Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság )

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság )"

Átírás

1 Ernst & Young LLP 1 More London Place London SE1 2AF Tel: Fax: MINDEN ISMERT HITELEZŐ RÉSZÉRE február 9. Ref: MLP/7E/SH/DM/HR/DW/LO3550 David Wright Közvetlen telefon: +44 (0) dwright@uk.ey.com Tisztelt Uraim! Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság ) Anglia és Wales Legfelsőbb Bírósága Kancellária Részlegének Cégbírósága évi 540-es számú ügy Az évi Fizetésképtelenségi Törvény 2.47-es rendelkezésének értelmében írunk azért, hogy a hitelezők részére átadjunk egy hatodik jelentést az adminisztrátori eljárás előrehaladásáról (a Jelentés ). A jelen Jelentés a július 14-től január 13-ig terjedő időszakot fedi le és a augusztus 13-án kelt első, a február 13-án kelt második, a augusztus 12-én kelt harmadik, a február 11-én kelt negyedik, valamint a augusztus 12-én kelt ötödik adminisztrátori jelentéssel, továbbá a február 23-án kelt Adminisztrátori Javaslatokkal együttesen értelmezendő. A jelen Jelentés, valamint a fent említett előző jelentések másolatai kérésre hozzáférhetőek vagy megtalálhatóak az alábbi internetes oldalon: január 14-én a Társaság Adminisztrátori eljárás (az Adminisztrátori eljárás ) alá került, miután a Társaság igazgatóinak kérelmére Anglia és Wales Legfelsőbb Bírósága (a Bíróság ) a végzésével (a Végzés ) AR Bloomot, AM Hudsont, SJ Harrist és CJW Hillt (Ernst & Young LLP, 1 More London Place, London SE1 2AF) nevezte ki hogy Adminisztrátorokként (az Adminisztrátorok ) járjanak el. A Nortel cégcsoport egy szélesebb körű átszervezésének képezte ez részét. A Nortel Networks Corporation ( NNC ), a Nortel csoport utolsó anyavállalata, a Limited ( NNL ) és ezek néhány kanadai leányvállalata Kanadában hitelezővédelmet kértek a Társasági hitelezőkkel való megegyezésről szóló törvény ( CCAA ) értelmében annak érdekében, hogy előmozdítsanak egy átfogó üzleti és pénzügyi restrukturálást a CCAA szerint. Inc ( NNI ), Capital Corporation továbbá számos más amerikai Nortel csoportvállalat megindította a hitelezővédelmi eljárást az Egyesült Államokban az USA Csődkódexének 11. fejezete alapján. The UK firm Ernst & Young LLP is a limited liability partnership registered in England and Wales with registered number OC and is a member firm of Ernst & Young Global Limited. A list of members names is available for inspection at 1 More London Place, London SE1 2AF, the firm s principal place of business and registered office.

2 2 A Bíróság azon a napon, amikor a Társaság Adminisztrátori eljárás alá került, a vállalatok igazgatóinak kérelmét követve adminisztrátori végzést adott ki 18 Európában, a Közel-Keleten és Afrikában ( EMEA ) működő Nortel csoporthoz tartozó vállalat számára. A fizetésképtelenségi eljárásról szóló 2000/1346. számú EK Rendelet (az EK Rendelet") 3. bekezdésének értelmében azon EK tagállam bírósága rendelkezik joghatósággal fizetésképtelenségi eljárás megindítására a társaság vonatkozásában, amelyik tagállamban a társaság fő érdekeltsége ( COMI ) található. A 19 EMEA csoportvállalat ( EMEA vállalatok") esetében a Bíróság elfogadta, hogy a COMI Angliában található, minek alapján joghatósága volt minden egyes társaság esetében a fizetésképtelenségi eljárás, nevezetesen az Adminisztrátori eljárás megindítására. A 19 társaságra vonatkozó információk az 1. számú mellékletben szerepelnek. A Nortel csoport (a Csoport") a beszámolóit USA dollárban ( USD") készíti, ily módon a jelen jelentésben megadott számadatok USD-ben értendőek, kivéve, ha ettől eltérően rögzítettük. Jelen Jelentés hivatalos változata angol nyelven készült. Az angol változat és bármelyik lefordított változat közötti ellentét esetén mindig az angol változat tekintendő irányadónak. Kérem, vegye figyelembe a jelen Jelentés fő részének a végén található záradékot.

3 3 1. Végrehajtási összefoglaló az Adminisztrátori eljárás menetéről Az Adminisztrátori eljárás célja Az Adminisztrátorok folytatták a Társaság üzleti tevékenységeit azzal a céllal, hogy elérjék a Társaság, mint folyamatosan működő vállalat megmentését, vagy jobb eredményt érjenek el a Társaság hitelezői számára, mint abban az esetben, ha a Társaságot felszámolnák. A Nortel üzleti tevékenységeit érintő pénzügyi és piaci nyomás hatására 2009-ben világossá vált, hogy szükségszerű az összes üzleti tevékenység értékesítése valamint, hogy a Társaság, mint folyamatosan működő vállalat megmentése nem lehetséges. Az Adminisztrátorok úgy találták, hogy a hitelezők számára kedvező lenne folytatni az üzleti tevékenységet még egy gondosan ellenőrzött veszteség mellett is azért, hogy az üzleti tevékenység és az eszközök számára a működő vállalat értékét érjék el, valamint, hogy elkerüljék az előre nem jelezhető igények felmerülését. Ez a döntés beigazolódott az elért eredményekkel (a Társaság végleges jövedelem-megoszlásának függvénye), valamint az előre nem jelezhető igények elkerülésével. Az üzleti tevékenységek és eszközök értékesítése A Csoport elsősorban négy üzleti szegmensben működött: Vállalati Megoldások ( Enterprise ); Metro Ethernet Hálózatok ( MEN ); Hírközlési Hálózatok, amely magában foglalja a Globális Mobilkommunikációs Rendszert ( GSM ); VoIP Hírközlési Alkalmazási Megoldások ( CVAS ); és a Multi Service Switch üzletágat ( MSS ); valamint a Kódfelosztás Sokrétű Hozzáférést ( CDMA ). A Csoport minden fő globális üzletágának és legfontosabb eszközeinek az értékesítése befejeződött 2011-ben. A globális értékesítések után a Csoportnak már nagyon kevés értékesítésre váró eszköze maradt. A globális üzletágak értékesítéséből származó aggregált bevételek, beleértve a megmaradt szellemi tulajdon értékesítéséből származó bevételeket, közel 7,5 milliárd USD-t tesznek ki (tranzakciós költségek, módosítások és letéti számlák előtt) és a globális értékesítésekre kidolgozott módszernek megfelelően ez az összeg letétben marad a Csoporton belüli függőben lévő elosztások miatt (amely a későbbiekben kerül magyarázatra). Legutóbbi jelentésünk óta az EMEA átmeneti szolgáltatásokról szóló egyezménye ( TSA ) - amelyet azért hoztak létre, hogy az üzleti tevékenységek felvásárlói számára folyamatos segítséget nyújtsanak, annak érdekében, hogy a vevők integrálhassák az üzletágat a saját tevékenységükbe - mostanra lezárult és minden támogató funkciót teljes mértékben átadásra került. Az EMEA Vállalatok ezen szolgáltatások nyújtásának a közvetlen költségeit maradéktalanul vissza fogják kapni. További lépések Az Adminisztrátorok, az Adminisztrátori eljárás legfontosabb kereskedelmi részének befejezése után továbbra is a Társaság ügyeinek megszüntetésével, valamint a Csoport más vállalataival fennálló problémák megoldásával foglalkoznak.

4 4 A Társaság számára a továbbiakban a fő hangsúly a Csoporton belüli problémák megoldásának a kezelésén van, mint például a Vételár Csoporton belüli felosztása ( PPA ), társaságon belüli igények - beleértve a Társaság és más EMEA vállalatok felmerült igényei a kanadai és az egyesült államokbeli vállalatokkal szemben - a Pénzügyi Támogató Rendelkezések ( FSD ), az egyesült királyságbeli Nyugdíjfolyósító ( TPR ), követelései néhány EMEA vállalattal szemben, valamint egy megfelelő folyamat kidolgozása a hitelezők igényeinek egyeztetésére és a rendelkezésre álló pénzalap hitelezők közötti felosztására. További információt a következő részek tartalmaznak.

5 5 2. Üzleti tevékenység értékesítési stratégia Az Adminisztrátorok mostanra befejezték az üzleti tevékenységek értékesítését. Az Adminisztrátorok úgy gondolják, hogy ez nagyobb nyereséget hoz majd a Társaság hitelezői számára, mint az egyébként lehetséges lett volna köszönhetően a valószínűsíthetően magasabb árfekvésű értékesítéseknek, a munkahelyek megőrzésének (az alkalmazotti állománynak az új jogi személynek történt átadásával), valamint a szerződések vevőknek történt szabályszerű átadásának. Minden nagyobb üzleti tevékenység értékesítéséről globális alapon tárgyaltak, egyetértésben a Csoport többi tagjával. Az értékesítések, a GSM tranzakció kivételével, az USA Csődkódexének 363. szakaszával összhangban történtek a stalking horse folyamat alapján. Az Adminisztrátorok aktívan részt vettek ezekben az árverési folyamatokban, valamint az árverési paraméterek megállapításában, melyeket aztán elfogadott az egyesült államokbeli és a kanadai bíróság. További részletekért tekintse meg az Adminisztrátorok korábbi jelentéseit. Az értékesítésből származó bevétel, amely jelenleg majdnem eléri a 7,5 milliárd USD-t (tranzakciós költségek, módosítások és letéti számlák előtt), továbbra is letétben marad egészen addig, amíg a Csoport meg nem állapodik a vételár felosztásának Csoporton belüli arányairól (PPA). Tranzakciót követő átmeneti szolgáltatások A legutolsó jelentésünk óta eltelt időben a TSA-k - melyeknek feladata volt, hogy folyamatos támogatást nyújtsanak az üzleti tevékenységek felvásárlóinak annak érdekében, hogy lehetővé tegye számukra az üzleti tevékenységek integrációját a sajátjukéba - befejezték működésüket és minden támogató funkció teljes mértékben átadásra került. Az EMEA Vállalatok teljes egészében vissza fogják kapni az ezen támogatások nyújtása során felmerült közvetlen költségeiket. Tranzakciók és értékesítések Főbb fejlemények CVAS A CVAS üzletág értékesítése a Genband számára lezárult 282 millió USD vételáron, mínusz megközelítőleg 100 millió USD értékű vagyonmérleg és egyéb módosításokat. Az értékesítés lezárását követően vita merült fel a működőtőke módosítások kérdésében. 34 millió USD tettek letéti számlára a vita kimenetelétől függően. A vitát az egyesült államokbeli és a kanadai bíróságon tárgyalták meg és zárták le egy mediációt követően, amelyen megállapodtak abban, hogy 24,9 millió USD fizetendő a Genbandnak.

