Készítette: minimumgarazs. Ponyvagarázs Összeszerelési útmutató Verzió: 480 cm X 250 cm X 180(220) cm Dátum: 2009. december 10. Készítette: minimumgarazs.hu 2 Biztonsági előírások Ellenőrizze a ponyvagarázs csomagolásaiban található

Részletesebben

Ládaderbi-járgány kis autóversenyzőknek Fúrás, csavarozás és padlógáz!

Ládaderbi-járgány kis autóversenyzőknek Fúrás, csavarozás és padlógáz! Ládaderbi-járgány kis autóversenyzőknek Fúrás, csavarozás és padlógáz! Lóerő ugyan nincs benne, de szenvedély annál több: a ládaderbi-járgány megdobogtatja a kis autóversenyzők szívét. 1. Bevezetés Ugyan

Részletesebben

Robert Bosch GmbH. Mobil tálalókocsi

Robert Bosch GmbH. Mobil tálalókocsi Mobil tálalókocsi Mobil segítőtárs Mobil tálalókocsi Igencsak praktikus: az ilyen tálalókocsi mindig ott lehet, ahol éppen szükség van rá, és sok helyet kínál mindenféléhez. 1 Bevezetés Bármit varázsol

Részletesebben

Tálalószekrény mint térelválasztó elem

Tálalószekrény mint térelválasztó elem Tálalószekrény mint térelválasztó elem Csak előnyös tulajdonságok Tálalószekrény mint térelválasztó elem Ugyan mindennek két oldala van, ennél a térelválasztó elemnél azonban az egyik szebb, mint a másik.

Részletesebben

Robert Bosch GmbH. Lezser íróasztalka

Robert Bosch GmbH. Lezser íróasztalka Lezser íróasztalka Intelligens bútor Lezser íróasztalka Kinek van ma már szüksége nagy fiókos és tárolórekeszes íróasztalra? Az íróasztalka sokkal lezserebb. 1 Bevezetés A nagy fiókos szekrények és irattartók

Részletesebben

Robert Bosch GmbH. Letisztult mosdó

Robert Bosch GmbH. Letisztult mosdó Letisztult mosdó Tiszta sor Letisztult mosdó A fürdőszobában a purista formavilág a divat. Joggal, ahogy ez a mosdóasztal bizonyítja: ugyanis a kevesebb több! 1 Bevezetés Igazán pompás ötlet volt: A purista

Részletesebben

Építési utasítás Schiedel ABSOLUT. kéményrendszerhez. www.schiedel.hu. Ha kémény, akkor

Építési utasítás Schiedel ABSOLUT. kéményrendszerhez. www.schiedel.hu. Ha kémény, akkor Építési utasítás Schiedel ABSOLUT kéményrendszerhez www.schiedel.hu Ha kémény, akkor Általános építési útmutatások A Schiedel ABSOLUT kéményrendszert az építési utasítás alapján építse fel. Az építés során

Részletesebben

TŰZOLTÓAUTÓ fecskendővel WINKLER - Nr. 100717

TŰZOLTÓAUTÓ fecskendővel WINKLER - Nr. 100717 TŰZOLTÓAUTÓ fecskendővel WINKLER - Nr. 100717 Anyaglista: 2 Furnérlap 320 x 120 x 8 mm 3 Furnérléc 320 x 45 x 10 mm 3 Furnérléc 320 x 25 x 10 mm 2 Lyukacsos fémcsík, 15 lyuk 1 Menetes rúd M4 x 125 mm 1

Részletesebben

Wallgard 1,3 FELRAKÁSI ÚTMUTATÓ ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK. 2015. október

Wallgard 1,3 FELRAKÁSI ÚTMUTATÓ ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK. 2015. október FELRAKÁSI ÚTMUTATÓ Wallgard 1,3 2015. október ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK Sima, száraz, tiszta és hibátlan beton-, gipsz-, préseltlemez, rétegelt lemez és farostlemez falra rakható fel. A lemez anyagát szilárdan

Részletesebben

TETŐSÍKBA SZERELŐ KÉSZLET KAIROS XP 2.5 V KOLLEKTORHOZ. Telepítői útmutató

TETŐSÍKBA SZERELŐ KÉSZLET KAIROS XP 2.5 V KOLLEKTORHOZ. Telepítői útmutató TETŐSÍKBA SZERELŐ KÉSZLET KAIROS XP 2.5 V KOLLEKTORHOZ Telepítői útmutató FELSZERELŐKÉSZLET-TÍPUSOK Tetősíkba szerelő készlet 2 db Kairos XP 2.5 V kollektorhoz (cikkszám: 3721428) Kiegészítő készlet további

Részletesebben

UTASÍTÁSOK AZ UNICLIC BURKOLÓANYAG LERAKÁSÁHOZ

UTASÍTÁSOK AZ UNICLIC BURKOLÓANYAG LERAKÁSÁHOZ UTASÍTÁSOK AZ UNICLIC BURKOLÓANYAG LERAKÁSÁHOZ 1) ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK Az UNICLIC olyan forradalmian új rendszer, amellyel ragasztó nélkül végezhető a laminált padlóburkolók lerakása. A padlólapok összeillesztéséhez

Részletesebben

Sajtóközlemény. Készítsen formatervezett kerti nyugágyat fából Lépésről lépésre a Bosch-sal. 2011. június 8.

Sajtóközlemény. Készítsen formatervezett kerti nyugágyat fából Lépésről lépésre a Bosch-sal. 2011. június 8. Sajtóközlemény Készítsen formatervezett kerti nyugágyat fából Lépésről lépésre a Bosch-sal 2011. június 8. Biztos, hogy a tíkfából készült nyugágyba beleszédül ha meglátja az árát. Mi megtaláltuk Önöknek

Részletesebben

Faház M2412/16mm Építési útmutató

Faház M2412/16mm Építési útmutató Faház M212/16mm Építési útmutató 200 1200 HP076-0 16 15 5 10A 12 10B 6 13 7 19 11A 1 20 17 11B 22 2 3 23 8 2 21 1 9 2 1 ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 23 1 CSAVARCSOMAG 22 13 TAKARÓLÉC 15x38x00 21 1 AJTÓLAP 900x1787

Részletesebben

Beépítési segédlet. Multiclear üregkamrás polikarbonát lemezekhez. A-Plast Kft.

