Debrecen Önkormányzat

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Debrecen Önkormányzat"

Átírás

1 Debrecen Önkormányzat Átfogó elemzés a lakosság körében, összefoglaló elemzés (Grafikonos elemzés, és szöveges értelmezése) február 28.

2 Módszertani riport Az adatgyűjtés módszere, személyes kérdőíves interjú (1497 fő részvételével) valamint Debrecen város honlapján kihelyezett online felmérés volt (3 fő részvételével). A személyes kérdőíves interjúkat debreceni háztartásokban vettük fel. A kérdőívek felvétele februárjában történt. A minta nagysága N=1500 fő. Ez az összefoglaló a kvantitatív kutatás grafikonjainak szöveges formába ültetett eredményeit tartalmazza. A minta megbízhatósága A minta nagyságának megbízhatóságát az úgynevezett konfidencia intervallummal szokás jellemezni. A megbízhatósági tartomány megadása azért fontos, mert minden mintanagyság rendelkezik egyfajta hibával, ami abból eredeztethető, hogy nem kérdezünk meg minden egyes, a célcsoportba tartozó személyt. Éppen ezért a közölt adatokat, megoszlásokat tekintve figyelembe kell venni a mintaválasztásból eredő hiba nagyságát. A minta statisztikai hibahatára például egy 1000 fős mintára vonatkoztatva 95 %-os eséllyel + 3,2 %. Ez azt jelenti, hogy a jelentésben közölt adatok a teljes mintára vonatkoztatva a legrosszabb esetben is legfeljebb ennyivel térhetnek el attól a hipotetikus eredménytől, amit akkor kaptunk volna, ha minden egyes debreceni lakost megkérdeztünk volna. A legnagyobb valószínűség azonban a közölt értékekhez rendelhető. Meg kell azonban jegyezni, hogy ez a hibahatár nő, ha csak egy almintára (pl. demográfiai csoportra) vonatkoztatva adunk meg eredményeket. A táblázat a mintanagyságokhoz tartozó megbízhatósági tartományokat mutatja.

3 Elemszámok és a hozzájuk tartozó mintavételi hibák Elemszám Megbízhatósági tartomány Elemszám Megbízhatósági tartomány ,2% ,0% ,9% ,8% ,2% ,1% ,1% ,0% ,5% ,9% Demográfiai profil (3. dia) - Nemek megoszlását tekintve: A megkérdezett lakosok 37 százaléka férfi, 63 százaléka nő. - Életkort tekintve: 16 százalékuk éves, 26 százalék éves és 25 százalékuk és közötti és 33 százalékuk 60 év feletti. - Végzettséget tekintve: A válaszadók 23 százalékának alap-, 56 százalékának közép-, míg 21 százalékának felsőfokú végzettsége van. - Aktivitást tekintve: Aktív dolgozó a megkérdezettek 39 százaléka, nyugdíjas 40 százalék, 4 százalék tanul, 8 százalék munkanélküli és 5 százalék az egyéb inaktívak aránya.

4 - Jövedelmi helyzet: Azt kértük, jelöljék, családjukban mennyi az egy főre eső havi jövedelem. A megkérdezettek 39 százalékánál ez az összeg ezer forint közé tehető. 16 százalékuk esetében 50 ezer forint alatt, 12 százalékuk esetében ezer forint között, 3 százalékuk esetében ezer forint között van az egy főre eső havi jövedelem. (4. dia) - Gyermeke a megkérdezettek 68 százalékának van, ez 1012 fő. Az ő 9 százalékuknak van 3 év alatti, 6 százalékuknak óvodás, 12 százalékuknak általános iskolás és 9 százalékuknak középiskolás gyerekük. 63 százalékuknak 18 évesnél idősebb a gyermeke. (5. dia)

5 Gyermekszám (%) Bázis: teljes minta N=1500 Van-e Önnek gyermeke? Mennyi idős a gyermek? (N=1012, akiknek van gyerekük) nincs gyermek e 32% van gyermek e 68% D3. Van Önnek gyermeke? D4 Mennyi idős a gyermek/gyermekek? 5.

6 Önkormányzattal kapcsolatos kérdések Ha azt kérdeztük, hogy az elmúlt évben az Önkormányzat bármely intézményét felkeresték-e, akkor a megkérdezettek 59 százaléka válaszolt igennel, 41 százalékuk pedig azt mondta, nem járt önkormányzati intézményben. Nagyobb arányban jártak ott a nyugdíjasok (77 százalék), és a év közöttiek (72 százalék), legkevésbé pedig az alapfokú iskolai végzettségűek (49 százalék), az 60 évnél idősebbek (46 százalék). (7. dia)

7 A lakosság jelentős része nem rendelkezik információkkal arról, hogy január 1- jétől a járási rendszer bevezetésével bizonyos önkormányzati ügyek átkerültek az újonnan felálló Kormányhivatalokhoz. Ezt mutatja, hogy a közvélemény-kutatásban részt vevők 18 százaléka személyigazolványt, 8 százalékuk jogosítványt, 7 százalékuk lakcímkártyát, 3 százalékuk útlevelet intézett az Önkormányzatnál. A szociális osztályt 13 százalékuk kereste fel, orvosnál 9 százalékuk járt, fürdőjegyet 11 százalékuk intézett. Segély miatt 7 százalékuk, adózással kapcsolatosan 4 százalékuk, közgyógyellátás és lakástámogatás miatt 2-2 százalékuk járt az Önkormányzatnál. (8. dia) Ha igen, milyen ügyben? (%) Bázis: akik felkeresték az elmúlt évben az Önkormányzat bármely intézményét N=885 személyi igazolvány szociális osztály fürdőjegy orvosnál volt gépjárművel kapcsolatos ügyintézés jogosítvány segély ügyben lakcímkártya gyermekvédelmi segély adózással kapcsolatban útlevél munka miatt közgyógy lakástámogatás NT/NV K3. Ha igen, milyen ügyben? 8.

8 Polgármesteri Hivatal értékelése Ötfokú skálán mértük a Debreceni Polgármesteri Hivatallal kapcsolatos elégedettséget (az iskolai osztályzatok szocializációjára építve választottuk az öt fokozatú skálát). 4,6-4,7 körüli átlagot kapott a dolgozók segítőkészsége, felkészültsége, az ügyintézés gyorsasága, az ügyintézéshez szükséges információk elérhetősége és az ügyféltér kialakítása is. Egyedül az ügyfélfogadás időpontja kapott alacsonyabb átlagot, 4,43. (9. dia)

9 Ha konkrétan felsoroltunk Önkormányzati intézményeket, és azt kérdeztük, melyeket keresték fel az elmúlt egy évben, azt az eredményt kaptuk, hogy legtöbben iskolában voltak gyermekük/unokájuk révén (12 százalék), ezt követi a könyvtár illetve a múzeum (11-10 százalék), majd a színház és az orvosi rendelő (10-9 százalék). Szociális intézményben a megkérdezettek 7 százaléka járt az elmúlt egy évben. Óvodában 4, bölcsődében pedig 2 százalékuk járt. (10. dia) Az Önkormányzat alábbi intézményei közül melyeket kereste Ön fel az elmúlt egy évben? (%) Bázis: teljes minta N=1500 egyiket sem iskola könyvtár múzeum egyéb: orvosi rendelő színház szociális intézmény óvoda bölcsőde gyermekvédelmi intézmény NT/NV K5. Az Önkormányzat alábbi intézményei közül melyeket kereste Ön fel az elmúlt egy évben? (többet is megjelölhet) 10.

10 Gyermekét hozta/vitte 28 százalékuk, szórakozni ment 18 százalékuk, betegség miatt járt orvosnál 14 százalékuk. Könyvet kölcsönzött 9 százalékuk, segély miatt 9 százalékuk, szociális ellátás miatt 6 százalékuk, támogatás miatt 3 százalékuk járt a hivatalban. (11. dia) Ha igen, milyen ügyben? (%) Bázis: akik felkeresték az elmúlt évben az Önkormányzat bármely intézményét N=855 gyermekék hozta, vitte szórakozás, művelődés betegség miatt kölcsönzés miatt segély miatt színházi előadásra szociális ellátáts miatt támogatás miatt szülői értekezlet NT/NV K6. Ha igen, milyen ügyben? 11.

