Big Investment Group június. 25. BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN. Egyes elemeit például Olaszországban,

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Big Investment Group 2009. június. 25. BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN. Egyes elemeit például Olaszországban,"

Átírás

1 Big Investment Group június. 25. BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN Megvalósulóban a Boeing Álma A Boeing Co. részvényárfolyamát is magasra röpítheti, amikor június utolsó napján a levegıbe emelkedik a 787-es Dreamliner, a világ második legnagyobb repülıgépgyártójának vadonatúj gépe. A nagyobb részben kompozit anyagokból készülı, ezért könnyő, gazdaságosan üzemeltethetı repülıgép fejlesztése nem ment simán, eredetileg 2008 májusában kellett volna átadni az elsı példányt a megrendelınek, ám az új céldátum 2010 márciusa lett. Az elsı vevı a japán All Nippon Airways Co., amely - hasonlóan más légitársaságokhoz - komoly árengedményeket kap a Boeingtıl a sorozatos csúszásokért. A technológiai és gyártási problémák egy idıre a befektetık bizalmát is megingatták a cégben, ám ez elmúlni látszik, hiszen március közepe óta 45 százalékkal drágultak a Boeing papírjai. A Dreamliner abban az értelemben is mérföldkı lesz a Boeing történetében, hogy - szemben az eddigi gyakorlattal - nemzetközi kooperációban készül. Egyes elemeit például Olaszországban, illetve Japánban gyártják, majd áthajózzák az USA-ba. Az összeszerelés marad a Boeing feladata. Részben az új gyártási módszer komplexitása vezetett a határidık lekéséséhez, és még mindig kérdéses, sikerül-e a terveknek megfelelıen felpörgetni a termelést. A cél az, hogy 2012-ben már havonta 10 Dreamliner hagyja el a szerelıcsarnokot. A gazdasági válság nem hagyta érintetlenül a Boeing más új típusainak gyártását sem. A bevételek megcsappanása miatt a lassan 40 éves Jumbo új változata, a szállítását is kénytelen volt elhalasztani a cég, pedig ennek az Airbus A380-as kétfedélzetes óriásával kellene harcba szállnia. Nem biztos, hogy anynyira örül a Japán légitársaság hiszen a megrendeléskor még nem volt válság. Az árengedmény azonban gyógytapasz lehet nekik. A cikk írója szerintem nincs tisztába a tızsde mozgásokkal mert nem a befektetık bizalma vitte fel az árfolyamot március óta hanem az általános pozitív hangulat. (bear market rally). Nem baj, megbocsájtjuk neki. Az új géppel szembeni várakozás az árfolyamon is látszik. Mintha nem nagyon hinnének benne, hogy sikeres lesz az elsı felszállás. A bejelentés napján (hétfı) 48 dollár volt a Boing papír, most 41,27 dollár. Viszont ha sikeres lesz a bemutató akkor gyorsan emelkedik pár dollárt. /Ez nem befektetési ajánlat. :))

2 HÍREK feketén-fehéren Vészesen eladósodott a Tesco Az egy évtizedes nemzetközi terjeszkedés rekordmagasságba lökte a brit Tesco Plc. kiskereskedelmi áruházlánc adósságát, ami veszélyezteti a vállalat hitelminısítését és elfordíthatja a cégtıl a kötvényalapok kezelıit - írta a Bloomberg. Az elmúlt napokban 9,6 milliárd fontra (15,6 milliárd dollár) nıtt a társaság hitelállománya és a társaság újabb 431 millió font értékben bocsátott ki kötvényeket, amelyek fedezetéül kereskedelmi ingatlanai szolgálnak. A Tesco február 28-án zárult üzleti évében a cég kölcsönei 3,96-szorosan meghaladták az EBITDA -nyereséget, ami 1988 óta a legmagasabb arány. Májusban a Moody's hitelminısítı negatívra rontotta a társaság adósságaira adott A3 minısítése kilátásait. Bradley Mitchell, a Royal London Asset Management kereskedıje húszéves gyakorlatát megváltoztatva már nem tart az alap portfóliójában Tesco-papírokat, mert - mind mondja - a cég részvényeinek értéke nem fejezi ki a hipermarket lánc mőködésének valódi kockázatát. Szép dolog a nyereség visszaforgatása, a hitel felvétel, fıleg terjeszkedésbe, de kicsit túl lıttek a célon. A kötvény kibocsátás szükség megoldás. Ha nem nı fogyasztás akkor az ingatlan fedezetek veszélybe kerülnek. A managment csak olyan profi mint az áruház maga. Az Unilever ambiciózus célokat tőzött ki a Kínában való terjeszkedésre A fogyasztói termék óriás Unilever Csoport, ahol az eladások növekedése az elmúlt négy évben meghaladja a 20%-ot, azt várja, hogy az értékesítés Kínában kétszer nı a duplájára 2015-re, jelentette a Shanghai Daily az Unilever Kína elnökét, Alan Jope-ot idézve. Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy a társaság látja a gazdasági fejlıdés erıs jeleit az országban, melyhez a kínai kormány ösztönzı csomagja is hozzájárult. Az Unilever azt tervezi, hogy egy harmadik gyártó bázist hoz létre Szecsuán tartományban, így növeli üzleti jelenlétét Kína nyugati részén. Ezen kívül a társaság célja az is, hogy kínai értékei felkerüljenek a Sanghaji Értéktızsde listájára amikor a kínai szabályozók megváltoztat ják a szabályokat, és engedélyezik a multinacionális vállalatok listáját belföldön, mondták az elemzık, ami valószínőleg megtörténik a közeljövıben. Jól kalkulál. Kína a fogyasztás növelését tőzte ki a zászlójára. Ha csak minden 100. kínai ember fogyaszt a termékükbıl rendszeresen akkor el lehet képzelni a forgalmukat. A sanghaji tızsde megváltoztatást sokan várják. - én is. Brutális likviditás emelkedést hozna a multik felkerülése az eddigi papírok mellé. Az eddig is sikeres aranysárkány alapunkra gondolva nem lenne rossz.