Beépítési segédlet. Multiclear üregkamrás polikarbonát lemezekhez. A-Plast Kft. Beépítési segédlet Multiclear üregkamrás polikarbonát lemezekhez A-Plast Kft. Verzió: 2.0 Készült: 2013. május Érvényesség: következő segédlet kiadásáig. Anyagkezelési útmutató A MULTICLEAR lemezeket az

Részletesebben

SVENDBORG FAHÁZ ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

SVENDBORG FAHÁZ ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ SVENDBORG FAHÁZ ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ HP0580/0 14 15 16 SVENDBORG FAHÁZ DARABLISTA 12 7 6 10 18 17 3 19 4 11 13 23 24 22 21 20 8 25 5 1 2 9 25 1 CSAVARCSOMAG 24 4 RÖGZÍTÕLÉC 24x34x480 23 1 ÜVEG 435x435x2 22

Részletesebben

Elektromos damilos fűkasza HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Elektromos damilos fűkasza HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EN Tartalom 51 HU Elektromos damilos fűkasza Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a damilos fűnyírót. Mielőtt használni kezdi, figyelmesen olvassa el ezt a használati útmutatót és őrizze meg a későbbiekre.

Részletesebben

Hordozható kerti bútorok

Hordozható kerti bútorok OBI Csináld magad 1 Hordozható kerti bútorok Szükséges ismeretek: Kezdő Tartalom Bevezetés/Ötletek & fortélyok Anyagjegyzék Szerszámlista Barkácsútmutató Tervrajzok 2. old. 3. old. 4. old. 5-10. old. 11-18.

Részletesebben

SOLAR RÖGZÍTŐRENDSZER SZERELÉSI UTASÍTÁS

SOLAR RÖGZÍTŐRENDSZER SZERELÉSI UTASÍTÁS SZERELÉSI UTASÍTÁS TARTALOMJEGYZÉK 1 RÖGZÍTÉS ÁLTALÁNOS CSEREPES HÉJAZATON 68-71 2 RÖGZÍTÉS HULLÁM ÉS TRAPÉZLEMEZ VAGY SZENDVICSPANEL HÉJAZATOKON 72 2.1 Rögzítés ászokcsavarokkal vagy WSF Solar rögzítőkkel

Részletesebben

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA SZINTVIZSGA SZAKMAI GYAKORLATI FELADAT. Szakképesítés azonosító száma, megnevezése: 33 5262 01 ASZTALOS

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA SZINTVIZSGA SZAKMAI GYAKORLATI FELADAT. Szakképesítés azonosító száma, megnevezése: 33 5262 01 ASZTALOS MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA SZINTVIZSGA SZAKMAI GYAKORLATI FELADAT Szakképesítés azonosító száma, megnevezése: 33 262 01 ASZTALOS A-F feladat A szintvizsga időtartama: 240 perc A szintvizsgán elérhető

Részletesebben

LIEBHERR IPARI MÉLYHÛTÕSZEKRÉNYEK (GG TÍPUS) BEÉPÍTÉSI ÉS HASZNÁLATI UTASÍTÁS

LIEBHERR IPARI MÉLYHÛTÕSZEKRÉNYEK (GG TÍPUS) BEÉPÍTÉSI ÉS HASZNÁLATI UTASÍTÁS LIEBHERR IPARI MÉLYHÛTÕSZEKRÉNYEK (GG TÍPUS) BEÉPÍTÉSI ÉS HASZNÁLATI UTASÍTÁS Importálja: ASSUR Kft 1117 Budapest, Budafoki út 183. Tel: 481-95-95, fax : 481-95-99 e-mail:assur@assur.hu web-site:www.assur.hu

Részletesebben

"Gömbgrill" Összeszerelési és üzemeltetési útmutató

Gömbgrill Összeszerelési és üzemeltetési útmutató Változat: 31325LK-hu Utolsó frissítés: #-2009 Kiadás: 01/09bt "Gömbgrill" Összeszerelési és üzemeltetési útmutató Előszó Mielőtt üzembe helyezné ezt a kiváló LANDMANN - grillezőt, kérjük, figyelmesen olvassa

Részletesebben

Köszönjük, hogy a speciális, lángmentes rostéllyal ellátott faszéntüzelésű kerti grillező mellett döntött.

Köszönjük, hogy a speciális, lángmentes rostéllyal ellátott faszéntüzelésű kerti grillező mellett döntött. Tisztelt vásárlónk! Köszönjük, hogy a speciális, lángmentes rostéllyal ellátott faszéntüzelésű kerti grillező mellett döntött. Mielőtt első alkalommal használatba venné új grillezőjét, ismerkedjen meg

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK A FIGYELMEZTETÕ MATRICA FELHELYEZÉSE

TARTALOMJEGYZÉK A FIGYELMEZTETÕ MATRICA FELHELYEZÉSE TARTALOMJEGYZÉK Figyelmesztetõ matrica elhelyezése..........................................2 Fontos óvintézkedések....................................................3 Használat elött...........................................................4

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TÍPUSÚ GÁZFŐZŐLAPOKHOZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TÍPUSÚ GÁZFŐZŐLAPOKHOZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ CGW LUX 60 4G AI AL CI CGW LUX 70 5G AI AL TR CI TÍPUSÚ GÁZFŐZŐLAPOKHOZ CGW LUX 60 4G AI AL CI CGW LUX 70 5G AI AL TR CI COD. 04067DE - 10.09.2012 A FŐZŐLAPOK LEÍRÁSA MODELL: CGW LUX

Részletesebben

Telepítési és karbantartási utasítás

Telepítési és karbantartási utasítás Telepítési és karbantartási utasítás a TopSon F3-1 / F3-1Q / F3-Q típusú napkollektorokhoz Tetõ feletti szereléshez alu-plus rendszerrel Egysoros tetőbe építéshez P 9 Wolf GmbH, Postfach 1380, D-84048

Részletesebben

Multigym Plus kézikönyv

Multigym Plus kézikönyv Multigym Plus kézikönyv Összeszerelési instrukciók: Távolítsa el a doboz tartalmát és győződjön meg arról, hogy minden elem kifogástalan állapotban a rendelkezésre áll! Az összeszereléshez két személy

Részletesebben

Benzines bozótvágó HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Benzines bozótvágó HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FZS 3020-B Tartalom 69 HU Benzines bozótvágó Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a benzines bozótvágót. Mielőtt használni kezdi, figyelmesen olvassa el ezt a használati útmutatót és őrizze meg a későbbiekre.

