ProMed nyomtatvány készítı felhasználói dokumentáció:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ProMed nyomtatvány készítı felhasználói dokumentáció:"

Átírás

1 ProMed nyomtatvány készítı felhasználói dokumentáció: Tartalom Bevezető...2 Forgalom ablakhoz tartozó nyomtatványok:...2 Páciens forgalom osztályonként...3 Téves orvoshoz/munkahelyhez kódolt beavatkozások és diagnózisok listája...7 Megadott karakterrel kezdődő fődiagnózisként kódolt BNO-k lekérdezése...9 Megjegyzéssel ellátott betegek listája Orvosok munkahelyeinek listája TAJ authorizációs logok listája Táppénzes napok száma Táppénzes napok száma (orvossal) Gyógyszerstatisztika (darabszámos) Gyógyszerstatisztika (gyógyszerenkénti) Bejelentkezett betegek törlése Diagnózisok lekérdezése Betegforgalom irányítószám alapján Laboratóriumi vizsgálatok Nyomtatványkészítés Esetekből: Adatlap kórházi (osztályos) ápolási esetről Cytológiai adatlap Alapadatok nyomtatása Anyagok listája Finanszírozók adatai Kódtárak nyomtatása BNO kódtár Járóbeteg beavatkozás kódok Járó beavatkozás hibapárok Fekvőbeteg beavatkozás kódok Fogászati beavatkozás kódok... 29

2 Homogén betegségcsoportok besorolási listája Táppénzes nyomtatványok Táppénzen lévő betegek listája Táppénz statisztika Táppénzes papírok, igazolások Táppénzes igazolás fekvőbetegeknek Karbantartás Fizikoterápiás havi utolsó esetek elszámolási nyilatkozata 50-ről 10-re WHO kód alapján a felvételi mód átállítása (6-szűrése) Személy ablakhoz tartozó nyomtatványok Betegfelvétel (Betegiránytónál) Nyilatkozat TAJ jogviszony érvényesség hiányáról Bevezető A ProMedStart ikonra való duplakattintással nyissuk meg a programot, majd jelentkezzünk be a megfelelı felhasználói névvel és jelszóval, válasszuk ki a munkahelyet és a hozzá tartozó orvost. A nyomtatványkészítı több menüpontból is elérhetı: az Alapok menüpont alján Alapok nyomtatása néven, a Kódtárak menüpont alján Kódtárak nyomtatása néven, a Forgalom menüpont alján Nyomtatvány készítı néven. Egy adott személy Eset ablakából is meghívható a Nyomtatványkészítı a Nyomtatványok menüpontból. Ezen felül a Nyilvántart menü Táppénzen menüpont Nyomtatványok részébıl is készíthetünk táppénzes esetekre vonatkozó nyomtatványokat. Ehhez hasonlóan a? menü Karbantartás részébıl is készíthetı nyomtatvány, akárcsak a Személy ablakból Nyomtatványok néven. Forgalom ablakhoz tartozó nyomtatványok: A Forgalom menüpontra kattintva válasszuk ki a Nyomtatványkészítıt.

3 Ha rákattintottunk, akkor a következı ablak jelenik meg: Ez tekinthetı a Nyomtatványkészítı fımenüjének. A felsorolt lehetıségek közül jelöljük ki azt, amellyel kapcsolatban nyomtatványt szeretnénk készíteni. Páciens forgalom osztályonként Ebben a nyomtatványban hat parameter megadása szükséges: az Idıszak kezdete és Vége, az Órától, az Óráig, a Perctıl valamint a Percig mezıbe írhatunk értékeket. Az idıszak kezdete és vége azt az idıintervallumot jelöli, amelyben az osztályonkénti forgalmat le szeretnénk kérdezni. Amennyiben ezen a két paraméteren kívül a többi mezıt üresen hagyjuk, akkor a megadott kezdési datum nulla óra nulla percétıl a megadott vége dátum 23:59 percéig jeleníti meg a nyomtatvány az eredményt. Ha az Órától és az Óráig mezı kitöltésre kerül, akkor az Idıszak kezdeteként megadott naptól, ezen belül pedig a megadott Idıszak vége dátum és az ezen belül megadott Óráig dátumot bezárólag vizsgálja a nyomtatvány a betegforgalmat. A Perctıl és a Percig mezık szintén ezen elv alapján mőködnek. #TIPP: Ha egy adott napra vonatkozóan szeretnénk eredményt visszakapni, akkor az Idıszak kezdetét és az Idıszak végét állítsuk be ugyan arra a dátumra, majd az Órától és az Óráig, valamint a Perctıl és Percig parameter töltsük ki a nekünk megfelelı módon. Az üresen hagyott Órától és Perctıl mezı 0 órát, illetve percet jelent, az üresen hagyott Óráig mezı 23-at jelent, az üresen hagyott Percig mezı pedig 59 percet jelent!

4 A paraméterek megadása után kattintsunk a Tovább gombra. Eredményként megkapjuk a kórház kódját és nevét valamint az esetszámot osztályonként, ezalatt pedig egy összesítést.

5 A nyomtatványunk fölött elhelyezkedı szürke menüben különbözı mentési, nyomtatási illetve lapozási lehetıségek vannak. A lapozásnak két módja van: A két szélsı nyíl a nyomtatványunk elsı, illetve utolsó oldalára ugrik, a belsı nyilak pedig oldalanként lapoznak. Baloldalon az elsı gomb a nyomtatás. Ha számunkra nem megfelelı a nyomtatvány elhelyezése, akkor módosíthatjuk azt az Oldal beállítás gomb segítségével: A rákattintás után a következı ablak jelenik meg: Itt megadhatjuk a lap méretét (A4, A3 ), módosíthatjuk a margókat, illetve az ablak alsó részében lévı Egyéb felirat alatt kiválaszthatjuk, hogy minden lapra szeretnénk-e alkalmazni a beállításunkat, vagy csak a jelenleg megnyitottra. Amennyiben nem kívánjuk kinyomtatni a kész listáinkat, de szeretnénk megırizni ıket, akkor valamilyen formátumban célszerő ıket elmenteni. A legelsı lehetıség erre a Nyomtatás gomb mellett elhelyezkedı Mentés egyszerő szövegfájlba.

6 Rákattintás után a következı ablak jelenik meg: Ha nem minden oldalt szeretnénk elmenteni, akkor választhatunk, hogy csak a jelenlegi kerüljön mentésre, vagy felsorolhatunk olyan oldalakat, melyekre szükségünk van. Ezeket vesszıvel elválasztva egymástól tudjuk meghatározni. Ezen felül konkrét oldalszámtóloldalszámig terjedı tartományt is megadhatunk, például ha a harmadik oldaltól a hatodik oldalig szeretnénk elmenteni a nyomtatványunkat, akkor kötıjelet kell tennünk a két oldalszám közé: 3-6. Ezt kombinálhatjuk a konkrét oldalmegadással is, ha a tartományunk közé esı oldalak valamelyikére nincs szükségünk: 1,3,5-12. Az Exportálás beállítása felirat alatt beállíthatjuk, hogy mely részekre van/nincs szükségünk. Az Oldaltörések, az üres sorok, a keretek és az OEM kódlap mind elmenthetı, illetve kiválaszthatjuk, hogy melyikre nem tartunk igényt. Amennyiben a nyomtatványunkat nem egyszerő szövegként akarjuk elmenteni, hanem pdf formátumba, akkor a következı gombot kell választanunk: Ha rákattintottunk, akkor a következı ablakot kapjuk:

7 A beállítási lehetıségek közül az Oldaltartomány felirat alatt lévık megegyeznek az egyszerő szöveg mentésével. Az Exportálási beállításoknál viszont más funkciók közül választhatunk. A tömörítéssel kisebb méretben menthetjük el a nyomtatványunkat. A beágyazott betők és a háttér is elmenthetıvé válik. A harmadik mentési formátum az excell táblázat: A rákattintást követıen a következı ablakot kapjuk: Az Oldaltartomány felirat alatt lévı lehetıségek itt is az egyszerő szöveg mentésével egyeznek meg. Az Exportálás beállítása viszont mindkét másik mentési lehetıségtıl eltérı. Beállíthatjuk a folytonosságot, a képek mentését (vagy éppen azt, hogy ne mentse a képeket) a szövegként való mentési módot, a gyors exportot, a cellák egyesítését, vagy ennek elhagyását, a valós kép lehetıségét, elmenthetjük továbbá a hátteret és beállíthatjuk, hogy az oldaltörések is mentésre kerüljenek-e. Végül az export után az excellt is rögtön elindíthatjuk, ha ezt bepipáltuk. Téves orvoshoz/munkahelyhez kódolt beavatkozások és diagnózisok listája Ebben a listában olyan beavatkozásokról készíthetünk listát, melyben a beavatkozást végzı és a diagnózist megállapító orvos illetve munkahely hibásan lett megadva. Idıszak kezdete és az Idıszak vége paramétereket kell megadnunk, majd a tovább gombra való kattintás után megkapjuk az eredményt:

8 Eredményként a vizsgált idıszakot, a felvétel dátumát, a naplószámot, a páciens nevét, TAJ számát, a beavatkozás kódját, az orvost és az osztályt kapjuk.

9 Megadott karakterrel kezdődő fődiagnózisként kódolt BNO-k lekérdezése A nyomtatványban az 5 karakterbıl álló BNO kódok részeit (vagy a teljes kódot) kell megadnunk, illetve a vizsgált idıszak kezdetét és végét: A paraméterek megadása után kattintsunk a Tovább gombra.

10 Eredményként a BNO kódot, a felvétel dátumát, az osztályt, a naplószámot, a TAJ számot és a páciens nevét kapjuk. Megjegyzéssel ellátott betegek listája A Megjegyzéssel ellátott betegek listájánál nincs szükség paraméterezésre, ezért csak kattintsunk duplán rá a fımenüben és máris megjelenik a nyomtatványunk: Itt a személyi kód, a név, a születési idı és a TAJ szám alatt egy megjegyzés szerepel, például, hogy a beteg TAJ száma összevont, vagy passzivált. Orvosok munkahelyeinek listája Ebben a nyomtatványban egyetlen paramétert kell beállítanunk. Az orvos nevét legördülı menüben a következı módon adhatjuk meg:: a.) a kezdıbető lenyomásával (például A- Dr. Alföldi László) b.) a kórház mellé rendelt számmal: (például 60- Dr. Bámfi Gergely) c.) rákattintással.

11 A számunkra megfelelı orvos után nyomjuk le a pedig a program kilistázza a kijelölt személyhez tartozó munkahelyeket: gombot, ezután A nyomtatványban szerepel még a személyhez tartozó kód és a beosztás is.

12 TAJ authorizációs logok listája A TAJ authorizációs logok listája is megtalálható a Forgalomhoz tartozó nyomtatványok között.. Miután rákattintottunk és a tovább gombot lenyomtuk, paraméterként meg kell adnunk a vizsgált idıszak kezdetét és végét: A tovább gombra kattintva a program kilistázza az idıszakhoz tartozó Tranzakciós kódot, pontos dátumot, TAJ számot, valamint a Hiba, Jogviszony és Dolgozó adatokat.

13 Táppénzes napok száma A Táppénzes napok száma funkcióval egy olyan nyomtatvány készíthetı, mely egy adott idıszakban a kiválasztott osztály összes táppénzes napját jeleníti meg: Ezután a program kilistázza a táppénzes eseteket:

14 #FIGYELEM! Amennyiben egy adott táppénzes eset kezdete korábbi a vizsgált idıszaknál, a program a vizsgált idıszak kezdetét adja meg a táppénzes eset kezdeteként (csak onnantól kezdi el számolni). Abban az esetben, ha egy táppénzes esethez tartozó beteg nincs eltávoztatva, akkor az idıszak vége a vizsgált idıszak vége lesz. Táppénzes napok száma (orvossal) A Táppénzes napok száma (orvossal) nyomtatvány pontosan megegyezik a Táppénzes napok száma nyomtatvánnyal, de paraméterként bekéri az orvost is. A tovább gombra való kattintás után megjelenik az elınézet, melyben látható, hogy a leválogatásban szerepel az orvos neve, akihez a táppénzes napok tartoznak:

15 Gyógyszerstatisztika (darabszámos) A Gyógyszerstatisztika (darabszámos) nyomtatvány paraméterként az idıszak kezdetét, végét kéri be, illetıleg az osztályt és az orvost. Amennyiben megadtuk neki, akkor a leválogatás megtörténik:

16 Gyógyszerstatisztika (gyógyszerenkénti) A Gyógyszerstatisztika (gyógyszerenkénti) nyomtatványban további paraméterek megadása szükséges: Az eset típusát, a térítési kategóriát, illetve a gyógyszert. Bejelentkezett betegek törlése A Bejelentkezett betegek törlése (egy hónapnál régebbiek) nyomtatvány az Osztály és az orvos paramétert kéri be.

17 Ezután az egy hónapnál régebben bejelentkezett, de el nem távoztatott eseteket törli. Diagnózisok lekérdezése A Diagnózisok lekérdezése (Győjtı) paraméterként az idıszak kezdetét, végét, az osztályt, az orvost, az esettípust, a térítési kategóriát és a BNO típust kéri be. A kritériumoknak megfelelı diagnózisokat csoportosítva jeleníti meg a Nyomtatvány, kód, megnevezés és esetszám oszlopokhoz rendelve.

18 Betegforgalom irányítószám alapján A Betegforgalom irányítószám alapján nevő nyomtatvány öt paramétert kér be: az Osztályt, az irányítószámból megadni kívánt számokat, az irányítószámot, az idıszak kezdetét és végét. Amennyiben a teljes irányítószámot megkívánjuk adni, írjunk be 4-et, ekkor az irányítószám mezıbe is négy számot kell emgadnunk. Amennyiben csak az irányítószám elsı két, vagy elsı három számát szeretnénk megadni, akkor 2-t vagy 3-at adjunk meg és ennek függvényében az irányítószám mezıbe is megfelelı mennyiséget kell beírnunk. Ha több, vagy kevesebb számot adunk meg, akkor a program hibát fog jelezni. Ezután a nyomtatványkészítı leválogatja a beteg nevét, TAJ számát és irányítószámát. Függetlenül attól, hogy hány szám lett megadva, mindig a teljes irányítószámot kapjuk vissza.

19 Laboratóriumi vizsgálatok A Laboratóriumi vizsgálatok nyomtatvány paraméterei a következık: Esettipus, Térítési kategória, Idıszak kezdete, Idıszak vége, Osztály és Orvos. A tovább gombra kattintva megjelenik a kritériumoknak megfelelı összes vizsgálathoz tartozó

20 Beutaló, Dátum, Kód, Pont, Személy, Szöletési idı és TAJ szám, végül pedig egy összestés a vizsgálatok számáról és az összpontszámról. Nyomtatványkészítés Esetekből: Egy adott személy kikeresése után az Esetek gombra nyomva megjelennek a személyhez tartozó esetek. A nyomtató ikonra való kattintás után megjelenik egy menü melynek a legalján található a Nyomtatványok menüpont:

21 Nyissuk meg a Nyomtatványkészítıt a Nyomtatványok lehetıségre való kattintással: Adatlap kórházi (osztályos) ápolási esetről Ez a nyomtatvány egy egész oldalas kórházi adatlap. Nincsenek paraméterei, a Tovább gomb lenyomására megjelenik:

22 Az Emlékeztetı idıpontról nyomtatvány paraméterek megadása nélkül behozza a személyhez tartozó elıjegyzési/bejelentkezési idıpontokat, a személy nevét, születési idejét, anyja nevét, lakcímét, az ellátó osztályt, az ellátást végzı orvost és az esettipust.

