JEGYZŐKÖNYV. Készült Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének november 28-án órai kezdettel megtartott üléséről.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "JEGYZŐKÖNYV. Készült Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2012. november 28-án 16.00 órai kezdettel megtartott üléséről."

Átírás

1 1 JEGYZŐKÖNYV Készült Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének november 28-án órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Márok Csaba polgármester Cseke Ottó alpolgármester Bán Balázs képviselő Masinkáné Baranyai Mariann képviselő Molnárné Troppert Mária képviselő Masinka Csabáné képviselő Sóki László képviselő Borbély Anikó aljegyző Kácsor Zsuzsanna jegyzőkönyvvezető Meghívottként: Bencze Éva pénzügyi csoportvezető Borosné Sógorka Auguszta adóügyi főmunkatárs Ijjas Gizella művelődésszervező Kele Krisztina pályázó Vancsura Anikó pályázó Orosz Györgyné CORDASTELLA Nyugdíjas Otthon Nonprofit Kft. képviselője Víghné Nyegota Irén CORDASTELLA Nyugdíjas Otthon Nonprofit Kft. képviselője Márok Csaba polgármester köszönti a megjelenteket, megállapítja, hogy a testület 7 fővel határozatképes. Javasolja a kiküldött meghívóban szereplő napirendi pontokhoz önálló napirendként felvenni a védőnői pályázatra jelentkezők meghallgatását. Kéri, hogy aki a javaslattal egyetért, szavazzon. A szavazáskor jelen van: 7 fő Igen szavazat: 7 db Nem szavazat: 0 Tartózkodás: 0 A Képviselőtestület 7 igen szavazattal elfogadta a javaslatot és az alábbi határozatot hozta: 96/2012. (XI.28.) számú képviselő-testületi határozata Képviselőtestülete az alábbi napirendet fogadja el: Napirend: 1.) Tájékoztató a III. negyedévi gazdálkodásról Előadó: Bencze Éva pénzügyi csoportvezető

2 2 2.) Javaslat a évi költségvetési koncepcióra Előadó: Bencze Éva pénzügyi csoportvezető 3.) Javaslat a évi helyi adórendelet módosítására Előadó: Borosné Sógorka Auguszta adóügyi főelőadó 4.) A CORDASTELLA Nyugdíjas Otthon Nonprofit Kft. beszámolója az ellátási szerződésben foglaltak alakulásáról. Előadó: Orosz Györgyné Vighné Nyegota Irén 5.) A védőnői pályázatra jelentkezők meghallgatása Előadó: Márok Csaba polgármester Egyebek, bejelentések 1.) Tájékoztató a III. negyedévi gazdálkodásról Márok Csaba polgármester elmondja, hogy a III. negyedévi gazdálkodást a PEB megtárgyalta, átadja a szót Masinkáné Baranyai Mariann elnöknek. Masinkáné Baranyai Mariann képviselő, a PEB elnöke tájékoztatja a bizottság ülésén történtekről a képviselőtestületet. A bizottság megtárgyalta a rendeletmódosítást, és a tájékoztatót, melyet 3 igen szavazattal elfogadott és elfogadásra javasolja a testületnek. Kérdést tett fel: Bán Balázs képviselő. Márok Csaba polgármester elmondja, hogy a rendőrséggel való jó kapcsolatunknak köszönhetően hatékonyan fel tudunk lépni a bűnözés formái ellen a településen, ehhez viszont az kell, hogy a rendőrségnek rendelkezésére álljanak azok a berendezések, amelyek a jelen korban a bűnüldözést lehetővé teszik. A rendőri munkának egyik alapja az informatikai eszközök használata, ebben igyekeztünk segítségükre lenni és ehhez felhasználtuk azokat az eszközöket, amelyekkel más szervek, így pl. az Iparkamara is segítette településünket a közbiztonság színvonalának emelésében. Az IKSZT pályázat még nem zárult le, még nem mondtunk le róla. Bencze Éva pénzügyi csoportvezető elmondja, hogy a Művelődési Ház bevételének összege azért lett magasabbra állítva, mert úgy tervezték, hogy előbb beindul a működés. Más kiadás pedig azért merült fel, mert a működési kiadások között csak a bér és járulék szerepelt, de felmerült más is, pl. boríték, géppapír, stb. Márok Csaba polgármester kéri, hogy aki elfogadja az önkormányzat III. negyedévi gazdálkodásról szóló tájékoztatót, kézfelemeléssel szavazzon.

3 3 A szavazáskor jelen van: 7 fő Igen szavazat: 7 db Nem szavazat: 0 db Tartózkodás: 0 fő A képviselőtestülete 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozta: 97/2012. (XI.28.) számú képviselő-testületi határozata az önkormányzat III. negyedévi gazdálkodásáról szóló tájékoztató elfogadásáról Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló évi CXCV. tv a alapján a helyi önkormányzat évi gazdálkodásának III. negyedévi helyzetéről szóló tájékoztatót az alábbiak szerint hagyja jóvá. 1. Az önkormányzat évi gazdálkodásának III. negyedévi helyzetéről szóló tájékoztató az önkormányzat, valamint az önkormányzat költségvetési szerveinek adatait a helyi önkormányzat 3/2012. (III. 01.) számú költségvetési rendeletében meghatározottak szerint tartalmazza. Az önkormányzat és költségvetési szervei évi költségvetési előirányzatainak III. negyedévi alakulása (Me.: ezer Ft) 2. A képviselő-testület az önkormányzat évi költségvetési előirányzatainak III. negyedévi teljesítését az alábbiak szerint fogadja el: Előirányzat megnevezése Eredeti előirányzat Módosított előirányzat III. negyedévi teljesítés Teljesítés alakulása Kiadások főösszesen ,79 % Bevételek főösszesen ,42 % Ennek intézményenkénti részletezését az 1. melléklet tartalmazza. 3. Az önkormányzat évi III. negyedévi költségvetési bevételeinek - eredeti előirányzatait, - a módosított előirányzatokat, - a III. negyedévi teljesítést a 2. melléklet bevételi forrásonkénti bontásban tartalmazza.

4 4 A bevételek forrásonkénti részletezését a 2., 2/a és a 3. melléklet tartalmazza az önkormányzatra összevontan, valamint az önkormányzat költségvetési szerveire vonatkozóan külön-külön részletezésben is. 4. Az önkormányzat III. negyedévi költségvetési kiadásainak - eredeti előirányzatait, - a módosított előirányzatokat, - a III. negyedévi teljesítést a 4. melléklet kiadási jogcím szerinti bontásban tartalmazza az önkormányzatra összevontan, valamint az önkormányzat költségvetési szerveire vonatkozóan külön-külön részletezésben is. 5. Az önkormányzat működési, fenntartási kiadási előirányzatainak III. negyedévi teljesítését a képviselő-testület a következők szerint hagyja jóvá: Előirányzat megnevezése Eredeti előirányzat Módosított előirányzat III. negyedévi teljesítés Teljesítés alakulása Működési kiadások ,02% Ebből: - személyi jellegű kiadások ,71% - munkaadót terhelő járulékok ,03% - dologi jellegű kiadások ,99% - egyéb működési célú támogatások ,66% - társ. és szocpol. támogatások ,57% - pénzbeli juttatás ,83% A képviselő-testület az önkormányzat és költségvetési szervei működési kiadásainak teljesítését és a teljesítés alakulását kiemelt előirányzatonként a 4. melléklet szerint fogadja el. 6. Az önkormányzat felújítási és felhalmozási kiadásainak teljesítését és a teljesítés alakulását az alábbiak szerint hagyja jóvá: Előirányzat megnevezése Eredeti előirányzat Módosított előirányzat III. negyedévi teljesítés Teljesítés alakulása Felújítási és felhalmozási kiadások összesen: ,2% Ebből: - beruházások ,05% - felújítások ,83% - fejlesztési célú pénzeszköz-átadás kiadásai

5 5 Az önkormányzat és költségvetési szervei összevont felújítási és felhalmozási kiadásainak teljesítését és a teljesítés alakulását intézményenként és feladatonként az 5. melléklet tartalmazza. 7. Az önkormányzat és költségvetési szervei összevont pénzeszköz átadásának teljesítését és a teljesítés alakulását a 6. melléklet rögzíti. 8. Az önkormányzat és intézményei összevont egyéb 5. és 6. pontban megállapított előirányzatokba nem tartozó (hitelek, rövidlejáratú értékpapírok, tartalék, függő- átfutó tételek) - kiadásainak eredeti előirányzata e Ft, módosított előirányzata e Ft, teljesítése e Ft. 9. Az önkormányzat, mint önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv III. negyedévi bevételeit és kiadásait a 7. melléklet rögzíti. 10. A Polgármesteri Hivatal III. negyedévi bevételeit és kiadásait a 8. melléklet részletezi. 11. A Petőfi Sándor Általános Iskola, Szakiskola, EPSZ és AMI III. negyedévi bevételeit és kiadásait a 9. melléklet tartalmazza. 12. A Tündérkert Óvoda III. negyedévi bevételeit és kiadásait a 10. melléklet mutatja be. 13. A Szociális, Családsegítő és Gyermekjóléti Intézmény III. negyedévi bevételeit és kiadásait a 11. melléklet rögzíti. 14. A Mezőfalva és Térsége Szennyvízberuházó Önkormányzati Társulás III. negyedévi bevételeit és kiadásait a 12. melléklet részletezi. Felelős: Márok Csaba polgármester Határidő: azonnal Márok Csaba polgármester - kérdés és más hozzászólás nem lévén - kéri, hogy aki elfogadja az előterjesztés szerinti évi költségvetésről szóló rendelet módosítását, név szerint szavazzon. A képviselőtestülete név szerinti szavazással: Cseke Ottó képviselő igen, Bán Balázs képviselő igen, Masinka Csabáné képviselő igen, Masinkáné Baranyai Mariann képviselő igen, Molnárné Troppert Mária képviselő igen, Sóki László képviselő igen, Márok Csaba polgármester igen, szavazatával 7 igen szavazattal az alábbi rendeletet alkotta:

6 6 Mezőfalva Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2012. (XI.30.) önkormányzati rendelete az önkormányzat költségvetéséről szóló 3/2012. (III. 01.) önkormányzati rendelet módosításáról Mezőfalva Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésének f) pontjában, valamint az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény 34. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. tv (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el: 1. Az önkormányzat költségvetéséről szóló 3/2012. (III.01.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: költségvetési rendelet) 2. -a helyébe a következő rendelkezés lép: 2. A képviselő-testület az önkormányzat önkormányzati szinten összesített évi költségvetési kiadási és bevételi főösszegét ezer forintban, a módosított főösszegét ezer forintban állapítja meg. A költségvetési főösszesítőt az 1. számú melléklet tartalmazza. 2. A költségvetési rendelet 3. (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: 3. (2) Az önkormányzat összesített évi módosított költségvetési bevételei kiemelt előirányzatonként: a) önkormányzat költségvetési támogatása e Ft, b) működési és felhalmozási célú támogatásértékű bevétel e Ft, amelyből ba) elkülönített állami pénzalaptól e Ft, bb) társadalombiztosítás pénzügyi alapjaitól e Ft, bc) helyi önkormányzattól e Ft, bd) többcélú kistérségi társulástól e Ft, bf) Az államháztartás központi alrendszerén belülről kapott EU-s forrásból származó pénzeszközből - működési célra e Ft, - felhalmozási célra e Ft, bg) a fejezeti kezelésű előirányzat bevételeként elszámolható összegből e Ft származik, c) közhatalmi bevétel az önkormányzat sajátos műk. bevételével e Ft, d) intézményi működési bevétel (közhatalmi bevétel nélkül) e Ft, e) felhalmozási és tőkejellegű bevétel e Ft, f) dolgozók lakásépítési kölcsöntörlesztése 180 e Ft. 3. A költségvetési rendelet 4. (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: 4. (2) Az önkormányzat összesített évi módosított kiemelt kiadási előirányzatai az alábbiakban meghatározott tételekből állnak, azaz