Részletesebben

Szerelési utasítás. Tetőbe építhető Logasol SKS 3.0 napkollektorhoz (káddal) lécezett, 25-60 dőlésszögű ferdetetőhöz

Szerelési utasítás. Tetőbe építhető Logasol SKS 3.0 napkollektorhoz (káddal) lécezett, 25-60 dőlésszögű ferdetetőhöz 6301 6890 07/2000 HU Szakemberek számára Szerelési utasítás Tetőbe építhető Logasol SKS 3.0 napkollektorhoz (káddal) lécezett, 25-60 dőlésszögű ferdetetőhöz A szerelés előtt kérjük gondosan átolvasni Impresszum

Részletesebben

Gyeppárnás ülőke. OBI Csináld magad. Szükséges ismeretek: Gyakorlott. Tartalom. Az elkészítés ideje Az elkészítés teljes ideje :

Gyeppárnás ülőke. OBI Csináld magad. Szükséges ismeretek: Gyakorlott. Tartalom. Az elkészítés ideje Az elkészítés teljes ideje : OBI Csináld magad 1 Gyeppárnás ülőke Szükséges ismeretek: Gyakorlott Tartalom Bevezetés/Ötletek & fortélyok Anyagjegyzék Szerszámlista Barkácsútmutató Tervrajzok 2. old. 3. old. 4. old. 5-8. old. 9-13.

Részletesebben

Építőlemezek beltéri alkalmazása. Tudnivalók és technika

Építőlemezek beltéri alkalmazása. Tudnivalók és technika Építőlemezek beltéri alkalmazása Tudnivalók és technika HU A wedi termékek és rendszerek magas minőségi standardot képviselnek, amiért Európa-szerte számos tanúsítvánnyal tűntették ki őket. 2 Tartalom

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. TÉMA 2...ÁLTALÁNOS UTASÍTÁSOK: Bevezetés, Szállítás és Átvétel. 6...SZÉTSZERELÉSI UTASÍTÁSOK: THERMO-SEAT épületi és Storm légfúvók

TARTALOMJEGYZÉK. TÉMA 2...ÁLTALÁNOS UTASÍTÁSOK: Bevezetés, Szállítás és Átvétel. 6...SZÉTSZERELÉSI UTASÍTÁSOK: THERMO-SEAT épületi és Storm légfúvók TARTALOMJEGYZÉK OLDAL TÉMA 2...ÁLTALÁNOS UTASÍTÁSOK: Bevezetés, Szállítás és Átvétel 3...ÁLTALÁNOS UTASÍTÁSOK: Üzembe helyezés 4...ÁLTALÁNOS UTASÍTÁSOK: Teszt és Indító folyamatok 5...ÁLTALÁNOS UTASÍTÁSOK:

Részletesebben

KÉZIKÖNYV ÉS TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

KÉZIKÖNYV ÉS TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ KÉZIKÖNYV ÉS TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ BH0-HU CIKKSZÁM ED65 GD65-B WR65 729065 Raktár: 27 Sq. Ft. 67 Cu. Ft. méretei 2,5 m 2 4,7 m 3 FIGYELEM: AZ EGYES RÉSZEK ÉLESEK. ÓVATOSAN KEZELJE ŐKET A TESTI SÉRÜLÉS ELKERÜLÉSE

Részletesebben

Szerelési, karbantartási és kezelési utasítás

Szerelési, karbantartási és kezelési utasítás 72111900 2003/02 HU Szerelési, karbantartási és kezelési utasítás Logamax U012-28 T60 beépített tároló vízmelegítővel rendelkező gáztüzelésű átfolyós fűtőkészülékhez A szerelés, a karbantartás és a kezelés

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Kőfaragó, műköves és épületszobrász szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 582 0 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának

Részletesebben

KÉZIKÖNYV ÉS TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

KÉZIKÖNYV ÉS TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ KÉZIKÖNYV ÉS TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ BP01-HU CIKKSZÁM EH54-A EN54 HM5467 LM5467 RM54-A RMG54 RMW54 VL5467 WL54 717710515 Raktár: 16 Sq. Ft. 98 Cu. Ft. méretei 1,5 m 2 2,8 m 3 FIGYELEM: AZ EGYES RÉSZEK ÉLESEK.

Részletesebben

Beton- és acélalapzat ABS SB 900-2500, XSB 900-2750 áramláskeltőkhöz

Beton- és acélalapzat ABS SB 900-2500, XSB 900-2750 áramláskeltőkhöz Beton- és acélalapzat ABS SB 900-2500, XSB 900-2750 áramláskeltőkhöz 1 597 0751 HU 01.2014 hu Szerelési útmutató Az eredeti útmutató fordítása www.sulzer.com Szerelési útmutató betonalapzathoz SB 900-1200

Részletesebben

Általános szerelési utasítások

Általános szerelési utasítások Általános szerelési utasítások Szállítás A profilok berakodására és lerakodására alkalmas villástargoncát vagy darut (emelőgerendákkal, ha szükséges) kell használni. Károsodás elkerülésére a profilokat