11 Ügyei intézéséhez a megkérdezettek több mint egyharmada (38 százalék) személyesen szerez információt. 20 százalék interneten, 16 százalék telefonon, 14 újságból, levélben 6 százalék és ben 3 százalék. (12. dia) Honnan szerez információt ügyei intézéséhez? (%) Bázis: teljes minta N=1500 személyesen 38 interneten 20 telefonon 16 újságból 14 levélben 6 ben NT/NV K7. Honnan szerez információt ügyei intézéséhez? 12.

12 A honlapot a mintába került lakosok 30 százaléka még soha nem használta és nem is hallott róla. 27 százalékuk hallott már róla, de még soha nem kereste fel. 19 százalékuk ritkábban, mint havonta, 11 százalékuk havonta, 4 százalékuk hetente és 8 százalékuk hetente többször is ellátogat a honlapra. (13. dia)

13 Akik valamilyen gyakorisággal felkeresik a honlapot, leggyakrabban a várossal kapcsolatos híreket nézik meg (29 százalék), rendezvényekkel kapcsolatban 9 százalékuk, ügyfélfogadási idővel kapcsolatban 15 százalékuk, ügyleírásokkal kapcsolatban 6 százalékuk informálódik innen. Nyomtatványokat 10 százalékuk tölt le, időpontot 12 százalékuk foglal elektronikusan. Az álláshirdetéseket vagy pályázatokat 4-4 százalékuk figyeli itt, támogatásokra pedig 6 százalékuk keres rá. (14. dia) Mikre keres rá Ön a honlapon a leggyakrabban? (%) Bázis: akik már látták a honlapot N=621 hírekre rendezvényekre ügyfélfogadás idejére nyomtatványok letöltése időpontfoglalás ügyleírásokra álláshirdetés pályázatok támogatásokra NT/NV K9. Mikre keres rá Ön a honlapon a leggyakrabban? 14.

14 A honlapon keresztül az üvegzseb dokumentumokat a megkérdezettek 17 százaléka, a fejlesztési projekteket 23 százaléka, az egyéb működést bemutató anyagokat 18 százaléka kíséri figyelemmel. Letölthető formanyomtatványra 22 százalékuk keres rá. (15. dia)

15 A honlappal elégedettek, könnyen kezelhetőnek, áttekinthetőnek és informatívnak tartják, egy ötfokú skálán mindhárom szempontot 4,5 körülire értékelték. (16. dia)

16 Kerékpárhasználat Közlekedési célból soha nem jár kerékpárral a megkérdezettek 54 százaléka. Ritkán közlekedik kerékpárral 12 százalékuk, gyakran szintén 12 százalékuk. Ha az időjárás megengedi, akkor 14 százalékuk számára a bicikli a fő közlekedési eszköz, és 6 százalék azok aránya, akik mindig kerékpárral közlekednek. Szabadidős tevékenységként soha nem kerékpározik 58 százalékuk. Ritkán használja biciklijét 14 százalékuk, gyakran 12 százalékuk, ha az időjárás megengedi, akkor 11 százalékuk. (17. dia) Milyen gyakran jár Ön kerékpárral? (%) Bázis: teljes minta N=1500 Közlekedési célból Szabadidős tevékenységként soha 54 soha 58 ritkán 12 ritkán 14 gyakran 12 gyakran 12 ha az időjárás megengedi, akkor mindig 14 ha az időjárás megengedi, akkor mindig 11 mindig 6 mindig 4 NT/NV 2 NT/NV K12. Milyen gyakran jár Ön kerékpárral? 17.

17 Hogy hová járnak kerékpárral? Vásárolni 21 százalékuk, munkahelyre, iskolába 14 százalékuk jár kerékpárral. Ügyet intézni 9 százalékuk, belvárosból külvárosba 4 százalékuk, míg külvárosból belvárosba 8 százalékuk, városon kívülre 7 százalékuk, agglomerációs településekre 3 százalékuk jár kerékpárral. (18. dia) Hová szokott Ön kerékpárral járni? (%) Bázis: teljes minta N=1500 vásárlás 21 munkahely, iskola 14 ügyintézés 9 belvárosból külvárosba 4 külvárosból belvárosba 8 városon kívülre pl: Nagyerdő agglomerációs települések pl: Hajdúsámson, Mikepércs egyáltalán nem jár kerékpárral NT/NV K13. Hová szokott Ön kerékpárral járni? 18.

18 Ha megoldott lenne az útvonal, akkor az összes megkérdezett 37 százaléka járna kerékpárral. A fiatalok (18-34 év között) esetében viszont ez a szám 67 százalék, és még a év közöttiek esetében is 56 százalék. Az aktív dolgozók között 52 százalék. (19. dia)

19 Annál a kérdésnél, hogy járnának-e kerékpárral, ha megoldott lenne a biztonságos tárolás, szintén ezt a tendenciát figyelhetjük meg. (20. dia)

20 A teljes mintát figyelembe véve a debreceni kerékpár-tárolási lehetőségekkel 31 százalékuk elégedett, 29 százalékuk nem elégedett. (21. dia)

21 Ha ezt megvizsgáljuk a kerékpározás gyakorisága szerint is, akkor azt tapasztaljuk, hogy a legkevésbé azok elégettek, akik mindig biciklivel járnak, ha az időjárás megengedi (23 százalék) és akik gyakran kerékpároznak (31 százalék). Aki ritkán kerékpározik, és aki mindig kerékpárral jár, azok átlagnál elégedettebbek a debreceni kerékpár-tárolási lehetőségekkel, valószínűsíthetően azért, mert ők nem utcai kerékpártárolóban kénytelenek elhelyezni a kerékpárjukat. (44-45 százalék) (22. dia)

22 Kerékpár-tárolóra a megkérdezettek szerint a belvárosban lenne a legnagyobb szükség (24 százalék), de fontos, hogy őrzött tárolókat szeretnének. 14 százalékuk szerint az egész városban szükség lenne újabb tárolókra, 9 százalékuk a boltok elé, szintén 9 százalékuk óvodák és iskolák elé szeretne kerékpár-tárolót. A buszvégállomáshoz 6, a Segner térre 4, a Zsibogóhoz 2 százalékuk szerint lenne szükség tárolóra. (23. dia) Hol lenne még szükség kerékpártárolóra? (%) Bázis: teljes minta N=1500 őrzött tároló kellene a belvárosba 24 az egész városban kellene 14 boltok előtt kellene iskolák, óvodák előtt 9 9 buszállomásnál 6 Segner tér 4 Zsibogónál 2 Piacnál 1 NT/NV K16. Hol lenne még szükség rá? 23.

23 Zöld területek, parlagfű-helyzet, szelektív hulladékgyűjtés A zöld területek, parkok tisztaságában, állapotában 42 százalékuk javulást tapasztalt az elmúlt időszakban, 23 százalékuk szerint romlott, 29 százalék szerint nem változott a helyzet. (24. dia)

24 A parlagfű-mentes területek száma 17 százalékuk szerint kevesebb, 15 százalékuk szerint pedig több lett az elmúlt időszakban. 52 százalékuk szerint változatlan a helyzet. (25. dia)

25 Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés a megkérdezettek 18 százalékának van a lakókörnyezetében, 82 százalékuknál nincs. (26. dia)

26 Szelektív hulladékgyűjtő sziget 74 százalékuk számára van elérhető közelségben, 7 százalékuk számára nincs, 26 százalékuk nem tudott választ adni erre a kérdésre. (27. dia)

27 A szelektív hulladékgyűjtő-szigetet 54 százalékuk rendszeresen, 18 százalékuk pedig alkalmanként használja. Soha nem használja 10 százalékuk. (28. dia)

28 A szelektív hulladékgyűjtő szigetek mennyiségét elegendőnek tartja 51 százalékuk és nem tartja elegendőnek 27 százalékuk. (29. dia)

