Big Investment Group június. 25. BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN. Egyes elemeit például Olaszországban,

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Big Investment Group 2009. június. 25. BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN. Egyes elemeit például Olaszországban,"

Átírás

1 Big Investment Group június. 25. BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN Megvalósulóban a Boeing Álma A Boeing Co. részvényárfolyamát is magasra röpítheti, amikor június utolsó napján a levegıbe emelkedik a 787-es Dreamliner, a világ második legnagyobb repülıgépgyártójának vadonatúj gépe. A nagyobb részben kompozit anyagokból készülı, ezért könnyő, gazdaságosan üzemeltethetı repülıgép fejlesztése nem ment simán, eredetileg 2008 májusában kellett volna átadni az elsı példányt a megrendelınek, ám az új céldátum 2010 márciusa lett. Az elsı vevı a japán All Nippon Airways Co., amely - hasonlóan más légitársaságokhoz - komoly árengedményeket kap a Boeingtıl a sorozatos csúszásokért. A technológiai és gyártási problémák egy idıre a befektetık bizalmát is megingatták a cégben, ám ez elmúlni látszik, hiszen március közepe óta 45 százalékkal drágultak a Boeing papírjai. A Dreamliner abban az értelemben is mérföldkı lesz a Boeing történetében, hogy - szemben az eddigi gyakorlattal - nemzetközi kooperációban készül. Egyes elemeit például Olaszországban, illetve Japánban gyártják, majd áthajózzák az USA-ba. Az összeszerelés marad a Boeing feladata. Részben az új gyártási módszer komplexitása vezetett a határidık lekéséséhez, és még mindig kérdéses, sikerül-e a terveknek megfelelıen felpörgetni a termelést. A cél az, hogy 2012-ben már havonta 10 Dreamliner hagyja el a szerelıcsarnokot. A gazdasági válság nem hagyta érintetlenül a Boeing más új típusainak gyártását sem. A bevételek megcsappanása miatt a lassan 40 éves Jumbo új változata, a szállítását is kénytelen volt elhalasztani a cég, pedig ennek az Airbus A380-as kétfedélzetes óriásával kellene harcba szállnia. Nem biztos, hogy anynyira örül a Japán légitársaság hiszen a megrendeléskor még nem volt válság. Az árengedmény azonban gyógytapasz lehet nekik. A cikk írója szerintem nincs tisztába a tızsde mozgásokkal mert nem a befektetık bizalma vitte fel az árfolyamot március óta hanem az általános pozitív hangulat. (bear market rally). Nem baj, megbocsájtjuk neki. Az új géppel szembeni várakozás az árfolyamon is látszik. Mintha nem nagyon hinnének benne, hogy sikeres lesz az elsı felszállás. A bejelentés napján (hétfı) 48 dollár volt a Boing papír, most 41,27 dollár. Viszont ha sikeres lesz a bemutató akkor gyorsan emelkedik pár dollárt. /Ez nem befektetési ajánlat. :))

