VEZÉRIGAZGATÓI UTASÍTÁS

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "VEZÉRIGAZGATÓI UTASÍTÁS"

Átírás

1

2 Követeléskezelési Szabályzat Sigma Faktorig Zrt. A Sigma Faktorig Zrt. tevékeységi köre A Sigma Faktorig Zrt. a Cégbíróság által á részvéytársasági formába bejegyzett pézügyi vállalkozás, az Állami Péz és Tıkepiaci Felügyelet 1320/1999 számú egedélyével redelkezı, eredetileg pézkölcsö yújtása (faktorig megszorítással), jeleleg egyéb pézügyi közvetítés tevékeységi körrel mőködı Társaság. A Sigma Faktorig Zrt. a Hpt. alá tartozó pézügyi itézméykét, felmodott és lejárt követelés csomagok megvásárlásával és jogutódkét a tulajdoába került kitlévıségek kezelésével foglalkozik. Kölcsö yújtási, hitelezési jogkörre a Társaságak ics jogosítváya, a jogelıd által kötött szerzıdések írásbeli módosítására em jogosult, de ügyfelei érdekébe kezdeméyezheti a szerzıdésekbe foglalt feltételek egyoldalú módosítását. A Zrt be csatlakozott a PSZÁF által közzétett Magatartási Kódexhez, eljárása eek szelleméhez igazodik és mőködése sorá az elıírásokat betartja. Szabályzat célja Az együttmőködı adósok érdekeiek védelmét szolgáló követeléskezelési gyakorlatok hatékoy beépítése a Társaság követeléskezelési eljárásába és belsı szabályzataiba, a késedelmes adósok és a követeléskezelık közötti együttmőködı és tisztességes magatartási formák erısítése, a Társaság jogos követeléseiek jogi eljáráso kívüli érvéyesítése érdekébe. A Szabályzatba foglalt gyakorlattal a Társaság erısíti a pézügyi redszer mőködésébe vetett közbizalmat. A Szabályzat alapja A PSZÁF elökéek 14/2012(XII.13) számú ajálása a követeléskezelık számára a követeléskezelési gyakorlatuk sorá elvárt fogyasztóvédelmi elvekrıl, összhagba a kapcsolódó jogszabályokkal és jogi ormákkal. (Fttv. és Hpt (15)- (16) bek.)

3 Jele Szabályzat létrehozója kijeleti, hogy a Társaság mukavállalói és alkalmazottai ésszerőe elvárható szakmai ismerettel, jóhiszemőe, az adósokról beszerzett kellı iformáció birtokába yújtaak segítséget az adósok részére, mely eljárás sorá kerülik a tisztességtele, agresszív és megtévesztı, pszichikai yomást elıidézhetı magatartási formákat. Tárgyi hatály: május 1-t követıe, pézügyi itézméyektıl vásárolt követelések magászemély kötelezettjei, kezesei, zálogkötelezettjeivel szembe végzett követeléskezelési tevékeység Alayi hatály: A Szabályzat kiterjed a Társaság mide, követeléskezeléssel foglalkozó mukavállalójára és alvállalkozójára, ide értve a megbízott Ügyvédi Irodát is. Alapfogalmak: - Követeléskezelés: Pézügyi szolgáltatásból származó lejárt, késedelmes követelés érvéyesítése. A kapcsolódó jogi eljárás (fmh, vh) em tartozik a Szabályzat hatálya alá. - Követeléskezelı (jele Szabályzat szempotjából faktorig tevékeységet végzı Társaság): Lejárt, késedelmes követelés megvásárlásával és sajátjakét törtéı érvéyesítésével üzletszerőe, hatósági egedéllyel foglalkozó pézügyi itézméy. - Adós: A lejárt, késedelmes követelés kötelezettje, idetartozik az adóstárs, zálogkötelezett, kezes, elismert örökös, dologi adós. - Együttmőködı adós: a fizetési késedelem öhibájá kívül keletkezett, a tartozás redezésébe parter, a részletfizetési megállapodás elıkészítéséhez és a fizetéshez kért adatokat és yilatkozatokat a megjelölt határidıre, potosa megadja, határidıbe fizet. - Együttmőködés miimális tartalma: kapcsolatfelvétel, kapcsolattartás, tájékoztatás alapelveit betartja, felmerülı problémáit idıbe jelzi, a redezés sorá reális lehetıségei szerit együttmőködik. - Ésszerőe tájékozott adós: az adott helyzetbe kellı figyelmességgel, körültekitıe jár el, saját lehetıségeit felméri. - Fizetési késedelem: a fizetési határidık túllépése (határidı + 15 ap). - Áthidaló megoldás:

4 részletfizetési megállapodás a két fél lehetıségeiek felmérése alapjá átmeeti fizetési ehézség eseté fix határidejő haladék átmeeti kedvezméyes részlet biztosítása kamatcsökketés yilvátartásba vételi díj elegedése - Igazolható módo törtéı levéltovábbítás: a postai továbbítás bizoyítható és visszakereshetı dokumetációja. - Kapcsolat létesítés: adóssal törtéı olya személyes,, írásbeli és telefoos kapcsolatfelvétel, amelybe a Társaság alkalmazottja/alvállalkozója azoosítai tudja magát. A követeléskezelés sarokkövei: A megalapozott és jogos követeléseket meg kell fizeti A szabályzatba rögzített követeléskezelési eljárás a Társaság pézügyi érdekéek megfelelıe segítse elı a követelések - lehetıleg - pere kívüli érvéyesítését Az adósokkal szembei magatartásba érvéyesítei kell a kötelezettek érdekeiek védelmét A követeléskezelési eljárás sorá követett Alapelvek: Tisztességes és együttmőködı magatartás Megfelelı szakmai ismeretek birtoklása Ésszerő dötésekhez szükséges iformációk megadása az adós számára Adós teherviselı képességéek figyelembe vétele a javaslatok kialakításáál Fokozatosság (a redelkezésre álló eszközök közül azokat kell alkalmazi, melyek kevésbé hátráyosak az adósok számára). Adós pere kívüli teljesítéséek elısegítése (közös érdek a költségkímélés) Belsı eljárásred kialakítása és közzététele a Társaság holapjá Adós tájékoztatására alkalmazott eljárások: Recepció, bárki számára elérhetı módo, Hirdetméy formájába a Társaság teljes eve, tevékeységi egedélye és száma a követelés érvéyesítésével kapcsolatos költségek és díjak (SF) kamat és díjszámítás módja

5 üzletszabályzat levelezés sorá felszámítható postai díj vagy költség a postai díjszámításak megfelelıe Holap tartalma (Üzletszabályzatba rögzített eljárási red alapjá) - Utalás a haszos likekre, hivatkozuk a likelt dokumetum tartalmára, úgy, mit a követeléskezelés meete hátralékos tartozás kiegyelítéséek módja áthidaló megoldások ajálásáak feltételei függetle taácsadás - Részletfizetési lehetıség - Befizetés elszámolásáak sorredje - Nemfizetés következméyei - VH költségek - Paaszkezelés A Társaság mukavállalóitól és alvállalkozóitól elvárt magatartási formák: Az adósokak valameyi olya iformációt meg kell adi, ami elısegíti a teljesítést, mit az eredeti szerzıdés azoosító és az üzleti termék megevezése. Az Adósok pézügyi teherviselı képességét figyelembe véve kell a követelés telesítésére voatkozó alteratívákat ismerteti (részletfizetés, fizetésköyítés), amelyek birtokába a kötelezettek mérlegeli tudják a em teljesítés következméyeit (övekvı terhek, állami kéyszeritézkedések stb.) és ésszerő dötésükkel el tudják kerüli a tartozás övekedését. Tudatosítai kell az ügyfélbe, hogy miél elıbb lép, aál agyobb lehetıség va a közös megoldás megtalálására. Ügyfélek javasoljuk, hogy építse ki fotossági sorredet a kötelezettségek körébe, figyelembe véve az egyes kötelezettségek teljesítéséek elmulasztásával járó ayagi terheket. Az idımúlás, veszteség. Az együttmőködés kialakítása érdekébe fel kell méri, hogy mi okozza a fizetési késedelmet (betegség, mukahely elvesztése, stb), kiderítei, hogy ügyfél akar vagy tud-e fizeti, látszike megoldás a tartozás redezésére és eek figyelembe vételével kezdeméyezi megegyezést. Az alul iformáltság megszütetésével és közérthetıe fogalmazott iformációkkal törtéı ellátásával fokozzuk az ügyfél együttmőködési készségét.

6 Nem együttmőködı adóssal szembe a követeléskezelési eszközök az etikai kódexbe foglalt redelkezések betartásával, az emberi méltóság megsértéséek mellızésével - alkalmazhatóak. Ügyfélek tájékoztatást kell adi a KHR mibelétérıl, jeletıségérıl, tudatosítai kell, hogy a tartozás redezésével lehetısége va arra, hogy kikerüljö a egatív adósok közül és hitelképessé váljo. Az egedméyezést (adatátadást) követı 15 apo belül ki kell küldei az értesítı levelet, a hátralék jogcíméek és összetételéek meghatározásával. Évete egy PSZÁF mitatájékoztatót kell küldei, javasolt együtt bármelyik fizetési felszólítóval. Az ésszerőe tájékozott adós kérésére félévete, legalább egyszer, közérthetı módo megfogalmazott tájékoztatást kell kiküldei a követeléskezelési eljárásba ütemezett lépésekrıl, az aktuális hátralékos összegrıl, részletezve a követelés összetételét. Redszerese (évete mi. egyszer) tájékoztató levelet kell küldei Adósak az aktuális követelés összegérıl és aak összetételérıl. Ez alól kivétel, ha adóst a Társaság passzív állomáyba helyezte (pl a követelés alacsoy összege miatt, amely összeghatár a midekori Üzletszabályzatba kerül meghatározásra, jeleleg Ft). A yilvátartásba elérhetetlekét kezelt ügyfelekek (ismeretle helyre költözött, em kereste postai jelzéssel visszaérkezett levéllel megkeresett adósokak) passzív állomáyba helyezés hiáyába évete tájékoztató levelet kell küldei a legutóbbi ismert címre. Jogi útra utaló dötést követıe, az eljárást megidítását megelızıe, (tértivevéyes levélbe, vagy egyéb igazolható módo) a kötelezetteket tájékoztati kell a tervezett eljárásról és a vele járó ayagi következméyekrıl. A jogerıs és végrehajtható okirat (fizetési meghagyás, bírósági ítélet) birtokába írásba kell tájékoztati a kötelezettet a végrehajtási eljárás megidításáról azzal, hogy a megadott határidı betartásával lehetısége va a követelés megtérítésére az eljárás megidítása elıtt. A végrehajtási költségek aktuális költségeirıl adóst a végrehajtó tájékoztatja.

