2013. Elégedettség vizsgálat. II. János Pál pápa tér. FŐKERT Nonprofit Zrt. Erdélyi Krisztina

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2013. Elégedettség vizsgálat. II. János Pál pápa tér. FŐKERT Nonprofit Zrt. Erdélyi Krisztina"

Átírás

1 Elégedettség vizsgálat II. János Pál pápa tér FŐKERT Nonprofit Zrt. Erdélyi Krisztina

2 TARTALOMJEGYZÉK 1. FŐBB EREDMÉNYEK TÖRTÉNETI ÖSSZEFOGLALÓ A KUTATÁS HÁTTERE ÉS CÉLJAI A KUTATÁS MÓDSZERTANA PARKLÁTOGATÓI SZOKÁSOK A II. JÁNOS PÁL PÁPA TÉR KEDVELTSÉGE ELŐNYÖK ÉS HÁTRÁNYOK VÉLEMÉNYEK A PARKHASZNÁLATRÓL PARKFENNTARTÁS, PARKKEZELÉS BUDAPEST KÖZPARKJAIRÓL ÁLTALÁBAN O l d a l :

3 1. FŐBB EREDMÉNYEK A II. János Pál pápa tér a VIII. kerület legnagyobb parkja, Budapest mértani középpontjának közelében helyezkedik el, nem messze fontos közlekedési csomópontok vannak, és a szűkebb értelemben vett belváros is csak egy ugrásnyira van innen. A tér mégsem tudja betölteni predesztinált célját, hogy látogatott és népszerű pihenőpark legyen. Ennek számos oka van, főképp a környék elhanyagoltsága, gyenge közbiztonsága, és a kerület legendás rossz híre, megítélése. Ez a helyzet talán a jövőben változik, mert a metróberuházáshoz kapcsolódóan a tér egy kisebb szelete felújításra került. A zöldfelületi rendezés során a park dél-keleti részén nagy egybefüggő, heverészésre, pihenésre alkalmas gyepterület, sok pad, nagynak számító kutyafuttató, valamint vízi architektúra lett kialakítva. A téren várhatóan a 4-es metro állomás megnyitását követően nő az átmenő forgalom, mely visszaszoríthatja a parkban jelenleg életvitelszerűen lakó hajléktalanok számát, valamint nőhet a közbiztonság érzete is. Ezek természetesen együtt járnak a park nagyobb kitettségének, mely emeltebb szintű fenntartást követel meg. Elmondható, hogy itt is, mint a többi közpark esetében a parkfelszerelési tárgyakkal, illetve a parkokat átszelő úthálózat minőségével a legelégedetlenebbek a látogatók. Problémaként jelentkezik a területen a közbiztonság, köztisztaság kérdésköre. A válaszadók közel fele úgy gondolja, hogy a park koszos, elhanyagolt, s nem egyszer problémaként merül fel a hajléktalanok kérdése is, azonban e probléma megoldásához szorosabb együttműködés lenne javasolt a kerületi rendőrkapitánysággal, a közterület-felügyelet dolgozóival, illetve természetesen a lakossággal. A leginkább hiányolt parki elem az ivókút, s a leginkább hiányolt létesítmény az a nyilvános illemhely, amely igény azonban nem hely specifikus. Budapest szerte kevés a nyilvános illemhelyek száma, általános városi problémának számít. Az 1967-ben megépített, akkor kísérleti játszótér (tervezte Hetessy Józsefné) anno igencsak előremutató volt. Volt vizes játéktér, rengeteg hinta, kisautó kölcsönző, nyilvános toalett, és fedett rész eső esetére. Még ma is ez a legélhetőbb része a régi állapotú térrésznek, s a parklátogatók is a játszótérrel a legkevésbé elégedetlenek annak ellenére, hogy mára már kissé kopottas, idejétmúlt. Összességében elmondható, hogy a park rekonstrukcióra szorul, mely a látogatók 60 %-nál eredményezné azt, hogy többet látogatná a parkot, illetve több időt töltene ott. 3 O l d a l :

4 2. TÖRTÉNETI ÖSSZEFOGLALÓ A II. János Pál pápa tér középső Józsefváros legnagyobb tere. Baromvásár-tér, Széna-piac és Újvásártér elnevezéssel is illeték az idők során. Itt épült Pest első Gázgyára, mely ma már műemlék ben Tisza Kálmánról nevezték el és parkosították Räde Károly tervei szerint ben a Luther utcánál megépült a Városi - mai nevén Erkel Színház. Evvel az átlós utakkal osztott elrendezés kicsit megváltozott ban kapta meg előző nevét: Köztársaság tér. Főtengelyébe, a színház mellett épült 1960-ban a Pártház halottainak emlékműve, melyet 1992-ben elbontattak és a nagytétényi szoborparkba szállítottak. Üresen maradt helyét kutyák és gördeszkázó gyerekek vették birtokba. Több terv is született átalakítására. Az 1996-os felújítás Komlósné Hlatky Katalin tervei szerint készült, felhasználva a park meglévő növényzetét, és megtartva a labdapályát. Korszerű játszóvárak, csúszdák, mászókák és állatfigurás vizes játszótér épült. A teret határoló fasor egyedei zöldjuharok, egy szép ezüstjuhar díszít a középső körben. A park fasorai is zöldjuharok, a Népszínház utca felöl hársakat, szivarfát, bálványfát, vadgesztenyét is találunk. A téren található játszótér eredetileg 1967-ben készült - kísérleti játszótérként - Hetessy Józsefné tervei alapján. Az akkori idők korszerű játékain ügyesedhettek a gyerekek, volt vizes játszótér, a játékkölcsönzőből kerékpárt, labdát, kisautót kölcsönözhettek a parklátogatók. Működött a kölcsönző épületben a nyilvános WC, rossz időre esőtető is volt, ezek idővel tönkrementek, bezártak. Érdekesség, hogy 1969-ben itt készített először parkhasználati vizsgálatot dr. Radó Dezső. A 4. Metró építése kapcsán a tér Népszínház utca felőli része 2013-ban teljesen megújult. 4 O l d a l :

5 3. A KUTATÁS HÁTTERE ÉS CÉLJA Budapest közterületeinek megítélése szempontjából a kiemelt zöldterületek, közparkok, játszóterek állapota meghatározó jelentőségű. A közcélú zöldterületek környezetvédelmi, idegenforgalmi szerepe jelentős mértékben felértékelődött. A közterületek szociális jelentősége ugrásszerűen megnőtt az utóbbi években. Munkánk eredményes és a parkok fenntartására fordított összegek optimálisabb felhasználásához elengedhetetlen a lakosság elégedettségének, igényeinek felmérése. Közszolgáltatási Szerződésünk értelmében évente két helyszínen végzünk idén a II. János Pál pápa téren valamint a Vérmezőn - a kezelésünkben levő meghatározó, nagy látogatottságú közparkban felmérést, melyet aztán írásban is kiértékelünk. Mind számunkra, mind a döntéshozók számára a közvélemény kutatás eredményeinek ismerete alapvetően elengedhetetlen az éves költségvetések tervezéséhez, a parkokban a súlyponti feladatok megfogalmazásához, illetve a hosszabb távra vonatkozó fejlesztési programok és zöldterületi stratégiák összeállításához. Jelen adatfelvétel a kutatás első hulláma. Amennyiben újabb rekonstrukció, felújítás valósul meg a II. János Pál pápa téren, a felújítás eredményének (imázs változás, látogatottság, általános elégedettség stb.) méréséhez vagyis a kutatás további hullámaihoz mostani adatfelvételünk szolgáltat majd összehasonlítási alapot. Társaságunk célja a felmérési lap folyamatos átdolgozása, az éppen aktuális helyzetnek megfelelő átalakítása, hogy a kapott információk feldolgozása segítségével a leghatékonyabban tudjuk javítani a közfeladat ellátásának minőségét. A kutatás főbb témakörei a következők voltak:» Parklátogatási szokások» Szabadidőtöltés a területen» A II. János Pál pápa tér kedveltsége előnyök/hátrányok» Parkhasználati, berendezési/létesítményi vélemények» Tulajdonosra, kezelőre vonatkozó kérdések 5 O l d a l :