2 HÍREK feketén-fehéren Vészesen eladósodott a Tesco Az egy évtizedes nemzetközi terjeszkedés rekordmagasságba lökte a brit Tesco Plc. kiskereskedelmi áruházlánc adósságát, ami veszélyezteti a vállalat hitelminısítését és elfordíthatja a cégtıl a kötvényalapok kezelıit - írta a Bloomberg. Az elmúlt napokban 9,6 milliárd fontra (15,6 milliárd dollár) nıtt a társaság hitelállománya és a társaság újabb 431 millió font értékben bocsátott ki kötvényeket, amelyek fedezetéül kereskedelmi ingatlanai szolgálnak. A Tesco február 28-án zárult üzleti évében a cég kölcsönei 3,96-szorosan meghaladták az EBITDA -nyereséget, ami 1988 óta a legmagasabb arány. Májusban a Moody's hitelminısítı negatívra rontotta a társaság adósságaira adott A3 minısítése kilátásait. Bradley Mitchell, a Royal London Asset Management kereskedıje húszéves gyakorlatát megváltoztatva már nem tart az alap portfóliójában Tesco-papírokat, mert - mind mondja - a cég részvényeinek értéke nem fejezi ki a hipermarket lánc mőködésének valódi kockázatát. Szép dolog a nyereség visszaforgatása, a hitel felvétel, fıleg terjeszkedésbe, de kicsit túl lıttek a célon. A kötvény kibocsátás szükség megoldás. Ha nem nı fogyasztás akkor az ingatlan fedezetek veszélybe kerülnek. A managment csak olyan profi mint az áruház maga. Az Unilever ambiciózus célokat tőzött ki a Kínában való terjeszkedésre A fogyasztói termék óriás Unilever Csoport, ahol az eladások növekedése az elmúlt négy évben meghaladja a 20%-ot, azt várja, hogy az értékesítés Kínában kétszer nı a duplájára 2015-re, jelentette a Shanghai Daily az Unilever Kína elnökét, Alan Jope-ot idézve. Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy a társaság látja a gazdasági fejlıdés erıs jeleit az országban, melyhez a kínai kormány ösztönzı csomagja is hozzájárult. Az Unilever azt tervezi, hogy egy harmadik gyártó bázist hoz létre Szecsuán tartományban, így növeli üzleti jelenlétét Kína nyugati részén. Ezen kívül a társaság célja az is, hogy kínai értékei felkerüljenek a Sanghaji Értéktızsde listájára amikor a kínai szabályozók megváltoztat ják a szabályokat, és engedélyezik a multinacionális vállalatok listáját belföldön, mondták az elemzık, ami valószínőleg megtörténik a közeljövıben. Jól kalkulál. Kína a fogyasztás növelését tőzte ki a zászlójára. Ha csak minden 100. kínai ember fogyaszt a termékükbıl rendszeresen akkor el lehet képzelni a forgalmukat. A sanghaji tızsde megváltoztatást sokan várják. - én is. Brutális likviditás emelkedést hozna a multik felkerülése az eddigi papírok mellé. Az eddig is sikeres aranysárkány alapunkra gondolva nem lenne rossz.

3 A kínai BAIC-ot érdekli a Volvo A Beijing (Peking) Automotive Industry Holding Corp. (BAIC) érdeklıdik a Ford Motor Volvo autómárkájának megvásárlása iránt, számolt be a Wall Street Journal, egy új nevet téve a svéd luxus autó márkára ajánlatot tevı lehetséges kínai ajánlattevık listájához. A BAIC vezetıinek egy csoportja várhatóan látogatást tesz Göteborgban, a Volvo svéd központjában már csütörtökön, hogy találkozzon a márka vezetıivel és közelrıl szemügyre vegye a kutatási és fejlesztési és gyártó létesítményeket, idézett a jelentés három embert, akik ismerik a helyzetet. Az államilag mőködtetett BAIC, Kína ötödik legnagyobb autógyártjának egy szóvivıje azt mondta, hogy ı nem kapott tájékoztatást a vállalattól egyetlen külföldi autómárka iránti érdeklıdésrıl sem. A BAIC korábban ebben a hónapban érdeklıdött a General Motor európai márkája, az Opel iránt, de nem vitte végig az ajánlattételt. Ilyenkor annak kedvez a válság, aki rendelkezik megfelelı tıkével és a korábbi árnál lényegesen olcsóbban tud olyan üzleteket felvásárolni, melyek továbbvitelével bıvítheti világpiai jelenlétét. BIG Hírlevél Azt hiszem nem kell jósnak lenni ha azt mondjuk, hogy mire kilábal az USA autóipara a válságból addigra Kína nagyobb autó gyártó lesz. Egy biztos. A világ autó gyártói alaposan átrendeződnek a következő egy évben. Gigafúzió lehet a bányaiparban A világ legnagyobb bányatársaságaival emelné egy sorba a svájci Xstrata Plc-t és a tíz éve londoni székhellyel tevékenykedı dél-afrikai köztársaságbeli Anglo American Plc.-t, ha az utóbbi elfogadná az elıbbi egyesülési ajánlatát. A Xstrata piaci értéke 33 milliárd dollár, míg az Anglóé 35 milliárd, így ketten megközelítenék a világ harmadik legnagyobb bányavállalata, a Rio Tinto 74 milliárdját. A második Vale 93 milliárdot, az elsı BHP Billiton 144 milliárdot ér.az új vállalat éves árbevétele a 2008-as adatok alapján 54 milliárd dollár lenne - a BHP Billiton forgalma 63,7 milliárd -, tevékenysége kiterjedne a réz-, szén-, vasérc-, cink-, platina- és gyémántbányászatra a világ számos országában. A Xstrata az elmúlt hét évben 27 milliárd dollárt költött vagyonának gyarapítására, a hitelválság azonban fékezte expanzióját. Az 1917-ben alapított Anglo a Dél-afrikai Köztársaság legnagyobb vállalatává nıtt a fehérek uralma alatt, de az ország elleni szankciók akadályozták nemzetközi terjeszkedését. A vállalat kezében van az Anglo Platinum Ltd., a világ legnagyobb platina-elıállítója, és 45 százaléka van a De Beersben, a világ legnagyobb gyémántkitermelıjében. Minden válságban megfigyelhetı a piac átrendezıdése ami természetes a nagyoknak kedvez. Ha nincs kis hal amit érdemes megvenni akkor irány a fúzió! - legyünk még erısebbek.

