Felnőttképzés. Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D001

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Felnőttképzés. Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D001"

Átírás

1 Felnőttképzés Képzéseink jelentős része a fejlesztéspolitikai témákhoz kapcsolódik: érintik az egyedi projekt szintet, ugyanúgy, ahogy a programozás ciklusát is. Ügyfeleink számára előzetes igényfelmérés alapján testre szabott képzési programokat fejlesztünk. Törekszünk arra, hogy képzéseink az elmélet és gyakorlat szakmailag legjobb elegyét adják. Felnőttképzési nyilvántartási szám: E /2015 Engedélyezett képzéseink: 1. Horizontális elvek (8 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D001 A résztvevő megismerik a horizontális szempontokhoz kapcsolódó elméleti ismereteket, és a horizontális elvek érvényesítésének lehetőségeit a gyakorlatban. 2. Kommunikáció és konfliktuskezelés (16 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D002 A képzés célja a résztvevők szakmai végzettséghez vagy nyelvi képzettséghez nem köthető kompetenciáinak fejlesztése, amelyek segítségével gyakorlati tapasztalatokon keresztül olyan, a mindennapokban alkalmazható ismeretekre tegyenek szert, és olyan technikákat ismerjenek meg, amelyekkel képessé válnak a munkájuk során felmerülő szituációk és konfliktusok hatékony és eredményes megoldására. 3. Kommunikációs attitűdformáló érzékenyítő képzés (16 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D003 A résztvevők ismereteket és saját élményű tapasztalatokat szereznek a konfliktuskezelés és a diszkriminációcsökkentés területén, megismerik a fogalmakat és felismerni a sztereotípiákat, előítéleteket és képesek ezeket kezelni mindennapi helyzetekben, fejlődnek együttműködési és a meglévő erőforrások feltárásához kapcsolódó kompetenciáik. 4. Modern közszféra menedzsment (8 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D004 A program résztvevői képessé válnak arra, hogy saját szervezetükben elindítsák a változási folyamatokat. Az egy napos átfogó képzés eredményeként a résztvevők átfogó képet kapnak a közszféra menedzsment újszerű megközelítéséről, nemzetközi trendjeiről, megismerik az ügyfélorientált működés alapvető feltételeit. Áttekintést kapnak azokról a korszerű menedzsment

2 módszerekről, melyek segítségével szervezetük hatékonysága és eredményessége jelentősen fokozható. Megismerik azokat a területeket, amelyekre koncentrálva kézzelfogható eredményeket érhetnek el. Képet kapnak azokról a gyakorlatias módszertani eszközökről, amelyek segítségével saját maguk indukálhatnak változásokat szervezetükön belül. Megértik a változási folyamatok legfontosabb jellemzőit, sikertényezőit és buktatóit. 5. Eredményes befolyásolás Kapcsolatépítés és eredmények elérése (20 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D005 Az Eredményes Befolyásolás egy gyorstempójú tanulási program. ami az ún. fittness modellt használja arra, hogy a résztvevők befolyásolási erősségeit, fókuszáltságát és rugalmasságát fejlessze. A program előtt, alatt és utána kapott visszajelzések értékes felismerésekkel szolgálnak az egyéni erősségek és fejlesztési szükségletek meghatározásához. Új készségeket sajátíthatunk el valós üzleti helyzeteken dolgozva. Gyakorlatokon keresztül megtanulhatjuk, hogyan tervezzünk és készítsünk elő fontos befolyásolási alkalmakat felfele, lefele, horizontálisan egy szervezeten belül vagy akár kívül. 6. Szervezet- és közösségfejlesztés alapjai (8 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D006 A képzés célja a szervezetfejlesztés és a közösségközpontú fejlesztés területeire vonatkozó gyakorlatok áttekintése és beazonosítása funkció szerint. 7. Szervezet- és közösségfejlesztés (16 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D007 A képzés célja a szervezetfejlesztés és a közösségközpontú fejlesztés területeire vonatkozó gyakorlatok részletes áttekintése és kiscsoportos gyakorlása, beazonosítása funkció szerint. 8. Strukturális Alapok projektek menedzsmentjének tervezése (16 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D008 A képzés célja a támogatásból megvalósuló projektek adminisztratív és pénzügyi tervezésének áttekintése valós gyakorlati példák alapján. 9. A változásmenedzsment alapjai (8 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D009 A képzés célja, hogy a résztvevők saját munkakörüknek megfelelően felismerjék a változásokat és azok szükségességét, valamint kezelni tudják a változási folyamatokat.

3 10. Szervezeti változások menedzsmentje (8 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D010 A képzés célja, hogy a résztvevők saját munkakörüknek megfelelően felismerjék a változásokat és azok szükségességét, valamint kezelni tudják a változási folyamatokat. 11. Strukturális Alapok projektek menedzsmentjéhez kapcsolódó alapismeretek (16 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D011 A képzés célja a támogatásból megvalósuló projektek adminisztratív és pénzügyi lebonyolításának áttekintése valós gyakorlati példák alapján. 12. Első lépések a digitális világba - IKER 1. szintű képzés (35 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D012 A képzési program átfogó célja a digitális kulcskompetencia fejlesztése, a digitális társadalomhoz való tartozással kapcsolatos igények megalapozása, pozitív attitűd kialakítása a digitális eszközök irányában. 13. Önállóan használom az informatikai eszközömet - IKER 2. szintű képzés (35 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D0013 A képzési program átfogó célja a digitális kulcskompetencia fejlesztése, a digitális társadalomhoz való tartozással kapcsolatos igények megalapozása, pozitív attitűd kialakítása a digitális eszközök irányában. 14. Vállalati csoportvezető fejlesztés (48 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D014 A "Vállalati csoportvezető fejlesztés" képzésünk célja, hogy a résztvevők megismerjék saját vezetői erősségeiket, gyengeségeiket, a program megvalósítása során meglévő általános vezetői kompetenciáik megerősödjenek, a hiányzók kialakuljanak. Cél, hogy a résztvevők középvezetői szinten hatékonyan tudjanak majd működni. A képzés célcsoportját azon vállalati csoportvezetők alkotják, akik napi kapcsolatban vannak a dolgozókkal és irányítják a dolgozókat, valamint azok a munkavállalók, akik várhatóan tevékenységük során vállalati csoportvezetővé fognak vagy kívánnak válni.

4 15. A változásmenedzsment alapjai (8 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D015 A változásmenedzsment alapjai című képzésünk célja, hogy a résztvevők saját munkakörüknek megfelelően felismerjék a változásokat és azok szükségességét, valamint kezelni tudják a változási folyamatokat. 16. Kommunikációs attitűdformáló és érzékenyítő képzés (16 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D016 A Kommunikációs attitűdformáló és érzékenyítő képzés célja, hogy a résztvevők ismereteket és saját élményű tapasztalatokat szereznek a konfliktuskezelés és a diszkriminációcsökkentés területén, megismerjék a fogalmakat és megtanulják felismerni a sztereotípiákat, előítéleteket és képesek legyenek ezeket kezelni mindennapi helyzetekben, valamint fejlődnek együttműködési és a meglévő erőforrások feltárásához kapcsolódó kompetenciáik. 17. Kommunikáció és konfliktuskezelés (16 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D017 A Kommunikáció és konfliktuskezelés képzésünk célja a résztvevők szakmai végzettséghez vagy nyelvi képzettséghez nem köthető kompetenciáinak fejlesztése, amelyek segítségével gyakorlati tapasztalatokon keresztül olyan, a mindennapokban alkalmazható ismeretekre tegyenek szert, és olyan technikákat ismerjenek meg, amelyekkel képessé válnak a munkájuk során felmerülő szituációk és konfliktusok hatékony és eredményes megoldására. 18. Szervezet- és közösségfejlesztés alapjai (8 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D018 A Szervezet- és közösségfejlesztés alapjai című képzésünk célja a szervezetfejlesztés és a közösségközpontú fejlesztés területeire vonatkozó gyakorlatok áttekintése és beazonosítása funkció szerint. 19. Szervezeti változások menedzsmentje (8 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D019 A Szervezeti változások menedzsmentje képzésünk célja, hogy a résztvevők saját munkakörüknek megfelelően felismerjék a változásokat és azok szükségességét, valamint kezelni tudják a változási folyamatokat.

