ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ÜGYVITELI ALAPISMERETEK"

Átírás

1 ÉRETTSÉGI VIZSGA október 17. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA október :00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM Ügyviteli alapismeretek középszint írásbeli vizsga 0812

2 Fontos tudnivalók 1. Javasoljuk, a tétel megoldása előtt a teljes feladatsort olvassa végig! 2. A feladatok megoldási sorrendje tetszőleges. 3. A feladat megoldása közben folyamatosan mentsen! 4. Elháríthatatlan technikai hiba esetén a felügyelő tanárnak jeleznie kell a hibát, aki értesíti az ügyeletet ellátó rendszergazdát! 5. A dolgozatokat csak egyszer szabad nyomtatni. Nyomtatás után a vizsgadolgozatban javítani, módosítani a megoldási időn belül sem lehet! 6. Munkáját a feladatokban megadott.doc vagy.xls fájlformátum helyett pontveszteség nélkül mentheti el a vizsgán használt szövegszerkesztő program, illetve táblázatkezelő program alapértelmezett fájlformátumában. írásbeli vizsga / október 17.

3 A Fővárosi Bagolyvári Könyvtár igazgatója kérésére Ön írja meg valamennyi fővárosi szakközépiskola igazgatójának és könyvtárkezelőjének a könyvtárral kapcsolatos tájékoztatót. A levél elkészítésénél tartsa be a hivatalos (tanult) levélforma követelményeit! Operációsrendszer-kezelési feladatok 1. A diktátum előtt hozzon létre egy mappát (könyvtárat) a tanára által megadott meghajtón! A mappa elnevezése a saját teljes neve legyen, ez a továbbiakban Saját név elnevezéssel szerepel a feladatban. Ebbe a könyvtárba mentse a lediktált szöveget Diktátum.doc néven! A vizsga során folyamatosan ebbe a könyvtárba mentse a munkáit! 2. A tanára által megadott meghajtó\forrás nevű könyvtárból másolja ebbe a mappába a Konyvtarnyers.doc, a Levelsablon.dot, a Konyvtarnyers.xls, valamint a Logo.jpg és a Terkep.jpg nevű fájlokat! Táblázatkezelési feladatok Lépjen az Ön által használt táblázatkezelő programba! 3. Nyissa meg a Saját név mappájából a Konyvtarnyers.xls nevű fájlt, majd mentse a saját mappájába Saját néven (vezetéknév, keresztnév)! 4. Szúrjon be három új munkalapot! 5. Állítsa be a munkalapok sorrendjét a következőképpen: Forrás1, Forrás2, Forrás3, Munka1, Munka2, Munka3! 6. Másolja át a Forrás1 munkalap tartalmát a Munka1-be, a Forrás2 tartalmát a Munka2-be, a Forrás3 tartalmát a Munka3 munkalapra az A1 celláktól kezdődően! A Forrás munkalapok tartalmát ne módosítsa! 7. Nevezze át az újonnan beillesztett munkalapokat! Munka1 = Új éves díj Munka2 = Tagdíj Munka3 = Éves tagdíj 8. Állítsa be az új munkalapokon az oszlopok szélességét az alábbiakban megadott értékekre! Az Új éves díj munkalapon: A és B oszlop szélessége 8,0 (61 képpont) C oszlop szélessége 19,0 (138 képpont) D oszlop szélessége 29,0 (208 képpont) E és F oszlop szélessége 10,0 (75 képpont) 1-es sor magassága 24,75 (33 képpont) sorok magassága 15,0 (20 képpont) A Tagdíj munkalapon: A oszlop szélessége 31,0 (222 képpont) B oszlop szélessége 11,0 (82 képpont) C oszlop szélessége 9,0 (68 képpont) 1-8. sorok magassága 16,5 (22 képpont) írásbeli vizsga / október 17.

