Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN"

Átírás

1 Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL január. 27. KEDD, AKKOR.. HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN A PÉLDA A LEGHATÉKONYABB TANÍTÓK EGYIKE, NOHA SZÓTLANUL TANÍT. SAMUEL SMILE Újabb súlyos élelmiszerválság kopogtat az ajtón Súlyos élelmiszerválság kockázatával kell szembenéznie a világnak, ha a kormányok nem tesznek azonnali lépéseket a klímaváltozás és a vízhiány mezıgazdasági hatásainak mielıbbi mérséklésére - írja a Financial Times egy tegnap közzétett brit tanulmányra hivatkozva. A Chatham House nevő londoni agytröszt Financial Times által idézett elemzése szerint az élelmiszerárak jelenleg tapasztalható esése átmenetei jelenség, amely a világgazdasági válság mérséklıdésével véget fog érni és áremelkedésbe fog átcsapni. Azokat érinti majd súlyosan ez, akik magas importfüggıségő országban vagy szegénységben élnek. Az éhínség szégyenletes terhet jelent az egész emberiség számára azzal, hogy 923 millió embernek nincs meg a legalapvetıbb tápláléka. Az élelmiszer-biztonság súlyos hiányosságát vizionálják az elemzések, amikor a jövı egyik súlyos katasztrófájaként 2025-re 1,2 milliárd éhezıt becsülnek A válság fokozódásában szerepet játszik, hogy világszerte növekszik a növényalapú bioenergiatermelés. A legújabb elemzések szerint 2001 és 2007 között a bio üzemanyagok közül az etanol termelése megháromszorozódott, a biodízel elıállítása pedig megtízszerezıdött a világon. A Nemzetközi Politikai Tanács elemzése szerint 2050-ben 9,1 milliárd ember él majd a bolygónkon, ami 40 százalékos népességnövekedést jelent. Ebbıl fakadóan a következı 42 évben megduplázódik az élelmiszerigény, miközben folyamatosan csökkennek a mővelhetı földterületek, valamint fogy a mezıgazdaság számára biztosítható víz mennyisége. Az Egyesült Államokban 2008-ban a kukoricatermés 30 százalékát etanol termelésre használták. Egy éve a búza 1200 cent/véka volt most 400, a kukorica 700 dollár volt most 360. Mindez az olaj árral van összefüggésben, mert csökkent a kereslet a bio üzemanyagokra. A félelem azonban jogos mert hosszú távon nem marad alacsony az olaj ár. A bekövetkezı konjuktura újra magas árat az olajnak. A 100 dolláros árnál megint jó üzlet lesz kukoricát termelni üzemanyagnak. A nagyobb gondot és a víz hiányban látom. Jövı nagy befektetési üzlete a víz lesz.

2 Oldal 2 Kiderült a Fundamenta-titok: a válság felértékelte az elıtakarékosságot! Hazánkban a lakáselıtakarékosság az egyetlen olyan államilag támogatott lakásfinanszírozási lehetıség, amelyet szinte minden nagykorú magyar állampolgár családi állapotától és jövedelmi viszonyaitól függetlenül igénybe vehet. A válság idején a megtakarítási formula által kínált elınyök még inkább felértékelıdnek és ezt a lakosság is egyre nagyobb számban ismeri fel. A lakás-elıtakarékosság megtakarítás és hitelfelvételi lehetıség is egyben. A lakáscélú megtakarításokat az állam 30 %-os vissza nem térítendı támogatással egészíti ki éves szinten személyenként legfeljebb 72 ezer forinttal. A banki betéti kamatok után 20 % adót kell fizetni, de a lakáskassza kamata és hozama adómentes. A törvényi elıírások szerint minimálisan 4 év és 3 hónapban meghatározott megtakarítási idıt követıen 3,9 %-os fix kamatozású (THM: 5,12-5,22 %) lakáskölcsönt igényelhetnek az ügyfelek..a betétekre évi 1 %-os betéti kamat kerül felszámításra, a 30 %-os állami támogatás igénybevétele esetén konstrukciótól függıen 6,03-10,56 %-os hozam érhetı el. A kiemelkedı teljesítmény részben annak tudható be, hogy a Fundamenta betétek hozama magas (állami támogatás igénybevétele esetén). Továbbra is ajánlom, a családi portfolió kialakításában fontos szerephez juthat. Hihetetlen vagyonok tőntek el a nyugdíjalapokból! A gazdasági világválság nagy vesztesei között fogják számon tartani a jövı krónikái azokat, akik a közeljövıben mennek nyugdíjba. A nyugdíjalapok ugyanis óriási összegeket buktak az elmúlt év során. Döbbenetes eredményt hozott a legutóbbi kárfelmérés (nehéz más kifejezést használni) a nyugdíjalapok terén. A tavalyi év folyamán vagyonuk 19 százalékát vesztették el az alapok, ami világszerte összesen milliárd dollár elpárolgását jelentette. Az adatok azért is megdöbbentıek, mert a korábbi években remekeltek a nyugdíjalapok: 2007 végéig az ötéves átlaghozam évi 12 százalék volt. Ehhez képest az idei évet a 2005-ös szintekrıl kezdhetik újra az alapok - vagyis sarkosan fogalmazva 3-4 év elveszett a mőködésük eredményébıl és a nyugdíjasok pénzébıl. Sokan gondolkodnak most a korai nyugdíjban, fıleg azok akiket érintett a munkájuk elvesztése. A hosszas számítgatások után is nagyon szomorú a helyzetük. Az eddig felhalmozott pénzük jó estben megmaradt, de az elmúlt évek hozamai elpárologtak. Mindez azért mert a nyugdíj alapok nagy részvény kitettséggel mőködtek.

3 Oldal 3 OLAJ már megint Hiába csökkentek a múlt hét folyamán a tızsdei üzemanyagárak dollárban és forintban mérve egyaránt, a MOL mégis a kiskereskedelmi árak megemelése mellett döntött. A Portfolio.hu értesülései szerint a gázolaj ára ugyan nem változik, a benzint szerdától 3 forinttal drágábban méri majd az olajtársaság. a tızsdei üzemanyagárak a MOL utolsó - múlt hétfıi - árdöntése óta csökkentek Ha megnézzük a pénteki záró jegyzéseket, akkor láthatjuk, hogy az elızı hét pénteki adatokhoz képest a benzin ára a tızsdén dollárban 7.4, forintban 0.7%-ot esett, míg a gázolaj esetében rendre 9.3 és 2.8% volt a csökkenés. Mint olvasható nem sok köze van az benzinárának alakulásában a tőzsdei árfolyam jegyzésnek. Vagyis van, csak az emelés/ csökkentés mindig egy bő héttel utána történik. Az utolsó kétheti árfolyam mozgásokat nézve az olaj guruk sem tudtak volna jósolni, nem hogy a MOL. Nekik biztosabb egy magasabb ár. Kezdi elfelejteni a piac az amerikai deflációs veszélyt Miközben sorra jelennek meg a súlyos recesszióra utaló makroadatok az Egyesült Államokban, amelyek elméletileg a fogyasztói árakat is lefelé húznák, a friss piaci árazások arra utalnak, hogy az ıszi-kora téli hónapok egyik legfontosabb félelme, a tartós defláció kezd háttérbe szorulni. A rövid és hosszú távú inflációs várakozások mindenesetre továbbra is igen alacsonyak, és a globális gazdaság talpra állásával, az elmaradt kapacitás-bıvítések, és emelkedı energiakereslet miatt egyes elırejelzések szerint akár "ki is lıhet" az infláció, fogyasztói árak tartós csökkenése nagyobb rém a gazdasági döntéshozók szemében, mint az infláció, így amikor a tavaly ıszi hónapokban az olajárak zuhanásával párhuzamosan a fókusz az inflációról a deflációra terelıdött Ennek egyik kézzel fogható jele az Egyesült Államokban, hogy a regionális jegybankok összesített mérlegfıösszege a szeptemberi 900 milliárd dollárról év végére 2000 milliárd dollár közelébe ugrott a rendkívül nagy likviditáspumpálások, garanciavállalások és egyéb intézkedések hatására. A csaknem korlátlan amerikai pénzteremtés az M1 pénzmennyiségmutató éves növekedésén is jól látszik. Ha a világgazdaság kezd majd kijönni a gödörbıl, és az elmaradó beruházások miatt a kapacitás elégtelen, és a kínálat is csökken akkor(pl. a magas olaj ár) az infláció megugorhat.