3 A kínai BAIC-ot érdekli a Volvo A Beijing (Peking) Automotive Industry Holding Corp. (BAIC) érdeklıdik a Ford Motor Volvo autómárkájának megvásárlása iránt, számolt be a Wall Street Journal, egy új nevet téve a svéd luxus autó márkára ajánlatot tevı lehetséges kínai ajánlattevık listájához. A BAIC vezetıinek egy csoportja várhatóan látogatást tesz Göteborgban, a Volvo svéd központjában már csütörtökön, hogy találkozzon a márka vezetıivel és közelrıl szemügyre vegye a kutatási és fejlesztési és gyártó létesítményeket, idézett a jelentés három embert, akik ismerik a helyzetet. Az államilag mőködtetett BAIC, Kína ötödik legnagyobb autógyártjának egy szóvivıje azt mondta, hogy ı nem kapott tájékoztatást a vállalattól egyetlen külföldi autómárka iránti érdeklıdésrıl sem. A BAIC korábban ebben a hónapban érdeklıdött a General Motor európai márkája, az Opel iránt, de nem vitte végig az ajánlattételt. Ilyenkor annak kedvez a válság, aki rendelkezik megfelelı tıkével és a korábbi árnál lényegesen olcsóbban tud olyan üzleteket felvásárolni, melyek továbbvitelével bıvítheti világpiai jelenlétét. BIG Hírlevél Azt hiszem nem kell jósnak lenni ha azt mondjuk, hogy mire kilábal az USA autóipara a válságból addigra Kína nagyobb autó gyártó lesz. Egy biztos. A világ autó gyártói alaposan átrendeződnek a következő egy évben. Gigafúzió lehet a bányaiparban A világ legnagyobb bányatársaságaival emelné egy sorba a svájci Xstrata Plc-t és a tíz éve londoni székhellyel tevékenykedı dél-afrikai köztársaságbeli Anglo American Plc.-t, ha az utóbbi elfogadná az elıbbi egyesülési ajánlatát. A Xstrata piaci értéke 33 milliárd dollár, míg az Anglóé 35 milliárd, így ketten megközelítenék a világ harmadik legnagyobb bányavállalata, a Rio Tinto 74 milliárdját. A második Vale 93 milliárdot, az elsı BHP Billiton 144 milliárdot ér.az új vállalat éves árbevétele a 2008-as adatok alapján 54 milliárd dollár lenne - a BHP Billiton forgalma 63,7 milliárd -, tevékenysége kiterjedne a réz-, szén-, vasérc-, cink-, platina- és gyémántbányászatra a világ számos országában. A Xstrata az elmúlt hét évben 27 milliárd dollárt költött vagyonának gyarapítására, a hitelválság azonban fékezte expanzióját. Az 1917-ben alapított Anglo a Dél-afrikai Köztársaság legnagyobb vállalatává nıtt a fehérek uralma alatt, de az ország elleni szankciók akadályozták nemzetközi terjeszkedését. A vállalat kezében van az Anglo Platinum Ltd., a világ legnagyobb platina-elıállítója, és 45 százaléka van a De Beersben, a világ legnagyobb gyémántkitermelıjében. Minden válságban megfigyelhetı a piac átrendezıdése ami természetes a nagyoknak kedvez. Ha nincs kis hal amit érdemes megvenni akkor irány a fúzió! - legyünk még erısebbek.

4 Vihetik a külföldiek a kínai aranyat A kínai aranybányászok szövetségének elnöke szívesen venné a külföldi bányatársaságok belépését a kínai aranybányászatba, részvételüket a kínai aranybányászati ágazat átalakításában. A külföldi befektetés a technológia átadását és a fejlesztés elımozdítását is szolgálná. Azzal együtt, hogy a Platts szaklap szerint 1200 aranybányája van Kínának, a nagyobb rész, 739 bánya gyakorlatilag kisüzemi módszerrel termel. Ezek fejlesztés, modern technológia híján mármár gátjává váltak a kínai aranyipar fejlıdésének. BIG Hírlevél A szinte monopol helyzetű Dél- Afrikát már megelőzte kíváncsi vagyok mi lesz az aranyára ha sikerül a tervük. A kínai aranybányászatban kialakultak a nagy helyi szereplı, ezek megfelelı átalakulása is lezajlott. Ennek köszönhetıen javult az ipar versenyképessége, kialakult a rendezett és rendszeres kitermelési tevékenység. Ez pedig lehetıvé teszi, hogy a különbözı befektetési források számára is vonzó legyen az ágazat. Vége a dohánycégek aranykorának Egy évtizedes vita után aláírta az amerikai elnök a dohányzásellenes törvényt - minden eddiginél szigorúbb szabályozás jöhet. Barack Obama tegnap aláírta a dohányzásellenes törvényt - a jogszabály a történelemben példátlan jogokkal hatalmazza fel az USA szövetségi élelmiszer- és gyógyszerfelügyeletét (FDA) a dohánytermékek reklámozásának és elıállításának szabályozásában. A dohányzás-megelızési és dohányfelügyeleti törvény felhatalmazza az FDA-t, hogy csökkentse a dohánytermékek nikotin- és károsanyag-tartalmát, betiltsa az édesített cigarettákat, valamint az olyan félrevezetı jelöléseket, mint például alacsony kátránytartalmú és könnyő. Kötelezı lesz nagymérető figyelmeztetı feliratok elhelyezése a termékek csomagolásán. Az új törvény a termékek tartalmának szabályozása mellett korlátozhatja a reklámkampányokat, fıleg azokat, amelyek a gyerekeket célozzák. Tilos lesz dohányáruk reklámozása például az iskolák és játszóterek 300 méteres körzetében, ezen kívül a dohányipari cégek egyáltalán nem szponzorálhatnak majd sport- és szórakoztató jellegő rendezvényeket. Obama az aláírási ceremónián arról beszélt, hogy a dohányosok csaknem 90 százaléka 18 éves kora elıtt kezd el cigarettázni, és ennek egyik oka a gyártók agresszív reklámkampányaiban rejlik. Nekem az egészbe az tetszik, hogy Obamát nem tudta a dohány lobby megzsírozni. Az elızı elnök, George W. Bush ellenezte a dohányzásellenes törvényt, és kilátásba helyezte, hogy megvétózza, ha a kongresszus elfogadná. KZS.

5 A cikkeket a portfolio.hu Index, MTI és a HVG írásaiból válogattuk A bejegyzések a szerzık személyes véleményét, nem a cégek álláspontját tükrözik, és semmilyen formában nem minısülnek befektetési ajánlatnak. AZ ÉLET EGY SZERENCSEKERÉK, ÉS RAJTAD ÁLL, HOGYAN FORGATOD. Tupac Amaru Shakur Big Investment Group 1118 Budapest, Budaörsi út office@biginvest.eu

Big Investment Group 2010.05.26. BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN

Big Investment Group 2010.05.26. BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN Big Investment Group 2010.05.26. BIG HÍRLEVÉL Rekord magasságokban a hazai befektetési alapok Újabb csúcsra ért a magyar befektetési alapok vagyona áprilisban, köszönhetően a tavaly nyár óta tartó nettó

Részletesebben

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország PIACI KÖRKÉP Magyarország A BUX index 380 pontos eséssel zárta a kereskedést, a végül 20 forintot emelkedı OTP kivételével a blue chipek estek. átkötések után viszont üzlet nem született rájuk. A bankpapír

Részletesebben

Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN. az iparág visszatért a pályára, és megerısíti pozícióját, mint a világ legnagyobb

Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN. az iparág visszatért a pályára, és megerısíti pozícióját, mint a világ legnagyobb Big Investment Group 2009. július.14. BIG HÍRLEVÉL Az autó eladások 36 százalékkal nıttek Kínában Gépjármő értékesítése 36 százalékkal nıtt az elızı év azonos idıszakával összehasonlítva a múlt hónapban,

Részletesebben

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország PIACI KÖRKÉP Magyarország A nap eleji pánik a nap végére szép lassan elmúlt a magyar tızsdén, és az egész napos emelkedés eredményeként pluszban tudott zárni a BUX. Az irányadó index 0,8 százalékkal 14

Részletesebben

Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN

Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL 2009. január. 27. KEDD, AKKOR.. HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN A PÉLDA A LEGHATÉKONYABB TANÍTÓK EGYIKE, NOHA SZÓTLANUL TANÍT. SAMUEL SMILE Újabb súlyos élelmiszerválság kopogtat

Részletesebben

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország PIACI KÖRKÉP Magyarország 5000 forinton zártak tegnap az OTP részvényei, a bankpapír mellett a Mol is húzta a piacot. A vártnál jobb amerikai kiskereskedelmi adatok hajtották a kelet-közép-európai piacokkal

Részletesebben

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország PIACI KÖRKÉP Magyarország A BUX 1,7 százalékos mínuszban 14 112 ponton zárt kedden, a blue chipek közül egyedül a Mol végzett a pozitív tartományban. A kereskedés utolsó fél órájában meredek mélyrepülés

Részletesebben

Pannónia Nyugdíjpénztár Közgyőlés, 2011. 12.15.