7 Nem megegedett magatartási formák Azoosítás hiáya, a kapcsolatfelvétel sorá em tisztázott, hogy az ügyitézı kiek a képviseletébe jár el és mi a célja a kapcsolat felvétellel Nem megfelelı helye (pl. mukahelye) és idıpotba (este 8 utá) törtéik a kapcsolatfelvétel kezdeméyezése, ill. további kapcsolatteremtés. Megegedhetı az ilye módo létesített kapcsolat, ha az ügyfelük kifejezette kéri és ezt a Társaság yilvátartása igazolható módo dokumetálja. A kapcsolatfelvétel em az éritett személlyel törtéik, beleértve a meghatalmazottat, örököst és egyéb igazolt illetékest. Megegedhetı az ilye módo létesített kapcsolat, ha az ügyfelük kifejezette kéri és ezt a Társaság yilvátartása igazolható módo dokumetálja. A fizetési kötelezettségre voatkozó iformációk illetéktele, harmadik személyek törtéı kiadása Nem közérthetı yelvhaszálat Ügyitézı részérıl megtévesztı, demoralizáló magatartás taúsítása, hatósági feyegetéssel visszaélés Pszichikai yomásgyakorlás vagy félrevezetı iformációkra kiterjedı jogosultság (pl. igóságok elvitele) közlése az ügyféllel. A követeléskezeléssel járó jogkövetkezméyek hamis beállítása Adós yilatkozatáak figyelme kívül hagyása. Adatvédelem, személyiségi jogok figyelme kívül hagyása (pl. yílt levelezılap küldése, csekkek ablakos borítékba) Kapcsolat felvétel és kapcsolattartás: (írás, személyes, telefoos) sorá a Társaság mukavállalói és alkalmazottai által alkalmazott kommuikáció sorá törekedi kell az egyértelmő, közérthetı módo törtéı megfogalmazásra. A kapcsolattartás gyakoriságát a Szabályzat korlátozza, szerzıdésekét hetete háromszor, hétközap 8 8 óráig, szombat 8 és 12 óra között megegedett, vasárap em megegedett. A követelés értékesítésérıl, ill. megvásárlásáról az iratok átadásától számított 15 apo belül értesítı levelet kell küldei a kötelezettek (egedméyezési yilatkozat) a jogszabályi elıírásokak megfelelıe. A kísérı levélbe le kell íri, hogy a Sigma Faktorig Zrt.

8 evébe, milye összegbe és milye jogcíme keresi meg adóst aak érdekébe, hogy tartozását direkt módo (csekke vagy baki átutalással) redezze. Az igazolható módo kiküldött felszólító levélek tartalmazia kell, hogy a követelés vitatása eseté 10 apo belül paaszt yújthat be a Társaságál, a paaszt alátámasztó dokumetumok becsatolásával.(a paasz elbírálása alatt em kezdeméyezük jogi eljárást) További írásbeli megkeresés szükségessége eseté fet említett szabályok megerısítésével levelet kell küldei, a szerzıdés felmodását követı 5 éve belül fél évete, 5 éve túl évete tartozás aktuális összegét meg kell jelöli (tıke, kamat, költségek, díjak összege vagy mértéke) tájékoztati kell az ügyfelet az áthidaló megoldásokról, részletfizetési lehetıség biztosításáak feltételeirıl. Átmeeti fizetési ehézség eseté fix határidejő haladékot lehet biztosítai. A kamatcsökketés, regisztrációs díj elegedés további fizetésköyítési megoldás, a jövedelmi, vagyoi helyzet felmérését követıe, az aráyosság elvé. Részletfizetési megállapodás elıkészítése sorá az adós yilatkozatát potosa rögzítei kell, az elbíráláskor figyelembe kell vei az ügyfél múltbeli viselkedési jellemzıit. tájékoztati kell kötelezettet a követeléskezelés szakaszáról (személyes felkeresés várható, jogi lépéseket fotoluk, stb. ) fel kell hívi az ügyfél figyelmét, hogy em teljesítés eseté a terhek övekedek a fizetési meghagyás és eek költségeivel, végrehajtási költségekkel, melyek mide esetbe illetékfizetési kötelezettséggel, végrehajtás eseté a végrehajtóak megelılegezedı költségekkel járak. teljesítés módjáak változása eseté erre voatkozóa fel kell hívuk a figyelmet végrehajtási eljárás eseté iformáli kell az ügyfelet, hogy a költségrıl a végrehajtó ad tájékoztatást passzív állomáyba helyezés eseté (Üzletszabályzatba meghatározott feltételek szerit) rögzítei kell a státuszt a yilvátartásba. Naprakész kitlévıségi listát kell vezeti az egyelegközlı iformációs levél kiküldése érdekébe

9 A leveleket igazolható módo kell kiküldei (postaköyvet és elektroikus yilvátartást vezetük, amelybıl a év, lakcím és idıpot kiderül), mely em módosítható és visszakereshetı. Az E- Mail levélformátumot csak akkor tekitjük érvéyes kotaktfelvételek, ha az adós kéri az ebbe a formába törtéı értesítést. Ellekezı esetbe, levélbe meg kell erısítei az E- mail tartalmát. Adós kérésére 15 apo belül kell tájékoztatást adi a követeléskezelés státuszáról, a várható lépésekrıl, a követelés potos összegérıl és összegérıl. A követelés redezése eseté - az ügyfél kérésétıl függetleül- igazolást kell kiadi a tartozás redezését követı 30 apo belül. Az igazolásba tájékoztatjuk az adóst a tartozása összegérıl,a befizetéseibıl befolyt összegek elszámolásáról és a tartozás redezése utái maradváy összegrıl. A tartozás redezése a lejárt tartozás teljes kiegyelítését jeleti. Az elszámolást követı esetleges maradváyösszeg visszautalása (az utalási költségekkel csökketett összegbe) 5 apo belül törtéik, az Üzletszabályzatba meghatározott limit összege alapjá. Telefoos kapcsolatfelvétel Telefoos kapcsolatfelvétel sorá az eljáró alkalmazott azoosítja magát, a követeléskezelı társaságot, amelyek evébe és képviseletébe eljár, a megbízót, az adóst és a követelést, rövide tájékoztatja adóst arról, hogy milye célból veszi fel vele a kapcsolatot. Az ügyitézık az azoosítás sorá arra is kitérek, hogy meghatalmazásuk milye eljárási cselekméyekre terjed ki. Egyedi ügyekbe a telefoos kapcsolatfelvétel sorá az ügyitézı fetiek szerit közli a evét, hogy a Sigma Faktorig Zrt. képviseletébe jár el, és ZZ-t keresi (telefoszám vagy cím megjelölés). Ismerteti kötelezettel, hogy az XY jogelıdtıl vásárolt követelés tulajdoosakét keresi, a követelés megfizetése érdekébe. Közli továbbá a követelés összegét, aak összetevıit (tıke, kamat, kezelési költség, hozzáteszi, hogy jogköre jogi eljárás kezdeméyezésére is kiterjed). Tájékoztati kell az ügyfelet, hogy a telefohívás rögzítésre kerül. Hozzájárulása hiáyába fel kell hívi a figyelmet az ügyfélszolgálattal törtéı kapcsolatfelvétel lehetıségére és a telefohívás rögzítését meg kell szakítai.

10 Szorgalmazi kell, hogy adós a telefobeszélgetés rögzítéséhez adja meg hozzájárulását a tartozás redezését szolgáló optimális megoldás megtalálása érdekébe. A hagrögzítés Társaságuk adatkezelési szabályzatáak megfelelıe személyes adatkezelések miısül, az adatokat 5 évig kell megtartai. Személyes felkeresés eseté Az ügyfél azoosítását (ld. fet) követıe az ügyitézı/alvállalkozó átadja az adós részére írásos megbízását, mely tartalmazza az eredeti jogosult evét, a Megbízó evét és címét az eljáró ügyitézı evét és azt, hogy meghatalmazásuk milye képviseleti cselekméyekre terjed ki. (fizetésköyítı megoldások elıkészítése, stb.) Adós baktitokhoz főzıdı joga és személyiségi jogaiak védelme jegyébe harmadik személyek sem a követeléskezelésrıl, sem az adósról iformációt em lehet kiadi. Egyeztetett kapcsolattartás szerzıdésekét 3/hét, hétközap 8 8 óráig, szombat 8 és 12 óra között megegedett, vasárap em megegedett. Kapcsolattartás pszichológiai tartalma: Midekiek, aki az ügyféllel kapcsolatba kerül, tartózkodia kell az erıszakos, zaklató, félrevezetı magatartásoktól, elkerülve a pszichikai yomáskeltést, feyegetést, a reális és lehetséges megoldásokat bemutatva. Kerüli kell mideféle kofrotálódást. Léyeges tevékeységük az Adósi attitődformálás (mit tegye, mit és miért e tegye, következméyek megjelölésével) Nyilvátartás Társaságuk yilvátartásáak a célja, hogy visszakereshetıe dokumetáljuk az általuk követett eljárási cselekméyeket, a PSZÁF által kiadott követeléskezelési ajálás és a voatkozó adatvédelmi szabályozásak törtéı megfelelést. A yilvátartás dokumetálja az azoosított adósokkal szembei követelés összegéek aktualizált részleteit, a követeléskezelési lépéseket, kapcsolatfelvételek módját, idıpotját, eek részekét a rögzített telefohívásokat. A kötelezett telefoos ígéretét írásba is rögzítei kell és emlékeztetıkét írásba vagy szóba közöli a legközelebbi kapcsolat felvételkor. A yilvátartásba vett adatokat a Társaság a midekori adatvédelmi szabályok betartásával az adatok keletkezésétıl számított miimum 5 évig ırzi meg.