6 6 3. Az üzleti tevékenység és működés áttekintése Az Adminisztrátorok arra a következtetésre jutottak, hogy az üzleti tevékenység folytatása és a Társaság működő vállalatként történő eladása szolgálja leginkább a Társaság hitelezőinek az érdekeit. Az Adminisztrátorok folytatták az üzleti tevékenységet, rövid távon gondosan figyelt veszteség mellett, a várható üzletág- és eszközértékesítés maximalizálásának, továbbá a jövőben a Társaság ellen esetlegesen felhozott megszüntetési kérelmek és a Társaság egyéb feltételes kötelezettségeinek csökkentése érdekében. Az Adminisztrátorok úgy vélik, hogy a Társaság várhatóan nagyobb hozamot biztosít hitelezői részére a folyamatosan működő üzletágak eladásával, mint abban az esetben, ha a Társaságot felszámolnák és a Társaság eszközeit felosztva adnák el. Az Adminisztrátorok biztosak abban, hogy a Csoport jelentősebb globális üzleti tevékenységei értékesítésének sikeres lezárulása azt fogja eredményezni, hogy a PPA befejezését követően az értékesítésből származó bevételek be fognak folyni, illetve olyan egyéb előnyökkel jár majd, melyek jelentősen meghaladják azt a hasznot, mely a Társaság felszámolása esetén realizálódott volna. Ezen értékesítések lezárulása egyben a munkaszerződések, bizonyos beszállítói/vevői megállapodások és a legtöbb vevőszerződés adott felvásárlóhoz történő áthelyezését is eredményezte. Ez idáig is megkönnyítette és a jövőben is meg fogja könnyíteni a Társaság működésének szabályos megszűntetését. A Társaság fő üzleti eredményeit a január 1-jétől június 30-ig (amikoris a Csoport beszüntette üzleti tevékenységét) tartó időszakra az alábbi táblázat tartalmazza. Főbb pénzügyi információk (US GAAP) USD (millió) I. negyedév II. negyedév Forgalom Kereskedelmi haszon/ (Veszteség) Nettó nyereség/ (Veszteség) 1.82 (0.21) (0.01) (0.01) (0.62) (1.10) (0.04) 0.03

7 7 Ingatlanvagyon A Társaság április végén kiürítette a budapesti kirendeltségét. Alkalmazottak A különböző üzleti tevékenység-értékesítések során az Adminisztrátoroknak sikerült átruházniuk négy munkaszerződést az üzletágak felvásárlóira. Alkalmazottak létszáma július 13-án Alkalmazottak a kinevezéskor 6 Az üzleti tevékenység értékesítése miatt áthelyezve Felmondások és egyéb távozások (0) Elbocsájtás (2) Alkalmazottak július 13-án 0 (4)

8 8 4. Bevételi és kiadási elszámolás A 2. számú mellékletben található az Adminisztrátorok bevételeinek és kiadásainak elszámolása ( R & P ) a július 14-től január 13-ig terjedő időszakra vonatkozóan, mely szerint a teljes bevétel (87.580) USD, míg a kiadás (4.156 USD). Az üzleti tevékenység eredményeit jelen jelentés 3. pontja taglalja. A Társaságnak január 13-án 0,78 millió USD készpénze van különböző pénznemekben. Az R & P beszámoló a készpénzbevételt és a készpénzkivételt mutatja, és nem tükröz becsült jövőbeni bevételeket vagy költségeket, beleértve az üzletágak eladásából származó, a Csoporton belüli felosztásig letétben tartott bevételeket. A jelen Jelentésben lefedett időszak alatt jelentős csökkenés történt a bevételekben és a kiadásokban, amely tükrözi a Társaság üzleti tevékenységének befejezését és lezárását. További részletes információ a 2. számú mellékletben található.

9 9 5. Az Adminisztrátorok díjazása és költségtérítése A június 4-től december 9-ig terjedő időszakra az Adminisztrátoroknak GBP időalapú költsége merült fel, továbbá GBP tranzakciós időalapú költsége. Az eltöltött időre vonatkozó elemzés a 3. számú mellékletben található, amely tartalmazza az Adminisztrátorok irányelveit az időalapú számlázásra és költségtérítéseire vonatkozóan. Azon munka vonatkozásában, mely az összes EMEA vállalat javára történik, az Adminisztrátorok továbbra is gondoskodnak arról, hogy az ezen munkáért kiszámlázott idő arányosan és ésszerűen kerül felosztásra és kifizetésre az EMEA vállalatok között. A június 4-től december 9-ig tartó időszak alatt GPB jutott a Társaságra ennek a felosztásnak az értelmében (ami 0,41%-a az összes EMEA vállalatra felosztott teljes költségnek).további részletek a 4. számú mellékletben találhatóak. Nem hoztak létre hitelezői választmányt a hitelezők ülésén, melyet abból célból tartottak, hogy mérlegeljék és elfogadják az Adminisztrátorok javaslatait. Ennek eredményeképpen az Adminisztrátoroknak a hitelezők beleegyezését kell kérniük a díjazásuk elszámolásához. Egyéb szakértők díjazása Az Adminisztrátorok továbbra is az alábbiakban felsorolt szakmai tanácsadók segítségét veszik igénybe az Adminisztrátori eljárás során. A szakértők időalapon számláznak és a számláikat belső felülvizsgálatnak vetik alá. A július 14-től január 13-ig terjedő időszakban az alábbiak kerültek kifizetésre: Herbert Smith LLP GBP (Jogi Tanácsadók) Helyi Jogtanácsos 15,139 USD (Jogi Tanácsadók)

10 10 6. Az Adminisztrátori eljárás jövőbeni vezetése A vételár felosztása ( PPA ) Üzletág értékesítések Összetett feladat a 7,5 milliárd értékesítésből származó bevétel (tranzakciós költségek, módosítások és letéti számlák előtt) felosztása az értékesítő vállalatok között a különböző joghatóságok alatt. A felek kezdetben egy átfogó módszertanban próbáltak megállapodni, azonban miután a feleknek nem sikerült egyezségre jutni a kiemelt ügyekben, a tárgyalásokat felfüggesztették és a felek a közös megegyezésen alapuló PPA-t először többpárti viták, majd mediáció útján kísérelték meg kidolgozni. Eddig a felek két konszenzuális mediáción vettek részt azért, hogy megoldást találjanak a PPA-ra és a követelésekre április 25-én, a második sikertelenül záródó mediációt követően az amerikai és a kanadai adósok közös indítványokat nyújtottak be az egyesült államokbeli bíróságon Delaware-ben és a kanadai bíróságon Ontarioban, amelyben felkérték a bíróságokat, hogy a felek számára kötelező érvényűvé tegyenek egy módszertant, így megoldva a PPA-t érintő vitákat ( Közös Indítványok ) Az Adminisztrátorok ellenezték a Közös Indítványokat. Az egyesült államokbeli és a kanadai bíróságok fenntartották végzésüket a Közös Indítványok tekintetében és időközben elrendelték, hogy a felek egy harmadik mediáción vegyenek részt Ontario legfelsőbb bíróságának elnöke, Warren Winkler előtt. Ennek a mediációnak eredetileg 2011 szeptemberében kellett volna kezdődnie, azonban mivel az amerikai adósok egy további indítványt nyújtottak be Delaware-ben (a Rendelkező Indítványok ), az egyesült államokbeli bíróság elrendelte, hogy a Winkler legfelsőbb bírósági elnök előtti mediációt elhalasszák addig, amíg a delaware-i bíróság döntést hoz a Rendelkező Indítványokról. A Rendelkező Indítványok, amelyeket az Adminisztrátorok elleneztek, arra kértek határozatot, hogy bizonyos amerikai adósok elleni igénybejelentéseket utasítsanak el kizárólag jogi szempontok alapján. A Rendelkező Indítványok tárgyalását október 14-én tartották, amelyen Gross Bíró fenntartotta végzését. Egyelőre még nem derült ki, hogy mikor tartják a harmadik mediációt, de 2012 márciusa előtt várhatóan nem kezdik el. Az egyesült királyságbeli Nyugdíjfolyósító Egy az egyesült királyságbeli hivatalos testület, a Nyugdíjfolyósító (TPR), benyújtotta követelési igényét számos EMEA-beli Nortel csoportvállalat, beleértve Társaságot ( megcélzott társaságok ), és észak-amerikai vállalattal szemben. A Döntéshozó Testülete 2010 júniusában közzétett egy határozatot, amely szerint a pénzügyi támogató rendelkezéseket (FSD-ket) kíván kiadni, amely megkövetelné a megcélzott vállalatoktól, hogy hozzájáruljanak a UK Limited nyugdíjtartozásához ( Egyesült Királyság Nyugdíjalapja ), amelynek jelenlegi becsült összege hozzávetőlegesen 2,1 milliárd GBP. Az Adminisztrátorok felülvizsgálati kérelmet nyújtottak be ( a Felülvizsgálat ) a Törvényszéken a Társaság és az összes többi megcélzott vállalat nevében, amelyek fölé kirendelték őket. A Felülvizsgálat törvényszéki elbírálásától függően nem lehet FSD-t kibocsátani a megcélzott vállalatokra.

11 novemberében az Adminisztrátorok a Legfelsőbb Bírósághoz fordultak Angliában a TPR követeléseinek rangsorolása érdekében arra az esetre, ha végül bármely megcélzott vállalatra kivetnék a követelést. A Legfelsőbb Bíróság kimondta, világos fenntartásokkal, hogy bármely követelést, amelyet az Adminisztrátori eljárás költségeként soroltak be, a hitelezők követelései előtt kerüljenek kifizetésre. Az Adminisztrátorok fellebezést nyújtottak be ezen döntés ellen a Fellebbviteli Bíróságon, és a meghallgatást 2011 júliusában tartották október 14-én a Fellebbviteli Bíróság jóváhagyta az elsőfokú határozatot és elutasította a fellebbezést. Mindazonáltal az ítéletet jogi szakvéleményében a Fellebbviteli Bíróság megjegyezte, hogy ítélet ritka esetnek minősül, ahol helyénvaló közvetlen engedélyt adni a Legfelsőbb Bírósághoz történő fellebbezésre. A Fellebbviteli Bíróság ezért a november 2-án kelt határozatában engedélyezte az Adminisztrátorok számára, hogy a Legfelsőbb Bíróságon megtámadják határozatukat. Valószínűleg a Felülvizsgálatot a Törvényszék nem fogja tárgyalni addig, amíg a fellebbezést a Legfelsőbb Bíróság nem tárgyalta meg. Egyelőre nem tudni, hogy a Legfelsőbb Bíróság mikor tárgyalja a fellebbezést. Kihangsúlyozzuk, hogy az Adminisztrátorok nem fogadják el a TPR követeléseit, és megteszik a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy megvédjék a Társaság helyzetét a hitelezői érdekében. Ezeket a követeléseket nem az NNUK Adminisztrátorai nyújtották be, és sem az NNUK, sem pedig az NNUK Adminisztrátorai nem érdekeltek az eljárásban. Mindennemű hozzájárulás, amelyet kivetnek a megcélzott vállalatokra, közvetlenül a TPR-hez valamint az Egyesült Királyság Nyugdíjalapjához fog befolyni, nem pedig az NNUK-hoz. Igénybejelentési folyamat Észak-Amerikában A Társaság és a többi EMEA vállalat nevében az Adminisztrátorok benyújtottak bizonyos követeléseket (többek között a kanadai és az egyesült államokbeli vállalatok ellen) azon joghatóságokon, ahol a határidők már megállapításra kerültek. Jelenleg még nem világos, hogy végső soron mekkora érték szerezhető meg ezen követelésekből bármilyen közös megegyezéses, választottbírósági, vagy rendes bírósági eljárás során. A hitelezők közötti felosztás Az Adminisztrátorok a 2010 júliusában elkezdődött nem hivatalos igénybejelentési folyamat részeként továbbra is kérik az igények benyújtását. A TPR és a PPA ügyek határozataitól valamint a korábban említett eljárásoktól függően nem lehetséges a Társaság vagy egyéb más olyan Nortel vállalat hitelezőinek a kifizetése, amely fölé Adminisztrátorokat neveztek ki és amelyek TPR célpontjai lehetnek. Szintén nem lehet megmondani, mikor indítható hivatalos igénybejelentési eljárás. Mindazonáltal az Adminisztrátorok továbbra is keresik a módot az ügyek megoldására, a hitelezők kifizetésének megsürgetésére és az Adminisztrátori eljárás költségeinek minimalizálására. Az Adminisztrátorok arra számítanak, hogy lesz rendelkezésre álló pénzalap a Társaság hitelezői közötti szétosztásra az üzleti tevékenységek értékesítéséből származó bevételeket