7 7 a) működési költségvetés e Ft aa) személyi jellegű kiadások e Ft ab) munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó e Ft ac) dologi jellegű kiadások e Ft ad) ellátottak pénzbeli juttatásai e Ft ae) egyéb működési célú kiadások af) társadalom-, szocpol. és egyéb juttatás e Ft e Ft b) felhalmozási költségvetés e Ft ba) intézményi beruházások e Ft bb) felújítások e Ft bc) egyéb felhalmozási célú pénzeszközátadás e Ft c) kölcsönök törlesztése e Ft 4. A költségvetési rendelet 6. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: 6. (1) A képviselő-testület az önkormányzat évre összesített közfoglalkoztatottak nélküli létszám-előirányzatát az alábbiak szerint állapítja meg a) átlagos statisztikai állományi létszám átlaglétszám 145 fő, b) az év utolsó napján foglalkoztatott záró létszám 147 fő. 5. A költségvetési rendelet 9. -a helyébe a következő rendelkezés lép: 9. Az önkormányzat képviselő-testülete a Polgármesteri Hivatal évi költségvetési főösszegét ezer forintban, a módosított főösszegét ezer forintban állapítja meg a 8. számú melléklet alapján. 6. A költségvetési rendelet 10. (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: 10. (2) A Polgármesteri Hivatal évi módosított költségvetési bevételei kiemelt előirányzatonként a) irányító szerv költségvetéséből kapott támogatás e Ft, b) intézményi működési bevétel e Ft. 7. A költségvetési rendelet 11. (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: 11. (2) A Polgármesteri Hivatal évi kiemelt módosított kiadási előirányzatai a alábbiak részletezett tételekből tevődnek össze, azaz a) működési költségvetés e Ft aa) személyi jellegű kiadások e Ft ab) munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó e Ft ac) dologi jellegű kiadások e Ft ad) társadalom-, szocpol. és egyéb juttatás e Ft

8 8 b) felhalmozási költségvetés: e Ft ba) intézményi beruházások e Ft. 8. A költségvetési rendelet 13. -a helyébe a következő rendelkezés lép: 13. Az önkormányzat képviselő-testülete az önkormányzat saját, évi eredeti költségvetési főösszegét ezer forintban, módosított főösszegét ezer forintban állapítja meg a 7. számú melléklet alapján. 9. A költségvetési rendelet 14. (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: 14. (2) A önkormányzat saját, évi módosított költségvetési bevételei kiemelt előirányzatonként: a) költségvetési támogatás e Ft b) működési és felhalmozási célú támogatásértékű bevétel, amelyből ba) elkülönített állami pénzalapból e Ft bb) társadalombiztosítás pénzügyi alapjaiból e Ft bc) helyi önkormányzatoktól e Ft bd) többcélú kistérségi társulástól e Ft be) az államháztartás központi alrendszerén belülről kapott EU-s forrásból származó pénzeszközből működési célra e Ft felhalmozási célra e Ft bh) fejezeti kezelésű előirányzat bevételeként elszámolható összegből e Ft származik, c) közhatalmi bevétel + az önkorm. sajátos műk. bev e Ft d) intézményi működési bevétel (közhatalmi nélkül) e Ft e) felhalmozási és tőkejellegű bevétel e Ft f) dolgozók lakásépítési kölcsöntörlesztése 180 e Ft g) előző évi pénzmaradvány igénybevétele e Ft ebből működési célra e Ft fejlesztési célra e Ft. 10. A költségvetési rendelet 15. (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: 15. (2) Az önkormányzat saját, évi kiemelt módosított előirányzatai az alábbiakban részletezett tételekből tevődnek össze: a) működési költségvetés e Ft aa) személyi jellegű kiadások e Ft ab) munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó e Ft ac) dologi jellegű kiadások e Ft ad) ellátottak pénzbeli juttatásai 580 e Ft ae) egyéb működési célú kiadások: e Ft af) társadalom-, szocpol. és egyéb juttatás e Ft ag) intézményfinanszírozás működési célra e Ft

9 9 b) felhalmozási költségvetés e Ft ba) intézményi beruházások e Ft bb) felújítások e Ft bc) egyéb felhalmozási célú pénzeszközátadás e Ft bd) intézményfinanszírozás felhalmozási célra e Ft c) kölcsönök törlesztése e Ft d) céltartalék e Ft. 11. A költségvetési rendelet 17. -a helyébe a következő rendelkezés lép: 17. (1) Az önkormányzat képviselő-testülete a Petőfi Sándor Általános Iskola, Szakiskola, EPSZ és AMI évi eredeti költségvetési főösszegét ezer Ft-ban, módosított költségvetési főösszegét ezer Ft-ban állapítja meg a 9. számú melléklet szerinti részletezésben. (2) A képviselő-testület az intézmény évi közhasznú foglalkoztatottak nélküli - átlagos statisztikai állományi létszámát átlaglétszám 63 főben, az év utolsó napján foglalkoztatott záró létszámát 63 főben állapítja meg. 12. A költségvetési rendelet 18. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: 18. (1) Az önkormányzat képviselő-testülete a Tündérkert Óvoda évi eredeti költségvetési főösszegét ezer Ft-ban, a módosított főösszegét ezer Ft-ban állapítja meg a 10. számú melléklet szerinti részletezésben. 13. A költségvetési rendelet 19. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: 19. (1) A Szociális, Családsegítő és Gyermekjóléti Intézmény évi eredeti költségvetési főösszegét ezer Ft-ban, a módosított főösszegét ezer Ft-ban állapítja meg a 11. számú melléklet szerinti részletezésben. 14. Ez a rendelet kihirdetése napján lép hatályba, rendelkezéseit azonban szeptember 30. napjától kell alkalmazni. Márok Csaba polgármester Borbély Anikó aljegyző

10 10 2.) Javaslat a évi költségvetési koncepcióra Márok Csaba polgármester felkéri Masinkáné Baranyai Mariann képviselőt, a PEB elnökét tájékoztassa a testületet a bizottság állásfoglalásáról. Masinkáné Baranyai Mariann képviselő, a PEB elnöke tájékoztatja a testületet arról, hogy a bizottság megtárgyalta a évi költségvetési koncepciót és 3 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadták, és elfogadásra javasolják a képviselőtestületnek. Márok Csaba polgármester szerint ahhoz képest, hogy a jövő évi költségvetésről alig lehet tudni valamit, nagyon jó anyagot tettek le a kollégák a testület elé. Sok a bizonytalanság a járási hivatalhoz való átkerüléssel és az iskola átadásával kapcsolatban is. A járási hivatalhoz átkerülő dolgozók anyagát december 19-én kell Székesfehérvárra vinni. Ez a nap a következő testületi ülés dátuma, ezért valószínűleg másik időpontban kell tartani a képviselőtestületi ülést. Létrejött a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, a tankerületi igazgató Gulyás Erzsébet lett. Azt még nem lehet tudni, hogy leszünk képesek a hatalmas adatszolgáltatásra. Az intézményi társulással kapcsolatban olyan hírek vannak, hogy a dokumentációkat át kell dolgozni. Ebbe a munkába valószínűleg be kell vonni Dr. Szekercés Annát is. Az iskolai megállapodásokat december 15-ig meg kell kötni. A jövő év legnagyobb terhe a csatornaberuházás lesz. A társulás pályázott önrész finanszírozására, ha megnyeri, akkor az önkormányzati hitel is okafogyottá válik. Az önkormányzatnak két biokazán beszerzése van, egyik az ÖNO-hoz kerül, másik a hivatalhoz. Beszerzésre kerül még egy aprítógép, és ez által 2 fő alkalmazására van lehetőség. Megköszöni Bencze Éva pénzügyi csoportvezetőnek és munkatársainak munkáját. Kérdés és más hozzászólás nem lévén kéri, hogy aki elfogadja a évi költségvetési koncepciót, szavazzon. A szavazáskor jelen van: 7 fő Igen szavazat: 7 db Nem szavazat: 0 db Tartózkodás: 0 fő A képviselőtestülete 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozta: 98/2012. (XI.28.) számú képviselő-testületi határozata Képviselőtestülete a évi költségvetési koncepciót elfogadja. Felelős: Márok Csaba Határidő: azonnal

11 11 3. Javaslat a évi helyi adórendelet módosítására Márok Csaba polgármester elmondja, hogy Borosné Sógorka Auguszta adóügyi főmunkatárs elkészítette az anyagot, melyet írásban megkapott a testület. Véleménye szerint egy adóemelés nagy terhet jelentene a lakosságnak, tekintettel arra, hogy egy komoly beruházás - csatorna-beruházás - előtt áll a település. Javasolja, hogy az adórendeletet ne módosítsa a képviselőtestület. Masinkáné Baranyai Mariann képviselő, a PEB elnöke elmondja, hogy a tájékoztatóban foglaltakkal a bizottság egyetértett, az adóemelést 3 igen szavazattal nem támogatják. Márok Csaba polgármester kérdés és más hozzászólás nem lévén kéri, hogy aki ezzel a javaslattal egyetért, szavazzon! A szavazáskor jelen van: 7 fő Igen szavazat: 7 db Nem szavazat: 0 db Tartózkodás: 0 fő A képviselőtestülete 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozta: 99/2012. (XI.28.) számú képviselő-testületi határozata Képviselőtestülete az előterjesztésben szereplő tájékoztatót elfogadja és a helyi adók emelését nem tartja szükségesnek. Felelős: Márok Csaba Határidő: azonnal 4. A CORDASTELLA Nyugdíjas Otthon Nonprofit Kft. beszámolója az ellátási szerződésben foglaltak alakulásáról. Márok Csaba polgármester köszönti Orosz Györgynét és Vighné Nyegota Irént. Üdvözli a képviselőtestület azon döntését, mellyel a Kinizsi u. 20. sz. alatti épületet odaadta az idősek otthonának. Az intézmény teltházzal működik. Felkeresték az otthont a Zöld Áramlat képviselőjével Kublik Ádámmal, aki épületenergetikai fejlesztéssel foglalkozik. Az otthon beszámolójában szerepel a részletes gazdálkodása is. Kérdést tettek fel: Bán Balázs képviselő