5 20. Kommunikáció és csoportos együttműködés alapjai (8 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D020 A Kommunikáció és csoportos együttműködés alapjai képzésünk célja, hogy az alapvető viselkedési stratégiák hatásának tudatosításával fejlessze a csoport hatékonyságát, járuljon hozzá a csoport-, illetve a szervezeti célokkal való azonosuláshoz, javítsa a hangulatot. Fejlessze a vállalaton belüli együttműködést. A szervezeten belüli feladatok tisztázása, csoportszerepek felismerése, jelentőségük hangsúlyozása. Az egyéni és a csoportos döntéshozatal közötti különbségek megtapasztalása. Az erőszakmentes kommunikáció megismerése. 21. Szervezet- és közösségfejlesztés munkavállalóknak (16 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D021 A Szervezet- és közösségfejlesztés munkavállalóknak képzésünk célja a szervezetfejlesztés és a közösségközpontú fejlesztés területeire vonatkozó okok, lehetőségek és gyakorlatok részletes áttekintése és kiscsoportos gyakorlása, beazonosítása funkció szerint. 22. Humánszolgáltatási segítő tevékenységek támogatása (24 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D022 Humánszolgáltatási segítő tevékenységek támogatása című képzésünk célja a humánszolgáltatások alapjainak részletes áttekintése, a kapcsolódó segítő-támogatói feladatok beazonosítása, valamint a szükséges készségek és attitűdök fejlesztése. Képzésünket ajánljuk személyes segítő szolgáltatásokat, humán szolgáltatási feladatokat ellátóknak. 23. Közösségfejlesztési, közösségszervezési ismeretek (24 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D023 Közösségfejlesztési közösségszervezési ismeretek" című képzésünk célja a közösségszervezés és közösségfejlesztés alapjainak részletes áttekintése, a közösségfejlesztési folyamatok és közösségi kezdeményezések beazonosítása, elméleti és gyakorlati átadása. A képzést helyi közösségfejlesztési, közösségszervezési feladatokat ellátók számára ajánljuk. 24. Álláskeresésre felkészítő képzés (10 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D024 A résztvevő önismereti és álláskeresési tudásának gyarapítása, az elhelyezkedéshez szükséges készségek és viselkedésminták fejlesztése, gyakorlása, hatékony technikák alkalmazása. A résztvevő önállóan képes lesz meghatározni az önismeret elemeit a pályaépítésben, ill. az életpálya szerepeit. A részvevő elsajátítja a munkakeresés okozta kudarcélmények értékelését, hasznosítását, nyitottá válik a változásra. Képes lesz a munkaerőpiaci információforrások használatára. A résztvevő képes

6 lesz betöltetlen álláshelyek felkutatására, kapcsolatfelvételre. Megtanulja az önéletrajz típusainak tartalmi és formai követelményeit és gyakorlati alkalmazását, motivációs levél írását. Megismeri a felvételi interjú szabályait és megtanulja gyakorlati használatát. Álláskeresési akciótervet tud készíteni. 25. Esélyegyenlőségi képzés (10 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D025 A képzés célja a résztvevők ismereteinek bővítése a diszkriminációmentesség és az egyenlő bánásmód érvényesítésének feladatairól és eszközeiről. Cél az esélyegyenlősséggel kapcsolatos alapismeretek elsajátítása, a diszkrimináció megelőzésére és leküzdésére való képesség fejlesztése. Lényeges, hogy a résztvevők megismerjék azokat a társadalmi csoportokat, amelyek valamilyen szempontból hátrányba kerül(het)nek az ún. többségi társadalommal szemben. A képzés célja a befogadó környezet kialakítása, és a hátrányos helyzetű célcsoportok munkahelyi beilleszkedésének elősegítése. 26. Stresszkezelési és stressztűrési készségek fejlesztése (10 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D026 A résztvevők tudatosítsák az életükben jelen lévő stressz-forrásokat, fejlesszék a stressztűrő képességüket, növeljék a tolerancia szintjüket, és ismerjék meg azokat a módszereket, melyekkel a stressz kezelhető, illetve előnyükre fordítható bármilyen élethelyzetben. 27. Hatékony időgazdálkodás (10 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D027 A képzésben résztvevő megismerje és elsajátítsa a tudatos időgazdálkodás módszereit. Felismerje, a jó időgazdálkodást akadályozó személyes tényezőket, hibákat. Megismerje, a hatékony időgazdálkodást segítő technikákat és eszközöket. Képessé váljon idejét hatékonyan beosztani, időgazdálkodását megtervezni, és munkafeladatait rangsorolni. 28. Sikeres munkaszocializáció előkészítése (20 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D028 A képzés célja a szociális értelemben korlátozott lehetőségek között élő, hátrányos helyzetű jelenlegi és leendő munkavállalók, társadalmi és munkavállalói kulcskompetenciáinak fejlesztése. A résztvevők munkavállalói tudatossága, felelősségtudata és szerepvállalása fejlődik, ezáltal javulnak a munkaerőpiaci esélyeik. Kialakulnak és fejlődnek azok a készségek és attitűdök, amelyek a munkavállalás eredményes ellátásához szükségesek. A résztvevők képessé válnak a munkaerő-piaci és szociális helyzetük javítására, egy szakma elsajátítására. Fejlődik a résztvevők alkalmazkodóképessége a kompetenciát érintő változások pozitív megélésével, ezáltal magabiztosabban, felelősségteljesebben tudják majd feladataikat ellátni.

7 29. Egészségfejlesztési alapismeretek (30 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D029 A képzés célja olyan segítők képzése, akik megalapozott elméleti és gyakorlati ismeretek és készségek birtokában képesek közvetítő és támogató szerep betöltésére az egészségfejlesztés területén; amellyel hozzájárulnak az egészséges életmód megalapozásához. 30. Munkaerő-piaci motivációs tréning (10 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D030 A képzés célja, a képzésben résztvevő belső motivációinak kialakítása, mozgósítása a munka világába való be-, visszalépésének előkészítéséhez, illetve fenntartásához. A motivációs tréning célja a résztvevők abban való segítése, hogy megtalálják és fenntartsák a lelkesedésüket a tanulással, a munkába állással és a munkába járással kapcsolatban. 31. Visszatérés a munka világába (30 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D031 A képzés célja a résztvevők olyan kompetenciáinak fejlesztése, melyek támogatják a munka és a magánélet sikeres összehangolását, és felkészítik őket a munkaerőpiacra való visszatérésre. 32. Munkahelyi alkalmazkodást támogató képzés (30 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D032 A képzés célja, hogy a résztvevők szakmai végzettséghez vagy nyelvi képzettséghez nem köthető kompetenciákat sajátítsanak el, melyek segítségével gyakorlati tapasztalatokon keresztül olyan, a mindennapokban alkalmazható ismeretekre tesznek szert, amelyekkel képessé válnak a munkájuk során felmerülő szituációk és konfliktusok hatékony és eredményes megoldására. 33. Felkészítés az önkéntességre (16 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D033 A képzés célja a leendő önkéntesek felkészítése az önkéntes tevékenységre, és a munkájuk során bevont hátrányos helyzetű célcsoportok jellemzőinek bemutatása. A képzés hozzájárul a helyi kezdeményezések megerősítéséhez, a helyi erőforrások mobilizálásához és a szolidaritáson alapuló segítségnyújtás megerősítéséhez. 34. Életvezetési tréning (10 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D034 A képzés célja, hogy hozzájáruljon a képzésben résztvevő mindennapi életvitelének fejlesztéséhez, a munka és a család összeegyeztetésének sikeres megvalósításához. A képzés

8 célja, hogy a résztvevők olyan mindennapi ismereteket sajátítsanak el, melyekre a felnőtt szerepben való helytálláshoz, az egészséges életvitelhez szükség van. A képzésben résztvevő képes az önálló életvitelre. A képzésben résztvevő képes a szervezési és döntéshozatali helyzetek felismerésére. A képzésben résztvevő megismeri a mindennapi ügyintézéshez kapcsolódó intézményeket. 35. Fiataloknak szóló életvezetési tréning (8 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D035 A képzés célja, hogy a résztvevők olyan mindennapi ismereteket sajátítsanak el, melyekre a fiatal felnőtt szerepben való helytálláshoz, az egészséges életvitelhez szükség van. 36. Önismereti tréning (10 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D036 A képzés célja, hogy a képzésben résztvevők közelebb kerüljenek önmagukhoz, felismerjék saját személyiségükből és helyzetükből adódó változtatási lehetőségeiket. 37. Munkavállalói kompetenciák fejlesztése (10 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D037 A képzés célja, hogy a képzésben résztvevő jelenlegi vagy leendő munkavállalók fejlesszék társadalmi és munkavállalói kulcskompetenciáikat, növeljék alkalmazkodóképességüket, felelősségtudatukat, munkavállalói tudatosságukat. Kialakulnak és fejlődnek azok a készségek és attitűdök, amelyek a munkavállalás eredményes ellátásához szükségesek. A résztvevők képessé válnak a munkaerő-piaci és szociális helyzetük javítására, egy szakma elsajátítására. A képzésben résztvevő megismeri az alapvető munkahelyi protokollt. 38. Munkaszocializációt támogató képzés (20 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D038 A képzés célja a szociális értelemben korlátozott lehetőségek között élő, hátrányos helyzetű jelenlegi és leendő munkavállalók, társadalmi és munkavállalói kulcskompetenciáinak fejlesztése. A résztvevők munkavállalói tudatossága, felelősségtudata és szerepvállalása fejlődik, ezáltal javulnak a munkaerőpiaci esélyeik. Kialakulnak és fejlődnek azok a készségek és attitűdök, amelyek a munkavállalás eredményes ellátásához szükségesek. A résztvevők képessé válnak a munkaerő-piaci és szociális helyzetük javítására, egy szakma elsajátítására. Fejlődik a résztvevők alkalmazkodóképessége a kompetenciát érintő változások pozitív megélésével, ezáltal magabiztosabban, felelősségteljesebben tudják majd feladataikat ellátni.

