DÉLBAKONYI VADÁSZTÁRSASÁG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "DÉLBAKONYI VADÁSZTÁRSASÁG"

Átírás

1

2 ALAPSZABÁLY 1. oldal DÉLBAKONYI VADÁSZTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYA Elfogadva: március 22 Egységes szerkezet, módosított alapszabálya Az egyesület tagsága az egyesülési jogokról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek m ködésér l és támogatásáról szóló évi CLXXV. Törvény (Civil törvény), a Polgári Törvénykönyvr l szóló év IV. tv. (Ptk.) ai, valamint a vad védelmér l, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló évi LV. Törvény (Vtv.) rendelkezései alapján a Délbakonyi Vadásztársaság alapszabályát az alábbiak szerint foglalták egységes szerkezetbe. A vadásztársaság célja, hogy az egyesületekre és a vadásztársaságokra, a vadgazdálkodásra és a vadászatra, a fegyver és a l szer tartására, valamint használatára vonatkozó jogszabályok és szabályzatok megtartásával és megtartatásával, a társadalom érdekeivel - különösen a helyi erd és mez gazdasági érdekekkel összhangban, továbbá a környezet- és természetvédelmi el írásokra figyelemmel, szakszer és tervszer vadgazdálkodással, a legcélszer bb együttm ködési formák kialakításával és példás egyesületi élettel tagjai részére kultúrált sportvadászati lehet séget biztosítson. Kiemelt célja a szakszer és tervszer vadgazdálkodás, a környezetvédelem, az állatvédelem szigorú betartása és betartatása.

3 ALAPSZABÁLY 2. oldal I. fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A vadásztársaság jellege és jogi helyzete 1., A vadásztársaság neve: Délbakonyi Vadásztársaság Címe: 8291 Nagyvázsony, Iskola u. 2. Bélyegz je: Köralakú, középen gímszarvas trófea. Levelezési címe: A vadásztársaság elnökének lakhelye: 8291 Nagyvázsony, Iskola u. 2. Hatóköre: Területi, a vadászati hatóság által kijelölt 4450,86 ha, amely 13 önkormányzat (Nagyvázsony, Mencshely, Balatoncsicsó, Balatonhenye, Kapolcs, Köveskál, Monoszló, Óbudavár, Szentjakabfa, Szentantalfa, Tagyon, Vigántpetend, Zánka) területét érinti. 2., 1. A vadásztársaság a tagjai által önkéntesen létrehozott, önkormányzattal és nyilvántartott tagsággal rendelkez egyesület, mely a jelen alapszabályban meghatározott célra alakult, és céljainak elérésére szervezi tagjainak tevékenységét. A vadásztársaság önálló jogi személy, jogi személyiségét a bírósági nyilvántartásba vétellel nyeri. 2. A vadásztársaság els dlegesen gazdasági - vállalkozási tevékenységet nem folytat, e tevékenységet csak a céljai megvalósítása érdekében, kiegészít jelleggel végezhet. A vadásztársaság fontosabb jogai és kötelezettségei. 3., 1. A vadásztársaság joga, hogy a) a vadászati érdekképviseleti szervekhez felvételi kérelmet el terjesszen, felvétel esetén tagjai érdekében a szervezet tevékenységében annak alapszabálya szerint részt vegyen b) a vadgazdálkodással, a vadászattal és az egyesületi élettel kapcsolatos bármely kérdésben a vadászati érdekképviseleti szervezethez kéréssel vagy panasszal forduljon, illetve javaslatot tegyen. c) az érdekképviseleti szervezett l - vadgazdálkodási tevékenységének el segítése céljából - támogatást igényeljen. d) tagjaira a jogszabályokkal és a közgy lés által elfogadott szabályzatokkal, határozatokkal összhangban álló kötelezettségeket állapítson meg. e) a vadgazdálkodást, a tagság vadászati lehet ségeit el segít társulásnak, közös vállalkozásnak, alapnak tagja legyen.

4 ALAPSZABÁLY 3. oldal 2. A vadásztársaság köteles a) a vadgazdálkodást és a vadászatot a mez - és erd gazdálkodás érdekeivel, valamint a környezet- és természetvédelemmel összhangban gyakorolni, tagjai részére a sportvadászati lehet séget biztosítani; b) a vad életmódja folytán keletkez károk megel zése érdekében a szükséges intézkedéseket (a vad elriasztása, vadkárelhárító vadászatok tartása, stb.) megtenni; c) el mozdítani, hogy tagjai a vadgazdálkodásról és a vadászatról szóló jogszabályokban, a vadásztársaság alapszabályában, valamint a szabályzatokban foglaltakat megtartsák, és tevékenységükkel segítsék a vadásztársaság el tt álló feladatok megvalósítását. d) a jogszabály által ellen rzési joggal felruházott szervek ellen rzéseit el segíteni; e) az Országos Magyar Vadászati Védegylet Küldöttközgy lése által megállapított szövetségi tagdíjat megfizetni; f) a vadászat, vadgazdálkodás társadalmi elismertetését, a vadászati kultúra ápolását el segíteni; g) tagjai egyesületi életre nevelését el mozdítani; A vadásztársaság tevékenysége A vadásztársaság alapcél szerinti tevékenységének min sül: - vadgazdálkodás, vadgazdálkodási szolgáltatás (TEÁOR ) - egyéb sporttevékenység (pl. bérvadásztatás ) (TEÁOR ) - gabonaféle termesztése, (pl. vadföld m velés) tevékenységb l származó termények értékesítése (TEÁOR ) - egyéb nem ével növény termesztése (pl. vadföld m velés) (TEÁOR ) - állattenyésztési szolgáltatás (TEÁOR ) - vadhús értékesítés kiskereskedelme (TEÁOR ) - vadhús értékesítés nagykereskedelme (TEÁOR ) A vadásztársaság az állam képviseletében eljáró hatóság által számára végrehajtási kötelezettséggel el írt feladatokat teljesíti a vadásztatással és vadászattal végbemen állományszabályozás során, illetve a fentiekben írt egyéb tevékenységek szintén, mint alapcél szerinti tevékenységek, e f tevékenység megvalósítását szolgálják. A vadásztársaság nem folytat politikai tevékenységet, nem állít sem országgy lési, sem önkormányzati képvisel választáson jelöltet, pártoktól független és azoknak anyagi támogatást nem nyújt, és nem fogad el.

5 ALAPSZABÁLY 4. oldal II. fejezet A tagsági jogviszony keletkezése, a tagok jogai és kötelességei, valamint a tagsági jogviszony megsz nése. A vadásztársaság tagjai. 4., 1. A vadásztársaság tagja lehet minden olyan nagykorú, büntetlen el élet magyar állampolgár, aki a vadászat gyakorlására a jogszabályokban, az Alapszabályban, valamint a Házi Szabályzatban el írt feltételeknek megfelel. Az Alapszabályban és a Házi Szabályzatban foglaltakat megismerte, számára kötelez érvénnyel elfogadta, aláírásával elismerte. 2. A vadásztársaságnak: a.,rendes tagja b., tiszteletbeli tagja 3. A vadásztársaság tagjait - a tagsági jogviszonyból ered - a jogszabályban, az Alapszabályban, valamint a Házi Szabályzatban megállapított jogok illetik és kötelezettségek terhelik. 4. A Taggy lés tiszteletbeli taggá választhatja azt a vadásztársasági tagot, aki id s koránál vagy személyi körülményeinél fogva, kötelezettségeit már kell en teljesíteni nem, vagy csak nehezen tudná. A vadásztársaság érdekében végzet kiemelked munkája és vadászmúltja alapján arra érdemes. A részére biztosított kedvezmény mértékér l a közgy lés dönt. 5. A tiszteletbeli tag tisztségre nem választható, taggy lésen tanácskozási és javaslattételi joggal vesz részt. A vadásztársaságba jelentkez k felvétele 5., 1. A vadásztársaságba tagként jelentkez k felvételér l az Intéz Bizottság el terjesztése alapján a Taggy lés a kérelem benyújtását követ egy éven belül dönteni köteles. 2. A kérelmez csak érvényes Állami Vadászjegy és Fegyvertartási engedély birtokában vehet föl. 3. Tagfelvétel során els bbséget élvez a - tagságáról lemondott tag az elhalálozott tag közeli hozzátartozója ( gyermeke unokája veje - menye ) a vadászterületen 20ha feletti erd vagy term föld tulajdonosa. 4. Nem támogatható a vadásztársaság alkalmazottjának, vadászterülettel szomszédos vadásztársaság alkalmazottjának tagfelvétele a 3. esetén sem.

6 ALAPSZABÁLY 5. oldal A vadásztársaság taglétszámának megállapítása 6.. A vadásztársaság taglétszámát a jelentkez k és a lehet ségek összhangját megteremtve - a jogszabály el írásainak, a vadászterület nagyságának és vadeltartó képességének, valamint a vadásztársaság el tt álló feladatoknak a figyelembevételével az Intéz Bizottság javaslatára a Taggy lés állapítja meg. A tagok jogai 7., A vadásztársaság rendes tagja: a) jogosult a vadásztársaság vadászterületén a jogszabályok, az Alapszabály, a vadászatra vonatkozó részletes bels rendelkezéseket tartalmazó Házi Szabályzat, az egyéb szabályzatok és a Taggy lés határozatainak megtartásával vadászni. b) a Taggy lésen tanácskozási, javaslattételi és szavazati joggal rendelkezik; c) kizáró ok hiányában bármely tisztségre megválasztható; d) a vadásztársaság valamely szervének törvénysért határozatát - a tudomására jutástól számított 30 napon belül - a bíróság el tt megtámadhatja; e) a vadásztársaság irataiba betekinthet; f) a vadásztársaság eszközeit (felszereléseit, berendezései) és a vadászházat a Házi Szabályzatban megállapított feltételekkel igénybe veheti, illet leg használhatja; g) a vadásztársaságból az indok megjelölése nélkül kiléphet. A tagok kötelességei 8., 1. A vadásztársaság tagjának kötelessége a vadgazdálkodásra és a vadászatra, a fegyver és l szer tartására és használatára vonatkozó jogszabályokat, az Alapszabályt, a Házi Szabályzatot és az egyéb szabályzatokat, a közgy lési és Íntéz Bizottsági határozatokat, valamint a vadásztársaság tisztségvisel inek törvényes hatáskörükben kiadott rendelkezéseit megtartani. 2. A vadásztársaság tagja az 1., bekezdésben foglaltakon túlmen en köteles: a) a vadásztársaság szervezeti életében, a közös vagyon védelmében és gyarapításában részt venni; b) a Házi Szabályzatban el írt, valamint a Taggy lés és az Intéz Bizottság által meghatározott vadgazdálkodási feladatok megvalósításában, valamint a közös munkákban részt venni; c) a Taggy lés által megállapított vagyoni hozzájárulást, valamint a tagdíjat az esedékességkor megfizetni. d) A fegyvertartási engedélyét, valamint vadászjegyét érint hatósági eljárás megindítását a vadásztársaság elnökének három napon belül jelenteni.

7 ALAPSZABÁLY 6. oldal A tagsági viszony megsz nése 9., A tagsági viszony megsz nik: a) kizárással, b) törléssel, c) kilépéssel, d) a tag halálával, e) a vadásztársaság feloszlatásával, illet leg jogutód nélküli megsz nésével. 10., 1. Kizárás csak fegyelmi határozattal a Fegyelmi Határozatban meghatározott eljárás lefolytatását követ en rendelhet el. 2. A vadásztársaság kizárja tagjai sorából azt a tagot, aki a vadásztársaság m ködésének alapját jelent vadászterület sorsát illet en a vadásztársaság érdekeivel ellentétes módon szervezkedik, illetve a szervezkedésben részt vesz, azt bármilyen módon támogatja. Ez okból történ kizárásról a vadásztársaság elnöke értesíti a vadászati hatóságot, továbbá a vadászkamarát. 3. Az Intéz Bizottság törli a nyilvántartásból azt a tagot, aki meghalt, aki kilépett, akinek l fegyvertartási engedélyét joger sen visszavonták, továbbá azt, aki az el írt vagyoni hozzájárulási vagy tagdíjfizetési kötelezettségének önhibájából - írásbeli felszólítás kézhezvételét l számított 15 napon belül nem tett eleget. A törlésr l szóló értesítést három napon belül ajánlott levélben, meg kell küldeni a törölt tagnak az általa megadott és nyilvántartott levelezési, vagy címre. 11., A tagnak a kilépés szándékát id pontja meghatározásával a vadásztársaság elnökéhez írásban kell bejelentenie. A vadásztársaság tagja tagsági viszonyát nem értékesítheti, nem ruházhatja át. Fegyelmi eljárás 12., A fegyelmi vétségeket, a fegyelmi büntetéseket, valamint általában a fegyelmi eljárás részletes szabályait a Vadásztársaság Fegyelmi Szabályzata állapítja meg.