12 12 Víghné Nyegota Irén elmondja, hogy ha egy uniós vagy hazai fejlesztési pályázaton tudnak nyerni, akkor automatikusan befogadja őket az állami normatív rendszer. Most ezt a - Épületenergetikai fejlesztések, megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva - KEOP (5.5.0) azonosító jelű - pályázatot találták, amelyen indulni tudnak, erre fókuszálnak. Ha ezt megnyernék, reményeik szerint megkapnák a normatívát. Eredetileg normatíva és térítési díj tervezésével indultak. Nagy problémát jelent, hogy normatívára mégsem jogosultak, ezért sajnos csak a viszonylag magasabb jövedelemmel rendelkező igénylők tudják igénybe venni jelenleg a szolgáltatásukat. A térítési díj most 90 ezer Ft. Az otthon 10 férőhelyes, de valójában 9 fő, akit ténylegesen el tudnak helyezni. Az 50 %-ban mezőfalvi lakosok elhelyezése megtörtént. Márok Csaba polgármester köszöni Víghné Nyegota Irén és Orosz Györgyné megjelenését és beszámolóját. Kéri a képviselőtestületet, aki elfogadja a beszámolót szavazzon. A szavazáskor jelen van: 7 fő Igen szavazat: 7 db Nem szavazat: 0 Tartózkodás: 0 A képviselőtestülete 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozta: 100/2012. (XI.28.) számú képviselő-testületi határozata Képviselőtestülete a CORDASTELLA Nyugdíjas Otthon Nonprofit Kft.-nek az ellátási szerződésben foglaltak alakulásáról szóló beszámolóját elfogadja. Felelős: Márok Csaba polgármester Határidő: azonnal A CORDASTELLA Nyugdíjas Otthon Nonprofit Kft. képviselői távoztak az ülésteremből. 5. A védőnői pályázatra jelentkezők meghallgatása Márok Csaba polgármester emlékeztet arra, hogy védőnői pályázat került kiírásra, melynek beadási határideje lejárt. A pályázatra két jelentkező van, mindketten eljöttek az ülésre. Köszönti Kele Krisztinát és Vancsura Anikót, megkérdezi, beleegyeznek-e, hogy pályázatukat nyílt ülésen tárgyalja a testület. A nyílt ülésen történő meghallgatásukba mindkét pályázó beleegyezett. Márok Csaba polgármester elsőként Kele Krisztinának adja meg a lehetőséget, hogy amennyiben szükségesnek tartja a benyújtott önéletrajzát szóban kiegészítse.

13 13 Kele Krisztina röviden bemutatkozik, ismerteti írásban leadott pályázatát, melyből kiemeli, hogy erőssége a mentálhigiene és a megszerzett tapasztalatait maximálisan kamatoztatni tudja. Létrehozott egy egészségnevelési programot, mely Dunaújváros összes iskolájában futott. Különös hangsúlyt fektet a drogkérdésre. Rálátása van a fiatalokra 20 éves korig,. Jelenleg volt középiskolájában ifjúságvédelmi feladatokat vállalt el. Többek között tervez börtönlátogatást, és tervei között szerepel a Ráckeresztúri drog rehabilitációs központ látogatása is fiatalokkal. Úgy érzi, hogy a mögötte álló 20 év tapasztalata, jó kommunikációs és problémamegoldó képessége alkalmassá teszi arra, hogy egy falu védőnője lehessen. Számítógépes ismeretekkel felhasználói szinten magas tudással rendelkezik. A pályázat elnyerése esetén igényt tartana szolgálati lakásra, mert így könnyebb a falubéliek közé beilleszkedni. Kérdést tett fel: Bán Balázs képviselő Kele Krisztina nem tartja visszalépésnek azt, hogy nem városban lenne alkalmazásban. Masinka Csabáné képviselő elmondja, hogy amikor a városban laktak Kele Krisztina volt a gyerekei védőnője, ezért most kellemes meglepetésként tudja üdvözölni. Ezen ismeretsége alapján ki meri jelenteni, hogy Krisztina szívvel lélekkel védőnő, munkájáról csak jót tud mondani. Márok Csaba polgármester megköszöni a bemutatkozást. A továbbiakban kéri, hogy Vancsura Anikó is tegye meg a szóbeli kiegészítését. Vancsura Anikó. Rövid bemutatkozásában elmondja, hogy 28 éve Baracson él, ellátja a védőnői állást, óvodát és iskolát. Szakmailag szeretne még naprakészebb lenni, tudatosabb lenni a munkában. Sikeres baba mama börzét szerveztek Baracson, ahol nagyon jól együttdolgozott az önkormányzattal. Az állás elnyerése esetén jövő tavasszal igényt tartana a szolgálati lakásra. Kérdést tett fel: Bán Balázs képviselő Vancsura Anikó elmondja, hogy azért vált, mert elhivatottságot érez, Baracson nem tudja megvalósítani a kis létszámú szülésre felkészítőt, itt erre nagyobb lehetőséget lát. Baba mama börze, ruha börze szervezését mindenféleképpen tervezi. Ez az állás nagyobb kihívást jelent számára. Márok Csaba polgármester mindkét pályázónak megköszöni a bemutatkozást, tájékoztatja őket arról, hogy a pályázat elbírálásának eredményéről, a döntést követően írásban értesíteni fogja őket. Javasolja a képviselőknek, hogy a pályázat elbírálásáról a decemberi soros testületi ülésen döntsenek, tekintettel arra, hogy a pályázat elbírálására meghatározott határidőbe január beleférnek. Kéri, hogy aki a javaslattal egyetért, szavazzon. Igen szavazat: 7 db Nem szavazat: 0 db Tartózkodás: 0 fő A képviselőtestülete 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozta:

14 14 101/2012. (XI.28.) számú képviselő-testületi határozata Képviselőtestülete a védőnői pályázatokról a munkaterv szerint soron következő decemberi ülésén dönt. Felelős: Márok Csaba polgármester Határidő: december 19. A pályázók távoztak az ülésteremből. Egyebek, bejelentések Márok Csaba polgármester köszönti a Paksi Mezőföldvíz Kft. képviselőit. A Dunaújvárosi Víz- Csatorna és Hőszolgáltató Kft-vel kötött koncessziós szerződésünk december 31-én lejár. A vízmű üzemeltetésére három ajánlatot küldött ki, melyre Szekszárd és Paks válaszolt, a DVCSH nem. A két cég elküldte szakembereit, megnézték és tételesen végigmentek a rendszeren. Vízművünkön két fő dolgozik, ezért felmerült a kérdés mi lesz a dolgozókkal, átvételre kerülnek-e. Csapó Sándor elmondja, hogy már március óta tárgyalnak a polgármester úrral a víz és a szennyvíz üzemeltetéséről. Félévi munka eredményeként jutottak el oda, hogy szerződéstervezetet tudtak ide eljuttatni. Mezőfalva üzletrészt vásárol a Paksi Mezőföldvíz Kft-ben, mely arra jó, hogy a céget ellenőrizze, betekintést kapjon a működésükbe. Ez egyfajta felelősséget jelent. A Kft. 29 helyen folytat szolgáltatási tevékenységet évre a rendeletben meghatározott áron szolgáltatják a vizet, az árat 2013-ra már a miniszter határozza meg. Műszakilag, pénzügyileg, szakemberállományban, gépesítésben felkészültek. Baracson és Kisapostagon is átveszik a szolgáltatást. A szolgáltatás színvonalát készenléti ügyeleti szolgáltatással tudják emelni. Kérdést tett fel: Márok Csaba polgármester Csapó Sándor elmondja, hogy tegnap elektronikus úton elküldték a szerződéseket, melyek egyen-szerződések, mind a 28 településre nézve. A szerződés utolsó pontja és a mellékletek az adott település specifikus része. A vagyont értékelni kell, ez kötelező kellék, melyet törvény ír elő, ezt be kell nyújtani a Magyar Energia Hivatalnak. Ezt a településeknek el kell végezniük, akkor lép életbe a szerződés. A vagyonértékelést a víz és a szennyvíz esetében is a tulajdonosoknak kell elvégezni, ezt a Kft. nem tudja átvállalni. Azon települések, akik július 15-ig szerződést kötöttek, azok ráérnek ezt 2015-ig megtenni, ők felmérik a vagyon egy részét, nyilvántartják, felviszik a műszaki objektumokat, elvégzik az alapműveleteket, erre van idejük 2015-ig. Ha ezt a Kft. végeztetné el, akkor a díjat kompenzálni kellene. Márok Csaba polgármester megköszöni, hogy idefáradtak, elhozták az ajánlatot. Az ajánlatot mindenkinek ki fogja küldeni, a döntésről pedig értesíti a Kft-t. A Paksi Mezőföldvíz Kft. képviselői távoztak az ülésteremből.

15 15 Márok Csaba polgármester a Dunanett Kft. ügyvezető igazgatóját, Rosta Gyulát köszönti. Tájékoztat arról, hogy ma voltak a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Társulás ülésén, ahol jóvá kellett hagyni a díjemelést. Sajnos olyan hulladékgazdálkodási törvényi előírások vannak, aminek bevezetése kihatással van az árra is. Már semmilyen hulladéklerakó létesítését nem engedélyezik, nincs mozgástér. Kiírtunk egy közbeszerzést, ezen a saját cégeink pályáztak. A közbeszerzés eredményes volt, így el kellett fogadni a 4,01 Ft-os módosított ajánlatot. Ezt a közszolgáltatást kötelező igénybe venni. Rosta Gyula a Dunanett Kft. ügyvezető igazgatója elmondja, hogy a hulladékgazdálkodási törvényt kedden fogadták el, kihirdetése várhatóan pénteken lesz, ami a már most elfogadott díjakkal kapcsolatban is problémát jelent, az ellenőrzési díj ingatlanonként évente 100 Ft. Január 1-jétől bevezetésre kerül az útdíj is. Ezek növelik a költségeket. A díjemelés egy ingatlanara átlagosan 50 %-os lesz. Heti 52 ürítés van. Az eltérés az edények méretében van. A jelenleg érvényben lévő literes edényekkel van szolgáltatás, de lehetőség van 80 literes edényre is. A szelektív gyűjtés az önkormányzattal történő megállapodás alapján lesz. Márciustól havonta egy járat lesz, marad az egy lomtalanítás, a díjtételeket 4.01 Ft-ot mindenképpen meg kell állapítani. Sóki László képviselő felhívja a figyelmet arra, hogy a legtöbb lomb ősszel keletkezik. Rosta Gyula a Dunanett Kft. ügyvezető igazgatója elmondja, hogy edényenként a minimális szolgáltatást lehet növelni, de annak külön díja van. Jelenleg 80 %-os volt a támogatási intenzitása ennek a projektnek, most döntött a kormány, hogy felemeli 95 %-ra. Ezt a támogatást a szolgáltatók veszik fel az önerőre a banktól, és ez a díjtételekben 51 fillért jelent. A rendszer úgy lett felépítve, az Európai Unió irányelveinek megfelelően, hogy 2015-re 25 %-ra kell csökkenteni a földbe elhelyezett hulladék mennyiségét, a szelektív járatokat nem lehet csökkenteni. Az edényenkénti díj eltérő lehet területenként. Ez abból adódik, hogy a meghatározott díj a különböző típusú edényekre vonatkozik. A területen lévő szolgáltatásnál olyan mértékű eltérés van ebben a nagyobb edények felé, hogy a nagyobb városoknak a kevesebb díját fizetnék meg a kisebb települések. Ezért a mi településeinkre az ott meglévő hulladékgyűjtő edények összetételétől függő hulladékürítési díjakat számoltunk ki. Összességében az egész településen az ürített egy hulladékmennyiség 4,01 Ft. Az edényméretek: 80, 110, 120, 240, 760, 1100 és 4400 literesek. Márok Csaba polgármester ismerteti a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Társulás jogásza által készített rendelettervezetet, melyet az ülés előtt kaptunk meg ben. Kéri, hogy aki a rendelettervezettel egyetért, név szerint szavazzon. Borbély Anikó aljegyző jelzi, hogy a felolvasott rendelettervezetet nem tudja ilyen formában elfogadni a képviselőtestület, tekintettel arra, hogy ez egy módosító tervezet, településünknek viszont ilyen elnevezésű rendelete nincs. A hulladék díjának megállapítására vonatkozóan van egy rendeletünk, azt tudják csak módosítani, vagy a korábbit hatályon kívül tenni és újat megállapítani. Rosta Gyula úr az újonnan elfogadott, de még ki nem hirdetett hulladékgazdálkodási törvényre hivatkozik, a törvény javaslatában már nincs ármegállapító hatásköre az önkormányzatoknak. Felhívja a figyelmet arra, hogy a rendeletalkotás kötelező írásos előterjesztési formát igényel, a képviselő-testület által elfogadott rendeletbe másnap nem lehet beleírogatni. Rosta Gyula a Dunanett Kft. ügyvezető igazgatója elmondja, hogy az egységnyi díjtételt mindenféleképpen el kell fogadnia a testületnek, mert a stabilitási törvény előírja, hogy a