Részletesebben

KÉZIKÖNYV ÉS TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

KÉZIKÖNYV ÉS TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ KÉZIKÖNYV ÉS TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ BA0-HU CIKKSZÁM ED86 GD86-B WR86 7223065 Raktár: 43 Sq. Ft. 27 Cu. Ft. méretei 4,0 m 2 7,7 m 3 FIGYELEM: AZ EGYES RÉSZEK ÉLESEK. ÓVATOSAN KEZELJE ŐKET A TESTI SÉRÜLÉS ELKERÜLÉSE

Részletesebben

Amamix / Amaprop. Üzemeltetési/összeszerelési útmutató. Merülőmotor-keverőműállvány az. Amamix és Amaprop 1000 merülőmotoros keverőművek

Amamix / Amaprop. Üzemeltetési/összeszerelési útmutató. Merülőmotor-keverőműállvány az. Amamix és Amaprop 1000 merülőmotoros keverőművek Merülőmotor-keverőműállvány Amamix / Amaprop Merülőmotor-keverőműállvány az Amamix és Amaprop 1000 merülőmotoros keverőművek Telepítési készlet/tartozékok Üzemeltetési/összeszerelési útmutató Azonosítószám:

Részletesebben

Alvás szebb környezetben Ez az álomba illő, minimalista, lapos kivitelű ágy, amely két éjjeliszekrénnyel egészül ki, a legújabb divatot követi.

Alvás szebb környezetben Ez az álomba illő, minimalista, lapos kivitelű ágy, amely két éjjeliszekrénnyel egészül ki, a legújabb divatot követi. Minimáldesingos ágy Alvás szebb környezetben Ez az álomba illő, minimalista, lapos kivitelű ágy, amely két éjjeliszekrénnyel egészül ki, a legújabb divatot követi. 1 Bevezetés Egyszerű és lapos : ma is

Részletesebben

MUNKAANYAG. Gombos József. Marógépek ellenőrzése, beállítása. A követelménymodul megnevezése: A biztonságos munkavégzés feladatai

MUNKAANYAG. Gombos József. Marógépek ellenőrzése, beállítása. A követelménymodul megnevezése: A biztonságos munkavégzés feladatai Gombos József Marógépek ellenőrzése, beállítása A követelménymodul megnevezése: A biztonságos munkavégzés feladatai A követelménymodul száma: 2273-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-012-30

Részletesebben

Előcsarnok világítótest

Előcsarnok világítótest Előcsarnok világítótest Igen pihentető Előcsarnok világítótest A fény hangulatot teremt. A trendi, doboz alakú világítótest tökéletes a kellemes, oldott hangulathoz. 1 Bevezetés Ez a dögös doboz a tökéletes

Részletesebben

Global Gym kézikönyv

Global Gym kézikönyv Global Gym kézikönyv Összeszerelési instrukciók: Távolítsa el a doboz tartalmát és győződjön meg arról, hogy minden elem kifogástalan állapotban a rendelkezésre áll! Az összeszereléshez két személy munkája

Részletesebben

B E S Z E R E L É S I É S H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó. Univerzális hangszórós tolatóradar 4 DB LÖKHÁRÍTÓBA SZERELHETŐ SZENZORRAL

B E S Z E R E L É S I É S H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó. Univerzális hangszórós tolatóradar 4 DB LÖKHÁRÍTÓBA SZERELHETŐ SZENZORRAL B E S Z E R E L É S I É S H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó Univerzális hangszórós tolatóradar 4 DB LÖKHÁRÍTÓBA SZERELHETŐ SZENZORRAL A DOBOZ TARTALMA 4 db ultrahangos szenzor, oldható kábeltoldással

Részletesebben

LIEBHERR IPARI VENTILLÁCIÓS BEMUTATÓ HŰTŐSZEKRÉNYEK

LIEBHERR IPARI VENTILLÁCIÓS BEMUTATÓ HŰTŐSZEKRÉNYEK LIEBHERR IPARI VENTILLÁCIÓS BEMUTATÓ HŰTŐSZEKRÉNYEK (FKDv TÍPUSOK) BEÉPÍTÉSI ÉS HASZNÁLATI UTASÍTÁS Importálja: ASSUR Kft 1117 Budapest, Budafoki út 183. Tel: 481-95-95, fax : 481-95-99 e-mail:assur@assur.hu

Részletesebben

Lámpás / Éjszakai fény WINKLER Nr. 100596

Lámpás / Éjszakai fény WINKLER Nr. 100596 Lámpás / Éjszakai fény WINKLER Nr. 100596 Anyaglista: 1 Keményhab lap (Styrodur) 100 x 100 x 30 mm 4 Fanyárs (250 x 3 mm) 1 Elemdobozka 2 ceruzaelemnek AA 1 Világító dióda (LED) fehér, szupererős 1 Vezeték

Részletesebben

EGYSZERŰ ELEKTR. KÉSZLET LEDEKKEL WINKLER - Nr. 100904

EGYSZERŰ ELEKTR. KÉSZLET LEDEKKEL WINKLER - Nr. 100904 EGYSZERŰ ELEKTR. KÉSZLET LEDEKKEL WINKLER - Nr. 100904 Alapanyag: Kérjük őrizze meg ezt a füzetet! 1 Keményhab lap 200 x 120 x 30 mm 1 Elemdobozka, 2 x ceruza 2 Spax csavar 3 x 25 mm 1 LED fehér, 1 LED

Részletesebben

020721N HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

020721N HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Termék: Típus: ALU TOLDOTT ASZTAL FELSŐMARÓHOZ 020721N Gyártás dátuma: Eladás dátuma, pecsét, aláírás: GARANCIAKÁRTYA??? 1. A KH Trading gépeire és szerszámaira a Polgári Törvénykönyv előírásainak megfelelő,

Részletesebben

Szerelési. útmutató SZÚNYOGHÁLÓ-ROLÓ AJTÓRA. Felhasználóbarát. útmutató ID: #05002

Szerelési. útmutató SZÚNYOGHÁLÓ-ROLÓ AJTÓRA. Felhasználóbarát. útmutató ID: #05002 NÉMETORSZÁGBAN GYÁRTVA Szerelési útmutató SZÚNYOGHÁLÓ-ROLÓ AJTÓRA myhansecontrol.com myhansecontrol.com Felhasználóbarát útmutató ID: #05002 QR kódokkal gyorsan és egyszerűen célba érni Függetlenül attól,