6 4. A KUTATÁS MÓDSZERTANA Az adatfelvétel standard kérdőívvel, kérdezőbiztosok segítségével, a helyszínen történt. A teljes, reprezentatív minta 500 főt tett ki. A mintába a 14 éves vagy ennél idősebb éppen a parkot látogató személyek kerülhettek be. A megkérdezettek véletlenszerűen kerültek a mintába. A mintanagyságból fakadó statisztikai hibahatár a teljes mintára vonatkozóan ±3,1% A kutatás terepmunkája július 15. és 31. között zajlott le. Táblázatainkban, ábráinkon leggyakrabban a megkérdezettek válaszainak megoszlását (%) illetve a ötfokú skálák átlagait mutatjuk meg. 6 O l d a l :

7 5. PARKLÁTOGATÓI SZOKÁSOK Demográfiai adatok feldolgozása A parkot látogatóknak több mint a fele a VIII. kerületben lakik, s további 15 % érkezik a közeli, szomszéd kerületekből. Ugyan a kerületben található egy nagyobb méretű park Orczy -, mégis a helyiek előszeretettel látogatják a hozzájuk legközelebb eső zöldterületet. A kérdezettek 60 % középfokú végzettséggel rendelkezik, s további 20 % rendelkezik felsőfokú végzettséggel. A látogatók 42 %-a tanuló, 16 %-a alkalmazott magáncégnél, s a látogatóknak 8 %-a nyugdíjas. A kérdezett neme: nő 56% férfi 44% A kérdezett életkora: % % % % % 60 felett 9% A kérdezett iskolai végzettsége: 8 általános vagy kevesebb szakmunkásképző 1 szakközépiskola 18% gimnázium 27% főiskola, egyetem A kérdezett kereseti státusza: alkalmazott magáncégnél 16% állami alkalmazott, közalkalmazott, köztisztviselő 8% egyéni vállalkozó 6% társas vállalkozás munkanélküli 6% nyugdíjas 8% tanuló 42% inaktív (háztartásbeli) 9% 7 O l d a l :

8 Milyen céllal jön a parkba? redezvényekre Egyéb 4% kutyát sétáltatni 7% sétálni, pihenni 29% találkozni másokkal 42% sportolni 8% dolgozni A park elsősorban közösségi kapcsolattartásra (42 %), találkozásokra, valamint sétálásra, pihenésre (29 %) nyújt megfelelő lehetőséget. A parkot látogatók korosztályából illetve a park felszereltségéből adódóan a parki sportolás kimerül a biciklizésben (33 %) és a futásban (28 %). Meglepően kis százalékban, csupán 7 %-ban járnak a parkba (illetve a parkhoz tartozó kutyasétáltatóba) kutyát sétáltatni, s a válaszadók szintén elenyésző (5 %) hányada felelte azt, hogy rendezvényekre járna a parkba. Mit sportol a parkban? labdasportok 11% Egyéb 11% futás 28% jóga, taichi 12% torna kerékpározás 33% 8 O l d a l :

9 A kérdőívet kitöltők több mint fele (51 %) barátokkal látogatja a parkot, 18 %-uk egyedül, 15 %-uk pedig a párjukkal. Az eredmény nem meglepő, hiszen a Mi célból látogatja a parkot? kérdésnél már kiderült, hogy a park leginkább közösségi tértként funkcionál a fiataloknál, akik a legnagyobb százalékban látogatják a parkot. Kivel szokott a parkba jönni? % % 1 11% 6% A válaszadók közel fele hetente, vagy hetente többször jár a parkba, előző válaszokból már kiderült, hogy a parkot többnyire a fiatal korosztály látogatja, s a Milyen gyakran jár a parkba? diagram eredménye is azt mutatja, hogy környező iskolák és fiatalok kedvelt kikapcsolódási helye. A közel 5-os eredményhez nagyban hozzájárultak a napi szinten kutyájukat itt sétáltató válaszadók és a gyermeküket játszótérre hozó anyukák is. A középkorú válaszadók és az idősebb válaszadók körében kevésbé kedvelt a park, hiszen megfelelő mennyiségű pad hiányában az említett korosztály sokkal kevesebb időt tölt el itt. 9 O l d a l :

10 Milyen gyakran jár a parkba? % 26% 22% 9% 8% naponta hetente többször hetente kéthetente havonta ritkábban Az eredmények szerint a válaszadók több mint fele baráti társasággal jön a II. János Pál pápa térre. A válaszadói véleményekből kiderül, hogy a park nem alkalmas egyedül vagy családdal történő kikapcsolódásra, a területadottságai miatt. A 2013-as évben a metróépítés miatt elkezdett parkrekonstrukció valószínűleg nagymértékben változtatni fog a jelenlegi parklátogatói szokásokon, ugyanis a park megszépítésével és korszerűsítésével, lakosságbarát kivitelezésének köszönhetően kedveltebb kikapcsolódási hely lesz az idősebbek számára és a családosok számára egyaránt. Valamint a metró elkészülését követően megnő a parkban az áthaladó forgalom és azok száma, akik nem kikapcsolódási szándékkal használják a parkot. Ebből kifolyólag a parklátogatók demográfiai összetétele is változni fog. Alkalmanként mennyi időt tölt a parkban? 4 óránál többet 1 1 óránál kevesebbet 2-4 órát órát 4 10 O l d a l :

11 A válaszadók nagyon kis százaléka tölt 4 óránál többet a II. János Pál Pápa téren, a megkérdezettek majdnem fele tölt mindössze napi 1-2 órát a parkban. A számok alapján a park nem felel meg a mai kor elvárásainak, fejlesztésre, új koncepcióra van szüksége, ahhoz hogy az emberek hosszabb időt a parkba töltsenek. Az alábbi diagramon jól látató, hogy a parklátogatók 53 %- a töltené hosszabban és tartalmasabban szabadidejét a területen egy parkfelújítást követően. Parkfelújítás esetén változnának-e a parklátogatói szokásai? 6 53% % 3 nem igen 11 O l d a l :

12 6. A II. JÁNOSPÁ PÁPA TÉR KEDVELTSÉGE Mi az ami leginkább felújításra szorul? % 56% 28% növényállomány parkberendezési tárgyak játszóeszközök utak, útburkolatok Mi az ami hiányzik vagy túl kevés? 18% 19% 16% 14% 12% 8% 6% 4% 2% 9% 7% 3% 4% 3% 2% 4% 4% 13% 16% 4% 12 O l d a l :

13 A megkérdezettek kimagaslóan magas 56%-a adta válaszul azt, hogy a parkberendezési tárgyak szorulnak leginkább felújításra. A II. János Pál pápa téren található padok száma és állapota valóban nem megfelelő. A válaszadók 28 %-a nem elégedett a növények állapotával, az utak, útburkolatok állapotával pedig 10 %- uk elégedetlen A megkérdezettek 9%-a hiányolja a térről a nagyobb gyepfelületet, 7%-uk több virágágyást szeretne látni, 5 illetve 4%-uk a többi parkelemek közül az örökzöldeket, valamit a parkfákat említette meg hiányként. A parkberendezési tárgyak közül a padokat (13 %) és a szemeteskukákat (16 %) hiányolják a leginkább, mely igény minden nagyparkunk esetében felmerül. A parklátogatók legnagyobb százaléka (19 %) az ivókutak mennyiségét kevesli a téren, mely igény teljesen érthető, hiszen a II. János Pál pápa téren csupán 1 ivókút található a játszótér közelében. Mi az a létesítmény, ami hiányzik? Budapesten általános probléma a nyilvános illemhelyek hiánya az utcákon és a parkokban egyaránt. Néhány pozitív példától eltekintve, mint pl.: a Margitsziget, Szent István park vagy a Vérmező, alig található a parkokban nyilvános illemhely. A felmérés eredménye is azt mutatja, hogy a megkérdezettek közel fele hiányolja a mellékhelyiséget a parkból. A hiányolt létesítmények második helyén 1-kal a büfé áll, ami ugyancsak általános igény a parkhasználók között. A tapasztalatok azt mutatják, hogy azokban a parkokban ahol büfé vagy egyéb vendéglátó egység található, a köztisztaság nem megfelelő, - a kihelyezett hulladékgyűjtők mennyiségétől függetlenül- az eldobált szemét miatt. 13 O l d a l :