16 16 szolgáltatási díjakat, amely érinti a lakosságot, egy hónappal előtte ki kell hirdetni, mint ahogy bevezetésre kerül. Emlékeztet arra, hogy ez a testület is, mint a többi, hozott egy határozatot 4 évvel ezelőtt, amikor felhatalmazta a társulást a díj megállapítására, a közbeszerzési eljárás lefolytatására. Ez alapján minden egyes önkormányzatra fogadja el a Társulási Tanács a 4,01 Ft-ot. Ezt minden egyes testületnek rendeletben ki kell hirdetni. A Tanács a mai napon hozott tudott erről döntést hozni. Ezért csak ma tudták küldeni a rendelettervezet javaslatát is. A jelenlegi szerződések alapján most 4,01 Ft-ért el kell fogadnia a testületnek és ki kell hirdetnie a következő évi díjat. Ha ez eltolódik, akkor a kiesett januári díjat vagy az önkormányzat fizeti meg, vagy módosítani kell a díjat. Meglátása szerint az edények szerinti megállapítás nem szükséges, hiszen az adott az egységnyi díjból, de kéri, hogy a Tanács által hozott határozatban meghatározott összeget rendeletben fogadja el a testület. Sóki László képviselő szerint a 4,01 Ft-ot el kell fogadnia a testületnek, ebben nincs mozgási lehetőség. A jogi formát a cégnek és az önkormányzatoknak kellett volna kidolgozniuk. Rosta Gyula a Dunanett Kft. ügyvezető igazgatója rámutat arra, hogy a Társulás a szerződést a konzorciummal kötötte meg. Márok Csaba polgármester is megállapítja, hogy a mai ülésen ezt a rendeletet feltétlenül meg kell hozniuk, ezért kéri Borbély Anikó aljegyző segítségét abban, hogy az elfogadandó rendelet meg tudják fogalmazni és alkotni. Borbély Anikó aljegyző az előzőekben tett észrevételének fenntartása mellett elmondja, hogy a jelenlegi rendelet a települési szilárd hulladék közszolgáltatási díjának megállapításáról tud szólni, felhatalmazó rendelkezést a hulladékgazdálkodásról szóló évi XLIII. tv. 23. f) pontja, a feladatkört az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontja adja, bevezető részben kellene jelezni továbbá, hogy a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás Tanácsának 17/2012.(XI.28.) számú határozatára figyelemmel alkotja a képviselőtestület a rendeletet. A rendelet 1. -a szóljon arról, hogy: Mezőfalva Nagyközség közigazgatási területén a települési szilárd hulladék gyűjtésének és elszállításának egységnyi közszolgáltatási díja: 4,01Ft/l + ÁFA. A 2. -ban hatályba kell léptetni, amely így szóljon: E rendelet január 1. napján lép hatályba. A 3. -ban pedig a korábbi díjmegállapító rendeletet és esetleges módosításait kell hatályon kívül helyezniük, melynek számát fejből nem tudja itt az ülésen megmondani. Márok Csaba polgármester kéri, hogy aki az előzőekben ismertetett rendeletszöveget elfogadja, név szerint szavazzon! A képviselőtestülete név szerinti szavazással: Cseke Ottó képviselő igen, Bán Balázs képviselő igen, Masinka Csabáné képviselő igen, Masinkáné Baranyai Mariann képviselő igen, Molnárné Troppert Mária képviselő igen, Sóki László képviselő igen, Márok Csaba polgármester igen, szavazatával 7 igen szavazattal az alábbi rendeletet alkotta:

17 17 Mezőfalva Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2012. (XI.30.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék közszolgáltatási díjának megállapításáról Mezőfalva Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete a hulladékgazdálkodásról szóló évi XLIII. tv. 23. f) pontjában kapott felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva figyelemmel a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás Tanácsának 17/2012. (XI.28.) számú határozatára a következőket rendeli el: 1. Mezőfalva Nagyközség közigazgatási területén a települési szilárd hulladék gyűjtésének és elszállításának egységnyi közszolgáltatási díja: 4,01 Ft/l + ÁFA. 2. E rendelet január 01. napján lép hatályba. 3. Hatályát veszti a) a kommunális hulladék szállítási közszolgáltatási díjak megállapításáról szóló 17/2011. (XII.19.) önkormányzati rendelet, b) a kommunális hulladék szállítási közszolgáltatási díjak megállapításáról szóló 17/2011. (XII.19.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló 10/2012. (V.25.) önkormányzati rendelet. Márok Csaba polgármester Borbély Anikó aljegyző Rosta Gyula távozott az ülésteremből. Márok Csaba polgármester Simon Lajost, a Budafilter Kft. ügyvezetőjét köszönti, aki ingatlancserével kapcsolatos kérése kapcsán jelent meg. A tulajdonában lévő 044/9 hrsz.-ú területet szeretné elcserélni egy ugyanilyen nagyságú önkormányzati tulajdonban lévő területre. Az egyik művelési ága udvar, a másiké legelő. A területművelésből történő kivonása csak akkor lehetséges, ha a területen konkrét fejlesztés valósul meg, egyébként nem járul hozzá a Földhivatal a kivonáshoz. A fejlesztési tervnek meg kell valósulnia. Simon Lajos ügyvezető elmondja, hogy ezen a héten beadták az újabb építési engedélyezési kérelmet egy raktár megépítésére. Egy új lerakót kell építeni, ami várhatóan évi ezer tonnás nagyságrend mellett ezer tonna feldolgozás várható. Lesz egy nagy teljesítményű mosó is. A terület középső részét értékesítette a GWE részére, a belső rész nem annyira érdekes számára, ezért kéri, hogy oldják meg a területcserét valamilyen formában. Probléma, hogy legelő művelési ágú területet gazdasági társaságok nem birtokolhatnak. Egy pesti cég jelezte, hogy szeretne a környékre jönni, mert lehetőséget látnak fejlesztésre. A Budafilter tulajdonában lévő 4,1 ha nagyságú területet kéri elcserélni egy ugyanekkor nagyságrendű önkormányzati területtel. Márok Csaba polgármester szerint a csere többlépcsős folyamat. Most a testület arról tud dönteni, hogy támogatja a cserét, hogy a föld kivonható legyen a művelési ág alól, mert

18 18 egyébként a Földhivatal nem járul ehhez hozzá. Simon úrnak meg kell keresni a Földhivatalt a kivonás miatt. Kérdést tettek fel: Bán Balázs, Sóki László és Masinka Csabáné képviselők. Simon Lajos ügyvezető elmondja, hogy sima csere jön létre, a lényeg az, hogy hozzájárul-e a testület a művelési ág alóli kivonáshoz. Márok Csaba polgármester elmondja, hogy a csere az ingatlan értékbecslése után lehetséges. Simon Lajos ügyvezető szerint, ha most elindul a kivonási eljárás, akkor a Ferropent Kft-ig ki kellene esetleg vonni utat, árkot, kerítést kellene építeni, ez már beruházás, ez későbbi döntést igényel. Ezen a héten kerül benyújtásra egy további fejlesztési terv, mely munkahelyeket is fog teremteni. Márok Csaba polgármester szerint támogassuk a helyi vállalkozást abban, hogy tudjon tovább fejlődni. A terület alsó részén már fejlesztett, ha lenne még több vállalkozás, akkor más lenne a helyzet. A cserével értéket nem veszít az önkormányzat. A területcsere kapcsán nincs semmi olyan mozgás, ami a földtörvénnyel kapcsolatos, kifüggesztési kötelezettség nincs, a mai döntés csak arról szól, hogy ez a két terület területarányosan értéket cserél. Kéri, hogy aki ezzel egyetért, szavazzon. A szavazáskor jelen van: 7 fő Igen szavazat: 7 db Nem szavazat: 0 Tartózkodás: 0 A képviselőtestülete 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozta: 102/2012. (XI.28.) számú képviselő-testületi határozata Képviselőtestülete a Budafilter-94 Kft tulajdonában lévő 044/9 hrsz.-ú kivett udvar elnevezésű ingatlannak az önkormányzat tulajdonában lévő 044/16 hrsz-ú, 4,1126 ha ingatlannal történő cseréjéhez hozzájárul. A 044/16 hrsz-ú ingatlanból 4,1126 ha legelőnek a művelési ágból történő kivonásához hozzájárul. Felelős: Márok Csaba polgármester Határidő: azonnal Bán Balázs képviselő kérdezi Simon Lajos úrtól, hogy elégedett-e sportvezetőként. Simon Lajos ügyvezető, mint focicsapat tulajdonos elégedett, a cél a középmezőny elérése volt, ezt teljesítették. Továbbra is az a cél, hogy a következő második szakaszban, a

