Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság )

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság )"

Átírás

1 Ernst & Young LLP 1 More London Place London SE1 2AF Tel: Fax: MINDEN ISMERT HITELEZŐ RÉSZÉRE augusztus 12. Ref: MLP/7E/DM/TF/LO3550 Hannah Russell Közvetlen telefon: Közvetlen fax: hrussell@uk.ey.com Tisztelt Uraim! Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság ) Anglia és Wales Legfelsőbb Bírósága Kancellária Részlegének Cégbírósága évi 540-es számú ügy Az évi Fizetésképtelenségi Törvény 2.47-es rendelkezésének értelmében írunk azért, hogy a hitelezők részére átadjunk egy ötödik jelentést az adminisztrátori eljárás előrehaladásáról (a Jelentés ). A jelen Jelentés a január 14-től július 13-ig terjedő időszakot fedi le és a augusztus 13-án kelt első, a február 13-án kelt második, a augusztus 12-én kelt harmadik, valamint a február 11-én kelt negyedik adminisztrátori jelentéssel, továbbá a február 23-án kelt Adminisztrátori Javaslatokkal együttesen értelmezendő. A jelen Jelentés, valamint a fent említett előző jelentések másolatai kérésre hozzáférhetőek vagy megtalálhatóak az alábbi internetes oldalon: január 14-én a Társaság Adminisztrátori eljárás (az Adminisztrátori eljárás ) alá került, miután a Társaság igazgatóinak kérelmére Anglia és Wales Legfelsőbb Bírósága (a Bíróság ) a végzésével (a Végzés ) AR Bloomot, AM Hudsont, SJ Harrist és CJW Hillt (Ernst & Young LLP, 1 More London Place, London SE1 2AF) nevezte ki hogy Adminisztrátorokként (az Adminisztrátorok ) járjanak el. A Nortel cégcsoport egy szélesebb körű átszervezésének képezte ez részét. A Nortel Networks Corporation ( NNC ), a Nortel csoport utolsó anyavállalata, a Nortel Networks Limited ( NNL ) és ezek néhány kanadai leányvállalata Kanadában hitelezővédelmet kértek a Társasági hitelezőkkel való megegyezésről szóló törvény ( CCAA ) értelmében annak érdekében, hogy előmozdítsanak egy átfogó üzleti és pénzügyi restrukturálást a CCAA szerint. Nortel Networks Inc ( NNI ), Nortel Networks Capital Corporation továbbá számos más amerikai Nortel csoportvállalat megindította a hitelezővédelmi eljárást az Egyesült Államokban az USA Csődkódexének 11. fejezete alapján. The UK firm Ernst & Young LLP is a limited liability partnership registered in England and Wales with registered number OC and is a member firm of Ernst & Young Global Limited. A list of members names is available for inspection at 1 More London Place, London SE1 2AF, the firm s principal place of business and registered office.

2 2 A Bíróság azon a napon, amikor a Társaság Adminisztrátori eljárás alá került, a vállalatok igazgatóinak kérelmét követve adminisztrátori végzést adott ki 18 Európában, a Közel-Keleten és Afrikában ( EMEA ) működő Nortel csoporthoz tartozó vállalat számára. A fizetésképtelenségi eljárásról szóló 2000/1346. számú EK Rendelet (az EK Rendelet") 3. bekezdésének értelmében azon EK tagállam bírósága rendelkezik joghatósággal fizetésképtelenségi eljárás megindítására a társaság vonatkozásában, amelyik tagállamban a társaság fő érdekeltsége ( COMI ) található. A 19 EMEA csoportvállalat ( EMEA vállalatok") esetében a Bíróság elfogadta, hogy a COMI Angliában található, minek alapján joghatósága volt minden egyes társaság esetében a fizetésképtelenségi eljárás, nevezetesen az Adminisztrátori eljárás megindítására. A 19 társaságra vonatkozó információk az 1. számú mellékletben szerepelnek. A Nortel csoport (a Csoport") a beszámolóit USA dollárban ( USD") készíti, ily módon a jelen jelentésben megadott számadatok USD-ben értendőek, kivéve, ha ettől eltérően rögzítettük. Kérem, vegye figyelembe a jelen Jelentés fő részének a végén található záradékot.

3 3 1. Végrehajtási összefoglaló az Adminisztrátori eljárás menetéről Az Adminisztrátori eljárás célja Az Adminisztrátorok folytatták a Társaság üzleti tevékenységeit azzal a céllal, hogy elérjék a Társaság, mint folyamatosan működő vállalat megmentését, vagy jobb eredményt érjenek el a Társaság hitelezői számára, mint abban az esetben, ha a Társaságot felszámolnák. A Nortel üzleti tevékenységeit érintő pénzügyi és piaci nyomás hatására 2009-ben világossá vált, hogy szükségszerű az összes üzleti tevékenység értékesítése valamint, hogy a Társaság, mint folyamatosan működő vállalat megmentése nem lehetséges. Az Adminisztrátorok úgy találták, hogy kedvező lenne folytatni az üzleti tevékenységet még egy gondosan ellenőrzött veszteség mellett is azért, hogy az üzleti tevékenység és az eszközök számára a működő vállalat értékét érjék el, valamint, hogy elkerüljék az előre nem jelezhető igények felmerülését. Most, hogy az értékesítési folyamat [befejeződött], ez a döntés beigazolódott az elért eredményekkel (a Társaság végleges jövedelem-megoszlásának függvénye), valamint az előre nem jelezhető igények elkerülésével. Az üzleti tevékenységek és eszközök értékesítése A Csoport elsősorban négy üzleti szegmensben működött: Vállalati Megoldások ( Enterprise ); Metro Ethernet Hálózatok ( MEN ); Hírközlési Hálózatok, amely magában foglalja a Globális Mobilkommunikációs Rendszert ( GSM ); VoIP Hírközlési Alkalmazási Megoldások ( CVAS ); és a Multi Service Switch üzletágat ( MSS ); valamint a Kódfelosztás Sokrétű Hozzáférést ( CDMA ). A legutóbbi jelentésünk óta, március 11-én, az MSS üzletág értékesítésre került 65 millió USD értékben, melynek következtében immár az összes üzletágat értékesítettük. Ráadásul egy, az USA Csődkódexének 363. szakaszával összhangban lezajlott június 27. és 30. között New Yorkban tartott árverésen az üzletágak értekésítését követően a Csoportnál maradt maradék szellemi tulajdon (amely több, mint 6000 bejegyzett szabadalomból vagy függőben lévő szabadalomból állt) 4,5 milliárd USD értékben került értékesítésre. A nyertes ajánlattevő egy konzorcium volt, melynek tagjai az Apple, az EMC, az Ericsson, a Microsoft, a Research In Motion és a Sony voltak. A globális üzletágak értékesítéséből származó bevételek, amelyek zálogban vannak a függőben lévő elosztás miatt a Csoporton belül (amely a későbbiekben magyarázatra kerül), közel 7,5 milliárd USD-t tesznek ki. A Csoport üzletágainak integrált jellegéből adódóan néhány EMEA vállalat az értékesítés befejezését követően szükségszerűen átmeneti szolgáltatásokat nyújtott a vevők számára. Ezek a szolgáltatások magukba foglaltak back office feladatokat, infrastrukturális támogatást és egyéb segítséget annak érdekében, hogy a vevő egységesíteni tudja az üzletágat a sajátjával. Ezeknek a szolgáltatásoknak a közvetlen költségét a vevő viselte.

4 4 Az EMEA átmeneti szolgáltatásokról szóló egyezménye ( TSA ) mostanra csaknem lezárult. Az Adminisztrátorok remélik, hogy a még fennálló TSA-k negyedik negyedévére teljesen befejeződnek. Az EMEA ezen szolgáltatások nyújtásának a közvetlen költségeit teljes mértékben visszakapja. Noha még hátra van néhány további eszköz értékesítése, a szellemi tulajdon és a fő globális üzletágak képezték a Csoport legfontosabb eszközeit. Az értékesítési folyamat két év alatt történő befejezése kiemelkedő teljesítményt tükröz, mely az Adminisztrátoroknak, a Nortel alkalmazottjainak, valamint az amerikai és kanadai vállalatokat képviselő csoportok együttes erőfeszítéseinek köszönhető. További lépések Az Adminisztrátorok, az Adminisztrátori eljárás legfontosabb kereskedelmi részének befejezése után jelenleg a Társaság ügyeinek megszüntetésével, valamint a Csoport más vállalataival fennálló problémák megoldásával foglalkoznak. A Társaság számára a továbbiakban a fő hangsúly a Csoporton belüli problémák megoldásának a kezelésén van, mint például a Vételár felosztása ( PPA ), társaságon belüli igények - beleértve a Társaság és más EMEA vállalatok felmerült igényei a kanadai és az egyesült államokbeli vállalatokkal szemben -, a Nyugdíjfolyósító ( TPR ), a Pénzügyi Támogató Rendelkezések ( FSD ), valamint egy megfelelő folyamat kidolgozása a hitelezők igényeinek egyeztetésére és a rendelkezésre álló pénzalap hitelezők közötti felosztására. Legutóbbi jelentésünk óta egy második vállalaton belüli megbeszélésre került sor 2011 áprilisában New Yorkban más Csoportvállalatok képviselőinek és a fő részvényesek (pl. az amerikai és kanadai kötvénytulajdonosok és a TPR) részvételével azért, hogy előrehaladjunk a legtöbb kérdés tekintetében letárgyalt megállapodás létrehozásában. A különböző vagyoni követelések összetettsége következtében természeténél fogva ez egy fokozatos folyamat. Ennek ellenére az Adminisztrátorok állandóan megkísérelték előrevinni a folyamatot. Sajnos azonban sem a novemberi, sem pedig a 2011 áprilisi vállalaton belüli megbeszélésen nem sikerült közös nevezőre hozni a feleket, sőt még a megállapodás alapkeretét sem sikerült kidolgozni. A második vállalaton belüli megbeszélést illetően további információt talál a Jelentés PPA részében. További információt a következő részek tartalmaznak.