4 Az Éves tagdíj munkalapon: A, B, D, E oszlop szélessége 13,0 (96 képpont) C oszlop szélessége 17,0 (124 képpont) Az 1. sor magassága 27,0 (36 képpont) A 2 4. sorok magassága 30,0 (40 képpont) 9. A régi éves díjakhoz képest az új tagdíjak 6,5%-kal emelkedtek. Számítsa ki az Új éves díj munkalap E oszlopában az új fizetendő tagdíjakat! Számoláskor hivatkozzon az I3 cellára! Vegyes vagy abszolút cellahivatkozással számoljon! 10. Ugyanezen a munkalapon állapítsa meg a megfelelő függvény alkalmazásával a D64 cellában az új éves fizetendő legmagasabb díjat, a D66 cellában a legalacsonyabb új éves fizetendő díjat! 11. Ugyanezen a lapon rendezze emelkedő sorrendbe az új éves díjak alapján a táblázatot! 12. A Tagdíj munkalap C oszlopának megfelelő celláiban állapítsa meg a 6 hónapra fizetendő tagdíj összegét! Esetünkben a 6 havi díj a 12 havi díj 58%-a. 13. Állítson be minden számított értékre mindegyik munkalapon Ft formátumot 0 tizedes jeggyel! 14. Végezze el az Új éves díj munkalapon az alábbi formázásokat! a) Igazítsa az A1:F1 tartomány tartalmát függőlegesen és vízszintesen is középre! b) Lássa el 6,25%-os vagy világosszürke mintázattal a D64, D66 cellákat! c) Szegélyezze a táblázat A1:E56 tartományát vastag, folyamatos vonallal körül! d) Szegélyezze a táblázat A1:E56 tartományát belül vékony, folyamatos vonallal! e) Szúrjon be egy sort az 1. sor elé! f) Állítsa az 1. sor magasságát 60-ra (80 képpont)! g) Illesszen be egy WordArt objektumot Fővárosi Bagolyvári Könyvtár tartalommal az A1:E1 tartományba! Stílusa a képernyőn megjelenő választék első sorában balról a negyedik legyen! Az objektumot az A1:E1 tartományban a sor magasságának megfelelően méretezze! A WordArt felirat betűtípusa Monotype Corsiva legyen! 15. Készítsen az Új éves tagdíj munkalapra élőfejet az alábbi módon! a) helyezze el középen az alábbi tartalmat: A Fővárosi Bagolyvári Könyvtár új tagdíjai! b) állítsa a szöveg betűtípusát Arial Narrow-ra, méretét 11 pontosra! 16. Készítsen élőlábat az Új éves díj munkalapra az alábbi módon! a) Balra írja fel a saját nevét! b) Középre illessze be a dátumot mezőkóddal, jobbra oldalszámot helyezzen el! 17. Jelölje ki álló lapon az A1:E38 tartományt nyomtatásra! 18. Nyomtassa ki az Új éves díj munkalap A1:E38 tartományát! 19. Munkáját mentse el az 1-es pontban leírtak szerint! írásbeli vizsga / október 17.

5 Szövegszerkesztési feladatok 20. Nyissa meg a Saját név mappájából a Konyvtarsnyers.doc fájlt, majd mentse ugyanebbe a mappába Saját név.doc elnevezéssel! A továbbiakban csak ebben az állományban dolgozzon! 21. Álljon az Éppen ezért kérjük mondatot tartalmazó bekezdés végére, s egy újabb bekezdésbe szúrja be a tanára által lediktált, s az Ön által elmentett diktátumot! 22. Végezze el az alábbi beállításokat az egész dokumentumra vonatkozóan! a) Oldalbeállítás: bal margó 2,5 cm, jobb margó 1,5 cm, felső margó 4 cm, alsó margó: 2,5 cm b) Arial Narrow betűtípus c) Normál stílus d) 12 pontos betűméret e) Szimpla sorköz f) Sorkizárt igazítás g) A bekezdések közötti térköz: 12 pont h) Alkalmazzon automatikus elválasztást! 23. Egészítse ki a levél szövegét az alábbi adatokkal, és írja meg a tájékoztató levelet! A levél elkészítéséhez használhatja a Levelsablon.dot fájlt, amelyet a tanára által megadott meghajtó\forrás nevű könyvtárából nyithat meg, vagy elkészítheti önállóan, a tanult levélformának megfelelően. A levél adatai: a) A levél kelte: Budapest, <aktuális dátum> b) Hivatkozások - A levél iktatószáma: 458/<aktuális év> - A levél ügyintézője: Bagoly Sándorné c) A címzett - intézmény: Valamennyi Szakközépiskola és Gimnázium - személy: igazgató és könyvtárkezelő - címe: Budapest d) A levél tárgya: Tájékoztató az új tagdíjakról e) Írjon megszólítást a levélhez: Tisztelt! f) A levelet aláírja: dr. Köbölkuti István - beosztása: igazgató 24. A A régiók elnevezése és beosztása: mondatot helyezze külön bekezdésbe! 25. A régiókra vonatkozó új bekezdésben levő sorokat, valamint az 50%-os kedvezmény jár mondat alatti 4-4 bekezdést lássa el felsorolásjellel az alábbi módon: a) Felsorolásjel: (Wingdings jelkészlet), mérete: 12 pontos b) Felsorolásjel beállítása: - felsorolásjel helyzete behúzás 1 cm, - tabulátorhely 1,7 cm, - szöveg helyzete, behúzás 1,7 cm. (A felsorolt részek között nincs térköz!) írásbeli vizsga / október 17.