8 ALAPSZABÁLY 7. oldal III. fejezet. A vadásztársaság vezet szervei A Taggy lés 13., 1. A vadásztársaság legf bb szerve a tagok összességéb l álló Taggy lés. 2. A vadásztársaság szükség szerint, de évente legalább egy alkalommal Taggy lést tart. Ezen kívül össze kell hívni a Taggy lést az Intéz Bizottság határozata alapján, továbbá az Ellen rz Bizottság és a Földtulajdonosi Közösség kezdeményezésére, a tagság egyharmadának írásbeli kérésére az ok és a cél megjelölésével, valamint ha a bíróság elrendeli. 3. A Taggy lést a vadásztársaság elnöke írásbeli meghívóval, a hely és az id pont feltüntetésével, valamint a tárgysorozat megjelölésével akként hívja össze, hogy a meghívott a meghívót a közgy lés id pontját legalább 8 nappal megel z en megkapja. 4. A Taggy lésr l jegyz könyvet kell felvenni, amelyet az elnök és a jegyz könyvvezet, valamint két hitelesít ír alá. 14., 1. A Taggy lés akkor határozatképes, ha azon a tagoknak legalább a fele jelen van. A határozathozatalhoz egyszer szótöbbség szükséges. Szavazategyenl ség esetén a szavazás érvénytelen! 2. A Taggy lésen minden tagnak egy szavazata van. Szavazni csak személyesen lehet. 15., Ha a szabályszer en összehívott Taggy lésen a tagok nem jelennek meg a határozatképességhez szükséges számban, akkor ugyanazzal a tárgysorozattal 30 napon belül újabb Taggy lést kell összehívni. Az így összehívott Taggy lés a megjelentek számára tekintet nélkül határozatképes, a határozat meghozatalához azonban - amennyiben a tagok fele ebben az esetben sem jelent meg - a jelenlév tagok 2/3-os részének igenl szavazata szükséges. A Taggy lés hatásköre 16., 1. A Taggy lés a vadásztársaságot érint minden kérdésben dönthet. 2. A Taggy lés kizárólagos hatáskörébe tartozik: a) az Intéz Bizottság, az Ellen rz Bizottság, a Fegyelmi Bizottság elnökének és tagjainak, valamint a küldötteknek - titkos szavazással - öt évre történ megválasztása,

9 ALAPSZABÁLY 8. oldal illet leg visszahívása, továbbá a választási id szakban megüresedett tisztségeknek titkos szavazással való betöltése; b) a Jelöl Bizottság megválasztása nyílt szavazással; c) a vadásztársaság bérleti idejére szóló, valamint éves vadgazdálkodási tervének a megállapítása; d) a vadásztársaság éves költségvetésének a megállapítása és döntés a költségvetési beszámoló elfogadása tekintetében; e) az Intéz Bizottság, az Ellen rz Bizottság és a Fegyelmi Bizottság évi beszámolójának a megtárgyalása és döntés az elfogadás tekintetében; f) a vadásztársaság más vadásztársasággal való egyesülésének, valamint feloszlásának és kettéválásának kimondása tagok kétharmados szavazatával; g) a vadásztársaság nevének megváltoztatása; h) az Alapszabály és a Házi Szabályzat megállapítása, illet leg módosítása; i) a tagfelvétel és a tagsági viszony megszüntetése - kivéve a vadásztársaság Fegyelmi Bizottsága kizárás fegyelmi büntetés kimondását lehet vé tev döntési jogát-, továbbá a Fegyelmi Szabályzatban biztosított fegyelmi jog gyakorlása; j) állásfoglalás a haszonbérleti szerz dés megkötésének, valamint felmondásának az elfogadásáról, illet leg a jogorvoslat benyújtásáról; k) a vadászati terv megállapítása; l) a trófeás vad kilövésének elosztása; m) a vadásztársaság gazdálkodását jelent sen érint szerz dések megkötésének, (2M Ft fölött) a közös vagyon felhasználásának, valamint a nagyobb beruházásoknak a jóváhagyása (2M Ft fölött); n) a tagdíj, valamint a tagok vagyoni hozzájárulásának, a kötelez közösségi munka pénzbeli megváltásának, továbbá az ezekkel kapcsolatos kedvezményeknek a megállapítása; o) a vadásztársaság tagjainak közösségi munkára kötelezése; p) a vadásztársasági tagok kiemelked munkájának jutalmazása, valamint a tisztségvisel k jutalmának és tiszteletdíjának megállapítása; q) a vendéghívás lehet ségének és rendjének megállapítása a vadásztársaság nevében és a tagokat illet en; r) a döntés mindazokban az ügyekben, amelyeket a jogszabály vagy az Alapszabály a Taggy lés hatáskörébe utal. A Jelöl Bizottság 17., 1. A Jelöl Bizottság elnökét és legalább két tagját az újraválasztást megel z Taggy lés választja meg. 2. A Jelöl Bizottság elnökének és tagjainak a megválasztására a Taggy lés elnöke tesz javaslatot. Javaslattételre bármely tag is jogosult. A Jelöl Bizottság a javaslatát a vadásztársaság tagjai véleményének ismeretében teszi meg. Az Intéz Bizottság 18., 1. Az Intéz Bizottság a vadásztársaság két közgy lése közötti általános hatáskör végrehajtó, ügyintéz szerve. Az Intéz Bizottság a Taggy lésnek tartozik felel sséggel.

10 ALAPSZABÁLY 9. oldal 2. Az Intéz Bizottság elnökb l, elnökhelyettes titkárból, vadászmesterb l, valamint gazdasági felel sb l áll.. 3. Az Intéz Bizottság tagjait a Taggy lés visszahívhatja, ha munkájukat nem megfelel en látják el. Kötelez a visszahívás, ha velük szemben összeférhetetlenségi ok áll fenn, vagy tisztségviselést l eltiltás fegyelmi büntetést szabtak ki. A tagsági viszony megsz nése esetén a megbízatás visszahívás nélkül is megsz nik. 4. Az Intéz Bizottság tagjai a hatáskörükbe tartozó ügyekben utasításokat adhatnak. 19., 1. Az Intéz Bizottság a) gondoskodik a vadgazdálkodással és a vadászattal összefügg jogszabályok, szabályzatok, valamint a vadásztársaság Taggy lése által hozott határozatok végrehajtásáról; b) összehívja a közgy lést; c) két Taggy lés közötti id ben irányítja a vadásztársaság tevékenységét; d) munkáltatói jogokat gyakorol; e) dönt és intézkedik minden olyan ügyben, amelyet a jogszabály, az Alapszabály, a Fegyelmi Szabályzat vagy a Közgy lés nem utal más szerv hatáskörébe. 2. Az Intéz Bizottság üléseit szükség szerint, de legalább három havonként tartja. A hatáskörébe tartozó kérdésekben egyszer szótöbbséggel határoz. Az Intéz Bizottság akkor határozatképes, ha legalább három tagja jelen van. 3. Az Intéz Bizottság ülésére minden esetben tanácskozási joggal az Ellen rz Bizottság és a Fegyelmi Bizottság elnökét, valamint a vadgazdálkodási kérdésekkel foglalkozó napirendi pontok tárgyalására a hivatásos vadászokat is meg kell hívni. 4. Az Intéz Bizottság ülésér l jegyz könyvet kell felvenni, amelyet a vadásztársaság elnöke vagy helyettese ír alá. 5. Az Intéz Bizottság köteles a végzett munkájáról évente a Taggy lésnek beszámolni. Az elnök határköre és feladata 20., 1. A vadásztársaság vezet je és t rvényes képvisel je az elnök. 2. A vadásztársaság elnöke a) felel s a vadásztársaság törvényes és alapszabályszer m ködéséért; b) koordinálja az Intéz Bizottság tagjainak munkáját és gondoskodik arról, hogy intézkedéseik a Taggy lés és az Intéz Bizottság határozataival összhangban legyenek; c) a Taggy lés által kapott felhatalmazás keretei között szerz déseket köthet és meghatalmazásokat adhat a vadásztársaság nevében; d) gyakorolja a részére biztosított utalványozási jogot; e) elnököl a közgy léseken és az Intéz Bizottság ülésein; f) gondoskodik arról, hogy az Intéz Bizottság a Taggy lésen beszámoljon munkájáról;

11 ALAPSZABÁLY 10. oldal g) gondoskodik a Taggy lésen, az Intéz Bizottság, valamint az Országos Magyar Vadászati Védegylet Országos és Megyei Küldöttgy lése által hozott határozatok végrehajtásáról; h) gyakorolja a részére biztosított fegyelmi és munkáltatói jogot. i) szervezi az együttm ködést a mez - és erd gazdasági földtulajdonosokkal és termel kkel, valamint más szervekkel; j) intézkedik minden olyan kérdésben, amely nem tartozik a Taggy lés vagy más szerv, illet leg tisztségvisel hatáskörébe. Az elnökhelyettes titkár hatásköre és feladatai: 21., A Vadásztársaság elnökhelyettes titkárának feladata: a) akadályoztatás esetén az elnök helyettesítése, b) a vadásztársaság ügyvitelének vezetése, levelezés és adatszolgáltatás, c) a Taggy lések és az intéz bizottsági ülések írásos anyagainak el készítése és a jegyz könyv vezetése. d) a tagfelvételi kérelmek nyilvántartása, közgy lés elé terjesztése az Intéz Bizottság javaslatának ismertetésével, e) az alkalmazottak munkaszerz déseinek, a vadásztársaság együttm ködési megállapodásainak /szerz déseinek/ el készítése és nyilvántartása, f) gyakorolja a részére biztosított utalványozási jogot. g) a hatáskörébe utalt egyéb feladatok ellátása, h) a természetvédelemmel kapcsolatos feladatok ellátása A vadászmester hatásköre és feladatai: 22., A vadásztársaság vadászmestere: a) felel s a vadásztársaság vadgazdálkodásáért, a vadászatok megszervezéséért és levezetéséért, a szabályzatoknak a vadászatokra, illet leg a vadgazdálkodásra vonatkozó rendelkezései megtartásáért és megtartatásáért; b) gondoskodik arról, hogy társasvadászaton jogosulatlan személy ne vegyen részt; c) személyesen foglalkozik a tagok balesetvédelmi, fegyverkezelési oktatásával, megszervezi a vadásztársaság tagjainak a l gyakorlatát, d) gondoskodik a hivatásos vadászok bevonásával a vadászati létesítmények építésér l és üzemben tartásáról, továbbá e munkákban a résztvev k tevékenységének irányításáról, illet leg felügyeletér l, e) szervezi a vadkárok megel zését, a vad védelmét és rzését, vadkár bekövetkezésének veszélyére felhívja az Intéz Bizottság figyelmét, f) irányítja és ellen rzi a hivatásos vadászokat, g) rendszeresen ellen rzi a hivatásos vadászok szolgálati naplóját és a L jegyzék vezetését, a -Beírókönyv -et, valamint elkészíti az éves összesít t; h) felel s a l tt (sebzett, elhullott) vad nyilvántartásának vezetéséért; i) gyakorolja a részére biztosított utalványozási jogot; j) el készíti, szervezi és irányítja a bérvadásztatásokat; k) gondoskodik a trófeák bemutatásáról; l) vezeti a vadásztársaságok éves és hosszú távú üzemtervének nyilvántartási részét, m) ellátja a hatáskörébe utalt egyéb feladatokat;

12 ALAPSZABÁLY 11. oldal A gazdasági felel s hatásköre és feladatai 23., A vadásztársaság gazdasági felel se: a) intézi a vadásztársaság gazdasági ügyeit, a kezeli a pénztárt és felel s a pénzügyi jogszabályok és a Pénzkezelési Szabályzat el írásainak megtartásáért; b) ellátja az utalványozással és a kifizetésekkel kapcsolatos teend ket, szabálytalanság esetén a kifizetést megtagadhatja; c) beszedi a tagdíjat, a tagdíjfizetésr l nyilvántartást vezet, elmaradás esetén fizetési felszólítást ad ki, ennek eredménytelenségér l értesíti a vadásztársaság elnökét; d) elkészíti az intéz bizottsági beszámolónak a vagyonkezelésr l szóló részét; e) ellen rzi és irányítja a vadásztársaság által esetleg alkalmazott pénzügyi ill. könyvel i feladatokat ellátó személyt; f) ellátja a hatáskörébe utalt egyéb feladatokat. Az Ellen rz Bizottság 24., 1. A vadásztársaság Taggy lése a vadásztársaság tagjai közül 5 évre elnökb l és kett tagból álló Ellen rz Bizottságot választ, mely közvetlenül a Közgy lésnek felel s. 2. Az Ellen rz Bizottság feladata a vadásztársaság jogszabály és alapszabályszer m ködésének, valamint vagyonkezelésének ellen rzése. Ennek során a vadásztársaságánál ellen rzi: a) a Taggy lés, az Intéz Bizottság és a Fegyelmi Bizottság határozatainak végrehajtását, s általában a vadásztársaság alapszabályszer m ködését; b) a vadgazdálkodás-fejlesztési tervek végrehajtását; c) a költségvetés végrehajtását, a pénz- és vagyonkezelést, valamint általában a gazdálkodást; d) véleményt nyilvánít az éves beszámolóról. 3. Az Ellen rz Bizottság jogosult a vadásztársaság m ködésével és gazdálkodásával kapcsolatos bármely ügyet megvizsgálni. Tevékenységér l évenként és m ködésének befejezésekor jelentést tesz a Taggy lésnek. 4. Az Ellen rz Bizottság elnöke az Intéz Bizottság ülésein tanácskozási joggal vesz részt. 25., 1. Az Ellen rz Bizottság - mulasztás, vagy törvénysértés esetén - annak jellegét l függ en az alábbi intézkedéseket teszi: a) csekélyebb súlyú hiányosságokra felhívja a vizsgált tisztségvisel figyelmét és egyben rámutat a helyes eljárásra; b) jogszabályt, Alapszabályt, illet leg a vadásztársaság érdekeit sért magatartás észlelése esetén írásban tájékoztatja a vadásztársaság elnökét.