11 A Nyilvátartás tartalmazza a kötelezettek jövedelméek bemutatását követıe a részletfizetés alkalmazhatóságáak vizsgálatára voatkozó dokumetációt, a személyes felkeresés adatait, a kötelezett fizetési ígéretét, az adatkezeléshez törtéı hozzájárulást., akár ráutaló magatartás formájába. A Társaság mukavállalóiak és alvállalkozóiak redszeres képzést biztosít, a képzés körébe tartozik A követeléskezelés jogszabályi köryezetéek, új jogszabályok, ajálások tartalmáak haladéktala ismertetése Fogyasztóvédelem szerepéek tudatosítása a követeléskezelésbe Követeléskezelésre voatkozó alapelvek, alapelvekek em megfelelı magatartás elemeiek ismertetése Követeléskezelési eljárás egyes szakaszaira voatkozó oktatási tematika Kapcsolatfelvételre, kapcsolattartásra voatkozó szabályok a megfelelıség érdekébe. Adós tájékoztatására voatkozó szabályok, áthidaló megoldások, ezek alkalmazásáak feltételredszere a tapasztalatok alapjá. Jogi eljárások lehetısége és az ezzel járó többlet terhek a midekori elıírások függvéyébe. A Társaság képzési aplót vezet, melyek tartalma : képzés tárgya, idıpotja, résztvevı mukatársak köre. A képzés redszeres és igazolt, kiterjed az alkalmazottakra és az alvállalkozókra Szervezeti szabályok. Az adóssal törtéı kapcsolattartás felügyeletére a Társaság megfelelı szervezeti egységgel redelkezik. A belsı elleırzés elsı sorba a kapcsolattartás szabályaiak való megfelelésre iráyul. Eek keretébe a kijelölt mukatárs szúró próbaszerőe elleırzi a hagfelvételek ayagait figyelemmel kíséri és aktualizálja a kiküldött formalevelek tartalmát kezeli az alkalmazottak eljárását kifogásoló ügyfél leveleket elemzi és értékeli a vizsgák eredméyét az oktatási ayagba beépíti a Megbízó által elvárt ayagot és haszosítja az elleırzés sorá szerzett tapasztalatokat.

12

13 i 1 Rögzítés Felszólító 1. Címkutatás 6 2 Átvette? 4 3 Címkutatás sikeres? 7 9 Felszólító 2,3,5, SMS Telefoo elérhet? 5 8 SMS kampáy i Kijárás Reklamáció i Elsimeri? i Kijárás sikeres? 14 Megállapodás 18 Peresíthet? Fizetett? i i 15 Jogi eljárás Telefoálás, Felszólító 4. Redezte? 17 LEZÁRÁS i 20 Ügyek eladása Eredméytele ügyek elle rzés eladásra el készítés 21

14 Az eljárási red leírása Sorszám 1 Leírás Felel s Határid Kimeetek Követelés átvétele, elle rzése, egyeztetése, felvitele a yilvátartásba Behajtási Vezet h. T --- T+1 Visszaigazolás (VIR redszer) 2 1. sz. felszólító levél + mellékleteiek (pl. egedméyezési yilatkozat) elkészítése, tértivevéyes kiküldése a kötelezett(ek) részére Admi-Team T+2---T+5 Collector apló Ismeretle helye tartózkodó kötelezett(ek) lakcíméek kikérése a Nyilvátartó Hivatalo keresztül Felszólító levél átvételéek elle rzése, visszaérkezett levelek, tértivevéyek feldolgozása Telefokotaktus kezdeméyezése az ügyfelek felé, Telefoszám keresés, kutatómuka Lakcímkutatás eredméyessége eseté a felszólító levél + mellékleteiek új címre törté megküldése 7 Spec levelek kiküldése igéy szerit.. 8 8_a 8_b 9 SMS kampáy kezdeméyezése felszólító, hívjo fel levél kiváltás Kötelezett(ek) általi tartozás elismerés, fizetési kötelezettség megkezdéséek elle rzése Fizetési hajladóságot em mutató kötelezett(ek) ügyleteiek kiadása személyes felkeresésre (cégcsoporto belül, vagy kívül), Megszakadt részletfizetés, adós beazoosítás, címpotosítás, Összeghatár figyelembevételével Követelés kötelezett általi elismerését akadályozó téyez k megvizsgálása, egy, vagy többoldalú egyeztetések lefolytatása, megállapításaik közlése a kötelezettel Behajtási Vezet h. ill. El adó T+15---T+30 levél, Excel BM Admi-team T+6---T+30 Collector El adó T+6--T+30 Collector El adó ill Admi- Team El adó--- Admiteam El adó---admi- Team T+30 Collector T T Collector Collector El adó T+30--T+60 Collector El adó T+35--T+65 Collector KIjárói csoport részére adatátadás El adó T+30 Collector 12 Személyes felkeresés eredméyességéek elle rzése El adó T+70--T+120 Collector _a 16_b 18 18_a 18_b 18_c Részletfizetési, vagy egyéb tartozásredezési megállapodás megkötése Fizetési kötelezettség teljesítéséek elle rzése (további kotaktusok el készítése) 4. sz. felszólító levél elkészítése, továbbítása a kötelezett(ek) részére egyedi esetbe 4. sz. felszólító levél elkészítése, továbbítása a kötelezett(ek) részére automatikusa, gy jt b l Kötelezett(ek) tartozása redezettségéek elle rzése (további itézkedések el készítése A pere kívüli szakaszba megoldatla ügyek jogi úto törté továbbvitelére votkozó javaslat(ok) megtétele Követelés érvéyesítési lehet ségeiek egyéb eljárásba törté elemzése, vizsgálata Követelés jogi úto törté érvéyesítéséek egedélyezése El adó T+6 Collector Megállapodás El adó T+30+. Collector El adó T+60 Collector Admi T+60 Collector El adó T+30 Collector El adó T+60 T+120 Collector Jogi csoport T+120 Collector Vezérigazgató T+120 Collector

15 19 Egyéb eljárás (tovább egedméyezés, jogi érvéyesítés) kezdeméyezése Jogi csoport T+120 Collector 19_a Ügylet pere kívüli kezeléséek lezárása El adó T+120 Collector 19_b Ügylet (bels, küls eljárások) lezárása, pézügyi egyéb admiisztrációs feladatok végrehajtása Behajtási Vezet h. T+120 Collector 19_c FMH el készítés, beadás Jogi csoport T T+150 Collector 19_d Joger s FMH érvéyesítés (soft FMH) Spec el adó T+180 Collector 19_e VH el készítés, idítás Jogi csoport T+210 Collector 19_f VH jóváhagyás Vezérigazgató T+230 Collector 20 Eredméytele ügyek elle rzése, eladásra el készítés Behajtási Vezet h. T+360 Collector 21 Ügyek eladása Vezérigazgató T+400 Collector

16 HIRDETMÉNY a Sigma Faktorig Zrt. által felszámított költségekr l és díjakról Megevezés Felszámítás esete, gyakorisága Díjtétel Eljárási díj Fizetési meghagyásos eljárás sorá felmerült és felszámított iformatikai, féymásolási, leírási, posta- és egyéb költség. Ügyféltudakozváy díja Ameyibe az ügyfél a Közpoti Hiteliformációs Redszerbe yilvátartott adatairól tájékoztatást kér. Adatlekérési díj Ameyibe az ügyfél által megadott címre küldött küldeméy kézbesíthetetlesége eseté az ügyfél lakcíméek a Közigazgatási és Elektroikus Közszolgáltatások Közpoti Hivataláak lakcímyilvátartó redszeréb l törté lekérdezése válik szükségessé (a 16/2007. (III. 13.) IRM-MeHVM együttes redelet alapjá). Gépjárm szállítási költség Ameyibe az ügyfél gépjárm fedezetes hitellel redelkezett, és a fedezetet Társaságuk szállítja be. Gépjárm tárolási díj Ameyibe az ügyfél gépjárm fedezetes hitellel redelkezett, és a fedezetet Társaságuk szállítja be illetve tárolja az értékesítéshez szükséges okmáyok beszerzéséig. Hátralék yilvátartásba vételi Az adott követelés yilvátartásba díj vételekor felszámított egyszeri díj. TAKARNET díja Ameyibe a követelés érvéyesítéséhez szükséges, az igatla tulajdoi lapjáak elektroikus lekérdezési (hatósági) díja Ft Díjmetes Ft Budapeste: Ft+Áfa/alk. Vidék: 165 Ft/km+Áfa (számla alapjá) Ft+Áfa/ap 5.000,- Ft 1.000,-Ft Közjegyz i eljárási díj Hagyatéki ügybe Közjegyz i díjszabás szerit Igazolás díja 0-s igazolás ügyekét egy díjmetes, Ft + Áfa mide további példáy: Külö igazolás díja, ügyfél (NAV, Bíróság egyéb hatóság felé) Ft + Áfa kérelmére Egedélyek kiadási díja Ameyibe az ügyfél gépjárm Ft + Áfa fedezetes hitellel redelkezett, érvéyes megállapodása va. (taxi egedély, üzembetartói egedély) Felszólító levél költsége Tértivevéyes felszólító levél kiállításakor felszámított költség. A midekori postai díjszabás szerit

VEZÉRIGAZGATÓI UTASÍTÁS

VEZÉRIGAZGATÓI UTASÍTÁS Követeléskezelés Szabályzat Sgma Követeléskezelı Zrt. A Sgma Követeléskezelı Zrt. tevékenység köre A Sgma Követeléskezelı Zrt. 1923-ban, részvénytársaság formában került bejegyzésre, magánosítására 1988.