6 26. A A tagkönyvtárak nyitva tartása és a beiratkozási díja: mondat fölé szúrja be a Terkep.jpg nevű fájlt! A képet 35%-os kicsinyítéssel igazítsa vízszintesen középre! A kép után szükség esetén illesszen be oldaltörést! 27. Az alábbi bekezdések után a táblázatkezelő programmal elkészített Saját név.xls fájlból illessze be az adott táblázatrészleteket a leírásnak megfelelően! a) A tagkönyvtárak nyitva tartása és a beiratkozási díja: mondat alá illessze be irányítva Microsoft Excel munkalap objektumként az Éves tagdíj munkalap táblázatát! A táblázatot igazítsa középre! b) A Beiratkozási díj a használat tényleges időtartamától függően: mondat alá illessze be középre igazítva, irányított beillesztéssel Microsoft Excel munkalap objektumként a Tagdíj munkalap táblázatát! 28. A levél küldőjének adataiból készítsen cégjelzést az élőfejbe és az élőlábba az alábbi formai és tartalmi előírásokkal! a) Helyezze el a dokumentum első oldalán az élőfejbe a Logo.jpg nevű képet! b) A képet igazítsa vízszintesen középre! c) A kép méretét az eredeti mérethez képest állítsa 80%-osra! d) Az élőfej után állítson be 24 pontos térközt! e) A 2. oldaltól az élőfejben Monotype Corsiva betűtípussal, 12 pt betűmérettel tüntesse fel a következőket! - Bal oldalon: Ügyviteli alapismeretek - Középen: Írásbeli vizsgafeladat - Jobb oldali margóhoz igazítva: 20 /20. f) Az élőfej utolsó sora alatt helyezzen el kék, dupla, 0,5 pontos szegélyt! 29. Készítsen az első oldalra eltérő élőlábat a küldő cég adataiból a következő leírásnak megfelelően! Beállítások: a) minden adat középre igazított b) betűtípus: Monotype Corsiva, méret: 12 pont c) Az élőláb első sora felett helyezzen el kék, dupla, 0,5 pontos szegélyt! Adatok: d) az intézmény címe: 1874 Budapest, Pf. 58 e) az intézmény telefonszáma: f) az intézmény elektronikus levélcíme: fbvkt@gmail.com g) Az utolsó sorba a saját nevét írja (vezetéknév, keresztnév)! 30. A dokumentum további oldalainak élőlábába a) Monotype Corsiva betűtípussal, 12 pontos betűmérettel balra igazítva írja fel a nevét b) középre igazítva szúrja be az oldalszámot mezőkóddal (az oldalszámozás folyamatos az első oldaltól kezdve) c) jobbra igazítva szúrja be a dátumot mezőkóddal d) az élőláb első sora felett helyezzen el kék, dupla, 0,5 pontos szegélyt! írásbeli vizsga / október 17.

7 31. A tanult levelezési szabályoknak megfelelően tagolja bekezdésekre a tartalomnak megfelelően a dokumentumot, és végezze el a lényeges mondanivaló kiemelését! 32. Gondoskodjon a megfelelő elköszönési, üdvözlési formáról! 33. Végezzen helyesírás-ellenőrzést! 34. Mentse a kész dokumentumot! 35. Nyomtassa ki a kész levelet! írásbeli vizsga / október 17.

8 maximális pontszám Informatikai eszközök és szoftverek kezelése, hálózati szolgáltatások 3 Adatbevitel 9 Szöveges dokumentum szerkesztése 40 Táblázatok, diagramok szerkesztése 30 Tartalmi sajátosságok érvényesítése 6 Formai sajátosságok érvényesítése 12 Az írásbeli vizsgarész pontszáma 100 elért pontszám javító tanár Dátum:... Informatikai eszközök és szoftverek kezelése, hálózati szolgáltatások Adatbevitel Szöveges dokumentum szerkesztése Táblázatok, diagramok szerkesztése Tartalmi sajátosságok érvényesítése Formai sajátosságok érvényesítése pontszáma egész számra kerekítve programba beírt egész pontszám javító tanár jegyző Dátum:... Dátum:... írásbeli vizsga / október 17.