4 Vihetik a külföldiek a kínai aranyat A kínai aranybányászok szövetségének elnöke szívesen venné a külföldi bányatársaságok belépését a kínai aranybányászatba, részvételüket a kínai aranybányászati ágazat átalakításában. A külföldi befektetés a technológia átadását és a fejlesztés elımozdítását is szolgálná. Azzal együtt, hogy a Platts szaklap szerint 1200 aranybányája van Kínának, a nagyobb rész, 739 bánya gyakorlatilag kisüzemi módszerrel termel. Ezek fejlesztés, modern technológia híján mármár gátjává váltak a kínai aranyipar fejlıdésének. BIG Hírlevél A szinte monopol helyzetű Dél- Afrikát már megelőzte kíváncsi vagyok mi lesz az aranyára ha sikerül a tervük. A kínai aranybányászatban kialakultak a nagy helyi szereplı, ezek megfelelı átalakulása is lezajlott. Ennek köszönhetıen javult az ipar versenyképessége, kialakult a rendezett és rendszeres kitermelési tevékenység. Ez pedig lehetıvé teszi, hogy a különbözı befektetési források számára is vonzó legyen az ágazat. Vége a dohánycégek aranykorának Egy évtizedes vita után aláírta az amerikai elnök a dohányzásellenes törvényt - minden eddiginél szigorúbb szabályozás jöhet. Barack Obama tegnap aláírta a dohányzásellenes törvényt - a jogszabály a történelemben példátlan jogokkal hatalmazza fel az USA szövetségi élelmiszer- és gyógyszerfelügyeletét (FDA) a dohánytermékek reklámozásának és elıállításának szabályozásában. A dohányzás-megelızési és dohányfelügyeleti törvény felhatalmazza az FDA-t, hogy csökkentse a dohánytermékek nikotin- és károsanyag-tartalmát, betiltsa az édesített cigarettákat, valamint az olyan félrevezetı jelöléseket, mint például alacsony kátránytartalmú és könnyő. Kötelezı lesz nagymérető figyelmeztetı feliratok elhelyezése a termékek csomagolásán. Az új törvény a termékek tartalmának szabályozása mellett korlátozhatja a reklámkampányokat, fıleg azokat, amelyek a gyerekeket célozzák. Tilos lesz dohányáruk reklámozása például az iskolák és játszóterek 300 méteres körzetében, ezen kívül a dohányipari cégek egyáltalán nem szponzorálhatnak majd sport- és szórakoztató jellegő rendezvényeket. Obama az aláírási ceremónián arról beszélt, hogy a dohányosok csaknem 90 százaléka 18 éves kora elıtt kezd el cigarettázni, és ennek egyik oka a gyártók agresszív reklámkampányaiban rejlik. Nekem az egészbe az tetszik, hogy Obamát nem tudta a dohány lobby megzsírozni. Az elızı elnök, George W. Bush ellenezte a dohányzásellenes törvényt, és kilátásba helyezte, hogy megvétózza, ha a kongresszus elfogadná. KZS.