29 Kultúra Arra voltunk kíváncsiak, milyen gyakran látogatnak különféle kulturális helyszíneket. A megkérdezettek több mint fele, de van ahol háromnegyede, a felsorolt helyek közül soha, semelyik helyre nem jár. Legkevesebben könyvtárba járnak (24 százalék), a mozi, színház, kiállítás, múzeum, koncertek, fesztiválok látogatottsága közel azonos. Ezeket a helyszíneket évente legalább egyszer százalékuk felkeresi, évente többször pedig százalékuk. Havonta moziba, színházba, kiállításra, közösségi házba és könyvtárba egyaránt 4-4 százalékuk jár. Sportrendezvényekre évente többször eljut 17 százalékuk, gasztronómiai rendezvényekre pedig 19 százalékuk. (30. dia)

30 Távolmaradásuk okaként százalékuk az anyagi helyzetre hivatkozik, az időhiányt pedig százalékuk nevezi meg. (31. dia)

31 A Debrecenben elérhető kulturális rendezvényekkel elégedettek, ugyanis egy ötfokú skálán mérve 4,11-es értéket kapott (32. dia)

32 Megkérdeztük, milyen javaslataik lennének kulturális lehetőségekkel kapcsolatban a jövőre nézve. 26 százalékuk több ingyenes koncert szeretne a főtérre, 9 százalékuk több ingyenes sportrendezvényt, 7 százalék kedvezményes színházi előadásokat és koncerteket, 3 százalékuk több gyerekprogramot, 2 százalékuk pedig szeretné, ha a külvárosi részekre is szerveznének programokat. (33. dia) Milyen javaslatai lennének a kulturális lehetőségekkel kapcsolatban? (%) Bázis: teljes minta N=1500 több ingyenes koncert a főtéren 26 több ingyenes sportrendezvény 9 színházi előadások, koncertek kedvezményes áron 7 több gyerekprogram 3 programok a külvárosi részeken 2 NT/NV K26. Milyen javaslatai lennének a kulturális lehetőségekkel kapcsolatban? 33.

33 Az elmúlt három év fejlesztései közül leginkább a 2-es villamossal elégedettek, ezt a megkérdezettek 39 százaléka megemlítette. Ezt követi a Stadion (11 százalék), a Jégcsarnok (5 százalék), az Uszoda (5 százalék) és a Gyógyfürdő felújítása (5 százalék). A Nagytemplom felújítása (4 százalék) és a bicikliutak (4 százalék), a Főtér (3 százalék) a terek, parkok megújulása (3 százalék), a körforgalom (3 százalék), és az új áruházak (2 százalék). 8 százalékuk szerint nem történt olyan fejlesztés Debrecenben az elmúlt három évben, amivel elégedettek lehetnének. (35. dia) Az elmúlt három év fejlesztései közül melyikkel elégedett Debrecenben? (%) Bázis: teljes minta N= es villamos Stadion jégcsarnok uszoda gyógyfürdő felújítása Nagytemplom felújítása bicikli út Főtér terek, parkok megújulása körforgalom új áruházak nincs olyan NT/NV K28. Az elmúlt három év fejlesztései közül melyikkel elégedett Debrecenben? 35.

34 A következő három évben fejlesztésként utak építését javasolják (15 százalék), buszjáratok sűrítését (13 százalék), munkahelyteremtő beruházásokat (10 százalék), közbiztonság javítását (8 százalék), a Nagyerdei Strand felújítását (5 százalék), a Buszpályaudvar felújítását (6 százalék) és kerékpárutak építését (6 százalék). Parkolókra 5 százalék szerint, játszóterekre 3 százalékuk szerint van szükség. A hajléktalanprobléma megoldása és a menekülttábor problémájának megoldása egyaránt 3-3 százalékuk szerint fontos teendő. Az új színház befejezése 2 százalék, több szelektív hulladékgyűjtő kialakítása szintén 2 százalék szerint fontos (36. dia) A következő három évben milyen fejlesztéseket javasol Debrecenben? (%) Bázis: teljes minta N=1500 utak építése, javítása sűrűbb buszjáratok munkahelyteremtő beruházások közbiztonság javítása Nagyerdei strand felújítása Buszpályaudvar felújítása kerékpárutak parkolók játszóterek hajléktalanprobláma megoldása menekülttábor problémájának megoldása új színház befejezése több szelektív hulladékgyűjtő NT/NV K29. A következő három évben milyen fejlesztéseket javasol Debrecenben? 36.

35 A Köznevelési Intézményekkel kapcsolatos dolgokkal való elégedettség négyes fölötti értékeket kapott. Az épületek állagával és az épületek felszereltségével 4,03 és 4,07, az épületek tisztaságával 4,34, az oktatás színvonalával pedig 4,26 az elégedettség egy 1-5-ig terjedő skálán mérve. (34. dia)

36 Az Önkormányzat működésével egy ötfokú skálát figyelembe véve átlagosnál elégedettebbek (4,21). Az Önkormányzat fejlesztési elképzeléseivel, koncepcióival: 4,17. A végrehajtott önkormányzati fejlesztésekkel: 4,18. Az Önkormányzat gazdálkodásával: 4,12. Az önkormányzati intézmények és cégek szolgáltatásaival: 4,18 (37. dia)

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Lakossági elégedettség és igényfelmérés kiértékelése II. kör, összefoglaló elemzés (Grafikonos elemzés, és szöveges értelmezése) ÁROP-1.A.5-2013-2013-0085 2014.

Részletesebben

Átfogó lakossági felmérés 2014. I. félév

Átfogó lakossági felmérés 2014. I. félév ÁROP-1.A.5-2013-2013-0084 Szervezetfejlesztés Soltvadkert Város Önkormányzatnál Átfogó lakossági felmérés 2014. I. félév Készítette: Nexcon Technológiai Tanácsadó Kft. Soltvadkert Város Önkormányzata 6230

Részletesebben

Kérdőív értékelés 76% 1. ábra

Kérdőív értékelés 76% 1. ábra Kérdőív értékelés Az adatfelmérést a Petőfi Sándor Művelődési Sportház és Könyvtár olvasói töltötték ki 0- ben. Önkéntesen ember töltötte ki a kérdőívet teljes anonimitás mellett. A kérdőív célcsoportja

Részletesebben

Új módszertan a kerékpározás mérésében

Új módszertan a kerékpározás mérésében Új módszertan a kerékpározás mérésében Megváltoztattuk reprezentatív kutatásunk módszertanát, mely 21 márciusa óta méri rendszeresen a magyarországi kerékpárhasználati szokásokat. Ezáltal kiszűrhetővé

Részletesebben

Tevékenység: Lakossági igényfelmérés szolgáltatás eredményeinek a hasznosítása. Dokumentum: Tanácsadói dokumentum ÁROP-1.A.

Tevékenység: Lakossági igényfelmérés szolgáltatás eredményeinek a hasznosítása. Dokumentum: Tanácsadói dokumentum ÁROP-1.A. Tevékenység: Lakossági igényfelmérés szolgáltatás eredményeinek a hasznosítása Dokumentum: Tanácsadói dokumentum ÁROP-1.A.5-2013-2013-0102 Államreform Operatív Program keretében megvalósuló Szervezetfejlesztés

Részletesebben

Vecsés város kutatás. Közszolgáltatásokkal kapcsolatos ismertség, elégedettség. Első hullám. A kvantitatív kutatás eredményei 2014. február 20.

Vecsés város kutatás. Közszolgáltatásokkal kapcsolatos ismertség, elégedettség. Első hullám. A kvantitatív kutatás eredményei 2014. február 20. Vecsés város kutatás Közszolgáltatásokkal kapcsolatos ismertség, elégedettség Első hullám A kvantitatív kutatás eredményei 20. február 20. Jó döntéseket támogatunk. Tartalom A kutatás háttere 2 Demográfia

Részletesebben

Dr. Letenyei Róbert jegyző

Dr. Letenyei Róbert jegyző 9. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 215. május 28-i rendes ülésére Tárgy: Tájékoztató a lakosság Művelődési Házzal szemben elvárt igényeiről

Részletesebben

Székesfehérvári véleménykutatás december Telefonos kutatás 600 fő megkérdezésével, települési reprezentatív mintán

Székesfehérvári véleménykutatás december Telefonos kutatás 600 fő megkérdezésével, települési reprezentatív mintán Telefonos kutatás 600 fő megkérdezésével, települési reprezentatív mintán Összefoglaló A székesfehérváriak közhangulata rendkívül kedvező, a közösségépítő programok látogatottsága magas, a lakosok többsége

Részletesebben

Lakossági igényfelmérés (9/2.)

