Energetikai Nyilvántartó web-alkalmazás - rövid ismertetı - Tartalom

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Energetikai Nyilvántartó web-alkalmazás - rövid ismertetı - Tartalom"

Átírás

1 Energetikai Nyilvántartó web-alkalmazás - rövid ismertetı - Tartalom 1. Általános tudnivalók Általános jellemzık Jogosultságkezelés Adminisztrátori funkciók Fıintézmények kezelése Intézmények karbantartása Intézménytípusok karbantartása Szolgáltatási célok Jogosultságok karbantartása Felhasználók karbantartása Polgármesteri Hivatal lekérdezései Szolgáltatásfajtánkénti és intézménytípusonkénti adatok Adott idıszak szolgáltatásfajtánkénti és intézményenkénti adatai Egy intézmény összes tételadata Egy intézmény havi fogyasztási adatai Szolgáltatáscélonkénti összesített fogyasztási adatok Éves összesített energiamérleg Éves energiamérleg intézményenként Éves tény- és tervadatok különbsége intézményenként Intézmények adatkarbantartó funkciói Intézmény törzsadatok karbantartása Költséghely adatok karbantartása Energiaadat-bevitel (tényadatok) Energiaadat-bevitel (tervadatok) Intézmények adatlekérdezı funkciói Éves adatok havi bontásban energiafajtánként Éves adatok szolgáltatásfajtánként Éves tény- és tervadatok különbsége... 5

2 2. oldal 1. Általános tudnivalók 1.1. Általános jellemzık A rendszer a Polgármesteri Hivatal (a továbbiakban: PH) és a felügyelete alá tartozó oktatási, közmővelıdési, stb. intézmények (a továbbiakban: intézmény) energiafelhasználásával kapcsolatos adatok rögzítésére, tárolására, sok szempont szerinti lekérdezésére alkalmas. Az energiafelhasználás (gáz, áram, víz, hı) mellett kezeli a telefon és szemétdíjakat is (ami tkp. szolgáltatás, de nyilvántartandó). Az adatfelvitel decentralizált (mindenki a saját adatait rögzíti), az adattárolás, programfuttatás központilag történik általában a PH szerverén, a kimutatások, adatkigyőjtések a felhasználóra optimalizáltan valósulnak meg. Az alkalmazás csak egy példányban létezik, amit az interneten keresztül ér el minden felhasználó, tehát nem kell minden érintett intézményhez telepíteni. Ilyen módon karbantartása gyors és egyszerő, a hálózati kapcsolatot maga a világháló jelenti. A program mőködtetése az interneten megszokott módon történik, külön szaktudás, képzés nem kell hozzá, de azért Súgót (használati leírást) is tartalmaz. Az alkalmazás funkciói egy menürendszeren keresztül érhetık el. Ahol mőködik egy olyan keretrendszer, mint pl. önkormányzati honlap, információs rendszer, ott az Energetikai Rendszer ennek részeként is megjeleníthetı, és egy ikonról vagy hivatkozásról indítható Jogosultságkezelés Az energetikai alkalmazásba megfelelı felhasználónév és jelszó magadásával lehet belépni. A program a jogosultságok alapján engedélyezi az egyes funkciók használatát. (A felhasználó számára nem engedélyezett funkciók menüpontja nem jelenik meg a képernyın.) Az alkalmazásban négyféle jogosultsági csoport létezik: Adminisztrátor : aki intézményt és felhasználót vehet fel a rendszerbe; "Mind lekérdezheti": aki minden lekérdezést elér, de adatot nem módosíthat (pl. PH Energetika, illetve Pénzügy); Adatkarbantartó : a felhasználó csak a saját intézménye adataihoz, lekérdezéseihez fér hozzá írási/olvasási joggal; Adatlekérdezı : a felhasználó csak a saját intézménye adataihoz, lekérdezéseihez fér hozzá olvasási joggal.

3 3. oldal 2. Adminisztrátori funkciók 2.1. Fıintézmények kezelése Az energetika alkalmazásban fıintézménynek minısül minden olyan intézmény, amelyhez több - jellege, elhelyezkedése, stb. alapján elkülöníthetı - intézmény tartozik. (Pl. a Balassi Bálint Általános Iskola és Óvoda fıintézményhez a Balassi Bálint Általános Iskola és Balassi Bálint Óvoda intézmények tartoznak.) Speciális fıintézmény a Gazdasági Ellátó (GEK, GESZ, GAMESZ), mert ez alá nem intézmények, hanem fıintézmények tartoznak. A Gazdasági Ellátó fıintézményhez tartozó intézmények fogyasztási adatait vagy a Gazdasági Ellátó vagy az alá tartozó intézmények rögzítik Intézmények karbantartása A fıintézmények alá esı kategóriába tartoznak az energetika alkalmazás intézményei. Az intézmények, a fıintézmény valamilyen szempont szerint különbözı (elhelyezkedés, funkció, stb.) egységei Intézménytípusok karbantartása Intézménytípusok szerint különböztethetjük meg a fıintézmények alá tartozó intézményeket. pl. óvoda, általános iskola stb Szolgáltatási célok A szolgáltatási fajtákhoz (pl. villamos energia) köthetıek a szolgáltatási célok, pl. tornacsarnok fogyasztása, világítás. Célja, hogy az energiafajtán belül is elkülöníthetı legyen többféle cél Jogosultságok karbantartása Az energetika alkalmazásban négy különbözı jogosultsági szint létezik (lásd 1.2. pont), amelyekhez felhasználóbarát módon különbözı írási/lekérdezési jogokat lehet társítani Felhasználók karbantartása Az alkalmazás felhasználói azok a személyek, akik az alkalmazásban regisztrált felhasználói névvel, jelszóval rendelkeznek, és ezáltal használhatják a program - jogosultságuk alapján meghatározott - funkcióit.