9 39. Munkára felkészítő képzés (30 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D039 A képzés célja a munkára való képességet javító kompetenciák fejlesztése. A résztvevő önállóan képes lesz meghatározni az önismeret elemeit a pályaépítésben, ill. az életpálya szerepeit. A részvevő elsajátítja a munkakeresés okozta kudarcélmények értékelését, hasznosítását, nyitottá válik a változásra. Képes lesz a munkaerőpiaci információforrások használatára. A résztvevő képes lesz betöltetlen álláshelyek felkutatására, kapcsolatfelvételre. Megtanulja az önéletrajz típusainak tartalmi és formai követelményeit és gyakorlati alkalmazását, motivációs levél írását. Megismeri a felvételi interjú szabályait és megtanulja gyakorlati használatát. Álláskeresési akciótervet tud készíteni. A résztvevők munkavállalói tudatossága, felelősségtudata és szerepvállalása fejlődik, ezáltal javulnak a munkaerőpiaci esélyeik. Kialakulnak és fejlődnek azok a készségek és attitűdök, amelyek a munkavállalás eredményes ellátásához szükségesek. A résztvevők képessé válnak a munkaerő-piaci és szociális helyzetük javítására, egy szakma elsajátítására. Fejlődik a résztvevők alkalmazkodóképessége a kompetenciát érintő változások pozitív megélésével, ezáltal magabiztosabban, felelősségteljesebben tudják majd feladataikat ellátni. 40. Személyiségfejlesztés és konfliktuskezelés a mindennapokban (30 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D040 A képzés célja a résztvevők szakmai végzettséghez vagy nyelvi képzettséghez nem köthető kompetenciáinak fejlesztése, amelyek segítségével gyakorlati tapasztalatokon keresztül olyan, a mindennapokban alkalmazható ismeretekre tegyenek szert, és olyan technikákat ismerjenek meg, amelyek hozzájárulnak személyiségük fejlesztéséhez, képessé válnak a munkájuk során felmerülő szituációk és konfliktusok hatékony és eredményes megoldására. 41. Vállalkozóvá válást támogató képzés (60 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D041 A képzés célja a résztvevők önfoglalkoztatóvá válásának támogatása, valamint a pénzügyi ismeretek és tudatosság fejlesztése. A képzésnek köszönhetően a résztvevők képesek lesznek a mindennapi életben a tudatosabb pénzügyi és gazdasági tevékenységeik tervezésére, szervezésére, valamint képessé válnak önálló vállalkozás elindítására. 42. Helyben maradást támogató képzés (16 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D042 A képzés célja, hogy a résztvevők elsajátítsák azokat az ismereteket, lehetőségeket, melyek helyben maradásukat támogatják.

10 43. Időgazdálkodás és stresszkezelés (20 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D043 A képzés célja, hogy a résztvevő megismerje és elsajátítsa a tudatos időgazdálkodás módszereit, tudatosítsa az életében jelen lévő stressz-forrásokat, fejlessze a stressztűrő képességét. 44. Pénzügyi tudatosság képzés (30 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D044 A képzés célja, hogy a résztvevők alapvető pénzügyi ismereteket sajátítsanak el. 45. Segítő tevékenységek támogatása (30 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D045 A képzés célja a humánszolgáltatások alapjainak részletes áttekintése, a kapcsolódó segítőtámogatói feladatok beazonosítása, valamint a szükséges készségek és attitűdök fejlesztése. 46. Közösségfejlesztési szakember képzés (20 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D046 A képzés célja a közösségszervezés és közösségfejlesztés alapjainak részletes áttekintése, a közösségfejlesztési folyamatok és közösségi kezdeményezések beazonosítása, elméleti és gyakorlati átadása. 47. Informatikai kompetenciafejlesztés (30 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D047 A képzési program átfogó célja a digitális kulcskompetencia fejlesztése, a digitális társadalomhoz való tartozással kapcsolatos igények megalapozása, pozitív attitűd kialakítása a digitális eszközök irányában. 48. Kompetenciafejlesztő képzés (24 óra) Engedélyezett, nyilvántartásba vételi szám: E /2015/D048 A képzés célja, hogy a résztvevők fejlesszék érzelmi és együttműködési kompetenciáikat.

1. Eredményes befolyásolás Kapcsolatépítés és eredmények elérése (20 óra)

1. Eredményes befolyásolás Kapcsolatépítés és eredmények elérése (20 óra) Felnőttképzés Képzéseink jelentős része a fejlesztéspolitikai témákhoz kapcsolódik: érintik az egyedi projekt szintet, ugyanúgy, ahogy a programozás ciklusát is. Ügyfeleink számára előzetes igényfelmérés

Részletesebben

Képzés hatékonyságának növelése. felnőttképzést kiegészítő tevékenység. Tematikai vázlat - 16 óra

Képzés hatékonyságának növelése. felnőttképzést kiegészítő tevékenység. Tematikai vázlat - 16 óra Képzés hatékonyságának növelése felnőttképzést kiegészítő tevékenység Tematikai vázlat - 16 óra A felnőttképzést kiegészítő tevékenység célja:a közfoglalkoztatásból való kivezetés támogatása, a képzés

Részletesebben

A házasság kritikus pontjainak kezelése

A házasság kritikus pontjainak kezelése Képzési program neve Angol C2 2 1 069 - C1-es szint Német C2 3 1 110 - C2 szint Vállalkozási felkészítő tréning Kutatásmenedzsment, K+F Innováció Változásmenedzsment A házasság kritikus pontjainak kezelése

Részletesebben

INGYENES KÉPZÉSI LEHETŐSÉG ÖNKÉNTES MUNKÁBAN

INGYENES KÉPZÉSI LEHETŐSÉG ÖNKÉNTES MUNKÁBAN INGYENES KÉPZÉSI LEHETŐSÉG ÖNKÉNTES MUNKÁBAN RÉSZTVEVŐK SZÁMÁRA Napjainkban egyre nagyobb társadalmi értéket képvisel az önkéntes munka. A mai fiatalok már középiskolai tanulmányaik során a tanterv részeként

Részletesebben

Képzési összefoglaló Mátészalka Város Önkormányzatánál tartott tréningekről ÁROP-1.A.2/A-2008-0084

Képzési összefoglaló Mátészalka Város Önkormányzatánál tartott tréningekről ÁROP-1.A.2/A-2008-0084 Cím: 1148 Budapest, Nagy Lajos király útja 1-9. Tel.: Fax: E-mail: 06-1-2733090 06-1-2733099 mail@bkf.hu Képzési összefoglaló Mátészalka Város Önkormányzatánál tartott tréningekről ÁROP-1.A.2/A-2008-0084

Részletesebben

Tájékoztató az akkreditált szolgáltató szervezetekről és az általuk nyújtott foglalkozási rehabilitációs szolgáltatásokról

Tájékoztató az akkreditált szolgáltató szervezetekről és az általuk nyújtott foglalkozási rehabilitációs szolgáltatásokról SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG Tájékoztató az akkreditált szolgáltató szervezetekről és az általuk nyújtott foglalkozási rehabilitációs szolgáltatásokról A foglalkozási rehabilitációs szolgáltatók

Részletesebben

A választható pedagógus-továbbképzési programok ismertetője 1

A választható pedagógus-továbbképzési programok ismertetője 1 A választható pedagógus-továbbképzési programok ismertetője 1 Továbbképzés címe Középiskolai IPR A kooperatív tanulás a hátrányos helyzetű tanulók integrált nevelésének elősegítésére OM 173/78/2005. A