5 5 2. Üzleti tevékenység értékesítési stratégia Az Adminisztrátorok mostanra befejezték az üzleti tevékenységek értékesítését. Az Adminisztrátorok úgy gondolják, hogy ez nagyobb nyereséget hozott a Társaság hitelezői számára, mint az egyébként lehetséges lett volna köszönhetően a valószínűsíthetően magasabb árfekvésű értékesítéseknek, a munkahelyek megőrzésének (az alkalmazotti állománynak az új jogi személynek történt átadásával), valamint a szerződések vevőknek történt szabályszerű átadásának. Minden nagyobb üzleti tevékenység értékesítéséről globális alapon tárgyaltak, egyetértésben a Csoport többi tagjával. Az értékesítések, a GSM tranzakció kivételével, az USA Csődkódexének 363. szakaszával összhangban történtek a stalking horse folyamat alapján. Az Adminisztrátorok aktívan részt vettek ezekben az árverési folyamatokban, valamint az árverési paraméterek megállapításában, melyeket aztán elfogadott az egyesült államokbeli és a kanadai bíróság. Befejezett értékesítések Az alábbiakban felsorolt tranzakciók jöttek létre. További részletekért vegye figyelembe a korábbi, február 11-én kelt jelentést. Az értékesítésből származó bevétel, amely jelenleg majdnem eléri a 7,5 milliárd USD-t, továbbra is letétben marad harmadik személynél egészen addig, amíg a Csoport meg nem állapodik a vételár felosztásának Csoporton belüli arányairól (PPA). Üzletág/Eszköz értékesítése Layer 5-7 CDMA Enterprise MEN GSM/GSM-R CVAS MSS Megmaradt szellemi tulajdon Lezárás dátuma március 31-én lezárult november 14-én lezárult december 18-án lezárult március 19-én lezárult április 1-én lezárult május 28-én lezárult március 11-én lezárult júliusában lezárult Tranzakciót követő átmeneti szolgáltatások A Csoport ügyei üzleti tevékenységi alapon szerveződtek, ahol minden egyes jogi személy több üzleti tevékenységet folytatott. Az üzleti tevékenységek felvásárlói folyamatos támogatást igényeltek a Csoporttól mint eladótól, annak érdekében, hogy a Csoport átmeneti szolgáltatásokat biztosítson minden egyes üzleti tevékenység új tulajdonosnak történő szabályos átadásának lehetővé tételéhez. Ezeket az átmeneti szolgáltatásokat az EMEA-ban nagyrészt a Nortel Networks (UK) Limited ( NNUK ) nyújtotta, kisebb részben pedig a Nortel Networks (Ireland) Limited.

6 6 Tranzakciók és értékesítések Főbb fejlemények MSS március 11-én az MSS üzletágtelefonaktiebolaget Ericsson-nak történő értékesítése 65 millió USD vételár értékben lezárult. GSM A forgótőke-módosításról szóló vita mostanra megoldódott a vevővel, és amennyiben minden érintett fél jóváhagyja, további 3,1 millió USD-t fog még fizetni a vevő. CVAS Mint az a 2010 augusztus 12-én kelt jelentésünkben áll, a CVAS üzletág értékesítése a Genband számára lezárult 282 millió USD vételáron, mínusz megközelítőleg 100 millió USD értékű vagyonmérleg és egyéb módosításokat. A Genband és a Nortel között tárgyalások folytak a működőtőke kérdésében az ármódosításokat illetően, melyeket az elhatárolt késleltetett nyereségrészesedésre kell alkalmazni. 34 millió USD tettek letéti számlára a vita kimenetelétől függően. A vitát az egyesült államokbeli és a kanadai bíróságon tárgyalták meg. A megállapodást az egyesült államokbeli bíróság várhatóan nemsokára lezárja és elfogadja. Megmaradt szellemi tulajdon A Csoport tulajdonában volt 6000 szabadalom és függőben lévő szabadalom, melyeket nem értékesítettek az üzleti tevékenységekkel együtt. A Nortel vállalatok úgy vélték, hogy az üzleti tevékenységek értékesítése során elért nyilvánvaló értékemelkedést követően a megmaradt eszközök értékének a maximalizálására a leghatékonyabb mód ezen eszközök stalking horse eljárással történő értékesítése az USA Csődkódexének 363. szakaszának értelmében. Az érdekelt felekkel történt hosszas tárgyalási szakaszt követően egy stalking horse értékesítési megállapodást írtak alá 900 millió USD értékben a Google-lel és vásárlócégével, a Ranger Inc.-del április 4-én. Ezen szabadalmak és a hozzájuk kapcsolódó eszközök értékesítésére árverési folyamat kezdődött New Yorkban, amelyben a Google stalking horse ajánlattevőként szerepelt. A több napig tartó árverés után a nyertes ajánlattevő 4,5 milliárd USD készpénz vételárért egy konzorcium lett, melynek tagjai az Apple, az EMC, az Ericsson, a Microsoft, a Research In Motion, továbbá a Sony.

7 7 3. Az üzleti tevékenység és a működés áttekintése Az Adminisztrátorok arra a következtetésre jutottak, hogy az üzleti tevékenység folytatása és a Társaság működő vállalatként történő eladása szolgálja leginkább a Társaság hitelezőinek az érdekeit. Az Adminisztrátorok folytatták az üzleti tevékenységet, rövid távon gondosan figyelt veszteség mellett, a várható üzletág- és eszközértékesítés maximalizálásának, továbbá a jövőben a Társaság ellen esetlegesen felhozott megszüntetési kérelmek és a Társaság egyéb feltételes kötelezettségeinek csökkentése érdekében. Az Adminisztrátorok úgy vélték, hogy a Társaság várhatóan nagyobb hozamot biztosít hitelezői részére a folyamatosan működő üzletágak eladásával, mint abban az esetben, ha a Társaságot felszámolnák és a Társaság eszközeit felosztva adnák el. Az Adminisztrátorok biztosak abban, hogy a Csoport jelentősebb globális üzleti tevékenységei értékesítésének sikeres lezárulása azt fogja eredményezni, hogy a PPA befejezését követően az értékesítésből származó bevételek be fognak folyni, illetve olyan egyéb előnyökkel jár majd, melyek csökkentik a kereskedelmi időszakban bekövetkezett veszteséget. Ezen értékesítések lezárulása egyben a munkaszerződések, bizonyos beszállítói/vevői megállapodások és a legtöbb vevőszerződés adott felvásárlóhoz történő áthelyezését is eredményezte. Ez idáig is megkönnyítette és a jövőben is meg fogja könnyíteni a Társaság működésének szabályos megszűntetését. A Társaság fő üzleti eredményeit a január 1-jétől március 31-ig tartó időszakra az alábbi táblázat tartalmazza. Főbb pénzügyi információk (US GAAP) USD (m) első negyedév Forgalomr 1,47 0,10 - Kereskedelmi haszon/ (Veszteség) Nettó nyereség/ (veszteség) 1,82 (0,21) (0,01) (0,62) (1,19) (0,04)

8 8 Ingatlanvagyon április végéig a Társaság kiürítette a budapesti kirendeltségét. Alkalmazottak A különböző üzleti tevékenység-értékesítések során az Adminisztrátoroknak sikerült átruházniuk négy munkaszerződést az üzletágak felvásárlóira. Alkalmazottak létszáma július 13-án Alkalmazottak a kinevezéskor 6 Az üzleti tevékenység értékesítése miatt áthelyezve (4) Felmondások és egyéb távozások (0) Elbocsájtás (2) Alkalmazottak július 13-án 0

9 9 4. Bevételi és kiadási elszámolás A 2. számú mellékletben található az Adminisztrátorok bevételeinek és kiadásainak elszámolása ( R & P ) a január 14-től július 13-ig terjedő időszakra vonatkozóan, mely szerint a teljes bevétel USD, míg a kiadás USD. Az üzleti tevékenység eredményeit jelen Jelentés 3. pontja taglalja. A Társaságnak július 13-án USD készpénze van különböző pénznemekben. Az R & P beszámoló a készpénzbevételt és a készpénzkivételt mutatja, és nem tükröz becsült jövőbeni bevételeket vagy költségeket, beleértve az üzletágak eladásából származó, a Csoporton belüli felosztásig letétben tartott bevételeket. A jelen Jelentésben lefedett időszak alatt jelentős csökkenés történt a bevételekben és a kiadásokban, amely tükrözi a Társaság üzleti tevékenységének befejezését és lezárását. További részletes információ a 2. számú mellékletben található.

10 10 5. Az Adminisztrátorok díjazása és költségtérítése A december 4-től június 3-ig terjedő időszakra az Adminisztrátoroknak GBP időalapú költsége merült fel, továbbá GBP tranzakciós időalapú költsége. Az eltöltött időre vonatkozó elemzés a 3. számú mellékletben található, amely tartalmazza az Adminisztrátorok irányelveit az időalapú számlázásra és költségtérítéseire vonatkozóan. Továbbra is felosztunk bizonyos időalapú költségeket olyan munkafolyamatok vonatkozásában, melyek az összes EMEA vállalat javára történtek. A december 4-től június 3-ig tartó időszak alatt GPB jutott a Társaságra ennek a felosztásnak az értelmében (ami 0,45%-a az összes EMEA vállalatra felosztott teljes költségnek).további részletek a 4. számú mellékletben találhatóak. Nem hoztak létre hitelezői választmányt a hitelezők ülésén, melyet abból célból tartottak, hogy mérlegeljék és elfogadják az Adminisztrátorok javaslatait. Ennek eredményeképpen az Adminisztrátoroknak a hitelezők beleegyezését kell kérniük a díjazásuk elszámolásához. Az Adminisztrátorok jelenleg a hitelezők beleegyezését várják a 2010 február 6. és április 1. között felmerült összesen GBP időalapú költségeik kifizetéséhez. Egyéb szakértők díjazása Az Adminisztrátorok továbbra is az alábbiakban felsorolt szakmai tanácsadók segítségét veszik igénybe az Adminisztrátori eljárás során. A szakértők időalapon számláznak és a számláikat belső felülvizsgálatnak vetik alá. A január 14-től 2011 július 13-ig terjedő időszakban az alábbiak kerültek kifizetésre: Herbert Smith LLP GBP (Jogi Tanácsadók) Helyi Jogtanácsos USD (Jogi Tanácsadók)