4 4. oldal 3. Polgármesteri Hivatal lekérdezései 3.1. Szolgáltatásfajtánkénti és intézménytípusonkénti adatok A lekérdezés eredménye adott intézménytípusra és szolgáltatásfajtára szőrt lista, amely havi bontásban jeleníti meg a szőrıfeltételeknek megfelelı intézmények fogyasztási adatait természetes egységben és forintban. Összesítés intézményenként, fıintézményenként és mindösszesen történik Adott idıszak szolgáltatásfajtánkénti és intézményenkénti adatai A lekérdezés eredménye adott intézményre, idıszakra és szolgáltatásfajtára szőrt lista, amely havi bontásban jeleníti meg a kiválasztott intézmény fogyasztási adatait (természetes egységben, fajlagos egységár, alapdíj, nettó díj, ÁFA és bruttó díj). Összesítés csak az intézményre történik Egy intézmény összes tételadata A lekérdezés eredménye adott fıintézményre szőrt lista, amely havi bontásban jeleníti meg a szőrıfeltételeknek megfelelı intézmények mérıhelyeinek fogyasztási számlaadatait. Összesítés szolgáltatási fajtánként, havonként, évenként, intézményenként és mindösszesen történik Egy intézmény havi fogyasztási adatai A lekérdezés eredménye az "Egy intézmény összes tételadata" lista szőkített formában Szolgáltatáscélonkénti összesített fogyasztási adatok A lekérdezés eredménye adott szolgáltatásfajtára, szolgáltatási célra és évre szőrt lista, amely intézményenkénti havi bontásban jeleníti meg a megadott szőrıfeltételeknek megfelelı fogyasztási adatokat. Összesítés csak mindösszesen történik Éves összesített energiamérleg jeleníti meg a kiválasztott évre vonatkozó összesített fogyasztási adatokat. Összesítés csak mindösszesen történik Éves energiamérleg intézményenként jeleníti meg a kiválasztott évre vonatkozó összesített fogyasztási adatokat. Összesítés intézményenként, fıintézményenként és mindösszesen történik Éves tény- és tervadatok különbsége intézményenként jeleníti meg a kiválasztott évre vonatkozó összesített tervezett és tényleges fogyasztási adatokat, illetve ezek különbségét. Összesítés intézményenként történik.

5 5. oldal 4. Intézmények adatkarbantartó funkciói Az intézmények adatkarbantartó funkciói az intézmény törzsadatainak, költséghelyei törzsadatainak tényleges- és tervezett fogyasztási adatainak felvitelére és karbantartására szolgálnak Intézmény törzsadatok karbantartása Az intézmények adatainak szerkesztése esetén az intézmény neve, irányítószáma, város, utca, házszám, kontaktszemély neve (a kontaktszemély az energetika alkalmazás felhasználója a fıintézmény részérıl), telefonszáma, az intézmény főtött légtere m 3 -ben, a világított terület m 2 -ben, a tanulók létszáma és a megjegyzés szerkeszthetı. A megjegyzésen kívül minden adatbeviteli mezı kitöltése ajánlott Költséghely adatok karbantartása Egy fıintézményhez tartozó intézményekhez felvehetı több mérıhely (gáz, víz, áram, stb., azon belül is több felszerelési hely megadható, pl. alagsori, mőhelyben levı) Energiaadat-bevitel (tényadatok) Egy intézmény adott mérıhelyéhez rögzíthetı vagy szerkeszthetı egy idıszak (év/hónap) energiafelhasználása (vagy szolgáltatási díja: ld. telefon) pénzben, naturáliában, valamint a számlaadatok, egységár, alapdíj, mérıóra-állás, stb Energiaadat-bevitel (tervadatok) Egy intézmény energiafogyasztásának tervadatai pénzben, naturáliában egy évre elıremenıleg. 5. Intézmények adatlekérdezı funkciói A lekérdezések eredményének megtekintéséhez a képernyı jobb felsı részén lévı év szőrımezıt kell kötelezıen kitölteni, majd a "Lekérdezés" gombra kattintva a képernyıre kerül a kívánt lista Éves adatok havi bontásban energiafajtánként A lekérdezés eredménye adott évre szőrt lista, amely számlánkénti bontásban jeleníti meg az adott intézmény számlaadatait. Összesítés szolgáltatási fajtánként (energia, telefon, szemét ), havonként, intézményenként és mindösszesen (fıintézményenként) történik Éves adatok szolgáltatásfajtánként jeleníti meg az adott intézmény évi összesített fogyasztási adatait. Összesítés intézményenként és mindösszesen (fıintézményenként) történik Éves tény- és tervadatok különbsége jeleníti meg az adott intézmény évi összesített tényleges és tervezett fogyasztási adatait. Összesítés intézményenként történik.

Tisztaszınyeg nyilvántartó

Tisztaszınyeg nyilvántartó Tisztaszınyeg nyilvántartó A szoftver célja a szınyegtisztításhoz tartozó rendelés-nyilvántartásának biztosítása. A program lehetıvé teszi egyszerre több felhasználó egyszerre történı munkáját egyszerre.

Részletesebben

E-kereskedelem Felhasználói Kézikönyv az Üzleti Partnerek részére

E-kereskedelem Felhasználói Kézikönyv az Üzleti Partnerek részére E-kereskedelem Felhasználói Kézikönyv az Üzleti Partnerek részére E-kereskedelem Felhasználói Kézikönyv az Üzleti Partnerek részére Tartalom 1 Bevezetés...3 2 Folyamatok...3 2.1 Regisztráció...3 2.2 Árajánlat...3

Részletesebben

Kézikönyv. BAB űrlap

Kézikönyv. BAB űrlap Kézikönyv BAB űrlap Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 4 2 BAB-ŰRLAP - ÜRES... 6 3 BAB-ŰRLAP - ÚJ... 7 4 KÖNEM... 12 5 SZÁMÍTÁSI SZABÁLY - ÚJ... 13 6 BAB-ŰRLAP - ÚJ... 22 7 BAB-ŰRLAP - MEGJELENÍTÉS

Részletesebben

ÁVF oktatási és közösségi portál

ÁVF oktatási és közösségi portál 0 --- Általános Vállalkozási Fıiskola --- ÁVF oktatási és közösségi portál (. rész) Belépés és a portál felépítése (-4 oldal) Profil beállítása (egyszer kell megcsinálni) (5-7 oldal) Saját kurzusok kezelése

Részletesebben

Ellenıri jelentés kitöltési útmutató Játékvezetı ellenır és megyei adminisztrátorok számára

Ellenıri jelentés kitöltési útmutató Játékvezetı ellenır és megyei adminisztrátorok számára Ellenıri jelentés kitöltési útmutató Játékvezetı ellenır és megyei adminisztrátorok számára Használati útmutató az MLSZ ügyviteli rendszeréhez (2009. július 20- állapot) Készítette: Czett Szabolcs 2009.07.20-i