Lakossági igényfelmérés (9/2.) Aszód Város Önkormányzata Lakossági igényfelmérés (9/.) Készítette: CONTROLL Holding Tanácsadó Zrt. Közigazgatási Igazgatósága 0. október Tartalom. Köszönetnyilvánítás az együttműködésért.... A II. lakossági

Részletesebben

Közbiztonság Budapesten

Közbiztonság Budapesten Közbiztonság Budapesten Budapesti adatok Készítette: ELTE Társadalomtudományi Kar Módszertani Kutatóközpont Módszertan A kutatást végezte: BellResearch Adatgyűjtés ideje: 2014. március 21. 2014. április

Részletesebben

Lakossági elégedettségmérés. Budakalász Város Önkormányzatánál

Lakossági elégedettségmérés. Budakalász Város Önkormányzatánál Lakossági elégedettségmérés Budakalász Város Önkormányzatánál 2017.11.14. TARTALOM A kutatás célja 3 A lakossági elégedettségmérés módszertana 4 Demográfia 5 A felmérés kérdései és a válaszlehetőségek

Részletesebben

Alba Radar. 7. hullám

Alba Radar. 7. hullám Alba Radar Lakossági közvélemény-kutatási program Székesfehérváron 7. hullám Vélemények az Alba Plaza Civil piactér programjáról 20. május 5. Készítette: Domokos Tamás tdomokos@echomail.hu Echo Innovációs

Részletesebben

Kézikönyv eredményességi mutatószámok bevezetéséhez Államreform Operatív Program

Kézikönyv eredményességi mutatószámok bevezetéséhez Államreform Operatív Program Kézikönyv eredményességi mutatószámok bevezetéséhez Államreform Operatív Program Megyei Jogú Város 2009 1 Magyar Fejlesztő Intézet I. TARTALOMJEGYZÉK I. TARTALOMJEGYZÉK...2 II. BEVEZETÉS...3 III. MÓDSZER...3

Részletesebben

BETEGJOGI, ELLÁTOTTJOGI ÉS GYERMEKJOGI KUTATÁS

BETEGJOGI, ELLÁTOTTJOGI ÉS GYERMEKJOGI KUTATÁS BETEGJOGI, ELLÁTOTTJOGI ÉS GYERMEKJOGI KUTATÁS Készült a Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ megbízásából a Kutatópont műhelyében A kutatás elvégzésére a TÁMOP 5.5.7-08/1-2008-0001

Részletesebben

Vélemények az állampolgárok saját. anyagi és az ország gazdasági. helyzetérôl, a jövôbeli kilátásokról

Vélemények az állampolgárok saját. anyagi és az ország gazdasági. helyzetérôl, a jövôbeli kilátásokról Közép-európai közvélemény: Vélemények az állampolgárok saját anyagi és az ország gazdasági helyzetérôl, a jövôbeli kilátásokról A Central European Opinion Research Group (CEORG) havi rendszeres közvéleménykutatása

Részletesebben

Többcélú közösségi terek a látogatók szempontjából

Többcélú közösségi terek a látogatók szempontjából Többcélú közösségi terek a látogatók szempontjából 1 Modell dokumentálása, eredmények disszeminációja Kutatás, felmérés, értékelés Adaptáció, alkalmazás A szakmai modellprogramok kialakításának és adaptációjának

Részletesebben

1 / 11 2019.01.04. 7:33 Újfehértó Város Önkormányzata - a fiatalok helyben tartását ösztönző stratégiai bizottság javaslatára - szeretné felkérni a város lakosságát egy kérdőíves felmérésben való részvételre.

Részletesebben

KUTATÁSI JELENTÉS. CommOnline 2008. topline jelentés 2008.05.20

KUTATÁSI JELENTÉS. CommOnline 2008. topline jelentés 2008.05.20 KUTATÁSI JELENTÉS CommOnline 2008. topline jelentés 2008.05.20 Tartalomjegyzék 1. Vezetői összefoglaló 3 2. Kutatás leírása 5 A kutatás háttere 5 A kutatás módszertana 5 A topline jelentés szerkezete,

Részletesebben

KUTATÁSI ÖSSZEFOGLALÓ. A városi közszolgáltatásokkal kapcsolatos lakossági elégedettség Kaposváron

KUTATÁSI ÖSSZEFOGLALÓ. A városi közszolgáltatásokkal kapcsolatos lakossági elégedettség Kaposváron KUTATÁSI ÖSSZEFOGLALÓ A városi közszolgáltatásokkal kapcsolatos lakossági elégedettség Kaposváron A KUTATÁS MÓDSZERTANA A KUTATÁS MÓDSZERTANA A STRATEGOPOLIS Kft. telefonos kérdőíves közvélemény-kutatást

Részletesebben

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg. Projekt (EMIR) azonosító száma: ÁROP-1.A.2/A-2008-0097 Kézikönyv eredményességi mutatószámok bevezetéséhez

Részletesebben

Taksony Nagyközség Önkormányzata Lakossági elégedettségi felmérés

Taksony Nagyközség Önkormányzata Lakossági elégedettségi felmérés Taksony Nagyközség Önkormányzata Lakossági ségi felmérés ÁROP-3.A.2-2013 Államreform Operatív Program keretében megvalósuló Szervezetfejlesztés a konvergencia régiókban lévő önkormányzatok számára 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

ÜGYFÉL ELÉGEDETTSÉG MÉRÉS

ÜGYFÉL ELÉGEDETTSÉG MÉRÉS 2016 ÜGYFÉL ELÉGEDETTSÉG MÉRÉS Ügyfél elégedettség mérést az idei évben több kérdőívvel végeztünk. A szolgáltatásainkat igénybevevőknek lehetősége volt a kérdőíveket kitölteni a szolgáltatás igénybevételének

Részletesebben

Alba Radar. 25. hullám

Alba Radar. 25. hullám Alba Radar Lakossági közvélemény-kutatási program Székesfehérváron. hullám Rádióhallgatási szokások Székesfehérváron 01. december 1. Készítette: Bokros Hajnalka bokros.hajnalka@echomail.hu www.echoinn.hu

Részletesebben

Használói elégedettségvizsgálat 2015.

Használói elégedettségvizsgálat 2015. Használói elégedettségvizsgálat 2015. Könyvtárunk MSZ EN ISO 9001:2009 Minőségirányítási rendszerének megfelelően látogatóink könyvtárhasználati szokásait és elégedettségét vizsgáltuk kérdőív segítségével.

Részletesebben

Közösségi oldalak használata a magyar munkahelyeken. Gateprotect-felmérés, 2012. szeptember

Közösségi oldalak használata a magyar munkahelyeken. Gateprotect-felmérés, 2012. szeptember Közösségi oldalak használata a magyar munkahelyeken Gateprotect-felmérés, 2012. szeptember Összefoglaló A felnőtt internetező lakosság csaknem 60 százaléka dolgozik teljes vagy részmunkaidőben. Munkahelyükön

Részletesebben

Alba Radar. 26. hullám

Alba Radar. 26. hullám Alba Radar Lakossági közvélemény-kutatási program Székesfehérváron 26. hullám Az elmúlt év értékelése és a jövőre vonatkozó lakossági várakozások 205. január 3. Készítette: Bokros Hajnalka bokros.hajnalka@echomail.hu

Részletesebben

2. SZ. MELLÉKLET KÉRDŐÍVEK KIÉRTÉKELÉSE

2. SZ. MELLÉKLET KÉRDŐÍVEK KIÉRTÉKELÉSE BUGYI NAGYKÖZSÉG TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ 33 2. SZ. MELLÉKLET KÉRDŐÍVEK KIÉRTÉKELÉSE A kérdőívet összeállította Bugyi Község Önkormányzata és a Völgyzugoly Műhely Kft. A kérdőívek önkitöltős módszer

Részletesebben

DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉS A PANNON EGYETEMEN 2010-2012-BEN ABSZOLUTÓRIUMOT SZERZETT HALLGATÓK VIZSGÁLATA

DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉS A PANNON EGYETEMEN 2010-2012-BEN ABSZOLUTÓRIUMOT SZERZETT HALLGATÓK VIZSGÁLATA DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉS A PANNON EGYETEMEN 2010-2012-BEN ABSZOLUTÓRIUMOT SZERZETT HALLGATÓK A MÓDSZERTAN Telefonos megkérdezés központilag előírt kérdőív alapján Adatfelvétel ideje: 2013. November 20014.