11 11 6. Az Adminisztrátori eljárás jövőbeni vezetése A vételár felosztása ( PPA ) Üzletág értékesítések Az üzletágak értékesítéséből származó bevételek, melyek az Adminisztrátori eljárás befejezéséig egy letéti számlán lettek elhelyezve, a lezárást követően felosztásra kerülnek az eladó vállalatok között. A bevételek megfelelő felosztása az eladó vállalatok között beleértve a Társaságot és az EMEA vállalatokat nem csupán az Adminisztrátorok szempontjából bír nagy jelentőséggel, hanem az összes többi Csoport vállalat, adott esetben a hivatal betöltőinek, vagy egyéb felelős vagyonkezelők szempontjából is. Az Adminisztrátorok, az NNL és az NNI (a Megfigyelővel és a Nem Biztosított Hitelezők Bizottságának jogi tanácsadóival együtt) célja a PPA valamint az volt, hogy a Csoporton belüli igények rendezésének módja a három legfontosabb, EMEA, egyesült államokbeli és kanadai vállalatok kölcsönös megegyezésével kerüljön megállapításra. Az egyesült államokbeli, a kanadai és az EMEA társaságok vállalták, hogy átadják egymásnak a PPA módszertanokat, valamint a potenciálisan benyújtható cégcsoporton belüli követeléseik felzetét, hogy még jobban támogassák a társaságok képességét egy kölcsönös megegyezés elérésére. Ezen követelések iratai már átadásra kerültek, de jelenleg még még bizalmasan kezelendőek. Az Adminisztrátorok két vállalaton belüli megbeszélésen vettek részt az összes többi vállalattal és a fő részvényesekkel 2010 novemberében illetőleg 2011 áprilisában. Sajnos egyik vállalaton belüli vállalaton belüli megbeszélésen sem sikerült közös nevezőre hozni a feleket, sőt még a megállapodás alapkeretét sem sikerült kidolgozni. Az Adminisztrátorok a többi vállalattal együtt 2011 júniusában egy közös meghallgatáson kifogást emeltek az egyesült államokbeli és a kanadai bíróságon a vállaton belüli követelések és a PPA meghatározására vonatkozó módszerek ellen. Az egyesült államokbeli és a kanadai vállalatok kérték, hogy a PPA összes paramétere az egyesült államokbeli és a kanadai bíróság közös meghallgatásain kerüljön meghatározásra, továbbá, hogy a követelések külön eljárás során legyenek tárgyalva az egyesült államokbeli, illetőleg a kanadai bíróságon. A Társaság és más EMEA vállalatok azzal érveltek, hogy a PPA-t valamint bizonyos követeléseket, vagy az összeset, választottbírósági eljárás útján kell meghatározni egy háromtagú tanáccsal (az egyik választottbírát az USA, a másikat Kanada, a harmadikat pedig az EMEA választja ki). Az egyesült államokbeli és a kanadai bíróság az ügyben elhalasztotta a döntéshozatalt legalább 2011 augusztus végéig. Időközben mindkét bíró elrendelte, hogy az összes vállalatnak mediáción kell részt vennie, ahol megkísérlik megoldani a közöttük fennálló vitás kérdéseket. Ezt a mediációt valószínűleg Kanadában, egy kanadai mediátor fogja levezényelni. Noha az időpontot még nem tűzték ki, reményeink szerint a mediációt 2011 szeptemberében vagy azt követően tartják majd.

12 12 Az egyesült királyságbeli Nyugdíjfolyósító Egy az egyesült királyságbeli hivatalos testület, a Nyugdíjfolyósító (TPR), benyújtotta követelési igényét számos EMEA-beli Nortel csoportvállalat, beleértve Társaságot ( megcélzott társaságok ), és észak-amerikai vállalattal szemben. A Döntéshozó Testülete 2010 júniusában közzétett egy határozatot, amely szerint a pénzügyi támogató rendelkezéseket (FSD-ket) kíván kiadni, amely megkövetelné a megcélzott vállalatoktól, hogy hozzájáruljanak a Nortel Networks UK Limited nyugdíjtartozásához, amelynek jelenlegi becsült összege hozzávetőlegesen 2,1 milliárd GBP. Az Adminisztrátorok megtámadták ezt a határozatot a Törvényszéken a Társaság és az összes többi megcélzott vállalat nevében. Az FSD-k kiadásának esete a Törvényszék elé kerül, amely egy fellebbviteli bíróság és valószínűleg a Legfelsőbb Bíróság bírája fog elnökölni. Jogi vonatkozású kérdésekben fellebbezés a Törvényszéktől benyújtható a Fellebbviteli Bírósághoz és a Legfelsőbb Bírósághoz. Ha a végső határozat szerint egy vagy több megcélzott vállalatot köteleznek a hozzájárulásra, minden egyes válllalat megpróbál majd megegyezni a TPR-rel a hozzájárulás összegét illetően. Ha ilyen megegyezést nem sikerül elérni, a TPR érvényesítheti a Törvényszék döntését egy Hozzájárulási Nyilatkozat kiadásával, amelyben meghatározza a hozzájárulás összegét novemberében az Adminisztrátorok a Legfelsőbb Bírósághoz fordultak Angliában a TPR követeléseinek rangsorolása érdekében arra az esetre, ha végül bármely megcélzott vállalatra kivetnék a követelést. A Legfelsőbb Bíróság kimondta, világos fenntartásokkal, hogy bármely követelést, amelyet az Adminisztrátori eljárás költségeként soroltak be, a hitelezők követelései előtt kerüljenek kifizetésre. Az Adminisztrátorok fellebezést nyújtottak be ezen döntés ellen a Fellebbviteli Bíróságon, és a meghallgatást 2011 júliusában tartották októbere előtt nem számítunk döntéshozatalra. A követelések besorolására vonatkozó döntés hatása az, hogy jelen fázisban nem lehetséges a megcélzott vállalatok hitelezőinek történő kiosztás. Kihangsúlyozzuk, hogy az Adminisztrátorok nem fogadják el a TPR követeléseit, és megteszik a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy megvédjék a Társaság helyzetét a hitelezői érdekében. Ezeket a követeléseket nem az NNUK Adminisztrátorai nyújtották be, és sem az NNUK, sem pedig az NNUK Adminisztrátorai nem érdekeltek az eljárásban. Mindennemű hozzájárulás, amelyet kivetnek a megcélzott vállalatokra, közvetlenül a TPR-hez valamint az Egyesült Királyság Nyugdíjalapjához fog befolyni, nem pedig az NNUK-hoz. Igénybejelentési folyamat Észak-Amerikában Amint az a korábbi jelentésekből kiderül, a Társaság és a többi EMEA vállalat nevében az Adminisztrátorok benyújtottak bizonyos követeléseket a Csoport fizetésképtelenségi eljárásokban azon joghatóságok alatt, ahol a határidők már megállapításra kerültek. A Kanadai Bíróság március 18. napjára tűzte ki az EMEA vállalatoknak a kanadai vállalatokkal szembeni társaságon belüli követelések benyújtásának határidejét. Ezen felül az Egyesült Államok bírósága június 3. napjára tűzte ki a vállalaton belüli követelések

13 13 benyújtására vonatkozó határidőt az EMEA vállalatok, valamint a be nem jegyzettt EMEA jogalanyok számára az amerikai Nortel vállalatok ellen. Az EMEA vállalatok a kanadai és az egyesült államokbeli vállalatokkal szembeni követeléseik alátámasztására megfelelő bizonyítékokat is benyújtottak. Jelenleg még nem világos, hogy végső soron mekkora érték szerezhető meg ezen követelésekből bármilyen közös megegyezéses, választottbírósági, vagy rendes bírósági eljárás során. A hitelezők közötti felosztás Az Adminisztrátorok bírósági rendelkezést szereztek arra vonatkozóan, hogy megindíthassanak egy nem hivatalos igénybejelentési folyamatot. Ez a nem hivatalos igénybejelentési folyamat 2010 júliusában kezdődött el. Az Adminisztrátorok kérték az igények benyújtását, hogy a Nortel számviteli részlege közreműködhessen az igényeknek a cégnyilvántartással történő egyeztetési folyamatában. A PPA döntéssel és egyéb ügyekkel kapcsolatos bizonytalanságokat tekintetbe véve jelenleg nem lehetséges megmondani, hogy egy hivatalos hitelezői igénybejelentési folyamat mikor tud megkezdődni. Az Adminisztrátorok továbbra is vizsgálják a megvalósítható disztribúciós opciókat a Társaság és az EMEA társaságok számára, hogy a lehető legnagyobb pénzösszeget juttassák vissza a hitelezők részére, és végül kiléphessenek az Adminisztrátori eljárásból. Az Adminisztrátorok azt jósolják, hogy miután befejeződött az értékesítés, de még az üzleti tevékenységek értékesítéséből származó bevételeket örző letéti számlára befolyó bevételei (PPA bevétel, amely az Adminisztrátorok meggyőződése szerint tükrözni fogja az eladott üzleti tevékenységek értékét), a csoporton belüli osztalék kézhezvétele és a költségek feltöltése előtt, ugyanakkor bármilyen előre nem látható kötelezettségek felmerülése nélkül, vagy bármiféle olyan követelmény hiányában, amely szerint az FSD értelmében hozzájárulást kell fizetni, maradni fog egy bizonyos pénzösszeg, amely szétosztásra kerülhet a hitelezők között. Az Adminisztrátorok ugyanakkor továbbra sem tudják megerősíteni sem a kinevezés előtti hitelezői igények mennyiségét, sem az egyedi hitelezők vagy hitelező osztályok igényeinek megtérülési valószínűségét. Ezek legnagyobbrészt az alábbi kulcstényezők által kerülnek meghatározásra: a. A nem hivatalos igénybejelentési eljárás során az Adminisztrátoroknak bejelentett igények és az ezt követően a tartozásokra vonatkozó alakszerű bizonyítási eljárások folyamatos elemzése. b. A TPR által a Társaságra való bármely FSD alkalmazása. Mint állítottuk, nem vagyunk biztosak abban, vajon alkalmaznak-e bármilyen FSD-t, és az sem világos, hogy ennek eredményeképpen mekkora lehetséges kötelezettség merül majd fel. Megjegyzendő, hogy bármilyen FSD kerül is alkalmazásra, az Adminisztrátorok védeni fogják a Társaság helyzetét. A megfelelő jogi tanácsadást követően az Adminisztrátorok remélik, hogy bármely ilyen FSD sikeresen visszautasítható lesz.

14 14 Kilépési stratégia c. Bizonyos komplex kötelezettségek és követelések mennyiségének véglegesítése. d. A hitelezői követelések sorrendjének véglegesítése, amelyek majd az elosztási folyamat részeként lesznek meghatározva. Az Adminisztrátorok 2010 januárjában bírósághoz fordultak, és elérték az Adminisztrátori eljárás meghosszabbítását, amely lehetővé teszi az egyesülési és felvásárlási eljárások befejezését, az átmeneti szolgáltatásokról szóló eljárások befejezését és egy szabályszerű lezárási folyamat végrehajtását. Az Adminisztrátorok továbbra is keresik a legmegfelelőbb kilépési módot az Adminisztrátori folyamatból a Társaság, és a többi, Adminisztrátori eljárás alatt álló EMEA vállalat számára, vagyis azt a módszert, amelynek segítségével a hitelezők követelései elfogadásra kerülnek, a többlet felosztásra kerül a hitelezők között és a társaság ügyei általános jelleggel lezárásra kerülnek. Az Adminisztrátorok kötelesek lesznek bizonyos feladatokat elvégezni, úgy mint az adósságokra vonatkozó bizonyítékok bekérésének formalizálása, hitelezői megállapodások elérése, valamennyi eszköz értékesítésének véglegesítése, az értékesítési bevételek és a vállalaton belüli követelések kezelése, megegyezés elérése az összes többi hitelezői követelés tekintetében és a pénzkészlet elosztási mechanizmusának megállapítása. Az összes fenti esetben az elosztási folyamatot az egyesült királyságbeli szabályozáson kívül befolyásolja még az időtényező, a költségek, az adott vállalat mérete, a releváns pénznem, a helyi jogszabályoknak a követelésekre vonatkozó rendelkezései és más csoportvállalatok helyi folyamatai a csoporton belüli osztalékok tekintetében.