Részletesebben

Készletinformációs rendszer

Készletinformációs rendszer Készletinformációs rendszer A Mercedes-Benz Hungária Kft. (továbbiakban MBHu) készletinformációs rendszere a Mercedes-Benz, smart valamint a Mitsubishi Fuso eredeti alkatrészek elérhetıségérıl és árairól

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv MISKOLCI EGYETEM PÁLYÁZAT NYILVÁNTARTÁS Miskolc, 2011. április hó ME Számítóközpont V2.0 2011. április 11. Tartalomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 3 2. PÁLYÁZAT ÉLETÚT FOLYAMATA... 4 3. JOGOSULTSÁG... 7 4. FELHASZNÁLÓI

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. omunáldata

Felhasználói kézikönyv. omunáldata Elhagyott Hulladék Nyilvántartó Program Felhasználói kézikönyv omunáldata Tartalomjegyzék Illetékes Hatóságok Adatkapcsolati Alrendszer... 3 Bejelentkezés... 4 Elfelejtett jelszó... 4 Felhasználói Központ...

Részletesebben

Oszkar.com Android alkalmazás v1.2

Oszkar.com Android alkalmazás v1.2 Oszkar.com Android alkalmazás v1.2 Az 1.2 verzióban a következő funkciók érhetők el: Be- kijelentkezés Autós ajánlatok keresése, akár dátum intervallumra Pontos és közeli ajánlatok megjelenítése Autós

Részletesebben

GLS címke kezelő bővítmény GLS online-hoz

GLS címke kezelő bővítmény GLS online-hoz GLS címke kezelő bővítmény GLS online-hoz A bővítmény csak Opeancart 2.2 és 2.3 verziókhoz elérhető, csak magyar nyelven! Általános ismertető: A GLS Online a http://online.gls-hungary.com weboldalon elérhető

Részletesebben

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer Felhasználói útmutató 2015 Tartalom Gyakornoki szerepkör...3 Regisztráció...3 Személyes felület használata...4 Kérdéseim...4 Gyakornoki hely keresés...5

Részletesebben

Programkezelıi leírás, Kimutatások

Programkezelıi leírás, Kimutatások Programkezelıi leírás, Kimutatások Számlázás modul Az általános forgalmi adóról szóló törtvény 43. elıírja a számlaadási kötelezettséget, a modul használatával szeretnénk egyszerőbbé, könnyebbé tenni a

Részletesebben

BIT-SOFT KFT. BITHEGYEZİ BITWIN ÜGYVITELI RENDSZER HÁZIPÉNZTÁR MODUL FUNKCIÓK. Verziószám: 1. 0. Bithegyezı Házipénztár modul. 2009. január 26.

BIT-SOFT KFT. BITHEGYEZİ BITWIN ÜGYVITELI RENDSZER HÁZIPÉNZTÁR MODUL FUNKCIÓK. Verziószám: 1. 0. Bithegyezı Házipénztár modul. 2009. január 26. BIT-SOFT KFT. BITHEGYEZİ BITWIN ÜGYVITELI RENDSZER HÁZIPÉNZTÁR MODUL FUNKCIÓK Verziószám: 1. 0 2009. január 26. Tel.:(68) 510-530, Fax.: (68) 414-174, E-mail / Web: bitsoft@bitsoft.hu / www.bitsoft.hu

Részletesebben

Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz

Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz 1. Jogszabályi háttér Az egységes elektronikus közműnyilvántartásról szóló 324/2013. (VIII. 29.) Korm. rendeletben foglaltak szerint: 4. (1) Az e-közmű üzemeltetéséért,

Részletesebben

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv Mikroszámla Interneten működő számlázóprogram Kézikönyv Tartalomjegyzék Weboldal 2 Regisztráció 3 Bejelentkezés 4 Főoldal 6 Menüsor szerkezete 7 Számlák 8 Beállítások 9 Fizetési módszerek kezelése 10 Kedvezmények

Részletesebben

ETA tárgyfelelős. Munka az ETA-ban tárgyfelelősként

ETA tárgyfelelős. Munka az ETA-ban tárgyfelelősként ETA tárgyfelelős Munka az ETA-ban tárgyfelelősként Tartalomjegyzék Angol nyelvű tárgy létrehozása... 2 Saját tárgyak szerkesztése (idegen-nyelvű is)... 5 Nyelvi habilitáció jelölése... 8 Angol nyelvű tárgy

Részletesebben

EGYÜTT AZ EGÉSZSÉGÉRT! A NETFIT FEJLESZTÉSI IRÁNYAINAK BEMUTATÁSA AZ ADAPTÁLT NETFIT -HEZ TOVÁBBFEJLESZTETT INFORMATIKAI RENDSZER BEMUTATÁSA

EGYÜTT AZ EGÉSZSÉGÉRT! A NETFIT FEJLESZTÉSI IRÁNYAINAK BEMUTATÁSA AZ ADAPTÁLT NETFIT -HEZ TOVÁBBFEJLESZTETT INFORMATIKAI RENDSZER BEMUTATÁSA EGYÜTT AZ EGÉSZSÉGÉRT! A NETFIT FEJLESZTÉSI IRÁNYAINAK BEMUTATÁSA AZ ADAPTÁLT NETFIT -HEZ TOVÁBBFEJLESZTETT INFORMATIKAI RENDSZER BEMUTATÁSA Célok és szempontok Fenntarthatóság/Jogi környezet/valós igény

Részletesebben

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza.