Részletesebben

Külső partneri elégedettség felmérés 2014.

Külső partneri elégedettség felmérés 2014. Munkaügyi Központja Külső partneri elégedettség felmérés 2014. A külső partneri elégedettség felmérésre 2014. április 7. - április 18. között került sor, mellyel azt szerettük volna megtudni, hogy partnereink

Részletesebben

Óbudai kerékpártárolási felmérés

Óbudai kerékpártárolási felmérés Óbudai kerékpártárolási felmérés 1133 Budapest, Kárpát utca 48. e-mail: info@ Az alábbi összefoglaló Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és a Magyar Kerékpárosklub közös projektje alatt folytatott lakossági

Részletesebben

Győri Lóránt, Mikolai Júlia

Győri Lóránt, Mikolai Júlia És mégis ifjúságkutatás? Közönség és kultúrafogyasztás a Művészetek Völgyében Előadók: Győri Lóránt és Mikolai Júlia Készítette: Antók Péter, Bak Anita, Győri Lóránt, Hordósy Rita, Mikolai Júlia Előzmények

Részletesebben

A pomázi városi könyvtár használói igény és elégedettségi felmérésének elemzése

A pomázi városi könyvtár használói igény és elégedettségi felmérésének elemzése A pomázi városi könyvtár használói igény és elégedettségi felmérésének elemzése A könyvtár használatára irányulóan kérdőíves felmérést végeztünk. A felmérés célja: a valós és látens használói igények feltérképezése,

Részletesebben

A téti városi könyvtár használói elégedettségi felmérésének elemzése

A téti városi könyvtár használói elégedettségi felmérésének elemzése A téti városi könyvtár használói elégedettségi felmérésének elemzése A könyvtár használatára irányulóan kérdőíves felmérést végeztünk. A felmérés célja: a valós és látens használói igények feltérképezése,

Részletesebben

ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉKRŐL - ÁBRÁK -

ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉKRŐL - ÁBRÁK - LAKOSSÁGI VÉLEMÉNYEK AZ ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉKRŐL 201. április - ÁBRÁK - MÓDSZERTANI ÁTTEKINTÉS A kutatást végezte: Ipsos Zrt. Mintanagyság: 1000 fő Mintavétel módja: személyes kérdezés, kérdezőbiztosok által,

Részletesebben

Alba Radar. 18. hullám. Az iskolai közösségi szolgálat megítélése

Alba Radar. 18. hullám. Az iskolai közösségi szolgálat megítélése Alba Radar Lakossági közvélemény-kutatási program Székesfehérváron 18. hullám Az iskolai közösségi szolgálat megítélése - ÁROP 1.1.14-2012-2012-0009 projekt keretén belül - 2013. június 17. Készítette:

Részletesebben

Szervezetfejlesztés Bugyi Nagyközség Önkormányzatánál az ÁROP 3.A.2-2013-2013-0033 számú pályázat alapján

Szervezetfejlesztés Bugyi Nagyközség Önkormányzatánál az ÁROP 3.A.2-2013-2013-0033 számú pályázat alapján Szervezetfejlesztés Bugyi Nagyközség Önkormányzatánál az ÁROP 3.A.2-2013-2013-0033 számú pályázat alapján A közszolgáltatásokról végzett átfogó lakossági elégedettség és igényfelmérés eredményeinek összefoglalása

Részletesebben

Vecsés város kutatás. Közéleti, politikai kérdések. Első hullám. A kvantitatív kutatás eredményei 2014. február 20. Jó döntéseket támogatunk.

Vecsés város kutatás. Közéleti, politikai kérdések. Első hullám. A kvantitatív kutatás eredményei 2014. február 20. Jó döntéseket támogatunk. Vecsés város kutatás Közéleti, politikai kérdések Első hullám A kvantitatív kutatás eredményei 2014. február 20. Jó döntéseket támogatunk. Tartalom 1 A kutatás háttere 2 Demográfia 3 Közélet, politika

Részletesebben

Vélemények az oktatás színvonaláról. és az oktatási rendszer mobilitási. funkciójának mûködésérôl a keletközép-európai

Vélemények az oktatás színvonaláról. és az oktatási rendszer mobilitási. funkciójának mûködésérôl a keletközép-európai Közép-európai közvélemény: Vélemények az oktatás színvonaláról és az oktatási rendszer mobilitási funkciójának mûködésérôl a keletközép-európai államokban A Central European Opinion Research Group (CEORG)

Részletesebben

SZERVEZETFEJLESZTÉS. 2. sz. melléklet

SZERVEZETFEJLESZTÉS. 2. sz. melléklet SZABADSZÁLLÁS VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 6080 Szabadszállás, Kálvin tér 1. Tel.: (06) 76-558-006; Fax: (06) 76-558-146 E-mail: szabadszallas@szabadszallas.hu www.szabadszallas.hu SZERVEZETFEJLESZTÉS

Részletesebben

Alba Radar. 6. hullám

Alba Radar. 6. hullám Alba Radar Lakossági közvélemény-kutatási program Székesfehérváron 6. hullám Lakossági vélemények a Fehérvár Televízió Ütköző című műsoráról 2011. február 28. Készítette: Domokos Tamás tdomokos@echomail.hu

Részletesebben

KUTATÁSI ÖSSZEFOGLALÓ

KUTATÁSI ÖSSZEFOGLALÓ 2014. ÁPRILIS 18. KUTATÁSI ÖSSZEFOGLALÓ A városi közszolgáltatásokkal kapcsolatos lakossági elégedettség Kaposváron A KUTATÁS MÓDSZERTANA A KUTATÁS MÓDSZERTANA A STRATEGOPOLIS Kft. telefonos kérdőíves

Részletesebben

Használói elégedettségvizsgálat 2014.

Használói elégedettségvizsgálat 2014. Használói ségvizsgálat 2014. Könyvtárunk MSZ EN ISO 9001:2009 Minőségirányítási rendszerének megfelelően látogatóink könyvtárhasználati szokásait és ségét vizsgáltuk kérdőív segítségével. Az összehasonlíthatóság

Részletesebben

Gyerekneveléssel és háztartással kapcsolatos munkamegosztás egy átlag magyar családban

Gyerekneveléssel és háztartással kapcsolatos munkamegosztás egy átlag magyar családban Gyerekneveléssel és háztartással kapcsolatos munkamegosztás egy átlag magyar családban A gyerekek meglátása szerint még mindig anya végzi a legtöbb feladatot otthon, de az apák is egyre aktívabbak. Minden

Részletesebben

A helyi demokrácia helyzete Székesfehérváron Helyi Demokrácia Audit 3. jelentés

A helyi demokrácia helyzete Székesfehérváron Helyi Demokrácia Audit 3. jelentés A helyi demokrácia helyzete Székesfehérváron Helyi Demokrácia Audit 3. jelentés Készült a Helyi demokrácia erősítése Székesfehérváron című Phare program keretében (Phare 2003/004-02-02-0039) 2006. június

Részletesebben

Alba Radar. 15. hullám. Karácsonyi készülődés Székesfehérváron

Alba Radar. 15. hullám. Karácsonyi készülődés Székesfehérváron Alba Radar Lakossági közvélemény-kutatási program Székesfehérváron 15. hullám Karácsonyi készülődés Székesfehérváron 2012. december 23. Készítette: Domokos Tamás tdomokos@echomail.hu Echo Innovációs Műhely

Részletesebben

Alba Radar. 3. hullám. Vélemények a fehérvári médiáról

Alba Radar. 3. hullám. Vélemények a fehérvári médiáról Alba Radar Lakossági közvélemény-kutatási program Székesfehérváron 3. hullám Vélemények a fehérvári médiáról 10. augusztus 31. Készítette: Domokos Tamás tdomokos@echomail.hu Echo Innovációs Műhely Echo

Részletesebben

Lakossági véleményfeltárás. A pályakezdők elhelyezkedési esélyei

Lakossági véleményfeltárás. A pályakezdők elhelyezkedési esélyei Lakossági véleményfeltárás A pályakezdők elhelyezkedési esélyei 2014. április 14. Készítette: Domokos Tamás tdomokos@echomail.hu A kutatás háttere és módszertana Az Enigma 2001 Kft. rendszeres társadalomtudományi

Részletesebben

Hogyan kerülnek haza a vállalati adatok?