15 15 7. Egyéb ügyek Az előírt rész Az évi Fizetésképtelenségi Törvény 176. szakaszának (A) bekezdése nem vonatkozik a jelen Adminisztrátori eljárásra, mivel itt nincs vagyont terhelő zálogjog, és ebből kifolyólag nincs elkülönítve előírt rész a nem biztosított hitelezők számára. Az Adminisztrátorok legközelebb hat hónap múlva tesznek jelentést. Tisztelettel, A Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) nevében SJ Harris Adminisztrátor Mellékelve: Céginformáció Az Adminisztrátorok bevételi és kiadási elszámolása Az Adminisztrátorok időalapú költségeinek összefoglalója Az Adminisztrátorok díjazására és költségtérítéseire vonatkozó irányelvek

16 16 Az Angliai és Walesi Hites Könyvvizsgálók Intézete az Egyesült Királyságban feljogosítja AR Bloomot, SJ Harrist és CJW Hillt, hogy fizetésképtelenségi szakértőként járjanak el, és a Hites Okleveles Könyvvizsgálók Egyesülete az Egyesült Királyságban feljogosítja A M Hudsont, hogy fizetésképtelenségi szakértőként járjon el z alábbiakban felsorolt társaságok esetében. A Társaságok ügyeit, üzleti tevékenységét és vagyonát AR Bloom, SJ Harris, AM Hudson és CJW Hill Adminisztrátorok kezelik, akik csak a Társaságok megbízottaiként járnak el, személyes felelősség nélkül. A Társaságok a következőek:nortel Networks UK Limited; Nortel Networks S.A.; Nortel GmbH; Nortel Networks France S.A.S.; Nortel Networks N.V.; Nortel Networks S.p.A.; Nortel Networks B.V.; Nortel Networks Polska SP Z.o.o.; Nortel Networks Hispania S.A.; Nortel Networks (Austria) GmbH; Nortel Networks s.r.o.; Nortel Networks Engineering Service Kft; Nortel Networks Portugal S.A.; Nortel Networks Slovensko s.r.o.; Nortel Networks Oy; Nortel Networks Romania SRL; Nortel Networks AB; Nortel Networks International Finance & Holding B.V. A Nortel Networks (Ireland) Limited ügyeit, üzleti tevékenységét és vagyonát A R Bloom és D.M. Hughes Adminisztrátorok kezelik, akik csak a Nortel Networks (Ireland) Limited megbízottaiként járnak el, személyes felelősség nélkül. Nortel Networks S.A-t május 28-án helyezték francia felszámolási eljárás alá. A társaság Franciaországban található üzleti tevékenysége és eszközei a továbbiakban egy igazságügyi felszámoló ellenőrzése alatt állnak. Tájékoztatásul közöljük, hogy jelen jelentést a Társaság Adminisztrátorainak megbeszéléseit követően adtuk ki. Ez kizárólag a hitelezők informálását szolgálja az Adminisztrátori eljárás jelenlegi helyzetének bizonyos vonatkozásairól. Miután a jelen jelentés csupán egy átmeneti kimutatás a Társaság átfogó helyzetéről, nem pedig bármely konkrét tétel vagy kötelezettség jelen vagy jövőbeli értékének felbecsülése továbbá még változhat, így nem szolgál útmutatóként a hitelezők végső megtérülésére vonatkozóan, valamint különösen sem minket, sem a Társaságot nem terheli semmilyen felelősség bármely olyan személlyel szemben, aki megbízik a jelentésünkben a Társaság adósságaival történő kereskedés céljából.

17 1. melléklet Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) Céginformáció Cégjegyzékszám: Cg Társaság neve: Székhely címe: Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft Budapest, Nagy Jenő utca 10., Magyarország Az Adminisztrátorok és kinevezésük adatai Adminisztrátorok: AR Bloom, AM Hudson, SJ Harris és CJW Hill az Ernst & Young LLP (1 More London Place, London, SE1 2AF) munkatársai A kinevezés időpontja: Kinevező: január 14. A kinevezést a Legfelsőbb Bíróság Kancelláriai Részlegének Cégbírósága végezte a Társaság igazgatóinak kérelmére Bírósági hivatkozás: Legfelsőbb Bíróság, Kancelláriai Részleg, Cégbíróság a évi 540. számú ügy Munkamegosztás az Adminisztrátorok között: Az Adminisztrátorok bármelyike önállóan eljárva, vagy közülük többen, vagy valamennyien együttesen eljárva elláthatják, illetve gyakorolhatják az Adminisztrátorok által ellátandó funkciók vagy gyakorolható jogosítványok bármelyikét. Nyilatkozat a Fizetésképtelenségi Eljárásról szóló EK Rendeletre vonatkozólag A jelen Adminisztrátori eljárás elsődleges eljárásnak minősül, amelyre az Európai Közösségek Tanácsának a Fizetésképtelenségi Eljárásról Szóló Rendelete vonatkozik. Ez azt jelenti, hogy a jelen Adminisztrátori eljárást az Egyesült Királyság fizetésképtelenségi jogszabályai szerint kell lefolytatni, és nem irányadó reá nézve az Európai Unió semmiféle más tagállamának fizetésképtelenségi joga.

18 Törzstőke Osztály Engedélyezett Kibocsájtott és teljeskörűen befizetett Darabszám HUF Darabszám HUF Törzsbetét Üzletrész tulajdonos Nortel Networks International Finance & Holding B.V % Igazgatók (jelenleg és az utóbbi három évben) és társasági titkár (jelenlegi) Név Igazgató vagy titkár Kinevezés időpontja Lemondás időpontja Jelenlegi üzletrész tulajdon Cyrill Busslinger Igazgató október január Antonio Beltran Igazgató október január Sharon Rolston Igazgató január október 1. - Simon Freemantle Igazgató január David Quane Igazgató október BDO - corporate secretary Titkár nincs adat - -

19 A Nortel Csoport vállalati struktúrájának összegezése Nortel Networks Corporation (Kanada) Nortel Networks Limited (Kanada) USA Ázsia ÓCEÁNIA NNUK CALA Nortel Networks SA (Franciaország) Nortel Networks (Írország) Alvó társaságok Nortel Networks International Finance & Holding BV (Hollandia) Northern Telecom France Nortel Networks s.r.o. (Cseh) Nortel Networks (Austria) GmbH Nortel Networks AG (Svájc) Nortel Networks (Scandinavia) AS (Norvégia) Nortel Networks S.p.A. (Olaszország) Nortel Networks South Africa (Proprietary) Limited (Dél-Afrikai Köztársaság) Nortel Networks N.V. (Belgium) Nortel Networks France SAS Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Magyarország) Nortel Networks Slovensko s.r.o., (Szlovákia) Nortel Networks Romania Srl (Románia) Nortel Networks O.O.O. (Oroszország) Nortel Networks (Portugal) S.A. Nortel Networks Polska Sp. z.o.o. (Lengyelország) Nortel GmbH (Németország) Nortel Communications Holdings (1997) Limited (Izrael) Nortel Ukraine Limited Nortel Networks BV (Hollandia) Nortel Networks AB (Svédország) Nortel Networks, Hispania S.A. (Spanyolország) Nortel Networks Netas Telekomunikasyion (Törökország) Alvó társaságok Hivatkozás Nortel Networks Israel (Sales and marketing) Limited Alvó társaság Nortel Networks Oy (Finnország) Egyesült királysági adminisztrátori eljárás alatt álló társaságok

20 Az Egyesült Királyság Adminisztrátori eljárása alatt álló EMEA Társaságok: Jogi személy Nortel Networks UK Limited Nortel Networks S.A. Nortel Networks France S.A.S. Nortel Networks (Ireland) Limited Nortel GmbH Nortel Networks Oy Nortel Networks Romania SRL Nortel Networks AB Nortel Networks N.V. Nortel Networks S.p.A. Nortel Networks B.V. Nortel Networks International Finance & Holding B.V. Nortel Networks Polska Sp. z.o.o. Nortel Networks (Austria) GmbH Nortel Networks s.r.o. Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. Nortel Networks Portugal S.A. Nortel Networks Hispania S.A. Nortel Networks Slovensko s.r.o. Bejegyzés helye Anglia Franciaország Franciaország Írország Németország Finnország Románia Svédország Belgium Olaszország Hollandia Hollandia Lengyelország Ausztria Cseh Köztársaság Magyarország Portugália Spanyolország Szlovákia

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság )

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság ) Ernst & Young LLP 1 More London Place London SE1 2AF Tel: 020 7951 2000 Fax: 020 7951 1345 www.ey.com/uk MINDEN ISMERT HITELEZŐ RÉSZÉRE 2010. augusztus 12. Ref: MLP/7E/SH/NA/CC/LO3550 Hannah Russell Közvetlen

Részletesebben

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság )

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság ) Ernst & Young LLP 1 More London Place London SE1 2AF Tel: 020 7951 2000 Fax: 020 7951 1345 www.ey.com/uk MINDEN ISMERT HITELEZŐ RÉSZÉRE 2012. február 9. Ref: MLP/7E/SH/DM/HR/DW/LO3550 David Wright Közvetlen

Részletesebben

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság )

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság ) Ernst & Young LLP 1 More London Place London SE1 2AF Tel: 020 7951 2000 Fax: 020 7951 1345 www.ey.com/uk MINDEN ISMERT HITELEZŐ RÉSZÉRE 2015. február 9. Ref: MLP/7E/SJH/DM/ST/LO3550/PCF16 Sam Taylor Közvetlen

Részletesebben

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság )

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság ) Ernst & Young LLP 1 More London Place London SE1 2AF Tel: 020 7951 2000 Fax: 020 7951 1345 www.ey.com/uk MINDEN ISMERT HITELEZŐ RÉSZÉRE 2013. AUGUSZTUS 6. Hivatkozás: MLP/7E/SJH/DM/SE/LO3550/PCF16 Sam

Részletesebben

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság )

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság ) Ernst & Young LLP 1 More London Place London SE1 2AF Tel: 020 7951 2000 Fax: 020 7951 1345 www.ey.com/uk MINDEN ISMERT HITELEZŐ RÉSZÉRE 2011. február 11. Ref: MLP/7E/DM/TF/LO3547 Tara Felton Közvetlen

Részletesebben

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság )

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság ) Ernst & Young LLP 1 More London Place London SE1 2AF Tel: 020 7951 2000 Fax: 020 7951 1345 www.ey.com/uk MINDEN ISMERT HITELEZŐ RÉSZÉRE 2015. augusztus 11. Tisztelt Uraim! Ref: MLP/7E/SJH/DM/ST/LO3550/PCF16

Részletesebben

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság )

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság ) Ernst & Young LLP 1 More London Place London SE1 2AF Tel: 020 7951 2000 Fax: 020 7951 1345 www.ey.com/uk MINDEN ISMERT HITELEZŐ RÉSZÉRE 2014. augusztus 6. Ref: MLP/7E/SJH/DM/ST/LO3550/PCF16 Sam Taylor

Részletesebben

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság )

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság ) Ernst & Young LLP Tel: 020 7951 2000 1 More London Place Fax: 020 7951 1345 London SE1 2AF www.ey.com/uk MINDEN ISMERT HITELEZŐ RÉSZÉRE 2017. február 9. Tisztelt Uraim! Ref: MLP/5W/SJH/DM/SL/LO3550/PCF16

Részletesebben

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság )

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság ) Ernst & Young LLP 1 More London Place London SE1 2AF Tel: 020 7951 2000 Fax: 020 7951 1345 www.ey.com/uk MINDEN ISMERT HITELEZŐ RÉSZÉRE 2016. február 9. Tisztelt Uraim! Ref: MLP/7E/SJH/DM/ST/LO3550/PCF16

Részletesebben

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás és Társasági Önkéntes Megállapodás alatt) (a Társaság )

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás és Társasági Önkéntes Megállapodás alatt) (a Társaság ) Ernst & Young LLP Tel: 020 7951 2000 1 More London PlaceFax: 020 7951 1345 London SE1 2AF www.ey.com/uk MINDEN ISMERT HITELEZŐ RÉSZÉRE 2017. augusztus 11. Ref: MLP/5W/SJH/DM/SL/LO3550/PCF16 Telefon: +44

Részletesebben

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság )

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság ) Ernst & Young LLP 1 More London Place London SE1 2AF Tel: 020 7951 2000 Fax: 020 7951 1345 www.ey.com/uk MINDEN ISMERT HITELEZŐ RÉSZÉRE 2010. február 12. Ref: MLP/7E/SH/NA/CC/LO3550 Chris Coley Közvetlen

Részletesebben

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (the Company )

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (the Company ) Ernst & Young LLP Tel: 020 7951 2000 1 More London PlaceFax: 020 7951 1345 London SE1 2AF www.ey.com/uk MINDEN ISMERT HITELEZŐ RÉSZÉRE 2018. augusztus 7. Ref: MLP/5W/SJH/BT/SF/LO3550/PCF16 Telefon: +44

Részletesebben

Nortel Networks Engineering Service Kft. (in Administration) Az Administrators javaslatai

Nortel Networks Engineering Service Kft. (in Administration) Az Administrators javaslatai Engineering Service Kft. (in Administration) Az Administrators javaslatai Az the Insolvency Act 1986 B1 mellékletének 49. bekezdése értelmében 2009. február Rövidítések E jelentésben az alábbi rövidítéseket

Részletesebben

8. KÖLTSÉGVETÉS-MÓDOSÍTÁSI TERVEZET A ÉVI ÁLTALÁNOS KÖLTSÉGVETÉSHEZ SAJÁT FORRÁSOK EURÓPAI ADATVÉDELMI BIZTOS

8. KÖLTSÉGVETÉS-MÓDOSÍTÁSI TERVEZET A ÉVI ÁLTALÁNOS KÖLTSÉGVETÉSHEZ SAJÁT FORRÁSOK EURÓPAI ADATVÉDELMI BIZTOS EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2015.10.19. COM(2015) 545 final 8. KÖLTSÉGVETÉS-MÓDOSÍTÁSI TERVEZET A 2015. ÉVI ÁLTALÁNOS KÖLTSÉGVETÉSHEZ SAJÁT FORRÁSOK EURÓPAI ADATVÉDELMI BIZTOS HU HU Tekintettel: az Európai

Részletesebben

MINDEN ISMERT HITELEZŐ RÉSZÉRE 2009 augusztus 13

MINDEN ISMERT HITELEZŐ RÉSZÉRE 2009 augusztus 13 Ernst & Young Tanácsadó Kft. Ernst & Young Advisory Ltd. H-1132 Budapest, Váci út 20. 1399 Budapest 62 pf. 632, Hungary Tel: +36 1 451 8100, Fax: +36 1 451 8199 www.ey.com/hu Cg. 01-09-699932 MINDEN ISMERT

Részletesebben

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2015.10.23. COM(2015) 523 final A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK Az Európai Fejlesztési Alap (EFA): a 2015., 2016., 2017., 2018. és 2019. évi kötelezettségvállalásokra, kifizetésekre

Részletesebben

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK. Pénzügyi információk az Európai Fejlesztési Alapról

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK. Pénzügyi információk az Európai Fejlesztési Alapról EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2018.6.15. COM(2018) 475 final A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK Pénzügyi információk az Európai Fejlesztési Alapról Európai Fejlesztési Alap (EFA): a kötelezettségvállalások,

Részletesebben

Az EUREKA és a EUROSTARS program

Az EUREKA és a EUROSTARS program Az EUREKA és a EUROSTARS program Mészáros Gergely vezető-tanácsos 2014.03.13. Az EUREKA program 1985-ben létrehozott kormányközi együttműködés, Cél: Az európai ipar termelékenységének és világpiaci versenyképességének

Részletesebben

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK. Az Európai Fejlesztési Alappal kapcsolatos pénzügyi információk

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK. Az Európai Fejlesztési Alappal kapcsolatos pénzügyi információk EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2014.6.13. COM(2014) 350 final A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK Az Európai Fejlesztési Alappal kapcsolatos pénzügyi információk HU HU A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK Az

Részletesebben

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, október 7. (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, az Európai Unió Tanácsának főtitkára

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, október 7. (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, az Európai Unió Tanácsának főtitkára Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2016. október 7. (OR. en) 13015/16 FIN 631 FEDŐLAP Küldi: Az átvétel dátuma: 2016. október 7. Címzett: Biz. dok. sz.: Tárgy: az Európai Bizottság főtitkára részéről Jordi

Részletesebben

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2016.10.14. COM(2016) 652 final A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK Az Európai Fejlesztési Alap (EFA) 2016., 2017., 2018., 2019. és 2020. évi kötelezettségvállalásaira, kifizetéseire,

Részletesebben

EFPIA közzétételi szabályzat évi közzétételek Shire Pharmaceuticals (beleértve a Baxalta US Inc.-t)

EFPIA közzétételi szabályzat évi közzétételek Shire Pharmaceuticals (beleértve a Baxalta US Inc.-t) EFPIA közzétételi szabályzat 2016. évi közzétételek Shire Pharmaceuticals (beleértve a Baxalta US Inc.-t) 1 1. fejezet: A 2016. évi adatokra vonatkozó jelentéstételi megközelítés 2016. június 3-án a Shire

Részletesebben

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2017.10.25. COM(2017) 622 final A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK Az Európai Fejlesztési Alap (EFA): a 2017., 2018. és 2019. évi kötelezettségvállalásokra, kifizetésekre és

Részletesebben

Az OTP Bank Nyrt. 2012/2013. évi Forint. Keretösszegű Kötvényprogramja. Összevont Alaptájékoztatójának. 3. számú kiegészítése

Az OTP Bank Nyrt. 2012/2013. évi Forint. Keretösszegű Kötvényprogramja. Összevont Alaptájékoztatójának. 3. számú kiegészítése Az OTP Bank Nyrt. 2012/2013. évi 500.000.000.000 Forint Keretösszegű Kötvényprogramja Összevont Alaptájékoztatójának 3. számú kiegészítése Jelen dokumentum alapjául szolgáló összevont alaptájékoztató két

Részletesebben

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK. Az Európai Fejlesztési Alapra vonatkozó pénzügyi információk

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK. Az Európai Fejlesztési Alapra vonatkozó pénzügyi információk EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2015.6.15. COM(2015) 295 final A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK Az Európai Fejlesztési Alapra vonatkozó pénzügyi információk HU HU 1. ELŐSZÓ A 11. Európai Fejlesztési Alap

Részletesebben

Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet

Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet TÁJÉKOZTATÓ A devizában végzett műveletek teljesítési rendjéről Hatályos: 2012. január 2-től 1 I. Általános feltételek A Takarékszövetkezet csak tartalmi, nyelvi és alaki

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ JELENTÉS A 4iG NYRT. AUDIT BIZOTTSÁGA RÉSZÉRE

KIEGÉSZÍTŐ JELENTÉS A 4iG NYRT. AUDIT BIZOTTSÁGA RÉSZÉRE KIEGÉSZÍTŐ JELENTÉS A 4iG NYRT. AUDIT BIZOTTSÁGA RÉSZÉRE 1.) Az elvégzett könyvvizsgálat eredményeinek ismertetése: A könyvvizsgálat során nem találtunk lényeges hiányosságot a Társaság folyamataiban,

Részletesebben

L 165 I Hivatalos Lapja

L 165 I Hivatalos Lapja Az Európai Unió L 165 I Hivatalos Lapja Magyar nyelvű kiadás Jogszabályok 61. évfolyam 2018. július 2. Tartalom II Nem jogalkotási aktusok HATÁROZATOK Az Európai Tanács (EU) 2018/937 határozata (2018.

Részletesebben

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK. Az Európai Fejlesztési Alappal kapcsolatos pénzügyi információk

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK. Az Európai Fejlesztési Alappal kapcsolatos pénzügyi információk EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2017.6.14. COM(2017) 299 final A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK Az Európai Fejlesztési Alappal kapcsolatos pénzügyi információk Az Európai Fejlesztési Alap (EFA): kötelezettségvállalásokra,

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek Conclude Befektetési Zrt. GoldTresor online nemesfém kereskedési rendszer

Általános Szerződési Feltételek Conclude Befektetési Zrt. GoldTresor online nemesfém kereskedési rendszer Általános Szerződési Feltételek Conclude Befektetési Zrt. GoldTresor online nemesfém kereskedési rendszer Érvényben: 2018. június 14-től visszavonásig I. Általános információk A Szolgáltató adatai: Szerződő

Részletesebben

A nyersanyag begyűjtő részleg feladatai: Biztosítja a nyersanyag (tej) ellátást az egyéni termelőktől és cégektől

A nyersanyag begyűjtő részleg feladatai: Biztosítja a nyersanyag (tej) ellátást az egyéni termelőktől és cégektől a termékeladást és a marketinget a szállítást, szállítóeszközök karbantartását, a munkavédelmet és tűzvédelmet a kereskedelemben illetve szállításban Ellenőrzi és fele a törvény betartásáért, ami a termékek

Részletesebben

SZÁNTÓ ÉS TÁRSA. Sorszám Dokumentum Összeállításért

SZÁNTÓ ÉS TÁRSA. Sorszám Dokumentum Összeállításért Kormányzati szektorba sorolt, többségi önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaságok vizsgálata és intézkedési terve az Állami Számvevőszék gyakorlata alapján Az ellenőrzés fókuszkérdései: - Az önkormányzat

Részletesebben

SZOLGÁLTATÁSI ÓRAREND Érvényes: 2015. szeptember 7-től

SZOLGÁLTATÁSI ÓRAREND Érvényes: 2015. szeptember 7-től 2760 Nagykáta, Dózsa Gy. u. 10 SZOLGÁLTATÁSI ÓRAREND Érvényes: 2015. szeptember 7-től I. Belföldi forint fizetési ok JÓVÁÍRÁS Megbízás típusa GIRO-IG1 GIRO IG2 VIBER TERHELÉS Takarékszövetkezetünk nostro

Részletesebben

A Lifestyle Bónusz megszerzéséhez a Terjesztőinknek Zafír vagy magasabb rangot kell elérniük két egymást követő hónapban.

