TÁJÉKOZTATÓ A MIKROHITEL IGÉNYLÉS MENETÉRİL V_2008/ On- line hiteligénylés benyújtása Interneten keresztül

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TÁJÉKOZTATÓ A MIKROHITEL IGÉNYLÉS MENETÉRİL V_2008/1.01. 1. On- line hiteligénylés benyújtása Interneten keresztül"

Átírás

1 SZÉKESFEHÉRVÁRI REGIONÁLIS VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY TÁJÉKOZTATÓ A MIKROHITEL IGÉNYLÉS MENETÉRİL V_2008/1.01 Az RVA több mint 15 éves mikrofinanszírozási tapasztalatának felhasználásával folyamatosan fejleszti hitelezési eljárásrendjét annak érdekében, hogy a mikrovállalkozói ügyfélkör számára folyamatosan professzionális, megelégedettséget nyújtó szolgáltatásokat biztosíthasson. Éppen ezért a mikrohitel igénylés menetét úgy alakítottuk ki, hogy az egyrészrıl a lehetı legkisebb megterhelést jelentse ügyfeleink számára, ugyanakkor biztosítson minden olyan információt a döntéshozók számára, amely alapján a hitelbírálat a lehetı legrövidebb idı alatt elvégezhetı. A hiteligénylés benyújtására két módon van lehetıség. 1. Interneten keresztül, on-line módon; 2. Papír alapú hiteligénylés benyújtására az RVA valamely kirendeltségén. 1. On- line hiteligénylés benyújtása Interneten keresztül On-line hiteligénylés benyújtás az Interneten keresztül a Vállalkozásfejlesztési Portálon vagy az RVA honlapján lehetséges. Az on-line hiteligénylés beadás elınyei: A rendszer automatikusan elvégzi a kiválasztott hitelkonstrukcióknál a jogosultsági vizsgálatot; a rendszer a hitelkérelem lezárása elıtt elvégzi a kötelezı formai ellenırzéseket, így formailag biztosan megfelelı hiteligénylés kerül benyújtásra; ugyanakkor nem kell több információt begépelni, mint a papír alapú hiteligénylésnél; a regisztrációs díj befizetésétıl teljesen eltekint az RVA; a hiteligénylés lezárásakor a hitelbírálat gyakorlatilag azonnal elkezdıdik, így az átfutási idı lényegesen rövidebb; több hivatali beutazástól megmenekülhet. Az Interneten történı hiteligénylés benyújtásának lépései: I. ÜGYFÉL FIÓK NYITÁSA A VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI PORTÁLON Amennyiben még nem rendelkezik ügyfélfiókkal a Vállalkozásfejlesztési Portálon, elıször regisztrálnia kell magát. Az Ügyfélkapu a címen érhetı el.

2 OLDAL: 2 A regisztráció ingyenes, csupán egy érvényes címmel kell rendelkeznie. A regisztrációhoz be kell írnia címét, jelszót kell megadnia, illetve meg kell adnia nevét és az elérhetıségi adatait. Az adatok begépelése után a Regisztráció gomb megnyomásával elindítja a regisztrálási folyamatot. Ezután a rendszer automatikusan egy t küld Önnek, mely egy regisztrációs linket tartalmaz. Erre a linkre kattintva véglegesítheti a regisztrációt. Ebben az ben lehetısége van még a regisztráció véglegesítése elıtt elérni és elolvasni a rendszer felhasználási feltételeit és adatvédelmi szabályzatát is. A regisztráció véglegesítése után az ügyfél kapun be tud lépni a rendszerbe, ahol elérhetıvé válik saját felhasználói fiókja, illetve felhasználói fiókjából további Internetes szolgáltatásaink. A rendszerbe történı belépéskor a Felhasználó: mezıbe azt az címet kell írni, amellyel Ön beregisztrálta vállalkozását, a Jelszó: mezıbe pedig azt a jelszót, amelyet a regisztrációkor megadott. A jelszó megváltoztatására lehetısége van az ügyfél fiókba történı belépés után, ha a felsı fülön a nevére kattint.

3 OLDAL: 3 II. A MIKROHITEL IGÉNYLÉSHEZ SZÜKSÉGES ADATOK RÖGZÍTÉSE A rendszerbe történı belépés után rögzítenie kell a hiteligénylés benyújtásához szükséges adatokat. Ezek a következı adatcsoportokra terjednek ki: Törzs adatok bevitele a vállalkozására vonatkozó alap adatok. Ezek az adatok az idı múlásával kevésbé változnak. Kitöltés után az adatok tárolásra kerülnek, és hiteligénylés benyújtása esetén beépülnek az aktuális hitelkérelembe. Mivel az adatok az ügyfélfiókban tárolásra kerülnek, esetleges késıbbi újabb hiteligénylés esetén nem kell mindent újból begépelni, csak aktualizálni kell az adatokat. Hitelkérelemhez szükséges adatok bevitele - a vállalkozására vonatkozó, az idı során kevésbé változó adatok. Ezek az adatok - a törzs adatokhoz hasonlóan - az idı múlásával szintén kevésbé változnak. Itt kell rögzíteni pl.: a tulajdonosok más vállalkozásban fennálló tulajdonhányadait, a fıbb üzleti partnereket stb. Kitöltés után az adatok tárolásra kerülnek, és hiteligénylés benyújtása esetén szintén beépülnek az aktuális hitelkérelembe. Mivel az adatok az ügyfélfiókban tárolásra kerülnek, esetleges késıbbi újabb hiteligénylés esetén ezeket nem kell újból begépelni, csak aktualizálni kell az adatokat. Mérleg, eredmény kimutatás adatok rögzítése már mőködı társas vállalkozások esetén Ezeket az adatokat társas vállalkozásoknak kell rögzíteni. A hiteligényléshez az elmúlt két lezárt év gazdasági adatait mindenképpen rögzíteni kell! Amennyiben olyan hitelkonstrukciót kíván megpályázni, amelynél elıírták mérleg és eredményterv készítését, akkor ezeket az adatokat is itt kell rögzítenie.

4 OLDAL: 4 TIPP! Amennyiben kitölti vállalkozásának múltbeli gazdálkodási adatait, lehetısége nyílik lekérni vállalkozásának on-line cégértékelését. A rendszer az értékelést automatikusan azonnal generálja. Az elkészített szöveges elemzésben és értékelésben hasznos információkat kaphat cégének gazdálkodásához. Az elkészített cégértékelés kinyomtatható, illetve.pdf formátumban letölthetı. A rendszer automatikusan elvégzi a kimutatások számszaki ellenırzését. Abban az esetben, ha valamilyen kötelezı egyezıség nincsen meg, mentéskor a rendszer hibát jelez. Ekkor az egyes ellenırizendı adatok mellett piros felkiáltó jelek (!!!) jelennek meg, illetve ellenırizni kell, hogy az egyes adatok melletti ellenırzı mezıben lévı szám megegyezik-e az Ön által beírttal. Elıfordulhat, hogy Ön jól (az Önnél lévı kimutatásoknak megfelelıen) gépelte be az adatokat, a rendszer mégis hibát jelez. Ebben az esetben valószínő, hogy valahol az Ön könyvelıje tévedett. Ebben az esetben feltétlen konzultáljon könyvelıjével, (esetleg más könyvelıvel). Hiba jelzés esetén engedi a rendszer a hiteligénylés lezárását, de az eltéréseket a hitelbírálati eljárás alatt mindenképpen javítani és tisztázni kell. Hitelkérelem adatainak felvitele közvetlenül az adott hiteligényléshez kapcsolódó információk rögzítése Ennél a blokknál kell megadnia azokat az adatokat, amelyek kimondottan a megpályázni kívánt hitelkonstrukciók igényléséhez kapcsolódnak. A Hitelkérelmeim menüpontra kattintva megjelenik a Hitelkérelmek blokk, amelyben láthatóak korábbi Interneten benyújtott hitelkérelmei, illetve itt kezdeményezheti új hiteligénylés benyújtását is. Amennyiben még nem kezdeményezett hiteligénylés benyújtást, a fenti ábrától eltérıen még nem fog látni elindított hiteligényléseket. Új hiteligénylést az Új hitelkérelem beadása gombra kattintva indíthat el. Amennyiben korábban már elindított egy hiteligénylést, nem kell újból megnyomnia az Új hitelkérelem beadása gombot! Ha véletlenül mégis megtenné, a tévesen indított hitelkérelem adatfelviteli blokkján belül a ikonra kattintva törölheti azt. Az elkezdett, még nem lezárt Rögzített státuszú hiteligénylés folytatásához, az adott dátummal kezdeményezett hiteligénylés melletti ikonra kattintva folytathatja az adatok felvitelét. Egy idıben csak három lezáratlan hiteligénylése lehet. A már lezárt hiteligénylését

