Kitöltési útmutató. Az ügyfél-nyilvántartási adatok elektronikus módosításához a G0002-es webes felületen

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kitöltési útmutató. Az ügyfél-nyilvántartási adatok elektronikus módosításához a G0002-es webes felületen"

Átírás

1 Kitöltési útmutató Az ügyfél-nyilvántartási adatok elektronikus módosításához a G0002-es webes felületen A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó eljárás egyes kérdéseiről szóló évi XVII. törvény (a továbbiakban: MVH törvény) 29. (1) bekezdése alapján a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (a továbbiakban: MVH) ügyfele a nyilvántartásba vételt követően az ügyfélnyilvántartásba bejelentett adataiban bekövetkezett változást 15 napon belül köteles bejelenteni az MVH bármely kirendeltségénél az MVH, mint mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatási szerv által előírt, rendszeresített nyomtatványon, melynek alkalmazása az MVH törvény 37. (1) bekezdése alapján kötelező. A változás-bejelentés elektronikusan is teljesíthető az MVH törvény 29. (1) pontja értelmében. Az ügyfél-nyilvántartási adatok webes felületen is módosíthatóak, és módosítás az elektronikus rendszeren keresztül nyújtható be. Az MVH tv évi változásaival összefüggésben tájékoztatjuk, hogy a törvény hatályba lépésétől kezdődően az alábbi adatok bejelentése kötelező: 1. A természetes személy esetén: - név, - anyja neve, - születési helye, ideje, - születéskori név (férfiaknál is), - állampolgárság, - adózás rendjéről szóló törvény szerinti adóigazgatási eljárásban alkalmazott adóazonosító jel, - lakóhely (egyéni vállalkozó esetén székhely), - kiskorú esetén törvényes képviselője, cselekvőképtelen, vagy korlátozottan cselekvőképes esetén gyám, gondnok neve, lakóhelye, - iratőrzési hely, ha nem azonos a lakóhellyel, - levelezési cím, ha nem azonos a lakóhellyel, - elektronikus kapcsolattartás esetén az elektronikus levélcím, - ügyfélkör szerinti azonosító adat, - Magyarországon lakóhellyel, telephellyel nem rendelkező külföldi természetes személy esetén magyarországi kézbesítési meghatalmazottjának neve, és lakóhelye, vagy székhelye, amennyiben pénzügyi következményekkel járó intézkedésekben vesz részt - fizetési számlaszám, valamint annak devizaneme, amennyiben pénzügyi következményekkel járó intézkedésekben vesz részt - egyéni vállalkozóknál: kis- és középvállalkozásokról, fejlődésük támogatásáról szóló törvény szerinti minősítését (KKV kód), amennyiben pénzügyi következményekkel járó intézkedésekben vesz részt 2. Nem természetes személy esetén: - név, - adózás rendjéről szóló törvény szerinti adóigazgatási eljárásban alkalmazott adóazonosító szám, amennyiben külföldi vállalkozás, akkor az illetősége szerinti

2 állam hatósága által megállapított azonosító szám, - székhelyét, - rövid cégnév, - képviseletre jogosult neve, lakcíme, - cégjegyzékszám, - telephely, vagy telephelyek, - iratőrzési hely, ha nem azonos a székhellyel, - levelezési cím, ha nem azonos a székhellyel, - elektronikus kapcsolattartás esetén az elektronikus levélcím, - költségvetési szerv estén törzskönyvi nyilvántartási szám, - statisztikai számjel, - működés kezdete, - ügyfélkör szerinti azonosító adat, - külföldi vállalkozás esetén az illetősége szerinti állam hatósága által megállapított adóazonosító szám, - Magyarországon telephellyel nem rendelkező külföldi vállalkozás esetén magyarországi kézbesítési meghatalmazottjának neve, és lakóhelye, vagy székhelye, amennyiben pénzügyi következményekkel járó intézkedésekben vesz részt - fizetési számlaszám, valamint annak devizaneme, amennyiben pénzügyi következményekkel járó intézkedésekben vesz részt - kis- és középvállalkozásokról, fejlődésük támogatásáról szóló törvény szerinti minősítését (KKV kód), amennyiben pénzügyi következményekkel járó intézkedésekben vesz részt Kérjük, vizsgálja felül az MVH ügyfél-nyilvántartásában lévő adatait, s ha hibát, vagy hiányosságot talál az adataiban, azt elektronikus úton javíthatja. Alábbiakban a G0002 elektronikus felületen történő kitöltésének menetét ismertetjük. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az elektronikus felületet a Mozilla Firefox böngészővel használja. Keresse fel honlapunkat (www.mvh.gov.hu), és kattintson az Elektronikus ügyintézés menüre.