13 ALAPSZABÁLY 12. oldal 2. Ha az Ellen rz Bizottságnak az 1. bekezdés b., pontjában meghatározott tájékoztatása nem vezet eredményre, a Taggy lés összehívására tesz el terjesztést. Ilyenkor a Taggy lést 15 napon belül össze kell hívni. A Fegyelmi Bizottság 26., 1. A vadásztársaság Taggy lése a tagok közül 5 évre elnökb l és kett tagból álló Fegyelmi Bizottságot választ, amely közvetlenül a Taggy lésnek felel s. 2. A Fegyelmi Bizottság feladata a fegyelmi eljárások lefolytatása, a hatáskörébe utalt fegyelmi határozatok meghozatala. Hatáskörére és eljárására a Fegyelmi Szabályzatban foglaltak az irányadók. 3. A Fegyelmi Bizottság elnöke az Intéz Bizottság üléseire tanácskozási joggal meghívható. 4. A Fegyelmi Bizottság elnöke évente beszámol a Taggy lésnek a Fegyelmi Bizottság tevékenységér l, valamint a Vadásztársaság fegyelmi helyzetér l. IV. fejezet A vadásztársaság alkalmazottai 27., 1. A Vadásztársaság a törvényi el írásnak megfelel hivatásos vadászt alkalmaz. 2. A hivatásos vadász feladatait az Intéz Bizottság határozatai szerint végzi. Közvetlen irányítását az elnökhelyettes vadászmester látja el. 3. A hivatásos vadász jogait, kötelességeit, alkalmazásának és eljárásának részletes szabályait a Munka Törvénykönyve, valamint a Hivatásos Vadászok Szolgálati Szabályzata, munkaszerz dése és munkaköri leírása állapítja meg. 4. A vadásztársaság a hivatásos vadászokon kívül egyéb feladatok ellátására más személyeket is alkalmazhat. V. fejezet A vadásztársaság pénzforrásai és vagyona A vadásztársaság pénzforrásai: a) éves tagdíj és a tagok vagyoni hozzájárulásai b) vadgazdálkodásból származó bevételek c) egyéb bevételek (hitelek, kölcsönök, stb.)

14 ALAPSZABÁLY 13. oldal 2. Vadásztársaság vagyona: Nyilvántartott tárgyi eszközökb l, és pénzügyi eszközökb l tev dik össze. 29., 1. A Vadásztársaság vagyona csak a Taggy lés határozata alapján használható fel. 2. A pénzgazdálkodásra és a vagyonkezelésre a hatályos pénzügyi el írások rendelkezései az irányadóak. VI. fejezet Vegyes rendelkezések 30., 1. A Vadásztársaság Intéz Bizottságának, Ellen rz Bizottságának és Fegyelmi Bizottságának elnökei és tagjai, valamint a Vadásztársaság alkalmazottai nem állhatnak egymással közeli hozzátartozói kapcsolatban. Közeli hozzátartozónak kell tekinteni: a házastársat, az egyeneságbeli rokont, az örökbefogadott, a mostoha és nevelt gyermeket, az örökbefogadó, a mostoha és nevel szül t, valamint a testvért, az élettársat. 2. A Vadásztársaság tagja egy id szakra csak egy tisztségre választható. A vadásztársaság megsz nése 31., 1. Megsz nik a vadásztársaság, ha: a) feloszlását a Taggy lés kétharmados szótöbbséggel kimondja; b) másik vadásztársasággal egyesül vagy szétválik; c) a bíróság feloszlatja; d) a bíróság a megsz nését megállapítja. 2. Feloszlás, egyesülés és szétválás esetén a vadásztársaság vagyonához - a hitelez k kielégítése után - a tagok egyenl arányában jutnak hozzá. 3. A bíróság által történ feloszlatás vagy a megsz nésnek a bíróság által való megállapítása esetén - ha a vagyon hovafordításáról az Alapszabályban vagy a Taggy lés határozatában nem történt rendelkezés - a vadásztársaság vagyona - a hitelez k kielégítése után - állami tulajdonba kerül és azt közérdek célra kell fordítani.

15 ALAPSZABÁLY 14. oldal Felügyelet 32., A vadásztársaság m ködése felett az ügyészség, a reá irányadó szabályok szerint törvényességi felügyeletet gyakorol. Ezt az Alapszabályt a Délbakonyi Vadásztársaság a március hó 22. napján tartott Taggy lésen megtárgyalta és elfogadta. Kelt: Nagyvázsony 2013 március 22.

16 HÁZI SZABÁLYZAT 1. oldal DÉLBAKONYI VADÁSZTÁRSASÁG HÁZI SZABÁLYZATA Elfogadva: március 22.

17 HÁZI SZABÁLYZAT 2. oldal A VADÁSZTÁRSASÁG CÉLKIT ZÉSE 1. A vadászat az ember és a természet sajátos kapcsolata. A vadászat az embert magas fokú önfegyelemre, erkölcsiségre, a vad és a természet értékeinek megismerésére, megbecsülésére neveli. 2. A vadásztársaság célkit zése, hogy m ködésével a mez és erd gazdálkodás érdekeinek szem el tt tartása mellett, távlati vadgazdálkodási terv alapján el segítse a hasznos vadállomány fejlesztését és vadászattal biztosítsa a vadállomány gazdasági hasznosítását, a kártékony vad hatékony apasztását. 3. Lehet séget nyújtson a vadásznak e nemes sport iránti igényeinek kielégítéséhez, ezzel egyidej leg módot adjon fizikai állóképessége, megfigyel készsége, a vad és a természet iránti szeretete és öntudatos fegyelme továbbfejlesztésére 4. A vadgazdálkodásból ered lehet ségekkel óvja és gyarapítsa az állami, a magán és a társasági tulajdonba lév anyagi javakat. 5. A Délbakonyi Vadásztársaság Taggy lése - az Alapszabály 19. -a alapján az egyesületi életre, a vadgazdálkodásra és vadászatra vonatkozó, helyi adottságoknak megfelel bels szabályokat - Házi Szabályzatban összefoglalva a következ k szerint állapítja meg:

18 HÁZI SZABÁLYZAT 3. oldal I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1., A Házi Szabályzat személyi hatálya kiterjed: a., a vadásztársaság tagjaira b., a vadásztársaság vendégvadászaira c., vadásztársaság hivatásos vadászaira és más alkalmazottaira.,2., A Házi Szabályzat területi hatálya kiterjed: a haszonbérleti szerz désben meghatározott területre. A vadásztársaság által bérelt vadászható terület nagysága 4450.hektár.. A haszonbérelt terület rendeltetése: vadgazdálkodási rendeltetés. Ezen Házi Szabályzat célja, hogy a Vadásztársasági Alapszabállyal, a hivatásos vadászok szolgálati szabályzatával összhangban a vad védelmér l, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló törvény alapján rögzítse a vadászatra vonatkozó részletes bels rendelkezéseket. II. A VADÁSZAT RENDJE, A VADÁSZATI BALESETEK MEGEL ZÉSE 1., A Vadásztársaság távlati, illetve éves vadgazdálkodási terv szerint végzi tevékenységét, mely összhangban van a körzeti vadgazdálkodási tervvel. A Vadásztársaság területén egyéni, illetve három vagy több vadász részvételével tartott társas vadászat folytatható. Az egyéni vadászat eredményét be kell írni az - Egyéni vadászati napló és teríték nyilvántartásba - (továbbiakban: napló), valamint az - Egyéni l jegyzékbe. A vadászmester a vadászati idény befejeztével a teríték adatokból elkészíti az éves vadgazdálkodási jelentést. Vadászni csak a Törvény értelmében lehet, figyelemmel kísérve a tiltott vadászati módokat, és eszközöket. Éjszakai vadászat csak külön engedély esetén, megfelel fényerej, tartalékég vel ellátott lámpa birtokában folytatható. Rossz látási viszonyok között, menet közben zseblámpa folyamatos használata - üzemeltetése - kötelez. 2., A Vadásztársaság Intéz Bizottsága a vadászterületen észlelt nagyobb mérv vadkárosítás esetén úgy egyéni, mint társas vadászatokat szervez, melyr l névre szólóan küld a sport, illetve hivatásos vadászoknak értesítést.

19 HÁZI SZABÁLYZAT 4. oldal A vadászat csak m szakilag kifogástalan állapotban lév fegyverrel, valamint távcs vel folytatható. Fegyvert csak a megjelölt biztonsági körzetben szabad betölteni és a körzet elhagyásakor azt üríteni kell. 3., A társas vadászatok során a vadászat szervezése és vezetése a vadászmester, illetve a hivatásos vadász feladata. Társas vadászat idején az egyéni vadászat az egész vadászterületen tilos. A társas vadászatok ütemtervét az Intéz Bizottság állapítja meg és minden tagnak, és hivatásos vadásznak id ben rendelkezésére bocsátja. Err l a vadászmester gondoskodik. Az ütemtervet a Városi Rend rkapitányság Igazgatásrendészeti Osztályának is meg kell küldeni. 4., A trófeás vad elosztásáról az Intéz Bizottság javaslata alapján a Közgy lés dönt. A döntésnél szem el tt kell tartani a közös munkában való részvételt. A vadászterületen elejtett trófeás vad trófeáját kif zetlen állapotban át kell adni a hivatásos vadásznak. A Vadásztársaság a vadászterületen zsákmányolt trófeákból az elbírálás után házi kiállítást rendezhet, ahol a hullott agancsok is bemutatásra kerülnek. Éves szinten elejthet vadra szerzett jog egy vadászidényre érvényes. A vadászatra jogosult vadvédelmi bírságot köteles fizetni a Törvény 83 -a által felsorolt esetekben. A jogosult köteles az általa elejtett z, gímszarvas, dámszarvas agancsát, a muflon csigáját, valamint a vaddisznó 16 cm-nél hosszabb agyarát trófeabírálat céljából az elejtés helye szerinti illetékes vadászati hatóságnál bemutatni. A vadászatvezet a társasvadászaton elejtett apróvadat úgy köteles kezeltetni, hogy annak állaga és külleme kifogástalan legyen. A hajtás végén a l tt apróvadat át kell adni a vadászat vezet nek, aki azt számba veszi, a hivatásos vadász közrem ködésével min síti és gondoskodik a további szállításról. A l tt nagyvadat szabályszer en ki kell zsigerelni, a bels ségekb l az el írások szerint mintát kell venni. A terítékre hozott vadnak a végtiszteletet meg kell adni. A l tt nagyvadnak - átvev helyre történ - szállításáról az elejt, vagy a Vadásztársaság gondoskodik.