Pannónia Nyugdíjpénztár Közgyőlés, 2011. 12.15. Pannónia Nyugdíjpénztár Közgyőlés, 2011. 12.15. Mi történt a tıkepiacokon 2011-ben? Részvénypiacok nov 30-ig 2011.12.17 2 Mi történt a tıkepiacokon 2011-ben? Magyar kötvény- és ingatlanpiac nov 30-ig 2011.12.17

Részletesebben

Német részvény ajánló

Német részvény ajánló Német részvény ajánló Mario Draghi január végi bejelentésével biztossá vált, hogy nagy mennyiségű tőke (60 milliárd /hó) érkezik az európai piacokra legalább 2016 szeptemberéig. Ennek jótékony hatásai

Részletesebben

MKB Alapkezelı zrt. MKB GOLD Private Banking Tıkevédett Származtatott Alap. Éves beszámoló. 2010. november 4.- december 31.

MKB Alapkezelı zrt. MKB GOLD Private Banking Tıkevédett Származtatott Alap. Éves beszámoló. 2010. november 4.- december 31. MKB Alapkezelı zrt. 1056 Budapest, Váci utca 38. telefon: 268-7834; 268-8184; 268-8284 telefax: 268-7509;268-8331 E-mail: mkbalapkezelo@mkb.hu Web cím: www.mkbalapkezelo.hu MKB GOLD Private Banking Tıkevédett

Részletesebben

CIB DUPLA PROFIT TİKEVÉDETT SZÁRMAZTATOTT ALAP. Féléves jelentés. CIB Befektetési Alapkezelı Zrt. Forgalmazó, Letétkezelı: CIB Bank Zrt.

CIB DUPLA PROFIT TİKEVÉDETT SZÁRMAZTATOTT ALAP. Féléves jelentés. CIB Befektetési Alapkezelı Zrt. Forgalmazó, Letétkezelı: CIB Bank Zrt. CIB DUPLA PROFIT TİKEVÉDETT SZÁRMAZTATOTT ALAP Féléves jelentés CIB Befektetési Alapkezelı Zrt. Forgalmazó, Letétkezelı: CIB Bank Zrt. 2012 1/5 1. Alapadatok 1.1. A CIB Dupla Profit Tıkevédett Származtatott

Részletesebben

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország PIACI KÖRKÉP Magyarország Elillant zárásra a délután optimizmus a BÉT-en, a BUX 1,68 százalékos csökkenéssel 15 622 ponton fejezte be a napot. Az OTP a nap elején a 3533 forintot is megnézte, de délutánra

Részletesebben

2010. október 11. www.cib.hu CIB REGGELI FEJLETT PIACOK

2010. október 11. www.cib.hu CIB REGGELI FEJLETT PIACOK CIB REGGELI FEJLETT PIACOK FİBB HÍREINK USA: Pénteken a munkaerıpiaci adatok negatív meglepést hoztak: a mezıgazdaságon kívül álláshelyek száma a várakozásokkal ellentétben jelentıs visszaesést mutatott.

Részletesebben

CODEX HÍRLEVÉL 2008. DECEMBER 23, KEDD

CODEX HÍRLEVÉL 2008. DECEMBER 23, KEDD PIACI KÖRKÉP Magyarország A BUX gyakorlatilag a kereskedés elsı óráját leszámítva egész nap a negatív tartományban tartózkodott, innen emelkedett az utolsó percekben meredeken a masszív pozitív tartományba.

Részletesebben

szerda, június 11. Vezetői összefoglaló

szerda, június 11. Vezetői összefoglaló szerda, 2014. június 11. Vezetői összefoglaló Alacsony kereskedési hajlandóság mellett pozitív tartományban zárt a vezető nemzetközi tőzsdék többsége. A kedvező nemzetközi piaci hangulat nem ragadt át

Részletesebben

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország PIACI KÖRKÉP Magyarország Az elmúlt heti jó szereplést követıen hétfın is 2 százalékot emelkedett a magyar tızsde vezetı indexe a BUX. A 16 251 pontos záró érték a napi maximumot jelentette az index esetében.

Részletesebben

BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN. növekedési kilátások még roszszabbak. Megjött a benzináremelés

BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN. növekedési kilátások még roszszabbak. Megjött a benzináremelés Big Investment Group 2009.04.21. BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN Súlyos veszteségek az olajpiacon A részvénypiacok esésével és a dollár erősödésével párhuzamosan mélyrepülésbe kezdett hétfőn az olaj

Részletesebben

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország PIACI KÖRKÉP Magyarország Nap végéig sikerült megtartani az optimizmust a magyar tızsdén, annak ellenére, hogy alaposan elromlott a nemzetközi hangulat. Napközben új éves csúcsot ért el az OTP a megint

Részletesebben

CODEX HÍRLEVÉL 2008. OKTÓBER 31, PÉNTEK

CODEX HÍRLEVÉL 2008. OKTÓBER 31, PÉNTEK PIACI KÖRKÉP Magyarország A BUX 13 684,2 ponton zárta a csütörtöki kereskedést, a forgalom megközelítette a 40 milliárd forintot, a részvények többsége drágult A reggel felfüggesztett OTP-részvényt leszámítva

Részletesebben

Heti jelentés. 2011. augusztus 8. 12. Csehország. Tıkepiaci hírek. A PX index mozgása. Változás % Index Múlt hét Aktuális hét PX 1092,40 988,70-9,49

Heti jelentés. 2011. augusztus 8. 12. Csehország. Tıkepiaci hírek. A PX index mozgása. Változás % Index Múlt hét Aktuális hét PX 1092,40 988,70-9,49 Fio Heti jelentés Tıkepiaci hírek Fio o.c.p., a.s. Csehország 2011. augusztus 8. 12. A PX index mozgása Index Múlt hét Aktuális hét Változás % PX 1092,40 988,70-9,49 / Folytatódott a prágai tızsde csökkenése,

Részletesebben

Technikai elemzés. c.člá. Fio o.c.p., a.s. Fio o.c.p., a.s. Forrás: Bloomberg 6/2011