5 A cikkeket a portfolio.hu Index, MTI és a HVG írásaiból válogattuk A bejegyzések a szerzık személyes véleményét, nem a cégek álláspontját tükrözik, és semmilyen formában nem minısülnek befektetési ajánlatnak. AZ ÉLET EGY SZERENCSEKERÉK, ÉS RAJTAD ÁLL, HOGYAN FORGATOD. Tupac Amaru Shakur Big Investment Group 1118 Budapest, Budaörsi út

Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL. láthattunk a feltörekvı piaci részvényalapoknál. Global legfrissebb adataiból..

Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL. láthattunk a feltörekvı piaci részvényalapoknál. Global legfrissebb adataiból.. Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL 2009. február.10. HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN AMIKOR AZT GONDOLOD, HOGY MÁR MINDEN LEHETİSÉGET KIMERÍTETTÉL, MÉG MINDIG VAN LEGALÁBB EGY. T.A.EDISON Úgy változik a hangulat,

Részletesebben

BEFEKTETİI HÍRLEVÉL NEMZETKÖZI KÖRKÉP. Egy nyugodt hét 2012. 3. HÉT TOP FINANCE & CONSULTING KFT. A rossz híreket már elıre beárazhatták TARTALOM

BEFEKTETİI HÍRLEVÉL NEMZETKÖZI KÖRKÉP. Egy nyugodt hét 2012. 3. HÉT TOP FINANCE & CONSULTING KFT. A rossz híreket már elıre beárazhatták TARTALOM BEFEKTETİI HÍRLEVÉL NEMZETKÖZI KÖRKÉP A rossz híreket már elıre beárazhatták Egy nyugodt hét Az euróövezet tagállamainak felének leminısítésével búcsúztatta az elızı hetet a Standard & Poor s, ráadásul

Részletesebben

Az Állami Nyomda Nyrt. fundamentális részvényelemzése

Az Állami Nyomda Nyrt. fundamentális részvényelemzése Kochmeister-pályázat Az Állami Nyomda Nyrt. fundamentális részvényelemzése Készítette: Szentirmai Péter V. évfolyamos hallgató Budapesti Corvinus Egyetem Tıkepiac és vállalat fıszakirány Vállalatértékelés,

Részletesebben

Sz. Bíró Zoltán. Az orosz gazdaság: válságok és stratégiák

Sz. Bíró Zoltán. Az orosz gazdaság: válságok és stratégiák Sz. Bíró Zoltán Az orosz gazdaság: válságok és stratégiák Oroszország 2008 nyarától nehéz idıket él. Az ország ipari kibocsájtása júliustól tehát már az augusztusi grúziai háborút megelızıen folyamatosan

Részletesebben

SZAKDOLGOZAT S z a k á l N ó r a 2007

SZAKDOLGOZAT S z a k á l N ó r a 2007 SZAKDOLGOZAT Szakál Nóra 2007 BUDAPESTI GAZDASÁGI FİISKOLA KÜLKERESKEDELMI FİISKOLAI KAR GAZDASÁGDIPLOMÁCIA SZAK NAPPALI TAGOZAT TİZSDE-PÉNZINTÉZETEK SZAKIRÁNY A PÉNZÜGY TERVEZÉS MODERN MEGOLDÁSAI (A RÉSZVÉNYBEFEKTETLS,