5 OLDAL: 5 nem tudja tovább szerkeszteni. A Lezárt státuszú hiteligényléseket a ikonra kattintva bármikor megtekintheti, a ikonra kattintva pedig.pdf formátumban lementheti vagy kinyomtathatja. Amennyiben egy folyamatban lévı hitelbírálati eljárás során rájön, hogy valamit tévesen szerepeltetett, és ezt javítani szeretné, kérjük, vegye fel a kapcsolatot az RVA finanszírozási részlegével. A bírálat lezárása elıtt még van lehetıség a hiteligénylést javításra visszaküldeni. Egyes mikrohitel konstrukciók egymással kombinálhatók. Ezeket a hitelkonstrukciókat egy hiteligénylésen belül egyszerre megpályázhatja. Mivel azonban a kombinálhatóság szabályai igen változatosak, a különbözı mikrohitel konstrukciók összeegyeztethetıségének vizsgálatát nem automatizáltuk. Éppen ezért igen fontos, hogy a megpályázni kívánt hitelkonstrukciók leírását a hiteligénylés benyújtása elıtt figyelmesen átolvassa. Amennyiben bizonytalan a kombinálhatóság kérdésében, kérjük, vegye fel a kapcsolatot az RVA finanszírozási részlegével. Kiegészítı mellékletek csatolása A Hitelkérelem adatai ablakban, Csatolt anyagok file feltöltési ablaknál van lehetısége a hiteligényléshez kötelezıen mellékelendı dokumentumok scannelt változatainak feltöltésére. (A4-es oldal: dpi felbontással.) A hiteligényléshez a 3. pontban felsorolt dokumentumok másolatai csatolhatók. A hiteligényléshez kötelezıen csatolandó mellékleteket attól függetlenül, hogy azokat Interneten keresztül benyújtotta vagy sem mindenképpen eredeti példányban is el kell juttatni az RVA-hoz! Az átadásra lehetısége van: személyesen, az RVA központi irodájában Székesfehérváron; munkatársunk elızetes személyes látogatásakor az Ön telephelyén; postán. A mellékletek feltöltése azonban meggyorsítja a bírálati eljárást, mert a bírálat során utólagos ellenırzés mellett eredeti okmányokként elfogadjuk azokat. FONTOS INFORMÁCIÓ! Attól függetlenül, hogy töltött-e fel mellékletet Internetes hiteligényléséhez, a hiteligénylése lezárásakor a hitelbírálati eljárást azonnal elindítjuk. FONTOS INFORMÁCIÓ! Az Interneten történı hitelkérelem benyújtásának részletes technikai leírását, valamint a hiteligénylés összeállításához szükséges egyéb fontos információkat a Felhasználói kézikönyv blokkban megjelenı on-line leírás tartalmazza.

6 OLDAL: 6 III. A hiteligénylés véglegesítése és lezárása A hiteligénylés ténylegesen akkor kerül benyújtásra, ha lezárja azt. A lezárás után több módosítást a hiteligénylésen nem végezhet. A kérelem lezárásakor a rendszer automatikus formai ellenırzést végez. Csak az a kérelem zárható le, amely megfelel az ellenırzési kritériumoknak. A kérelem lezárása két módon történhet. Ha biztos abban, hogy kérelme megfelel az ellenırzési feltételeknek akkor lezárhatja hitelkérelmét a ikon megnyomásával. Amennyiben kérelme mégsem felel meg az ellenırzésnél, hibaüzenetet kap, melyben ellenırizheti, mely tételek nem lettek kitöltve, vagy hiányosan lettek kitöltve hitelkérelmében. Azok az ellenırzött tételek, amelyeknél a rendszer hiányosságot észlelt piros gombbal jelöltek, azok a tételek, amelyek formailag megfeleltek zöld gombbal jelöltek. A hiányos tételek javítását ebbıl az ablakból is elindíthatja, ha a tétel elıtt álló piros négyzetre kattint. Amennyiben lezárás elıtt szeretné leellenıriztetni a rendszerrel a hiteligénylés kitöltését, kattintson az ikonra. Abban az esetben, ha a rendszer megfelelıen kitöltöttnek érzékelte a hitelkérelmet, valamennyi ellenırzött tételnél zöld gomb jelenik meg, illetve megjelenik alul az Ellenırzés véglegesítése gomb. Erre a gombra kattintva lezárhatja a hiteligénylést.

7 OLDAL: 7 A hiteligénylés végleges lezárása elıtt különbözı jogi nyilatkozatok jelenhetnek meg, melyeket értelemszerően ki kell tölteni, illetve el kell fogadni (vagy elutasítani, ebben az esetben a hiteligénylés nem kerül benyújtásra). A fenti ábrán, abban az esetben, ha az APEH ellenırzés ki van pipálva, az adatmezıket mindenképpen ki kell tölteni. Ha nem volt APEH ellenırzése, a pipát ki kell venni. A nyilatkozatok elfogadásával a hiteligénylés lezárásra, azaz hivatalosan is benyújtásra kerül. 2. Papír alapú hitelkérelmek benyújtása Papír alapú mikrohitel igénylés befogadására az RVA tanácsadói szolgálat bármely akkreditált szakértıje jogosult. A szakértık jegyzéke az RVA honlapján megtekinthetı. ( A hiteligénylés formanyomtatványai szintén az RVA honlapjáról tölthetıek le ( vagy az akkreditált szakértık valamelyikénél szerezhetıek be. A hitelkérelmet nyomtatott betővel, olvashatóan kitöltve, vagy gépelt, széthullás mentes formában, a 3. pontban felsorolt kötelezıen benyújtandó mellékletek eredeti példányaival együtt tudjuk befogadni. Az Országos Mikrohitel Program keretében meghirdetett hitelkonstrukciók esetében az Országos Mikrohitel Program formanyomtatványait kell kitölteni, minden más esetben az RVA helyi mikrohitel programok formanyomtatványait kell beadni. Papír alapú mikrohitel igénylés esetén az RVA közleményében nyilvánosságra hozott mindenkori regisztrációs díjat minden egyes esetben meg kell fizetni. A regisztrációs díjat, a hiteligénylést befogadó kirendeltségnél (akkreditált szakértınél) kell megfizetni. Kombinált mikrohitel konstrukciók esetén, ha a hitelkonstrukciók igénylése egy hitelkérelemben történik, a regisztrációs díjat csak egyszer kell megfizetni. Több hiteligénylés benyújtása esetén minden egyes hitelkérelem után fizetni kell. 3. A hiteligénylés mellékletei A hiteligénylés mellékleteként kötelezıen benyújtandó dokumentumok: Egyéni vállalkozó hiteligénylı esetén a vállalkozói igazolvány másolata (mezıgazdasági ıstermelıi igazolvány másolata); gazdasági társaság hiteligénylı esetén aláírási címpéldány;

8 OLDAL: 8 gazdasági társaság esetén az elızı lezárt év éves beszámolója; gazdasági társaság hiteligénylı esetén közgyőlési határozat a hitelfelvételrıl; APEH igazolás az adó és járulékfizetési tartozásokról; elızı év (vállalkozói) adóbevallása; az RVA honlapjáról letöltött (vagy azonos tartalmú) IGAZOLÁS a vállalkozás számlavezetı hitelintézetétıl a vállalkozás fennálló tartozásairól; ingatlan fedezet esetén, ha terhelt: o az elızı jelzálog jogosultak hozzájárulása a további terheléshez, ha terhelési tilalom is be van jegyezve; o az RVA honlapjáról letöltött (vagy azonos tartalmú) IGAZOLÁS a terhelés jogosultjától az adósság törlesztésének adatairól; ingatlan fedezet esetén, ha az nem a vállalkozás/vállalkozó tulajdonában van, a tulajdonos hozzájáruló nyilatkozata a jelzálog bejegyzéshez; ingó vagyontárgy fedezet esetén a vagyontárgy tulajdonjogát igazoló okmány és az azonosítását lehetıvé tevı okiratok (pl. gépjármő esetén a forgalmi engedély és a törzskönyv). A hiteligénylés mellékleteként benyújtható egyéb, a hiteligénylést alátámasztó dokumentumok (értelemszerően alkalmazandó): adásvételi szerzıdések, elıszerzıdések, szándéknyilatkozatok, árajánlatok; bérleti szerzıdések; hatósági engedélyek; stb. A hitel fedezetének jogi biztosítékaként nem fogadható el olyan ingatlan, amelynek részben vagy teljesen kiskorú a tulajdonosa! FONTOS INFORMÁCIÓ! A hitelbírálathoz szükséges cégkivonat beszerzésérıl az RVA gondoskodik. A hiteligényléshez szükséges tulajdoni lapokat szintén az RVA szerzi be. A hitelbírálathoz szükséges elızetes cégkivonat beszerzés ingyenes. A bírálathoz beszerzésre kerülı tulajdoni lapok után az RVA mindenkori árjegyzékében szereplı földhivatali eljárási díjat kell fizetni. Abban az esetben, ha a hitelkérelem jóváhagyásra került, a kölcsönszerzıdés megkötéséhez 30 napnál nem régebbi hiteles cégkivonat és 1 hétnél nem régebbi hiteles tulajdoni lap szükséges. Ezek beszerzésérıl, a hiteligénylınek kell gondoskodnia. 4. Értékbecslés A hiteligénylés benyújtásához a kölcsön fedezetének jogi biztosítékaként felajánlott eszközökrıl értékbecslést kell készíteni. Az RVA által kizárólagosan elfogadott értékbecslı: Fedezet Bt. Cím: Iszkaszentgyörgy, Ady E. u. 13/B. Tel: 22/ ; Mobil: 30/