A Lifestyle Bónusz megszerzéséhez a Terjesztőinknek Zafír vagy magasabb rangot kell elérniük két egymást követő hónapban. 2008 óta az ORGANO páratlan, semmilyen más vállalathoz nem hasonlítható előnyöket kínál Terjesztőinek: A Világ Legjobb Életstílusát. Az OG Lifestyle lényege a szabadság, luxus és a célkitűzések elérése.

Részletesebben

-TÁJÉKOZTATÓ. a Számlatulajdonos pénzforgalmi vagy fizetési számláját érintő fizetési megbízások benyújtásának és teljesítésének rendjéről

-TÁJÉKOZTATÓ. a Számlatulajdonos pénzforgalmi vagy fizetési számláját érintő fizetési megbízások benyújtásának és teljesítésének rendjéről -TÁJÉKOZTATÓ a Számlatulajdonos pénzforgalmi vagy fizetési számláját érintő fizetési megbízások benyújtásának és teljesítésének rendjéről Hatályos: 2016. december 12-től A Boldva és Vidéke Takarékszövetkezet

Részletesebben

Általános Üzletszabályzat 1. sz. melléklete TÁJÉKOZTATÓ A megbízások teljesítési rendjér l, a költségviselésr

Általános Üzletszabályzat 1. sz. melléklete TÁJÉKOZTATÓ A megbízások teljesítési rendjér l, a költségviselésr Általános Üzletszabályzat 1. sz. melléklete TÁJÉKOZTATÓ A megbízások teljesítési rendjéről, a költségviselésről és az árfolyamok alkalmazásáról Hatályos: 2010. június 01-től Értelmező rendelkezések: BIC

Részletesebben

D. MELLÉKLET: A SOPRON BANK BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÁSI ÉS KIEGÉSZÍTŐ SZOLGÁLTATÁSI DÍJTÉTELEI ÉRVÉNYES: 2014. JANUÁR 1-TŐL

D. MELLÉKLET: A SOPRON BANK BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÁSI ÉS KIEGÉSZÍTŐ SZOLGÁLTATÁSI DÍJTÉTELEI ÉRVÉNYES: 2014. JANUÁR 1-TŐL D. MELLÉKLET: A SOPRON BANK BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÁSI ÉS KIEGÉSZÍTŐ SZOLGÁLTATÁSI DÍJTÉTELEI ÉRVÉNYES: 2014. JANUÁR 1-TŐL I. Összevont értékpapírszámla vezetés díjtételei Díj, költség Általános díjak Összevont

Részletesebben

(az adatok ezer forintban értendők) *(a konszolidált táblázatok alatt minden esetben dőlt betűvel tüntettük fel a társaság nem konszolidált számait)

(az adatok ezer forintban értendők) *(a konszolidált táblázatok alatt minden esetben dőlt betűvel tüntettük fel a társaság nem konszolidált számait) TR 2014 Szöveges magyarázat a 2014. üzleti évhez: Társaságunk a 2014. év során tőkeerejének növelését tűzte ki fő prioritásként. A kiemelt célok között szerepelt a korábbi bankhitelek saját forrásokkal

Részletesebben

RESTREINT UE. Strasbourg, COM(2014) 447 final 2014/0208 (NLE) This document was downgraded/declassified Date

RESTREINT UE. Strasbourg, COM(2014) 447 final 2014/0208 (NLE) This document was downgraded/declassified Date EURÓPAI BIZOTTSÁG Strasbourg, 2014.7.1. COM(2014) 447 final 2014/0208 (NLE) This document was downgraded/declassified Date 23.7.2014 Javaslat A TANÁCS RENDELETE a 2866/98/EK rendeletnek az euró litvániai

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól II. negyedév

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól II. negyedév 5. I. 5. III. 6. I. 6. III. 7. I. 7. III. 8. I. 8. III. 9. I. 9. III. 1. I. 1. III. 11. I. 11. III. 1. I. 1. III. 1. I. 1. III. 14. I. 14. III. 15. I. 15. III. 16. I. SAJTÓKÖZLEMÉNY Az államháztartás és

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. A fizetési mérleg alakulásáról. 2015. I. negyedév

SAJTÓKÖZLEMÉNY. A fizetési mérleg alakulásáról. 2015. I. negyedév SAJTÓKÖZLEMÉNY A fizetési mérleg alakulásáról NYILVÁNOS: 2015. június 24. 8:30-tól 2015. I. negyedév 2015 I. negyedévében 1 a külfölddel szembeni nettó finanszírozási képesség (a folyó fizetési mérleg

Részletesebben

KORRUPCIÓELLENES ÁTTEKINTÉS. Képzési útmutató a Brunswickkal üzleti tevékenységet folytató harmadik felek számára 2018

KORRUPCIÓELLENES ÁTTEKINTÉS. Képzési útmutató a Brunswickkal üzleti tevékenységet folytató harmadik felek számára 2018 KORRUPCIÓELLENES ÁTTEKINTÉS Képzési útmutató a Brunswickkal üzleti tevékenységet folytató harmadik felek számára 2018 Célok A Brunswick Corporation teljes elkötelezettséget vállal a tisztességes üzletvitel

Részletesebben

A bírósági közvetítői eljárás

A bírósági közvetítői eljárás ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ ÜGYFELEKNEK A bírósági közvetítői eljárás A közvetítés vagy más néven mediáció egy olyan, a hagyományos vitarendező (peres) eljárásoktól lényegesen eltérő megoldás, melynek az a célja,

Részletesebben

Féléves jelentés 2016

Féléves jelentés 2016 Féléves jelentés 2016 Konszolidált eredménykimutatás IFRS konszolidált, nem auditált eredménykimutatás (millió forintban) 2016. 2015. Változás %-ban Kamat- és kamatjellegû bevételek 29.102 35.616-18,29%

Részletesebben

KÖNYVVIZSGÁLAT Fontos Önnek cége piaci megítélése? A valóság a számokban rejlik!

KÖNYVVIZSGÁLAT Fontos Önnek cége piaci megítélése? A valóság a számokban rejlik! The Leader for Exceptional Client Service KÖNYVVIZSGÁLAT Fontos Önnek cége piaci megítélése? A valóság a számokban rejlik! A BDO világszerte... A BDO a világ ötödik legnagyobb könyvelő, könyvvizsgáló,

Részletesebben

D. MELLÉKLET: A SOPRON BANK BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÁSI ÉS KIEGÉSZÍTŐ SZOLGÁLTATÁSI DÍJTÉTELEI ÉRVÉNYES: JANUÁR 3-TÓL

D. MELLÉKLET: A SOPRON BANK BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÁSI ÉS KIEGÉSZÍTŐ SZOLGÁLTATÁSI DÍJTÉTELEI ÉRVÉNYES: JANUÁR 3-TÓL D. MELLÉKLET: A SOPRON BANK BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÁSI ÉS KIEGÉSZÍTŐ SZOLGÁLTATÁSI DÍJTÉTELEI ÉRVÉNYES: 2018. JANUÁR 3-TÓL I. Összevont értékpapírszámla vezetés díjtételei Díj, költség Általános díjak Összevont

Részletesebben

Olasz társasági jog Szikora Veronika

Olasz társasági jog Szikora Veronika Olasz társasági jog Szikora Veronika Társasági jog Európában 2013/14-es tanév Szikora Veronika Magyary Zoltán posztdoktori ösztöndíjas A kutatás a TÁMOP-4.2.4.A/2-11/1-2012-0001 Nemzeti Kiválóság Program

Részletesebben

Egészség: Készülünk a nyaralásra mindig Önnél van az európai egészségbiztosítási kártyája?

Egészség: Készülünk a nyaralásra mindig Önnél van az európai egészségbiztosítási kártyája? MEMO/11/406 Brüsszel, 2011. június 16. Egészség: Készülünk a nyaralásra mindig Önnél van az európai kártyája? Nyaralás: álljunk készen a váratlan helyzetekre! Utazást tervez az EU területén, Izlandra,

Részletesebben

Határtalan adózás ott fizetsz ahol keresel? IX. Elektronikus Kereskedelem Konferencia 2012. május 3.

Határtalan adózás ott fizetsz ahol keresel? IX. Elektronikus Kereskedelem Konferencia 2012. május 3. Határtalan adózás ott fizetsz ahol keresel? IX. Elektronikus Kereskedelem Konferencia 2012. május 3. E-kereskedelem: hol kell adóznom, kell adóznom? E-kereskedelmi tevékenység adózása komplex terület,

Részletesebben

MELLÉKLET. a következőhöz:

MELLÉKLET. a következőhöz: EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2016.2.10. COM(2016) 85 final ANNEX 4 MELLÉKLET a következőhöz: A Bizottság közleménye az Európai Parlamentnek és a Tanácsnak az európai migrációs stratégia szerinti kiemelt

Részletesebben

Richter Csoport hó I. negyedévi jelentés május 7.

Richter Csoport hó I. negyedévi jelentés május 7. Richter Csoport 2014. I. negyedévi jelentés 2014. május 7. Összefoglaló 2014. I. negyedév Konszolidált árbevétel: -1,0% ( ), +3,1% (Ft) jelentős forgalom visszaesés Oroszországban és Ukrajnában valuta

Részletesebben

D. MELLÉKLET: A SOPRON BANK BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÁSI ÉS KIEGÉSZÍTŐ SZOLGÁLTATÁSI DÍJTÉTELEI ÉRVÉNYES:

D. MELLÉKLET: A SOPRON BANK BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÁSI ÉS KIEGÉSZÍTŐ SZOLGÁLTATÁSI DÍJTÉTELEI ÉRVÉNYES: D. MELLÉKLET: A SOPRON BANK BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÁSI ÉS KIEGÉSZÍTŐ SZOLGÁLTATÁSI DÍJTÉTELEI ÉRVÉNYES: 2017.05.15 Tájékoztatjuk T. Ügyfeleinket, hogy a Sopron Bank befektetési szolgáltatási és kiegészítő

Részletesebben

(Kötelezően közzéteendő jogi aktusok)

(Kötelezően közzéteendő jogi aktusok) 2006.4.27. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja L 114/1 I (Kötelezően közzéteendő jogi aktusok) AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 629/2006/EK RENDELETE (2006. április 5.) a szociális biztonsági rendszereknek

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének, január 25-i ülésére. Az előterjesztést készítette: ügyvezető

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének, január 25-i ülésére. Az előterjesztést készítette: ügyvezető 550-1/2017. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének, 2017. január 25-i ülésére Tárgy: A Kerekegyházi Kábelkommunikációs Kft megszüntetése Az előterjesztést készítette:

Részletesebben

Féléves jelentés 2015

Féléves jelentés 2015 Féléves jelentés 2015 Konszolidált eredménykimutatás IFRS konszolidált, nem auditált eredménykimutatás (millió forintban) 2015. 2014. Változás %-ban Kamat- és kamatjellegû bevételek 35.616 42.658-16,51%

Részletesebben

1.3. ADATLAP a SZÁMVITELI SZABÁLYZATOK elkészítéséhez. TÁJÉKOZTATÓ ADATOK A MEGRENDELŐRŐL: NÉV:... Székhely:... Telephely/ek/:......