Részletesebben

megszokottól, a lakossági és állami költekezés visszafogása a cégek eredményein is kezd meglátszani. Itthon megint nem unatkozhattunk,

megszokottól, a lakossági és állami költekezés visszafogása a cégek eredményein is kezd meglátszani. Itthon megint nem unatkozhattunk, BEFEKTETİI HÍRLEVÉL NEMZETKÖZI KÖRKÉP Felhık még vannak, de a nap is elıbújhat Ebbıl még bármi lehet Kissé mintha felszakadoztak volna a felhık a piacok fölött, javult a hangulat az elmúlt hetekben tapasztalt

Részletesebben

Brazília Az olimpia bővöletében

Brazília Az olimpia bővöletében Befektetıi sztori 29. október Brazília Az olimpia bővöletében Equilor Befektetıi sztori 29. október Befektetıi sztori 29. október Brazília Az olimpia bővöletében A tartalomból A brazil gazdaság közelmúltja

Részletesebben

Lapszemle. 2011. 3. hét

Lapszemle. 2011. 3. hét Lapszemle 2011. 3. hét A különadók áthárítására is figyel a GVH Ismertebbé tenné a Gazdasági Versenyhivatal tevékenységét, és bevezetné az elektronikus ügyintézés lehetıségét Juhász Miklós, a szervezet

Részletesebben

Tisztelt Szerzı! Bármilyen további kérdésben készséggel állok rendelkezésére. Köszönettel venném, ha pár napon belül válaszolna.

Tisztelt Szerzı! Bármilyen további kérdésben készséggel állok rendelkezésére. Köszönettel venném, ha pár napon belül válaszolna. Tisztelt Szerzı! Mellékelten megküldöm cikke szerkesztett, megjelentetésre szánt anyagát. Kérem, nézze át a tördelt anyagot, és: - kérem, válaszoljon az utolsó oldalon (esetleg) feltett kérdéseimre; -

Részletesebben

A román gazdaság és a migráció

A román gazdaság és a migráció Külgazdaság, LIII. évf., 2009. július augusztus (39 67. o.) A román gazdaság és a migráció RÉTI TAMÁS Magas növekedési ütem, folyamatos dezinfláció, a külföldi tıke növekvı beáramlása jellemezte az európai

Részletesebben

Elırejelzés 2010-2011-re (2010/3. prognózis)

Elırejelzés 2010-2011-re (2010/3. prognózis) GKI Gazdaságkutató Zrt. Elırejelzés 21-211-re (21/3. prognózis) 21. szeptember GKI Gazdaságkutató Zrt. Székhely: Postacím: Internet hálózati cím: Telefon: Fax: E-mail: 192 Budapest, Ráday u. 42-44. 1461

Részletesebben

cégérték FELFALJALAK? FELFALJANAK VAGY IMAP MB Partners SZEPTEMBER CÉGELADÁS TŐKEBEVONÁS FELVÁSÁRLÁS

cégérték FELFALJALAK? FELFALJANAK VAGY IMAP MB Partners SZEPTEMBER CÉGELADÁS TŐKEBEVONÁS FELVÁSÁRLÁS IMAP MB Partners 8. ÉVFOLYAM 63. SZÁM 2013 SZEPTEMBER KONSZOLIDÁCIÓ A MAGYAR LOGISZTIKAI SZEKTORBAN ELMARADT AZ IDEI VAKÁCIÓ FRISSÍTŐ TRANZAKCIÓ cégérték CÉGELADÁS TŐKEBEVONÁS FELVÁSÁRLÁS cégérték Cégeladási,

Részletesebben

MAGYAR. trendfigyelő. 2007. október

MAGYAR. trendfigyelő. 2007. október MAGYAR trendfigyelő 2007. október Készítette a Magyar Gazdaságfejlesztési Intézet munkacsoportja- mgfi A kutatást vezette és szerkesztette: Matolcsy György 2007.október 2 Tartalom MAGYAR TRENDFIGYELİ...5

Részletesebben

MAGYAR. Trendfigyelı. 2007. június

MAGYAR. Trendfigyelı. 2007. június MAGYAR Trendfigyelı 2007. június Készítette a Magyar Gazdaságfejlesztési Intézet - mgfi - munkacsoportja A kutatást vezette és szerkesztette: Matolcsy György 2007. június 2 TARTALOM FÓKUSZ...4 Hiteltelen