4 Oldal 4 PIAC Kötvénypiac A tíz éves Bundok (német államkötvények) hozama érdemben nem változott, míg a hasonló lejárati idejő amerikai államkötvények hozama újabb 40 bázispontos emelkedést mutatott. Ez annak köszönhetı, hogy a deflációs félelmek kikerültek a befektetık látóterébıl, mivel egyre több elemzı feltételezi, hogy az USA gazdasága a 2009-es év második felére (inkább az utolsó negyedévben) már ismét növekedési pályára állhat, miközben Európában elhúzódóbb recesszióra lehet számítani. A továbbiakban a hozamok emelkedésére is van esély, de a csökkenés valószínőbbnek látszik. Ezért javasoljuk a fokozatos építkezést, de semmi esetre nem tanácsoljuk a kötvénykitettségek teljes feltöltését. A nehezen, akadozva működő hitelezés arra készteti a vállalatokat, önkormányzatokat, hogy kötvény kibocsátásokkal finanszírozzák a működésüket. A kormányok is igyekeznek élni a lehetőséggel. A befektetők alkalmazkodnak a piaci helyzethez és keresik a lehetőséget a pénzük elhelyezésére, ez így volt és így lesz mindig. Most a kötvénypiac teremt helyzetet számukra. Részvénypiac A részvénypiacokon ezúttal sem történt fordulat, azonban az egyre világosabb, hogy a fejlett piacok még mindig stabilabbak, mint fejlıdı társaik, és a kisebb forgalmú részvények is sokkal sérülékenyebben, mint a magasabb forgalmú papírok. A részvényárak jellemzıen csökkenı trendet mutattak, annak ellenére, hogy a hét elején az amerikai indexek igen nagy emelkedést produkáltak. Ez az átmeneti ám annál hevesebb emelkedés inkább csak shortzárásoknak, semmint a piacra érkezı friss tıkének volt köszönhetı, így hamar ki is fulladt. Továbbra is a recessziós félelmek tartják nyomás alatt a piacokat. Érdekes a helyzet mert a kötvényes befektetık már kezdenek optimisták lenni, a részvény kereskedık, a befektetık között még mindig a félelem az úr. Bár már nem fogadnak nagy ods-al a további esésre, mert a short poziciók (esésre spekulálás) zárását vagyis eladását kezdték.

5 A cikkeket a portfolio.hu Index, MTI és a HVG írásaiból válogattuk ZÁRSZÓ A helyzet a gazdasági világban igen bonyolult, de nem reménytelen. Tudom ez kincstári optimizmusnak hangzik, de minden válságnak egyszer vége van. A gyerekek megnınek a fák újra és újra lomba borulnak. Ezeket a csodákat azonban nem mindegy hogyan éljük meg. Milyen lesz a jövınk? Milyen lesz az anyagi biztonságunk? Azt hiszem mindenki érti már, hogy csak magunkra számíthatunk a jövıben. Mindenki tesz érte vajon?, -vagy mint a strucc bedugjuk a fejünket a homokba? A mostani gazdasági helyzet talán a legjobb lehetıség a magas profit elérésére, ésszerő, tervezett,hosszú távú befektetésekre. A részvénypiacok esése alulárazott vállalati árfolyamokat mutat. A késıbbi emelkedés a (krízis után) magasabb profitot hoz az árfolyam emelkedésében mint az elmúlt évek kiegyenlített emelkedésekor. Ahogy régen mondták és újra igaz vegyél olcsón és add el drágán. Ne felejtsük: az emberi nyereségvágy nem múlik el. A tızsde újra emelkedni fog. A befektetés a jövınkbe most a legjobb kilátásokkal bír. " ISMERET és TUDÁS, AZ ÜGYFÉLÉRT, A SIKERÉRT " QZS Big Investment Group 1118 Budapest, Budaörsi út office@biginvest.eu

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország PIACI KÖRKÉP Magyarország A BUX index 380 pontos eséssel zárta a kereskedést, a végül 20 forintot emelkedı OTP kivételével a blue chipek estek. átkötések után viszont üzlet nem született rájuk. A bankpapír

Részletesebben

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország PIACI KÖRKÉP Magyarország A nap eleji pánik a nap végére szép lassan elmúlt a magyar tızsdén, és az egész napos emelkedés eredményeként pluszban tudott zárni a BUX. Az irányadó index 0,8 százalékkal 14

Részletesebben

Összefoglaló. A világgazdaság

Összefoglaló. A világgazdaság Összefoglaló A világgazdaság A világgazdasági kilátásokat továbbra is jelentıs bizonytalanság övezi, ami minden jel szerint az elkövetkezı két évben is megmarad. A bizonytalanság forrása ıszi jelentésünkhöz

Részletesebben

Fejlett piacok - Pénz és tőkepiaci hírek:

Fejlett piacok - Pénz és tőkepiaci hírek: Fejlett piacok - Pénz és tőkepiaci hírek: USA A Fed kamatdöntő ülését megelőző aggodalmak miatt csökkenéssel indult a kereskedés szeptember harmadik hetében, ugyanakkor a gyenge makroadatok amelyek mérsékelték

Részletesebben

hétfő, 2016. január 18. Vezetői összefoglaló

hétfő, 2016. január 18. Vezetői összefoglaló hétfő, 2016. január 18. Vezetői összefoglaló Negatív tartományban zártak az amerikai és európai börzék. 30 dollár alatt az olaj hordónkénti ára. Hétfő reggel enyhe gyengüléssel indította a napot a forint

Részletesebben

Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselı Hölgyek és Urak! Tisztelt Miniszter Úr!

Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselı Hölgyek és Urak! Tisztelt Miniszter Úr! Ülésnap Napirend Felszólaló Az Állami Számvevőszék elnökének expozéja - A Magyar Köztársaság 2011. 2010. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslatról és a Domokos László szeptember 20.

Részletesebben

péntek, 2016. január 22. Vezetői összefoglaló

péntek, 2016. január 22. Vezetői összefoglaló péntek, 2016. január 22. Vezetői összefoglaló Csütörtökön pozitív hangulat uralkodott a tőzsdéken. Tovább folytatódó monetáris lazításra utaló nyilatkozatot tett az EKB. Erősen emelkedtek az olajárak.

Részletesebben

A jegybank a belföldi monetáris kondíciók változtatásával igyekszik megakadályozni

A jegybank a belföldi monetáris kondíciók változtatásával igyekszik megakadályozni Az MNB tevékenységének fõbb jellemzõi 1998-ban 1. Monetáris politika AMagyar Nemzeti Bank legfontosabb feladata az infláció fenntartható csökkentése, hosszabb távon az árstabilitás elérése. A jegybank

Részletesebben

Hazai helyzet. Nemzetközi áttekintés. HETI JELENTÉS 2014. február 3-9. 6. hét. QUAESTOR Heti jelentés 2014. február 10.