Részletesebben

A Prodebt Kft. követeléskezelési szabályzata

A Prodebt Kft. követeléskezelési szabályzata A Prodebt Kft. követeléskezelési szabályzata Tartalomjegyzék 1. A szabályzat célja, hatályai Célok: 1. átláthatóság növelése 2. szakmaiság prezentálása 3. szabályzóknak való megfelelés Hatály: 1. alanyi

Részletesebben

VEZÉRIGAZGATÓI UTASÍTÁS

VEZÉRIGAZGATÓI UTASÍTÁS TARTALOMJEGYZÉK I. ALKALMAZÁSI KÖR... 3 I.1. A TÁRSASÁG ENGEDÉLYE... 3 I.2. A TÁRSASÁG TEVÉKENYSÉGE... 3 I.3. A SZERZİDİ FELEK... 3 I.4. AZ EGYEDI SZERZİDÉSEK, ÉS AZ ÜZLETSZABÁLYZAT... 3 I.5. AZ ÜZLETSZABÁLYZAT

Részletesebben

A Néprajzi Múzeum Szervezeti és Működési Szabályzata. Felelős, kötelezettségvállaló. Keletkező dokumentum. ellenjegyzés-sel.

A Néprajzi Múzeum Szervezeti és Működési Szabályzata. Felelős, kötelezettségvállaló. Keletkező dokumentum. ellenjegyzés-sel. Sorszám Tevékeység dokumetum ellejegyzés-sel Elleőrzés, érvéyesítés Utalváyozás ellejegyzés Köyvvezetésbe megjeleés I. KÖLTSÉGVETÉS TERVEZÉS I/1 Fejlesztési többletigéyek összeállítása (pl: beruházási,

Részletesebben

EOS KSI MAGYARORSZÁG INKASSZÓ KFT.

EOS KSI MAGYARORSZÁG INKASSZÓ KFT. EOS KSI MAGYARORSZÁG INKASSZÓ KFT. KÖVETELÉSEK ÖNKÉNTES TELJESÍTÉSE ELMARADÁSÁNAK KÖVETKEZMÉNYEI (ügyfél-tájékozató) Mit tegyünk fizetési késedelem esetén? Fizetési késedelem esetén a legfontosabb, hogy

Részletesebben

Követeléskezelés menete

Követeléskezelés menete Követeléskezelés menete 2016.08.01. Sor szá m Esemény Időpontok/egyéb lépések Tájékoztatá s jellege 1 fizetési késedelembe Késedelembe esést követő azonnal, de legkésőbb 3 munkanapon 2 fizetési késedelembe

Részletesebben

EOS FAKTOR MAGYARORSZÁG ZRT.

EOS FAKTOR MAGYARORSZÁG ZRT. EOS FAKTOR MAGYARORSZÁG ZRT. KÖVETELÉSEK ÖNKÉNTES TELJESÍTÉSE ELMARADÁSÁNAK KÖVETKEZMÉNYEI (ügyfél-tájékozató) Mit tegyünk fizetési késedelem esetén? Fizetési késedelem esetén a legfontosabb, hogy mielőbb

Részletesebben

Focus Pénzügyi Tanácsadó és Szolgáltató Kft

Focus Pénzügyi Tanácsadó és Szolgáltató Kft Focus Pénzügyi Tanácsadó és Szolgáltató Kft Követeléskezelési Szabályzat Jelen Szabályzat a Társaság minden munkavállalójára, ill. egyéb jogviszonyban lévő munkatársára nézve kötelező érvényű 1. A Társaság

Részletesebben

Az UniCredit Jelzálogbank Zrt. jelen tájékoztatójának célja, hogy áttekintést és hasznos információt nyújtson lakossági ügyfelei részére

Az UniCredit Jelzálogbank Zrt. jelen tájékoztatójának célja, hogy áttekintést és hasznos információt nyújtson lakossági ügyfelei részére Az UniCredit Jelzálogbank Zrt. követeléskezelési folyamataira, az ügyfelekkel történő kapcsolatfelvételre, a kapcsolattartás formáira és gyakoriságára vonatkozó általános szabályok Tisztelt Ügyfelünk!

Részletesebben

V E R S E N Y T A N Á C S

V E R S E N Y T A N Á C S V E R S E N Y T A N Á C S Vj-12/2006/84. A Gazdasági Versenyhivatal versenytanácsa az Országos Takarékpénztár és Kereskedelmi Bank Nyrt. (Budapest) (a továbbiakban: OTP Bank) ellen fogyasztói döntések

Részletesebben

Tájékoztató a követeléskezelés folyamatáról a kölcsönszerződés felmondásáig

Tájékoztató a követeléskezelés folyamatáról a kölcsönszerződés felmondásáig Tájékoztató a követeléskezelés folyamatáról a kölcsönszerződés felmondásáig A Takarékbank Zrt. (székhely: 1124 Budapest, Németvölgyi út 97., a továbbiakban Takarékbank) prudens működésének megfelelően,

Részletesebben

Vác Város Önkormányzat 11 /2004. (IV.30.) számú rendelet az önkormányzati beruházások és felújítások rendjéről

Vác Város Önkormányzat 11 /2004. (IV.30.) számú rendelet az önkormányzati beruházások és felújítások rendjéről Vác Város Ökormáyzat 11 /2004. (IV.30.) számú redelet az ökormáyzati beruházások és felújítások redjéről Vác Város Képviselőtestülete az ökormáyzati beruházások és felújítások egységes szemléletű gyors

Részletesebben

AZ INTRUM JUSTITIA Zrt. KÖVETELÉSKEZELÉSI SZABÁLYZATA Tartalomjegyzék

AZ INTRUM JUSTITIA Zrt. KÖVETELÉSKEZELÉSI SZABÁLYZATA Tartalomjegyzék AZ INTRUM JUSTITIA Zrt. KÖVETELÉSKEZELÉSI SZABÁLYZATA Tartalomjegyzék I. A szabályzat célja, hatálya I.1 Célok - átláthatóság növelése - szakmaiság prezentálása - szabályzóknak való megfelelés I.2 Hatály

Részletesebben

Tájékoztatás a fogyasztónak minősülő adósokkal szemben végzett követeléskezelési eljárásról

Tájékoztatás a fogyasztónak minősülő adósokkal szemben végzett követeléskezelési eljárásról Érvényes: 2013. május 1-jétől Tájékoztatás a fogyasztónak minősülő adósokkal szemben végzett követeléskezelési eljárásról Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbiakban a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. fogyasztónak

Részletesebben

KÖVETELÉSKEZELÉS MENETE GÉPJÁRMŰ VÁSÁRLÁSA CÉLJÁBÓL LÉTREJEÖTT KÖLCSÖN ÉS PÉNZÜGYI LÍZINGSZERZŐDÉSEK ESETÉBEN (TOVÁBBIAKBAN SZERZŐDÉS )

KÖVETELÉSKEZELÉS MENETE GÉPJÁRMŰ VÁSÁRLÁSA CÉLJÁBÓL LÉTREJEÖTT KÖLCSÖN ÉS PÉNZÜGYI LÍZINGSZERZŐDÉSEK ESETÉBEN (TOVÁBBIAKBAN SZERZŐDÉS ) KÖVETELÉSKEZELÉS MENETE GÉPJÁRMŰ VÁSÁRLÁSA CÉLJÁBÓL LÉTREJEÖTT KÖLCSÖN ÉS PÉNZÜGYI LÍZINGSZERZŐDÉSEK ESETÉBEN (TOVÁBBIAKBAN SZERZŐDÉS ) Tisztelt Ügyfelünk! Az UniCredit Leasing figyelemmel a Magyar Nemzeti

Részletesebben

HIRDETMÉNY. Érvényes: április 1-tıl visszavonásig

HIRDETMÉNY. Érvényes: április 1-tıl visszavonásig HIRDETMÉNY Az ÁLTALÁNOS HITEL ÉS FINANSZÍROZÁSI ZRt. hivatalos tájékoztatója az ügyfeleknél alkalmazott kondíciókról, kamatokról, díjakról, jutalékokról és a fizetések teljesítési rendjérıl egységes szerkezetben

Részletesebben

Ingatlanfinanszírozás és befektetés

Ingatlanfinanszírozás és befektetés Nyugat-Magyarországi Egyetem Geoiformatikai Kar Igatlameedzser 8000 Székesfehérvár, Pirosalma u. 1-3. Szakiráyú Továbbképzési Szak Igatlafiaszírozás és befektetés 2. Gazdasági matematikai alapok Szerzı:

Részletesebben

FAKTORING ÜZLETSZABÁLYZAT

FAKTORING ÜZLETSZABÁLYZAT FAKTORING ÜZLETSZABÁLYZAT Tartalomjegyzék 1. Bevezetı rendelkezések... 3 2. A faktoring fogalma és általános szabályai... 3 3. Faktoring nyújtás feltételrendszere... 4 4. Hatálybalépés... 5 2 1. Bevezetı

Részletesebben

a legjobb kezekben K&H Csoport

a legjobb kezekben K&H Csoport a legjobb kezekbe A K&H Biztosító 1992 óta működik Magyarországo, és közel félmillió ügyfelet szolgál ki. A K&H Biztosító a magyar piac sajátosságait figyelembe véve alakította ki szolgáltatási palettáját,