23 Cytológiai adatlap Válasszuk ki a Cytológiai adatlapot, majd kattintsunk a Tovább gombra. Nincs szükgés paraméterek megadására, így rögtön az Elınézetbe ugrik a program:

24 Alapadatok nyomtatása Az Alapadatok nyomtatása menüpont az alapok menü legalján érhetı el: Rákattintva a többi nyomtatványkészítési fımenühöz hasonlóan kiválaszthatjuk az egyes funkciókat: Anyagok listája Az Anyagok listája az Anyagok menüben rögzített kódokat, megnevezést, egységet, értéket és a legutóbbi módosítást adja vissza:

25 Finanszírozók adatai A Finanszírozók adatai funkció megmutatja az egyes finanszírozó szervezetek kódját, megnevezését, szerzıdött dolgozóinak számát és a nyilvántartott dolgozók számát is.

26 Kódtárak nyomtatása A Kódtárak nyomtatása lehetıség a Kódtárak menüpont legalján található: Megnyitás után a következı menu jelenik meg: A kódtárak közös jellemzıje, hogy egyiknél sem kell paramétereket megadni. BNO kódtár A tovább gombra kattintva a BNO kódtár kilistázza az összes BNO kódot, az ezekhez tartozó megnevezést, BNO tipust, ezen felül pedig az adott kódhoz tartozó also és felsı korhatárat, illetve hogy milyen nemő beteg esetén fordulhat elı az adott kód.

27 Járóbeteg beavatkozás kódok A Járóbeteg beavatkozás kódok nyomtatvány a járóbeteg kódot, nevet, a hozzájuk tartozó EÜ pontot és érvényességet jeleníti meg.

28 Járó beavatkozás hibapárok Ez a nyomtatvány a járóbeteg beavatkozásokhoz tartozó hibapárokat tartalmazza: Fekvőbeteg beavatkozás kódok A Fekvıbeteg beavatkozás kódok nyomtatvány a fekvıbeteg kódot, a hozzátartozó megnevezést, valamint a nemre, also és felsı korhatárra vonatkozó adatokat és a beavatkozás jelét tartalmazza.

29 Fogászati beavatkozás kódok A Fogászati beavatkozás kódok nyomtatvány a megnevezlsbıl, kódból, EÜ pontból, jelbıl, maximum értékbıl, kizárásokból és BNO típusból áll. Homogén betegségcsoportok besorolási listája Ez a nyomtatvány a HBCS kódokat és a hozzájuk tartozó megnevezést tartalmazza.

30 Táppénzes nyomtatványok Táppénzes nyomtatványokat a Nyilvántart menü Táppénzen menüpontjából készíthetünk. A Táppénzen menüpontra kattintva megjelenik az összes táppénzen lévı beteg listája. A Nyomtatványokra kattintva érhetıek el a táppénzes igazolási lapok, a táppénz statisztika és a táppénzes papír:

31 Táppénzen lévő betegek listája Ez a lista az Osztály nevét kéri be paraméterként, majd felsorolja az ahhoz tartozó táppénzes betegeket. A táppénzes Naplószámot, az esethez tartozó BNO kódot, a táppénzre való felvétel idıpontját (Táppénzen) a személy nevét, TAJ számát, születési idejét, édesanyja nevét, születési helyét, irányítószámát, lakhelyét, lakcímét és az orvost adja vissza.

32 Táppénz statisztika A Táppénz statisztika paraméterként az idıszak kezdetét és végét kéri. Ezután kilistázza az osztályokat az intézményen belül és az osztálykód alapján sorbarendezi. Megjeleníti a táppénzes napok számát osztályonként, illetıleg a betegek számát is, végül a Mindösszesen résznél megmutatja, hogy hány táppénzes nap van az adott osztályon. Táppénzes papírok, igazolások A táppénzes papírok és igazolások laphoz pozicionált értékeket adnak vissza, melyek a megfelelı papírral nyomtathatóak (arra a típusra vannak méretezve).

33 Táppénzes igazolás fekvőbetegeknek A táppénzes igazolás fekvıbetegenek nyomtatvány egybıl nyomtatható, tartalmazza a kiválasztott beteg adatait.: Karbantartás A karbantartási nyomtatványok közös tulajdonsága, hogy segítségükkel egy listát nem csak megtekinteni, de módosítani is lehet.

34 A Karbantartáshoz tartozó nyomtatványokat a? menü Karbantartás menüpontjából lehet elérni: Fizikoterápiás havi utolsó esetek elszámolási nyilatkozata 50-ről 10-re Ez a Nyomtatvány két féle módon mőködhet, vagy csak lekérdezést végez, vagy módosítást is. Mindkét esetben kiírja a képernyıre az eredményt. Paraméterként az idıszak kezdetét és végét, az osztályt, az orvost és a lekérdezés típusát kéri be.

35 WHO kód alapján a felvételi mód átállítása (6-szűrése) A nyomtatvány mőködését tekintve megegyezik a Fizikoterápiással, a paraméterek megadásakor be kell állítani a lekérdezés típusát is.

36 Paraméterként a WHO kód részletét (vagy az egészet) kell megadni, illetve az idıszak kezdetét és végét, valamint a lekérdezés típusát. Személy ablakhoz tartozó nyomtatványok Nyomtatványokat egy adott személy nyilvántartási ablakából is készthetünk a Nyomtatás gombra kattintva.

37 Betegfelvétel (Betegiránytónál) A betegirányítónál történı felvételek idıpontját ezzel a nyomtatvánnyal lehet kilistázni. Paraméterként a betegfelvétel idıpontjára van szükség (arra a napra, amikor a betegfogadás történt) és az Osztályra, ahova a beteg bejelentkezett. A Nyomtatványon a beteg TAJ száma, a felvétel napja, a megadott osztály, a felvétel percre pontos idıpontja, az eset típusa, az esetkód és a személykód szerepel.

38 Nyilatkozat TAJ jogviszony érvényesség hiányáról Ez a nyilatkozat akkor kerül nyomtatásra, amikor egy páciens nem rendelkezik érvényes TAJ jogviszonnyal.

A keresőképtelenséget érintő től hatályos jogszabály változások, és azok megvalósítása az IxNet rendszerben

A keresőképtelenséget érintő től hatályos jogszabály változások, és azok megvalósítása az IxNet rendszerben A keresőképtelenséget érintő 2019.01.01-től hatályos jogszabály változások, és azok megvalósítása az IxNet rendszerben Jogszabály: 287/2018. (XII. 21.) Korm. rendelet az egyes egészségügyi és egészségbiztosítási

Részletesebben

BIT-SOFT KFT. BITHEGYEZİ BITWIN ÜGYVITELI RENDSZER HÁZIPÉNZTÁR MODUL FUNKCIÓK. Verziószám: 1. 0. Bithegyezı Házipénztár modul. 2009. január 26.

