Tároló állvány. OBI Csináld ma. Szükséges ismeretek: Tapasztalt. Tartalom. Kivitelezési idő. Méretek Szélesség: Magasság: Mélység: Elkészítési idő:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tároló állvány. OBI Csináld ma. Szükséges ismeretek: Tapasztalt. Tartalom. Kivitelezési idő. Méretek Szélesség: Magasság: Mélység: Elkészítési idő:"

Átírás

1 OBI Csináld ma 1 Tároló állvány Szükséges ismeretek: Tapasztalt Tartalom Kivitelezési idő Bevezetés/Ötletek & fortélyok 2. old. Bevásárlólista 3. old. Szerszámlista 4. old. Barkácsútmutató old. Tervrajzok old. Elkészítési idő: kb. 12 óra Méretek Szélesség: Magasság: Mélység: kb mm 917 mm 380 mm

2 Tároló állvány 2 Hasonló deszkarakásokat asztalosnál vagy a fűrészüzemben már láthattunk. Csak éppen nem ennyire szépen lelakkozva. De ez a farakás már nem alapanyag, hanem maga a bútor. Rengeteg tárhellyel könyveknek és minden másnak, ami belefér. Extravagáns designjával a maradék fából készült polc minden nappaliban vagy hálószobában sztár lehet. Ilyen polcot még a barátok és a szomszédok sem láttak - hacsak nem követik ők is az OBI blogot, és kedvet éreznek a fűrészelésre, a ragasztásra, és kedvenc színükben történő mázolásra. Ötletek & fortélyok! A maradék anyagok hasznosítása. A tároló állványhoz a maradék deszkák nagyon jól felhasználhatók. A burkolásokhoz és hasonló munkálatokhoz gyakran felvágják a deszkákat, és a maradékokat nem használják fel. Ennél a polcnál ütött a maradékanyagok órája - feltéve, hogy rétegenként ugyanolyan erősek. Kenés helyett szórással. A sok kis keskeny köztes tér miatt a mázolás türelemjátéknak számít. Ha egyszerűbb munkát akarunk végezni, akkor lakkszórópisztolyt vagy sprayt használjunk. Mivel szóráskor a festékfelvitel vékonyabb, mint a kenésnél, ezért javasoljuk, hogy többször szórjuk be lakkal. Tévedések, nyomtatási hibák és a műszaki fejlődést segítő változtatások joga fenntartva. Az útmutató helytelen alkalmazásáért nem vállalunk felelősséget.

3 Bevásárlólista: Tároló állvány 3 Poz. Db. Megnevezés Méret Anyag Egyéb 1 2 alaplap 365 x 395 mm multiplex, 18 mm 2 1 fenéklap 300 x 800 mm ragasztott fa, erdei fenyő, 18 mm 3 25 m fehérfenyő lécek 120 mm széles gyalult erdei fenyő, 20 mm 4 4 facsavar 6 x 50 mm Torx, süllyesztett fejű facsavar Kellékek Tartozékok faenyv, csiszolópapír, akrilfesték tetszés szerinti színárnyalatban Tévedések, nyomtatási hibák és a műszaki fejlődést segítő változtatások joga fenntartva. Az útmutató helytelen alkalmazásáért nem vállalunk felelősséget.

4 Szerszámlista: Tároló állvány 4 Szerszám van otthon venni kell kölcsönzendő asztali körfűrész fejező fűrész dekopírfűrész akkus csavarozó fúrógép lyukfúró derékszögelő 90

5 Barkácsútmutató: Tároló állvány Talapzat 5 Lépés 1 Mindkét alaplapot a tervrajz szerint kijelöljük, és a lombfűrésszel kivágjuk. Lépés 2 A felületeket és az éleket simára csiszoljuk. Lépés 4 A Forstner fúróval kifúrjuk a csavarfejek elrejtésére szolgáló süllyesztéseket. Lépés 3 Most elkészítjük a rögzítéshez és az alaplaphoz a furatokat. Lépés 5 Ezután a lábakat faenyvvel és csavarokkal a megfelelő szögben az alaplapra felcsavarozzuk.

6 Barkácsútmutató: Tároló állvány Polc készítés Lépés 6 Tanács: A léceket feldaraboljuk: - Négyszög alakú lécek kb. 28 db 18 x 18 x 380 mm - Négyszög alakú lécek kb. 12 db 18 x 18 x 880 mm A maradék anyagot különböző szélességekben és hosszúságokban felvágjuk cm hosszú / 4-12 cm széles (kb. 200 db). Itt a maradékokat is felhasználhatjuk! A hosszabb léceket a középső laphoz és a fedőlaphoz levágjuk. Ezután egymás után az összes fadarabot a lécekkel egymásra halmozzuk, és gyorsan beszívódó faenyvvel összeragasztjuk. Rétegről rétegre haladva, súlyokat helyezve rá. Minden rétegnél iktassunk be száradási időt, így egy erős szerkezetet kapunk. Lépés 7 Rétegről rétegre haladva a derékszögelővel ellenőrizzük,... Lépés 9 A középső és a fedőlapokhoz hosszú léceket és deszkákat használunk. A helyigénytől függően akár két köztes lap is készíthető. Lépés 8... hogy a rétegek függőlegesen állnak-e. Lépés 10 Az összes levágott élt csiszolópapírral letisztázzuk és végezetül tetszés szerinti színben lakkozzuk. Használjunk különböző méretű ecseteket, hogy minden felülethez hozzáférhessünk, vagy szórópisztollyal vagy sprayjel lakkozzuk le. 6

7 Tervrajzok: Tároló állvány 7

8 300 Tervrajzok: Tároló állvány Méretarány Maßstab 1:5 1:5

9 Tervrajzok: Tároló állvány Méretarány Maßstab 1:5 1:5

10 Tervrajzok: Tároló állvány