Részletesebben

RÁBAKÖZI TAKARÉKSZÖVETKEZET

RÁBAKÖZI TAKARÉKSZÖVETKEZET Vállalkozások és egyéi vállalkozók részére vezetett pézforgalmi számlák kamatairól, valamit a voatkozó betétbiztosítási feltételekről Érvéyes: 2013. szeptember 11-től I. KAMATMÉRTÉKEK Éves kamatláb EBKM

Részletesebben

OTP Faktoring Követeléskezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság

OTP Faktoring Követeléskezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság OTP Faktoring Követeléskezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság 1. Társaságunk adatai, elérhetőségei Székhelye és postacíme: 1066 Budapest, Mozsár utca 8. Nyilvántartó hatóság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Részletesebben

1. számú melléklet Tájékoztató a Takarékszövetkezet követeléskezelési tevékenységével összefüggı információkról

1. számú melléklet Tájékoztató a Takarékszövetkezet követeléskezelési tevékenységével összefüggı információkról 1. számú melléklet Tájékoztató a Takarékszövetkezet követeléskezelési tevékenységével összefüggı információkról A Felügyeleti ajánlásban foglaltaknak megfelelıen kiemeljük, hogy a kialakított eljárás az

Részletesebben

AVS HUNGARY KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG

AVS HUNGARY KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG AVS HUNGARY KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG KÖVETELÉSKEZELÉSI SZABÁLYZAT Hatálybalépés: 2013. május 1. Jóváhagyta: Milkovits Lívia Ügyvezető Sopron, 2013. április 15. 1 Tartalomjegyzék: 1. TÖRVÉNYI ÉS SZABÁLYOZÁSI

Részletesebben

A fogyasztónak minősülő adósokkal szemben végzett követeléskezelési eljárásról szóló tájékoztató 2. számú függeléke

A fogyasztónak minősülő adósokkal szemben végzett követeléskezelési eljárásról szóló tájékoztató 2. számú függeléke A fogyasztónak minősülő adósokkal szemben végzett követeléskezelési eljárásról szóló tájékoztató 2. számú függeléke Érvényes: 2013. május 1-jétől Információ az Adósok tájékoztatásának szabályairól Tisztelt

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékoztató A VITAMED PHARMA Kft. (6720 Szeged, Szécheyi tér 2/A fsz. 6., cg.: 06-09-009134, képviseletébe dr. Zoltai Gergely ügyvezető, a továbbiakba: Adatkezelő) a gazdasági tevékeysége

Részletesebben

INTRUM JUSTITIA KÖVETELÉSKEZELŐ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ÜZLETSZABÁLYZAT KÖVETELÉSKEZELÉSI TEVÉKENYSÉGRE (FOGYASZTÓI ÜZLETÁG)

INTRUM JUSTITIA KÖVETELÉSKEZELŐ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ÜZLETSZABÁLYZAT KÖVETELÉSKEZELÉSI TEVÉKENYSÉGRE (FOGYASZTÓI ÜZLETÁG) INTRUM JUSTITIA KÖVETELÉSKEZELŐ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ÜZLETSZABÁLYZAT KÖVETELÉSKEZELÉSI TEVÉKENYSÉGRE (FOGYASZTÓI ÜZLETÁG) 7/2015. (XI.01.) 1. A Szerződés tárgya A Megbízott kötelezettséget

Részletesebben

Projektalapító okirat. Projektindító dokumentum 30 MB. Projektalapító okirat. Projektindító dokumentum. Projektalapító okirat

Projektalapító okirat. Projektindító dokumentum 30 MB. Projektalapító okirat. Projektindító dokumentum. Projektalapító okirat Projektidító dokumetum INFORMATIKAI PROJEKTELLENŐR Projektalapító okirat Projektidító dokumetum 30 MB Projektalapító okirat Projektidító dokumetum Projektalapító okirat KÁLMÁN MIKLÓS ÉS RÁCZ JÓZSEF PROJEKTMENEDZSERI

Részletesebben

CREDITEXPRESS Magyarország Kft. Panaszkezelési és Reklamációkezelési szabályzat

CREDITEXPRESS Magyarország Kft. Panaszkezelési és Reklamációkezelési szabályzat CREDITEXPRESS Magyarország Kft. Panaszkezelési és Reklamációkezelési szabályzat A Panaszkezelési és Reklamációkezelési Szabályzat rendelkezik a CREDITEXPRESS Magyarország Kft. által, megbízási jogviszony

Részletesebben

BANKGARANCIA ÜZLETSZABÁLYZAT

BANKGARANCIA ÜZLETSZABÁLYZAT BANKGARANCIA ÜZLETSZABÁLYZAT Tartalomjegyzék 1. Bevezetı rendelkezések... 3 2. A bankgarancia fogalma és általános szabályai... 3 3. A bankgarancia fajtái... 4 4. Bankgarancia nyújtás... 4 5. Hatálybalépés...

Részletesebben

A PSZÁF 2012/14. számú ajánlása a követeléskezelők számára

A PSZÁF 2012/14. számú ajánlása a követeléskezelők számára A PSZÁF 2012/14. számú ajánlása a követeléskezelők számára Előadó: dr. Czajlik István fogyasztóvédelmi szakreferens Fogyasztópolitikai főosztály Budapest, 2013. május 15. Az ajánlás kialakításának indokai

Részletesebben

Hasznos információk fizetési nehézséggel rendelkező ügyfelek számára

Hasznos információk fizetési nehézséggel rendelkező ügyfelek számára Hasznos információk fizetési nehézséggel rendelkező ügyfelek számára A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete elnökének 14/2012. (XII.13.) számú - a követeléskezelők számára a követeléskezelési gyakorlatuk

Részletesebben

HIRDETMÉNY A VÁLLALKOZÓI HITELEKRŐL

HIRDETMÉNY A VÁLLALKOZÓI HITELEKRŐL RÉTKÖZ TAKARÉKSZÖVETKEZET KISVÁRDA HIRDETMÉNY A VÁLLALKOZÓI HITELEKRŐL ÉRVÉNYES: 2015. március 02.-től VÁLLALKOZÓI HITELEK Érvényes a 2015. március 02-től befogadott igénylésekre. : magánszemély által

Részletesebben

A Foldana Pénzügyi Zrt. üzletszabályzatának melléklete. Hatályos: január 1.

A Foldana Pénzügyi Zrt. üzletszabályzatának melléklete. Hatályos: január 1. HIRDETMÉNY A üzletszabályzatának melléklete Hatályos: 2019. január 1. Vásárolt követelések érvényesítése kapcsán a kötelezettek felé felszámítható díjak, költségek, késedelmi kamatok: Részletfizetési A

Részletesebben

A PSZÁF 2012/14. számú ajánlása a követeléskezelők számára 2013.02.26-27.

A PSZÁF 2012/14. számú ajánlása a követeléskezelők számára 2013.02.26-27. A PSZÁF 2012/14. számú ajánlása a követeléskezelők számára 2013.02.26-27. Tartalom Az ajánlás kialakítása, sarokkövei Az ajánláshoz érkezett fontosabb szakmai észrevételek az egyeztetés során Q&A Kérdések

Részletesebben

A PÉNZ IDİÉRTÉKE. Egy jövıbeni pénzösszeg jelenértéke:

A PÉNZ IDİÉRTÉKE. Egy jövıbeni pénzösszeg jelenértéke: A PÉNZ IDİÉRTÉKE A péz értéke többek között az idı függvéye. Ha idıbe késıbb jutuk hozzá egy jövedelemhez, akkor elveszítjük aak lehetıségét, hogy az eltelt idıbe azt befektessük, azaz elesük aak hozamától,

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT. Hatályos január 1.

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT. Hatályos január 1. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Hatályos 2010. január 1. Tartalom: 1. Fogalom meghatározások 3 2. A panaszkezelést ellátó szakmai terület meghatározása 3 3. Panasz felvétele 4 4. A panasz rögzítése 4 5. Tájékoztató

Részletesebben

KÖVETELÉSKEZELÉS MENETE GÉPJÁRMŰ VÁSÁRLÁSA CÉLJÁBÓL LÉTRJEÖTT, ILLETVE GÉPJÁRMŰ FEDEZETE MELLETT NYÚJTOTT SZEMÉLYI KÖLCSÖNSZERZŐDÉSEK ESETÉBEN

KÖVETELÉSKEZELÉS MENETE GÉPJÁRMŰ VÁSÁRLÁSA CÉLJÁBÓL LÉTRJEÖTT, ILLETVE GÉPJÁRMŰ FEDEZETE MELLETT NYÚJTOTT SZEMÉLYI KÖLCSÖNSZERZŐDÉSEK ESETÉBEN KÖVETELÉSKEZELÉS MENETE GÉPJÁRMŰ VÁSÁRLÁSA CÉLJÁBÓL LÉTRJEÖTT, ILLETVE GÉPJÁRMŰ FEDEZETE MELLETT NYÚJTOTT SZEMÉLYI KÖLCSÖNSZERZŐDÉSEK ESETÉBEN Tisztelt Ügyfelünk! A Santander Consumer Finance Zrt. figyelemmel

Részletesebben

A HAJDÚNÁNÁSI HOLDING ZRT. FORGATHATÓ UTALVÁNNYAL KAPCSOLATOS TEVÉKENYSÉGÉVEL ÖSSZEFÜGGİ PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA

A HAJDÚNÁNÁSI HOLDING ZRT. FORGATHATÓ UTALVÁNNYAL KAPCSOLATOS TEVÉKENYSÉGÉVEL ÖSSZEFÜGGİ PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA A HAJDÚNÁNÁSI HOLDING ZRT. FORGATHATÓ UTALVÁNNYAL KAPCSOLATOS TEVÉKENYSÉGÉVEL ÖSSZEFÜGGİ PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA 1/6 Tartalom PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT I. ÁLTALÁNOS RÉSZ... 3 1. Bevezetés... 3 2. Fogalmak...