3 Válasszon ki egy elektronikusan is beadható kérelmet: Lépjen be a választott kérelembe. kattintson az Ügyfélkapus bejelentkezés linkre, majd a megjelenő oldalon adja meg az ügyfélkapus regisztrációnál választott felhasználói nevét és jelszavát.

4

5 A bejelentkezést követően a kormányzati portál visszairányít a MVH weboldalára, ahol első alkalommal meg kell adnia saját ügyfél-azonosító számát. Amennyiben az Ön ügyfélkapus természetes azonosítói megegyeznek az Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszerben lévő azonosítóival, akkor tud az ügyfélnyilvántartási adatainak módosítására vonatkozó kérelmet benyújtani elektronikusan. Ellenkező esetben hibaüzenetet kap. Ekkor ügyfélszolgálatunkon keresztül egyeztetheti az adatokat. Sikeres belépés után a Regisztrációkezelés menüben kattintson a Regisztráció módosító lap (G0002)-re, így beléphet az elektronikus kitöltő felületre.

6 Az adatlapon hibaüzenetek olvashatóak, amelyek segítséget nyújtanak abban, hogy mely adata hibás vagy hiányos. A mentés és benyújtás addig nem lehetséges, amíg a hibaüzenetek között súlyosak láthatóak. Elektronikus kitöltésnél a pipa jelet a kódkockán állva, a szóköz billentyű megnyomásával, vagy az egér bal gombjának megnyomásával távolíthatja el, vagy teheti ki. Ha több telephely, fióktelep, termelőegység, szervezetek alszerve van az ügyfélnek, akkor az Új beszúrás gomb használatával új sorokat tud beszúrni. Ugyanezzel a módszerrel lehet több képviseletre jogosultat bejelenteni. Törölni mindkét esetben a Kijelöltek törlése gomb segítségével lehet. A kívánt módosításokat a szöveges részek, ill. számadatok átírásával teheti meg, ill. új adatnál azok beírásával. Ha nem szerepel adószám vagy adóazonosító jel, az elektronikus kérelemkitöltő felületen pótolhatja. Ha már van bejelentett adószáma, annak első nyolc jegyének módosítását csak papír alapú G0002 beküldésével tudja megtenni. Adóazonosító jelet is csak papír alapú G0002-es beküldésével változtathat meg, melyhez az adókártya másolatát mellékelni kell. Amennyiben fizetési számlaszámot kíván módosítani, postai úton be kell küldenie a saját nevére szóló, fizetési számla létezését igazoló 2 hónapnál nem régebbi fizetésiszámla-kivonat másolatát, vagy a számlát vezető pénzforgalmi szolgáltatónak a kérelem benyújtási időpontját megelőző 2 hónapnál nem régebbi nyilatkozatát, mely tartalmazza az azonosításhoz szükséges adatokat, valamint az fizetési számlaszámot. A fizetésiszámla-kivonatot, vagy az igazolást a beadásról szóló elektronikus visszaigazolás másolatával együtt küldje be, vagy a kivonatra írja rá az MVH ügyfél-azonosító számát.

7 Amennyiben új képviseletre jogosultat jelent be, abban az esetben be kell küldeni egy aláírási címpéldány másolatot az elektronikus visszaigazolás másolatával, vagy az aláírási címpéldányra ráírva az MVH ügyfél-azonosítót. Kitöltés után az ellenőrzés gombra kattintva láthatóvá válnak a hibaüzenetek. Ezek figyelembe vételével látható, hogy beadható-e a kérelem. Amennyiben igen, (nem tartalmaz súlyos, piros háromszöges hibát) véglegesíteni lehet, majd az ügyfélkapus beadás következhet. Előtte kap két kérdést, melyekre az OK, vagy a Mégse gombra kattintásával, kell válaszolnia.