9 ÉRETTSÉGI VIZSGA október 17. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA DIKTÁTUM TANÁRI PÉLDÁNY! október :00 A diktátum időtartama: 10 perc NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM Ügyviteli alapismeretek középszint írásbeli vizsga 0812

10 Fontos tudnivalók 1. A vizsga megkezdésekor a tétellapokat a tanulóknak ki kell osztani, ezután a vizsgázók létrehozzák a saját mappájukat a helyi meghajtón, ebbe fogják menteni a diktátum szövegét. A mappa megnevezése a tanuló saját teljes neve legyen! 2. A mappák elkészülése után kerül sor a levélrészlet diktálására. 3. A levél szövegét a szaktanár diktálja, az igazgató vagy a megbízottja stopperórával ellenőrzi. 4. Az egyenletes sebességű diktátum időtartama 10 perc, ez az idő beleszámít a 180 perces megoldási időbe. 5. Az esetleges diktálási eltérést a tétel megfelelő helyén rögzítik. A diktátum szövege nem olvasható vissza. 6. A diktátum elhangzása után a szaktanár és az igazgató (megbízottja) elhagyják a vizsgatermet. 7. A tanuló munkáját az 1-es pontban elkészített könyvtárba mentse el! írásbeli vizsga 0812, diktálási példány 2 / október 17.

11 Levélszöveg kb leütéses sebességű diktátumhoz Az 1935-ben alapított Fővárosi Bagolyvári Könyvtár tagkönyvtárai együttesen biztosítják Budapest te- 1 perc rületén, a főváros kerületeiben a közkönyvtári ellátást. A Fővárosi Bagolyvári Könyvtár ellátja a 2 perc nagyvárosi nyilvános közkönyvtár feladatait, országos szakkönyvtárként részt vesz a tudományos és szakkönyv- 3 perc tári ellátásban, I. osztályú tudományos szakkönyvtárként támogatja a kutatómunkát és az oktatást. 4 perc Korhatárra és érdeklődési körre való tekintet nélkül segíti az önképzést és a szervezett oktatást. Szol- 5 perc gáltatásaiban széleskörűen felhasználja az információtechnológiát. A könyvtárban a Corvina számító- 6 perc gépes rendszer működik. A katalógus helyben és Interneten keresztül is használható. A kerületi tag- 7 perc könyvtárak a főváros nyilvános közkönyvtári ellátásának alapintézményei. Állományukat a kategóriá- 8 perc jukra vonatkozó gyűjtőköri szabályzat alapján fejlesztik. Több kerület tagkönyvtárainak közös irá- 9 perc nyítás alatt álló szervezeti egysége a régió. A régiók elnevezése és beosztása: 10 perc Diktálta:... Ellenőrizte:... Diktálási eltérés:... írásbeli vizsga 0812, diktálási példány 3 / október 17.

12 írásbeli vizsga 0812, diktálási példány 4 / október 17.

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2010. október 18. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2010. október 18. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK Ügyviteli alapismeretek középszint 0812 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2011. október 17. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM Fontos

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2012. május 25. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2012. május 25. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. május 23. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2013. május 23. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2012. október 15. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2012. október 15. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2011. május 13. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2011. május 13. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2008. május 26. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2008. május 26. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. október 14. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2013. október 14. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2015. május 19. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2015. május 19. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2005. május 20. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei OKTATÁSI MINISZTÉRIUM

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK É RETTSÉGI VIZSGA 2005. október 24. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2005. október 24., 4:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 80 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2014. május 20. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2014. május 20. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2014. október 13. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2014. október 13. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2009. október 19. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2009. október 19. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc A beadott fájlok nevei OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM

Részletesebben

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2016. október 17. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2016. október 17. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006. május 18. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2006. május 18. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2016. május 18. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2016. május 18. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2015. október 12. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2015. október 12. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok

Részletesebben

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2007. október 24. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2007. október 24. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati A beadott fájlok

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006. május 18. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2006. május 18. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 240 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2009. május 22. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2009. május 22. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati A beadott fájlok nevei

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 346 01 Irodai asszisztens Tájékoztató Használható segédeszköz:

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2005. május 20. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA Az írásbeli vizsga időtartama: 240 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei OKTATÁSI MINISZTÉRIUM

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2009. május 22. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2009. május 22. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 240 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati A beadott fájlok

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2009. október 19. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2009. október 19. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 240 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati A beadott fájlok

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2008. május 26. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2008. május 26. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 240 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 346 02 Ügyviteli titkár Értékelési skála: 81 100 pont 5 (jeles) 71 80 pont 4 (jó)

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 346 01 Irodai asszisztens Tájékoztató Használható segédeszköz:

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 346 01 Irodai asszisztens Tájékoztató A vizsgázó az

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga. Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga. Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 120 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 30% 315/2013.