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza. Bóra Adatcsere A Bóra Adatcsere a Bóra bérprogram webes modulja, ami a http://adatcsere.globo.hu címen érhető el. Természetesen a modult szeretnénk az Önök igényei alapján tovább fejleszteni, ezért kíváncsian

Részletesebben

OEP Online jogosultság és TAJ ellenırzés Felhasználói kézikönyv

OEP Online jogosultság és TAJ ellenırzés Felhasználói kézikönyv OEP Online jogosultság és TAJ ellenırzés Felhasználói kézikönyv v.1.5. Budapest, 2008. július 17. Tartalomjegyzék 1 BEVEZETÉS... 3 1.1 A DOKUMENTUM CÉLJA... 3 1.2 KAPCSOLÓDÓ DOKUMENTUMOK... 3 1.3 A DOKUMENTUM

Részletesebben

PAS számlázó szoftver Használati útmutató

PAS számlázó szoftver Használati útmutató PAS számlázó szoftver Használati útmutató 1 Bevezetés 1.1.1 A PAS számlázó szoftver (a továbbiakban számlázó ) a magyar jogszabályoknak megfelelő számla kibocsátására alkalmas, interneten keresztül használható

Részletesebben

Energetikai szakreferensi összefoglaló 2017 éves jelentés

Energetikai szakreferensi összefoglaló 2017 éves jelentés Energetikai szakreferensi összefoglaló 2017 éves jelentés Móri Szabadidőközpont Kft Mór Táncsics Mihály u. 25. Wekerle Sándor Szabadidőközpont és Móri Sportegyesület Szakreferensi tevékenységet végző szervezet:

Részletesebben

Szociális kedvezmény kezelő program

Szociális kedvezmény kezelő program Szociális kedvezmény kezelő program Használati leírás 2005. március 19. A program internetes kapcsolattal, bármilyen böngésző programmal a http://www.huweb.hu/tiliana webhelyen érhető el. A program főbb

Részletesebben

ASM BELÉPTETİ RENDSZEREKHEZ UNIVERZÁLIS MUNKAÜGYI-VEZETİI LEKÉRDEZİ PROGRAM

ASM BELÉPTETİ RENDSZEREKHEZ UNIVERZÁLIS MUNKAÜGYI-VEZETİI LEKÉRDEZİ PROGRAM ASM BELÉPTETİ RENDSZEREKHEZ UNIVERZÁLIS MUNKAÜGYI-VEZETİI LEKÉRDEZİ PROGRAM Oldal 1 Alapinformációk Az alábbiakban szeretnénk bemutatni saját fejlesztéső lekérdezı programunkat, melyet az általunk forgalmazott

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez

ÚTMUTATÓ. az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez ÚTMUTATÓ az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez Amennyiben Ön már rendelkezik az Akadémiai Adattárba szóló regisztrációval, a pályázat benyújtásához

Részletesebben

einvoicing Elektronikus számlázás Ügyfélportál Felhasználói kézikönyv Ügyfélportál V5.9 2012.04.18. Page 1 of 12

einvoicing Elektronikus számlázás Ügyfélportál Felhasználói kézikönyv Ügyfélportál V5.9 2012.04.18. Page 1 of 12 Elektronikus számlázás Felhasználói kézikönyv V5.9 2012.04.18. Page 1 of 12 Tartalomjegyzék: 1.0 Általános áttekintés 3 2.0 Email értesítés 4 3.0 Bejelentkezés 4 4.0 Számlafelület 5 5.0 Számla keresése

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről külföldi partner nevében

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről külföldi partner nevében TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről külföldi partner nevében REGISZTRÁCIÓ A regisztrációs felület a bejelentkező ablak jobb alsó sarkában

Részletesebben

HIDASNÉMETI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE E-KÖZIGAZGATÁSI ALAPISMERETEK

HIDASNÉMETI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE E-KÖZIGAZGATÁSI ALAPISMERETEK Tel.: 06-1-212-2070,, Fax: HIDASNÉMETI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE E-KÖZIGAZGATÁSI ALAPISMERETEK AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS ÉS HATÓSÁGI SZOLGÁLTATÁS Oktatási segédanyag

Részletesebben

ÁVF oktatási és közösségi portál

ÁVF oktatási és közösségi portál 0 --- Általános Vállalkozási Fıiskola --- ÁVF oktatási és közösségi portál Belépés és a portál felépítése (-4 oldal) Profil beállítása (egyszer kell megcsinálni) (5-7 oldal) Kurzusok összevonása (8-5 oldal)

Részletesebben

Levant 2008 - tárgyieszköz nyilvántartó program üzemeltetési dokumentáció

Levant 2008 - tárgyieszköz nyilvántartó program üzemeltetési dokumentáció Levant 2008 - tárgyieszköz nyilvántartó program üzemeltetési dokumentáció Általános tudnivalók... 3 1. Környezet... 5 1.1. Segítség... 5 1.2. Névjegy... 5 1.3. Színek beállítása... 5 1.4. Nyomtatók beállítása...

Részletesebben

ÁNTSZ portál regisztráció, felhasználói adatok módosítása, jogosultságok felhasználói leírás [Alcím]

ÁNTSZ portál regisztráció, felhasználói adatok módosítása, jogosultságok felhasználói leírás [Alcím] ponte.hu Kft. ÁNTSZ portál regisztráció, felhasználói adatok módosítása, jogosultságok felhasználói leírás Kapcsolattartó: Céginformációk: ponte.hu Kft. 1 ponte.hu Kft. 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky

Részletesebben

Szociális ellátások nyilvántartási rendszere CSTINFO Lekérdezői modul

Szociális ellátások nyilvántartási rendszere CSTINFO Lekérdezői modul Szociális ellátások nyilvántartási rendszere CSTINFO Lekérdezői modul Békéscsaba, 2013.május 1 A települési önkormányzatok jegyzői, a közös önkormányzati hivatalok jegyzői, a kormányhivatalok járási hivatalai,

Részletesebben

Közlemények kézi felvitele

Közlemények kézi felvitele MTMT2 lépésről lépésre Közlemények kézi felvitele MTA KIK MTMT O. 2018.10.15. Kézi közleményfelvitel külső azonosítók segítségével Közlemény kézi felvitele Közlemény adattípusban a felső menüsor új gombjára

Részletesebben

Raiffeisen DirektNet, Internet Banking. Felhasználói kézikönyv - Új funkciók

Raiffeisen DirektNet, Internet Banking. Felhasználói kézikönyv - Új funkciók Raiffeisen DirektNet, Internet Banking Felhasználói kézikönyv - Új funkciók TARTALOM 1. LEJÁRT TARTOZÁSOK MEGJELENÍTÉSE LAKOSSÁGI ÜGYFELEKNEK... 2 2. FORINTÁTUTALÁS HITELKÁRTYASZÁMLÁRÓL MAGÁNSZEMÉLYEKNEK...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv DokiRex.SQL Betegnyilvántartó szoftver (továbbiakban: program) Felhasználói kézikönyv Számlázás modul Kézikönyv és vonatkozó induló program verzió: [v16.1.xx] Az ahol az xx tetszőleges köztes alverzió