Részletesebben

CIVIL MUNKAKÖZVETÍTŐ IRODA

CIVIL MUNKAKÖZVETÍTŐ IRODA CIVIL MUNKAKÖZVETÍTŐ IRODA KÖZÖSEN A MEGVÁLTOZOTT MUNKAKÉPESSÉGŰEKÉRT BEFOGADÓ MUNKAHELYEK, BEFOGADÓ ÖNKORMÁNYZATOK című, TÁMOP 2.4.2/B-09/2-2009-0002 sz. azonosító számú program BEMUTATÁSA A projekt az

Részletesebben

KKV vezetési és szervezetfejlesztési program

KKV vezetési és szervezetfejlesztési program A SZERVEZETI TUDATOSSÁG KITERJESZTÉSE Olyan támogatott (díjmentes) fejlesztési programot kínálunk 30 kis- és középvállalkozás számára, amelyben most a költségek helyett a tartalmakra fókuszálhatnak! Résztvevőként

Részletesebben

TÁMOP-5.6.1.A-11/4-2011-0002

TÁMOP-5.6.1.A-11/4-2011-0002 Vissza a jövőbe TÁMOP-5.6.1.A-11/4-2011-0002 Speciális integrációs és reintegrációs foglalkozások fogvatartottak, pártfogó felügyelet alatt állók, javítóintézeti neveltek számára 2012. május 31. Az Országos

Részletesebben

Milton Kft. Tréning ajánló. Elérhető tudás hiteles forrásból. Nyílt és belső tréningek Vezetői tréningek Tréningek munkaadóknak és munkavállalóknak

Milton Kft. Tréning ajánló. Elérhető tudás hiteles forrásból. Nyílt és belső tréningek Vezetői tréningek Tréningek munkaadóknak és munkavállalóknak Milton Kft. Tréning ajánló Elérhető tudás hiteles forrásból Nyílt és belső tréningek Vezetői tréningek Tréningek munkaadóknak és munkavállalóknak Bevezetés Tisztelt Ügyfelünk! Kedves Hölgyem és Uram! Belső,

Részletesebben

DÉMÉTER PROGRAM AZ ABA- NOVÁK KULTURÁLIS KÖZPONTBAN

DÉMÉTER PROGRAM AZ ABA- NOVÁK KULTURÁLIS KÖZPONTBAN DÉMÉTER PROGRAM AZ ABA- NOVÁK KULTURÁLIS KÖZPONTBAN TÁMOP 3.2.3/09/1-2009-0042 Építő közösségek, közművelődési intézmények az élethosszig tartó tanulásért 1.kör: Program a közművelődési intézményrendszer

Részletesebben

GARAY ÉVA mentálhigiénés szakember Békéscsabai Regionális Képző Központ. 2007. november 28-30. SZEGED

GARAY ÉVA mentálhigiénés szakember Békéscsabai Regionális Képző Központ. 2007. november 28-30. SZEGED Mentálhigiénés tréning pályakezdők részére Pályaorientációs programfejlesztés és kísérleti képzés Csoportot vezető szakemberek továbbképzési tapasztalatai GARAY ÉVA mentálhigiénés szakember Békéscsabai

Részletesebben

Fekete István Iskola felkészül a referencia intézményi feladatokra. Továbbképzési emlékeztető:

Fekete István Iskola felkészül a referencia intézményi feladatokra. Továbbképzési emlékeztető: TÁMOP-3.1.7-11/2-2011-0524 Fekete István Iskola felkészül a referencia intézményi feladatokra Projekt kezdete: 2012 aug. 1 Projekt vége 2012. május 31. Továbbképzési emlékeztető: 1. Változásmenedzselés

Részletesebben

1. sz. melléklet. Orientáló mátrix. a TAMOP 5.1.1.-09/2 kódszámú pályázati útmutatóhoz

1. sz. melléklet. Orientáló mátrix. a TAMOP 5.1.1.-09/2 kódszámú pályázati útmutatóhoz 1. sz. melléklet Orientáló mátrix a TAMOP 5.1.1.-09/2 kódszámú pályázati útmutatóhoz Kistérség Projekt címe Összeg (mft) Baktalórántháza Játszva, tanulva, sportolva a társadalom hasznos tagjává válni Leírás

Részletesebben

Salva Vita Alapítvány 1081 Bp. Népszínház u. 17. www.salvavita.hu info@salvavita.hu

Salva Vita Alapítvány 1081 Bp. Népszínház u. 17. www.salvavita.hu info@salvavita.hu Salva Vita Alapítvány 1081 Bp. Népszínház u. 17. www.salvavita.hu info@salvavita.hu Küldetésünk A Salva Vita Alapítvány célja az értelmi sérült emberek önálló életvitelének és társadalmi beilleszkedésének

Részletesebben

Képzési ajánlat a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Helyi Szervezetei és Tagozatai részére

Képzési ajánlat a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Helyi Szervezetei és Tagozatai részére Képzési ajánlat a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Helyi Szervezetei és Tagozatai részére KÉSZSÉGFEJLESZTŐ TRÉNINGEK Budapest, 2015. január A MEGGYŐZÉS ESZKÖZEI Hogyan kezeljük különböző típusú ügyfeleinket?

Részletesebben

Munkaerőpiaci szolgáltatások a foglalkoztathatóság javításának új eszközei. Nemzetközi szakmai rehabilitációs konferencia 2006. Január 30-31.

Munkaerőpiaci szolgáltatások a foglalkoztathatóság javításának új eszközei. Nemzetközi szakmai rehabilitációs konferencia 2006. Január 30-31. Munkaerőpiaci szolgáltatások a foglalkoztathatóság javításának új eszközei Nemzetközi szakmai rehabilitációs konferencia 2006. Január 30-31. Igények, követelmények Befogadó társadalom Azonos jogok az élet

Részletesebben

8. sz. melléklet Pszicho-szociális nevelési program a foglalkoztathatóságért. - képzési program folyamata -

8. sz. melléklet Pszicho-szociális nevelési program a foglalkoztathatóságért. - képzési program folyamata - ELŐKÉSZÍTÉS: 8. sz. melléklet Pszicho-szociális nevelési program a foglalkoztathatóságért - képzési program folyamata - A tanfolyam meghirdetése időpontok megjelölésével Jelentkezők regisztrálása A jelentkezők

Részletesebben

A PÁPAI POLGÁRMESTERI HIVATAL SZERVEZETFEJLESZTÉSE (ÁROP-1.A.2/A-2008-0050)

A PÁPAI POLGÁRMESTERI HIVATAL SZERVEZETFEJLESZTÉSE (ÁROP-1.A.2/A-2008-0050) A PÁPAI POLGÁRMESTERI HIVATAL SZERVEZETFEJLESZTÉSE (ÁROP-1.A.2/A-2008-0050) I. A pályázat keretében megvalósuló képzések Döntéshozatal Célja: a résztvevők megismerik és gyakorolják a hatékony, önérvényesítő

Részletesebben

Munkahelyi egészségfejlesztés

Munkahelyi egészségfejlesztés Munkahelyi egészségfejlesztés Szentes Erzsébet HEM 2014 Egészségfejlesztés & HEM a szervezeti humánfolyamatok optimalizálásához az egészségfejlesztés és stressz kezelés is hozzátartozik egyre fontosabbá

Részletesebben

M5004 FELADATOK. f) elegendő előny esetén meg tudja kezdeni a program előkészítését, és a feltételek megteremtését ISMERETEK

M5004 FELADATOK. f) elegendő előny esetén meg tudja kezdeni a program előkészítését, és a feltételek megteremtését ISMERETEK M5004 FELDTOK Felnőttoktatási és képzési tevékenysége során alkotó módon alkalmazza a felnőttek tanulásának lélektani 4 törvényszerűségeit a) a felnőtt tanuló motiválására formális tanulmányai 5 során

Részletesebben

Képzési összefoglaló Fonyód Város Polgármesteri Hivatalánál tartott tréningekről ÁROP -1.A.2/A-2008-0080

Képzési összefoglaló Fonyód Város Polgármesteri Hivatalánál tartott tréningekről ÁROP -1.A.2/A-2008-0080 Cím: 1148 Budapest, Nagy Lajos király útja 1-9. Tel.: Fax: E-mail: 06-1-2733090 06-1-2733099 mail@bkf.hu Képzési összefoglaló Fonyód Város Polgármesteri Hivatalánál tartott tréningekről ÁROP -1.A.2/A-2008-0080

Részletesebben

Média- és közszolgálati kommunikáció szakirányú továbbképzési szak

Média- és közszolgálati kommunikáció szakirányú továbbképzési szak Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet Média- és közszolgálati kommunikáció szakirányú továbbképzési szak Képzési és Kimeneti Követelmények (KKK) Szakfelelős: Dr. Antal Zsolt PhD

Részletesebben

VEZETŐI KOMPETENCIÁK ÉS SZERVEZETFEJLESZTÉS

VEZETŐI KOMPETENCIÁK ÉS SZERVEZETFEJLESZTÉS VEZETŐI KOMPETENCIÁK ÉS SZERVEZETFEJLESZTÉS A KÉPZÉSRŐL A logisztikában dolgozó középvezetők és specialisták számára kínálunk tréninget, melynek segítségével a vállalat vezetői és szervezeti színvonalát

Részletesebben

Életreval(l)ó Hajdúhadházi térségben élő hátrányos helyzetű, inaktív nők komplex önálló életvitelre való felkészítése TÁMOP-5.3.