Részletesebben

33 346 01 1000 00 00 Irodai asszisztens Irodai asszisztens. 33 346 01 0100 31 02 Gépíró, szövegszerkesztő Irodai asszisztens

33 346 01 1000 00 00 Irodai asszisztens Irodai asszisztens. 33 346 01 0100 31 02 Gépíró, szövegszerkesztő Irodai asszisztens A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 346 01 Irodai asszisztens Tájékoztató Használható segédeszköz:

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga. Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga. Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 120 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 30% 315/2013.

Részletesebben

ÉRETTSÉGI VIZSGA május 16. ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 16. 8:00. Időtartam: 180 perc

ÉRETTSÉGI VIZSGA május 16. ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 16. 8:00. Időtartam: 180 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. május 16. ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2018. május 16. 8:00 Időtartam: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Ügyvitel ismeretek

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28.) NGM rendelet által módosítva) szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28.) NGM rendelet által módosítva) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28.) NGM rendelet által módosítva) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 346 02 Ügyviteli titkár Értékelési

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 346 01 Irodai asszisztens Tájékoztató Használható segédeszköz:

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK Javítási-értékelési útmutató 052 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2005. október 24. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI MINISZTÉRIUM Digital Irodai Eszközöket

Részletesebben

ÉRETTSÉGI VIZSGA október 20. ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA október 20. 8:00. Időtartam: 180 perc

ÉRETTSÉGI VIZSGA október 20. ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA október 20. 8:00. Időtartam: 180 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2017. október 20. ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2017. október 20. 8:00 Időtartam: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Ügyvitel

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga. Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga. Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 120 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 30% 315/2013.

Részletesebben

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA MINTAFELADATOK

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA MINTAFELADATOK ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA MINTAFELADATOK Teszt Az érettségi feladat tíz tesztkérdést tartalmaz. A mintafeladatban öt kérdést mutatunk be. Megválaszolásuk sorrendjét szabadon határozhatja

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28.) NGM rendelet által módosítva) szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28.) NGM rendelet által módosítva) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28.) NGM rendelet által módosítva) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 346 02 Ügyviteli titkár Értékelési

Részletesebben

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK Ügyviteli alapismeretek középszint 1021 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2011. május 13. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM Fontos

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2005. május 20. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI MINISZTÉRIUM Professzor Kft. Budapest,

Részletesebben

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

RENDÉSZETI ALAPISMERETEK

RENDÉSZETI ALAPISMERETEK É RETTSÉGI VIZSGA 2010. május 14. RENDÉSZETI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2010. május 14. 8:00 I. Időtartam: 90 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM

Részletesebben

Az MS Excel táblázatkezelés modul részletes tematika listája

Az MS Excel táblázatkezelés modul részletes tematika listája Az MS Excel táblázatkezelés modul részletes tematika listája A táblázatkezelés alapjai A táblázat szerkesztése A táblázat formázása A táblázat formázása Számítások a táblázatban Oldalbeállítás és nyomtatás

Részletesebben

3. modul - Szövegszerkesztés

3. modul - Szövegszerkesztés 3. modul - Szövegszerkesztés Érvényes: 2009. február 1-jétől Az alábbiakban ismertetjük a 3. modul (Szövegszerkesztés) syllabusát, amely a gyakorlati vizsga alapját képezi. A modul célja Ezen a vizsgán

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2007. május 25. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2007. május 25. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 240 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei

Részletesebben

ÉRETTSÉGI VIZSGA október 19. ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA október 19. 8:00. Időtartam: 180 perc

ÉRETTSÉGI VIZSGA október 19. ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA október 19. 8:00. Időtartam: 180 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. október 19. ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2018. október 19. 8:00 Időtartam: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA írásbeli

Részletesebben

Azonosító jel: ÉRETTSÉGI VIZSGA május 16. ÜGYVITEL ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 16. 8:00. Időtartam: 180 perc