8 Az Ügyfélkapun történt benyújtás után nyomtathatja ki az e-g0002-t, amennyiben szükségesnek tartja. Az ügyfélkapun át beküldött G0002-t nem kell papír alapon is benyújtani az MVH-hoz.

9 Meghatalmazás igénybe vétele: Abban az esetben, ha nincs saját Ügyfélkapuja, vagy az ügyfél-nyilvántartási adatok módosításának elektronikus kitöltését és benyújtását nem saját Ügyfélkapuján keresztül kívánja megtenni, úgy igénybe veheti meghatalmazottak segítségét. A meghatalmazott lehet falugazdász, agrárkamarai tanácsadó, vagy egyéb, más személy, aki Ügyfélkapuval és ügyfélazonosítóval (MVH regisztrációs szám) rendelkezik. Ha meghatalmazott útján kívánja az ügyfél-nyilvántartási adatainak módosítására vonatkozó kérelmét (elektronikus G0002) benyújtani, úgy honlapunkon (www.mvh.gov.hu) a kiemelt linkek között a Meghatalmazások elektronikus kitöltése linken megtalálja a követendő eljárást.

Kitöltési útmutató A regisztrációs adatok elektronikus módosításához a G002-es webes felületen

Kitöltési útmutató A regisztrációs adatok elektronikus módosításához a G002-es webes felületen Kitöltési útmutató A regisztrációs adatok elektronikus módosításához a G002-es webes felületen A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó

Részletesebben

Kitöltési útmutató. G0002-12-01 számú REGISZTRÁCIÓ MÓDOSÍTÓ LAP. Kötelező kitölteni! A nevét és MVH regisztrációs számát írja be ebbe a rovatba.

Kitöltési útmutató. G0002-12-01 számú REGISZTRÁCIÓ MÓDOSÍTÓ LAP. Kötelező kitölteni! A nevét és MVH regisztrációs számát írja be ebbe a rovatba. Kitöltési útmutató (a G0002-12-01-es számú REGISZTRÁCIÓ MÓDOSÍTÓ LAP, és a G0004-12-01-es Betétlap a G0002-12-01-es regisztráció módosító laphoz kitöltéséhez) A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint

Részletesebben

Kitöltési útmutató Fontos tudnivalók: - a regisztráció módosító lap egy példányos, - a rovatokat olvashatóan, nyomtatott bet

Kitöltési útmutató Fontos tudnivalók: - a regisztráció módosító lap egy példányos, - a rovatokat olvashatóan, nyomtatott bet Kitöltési útmutató (a G0002-11-01 jelű REGISZTRÁCIÓ MÓDOSÍTÓ LAP, és a G0004-11-01 jelű Betétlap a G0002-11-01-es regisztráció módosító laphoz kitöltéséhez) A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ (a G0001 számú REGISZTRÁCIÓS LAP, és a G0003 számú BETÉTLAP A G0001 számú REGISZTRÁCIÓS LAPHOZ kitöltéséhez)

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ (a G0001 számú REGISZTRÁCIÓS LAP, és a G0003 számú BETÉTLAP A G0001 számú REGISZTRÁCIÓS LAPHOZ kitöltéséhez) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ (a G0001 számú REGISZTRÁCIÓS LAP, és a G0003 számú BETÉTLAP A G0001 számú REGISZTRÁCIÓS LAPHOZ kitöltéséhez) A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz

Részletesebben

Nyilvántartásba vétel, vagy nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem - természetes személyek számára

Nyilvántartásba vétel, vagy nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem - természetes személyek számára Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszer Nyilvántartásba vétel, vagy nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem - természetes személyek számára Nyilvántartásba vétel esetén benyújtandó

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ (G0001-11-01jelű REGISZTRÁCIÓS LAP, és a G0003-11-01 jelű BETÉTLAP A G0001-11-01 REGISZTRÁCIÓS LAPHOZ nyomtatvány kitöltéséhez)