9 Szakértık: Benedek Imre okl. igazságügyi ingatlan szakértı Benedek Imréné okl. igazságügyi ingatlan szakértı OLDAL: 9 Az értékbecslıvel a hiteligénylınek kell felvennie a kapcsolatot, illetve az értékbecslés elkészítésének a díja is a hiteligénylıt terheli. Az értékbecslést az értékbecslı közvetlenül az RVA-hoz juttatja el. Az értékbecslés beérkezése a bírálati eljárás lefolytatásának elıfeltétele. 5. Helyszíni látogatás A hitelbírálati eljárás során az RVA munkatársa helyszíni látogatást végezhet a hiteligénylı telephelyén. Abban az esetben, ha még nem volt mikrohitele az RVA-nál, a helyszíni látogatásra mindenképpen sor kerül. A helyszíni látogatás idıpontjának egyeztetése érdekében az RVA munkatársa telefonon meg fogja keresni Önt. A helyszíni látogatásra elı kell készítenie azoknak a csatolandó mellékleteknek az eredeti példányait, amelyeket még nem juttatott el az RVA-hoz, illetve a fejlesztés azon dokumentumait, amelyek hiteligénylését alátámasztják. 6. Hiteldöntés A hiteldöntést követıen, írásban értesítést küldünk az eredményrıl. Amennyiben a hiteligénylés jóváhagyásra kerül, a kiértesítı levélben részletes tájékoztatást adunk a továbbiakban követendı eljárásról, illetve a kölcsön szerzıdés megkötésének illetve a folyósításnak a további feltételeirıl. 7. Szerz déskötés és kölcsön folyósítás A szerzıdéskötéshez szükséges valamennyi feltétel teljesülése esetén a hitel/kölcsön szerzıdés megkötésére az RVA székesfehérvári irodájában kerül sor ügyvéd jelenlétében. A szerzıdésnél az adós részérıl minden érintettnek jelen kell lennie (valamennyi tulajdonos, a jogi biztosítékként felajánlott vagyontárgyak tulajdonosai, haszonélvezı). A megkötött szerzıdésekrıl közjegyzıi okiratot kell készíteni. Ennek idıpont egyeztetése és finanszírozása a hiteligénylı feladata. Az RVA által elfogadott közjegyzıkrıl az RVA finanszírozási részlege ad felvilágosítást. A hitel/kölcsön szerzıdés megkötéséhez az alábbi dokumentumokat kell az RVA rendelkezésére bocsátani, illetve bemutatni: Ingatlan fedezet esetén egy hétnél nem régebbi hiteles tulajdoni lap; Gazdasági társaság esetén egy hónanál nem régebbi hiteles cégkivonat; Minden szerzıdésben érintett fél (adós, gt. tulajdonosai, felajánlott fedezeti tárgy tulajdonosai, haszonélvezı stb.) személyi igazolványa, lakcím kártyája; Ha ingó vagyontárgy a fedezet akkor a vagyontárgy okmányai, gépjármő esetében a forgalmi engedély és a törzskönyv. Társas vállalkozások esetében Kft. Jogi forma esetén valamennyi tulajdonossal, Bt. Jogi forma esetén a kültagokkal készfizetı kezességvállalási szerzıdés megkötésére kerül sor. Abban az esetben, ha a biztosítékként felajánlott eszközöknek nem az adós a tulajdonosa, a tulajdonossal szintén készfizetı kezességi szerzıdés megkötésére kerül sor, mely szerint a kezes saját vagyonával felel a kölcsön visszafizetéséért a felajánlott vagyontárgy mértékéig.

10 OLDAL: 10 A kölcsön folyósítására a szerzıdésben meghatározott valamennyi folyósítási feltétel teljesülése után kerülhet sor. A folyósítás feltételei közé tartozik az RVA jelzálogjogának széljegyre kerülése, ingatlan biztosíték esetén. A széljegyre kerülést az RVA ellenırzi, melyért külön díjat nem számol fel. Abban az esetben ha a megpályázott hitelkonstrukció kötött felhasználású, a kölcsön felhasználásáról bizonylatokkal kell elszámolni. Az elfogadható bizonylatok: készpénzfizetési számla, átutalásos számla, adásvételi szerzıdés (ha a vásárlás magánszemélytıl történik). 8. A kölcsön felhasználás ellen rzése Az RVA jogosult ellenırizni a mikrohitelek felhasználását, a vállalkozás mőködését, a jogi biztosítékként felajánlott fedezetek meglétét és állagát a hitel futamideje alatt bármikor, elızetes bejelentést követıen vagy bejelentés nélkül. A mikrohitelnek a hitelkérelemben illetve kölcsönszerzıdésben feltüntetett céltól eltérı módon történı felhasználása, a vásárolt eszköz vagy biztosítékként felajánlott vagyontárgy RVA jóváhagyása nélküli terhelése, elidegenítése, vagy a kamat-, illetve tıketörlesztés szándékos felfüggesztése a kintlévı tıke és az esedékes kamatok egyenlegének azonnali visszafizetési kötelezettségét vonhatja maga után. Indokolt esetben az RVA jogi eszközöket is alkalmazhat a mikrohitel visszafizetése érdekében. 9. Várható költségek A hitelezési eljárás során felmerülı várható költségek. Az adatok tájékoztató jellegőek. MEGNEVEZÉS MEGJEGYZÉS KÖLTSÉG Értékbecslés díja Fejér megyében, az értékbecslınek kell fizetni ,- Ft + ÁFA Fejér megyén kívül, az értékbecslınek kell fizetni ,- Ft + ÁFA (Közép- Dunántúli Régió) Regisztrációs díj Az RVA kirendeltsége számára kell kifizetni papír ,- Ft + ÁFA alapú hiteligénylés esetén Elızetes cégkivonat lekérdezés Az RVA végzi Jelenleg ingyenes Nem hiteles tulajdoni lap kikérése A bírálati eljárás elıtt kell fizetni az RVA számára 2 000,- Ft +ÁFA Hiteles cégkivonat a cégbíróságtól Csak jóváhagyott kérelem esetén kell kikérni 5 000,- Ft + ÁFA Hiteles tulajdoni lap beszerzésének Csak jóváhagyott kérelem esetén kell kikérni a 4 500,- Ft + ÁFA költsége szerzıdéskötés hetében Közjegyzıi díj A felvett hitelöszeg függvényében változó A közjegyzıi díjszabás szerint RVA folyósítási jutalék Az RVA számára kell megfizetni a kölcsön Jelenleg ingyenes folyósítása után Tulajdoni lap kikérés széljegy Az RVA végzi Jelenleg ingyenes ellenırzés céljából Ingatlan jelzálog bejegyzés Illetékhivatal szabja ki Jelenleg ingyenes illetéke: Ingatlan jelzálog törlés illetéke: Illetékhivatal szabja ki Jelenleg ingyenes

ORSZÁGOS MIKROHITEL PROGRAM TÁJÉKOZTATÓ - FEJÉR MEGYE -

ORSZÁGOS MIKROHITEL PROGRAM TÁJÉKOZTATÓ - FEJÉR MEGYE - 5/1 OLDAL ORSZÁGOS MIKROHITEL PROGRAM TÁJÉKOZTATÓ - FEJÉR MEGYE - 1. A KÖLCSÖNFELVÉTELRE VALÓ ALKALMASSÁG Az Országos Mikrohitel Program pénzügyi segítségét igénylı vállalkozó és vállalkozása meg kell,

Részletesebben

Az RVA Új Magyarország mikrohitelek általános feltételei

Az RVA Új Magyarország mikrohitelek általános feltételei Az RVA Új Magyarország mikrohitelek általános feltételei Érvényes: 2008. január 22-tıl visszavonásig. fı A jogosultak köre: Azok a devizajogszabályok alapján belföldinek minısülı, a Magyar Köztársaság

Részletesebben

Az RVA Új Magyarország mikrohitelek általános feltételei (2009_v2.00) Érvényes: 2009. március 2-tıl visszavonásig.

Az RVA Új Magyarország mikrohitelek általános feltételei (2009_v2.00) Érvényes: 2009. március 2-tıl visszavonásig. Az RVA Új Magyarország mikrohitelek általános feltételei () Érvényes: 2009. március 2-tıl visszavonásig. A jogosultak köre: Azok a devizajogszabályok alapján belföldinek minısülı, a Magyar Köztársaság

Részletesebben

Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány

Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány HELYI MIKROHITEL KONSTRUKCIÓK TERMÉK ISMERTETİ Érvényes: 2008. július 1-tıl visszavonásig A kölcsönök pozitív hitelbírálat és megfelelı mennyiségő

Részletesebben

Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány

Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány HELYI MIKROHITEL KONSTRUKCIÓK TERMÉK ISMERTETİ () Érvényes: 2009. március 2-tıl visszavonásig A kölcsönök pozitív hitelbírálat és megfelelı

Részletesebben

Az RVA Új Magyarország mikrohitelek általános feltételei (2010_v1.00) Érvényes: 2010. január 1-tıl visszavonásig.