Technikai elemzés. c.člá. Fio o.c.p., a.s. Fio o.c.p., a.s. Forrás: Bloomberg 6/2011 Technikai elemzés c.člá Fio o.c.p., a.s. A S&P 500 index áttörte az elızı maximumokat, amelyek 1350 alatt voltak. Ez általában bika jelzés. A maximumok áttörése viszont hamis volt, és az index visszatért

Részletesebben

Technikai elemzés. . c.člá. Fio o.c.p., a.s. Fio o.c.p., a.s. Forrás: Bloomberg 12/2011

Technikai elemzés. . c.člá. Fio o.c.p., a.s. Fio o.c.p., a.s. Forrás: Bloomberg 12/2011 Technikai elemzés. c.člá Fio o.c.p., a.s. Az S&P 500 index jelenleg a csökkenı trendvonal alatt tétovázik. A további emelkedés szempontjából fontos az 1270 pontos szint áttörése. Amennyiben ez nem történik

Részletesebben

RÉSZVÉNYPIACI HÍREK KEDD 2010/11/02 VÁLLALATI ESEMÉNYNAPTÁR

RÉSZVÉNYPIACI HÍREK KEDD 2010/11/02 VÁLLALATI ESEMÉNYNAPTÁR Elemzés Telefon: Kovács Nóra, elemzı 423-2441 Barta György, elemzı 423-2887 Jobbágy Sándor, elemzı 423-2904 Részvényértékesítés Telefon: Kertai Katalin, üzletágvezetı 489-8341 Tóth Eszter, üzletkötı 489-8345

Részletesebben

1. Bankok speciális szerepe

1. Bankok speciális szerepe 1. Bankok speciális szerepe 1.1. Transzformációs szerepkör A bankok a gazdaság különleges szereplıi. E különleges jelleg a monetáris/pénzügyi közvetítı szerepbıl fakad, melynek keretében a bankok összehangolják

Részletesebben

Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL. láthattunk a feltörekvı piaci részvényalapoknál. Global legfrissebb adataiból..

Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL. láthattunk a feltörekvı piaci részvényalapoknál. Global legfrissebb adataiból.. Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL 2009. február.10. HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN AMIKOR AZT GONDOLOD, HOGY MÁR MINDEN LEHETİSÉGET KIMERÍTETTÉL, MÉG MINDIG VAN LEGALÁBB EGY. T.A.EDISON Úgy változik a hangulat,

Részletesebben

Technikai elemzés. c.člá. Fio o.c.p., a.s.

Technikai elemzés. c.člá. Fio o.c.p., a.s. Technikai elemzés c.člá Fio o.c.p., a.s. S&P 500 Az S&P 500 index az 1 220 ponton húzódó ellenállás fölé került. Az elpattanás és a korrekció lehetısége még érvényben van, mégha némi áttörés már megtörtént,

Részletesebben

Vezetői összefoglaló október 24.

Vezetői összefoglaló október 24. 2017. október 24. Vezetői összefoglaló Kedd reggelre a forint árfolyama az euróhoz, a svájci frankhoz és a dollárhoz képest egyaránt gyengült. A BUX értéke 8,1 milliárd forintos átlag feletti forgalom

Részletesebben

2005. október 1. 2005 december 31. elsı negyedév (nem auditált mérlegadatok alapján)

2005. október 1. 2005 december 31. elsı negyedév (nem auditált mérlegadatok alapján) Az EGIS Gyógyszergyár Nyilvánosan Mőködı Részvénytársaság gyorsjelentése a Budapesti Értéktızsde számára 2005. október 1. 2005 december 31. elsı negyedév (nem auditált mérlegadatok alapján) Az EGIS Nyrt.

Részletesebben

Bognár Tamás* A VEVİI NÉZİPONT A BALANCED SCORECARD RENDSZERÉBEN

Bognár Tamás* A VEVİI NÉZİPONT A BALANCED SCORECARD RENDSZERÉBEN Bognár Tamás* A VEVİI NÉZİPONT A BALANCED SCORECARD RENDSZERÉBEN A sikeres vállalkozások vezetıi mindannyian egyetértenek abban, hogy az irányítás során folyamatosan szem elıtt kell tartani a vállalkozás

Részletesebben

Big Investment Group 2010.11.09 BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN

Big Investment Group 2010.11.09 BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN Big Investment Group 2010.11.09 BIG HÍRLEVÉL Az aranystandard rendszer újbóli felállítását javasolja a Világbank elnöke HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN ismét előtérbe kerülnek a világgazdaság egyensúlytalansági

Részletesebben

FOTEX HOLDING TARTALOMJEGYZÉK. 1. Általános Információk 2. Értékelési szabályok 3. Jegyzett tıke 4. Eredmény felosztása

FOTEX HOLDING TARTALOMJEGYZÉK. 1. Általános Információk 2. Értékelési szabályok 3. Jegyzett tıke 4. Eredmény felosztása FOTEX HOLDING S.E. TARTALOMJEGYZÉK 1. Általános Információk 2. Értékelési szabályok 3. Jegyzett tıke 4. Eredmény felosztása ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓ: Társaság: Fotex Holding Székhely: Capellen Cégjegyzékszám:

Részletesebben

SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. WWW.SOLARCAPITAL.HU SOLAR@SOLARCAPITAL.HU. Összefoglaló

SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. WWW.SOLARCAPITAL.HU SOLAR@SOLARCAPITAL.HU. Összefoglaló WWW.CAPITAL.HU @CAPITAL.HU Napi Elemzés 2010. október 11. INDEXEK Záróérték Napi változás (%) Dow Jones IA 11006.48 +0.53% S&P 500 1165.15 +0.61% Nasdaq 100 2027.03 +0.77% DAX 6291.67 +0.25% BUX 23416.53-0.51%

Részletesebben

szerda, november 26. Vezetői összefoglaló

szerda, november 26. Vezetői összefoglaló szerda, 2014. november 26. Vezetői összefoglaló Nyugat-Európa pluszban zárt, vegyes nap az amerikai tőzsdéken. A forint tegnapi gyengülése ellenére továbbra is erős szinten tartózkodik a vezető devizákkal

Részletesebben

33. Hét 2009. augusztus. 11. Kedd

33. Hét 2009. augusztus. 11. Kedd Napii Ellemzéss 33. Hét 2009. augusztus. 11. Kedd Összegzés Enyhén negatív nyitás, majd lassú egész napos csorgás jellemezte a tegnapi amerikai kereskedést, mely jelentısebb makrogazdasági és vállalati

Részletesebben

CIB ÁRFOLYAM- ÉS KAMATELİREJELZÉS

CIB ÁRFOLYAM- ÉS KAMATELİREJELZÉS CIB ÁRFOLYAM- ÉS KAMATELİREJELZÉS A CIB Elemzés összes publikus anyaga a következı internetes címen is elérhetı: http://www.cib.hu/maganszemelyek/aktualis/elemzesek/index Továbbra is lehetséges a magyar

Részletesebben

Technikai elemzés. c.člá. Fio o.c.p., a.s. Fio o.c.p., a.s. Forrás: Bloomberg 8/2011