Részletesebben

Staywell 700 Széria Kétutas kisállatajtó Kis, Közepes és Nagy méretekhez. Használati útmutató

Staywell 700 Széria Kétutas kisállatajtó Kis, Közepes és Nagy méretekhez. Használati útmutató Staywell 700 Széria Kétutas kisállatajtó Kis, Közepes és Nagy méretekhez Használati útmutató Az Ön Staywell kisállatajtaja Kis Macskáknak Kis méretű kutyáknak Biztonsági zár Faajtóra Téglafalba PVC/uPVC/Fémajtóra

Részletesebben

Siemens Life micon. Használati útmutató. www.siemens.com/hearing. Life sounds brilliant.

Siemens Life micon. Használati útmutató. www.siemens.com/hearing. Life sounds brilliant. Siemens Life micon Használati útmutató www.siemens.com/hearing Life sounds brilliant. Tartalom Üdvözöljük! 4 Az Ön által vásárolt hallókészülék 5 A hallókészülék ismertetése 5 Részegységek és megnevezésük

Részletesebben

Kiromed Delta Gravitációs gerincnyújtó készülék Használati utasítás Összeszerelési útmutató

Kiromed Delta Gravitációs gerincnyújtó készülék Használati utasítás Összeszerelési útmutató Kiromed Delta Gravitációs gerincnyújtó készülék Használati utasítás Összeszerelési útmutató A termék kivitele a képen látható eszköztől részleteiben eltérhet, a változás jogát fenntartjuk. 1 SN: Kiadás

Részletesebben

Deviflex kültéri fűtési alkalmazások DTCE DTIK DSM3 DTIV

Deviflex kültéri fűtési alkalmazások DTCE DTIK DSM3 DTIV Intelligent Heating Telepítési útmutató DTCE DTIK DSM3 DTIV www.devi.com 0 Tárgymutató 1 Bevezető.................................................. 1 1.1 Biztonsági utasítások.......................................

Részletesebben

Flow Check áramlásmérő szonda. Kezelési és szerelési útmutató

Flow Check áramlásmérő szonda. Kezelési és szerelési útmutató Flow Check áramlásmérő szonda Folyékony és gáz állapotú közegekre Kezelési és szerelési útmutató Gyártó: RFA Industrietechnik e. K. D-82362 Weilheim Web: www.rfa-ek.de Mail: vertrieb@rfa-ek.de Képviselet:

Részletesebben

FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK VESZÉLY: FIGYELEM: H22

FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK VESZÉLY: FIGYELEM: H22 FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK AZ ÖN ÉS MÁSOK BIZTONSÁGA RENDKÍVÜL FONTOS. A jelen útmutatóban és magán a készüléken is fontos biztonsági üzenetek szerepelnek, amiket mindig el kell olvasni és be kell tartani.

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás Logano GE315

Szerelési és karbantartási utasítás Logano GE315 Speciális fűtőkazán ventilátoros olaj-/ gázüzemű égővel 6 70 88 48 (05/08) HU Szerelési és karbantartási utasítás Logano GE5 Cserekazán Logano G05, G5, SE45, SK45 típusokhoz Szerelés és karbantartás előtt

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GARANCIAKÁRTYA

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GARANCIAKÁRTYA Termék: GARANCIAKÁRTYA??? 1. A KH Trading gépeire és szerszámaira a Polgári Törvénykönyv előírásainak megfelelő, a vásárlás dátumától számított 6/24 hónap időtartamú jótállás jár (a jótállási igény bejelentésekor

Részletesebben

Használati útmutató ELEKTROMOS KONVEKTOR. Felhasználóbarát útmutató ID: #05002

Használati útmutató ELEKTROMOS KONVEKTOR. Felhasználóbarát útmutató ID: #05002 NÉMETORSZÁGBAN GYÁRTVA Használati útmutató ELEKTROMOS KONVEKTOR myhansecontrol.com myhansecontrol.com Felhasználóbarát útmutató ID: #05002 QR kódokkal gyorsan és egyszerűen célba érni Függetlenül attól,

Részletesebben

Solatube SolaMaster Széria Solatube 330 DS & 750 DS Beszerelési Utasítás

Solatube SolaMaster Széria Solatube 330 DS & 750 DS Beszerelési Utasítás Solatube SolaMaster Széria Solatube 330 DS & 750 DS Beszerelési Utasítás (530 mm-es fénycsatorna rendszer) Belógó fénycsatorna (Open Ceiling) Alkatrész lista Mennyiség (db) 1. Lehetséges külső Kupolák

Részletesebben

NÉHÁNY HASZNOS ÉS FONTOS INFORMÁCIÓ A TŰZHELY VEZÉRLŐPANELJE

NÉHÁNY HASZNOS ÉS FONTOS INFORMÁCIÓ A TŰZHELY VEZÉRLŐPANELJE HU Tisztelt vásárló, Ön megvásárolta termékcsaládunk egyik kitűnő készülékét. Kívánjuk, hogy termékünk sokáig gond nélkül szolgálja Önt. Kérjük, hogy saját érdekében tartsa be az ezen használati utasításban

Részletesebben

A becsomagolt berendezés felemelése és mozgatása...11. A helyszín megválasztása...12. Kicsomagolás...13. 1.3.1 Összeszerelés...15

A becsomagolt berendezés felemelése és mozgatása...11. A helyszín megválasztása...12. Kicsomagolás...13. 1.3.1 Összeszerelés...15 A Technogym, a Selection TM és az Ergo Multigrips TM a Technogym s.p.a. tulajdonában lévő védjegyek Olaszországban és más országokban. Szerzői jogok fenntartva Technogym s.p.a., 2003 május. A Technogym

Részletesebben

Az építményt érő vízhatások

Az építményt érő vízhatások Általános információk, alapfogalmak ACO Fränkische ACO MARKANT ACO ACO DRAIN DRAIN A megbízható szivárgórendszertõl biztonságot, ellenõrizhetõséget és nagy élettartamot várunk el. Ehhez szükséges a földdel

Részletesebben

Az egyes részletek bemutatása.