19 19 bajnokságban az első tízben benne legyenek. Titkos vágya, hogy a megye III. csapatot felerősítsék. Simon Lajos úr távozott az ülésteremből. Márok Csaba polgármester dr. Fenyőházi Elemért, a Szekszárdi Víz- és Csatornamű Kft. képviselőjét köszönti, aki a helyszínen áttekintette a vízművet. Dr. Fenyőházi Elemér a Szekszárdi Víz- és Csatornamű Kft. képviseletében köszönti a jelenlévőket. Elmondja, hogy másfél éve kezdődött el a Víziközmű törvény tárgyalása. Az önkormányzatok alapvető célja, hogy olyan társasága legyen, mely hasznos. Csak olyan szolgáltató kaphat engedélyt víz- és szennyvízszolgáltatásra, aki legalább 150 ezer felhasználói egyenértékkel rendelkezik. A Szekszárdi Vízmű ezt próbálta megcélozni, elsősorban a Tolna megyei településeket kereste meg decemberben megalakították a Sió és Dunamenti Víziközmű Társulást, amely alapított egy egyszemélyes részvénytársaságot az üzemeltetésre. Fontos kiemelni, hogy egy településen szerezhet 25 %-nál nagyobb szavazati részt, ezzel biztosítják a kisebb települések érdekérvényesítését is. Tizenkilenc alapító taggal indultak, 145 ezer érintett lakossal és 176 ezer fogyasztói egyenértékkel. Felajánlják, hogy a december 31-ével megszűnő szerződésünk után üzemeltetnék a vízművünket, melyhez a törvényben előírt összes feltétellel (laborral és minden egyéb műszaki feltétellel) rendelkeznek. A törvény biztosítja a holdingszerű működést, melyet ők a Zrt. kapcsán lehetővé tesznek. A jelenleg itt dolgozó szakember munkaviszonya nem szűnne meg, átvételre kerülne január 1-jétől. Az önkormányzatnak a működés feltétele, hogy belépjen a Vízi Közmű társaságba, így áttételesen tulajdonosa lesz a Zrt-nek, itt a hozzájárulás mértéke 50.-Ft/lakos. Természetesen a díjak május 31-ig nem változnak, onnantól pedig majd az Energia Hivatal fogja megállapítani. Márok Csaba polgármester kérdezi, hogy a vagyonértékelést hogyan kívánják elvégezni. Dr. Fenyőházi Elemér a működtető vagyont fel kell értékelni, természetesen ehhez minden műszaki adatszolgáltatást megtesznek, és a felértékelését végző cég végzi el ezt a munkát. Csatlakozni a társuláshoz az önkormányzat határozatával lehet, és ez alapján fogadja Mezőfalvát a társulás. Márok Csaba polgármester megköszöni a tájékoztatást, összegzi, hogy a működtetésre vonatkozó kérdésben a képviselőtestület a december 18-i ülésen fog dönteni. Dr. Fenyőházi Elemér távozott az ülésteremből. Márok Csaba polgármester a továbbiakban tájékoztat arról, hogy Daruszentmiklóson tagintézmény vezető megbízás vált aktuálissá. Az intézményvezető a jelenleg érvényes Köznevelési Törvény rendelkezése alapján a daruszentmiklósi képviselőtestület véleményét megkérte, aki a korábbi tagintézmény vezető megbízását jóváhagyta, ez alapján Kondor Lászlóné intézményvezető eljárhat. A képviselőtestület a tájékoztatót tudomásul vette. Márok Csaba polgármester határozati javaslatot terjeszt elő, a csatorna-beruházási hitelt 118 millió Ft ot át kell tenni a Víziközmű Társulathoz. Ez sokkal kedvezőbb, mert a VKT-

20 20 nak van kamattámogatása erre a hitelre. Ha az önrészt megkapjuk, akkor lehet, hogy erre nem is lesz szükség. Borbély Anikó aljegyző a határozati javaslatot kiegészíti azzal, hogy annak 2. pontjában a törvényi hivatkozásnál lemaradt a jogszabály megnevezése, ezért a pontosság kedvéért kerüljön be a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló szöveg a jogszabály száma elé. Márok Csaba polgármester kéri, hogy aki az így kiegészített határozati javaslattal egyetért, szavazzon. A szavazáskor jelen van: 7 fő Igen szavazat: 7 db Nem szavazat: 0 Tartózkodás: 0 A képviselőtestülete 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozta: 103/2012. (XI.28.) számú képviselő-testületi határozata 1. A Képviselő-testülete készfizető kezességet vállal a Mezőfalvi II. ütem Vízi-Közmű Társulat által felveendő Ft hitel és járulékainak visszafizetésére. A kezességvállalás célja : KEOP pályázat keretében megvalósítandó Mezőfalva szennyvíz-csatorna hálózatának bővítése projekt önrészének finanszírozása. Az önkormányzat készfizető kezességvállalása a VKT-hitel teljes futamidejére vonatkozik. A VKT-hitel visszafizetésének elsődleges fedezete a társult lakosság lakástakarékpénztári befizetése kamatokkal növelten a VKT-re engedményezve. 2. A Testület nyilatkozik, hogy ezen kezességvállalása megfelel a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló évi CXCIV. tv. 10. (3) bekezdésében foglalt előírásoknak. 3. Felhatalmazást ad a Polgármesternek és a Jegyzőnek, hogy az 1. pont szerinti feltételekkel történő kezességvállalás ügyében eljárjon, és a készfizető kezességvállalással kapcsolatos szerződést az Önkormányzat képviseletében a Bankkal megkösse. Felelős: Márok Csaba polgármester Határidő: december 31.

21 21 Márok Csaba polgármester tájékoztatja a testületet arról, hogy a testvértelepülésünk - Kisújfalu - december án tartandó ünnepi megemlékezésükre, december 14-ére meghívta a képviselőtestületet. Kéri a képviselőket, hogy részvételi szándékukat jelezzék. A képviselőtestület a tájékoztatást tudomásul vette. Márok Csaba polgármester elmondja, hogy a Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtár megkereste az önkormányzatot a mozgókönyvtári ellátás ügyében. Megküldték részünkre a könyvtári szolgáltatás nyújtására kötendő megállapodás tervezetét, melyet a képviselők megkaptak. Elmondja, hogy az önkormányzat részére ez semmilyen anyagi kötelezettséggel nem jár, viszont a nyilvános könyvtári kritériumnak így meg tudunk felelni. Javasolja, hogy a képviselőtestület csatlakozzon a szolgáltatáshoz és hatalmazza fel a polgármestert az együttműködési megállapodás megkötésére. A szavazáskor jelen van: 7 fő Igen szavazat: 7 db Nem szavazat: 0 Tartózkodás: 0 A képviselőtestülete 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozta: 104/2012. (XI.28.) számú képviselő-testületi határozata Képviselőtestülete könyvtárellátási szolgáltatás nyújtására megállapodást köt a Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtárral. Felhatalmazza Márok Csaba polgármestert a megállapodás aláírására. Felelős: Márok Csaba polgármester Határidő: december 31. Márok Csaba polgármester javasolja, hogy a képviselőtestület decemberi ülésén térjenek vissza a csatorna és a víz üzemeltetésére, addigra átküldi a testületnek a paksi és a szekszárdi anyagokat. A vízszolgáltatással foglalkozott már Daruszentmiklós, Előszállás és Kisapostag is. Kisapostag már csatlakozott Pakshoz. Ha Nagyvenyim is csatlakozik, akkor két ember foglalkoztatása már meg is oldódna. A képviselőtestület a tájékoztatást tudomásul vette. Márok Csaba polgármester emlékeztet arra, hogy Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének a szennyvízcsatorna-hálózat építés I. ütemével összefüggő fizetési felszólítására dr. Borbás Péter jogi képviselő szakvéleményt adott, melynek alapján a fizetési felhívást elutasítanánk. Kéri, hogy aki a kiküldött határozati javaslatban foglaltakkal egyetért, szavazzon.

22 22 A szavazáskor jelen van: 7 fő Igen szavazat: 7 db Nem szavazat: 0 Tartózkodás: 0 A képviselőtestülete 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozta: 105/2012. (XI.28.) számú képviselő-testületi határozata Képviselő-testülete Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 274/2012. (VI.07.) számú határozatában foglalt fizetési felhívásra hivatkozással az alábbi határozatot hozza: Képviselő-testülete a Dunaújváros, Baracs, Kisapostag, Mezőfalva és Nagyvenyim településeken megvalósult szennyvízcsatorna-hálózat építés I. ütemének megvalósításával összefüggésben a DVCSH Kft. által indított perben Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának fizetési felhívását sem jogszerűségében, sem összegszerűségében Dr. Borbás Péter jogi képviselő által ismertetett szakmai vélemény alapján nem tartja megalapozottnak. A képviselő-testület felhatalmazza Márok Csaba polgármestert, hogy jelen határozatot, valamint Dr. Borbás Péter ügyvéd által előterjesztett szakmai véleményt küldje meg Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének. Felelős: Márok Csaba polgármester Határidő: azonnal Márok Csaba polgármester tájékoztat arról, hogy a csatorna-beruházás pályázata kapcsán már volt kisebb ellenőrzés, mely csak az összeférhetetlenségi nyilatkozat eredeti példányát hiányolta, egyebekben minden rendben volt. A közeli napokban ismét lesz ellenőrzés, újra kérnek minden anyagot, még a folyamatban lévőket is. Tájékoztat továbbá arról, hogy a nyugdíjas klubnál elvégezték a tetőfelújítást, amelyben nagyon jó összefogással több civil szervezet is részt vett. A képviselőtestület a tájékoztatást tudomásul vette. Márok Csaba polgármester elmondja, hogy módosult a évi II. törvény, a praxisjoggal rendelkező két orvossal fogorvos és gyermekorvos kötött feladat-ellátási szerződésünket hozzá kell igazítani a változásokhoz, nekik pedig december 15-ig újból szerződniük kell az egészségbiztosítási pénztárral.

23 23 Borbély Anikó aljegyző tájékoztat arról, hogy a szerződés tervezetének 10.) pontjába dr. Mallár Erzsébet kérésére belekerült az, hogy az önkormányzat a műszerek, berendezések orvosi tevékenységhez szükséges folyamatos állapotban tartásáról is gondoskodik, valamint a használt helyiségek műszaki meghibásodásából eredő üzemeltetési költségtöbbletet is az önkormányzat viseli, és az ingyenesen használatba vett tárgyi eszközök használatával felmerülő és együtt járó értékcsökkenésért az orvos nem felel. Dr. Kosztándi Molnár Évára vonatkozó szerződés 9.) pontjában is szerepel, hogy a használt helyiségek műszaki meghibásodásából eredő üzemeltetési költségtöbbletet az önkormányzat viseli. A tájékoztatást azért tartja szükségesnek, mert eredetileg a polgármester úrral egyeztetett szerződéstervezet szövegében ez nem szerepelt, azt követően, kifejezetten dr. Mallár Erzsébet szerződő fél kérése került bele. Márok Csaba polgármester szerint a szerződéstervezetben szerepel, hogy a feladatellátáshoz szükséges minimumfeltételeket az önkormányzat biztosítja és rendelkezésre bocsátja. Szerepel benne az épület állagának fenntartása is. Megítélése szerint ez elegendő, ezért a fogorvosi szerződésnél javasolja a következő szövegrészek kivételét: melybe beletartozik azoknak az orvosi tevékenység folyamatos végzéséhez szükséges állapotban tartása is., Felek rögzítik, hogy a használt helyiségek műszaki meghibásodásából eredő üzemeltetési költség többletet (pl. csőtörés, stb.) a Megbízó viseli, továbbá azt, hogy az ingyenesen használatba vett tárgyi eszközök rendeltetésszerű használatával felmerülő, azzal együtt járó értékcsökkenésért a Megbízott nem felel. A gyermekorvosi szerződésnél javasolja kivenni a Felek rögzítik, hogy a használt helyiségek műszaki meghibásodásából eredő üzemeltetési költségtöbbletet (pl. csőtörés, stb.) a Megbízó viseli szövegrészt. Mivel mindkét orvosnak nagyon magas összegű tartozása van az önkormányzat felé, ezért fontosnak tartja, hogy kerüljön be az utolsó pontba mindkettőjüknél az a kitétel, hogy a jelen szerződés aláírásának napján a korábban megkötött szerződés csak akkor veszti hatályát, ha az abban foglalt kötelezettségeiket a szerződés aláírásakor maradéktalanul teljesítik, vagy a tartozásaik rendezésére az önkormányzattal külön megállapodást kötnek. Masinkáné Baranyai Mariann képviselő úgy gondolja, hogy az előző szerződésben vállalt kötelezettségeit rendeznie kell a doktornőknek. Véleménye szerint a fogorvosnő által kértek alapján a szerződés teljesen egyoldalú. Márok Csaba polgármester kéri, hogy aki az általa javasoltakkal módosított MALDENT Btvel kötendő feladat-ellátási szerződést jóváhagyja, szavazzon. A szavazáskor jelen van: 7 fő Igen szavazat: 6 db Nem szavazat: 0 Tartózkodás: 1 fő A képviselőtestülete 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozta:

JEGYZŐKÖNYV. Készült Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. november 30-án 16.00 órai kezdettel megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. november 30-án 16.00 órai kezdettel megtartott üléséről. 1 JEGYZŐKÖNYV Készült Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. november 30-án 16.00 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Márok Csaba polgármester Cseke Ottó alpolgármester

Részletesebben

2. A költségvetési rendelet 3. (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

2. A költségvetési rendelet 3. (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Mezőfalva Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. (IV.25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat költségvetéséről szóló 3/2012. (III. 01.) önkormányzati rendelet módosításáról Mezőfalva

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A képviselőtestület a napirendekre tett ajánlást 14 igen szavazattal elfogadta. Napirend:

JEGYZŐKÖNYV. A képviselőtestület a napirendekre tett ajánlást 14 igen szavazattal elfogadta. Napirend: 1 JEGYZŐKÖNYV Készült Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2008. december 17-én 16 órai kezdettel megtartott képviselőtestületi üléséről. Jelen vannak: Márok Csaba polgármester Bán

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A Képviselőtestület 6 igen szavazattal elfogadta a napirendekre tett ajánlást.