Életreval(l)ó Hajdúhadházi térségben élő hátrányos helyzetű, inaktív nők komplex önálló életvitelre való felkészítése TÁMOP-5.3. Életreval(l)ó Hajdúhadházi térségben élő hátrányos helyzetű, inaktív nők komplex önálló életvitelre való felkészítése TÁMOP-5.3.1-C-09/2-2010-0102 PÁLYÁZÓ: Segítők Innovatív Közössége Közhasznú Egyesület

Részletesebben

HELYI FOGLALKOZTATÁS- FEJLESZTÉS

HELYI FOGLALKOZTATÁS- FEJLESZTÉS Társadalmi Innovációk generálása Borsod-Abaúj-Zemplén megyében TÁMOP-4.2.1.D-15/1/KONV-2015-0009 HELYI FOGLALKOZTATÁS- FEJLESZTÉS Helyi foglalkoztatást erősítő (aktív) foglalkoztatáspolitikai eszközök

Részletesebben

Tájékoztató a programról

Tájékoztató a programról Tájékoztató a programról NYITOK HÁLÓZAT A TÁRSADALMI BEFOGADÁSÉRT TÁMOP-5.3.9-11/1-2012-0001 A program keretei, előzményei A szegénység, a társadalmi és a munkaerő-piaci hátrányok újratermelődésnek megakadályozása

Részletesebben

Munkaerő-piaci tréning tantárgy bemutatása

Munkaerő-piaci tréning tantárgy bemutatása Munkaerő-piaci tréning tantárgy bemutatása TÁMOP-2.2.4-08/1.-2009-0008 A foglalkozási rehabilitációs koordinátor képzés adaptációja Szlovéniába A projekt az EU társfinanszírozásával az Új Magyarország

Részletesebben

Bihari Sándorné Pedagógiai intézményértékelési tanácsadó

Bihari Sándorné Pedagógiai intézményértékelési tanácsadó Bihari Sándorné Pedagógiai intézményértékelési tanácsadó A képzési idő: 2 félév A képző: Kodolányi János Főiskola A szakirányú továbbképzési szakon végzettek ismerik: - a pedagógiai értékelés hazai és

Részletesebben

TÁMOP 3.1.4/08/2 azonosítószámú Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés Innovatív intézményekben című pályázat

TÁMOP 3.1.4/08/2 azonosítószámú Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés Innovatív intézményekben című pályázat TÁMOP 3.1.4/08/2 azonosítószámú Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés Innovatív intézményekben című pályázat A pályázat célja: a sikeres munkaerő - piaci alkalmazkodáshoz szükséges, az egész életen

Részletesebben

Innopod vezető-fejlesztési modell

Innopod vezető-fejlesztési modell Az Innopod vezetőképzési programjai a cégünk magkompetenciájába tartozó képzések halmaza. Építünk az ügyfeleink szervezeti felépítéséből származó vezetői sajátosságokra, az egyén felkészültségére és kompetenciáira,

Részletesebben

Család és munka Papon

Család és munka Papon TÁMOP-2.4.5-12/3 A munka és a magánélet összehangolását segítő helyi kezdeményezések A rugalmasságot növelő helyi, innovatív kezdeményezések támogatása Család és munka Papon Pályázati azonosító: TÁMOP-2.4.5-12/3-2012-0001

Részletesebben

Felnőttképzési tájékoztató

Felnőttképzési tájékoztató Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00373-2010 Felnőttképzési tájékoztató Jász-Nagykun-Szolnok Felnőttképzési programjai és szolgáltatásai 2012. 1 Bemutatkozás A Jász-Nagykun-Szolnok t (a továbbiakban

Részletesebben

TÁMOP 5.3.1 Munkába lépés Zárókonferencia Tréningek, klubfoglalkozások a projektben

TÁMOP 5.3.1 Munkába lépés Zárókonferencia Tréningek, klubfoglalkozások a projektben TÁMOP 5.3.1 Munkába lépés Zárókonferencia Tréningek, klubfoglalkozások a projektben 2011. január 27. Kommunikációs és csoportépítő tréning 3x6 óra Célok: - a csoporttagok beilleszkedésének csoportba és

Részletesebben

A Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program véleményezése

A Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program véleményezése A Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program véleményezése FÖK: A program egyike a legjobban kidolgozott anyagoknak. Tekintve az EU-források felhasználásában rejlő kockázatokat, az operatív program hangsúlyát

Részletesebben

PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001

PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 A PEDAGÓGUS KOMPETENCIÁK 2014. március 3. Pedagógus kompetenciák a 326/2013. (VIII.31.) kormányrendelet szerint A pedagógiai szintleírások Szerkezete: Általános bevezető Az egyes fokozatok általános jellemzése

Részletesebben

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ KIADVÁNY

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ KIADVÁNY KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ KIADVÁNY SZEMÉLYES KOMPETENCIA FEJLESZTÉS VÁLLALKOZÁSBAN DOLGOZÓ VEZETŐK RÉSZÉRE 2015 TÁMOP-2.2.7-B-2-13/1-2014 0004 Békés Megyei Képzési Klaszter, avagy gyakorlatorientált ágazati

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar KREATÍV IPARI SZAKEMBER szakirányú továbbképzési szak 1 Napjainkban a vállalatok, vállalkozások, illetve a munkaerőpiac részéről egyre jelentősebb igény mutatkozik

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása 2. SZ. MELLÉKLET Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése

Részletesebben

Kompetencia alapú oktatás (tanári kompetenciák) 2015.04.09. NyME- SEK- MNSK N.T.Á

Kompetencia alapú oktatás (tanári kompetenciák) 2015.04.09. NyME- SEK- MNSK N.T.Á Kompetencia alapú oktatás (tanári kompetenciák) A kompetencia - Szakértelem - Képesség - Rátermettség - Tenni akarás - Alkalmasság - Ügyesség stb. A kompetenciát (Nagy József nyomán) olyan ismereteket,

Részletesebben

ÁLLAPOTJAVÍTÓ, SZEMÉLYISÉGZAVAROKAT KORRIGÁLÓ PROGRAM 5. SZ. MELLÉKLET

ÁLLAPOTJAVÍTÓ, SZEMÉLYISÉGZAVAROKAT KORRIGÁLÓ PROGRAM 5. SZ. MELLÉKLET ÁLLAPOTJAVÍTÓ, SZEMÉLYISÉGZAVAROKAT KORRIGÁLÓ PROGRAM 5. SZ. MELLÉKLET Modultematika TÉMA OKTATÓ/TRÉNER ÓRASZÁM 1. CSOPORTÉPÍTŐ TRÉNING MODUL 6 1.1 Önálló bemutatkozás 1.2 Névlánc- egymás nevének ismétlése

Részletesebben

EFOP PROJEKTEK ÖSSZEHANGOLÁSA, PÁLYÁZATOK BENYÚJTÁSA

EFOP PROJEKTEK ÖSSZEHANGOLÁSA, PÁLYÁZATOK BENYÚJTÁSA EFOP PROJEKTEK ÖSSZEHANGOLÁSA, PÁLYÁZATOK BENYÚJTÁSA Alapvető cél A humán tőke növelése és a társadalmi környezet javítása az alábbi alapelvek mentén: 1. Egy-egy településen jelentkező társadalmi problémák

Részletesebben

Új szakmai továbbképzések a Nemzeti Művelődési Intézet képzési kínálatában

Új szakmai továbbképzések a Nemzeti Művelődési Intézet képzési kínálatában Új szakmai továbbképzések a Nemzeti Művelődési Intézet képzési kínálatában Szakmai fejlesztőhálózat a kistelepülésektől az agorákig országos projektzáró konferencia Hatvan, 2015. szeptember 3. Partnereink

Részletesebben

A BÁZISINTÉZMÉNY JÓ GYAKORLATAI:

A BÁZISINTÉZMÉNY JÓ GYAKORLATAI: Iskolánk 2017. januárjában adott be pályázatot Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím elnyerésére. Az Oktatási Hivatal által kiírt pályázaton - a Pedagógiai Oktatási Központ és a bíráló bizottság javaslatai

Részletesebben

Tanulási központok kialakítása

Tanulási központok kialakítása Tanulási központok kialakítása NYITOK HÁLÓZAT A TÁRSADALMI BEFOGADÁSÉRT TÁMOP-5.3.9-11/1-2012-0001 A gesztor szervezetek szerepe Mi a nyitott tanulási központ? Alapinfrastruktúra f e l n ő t t e k tanulásához,

Részletesebben

TÁMOP Pályázat iskolai tájékoztató szeptember 14.