BIT-SOFT KFT. BITHEGYEZİ BITWIN ÜGYVITELI RENDSZER HÁZIPÉNZTÁR MODUL FUNKCIÓK. Verziószám: 1. 0. Bithegyezı Házipénztár modul. 2009. január 26. BIT-SOFT KFT. BITHEGYEZİ BITWIN ÜGYVITELI RENDSZER HÁZIPÉNZTÁR MODUL FUNKCIÓK Verziószám: 1. 0 2009. január 26. Tel.:(68) 510-530, Fax.: (68) 414-174, E-mail / Web: bitsoft@bitsoft.hu / www.bitsoft.hu

Részletesebben

Ügyfélforgalom számlálás modul

Ügyfélforgalom számlálás modul Ügyfélforgalom számlálás modul 1 1. Bevezetés... 3 2. BEÁLLÍTÁSOK... 4 2.1. Új Kérdőív létrehozása... 4 o Kérdéstípusok és a hozzájuk tartozó lehetséges válaszok hozzárendelése... 4 Új Kérdéstípus felvitele...

Részletesebben

Internetes Elıjegyzés Elıjegyzési Központon keresztül

Internetes Elıjegyzés Elıjegyzési Központon keresztül Internetes Elıjegyzés Elıjegyzési Központon keresztül EKPortal (IxWebEk) felhasználói súgó (infomix Kft) Bizalmas 1. oldal 2008.03.28. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 1 Portál elérhetısége... 3 1.1

Részletesebben

Szakrendelések nyitva tartásának nyilvántartása

Szakrendelések nyitva tartásának nyilvántartása Szakrendelések nyitva tartásának nyilvántartása Alapok, Munkahelyek nyitva tartás sorra kattintva megjelenik az alábbi ablak: A Lista fülön, jelöljük ki azt a munkahelyet, amelynek a nyitvatartási rendjén

Részletesebben

SAP Business One. Alapfunkciók, alapbeállítások. Mosaic Business System Kft.; Support: +36 1 253-0526

SAP Business One. Alapfunkciók, alapbeállítások. Mosaic Business System Kft.; Support: +36 1 253-0526 Alapfunkciók, alapbeállítások Mosaic Business System Kft.; Support: +36 1 253-0526 Bejelentkezés az -ba Alapfunkciók, a rendszer használata Menüsor és ikonsor Jelszóváltás Környezet kiválasztása Bejelentkezés

Részletesebben

Programkezelıi leírás, Kimutatások

Programkezelıi leírás, Kimutatások Programkezelıi leírás, Kimutatások Számlázás modul Az általános forgalmi adóról szóló törtvény 43. elıírja a számlaadási kötelezettséget, a modul használatával szeretnénk egyszerőbbé, könnyebbé tenni a

Részletesebben

1. A NÉPESSÉGNYILVÁNTARTÓ PROGRAM TELEPÍTÉSI FELTÉTELE. A

1. A NÉPESSÉGNYILVÁNTARTÓ PROGRAM TELEPÍTÉSI FELTÉTELE. A 1. A NÉPESSÉGNYILVÁNTARTÓ PROGRAM TELEPÍTÉSI FELTÉTELE. A következıkben leírt telepítési lépések, csak azokon a gépeken végezhetık el, ahol elızıleg is üzemelt már a DECÉRT rendszer, mivel a programhoz

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ 0.1v. GYŰJTŐI TÉGLÁK LISTÁZÁSA A listázó elérése menüből: Téglák/Gyűjtői téglák Mielőtt lekérnénk egy listát, lehetőség van bizonyos szűrési feltételek megadására a Listázás keretrészen

Részletesebben

KÖZPONTI ELEKTRONIKUS NYILVÁNTARTÁS A SZOLGÁLTATÁST IGÉNYBEVEVİKRİL (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK RÉSZÉRE. Budapest, 2012.05.09.

KÖZPONTI ELEKTRONIKUS NYILVÁNTARTÁS A SZOLGÁLTATÁST IGÉNYBEVEVİKRİL (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK RÉSZÉRE. Budapest, 2012.05.09. KÖZPONTI ELEKTRONIKUS NYILVÁNTARTÁS A SZOLGÁLTATÁST IGÉNYBEVEVİKRİL (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK RÉSZÉRE Budapest, 2012.05.09. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS...3 1.1. A DOKUMENTUM CÉLJA,

Részletesebben

Absztrakt feltöltése az ITDK 2013 konferenciára

Absztrakt feltöltése az ITDK 2013 konferenciára Absztrakt feltöltése az ITDK 2013 konferenciára 1. regisztráció A rendszer használatához elıször is regisztrációra van szükség. Ezt a felhasználó a kezdıképernyı jobb felsı sarkában lévı Bejelentkezés

Részletesebben

164/2012. (VII. 19.) Korm. rendelet

164/2012. (VII. 19.) Korm. rendelet 164/2012. (VII. 19.) Korm. rendelet az egészségügyi szolgáltatások Egészségbiztosítási Alapból történı finanszírozásának részletes szabályairól szóló 43/1999. (III. 3.) Korm. rendelet és az egészségügyi

Részletesebben

ÁVF oktatási és közösségi portál

ÁVF oktatási és közösségi portál 0 --- Általános Vállalkozási Fıiskola --- ÁVF oktatási és közösségi portál (. rész) Belépés és a portál felépítése (-4 oldal) Profil beállítása (egyszer kell megcsinálni) (5-7 oldal) Saját kurzusok kezelése

Részletesebben

Forgalom nyilvántartó program Kezelési útmutató

Forgalom nyilvántartó program Kezelési útmutató Forgalom nyilvántartó program Kezelési útmutató 1. A program telepítése. Futtatási környezet: PIV számítógép, min. 256Mbyte RAM, min. 20mByte szabad terület, Windows-XP operációs rendszer. A telepítıprogram

Részletesebben

FŐMENÜ... 2 BEVÉTELEZÉS...

FŐMENÜ... 2 BEVÉTELEZÉS... 1. FŐMENÜ...2 2. BEVÉTELEZÉS...2 2.1. ÚJ BEVÉTELEZÉS...2 2.2. BEVÉTEK LISTÁJA...3 3. SZÁLLÍTÓLEVÉL...3 3.1. ÚJ SZÁLLÍTÓ (ÚJ SZÁLLÍTÓLEVÉL)...3 3.2. SZÁLLÍTÓK LISTÁJA (SZÁLLÍTÓLEVELEK LISTÁJA)...4 4. SZÁMLA...4

Részletesebben

ASM BELÉPTETİ RENDSZEREKHEZ UNIVERZÁLIS MUNKAÜGYI-VEZETİI LEKÉRDEZİ PROGRAM

ASM BELÉPTETİ RENDSZEREKHEZ UNIVERZÁLIS MUNKAÜGYI-VEZETİI LEKÉRDEZİ PROGRAM ASM BELÉPTETİ RENDSZEREKHEZ UNIVERZÁLIS MUNKAÜGYI-VEZETİI LEKÉRDEZİ PROGRAM Oldal 1 Alapinformációk Az alábbiakban szeretnénk bemutatni saját fejlesztéső lekérdezı programunkat, melyet az általunk forgalmazott

Részletesebben

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani.

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani. Telepítés A programot a letöltött telepítőprogrammal lehet telepíteni. A telepítést a mappában lévő setup.exe fájlra kattintva lehet elindítani. A telepítő a meglévő QGSM7 szoftver adatbázisát törli. Ezután

Részletesebben

Levant 2008 - tárgyieszköz nyilvántartó program üzemeltetési dokumentáció

Levant 2008 - tárgyieszköz nyilvántartó program üzemeltetési dokumentáció Levant 2008 - tárgyieszköz nyilvántartó program üzemeltetési dokumentáció Általános tudnivalók... 3 1. Környezet... 5 1.1. Segítség... 5 1.2. Névjegy... 5 1.3. Színek beállítása... 5 1.4. Nyomtatók beállítása...