Technikai elemzés. c.člá. Fio o.c.p., a.s. Fio o.c.p., a.s. Forrás: Bloomberg 8/2011 Technikai elemzés c.člá Fio o.c.p., a.s. A S&P 500 index visszapattant a trendcsatorna alsó határától, ahogy azt legutóbb jeleztük. Nem emelkedett viszont új maximumokra és az ellenállás mőködött. Úgy

Részletesebben

Kiegészítı melléklet

Kiegészítı melléklet Kiegészítı melléklet A Budapest Fıváros Vagyonkezelı Központ Zártkörően Mőködı Részvénytársaság 2011. évi beszámolójához a Számvitelrıl szóló többször módosított 2000. évi C. törvény alapján A részvénytársaság

Részletesebben

Kiegészítı melléklet 2012

Kiegészítı melléklet 2012 Adószám: 18665161-2-13 Cégbíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága Cégjegyzék szám: 13-09-129463 GÖDÖLLİI KIRÁLYI KASTÉLY KÖZHASZNÚ NONPROFIT KORLÁTOLT FELELİSSÉGŐ TÁRSASÁG 2100 Gödöllı, Grassalkovich-kastély

Részletesebben

A Gardénia Csipkefüggönygyár NyRt 2006. I. féléves gyorsjelentése

A Gardénia Csipkefüggönygyár NyRt 2006. I. féléves gyorsjelentése A Gardénia Csipkefüggönygyár NyRt 2006. I. féléves gyorsjelentése Tájékoztatásunk a Számviteli Törvény 10. (2) bekezdésével összhangban a nemzetközi számviteli (IFRS) standardoknak megfelelı szabályok

Részletesebben

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország PIACI KÖRKÉP Magyarország A kereskedés utolsó fél órájában a negatív tartományba került a BUX és az OTP indexe is. A Budapesti Értéktızsde mutatója 1,3 százalékos gyengüléssel 15 168 pont közelében állt

Részletesebben

MKB. MKB Alapkezelı zrt. Megszőnési jelentés. Nyíltvégő Nemzetközi Kötvény Befektetési Alap. 2008. május 2.

MKB. MKB Alapkezelı zrt. Megszőnési jelentés. Nyíltvégő Nemzetközi Kötvény Befektetési Alap. 2008. május 2. MKB Alapkezelı zrt. 1056 Budapest, Váci utca 38. telefon: 268-7834; 268-8184; 268-8284 telefax: 268-7509;268-8331 E-mail: mkbalapkezelo@mkb.hu Web cím: www.mkbalapkezelo.hu MKB Nyíltvégő Nemzetközi Kötvény

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2012. március 7-én 14 órakor tartott rendes, nyílt ülésérıl.- Jelen vannak: Pádár Lászlóné polgármester, Baktai Kálmán,

Részletesebben

Technikai elemzés. člá. Fio o.c.p., a.s.

Technikai elemzés. člá. Fio o.c.p., a.s. Technikai elemzés člá Fio o.c.p., a.s. S&P 500: Az index értéke jelenleg az 1150 pontos technikai ellenálláson van. 1150 fölött az indexnek lehetısége lehet a további emelkedésekre, ami viszont nem a legvalószínőbb

Részletesebben

Technikai elemzés. matiou. Fio o.c.p., a.s.

Technikai elemzés. matiou. Fio o.c.p., a.s. Technikai elemzés matiou Fio o.c.p., a.s. A prágai PX index nem tudta megtartani az 1180 pontos határt és pont azt tette, ami várható volt az áttörés után: egészen az oldalazás szintjére esett. A külföldi

Részletesebben

Az eszközalap árfolyamokat és hozamokat folyamatosan nyomon követheti a oldalunkon.

Az eszközalap árfolyamokat és hozamokat folyamatosan nyomon követheti a   oldalunkon. Kapcsolódó eszközalapok árfolyamai és visszatekintő hozamai Az alábbi táblázat tartalmazza a kapcsolódó eszközalapok - fejlécben megadott napon érvényes vételi nettó árfolyamait, valamint visszatekintő

Részletesebben

MKB Alapkezelı zrt. MKB TOP 15 LUXUS Tıkevédett Származtatott Alap. Megszőnési jelentés. 2009. december 30.

MKB Alapkezelı zrt. MKB TOP 15 LUXUS Tıkevédett Származtatott Alap. Megszőnési jelentés. 2009. december 30. MKB Alapkezelı zrt. 1056 Budapest, Váci utca 38. telefon: 268-7834; 268-8184; 268-8284 telefax: 268-7509;268-8331 E-mail: mkbalapkezelo@mkb.hu Web cím: www.mkbalapkezelo.hu MKB TOP 15 LUXUS Tıkevédett

Részletesebben

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország PIACI KÖRKÉP Magyarország A Budapesti Értéktızsde részvényindexe, a BUX 53,29 pontos, 0,43 százalékos csökkenéssel, 12.365,24 ponton zárt kedden. A Mol árfolyama 2,06 százalékkal 9.990 forintra csökkent,

Részletesebben

csütörtök, szeptember 10. Vezetői összefoglaló

csütörtök, szeptember 10. Vezetői összefoglaló csütörtök, 2015. szeptember 10. Vezetői összefoglaló Szerdán a vezető európai részvényindexek nyereséggel zártak a két Ázsiából érkező kedvező piaci hír hatására, míg az amerikai börzék 1,5 százalék körüli

Részletesebben

HR módszerek alkalmazása a Rába Jármőipari Holding Nyrt-nél 2010.02.17.

HR módszerek alkalmazása a Rába Jármőipari Holding Nyrt-nél 2010.02.17. HR módszerek m alkalmazása a Rába JármJ rmőipari Holding Nyrt-nél 2010.02.17. A Rába R csoport Alapítva 1896 Fı adatok (IFRS) 2008 (auditált) 2009 FC Rába Futómő Kft. Rába RábaJármőipari Holding Nyrt.*

Részletesebben

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország PIACI KÖRKÉP Magyarország A Budapesti Értéktızsde részvényindexe, a BUX 466 pontos, 3,58 százalékos csökkenéssel, 12 539 ponton zárt pénteken. A Mol árfolyama 4,74 százalékkal 10 240 forintra csökkent,

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült a Dömsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselı-testületének 2009. szeptember 16-án megtartott ülésén. Jelen vannak: Bencze István polgármester, Varsányi Antal alpolgármester,

Részletesebben

péntek, március 27. Vezetői összefoglaló

péntek, március 27. Vezetői összefoglaló péntek, 2015. március 27. Vezetői összefoglaló Negatív tartományban zártak a vezető részvényindexek Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban is. Az elmúlt napok forinterősödése után csütörtökön a hazai

Részletesebben

Október hónapban jelentıs korrekció következett be a harmadik negyedévi állapotokhoz képest.