Részletesebben

Információ az Adósok tájékoztatásának szabályairól

Információ az Adósok tájékoztatásának szabályairól A fogyasztónak minősülő adósokkal szemben végzett követeléskezelési eljárásról szóló tájékoztató 2. számú függeléke Érvényes: 2013. május 1-jétől Információ az Adósok tájékoztatásának szabályairól Tisztelt

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általáos Szerződési Feltételek Hitelkerék Fiaszírozási Termékhez Érvéyes Hitelkerék termékevű hitelszerződésekre 2009. augusztus 1. apjától, visszavoásig. Az Erste Leasig Autófiaszírozási Zrt. a hitelitézetekről

Részletesebben

AVON COSMETICS HUNGARY Kft. Hitelezési Szabályzata. Érvényes: július 1-jétől visszavonásig

AVON COSMETICS HUNGARY Kft. Hitelezési Szabályzata. Érvényes: július 1-jétől visszavonásig Avon Cosmetics Hungary Kft Levélcím: 2101 Gödöllő 1., Pf. 907 AVON COSMETICS HUNGARY Kft. Hitelezési Szabályzata Érvényes: 2018. július 1-jétől visszavonásig Tartalomjegyzék 1. Fizetések általános szabálya...

Részletesebben

Információ az Adósok/Kötelezettek tájékoztatásának szabályairól

Információ az Adósok/Kötelezettek tájékoztatásának szabályairól A fogyasztónak minősülő adósokkal szemben végzett követeléskezelési eljárásról szóló tájékoztató 2. számú függeléke Érvényes: 2016.08.01-jétől Információ az Adósok/Kötelezettek tájékoztatásának szabályairól

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A FIZETÉSI KÉSEDELEM KÖVETKEZMÉNYEIRŐL

TÁJÉKOZTATÓ A FIZETÉSI KÉSEDELEM KÖVETKEZMÉNYEIRŐL TÁJÉKOZTATÓ A FIZETÉSI KÉSEDELEM KÖVETKEZMÉNYEIRŐL ERSTE Lakáslízing Zrt. Székhely: 1138 Budapest, Népfürdő utca 24-26. Cégjegyzékszáma: Cg.01-10-046409 PSZÁF engedély száma: EN-I/M-505/2009 PSZÁF engedély

Részletesebben

1. 1. d) a gyermek-, vagy köznevelési intézményekben ellátott vagy tanuló gyermekekre,

1. 1. d) a gyermek-, vagy köznevelési intézményekben ellátott vagy tanuló gyermekekre, Aszód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014. (V.30.) önkormányzati rendelete a gyermekétkeztetés térítési díjairól ( egységes szerkezetben ) Aszód Város Önkormányzata Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

KÖVETELÉSKEZELÉSI SZABÁLYZAT

KÖVETELÉSKEZELÉSI SZABÁLYZAT KÖVETELÉSKEZELÉSI SZABÁLYZAT 2017. TARTALOMJEGYZÉK I. Általános rendelkezések 3 I.1. A Szabályzat célja 3 I. 2. A Szabályzat hatálya 3 I. 3. Fogalmak 3 II. Alapelvek 4 II.1. Tisztességes és együttműködő

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általáos Szerződési Feltételek Készletfiaszírozásra Érvéyes készletfiaszírozási szerződésekre 2009. augusztus 1. apjától, visszavoásig. Az Erste Leasig Autófiaszírozási Zrt. a hitelitézetekről és a pézügyi

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általáos Szerződési Feltételek Hitelszerződésekhez Érvéyes hitelszerződésekre 2011.március 1. apjától, visszavoásig. V. 20100228/20110301 Az Erste Leasig Autófiaszírozási Zrt. a hitelitézetekről és a pézügyi

Részletesebben

AGRIA Bélapátfalva Takarékszövetkezet 3346 Bélapátfalva, Május 1. u. 2/a. 3/9. Lakossági Devizahitelezés Üzletszabályzata

AGRIA Bélapátfalva Takarékszövetkezet 3346 Bélapátfalva, Május 1. u. 2/a. 3/9. Lakossági Devizahitelezés Üzletszabályzata AGRIA Bélapátfalva Takarékszövetkezet 3346 Bélapátfalva, Május 1. u. 2/a. 3/9. Lakossági Devizahitelezés Üzletszabályzata TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 3 1. 1. Alkalmazási kör... 3 2. A

Részletesebben

A KA-VOSZ VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG PANASZÜGYINTÉZÉSI SZABÁLYZATA

A KA-VOSZ VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG PANASZÜGYINTÉZÉSI SZABÁLYZATA A KA-VOSZ VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG PANASZÜGYINTÉZÉSI SZABÁLYZATA 1 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 3 1.1. SZABÁLYZAT CÉLJA... 3 1.2. SZABÁLYZAT HATÁLYA... 3 1.3. KAPCSOLÓDÓ

Részletesebben

HIRDETMÉNY. A Cofidis Magyarországi Fióktelepe által nyújtott Áruhitel igénylésének feltételei a(z) Happiness Secret Clinic Kft üzleteiben,

HIRDETMÉNY. A Cofidis Magyarországi Fióktelepe által nyújtott Áruhitel igénylésének feltételei a(z) Happiness Secret Clinic Kft üzleteiben, HIRDETMÉNY A Cofidis Magyarországi Fióktelepe által nyújtott Áruhitel igénylésének feltételei a(z) Happiness Secret Clinic Kft üzleteiben, Hitel célja: Konstrukció kód: Konstrukció neve: Érvényes: Tartós

Részletesebben

Hatósági ellenırzési tervek közzététele

Hatósági ellenırzési tervek közzététele Pomáz Város Önkormányzatának Jegyzıje Hatósági ellenırzési tervek közzététele A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. CXL. törvény 88. alapján a hatóság hatásköreinek

Részletesebben

Gazdálkodj felelısen hiteltermékek ARCHÍV HIRDETMÉNYE

Gazdálkodj felelısen hiteltermékek ARCHÍV HIRDETMÉNYE Gazdálkodj felelısen hiteltermékek ARCHÍV HIRDETMÉNYE Érvényes: 2012. október 01-tıl 2012 december 31-ig Hatályon kívül helyezte a PÁTRIA Takarékszövetkezet Igazgatósága 2012. december 28-án Termék megnevezése

Részletesebben

Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás HATÁROZAT ... ...

Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás HATÁROZAT ... ... Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás...... HATÁROZAT Szám: 7/2009. (III.16.) BTT határozat Tárgy: A Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás Társulási Tanács Közbeszerzési szabályzatának elfogadása A Bakonyi

Részletesebben

A VÖRÖSKŐ KFT. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEKET IS TARTALMAZÓ PÉNZÜGYI SZOLGÁLTATÁS KÖZVETÍTÉSÉRE VONATKOZÓ ÜZLETSZABÁLYZATA

A VÖRÖSKŐ KFT. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEKET IS TARTALMAZÓ PÉNZÜGYI SZOLGÁLTATÁS KÖZVETÍTÉSÉRE VONATKOZÓ ÜZLETSZABÁLYZATA A VÖRÖSKŐ KFT. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEKET IS TARTALMAZÓ PÉNZÜGYI SZOLGÁLTATÁS KÖZVETÍTÉSÉRE VONATKOZÓ ÜZLETSZABÁLYZATA KÖZVETÍTŐ: VÖRÖSKŐ Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Részletesebben

A Budapest Autófinanszírozási Zrt. követeléskezelési eljárása

A Budapest Autófinanszírozási Zrt. követeléskezelési eljárása A Budapest Autófinanszírozási Zrt. követeléskezelési eljárása E dokumentum célja az, hogy megfelelve a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által kiadott Követeléskezelési ajánlásnak, bemutassa a finanszírozó

Részletesebben

A tárgyalást megelızı szakasz. elıadás

A tárgyalást megelızı szakasz. elıadás A tárgyalást megelızı szakasz Polgári eljárásjog elıadás Dr. Pribula László egyetemi docens Az elsıfokú eljárás szakaszai 1. A tárgyalást megelızı szakasz (a keresetlevél benyújtásától a perindítás hatályának

Részletesebben

HIRDETMÉNY. Tartós fogyasztási cikkek vagy szolgáltatások vásárlása magánszemélyek részére

HIRDETMÉNY. Tartós fogyasztási cikkek vagy szolgáltatások vásárlása magánszemélyek részére HIRDETMÉNY A Cofidis Magyarországi Fióktelepe által nyújtott Klasszikus Áruhitel igénylésének feltételei a Wellis Magyarország Zrt. üzleteiben, akciós készletes hidromasszázs kádakra vonatkozóan. Hitel

Részletesebben

FORS Faktor Zrt. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

FORS Faktor Zrt. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT 1023 Budapest, Orgona utca 8. Cégjegyzékszám: 01-10-044014 PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT 2019. március 01. 1 A pénzügyi intézmény (Pénzügyi intézmény vagy Szolgáltató) a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT. De Rossi Éva vezérigazgató

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT. De Rossi Éva vezérigazgató PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT De Rossi Éva vezérigazgató TARTALOMJEGYZÉK 1. A panasz bejelentése... 3 2. A panasz kivizsgálása... 4 3. A panasz nyilvántartása... 6 4. Jogorvoslati lehetıség... 6 5. Záró rendelkezések...