JEGYZŐKÖNYV. A Képviselőtestület 6 igen szavazattal elfogadta a napirendekre tett ajánlást. 1 JEGYZŐKÖNYV Készült Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2012. december 14-én 10.30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Márok Csaba polgármester Cseke Ottó

Részletesebben

Kakucs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2366 Kakucs, Fő utca 20. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y

Kakucs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2366 Kakucs, Fő utca 20. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y 1 Kakucs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2366 Kakucs, Fő utca 20. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y amely készült Kakucs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. szeptember 12- én (szerdán) 15

Részletesebben

Újhartyán Község Önkormányzata Képviselő-testület 2012. szeptember 20.-i ülésére 9. napirend. Tóth Antal pénzügyi Bizottság elnöke

Újhartyán Község Önkormányzata Képviselő-testület 2012. szeptember 20.-i ülésére 9. napirend. Tóth Antal pénzügyi Bizottság elnöke E L Ő T E R J E S Z T É S Újhartyán Község Önkormányzata Képviselő-testület 2012. szeptember 20.-i ülésére 9. napirend TÁRGY: Előterjesztő: Előkészítő: Szavazás módja: ÖNKORMÁNYZAT 2012. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI

Részletesebben

5.441 eft bg) térségi fejlesztési tanácstól az államháztartás központi alrendszerén belülről kapott EU-s forrásból származó pénzeszközből,

5.441 eft bg) térségi fejlesztési tanácstól az államháztartás központi alrendszerén belülről kapott EU-s forrásból származó pénzeszközből, Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2013. (V.15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat és intézményei 2012. évi költségvetéséről 6/2012 (II.13.) Önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Sükösd Nagyközség Polgármestere 6346 Sükösd, Dózsa György u. 201. Telefon: 79/563-022 Fax: 79/563-021

Sükösd Nagyközség Polgármestere 6346 Sükösd, Dózsa György u. 201. Telefon: 79/563-022 Fax: 79/563-021 Sükösd Nagyközség Polgármestere 6346 Sükösd, Dózsa György u. 201. Telefon: 79/563-022 Fax: 79/563-021 ELŐTERJESZTÉS a Sükösd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. május 25-i ülésére Tárgy:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. december 08-án 14 00 órakor tartott ülésén, a hivatalban

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. december 08-án 14 00 órakor tartott ülésén, a hivatalban J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. december 08-án 14 00 órakor tartott ülésén, a hivatalban Határozatok száma és tárgya: 132/2010. (XII. 8.) Közbeszerzési

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendes nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendes nyílt üléséről JEGYZŐKÖNYV rendes nyílt üléséről Az ülés helye: Az ülés időpontja: Bicske Városháza I. emeleti díszterem Bicske, Hősök tere 4. 2015. június 24. 8.30 óra Az ülésen megjelent önkormányzati képviselők: Pálffy

Részletesebben

Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 29.-i ülésére 1. napirend

Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 29.-i ülésére 1. napirend E L Ő T E R J E S Z T É S Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 29.-i ülésére 1. napirend Tárgy: Előterjesztő: Előkészítő: Szavazás módja: 2014. évi költségvetési rendelet

Részletesebben

Boconád, Tarnaméra, Zaránk Községi Önkormányzatok Képviselő-testületeinek 2013. március 7. napján megtartott képviselő-testületi üléséről

Boconád, Tarnaméra, Zaránk Községi Önkormányzatok Képviselő-testületeinek 2013. március 7. napján megtartott képviselő-testületi üléséről Boconád, Tarnaméra, Zaránk Községi Önkormányzatok Képviselő-testületeinek 2013. március 7. napján megtartott képviselő-testületi üléséről Hozott döntések: Tarnaméra Község Önkormányzata Határozat száma

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2013. X. 30-án 16 órai kezdettel megtartott Boconád Község Önkormányzat Képviselő - testületének nyilvános üléséről a boconádi polgármesteri hivatal Tanácskozótermében. Jelen

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2012. február 27-i rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2012. február 27-i rendkívüli üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. február 27-i rendkívüli üléséről 13-19/2011. (02. 27.) ÖK. sz. határozat 2/2012. (II. 28.) ÖK. sz. rendelet 1 Készült:

Részletesebben

TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. ÁPRILIS 26-I NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. ÁPRILIS 26-I NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. ÁPRILIS 26-I NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendelet: 7/2012. (IV. 27.) számú önkormányzati rendelet az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről szóló

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Dunaegyháza Község Önkormányzat képviselőtestülete 2013. február 14. napján megtartott üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Dunaegyháza Község Önkormányzat képviselőtestülete 2013. február 14. napján megtartott üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Dunaegyháza Község Önkormányzat képviselőtestülete 2013. február 14. napján megtartott üléséről DUNAEGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Dunaegyháza

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Csanádapáca Képviselő-testülete../2011. sz. jkv. J e g y z ő k ö n y v Készült a Csanádapáca Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2011. szeptember hó 15. napján, 14 órakor tartott rendkívüli-testületi

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Szobi Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulásának Tanácsülésén 2012. március 27-én Szobon a Kistérség Tárgyalótermében.

Jegyzőkönyv. Készült Szobi Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulásának Tanácsülésén 2012. március 27-én Szobon a Kistérség Tárgyalótermében. Jegyzőkönyv Készült Szobi Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulásának Tanácsülésén 2012. március 27-én Szobon a Kistérség Tárgyalótermében. Jelen vannak: a mellékelt jelenléti ív szerint. Napirendi

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v :

J e g y z ő k ö n y v : J e g y z ő k ö n y v : Készült Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 19. napján megtartott üléséről. Jelen vannak: Bukodi Károly Horváth Tamás Bukodi Jánosné Buza Ernő Dr. Gallai

Részletesebben

Agócs Zoltán, Gyömrői TÜF Kht. ügyvezetője

Agócs Zoltán, Gyömrői TÜF Kht. ügyvezetője J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli testületi ülésén, 2006. március 30-án, Gyömrőn, a Szabadság tér 1. sz. alatti tanácskozó teremben. Jelen vannak:

Részletesebben

6.-7.-8.-9./2012.(IV.27.) 22. 28./2012.(IV.26.)

6.-7.-8.-9./2012.(IV.27.) 22. 28./2012.(IV.26.) Polgármesteri Hivatal Törtel, Szent István tér 1. JEGYZŐKÖNYV TÖRTEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2012. ÁPRILIS 26-ÁN MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL Rendeletek száma: Határozatok száma: 6.-7.-8.-9./2012.(IV.27.)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 4.) Az önkormányzat 2011. évi költségvetésének I-III. negyedévi beszámolója

JEGYZŐKÖNYV. 4.) Az önkormányzat 2011. évi költségvetésének I-III. negyedévi beszámolója JEGYZŐKÖNYV Készült: Bajót Község Képviselő-testületének 2011. november 29-én 16.00 órai kezdettel megtartott testületi ülésén. Az ülés helye: Millenniumi Ház Bajót, Kossuth Lajos utca 149. Jelen vannak:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Mátraballa Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. március 06-án 18 órai kezdettel tartott ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Mátraballa Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. március 06-án 18 órai kezdettel tartott ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült: Mátraballa Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. március 06-án 18 órai kezdettel tartott ülésén. Határozat száma Tárgy 4/2012. (III. 06.) Adósságot keletkeztető ügyletek

Részletesebben

2013. szeptember 12. Rendkívüli nyílt ülés

2013. szeptember 12. Rendkívüli nyílt ülés 588-19 /2013. PÁTKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. szeptember 12. Rendkívüli nyílt ülés Rendeletek: Határozatok: 169/2013.(IX.12.) 170/2013.(IX. 12.) 171/2013.(IX. 12.) 172/2013.(IX.

Részletesebben

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2012. NOVEMBER 29. NAPJÁN TARTOTT NYÍLT ÜLÉSÉRŐL. Jegyzőkönyv

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2012. NOVEMBER 29. NAPJÁN TARTOTT NYÍLT ÜLÉSÉRŐL. Jegyzőkönyv Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 28/2012. sz. TERKA Jegyzőkönyv Készült: 2012. november 29-én 14:00 órai kezdettel tartott nyílt Képviselő-testületi ülésről. Testületi ülés helye: Polgármesteri

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2015. JEGYZŐKÖNYVE

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2015. JEGYZŐKÖNYVE Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2015. JEGYZŐKÖNYVE Készült: 2015. november 23-án 14 00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi ülésről Ülés helye: Bánk Község Önkormányzata, 2653

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Dr. Baranyai Mariann képviselő Masinka Csabáné képviselő Molnárné Troppert Mária képviselő

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Dr. Baranyai Mariann képviselő Masinka Csabáné képviselő Molnárné Troppert Mária képviselő J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. március 12-én 16.00 órai kezdettel 2422 Mezőfalva, Kinizsi u. 44. szám alatti Mezőfalva Nagyközség Polgármesteri

Részletesebben

Csepreg Város Önkormányzat képviselő-testületének 2/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelete Az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről (előterjesztés)

Csepreg Város Önkormányzat képviselő-testületének 2/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelete Az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről (előterjesztés) Csepreg Város Önkormányzat képviselő-testületének 2/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelete Az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről (előterjesztés) A helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági

Részletesebben

T á r g y s o r o z a t a

T á r g y s o r o z a t a 2012. április 26-án 14:30 órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésének Tárgysorozata: Jegyzőkönyve: Határozatai: 73-96 Rendeletei: 7-8 T á r g y s o r o z a t a Interpellációk, kérdések Tájékoztató a

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. szeptember 28-án 18,00 órakor megtartott rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. szeptember 28-án 18,00 órakor megtartott rendkívüli üléséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel: 74/595-911, Fax: 74/595-910... sz. példány Szám: 152-27/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Decs nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8301 Tapolca, Hősök tere 15. Ügyiratszám: 1/79-36/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2008. július 22-én

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Sülysáp Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Sülysáp Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. április 29-én 19:30 órakor megtartott rendkívüli, nyilvános