Az RVA Új Magyarország mikrohitelek általános feltételei (2010_v1.00) Érvényes: 2010. január 1-tıl visszavonásig. Az RVA Új Magyarország mikrohitelek általános feltételei () Érvényes: 2010. január 1-tıl visszavonásig. A jogosultak köre: Azok a devizajogszabályok alapján belföldinek minısülı, a Magyar Köztársaság területén

Részletesebben

Új Magyarország mikrohitelek

Új Magyarország mikrohitelek Új Magyarország mikrohitelek ÚJ MAGYARORSZÁG MIKROHITEL KONSTRUKCIÓ-FORGÓESZKÖZRE Érvényes: 2010. január 1-től visszavonásig. A jogosultság feltételei - nyereség orientált vállalkozásnak kell lennie, azaz

Részletesebben

OTP- RVA MIKROHITEL PROGRAM

OTP- RVA MIKROHITEL PROGRAM OTP- RVA MIKROHITEL PROGRAM PROGRAM LEÍRÁS SZÉKESFEHÉRVÁR 2007. V1_02 2007. JÚNIUS 1 A Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (RVA) alapvetı céljai közé tartozik a térség vállalkozásfejlesztési

Részletesebben

Akciós Adósságrendezı hitel - deviza alapú hitel kiváltására TÁJÉKOZTATÓ (érvényes: október 21-tıl)

Akciós Adósságrendezı hitel - deviza alapú hitel kiváltására TÁJÉKOZTATÓ (érvényes: október 21-tıl) Akciós Adósságrendezı hitel - deviza alapú hitel kiváltására TÁJÉKOZTATÓ (érvényes: 2011. október 21-tıl) Az otthonvédelemmel összefüggı egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXI. törvény 2011.

Részletesebben

Akciós Adósságrendezı hitel - deviza alapú hitel kiváltására TÁJÉKOZTATÓ (érvényes: 2011. október 5-tıl)

Akciós Adósságrendezı hitel - deviza alapú hitel kiváltására TÁJÉKOZTATÓ (érvényes: 2011. október 5-tıl) Akciós Adósságrendezı hitel - deviza alapú hitel kiváltására TÁJÉKOZTATÓ (érvényes: 2011. október 5-tıl) Az otthonvédelemmel összefüggı egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXI. törvény 2011.

Részletesebben

Hitelkérelem kitöltési útmutató

Hitelkérelem kitöltési útmutató Hitelkérelem kitöltési útmutató Hitelkérelmét a Credinfo hitelnyilvántartó rendszeren keresztül tudja rögzíteni a www.credinfo.hu oldalon keresztül. A bal oldalon történő Ügyfélkapu menüpont alatt szükséges

Részletesebben

MIKROHITEL PROGRAM I VÁLLALKOZÓK RÉSZÉRE PROGRAM LEÍRÁS

MIKROHITEL PROGRAM I VÁLLALKOZÓK RÉSZÉRE PROGRAM LEÍRÁS pilot project N MIKROHITEL PROGRAM I VÁLLALKOZÓK RÉSZÉRE PROGRAM LEÍRÁS 2007. FEBRUÁR The project is supported by the European Union EUROPEAN COMISSION The HUNGARIAN MICROFINENCE NETWORK is member of the

Részletesebben

HIRDETMÉNY. Érvényes: január 8. napjától visszavonásig

HIRDETMÉNY. Érvényes: január 8. napjától visszavonásig HIRDETMÉNY Az ÁHF Általános Hitel és Finanszírozási Zrt. hivatalos tájékoztatója az ügyfelekkel megkötött egyedi kölcsönszerzıdések esetén alkalmazott kondíciókról, kamatokról, díjakról, jutalékokról és

Részletesebben

viadat Web 1.54 Készítette: TrendCom Kft.

viadat Web 1.54 Készítette: TrendCom Kft. Felhasználói kézikönyv az elektronikus adatszolgáltatáshoz viadatweb önkormányzati adatbanki rendszer viadat Web 1.54 Készítette: TrendCom Kft. 2010 Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Technikai feltételek

Részletesebben

HELYI MIKROHITEL PROGRAM TERMÉK LEÍRÁS

HELYI MIKROHITEL PROGRAM TERMÉK LEÍRÁS HELYI MIKROHITEL PROGRAM TERMÉK LEÍRÁS 2006. DECEMBER PARTNEREINK: GAZDASÁGI ÉS KÖZLEKEDÉSI MINISZTÉRIUM A MAGYAR MIKROFINANSZÍROZÁSI HÁLÓZAT AZ EURÓPAI MIKROFINANSZÍROZÁSI HÁLÓZAT TAGJA 1 A HELYI MIKROHITEL

Részletesebben

Hiteligénylő lap Társas vállalkozások beruházási hitel igényléséhez

Hiteligénylő lap Társas vállalkozások beruházási hitel igényléséhez 1 A hiteligénylő megnevezése: 2 Székhelye: Telephelye(i: Telefon: 3 A társaságot jegyzők neve(i: 4 Tevékenység kezdete: 5 Társasági szerződés kelte Cégbejegyzés dátuma: Cégbejegyzés száma: Hiteligénylő

Részletesebben

Új Magyarország mikrohitelek

Új Magyarország mikrohitelek Új Magyarország mikrohitelek ÚJ MAGYARORSZÁG MIKROHITEL KONSTRUKCIÓ-FORGÓESZKÖZRE Érvényes: 2010. április 1-től visszavonásig. A jogosultság feltételei - nyereség orientált vállalkozásnak kell lennie,

Részletesebben

HITEL HIRDETMÉNYE Hatálybalépés napja: 2013. április 1.

HITEL HIRDETMÉNYE Hatálybalépés napja: 2013. április 1. PÁTRIA Takarékszövetkezet TAKARÉKOKOS MEGTAKARÍTÁSI SZÁMLA ÉS HITEL HIRDETMÉNYE Hatálybalépés napja: 2013. április 1. Érvényes: visszavonásig. A 2013. január 1. napján hatályba lépett TakarékOKOS Megtakarítási

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a MAGYAR KÖZÚTI FUVAROZÓK EGYESÜLETE és az ÁLTALÁNOS KÖZLEKEDÉSI HITELSZÖVETKEZET. által közösen bonyolított hitelkonstrukcióról 1.) Visszaigényelhető ÁFA megelőlegezése Az igénybe vehető összeg

Részletesebben

A LEGGYAKORIBB HIBA : A GYŐJTİSZÁMLÁRA UTALÁS MÉG NEM JELENTI A KÖLTSÉGTÉRÍTÉS AUTOMATIKUS BEFIZETÉSÉT!!!

A LEGGYAKORIBB HIBA : A GYŐJTİSZÁMLÁRA UTALÁS MÉG NEM JELENTI A KÖLTSÉGTÉRÍTÉS AUTOMATIKUS BEFIZETÉSÉT!!! KÖLTSÉGTÉRÍTÉS BEFIZETÉSE A NEPTUNON 1. Amennyiben saját maga a befizetı : Elsısorban gondoskodnia kell róla, hogy a BME győjtıszámlára átutalja a megfelelı összeget. A BME győjtıszámlára bármely banknál

Részletesebben

Hiteligénylő lap Társas vállalkozások forgóeszközhitel/folyószámlahitel igényléséhez

Hiteligénylő lap Társas vállalkozások forgóeszközhitel/folyószámlahitel igényléséhez Hiteligénylő lap Társas vállalkozások forgóeszközhitel/folyószámlahitel igényléséhez I. 1 A hiteligénylő : 2 Székhelye: Telephelye(i: Telefon: 3 A társaságot jegyzők neve(i: 4 Tevékenység kezdete: 5 Társasági

Részletesebben

HITELIGÉNYLŐ LAP gazdálkodó szervezetek rövidlejáratú hiteligényléséhez

HITELIGÉNYLŐ LAP gazdálkodó szervezetek rövidlejáratú hiteligényléséhez éven belüli HITELIGÉNYLŐ LAP gazdálkodó szervezetek rövidlejáratú hiteligényléséhez I. 1.) A hiteligénylő megnevezése:...... 2.) Pontos címe:... Telefon:...Telex:...Fax:... 3.) A társaságot jegyzők neve(i):......