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ (G0001-11-01jelű REGISZTRÁCIÓS LAP, és a G0003-11-01 jelű BETÉTLAP A G0001-11-01 REGISZTRÁCIÓS LAPHOZ nyomtatvány kitöltéséhez) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ (G0001-11-01jelű REGISZTRÁCIÓS LAP, és a G0003-11-01 jelű BETÉTLAP A G0001-11-01 REGISZTRÁCIÓS LAPHOZ nyomtatvány kitöltéséhez) A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati

Részletesebben

I. rész: Alapadatok. 3. pont: írja be 10 jegyű ügyfél-azonosítóját, amennyiben azzal már rendelkezik.

I. rész: Alapadatok. 3. pont: írja be 10 jegyű ügyfél-azonosítóját, amennyiben azzal már rendelkezik. KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a G1010-01 jelű, Nyilvántartásba vétel, vagy nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem természetes személyek számára elnevezésű nyomtatványhoz Kérjük, olvassa el az Általános

Részletesebben

REGISZTRÁCIÓS LAP G0001-12-01. Egységes Mezőgazdasági Ügyfélnyilvántartási Rendszer P.H. 1 Regisztráció típus. 2 Ügyfélkör szerinti azonosító adatok

REGISZTRÁCIÓS LAP G0001-12-01. Egységes Mezőgazdasági Ügyfélnyilvántartási Rendszer P.H. 1 Regisztráció típus. 2 Ügyfélkör szerinti azonosító adatok Egységes Mezőgazdasági Ügyfélnyilvántartási Rendszer Benyújtandó a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatási szerv vagy a hatáskörrel rendelkező hatóság szervezeti egységéhez! P.H. 1 Regisztráció típus

Részletesebben

Az ügyfél-nyilvántartási rendszerben beazonosított ügyfél részére az MVH egyedi azonosítást szolgáló számot, ügyfél-azonosítót állapít meg.

Az ügyfél-nyilvántartási rendszerben beazonosított ügyfél részére az MVH egyedi azonosítást szolgáló számot, ügyfél-azonosítót állapít meg. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 128/2013. (VII. 30) számú KÖZLEMÉNYE a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által működtetett Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszerbe történő

Részletesebben

elektronikus kitöltéséhez és benyújtásához szükséges feltételeket, amely Felhívjuk figyelmét korábbi támogatási évektől eltérően 2009-ben

elektronikus kitöltéséhez és benyújtásához szükséges feltételeket, amely Felhívjuk figyelmét korábbi támogatási évektől eltérően 2009-ben Tisztelt Ügyfelünk! Értesítem, hogy a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (továbbiakban MVH) 2009. évben az egységes kérelem keretében igényelhető területhez kötött, illetve egyéb közvetlen, valamint

Részletesebben

Nyilvántartásba vétel

Nyilvántartásba vétel KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a G1020-01 jelű, Nyilvántartásba vétel vagy nyilvántartásba vett adatok módosítása irántikérelem nem természetes személyek számára elnevezésű nyomtatványhoz Kérjük, olvassa el az Általános

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ (a G001-es számú REGISZTRÁCIÓS LAP kitöltéséhez)

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ (a G001-es számú REGISZTRÁCIÓS LAP kitöltéséhez) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ (a G001-es számú REGISZTRÁCIÓS LAP kitöltéséhez) A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó eljárás egyes kérdéseiről

Részletesebben

Egységes Mezőgazdasági Ügyfélnyilvántartási Rendszer REGISZTRÁCIÓS LAP. Benyújtandó a kitöltési útmutató szerinti MVH szervezeti egységéhez!