Október hónapban jelentıs korrekció következett be a harmadik negyedévi állapotokhoz képest. Az év elsı négy hónapjában a részvénypiacok kifejezetten jól teljesítettek, csak a fejlıdı piacok teljesítménye volt némileg lemaradó. A magyar részvények április közepére 10% feletti teljesítményt értek

Részletesebben

2010. július 27. www.cib.hu CIB REGGELI FEJLETT PIACOK

2010. július 27. www.cib.hu CIB REGGELI FEJLETT PIACOK CIB REGGELI FEJLETT PIACOK FİBB HÍREINK USA: Az új házak eladásainak száma jelentısen visszapattant a lokális mélypontról. A fogyasztói bizalmi index csökkenést jelezhet, miután az amerikai gazdaságból

Részletesebben

szerda, 2015. február 11. Vezetői összefoglaló

szerda, 2015. február 11. Vezetői összefoglaló szerda, 2015. február 11. Vezetői összefoglaló Többségében emelkedéssel zártak a vezető nemzetközi részvényindexek tegnap. Kedden gyengülést mutatott a hazai fizetőeszköz a főbb devizákkal szemben. A BUX

Részletesebben

5. Hét 2010. Február 5 Péntek

5. Hét 2010. Február 5 Péntek Napii Ellemzéss 5. Hét 2010. Február 5 Péntek SOLAR CAPITAL MARKETS ZRT. Összegzés A tőzsdei árfolyamokat hosszú hónapok óta a gazdasági növekedés, a recesszióból történő kilábalás iránti bizalom mozgatja.

Részletesebben

AEGON RUSSIA RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP I. FÉLÉVES JELENTÉS

AEGON RUSSIA RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP I. FÉLÉVES JELENTÉS AEGON RUSSIA RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP 2010. I. FÉLÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELİ ZRT. A jelen tájékoztatót az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelı Zrt., mint az AEGON Russia

Részletesebben

HU Egyesülve a sokféleségben HU A7-0276/132. Módosítás. Frédérique Ries az ALDE képviselıcsoport nevében

HU Egyesülve a sokféleségben HU A7-0276/132. Módosítás. Frédérique Ries az ALDE képviselıcsoport nevében 4.9.2013 A7-0276/132 Módosítás 132 Frédérique Ries az ALDE képviselıcsoport nevében Jelentés Linda McAvan Dohánytermékek és kapcsolódó termékek gyártása, kiszerelése és értékesítése COM(2012)0788 C7-0420/2012

Részletesebben

péntek, április 24. Vezetői összefoglaló

péntek, április 24. Vezetői összefoglaló péntek, 2015. április 24. Vezetői összefoglaló Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai indexek, az Egyesült Államokban jó kereskedési hangulat uralkodott. A 300-as szint alá erősödött az euró/forint árfolyam

Részletesebben

2013-06-24 1./5 Ellentmondásos építőipari hírek Kissé jobb hírek érkeztek az építőipar 2013. áprilisi teljesítményéről. Vagy még inkább ellentmondásosak Bár az építőipar termelése 9,8 százalékkal meghaladta

Részletesebben

HIRDETMÉNY a CODEX Értéktár Zrt. által nyújtott szolgáltatásokról, a szerzıdéskötések elıtti tájékoztatás keretében (2008. március 25.

HIRDETMÉNY a CODEX Értéktár Zrt. által nyújtott szolgáltatásokról, a szerzıdéskötések elıtti tájékoztatás keretében (2008. március 25. HIRDETMÉNY a CODEX Értéktár Zrt. által nyújtott szolgáltatásokról, a szerzıdéskötések elıtti tájékoztatás keretében (2008. március 25.) Tisztelt Ügyfelünk! Tisztelt leendı Ügyfelünk! A CODEX Értéktár Zrt.

Részletesebben

HU Egyesülve a sokféleségben HU B8-0097/1. Módosítás. Renate Sommer a PPE képviselıcsoport nevében

HU Egyesülve a sokféleségben HU B8-0097/1. Módosítás. Renate Sommer a PPE képviselıcsoport nevében 9.2.2015 B8-0097/1 1 D preambulumbekezdés D. mivel a becslések szerint az adott tagállamtól függıen a levágott állatok húsa teljes mennyiségének 30 50%-át élelmiszer-összetevık elsısorban darált hús, húskészítmények

Részletesebben

BUDAPESTI FAIPARI TERMELİ ÉS KERESKEDELMI KFT.

BUDAPESTI FAIPARI TERMELİ ÉS KERESKEDELMI KFT. BUDAPESTI FAIPARI TERMELİ ÉS KERESKEDELMI KFT. 1108 Budapest, Kozma u. 13. KIEGÉSZÍTİ MELLÉKLET a 2010. évi gazdálkodásról Budapest, 2011. március 25. Bódis Sándor ügyvezetı igazgató Kiegészítı melléklet

Részletesebben

havi jelentés 2011 AUGUSZTUS

havi jelentés 2011 AUGUSZTUS Fio havi jelentés tıkepiaci hírek 2011 AUGUSZTUS Összegzés / 2011 augusztusa nagyon nem kedvezett a kockázatos eszközök számára, mivel a legtöbb részvénypiac hirtelen zuhant és az általunk figyelt árucikkek

Részletesebben

BIG HÍRLEVÉL. 244 forint fölött a frank HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN. Komment: Index2011. augusztus 1., hétfő 15:41

BIG HÍRLEVÉL. 244 forint fölött a frank HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN. Komment: Index2011. augusztus 1., hétfő 15:41 Big Investment Group 2011.08.02. BIG HÍRLEVÉL 244 forint fölött a frank Index2011. augusztus 1., hétfő 15:41 HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN Komment: A legnagyobb baj, hogy elfogyott a politikai bizalmi tőke Korábban

Részletesebben

Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN. Portfolio: Ön személyesen aggódik-e a dollár gyengülése miatt?

Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN. Portfolio: Ön személyesen aggódik-e a dollár gyengülése miatt? Big Investment Group 2009. december.08. BIG HÍRLEVÉL Búcsút inthetünk az erős dollárnak - Interjú a Nobel-díjas profeszszorral A dollár gyengülése a válság természetes velejárója - mondta Robert F. Engle,

Részletesebben

péntek, 2015. november 27. Vezetői összefoglaló

péntek, 2015. november 27. Vezetői összefoglaló péntek, 2015. november 27. Vezetői összefoglaló Csütörtökön az európai tőzsdemutatók emelkedtek és háromhavi rekordot döntöttek. Az amerikai tőzsdék a hálaadás ünnepe miatt zárva tartottak. Péntek reggel

Részletesebben

Integrált rendszerek az Európai Unió országaiban Elınyeik és hátrányaik

Integrált rendszerek az Európai Unió országaiban Elınyeik és hátrányaik TÁMOP 1.3.1-07/1-2008-0002 kiemelt projekt A foglalkoztatási szolgálat fejlesztése az integrált munkaügyi és szociális rendszer részeként Stratégiai irányítás és regionális tervezés támogatása komponens

Részletesebben

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország PIACI KÖRKÉP Magyarország Látványos emelkedéssel kezdete a hetet a Budapesti Értéktızsde irányadó indexe. A vezetı részvények kivétel nélkül drágultak. Csak pillanatokat töltött hétfın a BUX a negatív

Részletesebben

Az adóbevételi elıirányzatok megalapozottsága a számvevıszéki ellenırzések

Az adóbevételi elıirányzatok megalapozottsága a számvevıszéki ellenırzések Az adóbevételi elıirányzatok megalapozottsága a számvevıszéki ellenırzések tükrében Domokos László elnök Állami Számvevıszék (2012. június 7. Nemzetközi Adókonferencia) Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Nagy

Részletesebben

Vezetői összefoglaló április 10.