1.3. ADATLAP a SZÁMVITELI SZABÁLYZATOK elkészítéséhez. TÁJÉKOZTATÓ ADATOK A MEGRENDELŐRŐL: NÉV:... Székhely:... Telephely/ek/:...... 1.3. ADATLAP a SZÁMVITELI SZABÁLYZATOK elkészítéséhez. TÁJÉKOZTATÓ ADATOK A MEGRENDELŐRŐL: (az itt közölt adatok a Számviteli Politika cégismertető részében fognak szerepelni) NÉV: Székhely: Telephely/ek/:

Részletesebben

Útmutató. az SZJA- bevalláshoz

Útmutató. az SZJA- bevalláshoz Útmutató az SZJA- bevalláshoz Utmutató A magánszemély által értékpapír-kölcsönzés díjaként megszerzett összeg egésze jövedelemnek minõsül. Az értékpapír-kölcsönzésbõl származó jövedelem után az adó mértéke

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat 10/2002. (IV. 24.) önkormányzati rendelete 1 a külföldi kiküldetésekről - a módosítással egységes szerkezetben - 2

A Tolna Megyei Önkormányzat 10/2002. (IV. 24.) önkormányzati rendelete 1 a külföldi kiküldetésekről - a módosítással egységes szerkezetben - 2 1. oldal A Tolna Megyei Önkormányzat 10/2002. (IV. 24.) önkormányzati rendelete 1 a külföldi kiküldetésekről - a módosítással egységes szerkezetben - 2 A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

A beszámoló összeállítása (A nagyfeladat ) Érintett témák, a feldolgozás ütemterve

A beszámoló összeállítása (A nagyfeladat ) Érintett témák, a feldolgozás ütemterve A beszámoló összeállítása (A nagyfeladat ) Érintett témák, a feldolgozás ütemterve 1. Egy nagyfeladat kidolgozása 2. A mérlegkészítés időszakának típus elszámolásai I. sz. feladat A Beszámol-Ő-1 Kft. 2X16.

Részletesebben

Hivatkozással az FHB Nyrt. Lakossági Hitelezési Üzletszabályzatára, alulírott

Hivatkozással az FHB Nyrt. Lakossági Hitelezési Üzletszabályzatára, alulírott 1. számú melléklet FHB Nyrt.1132. Budapest, Váci út 20. Banki érkeztetés: Tárgy: Bejelentéshez kötött előtörlesztési bejelentő Tisztelt Cím! Hivatkozással az FHB Nyrt. Lakossági Hitelezési Üzletszabályzatára,

Részletesebben

Olasz társasági jog 2013.

Olasz társasági jog 2013. Olasz társasági jog 2013. Az olasz társasági jog főbb jellemzői Szabályozás elsősorban az olasz Ptk. (Codice Civile) V. fejezetében. Az új társasági törvény 2004. január 1-jén lépett hatályba. Az előírások

Részletesebben

MAGYAR VIDÉK HITELSZÖVETKEZET V.A.

MAGYAR VIDÉK HITELSZÖVETKEZET V.A. MAGYAR VIDÉK HITELSZÖVETKEZET V.A. Székhely: 7623 Pécs, Köztársaság tér 2. Adószám: 11017897-2-02 KSH: 11017897-6419-122-02 Cg.: 02-02-060334 Honlap: www.mvhsz.hu ELŐTERJESZTÉS Beszámoló a Magyar Vidék

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2015. 01. 01. 2015. 12. 31. Budapest, 2016. április 30... A vállalkozás vezetője ( képviselője ) 1 1. Általános bemutatás A vállalkozás neve: STEMO MARKETING Kft. A vállalkozás rövidített

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól IV. negyedév

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól IV. negyedév SAJTÓKÖZLEMÉNY Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól 18. IV. negyedév Budapest, 19. február 18. - A pénzügyi számlák előzetes adatai szerint az államháztartás nettó

Részletesebben

1. cím (Saját források): millió EUR. 3. cím (Többletek, egyenlegek és kiigazítások): -537 millió EUR

1. cím (Saját források): millió EUR. 3. cím (Többletek, egyenlegek és kiigazítások): -537 millió EUR Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2016. június 17. (OR. en) 9586/16 BUDGET 15 MAGYARÁZÓ FELJEGYZÉS Tárgy: 2. sz. költségvetés-módosítási tervezet a 2016. évi általános költségvetéshez: a 2015-ös pénzügyi

Részletesebben

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2017.3.30. COM(2017) 150 final 2017/0068 (COD) Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE az 1306/2013/EU rendeletben meghatározott, a közvetlen kifizetésekre a 2017-es

Részletesebben

A BELGA KIRÁLYSÁG, A BOLGÁR KÖZTÁRSASÁG, A CSEH KÖZTÁRSASÁG, A DÁN KIRÁLYSÁG, A NÉMETORSZÁGI SZÖVETSÉGI KÖZTÁRSASÁG, AZ ÉSZT KÖZTÁRSASÁG, ÍRORSZÁG,

A BELGA KIRÁLYSÁG, A BOLGÁR KÖZTÁRSASÁG, A CSEH KÖZTÁRSASÁG, A DÁN KIRÁLYSÁG, A NÉMETORSZÁGI SZÖVETSÉGI KÖZTÁRSASÁG, AZ ÉSZT KÖZTÁRSASÁG, ÍRORSZÁG, JEGYZŐKÖNYV AZ EURÓPAI UNIÓRÓL SZÓLÓ SZERZŐDÉSHEZ, AZ EURÓPAI UNIÓ MŰKÖDÉSÉRŐL SZÓLÓ SZERZŐDÉSHEZ ÉS AZ EURÓPAI ATOMENERGIA-KÖZÖSSÉGET LÉTREHOZÓ SZERZŐDÉSHEZ CSATOLT, AZ ÁTMENETI RENDELKEZÉSEKRŐL SZÓLÓ

Részletesebben

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2014. január 30-i ülésére

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2014. január 30-i ülésére Tárgy: Tájékoztató a kötvényforrás kezeléséről 2013. IV. negyedévben Előkészítette: Váczi Julianna osztályvezető Gazdasági Osztály Csapó Ágnes ügyvezető BUDAPEST PRIV-INVEST Kft. Véleményező Pénzügyi Bizottság

Részletesebben

TR Investment Nyrt. TR Investment Nyilvánosan Működő Részvénytársaság NEGYEDÉVES JELENTÉS 2015.01.01-2015.03.31

TR Investment Nyrt. TR Investment Nyilvánosan Működő Részvénytársaság NEGYEDÉVES JELENTÉS 2015.01.01-2015.03.31 Nyrt NEGYEDÉVES JELENTÉS 2015.01.01-2015.03.31 Nyrt. 1048. Budapest Megyeri út 202. Nyrt Tartalomjegyzék 1, Felelősség vállalási nyilatkozat 2, Vezetőségi jelentés 3, Közzétételek 4, 2015. I negyedév mérleg

Részletesebben

Könyvvezetési ismeretek

Könyvvezetési ismeretek 1 I. évfolyam BA Név: Neptun kód: Kurzus: Tanár neve: HÁZI DOLGOZAT 1. Könyvvezetési ismeretek 2014/2015 II. félév Elméleti kérdések 1. A 3171 A Külföldi vevő számla egyenlege 100e DEV 200 Ft/DEV árfolyamon,

Részletesebben

Felszámolók szakmai felelősségbiztosítása Kiegészítő biztosítási feltételek

Felszámolók szakmai felelősségbiztosítása Kiegészítő biztosítási feltételek Felszámolók szakmai felelősségbiztosítása Kiegészítő biztosítási A jelen kiegészítő biztosítási azokat a rendelkezéseket tartalmazzák, amelyeket az Allianz Hungária Zrt. Cg. 01-10-041356, székhely: 1087

Részletesebben

A hozzáadott érték adó kötelezettségekből származó adminisztratív terhek

A hozzáadott érték adó kötelezettségekből származó adminisztratív terhek A hozzáadott érték adó kötelezettségekből származó adminisztratív terhek 15.02.2006-15.03.2006 A beállított feltételeknek 589 felel meg a(z) 589 válaszból. Jelölje meg tevékenységének fő ágazatát. D -

Részletesebben

10 éve foglalkozom kis- és középvállalkozások tanácsadásával. Rendszeresen tartok előadást adóváltozásokról, az aktuális adójogszabályok

10 éve foglalkozom kis- és középvállalkozások tanácsadásával. Rendszeresen tartok előadást adóváltozásokról, az aktuális adójogszabályok Pénzügy Bemutatkozás Az OFA Kooperáció program pénzügyi szakértője vagyok. Végzettségemet tekintve gazdasági mérnök és mérlegképes könyvelő. Ezen kívül 2003-ban a BGF Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Karán

Részletesebben

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2014.10.16. COM(2014) 644 final A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK Az Európai Fejlesztési Alap (EFA): a kötelezettségvállalásokra, a kifizetésekre és a tagállami hozzájárulásokra

Részletesebben

A KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG SZERZŐDÉSMINTÁJA. Társasági szerződés. 1. A társaság cégneve, székhelye, telephelye(i), fióktelepe(i)

A KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG SZERZŐDÉSMINTÁJA. Társasági szerződés. 1. A társaság cégneve, székhelye, telephelye(i), fióktelepe(i) A KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG SZERZŐDÉSMINTÁJA Társasági szerződés 1. A társaság cégneve, székhelye, telephelye(i), fióktelepe(i) 1.1. A társaság cégneve:... Korlátolt Felelősségű Társaság A társaság

Részletesebben

Azon ügyfelek számára vonatkozó adatok, akik részére a Hivatal hatósági bizonyítványt állított ki

Azon ügyfelek számára vonatkozó adatok, akik részére a Hivatal hatósági bizonyítványt állított ki Amerikai Egyesült Államok Ausztrália Ausztria Belgium Brunei Ciprus Dánia Egyesült Arab Emírségek Egyesült Királyság Finnország Franciaország Görögország Hollandia Horvátország Irán Írország Izland Izrael

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a Pro Szentendre Városfejlesztési Kft. v.a. 2015.06.30-i tevékenységet záró egyszerűsített éves beszámolójához

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a Pro Szentendre Városfejlesztési Kft. v.a. 2015.06.30-i tevékenységet záró egyszerűsített éves beszámolójához KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a Pro Szentendre Városfejlesztési Kft. v.a. 2015.06.30-i tevékenységet záró egyszerűsített éves beszámolójához A Pro Szentendre Városfejlesztési Kft. v.a. (továbbiakban: Társaság)

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól II. negyedév

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól II. negyedév 5. I. 5. III.. I.. III. 7. I. 7. III. 8. I. 8. III. 9. I. 9. III. 1. I. 1. III. 11. I. 11. III. 1. I. 1. III. 1. I. 1. III. 1. I. 1. III. 15. I. 15. III. 1. I. 1. III. 17. I. 17. III. 18. I. SAJTÓKÖZLEMÉNY

Részletesebben

TARJÁNHŐ Szolgáltató- Elosztó Kft.