14 8. PARKHASZNÁLAT Mi a véleménye a kutyákról a parkban? A megkérdezettek 44%-a helyesnek tartja a kutyasétáltatást a parkban, annak ellenére, hogy a II. János Pál pápa téren található kutya sétáltatásra kijelölt, bekerített terület. Ennek ellenére az ebtartók többsége a téren póráz nélkül sétáltatja a kutyáját. A válaszadók mindössze 4%-a mondta, hogy zavarják a kutyák a szabadidejének végzésében. A kutyákra vonatkozó kérdés mindig megosztja az embereket, az utóbbi években tapasztalható, hogy a kutyatartók és nem kutyások közti feszültég nő. A megoldást a valószínűleg a felelősségteljes és kulturált ebtartás elterjedése, valamint a nagyobb és jobban felszerelt kutyafuttatók kialakítása jelentené. Mi a véleménye a kutyákról a parkban? Nem tartom helyesnek a kutyapiszok miatt. 17% Zavarnak a szabadidőm eltöltésében 4% Helyesnek tartom a parkban való kutyasétáltatást 44% Közömbös vagyok a kérdést illetően 3 14 O l d a l :

15 Egyetért-e Ön a kerékpárosok, gördeszkások jelenlétével a parkban? A válaszadók 5-a helyesnek tartja a kerékpározók jelenlétét a parkban, annak ellenére, hogy a II. János Pál pápa téren játszótér és kutyafuttató is található. Egyetérte-e Ön a kerékpárosok, gördeszkások jelenlétével a parkban? Zavarnak a szabadidőm eltöltésében 4% Balesetveszélyesnek tartom a kerékpározást a parkban. Közömbös vagyok a kérdést illetően 36% Helyesnek tartom, hogy a parkban kerékpároznak 5 15 O l d a l :

16 9. PARKFENNTARTÁS, PARKKEZELÉS A válaszadók több mint 8-a egyértelműen kijelentette, hogy nem tudja, hogy kinek a tulajdonában van a II. János Pál pápa tér, vagy rossz választ adott a kérdőívben szereplő kérdésre. Ez a találati arány a szóban forgó kérdéssel kapcsolatban általánosnak mondható. Tudja-e Ön, hogy mely szervezet végzi itt a parkfenntartást? Sajnos, ennél a kérdésnél is elmondható, hogy a válaszadók több mint fele nem tudta, hogy ki végzi a parkfenntartást. Jelen helyzetben nem meglepő, hiszen a téren párhuzamosan több parkfelújítás történik, mely közül csupán az egyiknek van FŐKERT-es vonatkozása, emiatt a parklátogatók más társaság dolgozóit is láthatják a parkban, ami zavart okozhat. Tudja-e Ön, hogy mikor végeztek legutóbb felújítási munkálatokat ebben a parkban? A válaszadók több mint fele 54% nem tudta megmondani, vagy nem emlékezett rá, hogy mikor volt parkfelújítás a II. János Pál Pápa téren. A 4-es metró építése kapcsán történtek ugyan változások a parkban, az utolsó felújítás 1996-ban volt, mikor a már meglevő játszóteret korszerűsítették. Tudja-e mikor végeztek felújítást a parkban? Igen, az elmúlt évben nem tudom 54% az utóbbi 5 évben 21% az utóbbi 10 évben 13% 16 O l d a l :

17 BUDAPEST KÖZPARKJAIRÓL ÁLTALÁBAN: A diagramokon jól látható, hogy a válaszadók egy 10-es skálán adható pontszámok alapján általánosságban elégedettek Budapest közparkjaival. Érdekes, hogy a legpozitívabb megítélése a lakosság környezettudatosságának van, holott az eddig kapott eredmények, illetve az általános parkhasználói viselkedések Társaságunk számára nem ezt mutatják. Társaságunk számára pozitívum, hogy a második helyezett azok a játszóterek. Ez az eredmény betudható, a már említett tavalyelőtti felújítási munkálatoknak. Mint ahogyan az egész vizsgálat során, általánosságban is a köztisztasággal, illetve a közbiztonsággal vannak a válaszadók a legkevésbé megelégedve. Kifejezetten örvendetes, hogy az idei évben is emelkedett azon parklátogatók száma, akik szerint a budapesti parkok, zöldterületek állapota kifejezetten javul. Játszóterek Környezet tudatosság 2 27% 23% % 11% 13% 1% 4% 2% % 22% 18% 9% 4% 12% 1% 7% 2% 1% Közbiztonság Köztisztaság % 16% 11% 3 13% 6% 4% 2% 1% % 8% 19% 22% 18% 1% O l d a l :

Elégedettség vizsgálat I. kerület - Vérmező 2013. Főkert Nonprofit Zrt. Erdélyi Krisztina 2013.12.30.

Elégedettség vizsgálat I. kerület - Vérmező 2013. Főkert Nonprofit Zrt. Erdélyi Krisztina 2013.12.30. Elégedettség vizsgálat I. kerület - Vérmező 2013. Főkert Nonprofit Zrt. Erdélyi Krisztina 2013.12.30. Tartalomjegyzék 1. FŐBB EREDMÉNYEK... 3 2. TÖRTÉNETI ÁTTEKINTÉS... 4 2. A KUTATÁS HÁTTERE ÉS CÉLJAI...

Részletesebben

Országbíró lakótelep közterületeinek és zöldfelületeinek megítélése Közvélemény kutatás

Országbíró lakótelep közterületeinek és zöldfelületeinek megítélése Közvélemény kutatás Országbíró lakótelep közterületeinek és zöldfelületeinek megítélése Közvélemény kutatás 2010-2012 Készült a XIII. kerületi Önkormányzat megbízásából 2010. április - 2012. szeptember XIII. Kerületi Közszolgáltató

Részletesebben

Alba Radar. 18. hullám

Alba Radar. 18. hullám Alba Radar Lakossági közvélemény-kutatási program Székesfehérváron 18. hullám A székesfehérvári parkok megítélése a fehérváriak szerint 2013. június 17. Készítette: Németh A. Violetta nemetha.violetta@echomail.hu

Részletesebben

A Városliget parkhasználati vizsgálata

A Városliget parkhasználati vizsgálata varosliget---a_varosliget parkhasznalati_vizsgalata_layout 1 2015.11.13. 10:15 Page 1 A Városliget parkhasználati vizsgálata Vár-Város-Városliget Fórum 2014. Előzmények 2010 tavaszán a Corvinus Egyetem

Részletesebben

Jelen rövid kérdőíves felmérés célja a lakossági igények megismerése a Normafa tervezett rehabilitációjával kapcsolatban.

Jelen rövid kérdőíves felmérés célja a lakossági igények megismerése a Normafa tervezett rehabilitációjával kapcsolatban. Tisztelt Válaszadó! Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat a Normafa rehabilitációját tervezi, azzal a céllal, hogy a terület értékeinek fenntartható hasznosításával még inkább hozzájáruljon a lakosság

Részletesebben

Új módszertan a kerékpározás mérésében

Új módszertan a kerékpározás mérésében Új módszertan a kerékpározás mérésében Megváltoztattuk reprezentatív kutatásunk módszertanát, mely 21 márciusa óta méri rendszeresen a magyarországi kerékpárhasználati szokásokat. Ezáltal kiszűrhetővé

Részletesebben

2. SZ. MELLÉKLET KÉRDŐÍVEK KIÉRTÉKELÉSE

2. SZ. MELLÉKLET KÉRDŐÍVEK KIÉRTÉKELÉSE BUGYI NAGYKÖZSÉG TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ 33 2. SZ. MELLÉKLET KÉRDŐÍVEK KIÉRTÉKELÉSE A kérdőívet összeállította Bugyi Község Önkormányzata és a Völgyzugoly Műhely Kft. A kérdőívek önkitöltős módszer

Részletesebben

KUTATÁSI JELENTÉS. CommOnline 2008. topline jelentés 2008.05.20

KUTATÁSI JELENTÉS. CommOnline 2008. topline jelentés 2008.05.20 KUTATÁSI JELENTÉS CommOnline 2008. topline jelentés 2008.05.20 Tartalomjegyzék 1. Vezetői összefoglaló 3 2. Kutatás leírása 5 A kutatás háttere 5 A kutatás módszertana 5 A topline jelentés szerkezete,

Részletesebben

Kérdőív értékelés 76% 1. ábra

Kérdőív értékelés 76% 1. ábra Kérdőív értékelés Az adatfelmérést a Petőfi Sándor Művelődési Sportház és Könyvtár olvasói töltötték ki 0- ben. Önkéntesen ember töltötte ki a kérdőívet teljes anonimitás mellett. A kérdőív célcsoportja

Részletesebben

A partneri elégedettség és igény elemzése

A partneri elégedettség és igény elemzése Szentistváni Általános Művelődési Központ Baja A partneri elégedettség és igény elemzése (szülők és tanulók) 211 Készítette: MICS 1 Bevezetés A mérés amely egyéb, mint a kísérletező személy kölcsönhatása

Részletesebben

Kérdőíves felmérés szeptember. Külön lehetőséget biztosítottunk írásbeli vélemény nyilvánításra a változtatás igényével kapcsolatosan.