12 12 örző letéti számlára befolyó bevételek (PPA bevétel, amely az Adminisztrátorok meggyőződése szerint tükrözni fogja az eladott üzleti tevékenységek értékét), a csoporton belüli osztalék kézhezvétele és a költségek feltöltése előtt, ugyanakkor bármilyen előre nem látható kötelezettségek felmerülése nélkül, vagy bármiféle olyan követelmény hiányában, amely szerint az FSD értelmében hozzájárulást kell fizetni. Az Adminisztrátorok ugyanakkor továbbra sem tudják megerősíteni sem a kinevezés előtti hitelezői igények mennyiségét, sem az egyedi hitelezők vagy hitelező osztályok igényeinek megtérülési valószínűségét. Ezek legnagyobbrészt az alábbi kulcstényezők által kerülnek meghatározásra: Kilépési stratégia a. A nem hivatalos igénybejelentési eljárás során az Adminisztrátoroknak bejelentett igények és az ezt követően a tartozásokra vonatkozó alakszerű bizonyítási eljárások folyamatos elemzése. b. A TPR által a Társaságra való bármely FSD alkalmazása. Mint állítottuk, nem vagyunk biztosak abban, vajon alkalmaznak-e bármilyen FSD-t, és az sem világos, hogy ennek eredményeképpen mekkora lehetséges kötelezettség merül majd fel. Megjegyzendő, hogy bármilyen FSD kerül is alkalmazásra, az Adminisztrátorok védeni fogják a Társaság helyzetét. A megfelelő jogi tanácsadást követően az Adminisztrátorok remélik, hogy bármely ilyen FSD sikeresen visszautasítható lesz. c. Bizonyos komplex kötelezettségek és követelések mennyiségének véglegesítése. d. A hitelezői követelések sorrendjének véglegesítése, amelyek majd az elosztási folyamat részeként lesznek meghatározva. e. A PPA folyamat végkimenetele. Az Adminisztrátorok 2011 decemberében bírósághoz fordultak, és elérték az Adminisztrátori eljárás további meghosszabbítását minden EMEA vállalat számára, amely lehetővé teszi egy szabályszerű lezárási folyamat végrehajtását, valamint a csoport más vállalataival fennálló problémák - mint pl. a korábban részletezettek - megoldását. Az Adminisztrátori eljárást most január 13-ig meghosszabbították. Az Adminisztrátorok továbbra is keresik a legmegfelelőbb kilépési módot az Adminisztrátori folyamatból a Társaság, és a többi, Adminisztrátori eljárás alatt álló EMEA vállalat számára, vagyis azt a módszert, amelynek segítségével a hitelezők követelései elfogadásra kerülnek, a többlet felosztásra kerül a hitelezők között, és a társaság ügyei általános jelleggel lezárásra kerülnek. Az Adminisztrátorok kötelesek lesznek bizonyos feladatokat elvégezni, úgy mint az adósságokra vonatkozó bizonyítékok bekérésének formalizálása, hitelezői megállapodások elérése, valamennyi eszköz értékesítésének véglegesítése, az értékesítési bevételek és a vállalaton belüli követelések kezelése, megegyezés elérése az összes többi hitelezői követelés tekintetében és a pénzkészlet elosztási mechanizmusának megállapítása.

13 13 Az összes fenti esetben az elosztási folyamatot az egyesült királyságbeli szabályozáson kívül befolyásolja még az időtényező, a költségek, az adott vállalat mérete, a releváns pénznem, a helyi jogszabályoknak a követelésekre vonatkozó rendelkezései és más csoportvállalatok helyi folyamatai a csoporton belüli osztalékok tekintetében. Még nincs meghatározva a helyes eljárási mód az igények kielégítésére és a hitelezők közötti lehető legmagasabb pénzösszegek szétosztására. Mindazonáltal az eljárás véghezvihető az Adminisztrátori eljárás során (a bíróság engedélyével), vagy önkéntes megállapodással vagy felszámolási folyamat keretében. A megfelelő eljárási mód az alapján kerül majd meghatározásra, hogy a Vállalat és hitelezői számára mi a legkedvezőbb.

14 14 7. Egyéb ügyek Az előírt rész Az évi Fizetésképtelenségi Törvény 176. szakaszának (A) bekezdése nem vonatkozik a jelen Adminisztrátori eljárásra, mivel itt nincs vagyont terhelő zálogjog, és ebből kifolyólag nincs elkülönítve előírt rész a nem biztosított hitelezők számára. Az Adminisztrátorok legközelebb hat hónap múlva tesznek jelentést. Tisztelettel, A Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) nevében SJ Harris Adminisztrátor Mellékelve: Céginformáció Az Adminisztrátorok bevételi és kiadási elszámolása Az Adminisztrátorok időalapú költségeinek összefoglalója Az Adminisztrátorok díjazására és költségtérítéseire vonatkozó irányelvek 2.24B nyomtatvány Az Angliai és Walesi Hites Könyvvizsgálók Intézete az Egyesült Királyságban feljogosítja AR Bloomot, SJ Harrist és CJW Hillt, hogy fizetésképtelenségi szakértőként járjanak el, és a Hites Okleveles Könyvvizsgálók Egyesülete az Egyesült Királyságban feljogosítja A M Hudsont, hogy fizetésképtelenségi szakértőként járjon el z alábbiakban felsorolt társaságok esetében. A Társaságok ügyeit, üzleti tevékenységét és vagyonát AR Bloom, SJ Harris, AM Hudson és CJW Hill Adminisztrátorok kezelik, akik csak a Társaságok megbízottaiként járnak el, személyes felelősség nélkül. A Társaságok a következőek: UK Limited; S.A.; Nortel GmbH; France S.A.S.; N.V.; S.p.A.; B.V.; Polska SP Z.o.o.; Hispania S.A.; (Austria) GmbH; s.r.o.; Engineering Service Kft; Portugal S.A.; Slovensko s.r.o.; Oy; Romania SRL; AB; International Finance & Holding B.V. A (Ireland) Limited ügyeit, üzleti tevékenységét és vagyonát A R Bloom és D.M. Hughes Adminisztrátorok kezelik, akik csak a (Ireland) Limited megbízottaiként járnak el, személyes felelősség nélkül. S.A-t május 28-án helyezték francia felszámolási eljárás alá. A társaság Franciaországban található üzleti tevékenysége és eszközei a továbbiakban egy igazságügyi felszámoló ellenőrzése alatt állnak. Tájékoztatásul közöljük, hogy jelen jelentést a Társaság Adminisztrátorainak megbeszéléseit követően adtuk ki. Ez kizárólag a hitelezők informálását szolgálja az Adminisztrátori eljárás jelenlegi helyzetének bizonyos vonatkozásairól. Miután a jelen jelentés csupán egy átmeneti kimutatás a Társaság átfogó helyzetéről, nem pedig bármely konkrét tétel vagy kötelezettség jelen vagy jövőbeli értékének felbecsülése továbbá még változhat, így nem szolgál útmutatóként a hitelezők végső megtérülésére vonatkozóan, valamint különösen sem minket, sem a Társaságot nem terheli semmilyen felelősség bármely olyan személlyel szemben, aki megbízik a jelentésünkben a Társaság adósságaival történő kereskedés céljából.

15 1. melléklet Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) Céginformáció Cégjegyzékszám: Cg Társaság neve: Székhely címe: Mérnöki Szolgáltató Kft Budapest, Nagy Jeno utca 10., Magyarország Az Adminisztrátorok és kinevezésük adatai Adminisztrátorok: A kinevezés időpontja: január 14. AR Bloom, AM Hudson, SJ Harris és CJW Hill az Ernst & Young LLP (1 More London Place, London, SE1 2AF) munkatársai A kinevező: Bírósági hivatkozás: Munkamegosztás az Adminisztrátorok között: A kinevezést a Legfelsőbb Bíróság Kancelláriai Részlegének Cégbírósága végezte a Társaság igazgatóinak kérelmére Legfelsőbb Bíróság, Kancelláriai Részleg, Cégbíróság a évi 540. számú ügy Az Adminisztrátorok bármelyike önállóan eljárva, vagy közülük többen, vagy valamennyien együttesen eljárva elláthatják, illetve gyakorolhatják az Adminisztrátorok által ellátandó funkciók vagy gyakorolható jogosítványok bármelyikét. Nyilatkozat a Fizetésképtelenségi Eljárásról szóló EK Rendeletre vonatkozólag A jelen Adminisztrátori eljárás elsődleges eljárásnak minősül, amelyre az Európai Közösségek Tanácsának a Fizetésképtelenségi Eljárásról Szóló Rendelete vonatkozik. Ez azt jelenti, hogy a jelen Adminisztrátori eljárást az Egyesült Királyság fizetésképtelenségi jogszabályai szerint kell lefolytatni, és nem irányadó reá nézve az Európai Unió semmiféle más tagállamának fizetésképtelenségi joga.

16 Törzstőke Osztály Engedélyezett Kibocsájtott és teljeskörűen befizetett Darabszám HUF Darabszám HUF Törzsbetét Üzletrész tulajdonos International Finance & Holding B.V % Igazgatók (jelenleg és az utóbbi három évben) és társasági titkár (jelenlegi) Név Igazgató vagy titkár Kinevezés időpontja Lemondás időpontja Jelenlegi üzletrész tulajdon Cyrill Busslinger Igazgató október január Antonio Beltran Igazgató október január Sharon Rolston Igazgató január október 1. - Simon Freemantle Igazgató január David Quane Igazgató október BDO - corporate secretary Titkár nincs adat - -

17 A Nortel Csoport vállalati struktúrájának összegezése Corporation (Canada) Limited (Canada) USA Asia OCEANIC NNUK CALA SA (France) (Ireland) Dormant companies International Finance & Holding BV (Netherlands) Northern Telecom France s.r.o. (Czech) (Austria) GmbH AG Switzerland (Scandinavia) AS (Norway) S.p.A (Italy) South Africa (Proprietary) Limited (RSA) N.V. (Belgium) France SAS Engineering Service Kft. (Hungary) Slovensko s.r.o. (Slovak) Romania Srl (Romania) O.O.O. (Russia) (Portugal) S.A. Polska Sp. z.o.o. (Poland) Nortel GmbH (Germany) Nortel Communications Holdings (1997) Limited (Israel) Nortel Ukraine Limited BV (The Netherlands) AB (Sweden) Hispania S.A. (Spain) Netas Telekomunikasyion (Turkey) Dormant companies Israel (Sales and Marketing) Limited Dormant company Oy (Finland) Reference The EMEA Companies in UK administration procedures

18 Az Egyesült Királyság Adminisztrátori eljárása alatt álló EMEA Társaságok: Jogi személy UK Limited S.A. France S.A.S. (Ireland) Limited Nortel GmbH Oy Romania SRL AB N.V. S.p.A. B.V. International Finance & Holding B.V. Polska Sp. z.o.o. (Austria) GmbH s.r.o. Mérnöki Szolgáltató Kft. Portugal S.A. Hispania S.A. Slovensko s.r.o. Bejegyzés helye Anglia Franciaország Franciaország Írország Németország Finnország Románia Svédország Belgium Olaszország Hollandia Hollandia Lengyelország Ausztria Cseh Köztársaság Magyarország Portugália Spanyolország Szlovákia

19 2. melléklet Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) Az Adminisztrátorok bevételeinek és kifizetéseinek kivonata a január 14. és január 13. közötti időszakra Pénznem: USD január 14. és július 13. között július 14. és január 13. között Teljes január 13-ig Nyitó egyenleg: Bevételek Értékesítés: - Kinevezést követő értékesítések Egyéb adók Egyéb bevételek Egyebek: - Kinevezés előtti értékesítések Belső deviza átváltási különbözet Banki kamat Deviza átváltási különbözet (91.977) Kifizetések (87.580) Értékesítés: - Cégcsoporton belüli tranzakciók ( ) ( ) - Bérlista, munkavállalói juttatások, munkabér adója ( ) - ( ) - Egyéb kifizetések ( ) (27.953) ( ) - Tartozások készletből ( ) - ( ) - Nyugdíjjárulék ( ) - ( ) - Ingatlannal kapcsolatos kiadások (86.462) - (86.462) - Közművek (32.978) - (32.978) - Szállítók (31.988) - (31.988) - Alvállalkozók (31.418) - (31.418) Egyebek: - Adminisztrátorok díjazása és költségei ( ) (30.010) ( ) - Jogi költségek ( ) (29.301) ( ) - Egyéb szakmai szolgáltatás költségei ( ) (10.158) ( ) - Banki költségek és kamat (10.265) (427) (10.692) - Átszervezési költségek (7.941) - (7.941) ( ) ( ) Záró egyenleg Számlaegyeztetések: Folyószámla Adminisztrátori betétszámla