Részletesebben

Iroda++ 2010 DEMO telepítési útmutató

Iroda++ 2010 DEMO telepítési útmutató Az Iroda++ 2010 DEMO csomag telepítésének lépései Az alábbi pontok szerint telepítheti számítógépére a revolution Iroda++ 2010 program DEMO változatát. Fontos, hogy az Iroda++ rendszere SQL szerveres adatmotort

Részletesebben

ÁROP 1.A.2/A-2008-0278

ÁROP 1.A.2/A-2008-0278 SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE E-KÖZIGAZGATÁSI ALAPISMERETEK AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS ÉS HATÓSÁGI SZOLGÁLTATÁS Bemutató Készült az Új Magyarország Fejlesztési

Részletesebben

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA K U TATÓ I NTÉ Z E TI F Ő O SZ T ÁL Y ÚTMUTATÓ az Ifjúsági Nemzetközi Konferencia Pályázat (INKP) beadásához Az INKP pályázat weboldalára az Akadémiai Adattárban (AAT)

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a Víziközmű Adatbeviteli Felülethez 2012. augusztus

Felhasználói kézikönyv a Víziközmű Adatbeviteli Felülethez 2012. augusztus Felhasználói kézikönyv a Víziközmű Adatbeviteli Felülethez 2012. augusztus 1 1. Bevezetés Az adatbekérő felület célja, hogy a Magyar Energia Hivatal (továbbiakban: Hivatal) a víziközműszolgáltatásról szóló

Részletesebben

Előadó: Antalné Bencs Katalin.

Előadó: Antalné Bencs Katalin. Tisztelettel köszöntöm a RITEK Zrt. Regionális Információtechnológiai Központ ENIKŐ (Energia Nyilvántartó Integrált közüzem-őr modul) oktatásán! Előadó: Antalné Bencs Katalin www.ritek.hu Az ENIKŐ-modul

Részletesebben

A szabályozás lényege: integrált energiamérlegre vonatkozik, amely tartalmazza

A szabályozás lényege: integrált energiamérlegre vonatkozik, amely tartalmazza A szabályozás lényege: integrált energiamérlegre vonatkozik, amely tartalmazza a főtés és a légtechnika termikus fogyasztását, a nyereségáramok hasznosított hányadát, a ventilátorok, szivattyúk energiafogyasztását,

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Frissítve: 2012.12.03

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Frissítve: 2012.12.03 Frissítve: 2012.12.03 1. Bevezető A visszavett.hu egy aukciós oldal, ahol olyan eszközökre (gépjármű, haszongépjármű, stb.) lehet licitálni, amelyekre korábbi tulajdonosuk hitelt vett fel, vagy lízingelte,

Részletesebben

I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tartalomjegyzék 1 Vevői felhasználói fiók... 3 2 Adataim... 3 3 Szállítók... 4 4 Számláim... 5 4.1 E-számla listatábla... 5 4.2 Keresési funkciók...

Részletesebben

Műszaki online hibabejelentő kézikönyv

Műszaki online hibabejelentő kézikönyv Műszaki online hibabejelentő kézikönyv Verzió 1. 2017.november. 06. 1 Tartalom 1. Bevezető... 3 2. Regisztráció... 4 3. Műszaki hibabejelentés.... 10 4. Bejelentkezés... 11 5. Bejelentkezés után... 12

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. a Fulbright MTA Mobilitási Ösztöndíj pályázat beadásához

ÚTMUTATÓ. a Fulbright MTA Mobilitási Ösztöndíj pályázat beadásához ÚTMUTATÓ a Fulbright MTA Mobilitási Ösztöndíj pályázat beadásához A Fulbright MTA Mobilitási Ösztöndíj pályázat weboldalára az Akadémiai Adattárban (AAT) való regisztráció birtokában lehet belépni. Amennyiben

Részletesebben

Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató. Tartalomjegyzék

Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató. Tartalomjegyzék Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 Bejelentkezés a WEB Áruházba... 2 Rendelés rögzítése... 3 RENDELES.CSV állomány specifikációja... 13 Visszaigazolások

Részletesebben

A köznevelési intézmények körzethatárainak KIR adatbejelentő rendszere

A köznevelési intézmények körzethatárainak KIR adatbejelentő rendszere A köznevelési intézmények körzethatárainak KIR adatbejelentő rendszere Oktatási Hivatal Készült: 2017. év Tartalom Bevezető... 3 Bejelentkezés... 3 Köznevelési intézmények körzethatárainak rögzítése, módosítása...

Részletesebben

NAV Online Számla adatküldés a DOAS rendszerben v.4 Tartalomjegyzék

NAV Online Számla adatküldés a DOAS rendszerben v.4 Tartalomjegyzék NAV Online Számla adatküldés a DOAS rendszerben v.4 Tartalomjegyzék 1 NAV Online Számla adatküldés a DOAS rendszerben...2 2 Az adatküldés törvényi hivatkozásai...2 3 A regisztráció folyamata...3 4 Számlázáskor

Részletesebben

OKOS ÁRAM FOGYASZTÓI ADATOK MONITOROZÁSA

OKOS ÁRAM FOGYASZTÓI ADATOK MONITOROZÁSA OKOS ÁRAM FOGYASZTÓI ADATOK MONITOROZÁSA FELHASZNÁLÓI DOKUMENTÁCIÓ 1. Elérés, Regisztráció, Bejelentkezés Elérhetőség: www.demasz.hu Online ügyfélszolgálatra regisztráció Ha Ön új felhasználója online

Részletesebben

Knowledge Challenge Rendszer Használata. Keresés. Regisztráció. Belépés. Vásárlás. Fizetés. Végrehajtás. Létrehozás

Knowledge Challenge Rendszer Használata. Keresés. Regisztráció. Belépés. Vásárlás. Fizetés. Végrehajtás. Létrehozás Knowledge Challenge Rendszer Használata Keresés A WebShop-ban előzetes regisztráció, vagy belépés nélkül is lehetőség nyílik az ott elérhető információk megtekintésére, a feltöltött termékek közötti keresésre,

Részletesebben

Lekérdezések - Általános modul 5

Lekérdezések - Általános modul 5 Mellékletek 1 Lekérdezések Lekérdezések - Általános modul 5 Általános modul / Törzsadatok / Háztartás adattár karbantartás 5 Általános modul / Törzsadatok / Személy adattár karbantartás 6 Általános modul

Részletesebben

Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete. 2011. április 28. napján tartandó. ü l é s é r e

Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete. 2011. április 28. napján tartandó. ü l é s é r e Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 1-4/2011. Sorszám: 26. E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 2011. április 28.