Kérdőíves felmérés szeptember. Külön lehetőséget biztosítottunk írásbeli vélemény nyilvánításra a változtatás igényével kapcsolatosan. Kérdőíves felmérés 2016. szeptember Könyvtárunk szolgáltatási színvonalának mérésére kérdőíves felmérést végzett 2016. szeptember 20 és október 20 közötti időszakban. A mintavétel módja véletlenszerű kiválasztással

Részletesebben

Konzultáció a Római-part jövőbeni fejlesztéséről. Eredmények

Konzultáció a Római-part jövőbeni fejlesztéséről. Eredmények Konzultáció a Római-part jövőbeni fejlesztéséről Eredmények 2017 Összefoglaló 3 Módszertan 7 Eredmények kérdésenként 8 Melléklet: Konzultáció kérdőíve 17 2 Összefoglaló Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata

Részletesebben

Tevékenység: Lakossági igényfelmérés szolgáltatás eredményeinek a hasznosítása. Dokumentum: Tanácsadói dokumentum ÁROP-1.A.

Tevékenység: Lakossági igényfelmérés szolgáltatás eredményeinek a hasznosítása. Dokumentum: Tanácsadói dokumentum ÁROP-1.A. Tevékenység: Lakossági igényfelmérés szolgáltatás eredményeinek a hasznosítása Dokumentum: Tanácsadói dokumentum ÁROP-1.A.5-2013-2013-0102 Államreform Operatív Program keretében megvalósuló Szervezetfejlesztés

Részletesebben

Óbudai kerékpártárolási felmérés

Óbudai kerékpártárolási felmérés Óbudai kerékpártárolási felmérés 1133 Budapest, Kárpát utca 48. e-mail: info@ Az alábbi összefoglaló Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és a Magyar Kerékpárosklub közös projektje alatt folytatott lakossági

Részletesebben

KUTATÁSI JELENTÉS. Közparkok közvélemény-kutatás a XIII. kerületi lakosság körében március április

KUTATÁSI JELENTÉS. Közparkok közvélemény-kutatás a XIII. kerületi lakosság körében március április KUTATÁSI JELENTÉS Közparkok közvélemény-kutatás a XIII. kerületi lakosság körében 2008. március - 2011. április TARTALOM ÖSSZEFOGLALÁS 3 1 BEVEZETÉS 4 2 A MINTA ÖSSZETÉTELE 5 3 VÉLEMÉNYEK A XIII. KERÜLETRŐL

Részletesebben

Közösségi oldalak használata a magyar munkahelyeken. Gateprotect-felmérés, 2012. szeptember

Közösségi oldalak használata a magyar munkahelyeken. Gateprotect-felmérés, 2012. szeptember Közösségi oldalak használata a magyar munkahelyeken Gateprotect-felmérés, 2012. szeptember Összefoglaló A felnőtt internetező lakosság csaknem 60 százaléka dolgozik teljes vagy részmunkaidőben. Munkahelyükön

Részletesebben

Használói elégedettségvizsgálat 2014.

Használói elégedettségvizsgálat 2014. Használói ségvizsgálat 2014. Könyvtárunk MSZ EN ISO 9001:2009 Minőségirányítási rendszerének megfelelően látogatóink könyvtárhasználati szokásait és ségét vizsgáltuk kérdőív segítségével. Az összehasonlíthatóság

Részletesebben

DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉS A PANNON EGYETEMEN 2010-2012-BEN ABSZOLUTÓRIUMOT SZERZETT HALLGATÓK VIZSGÁLATA

DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉS A PANNON EGYETEMEN 2010-2012-BEN ABSZOLUTÓRIUMOT SZERZETT HALLGATÓK VIZSGÁLATA DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉS A PANNON EGYETEMEN 2010-2012-BEN ABSZOLUTÓRIUMOT SZERZETT HALLGATÓK A MÓDSZERTAN Telefonos megkérdezés központilag előírt kérdőív alapján Adatfelvétel ideje: 2013. November 20014.

Részletesebben

KUTATÁSI JELENTÉS. Közparkok közvélemény-kutatás a XIII. kerületi lakosság körében március

KUTATÁSI JELENTÉS. Közparkok közvélemény-kutatás a XIII. kerületi lakosság körében március KUTATÁSI JELENTÉS Közparkok közvélemény-kutatás a XIII. kerületi lakosság körében 2008. március TARTALOM ÖSSZEFOGLALÁS...3 BEVEZETÉS... 4 A MINTA ÖSSZETÉTELE... 5 1 VÉLEMÉNYEK A XIII. KERÜLETRŐL... 6 2

Részletesebben

Diplomás pályakövetés diplomás kutatás, 2010

Diplomás pályakövetés diplomás kutatás, 2010 Diplomás pályakövetés diplomás kutatás, 2010 Az agrártudományi terület diplomásainak munkaerő piaci helyzete Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. által végzett, Diplomás pályakövetés 2009

Részletesebben

A városi zöldterületek jelentősége

A városi zöldterületek jelentősége A városi zöldterületek jelentősége Az erdő legyen veled! szakmai fórum a győri fák szerepéről a fenntarthatóságban 2018. május 30. Dr. Jóna László Titkár Magyar Urbanisztikai Társaság Győr-Moson-Sopron

Részletesebben

Többcélú közösségi terek a látogatók szempontjából

Többcélú közösségi terek a látogatók szempontjából Többcélú közösségi terek a látogatók szempontjából 1 Modell dokumentálása, eredmények disszeminációja Kutatás, felmérés, értékelés Adaptáció, alkalmazás A szakmai modellprogramok kialakításának és adaptációjának

Részletesebben

BELVÁROSI TEREK KOMPLEX MEGÚJÍTÁSA LAKOSSÁGI IGÉNYFELMÉRÉS

BELVÁROSI TEREK KOMPLEX MEGÚJÍTÁSA LAKOSSÁGI IGÉNYFELMÉRÉS BELVÁROSI TEREK KOMPLEX MEGÚJÍTÁSA LAKOSSÁGI IGÉNYFELMÉRÉS Készült Eger MJV Önkormányzata megbízásából 2017 A kérdőív eredményeinek bemutatása és elemzése: Összesen 482 db kérdőív került kitöltésre a 2017.02.24

Részletesebben

KUTATÁSI JELENTÉS. KÖZPARKOK közvélemény-kutatás a XIII. kerületi lakosság körében

KUTATÁSI JELENTÉS. KÖZPARKOK közvélemény-kutatás a XIII. kerületi lakosság körében KUTATÁSI JELENTÉS KÖZPARKOK közvélemény-kutatás a XIII. kerületi lakosság körében 2008 2011 2014 TARTALOM 1 ÖSSZEFOGLALÁS 3 2 BEVEZETÉS 4 3 A MINTA ÖSSZETÉTELE 5 4 VÉLEMÉNYEK A XIII. KERÜLETRŐL 6 5 A PARKBAN

Részletesebben

Elégedettségmérés a Somogy Megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer kistelepülési könyvtárait használók számára Értékelés

Elégedettségmérés a Somogy Megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer kistelepülési könyvtárait használók számára Értékelés Elégedettségmérés a Somogy Megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer kistelepülési könyvtárait használók számára Értékelés A Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár KSZR szolgáltatásaira, a szolgáltatás

Részletesebben

Diplomás pályakövetés diplomás kutatás, 2010

Diplomás pályakövetés diplomás kutatás, 2010 Diplomás pályakövetés diplomás kutatás, 2010 A jogi és igazgatási képzési terület diplomásainak munkaerő piaci helyzete Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. által végzett, Diplomás pályakövetés

Részletesebben

Használói elégedettségvizsgálat 2015.