Egységes Mezőgazdasági Ügyfélnyilvántartási Rendszer REGISZTRÁCIÓS LAP. Benyújtandó a kitöltési útmutató szerinti MVH szervezeti egységéhez! Egységes Mezőgazdasági Ügyfélnyilvántartási Rendszer Benyújtandó a kitöltési útmutató szerinti MVH szervezeti egységéhez! P.H. G003-as betétlapok darabszáma: 1. Regisztráció típus Támogatást igénylő Támogatást

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Jogcímkód: 6.122.01.01. Általános tudnivalók

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Jogcímkód: 6.122.01.01. Általános tudnivalók KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2009. évtől nyújtandó támogatás keretében a támogatási összeg 90%-ára vonatkozó kifizetési kérelem kitöltéséhez Jogcímkód: 6.122.01.01 Általános

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ az elektronikus ügyintézéshez rendszeresített Regisztrációs lap hoz

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ az elektronikus ügyintézéshez rendszeresített Regisztrációs lap hoz KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ az elektronikus ügyintézéshez rendszeresített Regisztrációs lap hoz KÉRJÜK, HOGY A REGISZTRÁCIÓS LAP KITÖLTÉSE ELŐTT A KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ T FIGYELMESEN OLVASSA EL! AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉST

Részletesebben

Tájékoztató az adóügyek elektronikus úton történő intézéséhez (ügyfélkapus regisztráció, adóhatósági bejelentés és nyilvántartásba vétel)

Tájékoztató az adóügyek elektronikus úton történő intézéséhez (ügyfélkapus regisztráció, adóhatósági bejelentés és nyilvántartásba vétel) Tájékoztató az adóügyek elektronikus úton történő intézéséhez (ügyfélkapus regisztráció, adóhatósági bejelentés és nyilvántartásba vétel) Miről olvashat a tájékoztatóban? Az elektronikus úton intézhető

Részletesebben

14T180 BEJELENTÉS ÉS ADÓHATÓSÁGI REGISZTRÁCIÓS ADATLAP AZ ADÓÜGYEK ELEKTRONIKUS INTÉZÉSÉHEZ

14T180 BEJELENTÉS ÉS ADÓHATÓSÁGI REGISZTRÁCIÓS ADATLAP AZ ADÓÜGYEK ELEKTRONIKUS INTÉZÉSÉHEZ Tisztelt Adózó! 14T180 BEJELENTÉS ÉS ADÓHATÓSÁGI REGISZTRÁCIÓS ADATLAP AZ ADÓÜGYEK ELEKTRONIKUS INTÉZÉSÉHEZ az elektronikus adóbevallásra, illetve az összesítő nyilatkozat benyújtására kötelezett, valamint

Részletesebben

Tájékoztató az adóügyek elektronikus úton történ intézéséhez (ügyfélkapus regisztráció, adóhatósági bejelentés és nyilvántartásba vétel)

Tájékoztató az adóügyek elektronikus úton történ intézéséhez (ügyfélkapus regisztráció, adóhatósági bejelentés és nyilvántartásba vétel) Tájékoztató az adóügyek elektronikus úton történ intézéséhez (ügyfélkapus regisztráció, adóhatósági bejelentés és nyilvántartásba vétel) Miről olvashat a tájékoztatóban? Az elektronikus úton intézhető

Részletesebben

I. Ügyfél-nyilvántartási kötelezettségek

I. Ügyfél-nyilvántartási kötelezettségek A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 194/2014. (XII.11.) számú KÖZLEMÉNYE A 2015. évi mezőgazdasági biztosítás díjához nyújtott támogatás igénybevételi feltételeiről Jelen Közlemény a mezőgazdasági

Részletesebben

Kitöltési útmutató a 09VAMO Állandó meghatalmazás bejelentésére szolgáló nyomtatványhoz

Kitöltési útmutató a 09VAMO Állandó meghatalmazás bejelentésére szolgáló nyomtatványhoz Kitöltési útmutató a 09VAMO Állandó meghatalmazás bejelentésére szolgáló nyomtatványhoz Az állami adóhatóság előtti eljárásban az adózónak lehetősége van arra, hogy ügyében helyette képviselője, meghatalmazottja

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 151/2010. (X. 01.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 151/2010. (X. 01.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 151/2010. (X. 01.) számú KÖZLEMÉNYE Az ÚMVP I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó képzések tárgyában nyújtandó támogatás igényléséről A Mezőgazdasági és

Részletesebben

Tájékoztató az adóügyek elektronikus úton történő intézéséhez (okmányirodai regisztráció, adóhatósági bejelentés és nyilvántartásba vétel)