Az egyes részletek bemutatása. Az egyes részletek bemutatása. 1 Géptest 4 Rögzítő kar 2 Ki/Bekapcsoló és a biztonsági gomb 5 Plexi védőbúra (elszívó csatlakozó) 3 Fordulatszám szabályzó 6 Rögzítő csavar További részletek bemutatása.

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Általános felhívások. A HELLA el zetes megjegyzései Raffstore-ok/ küls zsaluziák - peremezett U- csatorna

Tartalomjegyzék. Általános felhívások. A HELLA el zetes megjegyzései Raffstore-ok/ küls zsaluziák - peremezett U- csatorna Jelen útmutatót a használati és összeszerelési munkálatok megkezdése el tt el kell olvasnia! Tartalomjegyzék ELL el zetes megjegyzései Raffstore-ok/ küls zsaluziák - peremezett U-csatorna... Általános

Részletesebben

Alumínium zsaluzia ALUMARK KÉZIKÖNYV

Alumínium zsaluzia ALUMARK KÉZIKÖNYV Alumínium zsaluzia ALUMARK KÉZIKÖNYV 1. Karnis 2. Tengely 3. Fordító 4-6. Fordítózsinór rozsdamentes véggel 7. Végállás szabályozó 8. Szalag 10. Létra 12. Szalag tartó 13. Hajtómű 14. Hajtómű tartó 15.

Részletesebben

Tányéros árnyékoló készítése

Tányéros árnyékoló készítése Tányéros árnyékoló készítése A meteorológiai és az éghajlati adatokban az egyik legfontosabb általunk mérhető paraméter a levegő hőmérséklete és relatív páratartalma. Ahhoz, hogy valóban a levegő hőmérsékletét

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER MIKROHULLÁMÚ SÜTÔ MW-920. Minôségi tanúsítvány

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER MIKROHULLÁMÚ SÜTÔ MW-920. Minôségi tanúsítvány HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER MIKROHULLÁMÚ SÜTÔ MW-920 Tisztelt Vásárló! Köszönjük bizalmát, hogy HAUSER gyártmányú háztartási készüléket vásárolt. A készülék a legújabb műszaki fejlesztés eredménye, egyike

Részletesebben

POWX152 HU 1 ALKALMAZÁS... 3 2 LEÍRÁS... 3 3 CSOMAGOLÁS TARTALMA... 3 4 JELZÉSEK... 3 5 ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK SZERSZÁMGÉPEKHEZ...

POWX152 HU 1 ALKALMAZÁS... 3 2 LEÍRÁS... 3 3 CSOMAGOLÁS TARTALMA... 3 4 JELZÉSEK... 3 5 ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK SZERSZÁMGÉPEKHEZ... 1 ALKALMAZÁS... 3 2 LEÍRÁS... 3 3 CSOMAGOLÁS TARTALMA... 3 4 JELZÉSEK... 3 5 ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK SZERSZÁMGÉPEKHEZ... 4 5.1 Munkakörnyezet... 4 5.2 Elektromos biztonsá... 4 5.3 Személyi biztonság...

Részletesebben

Sajtóközlemény. Marionett bábok gyermeknapra saját kezűleg! Lépésről lépésre a Dremellel. 2011. március 10.

Sajtóközlemény. Marionett bábok gyermeknapra saját kezűleg! Lépésről lépésre a Dremellel. 2011. március 10. Sajtóközlemény Marionett bábok gyermeknapra saját kezűleg! Lépésről lépésre a Dremellel 2011. március 10. Engedje gyermekei képzeletét szárnyalni, és készítsen nekik gyermeknapra marionett bábukat, hogy

Részletesebben

HYUNDAI BARKÁCS FÚRÓ- MARÓGÉP

HYUNDAI BARKÁCS FÚRÓ- MARÓGÉP HYUNDAI BARKÁCS FÚRÓ- MARÓGÉP HYD- DM130 Eredeti használati útmutató Hálózati feszültség Hálózati frekvencia Motor teljesítmény A főorsó 12 mm A főorsó sebességeinek száma A főorsó üresjárati sebessége

Részletesebben

-1- Összeszerelési útmutató 60*120-as ágyneműtartós babaágyhoz

-1- Összeszerelési útmutató 60*120-as ágyneműtartós babaágyhoz -1- Összeszerelési útmutató 60*120-as ágyneműtartós babaágyhoz A lapra szerelt terméke összeszerelése a csomagolásban található szerelési rajz útmutatását követve egyszerűen elvégezhető. A szerelési rajz

Részletesebben

kezelési útmutató HU Elektronikus gázfõzõlap EHS 7405 http://www.markabolt.hu/

kezelési útmutató HU Elektronikus gázfõzõlap EHS 7405 http://www.markabolt.hu/ kezelési útmutató HU Elektronikus gázfõzõlap EHS 7405 2 Üdvözöljük az Electrolux világában Köszönjük, hogy ezt a kiváló minőségű terméket választotta az Electroluxtól, mely reményeink szerint sok örömet

Részletesebben

REMA. R E MA-Kunststoffteile GmbH & Co. KG

REMA. R E MA-Kunststoffteile GmbH & Co. KG Rema 20-Seiter -UNGARN- 11.08 01.12.2008 9:31 Uhr Seite 1 REMA Műanyag kötöző anyagok a gyümölcsösökben, szőlőkben és tájépítészetben szükséges munkák egyszerűsítésére R E MA-Kunststoffteile GmbH & Co.