Használói elégedettségvizsgálat 2015. Használói elégedettségvizsgálat 2015. Könyvtárunk MSZ EN ISO 9001:2009 Minőségirányítási rendszerének megfelelően látogatóink könyvtárhasználati szokásait és elégedettségét vizsgáltuk kérdőív segítségével.

Részletesebben

A évi dolgozói elégedettség-mérés eredményeinek rövid összefoglalója

A évi dolgozói elégedettség-mérés eredményeinek rövid összefoglalója A 2012. évi dolgozói elégedettség-mérés eredményeinek rövid összefoglalója készítette: Humánpolitikai és Szervezetfejlesztési Igazgatóság 2012. december 2/8 Bevezetés Az elmúlt évhez hasonlóan a Humánpolitikai

Részletesebben

Alba Radar. 3. hullám. Vélemények a fehérvári médiáról

Alba Radar. 3. hullám. Vélemények a fehérvári médiáról Alba Radar Lakossági közvélemény-kutatási program Székesfehérváron 3. hullám Vélemények a fehérvári médiáról 10. augusztus 31. Készítette: Domokos Tamás tdomokos@echomail.hu Echo Innovációs Műhely Echo

Részletesebben

Alba Radar. 26. hullám

Alba Radar. 26. hullám Alba Radar Lakossági közvélemény-kutatási program Székesfehérváron 26. hullám Az elmúlt év értékelése és a jövőre vonatkozó lakossági várakozások 205. január 3. Készítette: Bokros Hajnalka bokros.hajnalka@echomail.hu

Részletesebben

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Lakossági elégedettség és igényfelmérés kiértékelése II. kör, összefoglaló elemzés (Grafikonos elemzés, és szöveges értelmezése) ÁROP-1.A.5-2013-2013-0085 2014.

Részletesebben

Kerékpárhasználati adatok

Kerékpárhasználati adatok Kerékpárhasználati adatok Tartalom 1. Mit kellene mérni? 2. Mit mérünk mi? 3. Eredmények 4. Más mérések 5. Hogyan tovább? 1. Mit kellene mérni? a közlekedési módok arányát az infrastruktúra építés hatását

Részletesebben

1 / 11 2019.01.04. 7:33 Újfehértó Város Önkormányzata - a fiatalok helyben tartását ösztönző stratégiai bizottság javaslatára - szeretné felkérni a város lakosságát egy kérdőíves felmérésben való részvételre.

Részletesebben

MISKOLCI EGYETEM Gépészmérnöki és Informatikai Kar

MISKOLCI EGYETEM Gépészmérnöki és Informatikai Kar MISKOLCI EGYETEM Gépészmérnöki és Informatikai Kar DPR kiértékelés (2013-2015-2017-ben abszolváltak) Műszaki képzési terület 2019. június DPR: a 2013-2015-2017-ben abszolváltak (műszaki képzési terület)

Részletesebben

A Nehru part és a Bálna jövője közös

A Nehru part és a Bálna jövője közös A Nehru part és a Bálna jövője közös elemzés Készítették: Horváth Áron Madurovicz-Tancsics Tünde Ez a változat lezárva: 2015. augusztus. A tanulmányból csak a forrás megjelölésével idézzen! A Nehru part

Részletesebben

Lakossági elégedettségmérés. Budakalász Város Önkormányzatánál

Lakossági elégedettségmérés. Budakalász Város Önkormányzatánál Lakossági elégedettségmérés Budakalász Város Önkormányzatánál 2017.11.14. TARTALOM A kutatás célja 3 A lakossági elégedettségmérés módszertana 4 Demográfia 5 A felmérés kérdései és a válaszlehetőségek

Részletesebben

Diplomás pályakövetés diplomás kutatás, 2010

Diplomás pályakövetés diplomás kutatás, 2010 Diplomás pályakövetés diplomás kutatás, 2010 A pedagógusképzés diplomásainak munkaerő piaci helyzete Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. által végzett, Diplomás pályakövetés 2009 2010 kutatási

Részletesebben

Alba Radar. 6. hullám

Alba Radar. 6. hullám Alba Radar Lakossági közvélemény-kutatási program Székesfehérváron 6. hullám Lakossági vélemények a Fehérvár Televízió Ütköző című műsoráról 2011. február 28. Készítette: Domokos Tamás tdomokos@echomail.hu

Részletesebben

Lakossági igényfelmérés (9/2.)

Lakossági igényfelmérés (9/2.) Aszód Város Önkormányzata Lakossági igényfelmérés (9/.) Készítette: CONTROLL Holding Tanácsadó Zrt. Közigazgatási Igazgatósága 0. október Tartalom. Köszönetnyilvánítás az együttműködésért.... A II. lakossági

Részletesebben

KÉRDŐÍV Kisgyermekes szülők kulturális fogyasztási szokásai Csak olyan szülő töltse ki, akinek legalább egy gyermeke 2004. május 31. után született.

KÉRDŐÍV Kisgyermekes szülők kulturális fogyasztási szokásai Csak olyan szülő töltse ki, akinek legalább egy gyermeke 2004. május 31. után született. Tisztelt Válaszadó! Köszönöm, hogy vállalkozik kérdőívem kitöltésére, és ezzel segíti a szakdolgozatom elkészítését. Kutatásom a kisgyermekes szülők és a család kulturális fogyasztási szokásainak vizsgálatára

Részletesebben

Nagykálló Város Önkormányzata

Nagykálló Város Önkormányzata LAKOSSÁGI KÉRDŐÍVES FELMÉRÉS 2. Nagykálló Város Önkormányzata Készült a,,teljesítmény, minőség, hatékonyság 2.0. ÁROP-1.A.5-2013-2013-0114 projekt keretében KÉSZÍTETTE: MEGAKOM STRATÉGIAI TANÁCSADÓ IRODA

Részletesebben

Használói elégedettségvizsgálat 2017.

Használói elégedettségvizsgálat 2017. Használói elégedettségvizsgálat 2017. A Berzsenyi Dániel Könyvtár ISO minőségirányítási rendszerének megfelelően a látogatók könyvtárhasználati szokásait és elégedettségét vizsgáltuk kérdőív segítségével.

Részletesebben

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg. Projekt (EMIR) azonosító száma: ÁROP-1.A.2/A-2008-0097 Kézikönyv eredményességi mutatószámok bevezetéséhez

Részletesebben

Fábián Zoltán: Szavazói táborok társadalmi, gazdasági beágyazottsága - Statisztikai melléklet

Fábián Zoltán: Szavazói táborok társadalmi, gazdasági beágyazottsága - Statisztikai melléklet Fábián Zoltán: Szavazói táborok társadalmi, gazdasági beágyazottsága - Statisztikai melléklet Megjelent: Angelusz Róbert és Tardos Róbert (szerk.): Törések, hálók, hidak. Választói magatartás és politikai

Részletesebben

Alba Radar. 18. hullám. Az iskolai közösségi szolgálat megítélése

Alba Radar. 18. hullám. Az iskolai közösségi szolgálat megítélése Alba Radar Lakossági közvélemény-kutatási program Székesfehérváron 18. hullám Az iskolai közösségi szolgálat megítélése - ÁROP 1.1.14-2012-2012-0009 projekt keretén belül - 2013. június 17. Készítette:

Részletesebben

Debrecen Önkormányzat

Debrecen Önkormányzat Debrecen Önkormányzat Átfogó elemzés a lakosság körében, összefoglaló elemzés (Grafikonos elemzés, és szöveges értelmezése) 2014. február 28. Módszertani riport Az adatgyűjtés módszere, személyes kérdőíves

Részletesebben

BICIKLIVEL BUDAPESTEN! KERÉKPÁROZÁSSAL KAPCSOLATOS ATTITŰDÖK ÉS SZOKÁSOK A FŐVÁROSBAN

BICIKLIVEL BUDAPESTEN! KERÉKPÁROZÁSSAL KAPCSOLATOS ATTITŰDÖK ÉS SZOKÁSOK A FŐVÁROSBAN BICIKLIVEL BUDAPESTEN! KERÉKPÁROZÁSSAL KAPCSOLATOS ATTITŰDÖK ÉS SZOKÁSOK A FŐVÁROSBAN A STUDIO METROPOLITANA KHT. ÉS A DOUBLE DECKER KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁSA SAJTÓANYAG 2005. június 21. A Studio Metropolitana

Részletesebben

Dr. Letenyei Róbert jegyző

Dr. Letenyei Róbert jegyző 9. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 215. május 28-i rendes ülésére Tárgy: Tájékoztató a lakosság Művelődési Házzal szemben elvárt igényeiről

Részletesebben

A magyar lakosság 40%-a ül kerékpárra több-kevesebb rendszerességgel

A magyar lakosság 40%-a ül kerékpárra több-kevesebb rendszerességgel A magyar lakosság 40%-a ül kerékpárra több-kevesebb rendszerességgel Friss országos adatok a kerékpárhasználatról 2010. tavaszától a Magyar Kerékpárosklub háromhavonta országos reprezentatív adatokat fog

Részletesebben

Kutatási jelentés 2006. január 22.