TÁMOP Pályázat iskolai tájékoztató szeptember 14. TÁMOP 3.1.4 Pályázat iskolai tájékoztató 2009. szeptember 14. 1 A pályázat Szeged megye jogú város Önkormányzata a TÁMOP-3.1.4-08/2 pályázaton, amely a Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív

Részletesebben

Rejtett tartalékok vagy kidobott pénz?

Rejtett tartalékok vagy kidobott pénz? Rejtett tartalékok vagy kidobott pénz? Vezetői kompetenciafejlesztés lehetőségei az egészségügyben A KONETT Team komplex vezetőfejlesztési modelljének bemutatása Előadó: Salamon Hugó, KONETT Team vezető

Részletesebben

kiadvány bemutatása Lépéselőny Egyesület Huri Beáta, elnök 2011.11.15. Agora kiadvány bemutatása

kiadvány bemutatása Lépéselőny Egyesület Huri Beáta, elnök 2011.11.15. Agora kiadvány bemutatása kiadvány bemutatása Lépéselőny Egyesület Huri Beáta, elnök 2011.11.15. Agora kiadvány bemutatása Összegzés A női életpálya sajátosságai A nők munkaerő-piacra való visszatérését akadályozó tényezők Civil

Részletesebben

Az emlőszűrés helye a Szűrőprogramok Országos Kommunikációja című kiemelt projektben, a projekt bemutatója az emlőszűrés vonatkozásában

Az emlőszűrés helye a Szűrőprogramok Országos Kommunikációja című kiemelt projektben, a projekt bemutatója az emlőszűrés vonatkozásában Az emlőszűrés helye a Szűrőprogramok Országos Kommunikációja című kiemelt projektben, a projekt bemutatója az emlőszűrés vonatkozásában Kedvezményezett: Országos Tisztifőorvosi Hivatal Dr. Bicsák Krisztina

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar ÜZLETI TANÁCSADÓ szakirányú továbbképzési szak Az üzleti tanácsadás napjaink egyik kulcsfontosságú ágazata az üzleti szférában. A tercier szektor egyik elemeként

Részletesebben

A pedagógusok szakmai munkájának támogatása és a megújuló pedagógiai szakmai szolgáltatások

A pedagógusok szakmai munkájának támogatása és a megújuló pedagógiai szakmai szolgáltatások A pedagógusok szakmai munkájának támogatása és a megújuló pedagógiai szakmai szolgáltatások Brassói Sándor Oktatási Hivatal köznevelési elnökhelyettes A főbb problémák 2005-ben kb. 6 millió fiatal (18-24

Részletesebben

Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. pályázati felhívása a Digitális Jólét Program Megyei Mentor munkakörre (GINOP projekt keretében)

Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. pályázati felhívása a Digitális Jólét Program Megyei Mentor munkakörre (GINOP projekt keretében) Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. pályázati felhívása a Digitális Jólét Program Megyei Mentor munkakörre (GINOP 3.3.2.-16 projekt keretében) A Digitális Jólét Program (DJP) végrehajtásával összefüggő

Részletesebben

TÁMOP 5.3.1 Munkába lépés Országos Tranzitfoglalkoztatási Egyesület projektjének eredményei

TÁMOP 5.3.1 Munkába lépés Országos Tranzitfoglalkoztatási Egyesület projektjének eredményei TÁMOP 5.3.1 Munkába lépés Országos Tranzitfoglalkoztatási Egyesület projektjének eredményei Társadalmi Megújulás Operatív Program Első lépés alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezők képessé tevő és

Részletesebben

Balogh Mihályné Krasznai Zsuzsa

Balogh Mihályné Krasznai Zsuzsa Europass Önéletrajz Személyi adatok Vezetéknév / Utónév(ek) Balogh Mihályné Krasznai Zsuzsa Cím(ek) 6724 Szeged, Lajta u. 16. Telefonszám(ok) Mobil: 30 3108953 E-mail(ek) Állampolgárság zsubalogh16@freemail.

Részletesebben

VEZETÉSI TANÁCSADÓ ÉS RENDSZERFEJLESZTŐ KFT. 285.000Ft+ÁFA Hotel Mediterrán 2015. Szeptember 07. 210.000Ft+ÁFA Hotel Mediterrán 2015.

VEZETÉSI TANÁCSADÓ ÉS RENDSZERFEJLESZTŐ KFT. 285.000Ft+ÁFA Hotel Mediterrán 2015. Szeptember 07. 210.000Ft+ÁFA Hotel Mediterrán 2015. = VEZETÉSI TANÁCSADÓ ÉS Kvalikon tréning kalendárium 2015. II. félévre Tisztelt Partnerünk! Szeretném tájékoztatni a Kvalikon Kft. 2015. II. félévére meghirdetett programjairól. A képzést sikeresen elvégző

Részletesebben

Modul órasszám. Környezetvéd elmi alapelvek és a főbb problémák. összóras zám. Személyes felelősség, közös jövő. Modul órasszám.

Modul órasszám. Környezetvéd elmi alapelvek és a főbb problémák. összóras zám. Személyes felelősség, közös jövő. Modul órasszám. i program csak elméleti órák! Környezet tudatos gondolkodáss al kapcsolatos alapfogalmak Környezetvéd elmi alapelvek és a főbb problémák Személyes felelősség, közös jövő Környezetvédelem Környezetvédelem

Részletesebben

Szociális információnyújtás a Pro-Team Nonprofit Kft.-nél

Szociális információnyújtás a Pro-Team Nonprofit Kft.-nél Szociális információnyújtás a Pro-Team Nonprofit Kft.-nél A szolgáltatás átfogó és operatív célja A Pro-Team Nonprofit Kft. rehabilitációs akkreditált foglalkoztató, ahol több mint 2000 fő megváltozott

Részletesebben

A pályázat minden információja megtalálható a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség weblapján: www.nfu.hu/content/2489

A pályázat minden információja megtalálható a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség weblapján: www.nfu.hu/content/2489 Iskolánk a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében részt vesz a Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés innovatív intézményekben pályázatban. Kódszám: TÁMOP-3.1.4/08/2 A projektek az Európai

Részletesebben

Kistérségi Humán Szolgáltató Központ Család és Gyermekjóléti Központ Gyöngyös

Kistérségi Humán Szolgáltató Központ Család és Gyermekjóléti Központ Gyöngyös Jogszabályi háttér 1997. évi XXXI. törvény a Gyermekek védelméről és gyámügyi igazgatásról 40/A. ag) pont szerint 2018. szeptember 1-től a Család és Gyermekjóléti Központ óvodai és iskolai szociális segítő

Részletesebben

STRESSZ KEZELÉS MESTERFOKON

STRESSZ KEZELÉS MESTERFOKON STRESSZ KEZELÉS MESTERFOKON Tény, hogy a munkavállalók munkahelyi, családi és magán életi problémái nagymértékben képesek befolyásolni a munkavállaló munkahelyi teljesítményét, és ez által közvetett vagy

Részletesebben

1. GINOP Út a munkaerőpiacra elnevezésű kiemelt projekt: Célja: Azon év közötti nyilvántartott, munkahelyüket vesztett, vagy

1. GINOP Út a munkaerőpiacra elnevezésű kiemelt projekt: Célja: Azon év közötti nyilvántartott, munkahelyüket vesztett, vagy 1. GINOP 5.1.1-15-2015-00001 Út a munkaerőpiacra elnevezésű kiemelt projekt: Célja: Azon 25-64 év közötti nyilvántartott, munkahelyüket vesztett, vagy tanulmányaikat befejezett álláskeresők, közfoglalkoztatásból

Részletesebben

Hauni Hungaria Gépgyártó Kft. Egyed Mihály HR Generalista

Hauni Hungaria Gépgyártó Kft. Egyed Mihály HR Generalista Hauni Hungaria Gépgyártó Kft. Egyed Mihály HR Generalista Ki fog itt dolgozni 20 év múlva? Kik? (lásd korábban) -Y és Z generáció integrálása az általunk ismert munka világába (20 év múlva a munkaerőpiac

Részletesebben

Képzés > Hatékonyság > Versenyelőny!