Részletesebben

Szakemberek számára. Szerelési útmutató. aurotherm. Homlokzatra szerelés kiemelő kerettel VFK 145/2 V/H VFK 155 V/H

Szakemberek számára. Szerelési útmutató. aurotherm. Homlokzatra szerelés kiemelő kerettel VFK 145/2 V/H VFK 155 V/H Szakemberek számára Szerelési útmutató aurotherm Homlokzatra szerelés kiemelő kerettel VFK 145/2 V/H VFK 155 V/H HU Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 Megjegyzések a dokumentációhoz... 3 1.1 Kapcsolódó

Részletesebben

Szerelési útmutató a KLASIK 120 előtetőhöz

Szerelési útmutató a KLASIK 120 előtetőhöz 1. Előtető anyagjegyzék Szerelési útmutató a KLASIK 120 előtetőhöz Ssz. Ábra Db Megnevezés 1 4 Rozsdamentes csavar 4,8 x 19 2 4 Takaróelem 3 4 Tipli 12 mm horganyzott hatlapfejű csavarral 4 4 Alátét 5

Részletesebben

ROSCAMAT. Szériaszám. Gépszám. Gyártási év TECNOSPIRO, S.A.

ROSCAMAT. Szériaszám. Gépszám. Gyártási év TECNOSPIRO, S.A. KEZELÉSI UTASÍTÁS ROSCAMAT Szériaszám. Gépszám. Gyártási év TECNOSPIRO, S.A. Pol. Ind. Pla dels Vinyats, nau 2 08250 St.Joan de Vilatorrada (Barcelona) Spain 938764359 938764242 938767738 938764044 E-mail:

Részletesebben

CSALÁDI MEDENCE KÉSZLET

CSALÁDI MEDENCE KÉSZLET CSALÁDI MEDENCE KÉSZLET Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Használat előtt, kérjük, olvassa el figyelmesen az útmutatót. Az útmutatót őrizze meg későbbi áttekintésre is. Megjegyzés: Ez a leírás

Részletesebben

D F E I P. H Marchel-gázszűrők beépítési, üzemeltetési és használati utasítása. S www.marchel.de. 1.0 Tartalomjegyzék. 1.

D F E I P. H Marchel-gázszűrők beépítési, üzemeltetési és használati utasítása. S www.marchel.de. 1.0 Tartalomjegyzék. 1. H Marchel-gázszűrők beépítési, üzemeltetési és használati utasítása D F E I P S www.marchel.de H 1.0 Tartalomjegyzék 1.0 Tartalomjegyzék 2.0 Bevezető 3.0 A gázszűrő gyártási sorozatainak meghatározása

Részletesebben

Univerzális LED kijelzős tolatóradar

Univerzális LED kijelzős tolatóradar B E S Z E R E L É S I É S H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó Univerzális LED kijelzős tolatóradar 4 DB LÖKHÁRÍTÓBA SZERELHETŐ SZENZORRA L, LED KIJELZŐVEL A DOBOZ TARTALMA 4 db ultrahangos szenzor, oldható

Részletesebben

Szakemberek számára. Szerelési útmutató. aurotherm. Szerpentines síkkollektor az aurostep rendszerhez VFK 900 S

Szakemberek számára. Szerelési útmutató. aurotherm. Szerpentines síkkollektor az aurostep rendszerhez VFK 900 S Szakemberek számára Szerelési útmutató aurotherm Szerpentines síkkollektor az aurostep rendszerhez HU VFK 900 S Tartalomjegyzék 1 Megjegyzések a dokumentációhoz 2 Biztonsági tudnivalók Tartalomjegyzék

Részletesebben

Útmutató egy nagyértékű vetítővászon elkészítéséhez

Útmutató egy nagyértékű vetítővászon elkészítéséhez Használati útmutató az MPW 20 és MPW 30 vetítővászonfestékekhez Útmutató egy nagyértékű vetítővászon elkészítéséhez 1 Használati útmutató az MPW 20 és MPW 30 vetítővászonfestékekhez A doboz tartalma: MagneCoat,

Részletesebben

H Összeszerelési és üzemeltetési útmutató

H Összeszerelési és üzemeltetési útmutató Version: Stand: Ausgabe: 31342hu #342_2010 01/10ut H Összeszerelési és üzemeltetési útmutató Munkakezdés előtt, kérjük, olvassa el!..a jelen útmutatóban foglaltak figyelmen kívül hagyása kedvezőtlenül

Részletesebben

POWX1340 HU 1 ALKALMAZÁS... 3 2 LEÍRÁS (A. ÁBRA)... 3 3 CSOMAGOLÁS TARTALMA... 3 4 JELZÉSEK... 4 5 ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI SZABÁLYOK...

POWX1340 HU 1 ALKALMAZÁS... 3 2 LEÍRÁS (A. ÁBRA)... 3 3 CSOMAGOLÁS TARTALMA... 3 4 JELZÉSEK... 4 5 ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI SZABÁLYOK... 1 ALKALMAZÁS... 3 2 LEÍRÁS (A. ÁBRA)... 3 3 CSOMAGOLÁS TARTALMA... 3 4 JELZÉSEK... 4 5 ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI SZABÁLYOK... 4 5.1 Munkakörnyezet... 4 5.2 Elektromos biztonság... 4 5.3 Személyi biztonság...

Részletesebben

LH - MARKOLÓ (kanállal vagy markoló kézzel) WINKLER - Nr. 101440

LH - MARKOLÓ (kanállal vagy markoló kézzel) WINKLER - Nr. 101440 LH - MARKOLÓ (kanállal vagy markoló kézzel) WINKLER - Nr. 101440 Anyaglista: 1 Lucfenyőléc 170 x 40 x 40 mm 5 Nyárfafurnérlap 200 x 38 x 10 mm 1 Nyárfafurnérlap 220 x 55 x 6 mm 2 Bükkfarúd Ø 4 x 220 mm

Részletesebben

SZERELÉSI, HASZNÁLATI ÉS KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ

SZERELÉSI, HASZNÁLATI ÉS KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ Páraelszívók ZHT 530 - ZHT 630 SZERELÉSI, HASZNÁLATI ÉS KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK ÁLTALÁNOSSÁGOK - BIZTONSÁGI ÚTMUTATÁSOK 3 SZERELÉS 4 HASZNÁLAT - KARBANTARTÁS 5 ÁLTALÁNOSSÁGOK ÉS BIZTONSÁGI

Részletesebben

Szerelési utasítás. SKS-légtelenítő készlet 2.1 vagy nagyobb verziószámú síkkollektorokhoz. 6302 1255 2001/07 HU Szakemberek számára

Szerelési utasítás. SKS-légtelenítő készlet 2.1 vagy nagyobb verziószámú síkkollektorokhoz. 6302 1255 2001/07 HU Szakemberek számára 0 00/07 HU Szakemberek számára Szerelési utasítás SKS-légtelenítő készlet. vagy nagyobb verziószámú síkkollektorokhoz A szerelés előtt kérjük gondosan átolvasni Szállítási terjedelem Szállítási terjedelem!