Hazai helyzet. Nemzetközi áttekintés. HETI JELENTÉS 2014. február 3-9. 6. hét. QUAESTOR Heti jelentés 2014. február 10. QUAESTOR Befektetési Alapkezelı Zrt. Budapest 1132 Váci út 3. Tel.: 2-999-999 alapok@quaestor.hu HETI JELENTÉS 214. február 3-9.. hét Készítette: Szabó Zsombor Nemzetközi áttekintés A Fed tapírnak becézett

Részletesebben

BIG HÍRLEVÉL. 244 forint fölött a frank HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN. Komment: Index2011. augusztus 1., hétfő 15:41

BIG HÍRLEVÉL. 244 forint fölött a frank HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN. Komment: Index2011. augusztus 1., hétfő 15:41 Big Investment Group 2011.08.02. BIG HÍRLEVÉL 244 forint fölött a frank Index2011. augusztus 1., hétfő 15:41 HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN Komment: A legnagyobb baj, hogy elfogyott a politikai bizalmi tőke Korábban

Részletesebben

FHB Index nemzetközi kitekintés

FHB Index nemzetközi kitekintés FHB Index nemzetközi kitekintés Emelkedő pályán az európai lakásárak Az FHB Index elemzéseiben rendszeresen értékeljük a nemzetközi lakáspiaci helyzetet, tavaly még erős polarizálódásról számoltunk be.

Részletesebben

EUR/USD - vétel. Belépési pont: piaci Kiszállási pont: 1,25 Stop-loss: 1,139

EUR/USD - vétel. Belépési pont: piaci Kiszállási pont: 1,25 Stop-loss: 1,139 EUR/USD - vétel Belépési pont: piaci Kiszállási pont: 1,25 Stop-loss: 1,139 deviza Régóta oldalazott már abban a bázisban a devizapár, amelyből sikerült az elmúlt napokban kitörnie. A grafikon szerint

Részletesebben

BEFEKTETİI HÍRLEVÉL NEMZETKÖZI KÖRKÉP. Az egyszerőség diadala? TOP FINANCE & CONSULTING KFT. 2013. 8. HÉT. Az USA és az EU más-más pályán mozog

BEFEKTETİI HÍRLEVÉL NEMZETKÖZI KÖRKÉP. Az egyszerőség diadala? TOP FINANCE & CONSULTING KFT. 2013. 8. HÉT. Az USA és az EU más-más pályán mozog BEFEKTETİI HÍRLEVÉL NEMZETKÖZI KÖRKÉP Az USA és az EU más-más pályán mozog Az egyszerőség diadala? Nem volt igazán eseménydús az elmúlt néhány nap a nemzetközi politikában, egyedül a G20 találkozót mondhatnánk

Részletesebben

CIB ÁRFOLYAM- ÉS KAMATELİREJELZÉS

CIB ÁRFOLYAM- ÉS KAMATELİREJELZÉS CIB ÁRFOLYAM- ÉS KAMATELİREJELZÉS A CIB Elemzés összes publikus anyaga a következı internetes címen is elérhetı: http://www.cib.hu/maganszemelyek/aktualis/elemzesek/index Továbbra is lehetséges a magyar

Részletesebben

CIB NYERSANYAG ALAPOK ALAPJA. Féléves jelentés. CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. Vezető fforgalmazó, Letétkezelő: CIB Bank Zrt. 1/8

CIB NYERSANYAG ALAPOK ALAPJA. Féléves jelentés. CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. Vezető fforgalmazó, Letétkezelő: CIB Bank Zrt. 1/8 CIB NYERSANYAG ALAPOK ALAPJA Féléves jelentés CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. Vezető fforgalmazó, Letétkezelő: CIB Bank Zrt. 2010 1/8 1. Alapadatok 1.1. A CIB Nyersanyag Alapok Alapja Megnevezése: CIB

Részletesebben

QUAESTOR 7 Piaci előretekintő

QUAESTOR 7 Piaci előretekintő QUAESTOR 7 Piaci előretekintő 2013. június 10. Mi várható a héten? Ismét erőre kaphatnak a piacok Az előttünk álló héten kitarthat a kedvező hangulat a nemzetközi részvénypiacokon. A múlt pénteki átfogó

Részletesebben

hétfő, 2015. április 27. Vezetői összefoglaló

hétfő, 2015. április 27. Vezetői összefoglaló hétfő, 2015. április 27. Vezetői összefoglaló Pozitív tartományban zártak a vezető nemzetközi részvényindexek pénteken. Ma reggel elérte a 303-as szintet az euró/forint árfolyam. Pénteken 1,7 százalékkal

Részletesebben

30. Hét 2009. július.24. Péntek

30. Hét 2009. július.24. Péntek Napii Ellemzéss 30. Hét 2009. július.24. Péntek Összegzés A tegnapi nap során tovább meneteltek az amerikai piacok a napok óta meglévı rendkívüli technikai túlvettségük ellenére. Ez az emelkedés magával

Részletesebben

BEFEKTETİI HÍRLEVÉL NEMZETKÖZI KÖRKÉP. Lassít, leáll, de mikor? 2013. 31. HÉT TOP FINANCE & CONSULTING KFT. Továbbra sem tudni, mire készül a Fed

BEFEKTETİI HÍRLEVÉL NEMZETKÖZI KÖRKÉP. Lassít, leáll, de mikor? 2013. 31. HÉT TOP FINANCE & CONSULTING KFT. Továbbra sem tudni, mire készül a Fed BEFEKTETİI HÍRLEVÉL NEMZETKÖZI KÖRKÉP Továbbra sem tudni, mire készül a Fed Lassít, leáll, de mikor? Továbbra is a jegybankok, elsısorban ezek közül is az amerikai, azaz a Fed felıl érkezı jelzések vannak

Részletesebben

csütörtök, 2015. november 5. Vezetői összefoglaló

csütörtök, 2015. november 5. Vezetői összefoglaló csütörtök, 2015. november 5. Vezetői összefoglaló A nemzetközi indexek vegyesen zártak a szerdai nap végén, Amerikában mindhárom index pirosban fejezte be a napot, míg Európában a német index esett 1 százalékkal,

Részletesebben

Likvidek-e a magyar pénzügyi piacok? A deviza- és állampapír-piaci likviditás elméletben és gyakorlatban

Likvidek-e a magyar pénzügyi piacok? A deviza- és állampapír-piaci likviditás elméletben és gyakorlatban MNB-tanulmányok 44. 2005 CSÁVÁS CSABA ERHART SZILÁRD Likvidek-e a magyar pénzügyi piacok? A deviza- és állampapír-piaci likviditás elméletben és gyakorlatban Csávás Csaba Erhart Szilárd Likvidek-e a magyar

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. Heti piaci összefoglaló Táblázatos makrogazdasági, árfolyam- és kamatelırejelzések Makrogazdasági kitekintés a jövı hétre

TARTALOMJEGYZÉK. Heti piaci összefoglaló Táblázatos makrogazdasági, árfolyam- és kamatelırejelzések Makrogazdasági kitekintés a jövı hétre CIB HETI TARTALOMJEGYZÉK Heti piaci összefoglaló Táblázatos makrogazdasági, árfolyam- és kamatelırejelzések Makrogazdasági kitekintés a jövı hétre HETI PIACI ÖSSZEFOGALÓ Magyarország Infláció: folytatódó

Részletesebben

A görög válság és az euró jövője. Védett bacilus. Megjelent: Magyar Narancs, 2010. május 6.