Képzés > Hatékonyság > Versenyelőny! Képzés > Hatékonyság > Versenyelőny! Avagy mit, hogyan és miből képezzünk, hogy a 21. század kihívásai közepette is megőrizzük versenyképességünket A Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szak- és Felnőttképzési Igazgatósága

Részletesebben

Referencia-intézmények országos hálózatának kialakítása és felkészítése

Referencia-intézmények országos hálózatának kialakítása és felkészítése TÁMOP-3.1.7-11/2-2011-0582 Referencia-intézmények országos hálózatának kialakítása és felkészítése Új horizont projekt A projekt összegző adatai: - A projekt megvalósításának kezdete: 2012. május 1. -

Részletesebben

Református Diakóniai Felnőttképzési Intézmény. Szabó Anna Felnőttképzési vezető

Református Diakóniai Felnőttképzési Intézmény. Szabó Anna Felnőttképzési vezető Református Diakóniai Felnőttképzési Intézmény Szabó Anna Felnőttképzési vezető Nem akkreditált, egyházunk által elfogadott képzések Kreditpontos szociális szférában, munkatársi továbbképzés Felnőttképzési

Részletesebben

Dr. Fodor Imréné PRKK igazgató

Dr. Fodor Imréné PRKK igazgató Az élethosszig tartó tanulás megalapozása: a regionális képző központok közreműködése a foglalkoztatási rehabilitációban Az oktatás a jövőről való gondoskodás Arisztotelész Dr. Fodor Imréné PRKK igazgató

Részletesebben

A tanuló személyiségének fejlesztése, az egyéni bánásmód érvényesítése

A tanuló személyiségének fejlesztése, az egyéni bánásmód érvényesítése Kaposi József A szempontok felsorolása a 8/2013. (I. 30.) EMMI rendelet( a tanári felkészítés közös követelményeiről és az egyes tanárszakok képzési és kimeneti követelményeiről) 2. számú mellékletéből

Részletesebben

TÁMOP-1.4.3-12/1-2012-0027 KÉPZETT FIATALOK PÜSPÖKLADÁNY VÁROS FEJLŐDÉSÉÉRT

TÁMOP-1.4.3-12/1-2012-0027 KÉPZETT FIATALOK PÜSPÖKLADÁNY VÁROS FEJLŐDÉSÉÉRT TÁMOP-1.4.3-12/1-2012-0027 KÉPZETT FIATALOK PÜSPÖKLADÁNY VÁROS FEJLŐDÉSÉÉRT A PARTNEREK TOVÁBBI SZAKMAI PARTNEREK Budapest Esély Nonprofit Kft., 4. Dimenzió Közhasznú Alapítvány ZSZI PLUSZ Oktatási Kereskedelmi

Részletesebben

MCPE VEZETŐI ÉS ÜZLETI COACH KÉPZÉS

MCPE VEZETŐI ÉS ÜZLETI COACH KÉPZÉS MCPE VEZETŐI ÉS ÜZLETI COACH KÉPZÉS 2018-2019 MIT NYÚJT A KÉPZÉS? Felkészít a vezetői és üzleti coaching belépő szintű alkalmazására A coach szerephez elengedhetetlen szakmai önismeretet és önbizalmat

Részletesebben

Cím: 2600 Vác, Rákóczi út 36. weboldal: www.boldogceferinoalapitvany.hu e-mail: eselyreferens@boldogceferinoalapitvany.hu telefon: +36208231404

Cím: 2600 Vác, Rákóczi út 36. weboldal: www.boldogceferinoalapitvany.hu e-mail: eselyreferens@boldogceferinoalapitvany.hu telefon: +36208231404 Célcsoportjaink közé soroljuk mindazon embereket és csoportokat, akik a hátrányos helyzetükből adódóan, vagy az egyenlő bánásmódban is rögzített védett tulajdonságaik miatt perifériára szorultak. Feladatunknak

Részletesebben

MCPE VEZETŐ I ÉS ÜZLETI COACH KÉPZÉS

MCPE VEZETŐ I ÉS ÜZLETI COACH KÉPZÉS MCPE VEZETŐ I ÉS ÜZLETI COACH KÉPZÉS 2019 MIT NYÚJT A KÉPZÉS? Felkészít a vezetői és üzleti coaching belépő szintű alkalmazására A coach szerephez elengedhetetlen szakmai önismeretet és önbizalmat Gyakorlati

Részletesebben

Iskolai konfliktusok, erőszak, zaklatás hatékony megelőzése és kezelése

Iskolai konfliktusok, erőszak, zaklatás hatékony megelőzése és kezelése Iskolai konfliktusok, erőszak, zaklatás hatékony megelőzése és kezelése Magyarország közoktatási intézményeinek fenntartói részére A program az Európai Unió programja finanszírozásával valósult meg A következő

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar EU PROJEKTMENEDZSER. szakirányú továbbképzési szak

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar EU PROJEKTMENEDZSER. szakirányú továbbképzési szak Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar EU PROJEKTMENEDZSER szakirányú továbbképzési szak Az EU projektmenedzser képzés a projektek sikeres előkészítésével, menedzselésével, végrehajtásával, és

Részletesebben

EFOP VEKOP Komplex Ifjúsági Fejlesztések Új Nemzedék Újratöltve

EFOP VEKOP Komplex Ifjúsági Fejlesztések Új Nemzedék Újratöltve EFOP-1.2.3-VEKOP-15-2015-00001 Komplex Ifjúsági Fejlesztések Új Nemzedék Újratöltve 20 TELEPÜLÉSEN MŰKÖDTETÜNK KÖZÖSSÉGI TEREKET ELSŐDLEGESEN A 12-25 ÉVES KOROSZTÁLY IGÉNYEIRE SZABOTTAN. Alkotmány út 9.

Részletesebben

Munkaerő-piaci programjaink felépítése

Munkaerő-piaci programjaink felépítése MUNKAERŐPIACI PROGRAMJAINK KOMP-Kompetenciaközpontú Oktatásfejlesztés a Munkavállalásra való felkészítés egyéni Programja A KOMP átfogó céljai 1. A tanulók munkaerőpiacra való felkészítése a szakiskolába

Részletesebben

ÓVODÁTÓL AZ ÉRETTSÉGIIG A KOMPETENCIA ALAPÚ OKTATÁS SZEGEDEN

ÓVODÁTÓL AZ ÉRETTSÉGIIG A KOMPETENCIA ALAPÚ OKTATÁS SZEGEDEN Társadalmi Megújulás Operatív Program 3.1.4 Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben ÓVODÁTÓL AZ ÉRETTSÉGIIG A KOMPETENCIA ALAPÚ OKTATÁS SZEGEDEN A projekt az Európai Unió

Részletesebben

ÁROP-1.A.7-2013 Szervezetfejlesztés a Veszprém Megyei Kormányhivatal számára

ÁROP-1.A.7-2013 Szervezetfejlesztés a Veszprém Megyei Kormányhivatal számára ÁROP-1.A.7-2013 Szervezetfejlesztés a Veszprém Megyei Kormányhivatal számára FLOW és FOLYAMAT vagy FOLYAMAT és FLOW ( kihívások és lehetőségek a közszolgáltatásban dolgozó vezetők előtt ) Orosz Lajos NKE

Részletesebben

TÜRR ISTVÁN KÉPZŐ ÉS KUTATÓ INTÉZET 2011-07- 01

TÜRR ISTVÁN KÉPZŐ ÉS KUTATÓ INTÉZET 2011-07- 01 TÜRR ISTVÁN KÉPZŐ ÉS KUTATÓ INTÉZET 2011-07- 01 1 SZAKFELADATAINK 10 Területi Igazgatóságot tömörítő, országos állami felnőttképzési és kutatás-módszertani intézmény. Elsődleges célja a hátrányos helyzetű

Részletesebben

A PROJEKTRŐL. www.mind-rural.ro

A PROJEKTRŐL. www.mind-rural.ro A PROJEKTRŐL Integrált turisztikai humánerőforrás-fejlesztés a vidéki foglalkoztatás növelése érdekében című projektünk a Humánerőforrás-fejlesztési Szektoriális Operatív Program 2007-2013 keretében valósul

Részletesebben

Közösségi és civil együttműködések a hátrányos helyzet leküzdésében. Fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek munkaesély alternatívái.