20 Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) Az Adminisztrátorok bevételeinek és kifizetéseinek kivonata a január 14. és január 13. közötti időszakra Pénznem: HUF január 14. és július 13. között július 14. és január 13. között Teljes január 13-ig Nyitó egyenleg: Bevételek Értékesítés: - Kinevezést követő értékesítések Egyéb adók Egyéb bevételek Egyebek: - Kinevezés előtti értékesítések Belső deviza átváltási különbözet Banki kamat Kifizetések Értékesítés: - Cégcsoporton belüli tranzakciók ( ) - ( ) - Bérlista, munkavállalói juttatások, munkabér adója ( ) - ( ) - Egyéb kifizetések ( ) ( ) ( ) - Tartozások készletből ( ) - ( ) - Nyugdíjjárulék ( ) - ( ) - Ingatlannal kapcsolatos kiadások ( ) - ( ) - Közművek ( ) - ( ) - Szállítók ( ) - ( ) - Alvállalkozók ( ) - ( ) Egyebek: - Adminisztrátorok díjazása és költségei ( ) ( ) ( ) - Jogi költségek ( ) ( ) ( ) - Egyéb szakmai szolgáltatás költségei ( ) ( ) ( ) - Banki költségek és kamat ( ) (88.980) ( ) - Átszervezési költségek ( ) - ( ) - Deviza átváltási különbözet ( ) ( ) ( ) ( ) Záró egyenleg Számlaegyeztetések: Folyószámla Adminisztrátori betétszámla

21 A bevételekre és a kiadásokra vonatkozó észrevételek Jelentősen csökkent a társaság bevételi és kiadási aktivitása a jelen jelentés által vizsgált időszakban a korábbi időszakokhoz képest. Ez híven tükrözi az üzletág jelenlegi, lezárásközeli helyzetét. A bevételekre és kiadásokra vonatkozó megjegyzések 1 megjegyzés A számlaegyenlegek a helyi pénznemben, HUF-ban kerültek meghatározásra, a valamennyi jogi személy közös devizájának használt USD mellett. A nyitó egyenlegek a társaság által megadott január végi, míg a záró egyenlegek a társaság által megadott december végi spot árfolyamok alkalmazásával kerültek konvertálásra. Ez a megközelítés megfelel a Társaság belső beszámoló eljárásának. Az egyenleget érintő, a jelen jelentés által vizsgált időszakban végbement tranzakciók egy július 14. és január 13. közötti időszakra vonatkozó átlagárfolyamon kerültek konvertálásra, amelynek forrása az Oanda deviza honlapja volt. A devizaárfolyamok változásának eredményeképpen a fenti időszakban deviza átváltási különbözetek keletkeztek. Ezek nem-realizált különbözetek, így nem tükröznek valós bevételt vagy kiadást. 2 megjegyzés A bevételekre és kiadásokra vonatkozó összefoglaló elkészítéséhez használt számadatokat a Társaság bocsátotta rendelkezésre, azok nem kerültek auditálásra. A lényeges tételek pontosság és ésszerűség szempontjából átnézésre kerültek. 3 megjegyzés A jelentés valamennyi számadata forgalmi adóval növelve került rögzítésre, ahol lehetséges volt. 4 megjegyzés Valamennyi hivatkozott összeg USD-ben értendő kivéve, ha másképp került megjelölésre. BEVÉTELEK A kinevezés időpontjában a készpénz EUR és HUF számlák között oszlott meg, teljes összege 2,1 millió USD volt. A július 13. napja óta befolyt teljes bevétel 0,2 millió USD-nek felelt meg (deviza átváltási különbözettel). Ez elsősorban cégcsoporton belülről származó bevételekből áll. Cégcsoporton belülről befolyt bevételek Cégcsoporton belülről származó bevételek teljes összege július 13. napja óta 0.1 millió USD. Ez elsősorban a UK társaságtól (0.1 millió USD) származik.

22 Deviza átváltási műveletek A deviza átváltási műveletek összege január 13-ig az Euró USD-vel szembeni leértékelődésének az eredménye. A fentiek alapján a deviza átváltási műveletek közbenső kimutatása nem jelent valódi pénzügyi veszteséget. KIFIZETÉSEK A július 13. napja óta teljesített kifizetések összesen 0,1 millió USD-nek felelnek meg. Ezeket elsősorban az Adminisztrátorok díjazása és egyéb jogi költségek teszik kii. J Az Adminisztrátorok díjazása Az Adminisztrátorok díjazására július 13. óta 0,1 millió USD került kifizetésre (ÁFÁ-val együtt). Ezek a költségek az adminisztrátori eljárás során felmerült díjakhoz és kiadásokhoz kapcsolódnak. Jogi költségek A július 13. napja óta kifizetett jogi költségek kevesebb, mint 0,1 millió dollárt tettek ki (ÁFÁ-val együtt).

23 3. melléklet Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) Az Adminisztrátorok időalapú költségeinek összefoglalója június 4-től december 9-ig (GBP-ben megadva) A lényeges M&A tranzakciós idő kivételével Rank Partner / Igazgató Átlag Az időszakra Adminisztrátori eljá- Tevékenység Ügyvezető igazgató Igazgató helyettes Menedzser Vezető Elemző Összóraszám óradíj eső költség rás eddigi költségei Adminisztráció kérelem és tervezés ,00 Tájékoztató EMEA ,1 Az ügy irányítása ,5 73,5 37, , ,8 Hitelezők ,7-24,5 1,8 49,0 385, , ,3 Hitelezői választmány ,5 7,1 18,6 253, , ,5 Adósok ,5 Munkavállalók ,0 Kilépési stratégia (EMEA) ,0 Pénzügy, könyvelés és Adminisztráció , ,9 515, , ,1 Jogi ügyek ,1 4,1 150,00 615, ,0 Kapcsolattartás az igazgatókkal ,4 Egyéb vagyon ,8 Eredmény a hitelezők részére ,0 Nyugdíj ,8 Ingatlan ,2 Hitelezői jelentések ,2 9,6 12,8 228, , ,0 Jogszabályi kötelezettségek ,2 11,2 197, , ,0 Stratégia: Alapvető ,0 Szállítók ,1 Adó/Áfa tanácsadás 67,1 5,5 37,4 8,6 236,9 50,1 405,6 281, , ,7 Kereskedés: Cash flow / Előrejelzés ,0 Kereskedés: Eredmény/Profit ,0 Transzfer árazás ,0 Összesen 67,1 5,5 80,00 8,6 276,1 157,4 594, , ,26 Átlag óradíj 522,87 790,00 582,70 397,25 180,03 110,16 Az időszakra eső költség , , , , , ,91 Az Adminisztrátori eljárás eddigi költségei , , , , , ,04

24 Adminisztrátori díj elemzés (GBP-ben megadva) A lényeges M&A tranzakciók EMEA vállalatokat érintő összes időalapú költségeinek összefoglalója június 4-től december 9-ig tartó időszakra vonatkozóan Tevékenység Partner / Rank Ügyvezető igazgató Igazgató Igazgató helyettes Menedzser Vezető Elemző Összóraszám Átlag óradíj Az időszakra vonatkozó díj Adminisztrátori eljárás eddigi költségei M&A / Átmeneti szolgáltatások 31,0 241,0 272,0 395, , ,50 Vételár Allokáció 288,3 30,8 207,3 594,5 990,4 220, ,8 464, , ,50 M&A / Equinox 19,0 10,5 1,0 2,6 33,1 681, , ,00 M&A / Netas ,21 M&A Snow 37,0 15,0 52,0 747, , ,00 M&A / GSM 45,0 9,0 16,0 70,0 666, , ,00 M&A / Carrier 64,0 23,0 87,0 769, , ,00 M&A / Passport 20,6 2,0 2,5 25,1 618, , ,00 Értékesítés és M&A ,00 M&A Iceberg 121,0 102,6 186,0 32,5 442, , ,50 Egyéb vagyon 58,5 179,0 192,0 19,7 449,2 414, , ,46 M&A / Velocity 37,0 37, , ,00 Összesen 653,4 192,9 620, ,0 995,5 277, ,3 463, , ,17 Átlag óradíj 689,91 790,00 490,21 364,57 265,23 170,00 Az időszakra eső időalapú költség , , , , , ,00 Az Adminisztrátori eljárás eddigi időalapú költségei , , , , , ,79 Az Adminisztrátori eljárás teljes időalapú költsége a június 4-től december 9-ig tartó időszakra vonatkozóan Az adminisztrátori eljárás teljes időalapú költsége a és közötti időszakban Az Adminisztrátori eljárás időalapú költségei a tranzakciók nélkül ,61 A korábban az NNUK-nak felszámított időalapú költségek újraelosztása 9.325,24 Az időszakban felmerült tranzakciók időalapú költségei 2.615,59 A június 4. és december 9. közötti időszak teljes időalapú költsége ,44 Megjegyzés A június 4. és december 9. közötti időszak tranzakcióira vonatkozó költségek ideiglenes alapon kerültek felosztásra, figyelembe véve az elvégzett munka természetét és néhány, de nem valamennyi lényeges M&A tranzakció során történt előrehaladás mértékét. A felosztás ideiglenes és a tranzakciók előrehaladtával és a PPA végeredményének világossá válását követően változni fog. Kérem, vegyék figyelembe, hogy az adminisztrátorok csak azon lényeges M&A tranzakciókra vonatkozó költségeket osztották fel, amely tranzakciók megfelelő előrehaladást produkáltak. Ezért ha eljön az ideje további lényeges M&A tranzakciós költségek kerülnek felosztásra a Társaság részére, majd újra felosztásra, amint a PPA folyamat végeredménye világossá válik.

25 Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) A tisztségviselők díjazásra vonatkozó számlázási irányelve A díjazásra vonatkozó törvényes rendelkezéseket a Törvény rendelkezése tartalmazza. További tájékoztatást nyújt az Association of Business Recovery Professionals [Vállalati Átszervezési Szakértők Egyesülete] publikációja, melynek címe Útmutató hitelezők számára az adminisztrátori díjakhoz, és amelynek egy példányához hozzá lehet jutni az Insolvency Practitioners Association [Fizetésképtelenségi Szakértők Egyesülete] honlapjáról a címről (kövesse a Szabályozás és útmutatás címszót, majd a Hitelezők útmutatója a díjakhoz címszót), vagy rendelkezésre áll nyomtatott formában is, ha írásbeli kérelemmel fordulnak az Adminisztrátorokhoz. Az adminisztrátorok menedzsereket és más munkatársakat bíztak meg az ügyek intézésével. A szükséges munka a személyzet legmegfelelőbb szintjére lett bízva, figyelembe véve a munka jellegét és az egyéni tapasztalatot. További segítséget nyújtanak a könyvelési és pénzügyi vezetők, akik a Társaság bankszámláival és törvényszerű működésre vonatkozó jelentésekkel foglalkoznak. Az összes munkatárs által végzett munka fölött az Adminisztrátorok gyakorolnak általános felügyeletet. A közvetlenül egy üggyel kapcsolatos kérdéseken dolgozó munkatársak által eltöltött összes idő az adott ügyre megállapított időkód alapján kerül kiterhelésre. A munkatársi gárda mindegyik tagjának saját óradíjtétele van, amely az idők folyamán változhat. A munkatársak egyes kategóriájának átlagos óradíjtétele egy meghatározott időszak alatt az alkalmazott aktuális óradíjtételeknek felelnek meg. Az aktuális óradíjtételek magasabbak lehetnek az átlagos díjtételeknél, amennyiben az óradíjtételek emelkedtek a jelen beszámoló által lefedett időszak során. A tisztségviselők költségtérítésekre vonatkozó számlázási irányelve Az R3 (A Vállalati Átszervezési Szakértők Egyesülete) által kiadott Fizetésképtelenségi Praxisról szóló 9. számú Nyilatkozat a költségtérítéseket két kategóriába sorolja. Az 1. kategóriájú költségtérítések a tisztségviselő cége által felszámított költségek, amelyek a fizetésképtelen fél ügyeinek adminisztrátori eljárására vonatkozó konkrét kiadását foglalja magában, amely független harmadik fél részére szóló kifizetéshez kapcsolható. Ezen költségtérítéseket a Hitelezői Választmány jóváhagyása nélkül ki lehet fizetni a fizetésképtelen fél vagyonából. A Fizetésképtelenségi Praxisról szóló 9. számú Nyilatkozatnak megfelelően az az irányelvünk, hogy feltárjuk az elvégzett 1. kategóriájú költségtérítéseket, de nem kérünk jóváhagyást azok kifizetéséhez. A 2. kategóriájú költségtérítések a tisztségviselő cége által felszámított költségek, amelyek tartalmazzák a felosztott vagy rezsiköltségek elemeit. Az ilyen költségtérítések ugyanúgy jóváhagyást igényelnek a Hitelezői Választmánytól, mintha díjazások lennének. A Fizetésképtelenségi Praxisról szóló 9. számú Nyilatkozatnak megfelelően az az irányelvünk, hogy a 2. kategóriájú költségtérítéseket csak azok jóváhagyását követően fizetjük ki.