Részletesebben

HIRDETMÉNY. Érvényes: április 1-tıl visszavonásig

HIRDETMÉNY. Érvényes: április 1-tıl visszavonásig HIRDETMÉNY Az ÁLTALÁNOS HITEL ÉS FINANSZÍROZÁSI ZRt. hivatalos tájékoztatója az ügyfeleknél alkalmazott kondíciókról, kamatokról, díjakról, jutalékokról és a fizetések teljesítési rendjérıl egységes szerkezetben

Részletesebben

Gazdálkodj felelısen hiteltermékek ARCHÍV HIRDETMÉNYE

Gazdálkodj felelısen hiteltermékek ARCHÍV HIRDETMÉNYE Gazdálkodj felelısen hiteltermékek ARCHÍV HIRDETMÉNYE Érvényes: 2012. október 01-tıl 2012 december 31-ig Hatályon kívül helyezte a PÁTRIA Takarékszövetkezet Igazgatósága 2012. december 28-án Termék megnevezése

Részletesebben

Új Magyarország mikrohitel

Új Magyarország mikrohitel Új Magyarország mikrohitel ÚJ MAGYARORSZÁG MIKROHITEL KONSTRUKCIÓ-BERUHÁZÁSRA Érvényes: 2010. április 1-től visszavonásig. A jogosultság feltételei - nyereség orientált vállalkozásnak kell lennie, azaz

Részletesebben

Kitöltési útmutató. Az ügyfél-nyilvántartási adatok elektronikus módosításához a G0002-es webes felületen

Kitöltési útmutató. Az ügyfél-nyilvántartási adatok elektronikus módosításához a G0002-es webes felületen Kitöltési útmutató Az ügyfél-nyilvántartási adatok elektronikus módosításához a G0002-es webes felületen A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez

Részletesebben

Szükséges dokumentumok

Szükséges dokumentumok Szükséges dokumentumok UniCredit Lakáscélú jelzáloghitelek I. A hitelkérelem beadásához szükséges dokumentumok: Személyazonosító igazolvány Adóigazolvány Lakcímet igazoló hatósági igazolvány Vállalkozói

Részletesebben

Hirdetmény. Hatályos február 24-től. Mikro-, kis-és középvállalkozások részére nyújtott vállalkozói hitelek kamat, díj- és költségtételeiről

Hirdetmény. Hatályos február 24-től. Mikro-, kis-és középvállalkozások részére nyújtott vállalkozói hitelek kamat, díj- és költségtételeiről Hirdetmény Hatályos 2017. február 24-től Mikro-, kis-és középvállalkozások részére nyújtott vállalkozói hitelek kamat, díj- és költségtételeiről 1. Kamat 1.1. Beruházási Kölcsön és Fejlesztési Forgóeszköz

Részletesebben

Útmutató. Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon. 2012. július 25. Oldal: 1 / 8

Útmutató. Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon. 2012. július 25. Oldal: 1 / 8 Útmutató Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon 2012. július 25. Oldal: 1 / 8 Tartalomjegyzék I. Fontos tudnivalók... 3 II. Belépés a felületre... 3 III. E-ügyintézés... 4 1. Bizonylatkitöltés

Részletesebben

2. A vállalkozás gazdálkodásával kapcsolatos dokumentumok

2. A vállalkozás gazdálkodásával kapcsolatos dokumentumok A fedezetek meglétét igazoló dokumentumok Letéti igazolás, Bankszámlakivonat, Életbiztosítás esetén biztosítási kötvény. Természetes személy igénylő esetén személyazonosító igazolvány és lakcímkártya (ha

Részletesebben

É s z a k T o l n a M e g y e i T a k a r é k s z ö v e t k e z e t

É s z a k T o l n a M e g y e i T a k a r é k s z ö v e t k e z e t H a t á l y o s 2 0 1 1. s z e p t e m b e r 1 5 - tıl É s z a k T o l n a M e g y e i T a k a r é k s z ö v e t k e z e t H i r d e t m é n y e F o r i n t a l a p ú h i t e l e z é s h e z É r v é n

Részletesebben

Az RVA Új Széchenyi Terv ÚJ SZÉCHENYI HITEL PROGRAM általános feltételei (2011_v3.00)

Az RVA Új Széchenyi Terv ÚJ SZÉCHENYI HITEL PROGRAM általános feltételei (2011_v3.00) Az RVA Új Széchenyi Terv ÚJ SZÉCHENYI HITEL PROGRAM általános feltételei () Érvényes 2011. február 14-től visszavonásig, illetve legfeljebb 2015. október 31-ig. A támogatott hitelkonstrukcióra jogosultak

Részletesebben

HIRDETMÉNY. Vállalkozói hitelek esetén alkalmazott kondíciókról

HIRDETMÉNY. Vállalkozói hitelek esetén alkalmazott kondíciókról HIRDETMÉNY Vállalkozói hitelek esetén alkalmazott kondíciókról A kamatok és kapcsolódó díjak, jutalékok mértéke és esedékessége egyedileg, a hitelszerződésben kerül megállapításra.. TARTALOMJEGYZÉK 1.

Részletesebben

HIRDETMÉNY. Érvényes: 2009. október 26. napjától visszavonásig

HIRDETMÉNY. Érvényes: 2009. október 26. napjától visszavonásig HIRDETMÉNY Az ÁHF Általános Hitel és Finanszírozási Zrt. hivatalos tájékoztatója az ügyfelekkel megkötött egyedi kölcsönszerzıdések esetén alkalmazott kondíciókról, kamatokról, díjakról, jutalékokról és

Részletesebben

(beleértve a hiteligénylőt) II.

(beleértve a hiteligénylőt) II. Hiteligénylő lap Egyéni vállalkozók, illetve vállakozói igazolvánnyal nem rendelkező gazdálkodók (őstermelők forgóeszközhitel/folyószámlahitel igényléséhez 1 A hiteligénylő : (születési név 2 Székhelye:

Részletesebben

Pilisvörösvár és Vidéke Takarékszövetkezet

Pilisvörösvár és Vidéke Takarékszövetkezet Pilisvörösvár és Vidéke Takarékszövetkezet 1 2085 Pilisvörösvár, Fİ u. 130. Telefon : ( 26 ) 330-335; ( 26 ) 530-520; Fax : 530-528 www.takarek.axelero.net kozpont@takarek.axelero.net HITELKÉRELEM Hitelkérelem

Részletesebben

NCA Információs Nap. Módosítási kérelmek Elszámolások 2009.05.29. 1 2009.05.29. 2

NCA Információs Nap. Módosítási kérelmek Elszámolások 2009.05.29. 1 2009.05.29. 2 NCA Információs Nap Módosítási kérelmek Elszámolások 2009.05.29. 1 2009.05.29. 2 1 Költségvetés módosítása A módosítási kérelem benyújtására a támogatási idıszak végéig van lehetıség: 2009. május 31.!

Részletesebben

Tájékoztató a devizakölcsönök törlesztési árfolyamának rögzítésérıl

Tájékoztató a devizakölcsönök törlesztési árfolyamának rögzítésérıl Tájékoztató a devizakölcsönök törlesztési árfolyamának rögzítésérıl Tisztelt Ügyfelünk! Az egyes devizák jelentıs árfolyam ingadozása egyre több Ügyfélnek okoz jelentıs törlesztési problémát. Az alábbiakban

Részletesebben

Segédlet nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem elektronikus kérelembenyújtó felületen történő beadásához

Segédlet nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem elektronikus kérelembenyújtó felületen történő beadásához Segédlet nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem elektronikus kérelembenyújtó felületen történő beadásához Az elektronikus kérelembenyújtó felület elérése Az Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási

Részletesebben

Meghatalmazás LEADER pályázatok elektronikus beadására. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa

Meghatalmazás LEADER pályázatok elektronikus beadására. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa Meghatalmazás LEADER pályázatok elektronikus beadására Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa Benyújtási időszak: 2011. szeptember 30. 2011. október 31. (nov.

Részletesebben

HITELKÉRELEM (Takarékszövetkezet tölti ki)

HITELKÉRELEM (Takarékszövetkezet tölti ki) 1 HITELKÉRELEM (Takarékszövetkezet tölti ki) Hitelkérelem benyújtásának dátuma: Postai iktató szám: Cenzúra szám: Kirendeltség: A TÁRSASÁG ALAPADATAI Társaság neve Társaság jogi formája Társaság székhelye

Részletesebben

Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete. a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl

Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete. a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl Alap Község Önkormányzata Képviselı-testülete a Magyar

Részletesebben

Szécsény és Környéke Takarékszövetkezet 3170 Szécsény, Rákóczi út 71.

Szécsény és Környéke Takarékszövetkezet 3170 Szécsény, Rákóczi út 71. Szécsény és Környéke Takarékszövetkezet 3170 Szécsény, Rákóczi út 71. Eljárási rend az ügyfél más banknál fennálló hitelének Takarékszövetkezeti kölcsönnel történı kiváltására Jóváhagyva: az Igazgatóság

Részletesebben

Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához. szakembereknek számára. Tartalom

Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához. szakembereknek számára. Tartalom Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához szakembereknek számára Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 2. Főoldal... 2 3. Jelszó szerkesztése... 3 4. Akadálymentesített nézet... 4 5. Kijelentkezés...

Részletesebben

Állami kamattámogatott hitelek

Állami kamattámogatott hitelek AKTÍV ÜZLETÁGI HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK RÉSZÉRE Állami kamattámogatott hitelek Indoklás: A Hpt.279 (15 ) bekezdés értelmében tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy az államilag támogatott lakáscélú hitelek kamatai

Részletesebben

HIRDETMÉNY. Hatályos: a 2015. február 01-tól folyósított hitelekre. I. Vállalkozói hitelek: (Az egyéb díjakat a III. fejezet tartalmazza részletesen.