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK PIACI INFORMÁCIÓK --------------------------------------------------------------------- 1

TARTALOMJEGYZÉK PIACI INFORMÁCIÓK --------------------------------------------------------------------- 1 TARTALOMJEGYZÉK PIACI INFORMÁCIÓK --------------------------------------------------------------------- 1 53 %-KAL CSÖKKENT A MAGYAR ÚJAUTÓ-PIAC ---------------------------------------------- 1 FOLYAMATOSAN

Részletesebben

VAN-E REALITÁSA EGY 2020-AS BUDAPESTI OLIMPIÁNAK, ÉS HA IGEN, MILYEN GAZDASÁGI HATÁSAI LEHETNEK

VAN-E REALITÁSA EGY 2020-AS BUDAPESTI OLIMPIÁNAK, ÉS HA IGEN, MILYEN GAZDASÁGI HATÁSAI LEHETNEK Budapesti Gazdasági Fıiskola Külkereskedelmi Fıiskolai Kar Szakdiplomácia Szakirányú Továbbképzés SZAKDOLGOZAT VAN-E REALITÁSA EGY 2020-AS BUDAPESTI OLIMPIÁNAK, ÉS HA IGEN, MILYEN GAZDASÁGI HATÁSAI LEHETNEK

Részletesebben

Devizahitelek a vállalati finanszírozásban

Devizahitelek a vállalati finanszírozásban Debreceni Egyetem Közgazdaságtudományi Kar Devizahitelek a vállalati finanszírozásban Készítette: Amigo Pedro Roberto Konzulens: Lévai József Csizmadia Lászlóné Debrecen 2006. Tartalomjegyzék 1. Bevezetı...

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Irodapiaci hírek... 24 Magyarország: irodapiaci nagyhatalom... 25 Fény az alagút végén (vagy az elején)?... 28

Tartalomjegyzék. Irodapiaci hírek... 24 Magyarország: irodapiaci nagyhatalom... 25 Fény az alagút végén (vagy az elején)?... 28 2013 19. hét Tartalomjegyzék Lakáspiaci hírek... 3 Csökkentenék a végrehajtási díjat... 4 Ingatlanalapokat jelentettek fel... 5 Bérlakásprogram kell... 7 Rangos díjat kapott az őserdő-felhőkarcoló... 8

Részletesebben

4. A kék óceán stratégia Egy friss módszertan

4. A kék óceán stratégia Egy friss módszertan 86 4. A kék óceán stratégia Egy friss módszertan Korábban már tisztáztuk, hogy a stratégiaalkotás és a szervezés a vezetés különbözı funkciói, viszont a stratégiaalkotás módszertana és eszköztára már egyfajta

Részletesebben

DOKTORI (Ph.D.) ÉRTEKEZÉS KELEMEN ZITA

DOKTORI (Ph.D.) ÉRTEKEZÉS KELEMEN ZITA DOKTORI (Ph.D.) ÉRTEKEZÉS KELEMEN ZITA Nyugat-magyarországi Egyetem Sopron 2010 Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kar Széchenyi István Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola

Részletesebben

2011. június 27. www.ebroker.hu. Egy különleges árupiaci termék

2011. június 27. www.ebroker.hu. Egy különleges árupiaci termék CIB VÉLEMÉNY ARANY Egy különleges árupiaci termék Minden az enyém! - szólt a vas. Minden az enyém! - mondta az arany. Mindent elveszek! - szólt a vas. Mindent megveszek! - mondta az arany. ( Alekszandr

Részletesebben

A magyar kis és középvállalatok beszállítói szerepének erısítésérıl szóló stratégia kidolgozása a gép- és gépjármőipari ágazatban:

A magyar kis és középvállalatok beszállítói szerepének erısítésérıl szóló stratégia kidolgozása a gép- és gépjármőipari ágazatban: A magyar kis és középvállalatok beszállítói szerepének erısítésérıl szóló stratégia kidolgozása a gép- és gépjármőipari ágazatban: a jelenlegi helyzet tanulságai és a lehetıségek kihasználásának eszközei