Hogyan kerülnek haza a vállalati adatok? Hogyan kerülnek haza a vállalati adatok? G Data-felmérés G Data. A biztonság németül. Munkahely és magánélet kapcsolata A 18 75 éves internetezők 56%-a rendelkezik teljes munkaidős vagy részmunkaidős állással.

Részletesebben

Győr város lakóinak kulturális fogyasztási szokásai

Győr város lakóinak kulturális fogyasztási szokásai Győr város lakóinak kulturális fogyasztási szokásai Széchenyi István Egyetem, Marketing és Menedzsment Tanszék Empirikus kutatás Térszerkezet, gazdasági potenciál, munkaerőpiac, innováció, humán szolgáltatások,

Részletesebben

Közlekedésfejlesztési kérdőív

Közlekedésfejlesztési kérdőív I. számú melléklet Közlekedésfejlesztési kérdőív Hódmezővásárhely -elemzés- 2012. április I. Demográfiai elemzés kérdőívet 4261 fő (N=4261 fő) töltötte ki. z adatok elemzése alapján láthatjuk, hogy a válaszadók

Részletesebben

Vélemények az állampolgárok saját. anyagi és az ország gazdasági. helyzetérôl, a jövôbeli kilátásokról

Vélemények az állampolgárok saját. anyagi és az ország gazdasági. helyzetérôl, a jövôbeli kilátásokról Közép-európai közvélemény: Vélemények az állampolgárok saját anyagi és az ország gazdasági helyzetérôl, a jövôbeli kilátásokról A Central European Opinion Research Group (CEORG) havi rendszeres közvéleménykutatása

Részletesebben

Közvélemény-kutatás elemzése, értékelése 2012.

Közvélemény-kutatás elemzése, értékelése 2012. Közvélemény-kutatás elemzése, értékelése 12. Készítette: Kammerer Zsófia Dunabogdány TÁMOP-3.1.5-9/A-1-9-22 1 Óvodánk 11-12 között a TÁMOP-3.1.5-9/A-1-9-22 sz. pályázattal kapcsolatban vállalta, hogy egy

Részletesebben

Jelszavak 2011-ben. Milyen jelszavakat használnak a magyar internet-felhasználók?

Jelszavak 2011-ben. Milyen jelszavakat használnak a magyar internet-felhasználók? Jelszavak 2011-ben Milyen jelszavakat használnak a magyar internet-felhasználók? Összefoglaló A legjellemzőbb jelszótípus e-mail fiókok esetében a betűk és számok (például: gabi34, ilrw12) kombinációjának

Részletesebben

ÚJPEST MÉDIA-KUTATÁS. Közvélemény-kutatás, 2007 október Újpesti Média Kht részére

ÚJPEST MÉDIA-KUTATÁS. Közvélemény-kutatás, 2007 október Újpesti Média Kht részére ÚJPEST MÉDIA-KUTATÁS Közvélemény-kutatás, 27 október Újpesti Média Kht részére TARTALOM A kutatás paraméterei Eredmények: Tájékozódási szokások Újpest TV lakossági megítélése Újpesti Napló lakossági megítélése

Részletesebben

FELHŐTLEN GYERMEKKOR

FELHŐTLEN GYERMEKKOR FELHŐTLEN GYERMEKKOR A kutatás háttere Gyermekekkel, gyermekvédelemmel kapcsolatban felnőttektől (nem csak gyermekesektől). 2000 fős reprezentatív kérdőíves kutatás a 18 éves és idősebb magyarországi lakosságra

Részletesebben

Ezek a mai fiatalok?

Ezek a mai fiatalok? Ezek a mai fiatalok? A magyarországi 18-29 éves fiatalok szocioökonómiai sajátosságai a Magyar Ifjúság 2012 kutatás eredményei tükrében Hámori Ádám Szociológus, főiskolai tanársegéd, KRE TFK hamori.adam@kre.hu

Részletesebben

Konzultáció a Római-part jövőbeni fejlesztéséről. Eredmények

Konzultáció a Római-part jövőbeni fejlesztéséről. Eredmények Konzultáció a Római-part jövőbeni fejlesztéséről Eredmények 2017 Összefoglaló 3 Módszertan 7 Eredmények kérdésenként 8 Melléklet: Konzultáció kérdőíve 17 2 Összefoglaló Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata

Részletesebben

Lakossági vélemények a lajosmizsei szennyvízcsatorna beruházással kapcsolatban

Lakossági vélemények a lajosmizsei szennyvízcsatorna beruházással kapcsolatban Lakossági vélemények a lajosmizsei szennyvízcsatorna beruházással kapcsolatban - Kutatási beszámoló A kutatásra Lajosmizse Város Csatornahálózatának Kiépítése és Szennyvíztisztító Telepének Bővítése KEOP-

Részletesebben

Nagykálló Város Önkormányzata

Nagykálló Város Önkormányzata LAKOSSÁGI KÉRDŐÍVES FELMÉRÉS 2. Nagykálló Város Önkormányzata Készült a,,teljesítmény, minőség, hatékonyság 2.0. ÁROP-1.A.5-2013-2013-0114 projekt keretében KÉSZÍTETTE: MEGAKOM STRATÉGIAI TANÁCSADÓ IRODA

Részletesebben

TIOP 1.2.3-08/1-2008-0015 Közvélemény kutatás jelentése

TIOP 1.2.3-08/1-2008-0015 Közvélemény kutatás jelentése TIOP 1.2.3-08/1-2008-0015 Közvélemény kutatás jelentése Miskolc, 2011. március 21. Tartalom 1. Összefoglaló értékelés... 1 2. Megkeresés és minta jellemzői... 2 2.1 Kutatási módszer... 2 2.2 Minta jellemzői...

Részletesebben

Partneri elégedettségmérés 2007/2008 ÖSSZEFOGLALÓ A PARTNERI ELÉGEDETTSÉGMÉRÉS EREDMÉNYEIRŐL 2007/2008. TANÉV

Partneri elégedettségmérés 2007/2008 ÖSSZEFOGLALÓ A PARTNERI ELÉGEDETTSÉGMÉRÉS EREDMÉNYEIRŐL 2007/2008. TANÉV ÖSSZEFOGLALÓ A PARTNERI ELÉGEDETTSÉGMÉRÉS EREDMÉNYEIRŐL. TANÉV 1 Bevezető Iskolánk minőségirányítási politikájának megfelelően ebben a tanévben is elvégeztük partnereink elégedettségének mérését. A felmérésre

Részletesebben

Alba Radar. 18. hullám

Alba Radar. 18. hullám Alba Radar Lakossági közvélemény-kutatási program Székesfehérváron 18. hullám A székesfehérvári parkok megítélése a fehérváriak szerint 2013. június 17. Készítette: Németh A. Violetta nemetha.violetta@echomail.hu

Részletesebben

Magyarország kerékpáros nagyhatalom és Budapest minden kétséget kizáróan elbringásodott: egyre többen és egyre gyakrabban ülnek nyeregbe a fővárosban

Magyarország kerékpáros nagyhatalom és Budapest minden kétséget kizáróan elbringásodott: egyre többen és egyre gyakrabban ülnek nyeregbe a fővárosban Magyarország kerékpáros nagyhatalom és Budapest minden kétséget kizáróan elbringásodott: egyre többen és egyre gyakrabban ülnek nyeregbe a fővárosban 2014. június 30. A Magyar Kerékpárosklub legfrissebb,

Részletesebben

Jelen rövid kérdőíves felmérés célja a lakossági igények megismerése a Normafa tervezett rehabilitációjával kapcsolatban.