A görög válság és az euró jövője. Védett bacilus. Megjelent: Magyar Narancs, 2010. május 6. A görög válság és az euró jövője Védett bacilus Megjelent: Magyar Narancs, 2010. május 6. Görögországnak a következő egy hónapon belül 11 milliárdra euróra van szüksége, egy éven belül pedig összesen 45-re,

Részletesebben

hajónapló havi tájékoztatás a K&H megtakarítási cél október alapok részalapja befektetőinek 2015. december

hajónapló havi tájékoztatás a K&H megtakarítási cél október alapok részalapja befektetőinek 2015. december hajónapló havi tájékoztatás a K&H megtakarítási cél október alapok részalapja befektetőinek 2015. december K&H megtakarítási cél - október rés 2015. ember Befektetési stratégia Az alap célja, hogy egy

Részletesebben

RÖVIDÍTETT JEGYZŐKÖNYV A MONETÁRIS TANÁCS 2013. AUGUSZTUS 27-I ÜLÉSÉRŐL

RÖVIDÍTETT JEGYZŐKÖNYV A MONETÁRIS TANÁCS 2013. AUGUSZTUS 27-I ÜLÉSÉRŐL RÖVIDÍTETT JEGYZŐKÖNYV A MONETÁRIS TANÁCS 2013. AUGUSZTUS 27-I ÜLÉSÉRŐL Közzététel időpontja: 2013. szeptember 12. 14 óra A jegybanktörvény (a Magyar Nemzeti Bankról szóló, többször módosított 2011. évi

Részletesebben

Fejlett piacok - Pénz és tőkepiaci hírek:

Fejlett piacok - Pénz és tőkepiaci hírek: Fejlett piacok - Pénz és tőkepiaci hírek: USA Az augusztus második felében elindult részvénypiaci mélyrepülésből nem sikerült talpra állni, a potenciális amerikai kamatemelés, és a kínai gazdaság lassulása

Részletesebben

Fejlett piacok - Pénz és tőkepiaci hírek:

Fejlett piacok - Pénz és tőkepiaci hírek: Fejlett piacok - Pénz és tőkepiaci hírek: USA Amilyen gyengén indult az októberi hónap, olyan erős lett a vége, hogy a hónap utolsó napjára a Dow és az S&P 500 index is új történelmi csúcsra kapaszkodott.

Részletesebben

Összefoglaló. 2016. június 14.

Összefoglaló. 2016. június 14. 2016. június 14. Összefoglaló Kedd reggel közel 3 forinttal tartózkodik a 30 napos szintje alatt a hazai fizetőeszköz az euróhoz képest, a frankkal szemben 1 forinttal felette, míg a dollár ellenében 1

Részletesebben

ERSTE TŐKEVÉDETT ALAPOK ALAPJA. 2011. féléves jelentése

ERSTE TŐKEVÉDETT ALAPOK ALAPJA. 2011. féléves jelentése Az ERSTE TŐKEVÉDETT ALAPOK ALAPJA 1. Az Erste Tőkevédett Alapok Alapja (továbbiakban: Alap) rövid bemutatása Az Alap neve Erste Tőkevédett Alapok Alapja Az Alap rövidített elnevezése Erste Tőkevédett Alapok

Részletesebben

Tızsdén kereskedett OTP Befektetési Alapok 2012. elsı félévi beszámolói

Tızsdén kereskedett OTP Befektetési Alapok 2012. elsı félévi beszámolói Tızsdén kereskedett OTP Befektetési Alapok 2012. elsı félévi beszámolói Tartalomjegyzék Az OTP befektetési alapok állandó adatai...3 A befektetési alapok teljesítményére hatással bíró -piaci események

Részletesebben

NAPI JELENTÉS. Női aktivitás alakulása (15-74 év) 2012. szeptember 26. szerda. Magyarország. Jelentősen bővült a nők aktivitása.

NAPI JELENTÉS. Női aktivitás alakulása (15-74 év) 2012. szeptember 26. szerda. Magyarország. Jelentősen bővült a nők aktivitása. NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM TERVKOORDINÁCIÓS ÁLLAMTITKÁRSÁG GAZDASÁGTERVEZÉSI FŐOSZTÁLY NAPI JELENTÉS 2012. szeptember 26. szerda Magyarország Jelentősen bővült a nők aktivitása 51,0 Női aktivitás alakulása

Részletesebben

hétfő, 2016. február 1. Vezetői összefoglaló

hétfő, 2016. február 1. Vezetői összefoglaló hétfő, 2016. február 1. Vezetői összefoglaló Pénteken pozitív hangulat uralkodott a világ tőzsdéin, hétfőn fordulat következett be Kínában a negatív makrogazdasági adatok miatt. Vegyesen teljesített a

Részletesebben

QUAESTOR Állampapír-piaci hozamalakulás és -várakozások. Állampapír-piaci hozamalakulás és -várakozások. 2015. február 5. www.q25.

QUAESTOR Állampapír-piaci hozamalakulás és -várakozások. Állampapír-piaci hozamalakulás és -várakozások. 2015. február 5. www.q25. Állampapír-piaci hozamalakulás és -várakozások 2015. február 5. www.q25.hu Áttekintés Továbbra is úgy látjuk, ugyan inflációs oldalról adódna tér az MNB számára a kamatcsökkentésre, de sok a kockázat,

Részletesebben

nemzetközi makrogazdasági kitekintés 2015. január 31.

nemzetközi makrogazdasági kitekintés 2015. január 31. 1 nemzetközi makrogazdasági kitekintés 2015. január 31. Az Egyesült Államok gazdasága a tavaly év végi kiemelkedő teljesítmény után némileg veszíthet dinamikájából, míg Európában elindulhat egy lassú növekedési

Részletesebben

BEFEKTETİI HÍRLEVÉL NEMZETKÖZI KÖRKÉP. Nincs nyugodt nyarunk 2014. 30. HÉT TOP FINANCE & CONSULTING KFT. Nem enyhülnek a geopolitikai feszültségek

BEFEKTETİI HÍRLEVÉL NEMZETKÖZI KÖRKÉP. Nincs nyugodt nyarunk 2014. 30. HÉT TOP FINANCE & CONSULTING KFT. Nem enyhülnek a geopolitikai feszültségek BEFEKTETİI HÍRLEVÉL NEMZETKÖZI KÖRKÉP Nem enyhülnek a geopolitikai feszültségek Nincs nyugodt nyarunk Dübörgı jelentési szezon és dübörgı fegyverek, így lehetne összefoglalni az elmúlt napok eseményeit

Részletesebben

MKB Alapkezelı zrt. MKB GOLD Private Banking Tıkevédett Származtatott Alap. Éves beszámoló. 2010. november 4.- december 31.

MKB Alapkezelı zrt. MKB GOLD Private Banking Tıkevédett Származtatott Alap. Éves beszámoló. 2010. november 4.- december 31. MKB Alapkezelı zrt. 1056 Budapest, Váci utca 38. telefon: 268-7834; 268-8184; 268-8284 telefax: 268-7509;268-8331 E-mail: mkbalapkezelo@mkb.hu Web cím: www.mkbalapkezelo.hu MKB GOLD Private Banking Tıkevédett

Részletesebben

Big Investment Group 2010.01.05. BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN. Egymilliárdért reklámozzák. állampapírokat

Big Investment Group 2010.01.05. BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN. Egymilliárdért reklámozzák. állampapírokat Big Investment Group 2010.01.05. BIG HÍRLEVÉL Bioetanol-óriás jön Magyarországra Bioetanol-gyártó üzemet készül építeni Magyarországon a Fagen amerikai óriásvállalat, az üzem várhatón Dunaföldváron lesz.