Részletesebben

Állami piacteremtés nemzeti bajnok teremtése: a Richter Gedeon NyRt. esete

Állami piacteremtés nemzeti bajnok teremtése: a Richter Gedeon NyRt. esete Külgazdaság, LII. évf., 2008. július augusztus (41 80. o.) Állami piacteremtés nemzeti bajnok teremtése: a Richter Gedeon NyRt. esete ANTALÓCZY KATALIN 2006-ban a Richter Gedeon NyRt. nettó árbevétele

Részletesebben

Lapszemle. 2010. 18. hét

Lapszemle. 2010. 18. hét Lapszemle 2010. 18. hét Fogyasztói csoportokat vizsgál a versenyhivatal A Gazdasági Versenyhivatal még le sem zárta a Swiss Invest 2009 Hungary Kft. és az Euromobilien Hungary Kft.-vel szembeni versenyfelügyeleti

Részletesebben

BWM - Meggyızıen Kockázatos Származtatott Befektetési Alap Tájékoztatója

BWM - Meggyızıen Kockázatos Származtatott Befektetési Alap Tájékoztatója BRIDGE WEALTH MANAGEMENT ZRT CÍM: H-1027, BUDAPEST TÖLGYFA UTCA 24 WEB: WWW.BWM.HU EMAIL: INFO@BWM.HU TEL: (+361) 336 05 24 FAX: (+361) 336 05 26 BWM - Meggyızıen Kockázatos Származtatott Befektetési Alap

Részletesebben

Big Investment Group 2010.03.02. BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN

Big Investment Group 2010.03.02. BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN Big Investment Group 2010.03.02. BIG HÍRLEVÉL Möbius: ne csüggedjünk, van mit a tejbe aprítani 2010.03.02 08:51 HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN olyan ország, amit kiemelt. Kína és Brazília után most Indián volt

Részletesebben

Beszámoló a 2009. IV. negyedéves és éves befektetési üzletmenetről az OTP Egészségpénztár részére 2010. január 15.

Beszámoló a 2009. IV. negyedéves és éves befektetési üzletmenetről az OTP Egészségpénztár részére 2010. január 15. Beszámoló a 2009. IV. negyedéves és éves befektetési üzletmenetről az OTP Egészségpénztár részére 2010. január 15. OTP Alapkezelő Zrt. 1 Tartalom 1. Összefoglaló... 3 2. Kötvénypiac... 4 2.1. Kötvénypiaci

Részletesebben

Nemzeti bajnokok teremtése Magyarországon A verseny és a versenyképesség kapcsolata - összehasonlító vállalati esettanulmányok

Nemzeti bajnokok teremtése Magyarországon A verseny és a versenyképesség kapcsolata - összehasonlító vállalati esettanulmányok Pénzügykutató Zrt. Nemzeti bajnokok teremtése Magyarországon A verseny és a versenyképesség kapcsolata - összehasonlító vállalati esettanulmányok A VKK/5/2006 támogatási szerzıdés záró tanulmánya (A versenyt

Részletesebben

Tartalomjegyzék Lakáspiaci hírek Irodapiaci hírek Logisztikai hírek Retail hírek Gazdasági hírek

Tartalomjegyzék Lakáspiaci hírek Irodapiaci hírek Logisztikai hírek Retail hírek Gazdasági hírek 2010 42. hét Tartalomjegyzék Lakáspiaci hírek... 4 XII. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat - interjú Gönczi Lászlóval... 5 Elkészültek a károsultaknak szánt házak tervei... 8 Rossz befektetés,

Részletesebben

A bankadó mint aduász

A bankadó mint aduász VÁRHEGYI ÉVA A bankadó mint aduász Nem adott sok idıt és esélyt a kormány arra, hogy a költségvetési lyukat betömı különadó kérdésében megegyezésre jusson a magyar gazdaság olyan fontos szereplıivel, mint

Részletesebben