TARJÁNHŐ Szolgáltató- Elosztó Kft. Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. TARJÁNHŐ Szolgáltató- Elosztó Kft. 3100 Salgótarján, Salgó út 52. tel.: 32/520-225 fax: 32/520-226 3101 Pf.: 243. Ikt. szám: 425

Részletesebben

Az Európai Bankhatóság (EBA) iránymutatása. a magas jövedelműekre vonatkozó adatgyűjtésről EBA/GL/2012/5

Az Európai Bankhatóság (EBA) iránymutatása. a magas jövedelműekre vonatkozó adatgyűjtésről EBA/GL/2012/5 Az Európai Bankhatóság (EBA) iránymutatása a magas jövedelműekre vonatkozó adatgyűjtésről EBA/GL/2012/5 London, 2012.07.27. Az iránymutatás jogállása 1. Az e dokumentumban szereplő iránymutatásokat az

Részletesebben

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, március 17. (OR. en)

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, március 17. (OR. en) Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2016. március 17. (OR. en) Intézményközi referenciaszám: 2014/0013 (NLE) 15436/15 AGRI 684 AGRIORG 101 JOGALKOTÁSI AKTUSOK ÉS EGYÉB ESZKÖZÖK Tárgy: A TANÁCS RENDELETE

Részletesebben

KÖNYVVIZSGÁLATI HÍRLEVÉL 2012 / 1

KÖNYVVIZSGÁLATI HÍRLEVÉL 2012 / 1 KÖNYVVIZSGÁLATI HÍRLEVÉL 2012 / 1 DEVIZÁBAN ADOTT KAPOTT ELŐLEG A devizában adott, kapott előleget, mint minden gazdasági eseményt, könyvelni kell. A Számviteli törvény 60. -ának (1) bekezdése és a Számviteli

Részletesebben

KULCS-SOFT SZÁMÍTÁSTECHNIKA NYRT.

KULCS-SOFT SZÁMÍTÁSTECHNIKA NYRT. KULCS-SOFT SZÁMÍTÁSTECHNIKA NYRT. 2017. FÉLÉVES JELENTÉS Jóváhagyta a Kulcs-Soft Számítástechnika Nyrt. igazgatósága 2017. augusztus 24-én Vezetőségi jelentés 2017. 1. félév működésének főbb jellemzői:

Részletesebben

Árfolyamok. Miskolci Egyetem mesterképzés

Árfolyamok. Miskolci Egyetem mesterképzés Árfolyamok Miskolci Egyetem mesterképzés 24 órás devizapiac (Forex) Dollár/euró árfolyam alakulása (1999-2014 hónapvégi,ecb) 1,6 1,5 1,4 1,3 1,2 1,1 1 0,9 0,8 jan..99 jún..99 nov..99 ápr..00 szept..00

Részletesebben

A végelszámolási eljárás

A végelszámolási eljárás A végelszámolási eljárás A pénztár - a felszámolás esetét kivéve - csak végelszámolást követően szűnhet meg (Öpt. 45. (1) bekezdés). A pénztár végelszámolási eljárására az e törvényben meghatározott eltérésekkel

Részletesebben

FAKTORING KÉRELEM ADATLAP

FAKTORING KÉRELEM ADATLAP Az adatokat a fent jelzett fordulónapi adatok szerint, ezer Ft-ban kérjük megadni! Kérjük minden sor kitöltését, a nemleges válaszok ill. nulla érték jelölését is. I. Általános adatok A Társaság neve:

Részletesebben

Előterjesztés a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Gazdasági és Foglalkoztatási Bizottsága 2009. december 22-i ülésére

Előterjesztés a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Gazdasági és Foglalkoztatási Bizottsága 2009. december 22-i ülésére Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Gazdasági és Foglalkoztatási Bizottsága Elnöke Sz.:35419/2009. Előterjesztés a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Gazdasági és Foglalkoztatási Bizottsága 2009.

Részletesebben

Kiegészítő melléklet 2012. december 31. Mérlegkészítésért személyében felelős: Miskei Mária mérlegképes könyvelő PM regisztrációs száma: 167379

Kiegészítő melléklet 2012. december 31. Mérlegkészítésért személyében felelős: Miskei Mária mérlegképes könyvelő PM regisztrációs száma: 167379 Kiegészítő melléklet 2012. december 31. Mérlegkészítésért személyében felelős: Miskei Mária mérlegképes könyvelő PM regisztrációs száma: 167379 Érdi Csatornamű Vízgazdálkodási-társulat I. Alapadatok A

Részletesebben

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, május 12. (OR. en)

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, május 12. (OR. en) Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2017. május 12. (OR. en) 9046/17 ADD 1 EF 97 ECOFIN 351 AGRIFIN 50 FEDŐLAP Küldi: Az átvétel dátuma: 2017. május 8. Címzett: az Európai Bizottság főtitkára részéről Jordi

Részletesebben

SN 1316/14 tk/anp/kb 1 DG D 2A LIMITE HU

SN 1316/14 tk/anp/kb 1 DG D 2A LIMITE HU AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA Brüsszel, 2014. január 30. (05.02) (OR. en) Intézményközi referenciaszám: 2013/0268 (COD) SN 1316/14 LIMITE FELJEGYZÉS Tárgy: Az Európai Parlament és a Tanács /20../EU rendelete

Részletesebben

OTP Quantum Kiegészítő Nyugdíjpénztár. 2005. december 31-i éves beszámolójához

OTP Quantum Kiegészítő Nyugdíjpénztár. 2005. december 31-i éves beszámolójához 1 Kiegészítő melléklet OTP Quantum Kiegészítő Nyugdíjpénztár 2005. december 31-i éves beszámolójához Az OTP Quantum Kiegészítő Nyugdíjpénztár 2005. évi Mérlege az önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztárak beszámoló

Részletesebben

Richter Csoport hó I. félévi jelentés július 31.

Richter Csoport hó I. félévi jelentés július 31. Richter Csoport 2014. I. félévi jelentés 2014. július 31. Összefoglaló 2014. I. félév Konszolidált árbevétel: -5,3% ( ), -1,7% (Ft) jelentős forgalom visszaesés Oroszországban, Ukrajnában és Lengyelországban

Részletesebben

ZIRCI TAKARÉKSZÖVETKEZET DEVIZASZÁMLAVEZETÉS, DEVIZAÜGYLETEK H I R D E T M É N YE VÁLLALKOZÓK RÉSZÉRE

ZIRCI TAKARÉKSZÖVETKEZET DEVIZASZÁMLAVEZETÉS, DEVIZAÜGYLETEK H I R D E T M É N YE VÁLLALKOZÓK RÉSZÉRE ZIRCI TAKARÉKSZÖVETKEZET DEVIZASZÁMLAVEZETÉS, DEVIZAÜGYLETEK H I R D E T M É N YE VÁLLALKOZÓK RÉSZÉRE 1/2014. Közzététel: 2013. december 20. Hatályos: 2014. január 5-től I. BETÉTI KAMATOK 1. Devizaszámlák

Részletesebben

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133 Fax: (28)-470-357 E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2016. május 25.-ei ülésére Nyílt ülésen

Részletesebben

A QUANTIS ALPHA ZRT. ÁLTAL ALKALMAZOTT DÍJTÉTELEK JEGYZÉKE. Érvényes: december 09. napjától.

A QUANTIS ALPHA ZRT. ÁLTAL ALKALMAZOTT DÍJTÉTELEK JEGYZÉKE. Érvényes: december 09. napjától. 141 7.SZ. MELLÉKLET A QUANTIS ALPHA ZRT. ÁLTAL ALKALMAZOTT DÍJTÉTELEK JEGYZÉKE Érvényes: 2016. december 09. napjától. A jelen Díjjegyzék a által nyújtott szolgáltatásokhoz kapcsolódó, az Ügyfél által fizetendő,

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Halászati Ellenőrző Hivatal 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2017/C 417/17)

JELENTÉS. az Európai Halászati Ellenőrző Hivatal 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2017/C 417/17) C 417/110 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2017.12.6. JELENTÉS az Európai Halászati Ellenőrző Hivatal 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2017/C 417/17)

Részletesebben

MELLÉKLETEK. a következőhöz: A BIZOTTSÁG (EU) FELHATALMAZÁSON ALAPULÓ RENDELETE

MELLÉKLETEK. a következőhöz: A BIZOTTSÁG (EU) FELHATALMAZÁSON ALAPULÓ RENDELETE EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2018.7.13. C(2018) 4438 final ANNEXES 1 to 2 MELLÉKLETEK a következőhöz: A BIZOTTSÁG (EU) FELHATALMAZÁSON ALAPULÓ RENDELETE az (EU) 2016/1011 európai parlamenti és tanácsi rendeletnek

Részletesebben

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2012. december 12-i ülésére

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2012. december 12-i ülésére Tárgy: A LISZ Kft. beszámolója az Inkubátorház üzemeltetéséről Előkészítette: Méri Zoltán ügyvezető LISZ Kft. Sorszám: III/4. Döntéshozatal módja: Egyszerű szótöbbség Véleményező bizottság: Pénzügyi Bizottság

Részletesebben

KONZULTÁCIÓ A TÁRSASÁGOK BEJEGYZETT SZÉKHELYÉNEK MÁSIK TAGÁLLAMBA HELYEZÉSÉRŐL Konzultáció a Belső Piaci és Szolgáltatási Főigazgatóság szervezésében

KONZULTÁCIÓ A TÁRSASÁGOK BEJEGYZETT SZÉKHELYÉNEK MÁSIK TAGÁLLAMBA HELYEZÉSÉRŐL Konzultáció a Belső Piaci és Szolgáltatási Főigazgatóság szervezésében KONZULTÁCIÓ A TÁRSASÁGOK BEJEGYZETT SZÉKHELYÉNEK MÁSIK TAGÁLLAMBA HELYEZÉSÉRŐL Konzultáció a Belső Piaci és Szolgáltatási Főigazgatóság szervezésében Bevezetés Előzetes megjegyzés: Az alábbi dokumentumot

Részletesebben

Fizetési Szokások Európában 2018 EOS Csoport

Fizetési Szokások Európában 2018 EOS Csoport Fizetési Szokások Európában 2018 EOS Csoport Magyarország With head and heart in finance Az EOS világszerte Az EOS a világ egyik vezető pénzügyi szolgáltatója Észak-Amerika Európa Ázsia 51 leányvállalat

Részletesebben