Részletesebben

I. A KORMÁNYZAT GAZDASÁGPOLITIKÁJÁNAK FŐ VONÁSAI, AZ ÁLLAMHÁZTARTÁS ALAKULÁSA A 2014. ÉVBEN 1. A kormányzat gazdaságpolitikája A Kormány 2014-ben

I. A KORMÁNYZAT GAZDASÁGPOLITIKÁJÁNAK FŐ VONÁSAI, AZ ÁLLAMHÁZTARTÁS ALAKULÁSA A 2014. ÉVBEN 1. A kormányzat gazdaságpolitikája A Kormány 2014-ben I. A KORMÁNYZAT GAZDASÁGPOLITIKÁJÁNAK FŐ VONÁSAI, AZ ÁLLAMHÁZTARTÁS ALAKULÁSA A 2014. ÉVBEN 1. A kormányzat gazdaságpolitikája A Kormány 2014-ben folytatta a kormányzati ciklus elején meghirdetett gazdaságpolitikai

Részletesebben

szerda, 2016. január 13.

szerda, 2016. január 13. szerda, 2016. január 13. Emelkedtek a tőzsdemutatók Amerikában és Európában is. Az európai indexek 4 napos lejtmenet után zártak ismét pluszban. Tovább esett az olajár tegnap; rövid ideig 30 dollár alá

Részletesebben

nemzetközi makrogazdasági kitekintés 2014. április 30.

nemzetközi makrogazdasági kitekintés 2014. április 30. 2007-01 2007-07 2008-01 2008-07 2009-01 2009-07 2010-01 2010-07 2011-01 2011-07 2012-01 2012-07 2011-05 2011-07 2011-09 2011-11 2012-01 2012-03 2012-05 2012-07 2012-09 2012-11 2013-05 nemzetközi makrogazdasági

Részletesebben

RÉSZVÉNYPIACI KITEKINTİ

RÉSZVÉNYPIACI KITEKINTİ RÉSZVÉNYPIACI KITEKINTİ Unalmas héten sikerült új csúcsra emelkedni Karácsonyi szezon kifeszített fogyasztó bizonytalan vállalati jövı Fontos adatok a jövı heti makronaptárban Alacsony aktivitás várható

Részletesebben

SZOLNOKI FŐISKOLA. Ügyletek a pénzügyi piacon példatár. Pénz és tőkepiaci ismeretek és az Értékpapír ügyletek tárgyakhoz

SZOLNOKI FŐISKOLA. Ügyletek a pénzügyi piacon példatár. Pénz és tőkepiaci ismeretek és az Értékpapír ügyletek tárgyakhoz SZOLNOKI FŐISKOLA Ügyletek a pénzügyi piacon példatár a Pénz és tőkepiaci ismeretek és az Értékpapír ügyletek tárgyakhoz Összeállította: Dr. Barta Árpád Szolnok,2013.szeptember 1.Írja be a táblázatba az

Részletesebben

Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK

Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK NAPI HÍREK KÖZLEMÉNYEK MÉDIASZEREPLÉSEK SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK Korózs Lajos: totális káosz a kormányhatározat, ötletelés zajlik;

Részletesebben

szerda, 2014. június 4. Vezetői összefoglaló

szerda, 2014. június 4. Vezetői összefoglaló szerda, 2014. június 4. Vezetői összefoglaló Tegnap a vezető nemzetközi tőzsdék veszteséggel zárták a tőzsdei kereskedést. Az euró/forint kurzus a 305-ös szint fölé gyengült a romló nemzetközi hangulat

Részletesebben

JELENTÉS AZ INFLÁCIÓ ALAKULÁSÁRÓL 2008. MÁJUS

JELENTÉS AZ INFLÁCIÓ ALAKULÁSÁRÓL 2008. MÁJUS JELENTÉS AZ INFLÁCIÓ ALAKULÁSÁRÓL 8. MÁJUS Jelentés az infláció alakulásáról 8. május Kiadja: Magyar Nemzeti Bank Felelõs kiadó: Iglódi-Csató Judit 18 Budapest, Szabadság tér 8 9. www.mnb.hu ISSN 119-9

Részletesebben

kedd, 2016. január 26. Vezetői összefoglaló

kedd, 2016. január 26. Vezetői összefoglaló kedd, 2016. január 26. Vezetői összefoglaló Ismét lejtőre kerültek az olajárak a világpiacon. Nem tartott sokáig a tőzsdepiacok múlt hét végi optimista hangulata: Amerika mérvadó indexei 1 százalék feletti

Részletesebben

hétfő, 2015. december 14. Vezetői összefoglaló

hétfő, 2015. december 14. Vezetői összefoglaló hétfő, 2015. december 14. Vezetői összefoglaló Negatívban zártak a tőzsdék a történelmi mélyponton lévő olajárak miatt. Pozitív amerikai makroadatok láttak napvilágot pénteken. Szerdán dönt irányadó kamatrátájáról

Részletesebben

kedd, 2014. augusztus 26. Vezetői összefoglaló

kedd, 2014. augusztus 26. Vezetői összefoglaló kedd, 2014. augusztus 26. Vezetői összefoglaló A nyugat-európai tőzsdék jelentős pluszokat értek el hétfőn, és a tengerentúlon is jól teljesítettek a fő részvényindexek. Hétfőn szűk sávban mozgott a forint

Részletesebben

CIB INGATLAN ALAPOK ALAPJA. Féléves jelentés. CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. Vezető forgalmazó, Letétkezelő: CIB Bank Zrt. 1/9

CIB INGATLAN ALAPOK ALAPJA. Féléves jelentés. CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. Vezető forgalmazó, Letétkezelő: CIB Bank Zrt. 1/9 CIB INGATLAN ALAPOK ALAPJA Féléves jelentés CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. Vezető forgalmazó, Letétkezelő: CIB Bank Zrt. 2011 1/9 1. Alapadatok 1.1. A CIB Ingatlan Alapok Alapja Megnevezése: CIB Ingatlan

Részletesebben

A Honvéd Közszolgálati Önkéntes Nyugdíjpénztár részére

A Honvéd Közszolgálati Önkéntes Nyugdíjpénztár részére HAVI JELENTÉS Október EQUILOR ALAPKEZELŐ Zrt. A Honvéd Közszolgálati Önkéntes Nyugdíjpénztár részére 2015. november 10. 1. Tőkepiaci környezet 1.1 Nemzetközi Részvénypiacok 2015 októbere soha nem látott

Részletesebben

szerda, 2014. május 28. Vezetői összefoglaló

szerda, 2014. május 28. Vezetői összefoglaló szerda, 2014. május 28. Vezetői összefoglaló Pozitív makrohírek következtében az összes vezető részvényindex erősödött. Az euró/forint kurzus a 303-as szint fölé gyengült vissza kedden. A BUX 9,1 milliárd

Részletesebben

2010. június 22. www.cib.hu CIB REGGELI FEJLETT PIACOK

2010. június 22. www.cib.hu CIB REGGELI FEJLETT PIACOK CIB REGGELI FEJLETT PIACOK FİBB HÍREINK USA: A készház-eladások száma emelkedhetett májusban, még éppen hathattak a már kifutóban lévı EURÓZÓNA: Visszacsúszást vár a piac mind a német Ifo-indexben, mind

Részletesebben

hétfő, 2016. január 4. Vezetői összefoglaló

hétfő, 2016. január 4. Vezetői összefoglaló hétfő, 2016. január 4. Vezetői összefoglaló Leállították ma reggel a kínai kereskedést. 2015-ben a Nasdaq kivételével veszteségben zártak az amerikai indexek, míg az FTSE 100 kivételével nyereséges évet

Részletesebben

Raiffeisen EURO Likviditási Alap Féléves jelentés 2014.