Részletesebben

Tájékoztató az Általános Szerzıdési Feltételek 2011. február 15-i változásáról

Tájékoztató az Általános Szerzıdési Feltételek 2011. február 15-i változásáról Tájékoztató az Általános Szerzıdési Feltételek 2011. február 15-i változásáról Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk Önt, hogy a pénzforgalmi keretszerzıdés részét képezı Általános Szerzıdési Feltételeink

Részletesebben

A f ize tési i m egh g a h gy g ásos o e lj l á j rás

A f ize tési i m egh g a h gy g ásos o e lj l á j rás A fizetési meghagyásos eljárás Polgári eljárásjog elıadás Fogalma A közjegyzı hatáskörébe tartozó nemperes eljárás; amely során a jogosult által elıterjesztett kérelemre a közjegyzı feltételesen marasztalja

Részletesebben

Aszód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014. (V.30.) önkormányzati rendelete a gyermekétkeztetés térítési díjairól (egységes szerkezet )

Aszód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014. (V.30.) önkormányzati rendelete a gyermekétkeztetés térítési díjairól (egységes szerkezet ) Aszód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014. (V.30.) önkormányzati rendelete a gyermekétkeztetés térítési díjairól (egységes szerkezet ) Aszód Város Önkormányzata Magyarország Alaptörvénye 32.

Részletesebben

HIRDETMÉNY A TERMÉSZETES SZEMÉLYEK ADÓSSÁG RENDEZÉSÉRŐL SZÓLÓ 2015. ÉVI CV. TÖRVÉNY HATÁLYA ALÁ TARTOZÓ VÁLLALKOZÓI ÜZLETÁGI ÜGYFELEK RÉSZÉRE

HIRDETMÉNY A TERMÉSZETES SZEMÉLYEK ADÓSSÁG RENDEZÉSÉRŐL SZÓLÓ 2015. ÉVI CV. TÖRVÉNY HATÁLYA ALÁ TARTOZÓ VÁLLALKOZÓI ÜZLETÁGI ÜGYFELEK RÉSZÉRE HIRDETMÉNY A TERMÉSZETES SZEMÉLYEK ADÓSSÁG RENDEZÉSÉRŐL SZÓLÓ 2015. ÉVI CV. TÖRVÉNY HATÁLYA ALÁ TARTOZÓ VÁLLALKOZÓI ÜZLETÁGI ÜGYFELEK RÉSZÉRE Hatályos: 2015. szeptember 1-től Figyelem felhívó tájékoztatás

Részletesebben

ArteusCredit Zártkörűen Működő Részvénytársaság

ArteusCredit Zártkörűen Működő Részvénytársaság ArteusCredit Zártkörűen Működő Részvénytársaság Hatályos: 2013. május 29. ArteusCredit Zrt. 1134 Budapest, Róbert K. krt. 59., Telefon: 06/1 814 2179 1 Az ArteusCredit Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA CREDIT HOUSE MAGYARORSZÁG JELZÁLOGHITELEZÉSI ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA Hatályos 2011. augusztus 19. Tartalom: 1. Fogalom meghatározások 3 2. A panaszkezelést ellátó szakmai terület meghatározása

Részletesebben

INTERSTÚDIUM ALAPÍTVÁNY

INTERSTÚDIUM ALAPÍTVÁNY Adószám: 19660011-1-41 Bejegyzı szerv: Fıvárosi Bíróság Nyilvátartási szám: 1261 Közhaszú szervezet yilvátartásba vételi száma: 14.Pk65.072/12. Közhaszú tevékeységéek cél szeriti tevékeysége: evelés és

Részletesebben

VIN-FAKTOR ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

VIN-FAKTOR ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT VIN-FAKTOR ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Hatályba léptette: 1/2010. sz. Vezérigazgatói Utasítás Hatályba lépés dátuma: 2010. január 05. Érvényes: Visszavonásig A Társaság Panaszkezelési Szabályzatában

Részletesebben

A TISZAFÖLDVÁR ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA

A TISZAFÖLDVÁR ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA A TISZAFÖLDVÁR ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA Hatályos: 2010.május 12. A Tiszaföldvár és Vidéke Takarékszövetkezet (továbbiakban: Takarékszövetkezet) az ügyfelek panaszainak kezelése

Részletesebben

Változások a fizetési meghagyásos eljárásban 2010. június 01-tıl

Változások a fizetési meghagyásos eljárásban 2010. június 01-tıl Változások a fizetési meghagyásos eljárásban 2010. június 01-tıl A nemfizetés megoldásának lehetıségei Eszköz Fizetési felszólítás Szolgáltatás korlátozása Követelés értékesítése Fizetési meghagyás és

Részletesebben

A CODEX Tızsdeügynökség és Értéktár Zártkörően Mőködı Részvénytársaság. Javadalmazási Politikájának Szabályzata

A CODEX Tızsdeügynökség és Értéktár Zártkörően Mőködı Részvénytársaság. Javadalmazási Politikájának Szabályzata A CODEX Tızsdeügynökség és Értéktár Zártkörően Mőködı Részvénytársaság Javadalmazási Politikájának Szabályzata Hatálybalépés idıpontja: 2011.06.01. [jóváhagyta az igazgatóság: /2011.06.09/03. számú, 2011.06.09.

Részletesebben

Tájékoztatás a fogyasztónak minősülő adósokkal szemben végzett követeléskezelési eljárásról

Tájékoztatás a fogyasztónak minősülő adósokkal szemben végzett követeléskezelési eljárásról Tájékoztatás a fogyasztónak minősülő adósokkal szemben végzett követeléskezelési eljárásról Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbiakban a Dunaföldvár és Vidéke Takarékszövetkezet fogyasztónak minősülő adósokkal

Részletesebben

Terra Credit Zrt. panaszkezelési Szabályzata (továbbiakban Szabályzat ) elérhető honlapunkon, az alábbi útvonalon.

Terra Credit Zrt. panaszkezelési Szabályzata (továbbiakban Szabályzat ) elérhető honlapunkon, az alábbi útvonalon. Tisztelt Ügyfelünk! A Kúriának a pénzügyi intézmények fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozatával kapcsolatosan született jogszabályok (2014. évi XXXVIII. törvény, a 2014. évi XL.

Részletesebben

Megbízások teljesítésére vonatkozó politika - FORDÍTÁS -

Megbízások teljesítésére vonatkozó politika - FORDÍTÁS - Megbízások teljesítésére vonatkozó politika - FORDÍTÁS - 1 1. Általános elvek A Pénzügyi Eszközök Piacairól szóló 2004/39/EK Irányelv ("MiFID") elıírja, hogy 2007. november 1-tıl minden befektetési vállalkozás

Részletesebben

A PRIMÁTUS ZRT. KÖVETELÉSKEZELÉSI SZABÁLYZATA

A PRIMÁTUS ZRT. KÖVETELÉSKEZELÉSI SZABÁLYZATA A PRIMÁTUS ZRT. KÖVETELÉSKEZELÉSI SZABÁLYZATA Tartalomjegyzék A szabályzat célja...3 Eljárási rend alanyi és tárgyi hatálya...3 Alanyi hatály...3 Tárgyi hatály...3 Alapfogalmak...3 Kapcsolódó szabályozások...4

Részletesebben

HIRDETMÉNY. Érvényes: január 8. napjától visszavonásig

HIRDETMÉNY. Érvényes: január 8. napjától visszavonásig HIRDETMÉNY Az ÁHF Általános Hitel és Finanszírozási Zrt. hivatalos tájékoztatója az ügyfelekkel megkötött egyedi kölcsönszerzıdések esetén alkalmazott kondíciókról, kamatokról, díjakról, jutalékokról és

Részletesebben

INFORMATIKAI PROJEKTELLENŐR 30 MB. Átadás-átvételi dokumentáció. Kálmán Miklós és Rácz József MMK-Informatikai projektellenőr képzés 1

INFORMATIKAI PROJEKTELLENŐR 30 MB. Átadás-átvételi dokumentáció. Kálmán Miklós és Rácz József MMK-Informatikai projektellenőr képzés 1 INFORMATIKAI PROJEKTELLENŐR 30 MB Átadás-átvételi dokumetáció Kálmá Miklós és Rácz József 2018. 02. 22. MMK-Iformatikai projektelleőr képzés 1 Átadás-átvételi dokumetáció 2 Az átadás-átvételi dokumetáció

Részletesebben

A f ize tési i m egh g a h gy g ásos o e lj l á j rás DE-ÁJK J K P olg l á g r á i r i El E j l á j rá r sj s o j gi g Tans n z s ék

A f ize tési i m egh g a h gy g ásos o e lj l á j rás DE-ÁJK J K P olg l á g r á i r i El E j l á j rá r sj s o j gi g Tans n z s ék A fizetési meghagyásos eljárás Polgári eljárásjog elıadás DE-ÁJK Polgári Eljárásjogi Tanszék Fogalma A közjegyzı hatáskörébe tartozó nemperes eljárás; melynek során a közjegyzı a jogosult egyoldalú kérelme

Részletesebben

7/2013. (V. 15.) rektori utasítás A Budapesti Gazdasági Főiskola bér- és munkaügyi, továbbá a kari bérgazdálkodási és HR-feladatok munkafolyamatáról

7/2013. (V. 15.) rektori utasítás A Budapesti Gazdasági Főiskola bér- és munkaügyi, továbbá a kari bérgazdálkodási és HR-feladatok munkafolyamatáról 7/2013. (V. 15.) rektor utasítás A Budapest Gazdaság Főskola bér- és mukaügy, továbbá a kar bérgazdálkodás és HR-feladatok mukafolyamatáról BUDAPEST 2013 (2013. május 15. apjával hatályos változat) 1 A

Részletesebben

2015. február 01. hatállyal a évi LXXVIII. törvény által módosított, fogyasztónak nyújtott hitelről szóló évi CLXII. törvény változásai

2015. február 01. hatállyal a évi LXXVIII. törvény által módosított, fogyasztónak nyújtott hitelről szóló évi CLXII. törvény változásai HIRDETMÉNY az AEGON Magyarország Hitel Zrt. Áthidaló kölcsöne A kölcsönszerződésekhez kapcsolódó valamennyi jog és kötelezettség átruházására került a Raiffeisen Bank Zrt. részére 2018. október 5. napján.