26 4. melléklet Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) Felosztás Az újrafelosztáshoz meghatározott tevékenységek az alkalmazott felosztás alapjával és hatásával együtt az alábbi táblázatban kerültek összefoglalásra: Tevékenységek A felosztás alapja Az alkalmazandó felosztási arány a Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. esetében Pénzügy, Számvitel és Adminisztáció Kereskedés Kilépés Ügyfelek Adósok Eredmény a hitelezőknek Hitelezők A kilépés IT költségei Bruttó eszközök igazgatónként Az ügyek kimutatása valamennyi EMEA vállalat részére Kereskedelmi követelések igazgatónként Az ügyek kimutatása valamennyi EMEA vállalat részére Nem biztosított hitelezők (kivétel: vállalaton belüli adósságok, nyugdíj és alkalmazotti követelések) igazgatónként Az ügyek kimutatása valamennyi EMEA vállalat részére. A Csoport által alkalmazott díjszabás az Adminisztrátori eljárás megkezdése előtt 0.31% 0.42% 0.14% 0.12% Stratégia Kanada / USA Transzfer Árképzés Szellemi tulajdon Ugyanazon díjszabás alkalmazása az M&A költségek elosztása esetén 0.24% A Társaság GBP-t készül felosztani a június 4. és december 9. napja közötti időszakra vonatkozóan, ezzel kifejezve a Társaság érdekében elvégzett munkát. Ugyanerre az időszakra vonatkozóan a NNUK összesen GBP összegű költséget fog visszatartani. Kérem, hivatkozzon az Adminisztrátorok február 11-i féléves előmeneteli jelentésére a felosztással kapcsolatos további információkért.

27 2.47 sz. szabály 2.24B nyomtatvány Az évi Fizetésképtelenségi Törvény Az Adminisztrátorok előmeneteli jelentése 2.24B A társaság neve Cégjegyzékszám Mérnöki Szolgáltató Kft. Cg Eljáró bíróság Legfelsőbb Bíróság Kancelláriai Részlegének Cégbírósága Bírósági ügyszám évi 540. Mi AR Bloom, CJW Hill, SJ Harris and AM Hudson Ernst & Young LLP, 1 More London Place, London, SE1 2AF a fenti társaság adminisztrátorai mellékeljük az alábbi időszakra vonatkozó előmeneteli jelentést -tól -ig július január 13. Aláírás Adminisztrátorok Dátum február 9. Elérhetőségek: Ön nem köteles megadni az elérhetőségét a jobb oldali rubrikában, de amennyiben megadja, úgy megkönnyíti a Cégbíróságnak az Önnel való kapcsolatfelvételt, ha bármilyen kérdés merül fel az űrlappal kapcsolatban. Az Ön által megadott elérhetőség nyilvános adatként kerül feltüntetésre a cégnyilvántartásban. David Wright Ernst & Young LLP, 1 More London Place, London, SE1 2AF Tel: +44 (0) DX Szám: DX Exchange: A Cégbíróság érkeztető bélyegzője A kitöltést és aláírást követően szíveskedjék a jelen űrlapot megküldeni a Cégbíróság részére az alábbi címre: Companies House, Crown Way, Cardiff, CF14 3UZ DX Cardiff

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság )

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság ) Ernst & Young LLP 1 More London Place London SE1 2AF Tel: 020 7951 2000 Fax: 020 7951 1345 www.ey.com/uk MINDEN ISMERT HITELEZŐ RÉSZÉRE 2010. augusztus 12. Ref: MLP/7E/SH/NA/CC/LO3550 Hannah Russell Közvetlen

Részletesebben

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság )

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság ) Ernst & Young LLP 1 More London Place London SE1 2AF Tel: 020 7951 2000 Fax: 020 7951 1345 www.ey.com/uk MINDEN ISMERT HITELEZŐ RÉSZÉRE 2015. február 9. Ref: MLP/7E/SJH/DM/ST/LO3550/PCF16 Sam Taylor Közvetlen

Részletesebben

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság )

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság ) Ernst & Young LLP 1 More London Place London SE1 2AF Tel: 020 7951 2000 Fax: 020 7951 1345 www.ey.com/uk MINDEN ISMERT HITELEZŐ RÉSZÉRE 2013. AUGUSZTUS 6. Hivatkozás: MLP/7E/SJH/DM/SE/LO3550/PCF16 Sam

Részletesebben

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság )

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság ) Ernst & Young LLP 1 More London Place London SE1 2AF Tel: 020 7951 2000 Fax: 020 7951 1345 www.ey.com/uk MINDEN ISMERT HITELEZŐ RÉSZÉRE 2011. augusztus 12. Ref: MLP/7E/DM/TF/LO3550 Hannah Russell Közvetlen

Részletesebben

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság )

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság ) Ernst & Young LLP 1 More London Place London SE1 2AF Tel: 020 7951 2000 Fax: 020 7951 1345 www.ey.com/uk MINDEN ISMERT HITELEZŐ RÉSZÉRE 2015. augusztus 11. Tisztelt Uraim! Ref: MLP/7E/SJH/DM/ST/LO3550/PCF16

Részletesebben

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság )

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság ) Ernst & Young LLP 1 More London Place London SE1 2AF Tel: 020 7951 2000 Fax: 020 7951 1345 www.ey.com/uk MINDEN ISMERT HITELEZŐ RÉSZÉRE 2014. augusztus 6. Ref: MLP/7E/SJH/DM/ST/LO3550/PCF16 Sam Taylor

Részletesebben

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság )

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság ) Ernst & Young LLP 1 More London Place London SE1 2AF Tel: 020 7951 2000 Fax: 020 7951 1345 www.ey.com/uk MINDEN ISMERT HITELEZŐ RÉSZÉRE 2011. február 11. Ref: MLP/7E/DM/TF/LO3547 Tara Felton Közvetlen

Részletesebben

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság )

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság ) Ernst & Young LLP 1 More London Place London SE1 2AF Tel: 020 7951 2000 Fax: 020 7951 1345 www.ey.com/uk MINDEN ISMERT HITELEZŐ RÉSZÉRE 2016. február 9. Tisztelt Uraim! Ref: MLP/7E/SJH/DM/ST/LO3550/PCF16

Részletesebben

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság )

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság ) Ernst & Young LLP Tel: 020 7951 2000 1 More London Place Fax: 020 7951 1345 London SE1 2AF www.ey.com/uk MINDEN ISMERT HITELEZŐ RÉSZÉRE 2017. február 9. Tisztelt Uraim! Ref: MLP/5W/SJH/DM/SL/LO3550/PCF16

Részletesebben

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás és Társasági Önkéntes Megállapodás alatt) (a Társaság )

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás és Társasági Önkéntes Megállapodás alatt) (a Társaság ) Ernst & Young LLP Tel: 020 7951 2000 1 More London PlaceFax: 020 7951 1345 London SE1 2AF www.ey.com/uk MINDEN ISMERT HITELEZŐ RÉSZÉRE 2017. augusztus 11. Ref: MLP/5W/SJH/DM/SL/LO3550/PCF16 Telefon: +44

Részletesebben

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság )

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság ) Ernst & Young LLP 1 More London Place London SE1 2AF Tel: 020 7951 2000 Fax: 020 7951 1345 www.ey.com/uk MINDEN ISMERT HITELEZŐ RÉSZÉRE 2010. február 12. Ref: MLP/7E/SH/NA/CC/LO3550 Chris Coley Közvetlen

Részletesebben

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (the Company )

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (the Company ) Ernst & Young LLP Tel: 020 7951 2000 1 More London PlaceFax: 020 7951 1345 London SE1 2AF www.ey.com/uk MINDEN ISMERT HITELEZŐ RÉSZÉRE 2018. augusztus 7. Ref: MLP/5W/SJH/BT/SF/LO3550/PCF16 Telefon: +44

Részletesebben

Nortel Networks Engineering Service Kft. (in Administration) Az Administrators javaslatai

Nortel Networks Engineering Service Kft. (in Administration) Az Administrators javaslatai Engineering Service Kft. (in Administration) Az Administrators javaslatai Az the Insolvency Act 1986 B1 mellékletének 49. bekezdése értelmében 2009. február Rövidítések E jelentésben az alábbi rövidítéseket

Részletesebben

8. KÖLTSÉGVETÉS-MÓDOSÍTÁSI TERVEZET A ÉVI ÁLTALÁNOS KÖLTSÉGVETÉSHEZ SAJÁT FORRÁSOK EURÓPAI ADATVÉDELMI BIZTOS

8. KÖLTSÉGVETÉS-MÓDOSÍTÁSI TERVEZET A ÉVI ÁLTALÁNOS KÖLTSÉGVETÉSHEZ SAJÁT FORRÁSOK EURÓPAI ADATVÉDELMI BIZTOS EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2015.10.19. COM(2015) 545 final 8. KÖLTSÉGVETÉS-MÓDOSÍTÁSI TERVEZET A 2015. ÉVI ÁLTALÁNOS KÖLTSÉGVETÉSHEZ SAJÁT FORRÁSOK EURÓPAI ADATVÉDELMI BIZTOS HU HU Tekintettel: az Európai

Részletesebben

MINDEN ISMERT HITELEZŐ RÉSZÉRE 2009 augusztus 13

MINDEN ISMERT HITELEZŐ RÉSZÉRE 2009 augusztus 13 Ernst & Young Tanácsadó Kft. Ernst & Young Advisory Ltd. H-1132 Budapest, Váci út 20. 1399 Budapest 62 pf. 632, Hungary Tel: +36 1 451 8100, Fax: +36 1 451 8199 www.ey.com/hu Cg. 01-09-699932 MINDEN ISMERT

Részletesebben

Nemzetközi kitekintés. 350 milliárd Euró, 1000 milliárd Ft leírt követelés

Nemzetközi kitekintés. 350 milliárd Euró, 1000 milliárd Ft leírt követelés Nemzetközi kitekintés 350 milliárd Euró, 1000 milliárd Ft leírt követelés Leírási veszteség 2013. (EU27) EU átlag: 2.8%-tól 3.0%-ig Jelmagyarázat Magyarázat A fizetési idő a különböző szektorokban (EU27)

Részletesebben

Eligazodás napjaink összetett üzleti kockázatai között

Eligazodás napjaink összetett üzleti kockázatai között Eligazodás napjaink összetett üzleti kockázatai között Európára, a Közel-Keletre, Indiára és Afrikára kiterjedő felmérés a visszaélésekről - magyarországi eredmények 2013. Május 7. Pesszimizmus a piac

Részletesebben

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2015.10.23. COM(2015) 523 final A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK Az Európai Fejlesztési Alap (EFA): a 2015., 2016., 2017., 2018. és 2019. évi kötelezettségvállalásokra, kifizetésekre

Részletesebben

A bírósági közvetítői eljárás

A bírósági közvetítői eljárás ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ ÜGYFELEKNEK A bírósági közvetítői eljárás A közvetítés vagy más néven mediáció egy olyan, a hagyományos vitarendező (peres) eljárásoktól lényegesen eltérő megoldás, melynek az a célja,

Részletesebben

Az OTP Bank Nyrt. 2012/2013. évi Forint. Keretösszegű Kötvényprogramja. Összevont Alaptájékoztatójának. 3. számú kiegészítése

Az OTP Bank Nyrt. 2012/2013. évi Forint. Keretösszegű Kötvényprogramja. Összevont Alaptájékoztatójának. 3. számú kiegészítése Az OTP Bank Nyrt. 2012/2013. évi 500.000.000.000 Forint Keretösszegű Kötvényprogramja Összevont Alaptájékoztatójának 3. számú kiegészítése Jelen dokumentum alapjául szolgáló összevont alaptájékoztató két

Részletesebben

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, október 7. (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, az Európai Unió Tanácsának főtitkára