Kutatási jelentés 2006. január 22. FÖLDRAJZI MOBILITÁS BUDAPESTEN Kutatási jelentés 00. január. TARTALOMJEGYZÉK. ÖSSZEFOGLALÁS.... A KUTATÁS HÁTTERE ÉS CÉLJAI.... A KUTATÁS MÓDSZERTANA.... MUNKAHELYRE MENET.... MUNKÁJUK SORÁN VIDÉKRE UTAZÓK

Részletesebben

Alba Radar. 25. hullám

Alba Radar. 25. hullám Alba Radar Lakossági közvélemény-kutatási program Székesfehérváron. hullám Rádióhallgatási szokások Székesfehérváron 01. december 1. Készítette: Bokros Hajnalka bokros.hajnalka@echomail.hu www.echoinn.hu

Részletesebben

2010 őszi piackutatás eredményei PartyBor

2010 őszi piackutatás eredményei PartyBor 2010 őszi piackutatás eredményei PartyBor A kutatás célja A felmérés kérdéskörei: Kik vettek részt a rendezvényeken? Hogyan alakulnak borfogyasztási szokásaik? Milyen gyakran fogyasztanak bort? Hol fogyasztanak

Részletesebben

ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉKRŐL - ÁBRÁK -

ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉKRŐL - ÁBRÁK - LAKOSSÁGI VÉLEMÉNYEK AZ ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉKRŐL 201. április - ÁBRÁK - MÓDSZERTANI ÁTTEKINTÉS A kutatást végezte: Ipsos Zrt. Mintanagyság: 1000 fő Mintavétel módja: személyes kérdezés, kérdezőbiztosok által,

Részletesebben

Vélemények az állampolgárok saját. anyagi és az ország gazdasági. helyzetérôl, a jövôbeli kilátásokról

Vélemények az állampolgárok saját. anyagi és az ország gazdasági. helyzetérôl, a jövôbeli kilátásokról Közép-európai közvélemény: Vélemények az állampolgárok saját anyagi és az ország gazdasági helyzetérôl, a jövôbeli kilátásokról A Central European Opinion Research Group (CEORG) havi rendszeres közvéleménykutatása

Részletesebben

Lakossági vélemények a közbiztonságról és a halálbüntetésrôl a közép-kelet-európai országokban

Lakossági vélemények a közbiztonságról és a halálbüntetésrôl a közép-kelet-európai országokban Közép-európai közvélemény: Lakossági vélemények a közbiztonságról és a halálbüntetésrôl a közép-kelet-európai országokban A Central European Opinion Research Group (CEORG) havi rendszeres közvéleménykutatása

Részletesebben

AJKA VÁROSFEJLESZTÉSI KÉRDŐÍV

AJKA VÁROSFEJLESZTÉSI KÉRDŐÍV Tisztelt Hölgyem, Uram! Ajka város Önkormányzata 2008-ban elkészítette első Integrált Városfejlesztési Stratégiáját, erre alapozva jelentős fejlesztéseket sikerült megvalósítani a városban. A stratégia

Részletesebben

Vélemények az állampolgárok saját. anyagi és az ország gazdasági. helyzetérôl, a jövôbeli kilátásokról

Vélemények az állampolgárok saját. anyagi és az ország gazdasági. helyzetérôl, a jövôbeli kilátásokról Közép-európai közvélemény: Vélemények az állampolgárok saját anyagi és az ország gazdasági helyzetérôl, a jövôbeli kilátásokról A Central European Opinion Research Group (CEORG) havi rendszeres közvéleménykutatása

Részletesebben

Ipsos Public Affairs new PPT template Nobody s Unpredictable

Ipsos Public Affairs new PPT template Nobody s Unpredictable Vélemények A munka törvénykönyvének módosításáról 2011. szeptember Nobody s Unpredictable Módszertani áttekintés A kutatást végezte: Ipsos Média-, Vélemény és Piackutató Zrt. Mintanagyság: 800 fő Mintavétel

Részletesebben

Alba Radar. 28. hullám

Alba Radar. 28. hullám Alba Radar Lakossági közvélemény-kutatási program Székesfehérváron 28. hullám Civil szervezetek megítélése Székesfehérváron 2015. november 6. Készítette: Bokros Hajnalka bokros.hajnalka@echomail.hu www.echoinn.hu

Részletesebben

Fejlesztési igények felmérése Újtelep szociális városrehabilitáció

Fejlesztési igények felmérése Újtelep szociális városrehabilitáció Fejlesztési igények felmérése Újtelep szociális városrehabilitáció Szeghalom Város Önkormányzata az újtelepi városrész, valamint a Vásártér utca környékének fejlesztését tervezi szociális célú városrehabilitációs

Részletesebben

Magyarország kerékpáros nagyhatalom és Budapest minden kétséget kizáróan elbringásodott: egyre többen és egyre gyakrabban ülnek nyeregbe a fővárosban

Magyarország kerékpáros nagyhatalom és Budapest minden kétséget kizáróan elbringásodott: egyre többen és egyre gyakrabban ülnek nyeregbe a fővárosban Magyarország kerékpáros nagyhatalom és Budapest minden kétséget kizáróan elbringásodott: egyre többen és egyre gyakrabban ülnek nyeregbe a fővárosban 2014. június 30. A Magyar Kerékpárosklub legfrissebb,

Részletesebben

Székesfehérvári véleménykutatás december Telefonos kutatás 600 fő megkérdezésével, települési reprezentatív mintán

Székesfehérvári véleménykutatás december Telefonos kutatás 600 fő megkérdezésével, települési reprezentatív mintán Telefonos kutatás 600 fő megkérdezésével, települési reprezentatív mintán Összefoglaló A székesfehérváriak közhangulata rendkívül kedvező, a közösségépítő programok látogatottsága magas, a lakosok többsége

Részletesebben

Vecsés város kutatás. Közszolgáltatásokkal kapcsolatos ismertség, elégedettség. Első hullám. A kvantitatív kutatás eredményei 2014. február 20.

Vecsés város kutatás. Közszolgáltatásokkal kapcsolatos ismertség, elégedettség. Első hullám. A kvantitatív kutatás eredményei 2014. február 20. Vecsés város kutatás Közszolgáltatásokkal kapcsolatos ismertség, elégedettség Első hullám A kvantitatív kutatás eredményei 20. február 20. Jó döntéseket támogatunk. Tartalom A kutatás háttere 2 Demográfia

Részletesebben

Egyházi-világi oktatás a közvélemény tükrében A REPUBLIKON INTÉZET SZAKPOLITIKAI KUTATÁSA

Egyházi-világi oktatás a közvélemény tükrében A REPUBLIKON INTÉZET SZAKPOLITIKAI KUTATÁSA Egyházi-világi oktatás a közvélemény tükrében A REPUBLIKON INTÉZET SZAKPOLITIKAI KUTATÁSA A pártpreferenciát, politikusi népszerűséget vizsgáló kutatásainkon kívül a Republikon Intézet rendszeresen készít