Vezetői összefoglaló április 10. 2018. április 10. Vezetői összefoglaló Kedd reggelre a forint árfolyama az euró és a svájci frank ellenében erősödött, míg a dollárral szemben gyengült. A BUX 13 milliárd forintos, átlag feletti forgalom

Részletesebben

V E R S E N Y T A N Á C S

V E R S E N Y T A N Á C S V E R S E N Y T A N Á C S Vj-23/2007/63. A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a UPC Magyarország Telekommunikációs Kft. eljárás alá vont vállalkozás ellen gazdasági erıfölénnyel való visszaélés miatt

Részletesebben

CIB FEJLETT RÉSZVÉNYPIACI ALAPOK ALAPJA. Féléves jelentés. CIB Befektetési Alapkezelı Zrt. Vezetı forgalmazó, Letétkezelı: CIB Bank Zrt.

CIB FEJLETT RÉSZVÉNYPIACI ALAPOK ALAPJA. Féléves jelentés. CIB Befektetési Alapkezelı Zrt. Vezetı forgalmazó, Letétkezelı: CIB Bank Zrt. CIB FEJLETT RÉSZVÉNYPIACI ALAPOK ALAPJA Féléves jelentés CIB Befektetési Alapkezelı Zrt. Vezetı forgalmazó, Letétkezelı: CIB Bank Zrt. 2012 1/5 1. Alapadatok 1.1. A CIB Fejlett Részvénypiaci Alapok Alapja

Részletesebben

Az eszközalap árfolyamokat és hozamokat folyamatosan nyomon követheti a www.nn.hu/hozamszamlalo oldalunkon.

Az eszközalap árfolyamokat és hozamokat folyamatosan nyomon követheti a www.nn.hu/hozamszamlalo oldalunkon. Kapcsolódó eszközalapok árfolyamai és visszatekintő hozamai Az alábbi táblázat tartalmazza a kapcsolódó eszközalapok - fejlécben megadott napon érvényes vételi nettó árfolyamait, valamint visszatekintő

Részletesebben

Hazai helyzet. Nemzetközi áttekintés. HETI JELENTÉS 2014. február 3-9. 6. hét. QUAESTOR Heti jelentés 2014. február 10.

Hazai helyzet. Nemzetközi áttekintés. HETI JELENTÉS 2014. február 3-9. 6. hét. QUAESTOR Heti jelentés 2014. február 10. QUAESTOR Befektetési Alapkezelı Zrt. Budapest 1132 Váci út 3. Tel.: 2-999-999 alapok@quaestor.hu HETI JELENTÉS 214. február 3-9.. hét Készítette: Szabó Zsombor Nemzetközi áttekintés A Fed tapírnak becézett

Részletesebben

BEFEKTETİI HÍRLEVÉL NEMZETKÖZI KÖRKÉP. Lassít, leáll, de mikor? 2013. 31. HÉT TOP FINANCE & CONSULTING KFT. Továbbra sem tudni, mire készül a Fed

BEFEKTETİI HÍRLEVÉL NEMZETKÖZI KÖRKÉP. Lassít, leáll, de mikor? 2013. 31. HÉT TOP FINANCE & CONSULTING KFT. Továbbra sem tudni, mire készül a Fed BEFEKTETİI HÍRLEVÉL NEMZETKÖZI KÖRKÉP Továbbra sem tudni, mire készül a Fed Lassít, leáll, de mikor? Továbbra is a jegybankok, elsısorban ezek közül is az amerikai, azaz a Fed felıl érkezı jelzések vannak

Részletesebben

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ. Készítette: Takács Szilvia Mátyás Tibor Attila

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ. Készítette: Takács Szilvia Mátyás Tibor Attila Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Készítette: Takács Szilvia Mátyás Tibor Attila TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETİ... 1 2. A 2007. ÉVI MONITORING VIZSGÁLAT ÖSSZEFOGLALÓ ADATAI... 1 3. A MONITORING VIZSGÁLAT

Részletesebben

szerda, 2015. november 11. Vezetői összefoglaló

szerda, 2015. november 11. Vezetői összefoglaló szerda, 2015. november 11. Vezetői összefoglaló Kedden az európai és amerikai vezető tőzsdeindexek vegyesen zárták a kereskedést, a legnagyobb csökkenés Londonban, a legnagyobb emelkedés Frankfurtban következett

Részletesebben

2007/2008. üzleti év 1. negyedév. EGIS Gyógyszergyár Nyrt.

2007/2008. üzleti év 1. negyedév. EGIS Gyógyszergyár Nyrt. 2007/2008. üzleti év 1. negyedév EGIS Gyógyszergyár Nyrt. 10 % árbevétel-, 118 % nyereség növekedés millió Ft Változás % Árbevétel 24 527 22 368 10 Fedezeti hányad 52,3 % 56,7 % -4,4 %-p Üzleti eredmény

Részletesebben

Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL

Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN 2009. április.08. Aki mindenekfölött ragaszkodik ahhoz, hogy az élet öröm, annak valóban öröm élni. Hioszi Tatios Háromszor annyiból segíthet az

Részletesebben

2007/2008. üzleti év 4. negyedév. EGIS Gyógyszergyár Nyrt.

2007/2008. üzleti év 4. negyedév. EGIS Gyógyszergyár Nyrt. 2007/2008. üzleti év 4. negyedév EGIS Gyógyszergyár Nyrt. 5 % árbevétel-, és 145 % nyereségtöbblet millió Ft 2008 2007 Változás % Árbevétel 24 275 23 067 5 Fedezeti hányad 60,8% 56,1% Üzleti eredmény 1

Részletesebben

csütörtök, április 2. Vezetői összefoglaló

csütörtök, április 2. Vezetői összefoglaló csütörtök, 2015. április 2. Vezetői összefoglaló A vezető nyugat-európai börzék nyereséggel, az amerikai részvényindexek veszteséggel zártak tegnap. A forint erősödésének köszönhetően az EUR/HUF árfolyam

Részletesebben

Kezdhetjük úgy is, hogy a tavalyi év hozott hideget, meleget.