Raiffeisen EURO Likviditási Alap Féléves jelentés 2014. Raiffeisen EURO Likviditási Alap Féléves jelentés 2014. I. A Raiffeisen EURO Likviditási Alap általános információk 1. Alapadatok Alap neve: Raiffeisen EURO Likviditási Alap Lajstrom száma: 1111-372 Alapkezelő

Részletesebben

Az OTP Befektetési Alapok 2010. évi beszámolói

Az OTP Befektetési Alapok 2010. évi beszámolói Az OTP Befektetési Alapok 2010. évi beszámolói Tartalomjegyzék A befektetési alapok teljesítményére hatással bíró értékpapír-piaci szegmensek 2010. évi eseményeinek bemutatása... 4 Kötvénypiac... 4 Hazai

Részletesebben

Duna House Barométer. 34. szám. 2014. I. negyedév + 2014. március hónap

Duna House Barométer. 34. szám. 2014. I. negyedév + 2014. március hónap Duna House Barométer 34. szám 2014. I. negyedév + 2014. március hónap Tartalomjegyzék: VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ Vezetői összefoglaló Tranzakciószám és keresletindex Lakásindexek Lakásindexek - Regionális Régiós

Részletesebben

NEGYEDÉVES JELENTÉS. 2007. október 15.

NEGYEDÉVES JELENTÉS. 2007. október 15. NEGYEDÉVES JELENTÉS 2007. október 15. Beszámoló az MNB 2007 harmadik negyedévi tevékenységérõl Kiadja: Magyar Nemzeti Bank Felelõs kiadó: Iglódi-Csató Judit 1850 Budapest, Szabadság tér 8 9. www.mnb.hu

Részletesebben

8/2010. Terménypiaci előrejelzések 2010-06-07, Hétfő. Összefoglaló

8/2010. Terménypiaci előrejelzések 2010-06-07, Hétfő. Összefoglaló Zöldforrás Beruházó és Pályázatkészítő Iroda 8000 Székesfehérvár, Károly János u. 18. Telefon: 22/503-123 Fax: 22/503-124 Mobil: 70/318-72-32 E-mail: gyulai@biogaz.axelero.net www.zoldforras.hu 8/2010.

Részletesebben

A lakáspiac szerepe a monetáris transzmisszióban

A lakáspiac szerepe a monetáris transzmisszióban Közgazdasági Szemle, LIII. évf., 2006. május (408 427. o.) KISS GERGELY VADAS GÁBOR A lakáspiac szerepe a monetáris transzmisszióban A lakáspiac a monetáris politika alakításának egyre fontosabb tényezõje

Részletesebben

Alamizsna vagy jogos járandóság?

Alamizsna vagy jogos járandóság? Alamizsna vagy jogos járandóság? (a kohéziós támogatásokról és felhasználásukról) Az Európai Bizottság a napokban tárgyalta meg az EU következő hét évre szóló közös költségvetését. Az előző, 2007-2013-as

Részletesebben

GOLD NEWS. Soha nem voltak még ilyen népszerűek az aranyrudak SZAKMAI IDŐSZAKI KIADVÁNY

GOLD NEWS. Soha nem voltak még ilyen népszerűek az aranyrudak SZAKMAI IDŐSZAKI KIADVÁNY Soha nem voltak még ilyen népszerűek az aranyrudak Az arany iránti bizalmat növelte, hogy a jegybankok továbbra is élénk érdeklődést mutattak a sárga fém iránt, a fejlődő jegybankok vásárlásaival a világ

Részletesebben

kedd, 2015. szeptember 29. Vezetői összefoglaló

kedd, 2015. szeptember 29. Vezetői összefoglaló kedd, 2015. szeptember 29. Vezetői összefoglaló Hétfőn mindhárom nagy amerikai index hosszú távú lejtmenetbe kezdett. Tegnap az egész világon részvényeladási hullám söpört végig. A hazai fizetőeszköz az

Részletesebben

JELENTÉS AZ INFLÁCIÓ ALAKULÁSÁRÓL 2005. FEBRUÁR

JELENTÉS AZ INFLÁCIÓ ALAKULÁSÁRÓL 2005. FEBRUÁR JELENTÉS AZ INFLÁCIÓ ALAKULÁSÁRÓL 2005. FEBRUÁR Jelentés az infláció alakulásáról 2005. február Kiadja: Magyar Nemzeti Bank Felelõs kiadó: Missura Gábor 1850 Budapest, Szabadság tér 8 9. www.mnb.hu ISSN

Részletesebben

RÉSZVÉNYPIACI HÍREK KEDD 2010/11/02 VÁLLALATI ESEMÉNYNAPTÁR

RÉSZVÉNYPIACI HÍREK KEDD 2010/11/02 VÁLLALATI ESEMÉNYNAPTÁR Elemzés Telefon: Kovács Nóra, elemzı 423-2441 Barta György, elemzı 423-2887 Jobbágy Sándor, elemzı 423-2904 Részvényértékesítés Telefon: Kertai Katalin, üzletágvezetı 489-8341 Tóth Eszter, üzletkötı 489-8345

Részletesebben

Aon Pénztárszolgáltató Zrt 2/29

Aon Pénztárszolgáltató Zrt 2/29 Chinoin Nyugdíjpénztár CHINOIN Nyugdíjpénztár KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2012. DECEMBER 31. Az Éves beszámolót elfogadó közgyűlés időpontja: 2013. május 13. 1/29 A pénztár alap adatai és vezetése: CHINOIN Nyugdíjpénztár

Részletesebben

2010. 07. 27. MTI. Nagyobb a gombafertızöttség a búzában, mint tavaly

2010. 07. 27. MTI. Nagyobb a gombafertızöttség a búzában, mint tavaly Nagyobb a gombafertızöttség a búzában, mint tavaly 2010. 07. 27. MTI A kedvezıtlen csapadékos idıjárás miatt nagyobb a gombafertızöttség - köztük a fuzáriumé is - a búzában mint tavaly - mondta az MTI-nek

Részletesebben

Sajtóinformáció. RBHU/MK 2004rbgr-ww_h. A Bosch saját növekedési potenciáljára épít: Jó kezdés a 2004-es esztendőben

Sajtóinformáció. RBHU/MK 2004rbgr-ww_h. A Bosch saját növekedési potenciáljára épít: Jó kezdés a 2004-es esztendőben Sajtóinformáció RBHU/MK 2004rbgr-ww_h A Bosch saját növekedési potenciáljára épít: Jó kezdés a 2004-es esztendőben Már a 2003-as év is kielégítő eredményeket hozott Az elektronikus stabilitási program

Részletesebben

UniCredit Bank Zrt. Pioneer Befektetési Alapkezelő Zrt. UniCredit Bank Hungary Zrt. ITAG Könyvvizsgáló Kft. Dr. Szabóné Dr.

UniCredit Bank Zrt. Pioneer Befektetési Alapkezelő Zrt. UniCredit Bank Hungary Zrt. ITAG Könyvvizsgáló Kft. Dr. Szabóné Dr. HALADÁS REGIONÁLIS ÖNKÉNTES NYUGDÍJPÉNZTÁR SZOMBATHELY KIEGÉSZITŐ MELLÉKLET 1. A Nyugdíjpénztár bemutatása Név: "HALADÁS" Regionális Önkéntes Nyugdíjpénztár Alapítás: 1995. március 10. Taglétszám: 2012.

Részletesebben

ERSTE NYÍLTVÉGŰ EURO INGATLAN BEFEKTETÉSI ALAP. 2010. féléves jelentése

ERSTE NYÍLTVÉGŰ EURO INGATLAN BEFEKTETÉSI ALAP. 2010. féléves jelentése Az ERSTE NYÍLTVÉGŰ EURO INGATLAN BEFEKTETÉSI ALAP e 1. Az Erste Nyíltvégű Euro Ingatlan Befektetési Alap (2009.06.03-ig origo [klikk] Nyíltvégű Ingatlan Alapok Alapja (továbbiakban: Alap) rövid bemutatása

Részletesebben

Milyen kockázatokat hordoz a monetáris politika az államadósság-szabály teljesülésére nézve?