Részletesebben

Számítástechnikai és kereskedelmi Kft. tel: 62/ fax: 62/ Jövedelem bavallás

Számítástechnikai és kereskedelmi Kft. tel: 62/ fax: 62/ Jövedelem bavallás Jövedelem bavallás 1, Jogcímek hozzárendelése a bevallás soraihoz 2, Nyomtatvány funkciói 3, Nyomtatvány kezelı beállítása 4, Nyomtatvány kiválasztás 5, Cég kiválasztás 6, Nyomtatvány feltöltése a bér

Részletesebben

QualcoMAE jártassági vizsgálatok. Segédlet az Elektronikus ügyintézés használatához

QualcoMAE jártassági vizsgálatok. Segédlet az Elektronikus ügyintézés használatához QualcoMAE jártassági vizsgálatok Segédlet az Elektronikus ügyintézés használatához Első lépések... 2 A jelentkezési lap kitöltése... 6 A minták megérkeztének visszaigazolása... 10 Eredmények rögzítése...

Részletesebben

MKB. Mobil NetBANKár. Belépés: m.mkb.hu Elérhetı funkciók:

MKB. Mobil NetBANKár. Belépés: m.mkb.hu Elérhetı funkciók: MKB Mobil NetBANKár Belépés: m.mkb.hu Elérhetı funkciók: Számlainformációk: o A funkció lehetıséget nyújt arra, hogy megtekinthesse Számlaegyenlegét és Számlatörténetét. Lekérdezheti az elızı egy vagy

Részletesebben

Szülői modul. Belépés a TANINFORM rendszerbe. Főoldal

Szülői modul. Belépés a TANINFORM rendszerbe. Főoldal Szülői modul Belépés a TANINFORM rendszerbe Belépni vagy a bogim.hu oldalon elhelyezett linkre való kattintással vagy a https://start.taninform.hu/application/start?intezmenyindex=032552 cím böngészőbe

Részletesebben

A kontrolladat-szolgáltatás elkészítése

A kontrolladat-szolgáltatás elkészítése A kontrolladat-szolgáltatás elkészítése Az alábbi leírás tartalmazza a kontrolladat állomány elkészítésének lehetséges módjait, valamint az adatszolgáltatás elektronikus teljesítésének lépéseit. Valamint

Részletesebben

Az alábbiakban a portál felépítéséről, illetve az egyes lekérdező funkciókról kaphat részletes információkat.

Az alábbiakban a portál felépítéséről, illetve az egyes lekérdező funkciókról kaphat részletes információkat. Súgó Az alábbiakban a portál felépítéséről, illetve az egyes lekérdező funkciókról kaphat részletes információkat. A lekérdező rendszer a Hírközlési Szolgáltatások és Interfész bejelentések, valamint az

Részletesebben

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés Tartalom Új diákigazolvány igénylés folyamata... 2 1. IAR feltöltéshez szükséges jogosultságok beállítása... 2 2. Token kérés... 2 3. Új igénylés feladása... 2 Igénylések keresése, szinkronizálása... 4

Részletesebben

JOGI STÁTUSZ KEZELÉS MŰKÖDÉSE

JOGI STÁTUSZ KEZELÉS MŰKÖDÉSE JOGI STÁTUSZ KEZELÉS MŰKÖDÉSE Felhasználói dokumentáció verzió 1.0. Budapest, 2012. Változáskezelés Változás Verzió Dátum Pont Cím Oldal 1.1. 2013.07.10. 3.2. Üzenetküldés 7. Kiadás: 2012.09.04. Verzió:

Részletesebben

Órarendkészítő szoftver

Órarendkészítő szoftver SchoolTime Órarendkészítő szoftver 2.0 verzió Tartalomjegyzék: 1., Belépés a programba...3 2., Órarend főtábla...3 3., Tanátok...4 3.1., Új tanár felvitele, módosítása...4 3.2., Tanár törlése...4 3.3.,

Részletesebben

1. A NÉPESSÉGNYILVÁNTARTÓ PROGRAM TELEPÍTÉSI FELTÉTELE. A

1. A NÉPESSÉGNYILVÁNTARTÓ PROGRAM TELEPÍTÉSI FELTÉTELE. A 1. A NÉPESSÉGNYILVÁNTARTÓ PROGRAM TELEPÍTÉSI FELTÉTELE. A következıkben leírt telepítési lépések, csak azokon a gépeken végezhetık el, ahol elızıleg is üzemelt már a DECÉRT rendszer, mivel a programhoz

Részletesebben

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához A pályázatokat a kategóriának megfelelő pályázati kiírásban és pályázati útmutatóban szereplő módon kell a www.masport.hu oldalon

Részletesebben

EKÁER használati utasítás

EKÁER használati utasítás EKÁER használati utasítás Bevezetés A program célja, hogy könnyen, gyorsan és egyszerűen lehessen EKÁER számokat kérni, módosítani és véglegesíteni. A használatához be kell regisztrálni a NAV-os honlapon

Részletesebben

Belépés Budapest, Ady Endre utca

Belépés Budapest, Ady Endre utca MultiSchool3 Szülő modul felhasználói útmutató A modul a szülők számára készült, használatával az alábbiakra van lehetőség: 1) Gyermek alapadatainak megtekintése 2) Gyermek korábbi tranzakcióinak megtekintése,

Részletesebben

6. Alkalom. Kép ClipArt WordArt Szimbólum Körlevél. K é p

6. Alkalom. Kép ClipArt WordArt Szimbólum Körlevél. K é p 6. Alkalom Kép ClipArt WordArt Szimbólum Körlevél K é p Képet már létezı képállományból vagy a Word beépített CLIPART képtárgyőjteményébıl illeszthetünk be. Képállományból kép beillesztése A szövegkurzort

Részletesebben

Ellenıri jelentés kitöltési útmutató Játékvezetı ellenır és megyei adminisztrátorok számára

Ellenıri jelentés kitöltési útmutató Játékvezetı ellenır és megyei adminisztrátorok számára Ellenıri jelentés kitöltési útmutató Játékvezetı ellenır és megyei adminisztrátorok számára Használati útmutató az MLSZ ügyviteli rendszeréhez (2009. július 20- állapot) Készítette: Czett Szabolcs 2009.07.20-i

Részletesebben

Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató

Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató 1 Szálláshely admin A szálláshely adminisztrációs felület az alábbi linken érhető el. http://visitgyula.com/szallashelyadmin/ A felületre

Részletesebben

Óranyilvántartás (NEPTUN)

Óranyilvántartás (NEPTUN) Óranyilvántartás (NEPTUN) 1. NEPTUN web felületén az óranyilvántartás elérése Az óranyilvántartás adminisztrálására az oktatónak lehetősége van az oktatói weben az Oktatás / Kurzusok menüponton. A beállított

Részletesebben

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Használati útmutató

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Használati útmutató Használati útmutató Program indítása: A telepítés utáni első indításkor a program a szükséges alapbeállításokat elvégzi, és automatikusan újra indul. A főképernyőn a bejelentkezéshez mindig meg kell adni

Részletesebben

Az Éves adóbevallás 2005 modul ismertetése

Az Éves adóbevallás 2005 modul ismertetése Az Éves adóbevallás 2005 modul ismertetése A program a setup lefutása után -ha bejelöltük-, magától elindul. A következkben az indítás a startmenübl, vagy a telepít által létrehozott asztal ikonról indítható:

Részletesebben

2. ALKALOM. Bekezdés Elválasztás Tabulátor Vezérlıkarakterek Beállítás Oldalbeállítás BEKEZDÉS

2. ALKALOM. Bekezdés Elválasztás Tabulátor Vezérlıkarakterek Beállítás Oldalbeállítás BEKEZDÉS 2. ALKALOM Bekezdés Elválasztás Tabulátor Vezérlıkarakterek Beállítás Oldalbeállítás BEKEZDÉS Két ENTER közé esı szövegrészt kezel egy bekezdésként a szövegszerkesztı program. Bekezdés (alinea) tulajdonságok:

Részletesebben

SAP HR Általános lekérdező Ad-hoc-query

SAP HR Általános lekérdező Ad-hoc-query Tranzakció neve: S_PHO_48000513 Ad-hoc query A használathoz célszerű a Favoritok/tranzakció beszúrása menüponttal a favoritok közé felvenni. 1. oldal, összesen: 18 A tranzakció elindítása után a következő

Részletesebben

Felhasználói segédlet

Felhasználói segédlet Felhasználói segédlet Debrecen Megyei Jogú Város civil szervezeti számára pályázatok Civil Alapból, Kulturális Alapból és Ifjúságpolitikai Alapból történő finanszírozásának online igényléséhez 2013/04/02/

Részletesebben

Szociális ellátások nyilvántartási rendszere CSTINFO Lekérdezői modul

Szociális ellátások nyilvántartási rendszere CSTINFO Lekérdezői modul Szociális ellátások nyilvántartási rendszere CSTINFO Lekérdezői modul Békéscsaba, 2013.május 1 A települési önkormányzatok jegyzői, a közös önkormányzati hivatalok jegyzői, a kormányhivatalok járási hivatalai,

Részletesebben

HEFOP / /1.0

HEFOP / /1.0 Tréning tananyag HEFOP 3.3.3 08/1. 2008 06 0017/1.0 Tartalom 1. Bemutatkozás... 3 2. Felhasználói felület... 3 3. A szervezeti felépítés létrehozása... 5 3.1 Alegység létrehozása... 5 3.2 Felhasználó létrehozása...

Részletesebben

Számlázó program kezelési leírása

Számlázó program kezelési leírása Számlázó program kezelési leírása 1. Program telepítése: A letöltött számla.exe futtatása. Ajánlott a nem rendszer partícióra telepíteni, mivel új installáláskor ebben az esetben nem vesznek el a számlák.

Részletesebben

Útmutató. Amennyiben a vállalkozás rendelkezik ügyfélkapu hozzáféréssel a KÜJ és KTJ számok igénylése a következők szerint történik:

Útmutató. Amennyiben a vállalkozás rendelkezik ügyfélkapu hozzáféréssel a KÜJ és KTJ számok igénylése a következők szerint történik: Útmutató A KÜJ és KTJ számot elektronikusan kell igényelni a területileg illetékes környezetvédelmi hatóságtól. Az igénylés feltétele, hogy az igénylő rendelkezzen ügyfélkapu hozzáféréssel, amennyiben

Részletesebben

SYNLAB ONLINE LELETPORTÁL FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A SYNLAB HUNGARY KFT. PARTNEREI SZÁMÁRA

SYNLAB ONLINE LELETPORTÁL FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A SYNLAB HUNGARY KFT. PARTNEREI SZÁMÁRA SYNLAB Hungary Kft. SYNLAB ONLINE LELETPORTÁL FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A SYNLAB HUNGARY KFT. PARTNEREI SZÁMÁRA A regisztrációt követően e-mailben kerül kiküldésre a bejelentkezéshez használható azonosító

Részletesebben

viadat Web 1.54 Készítette: TrendCom Kft.

viadat Web 1.54 Készítette: TrendCom Kft. Felhasználói kézikönyv az elektronikus adatszolgáltatáshoz viadatweb önkormányzati adatbanki rendszer viadat Web 1.54 Készítette: TrendCom Kft. 2010 Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Technikai feltételek

Részletesebben

1. A NÉPESSÉGNYILVÁNTARTÓ PROGRAM TELEPÍTÉSI FELTÉTELE. A

1. A NÉPESSÉGNYILVÁNTARTÓ PROGRAM TELEPÍTÉSI FELTÉTELE. A 1. A NÉPESSÉGNYILVÁNTARTÓ PROGRAM TELEPÍTÉSI FELTÉTELE. A következıkben leírt telepítési lépések, csak azokon a gépeken végezhetık el, ahol elızıleg is üzemelt már a DECÉRT rendszer, mivel a programhoz

Részletesebben

A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra

A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra Nyomtató telepítése A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra duplán kattintva kezdeményezhetjük.

Részletesebben

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4.

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Készítette: Quadro Byte Zrt. Tartalomjegyzék: 1. Bevezető...3 2. QB-SULI Help...3 3. Regisztráció...3 4. Bejelentkezés...4 4.1. Elfelejtette

Részletesebben

Készletinformációs rendszer

Készletinformációs rendszer Készletinformációs rendszer A Mercedes-Benz Hungária Kft. (továbbiakban MBHu) készletinformációs rendszere a Mercedes-Benz, smart valamint a Mitsubishi Fuso eredeti alkatrészek elérhetıségérıl és árairól

Részletesebben

1. Bejelentkezés. 2. Ügyfélkapu nyitólap

1. Bejelentkezés. 2. Ügyfélkapu nyitólap 1. Bejelentkezés A WorCare Ügyfélkaput a www.ugyfelkapu-worcare.peas.hu címről lehet elindítani. A lap letöltődése után a Felhasználónév mezőbe a felhasználó megadott nevét kell beírni, majd ezt követően

Részletesebben

Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1.

Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1. Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1. Budapest, 2008. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 2.1. 2008.01.17. A teljes dokumentáció megváltozott Kiadás: 2008.01.17.

Részletesebben

Internet Bank használati útmutató

Internet Bank használati útmutató Internet Bank használati útmutató Miután az Internet Bank használatára leadták igénylésüket, E-mailben illetve SMS-en fogjuk megkeresni Önt. E-mailben megkapja a Csoport, illetve a Felhasználó nevét, SMS-ben

Részletesebben

Tisztaszınyeg nyilvántartó

Tisztaszınyeg nyilvántartó Tisztaszınyeg nyilvántartó A szoftver célja a szınyegtisztításhoz tartozó rendelés-nyilvántartásának biztosítása. A program lehetıvé teszi egyszerre több felhasználó egyszerre történı munkáját egyszerre.

Részletesebben

Verzió: 1.7 Dátum: 2010-02-18. Elektronikus archiválási útmutató

Verzió: 1.7 Dátum: 2010-02-18. Elektronikus archiválási útmutató Verzió: 1.7 Dátum: 2010-02-18 Elektronikus archiválási útmutató Tartalom 1 Bevezetés... 2 2 Az archiválandó e-akta összeállítása... 2 2.1 Metaadatok kitöltése... 2 2.2 Az archiválandó e-akta összeállítása...

Részletesebben

E-kereskedelem Felhasználói Kézikönyv az Üzleti Partnerek részére

E-kereskedelem Felhasználói Kézikönyv az Üzleti Partnerek részére E-kereskedelem Felhasználói Kézikönyv az Üzleti Partnerek részére E-kereskedelem Felhasználói Kézikönyv az Üzleti Partnerek részére Tartalom 1 Bevezetés...3 2 Folyamatok...3 2.1 Regisztráció...3 2.2 Árajánlat...3

Részletesebben

A d m i n i s z t r á c i ó s f e l a d a t o k a I n t e g r á l t K ö n y v t á r i R e n d s z e r b e n

A d m i n i s z t r á c i ó s f e l a d a t o k a I n t e g r á l t K ö n y v t á r i R e n d s z e r b e n A d m i n i s z t r á c i ó s f e l a d a t o k a I n t e g r á l t K ö n y v t á r i R e n d s z e r b e n JavaADM Kézikönyv Tartalomjegyzék 1 PROGRAMLEÍRÁS... 3 1.1 A PROGRAM ÁLTALÁNOS HASZNÁLATA...