Jelen rövid kérdőíves felmérés célja a lakossági igények megismerése a Normafa tervezett rehabilitációjával kapcsolatban. Tisztelt Válaszadó! Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat a Normafa rehabilitációját tervezi, azzal a céllal, hogy a terület értékeinek fenntartható hasznosításával még inkább hozzájáruljon a lakosság

Részletesebben

Közvélemény a TEGA szolgáltatásairól

Közvélemény a TEGA szolgáltatásairól Közvélemény a TEGA szolgáltatásairól Szocio-Demográfia A minta felépítése a következő specifikációk szerint: Vidék/ város Nem Születési év Végzettség Egy háztartáson belüli lakosok száma Lakás típusa Foglalkozás

Részletesebben

Közvélemény-kutatás jelentése. II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár. által vezettet konzorcium. TÁMOP 3.2.4-08/1-2009-0039 projekthez

Közvélemény-kutatás jelentése. II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár. által vezettet konzorcium. TÁMOP 3.2.4-08/1-2009-0039 projekthez Közvélemény-kutatás jelentése II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár által vezettet konzorcium TÁMOP 3.2.4-08/1-2009-0039 projekthez Készítette: Dr. Berényi László B-KONZ Kft 2011. június 15. Tartalom 1. Összefoglaló

Részletesebben

Összességében hogyan értékeli az igénybe vett szolgáltatás minőségét?

Összességében hogyan értékeli az igénybe vett szolgáltatás minőségét? Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. 2016. évi fogyasztói vizsgálat eredményei Elosztói szolgáltatások és vállalat specifikus kérdések ÉSZAKI és DÉLI régió A hat magyarországi földgázelosztó társaság fogyasztói

Részletesebben

Országbíró lakótelep közterületeinek és zöldfelületeinek megítélése Közvélemény kutatás

Országbíró lakótelep közterületeinek és zöldfelületeinek megítélése Közvélemény kutatás Országbíró lakótelep közterületeinek és zöldfelületeinek megítélése Közvélemény kutatás 2010-2012 Készült a XIII. kerületi Önkormányzat megbízásából 2010. április - 2012. szeptember XIII. Kerületi Közszolgáltató

Részletesebben

A magyar lakosság 40%-a ül kerékpárra több-kevesebb rendszerességgel

A magyar lakosság 40%-a ül kerékpárra több-kevesebb rendszerességgel A magyar lakosság 40%-a ül kerékpárra több-kevesebb rendszerességgel Friss országos adatok a kerékpárhasználatról 2010. tavaszától a Magyar Kerékpárosklub háromhavonta országos reprezentatív adatokat fog

Részletesebben

Free-Mail User Report 12 Ingyenes levelező használati szokások és attitűdök Magyarországon

Free-Mail User Report 12 Ingyenes levelező használati szokások és attitűdök Magyarországon Free-Mail User Report 1 Ingyenes levelező használati szokások és attitűdök Magyarországon Kutatási ismertető 01. január KutatóCentrum Online Piackutató 1036 Budapest, Lajos utca 103. I. emelet Tel.:+36

Részletesebben

A partneri elégedettség és igény elemzése

A partneri elégedettség és igény elemzése Szentistváni Általános Művelődési Központ Baja A partneri elégedettség és igény elemzése (szülők és tanulók) 211 Készítette: MICS 1 Bevezetés A mérés amely egyéb, mint a kísérletező személy kölcsönhatása

Részletesebben

Alba Radar. 14. hullám

Alba Radar. 14. hullám Alba Radar Lakossági közvélemény-kutatási program Székesfehérváron 14. hullám Lakossági vélemények a háziorvosi ügyeletről 2012. szeptember 27. Készítette: Ruff Tamás truff@echomail.hu Echo Innovációs

Részletesebben

K Ú R I A Ügykezelő Iroda 1055 Budapest, V., Markó utca 16.

K Ú R I A Ügykezelő Iroda 1055 Budapest, V., Markó utca 16. K Ú R I A Ügykezelő Iroda 1055 Budapest, V., Markó utca 16. Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy bíróságunk 2016. január 15- február 15 közötti időszakban az Önök segítő közreműködésével Ügyfél-elégedettséget

Részletesebben

Szükség van-e kamarai nyilvántartásra?

Szükség van-e kamarai nyilvántartásra? Felmérés az iparkamarai szolgáltatásokról és díjakról kutatási jelentés A felmérés A Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatok Országos Egyesülete 2015 március 3-a és 18-a között online felmérést

Részletesebben

Vállalati és lakossági lekérdezés eredményei. Szendrő Város Polgármesteri Hivatala számára

Vállalati és lakossági lekérdezés eredményei. Szendrő Város Polgármesteri Hivatala számára Vállalati és lakossági lekérdezés eredményei Szendrő Város Polgármesteri Hivatala számára Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 I Az adatfelvétel eredményeinek bemutatása... 3 I.1 A vállalati, illetve lakossági

Részletesebben

KÖFOP VEKOP A jó kormányzást megalapozó közszolgálat-fejlesztés

KÖFOP VEKOP A jó kormányzást megalapozó közszolgálat-fejlesztés KÖFOP-2.1.2-VEKOP-15-2016-00001 A jó kormányzást megalapozó közszolgálat-fejlesztés A Jó Állam Véleményfelmérés bemutatása Demeter Endre Nemzeti Közszolgálati Egyetem JÓ ÁLLAM VÉLEMÉNYFELMÉRÉS CÉLJAI Hiányzó

Részletesebben

BICIKLIVEL BUDAPESTEN! KERÉKPÁROZÁSSAL KAPCSOLATOS ATTITŰDÖK ÉS SZOKÁSOK A FŐVÁROSBAN

BICIKLIVEL BUDAPESTEN! KERÉKPÁROZÁSSAL KAPCSOLATOS ATTITŰDÖK ÉS SZOKÁSOK A FŐVÁROSBAN BICIKLIVEL BUDAPESTEN! KERÉKPÁROZÁSSAL KAPCSOLATOS ATTITŰDÖK ÉS SZOKÁSOK A FŐVÁROSBAN A STUDIO METROPOLITANA KHT. ÉS A DOUBLE DECKER KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁSA SAJTÓANYAG 2005. június 21. A Studio Metropolitana

Részletesebben

Külső partneri elégedettség felmérés 2013.

Külső partneri elégedettség felmérés 2013. Munkaügyi Központja Iktatószám: VAM/01/473-16/2013. Külső partneri elégedettség felmérés 2013. 2010-ben az MSZ EN ISO 9001:2009 Minőségirányítási rendszer bevezetése kapcsán kidolgozásra került egy új

Részletesebben

Médiaajánló. Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek!

Médiaajánló. Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Médiaajánló Küldetésünk: Rádiónk a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia alapítói szándéka szerint keresztény értékrendet közvetítő, az egyetemes és a magyar kultúrát a középpontba állító közösségi rádió,

Részletesebben

A 2001/2002. évi tanév. rendje

A 2001/2002. évi tanév. rendje TÁRKI ADATFELVÉTELI ÉS ADATBANK OSZTÁLYA A 2001/2002. évi tanév rendje SPSS állomány neve: E44 Budapest, 2001. február A 2000/2001. évi tanév rendje 2 Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK 2 BEVEZETÉS 3 A KUTATÁS

Részletesebben

Ügyfél elégedettség mérés bevezetése Martonvásár Város Polgármesteri Hivatalában

Ügyfél elégedettség mérés bevezetése Martonvásár Város Polgármesteri Hivatalában Ügyfél elégedettség mérés bevezetése Martonvásár Város Polgármesteri Hivatalában (ÁROP-.A./A-008-07) Consulting Audit Önkormányzati Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft. 8 Budapest, Fogoly u. 7/d Tartalomjegyzék

Részletesebben

A csatorna- és szennyvízhálózat kiépítésének lakossági megítélése

A csatorna- és szennyvízhálózat kiépítésének lakossági megítélése A csatorna- és szennyvízhálózat kiépítésének lakossági megítélése Baja, Érsekcsanád, Sükösd, Vaskút Önkitöltős kérdőíves lakossági megkérdezés A KUTATÁS A KUTATÁS TÉMÁJA: A KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS A CSATORNA-

Részletesebben

30. hullám. II. Gyorsjelentés. Adományozási szokások január 2.