Milyen kockázatokat hordoz a monetáris politika az államadósság-szabály teljesülésére nézve? Pulay Gyula Máté János Németh Ildikó Zelei Andrásné Milyen kockázatokat hordoz a monetáris politika az államadósság-szabály teljesülésére nézve? Összefoglaló: Az Állami Számvevőszék hatásköréhez kapcsolódóan

Részletesebben

Válaszolunk. Az Eszmecserén nem jutott időnk minden SMS-ben feltett kérdésre válaszolni, ezért ebben a formában válaszoljuk meg felmerült kérdéseiket.

Válaszolunk. Az Eszmecserén nem jutott időnk minden SMS-ben feltett kérdésre válaszolni, ezért ebben a formában válaszoljuk meg felmerült kérdéseiket. Válaszolunk Az Eszmecserén nem jutott időnk minden SMS-ben feltett kérdésre válaszolni, ezért ebben a formában válaszoljuk meg felmerült kérdéseiket. Felhívjuk figyelmét, hogy mivel az esemény zártkörű

Részletesebben

RÖVIDÍTETT JEGYZŐKÖNYV

RÖVIDÍTETT JEGYZŐKÖNYV RÖVIDÍTETT JEGYZŐKÖNYV A MONETÁRIS TANÁCS 2013. ÁPRILIS 23-I ÜLÉSÉRŐL Közzététel időpontja: 2013. május 15. 14 óra A jegybanktörvény (a Magyar Nemzeti Bankról szóló, többször módosított 2011. évi CCVIII

Részletesebben

2012. szeptember 3. Tényleg itt a QEánaán?

2012. szeptember 3. Tényleg itt a QEánaán? Tényleg itt a QEánaán? Bernanke ezúttal nem okozott csalódást a piacoknak, várakozásunknál több utalást tett a Federal Reserve monetáris expanzió újabb, harmadik felvonására (QE3). A piacok a felfokozott

Részletesebben

Equilor Prognózis 2010. november. FEDezékbe: újabb pénzözön!

Equilor Prognózis 2010. november. FEDezékbe: újabb pénzözön! FEDezékbe: újabb pénzözön! FEDezékbe: újabb pénzözön! Bevezetô Az amerikai jegybank (Fed) Nyíltpiaci Bizottsága (FOMC) következô rendes november 3-i ülésén a piaci várakozás szerint a pénznyomda felújításáról

Részletesebben

14-469/2/2006. elıterjesztés 1. sz. melléklete. KOMPETENCIAMÉRÉS a fıvárosban

14-469/2/2006. elıterjesztés 1. sz. melléklete. KOMPETENCIAMÉRÉS a fıvárosban KOMPETENCIAMÉRÉS a fıvárosban 2005 1 Tartalom 1. Bevezetés. 3 2. Iskolatípusok szerinti teljesítmények.... 6 2. 1 Szakiskolák 6 2. 2 Szakközépiskolák. 9 2. 3 Gimnáziumok 11 2. 4 Összehasonlítások... 12

Részletesebben

kedd, 2016. január 5. Vezetői összefoglaló

kedd, 2016. január 5. Vezetői összefoglaló kedd, 2016. január 5. Vezetői összefoglaló Az év első kereskedési napján jelentős mínuszban zártak az európai és az amerikai piacok is, az Dow Jones az elmúlt 84 év leggyengébb éves nyitását mutatatta

Részletesebben

EUR 315.39 USD 291.58 CHF 289.74 BUX 24466.82 0.68% MOL 13930-0.14% OTP 6200 1.91%

EUR 315.39 USD 291.58 CHF 289.74 BUX 24466.82 0.68% MOL 13930-0.14% OTP 6200 1.91% EUR 315.39 USD 291.58 CHF 289.74 BUX 24466.82 0.68% MOL 13930-0.14% OTP 6200 1.91% árfolyamok Tőzsde Devizaárfolyamok Árfolyam váltó Alfatrader Real Time EUR 315.39 USD 291.58 CHF 289.74 BUX 24466.82 0.68%

Részletesebben

Bezuhant Magyarország versenyképessége

Bezuhant Magyarország versenyképessége 2013-09-09 MAGEOSZ Hírek 37.hét / 2013 1./8 Bezuhant Magyarország versenyképessége Három helyet rontott Magyarország a Világgazdasági Fórum legfrissebb versenyképességi rangsorában. 2013-ban hazánk a vizsgált

Részletesebben

Elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2009. március 26-i ülésére

Elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2009. március 26-i ülésére Tárgy: Beszámoló a 2008. évi önkormányzati adózás tapasztalatairól Elıkészítette: dr. Csarnai Judit osztályvezetı Babinszki Szilárd ügyintézı Benczéné Simcsik Ágnes ügyintézı Csapó Lászlóné ügyintézı Lászlóné

Részletesebben

HAVI MONITOR 2016. február. A vártnál nagyobb növekedés 2015. IV. negyedévében

HAVI MONITOR 2016. február. A vártnál nagyobb növekedés 2015. IV. negyedévében 292 HAVI MONITOR 2016. február A vártnál nagyobb növekedés 2015. IV. negyedévében A GDP növekedése a IV. negyedévben a KSH előzetes adatai szerint a vártnál nagyobb, 3,2 százalék volt, melyhez jelentősen

Részletesebben

Volksbank Ingatlan Alapok Alapja Éves jelentés 2007.

Volksbank Ingatlan Alapok Alapja Éves jelentés 2007. Volksbank Ingatlan Alapok Alapja Éves jelentés 2007. VOLKSBANK INGATLAN ALAPOK ALAPJA ÉVES JELENTÉS 2007. I. A Volksbank Ingatlan Alapok Alapja (VIALA) bemutatása 1. Alapadatok Alap neve: Volksbank Ingatlan

Részletesebben

MKB Alapkezelı zrt. MKB TOP 15 LUXUS Tıkevédett Származtatott Alap. Megszőnési jelentés. 2009. december 30.

MKB Alapkezelı zrt. MKB TOP 15 LUXUS Tıkevédett Származtatott Alap. Megszőnési jelentés. 2009. december 30. MKB Alapkezelı zrt. 1056 Budapest, Váci utca 38. telefon: 268-7834; 268-8184; 268-8284 telefax: 268-7509;268-8331 E-mail: mkbalapkezelo@mkb.hu Web cím: www.mkbalapkezelo.hu MKB TOP 15 LUXUS Tıkevédett

Részletesebben

Makrogazdaság ELEMZÉS A UNIT-LINKED ALAPOKRÓL - HUNGÁRIA ALAP. 2016.I. negyedév

Makrogazdaság ELEMZÉS A UNIT-LINKED ALAPOKRÓL - HUNGÁRIA ALAP. 2016.I. negyedév ELEMZÉS A UNIT-LINKED ALAPOKRÓL - HUNGÁRIA ALAP 2016.I. negyedév Makrogazdaság Magyarország Magyarország nemzetközi devizatartaléka jelentősen, több mint 4 milliárd euróval 27,55 milliárd euróra csökkent

Részletesebben

OTP REÁL ALFA TŐKEVÉDETT ALAP 2015.05.21.-2015.06.30. FÉLÉVES JELENTÉS

OTP REÁL ALFA TŐKEVÉDETT ALAP 2015.05.21.-2015.06.30. FÉLÉVES JELENTÉS OTP REÁL ALFA TŐKEVÉDETT ALAP 2015.05.21.-2015.06.30. FÉLÉVES JELENTÉS 2015. augusztus 10. I. Az OTP REÁL ALFA Tőkevédett Alap (továbbiakban: Alap) rövid bemutatása Az Alap neve: OTP Reál Alfa Tőkevédett