20 HÁZI SZABÁLYZAT 5. oldal A területen elhullva talált és a sebzett nagyvadat, vagy a sebzés tényét haladéktalanul jelenteni kell a vadászmesternek, vagy a hivatásos vadásznak. A l tt nagyvadat a sportvadász sorszámmal ellátott azonosítóval jelöli meg, és kitölti a számára biztosított vadkísér jegy elejt re vonatkozó részét! Vendégvadász hívása az elnök vagy vadászmesternek történ el zetes bejelentése után tehet meg. A vendégvadász hívásához a meghívónak közölni kell: a vendégvadász nevét, lakcímét a vendégvadász vadászjegyének számát, továbbá meg kell jelölnie, milyen vadfajra, mikorra kívánja a vendéget meghívni. A meghívható vadászvendégek száma vadászonként és vadászidényenként - öt alkalom. (Ez nagyvadnál egy reggeli és egy esti vadászatot, apróvadnál a meghirdetett vadászaton való részvételt jelenti.) Az Intéz Bizottság a vendégnek a tagokéval azonos feltételeket köteles biztosítani. A kisérésr l a vendéghívó gondoskodik. A vendéghívó felel azért, hogy vendége megtartsa a vadászat írott és íratlan szabályait. 6., Ha a Vadásztársaság gazdasági helyzete megkívánja, trófeás, illetve tarvad vadászatára bérvadászt lehet fogadni. Err l a Taggy lés az éves terv elfogadása során dönt. A bérvadásztatás el készítését az Intéz Bizottság irányításával a hivatásos vadászok végzik. Az Intéz Bizottság javaslatot tesz a Közgy lésnek a vadászati kíméleti területek kijelölésére, mely el segíti az eredményes vadásztatást. A bérvadásztatást a vadászmester irányítja és végezteti. A bérvadászok kísérését a Vadásztársaság hivatásos vadászai, illetve a sportvadászok közül kijelölt személyek végzik. 7., Fokozottan vadkárosított területeken a vadászmester által meghatározott id ben a hivatásos vadászok vadriasztásra megbízást kapnak. 8., A vadásztársaság tagjai a terítékre hozott vadat /vaddisznó- szarvas,- z./ megválthatják az aktuális felvásárlói áron.. Fácán és mezei nyúl vadászat eredményéb l a vadász vadásznaponként két db, vadászjelölt 1 db vadászrészt kaphat. Vizsgázott vadászkutya után 1 db apróvad vadászrész adható. Vízivadból vadászidényenként adható vadászrész összesen 10 db. Egy-egy alkalommal legfeljebb 2 db vízivad adható.

21 HÁZI SZABÁLYZAT 6. oldal A vadászmester a kiadott vadászrészr l naprakész nyilvántartást köteles vezetni. 9., Egyéni vadászatot az - Egyéni vadászati napló és teríték-nyilvántartásba történ beírás után azonosító szám birtokában, a vadászat rendje, helyi szabályai szerint lehet megkezdeni! A lefoglalt biztonsági körzetbe a beíró vadász a Vadásztársaság más tagját is beírhatja, de több vadász csak egyszerre léphet be, illetve ki a biztonsági körzetb l. Szalonka és kártékony vad, valamint vízivad vadászatát személyesen a beírókönyvbe kell bejegyezni. a., A napló el re nyomtatott, oldalszámozott füzet, mely a társasága hivatalos dokumentuma, ezért azt pontosan kell kitölteni. A napló használatának célja: baleset megel zése és az eredményes vadászat. A napló a Délbakonyi Vadásztársaság balatoncsicsói vadászházánál, valamint Zánkán, Kossuth utca 6. szám alatt van elhelyezve. b., A vadász bejegyzés el tt a naplót köteles áttanulmányozni. Vadászni csak akkor mehet, ha a biztonsági körzetben más vadász nem tartózkodik. Nem vadász családtag, ismer s, látogató jelenlétét név szerint is be kell írni a beírókönyvbe. A vadászaton akár a vadász kísér jeként, akár hajtóként saját felel sségére csak olyan személy vehet részt, akinek vadászaton való részvételéhez a jogosult (vadásztag, Intéz Bizottság) el zetesen hozzájárult, és akivel a jogosult a vadászat rendjét el zetesen ismertette. c., A beírás rendje: A naplóba beírni a vadászat megkezdése el tt személyesen lehet, a beírástól számított maximum 24 óra id tartamra. A beírás id pontját a Megjegyzés rovatba rögzíteni kell. A vadászat befejeztével, a vadászterület elhagyásával azonban haladéktalanul ki kell írni! A megnövekedett vadkárosítás elhárítása céljából az Intéz Bizottság által meghatározott területeken és vadfajokra szervezett vadkárelhárító vadászatokat rendelhet el. Vadkárelhárító vadászatra ( a meghatározott évi 5 alkalomon felül) vendégvadász hívható, az elnök vagy a vadászmester el zetes engedélyével. A biztonsági körzetek határainak pontos leírását az 1. sz. melléklet tartalmazza, és a csatolt térkép szemlélteti.

22 HÁZI SZABÁLYZAT 7. oldal Az egyéni vadászat más esetekben az állandó szórók 200 m-es sugarú körében tilos. 10., A vadász legfontosabb kötelessége, hogy saját és embertársai érdekében mindent elkövessen a balesetek megel zésére. III. A VADGAZDÁLKODÁSSAL KAPCSOLATOS RENDELKEZÉSEK 1., Az Intéz Bizottság az éves vadgazdálkodási és pénzügyi tervben, társasági méretekben, majd ennek alapján személyre szólóan részletesen meghatározza a következ feladatokat: a) a hasznos vadállomány fejlesztése és védelme (vadkímélés, selejtezés, ivararány alakítás), b) dúvadirtás c) új vadászati létesítmények és berendezések építése, valamint a meglév k karbantartása d) megel z és aktív vadkárelhárítás e) vadföldek m velése f) orvvadászat megakadályozása g) vadlétszám becslés h) esetleges állategészségügyi intézkedések A vadgazdálkodással, vadvédelemmel kapcsolatos feladatokat a vadásztársaság általában társadalmi munkában végzi. 2., A vadetetéssel és vadtakarmányozással kapcsolatos feladatokat az éves vadgazdálkodási és pénzügyi tervnek megfelel en a Taggy lés, illetve az Intéz Bizottság határozza meg. A vadföldm velés az éves gazdálkodási terv alapján történik. A végrehajtásért a vadászmester felel s. 3., A vad nyugalmának biztosítása, továbbá a törzsállomány fejl dése érdekében a vadászterületen vadászati kíméleti területet kell kijelölni, melyre javaslatot a Taggy lés felé az Intéz Bizottság tesz. 4., A Vadásztársaság az általa bérelt vadászterület tulajdonosaival a vadkárosítás mértékének csökkentése érdekében állandó jó kapcsolatot tart fenn. A kapcsolattartás konkrét formáit az együttm ködési megállapodás tartalmazza. Az együttm ködésb l adódó aktuális feladatokat a két fél évente értékeli.

23 HÁZI SZABÁLYZAT 8. oldal 5., A Vadásztársaság területén tovább kell fáradozni az shonos nagyvad fajok mellett az új vadfajok telepítésén, továbbá azok nyugodt környezetben való meghonosításán. 6., A hivatásos vadász az általa felügyelt, illetve ellen rzött területen köteles minden vadbetegségekkel kapcsolatos észrevételeit jelenteni. A földtulajdonosok, illetve a földek használói által végzett vegyszeres kezelések esetén el rejelzést adnak a vadászmesternek, aki megszervezi a vadriasztást. 7., A vadászterületen kijelölt tájvédelmi körzet fokozottabb környezet és természetvédelmi feladatokat ró a Vadásztársaságra, melynek betartása minden sport, illetve hivatásos vadászra, vendégvadászra és nem vadászra nézve kötelez. A vadászterületen a szárnyas- és sz rmés dúvadak apasztása a sport és hivatásos vadászok feladata. Az eredményes dúvadapasztás érdekében a Vadásztársaság évente egy alkalommal társas dúvadirtó vadászatot szervez. 8., A hivatásos vadászok a területellen rzési feladataikat a szolgálati szabályzat, valamint a Törvény el írásai szerint látják el. A sport és hivatásos vadász a vadászat alkalmával észlelt rendkívüli eseményeket (orvvadásszal való találkozás, gyanús személyek észlelése, stb.) a napló megjegyzés rovatában, illetve szolgálati naplójába rögzíteni köteles.

24 HÁZI SZABÁLYZAT 9. oldal IV. EGYESÜLETI ÉLETRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK 1., A Vadásztársaságba jelentkez k felvételér l az Intéz Bizottság javaslatára éves szinten egy alkalommal a Taggy lés dönt. 3., A Vadásztársaság léte, gazdasági stabilitása megkívánja, hogy tagjai fokozott mértékben vegyék ki részüket a gazdasági tevékenységb l. Ezért mindenkinek évente el írt közös munkát (társadalmi munka) kell teljesíteni. A teljesített közös munkáról nyilvántartást kell vezetni. A nem teljesített munkaórákat meg kell váltani, nagyságát az IB határozza meg. A közös munkában az átlagosnál nagyobb részt vállaló vadászok teljesítményének elismerését kifejezésre kell juttatni a trófeás vad elosztásánál. 4., Belépési díj, tagdíj: A megállapított éves tagdíjat a tag évente két részletben köteles megfizetni. Nagyságát és a tagjelöltek belépési díját a Közgy lés határozza meg. A tagdíj befizetés határideje: els részlet: január 31. második részlet: július 31. Tagdíjfizetési hátralék esetén az irásbeli felszólítás kézhezvételéhez számított 15 napon belül ha nem tesz eleget tagdíjfizetési kötelezettségének, a tag automatikus kizárását vonja maga után. 5., A hivatásos vadászok feladatait a Törvény és a Szolgálati Szabályzat alapján az Intéz Bizottság határozza meg. A hivatásos vadász végzett munkájáról szolgálati naplót köteles vezetni. A társasvadászatokon és vadkárelhárításban köteles részt venni. 6., A Vadásztársaság tagja a Törvényben, az Alapszabályban és a Házi Szabályzatban foglaltak megszegésével fegyelmi vétséget követ el, melyért fegyelmi eljárást kell ellene lefolytatni. 7., Egyéni vadászat alkalmával megsebzett vad felkeresése a vadászra nézve kötelez. Ha a vad sebzése szünnap el tt következett be, a szünnapon csak a hivatásos vadász jelenlétében lehet a vad keresésére indulni. Szomszédos területre átváltott vadkövetésre az általános szabályok érvényesek. Ha sebzés történik és a vad keresése miatt más beírókörzetbe is át kell menni, köteles a vadász meggy z dni róla, hogy az adott biztonsági körzetbe folyik-e vadászat.

25 HÁZI SZABÁLYZAT 10. oldal., Az Intéz Bizottság, az Ellen rz Bizottság és a Fegyelmi Bizottság, valamint a Vadásztársaság tagjai jogait és kötelezettségeit az Alapszabály határozza meg. Az Intéz Bizottság évente 1 alkalommal számol be a Taggy lésnek végzett munkájáról. Ez alkalommal számot ad: a Vadásztársaság pénzügyi helyzetér l a vadgazdálkodás aktuális kérdéseir l az egyesületi életr l a két ülés között végzett munkáról Az Ellen rz Bizottság, illetve Fegyelmi Bizottság munkatervének megfelel en, illetve a végzett vizsgálatok, valamint fegyelmi határozatok hozatala után tesz jelentést a Taggy lésnek. A Taggy lésre állandó meghívottként meghívást kap a Földtulajdonosi Közösség Elnöke. A vadászl fegyverrel okozott vadászati balesetet - ha az társas vadászaton történik - haladéktalanul jelenteni kell az illetékes rend ri szervnek és az Intéz Bizottságnak. Egyéni vadászaton történt balesetet a vadász azonnal köteles jelenteni a Vadásztársaság Intéz Bizottságának és a legközelebbi rend ri szervnek. A vadásztársaság elnöke a hozzá bejelentett, illetve tudomására jutott vadászati balesetet köteles haladéktalanul jelenteni az illetékes rend ri szervnek. Egyéni, vagy társas vadászat közben bekövetkezett személyi sérüléssel járó balesetek esetén els teend a sérült, vagy sérültek ellátása, amely megakadályozza a sérült szervezet további károsodását. Ennek érdekében minden vadász köteles magánál tartani egyéni sebkötöz csomagot, továbbá társasvadászat alkalmával a vadászat vezet je köteles els segélyládát a vadászterületen tartani. Minden vadászbaleset alkalmával biztosítani kell a helyszínt a Rend rkapitányság megérkezéséig. Társasvadászaton el forduló baleset alkalmával a vadászatvezet azonnal leállítja a további vadászatot, az els segélynyújtás után intézkedik a sérült kórházba történ szállításáról, a helyszín biztosításáról. Vadászbaleset esetén a Vadásztársaság Intéz Bizottsága a Vadásztársaság egész területén köteles minden vadászati tevékenységet azonnal megszüntetni és err l a Vadásztársaság tagjait írásban értesíteni. A vadászatok biztonsága és eredményessége érdekében a vadásztársaság területe - biztonsági körzetekre - van osztva.