HIRDETMÉNY. Hatályos: a 2015. február 01-tól folyósított hitelekre. I. Vállalkozói hitelek: (Az egyéb díjakat a III. fejezet tartalmazza részletesen. HIRDETMÉNY a Kondorosi Takarékszövetkezet hitelezési tevékenysége során alkalmazott kondíciókról (a Hirdetményben szereplı kamat százalékok éves kamatot jelentenek) Hatályos: a 2015. február 01-tól folyósított

Részletesebben

HITELIGÉNYLÉS. Őrlap mikrohitel igényléshez On-line hiteligénylés benyújtása a Magyar Vállalkozásfejlesztési Portálon: www.mvfportal.hu www.rva.

HITELIGÉNYLÉS. Őrlap mikrohitel igényléshez On-line hiteligénylés benyújtása a Magyar Vállalkozásfejlesztési Portálon: www.mvfportal.hu www.rva. HITELIGÉNYLÉS Őrlap mikrohitel igényléshez On-line hiteligénylés benyújtása a Magyar Vállalkozásfejlesztési Portálon: www.mvfportal.hu www.rva.hu A nyomtatványt papír alapú benyújtás esetén kérjük lehetıleg

Részletesebben

1.. 2.. A támogatás kamatmentes kölcsön (a továbbiakban: kölcsön) nyújtásával történhet. 3..

1.. 2.. A támogatás kamatmentes kölcsön (a továbbiakban: kölcsön) nyújtásával történhet. 3.. Sajószöged község Önkormányzatának 3/2001.(I.31.) sz. KT. rendelete a lakásépítés és vásárlás helyi pénzügyi támogatási rendszerérıl a módosításokkal egységes szerkezetben A lakáscélú támogatásokról szóló

Részletesebben

KIRÁLY HITEL ÉS MEGTAKARÍTÁSI SZÁMLA FŐBB KONDÍCIÓI

KIRÁLY HITEL ÉS MEGTAKARÍTÁSI SZÁMLA FŐBB KONDÍCIÓI Takarékszövetkezet/Bank (a továbbiakban Hitelintézet) KIRÁLY HITEL ÉS MEGTAKARÍTÁSI SZÁMLA FŐBB KONDÍCIÓI Hatálybalépés napja: 2011. április 1. A Király Hitel elengedhetetlen szerződéskötési feltétele,

Részletesebben

Kérelmi adatlap mezőgazdasági gép finanszírozásához

Kérelmi adatlap mezőgazdasági gép finanszírozásához Kérelmi adatlap mezőgazdasági gép finanszírozásához I. Ügyfél adatai: Ügyfél neve: Címe: Levelezési cím: Telefonszám: Ügyintéző neve: Fő számlavezető bank: e-mail: Faxszám: Telefonszám: Mobil: Számlaszám:

Részletesebben

AKTÍV ÜZLETÁG VÁLLALKOZÓI HITELEK

AKTÍV ÜZLETÁG VÁLLALKOZÓI HITELEK AKTÍV ÜZLETÁG VÁLLALKOZÓI HITELEK Vállalkozói hitelek kondíciói II.a. Vállalkozói hitelek kondíciói Hítel típusa Vállalkozói hitelek (saját forrású) (forgóeszköz hitel, beruházási hitel, folyószámla hitel,

Részletesebben

Raiffeisen DirektNet, Internet Banking. Felhasználói kézikönyv - Új funkciók

Raiffeisen DirektNet, Internet Banking. Felhasználói kézikönyv - Új funkciók Raiffeisen DirektNet, Internet Banking Felhasználói kézikönyv - Új funkciók TARTALOM 1. LEJÁRT TARTOZÁSOK MEGJELENÍTÉSE LAKOSSÁGI ÜGYFELEKNEK... 2 2. FORINTÁTUTALÁS HITELKÁRTYASZÁMLÁRÓL MAGÁNSZEMÉLYEKNEK...

Részletesebben

A módosítás oka: Takarék SAPS agrártámogatást megelőlegező kölcsön termék bevezetése

A módosítás oka: Takarék SAPS agrártámogatást megelőlegező kölcsön termék bevezetése 4025 Debrecen, Petőfi tér 6. Telefon: 52/417-497/27, Fax: 52/535-921 Cégjegyzékszám:09-02-000063 HBM Cégb Ikt.szám: 1794/2015. H I R D E T M É N Y Érvényes: 2015. március 18-tól A módosítás oka: Takarék

Részletesebben

A módosítás oka: Takarék Növekedési Forgóeszköz hitel és TakarékHitel bevezetése (folyószámla hitel társas vállalkozások részére).

A módosítás oka: Takarék Növekedési Forgóeszköz hitel és TakarékHitel bevezetése (folyószámla hitel társas vállalkozások részére). 4025 Debrecen, Petőfi tér 6. Telefon: 52/417-497/27, Fax: 52/535-921 Cégjegyzékszám:09-02-000063 HBM Cégb Ikt.szám: 6994/2015. H I R D E T M É N Y Érvényes: 2015. október 15-től A módosítás oka: Takarék

Részletesebben

e-aláírás és az e-fizetés bevezetése a földhivatali szolgáltatásoknál

e-aláírás és az e-fizetés bevezetése a földhivatali szolgáltatásoknál e-aláírás és az e-fizetés bevezetése a földhivatali szolgáltatásoknál Weninger Zoltán Földmérési és Távérzékelési Intézet GisOpen 2008. Székesfehérvár március 12-14 Tartalomjegyzék Az e-aláírással és az

Részletesebben

Állami kamattámogatott hitelek

Állami kamattámogatott hitelek AKTÍV ÜZLETÁGI HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK RÉSZÉRE Állami kamattámogatott hitelek Indoklás: A Hpt.279 (15 ) bekezdés értelmében tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy az államilag támogatott lakáscélú hitelek kamatai

Részletesebben

Állami kamattámogatott hitelek

Állami kamattámogatott hitelek AKTÍV ÜZLETÁGI HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK RÉSZÉRE Állami kamattámogatott hitelek Indoklás: A Hpt.279 (15 ) bekezdés értelmében tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy az államilag támogatott lakáscélú hitelek kamatai

Részletesebben

AKTÍV ÜZLETÁGI HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK RÉSZÉRE

AKTÍV ÜZLETÁGI HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK RÉSZÉRE AKTÍV ÜZLETÁGI HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK RÉSZÉRE Piaci feltételű hitelek Indoklás: A Hpt.279 (15 ) bekezdés értelmében tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a Hirdetményben a személyi hitel kamata változott a báziskamat

Részletesebben

Állami kamattámogatott hitelek

Állami kamattámogatott hitelek AKTÍV ÜZLETÁGI HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK RÉSZÉRE Állami kamattámogatott hitelek Indoklás: A Hpt.279 (15 ) bekezdés értelmében tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy az államilag támogatott lakáscélú hitelek kamatai

Részletesebben

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához

Részletesebben

Devizakiváltó hitel Már nem igényelhető!

Devizakiváltó hitel Már nem igényelhető! Devizakiváltó hitel Már nem igényelhető! Hitel célja: Lakóingatlannal fedezett, deviza alapú hitel kiváltása. Hitel összege: 1.000.000 30.000.000 HUF A maximális finanszírozási arány nem haladhatja meg

Részletesebben

A Széchenyi Forgóeszközhitel biztosítékai

A Széchenyi Forgóeszközhitel biztosítékai A Széchenyi Forgóeszközhitel biztosítékai Magánszemély készfizetı kezességvállalása Egyéni Vállalkozók ill. Társas Vállalkozások esetén nagykorú, egyéni vállalkozótól különbözı - magyar állampolgár vagy

Részletesebben

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 12/1998. (V. 7.) 1 RENDELETE EGYSÉGES SZERKEZETBEN

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 12/1998. (V. 7.) 1 RENDELETE EGYSÉGES SZERKEZETBEN ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 12/1998. (V. 7.) RENDELETE A TULAJDONÁBAN LÉVİ LAKÁSOK ELIDEGENÍTÉSÉNEK EGYES FELTÉTELEIRİL A 17/1999. (V. 13.), A 33/2000. (X. 24.), A 42/2000. (2001.