Részletesebben

Gazdasági Havi Tájékoztató

Gazdasági Havi Tájékoztató Gazdasági Havi Tájékoztató 2008.augusztus Makrogazdasági tendenciák 2008 második negyedévében Magyarország bruttó hazai terméke 2,2-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest, így a növekedés üteme

Részletesebben

Járai Zsigmond pénzügyminiszter megakadályozott adóreformja

Járai Zsigmond pénzügyminiszter megakadályozott adóreformja Járai Zsigmond pénzügyminiszter megakadályozott adóreformja Az Echo Televízió egyik, nemrég ismételt adósából két meglepı hírrıl értesültem. Mindkettıt azért találtam különösen meglepınek, mert az eseményeket

Részletesebben

Heti jelentés. 2011. augusztus 8. 12. Csehország. Tıkepiaci hírek. A PX index mozgása. Változás % Index Múlt hét Aktuális hét PX 1092,40 988,70-9,49

Heti jelentés. 2011. augusztus 8. 12. Csehország. Tıkepiaci hírek. A PX index mozgása. Változás % Index Múlt hét Aktuális hét PX 1092,40 988,70-9,49 Fio Heti jelentés Tıkepiaci hírek Fio o.c.p., a.s. Csehország 2011. augusztus 8. 12. A PX index mozgása Index Múlt hét Aktuális hét Változás % PX 1092,40 988,70-9,49 / Folytatódott a prágai tızsde csökkenése,

Részletesebben

hétfő, 2015. február 2. Vezetői összefoglaló

hétfő, 2015. február 2. Vezetői összefoglaló hétfő, 2015. február 2. Vezetői összefoglaló A vezető nyugat-európai és tengerentúli részvényindexek mínuszban fejezték be január utolsó kereskedési napját. Pénteken a svájci frank/forint kurzus 299-nél

Részletesebben

A nyugdíjalapok helyzete a közelmúlt válsága után

A nyugdíjalapok helyzete a közelmúlt válsága után SZOCIÁLPOLITIKA ÉS ÉRDEKVÉDELEM A nyugdíjalapok helyzete a közelmúlt válsága után A 2000-es évek pénzügyi válságát követően sok előre meghatározott szolgáltatás nyújtását ígérő szakmai nyugdíjrendszer

Részletesebben

péntek, 2014. február 28. Vezetői összefoglaló

péntek, 2014. február 28. Vezetői összefoglaló péntek, 2014. február 28. Vezetői összefoglaló A vezető nyugat-európai tőzsdéket borús hangulatú kereskedés jellemezte csütörtökön, az amerikai részvényindexek pozitív tartományban zártak. A forint változó

Részletesebben

ÉVES BESZÁMOLÓ ÜZLETI JELENTÉSE 2015. év

ÉVES BESZÁMOLÓ ÜZLETI JELENTÉSE 2015. év ÉVES BESZÁMOLÓ ÜZLETI JELENTÉSE 2015. év 1) A GAZDASÁGI KÖRNYEZET 2015. ÉVI ALAKULÁSA, VÁRHATÓ 2016. ÉVI HATÁSOK Az egészségpénztárak működésére igen érzékenyen hatnak az egyes jogszabályváltozások, a

Részletesebben

Hazai helyzet. Nemzetközi áttekintés. HETI JELENTÉS 2014. március 10-16. 11. hét. QUAESTOR Heti jelentés 2014. március 17.

Hazai helyzet. Nemzetközi áttekintés. HETI JELENTÉS 2014. március 10-16. 11. hét. QUAESTOR Heti jelentés 2014. március 17. QUAESTOR Befektetési Alapkezelő Zrt. Budapest 1132 Váci út 3. Tel.: 2-999-999 alapok@quaestor.hu HETI JELENTÉS 214. március 1-1. 11. hét Készítette: Szabó Zsombor Nemzetközi áttekintés Míg az előző héten

Részletesebben

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország PIACI KÖRKÉP Magyarország A nap elején a hétvégi Gyurcsánybejelentés hatására óvatosan indult a kereskedés, az OTP részvénye például 2 százalék feletti mínusszal 1800 forint környékén kezdte a napot, a

Részletesebben

MTA Világgazdasági Kutatóintézet Kihívások 131. szám, 2000. augusztus. Kiss Judit

MTA Világgazdasági Kutatóintézet Kihívások 131. szám, 2000. augusztus. Kiss Judit MTA Világgazdasági Kutatóintézet Kihívások 131. szám, 2000. augusztus Kiss Judit AGRÁRKERESKEDELMÜNK A CEFTA-VAL Habár az agrárgazdaság súlya csökkenő tendenciát mutat a magyar kivitelben, az elkövetkezendő

Részletesebben

NEGYEDÉVES JELENTÉS. 2008. április 15.

NEGYEDÉVES JELENTÉS. 2008. április 15. NEGYEDÉVES JELENTÉS 2008. április 15. Beszámoló az MNB 2008 elsõ negyedévi tevékenységérõl Kiadja: Magyar Nemzeti Bank Felelõs kiadó: Iglódi-Csató Judit 1850 Budapest, Szabadság tér 8 9. www.mnb.hu Tartalom

Részletesebben

Nemzetközi összehasonlítás

Nemzetközi összehasonlítás 6 / 1. oldal Nemzetközi összehasonlítás Augusztusban drasztikusan csökkentek a feltörekvő piacok részvényárfolyamai A globális gazdasági gyengülés, az USA-ban és Európában kialakult recessziós félelmek,

Részletesebben

Független könyvvizsgálói jelentés. A MARKETPROG Asset Management Befektetési Alapkezelő Zrt. részére

Független könyvvizsgálói jelentés. A MARKETPROG Asset Management Befektetési Alapkezelő Zrt. részére Független könyvvizsgálói jelentés A MARKETPROG Asset Management Befektetési Alapkezelő Zrt. részére Elvégeztük a MARKETPROG Esernyőalap Bond Derivatív Kötvény Részalap (továbbiakban az Alap ) mellékelt

Részletesebben

RÉSZVÉNYPIACI HÍREK CSÜTÖRTÖK 2010/08/05

RÉSZVÉNYPIACI HÍREK CSÜTÖRTÖK 2010/08/05 Elemzés Telefon: Kovács Nóra, elemzı 423-2441 Barta György, elemzı 423-2887 Jobbágy Sándor, elemzı 423-2904 Részvényértékesítés Telefon: Kertai Katalin, üzletágvezetı 489-8341 Tóth Eszter, üzletkötı 489-8345

Részletesebben

MKB. MKB Alapkezelı zrt. Megszőnési jelentés. Nyíltvégő Nemzetközi Kötvény Befektetési Alap. 2008. május 2.

MKB. MKB Alapkezelı zrt. Megszőnési jelentés. Nyíltvégő Nemzetközi Kötvény Befektetési Alap. 2008. május 2. MKB Alapkezelı zrt. 1056 Budapest, Váci utca 38. telefon: 268-7834; 268-8184; 268-8284 telefax: 268-7509;268-8331 E-mail: mkbalapkezelo@mkb.hu Web cím: www.mkbalapkezelo.hu MKB Nyíltvégő Nemzetközi Kötvény

Részletesebben

csütörtök, 2015. december 31. Vezetői összefoglaló

csütörtök, 2015. december 31. Vezetői összefoglaló csütörtök, 2015. december 31. Vezetői összefoglaló Negatív kereskedési hangulat az újra csökkenő olajárak miatt. Nagyot nőtt az amerikai olajkitermelői aktivitás. 12 éves mélypontján az orosz rubel. Gyengült

Részletesebben