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült: Sződ Község Faluházában, 2013. február 06. napján 18.00 órakor megtartott Sződ Község Képviselő-testületének üléséről. Jelen vannak: A jelenléti ív szerint Napirendi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Jelen vannak: Burgyánné Czibik Éva polgármester. osztályvezető, a Jegyző megbízottja képviselő igazoltan van távol.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Jelen vannak: Burgyánné Czibik Éva polgármester. osztályvezető, a Jegyző megbízottja képviselő igazoltan van távol. Pécsely Község Önkormányzata P É C S E L Y Szám:201/ 59-61/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Képviselő-testület 2015. november 25-én 17:00-kor megtartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: Burgyánné

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Meghívottként jelen van: dr. Szokol Ildikó közszolgálati tisztviselő, jegyzőkönyvvezető

JEGYZŐKÖNYV. Meghívottként jelen van: dr. Szokol Ildikó közszolgálati tisztviselő, jegyzőkönyvvezető JEGYZŐKÖNYV Készült: 2015. február 26-án Folyáson a Hajdúnánási Közös Önkormányzati Hivatal Folyási Kirendeltségének hivatalos helyiségének a Folyás Község Önkormányzata Képviselőtestületének du. 17.00

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szatymaz Község Képviselő-testületének 2010. november 24. napján, a Dankó Pista Művelődési Ház és Könyvtárban (Szatymaz, Dózsa Gy. u. 42.) megtartott nyílt testületi üléséről. Napirendi

Részletesebben

Rétság Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 6. számú JEGYZŐKÖNYV

Rétság Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 6. számú JEGYZŐKÖNYV 6. számú JEGYZŐKÖNYV Készült: 2013. február 22. napján 16 órai kezdettel megtartott Képviselő- testületi ülésen. Jelen vannak: Mezőfi Zoltán polgármester Dr. Katona Ernő alpolgármester Dr. Szájbely Ernő

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. február 28-án megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. február 28-án megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. február 28-án megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Sisák Imre polgármester, Volek György alpolgármester, Barna Tiborné,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 1. napirend: Előterjesztés a Veres Péter Gimnázium, Szakközépiskola és Szakképző kérelme tárgyában.

Jegyzőkönyv. 1. napirend: Előterjesztés a Veres Péter Gimnázium, Szakközépiskola és Szakképző kérelme tárgyában. Jegyzőkönyv Készült: A Polgármesteri Hivatal Tanácskozótermében Balmazújváros Város Önkormányzat Pénzügyi, Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Bizottságának 2012. április 23-i nyílt üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

Napirend. Iktatószám: 6-1 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Napirend. Iktatószám: 6-1 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Sáránd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 4272 Sáránd, Nagy u. 44. Tel: 52/374-104 Tel/Fax: 52/567-209 e-mail: sarandph@t-online.hu, sarandph@gmail.com Iktatószám: 6-1 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

J E G Y Z Ő K Ö N Y V E SAJÓBÁBONY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2011. október 25. napján megtartott rendes ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E RENDELET száma 16/2011.(X.26.) önkormányzati rendelet 17/2011.(X.26.) önkormányzati

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. március 23-án reggel 8 órakor tartott rendkívüli, nyílt ülésén. Az ülés helye: Városháza tárgyaló terme Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. március 28 i nyilvános ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. március 28 i nyilvános ülésén. 1 SALFÖLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8256 Salföld, Kossuth u. 27. Ikt.szám: 510-3 /2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. március 28

Részletesebben

Halmaj Község Képviselő-testülete J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Halmaj Község Képviselő-testülete J E G Y Z Ő K Ö N Y V Halmaj Község Képviselő-testülete NYÍLT Szám: 7-5/2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ülés helye: 2010. április 22. napján, Halmaj, Kiskinizs községi önkormányzatok együttes képviselő-testületi üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Előszállás Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2015. október 21- én 17,00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében megtartott rendes, nyílt

Részletesebben

Készült: Révfülöp Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 11-én (hétfőn) 16.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről.

Készült: Révfülöp Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 11-én (hétfőn) 16.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Szám: 1/3/2/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: Révfülöp Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 11-én (hétfőn) 16.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Községháza

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 26.-án megtartott nyílt ülésének

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 26.-án megtartott nyílt ülésének Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 26.-án megtartott nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok: 36-47 /2012. (IV. 26.) számú határozatok. d. rendeletek:

Részletesebben

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 14-én megtartott soros, nyílt üléséről készült jegyzőkönyv

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 14-én megtartott soros, nyílt üléséről készült jegyzőkönyv Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 14-én megtartott soros, nyílt üléséről készült jegyzőkönyv T a r t a l o m: Jegyzőkönyv Jelenléti ív Mellékletek Határozat száma Tárgy

Részletesebben

~ 165 ~ 73-12/2012. Jegyzőkönyv. Készül: Heréd Község Képviselő-testületének 2012. április 26.-án 20 óra 40 perctől megtartott soros üléséről.

~ 165 ~ 73-12/2012. Jegyzőkönyv. Készül: Heréd Község Képviselő-testületének 2012. április 26.-án 20 óra 40 perctől megtartott soros üléséről. 73-12/2012. Jegyzőkönyv Készül: Heréd Község Képviselő-testületének 2012. április 26.-án 20 óra 40 perctől megtartott soros üléséről. Határozat száma: 91/2012.(IV.26.) 92/2012.(IV.26.) 93/2012.(IV.26.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. 2013. március 7. napján, Halmaj, Kiskinizs községi önkormányzatok együttes képviselő-testületi üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. 2013. március 7. napján, Halmaj, Kiskinizs községi önkormányzatok együttes képviselő-testületi üléséről. Halmaj Község Képviselő-testülete EGYÜTTES NYÍLT Szám: 7-5/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ülés helye: 2013. március 7. napján, Halmaj, Kiskinizs községi önkormányzatok együttes képviselő-testületi

Részletesebben

Jegyzőkönyv Vajta Község Képviselőtestületének 2012. április 25-én 15.00 órakor megtartott rendes nyilvános testületi üléséről

Jegyzőkönyv Vajta Község Képviselőtestületének 2012. április 25-én 15.00 órakor megtartott rendes nyilvános testületi üléséről Jegyzőkönyv Vajta Község Képviselőtestületének 2012. április 25-én 15.00 órakor megtartott rendes nyilvános testületi üléséről Jelen vannak: Térmeg György Csonka Csaba Dr.Jaskó Sándor Vinklár László polgármester

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Községháza tanácskozó terme. igazgatási előadó Tomics Jánosné. pályázó, Diósdról Pradán Ilona

JEGYZŐKÖNYV. Községháza tanácskozó terme. igazgatási előadó Tomics Jánosné. pályázó, Diósdról Pradán Ilona JEGYZŐKÖNYV Készült: Atkár község önkormányzata Képviselőtestületének 2007. szeptember 19-én 15.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Távolmaradását bejelentette:

Részletesebben

Pátka Község Önkormányzatának 66-21/2011. Képviselő-testülete. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2011. december 14-i nyílt üléséről

Pátka Község Önkormányzatának 66-21/2011. Képviselő-testülete. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2011. december 14-i nyílt üléséről Pátka Község Önkormányzatának 66-21/2011. Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2011. december 14-i nyílt üléséről Rendeletek: 27/2011.(XII.14.) A települési szilárd-hulladékkal kapcsolatos

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2012. március 1-jei ülésén, a Városháza A épületének nagytermében.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2012. március 1-jei ülésén, a Városháza A épületének nagytermében. PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE Szám: 1/1-29/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2012. március 1-jei ülésén, a Városháza A épületének nagytermében.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Szentbékkálla Község Önkormányzat hivatali helyisége. (Szentbékkálla, Kossuth L. u. 11.)

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Szentbékkálla Község Önkormányzat hivatali helyisége. (Szentbékkálla, Kossuth L. u. 11.) SZENTBÉKKÁLLA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ikt.szám: 240-8/2014/ÁBR. JEGYZŐKÖNYV Készült: Szentbékkálla Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 25-én 16:00 órakor megtartott

Részletesebben

18/2010. Endrefalva Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. november 24-én megtartott ülésének jegyzőkönyve

18/2010. Endrefalva Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. november 24-én megtartott ülésének jegyzőkönyve 18/2010. Endrefalva Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. november 24-én megtartott ülésének jegyzőkönyve J e g y z ő k ö n y v Készült Endrefalva Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. november

Részletesebben

KIEGÉSZÍTÉS a III/1. számú előterjesztéshez

KIEGÉSZÍTÉS a III/1. számú előterjesztéshez KIEGÉSZÍTÉS a III/1. számú előterjesztéshez (Békés Város Önkormányzat 2016. évi költségvetésének elfogadása) Tisztelt Képviselő-testület! Békés Város Önkormányzat 2016. évi költségvetéséről szóló előterjesztést

Részletesebben

Napirendi pontok tárgyalása:

Napirendi pontok tárgyalása: Rábakecöl Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 3/2013. szám JEGYZŐKÖNYV Készült: a rábakecöli polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében 2013. március 4-én (hétfőn) 17,00 órakor megtartott képviselő-testületi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR 2012. július 26.

JEGYZŐKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR 2012. július 26. JEGYZŐKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR 2012. július 26. I. JEGYZŐKÖNYV Készült Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. július 26. napján 15 órai kezdettel megtartott rendkívüli

Részletesebben

NAPIRENDI PONTOK: 4. Az önkormányzat gazdálkodásáról szóló 2011. évi I. félévi beszámoló elfogadása (írásos előterjesztés)

NAPIRENDI PONTOK: 4. Az önkormányzat gazdálkodásáról szóló 2011. évi I. félévi beszámoló elfogadása (írásos előterjesztés) Képviselő-testületének 2011. szeptember 13-án megtartott nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok: 112-123 / 2011. (IX. 13.) számú határozatok d. rendeletek: 13/2011. (IX. 14.) önkormányzati

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Köveskál és Térsége Óvoda Társulás 2015. augusztus 26-án tartott nyilvános üléséről 15:00 órai kezdettel.

Jegyzőkönyv. Készült: Köveskál és Térsége Óvoda Társulás 2015. augusztus 26-án tartott nyilvános üléséről 15:00 órai kezdettel. Ikt.szám: 705-3/2015. Jegyzőkönyv Készült: Köveskál és Térsége Óvoda Társulás 2015. augusztus 26-án tartott nyilvános üléséről 15:00 órai kezdettel. Helye: Köveskáli Közös Fenntartású Napközi-otthonos

Részletesebben

Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. szeptember 15-én tartott munkaterv szerinti nyílt üléséről.

Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. szeptember 15-én tartott munkaterv szerinti nyílt üléséről. Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. szeptember 15-én tartott munkaterv szerinti nyílt üléséről. Jelen vannak: Tompa Város Önkormányzat Képviselő-testülete: Dr. Homoki-Szabó Róbert

Részletesebben

Jegyzőkönyv Készült: Kunhegyes Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 2010. december 28-án megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Városháza nagy tanácskozó terme Jelen vannak: Szabó András polgármester

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Megállapította, hogy az ülés határozatképes, Bucsa Község Önkormányzat Képviselőtestülete részéről 7 főből 6 fő képviselő jelen van.

JEGYZŐKÖNYV. Megállapította, hogy az ülés határozatképes, Bucsa Község Önkormányzat Képviselőtestülete részéről 7 főből 6 fő képviselő jelen van. Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testülete Bucsa, Kossuth tér 6. Tel: 66/585-520. 600-32/2014. iktatószám 32. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december

Részletesebben

Gerecz Attila Megoldható-e, hogy a Vízüggyel felvegyék a kapcsolatot, összefogjon a térség?