Részletesebben

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Versenyzői funkciók O l d a l 0 21 Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 0 Bevezető... 1 Felhasználói funkciók... 2 Regisztráció... 2 Támogatott böngészők...

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ Jelentkezési útmutató I. Bevezető A szakirányú továbbképzési szakokra történő jelentkezés a Probono rendszer felületén keresztül történik.

Részletesebben

Jelentkezési lap képző szervek részére

Jelentkezési lap képző szervek részére Jelentkezési lap képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegzék Belépés Jelentkezési lap felület Kézi kitöltés menete Alapadatok megadása Korábban megszerzett vezetői engedély adatai Személyes

Részletesebben

Felhasználói segédlet

Felhasználói segédlet Felhasználói segédlet Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata által meghirdetett Civil Alapra, Kulturális Alapra, Ifjúságpolitikai Alapra és Sportfeladatokra pályázók részére 2015/04/09/ 1 Cél A pályázók

Részletesebben

Tantárgyfelosztás. I. Ellenőrzés. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket:

Tantárgyfelosztás. I. Ellenőrzés. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket: Tantárgyfelosztás I. Ellenőrzés Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket: Alkalmazott képes menü > alkalmazottak alapadatai - Alkalmazottak

Részletesebben

HIDASNÉMETI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE E-KÖZIGAZGATÁSI ALAPISMERETEK

HIDASNÉMETI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE E-KÖZIGAZGATÁSI ALAPISMERETEK Tel.: 06-1-212-2070,, Fax: HIDASNÉMETI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE E-KÖZIGAZGATÁSI ALAPISMERETEK AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS ÉS HATÓSÁGI SZOLGÁLTATÁS Oktatási segédanyag

Részletesebben

OEP jelentések Felhasználói dokumentáció verzió 2.3.

OEP jelentések Felhasználói dokumentáció verzió 2.3. OEP jelentések Felhasználói dokumentáció verzió 2.3. Budapest, 2007. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 2.1. 2007.02.12 3. Az OEP jelentéshez szükséges adatok 4. 2.1. 2007.02.12 4. OEP

Részletesebben

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál www.otpvnt.hu 2017.02.23. MUNKÁLTATÓK... 3 1. Belépés az internetes portálra... 3 2.

Részletesebben

Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz

Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz 1. Jogszabályi háttér Az egységes elektronikus közműnyilvántartásról szóló 324/2013. (VIII. 29.) Korm. rendeletben foglaltak szerint: 4. (1) Az e-közmű üzemeltetéséért,

Részletesebben

PartSoft Informatikai Kft. KÖNNY felhasználói kézikönyv 1 Általános információk... 2 1.1 Számítástechnikai alapok... 2 1.2 Felhasználói ismeretek...

PartSoft Informatikai Kft. KÖNNY felhasználói kézikönyv 1 Általános információk... 2 1.1 Számítástechnikai alapok... 2 1.2 Felhasználói ismeretek... 1 Általános információk... 2 1.1 Számítástechnikai alapok... 2 1.2 Felhasználói ismeretek... 2 2 Ügyfélcsoport... 2 3 Ügyfelek... 3 3.1 Váltás ügyfelek között... 4 4 Bevallások... 4 4.1 Létrehozás... 4

Részletesebben

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához

Részletesebben

OEP Online jogosultság és TAJ ellenırzés Felhasználói kézikönyv

OEP Online jogosultság és TAJ ellenırzés Felhasználói kézikönyv OEP Online jogosultság és TAJ ellenırzés Felhasználói kézikönyv v.1.5. Budapest, 2008. július 17. Tartalomjegyzék 1 BEVEZETÉS... 3 1.1 A DOKUMENTUM CÉLJA... 3 1.2 KAPCSOLÓDÓ DOKUMENTUMOK... 3 1.3 A DOKUMENTUM

Részletesebben

Euro költségátalány. MNB Árfolyam letöltés. Műveletek \ MNB Árfolyam letöltés menüpontban.

Euro költségátalány. MNB Árfolyam letöltés. Műveletek \ MNB Árfolyam letöltés menüpontban. 2016.01.31-40 Euro költségátalány MNB Árfolyam letöltés Műveletek \ MNB Árfolyam letöltés menüpontban. Meg kell adni a letöltendő intervallum kezdő, záró dátumát, az deviza nemet. A letöltéshez aktív internetkapcsolat

Részletesebben

Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv

Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv Magyar Könyvvizsgálói Kamara 2010. augusztus 18. Tartalom A program főablaka... 3 A fejléc, a felső menüsor valamint az eszköztár... 4

Részletesebben

Segédanyag az iktatáshoz. Tartalomjegyzék

Segédanyag az  iktatáshoz. Tartalomjegyzék Segédanyag az email iktatáshoz Tartalomjegyzék I. Digitális, bejövő email iktatás... 2 II. Digitális, belső irányú email iktatása... 14 III. Kimenő email iktatása... 23 I. Digitális, bejövő email iktatás

Részletesebben

Energetikai Nyilvántartó web-alkalmazás - rövid ismertetı - Tartalom

Energetikai Nyilvántartó web-alkalmazás - rövid ismertetı - Tartalom Energetikai Nyilvántartó web-alkalmazás - rövid ismertetı - Tartalom 1. Általános tudnivalók... 2 1.1. Általános jellemzık... 2 1.2. Jogosultságkezelés... 2 2. Adminisztrátori funkciók... 3 2.1. Fıintézmények

Részletesebben

Számlazáradékok kezelése számlázás közben

Számlazáradékok kezelése számlázás közben Számlazáradékok kezelése számlázás közben Az új Adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatáson keresztül indított lekérdezések során követelmény, hogy minden olyan számla és számlatétel megkülönböztetésre

Részletesebben

RDC alapok Navigálás az RDC-környezetben Az RDC honlapján négy navigációs fül található: Kezdőlap Esetnapló Áttekintés Jelentések Ezek a globális hivatkozások lehetővé teszik, hogy kijelentkezzen a rendszerből,

Részletesebben

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec. Magiszter.NET Szöveges értékelés Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.hu Ügyfélszolgálat: H-P 8:00-16:00 A Magiszter.Net rendszerben

Részletesebben

Programkezelıi leírás,

Programkezelıi leírás, Programkezelıi leírás, Csoportos beszedés modul A modul elıállítja a szolgáltatói terhelések csoportos beszedéséhez szükséges file-t, UGIRO vagy BKR szabvány által meghatározott formában. Csoportos beszedést

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. ÜFT szolgáltatás. Magyar Nemzeti Bank

Felhasználói kézikönyv. ÜFT szolgáltatás. Magyar Nemzeti Bank Felhasználói kézikönyv ÜFT szolgáltatás Magyar Nemzeti Bank TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. FOGALOMTÁR... 3 3. KÉSZPÉNZÁLLÁTÁSI ÜTF (KÜFT) MODUL... 3 3.1. A KÜFT MODUL FUNKCIÓI... 3 3.1.1. Pénzintézet

Részletesebben

Word V. tabulátortípus meg nem jelenik: Tabulátor - balra, Tabulátor - jobbra,

Word V. tabulátortípus meg nem jelenik: Tabulátor - balra, Tabulátor - jobbra, Word V. Tabulátorok A tabulátorok (tabulátorhely: A vízszintes vonalzó azon pontja, amely meghatározza a szövegbehúzást, illetve a szövegoszlop kezdetét.), segítségével a szöveget balra, jobbra, középre,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a Víziközmű Adatbeviteli Felülethez 2012. augusztus