Részletesebben

Üdvözöljük. Solid Edge kezdő lépések 2

Üdvözöljük. Solid Edge kezdő lépések 2 Üdvözöljük A Solid Edge 19-es verziója az innovatív megoldásokra és a vállalaton belüli kommunikációra fókuszál, ezzel célozva meg a közepes méretű vállalatok igényeit. Több száz újdonsággal a Solid Edge

Részletesebben

Ipari dobozok. Spacial S44 S57 S24 SDB Acél ipari dobozok. Thalassa TBS - TBP Szigetelt ipari dobozok. Spacial S44: Acél ipari dobozok IP66 1/4

Ipari dobozok. Spacial S44 S57 S24 SDB Acél ipari dobozok. Thalassa TBS - TBP Szigetelt ipari dobozok. Spacial S44: Acél ipari dobozok IP66 1/4 Ipari dobozok Spacial S44 S57 S24 SDB Acél ipari dobozok PB50095 Spacial S44: Acél ipari dobozok IP66 /4 PB50096 Spacial S57: Acél csavarrögzítésű takaródobozok IP66 /6 PB50097 Spacial S24: Acél biztonsági

Részletesebben

Szerelési. útmutató SZÚNYOGHÁLÓ AJTÓRA ALUKERETTEL. Felhasználóbarát. útmutató ID: #05002

Szerelési. útmutató SZÚNYOGHÁLÓ AJTÓRA ALUKERETTEL. Felhasználóbarát. útmutató ID: #05002 NÉMETORSZÁGBAN GYÁRTVA Szerelési útmutató SZÚNYOGHÁLÓ AJTÓRA ALUKERETTEL myhansecontrol.com myhansecontrol.com Felhasználóbarát útmutató ID: #0500 QR kódokkal gyorsan és egyszerűen célba érni Függetlenül

Részletesebben

Tervezési segédlet GARDENA Sprinklersystem

Tervezési segédlet GARDENA Sprinklersystem Tervezési segédlet GARDENA Sprinklersystem Ház AquaContou 90 90 Te rasz Vízcsatlakozás helye Süllyesztett négyszögesőztető Medence 90 270 180 140 Szegélynövények Kompetens tervezőre és telepítőre van szüksége?

Részletesebben

FB 25 IPX4. H Pedilúvio de hidromassagem Kezelési útmutató

FB 25 IPX4. H Pedilúvio de hidromassagem Kezelési útmutató FB 25 H H Pedilúvio de hidromassagem Kezelési útmutató Beurer GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm, Germany Tel.: +49 (0)731 / 39 89-144 Fax: +49 (0)731 / 39 89-255 www.beurer.de Mail: kd@beurer.de IPX4 FB

Részletesebben

Hegyes fogó vagy lapos fogó. Állítson össze egy tengelyt

Hegyes fogó vagy lapos fogó. Állítson össze egy tengelyt SOCCER ROBOT AREXX - DIE NIEDERLANDE 2006 ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ: Modell SR-129 Rend. sz.: 19 16 36 - Ne állítsa össze kis gyerekek jelenlétében. A gyerekek a szerszámoktól megsérülhetnek vagy az apró alkatrészeket

Részletesebben

AKKUMULÁTOROS ÜTVE CSAVARBEHAJTÓ GÉP 6916D. Használati utasítás

AKKUMULÁTOROS ÜTVE CSAVARBEHAJTÓ GÉP 6916D. Használati utasítás MAKITA AKKUMULÁTOROS ÜTVE CSAVARBEHAJTÓ GÉP 6916D Használati utasítás DZ DWA Ni-Cd 2,0 Ah DWD Ni-MH 2,6 Ah DWF Ni-MH 3,0 Ah Extra DWAE / DWDE / DWFE... + 1 Magyarázatok az ábrák számozott részleteihez

Részletesebben

Funcosil1. cikkszám: 0750-0769. Azonnal felhasználható szárazhabarcs. Kötő- és adalékanyagai tisztán ásványi alapúak. Minőségbiztosítási rendszer:

Funcosil1. cikkszám: 0750-0769. Azonnal felhasználható szárazhabarcs. Kötő- és adalékanyagai tisztán ásványi alapúak. Minőségbiztosítási rendszer: Műszaki Funcosil1 ismertető Restauriermörtel - Restaurálóhabarcs cikkszám: 0750-0769 A termék alapanyaga: Azonnal felhasználható szárazhabarcs. Kötő- és adalékanyagai tisztán ásványi alapúak. Minőségbiztosítási

Részletesebben

MP 62 H Kéz- és lábápoló készlet Használati utasítás

MP 62 H Kéz- és lábápoló készlet Használati utasítás MP 62 H H Kéz- és lábápoló készlet Használati utasítás BEURER GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm (Germany) www.beurer.com MAGYAR Tartalom 1. Fontos megjegyzések... 3 2. Üzembe helyezés... 5 2.1 Tudnivalók

Részletesebben

Használati és kezelési útmutató. konyhai páraelszívóhoz

Használati és kezelési útmutató. konyhai páraelszívóhoz Használati és kezelési útmutató konyhai páraelszívóhoz bevezető A Használati és kezelési útmutató nem egyszerű tartozék, hanem a páraelszívó szerves részét képezi, és fontos biztonsági szerepet tölt be.

Részletesebben