Azonosító jel: ÉRETTSÉGI VIZSGA május 16. ÜGYVITEL ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 16. 8:00. Időtartam: 180 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. május 16. ÜGYVITEL ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2018. május 16. 8:00 Időtartam: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Ügyvitel

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK Ügyviteli alapismeretek középszint 0921 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2010. május 14. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Fontos

Részletesebben

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA ÜGYVITEL ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA MINTAFELADATOK

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA ÜGYVITEL ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA MINTAFELADATOK ÜGYVITEL ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA MINTAFELADATOK Teszt A kérdések megválaszolásának sorrendjét szabadon határozhatja meg. A pontszám csak akkor adható meg, ha az egyes feladatokhoz tartozó

Részletesebben

RENDÉSZETI ALAPISMERETEK

RENDÉSZETI ALAPISMERETEK R ETTSÉGI VIZSGA 2010. október 18. RENDÉSZETI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2010. október 18. 14:00 I. Időtartam: 90 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM

Részletesebben

ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Ügyvitel ismeretek középszint ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. október 19. ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Útmutató a vizsgázók teljesítményének

Részletesebben

ÉRETTSÉGI VIZSGA május 17. ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 17. 8:00. Időtartam: 180 perc

ÉRETTSÉGI VIZSGA május 17. ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 17. 8:00. Időtartam: 180 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2017. május 17. ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2017. május 17. 8:00 Időtartam: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Ügyvitel ismeretek

Részletesebben

Kedves versenyző, az alábbi feladatok illetve egy interneten kitöltendő teszt megoldására 90 perc áll rendelkezésedre.

Kedves versenyző, az alábbi feladatok illetve egy interneten kitöltendő teszt megoldására 90 perc áll rendelkezésedre. Kedves versenyző, az alábbi feladatok illetve egy interneten kitöltendő teszt megoldására 90 perc áll rendelkezésedre. Készítsd egy mappát, amelynek a neve a versenyen használt kódszámod legyen! A nyers

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK Ügyviteli alapismeretek középszint 0821 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2009. október 19. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM

Részletesebben

RENDÉSZETI ALAPISMERETEK

RENDÉSZETI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. május 23. RENDÉSZETI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2013. május 23. 8:00 I. Időtartam: 90 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Rendészeti

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK 0611 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006. május 18. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI MINISZTÉRIUM CÉDRUS KERTÉSZETI ÁRUHÁZ Név

Részletesebben

Azonosító jel: ÉRETTSÉGI VIZSGA május 17. ÜGYVITEL ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 17. 8:00. Időtartam: 180 perc

Azonosító jel: ÉRETTSÉGI VIZSGA május 17. ÜGYVITEL ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 17. 8:00. Időtartam: 180 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2017. május 17. ÜGYVITEL ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2017. május 17. 8:00 Időtartam: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Ügyvitel

Részletesebben

ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Ügyvitel ismeretek középszint 1711 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2017. május 17. ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Útmutató a vizsgázók teljesítményének

Részletesebben

Azonosító jel: ÉRETTSÉGI VIZSGA május 15. ÜGYVITEL ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 15. 8:00. Időtartam: 180 perc

Azonosító jel: ÉRETTSÉGI VIZSGA május 15. ÜGYVITEL ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 15. 8:00. Időtartam: 180 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2019. május 15. ÜGYVITEL ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2019. május 15. 8:00 Időtartam: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA írásbeli

Részletesebben

ÉRETTSÉGI VIZSGA május 15. ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 15. 8:00. Időtartam: 180 perc

ÉRETTSÉGI VIZSGA május 15. ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 15. 8:00. Időtartam: 180 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2019. május 15. ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2019. május 15. 8:00 Időtartam: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA írásbeli vizsga

Részletesebben

Tájékoztató. Használható segédeszköz:

Tájékoztató. Használható segédeszköz: A 29/2016 (VIII.26) NGM rendelet által módosított, valamint a 8/2017. (V. 17.) NGM rendelet által módosított 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés azonosítószáma

Részletesebben

Azonosító jel: ÉRETTSÉGI VIZSGA október 19. ÜGYVITEL ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA október 19. 8:00. Időtartam: 180 perc

Azonosító jel: ÉRETTSÉGI VIZSGA október 19. ÜGYVITEL ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA október 19. 8:00. Időtartam: 180 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. október 19. ÜGYVITEL ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2018. október 19. 8:00 Időtartam: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA írásbeli

Részletesebben

ÜGYVITEL ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

ÜGYVITEL ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Ügyvitel ismeretek emelt szint 1712 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2019. május 15. ÜGYVITEL ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Útmutató a vizsgázók teljesítményének