Részletesebben

A nyitó képernyőn, a bejelentkező gombra kell kattintani, és a regisztrációt kell választani.

A nyitó képernyőn, a bejelentkező gombra kell kattintani, és a regisztrációt kell választani. 1 KKV regisztrál A nyitó képernyőn, a bejelentkező gombra kell kattintani, és a regisztrációt kell választani. A regisztrációhoz a következő adatokat kell kitölteni: A kitöltés közben ellenőrzés történik,

Részletesebben

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------------- Tájékoztató a KIÁLLÍTÁS AJÁNLÓ ÜGYFÉLKAPU szolgáltatásról Utolsó módosítás: 2013.09.02. 1. oldal, összesen: 5 Kiállítás Ajánló Ügyfélkapu A sajto@kiallitasajanlo.hu e-mail címre küldött programajánlók

Részletesebben

Bár a szoftverleltárt elsősorban magamnak készítettem, de ha már itt van, miért is ne használhatná más is.

Bár a szoftverleltárt elsősorban magamnak készítettem, de ha már itt van, miért is ne használhatná más is. SZOFTVERLELTÁR FREE Amennyiben önnek vállalkozása van, akkor pontosan tudnia kell, hogy milyen programok és alkalmazások vannak telepítve cége, vállalkozása számítógépeire, és ezekhez milyen engedélyeik,

Részletesebben

GPRS Remote. GPRS alapú android applikáció távvezérléshez. Kezelési útmutató

GPRS Remote. GPRS alapú android applikáció távvezérléshez. Kezelési útmutató GPRS Remote GPRS alapú android applikáció távvezérléshez Kezelési útmutató Tartalomjegyzék Általános leírás... 1 Új modul beállítás... 2 Új okostelefon beállítás... 2 Modulok karbantartása... 3 Okostelefonok

Részletesebben

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer Felhasználói útmutató 2015 Tartalom Gyakornoki szerepkör... 3 Regisztráció... 3 Személyes felület használata... 4 Kérdéseim... 4 Mentor keresés... 5

Részletesebben

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA K U T A T Á S I PÁ LYÁ Z A T O K F Ő O S Z T Á LY A ÚTMUTATÓ az MTA támogatott kutatócsoportok létesítésére meghirdetett pályázathoz Az MTA támogatott kutatócsoportok

Részletesebben

NETFIT modul NETFIT adminisztrátori felület Felhasználói útmutató. Magyar Diáksport Szövetség

NETFIT modul NETFIT adminisztrátori felület Felhasználói útmutató. Magyar Diáksport Szövetség NETFIT modul NETFIT adminisztrátori felület Felhasználói útmutató Magyar Diáksport Szövetség 2015 Tartalom 1 Bevezetés... 3 2 Nyitóoldal... 4 3 Belépés... 5 4 Intézményválasztás... 7 5 Kezdőoldal... 8

Részletesebben

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA K U TATÓ I NTÉ Z E TI F Ő O SZ T ÁL Y ÚTMUTATÓ az Ifjúsági Nemzetközi Konferencia Pályázat (INKP) beadásához Az INKP pályázat weboldalára az Akadémiai Adattárban (AAT)

Részletesebben

Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez

Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez Súgó a magyarországi központi Agrárstatisztikai és Piaci Árinformációs rendszer publikus moduljához. 1 Publikus felhasználói regisztráció A publikus felület Regisztráció

Részletesebben

OEP Online jogosultság és TAJ ellenőrzés Felhasználói kézikönyv

OEP Online jogosultság és TAJ ellenőrzés Felhasználói kézikönyv OEP Online jogosultság és TAJ ellenőrzés Felhasználói kézikönyv v.1.6. Budapest, 2016.12.30 Tartalom 1 Bevezetés... 3 1.1 A dokumentum célja... 3 1.2 Kapcsolódó dokumentumok... 3 1.3 A dokumentum szerkezete...

Részletesebben

RÖGTÖN JÖVÖK WEBOLDAL FELHASZNÁLÓ LEÍRÁSA

RÖGTÖN JÖVÖK WEBOLDAL FELHASZNÁLÓ LEÍRÁSA 1 Regisztráció... 3 Adatok... 3 Lehetséges üzenetek:... 3 Aktiválás... 5 Aktiválás folyamata... 5 Aktiváló e-mail újraküldése... 5 Aktiválás... 6 Lehetséges üzenetek:... 6 Bejelentkezés... 7 Adatok...

Részletesebben

Az Út a tudományhoz alprogram a https://utravalo.emet.gov.hu/ut_2013 címen érhető el.

Az Út a tudományhoz alprogram a https://utravalo.emet.gov.hu/ut_2013 címen érhető el. Ú T M U T A T Ó A Z Ú T A T U D O M Á N Y H O Z A L P R O G R A M E L L E N Ő R Z Ö T T A D A T R Ö G Z Í T É S I F E L Ü L E T É N E K K E Z E L É S É H E Z Az Út a tudományhoz alprogram a https://utravalo.emet.gov.hu/ut_2013

Részletesebben

Energetikai szakreferens Éves jelentés 2017

Energetikai szakreferens Éves jelentés 2017 Energetikai szakreferens Éves jelentés 2017 Készítette: E.ON Gazdasági Szolgáltató Kft. Siroma-Plast Kft részére. Tartalomjegyzék 1. Energiafelhasználás és költségek alakulása 2 1.1 Cégadatok 2 1.2 Megoszlások

Részletesebben

2004. január Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. Európai Uniós adószám Magyarország Európai Uniós tagságával a belső piac részesévé válik. A tagállamok közötti

Részletesebben

Az autorizáció részletes leírása

Az autorizáció részletes leírása Az autorizáció részletes leírása 1. REGISZTRÁCIÓ ÉS FELTÉTELEI 1.1 Regisztráció Az Autorizációs kérés előtt a szervezetnek vagy a magánszemélynek regisztráltatnia kell magát. A regisztrációs lapon megadott

Részletesebben

Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás pályázói segédlete

Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás pályázói segédlete Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás pályázói segédlete 1. Pályázati útmutató megtekintése és a szükséges regisztráció elkészítése a pályázati útmutató által említett pályázati portálon:

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató A mobil applikáció célja, hogy a tetőfedők feltölthessék és kezelhessék a referenciáikat. Az applikáció elérhető IOS és Android rendszerű eszközökre. Belépés A tetőfedő ugyanazzal

Részletesebben

Kitöltési segédlet. Az ELEKTRA elektronikus adatgyűjtő rendszerbe bevont 2130-as számú, szolgáltatási árstatisztikai kérdőívhez, 2017

Kitöltési segédlet. Az ELEKTRA elektronikus adatgyűjtő rendszerbe bevont 2130-as számú, szolgáltatási árstatisztikai kérdőívhez, 2017 Kitöltési segédlet Az ELEKTRA elektronikus adatgyűjtő rendszerbe bevont 2130-as számú, szolgáltatási árstatisztikai kérdőívhez, 2017 Tisztelt Adatszolgáltató! A 2130-as OSAP számú kérdőív adott évi első

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

Havária eszköznyilvántartó rendszer

Havária eszköznyilvántartó rendszer Havária eszköznyilvántartó rendszer Felhasználói kézikönyv 2005. november 5. utolsó frissítés: 2011. július 14. A rendszer használata Tartalom A rendszer használata... 3 Regisztráció... 3 Belépés... 4...

Részletesebben

GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer

GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer Könnyű kezelhetőség, átláthatóság jellemzi a GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszert. Nem igényel különös képzettséget a számla elkészítéséhez.

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez

ÚTMUTATÓ. az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez ÚTMUTATÓ az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez Amennyiben Ön már rendelkezik az Akadémiai Adattárba szóló regisztrációval, a pályázat benyújtásához

Részletesebben

SEGÉDLET A PÁLYÁZATOK RÖGZÍTÉSÉHEZ A SEMMELWEIS EGYETEM PÁLYÁZATI NYILVÁNTARTÓ RENDSZERÉBEN

SEGÉDLET A PÁLYÁZATOK RÖGZÍTÉSÉHEZ A SEMMELWEIS EGYETEM PÁLYÁZATI NYILVÁNTARTÓ RENDSZERÉBEN SEGÉDLET A PÁLYÁZATOK RÖGZÍTÉSÉHEZ A SEMMELWEIS EGYETEM PÁLYÁZATI NYILVÁNTARTÓ RENDSZERÉBEN Minden jog fenntartva Semmelweis Egyetem - 2012 Tartalomjegyzék 1. Belépés a pályázati nyilvántartó rendszerbe...

Részletesebben

Új Funkció! A 12A60-as nyomtatvány kitöltése!

Új Funkció! A 12A60-as nyomtatvány kitöltése! Új verzió, 2012. november Könyvelő program Megjelent! Kulcs-Könyvelés frissítés 2012. november 15. Új Funkció! A 12A60-as nyomtatvány kitöltése! A Kulcs-Könyvelés 2012. novemberi verziója már a közösségen

Részletesebben

Útmutató szivárgásvizsgálatra kötelezett berendezések telepítéséhez

Útmutató szivárgásvizsgálatra kötelezett berendezések telepítéséhez Útmutató szivárgásvizsgálatra kötelezett berendezések telepítéséhez Jelen útmutató 4 részből áll: az I. rész bemutatja a berendezés-tulajdonos teendőit abban az esetben, ha új berendezést rögzít, a II.

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

Az Intrastat modul használata

Az Intrastat modul használata Az Intrastat modul használata Beállítások A Beállítások / Rendszer beállítások Általános fülön a Szerződés alapján történő áru kezelése és működése választóval tudjuk meghatározni, hogy az intrastat adatlekérést

Részletesebben

Engedje meg, hogy rövidesen bemutassam az online szoftver-hardver nyilvántartó weboldalam.

Engedje meg, hogy rövidesen bemutassam az online szoftver-hardver nyilvántartó weboldalam. SZOFTVERLELTÁR ONLINE Tisztelt látogató! Engedje meg, hogy rövidesen bemutassam az online szoftver-hardver nyilvántartó weboldalam. Amennyiben önnek vállalkozása van, akkor pontosan tudnia kell, hogy milyen

Részletesebben

Regisztráció folyamata az admin.kozadat.hu oldalon az Új adatgazda regisztráció menüpontban

Regisztráció folyamata az admin.kozadat.hu oldalon az Új adatgazda regisztráció menüpontban Regisztráció folyamata az admin.kozadat.hu oldalon az Új adatgazda regisztráció menüpontban 1/5. Intézményi oldal Ezen az oldalon adhatók meg a regisztráló intézmény adatai. Úgy kell kitölteni, hogy ezzel

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Educatio Társadalmi és Szolgáltató Nonprofit Kft. Delegált Admin felület Felhasználói kézikönyv 2012.06.27. Dokumentum állapota: Tervezet Verzió: 0.1.0 Tartalomjegyzék Tartalom 1. Bevezetés... 3 2. Elérés...

Részletesebben

FORINT-Soft Kft. 0908-AS BEVALLÁSOK JAVÍTÁSA, HELYESBÍTÉSE, ÖNELLENİRZÉSE. Javítás

FORINT-Soft Kft. 0908-AS BEVALLÁSOK JAVÍTÁSA, HELYESBÍTÉSE, ÖNELLENİRZÉSE. Javítás 0908-AS BEVALLÁSOK JAVÍTÁSA, HELYESBÍTÉSE, ÖNELLENİRZÉSE Javítás Javító bevallást csak akkor adhatunk be, ha az adóhatóság hibaüzenetet küld. Az eredeti bevalláshoz képest a különbség az, hogy a jelzett

Részletesebben

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani.

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani. Telepítés A programot a letöltött telepítőprogrammal lehet telepíteni. A telepítést a mappában lévő setup.exe fájlra kattintva lehet elindítani. A telepítő a meglévő QGSM7 szoftver adatbázisát törli. Ezután

Részletesebben

Az Útravaló Ösztöndíjprogram a https://utravalo.emet.gov.hu/esely_2013 címen érhető el.