26 HÁZI SZABÁLYZAT 11. oldal Biztonsági körzetek a következ k: 1. Hangyás Szentantalfai oldal 2. Hangyás tet 3. Hangyás Monoszlói oldal 4. Köveskáli kiserd Déli oldal 5. Köveskáli kiserd Pangyér oldal 6. Csek Balatoncsicsói oldal 7. Csek Tó és környéke 8. Csek Balatonhenyei oldal 9. K hegy Csukrét 10. K hegy Monoszlói oldal 11. Pirkanc 12. Szilvás erd 13. Henyei közbirtokossági kiserd k 14. Henyei mez Márványbányai oldal 15. Henyei mez Kunyhó és környéke 16. Pósatet 17. Királyk és környéke 18. Petendi mez k 19. T zköves erd 20. Páhoki szél 21. Kisbükk 22. Kányadomb és környéke 23. Kerekerd és környéke 24. Jakabfai erd 25. Nyíres büdöskút 26. Vadászház mögötti 27. Kutaszó 28. Barcfa.

27 HÁZI SZABÁLYZAT 12. oldal V. VEGYES ÉS ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK 1., A vadászház igénybevétele: A vadászházat igénybe venni az Intéz Bizottság engedélye alapján lehet. A vadászház rendjét, tisztaságát, az ott lév felszereléseket mindenki köteles óvni. 2., Vegyes rendelkezések: Ment láda biztosítása: a., A vadászházban állandóan feltöltött ment ládát kell tartani. Err l a vadászmester gondoskodik. b., Társasvadászatokon el írt ment ládát a vadászatvezet köteles biztosítani. 3., A vadászterületen, az állami vagy magán tulajdon sérelmére elkövetett káreseményt (környezetszennyezés, természet károsítás, erd t z, személy elleni támadás, stb.) azonnal jelenteni kell a legközelebbi rend ri szervnek, valamint a Vadásztársaság Intéz Bizottságának, aki szükség esetén további jelentést tesz az Önkormányzatok, illetve a vadászati hatóság felé. 4., Ezen Házi Szabályzatot a Vadásztársaság Taggy lése 2013 március 22 elfogadta.

28 HÁZI SZABÁLYZAT 13. oldal BIZTONSÁGI KÖRZETEK LEÍRÁSA I. BEÍRÓKÖRZET Zánka, Kossuth u.6. 1., HANGYÁS SZENTANTALFAI OLDAL Északról: a Szentantalfa községben a Templom utca folytatásában a temet ig felmen út Keletr l: Szentantalfa-Tagyont összeköt KPM út Délr l: Tagyon-Köveskáli KPM út Nyugatról: Hangyási erd szél, amely végighúzódik a Tagyoni és Zánkai sz l k felett a monoszlói elágazóig (Erd be bemenni nem lehet) 2., HANGYÁS TET Északról: Szentantalfai temet t l felmen út a dombtet ig. Keletr l: Az Antalfai oldalon végigmen Hangyási erd szél Délr l: Monoszlói elágazótól a Birkahodályig men KPM út Nyugatról: Hangyási erd szél a Monoszlói birkahodályig (csak az erd ben lehet vadászni) 3., HANGYÁS MONOSZLÓI OLDAL Északról: A Szentantalfai temet t l felmen földút, amely csatlakozik a Balatoncsicsó-Monoszlói földúthoz. Keletr l: Az Antalfai temet t l húzódó erd szél a Monoszlói birkahodályig Délr l: Monoszlói falun átmen KPM út a birkahodályig Nyugatról: Balatoncsicsótól Monoszlóra men kövesút. 4., KÖVESKÁLI KISERD - DÉLI OLDAL Északról: A Horogi Séd hídjától a Pangyéri sz l k sarkáig men földút Keletr l: A Monoszlói elágazótól a Horogi Séd hídjáig men KPM út Délr l: Monoszlói elágazótól - Köveskálig men KPM út Nyugatról: Köveskáli temet mellett elmen földút a Pangyéri sz l k sarkáig. 5., KÖVESKÁLI KISERD - PANGYÉRI OLDAL Északról: A Monoszlóról Balatonhenyére men földút Keletr l: Monoszlói falun átmen KMP út a Horogi Séd hídjáig Délr l: A Horogi Séd hídjától a Köveskáli temet ig men földút Nyugatról: Köveskál-Balatonhenyei KPM út

29 HÁZI SZABÁLYZAT 14. oldal 6.., CSEK BALATONCSICSÓI OLDAL Északról: Balatoncsicsói sz l k között, a Zsoldos pince mellett lemen földút Keletr l: A Balatoncsicsótól Monoszlóra átmen kövesút Délr l: Monoszlói faluban átmen út a Monoszlói temet ig Nyugatról: Csek i méhest l húzódó erd szélnél a temet ig (az erd ben nem lehet vadászni) 7., CSEK TÓ ÉS KÖRNYÉKE Északról: A szilvás tet n bemen erdei út, amely átmegy a volt Henyei sz l k mellett men földút sarkáig. Keletr l: Szilvás tet t l a volt méhesig men erdészeti út Délt l: A méhest l húzódó erd nél a Monoszlói temet ig, amely tovább halad a Henyei faluszélig Nyugatról: A Henyei sz l k felett húzódó erd szél (csak az erd ben lehet vadászni) 8., CSEK BALATONHENYEI OLDAL Északról: Henyei sz l kt l Monoszlóig húzódó erd szél Keletr l: Monoszlói temet t l men földút a faluig Délr l: Monoszlótól Balatonhenyére átmen földút Nyugatról: Balatonhenyéb l a sz l k felett átmen kocsiút az erd sarkáig (az erd ben nem lehet vadászni) 9., K HEGY - CSUKRÉT: Északról: Nagyvázsonyi KPM út Jakabfai elágazójától az istállókig Keletr l: Szentantalfától Balatoncsicsóig men KPM út Délr l: Szentantalfai faluban lév Templom út a Csorsza patakig Nyugatról: Csorsza patak a Csukrétig (az erd be nem lehet vadászni) 10., K HEGY MONOSZLÓI OLDAL Északról: Balatoncsicsónál átmen földút Keletr l: Csorsza patak - Szentantalfáig Délr l: Az Antalfai falutól Monoszló irányába átmen földút Nyugatról: Határi sz l k sarkától - Monoszlóra bemen földút 11., PIRKANC Északról: Szilvás tet n bemen murvás út a Bánk tet ig Keletr l: Bánk tet t l a Csicsói temet ig men földút Délr l: Balatoncsicsóból Monoszlóra átmen földút a Zsoldos pincét l lejöv földútig Nyugatról: A Zsoldos pincénél felmen földút a Szilvás tet ig

30 HÁZI SZABÁLYZAT 15. oldal 13., HENYEI KÖZBIRTOKOSSÁGI KISERD K Északról: A márványbányától a villanypásztáig húzódó erd szél Keletr l: A villanypásztától a volt Henyei sz l k sarkáig men erdei út Délr l: A volt sz l k sarkától a Henyei faluba bemen földút Nyugatról: Balatonhenye falun átmen földút a Márványbánya aljáig (a mez n vadászni csak a déli oldalon lehet) 14., HENYEI MEZ - MÁRVÁNYBÁNYAI OLDAL Északról: Közbirtokossági kiserd széle Keletr l: Márványbánya alatti erd szél Délr l: Vadászterületet határoló földút Nyugatról: Kapolcs irányába es erd szél (vadászni csak a mez n lehet) 28., BARCFA Északról: A Jakabfai elágazóból a Balatoncsicsóra men KPM út. Keletr l: A Nagyvázsony-Zánka KPM út Délr l: A szentantalfai faluszél Nyugatról: A szentantalfai faluszélt l Balatoncsicsóig men KPM út.

31 HÁZI SZABÁLYZAT 16. oldal BIZTONSÁGI KÖRZETEK LEÍRÁSA II. BEÍRÓKÖRZET Balatoncsicsó, Vadászház 12., SZILVÁS ERD Északról: Villanypászta Keletr l: Villanypásztától a Szilvás tet ig men murvás erdészeti út Délr l: Szilvás tet n bemen erdei út a volt Henyei sz l k sarkáig Nyugatról: A volt Henyei sz l k sarkától a villanypásztáig húzódó erdei út 15., HENYEI MEZ - KUNYHÓ ÉS KÖRNYÉKE Északról: Nyíres-büdöskúti erd szél Keletr l: Villanypásztától a határútig húzódó erd szél Délr l: Határút (mezei földút) Nyugatról: Kapolcsi erd szél (vadászni csak a mez n lehet) 16., PÓSATET Északról: A kövesúton lév erdészeti kunyhótól induló nyiladék a tet n át, a volt marhakarám mellett a határútig Keletr l: Az erdészeti kunyhótól men üzemi út a sz cerét sarkáig Délr l: Sz cerét sarkától induló földút a tet n át a vadászterület határútjáig Nyugatról: Vadászterület határútja (az erd ben és a legel n lehet vadászni) 17., KIRÁLYK ÉS KÖRNYÉKE Északról: Vigántpetendi templomtól induló murvás út az erdészeti kunyhóig Keletr l: A kövesúton lév erdészeti kunyhótól induló nyiladék a tet n át a volt marhakarám mellett a határútig Délr l: A terület határútja Kapolcsig Nyugatról: Kapolcs-Vigántpetendet összeköt KPM út 18., PETENDI MEZ K Északról: A szerpentin tet r l induló kiserd széle a t zkövesi erd sarkáig Keletr l: T zkövesi erd széle a szeméttelepig Délr l: A szeméttelept l az erdészeti kövesút a vigántpetendi templomig Nyugatról: Vigántpetendi templomtól a szerpentin tet ig felmen KPM út

DÉLBAKONYI VADÁSZTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYA

DÉLBAKONYI VADÁSZTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYA 1. oldal DÉLBAKONYI VADÁSZTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYA Elfogadva: 2013. március 22 Egységes szerkezetű, módosított alapszabálya Az egyesület tagsága az egyesülési jogokról, a közhasznú jogállásról, valamint a

Részletesebben

DÉLBAKONYI VADÁSZTÁRSASÁG HÁZI SZABÁLYZATA. Elfogadva: 2013. március 22.

DÉLBAKONYI VADÁSZTÁRSASÁG HÁZI SZABÁLYZATA. Elfogadva: 2013. március 22. 1. oldal DÉLBAKONYI VADÁSZTÁRSASÁG HÁZI SZABÁLYZATA Elfogadva: 2013. március 22. 2. oldal A VADÁSZTÁRSASÁG CÉLKITŰZÉSE 1. A vadászat az ember és a természet sajátos kapcsolata. A vadászat az embert magas

Részletesebben

ALAPSZABÁLYA I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A vadásztársaság jellege és jogi helyzete 1.. 2..

ALAPSZABÁLYA I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A vadásztársaság jellege és jogi helyzete 1.. 2.. 1 VÍZÜGYI VADÁSZTÁRSASÁG ÓPUSZTASZER ALAPSZABÁLYA A Vadásztársaság célja, hogy az egyesületekre és a vadásztársaságokra, a vadgazdálkodásra, és a vadászatra, a fegyver és lőszer tartására, valamint használatára

Részletesebben

ALAPSZABÁLY III. AZ EGYESÜLET TAGSÁGA

ALAPSZABÁLY III. AZ EGYESÜLET TAGSÁGA SALGÓTARJÁNI FORGÁCS FÉNY EGYESÜLET ALAPSZABÁLY I AZ EGYESÜLET NEVE, SZÉKHELYE ÉS JOGÁLLÁSA 1.) Az Egyesület neve: Forgács - Fény Egyesület 2.) Székhelye: 3100 Salgótarján, Forgách Antal út 1. 3.) Levelezési

Részletesebben

H Á Z I S Z A B Á L Y Z A T

H Á Z I S Z A B Á L Y Z A T H Á Z I S Z A B Á L Y Z A T Készült: 2010. október 16. 2 1.. /1/ A Nagycserkeszi Új Erő Vadásztársaság, (továbbiakban VT.) 2010. október 16-án tartott közgyűlése által módosított Házi Szabályzat. /2/ Jelen

Részletesebben

neve: MÁTRABALLAI ARANYSZARVAS VADÁSZTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYA

neve: MÁTRABALLAI ARANYSZARVAS VADÁSZTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYA 1 MÁTRABALLAI ARANYSZARVAS VADÁSZTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYA A vadásztársaság célja, hogy az egyesületekre és a vadásztársaságokra, a vadgazdálkodásra, a vadászatra, a fegyver és lőszertartásra, használatára

Részletesebben

NAGYIVÁNI VADÁSZTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYA

NAGYIVÁNI VADÁSZTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYA ALAPSZABÁLYA MÓDOSÍTOTT ALAPSZABÁLYA A vadásztársaság célja, hogy az egyesületekre és a vadásztársaságokra, a vadgazdálkodásra, a vadászatra, a fegyver és lőszertartásra, használatára vonatkozó szabályzatok

Részletesebben

DÉLBAKONYI VADÁSZTÁRSASÁG HÁZI SZABÁLYZATA. Elfogadva: 2013.március 22..