Kezdhetjük úgy is, hogy a tavalyi év hozott hideget, meleget. KEDVES ÜGYFELEINK, A 2012-es év portfolió jelentése. Kezdhetjük úgy is, hogy a tavalyi év hozott hideget, meleget. Ez így volt az utóbbi években mindig. Mindenki érezte a negatív gazdasági hatásokat, de

Részletesebben

MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KORMÁNYA. H/11435. számú. országgyőlési határozati javaslat

MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KORMÁNYA. H/11435. számú. országgyőlési határozati javaslat MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KORMÁNYA H/11435. számú országgyőlési határozati javaslat a Magyar Köztársaság és Szerbia és Montenegró között a Magyar Köztársaságban élı szerb kisebbség és a Szerbia és Montenegróban

Részletesebben

A beépített telkek földérték meghatározása

A beépített telkek földérték meghatározása A beépített telkek földérték meghatározása Mottó: Földet kell vásárolni, mert annak gyártása befejezıdött /Mark Twain/ 1 A beépített és nem beépített telkek értékének meghatározása Alapkérdés: Kérdések

Részletesebben

Átalakulási Tájékoztató és Alapkezelési Szabályzat. Elixír Tıkevédett Nyíltvégő Származtatott Alapra vonatkozóan

Átalakulási Tájékoztató és Alapkezelési Szabályzat. Elixír Tıkevédett Nyíltvégő Származtatott Alapra vonatkozóan Átalakulási Tájékoztató és Alapkezelési Szabályzat a nyíltvégő és nyilvános Elixír Tıkevédett Nyíltvégő Származtatott Alapra vonatkozóan A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által kiadott jóváhagyó,

Részletesebben

A Fotex Elsı Amerikai-Magyar Vagyonkezelı Nyilvánosan Mőködı Részvénytársaság 2008. I-III. havi gyorsjelentése

A Fotex Elsı Amerikai-Magyar Vagyonkezelı Nyilvánosan Mőködı Részvénytársaság 2008. I-III. havi gyorsjelentése A Fotex Elsı Amerikai-Magyar Vagyonkezelı Nyilvánosan Mőködı Részvénytársaság 2008. I-III. havi gyorsjelentése A Fotex Csoport 2008. I-III. havi tevékenységét bemutató gyorsjelentését az IFRS elıírásainak

Részletesebben

szerda, 2015. május 27. Vezetői összefoglaló

szerda, 2015. május 27. Vezetői összefoglaló szerda, 2015. május 27. Vezetői összefoglaló Tegnap veszteséggel zártak a vezető nemzetközi részvényindexek. A hazai fizetőeszköz gyengülést mutatott a dollárral és az euróval szemben is. Negatív tartományban

Részletesebben

Heti jelentés. 2011. május 16. 20. Csehország. Tıkepiaci hírek

Heti jelentés. 2011. május 16. 20. Csehország. Tıkepiaci hírek Fio Heti jelentés Tıkepiaci hírek Fio o.c.p., a.s. 2011. május 16. 20. Csehország A PX index mozgása Index Múlt hét Aktuális hét Változás % PX 1265,70 1255,20-0,83 / A négy emelkedı hét után (ezek egyike

Részletesebben

TERMÉKLEÍRÁS ÉS BEFEKTETÉSI STRATÉGIA

TERMÉKLEÍRÁS ÉS BEFEKTETÉSI STRATÉGIA TERMÉKLEÍRÁS ÉS BEFEKTETÉSI STRATÉGIA BEFEKTETÉSI CÉLOK Ez egy 5 éves és 10 hónapos futamidejő, EUR denominált Kötvény (a továbbiakban Kötvény), melyet az Allegro Investment Corporation S.A. (a továbbiakban

Részletesebben

2010. szeptember 8. www.cib.hu CIB REGGELI FEJLETT PIACOK

2010. szeptember 8. www.cib.hu CIB REGGELI FEJLETT PIACOK CIB REGGELI FEJLETT PIACOK FİBB HÍREINK USA: Ma a Fed Bézs könyvének publikálására kerül sor. A fıbb makroadatok naptára üres lesz. EURÓZÓNA: Ma a német ipari termelés statisztikáját közlik. Eurózóna-szintő

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlésének 10/2011. (III.02.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat költségvetésének végrehajtási szabályairól

Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlésének 10/2011. (III.02.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat költségvetésének végrehajtási szabályairól Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlésének 10/2011. (III.02.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat költségvetésének végrehajtási szabályairól Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlése az Alkotmány 44/A. (2) bekezdés

Részletesebben

Technikai elemzés. matiou. Fio o.c.p., a.s.

Technikai elemzés. matiou. Fio o.c.p., a.s. Technikai elemzés matiou Fio o.c.p., a.s. A prágai PX index még mindig oldalazik (1080 1280). Jelenleg az index nem tudott áttörni az ellenálláson. Viszont az utolsó csökkenésnél sem törte át a 200 napos

Részletesebben

Technikai elemzés. c.člá. Fio o.c.p., a.s.

Technikai elemzés. c.člá. Fio o.c.p., a.s. Technikai elemzés c.člá Fio o.c.p., a.s. S&P 500: Az S&P 500 index a nem sokkal az 1 300 pontos szint fölött húzódó kisebb ellenállás fölött tartózkodik. A jelenlegi konszolidáció után a szélesebb trendcsatornán

Részletesebben

Boldog új évet kívánunk minden kedves ügyfelünknek!

Boldog új évet kívánunk minden kedves ügyfelünknek! Boldog új évet kívánunk minden kedves ügyfelünknek! PIACI KÖRKÉP Magyarország A pesti parkett irányadó mutatója 12 350 pont körüli szintekrıl kevesebb mint fél óra alatt közel 200 pontot esett, majd a

Részletesebben

Gyakorló feladatok a Vezetõi számvitel tárgyhoz Témakör: Fedezeti elemzés

Gyakorló feladatok a Vezetõi számvitel tárgyhoz Témakör: Fedezeti elemzés 1. feladat Egy világító kertitörpéket gyártó vállalkozás 12 000 darab kertitörpe gyártását és értékesítését tervezi. Költségei és árbevétele várhatóan az alábbiak szerint alakulnak: Megnevezés eft Változó

Részletesebben

csütörtök, november 6. Vezetői összefoglaló

csütörtök, november 6. Vezetői összefoglaló csütörtök, 2014. november 6. Vezetői összefoglaló Pozitív hangulat uralkodott tegnap a vezető nemzetközi tőzsdéken. Szerdán a forint kétéves mélypontra ért a dollárral szemben. A BUX 4,2 milliárd forintos

Részletesebben

Összefoglaló. A világgazdaság

Összefoglaló. A világgazdaság Összefoglaló A világgazdaság A világgazdasági kilátásokat továbbra is jelentıs bizonytalanság övezi, ami minden jel szerint az elkövetkezı két évben is megmarad. A bizonytalanság forrása ıszi jelentésünkhöz

Részletesebben

Féléves jelentés 2011.

Féléves jelentés 2011. Féléves jelentés 2011. által kezelt Befektetési Alapokról Generali Arany Oroszlán Nemzetközi Részvény Alap Generali Cash Pénzpiaci Alap Generali Hazai Kötvény Alap Generali Nemzetközi Részvény Alapok Alapja

Részletesebben

2008 júniusában a kincstári kör hiánya 722,0 milliárd forintot ért el. További finanszírozási igényt jelentett az MNB

2008 júniusában a kincstári kör hiánya 722,0 milliárd forintot ért el. További finanszírozási igényt jelentett az MNB 2 ában a kincstári kör hiánya 22, milliárd forintot ért el. További finanszírozási igényt jelentett az MNB kiegyenlítési tartalékának feltöltése címen kifizetett 2, milliárd forint. Csökkentette a finanszírozási

Részletesebben