Felhasználói kézikönyv a Víziközmű Adatbeviteli Felülethez 2012. augusztus Felhasználói kézikönyv a Víziközmű Adatbeviteli Felülethez 2012. augusztus 1 1. Bevezetés Az adatbekérő felület célja, hogy a Magyar Energia Hivatal (továbbiakban: Hivatal) a víziközműszolgáltatásról szóló

Részletesebben

Telepítési útmutató DoktorInfo B300 jelentéshez

Telepítési útmutató DoktorInfo B300 jelentéshez Telepítési útmutató DoktorInfo B300 jelentéshez Letöltés A program telepítıjét a DoktorInfo CRM rendszerébıl lehet letölteni. Ehhez nem kell mást tenni, mint a http://crm.doktorinfo.com címen megadni a

Részletesebben

Ügyfél-kommunikáció módosítása: Többnyelvő küldés beállítási lehetıségének kialakítása Banknak történı üzenetküldés kialakítása

Ügyfél-kommunikáció módosítása: Többnyelvő  küldés beállítási lehetıségének kialakítása Banknak történı üzenetküldés kialakítása Tisztelt Ügyfelünk! Az MKB Bank az elmúlt években komoly fejlesztéseket hajtott végre a NetBANKár szolgáltatás korszerősítése érdekében. Szeretnénk tájékoztatni Önt arról, hogy e folyamat újabb állomásához

Részletesebben

Raiffeisen DirektNet, Internet Banking. Felhasználói kézikönyv - Új funkciók

Raiffeisen DirektNet, Internet Banking. Felhasználói kézikönyv - Új funkciók Raiffeisen DirektNet, Internet Banking Felhasználói kézikönyv - Új funkciók TARTALOM 1. LEJÁRT TARTOZÁSOK MEGJELENÍTÉSE LAKOSSÁGI ÜGYFELEKNEK... 2 2. FORINTÁTUTALÁS HITELKÁRTYASZÁMLÁRÓL MAGÁNSZEMÉLYEKNEK...

Részletesebben

Egzinet Partner Portál

Egzinet Partner Portál Egzinet Partner Portál Adminisztrációs felület Oktatási segédanyag 1 Készítsd el saját weboldalad! I. Bejelentkezés Minden Egzinet Partner Portál a http://admin.egzinet.hu adminisztrációs felületen keresztül

Részletesebben

Útmutató a MATARKA adatbázisból való adatátvételhez

Útmutató a MATARKA adatbázisból való adatátvételhez Útmutató a MATARKA adatbázisból való adatátvételhez A MATARKA - Magyar folyóiratok tartalomjegyzékeinek kereshetı adatbázisa a következı címrıl érhetı el: http://www.matarka.hu/ A publikációs lista kinyerése

Részletesebben

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0.

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Gyorsított jegybeírás Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2006 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2006.02.17. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 19 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...

Részletesebben

Alapok (a K2D rendszer alapjai)

Alapok (a K2D rendszer alapjai) Alapok (a K2D rendszer alapjai) 1 1. Bevezetés... 3 2. Fastruktúra... 3 2.1. Nyitása, zárása... 3 2.2. Fülek... 5 2.3. Licence kulcs érvényesítése... 9 2.4. Új elem felvitele... 10 2.5. Elem törlése...

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre:

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre: Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre: Főkönyv Pénzügy Pénztárkönyv Eszköz (Letölthető még frissítés a Készlet, EVA modulokra,

Részletesebben

Online számlázó program. Felhasználói útmutató (frissítve : )

Online számlázó program. Felhasználói útmutató (frissítve : ) Online számlázó program Felhasználói útmutató (frissítve : 2016.12.07) 1 Tartalomjegyzék Számlázás: Új számla kiállítása 3 Számlák keresése és megtekintése 4 Díjbekérő: Új díjbekérő kiállítása 5 Díjbekérők

Részletesebben

Adatintegritás ellenőrzés Felhasználói dokumentáció verzió 2.0 Budapest, 2008.

Adatintegritás ellenőrzés Felhasználói dokumentáció verzió 2.0 Budapest, 2008. Adatintegritás ellenőrzés Felhasználói dokumentáció verzió 2.0 Budapest, 2008. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2008.10.30. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 11 Tartalomjegyzék 1.

Részletesebben

Budai Egészségközpont Online Ügyfélszolgálat

Budai Egészségközpont Online Ügyfélszolgálat Budai Egészségközpont Online Ügyfélszolgálat KÉZIKÖNYV Online ügyfélszolgálat Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Budai Egészségközpontban immár online ügyfélszolgálaton keresztül is módja van egészségügyi ellátással

Részletesebben

Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez

Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez Súgó a magyarországi központi Agrárstatisztikai és Piaci Árinformációs rendszer publikus moduljához. 1 Publikus felhasználói regisztráció A publikus felület Regisztráció

Részletesebben

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása A program az asztalról, az ikonról indul el. Az ikonra való dupla kattintás után először ellenőrzi a gépre letöltött program állapotát, és ha frissítésre

Részletesebben

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák A Portál rendszer felületének általános bemutatása Felhasználói útmutató Támogatott böngészők Internet Explorer 9+ Firefox (legújabb verzió) Chrome (legújabb verzió) Felületek felépítése Információs kártyák

Részletesebben

GLS címke kezelő bővítmény GLS online-hoz

GLS címke kezelő bővítmény GLS online-hoz GLS címke kezelő bővítmény GLS online-hoz A bővítmény csak Opeancart 2.2 és 2.3 verziókhoz elérhető, csak magyar nyelven! Általános ismertető: A GLS Online a http://online.gls-hungary.com weboldalon elérhető

Részletesebben

Gyakran ismételt kérdések Ipari és kereskedelmi rendszer

Gyakran ismételt kérdések Ipari és kereskedelmi rendszer Gyakran ismételt kérdések Ipari és kereskedelmi rendszer Tartalom 1 Nem lehet felvenni új üzemeltetőt és nem lehet módosítani vagy törölni sem, pedig van rendszergazdai jogosultság. Mi az oka?... 3 2 Miért

Részletesebben

Azonosí tá srá Visszávezetett Dokumentumhitelesí te s (AVDH) á Perkápu vonátkozá sá bán

Azonosí tá srá Visszávezetett Dokumentumhitelesí te s (AVDH) á Perkápu vonátkozá sá bán Azonosí tá srá Visszávezetett Dokumentumhitelesí te s (AVDH) á Perkápu vonátkozá sá bán FIGYELEM! Az ÁNYK-program legfrissebb (2.71.) verziójától már lehetőség van a nyomtatványok közvetlen feltöltésére

Részletesebben

Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal

Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal Aromo Iskolaadminisztrációs Szoftver Felhasználói kézikönyv -- Szöveges értékelés 1 Tartalomjegyzék Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal 1 Bevezetés 3

Részletesebben

ESZR - Feltáró hálózat

ESZR - Feltáró hálózat ESZR - Feltáró hálózat ERDŐGAZDÁLKODÁS/FELTÁRÓ HÁLÓZAT Bevezetés Az erdészeti tevékenységeket támogató technológiák folyamatos fejlődésével szükségessé válik az erdőfeltárás, az erdőfeltáró hálózatok -

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS a DIMSQL Integrált Számviteli Rendszer Mérleg moduljának használatához

FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS a DIMSQL Integrált Számviteli Rendszer Mérleg moduljának használatához FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS a DIMSQL Integrált Számviteli Rendszer Mérleg moduljának használatához www.dimenzio-kft.hu Tartalomjegyzék A. BESZÁMOLÓK... 3 I. MÉRLEG, EREDMÉNYKIMUTATÁS... 3 I. 1. Mérleg... 3 I.

Részletesebben