DÉLBAKONYI VADÁSZTÁRSASÁG HÁZI SZABÁLYZATA. Elfogadva: 2013.március 22.. 1. oldal DÉLBAKONYI VADÁSZTÁRSASÁG A Elfogadva: 2013.március 22.. 2. oldal A VADÁSZTÁRSASÁG CÉLKITŰZÉSE 1. A vadászat az ember és a természet sajátos kapcsolata. A vadászat az embert magas fokú önfegyelemre,

Részletesebben

Veszprémi Motoros Egyesület M KÖDÉSI SZABÁLYZAT

Veszprémi Motoros Egyesület M KÖDÉSI SZABÁLYZAT 1 I. SZERVEZET I. Általános rendelkezések Veszprémi Motoros Egyesület M KÖDÉSI SZABÁLYZAT 1.) Az egyesület neve: Veszprémi Motoros Egyesület 2.) Az egyesület m ködési helye: 8200 Veszprém, Nyerges u. 6.

Részletesebben

MÓDOSÍTOTT ÚJ ALAPSZABÁLY

MÓDOSÍTOTT ÚJ ALAPSZABÁLY MÓDOSÍTOTT ÚJ ALAPSZABÁLY I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A Baráti Kör neve és székhelye (1) A Baráti Kör neve: A Veszprémi Lovassy és volt piarista Gimnázium öregdiákjainak Baráti Köre. (2) A Baráti Kör

Részletesebben

NAGYCSERKESZI ÚJ ERŐ VADÁSZTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYA

NAGYCSERKESZI ÚJ ERŐ VADÁSZTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYA NAGYCSERKESZI ÚJ ERŐ VADÁSZTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYA változásokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege Kelt.:2013. február 15. 1 A NAGYCSERKESZI ÚJ ERŐ VADÁSZTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYA változásokkal egységes szerkezetbe

Részletesebben

Nagycenk Fejl déséért - Közhasznú Egyesület Alapszabály

Nagycenk Fejl déséért - Közhasznú Egyesület Alapszabály Nagycenk Fejl déséért - Közhasznú Egyesület Alapszabály A Nagycenk Fejl déséért -Közhasznú Egyesület közgy lése az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény, illet leg a Magyar Köztársaság Polgári

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET

ALAPSZABÁLY. / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET ALAPSZABÁLY / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET 1. Az egyesület neve: Országos Humánmenedzsment Egyesület (a továbbiakban: Egyesület). 2. Az Egyesület országos

Részletesebben

- a versenyeztetéssel kapcsolatos költségek fedezését, - a rendszeres kapcsolattartást a körzet és a megyei diáksport szervezeteivel.

- a versenyeztetéssel kapcsolatos költségek fedezését, - a rendszeres kapcsolattartást a körzet és a megyei diáksport szervezeteivel. A Türr István Gazdasági Szakközépiskola sport életének pezsdítését elısegítı társadalmi szervezetet hozott létre 2007. március 8. napján. Az egyesület célja, hogy az oktató-nevelı munkával összhangban

Részletesebben

Alapszabály- Rábatamási Sportkör ALAPSZABÁLY

Alapszabály- Rábatamási Sportkör ALAPSZABÁLY ALAPSZABÁLY 1 1. Általános rendelkezések: A sportegyesület neve: Rábatamási Sportkör Székhelye: 9322 Rábatamási, Rákóczi u. 1. Színe: Sárga-fekete Működési területe: Győr-Moson-Sopron megye A sportegyesület

Részletesebben

A Bükkábrányi Bányász Hagyományokért Egyesület ALAPSZABÁLYA

A Bükkábrányi Bányász Hagyományokért Egyesület ALAPSZABÁLYA A Bükkábrányi Bányász Hagyományokért Egyesület ALAPSZABÁLYA 1. Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Bükkábrányi Bányász Hagyományokért Egyesület (a továbbiakban: egyesület). 2. Székhelye: 3422

Részletesebben

A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA

A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA I. A társadalmi szervezet neve: 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖRE A társadalmi szervezet székhelye: Magyar Honvédség Baranya Megyei Hadkiegészítő

Részletesebben

Házi szabályzat. A vadászható terület nagysága: 3841ha. Vadvédelmi terület.

Házi szabályzat. A vadászható terület nagysága: 3841ha. Vadvédelmi terület. Házi szabályzat A vadásztársaság területének határai: A 3. számú f közlekedési úti Sajó hídtól a Sajó folyó Ónodig, majd nyugatra az ónodi vár el tt a közútig. Innen Ónod- Nyékládháza közút, Nyékládháza

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. I. fejezet Általános rendelkezések

ALAPSZABÁLY. I. fejezet Általános rendelkezések ALAPSZABÁLY I. fejezet Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Veszprémi Múzeumegylet 2. Az egyesület székhelye: 8200 Veszprém, Erzsébet sétány 1. 3. Az egyesület működési területe: Veszprém megye.

Részletesebben

Házi szabályzat. A vadászható terület nagysága: 3841ha. Vadvédelmi terület.

Házi szabályzat. A vadászható terület nagysága: 3841ha. Vadvédelmi terület. Házi szabályzat A vadásztársaság területének határai: A 3-as számú fôközlekedési úti Sajó hídtól a Sajó folyó Ónodig, majd nyugatra az ónodi vár elôtt a közútig. Innen Ónod- Nyékládháza közút, Nyékládháza

Részletesebben

A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Az alapítók ezen okirattal kinyilvánítják, hogy az 1989. évi II. törvény és a 2000. évi CXLV. törvény alapján, határozatlan időre jogi személynek minősülő

Részletesebben

A L A P S Z A B Á L Y. I. fejezet Az egyesület neve, székhelye, jogállása

A L A P S Z A B Á L Y. I. fejezet Az egyesület neve, székhelye, jogállása A SMaragd Kecskemét és Vonzáskörzete Sclerosis Multiplexes Betegeinek Egyesülete, 6000 Kecskemét, Vörösmarty utca 12. (Pk. 60.120/2004.) alapszabályának (a továbbiakban: alapszabály) az idıközi, valamint

Részletesebben

VADÁSZTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYA. változásokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege

VADÁSZTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYA. változásokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege . VADÁSZTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYA változásokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege Kelt:. . VADÁSZTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYA változásokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege Alapítók a hatályos Egyesülési jogról,

Részletesebben

ALAPSZABÁLYA Kelt: 2015. október 11.

ALAPSZABÁLYA Kelt: 2015. október 11. APAJ-ÜRBŐPUSZTAI TERMÉSZETVÉDŐ VADÁSZTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYA Kelt: 2015. október 11. 2 APAJ-ÜRBŐPUSZTAI TERMÉSZETVÉDŐ VADÁSZTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYA A Vadásztársaság tagjai az egyesülési jogról, a közhasznú

Részletesebben

KANIZSAI DARTS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. I. Fejezet. Általános rendelkezések. II. Fejezet. Az egyesület célja és tevékenysége

KANIZSAI DARTS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. I. Fejezet. Általános rendelkezések. II. Fejezet. Az egyesület célja és tevékenysége KANIZSAI DARTS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Az egyesület alapító tagjai a 2006. JANUÁR 19.-én megtartott alakuló taggyűlésén a szabadidő kultúrált eltöltése, valamint a darts sport gyakorlása, fejlesztése és

Részletesebben

TISZTA LAP. Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY. ( a módosítással egységes szerkezetben ) Általános rendelkezések.

TISZTA LAP. Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY. ( a módosítással egységes szerkezetben ) Általános rendelkezések. TISZTA LAP Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY ( a módosítással egységes szerkezetben ) I. Általános rendelkezések. 1. (1) Az Egyesület neve: Tiszta lap Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület

Részletesebben

A BARTÓK BÉLA KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A BARTÓK BÉLA KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A BARTÓK BÉLA KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA TARTALOMJEGYZÉK I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 3 1.... 3 II. A KOLLÉGIUM VEZETÉSE ÉS IRÁNYÍTÁSA... 3 2.... 3 A Kollégiumi Közgyűlés... 3 3....

Részletesebben

Angyali Szolgálat Alapítvány. Alapító Okirata

Angyali Szolgálat Alapítvány. Alapító Okirata Angyali Szolgálat Alapítvány Alapító Okirata tanítások átadása így hozzájárulva egy békésebb, szeretetteljesebb és boldogabb társadalmi élet kialakulásához. II.-6. Az alapítvány munkájában résztvev k

Részletesebben

MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés)

MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés) MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés) I. fejezet Általános rendelkezések 1.) A társadalmi szervezet neve: MAGYAR

Részletesebben

TAGOZATI ALAPSZABÁLY. ÉVOSZ Mérnöki Vállalkozások Tagozata

TAGOZATI ALAPSZABÁLY. ÉVOSZ Mérnöki Vállalkozások Tagozata TAGOZATI ALAPSZABÁLY A Mérnöki Vállalkozások Tagozata, mint az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) társadalmi szervezet keretében megalakuló Tagozatot, az Alapítók az Alkotmány, a Polgári

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1 Szaporodásbiológiai Társaság Alapszabálya (az 2014. 11. 07. napi módosításokkal egységes szerkezetben, a módosult rendelkezések vastagított betűvel kerültek kiemelésre) I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.

Részletesebben

NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY

NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések A szervezet neve: Nyírségi Háziorvosok Egyesülete A szervezet székhelye: 4400 Nyíregyháza, Szent István út 59. A szervezet működési

Részletesebben

Alapszabály Vállus és Vidékéért Egyesület

Alapszabály Vállus és Vidékéért Egyesület Alapszabály Vállus és Vidékéért Egyesület 1. Általános rendelkezések 1.1. Az Egyesület neve: Vállus és Vidéke Fejl déséért és Turizmusáért Egyesület (a továbbiakban Egyesület) 1.2. Az Egyesület rövidített

Részletesebben

Alapszabályzat. 2008. március

Alapszabályzat. 2008. március Alapszabályzat 2008. március Alapszabályzat I. Általános rendelkezések 1. Az Egyesület neve: Kreatív Kenese Egyesület 2. Az Egyesület székhelye: 8174 Balatonkenese, Soós hegyi u. 2. 3. Az Egyesület levelezési

Részletesebben

Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje

Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje I. A Számvizsgáló Bizottság és tagjai 1. Az IPA Magyar Szekció (a továbbiakban: Magyar Szekció) Számvizsgáló Bizottsága (a továbbiakban: Bizottság)

Részletesebben

HÁZI SZABÁLYZAT ÁLTALÁNOS RÉSZ

HÁZI SZABÁLYZAT ÁLTALÁNOS RÉSZ 1 HÁZI SZABÁLYZAT I. ÁLTALÁNOS RÉSZ 1) A Házi Szabályzat /továbbiakban Hsz./ azoknak a vadászattal összefüggő vadásztársasági szintű kérdéseknek szabályozása, amelyeket a vadászati törvény,a végrehajtási

Részletesebben

I. A SPORTEGYESÜLET ALAPADATAI II. AZ EGYESÜLET CÉLJA III. AZ EGYESÜLET TAGSÁGA

I. A SPORTEGYESÜLET ALAPADATAI II. AZ EGYESÜLET CÉLJA III. AZ EGYESÜLET TAGSÁGA ALAPSZABÁLY I. A SPORTEGYESÜLET ALAPADATAI 1. Megnevezése: Veszprémi Utánpótlás Kosárlabda Egyesület Székhelye: 8200 Veszprém, Füredi utca 12. 2. Működési területe: működése kiterjed az ország egész területére.