Az Útravaló Ösztöndíjprogram a https://utravalo.emet.gov.hu/esely_2013 címen érhető el. Ú TM U T A TÓ AZ ÚTRAVALÓ Ö S ZTÖ NDÍJPRO G RAM ELLENŐ R ZÖ T T A D A TRÖ G ZÍ TÉSI FELÜLETÉNEK K EZELÉSÉHEZ 2 0 1 3 / 2 0 1 4 Az Útravaló Ösztöndíjprogram a https://utravalo.emet.gov.hu/esely_2013 címen

Részletesebben

Társadalombiztosítási ellátások alrendszere

Társadalombiztosítási ellátások alrendszere Társadalombiztosítási ellátások alrendszere Készítette: SZÁMORG-Invest Kft. dr. Nagy György Rövid, vázlatos ismertetı dia sorozat TB demo SZÁMORG-Invest Kft. 1 Verzió információk és alkalmazás felhasználó

Részletesebben

Energetikai szakreferensi éves jelentés év

Energetikai szakreferensi éves jelentés év Cég neve: Energetikai szakreferensi éves jelentés 2017. év Pankotai Agrár Zrt. Cég székhelye: 6600 Szentes, Klauzál utca 17. Adószám: 11088949-2-06 Energetikai szakreferens: Process Bt. Kitka István Az

Részletesebben

Okos áram fogyasztói adatok monitorozása. Felhasználói dokumentáció. Frissítve:

Okos áram fogyasztói adatok monitorozása. Felhasználói dokumentáció. Frissítve: Okos áram fogyasztói adatok monitorozása Felhasználói dokumentáció Frissítve: 2019.07.01 Tartalom 1. Elérés, Regisztráció, Bejelentkezés... 2 2. Okos áram funkciók... 4 1. ELÉRÉS, REGISZTRÁCIÓ, BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE

BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE 1) Az Akadémiai Adattárban regisztrált felhasználók (az MTA köztestületének akadémikus és nem akadémikus tagjai, a 2013 utáni MTA-pályázatokon résztvevő személyek) minden

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv Flaga Online számlarögzítő rendszer V2.0

Felhasználói kézikönyv Flaga Online számlarögzítő rendszer V2.0 Felhasználói kézikönyv Flaga Online számlarögzítő rendszer V2.0 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Rendszerkövetelmények... 4 3. Elérhetőség, belépés... 5 4. Jelszó változtatása oldal... 6 5. Számlatömbök

Részletesebben

SAP Business One. Üzleti partnerek kezelése. Mosaic Business System Kft.; Support: +36 1 253-0526

SAP Business One. Üzleti partnerek kezelése. Mosaic Business System Kft.; Support: +36 1 253-0526 Üzleti partnerek kezelése Mosaic Business System Kft.; Support: +36 1 253-0526 Törzsadatok Keresés üzleti partner törzsadatok között Üzleti partner rögzítése Törzsadatok A legördülı mezı segítségével választhatja

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Fuvarszervező / Partner időpont foglalás (GLABS v1.0.0413) Regisztráció A rendszerbe történő belépéshez regisztrációra van szüksége. Az Ön cégét csak egy már licenccel vagy hozzáféréssel

Részletesebben

viadat Web 1.54 Készítette: TrendCom Kft.

viadat Web 1.54 Készítette: TrendCom Kft. Felhasználói kézikönyv az elektronikus adatszolgáltatáshoz viadatweb önkormányzati adatbanki rendszer viadat Web 1.54 Készítette: TrendCom Kft. 2010 Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Technikai feltételek

Részletesebben

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA K U T A T Á S I PÁ LYÁ Z A T O K F Ő O S Z T Á LY A ÚTMUTATÓ Lendület pályázat beadásához A Lendület pályázat weboldalára belépni az Akadémiai Adattárban (AAT) meglévő

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv: Az ügyfelek számára készített felhasználói kézikönyv a www.antsz.hu fıoldalának alján található és letölthetı.

Felhasználói kézikönyv: Az ügyfelek számára készített felhasználói kézikönyv a www.antsz.hu fıoldalának alján található és letölthetı. TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszer használatához a veszélyes anyagokkal, veszélyes keverékkel történı tevékenység bejelentése esetén a veszélyes anyagokkal és a veszélyes készítményekkel

Részletesebben

1. Nyissa meg a honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés

1. Nyissa meg a   honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek gombra. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. Mit tegyek, ha elfelejtettem a jelszavamat?

Részletesebben

Webáruház. Tisztelt Partnerünk!

Webáruház. Tisztelt Partnerünk! Tisztelt Partnerünk! Engedje meg, hogy figyelmébe ajánljuk a cégünk WEB áruházát, amely online hozzáférést biztosít a által forgalmazott katalógustermékekhez, az Ön vagy az Ön által képviselt cég részére

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv - készlet - v.2.90.000. Készítette: Győrfi Tünde Lektorálta: Mészáros István. IMA ERP Kft, 2012. Minden jog fenntartva.

Felhasználói kézikönyv - készlet - v.2.90.000. Készítette: Győrfi Tünde Lektorálta: Mészáros István. IMA ERP Kft, 2012. Minden jog fenntartva. Felhasználói kézikönyv - készlet - v.2.90.000 Készítette: Győrfi Tünde Lektorálta: Mészáros István IMA ERP Kft, 2012. Minden jog fenntartva. Tartalomjegyzék I. Raktár... 5 Raktár... 5 Zárolt... 5 a. Alapadatok...

Részletesebben

Hírlevél. 2010. április. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2010. II. negyedév

Hírlevél. 2010. április. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2010. II. negyedév Hírlevél Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben 2010. II. negyedév 2010. április Tartalom Elektronikus bank Határidős kötelezettségek lista változásai... 3 Bankbizonylatok

Részletesebben

Szülői modul. Belépés a TANINFORM rendszerbe. Főoldal

Szülői modul. Belépés a TANINFORM rendszerbe. Főoldal Szülői modul Belépés a TANINFORM rendszerbe Belépni vagy a bogim.hu oldalon elhelyezett linkre való kattintással vagy a https://start.taninform.hu/application/start?intezmenyindex=032552 cím böngészőbe

Részletesebben

Energetikai szakreferens Éves jelentés 2017

Energetikai szakreferens Éves jelentés 2017 Energetikai szakreferens Éves jelentés 2017 Készítette: E.ON Gazdasági Szolgáltató Kft. Ilpea ProfExt Kft részére. Tartalomjegyzék 1. Energiafelhasználás és költségek alakulása 2 1.1 Cégadatok 2 1.2 Megoszlások

Részletesebben