Részletesebben

ECDL képzés tematika. Operáció rendszer ECDL tanfolyam

ECDL képzés tematika. Operáció rendszer ECDL tanfolyam Operáció rendszer ECDL tanfolyam Alapok A Windows áttekintése Asztal Tálca Start menü Lomtár használata Súgó használata Felhasználói fiókok kezelése Kijelentkezés, felhasználóváltás Fájlok és mappák Sajátgép

Részletesebben

ÜGYVITEL ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

ÜGYVITEL ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Ügyvitel ismeretek emelt szint 1721 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. május 16. ÜGYVITEL ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Útmutató a vizsgázók teljesítményének

Részletesebben

RENDÉSZETI ALAPISMERETEK

RENDÉSZETI ALAPISMERETEK Név:... osztály:... ÉRETTSÉGI VIZSGA 2009. május 22. RENDÉSZETI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2009. május 22. 8:00 I. Időtartam: 90 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28.) NGM rendelet által módosítva) szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28.) NGM rendelet által módosítva) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. /4 A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28.) NGM rendelet által módosítva) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 346 02 Ügyviteli titkár Értékelési

Részletesebben

ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Ügyvitel ismeretek középszint 1721 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. május 16. ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Útmutató a vizsgázók teljesítményének

Részletesebben

ÜGYVITEL ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

ÜGYVITEL ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Ügyvitel ismeretek emelt szint 1821 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. október 19. ÜGYVITEL ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Útmutató a vizsgázók

Részletesebben

Microsoft Word előadás. Bevezetés az informatikába I.

Microsoft Word előadás. Bevezetés az informatikába I. Microsoft Word előadás Bevezetés az informatikába I. A Word felépítése Menüsor Eszköztár Vonalzók Kurzor Dokumentum Állapotsor Betűk betűtípus fogalma betűméret félkövér, dőlt, aláhúzott proporcionális

Részletesebben

RENDÉSZETI ALAPISMERETEK

RENDÉSZETI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2009. október 19. RENDÉSZETI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2009. október 19. 14:00 I. Időtartam: 90 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM

Részletesebben

ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Ügyvitel ismeretek középszint 1712 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2017. október 20. ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Útmutató a vizsgázók teljesítményének

Részletesebben

A 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelettel módosított 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye

A 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelettel módosított 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye A 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelettel módosított 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 31 346 02 Számítógépes adatrögzítő

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28.) NGM rendelet által módosítva) szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28.) NGM rendelet által módosítva) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28.) NGM rendelet által módosítva) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 346 02 Ügyviteli titkár Tájékoztató

Részletesebben

A 8/2017. (V. 17.) NGM rendelet, valamint a 29/2016. (VIII.26) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 8/2017. (V. 17.) NGM rendelet, valamint a 29/2016. (VIII.26) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 8/2017. (V. 17.) NGM rendelet, valamint a 29/2016. (VIII.26) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés azonosítószáma és megnevezése: 54 346 03 Irodai titkár Tájékoztató A vizsgázó

Részletesebben

Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny 2005/2006 SZÁMÍTÁSTECHNIKA

Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny 2005/2006 SZÁMÍTÁSTECHNIKA Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny 2005/2006 SZÁMÍTÁSTECHNIKA II. (regionális) forduló 2006. február 17... Helyszín fejbélyegzője Versenyző Pontszám Kódja Elérhető Elért Százalék. 100..

Részletesebben

SZE INFORMATIKAI KÉZÉS 1

SZE INFORMATIKAI KÉZÉS 1 SZE INFORMATIKAI KÉZÉS 1 A feladat megoldása során a Word 2010 használata a javasolt. Ebben a feladatban a következőket fogjuk gyakorolni: A papírméret és a margók beállítása. Stílusok létrehozása, módosítása

Részletesebben

3. Az ősember. I n f o r m a t i k a é r e t t s é g i, k ö z é p s z i n t, m á j u s 1 9.

3. Az ősember. I n f o r m a t i k a é r e t t s é g i, k ö z é p s z i n t, m á j u s 1 9. 1. Színház Készítse el a mintán látható színházi plakátot! A következő feladatok ehhez nyújtanak útmutatást! A plakát A5-ös méretű lesz, ezért egy fekvő A4-es lapra két példányt helyezzen el. 1. A szöveg

Részletesebben

RENDÉSZETI ALAPISMERETEK

RENDÉSZETI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2016. május 18. RENDÉSZETI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2016. május 18. 8:00 I. Időtartam: 90 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Rendészeti

Részletesebben

SZOLGÁLATI TITOK! KORLÁTOZOTT TERJESZTÉSŰ!