Részletesebben

BOROTAI TAKARÉKSZÖVETKEZET LAKOSSÁGI HITEL-TERMÉKISMERTETŐ

BOROTAI TAKARÉKSZÖVETKEZET LAKOSSÁGI HITEL-TERMÉKISMERTETŐ BOROTAI TAKARÉKSZÖVETKEZET LAKOSSÁGI HITEL-TERMÉKISMERTETŐ TARTALOM SZABAD FELHASZNÁLÁSÚ JELZÁLOGHITEL (Forint alapú!) HATÁLYOS 2016.04.01-től visszavonásig Szabad Felhasználású Jelzáloghitel A kölcsön

Részletesebben

Internetes Elıjegyzés Elıjegyzési Központon keresztül

Internetes Elıjegyzés Elıjegyzési Központon keresztül Internetes Elıjegyzés Elıjegyzési Központon keresztül EKPortal (IxWebEk) felhasználói súgó (infomix Kft) Bizalmas 1. oldal 2008.03.28. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 1 Portál elérhetısége... 3 1.1

Részletesebben

HIRDETMÉNY A VÁLLALKOZÓI HITELEK KAMATAIRÓL, KEZELÉSI KÖLTSÉGEIRİL ÉS EGYÉB DÍJAIRÓL. 2014. február 21-tıl

HIRDETMÉNY A VÁLLALKOZÓI HITELEK KAMATAIRÓL, KEZELÉSI KÖLTSÉGEIRİL ÉS EGYÉB DÍJAIRÓL. 2014. február 21-tıl HIRDETMÉNY A VÁLLALKOZÓI HITELEK KAMATAIRÓL, KEZELÉSI KÖLTSÉGEIRİL ÉS EGYÉB DÍJAIRÓL 2014. február 21-tıl 1./ Vállalkozói forgóeszköz és beruházási hitel Kamat (évi) 3 havi Bubor + 7 % havonta Kezelési

Részletesebben

AKTÍV ÜZLETÁGI HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK RÉSZÉRE

AKTÍV ÜZLETÁGI HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK RÉSZÉRE AKTÍV ÜZLETÁGI HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK RÉSZÉRE Piaci feltételű hitelek Indoklás: A Hpt.279 (15 ) bekezdés értelmében tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a Hirdetmény módosítására a 2014. évi LXXVIII. törvény

Részletesebben

TÁMOGATOTT JELZÁLOGHITELEK ÉS KÖZVETLEN ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK. II. UniCredit támogatott lakáscélú jelzáloghitelekhez kapcsolódó díjak, jutalékok

TÁMOGATOTT JELZÁLOGHITELEK ÉS KÖZVETLEN ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK. II. UniCredit támogatott lakáscélú jelzáloghitelekhez kapcsolódó díjak, jutalékok TÁMOGATOTT JELZÁLOGHITELEK ÉS KÖZVETLEN ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK I. UniCredit támogatott lakáscélú jelzáloghitelek II. UniCredit támogatott lakáscélú jelzáloghitelekhez kapcsolódó díjak, jutalékok III. Közvetlen

Részletesebben

Állami kamattámogatott hitelek

Állami kamattámogatott hitelek AKTÍV ÜZLETÁGI HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK RÉSZÉRE Állami kamattámogatott hitelek Indoklás: A Hpt.279 (15 ) bekezdés értelmében tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy az államilag támogatott lakáscélú hitelek kamatai

Részletesebben

Verzió: 1.7 Dátum: 2010-02-18. Elektronikus archiválási útmutató

Verzió: 1.7 Dátum: 2010-02-18. Elektronikus archiválási útmutató Verzió: 1.7 Dátum: 2010-02-18 Elektronikus archiválási útmutató Tartalom 1 Bevezetés... 2 2 Az archiválandó e-akta összeállítása... 2 2.1 Metaadatok kitöltése... 2 2.2 Az archiválandó e-akta összeállítása...

Részletesebben

TÁMOGATOTT JELZÁLOGHITELEK ÉS KÖZVETLEN ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK

TÁMOGATOTT JELZÁLOGHITELEK ÉS KÖZVETLEN ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK TÁMOGATOTT JELZÁLOGHITELEK ÉS KÖZVETLEN ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK I. UniCredit támogatott lakáscélú jelzáloghitelek II. UniCredit támogatott lakáscélú jelzáloghitelekhez kapcsolódó díjak, jutalékok III. Közvetlen

Részletesebben

1. LAKOSSÁGI SZABAD FELHASZNÁLÁSÚ HITELEK. A. Személyi jellegű hitelek

1. LAKOSSÁGI SZABAD FELHASZNÁLÁSÚ HITELEK. A. Személyi jellegű hitelek 1. LAKOSSÁGI SZABAD FELHASZNÁLÁSÚ HITELEK A. Személyi jellegű hitelek Hitelbírálati díj Takarék személyi kölcsön Folyósítási jutalék. Kölcsönfedezeti biztosítás Kedvezményes számlavezetési díj: Akciós

Részletesebben

ÜZLETI TERV. Őrlap mikrohitel igényléshez On-line hiteligénylés benyújtása a Magyar Vállalkozásfejlesztési Portálon: www.mvfportal.hu www.rva.

ÜZLETI TERV. Őrlap mikrohitel igényléshez On-line hiteligénylés benyújtása a Magyar Vállalkozásfejlesztési Portálon: www.mvfportal.hu www.rva. Őrlap mikrohitel igényléshez On-line hiteligénylés benyújtása a Magyar Vállalkozásfejlesztési Portálon: www.mvfportal.hu www.rva.hu A nyomtatványt papír alapú benyújtás esetén kérjük lehetıleg írógéppel

Részletesebben

LAKOSSÁGI HITEL ÉS KÖLCSÖNTERMÉKEK HIRDETMÉNYE. Kihirdetve: december 28. Hatályos: január 01-tıl

LAKOSSÁGI HITEL ÉS KÖLCSÖNTERMÉKEK HIRDETMÉNYE. Kihirdetve: december 28. Hatályos: január 01-tıl LAKOSSÁGI HITEL ÉS KÖLCSÖNTERMÉKEK HIRDETMÉNYE Kihirdetve: 2012. december 28. Hatályos: 2013. január 01-tıl Éven belüli lejárattal PÁTRIA Fizetési számla hitelkeret PÁTRIA Fizetési számla hitelszámla (betét

Részletesebben

I G É N Y L Ő L A P szerződésmódosítás kezdeményezéséhez

I G É N Y L Ő L A P szerződésmódosítás kezdeményezéséhez I G É N Y L Ő L A P szerződésmódosítás kezdeményezéséhez Amennyiben a BG Magyarország Lízing Zrt.-nél vagy a BG Finance Zrt.-nél (továbbiakban: Társaság) fennálló kölcsönszerződését/lízingszerződését módosítani

Részletesebben

Gyakorlati tapasztalatok:

Gyakorlati tapasztalatok: Tisztelt Kedvezményezett! A Pályázati e-ügyintézés felületén található új funkciók segítségével internetes úton, on-line kitöltő program alkalmazásával teljesíthetők 2014. június 07-től a jelentéstételi,

Részletesebben

II. UniCredit támogatott lakáscélú jelzáloghitelekhez kapcsolódó díjak, jutalékok

II. UniCredit támogatott lakáscélú jelzáloghitelekhez kapcsolódó díjak, jutalékok TÁMOGATOTT JELZÁLOGHITELEK ÉS ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK I. UniCredit támogatott lakáscélú jelzáloghitelek II. UniCredit támogatott lakáscélú jelzáloghitelekhez kapcsolódó díjak, jutalékok III. Állami támogatások

Részletesebben

LAKOSSÁGI HITEL ÉS KÖLCSÖNTERMÉKEK HIRDETMÉNYE. Kihirdetve: április 01-én Hatályos: április 01-tıl

LAKOSSÁGI HITEL ÉS KÖLCSÖNTERMÉKEK HIRDETMÉNYE. Kihirdetve: április 01-én Hatályos: április 01-tıl LAKOSSÁGI HITEL ÉS KÖLCSÖNTERMÉKEK HIRDETMÉNYE Kihirdetve: 2012. április 01-én Hatályos: 2012. április 01-tıl Éven belüli lejárattal 2012. április 1-tıl befogadott hitelkérelmek esetén PÁTRIA Fizetési

Részletesebben

Használati útmutató a NÚSZ Zrt. e-ügyfélszolgálat portál kezeléséhez

Használati útmutató a NÚSZ Zrt. e-ügyfélszolgálat portál kezeléséhez Használati útmutató a NÚSZ Zrt. e-ügyfélszolgálat portál kezeléséhez A NÚSZ Zrt., mint Szolgáltató az ematrica.nemzetiutdij.hu címen e-ügyfélszolgálati portált működtet. A portál szolgáltatásait a Felhasználó

Részletesebben

KÖSZ! Program 2014 Tájékoztató az ONLINE pályázatkezelő adatbázis (OPA) használatához

KÖSZ! Program 2014 Tájékoztató az ONLINE pályázatkezelő adatbázis (OPA) használatához KÖSZ! Program 2014 Tájékoztató az ONLINE pályázatkezelő adatbázis (OPA) használatához A KÖSZ! Program 2014-ben online módon lehet a pályázatokat benyújtani. Kérjük, olvassák el az alábbi tájékoztatót,

Részletesebben

HIRDETMÉNY A VÁLLALKOZÓI HITELEK KAMATAIRÓL, KEZELÉSI KÖLTSÉGEIRİL ÉS EGYÉB DÍJAIRÓL május 1-tıl

HIRDETMÉNY A VÁLLALKOZÓI HITELEK KAMATAIRÓL, KEZELÉSI KÖLTSÉGEIRİL ÉS EGYÉB DÍJAIRÓL május 1-tıl HIRDETMÉNY A VÁLLALKOZÓI HITELEK KAMATAIRÓL, KEZELÉSI KÖLTSÉGEIRİL ÉS EGYÉB DÍJAIRÓL 2013. május 1-tıl 1./ Vállalkozói forgóeszköz és beruházási hitel ( 2013. május 01. után folyósított hitelek ) Kamat

Részletesebben

Hirdetmény. Vállalkozók, őstermelők a hitelezés folyamán felszámítandó jutalékok, díjak és egyéb költségek jegyzéke:

Hirdetmény. Vállalkozók, őstermelők a hitelezés folyamán felszámítandó jutalékok, díjak és egyéb költségek jegyzéke: Érvényes: 2014. szeptember 01. Hirdetmény Nem forgalmazható, de állományban lévő hitelek kondíciói (Apátfalva, Hódmezővásárhely, Makó, Királyhegyes és Magyarcsanádi kirendeltségek) 1. Vállalkozások részére

Részletesebben

ETR - VPOS DEXTER 2010 ETR WEB - VPOS. Befizetés. Készítette: DEXTER Kft. Kiadva: 2010. szeptember 1. DEXTER Informatikai Kft.