30. hullám. II. Gyorsjelentés. Adományozási szokások január 2. 30. hullám II. Gyorsjelentés Adományozási szokások 2017. január 2. 1 A KUTATÁS HÁTTERE ÉS MÓDSZERTANA A Magyar Városkutató Intézet havi rendszerességgel vizsgálja a települések, különös tekintettel a városok

Részletesebben

Alba Radar. 20. hullám

Alba Radar. 20. hullám Alba Radar Lakossági közvélemény-kutatási program Székesfehérváron 20. hullám Adományosztási hajlandóság a Fehérváriak körében - ÁROP 1.1.14-2012-2012-0009 projekt keretén belül - 2013. december 17. Készítette:

Részletesebben

Lakossági hulladékégetési szokások Magyarországon

Lakossági hulladékégetési szokások Magyarországon i szokások Magyarországon Elemzés a Levegő Munkacsoport és a Magyar Szegénységellenes Hálózat számára 2018. február 27. A kutatás háttere és módszertana A Kantar Hoffmann Piac- és Közvéleménykutató Kft.

Részletesebben

Elégedettségmérés a Somogy Megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer kistelepülési könyvtárait használók számára Értékelés

Elégedettségmérés a Somogy Megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer kistelepülési könyvtárait használók számára Értékelés Elégedettségmérés a Somogy Megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer kistelepülési könyvtárait használók számára Értékelés A Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár KSZR szolgáltatásaira, a szolgáltatás

Részletesebben

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának Egészségfejlesztési Terve. 5. sz. melléklete

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának Egészségfejlesztési Terve. 5. sz. melléklete Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának Egészségfejlesztési Terve. sz. melléklete . diagram Leggyakrabban említett probléma: rossz minőségű utak és járdák,% 9,% 8,% 7,% 6,%,%,%,%,%,%,% 9,% 6,%

Részletesebben

Lakossági vélemények a közbiztonságról és a halálbüntetésrôl a közép-kelet-európai országokban

Lakossági vélemények a közbiztonságról és a halálbüntetésrôl a közép-kelet-európai országokban Közép-európai közvélemény: Lakossági vélemények a közbiztonságról és a halálbüntetésrôl a közép-kelet-európai országokban A Central European Opinion Research Group (CEORG) havi rendszeres közvéleménykutatása

Részletesebben

KÉRDŐÍV Kisgyermekes szülők kulturális fogyasztási szokásai Csak olyan szülő töltse ki, akinek legalább egy gyermeke 2004. május 31. után született.

KÉRDŐÍV Kisgyermekes szülők kulturális fogyasztási szokásai Csak olyan szülő töltse ki, akinek legalább egy gyermeke 2004. május 31. után született. Tisztelt Válaszadó! Köszönöm, hogy vállalkozik kérdőívem kitöltésére, és ezzel segíti a szakdolgozatom elkészítését. Kutatásom a kisgyermekes szülők és a család kulturális fogyasztási szokásainak vizsgálatára

Részletesebben

Vállalti és lakossági lekérdezés. Ibrány Város Polgármesteri Hivatala számára

Vállalti és lakossági lekérdezés. Ibrány Város Polgármesteri Hivatala számára Vállalti és lakossági lekérdezés Ibrány Város Polgármesteri Hivatala számára Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 I Az adatfelvétel eredményeinek bemutatása... 3 I.1 A vállalati, illetve lakossági lekérdezés

Részletesebben

Kerékpárhasználati adatok

Kerékpárhasználati adatok Kerékpárhasználati adatok Tartalom 1. Mit kellene mérni? 2. Mit mérünk mi? 3. Eredmények 4. Más mérések 5. Hogyan tovább? 1. Mit kellene mérni? a közlekedési módok arányát az infrastruktúra építés hatását

Részletesebben

Alba Radar. 25. hullám

Alba Radar. 25. hullám Alba Radar Lakossági közvélemény-kutatási program Székesfehérváron 25. hullám Népszavazással kapcsolatos lakossági attitűdök 2014. december 17. Készítette: Macher Judit, Bokros Hajnalka macherjudit@echomail.hu

Részletesebben

EFOP Fenntartható, intelligens és befogadó regionális és városi modellek

EFOP Fenntartható, intelligens és befogadó regionális és városi modellek Fenntartható, intelligens és befogadó regionális és városi A BALATON RÉGIÓ IMÁZSA ÉS A HELYI IDENTITÁS VIZSGÁLATA BANÁSZ ZSUZSANNA, EGY. ADJUNKTUS LŐRINCZ KATALIN, INTÉZETIGAZGATÓ EGY. DOCENS LANG LETÍCIA

Részletesebben

TELEPÜLÉSI ÉLETMINÕSÉG AUDIT TÉMAKATALÓGUSA

TELEPÜLÉSI ÉLETMINÕSÉG AUDIT TÉMAKATALÓGUSA XVIII. rész TELEPÜLÉSI ÉLETMINÕSÉG AUDIT TÉMAKATALÓGUSA A Városi Életminőség auditja a város által nyújtott életminőség elemekkel és a város által nyújtott szolgáltatásokkal való elégedettség, amely a

Részletesebben

Ladányi Mihály Könyvtár elégedettségi felmérés

Ladányi Mihály Könyvtár elégedettségi felmérés Ladányi Mihály Könyvtár elégedettségi felmérés 2012. február Könyvtár szolgáltatásai mennyire felelnek meg az olvasóknak, felhasználóknak. a vizsgálat célja, hogy a kapott válaszokat kiértékelve az igényeknek

Részletesebben

THE GALLUP ORGANIZATION PRINCETON, NEW JERSEY MAGYAR GALLUP INTÉZET

THE GALLUP ORGANIZATION PRINCETON, NEW JERSEY MAGYAR GALLUP INTÉZET THE GALLUP ORGANIZATION PRINCETON, NEW JERSEY MAGYAR GALLUP INTÉZET BUDAPEST, FŐ TÉR 1. ZICHY KASTÉLY Az energiaárak és az energiafogyasztás összefüggése, a környezeti károkkal és az energiafogyasztással

Részletesebben

A politika szereplôinek és a demokrácia. állapotának megítélése. Kelet-közép-európai összehasonlítás

A politika szereplôinek és a demokrácia. állapotának megítélése. Kelet-közép-európai összehasonlítás Közép-európai közvélemény: A politika szereplôinek és a demokrácia állapotának megítélése. Kelet-közép-európai összehasonlítás A Central European Opinion Research Group (CEORG) havi rendszeres közvéleménykutatása

Részletesebben

P Á L Y A V Á L A S Z T Á S I

P Á L Y A V Á L A S Z T Á S I SZÜLŐI ELÉGEDETTSÉGMÉRÉS P Á L Y A V Á L A S Z T Á S I T E V É K E N Y S É G, P Á L Y A I R Á N Y Í T Á S EGRY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY KESZTHELY 2 0 1 1-2 0 1 2 Készítette:

Részletesebben

Diplomás pályakövetés diplomás kutatás, 2010

Diplomás pályakövetés diplomás kutatás, 2010 Diplomás pályakövetés diplomás kutatás, 2010 A pedagógusképzés diplomásainak munkaerő piaci helyzete Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. által végzett, Diplomás pályakövetés 2009 2010 kutatási

Részletesebben

Pán-európai közvéleménykutatás a foglalkoztatás biztonságára és az egészségre vonatkozóan Reprezentatív eredmények az Európai Unió 27 tagországában

Pán-európai közvéleménykutatás a foglalkoztatás biztonságára és az egészségre vonatkozóan Reprezentatív eredmények az Európai Unió 27 tagországában Pán-európai közvéleménykutatás a foglalkoztatás biztonságára és az egészségre vonatkozóan Reprezentatív eredmények az Európai Unió 2 tagországában Eredményeket tartalmazó csomag az EU2 és Magyarország

Részletesebben