Részletesebben

TAGOZATI ALAPSZABÁLY

TAGOZATI ALAPSZABÁLY TAGOZATI ALAPSZABÁLY A Magasépítési Tagozat, mint az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) egyesületi formában működő civil szervezet keretében megalakuló Tagozatot, az Alapítók az Alkotmány,

Részletesebben

Fejértó Vadásztársaság 6413 Kunfehértó, Béke tér 3. HÁZI SZABÁLYZAT. 1 Általános rendelkezések

Fejértó Vadásztársaság 6413 Kunfehértó, Béke tér 3. HÁZI SZABÁLYZAT. 1 Általános rendelkezések Fejértó Vadásztársaság 6413 Kunfehértó, Béke tér 3. HÁZI SZABÁLYZAT 1 Általános rendelkezések A Fejértó Vadásztársaság Házi Szabályzata a társaság területén, a társaság tagjai, vendégvadászok valamint

Részletesebben

AZ UNIVERSITAS SPORT CLUB SZEGED ALAPSZABÁLYA

AZ UNIVERSITAS SPORT CLUB SZEGED ALAPSZABÁLYA AZ UNIVERSITAS SPORT CLUB SZEGED ALAPSZABÁLYA Készült az egyesület 2006. 11. 29-én megtartott közgyűlésén elfogadott módosításokkal. Az egyesület neve: I. FEJEZET Általános rendelkezések 1. Az Universitas

Részletesebben

A MAGYAR TRANSZPLANTÁCIÓS TÁRSASÁG EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A MAGYAR TRANSZPLANTÁCIÓS TÁRSASÁG EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 1 A MAGYAR TRANSZPLANTÁCIÓS TÁRSASÁG EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA / Egységes szerkezetben a 2016. február.-i módosításokkal / M T T 2 I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A T neve: M (röviden MTT) (angolul: Hungarian

Részletesebben

Alapszabály. Soli Deo Gloria Református Diákmozgalom. Kiskunhalas, 2000. április. 15.

Alapszabály. Soli Deo Gloria Református Diákmozgalom. Kiskunhalas, 2000. április. 15. Alapszabály Soli Deo Gloria Református Diákmozgalom Kiskunhalas, 2000. április. 15. 1. Név, székhely 1. Az egyesület neve: SOLI DEO GLORIA REFORMÁTUS DIÁKMOZ- GALOM. 2. Az egyesület rövidített elnevezése:

Részletesebben

Tisza-parti Cukorbetegek Egyesülete

Tisza-parti Cukorbetegek Egyesülete Tisza-parti Cukorbetegek Egyesülete Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA Szeged, 2014. október 09. 1 Tisza-parti Cukorbetegek Egyesülete ALAPSZABÁLY Alulírott Alapítók az egyesülési

Részletesebben

NAGYIVÁNI VADÁSZTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYA

NAGYIVÁNI VADÁSZTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYA NAGYIVÁNI VADÁSZTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYA A vadásztársaság jelen alapszabályhoz mellékletként, külön íven csatolt tagjegyzék szerinti tagjai az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil

Részletesebben

1. FUTSAL CLUB VESZPRÉM ALAPSZABÁLYA (EGYSÉGES SZERKEZETBEN) Általános rendelkezések

1. FUTSAL CLUB VESZPRÉM ALAPSZABÁLYA (EGYSÉGES SZERKEZETBEN) Általános rendelkezések 1. FUTSAL CLUB VESZPRÉM ALAPSZABÁLYA (EGYSÉGES SZERKEZETBEN) I. Általános rendelkezések 1. Az egyesület (továbbiakban: 1. FC Veszprém) Veszprém városban, Veszprém megyében a rendszeres sportolás, a szabadid

Részletesebben

VAGYONÉPITŐ KLUB ALAPSZABÁLYA

VAGYONÉPITŐ KLUB ALAPSZABÁLYA VAGYONÉPITŐ KLUB ALAPSZABÁLYA Alulírott Alapítók létrehozták a Vagyonépítő Klubot. A Vagyonépítő Klub 2008. március 29 -i Klubgyűlése az alábbi alapszabályt fogadta el. I. A Klub adatai 1 A Klub neve:

Részletesebben

- 1 - 1. A Pelikán Sportegyesület, ( a továbbiakban egyesület) a Szolnokon ~evékenykedo

- 1 - 1. A Pelikán Sportegyesület, ( a továbbiakban egyesület) a Szolnokon ~evékenykedo A PELIKÁN SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA - 1-1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A Pelikán Sportegyesület, ( a továbbiakban egyesület) a Szolnokon ~evékenykedo természetes személyek által kialakított közösségeknek,

Részletesebben

Dél-Balatoni Sporthorgász Egyesület

Dél-Balatoni Sporthorgász Egyesület Dél-Balatoni Sporthorgász Egyesület változásokkal egységes szerkezetbe foglalt, 2012.03.25. napjától hatályos alapszabálya Az alapítók a Balatonlellén, 1997.03.07. napján jóváhagyott alapszabállyal, az

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2009. 1 1. Általános rendelkezések: A Szervezeti és Működési Szabályzat (továbbiakban: Szabályzat) rendelkezéseit a tervező-és

Részletesebben

SZAJKI TAVAK ARANYKÁRÁSZ HORGÁSZ ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI KÖZHASZNÚ EGYESÜLET. ALAPSZABÁLYA (Módosításokkal egységes szerkezetben)

SZAJKI TAVAK ARANYKÁRÁSZ HORGÁSZ ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI KÖZHASZNÚ EGYESÜLET. ALAPSZABÁLYA (Módosításokkal egységes szerkezetben) SZAJKI TAVAK ARANYKÁRÁSZ HORGÁSZ ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI KÖZHASZNÚ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA (Módosításokkal egységes szerkezetben) 2010.11.13. 1 SZAJKI TAVAK ARANYKÁRÁSZ HORGÁSZ ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI KÖZHASZNÚ

Részletesebben

Green Business Szövetség - Tagdíjrendszer

Green Business Szövetség - Tagdíjrendszer Green Business Szövetség - Tagdíjrendszer A Szövetség tagja lehet bárki, aki a Green Business Szövetség filozófiáját elfogadja és e gondolat a tevékenységében tükröződik. Tagjaink között szívesen látjuk

Részletesebben

TARNAMÉRAI TARNAMENTE VADÁSZTÁRSASÁG HÁZI SZABÁLYZATA

TARNAMÉRAI TARNAMENTE VADÁSZTÁRSASÁG HÁZI SZABÁLYZATA TARNAMÉRAI TARNAMENTE VADÁSZTÁRSASÁG HÁZI SZABÁLYZATA BEVEZETŐ RÉSZ A Vadásztársaság 1980. december 29.-én vált le a Hevesi Nimród Vadásztársaságtól és alakult meg Tarnamérán TARNAMENTE Vadásztársaságként.

Részletesebben

A Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség ALAPSZABÁLYA

A Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség ALAPSZABÁLYA A Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség ALAPSZABÁLYA I. FEJEZET Általános rendelkezések 1. A szervezet neve: Magyar Kábeltelevíziós És Hírközlési Szövetség 2. A Szövetség rövidített neve: MKHSZ

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. 1. Általános Rendelkezések

ALAPSZABÁLY. 1. Általános Rendelkezések 1 ALAPSZABÁLY 1. Általános Rendelkezések Az egyesület neve: Játsszunk Együtt! Gyáli Nagycsaládos Egyesület Rövid neve: Gyáli NE. Az egyesület pecsétje kör alakú, Játsszunk Együtt Gyáli Nagycsaládos Egyesület,

Részletesebben

KŐORRA VADÁSZTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYA. változásokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege

KŐORRA VADÁSZTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYA. változásokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege KŐORRA VADÁSZTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYA változásokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege Kelt: 2013.05.31 Kőorra Vadásztársaság ALAPSZABÁLYA változásokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege A Vadásztársaság

Részletesebben

Mátraalmásért Egyesület Alapszabálya

Mátraalmásért Egyesület Alapszabálya Mátraalmásért Egyesület Alapszabálya I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az egyesület neve: Mátraalmásért Egyesület 2. Az egyesület székhelye: 3154 Szuha-Mátraalmás, Bem u. 1. 3. Az Egyesület önkormányzati elven

Részletesebben

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tájékozódási Futásért Egyesület TÁJFUTE

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tájékozódási Futásért Egyesület TÁJFUTE A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tájékozódási Futásért Egyesület TÁJFUTE ALAPSZABÁLYA Nyíregyháza, 2014. szeptember 11. 2 ALAPSZABÁLY (egységes szerkezetben, a 2014. szeptember 11.-i módosítások vékony

Részletesebben

A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület

A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület ALAPSZABÁLYA Csobánka, 2012 március 23 2 I) Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Csobánkai Polgárőr Egyesület 2. Székhelye: 2014 Csobánka, Fő út 1. (Csobánka Község

Részletesebben

Café Momus Egyesület A kultúra internetes terjesztéséért ALAPSZABÁLY

Café Momus Egyesület A kultúra internetes terjesztéséért ALAPSZABÁLY Café Momus Egyesület A kultúra internetes terjesztéséért ALAPSZABÁLY A 2000. január 29.-án megtartott alapító taggyűlésen és 2000. június 21-én tartott taggyűlésen elfogadott, egységes szerkezetbe foglalt

Részletesebben

Tanítóképző Főiskola Sportklub (Budapest) Alapszabálya

Tanítóképző Főiskola Sportklub (Budapest) Alapszabálya Tanítóképző Főiskola Sportklub (Budapest) Alapszabálya 1. A Sportegyesület neve, székhelye 1. A Sportegyesület neve: Tanítóképző Főiskola Sportklub Budapest, rövidítve: BTFSK. 2. Székhelye: 1126 Budapest,

Részletesebben

A Szent Gellért Diákszövetség. - módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA december 19.

A Szent Gellért Diákszövetség. - módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA december 19. A Szent Gellért Diákszövetség - módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA 1 2015. december 19. 1. Általános rendelkezések: 1.1. Az egyesület neve: Szent Gellért Diákszövetség 1.2. Az egyesület

Részletesebben

Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület Alapszabály

Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület Alapszabály Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület Alapszabály VI. számú módosítás és egységes szerkezetbe foglalás 1. Általános rendelkezések: Az egyesület neve: PÉCSI SZÉKESEGYHÁZ NAGYCSALÁDOS EGYESÜLET Rövidítése:

Részletesebben

Általános Rendelkezések. Célok. Feladatok

Általános Rendelkezések. Célok. Feladatok Gyermek Kosárlabda Sportegyesület Szekszárd ALAPSZABÁLYA Általános Rendelkezések 1. Az Egyesület neve: Gyermek Kosárlabda Sportegyesület Szekszárd 2. Az egyesület rövidített neve: GY.K.S.E. Szekszárd 3.

Részletesebben

- 2 - I. fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1.A vadásztársaság jellege és jogi helyzete: az egyesület önálló jogi személy.

- 2 - I. fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1.A vadásztársaság jellege és jogi helyzete: az egyesület önálló jogi személy. - 1 - ALAPSZABÁLY - 2 - A vadásztársaság célja, hogy az egyesületekre és a vadásztársaságokra, a vadgazdálkodásra és a vadászatra vonatkozó jogszabályok és szabályzatok megtartásával, környezet- és természetvédelmi

Részletesebben

Újpalota Sportegyesület. Alapszabály

Újpalota Sportegyesület. Alapszabály Újpalota Sportegyesület Alapszabály Az Újpalota Sportegyesület alakuló közgyűlése az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény, illetőleg a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 1959. évi

Részletesebben

GYÖMRŐ 2000 KÖR KULTURÁLIS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

GYÖMRŐ 2000 KÖR KULTURÁLIS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA GYÖMRŐ 2000 KÖR KULTURÁLIS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA melyet a Gyömrő 2000 Kör tagjai a 2010. május 14. napján megtartott közgyűlésen az alábbiak szerint fogadtak el. 1. AZ EGYESÜLET ELNEVEZÉSE: Gyömrő 2000

Részletesebben

Alapító okirat. 1. Az egyesület neve, székhelye:

Alapító okirat. 1. Az egyesület neve, székhelye: Alapító okirat 1. Az egyesület neve, székhelye: 1.1. Az egyesület neve: Villanypára Egyesület Az egyesület rövidített neve: VAPER 1.2. Székhelye: 6766 Dóc, Petőfi u. 9. 1.3. Az egyesület emblémája: 1.4

Részletesebben

Dunaszentpál Község Önkéntes T zoltó Egyesületének ALAPSZABÁLYA. I. Általános rendelkezések

Dunaszentpál Község Önkéntes T zoltó Egyesületének ALAPSZABÁLYA. I. Általános rendelkezések Dunaszentpál Község Önkéntes T zoltó Egyesületének ALAPSZABÁLYA Dunaszentpál Község Önkéntes T zoltó Egyesülete (nyilvántartási száma: 08-02-0000783, a továbbiakban: Egyesület) összhangban a Polgári Törvénykönyvben,

Részletesebben

Miniszterelnöki Hivatal. Dr. Tordai Csaba Szakállamtitkár Úr részére. Budapest. Tisztelt Szakállamtitkár Úr!