Részletesebben

BETEGJOGI, ELLÁTOTTJOGI ÉS GYERMEKJOGI KUTATÁS

BETEGJOGI, ELLÁTOTTJOGI ÉS GYERMEKJOGI KUTATÁS BETEGJOGI, ELLÁTOTTJOGI ÉS GYERMEKJOGI KUTATÁS Készült a Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ megbízásából a Kutatópont műhelyében A kutatás elvégzésére a TÁMOP 5.5.7-08/1-2008-0001

Részletesebben

E G É S Z S É G T E R V - k é r d ő í v -

E G É S Z S É G T E R V - k é r d ő í v - Az egészség nem minden, de az egészség nélkül a minden is semmi. E G É S Z S É G T E R V - k é r d ő í v - (Arthur Schopenhauer) Életkora Neme (kérem, húzza alá) nő férfi Legmagasabb iskolai végzettsége

Részletesebben

KÖNYVTÁRI KÖRNYEZET KÖNYVTÁRI SZOLGÁLTATÁSOK

KÖNYVTÁRI KÖRNYEZET KÖNYVTÁRI SZOLGÁLTATÁSOK KÖNYVTÁRI KÖRNYEZET KÖNYVTÁRI SZOLGÁLTATÁSOK (Használói elégedettségvizsgálat elemzése) 2015 A vizsgálatot végezte, a kérdőíveket feldolgozta, értékelte és a beszámolót készítette: Nyíri Béláné, Zilahi

Részletesebben

WEKERLE SÁNDOR ÜZLETI FŐISKOLA

WEKERLE SÁNDOR ÜZLETI FŐISKOLA WEKERLE SÁNDOR ÜZLETI FŐISKOLA HALLGATÓI ELÉGEDETTSÉG MÉRÉSE BUDAPEST 017. 1 1. A kutatás körülményei A Wekerle Sándor Főiskolán 017. októberében hallgatói elégedettség vizsgálatot végeztünk. A megkérdezés

Részletesebben

A KÖNYVTÁRHASZNÁLÓK ELÉGEDETTSÉGÉT VIZSGÁLÓ KÉRDŐÍVES FELMÉRÉS 2008. szeptember 22. szeptember 27.

A KÖNYVTÁRHASZNÁLÓK ELÉGEDETTSÉGÉT VIZSGÁLÓ KÉRDŐÍVES FELMÉRÉS 2008. szeptember 22. szeptember 27. A KÖNYVTÁRHASZNÁLÓK ELÉGEDETTSÉGÉT VIZSGÁLÓ KÉRDŐÍVES FELMÉRÉS 2008. szeptember 22. szeptember 27. Készítette: Gosztonyi Enikő 2008. október A kérdőíves vizsgálat, melynek célja a minőségi szolgáltatások

Részletesebben

Székesfehérvári közlekedés, és parkolás helyzete

Székesfehérvári közlekedés, és parkolás helyzete 30. hullám III. Gyorsjelentés Székesfehérvári közlekedés, és parkolás helyzete 2017. január 2. 1 A KUTATÁS HÁTTERE ÉS MÓDSZERTANA A Magyar Városkutató Intézet havi rendszerességgel vizsgálja a települések,

Részletesebben

9. SZER GYORSJELENTÉS

9. SZER GYORSJELENTÉS 9. SZER GYORSJELENTÉS A Szolgáltatáselemző Rendszer (SZER) adatállományának elemzése a 2014. április 1. és 2016. november 30. közötti időszakra vonatkozóan Tartalom Bevezetés... 3 Álláskeresőkre vonatkozó

Részletesebben

A mintában szereplő határon túl tanuló diákok kulturális háttérre

A mintában szereplő határon túl tanuló diákok kulturális háttérre Fényes Hajnalka: A Keresztény és a beregszászi II. Rákóczi Ferenc diákjai kulturális és anyagi tőkejavakkal való ellátottsága Korábbi kutatásokból ismert, hogy a partiumi régió fiataljai kedvezőbb anyagi

Részletesebben

Hogyan kerülnek haza a vállalati adatok?

Hogyan kerülnek haza a vállalati adatok? Hogyan kerülnek haza a vállalati adatok? G Data-felmérés G Data. A biztonság németül. Munkahely és magánélet kapcsolata A 18 75 éves internetezők 56%-a rendelkezik teljes munkaidős vagy részmunkaidős állással.

Részletesebben

Kézikönyv eredményességi mutatószámok bevezetéséhez Államreform Operatív Program

Kézikönyv eredményességi mutatószámok bevezetéséhez Államreform Operatív Program Kézikönyv eredményességi mutatószámok bevezetéséhez Államreform Operatív Program Megyei Jogú Város 2009 1 Magyar Fejlesztő Intézet I. TARTALOMJEGYZÉK I. TARTALOMJEGYZÉK...2 II. BEVEZETÉS...3 III. MÓDSZER...3

Részletesebben

Javaslattétel a közösségi kutyázás korszerűsítésére

Javaslattétel a közösségi kutyázás korszerűsítésére A szabad kutyázás kézikönyve Javaslattétel a közösségi kutyázás korszerűsítésére EB OVO EGYESÜLET Szakértői csoport A KUTYÁS VÁROS HELYSZÍNEI Alapfogalmak: 1. KutyA- : elsősorban a kutyák igényeit szolgáló

Részletesebben

MISKOLCI EGYETEM Gépészmérnöki és Informatikai Kar

MISKOLCI EGYETEM Gépészmérnöki és Informatikai Kar MISKOLCI EGYETEM Gépészmérnöki és Informatikai Kar DPR kiértékelés (2009-2011-2013-ban abszolváltak) Műszaki képzési terület 2014. október DPR: a 2009-2011-2013-ban abszolváltak (műszaki képzési terület)

Részletesebben

Közlekedésfejlesztési kérdőív

Közlekedésfejlesztési kérdőív I. számú melléklet Közlekedésfejlesztési kérdőív Hódmezővásárhely -elemzés- 2012. április I. Demográfiai elemzés kérdőívet 4261 fő (N=4261 fő) töltötte ki. z adatok elemzése alapján láthatjuk, hogy a válaszadók

Részletesebben

Alba Radar. 22. hullám. Nyaralási tervek

Alba Radar. 22. hullám. Nyaralási tervek Alba Radar Lakossági közvélemény-kutatási program Székesfehérváron 22. hullám Nyaralási tervek 201. július 03. Készítette: Bokros Hajnalka bokros.hajnalka@echomail.hu www.echoinn.hu 1 A kutatás háttere

Részletesebben

Szervezetfejlesztés Bugyi Nagyközség Önkormányzatánál az ÁROP 3.A.2-2013-2013-0033 számú pályázat alapján

Szervezetfejlesztés Bugyi Nagyközség Önkormányzatánál az ÁROP 3.A.2-2013-2013-0033 számú pályázat alapján Szervezetfejlesztés Bugyi Nagyközség Önkormányzatánál az ÁROP 3.A.2-2013-2013-0033 számú pályázat alapján A közszolgáltatásokról végzett átfogó lakossági elégedettség és igényfelmérés eredményeinek összefoglalása

Részletesebben

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának Egészségfejlesztési Terve. 5. sz. melléklete

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának Egészségfejlesztési Terve. 5. sz. melléklete Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának Egészségfejlesztési Terve. sz. melléklete . diagram Leggyakrabban említett probléma: rossz minőségű utak és járdák,% 9,% 8,% 7,% 6,%,%,%,%,%,%,% 9,% 6,%

Részletesebben

30. hullám. II. Gyorsjelentés. Adományozási szokások január 2.

30. hullám. II. Gyorsjelentés. Adományozási szokások január 2. 30. hullám II. Gyorsjelentés Adományozási szokások 2017. január 2. 1 A KUTATÁS HÁTTERE ÉS MÓDSZERTANA A Magyar Városkutató Intézet havi rendszerességgel vizsgálja a települések, különös tekintettel a városok

Részletesebben

Jelentés a NKE évi nyílt napi rendezvényein kitöltött kérdőívek alapján

Jelentés a NKE évi nyílt napi rendezvényein kitöltött kérdőívek alapján Jelentés a NKE 2017. évi nyílt napi rendezvényein kitöltött kérdőívek alapján 2017. év január hónapban, - a hagyományokhoz híven- a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) ismét megtartotta a Nyílt Napok rendezvénysorozatát.