Gerecz Attila Megoldható-e, hogy a Vízüggyel felvegyék a kapcsolatot, összefogjon a térség? Jegyzőkönyv A Képviselő-testület 2o1o. december 6-i-i nyílt üléséről Időpontja: 2o1o. december 6. 18 óra Helye: Polgármesteri Hivatal Tanácsterme Jelen vannak: a jelenléti ív szerint Pénzes Andrásné pénzügyi

Részletesebben

I. Önkormányzat Bevételek

I. Önkormányzat Bevételek 1. Napirend 2016. évi költségvetés 1. Napirend ELŐTERJESZTÉS 2016. évi költségvetés Tisztelt Képviselő-testület! Az önkormányzat 2016. évi költségvetési javaslata az elfogadott 2016. évi költségvetési

Részletesebben

Szám: 8-19/2014. N é m e t b á n y a

Szám: 8-19/2014. N é m e t b á n y a Szám: 8-19/2014. N é m e t b á n y a Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 4. napján 17 órakor megtartott Képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv Németbánya Község Önkormányzat

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Vácrátót Község Önkormányzat Képviselő-testülete J e g y z ő k ö n y v Készült: Vácrátót Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 12-én, csütörtökön 17.00 órakor megtartott testületi ülésén.

Részletesebben

5./ A Székesfehérvári Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Megállapodásának módosítása.

5./ A Székesfehérvári Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Megállapodásának módosítása. JEGYZŐKÖNYV Készült Polgárdi Város Képviselő-testület 2011. szeptember 26. napján 16.00 órakor megtartott testületi ülésén. Az ülés helye: Polgárdi Polgármesteri Hivatal Polgárdi, Batthyány u. 132. Jelen

Részletesebben

Taksony Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Rendkívüli nyilvános ülés 2010. december 14.

Taksony Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Rendkívüli nyilvános ülés 2010. december 14. Taksony Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Rendkívüli nyilvános ülés 2010. december 14. J E G Y Z Ő K Ö N Y V A Képviselő-testületi ülésekről hangfelvétel készül. A napirendi pontok tárgyalásával

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V 6-3/2014. Készült: Tiszalök Város Önkormányzata képviselő-testületének 2014. február 27-én a Tiszalöki Közös Önkormányzati Hivatal földszinti tanácskozó termében tartott nyílt ülésén.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: 2011. július 6-án, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: 2011. július 6-án, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről Jegyzőkönyv Készült: 2011. július 6-án, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről Az ülés helye: Megyeháza II. emeleti Barkóczy terme Eger, Kossuth Lajos utca 9. Jelen voltak: Bolyki András, Bossányi László, Dr.

Részletesebben

Szám: 362-20/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Tengelic Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. december 13-án megtartott üléséről.

Szám: 362-20/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Tengelic Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. december 13-án megtartott üléséről. Szám: 362-20/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Tengelic Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. december 13-án megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Tengelic Község Önkormányzata

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A javaslattal a testület egyetértve 5 igen szavazattal az alábbi napirendet fogadja el:

JEGYZŐKÖNYV. A javaslattal a testület egyetértve 5 igen szavazattal az alábbi napirendet fogadja el: Bak község Önkormányzati Képviselő-testülete 8945 Bak, Rákóczi u. 2/a. JEGYZŐKÖNYV Készült: Bak község Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. november 27. napján a Baki Körjegyzőség épületében (8945

Részletesebben

BALATONHENYE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. Ikt.szám: 825-2/2013. JEGYZŐKÖNYV

BALATONHENYE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. Ikt.szám: 825-2/2013. JEGYZŐKÖNYV KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ikt.szám: 825-2/2013. JEGYZŐKÖNYV Készült: Balatonhenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. március 28-án 16:00 órakor megtartott nyilvános testületi üléséről. Az ülés

Részletesebben

az önkormányzat 2016. évi költségvetése

az önkormányzat 2016. évi költségvetése Újhartyán Város Önkormányzat Képviselő Testülete H e l y b e n E L Ő T E R J E S Z T É S az önkormányzat 2016. évi költségvetése 1. napirend Összeállította: Göndörné Frajka Gabriella jegyző Tóth Anikó

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Mezősas Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 29-én megtartott rendkívüli ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Mezősas Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 29-én megtartott rendkívüli ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült: Mezősas Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 29-én megtartott rendkívüli ülésén. Az ülés helye: Mezősas Községi Önkormányzat Tanácsterme (Mezősas, Nagy S. u. 49.

Részletesebben

2. Az önkormányzat és költségvetési szervei 2010. évi költségvetésének teljesítése

2. Az önkormányzat és költségvetési szervei 2010. évi költségvetésének teljesítése Albertirsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/ 2011. (V.3.) önkormányzati rendelete Albertirsa Város Önkormányzata 2010. évi gazdálkodásának zárszámadásáról Albertirsa Város Önkormányzatának

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Petőfiszállás Községi Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. május 30-án a Művelődési ház Könyvtártermében megtartott üléséről. Jelen vannak: ( A jelenléti ív a jegyzőkönyv

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T

T Á R G Y S O R O Z A T Tiszaszentmárton Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 11-én napján az önkormányzat tanácskozó termében megtartott ülésének: a./ Tárgysorozata b./ jegyzőkönyve c./ határozatai : 49-53

Részletesebben

Pusztavám Község Önkormányzati Képviselő-testületének 1/2011.(II.17.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről

Pusztavám Község Önkormányzati Képviselő-testületének 1/2011.(II.17.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Pusztavám Község Önkormányzati Képviselő-testületének 1/2011.(II.17.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Pusztavám Község Önkormányzati Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat 2016. március 10-i soros ülésén

J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat 2016. március 10-i soros ülésén J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat 2016. március 10-i soros ülésén Hozott határozatok: 28-40/2016.(03.10.) Hozott rendeletek: 6-7/2016. (III.16.) 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Községháza tanácskozóterme, Poroszló

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Községháza tanácskozóterme, Poroszló 74 JEGYZŐKÖNYV Készült: Poroszló- Újlőrincfalva Önkormányzatok Képviselő-testületének 2011. április 27-én (szerdán) 14.30 órai kezdettel tartott együttes nyílt üléséről Az ülés helye: Községháza tanácskozóterme,

Részletesebben

Készült: Salföld Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. május 25.- i nyilvános salföldi faluház hivatali helyiségében.

Készült: Salföld Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. május 25.- i nyilvános salföldi faluház hivatali helyiségében. 1 SALFÖLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8256 Salföld, Kossuth u. 27. Ikt.szám: S- 4-67 /2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Salföld Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. május 25.- i nyilvános

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szuhakálló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 14-én, 16:30 órai kezdettel megtartott munkaterv szerinti nyílt üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Pitvaros Község Önkormányzati Képviselőtestületének 2011. április 14. napján megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Radó Tibor polgármester Anderkó Attila alpolgármester

Részletesebben

Mátészalka Város Képviselő-testület 2010. szeptember 2. napján 13.00 órai kezdettel tartott (nyilvános) ülésének. T á r g y s o r o z a t

Mátészalka Város Képviselő-testület 2010. szeptember 2. napján 13.00 órai kezdettel tartott (nyilvános) ülésének. T á r g y s o r o z a t Mátészalka Város Képviselő-testület 2010. szeptember 2. napján 13.00 órai kezdettel tartott (nyilvános) ülésének a./ tárgysorozata, b./ jegyzőkönyve, c./ rendelete: 17-18, d./ határozata:120-125, Száma:

Részletesebben

Csákberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Csákberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének Csákberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2012. (V. 17.) önkormányzati rendelete Csákberény Község Önkormányzatának 2011. évi költségvetésének végrehajtásáról Csákberény Község Önkormányzat

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült a Szendrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 2-i nyilvános üléséről. J e l e n v a n n a k

J e g y z ő k ö n y v. Készült a Szendrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 2-i nyilvános üléséről. J e l e n v a n n a k 1 Szendrő Város Önkormányzatának Képviselőtestülete J e g y z ő k ö n y v Készült a Szendrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 2-i nyilvános üléséről. Az ülés helye: Közösségi Ház Díszterme

Részletesebben

T á r g y s o r o z a t a

T á r g y s o r o z a t a 1 Nyírparasznya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. június 21-én megtartott rendkívüli ülésének a, jegyzőkönyve b, tárgysorozata c, határozatai: 44-46/2011. (VI. 21.) d, rendeletei: Iktatószáma:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület 7 igen egybehangzó szavazattal az alábbi határozatot hozza.

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület 7 igen egybehangzó szavazattal az alábbi határozatot hozza. 1 Jegyzőkönyv Készült Balatonberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. október 27- én 15.00 h kezdettel a Művelődési Ház tanácskozótermében (Balatonberény, Kossuth tér 1.) megtartott nyilvános

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szatymaz Község Képviselő-testületének 2011. január 19. napján,a Teleházban (Szatymaz, II. körzet 115.) megtartott nyílt testületi üléséről. Napirendi pontok: 1. Hatályos rendeletek

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hajdúbagos Község Önkormányzat 2010. szeptember 9-én megtartott nyílt Képviselőtestületi ülésének jegyzőkönyvéből.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hajdúbagos Község Önkormányzat 2010. szeptember 9-én megtartott nyílt Képviselőtestületi ülésének jegyzőkönyvéből. Ikt.szám: 117/18/2010. POLGÁRMESTERI HIVATAL HAJDÚBAGOS, Nagy u. 101. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hajdúbagos Község Önkormányzat 2010. szeptember 9-én megtartott nyílt Képviselőtestületi ülésének jegyzőkönyvéből.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. március 8.-án, a Művelődési Házban 17 órai kezdettel megtartott, közmeghallgatásos üléséről. Jelen vannak:, Farkas

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Felvéve: Az ülés helye: Jelen vannak: Kőröshegy Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. február 15. napján 14:00 órai kezdettel megtartott soron következő üléséről. Kőröshegyi

Részletesebben

TÁRGYMUTATÓ. Fegyvernek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. április 25-ei ülésének jegyzőkönyvéhez

TÁRGYMUTATÓ. Fegyvernek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. április 25-ei ülésének jegyzőkönyvéhez TÁRGYMUTATÓ Fegyvernek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. április 25-ei ülésének jegyzőkönyvéhez 53/2013.(IV.25.) sz. önk.hat. 11/2013.(IV.26.) rendelet A Fegyverneki Rendőrőrs 2012. évi

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Medgyesegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 29-én 15:00 órakor kezdődött ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Medgyesegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 29-én 15:00 órakor kezdődött ülésén. 1 Városi Önkormányzat Képviselő-testülete Medgyesegyháza, Kossuth tér 1. Tel: 68/440-000 6/2014. Jegyzőkönyv Készült: Medgyesegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 29-én 15:00

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Mezőkomárom Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 27-én 14 óra 30 perces kezdettel megtartott nyílt üléséről. Az ülés helye: Községház Tanácsterme 8137

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. január 30-i rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. január 30-i rendkívüli üléséről Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 24-3/2012/JT. 18-29 /2012. sz. határozat 1-3/2012.sz. rendelet J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. november 25-én megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. november 25-én megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jegyzőkönyv Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. november 25-én megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jelen vannak: Novák Lajos polgármester Dr. Pálinkási Csaba Dr. Kóthy

Részletesebben