Közösségi és civil együttműködések a hátrányos helyzet leküzdésében. Fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek munkaesély alternatívái. Közösségi és civil együttműködések a hátrányos helyzet leküzdésében. Fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek munkaesély alternatívái. Szalka Anita 2011. November 15. 2011.12.02. 1 A közösségi

Részletesebben

Család velem, karrier előttem projekt Munkáltatói fórum 2011. 10.11. Budapest

Család velem, karrier előttem projekt Munkáltatói fórum 2011. 10.11. Budapest projekt Munkáltatói fórum 2011. 10.11. Budapest Jól- Lét Közhasznú Alapítvány, Első Hazai Anyabarát Munkaközvetítő és Tanácsadó Műhely tevékenysége és tapasztalatai a reintegrációban Keveházi Katalin Az

Részletesebben

Legújabb képzésünk! Fegyvertelen Játszótárs

Legújabb képzésünk! Fegyvertelen Játszótárs Csapatépítés * Kalandpedagógia Tevékenység-központú pedagógia Animátorképzés * Kisgyerekkori fejlesztés * Multikulturális pedagógia * Agressziómegelőzés * Vezetői tréning * Legújabb képzésünk! Fegyvertelen

Részletesebben

+36 20 316 6766 mail@adatkezelo.hu www.adatkezelo.hu 2015 Első Hazai Adatkezelő Kft. All Rights Reserved.

+36 20 316 6766 mail@adatkezelo.hu www.adatkezelo.hu 2015 Első Hazai Adatkezelő Kft. All Rights Reserved. Rólunk Az Első Hazai Adatkezelő Kft. contact center, HR és tréning, munkaerő-kölcsönzés valamint facility management szolgáltatások nyújtásával áll Megbízói rendelkezésére. A rábízott feladatokat 2002

Részletesebben

Az iskolapszichológiai,

Az iskolapszichológiai, Az iskolapszichológiai, óvodapszichológiai ellátás Készítette: Czirjákné Vértesi Marianna klinikai gyermek szakpszichológus B.-A.-Z. Megyei Ped.Szakszolg. Miskolci Tagintézményének igazgatója Pszichológiai

Részletesebben

Tanácsadási tartalmak az andragógia szakosok képzésében

Tanácsadási tartalmak az andragógia szakosok képzésében Tanácsadási tartalmak az andragógia szakosok képzésében 14. MellearN Nemzeti és Nemzetközi Lifelong Learning Konferencia 2018. 04.19-20. Debrecen Márkus Edina Ph.D Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi

Részletesebben

Nyílt Vezetőképző, tájékoztató 2012. február szeptember

Nyílt Vezetőképző, tájékoztató 2012. február szeptember , tájékoztató 2012. február szeptember Tartalom A program célja 3 A program felépítése 3 Technikai információk 5 Trénereink 6 2 Mindenkinek szüksége van sikerélményre is, hiszen éppen ez lendít át a bizonytalanságon,

Részletesebben

TÁMOP-TIOP szak- és felnőttképzési projektjei ben dr. Tóthné Schléger Mária HEP IH szakterületi koordinátor Nyíregyháza

TÁMOP-TIOP szak- és felnőttképzési projektjei ben dr. Tóthné Schléger Mária HEP IH szakterületi koordinátor Nyíregyháza TÁMOP-TIOP szak- és felnőttképzési projektjei 2009-2010-ben dr. Tóthné Schléger Mária HEP IH szakterületi koordinátor Nyíregyháza 2007-2008. évi AT TÁMOP 2-TIOP 3. TISZK TÁMOP 2.2.3 6 régió 31 pályázó,

Részletesebben

TUDATOS VEZETÉS vezetőfejlesztő program

TUDATOS VEZETÉS vezetőfejlesztő program TUDATOS VEZETÉS vezetőfejlesztő program Valódi partner, valódi megoldások. TUDATOS VEZETÉS VEZETŐFEJLESZTŐ PROGRAM 60 ÓRÁS COACHINGGAL KOMBINÁLT MODULÁRIS TRÉNINGSOROZAT A Tudatos Vezetés Program tréningsorozat

Részletesebben

INTERPERSZONÁLIS ÉS INTERKULTURÁLIS PSZICHOLÓGIA specializáció

INTERPERSZONÁLIS ÉS INTERKULTURÁLIS PSZICHOLÓGIA specializáció INTERPERSZONÁLIS ÉS INTERKULTURÁLIS PSZICHOLÓGIA specializáció (120 kredit, min. 1230 kontakt óra + a szabadon választható tárgyak óraszáma) Képzési cél: A képzés célja, hogy a hallgatók gyakorlatorientált

Részletesebben

Hozd ki belőle a legtöbbet fiatalok egyéni támogatása coaching technikával

Hozd ki belőle a legtöbbet fiatalok egyéni támogatása coaching technikával Hozd ki belőle a legtöbbet fiatalok egyéni támogatása coaching technikával Szuhai Nóra ügyvezető, coach, tréner mentor Legjobb vagyok Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. MUTASS UTAT! Európai hálózatok a

Részletesebben

INNOVATÍV ISKOLÁK FEJLESZTÉSE TÁMOP /

INNOVATÍV ISKOLÁK FEJLESZTÉSE TÁMOP / BESZÁMOLÓ A PÁLYÁZAT CÉLJA A gazdaság igényeinek megfelelő képzettséggel, képességekkel rendelkező munkavállalók neveléséhez való hozzájárulás. A társadalmi, gazdasági és technológiai változásokra való

Részletesebben

Felnőttképzési nyilvántartási szám: 01 0103 07

Felnőttképzési nyilvántartási szám: 01 0103 07 Felnőttképzési nyilvántartási szám: 01 0103 07 Beszélni és beszélgetni önmagában nem nehéz, viszont kevésbé sikert eredményező folyamat. Megértetni magunkat pontosan úgy, ahogy azt mi gondoljuk, illetve

Részletesebben

A mentorpedagógus képzés átdolgozása, tanulási eredmény alapú képzésfejlesztés

A mentorpedagógus képzés átdolgozása, tanulási eredmény alapú képzésfejlesztés FÉLÚTON... SZAKMAI KONFERENCIA Szeged, 2014. december 16. A mentorpedagógus képzés átdolgozása, tanulási eredmény alapú képzésfejlesztés Dina Miletta SZTE JGYPK egyetemi tanársegéd KÖVI oktató, tréner

Részletesebben

TÁMOP 5.3.1-08/2-2009-0052

TÁMOP 5.3.1-08/2-2009-0052 TÁMOP 5.3.1-08/2-2009-0052 A projekt célja és létrejötte A projekt olyan tartós, alacsony végzettségű, munkanélküli csoportot célzott meg, melynek tagjai a Gyulai Kistérségben hátrányos helyzetük miatt

Részletesebben

Digitális Oktatási Stratégia

Digitális Oktatási Stratégia Budapest, 2016. szeptember 27. Digitális Oktatási Stratégia Az informatika tantárgytól a digitális oktatás felé A DOS megalapozása Változó munkaerőpiaci igények A DOS megalapozása Változó munkaerőpiaci

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A KÉPZÉSRŐL ÉS AZ ÜGYFÉLSZOLGÁLAT ELÉRHETŐSÉGÉRŐL

TÁJÉKOZTATÓ A KÉPZÉSRŐL ÉS AZ ÜGYFÉLSZOLGÁLAT ELÉRHETŐSÉGÉRŐL TÁJÉKOZTATÓ A KÉPZÉSRŐL ÉS AZ ÜGYFÉLSZOLGÁLAT ELÉRHETŐSÉGÉRŐL A képzés megnevezése: Kommunikációs tréning Nyilvántartásba vételi száma: E-001416/2016/D001 A képzés célja: A tréning jellegű képzés célja,

Részletesebben

A projekt rövid áttekintése. 1. Előzmények

A projekt rövid áttekintése. 1. Előzmények A projekt rövid áttekintése 1. Előzmények Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata 2008-ban elkészítette a közoktatási intézményeire vonatkozó esélyegyenlőségi helyzetelemzésen alapuló Esélyegyenlőségi Tervét.

Részletesebben

TÁMOP-2.1.3.C-12/1-2012-0231

TÁMOP-2.1.3.C-12/1-2012-0231 TÁMOP-2.1.3.C-12/1-2012-0231 Munkavállalók képzésének megvalósítása a Raben Trans European Hungary Kft.-nél Napjainkra az emberi erőforrás-fejlesztés, különösen a felnőttek oktatása és képzése egyre nagyobb

Részletesebben

Közbeszerzési Műszaki Specifikáció Feladat Meghatározás

Közbeszerzési Műszaki Specifikáció Feladat Meghatározás Közbeszerzési Műszaki Specifikáció Feladat Meghatározás Kompetencia alapú oktatás feltételeinek fejlesztésére a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat fenntartásában lévő egyes oktatási intézményeiben

Részletesebben