ETR - VPOS DEXTER 2010 ETR WEB - VPOS. Befizetés. Készítette: DEXTER Kft. Kiadva: 2010. szeptember 1. DEXTER Informatikai Kft. ETR WEB - VPOS Befizetés Készítette: DEXTER Kft. Kiadva: 2010. szeptember 1. 1. oldal Tartalomjegyzék 0 Bevezetés...3 1 Háttérinformációk...4 1.1 ETR VPOS...4 1.2 Bejelentkezés...4 2 Online fizetés OTP-n

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv: Az ügyfelek számára készített felhasználói kézikönyv a www.antsz.hu fıoldalának alján található és letölthetı.

Felhasználói kézikönyv: Az ügyfelek számára készített felhasználói kézikönyv a www.antsz.hu fıoldalának alján található és letölthetı. TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszer használatához a veszélyes anyagokkal, veszélyes keverékkel történı tevékenység bejelentése esetén a veszélyes anyagokkal és a veszélyes készítményekkel

Részletesebben

TÁMOGATOTT JELZÁLOGHITELEK ÉS KÖZVETLEN ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK

TÁMOGATOTT JELZÁLOGHITELEK ÉS KÖZVETLEN ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK TÁMOGATOTT JELZÁLOGHITELEK ÉS KÖZVETLEN ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK I. UniCredit támogatott lakáscélú jelzáloghitelek II. UniCredit támogatott lakáscélú jelzáloghitelekhez kapcsolódó díjak, jutalékok III. Közvetlen

Részletesebben

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének /2018. (..) Önkormányzati Rendelete. az elsı lakáshoz jutók támogatásáról

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének /2018. (..) Önkormányzati Rendelete. az elsı lakáshoz jutók támogatásáról Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének /2018. (..) Önkormányzati Rendelete az elsı lakáshoz jutók támogatásáról Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

SAJÓVÖLGYE TAKARÉKSZÖVETKEZET (A TOVÁBBIAKBAN HITELINTÉZET) KIRÁLY HITEL ÉS MEGTAKARÍTÁSI SZÁMLA HIRDETMÉNYE

SAJÓVÖLGYE TAKARÉKSZÖVETKEZET (A TOVÁBBIAKBAN HITELINTÉZET) KIRÁLY HITEL ÉS MEGTAKARÍTÁSI SZÁMLA HIRDETMÉNYE Kölcsönszerződés 2.sz. függeléke SAJÓVÖLGYE TAKARÉKSZÖVETKEZET (A TOVÁBBIAKBAN HITELINTÉZET) KIRÁLY HITEL ÉS MEGTAKARÍTÁSI SZÁMLA HIRDETMÉNYE Hatálybalépés napja: 2011. július 01. A Király Hitel elengedhetetlen

Részletesebben

Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás pályázói segédlete

Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás pályázói segédlete Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás pályázói segédlete 1. Pályázati útmutató megtekintése és a szükséges regisztráció elkészítése a pályázati útmutató által említett pályázati portálon:

Részletesebben

Hogyan fizetünk? A készpénz és más eszközök használata

Hogyan fizetünk? A készpénz és más eszközök használata Hogyan fizetünk? A készpénz és más eszközök használata Feladat az osztálynak Párosítsátok az A oszlopban lévı szórészleteket a B oszlopban lévıkkel úgy, hogy értelmes szavakat kapjatok! A oszlop + B oszlop

Részletesebben

Az Országos szakértői névjegyzék elektronikus felületének kezelése. felhasználói leírás

Az Országos szakértői névjegyzék elektronikus felületének kezelése. felhasználói leírás Az Országos szakértői névjegyzék elektronikus felületének kezelése felhasználói leírás Tartalom 1. Belépés a felületre... 2 2. Adatok módosítása... 2 2.1. Helyes személyi adatok, végzettség és elvégzett

Részletesebben

TÁMOGATOTT JELZÁLOGHITELEK ÉS KÖZVETLEN ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK

TÁMOGATOTT JELZÁLOGHITELEK ÉS KÖZVETLEN ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK TÁMOGATOTT JELZÁLOGHITELEK ÉS KÖZVETLEN ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK I. UniCredit támogatott lakáscélú jelzáloghitelek II. UniCredit támogatott lakáscélú jelzáloghitelekhez kapcsolódó díjak, jutalékok III. Közvetlen

Részletesebben

Az RVA Új Széchenyi Terv ÚJ SZÉCHENYI LENDÜLET - HITEL PROGRAM általános feltételei (2014_v2.01)

Az RVA Új Széchenyi Terv ÚJ SZÉCHENYI LENDÜLET - HITEL PROGRAM általános feltételei (2014_v2.01) Az RVA Új Széchenyi Terv ÚJ SZÉCHENYI LENDÜLET - HITEL PROGRAM általános feltételei () Érvényes 2014. október 01-től visszavonásig, illetve legfeljebb 2015. október 31-ig. A támogatott hitelkonstrukcióra

Részletesebben

Internet Bank használati útmutató

Internet Bank használati útmutató Internet Bank használati útmutató Miután az Internet Bank használatára leadták igénylésüket, E-mailben illetve SMS-en fogjuk megkeresni Önt. E-mailben megkapja a Csoport, illetve a Felhasználó nevét, SMS-ben

Részletesebben

Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz

Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz Tisztelt Partnerünk! Ezúton tájékoztatom, hogy a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (a továbbiakban: MNVH) szolgáltatásai (hírlevél, projektötlet

Részletesebben

HIRDETMÉNY. THM annuitás alapú

HIRDETMÉNY. THM annuitás alapú Ügyleti kamat HIRDETMÉNY az AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: Bank) Plusz elnevezéső forint alapú, szabad felhasználású és egyéb ingatlan vásárlási, nem támogatott jelzáloghitelének

Részletesebben

"Mecsekkörnyék" Hitelszövetkezet HIRDETMÉNY

Mecsekkörnyék Hitelszövetkezet HIRDETMÉNY "Mecsekkörnyék" Hitelszövetkezet HIRDETMÉNY A "Mecsekkörnyék" Hitelszövetkezet által-tagjai részére-alkalmazott kamatokról és díjakról. Érvényes: Betétek vonatkozásában 2012. január 05.-től, hitelek vonatkozásában

Részletesebben

MKB EGYSZEREGY JELZÁLOGHITEL IGÉNYLÉS

MKB EGYSZEREGY JELZÁLOGHITEL IGÉNYLÉS I. Igényelt hitel főbb adatai MKB EGYSZEREGY JELZÁLOGHITEL IGÉNYLÉS Hitelkérelem típusa Új igénylés Meglévő sz. szerződés módosítása Hitel összege Hitel devizae HUF EUR CHF Hitel futamideje hónap Rendelkezésre

Részletesebben

Értékbecsléshez szükséges egyéb dokumentumok (értékbecslőnek átadandó)

Értékbecsléshez szükséges egyéb dokumentumok (értékbecslőnek átadandó) Szükséges dokumentumok UniCredit Lakáscélú jelzáloghitelek I. A hitelkérelem beadásához szükséges dokumentumok: Hatályos: 2014.12.15-től Házastárs/ (bejegyezett) élettárs Készfizető kezes Személyazonosító

Részletesebben

A kontrolladat-szolgáltatás elkészítése

A kontrolladat-szolgáltatás elkészítése A kontrolladat-szolgáltatás elkészítése Az alábbi leírás tartalmazza a kontrolladat állomány elkészítésének lehetséges módjait, valamint az adatszolgáltatás elektronikus teljesítésének lépéseit. Valamint

Részletesebben

OEP Online jogosultság és TAJ ellenırzés Felhasználói kézikönyv

OEP Online jogosultság és TAJ ellenırzés Felhasználói kézikönyv OEP Online jogosultság és TAJ ellenırzés Felhasználói kézikönyv v.1.5. Budapest, 2008. július 17. Tartalomjegyzék 1 BEVEZETÉS... 3 1.1 A DOKUMENTUM CÉLJA... 3 1.2 KAPCSOLÓDÓ DOKUMENTUMOK... 3 1.3 A DOKUMENTUM

Részletesebben