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, október 7. (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, az Európai Unió Tanácsának főtitkára Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2016. október 7. (OR. en) 13015/16 FIN 631 FEDŐLAP Küldi: Az átvétel dátuma: 2016. október 7. Címzett: Biz. dok. sz.: Tárgy: az Európai Bizottság főtitkára részéről Jordi

Részletesebben

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2016.10.14. COM(2016) 652 final A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK Az Európai Fejlesztési Alap (EFA) 2016., 2017., 2018., 2019. és 2020. évi kötelezettségvállalásaira, kifizetéseire,

Részletesebben

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK. Pénzügyi információk az Európai Fejlesztési Alapról

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK. Pénzügyi információk az Európai Fejlesztési Alapról EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2018.6.15. COM(2018) 475 final A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK Pénzügyi információk az Európai Fejlesztési Alapról Európai Fejlesztési Alap (EFA): a kötelezettségvállalások,

Részletesebben

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK. Az Európai Fejlesztési Alappal kapcsolatos pénzügyi információk

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK. Az Európai Fejlesztési Alappal kapcsolatos pénzügyi információk EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2014.6.13. COM(2014) 350 final A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK Az Európai Fejlesztési Alappal kapcsolatos pénzügyi információk HU HU A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK Az

Részletesebben

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK. Az Európai Fejlesztési Alapra vonatkozó pénzügyi információk

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK. Az Európai Fejlesztési Alapra vonatkozó pénzügyi információk EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2015.6.15. COM(2015) 295 final A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK Az Európai Fejlesztési Alapra vonatkozó pénzügyi információk HU HU 1. ELŐSZÓ A 11. Európai Fejlesztési Alap

Részletesebben

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK. Az Európai Fejlesztési Alappal kapcsolatos pénzügyi információk

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK. Az Európai Fejlesztési Alappal kapcsolatos pénzügyi információk EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2017.6.14. COM(2017) 299 final A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK Az Európai Fejlesztési Alappal kapcsolatos pénzügyi információk Az Európai Fejlesztési Alap (EFA): kötelezettségvállalásokra,

Részletesebben

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2017.10.25. COM(2017) 622 final A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK Az Európai Fejlesztési Alap (EFA): a 2017., 2018. és 2019. évi kötelezettségvállalásokra, kifizetésekre és

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek Conclude Befektetési Zrt. GoldTresor online nemesfém kereskedési rendszer

Általános Szerződési Feltételek Conclude Befektetési Zrt. GoldTresor online nemesfém kereskedési rendszer Általános Szerződési Feltételek Conclude Befektetési Zrt. GoldTresor online nemesfém kereskedési rendszer Érvényben: 2018. június 14-től visszavonásig I. Általános információk A Szolgáltató adatai: Szerződő

Részletesebben

Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet

Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet TÁJÉKOZTATÓ A devizában végzett műveletek teljesítési rendjéről Hatályos: 2012. január 2-től 1 I. Általános feltételek A Takarékszövetkezet csak tartalmi, nyelvi és alaki

Részletesebben

SZOLGÁLTATÁSI ÓRAREND Érvényes: 2015. szeptember 7-től

SZOLGÁLTATÁSI ÓRAREND Érvényes: 2015. szeptember 7-től 2760 Nagykáta, Dózsa Gy. u. 10 SZOLGÁLTATÁSI ÓRAREND Érvényes: 2015. szeptember 7-től I. Belföldi forint fizetési ok JÓVÁÍRÁS Megbízás típusa GIRO-IG1 GIRO IG2 VIBER TERHELÉS Takarékszövetkezetünk nostro

Részletesebben

Működőtőke-befektetések Adatok és tények

Működőtőke-befektetések Adatok és tények Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara 1. Konjunktúrafórum 13. november. Működőtőke-befektetések Adatok és tények Működőtőke-befektetések állománya Magyarországon 1.1.31., származási ország szerint,

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. A fizetési mérleg alakulásáról. 2015. I. negyedév

SAJTÓKÖZLEMÉNY. A fizetési mérleg alakulásáról. 2015. I. negyedév SAJTÓKÖZLEMÉNY A fizetési mérleg alakulásáról NYILVÁNOS: 2015. június 24. 8:30-tól 2015. I. negyedév 2015 I. negyedévében 1 a külfölddel szembeni nettó finanszírozási képesség (a folyó fizetési mérleg

Részletesebben

(Törzskönyvezett) Név Dózis Gyógyszerforma Alkalmazási mód. Arimidex 1 mg Filmtabletta Orális alkalmazás. Arimidex 1 mg Filmtabletta Orális alkalmazás

(Törzskönyvezett) Név Dózis Gyógyszerforma Alkalmazási mód. Arimidex 1 mg Filmtabletta Orális alkalmazás. Arimidex 1 mg Filmtabletta Orális alkalmazás I. MELLÉKLET FELSOROLÁS: MEGNEVEZÉS, GYÓGYSZERFORMÁK, GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNY- DÓZIS(OK), ALKALMAZÁSI MÓD(OK), FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY JOGOSULTJA(I) A TAGÁLLAMOKBAN 1 Ausztria Belgium Bulgária Ciprus

Részletesebben

Az Európai Unió Hivatalos Lapja L 208/3

Az Európai Unió Hivatalos Lapja L 208/3 2006.7.29. Az Európai Unió Hivatalos Lapja L 208/3 A BIZOTTSÁG 1156/2006/EK RENDELETE (2006. július 28.) az 1782/2003/EK tanácsi rendeletben előírt, az egységes támogatási rendszer részleges vagy szabad

Részletesebben

Határtalan adózás ott fizetsz ahol keresel? IX. Elektronikus Kereskedelem Konferencia 2012. május 3.

Határtalan adózás ott fizetsz ahol keresel? IX. Elektronikus Kereskedelem Konferencia 2012. május 3. Határtalan adózás ott fizetsz ahol keresel? IX. Elektronikus Kereskedelem Konferencia 2012. május 3. E-kereskedelem: hol kell adóznom, kell adóznom? E-kereskedelmi tevékenység adózása komplex terület,

Részletesebben

Féléves jelentés 2016

Féléves jelentés 2016 Féléves jelentés 2016 Konszolidált eredménykimutatás IFRS konszolidált, nem auditált eredménykimutatás (millió forintban) 2016. 2015. Változás %-ban Kamat- és kamatjellegû bevételek 29.102 35.616-18,29%

Részletesebben

Könyvvezetési ismeretek

Könyvvezetési ismeretek 1 I. évfolyam BA Név: Neptun kód: Kurzus: Tanár neve: HÁZI DOLGOZAT 1. Könyvvezetési ismeretek 2014/2015 II. félév Elméleti kérdések 1. A 3171 A Külföldi vevő számla egyenlege 100e DEV 200 Ft/DEV árfolyamon,

Részletesebben

Általános Üzletszabályzat 1. sz. melléklete TÁJÉKOZTATÓ A megbízások teljesítési rendjér l, a költségviselésr

Általános Üzletszabályzat 1. sz. melléklete TÁJÉKOZTATÓ A megbízások teljesítési rendjér l, a költségviselésr Általános Üzletszabályzat 1. sz. melléklete TÁJÉKOZTATÓ A megbízások teljesítési rendjéről, a költségviselésről és az árfolyamok alkalmazásáról Hatályos: 2010. június 01-től Értelmező rendelkezések: BIC

Részletesebben

D. MELLÉKLET: A SOPRON BANK BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÁSI ÉS KIEGÉSZÍTŐ SZOLGÁLTATÁSI DÍJTÉTELEI ÉRVÉNYES: 2014. JANUÁR 1-TŐL

D. MELLÉKLET: A SOPRON BANK BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÁSI ÉS KIEGÉSZÍTŐ SZOLGÁLTATÁSI DÍJTÉTELEI ÉRVÉNYES: 2014. JANUÁR 1-TŐL D. MELLÉKLET: A SOPRON BANK BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÁSI ÉS KIEGÉSZÍTŐ SZOLGÁLTATÁSI DÍJTÉTELEI ÉRVÉNYES: 2014. JANUÁR 1-TŐL I. Összevont értékpapírszámla vezetés díjtételei Díj, költség Általános díjak Összevont

Részletesebben

(Kötelezően közzéteendő jogi aktusok)

(Kötelezően közzéteendő jogi aktusok) 2006.4.27. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja L 114/1 I (Kötelezően közzéteendő jogi aktusok) AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 629/2006/EK RENDELETE (2006. április 5.) a szociális biztonsági rendszereknek

Részletesebben

1. cím (Saját források): millió EUR. 3. cím (Többletek, egyenlegek és kiigazítások): -537 millió EUR

1. cím (Saját források): millió EUR. 3. cím (Többletek, egyenlegek és kiigazítások): -537 millió EUR Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2016. június 17. (OR. en) 9586/16 BUDGET 15 MAGYARÁZÓ FELJEGYZÉS Tárgy: 2. sz. költségvetés-módosítási tervezet a 2016. évi általános költségvetéshez: a 2015-ös pénzügyi

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól II. negyedév

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól II. negyedév 5. I. 5. III. 6. I. 6. III. 7. I. 7. III. 8. I. 8. III. 9. I. 9. III. 1. I. 1. III. 11. I. 11. III. 1. I. 1. III. 1. I. 1. III. 14. I. 14. III. 15. I. 15. III. 16. I. SAJTÓKÖZLEMÉNY Az államháztartás és

Részletesebben

A beszámoló összeállítása (A nagyfeladat ) Érintett témák, a feldolgozás ütemterve

A beszámoló összeállítása (A nagyfeladat ) Érintett témák, a feldolgozás ütemterve A beszámoló összeállítása (A nagyfeladat ) Érintett témák, a feldolgozás ütemterve 1. Egy nagyfeladat kidolgozása 2. A mérlegkészítés időszakának típus elszámolásai I. sz. feladat A Beszámol-Ő-1 Kft. 2X16.

Részletesebben

Az EBH iránymutatása. a javadalmazási trendek meghatározása céljára kidolgozott adatszolgáltatásról EBA/GL/2012/4

Az EBH iránymutatása. a javadalmazási trendek meghatározása céljára kidolgozott adatszolgáltatásról EBA/GL/2012/4 Az EBH iránymutatása a javadalmazási trendek meghatározása céljára kidolgozott adatszolgáltatásról EBA/GL/2012/4 London, 2012.07.27. Az EBH iránymutatása a javadalmazási trendek meghatározása céljára kidolgozott

Részletesebben

Útmutató befektetési alapok nyilvántartásból törléséhez

Útmutató befektetési alapok nyilvántartásból törléséhez Útmutató befektetési alapok nyilvántartásból törléséhez Tartalom Irányadó jogszabályok... 3 A Felügyelet engedélyezési hatásköre... 3 Egyéb jogszabályi rendelkezések... 3 A Felügyelethez benyújtandó dokumentumok...

Részletesebben

Ha az önkormányzat nem fizet

Ha az önkormányzat nem fizet Ha az önkormányzat nem fizet igényérvényesítés, adósságrendezési eljárás helyi önkormányzatokkal szemben Kapa Mátyás főiskolai tanár TARTALOM I. Bevezetés II. A követelések érvényesítésének hagyományos

Részletesebben

EFPIA közzétételi szabályzat évi közzétételek Shire Pharmaceuticals (beleértve a Baxalta US Inc.-t)

EFPIA közzétételi szabályzat évi közzétételek Shire Pharmaceuticals (beleértve a Baxalta US Inc.-t) EFPIA közzétételi szabályzat 2016. évi közzétételek Shire Pharmaceuticals (beleértve a Baxalta US Inc.-t) 1 1. fejezet: A 2016. évi adatokra vonatkozó jelentéstételi megközelítés 2016. június 3-án a Shire

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ JELENTÉS A 4iG NYRT. AUDIT BIZOTTSÁGA RÉSZÉRE

KIEGÉSZÍTŐ JELENTÉS A 4iG NYRT. AUDIT BIZOTTSÁGA RÉSZÉRE KIEGÉSZÍTŐ JELENTÉS A 4iG NYRT. AUDIT BIZOTTSÁGA RÉSZÉRE 1.) Az elvégzett könyvvizsgálat eredményeinek ismertetése: A könyvvizsgálat során nem találtunk lényeges hiányosságot a Társaság folyamataiban,

Részletesebben

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2014. január 30-i ülésére

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2014. január 30-i ülésére Tárgy: Tájékoztató a kötvényforrás kezeléséről 2013. IV. negyedévben Előkészítette: Váczi Julianna osztályvezető Gazdasági Osztály Csapó Ágnes ügyvezető BUDAPEST PRIV-INVEST Kft. Véleményező Pénzügyi Bizottság

Részletesebben

1.3. ADATLAP a SZÁMVITELI SZABÁLYZATOK elkészítéséhez. TÁJÉKOZTATÓ ADATOK A MEGRENDELŐRŐL: NÉV:... Székhely:... Telephely/ek/:......