Részletesebben

A PROJEKT BEMUTATÁSA Viadukt alatti közlekedési csomópontban körforgalom építése

A PROJEKT BEMUTATÁSA Viadukt alatti közlekedési csomópontban körforgalom építése A PROJEKT BEMUTATÁSA A projekt címe A projekt elemei (KMOP-2009-5.2.1/B) Pályázó Biatorbágy Város Önkormányzata Partnerszervezetek Viadukt alatti közlekedési csomópontban körforgalom építése Ezzel a projekttel

Részletesebben

KÖFOP VEKOP A jó kormányzást megalapozó közszolgálat-fejlesztés

KÖFOP VEKOP A jó kormányzást megalapozó közszolgálat-fejlesztés KÖFOP-2.1.2-VEKOP-15-2016-00001 A jó kormányzást megalapozó közszolgálat-fejlesztés A Jó Állam Véleményfelmérés bemutatása Demeter Endre Nemzeti Közszolgálati Egyetem JÓ ÁLLAM VÉLEMÉNYFELMÉRÉS CÉLJAI Hiányzó

Részletesebben

7. SZER GYORSJELENTÉS

7. SZER GYORSJELENTÉS 7. SZER GYORSJELENTÉS A Szolgáltatáselemző Rendszer (SZER) adatállományának elemzése a 2014. április 1. és 2016. május 31. közötti időszakra vonatkozóan Tartalom Bevezetés... 3 Álláskeresőkre vonatkozó

Részletesebben

PARKHASZNÁLATI FUNKCIÓK A VÁROSLIGETBEN

PARKHASZNÁLATI FUNKCIÓK A VÁROSLIGETBEN PARKHASZNÁLATI FUNKCIÓK A VÁROSLIGETBEN LIGET PARK FÓRUM GARTEN STUDIO 2016. 12. 08. TARTALOMJEGYZÉK Társadalmi egyeztetések Észrevételek, javaslatok Parkhasználati funkciók Csónakázó tó és Páva sziget

Részletesebben

Alba Radar. 20. hullám

Alba Radar. 20. hullám Alba Radar Lakossági közvélemény-kutatási program Székesfehérváron 20. hullám Adományosztási hajlandóság a Fehérváriak körében - ÁROP 1.1.14-2012-2012-0009 projekt keretén belül - 2013. december 17. Készítette:

Részletesebben

Alba Radar. 20. hullám. Karácsonyi készülődés

Alba Radar. 20. hullám. Karácsonyi készülődés Alba Radar Lakossági közvélemény-kutatási program Székesfehérváron 20. hullám Karácsonyi készülődés 2013. december 13-15. Készítette: Turzó-Németh A. Violetta nemetha.violetta@echomail.hu www.echoinn.hu

Részletesebben

Alba Radar. 7. hullám

Alba Radar. 7. hullám Alba Radar Lakossági közvélemény-kutatási program Székesfehérváron 7. hullám Vélemények az Alba Plaza Civil piactér programjáról 20. május 5. Készítette: Domokos Tamás tdomokos@echomail.hu Echo Innovációs

Részletesebben

AZ ÁLTALÁNOS ÉS KÖZÉPFOKÚ OKTATÁSBAN RÉSZTVEVŐ, KÖZÉTKEZTETÉSBEN ÉTKEZŐK ÉS CSALÁDJUK KÖRÉBEN VÉGZETT REPREZENTATÍV FELMÉRÉS EREDMÉNYEI

AZ ÁLTALÁNOS ÉS KÖZÉPFOKÚ OKTATÁSBAN RÉSZTVEVŐ, KÖZÉTKEZTETÉSBEN ÉTKEZŐK ÉS CSALÁDJUK KÖRÉBEN VÉGZETT REPREZENTATÍV FELMÉRÉS EREDMÉNYEI AZ ÁLTALÁNOS ÉS KÖZÉPFOKÚ OKTATÁSBAN RÉSZTVEVŐ, KÖZÉTKEZTETÉSBEN ÉTKEZŐK ÉS CSALÁDJUK KÖRÉBEN VÉGZETT REPREZENTATÍV FELMÉRÉS EREDMÉNYEI Dr. Polereczki Zsolt Prof. Dr. Szakály Zoltán Jasák Helga Debreceni

Részletesebben

Elkészült a rakparti sétány a Duna Arénához

Elkészült a rakparti sétány a Duna Arénához https://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/496/elkeszult-a-rakparti-setany-a-duna-arenahoz Elkészült a rakparti sétány a Duna Arénához 2017.06.02. 19:33 CET Budapest kiemelt fekvésű és festői szépségű

Részletesebben

Melléklet a../2016. (..) számú képviselő-testületi határozathoz

Melléklet a../2016. (..) számú képviselő-testületi határozathoz Melléklet a../2016. (..) számú képviselő-testületi határozathoz 1. Az ITS 2.1 A megvalósítást szolgáló beavatkozások bemutatása városrészenként 1. Városközpont című pontjának A1. Nádasdy vár és környezeteközösségi

Részletesebben

Mindenki a WEB2-őn? A KutatóCentrum villámkutatása 2011. január

Mindenki a WEB2-őn? A KutatóCentrum villámkutatása 2011. január Mindenki a WEB2-őn? A KutatóCentrum villámkutatása 2011. január KutatóCentrum 102 Budapest, Margit krt. /b Tel.:+ (1) 09. Fax: + (1) 09. A felmérésről Ha tíz évvel ezelőtt valakit megkérdeztünk volna,

Részletesebben

Alba Radar. 11. hullám

Alba Radar. 11. hullám Alba Radar Lakossági közvélemény-kutatási program Székesfehérváron 11. hullám A Videoton labdarúgócsapat megítélése a székesfehérvári lakosok körében 2012. január 25. Készítette: Németh A. Violetta nemetha.violetta@echomail.hu

Részletesebben

Győri Péter: Hajléktalanság. romák. gyermekszegénység. (Tévhiteket oszlató tények )

Győri Péter: Hajléktalanság. romák. gyermekszegénység. (Tévhiteket oszlató tények ) Győri Péter: Hajléktalanság romák gyermekszegénység (Tévhiteket oszlató tények ) Hajléktalanügyi országos konferencia Balatonföldvár, 2017. szeptember A Február Harmadika Munkacsoport (F3) 1999 óta minden

Részletesebben

Taksony Nagyközség Önkormányzata Lakossági elégedettségi felmérés

Taksony Nagyközség Önkormányzata Lakossági elégedettségi felmérés Taksony Nagyközség Önkormányzata Lakossági ségi felmérés ÁROP-3.A.2-2013 Államreform Operatív Program keretében megvalósuló Szervezetfejlesztés a konvergencia régiókban lévő önkormányzatok számára 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

Karlócainé dr. Bakay Eszter: Játszótér tervezés kérdései. Korszerű játszótér, és sportpálya építés üzemeltetés konferencia,

Karlócainé dr. Bakay Eszter: Játszótér tervezés kérdései. Korszerű játszótér, és sportpálya építés üzemeltetés konferencia, Karlócainé dr. Bakay Eszter: Játszótér tervezés kérdései Korszerű játszótér, és sportpálya építés üzemeltetés konferencia, 2017. 03. 21. Bevezetés Minden gyerek játszik; nemtől, kortól, kultúrától és égtájtól

Részletesebben

Mennyit ér a PTE diploma?

Mennyit ér a PTE diploma? Mennyit ér a PTE diploma? A diplomás pályakövetés eredményei a PTE-n 2012. október 25. dr. Kuráth Gabriella marketingvezető DPR kutatás 2012. Módszertan A vizsgálat módja: online standard kérdőíves adatfelvétel.

Részletesebben

A Kőbánya-Kispest metróvégállomás környezetében tervezett beruházás április

A Kőbánya-Kispest metróvégállomás környezetében tervezett beruházás április A Kőbánya-Kispest metróvégállomás környezetében tervezett beruházás 200. április 2 Vezetői összefoglaló A 19. kerületi lakosok több mint háromnegyede hallott a Kőbánya- Kispest metróvégállomás környezetében

Részletesebben

Alba Radar. 14. hullám

Alba Radar. 14. hullám Alba Radar Lakossági közvélemény-kutatási program Székesfehérváron 14. hullám Lakossági vélemények a háziorvosi ügyeletről 2012. szeptember 27. Készítette: Ruff Tamás truff@echomail.hu Echo Innovációs

Részletesebben