Tájékoztató az adóügyek elektronikus úton történő intézéséhez (okmányirodai regisztráció, adóhatósági bejelentés és nyilvántartásba vétel) Tájékoztató az adóügyek elektronikus úton történő intézéséhez (okmányirodai regisztráció, adóhatósági bejelentés és nyilvántartásba vétel) Miről olvashat a tájékoztatóban? Az elektronikus úton intézhető

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 32/2015. (II. 25.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 32/2015. (II. 25.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 32/2015. (II. 25.) számú KÖZLEMÉNYE a védett őshonos és a veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának tenyésztésben történő megőrzésére

Részletesebben

14T201TSZ BEJELENTŐ ÉS VÁLTOZÁS-BEJELENTŐ LAP

14T201TSZ BEJELENTŐ ÉS VÁLTOZÁS-BEJELENTŐ LAP 14T201TSZ BEJELENTŐ ÉS VÁLTOZÁS-BEJELENTŐ LAP az adóköteles tevékenységet folytató törzskönyvi jogi személyek részére Papíralapú benyújtás esetén két példányban, vagy elektronikus úton egy példányban kell

Részletesebben

Kitöltési útmutató a 13VAMO, Az állami adóhatóság előtti képviselet ellátására adott állandó meghatalmazás bejelentésére szolgáló nyomtatványhoz

Kitöltési útmutató a 13VAMO, Az állami adóhatóság előtti képviselet ellátására adott állandó meghatalmazás bejelentésére szolgáló nyomtatványhoz Kitöltési útmutató a 13VAMO, Az állami adóhatóság előtti képviselet ellátására adott állandó meghatalmazás bejelentésére szolgáló nyomtatványhoz Az állami adó- és vámhatóság előtti eljárásban az adózónak

Részletesebben

13T101E BEJELENTŐ ÉS VÁLTOZÁSBEJELENTŐ LAP az egyéni vállalkozók nyilvántartásában szereplő egyéni vállalkozók részére

13T101E BEJELENTŐ ÉS VÁLTOZÁSBEJELENTŐ LAP az egyéni vállalkozók nyilvántartásában szereplő egyéni vállalkozók részére 13T101E BEJELENTŐ ÉS VÁLTOZÁSBEJELENTŐ LAP az egyéni vállalkozók nyilvántartásában szereplő egyéni vállalkozók részére Kinyomtatva két példányban, vagy elektronikus úton egy példányban kell benyújtani.

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 63/2014. (IV.17.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 63/2014. (IV.17.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 63/2014. (IV.17.) számú KÖZLEMÉNYE A fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2014. évben igényelhető támogatások részletes feltételeiről Jelen közlemény

Részletesebben

Egységes Kérelem elektronikus kitöltés és benyújtás

Egységes Kérelem elektronikus kitöltés és benyújtás Felhasználói kézikönyv Egységes Kérelem elektronikus kitöltés és benyújtás 2013. Verzió 01. 1 Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 4 2 Portál funkciói, használata... 7 3 Bejelentkezés... 10 4 Kérelembe történő

Részletesebben

V. A Kormány tagjainak rendeletei

V. A Kormány tagjainak rendeletei 5794 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2015. évi 63. szám V. A Kormány tagjainak rendeletei A Miniszterelnökséget vezető miniszter 26/2015. (V. 6.) MvM rendelete az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból

Részletesebben

ÚTMUTATÓ MIRŐL OLVASHAT A BEVALLÁS ÚTMUTATÓJÁBAN?

ÚTMUTATÓ MIRŐL OLVASHAT A BEVALLÁS ÚTMUTATÓJÁBAN? ÚTMUTATÓ A 2014. ÉVRŐL SZÓLÓ SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ, A JÁRULÉK, A KÜLÖNADÓ, AZ EGYSZERŰSÍTETT KÖZTEHERVISELÉSI HOZZÁJÁRULÁS, AZ EGÉSZSÉGÜGYI HOZZÁJÁRULÁS BEVALLÁSÁHOZ, HELYESBÍTÉSÉHEZ, ÖNELLENŐRZÉSÉHEZ

Részletesebben