1.3. ADATLAP a SZÁMVITELI SZABÁLYZATOK elkészítéséhez. TÁJÉKOZTATÓ ADATOK A MEGRENDELŐRŐL: NÉV:... Székhely:... Telephely/ek/:...... 1.3. ADATLAP a SZÁMVITELI SZABÁLYZATOK elkészítéséhez. TÁJÉKOZTATÓ ADATOK A MEGRENDELŐRŐL: (az itt közölt adatok a Számviteli Politika cégismertető részében fognak szerepelni) NÉV: Székhely: Telephely/ek/:

Részletesebben

Hír-ADÓ. Az Európai Bíróság ítélete a magyar áfa visszaigénylés szabályozásáról

Hír-ADÓ. Az Európai Bíróság ítélete a magyar áfa visszaigénylés szabályozásáról Az Év Adótanácsadó Cége Magyarországon International Tax Review European Tax Awards 2011 Az Európai Bíróság ítélete a magyar áfa visszaigénylés szabályozásáról Hír-ADÓ 2011. augusztus 1. Az Európai Bíróság

Részletesebben

A PISA 2003 vizsgálat eredményei. Értékelési Központ december

A PISA 2003 vizsgálat eredményei. Értékelési Központ december A PISA 2003 vizsgálat eredményei Értékelési Központ 2004. december PISA Programme for International Students Assessment Monitorozó jellegű felmérés-sorozat Három felmért terület Szövegértés, matematika,

Részletesebben

SZÁNTÓ ÉS TÁRSA. Sorszám Dokumentum Összeállításért

SZÁNTÓ ÉS TÁRSA. Sorszám Dokumentum Összeállításért Kormányzati szektorba sorolt, többségi önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaságok vizsgálata és intézkedési terve az Állami Számvevőszék gyakorlata alapján Az ellenőrzés fókuszkérdései: - Az önkormányzat

Részletesebben

D. MELLÉKLET: A SOPRON BANK BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÁSI ÉS KIEGÉSZÍTŐ SZOLGÁLTATÁSI DÍJTÉTELEI ÉRVÉNYES: JANUÁR 3-TÓL

D. MELLÉKLET: A SOPRON BANK BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÁSI ÉS KIEGÉSZÍTŐ SZOLGÁLTATÁSI DÍJTÉTELEI ÉRVÉNYES: JANUÁR 3-TÓL D. MELLÉKLET: A SOPRON BANK BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÁSI ÉS KIEGÉSZÍTŐ SZOLGÁLTATÁSI DÍJTÉTELEI ÉRVÉNYES: 2018. JANUÁR 3-TÓL I. Összevont értékpapírszámla vezetés díjtételei Díj, költség Általános díjak Összevont

Részletesebben

Hitelintézetek beszámolási kötelezettsége

Hitelintézetek beszámolási kötelezettsége MISKOLCI EGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI K A R Ü Z L E T I I N F O R M Á C I Ó G A Z D Á L KO D Á S I É S M Ó D S Z E R TA N I I N T É Z E T S Z Á M V I T E L I N T É Z E T I TA N S Z É K Hitelintézetek beszámolási

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ TŐKEGARANCIA KÉRELEMHEZ

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ TŐKEGARANCIA KÉRELEMHEZ KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ TŐKEGARANCIA KÉRELEMHEZ I. ÜGYFÉLAZONOSÍTÓ INFORMÁCIÓK 1. A vállalkozás cégjegyzékben szereplő teljes neve. Magánszemély esetében a személyi igazolványban szereplő név. 2. A vállalkozás

Részletesebben

A KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG SZERZŐDÉSMINTÁJA. Társasági szerződés. 1. A társaság cégneve, székhelye, telephelye(i), fióktelepe(i)

A KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG SZERZŐDÉSMINTÁJA. Társasági szerződés. 1. A társaság cégneve, székhelye, telephelye(i), fióktelepe(i) A KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG SZERZŐDÉSMINTÁJA Társasági szerződés 1. A társaság cégneve, székhelye, telephelye(i), fióktelepe(i) 1.1. A társaság cégneve:... Korlátolt Felelősségű Társaság A társaság

Részletesebben

Az EUREKA és a EUROSTARS program

Az EUREKA és a EUROSTARS program Az EUREKA és a EUROSTARS program Mészáros Gergely vezető-tanácsos 2014.03.13. Az EUREKA program 1985-ben létrehozott kormányközi együttműködés, Cél: Az európai ipar termelékenységének és világpiaci versenyképességének

Részletesebben

Társasági szerződés. 1. A társaság cégneve, székhelye, telephelye(i), fióktelepe(i)

Társasági szerződés. 1. A társaság cégneve, székhelye, telephelye(i), fióktelepe(i) Társasági szerződés Alulírott tagok, a gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvény (Gt.) rendelkezéseinek megfelelően, a 2006. évi V. törvény (Ctv.) mellékletét képező szerződésminta alkalmazásával

Részletesebben

MAGYAR VIDÉK HITELSZÖVETKEZET V.A.

MAGYAR VIDÉK HITELSZÖVETKEZET V.A. MAGYAR VIDÉK HITELSZÖVETKEZET V.A. Székhely: 7623 Pécs, Köztársaság tér 2. Adószám: 11017897-2-02 KSH: 11017897-6419-122-02 Cg.: 02-02-060334 Honlap: www.mvhsz.hu ELŐTERJESZTÉS Beszámoló a Magyar Vidék

Részletesebben

Független Szakértői Vélemény. Nyilvános Vételi Ajánlattal Kapcsolatban

Független Szakértői Vélemény. Nyilvános Vételi Ajánlattal Kapcsolatban Pintér István Vezérigazgató Rába Járműipari Holding Nyrt. 9027 Győr Martin út 1. Független Szakértői Vélemény Nyilvános Vételi Ajánlattal Kapcsolatban Tisztelt Igazgatóság! A megbízás háttere A Magyar

Részletesebben

D. MELLÉKLET: A SOPRON BANK BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÁSI ÉS KIEGÉSZÍTŐ SZOLGÁLTATÁSI DÍJTÉTELEI ÉRVÉNYES:

D. MELLÉKLET: A SOPRON BANK BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÁSI ÉS KIEGÉSZÍTŐ SZOLGÁLTATÁSI DÍJTÉTELEI ÉRVÉNYES: D. MELLÉKLET: A SOPRON BANK BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÁSI ÉS KIEGÉSZÍTŐ SZOLGÁLTATÁSI DÍJTÉTELEI ÉRVÉNYES: 2017.05.15 Tájékoztatjuk T. Ügyfeleinket, hogy a Sopron Bank befektetési szolgáltatási és kiegészítő

Részletesebben

MELLÉKLET. a következőhöz:

MELLÉKLET. a következőhöz: EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2016.2.10. COM(2016) 85 final ANNEX 4 MELLÉKLET a következőhöz: A Bizottság közleménye az Európai Parlamentnek és a Tanácsnak az európai migrációs stratégia szerinti kiemelt

Részletesebben

KULCS-SOFT SZÁMÍTÁSTECHNIKA NYRT.

KULCS-SOFT SZÁMÍTÁSTECHNIKA NYRT. KULCS-SOFT SZÁMÍTÁSTECHNIKA NYRT. 2017. FÉLÉVES JELENTÉS Jóváhagyta a Kulcs-Soft Számítástechnika Nyrt. igazgatósága 2017. augusztus 24-én Vezetőségi jelentés 2017. 1. félév működésének főbb jellemzői:

Részletesebben

Hivatkozással az FHB Nyrt. Lakossági Hitelezési Üzletszabályzatára, alulírott

Hivatkozással az FHB Nyrt. Lakossági Hitelezési Üzletszabályzatára, alulírott 1. számú melléklet FHB Nyrt.1132. Budapest, Váci út 20. Banki érkeztetés: Tárgy: Bejelentéshez kötött előtörlesztési bejelentő Tisztelt Cím! Hivatkozással az FHB Nyrt. Lakossági Hitelezési Üzletszabályzatára,

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2015. 01. 01. 2015. 12. 31. Budapest, 2016. április 30... A vállalkozás vezetője ( képviselője ) 1 1. Általános bemutatás A vállalkozás neve: STEMO MARKETING Kft. A vállalkozás rövidített

Részletesebben

L 165 I Hivatalos Lapja

L 165 I Hivatalos Lapja Az Európai Unió L 165 I Hivatalos Lapja Magyar nyelvű kiadás Jogszabályok 61. évfolyam 2018. július 2. Tartalom II Nem jogalkotási aktusok HATÁROZATOK Az Európai Tanács (EU) 2018/937 határozata (2018.

Részletesebben

-TÁJÉKOZTATÓ. a Számlatulajdonos pénzforgalmi vagy fizetési számláját érintő fizetési megbízások benyújtásának és teljesítésének rendjéről

-TÁJÉKOZTATÓ. a Számlatulajdonos pénzforgalmi vagy fizetési számláját érintő fizetési megbízások benyújtásának és teljesítésének rendjéről -TÁJÉKOZTATÓ a Számlatulajdonos pénzforgalmi vagy fizetési számláját érintő fizetési megbízások benyújtásának és teljesítésének rendjéről Hatályos: 2016. december 12-től A Boldva és Vidéke Takarékszövetkezet

Részletesebben

Féléves jelentés 2015

Féléves jelentés 2015 Féléves jelentés 2015 Konszolidált eredménykimutatás IFRS konszolidált, nem auditált eredménykimutatás (millió forintban) 2015. 2014. Változás %-ban Kamat- és kamatjellegû bevételek 35.616 42.658-16,51%

Részletesebben

RESTREINT UE. Strasbourg, COM(2014) 447 final 2014/0208 (NLE) This document was downgraded/declassified Date

RESTREINT UE. Strasbourg, COM(2014) 447 final 2014/0208 (NLE) This document was downgraded/declassified Date EURÓPAI BIZOTTSÁG Strasbourg, 2014.7.1. COM(2014) 447 final 2014/0208 (NLE) This document was downgraded/declassified Date 23.7.2014 Javaslat A TANÁCS RENDELETE a 2866/98/EK rendeletnek az euró litvániai

Részletesebben

A biztosító mint hitelező és mint adós. Dr. Csőke Andrea

A biztosító mint hitelező és mint adós. Dr. Csőke Andrea A biztosító mint hitelező és mint adós Dr. Csőke Andrea A biztosító mint hitelező A csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló 1991. évi XLIX. törvény (Cstv.) - Magyarországon + anyagi jogi szabályok

Részletesebben

(az adatok ezer forintban értendők) *(a konszolidált táblázatok alatt minden esetben dőlt betűvel tüntettük fel a társaság nem konszolidált számait)

(az adatok ezer forintban értendők) *(a konszolidált táblázatok alatt minden esetben dőlt betűvel tüntettük fel a társaság nem konszolidált számait) TR 2014 Szöveges magyarázat a 2014. üzleti évhez: Társaságunk a 2014. év során tőkeerejének növelését tűzte ki fő prioritásként. A kiemelt célok között szerepelt a korábbi bankhitelek saját forrásokkal

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól IV. negyedév

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól IV. negyedév SAJTÓKÖZLEMÉNY Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól 18. IV. negyedév Budapest, 19. február 18. - A pénzügyi számlák előzetes adatai szerint az államháztartás nettó

Részletesebben

2006. január 1-jétől a szolgáltatások költségeinek elszámolása elsődlegesen költségviselőkre, költséghelyekre történő könyvelés esetén

2006. január 1-jétől a szolgáltatások költségeinek elszámolása elsődlegesen költségviselőkre, költséghelyekre történő könyvelés esetén 2006. január 1-jétől a szolgáltatások költségeinek elszámolása elsődlegesen költségviselőkre, költséghelyekre történő könyvelés esetén 71. Szolgáltatás költségei 1/231. 4. 81 82. Belföldi értékesítés közvetlen

Részletesebben

Független Könyvvizsgálói Jelentés. Az egyszerűsített éves beszámoló könyvvizsgálatáról készült jelentés

Független Könyvvizsgálói Jelentés. Az egyszerűsített éves beszámoló könyvvizsgálatáról készült jelentés Ernst & Young Kft. Ernst & Young Ltd. H-1132 Budapest Váci út 20. 1399 Budapest 62. Pf.632, Hungary Tel: +36 1 451 8100 Fax: +36 1 451 8199 www.ey.com/hu Cg. 01-09-267553 Független Könyvvizsgálói Jelentés

Részletesebben

A Lifestyle Bónusz megszerzéséhez a Terjesztőinknek Zafír vagy magasabb rangot kell elérniük két egymást követő hónapban.