Részletesebben

iktatószámú értékpapír-kölcsön. szerződés 1. sz. melléklete

iktatószámú értékpapír-kölcsön. szerződés 1. sz. melléklete iktatószámú értékpapír-kölcsön. szerződés 1. sz. melléklete Alulírott név:.. születési név: szül. helye, ideje:..,..év..hónap nap anyja születési neve:... lakcíme:. levelezési címe: személyazonosító okmányának

Részletesebben

[A MINŐSÍTETT MÉRŐESZKÖZÖK KEZELÉSÉNEK TÁRGYÁBAN KÉSZÍTETT FELMÉRÉS ÖSSZEGZÉSE]

[A MINŐSÍTETT MÉRŐESZKÖZÖK KEZELÉSÉNEK TÁRGYÁBAN KÉSZÍTETT FELMÉRÉS ÖSSZEGZÉSE] 2011. Egészségügyi Szkképző és Továbbképző Itézet [A MINŐSÍTETT MÉRŐESZKÖZÖK KEZELÉSÉNEK TÁRGYÁBAN KÉSZÍTETT FELMÉRÉS ÖSSZEGZÉSE] Részletek z értékelésből A miősített mérőeszközök kezelése részletek z

Részletesebben

BERCZIK SÁRI NÉNI MOZDULATMŰVÉSZETI ALAPÍTVÁNY ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT

BERCZIK SÁRI NÉNI MOZDULATMŰVÉSZETI ALAPÍTVÁNY ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT BERCZIK SÁRI NÉNI MOZDULATMŰVÉSZETI ALAPÍTVÁNY ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT Alapítványunk adatkezelőként a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza, személyes

Részletesebben

Merkantil csoport Panaszkezelési szabályzata

Merkantil csoport Panaszkezelési szabályzata Merkantil Bank Zrt. Merkantil Car Zrt. Merkantil csoport Panaszkezelési szabályzata 2011. július 1. Bevezetı (1) A Merkantil Bank és pénzügyi szolgáltatást nyújtó érdekeltségei (továbbiakban: Merkantil

Részletesebben

Ügynöki felelősség az értékesítésben. Bánfalvi László Otthon Centrum Hitel Center

Ügynöki felelősség az értékesítésben. Bánfalvi László Otthon Centrum Hitel Center Ügynöki felelősség az értékesítésben Bánfalvi László Otthon Centrum Hitel Center PÉNZÜGYI SZOLGÁLTATÁS KÖZVETÍTÉSE FÜGGŐ Közvetítő: ha egynek dolgozik, vagy többnek de nem versengő FÜGGETLEN közvetítő:

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT TÁMOP-3.1.7.-11/2-2011-0524 PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT 1. ÁLTALÁNOS RÉSZ 1.1. Bevezetés A Iskolája a referencia intézményi partnerek panaszainak egységes szabályok szerint történő, átlátható, hatékony kezelése

Részletesebben

Terra Credit Zrt. panaszkezelési Szabályzata (továbbiakban Szabályzat ) elérhető honlapunkon, az alábbi útvonalon.

Terra Credit Zrt. panaszkezelési Szabályzata (továbbiakban Szabályzat ) elérhető honlapunkon, az alábbi útvonalon. Tisztelt Ügyfelünk! A Kúriának a pénzügyi intézmények fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozatával kapcsolatosan született jogszabályok (2014. évi XXXVIII. törvény, a 2014. évi XL.

Részletesebben

Tájékoztató A fizetési nehézségekkel küzdő adósok részére a rendelkezésre álló áthidaló megoldásokról

Tájékoztató A fizetési nehézségekkel küzdő adósok részére a rendelkezésre álló áthidaló megoldásokról Tájékoztató A fizetési nehézségekkel küzdő adósok részére a rendelkezésre álló áthidaló megoldásokról Tisztelt Ügyfelünk! A Takarékszövetkezet, figyelemmel a Magatartási Kódexben vállalt kötelezettségeire,

Részletesebben

Állami kamattámogatott hitelek

Állami kamattámogatott hitelek AKTÍV ÜZLETÁGI HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK RÉSZÉRE Állami kamattámogatott hitelek Indoklás: A Hpt.279 (15 ) bekezdés értelmében tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy az államilag támogatott lakáscélú hitelek kamatai

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A FIZETÉSI KÉSEDELEM KÖVETKEZMÉNYEIRŐL INGATLANLÍZING ÜGYLETEK ESETÉN

TÁJÉKOZTATÓ A FIZETÉSI KÉSEDELEM KÖVETKEZMÉNYEIRŐL INGATLANLÍZING ÜGYLETEK ESETÉN TÁJÉKOZTATÓ A FIZETÉSI KÉSEDELEM KÖVETKEZMÉNYEIRŐL INGATLANLÍZING ÜGYLETEK ESETÉN ERSTE BANK HUNGARY ZRT. Székhely: 1138 Budapest, Népfürdő utca 24-26. Cégjegyzékszáma: Cg.01-10-041054 PSZÁF engedély száma:

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A VÉGREHAJTÁSI ELJÁRÁS KÖLTSÉGEIRŐL ÉS A JOGSZABÁLYOKBAN MEGHATÁROZOTT MINIMÁLIS VÉTELI ÁRAKRÓL

TÁJÉKOZTATÓ A VÉGREHAJTÁSI ELJÁRÁS KÖLTSÉGEIRŐL ÉS A JOGSZABÁLYOKBAN MEGHATÁROZOTT MINIMÁLIS VÉTELI ÁRAKRÓL TÁJÉKOZTATÓ A VÉGREHAJTÁSI ELJÁRÁS KÖLTSÉGEIRŐL ÉS A JOGSZABÁLYOKBAN MEGHATÁROZOTT MINIMÁLIS VÉTELI ÁRAKRÓL ERSTE Lakáslízing Zrt. Székhely: 1138 Budapest, Népfürdő utca 24-26. Cégjegyzékszáma: Cg.01-10-046409

Részletesebben

Vác Városi Kábeltelevízió Kft. szolgáltató

Vác Városi Kábeltelevízió Kft. szolgáltató 1 Vác Városi Kábeltelevízió Kft. szolgáltató [ a tagja ] Elıfizetıi tájékoztatója az elektronikus hírközlésrıl szóló 2003. évi C. törvény 138. (2) bekezdése alapján vezetékes mősorjel-elosztási (nyilvános

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A KUNSZENTMÁRTON ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET KÖVETELÉSKEZELÉSI ELJÁRÁSÁVAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓKRÓL

TÁJÉKOZTATÓ A KUNSZENTMÁRTON ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET KÖVETELÉSKEZELÉSI ELJÁRÁSÁVAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓKRÓL TÁJÉKOZTATÓ A KUNSZENTMÁRTON ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET KÖVETELÉSKEZELÉSI ELJÁRÁSÁVAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓKRÓL A Kunszentmárton és Vidéke Takarékszövetkezet a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT BIATORBÁGYI BENEDEK ELEK ÓVODA PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Intézmény OM- azonosítója 032933 Intézményvezető:... Hingyiné Molnár Ildikó Legitimációs eljárás Nevelőtestület nevében: Alkalmazotti közösség nevében:

Részletesebben

F.4. számú függelék. Szolgáltatási tevékenységek árszabása és számlázása

F.4. számú függelék. Szolgáltatási tevékenységek árszabása és számlázása F.4. számú függelék Szolgáltatási tevékenységek árszabása és számlázása Hatályos: 2015.07.07. 1/5. oldal GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. Igazgatói utasítás Tárgy:

Részletesebben

Mit tegyek ha nem fizet a partnerem? Laczkó Hajnalka Intrum Justitia - Kereskedelmi üzletágvezető

Mit tegyek ha nem fizet a partnerem? Laczkó Hajnalka Intrum Justitia - Kereskedelmi üzletágvezető Mit tegyek ha nem fizet a partnerem? Laczkó Hajnalka Intrum Justitia - Kereskedelmi üzletágvezető KKV Akadémia 2015 - Céggondok, céges variációk 2015. október 21. Hogyan kezeljük kintlévőségeinket Megéri-e

Részletesebben

A bíróságon kívüli adósságrendezési eljárásokban történő együttműködés és kapcsolattartás rendjéről

A bíróságon kívüli adósságrendezési eljárásokban történő együttműködés és kapcsolattartás rendjéről A bíróságon kívüli adósságrendezési eljárásokban történő együttműködés és kapcsolattartás rendjéről Tartalomjegyzék 1. Általános rendelkezések... 3 2. A felek közötti kapcsolattartás módja... 3 3. A felek

Részletesebben

OTP BANK NYRT. Az OTP ADLAK adómentes lakáshitel-támogatási szolgáltatással kapcsolatos

OTP BANK NYRT. Az OTP ADLAK adómentes lakáshitel-támogatási szolgáltatással kapcsolatos OTP BANK NYRT. Az OTP ADLAK adómentes lakáshitel-támogatási szolgáltatással kapcsolatos ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ Jelen Adatkezelési Tájékoztató az OTP Bank Nyrt. Általános Üzletszabályzatának adatkezelésre

Részletesebben

Tájékoztató fizetési késedelemmel rendelkező adósok részére

Tájékoztató fizetési késedelemmel rendelkező adósok részére Tájékoztató fizetési késedelemmel rendelkező adósok részére Alapvető fogalmak: Adós Az a természetes személy, természetes személy vállalkozó, jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező egyéb szervezet,

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY A Kondorosi Takarékszövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt és Kiváltó Takarék Személyi Kölcsönt az alábbi feltételek szerint

Részletesebben