SZOLGÁLATI TITOK! KORLÁTOZOTT TERJESZTÉSŰ! A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2009/2010 Alkalmazói kategória, I. korcsoport Második forduló

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2009/2010 Alkalmazói kategória, I. korcsoport Második forduló Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2009/2010 Alkalmazói kategória, I. korcsoport Második forduló Kedves Versenyző! A feladatok megoldását beküldheted: CD-n az azonosító kódnak megfelelő könyvtárban.

Részletesebben

4. modul - Táblázatkezelés

4. modul - Táblázatkezelés 4. modul - Táblázatkezelés Az alábbiakban ismertetjük a 4. modul (Táblázatkezelés) syllabusát, amely a gyakorlati modulvizsga követelményrendszere. A modul célja Ez a modul a táblázatkezeléssel kapcsolatos

Részletesebben

ÉRETTSÉGI MÁSODIK GYAKORLAT ELINDULÁS A PAPÍRMÉRET ÉS A MARGÓK BEÁLLÍTÁSA. ÜZLETI INFORMATIKAI ESZKÖZÖK Kiadványszerkesztés

ÉRETTSÉGI MÁSODIK GYAKORLAT ELINDULÁS A PAPÍRMÉRET ÉS A MARGÓK BEÁLLÍTÁSA. ÜZLETI INFORMATIKAI ESZKÖZÖK Kiadványszerkesztés 1 MÁSODIK GYAKORLAT ÉRETTSÉGI A feladat megoldása során a Word 2010 használata a javasolt. Ebben a feladatban a következőket fogjuk gyakorolni: A papírméret és a margók beállítása. Stílusok létrehozása,

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK Ügyviteli alapismeretek középszint Javítási-értékelési útmutató 1011 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2010. október 18. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ NEMZETI

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA Név:... osztály:... ÉRETTSÉGI VIZSGA 2007. május 18. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2007. május 18. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma

Részletesebben

ECDL Táblázatkezelés. www.nomina3p.hu 1. 4.1.1 A táblázatkezelés első lépései. 4.1.2 Beállítások elvégzése

ECDL Táblázatkezelés. www.nomina3p.hu 1. 4.1.1 A táblázatkezelés első lépései. 4.1.2 Beállítások elvégzése 4.1 Az alkalmazás 4.1.1 A táblázatkezelés első lépései 4.1.2 Beállítások elvégzése 4.1.1.1 A táblázatkezelő alkalmazás megnyitása és bezárása. 4.1.1.2 Egy és több munkafüzet (dokumentum) megnyitása. 4.1.1.3

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA II. A VIZSGA LEÍRÁSA

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA II. A VIZSGA LEÍRÁSA A vizsga részei ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA II. A VIZSGA LEÍRÁSA 180 perc 15 perc 240 perc 20 perc 100 pont 50 pont 100 pont 50 pont A vizsgán használható segédeszközök A vizsgázó biztosítja

Részletesebben

SZOLGÁLATI TITOK! KORLÁTOZOTT TERJESZTÉSŰ!

SZOLGÁLATI TITOK! KORLÁTOZOTT TERJESZTÉSŰ! A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

RENDÉSZETI ALAPISMERETEK

RENDÉSZETI ALAPISMERETEK Név:... osztály:... ÉRETTSÉGI VIZSGA 2012. október 15. RENDÉSZETI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2012. október 15. 14:00 I. Időtartam: 90 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK

Részletesebben

A feladat megoldása során a Microsoft Office Excel használata a javasolt. Ebben a feladatban a következőket fogjuk gyakorolni:

A feladat megoldása során a Microsoft Office Excel használata a javasolt. Ebben a feladatban a következőket fogjuk gyakorolni: SZE INFORMATIKAI KÉPZÉS 1 A feladat megoldása során a Microsoft Office Excel használata a javasolt. Ebben a feladatban a következőket fogjuk gyakorolni: Irányított beillesztés használata. Keresőfüggvények.

Részletesebben

A 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 346 03 Irodai titkár Tájékoztató A vizsgázó az első lapra írja fel a nevét! Ha

Részletesebben

A 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 346 03 Irodai titkár Tájékoztató A vizsgázó az első lapra írja fel a nevét! Ha

Részletesebben