A Lifestyle Bónusz megszerzéséhez a Terjesztőinknek Zafír vagy magasabb rangot kell elérniük két egymást követő hónapban. 2008 óta az ORGANO páratlan, semmilyen más vállalathoz nem hasonlítható előnyöket kínál Terjesztőinek: A Világ Legjobb Életstílusát. Az OG Lifestyle lényege a szabadság, luxus és a célkitűzések elérése.

Részletesebben

MELLÉKLETEK. a következőhöz: A BIZOTTSÁG (EU) FELHATALMAZÁSON ALAPULÓ RENDELETE

MELLÉKLETEK. a következőhöz: A BIZOTTSÁG (EU) FELHATALMAZÁSON ALAPULÓ RENDELETE EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2018.7.13. C(2018) 4438 final ANNEXES 1 to 2 MELLÉKLETEK a következőhöz: A BIZOTTSÁG (EU) FELHATALMAZÁSON ALAPULÓ RENDELETE az (EU) 2016/1011 európai parlamenti és tanácsi rendeletnek

Részletesebben

Belső piaci eredménytábla

Belső piaci eredménytábla Belső piaci eredménytábla A tagállamok teljesítménye Magyarország (Vizsgált időszak: 2015) A jogszabályok nemzeti jogba történő átültetése Átültetési deficit: 0,4% (az előző jelentés idején: 0,8%) Magyarországnak

Részletesebben

NEGYEDÉVES INFORMÁCIÓS ADATLAP

NEGYEDÉVES INFORMÁCIÓS ADATLAP NEGYEDÉVES INFORMÁCIÓS ADATLAP I. A vállalkozásra vonatkozó legfontosabb adatok - Vállalkozás neve: - A vállalkozás székhelye: - Alapítás dátuma: - Cégjegyzékszám: - Adószám: - Statisztikai azonosító szám:

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól II. negyedév

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól II. negyedév 25. I. 25. III. 26. I. 26. III. 27. I. 27. III. 28. I. 28. III. 29. I. 29. III. 21. I. 21. III. 211. I. 211. III. 212. I. 212. III. 213. I. 213. III. 214. I. 214. III. 215. I. SAJTÓKÖZLEMÉNY Az államháztartás

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a Pro Szentendre Városfejlesztési Kft. v.a. 2015.06.30-i tevékenységet záró egyszerűsített éves beszámolójához

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a Pro Szentendre Városfejlesztési Kft. v.a. 2015.06.30-i tevékenységet záró egyszerűsített éves beszámolójához KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a Pro Szentendre Városfejlesztési Kft. v.a. 2015.06.30-i tevékenységet záró egyszerűsített éves beszámolójához A Pro Szentendre Városfejlesztési Kft. v.a. (továbbiakban: Társaság)

Részletesebben

Tekintettel arra, hogy a tagállamok közül Dánia nem vett részt e rendelet elfogadásában, rá nézve e rendelet nem kötelező, és nem alkalmazható.

Tekintettel arra, hogy a tagállamok közül Dánia nem vett részt e rendelet elfogadásában, rá nézve e rendelet nem kötelező, és nem alkalmazható. A kis értékű követelések európai eljárása 1. A vonatkozó Európai Uniós jogszabály A határokon átnyúló, kis értékű fogyasztói és kereskedelmi követelések egyszerűsített és gyorsított elbírálására vonatkozó

Részletesebben

TARJÁNHŐ Szolgáltató- Elosztó Kft.

TARJÁNHŐ Szolgáltató- Elosztó Kft. Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. TARJÁNHŐ Szolgáltató- Elosztó Kft. 3100 Salgótarján, Salgó út 52. tel.: 32/520-225 fax: 32/520-226 3101 Pf.: 243. Ikt. szám: 425

Részletesebben

A nyersanyag begyűjtő részleg feladatai: Biztosítja a nyersanyag (tej) ellátást az egyéni termelőktől és cégektől

A nyersanyag begyűjtő részleg feladatai: Biztosítja a nyersanyag (tej) ellátást az egyéni termelőktől és cégektől a termékeladást és a marketinget a szállítást, szállítóeszközök karbantartását, a munkavédelmet és tűzvédelmet a kereskedelemben illetve szállításban Ellenőrzi és fele a törvény betartásáért, ami a termékek

Részletesebben

Általános útmutatók a prezentációhoz:

Általános útmutatók a prezentációhoz: Általános útmutatók a prezentációhoz: A feladatok során, amennyiben a feladat szövegezése alapján lehetőség van több lehetőség közüli választásra, a hallgató választ a lehetséges esetek közül. Az esettanulmányokban

Részletesebben

Adatlap a kereskedelmi hitelbiztosításhoz

Adatlap a kereskedelmi hitelbiztosításhoz Adatlap a kereskedelmi hitelbiztosításhoz (Az adatokat az Euler Hermes Europe SA Magyarországi Fióktelepe bizalmasan kezeli) 1. Vállalatunk Név: Cím: Telefon: Fax: Számlavezető bank: Cégjegyzékszám: Főtevékenység

Részletesebben

I. INFORMÁCIÓKÉRÉS szolgáltatásnyújtás céljából munkavállalók transznacionális rendelkezésre bocsátásáról

I. INFORMÁCIÓKÉRÉS szolgáltatásnyújtás céljából munkavállalók transznacionális rendelkezésre bocsátásáról FORMANYOMTATVÁNY A KÉRELMEZŐ IGAZGATÓSÁG FELHASZNÁLÁSÁRA (FAKULTATÍV) I. INFORMÁCIÓKÉRÉS szolgáltatásnyújtás céljából munkavállalók transznacionális rendelkezésre bocsátásáról a munkavállalók szolgáltatások

Részletesebben

JELENTÉS. a Közösségi Növényfajta-hivatal 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2016/C 449/08)

JELENTÉS. a Közösségi Növényfajta-hivatal 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2016/C 449/08) C 449/46 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2016.12.1. JELENTÉS a Közösségi Növényfajta-hivatal 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2016/C 449/08) BEVEZETÉS

Részletesebben

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság )

Nortel Networks Mérnöki Szolgáltató Kft. (Adminisztrátori eljárás alatt) (a Társaság ) Ernst & Young LLP 1 More London Place London SE1 2AF MINDEN ISMERT HITELEZŐ RÉSZÉRE 2017. április 5. Közvetlen vonal: +44 (0) 20 7951 6160 E-mail: cva@emeanortel.com Tisztelt Címzett! Nortel Networks Mérnöki

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat 10/2002. (IV. 24.) önkormányzati rendelete 1 a külföldi kiküldetésekről - a módosítással egységes szerkezetben - 2

A Tolna Megyei Önkormányzat 10/2002. (IV. 24.) önkormányzati rendelete 1 a külföldi kiküldetésekről - a módosítással egységes szerkezetben - 2 1. oldal A Tolna Megyei Önkormányzat 10/2002. (IV. 24.) önkormányzati rendelete 1 a külföldi kiküldetésekről - a módosítással egységes szerkezetben - 2 A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Az Európai Bankhatóság (EBA) iránymutatása. a magas jövedelműekre vonatkozó adatgyűjtésről EBA/GL/2012/5

Az Európai Bankhatóság (EBA) iránymutatása. a magas jövedelműekre vonatkozó adatgyűjtésről EBA/GL/2012/5 Az Európai Bankhatóság (EBA) iránymutatása a magas jövedelműekre vonatkozó adatgyűjtésről EBA/GL/2012/5 London, 2012.07.27. Az iránymutatás jogállása 1. Az e dokumentumban szereplő iránymutatásokat az

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól II. negyedév

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól II. negyedév 5. I. 5. III.. I.. III. 7. I. 7. III. 8. I. 8. III. 9. I. 9. III. 1. I. 1. III. 11. I. 11. III. 1. I. 1. III. 1. I. 1. III. 1. I. 1. III. 15. I. 15. III. 1. I. 1. III. 17. I. 17. III. 18. I. SAJTÓKÖZLEMÉNY

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET Az Érdi Városi Televízió és Kulturális Nonprofit Kft. 2011 évre vonatkozó Egyszerűsített Éves beszámolójához

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET Az Érdi Városi Televízió és Kulturális Nonprofit Kft. 2011 évre vonatkozó Egyszerűsített Éves beszámolójához A Kft. rövid bemutatása : KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET Az Érdi Városi Televízió és Kulturális Nonprofit Kft. 2011 évre vonatkozó Egyszerűsített Éves beszámolójához A társaságot, mint egyszemélyes Kft.-t Érd Város

Részletesebben

Előterjesztés a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Gazdasági és Foglalkoztatási Bizottsága 2009. december 22-i ülésére

Előterjesztés a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Gazdasági és Foglalkoztatási Bizottsága 2009. december 22-i ülésére Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Gazdasági és Foglalkoztatási Bizottsága Elnöke Sz.:35419/2009. Előterjesztés a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Gazdasági és Foglalkoztatási Bizottsága 2009.

Részletesebben

Nu Skin. Szabályzat Európa, Közel-Kelet és Afrika

Nu Skin. Szabályzat Európa, Közel-Kelet és Afrika Nu Skin Szabályzat Európa, Közel-Kelet és Afrika i Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... ii 1. fejezet... 1 1... 1 1.1... 1 1.2... 3 1.3 Életkori követelmények... 3 1.4 Szándékosan üresen marad... 3 1.5 Tartózkodási

Részletesebben

FAKTORING KÉRELEM ADATLAP

FAKTORING KÉRELEM ADATLAP Az adatokat a fent jelzett fordulónapi adatok szerint, ezer Ft-ban kérjük megadni! Kérjük minden sor kitöltését, a nemleges válaszok ill. nulla érték jelölését is. I. Általános adatok A Társaság neve:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének, január 25-i ülésére. Az előterjesztést készítette: ügyvezető

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének, január 25-i ülésére. Az előterjesztést készítette: ügyvezető 550-1/2017. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének, 2017. január 25-i ülésére Tárgy: A Kerekegyházi Kábelkommunikációs Kft megszüntetése Az előterjesztést készítette:

Részletesebben

The Leader for Exceptional Client Service. Pénzügyi tanácsadás. Bizalom Diszkréció Szakértelem

The Leader for Exceptional Client Service. Pénzügyi tanácsadás. Bizalom Diszkréció Szakértelem The Leader for Exceptional Client Service Pénzügyi tanácsadás Bizalom Diszkréció Szakértelem A BDO VILÁGSZERTE A BDO a világ ötödik legnagyobb könyvelő, könyvvizsgáló, profeszszionális tanácsadó hálózata.

Részletesebben

Devizás ügyletek a. számvitelben

Devizás ügyletek a. számvitelben Devizás ügyletek a Devizás tételek számviteli kezelése számvitelben Devizás tételek számviteli kezelése Mérleghez kapcsolódó Eszközök Pénzeszközök Követelések Értékpapírok és részesedések Devizában adott

Részletesebben

IAS 20. Állami támogatások elszámolása és az állami közreműködés közzététele

IAS 20. Állami támogatások elszámolása és az állami közreműködés közzététele IAS 20 Állami támogatások elszámolása és az állami közreműködés közzététele A standard célja A kapott állami támogatások befolyással vannak a gazdálkodó egység vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetére.

Részletesebben