Miniszterelnöki Hivatal. Dr. Tordai Csaba Szakállamtitkár Úr részére. Budapest. Tisztelt Szakállamtitkár Úr! Miniszterelnöki Hivatal Dr. Tordai Csaba Szakállamtitkár Úr részére Budapest Tisztelt Szakállamtitkár Úr! A Hivatalos Közbeszerzési Tanácsadók Országos Szövetsége ezúton szeretné szíves állásfoglalását

Részletesebben

A Péterfy Sándor Általános Iskola Iskolai Sportkörének Alapszabálya 2009.

A Péterfy Sándor Általános Iskola Iskolai Sportkörének Alapszabálya 2009. IGAZGATÓSÁG PÉLDÁNYA A Péterfy Sándor Általános Iskola Iskolai Sportkörének Alapszabálya 2009. Tartalomjegyzék 1 A sportkör és tagsága... 3 1.1 A sportkör neve: Péterfy Sándor Általános Iskola Sportköre...

Részletesebben

AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA I. Általános rendelkezések 1. A szervezet neve Etyeki Polgárőrség Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Egyesület. 2. A szervezet székhelye:

Részletesebben

SPORTISKOLÁK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGÉNEK módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA. 2012. május 9.

SPORTISKOLÁK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGÉNEK módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA. 2012. május 9. SPORTISKOLÁK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGÉNEK módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA 2012. május 9. I. Általános rendelkezések 1. A Sportiskolák Országos Szövetsége (a továbbiakban szövetség) az

Részletesebben

BÁTÁÉRT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

BÁTÁÉRT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA BÁTÁÉRT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1. Név: BÁTÁÉRT EGYESÜLET. 1.2. Székhely: 7149 Báta, F u. 306. 1.3. Az Egyesület alapításának id pontja: 2001. augusztus 19. 1.4. Jogállása:

Részletesebben

Falubarát Győrújbarát Egyesület Alapszabálya

Falubarát Győrújbarát Egyesület Alapszabálya Falubarát Győrújbarát Egyesület Alapszabálya A Falubarát Győrújbarát Egyesület alapító tagjai, a 2006. június 26. napján megtartott alakuló gyűlés 1/2006. számú határozata alapján az egyesület alapszabályát

Részletesebben

Óbor-kör Kulturális és Környezetvéd Egyesület A L A P S Z A B Á L Y

Óbor-kör Kulturális és Környezetvéd Egyesület A L A P S Z A B Á L Y 1 Óbor-kör Kulturális és Környezetvéd Egyesület A L A P S Z A B Á L Y Az Óbor-kör Kulturális és Környezetvéd Egyesület 2006. augusztus hó 3-án 11 alapító tag egyetért elhatározása alapján jött létre. Az

Részletesebben

Képviselő-testületi határozatok 2006. november 16-ai üléstől

Képviselő-testületi határozatok 2006. november 16-ai üléstől Képviselő-testületi határozatok 2006. november 16-ai üléstől 454/2006.(XI.16.) esztergomi öh. 1. Esztergom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete tiltakozását és felháborodását fejezi ki az országos

Részletesebben

Püspökladányi Víziközmő Társulat. Alapszabálya. 1. A Társulat elnevezése és székhelye. 2. A Társulat célja

Püspökladányi Víziközmő Társulat. Alapszabálya. 1. A Társulat elnevezése és székhelye. 2. A Társulat célja Püspökladányi Víziközmő Társulat Alapszabálya 1. A Társulat elnevezése és székhelye 1.) A Társulat elnevezése: Püspökladányi Víziközmő Társulat 2.) A Társulat székhelye: 4150 Püspökladány, Kossuth u.26.

Részletesebben

ALAPSZABÁLY ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ALAPSZABÁLY ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK ALAPSZABÁLY ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az Egyesület neve: Háros Rádióklub Egyesület Székhelye: 1222 Budapest, Háros u. 70 sz. Működése kiterjed az ország egész területére. Kiadásait tagdíjakból, valamint

Részletesebben

3. környezetvédelmi tevékenység, az épített környezetünk ökologikusabbá tétele az Egyesület valamennyi tevékenységén keresztül,

3. környezetvédelmi tevékenység, az épített környezetünk ökologikusabbá tétele az Egyesület valamennyi tevékenységén keresztül, ALAPSZABÁLY I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK: 1. A szervezet megnevezése: a./ magyar: Magyar Szalmaépítők Egyesülete b./ nemzetközi: Hungarian Strawbuilders Association 2. A szervezet alapítási éve: 2009. 3.

Részletesebben

KIVONAT. Szentendre Város Önkormányzat Képvisel -testületének december 16-i ülésér l készült jegyz könyvéb l

KIVONAT. Szentendre Város Önkormányzat Képvisel -testületének december 16-i ülésér l készült jegyz könyvéb l KIVONAT Szentendre Város Önkormányzat Képvisel -testületének 2003. december 16-i ülésér l készült jegyz könyvéb l 31. El terjesztés a Lengyel Kisebbségi Önkormányzattal kötend megállapodás jóváhagyására

Részletesebben

Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezete

Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezete MAGYAR ELEKTROTECHNIKAI EGYESÜLET 1075 Budapest, Madách Imre út 5. III. emelet Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezete SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Verzió: 1 Készítette: Készítette: Sebestény

Részletesebben

MAGYAR SZÁLLODÁK ÉS ÉTTERMEK SZÖVETSÉGE ALAPSZABÁLYA ÉS SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA a módosításokkal egységes szerkezetben

MAGYAR SZÁLLODÁK ÉS ÉTTERMEK SZÖVETSÉGE ALAPSZABÁLYA ÉS SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA a módosításokkal egységes szerkezetben MAGYAR SZÁLLODÁK ÉS ÉTTERMEK SZÖVETSÉGE ALAPSZABÁLYA ÉS SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA a módosításokkal egységes szerkezetben Kelt Budapesten 2016. március 31. 1 Az eredetileg Magyar Szállodaszövetség

Részletesebben

NEVELÉS- ÉS OKTATÁSKUTATÓK SZÖVETSÉGE

NEVELÉS- ÉS OKTATÁSKUTATÓK SZÖVETSÉGE NEVELÉS- ÉS OKTATÁSKUTATÓK SZÖVETSÉGE HUNGARIAN EDUCATIONAL RESEARCH ASSOCIATION (HERA) * ALAPSZABÁLY BUDAPEST, 2010 EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Alulírott Alapítók az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény

Részletesebben

VADÁSZTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYA. Kelt:.

VADÁSZTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYA. Kelt:. . VADÁSZTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYA Kelt:. . VADÁSZTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYA (a Civil törvény és az új PTK hatályos rendelkezéseinek megfelelő egységes szerkezetbe foglalt szöveg) A vadásztársaság jelen alapszabályhoz

Részletesebben

A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület Szervezeti és Működési Szabályzata. A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület

A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület Szervezeti és Működési Szabályzata. A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2008. I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Sportegyesület jogállása Az Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület alakuló közgyűlése

Részletesebben

Ismertesse az egyéni vadászati módokat! 1. A. Információtartalom vázlata:

Ismertesse az egyéni vadászati módokat! 1. A. Információtartalom vázlata: 1. A Ismertesse az egyéni vadászati módokat! Egyéni vadászati módok Egyéni vadászat során ejthető vadfajok Egyéni vadászat biztonsági előírásai Egyéni vadászat etikai előírásai 1. B Ismertesse a vadászaton

Részletesebben

INTERCISA LAKÁSSZÖVETKEZET ALAPSZABÁLYA

INTERCISA LAKÁSSZÖVETKEZET ALAPSZABÁLYA AZ INTERCISA LAKÁSSZÖVETKEZET MÓDOSÍTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT ALAPSZABÁLYA Módosítások félkövér dőlt betűkkel szedve. A Lakásszövetkezetekről szóló 2004. évi CXV. törvény, valamint a módosításáról

Részletesebben

Békásmegyeri Vándor Kerékpáros Klub

Békásmegyeri Vándor Kerékpáros Klub Békásmegyeri Vándor Kerékpáros Klub Alapszabály 1. Általános rendelkezések 1.1 A társadalmi szervezet neve: Békásmegyeri Vándor Kerékpáros Klub (a továbbiakban: Egyesület) 1.2 Székhelye: Budapest III.

Részletesebben

MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 1 I. A Magyar Vámügyi Szövetség (továbbiakban: Szövetség) adatai Elnevezése: Magyar: Angol: Német: Francia: Magyar Vámügyi Szövetség Hungarian

Részletesebben

6. számú melléklet. A juttatási ügyekben eljáró bizottságok ügyrendje. A kari Diákjuttatási és Kollégiumi Bizottság feladata és hatásköre

6. számú melléklet. A juttatási ügyekben eljáró bizottságok ügyrendje. A kari Diákjuttatási és Kollégiumi Bizottság feladata és hatásköre 6. számú melléklet A juttatási ügyekben eljáró bizottságok ügyrendje 1. A melléklet hatálya kiterjed a kari Diákjuttatási és Kollégiumi Bizottság, valamint a kari Pályá-zati és Ösztöndíj Bizottság (továbbiakban

Részletesebben

V. FEJEZET A TÁRSASÁGI TAGSÁG, A TAGOK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI 1. SZAKASZ A TÁRSASÁGI TAGSÁG

V. FEJEZET A TÁRSASÁGI TAGSÁG, A TAGOK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI 1. SZAKASZ A TÁRSASÁGI TAGSÁG V. FEJEZET A TÁRSASÁGI TAGSÁG, A TAGOK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI A Társaság tagjai lehetnek: rendes tagok, tiszteletbeli tagok, pártoló tagok, ifjúsági tagok. 1. SZAKASZ A TÁRSASÁGI TAGSÁG 2. SZAKASZ A

Részletesebben

Alapszabálya módosításokkal egységes szerkezetben

Alapszabálya módosításokkal egységes szerkezetben Alapszabálya módosításokkal egységes szerkezetben A DEMETER Egyesület alakuló közgyőlése az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény 12. /1/ bekezdése, valamint a közhasznú szervezetekrıl szóló 1997.

Részletesebben

Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége ALAPSZABÁLYA

Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége ALAPSZABÁLYA Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének ALAPSZABÁLYA Az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény 1. -ban írt felhatalmazás alapján a 2001. év október 13. napján tartott alakuló közgyűlésen

Részletesebben

III. Az Egyesület Szervei

III. Az Egyesület Szervei III. Az Egyesület Szervei Az Egyesület szervei: 1. Közgyűlés 2. Választmány 3. Elnökség 4. Regionális szervezetek, Régiók 5. Felügyelő Bizottság 6. Etikai Bizottság 7.Munkabizottságok 1. KÖZGYŰLÉS 1.1.

Részletesebben

ÚJPESTI VÁROSVÉDŐ EGYESÜLET. Alapszabály

ÚJPESTI VÁROSVÉDŐ EGYESÜLET. Alapszabály ÚJPESTI VÁROSVÉDŐ EGYESÜLET Alapszabály I. Az egyesület neve, székhelye, bélyegzője 1. a. Az egyesület neve: ÚJPESTI VÁROSVÉDŐ EGYESÜLET b. Az egyesület székhelye: 1047 Budapest IV., Attila utca 150. c.

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS M KÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZERVEZETI ÉS M KÖDÉSI SZABÁLYZATA INTERNETES BÉLYEGGY JT KLUB közhasznú szervezet SZERVEZETI ÉS M KÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 / 7 Bevezet 1. Az INTERNETES BÉLYEGGY JT KLUB (továbbiakban: Egyesület) Szervezeti és M ködési Szabályzatának (továbbiakban

Részletesebben

Magyar Anatómus Társaság

Magyar Anatómus Társaság Magyar Anatómus Társaság alapszabálya. I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. (1) A társaság a./ neve : Magyar Anatómus Társaság (MAT) b./ székhelye : Budapest c./ működési területe: Magyarország d./ pecsétje:

Részletesebben

MAGYAR ÉPÍTŐMŰVÉSZEK SZÖVETSÉGE ALAPSZABÁLYA 2014 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK (1) A Magyar Építőművészek Szövetsége (rövidített elnevezése: MÉSZ) az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint

Részletesebben

MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság

MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság AUDIT BIZOTTSÁGÁNAK ÜGYRENDJE 2015. március 24. A MOL Magyar Olaj- és

Részletesebben

CentrArt Mővészettörténészek Új Mőhelye Közhasznú Egyesület

CentrArt Mővészettörténészek Új Mőhelye Közhasznú Egyesület CentrArt Mővészettörténészek Új Mőhelye Közhasznú Egyesület Alapszabály A CentrArt Mővészettörténészek Új Mőhelye Közhasznú Egyesület alakuló közgyőlése az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény,

Részletesebben