ELOTERJESZTÉS. a Zalakerámia Rt március 21-i rendkívüli közgyulésének 3., 4., 5. napirendi pontjaihoz

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ELOTERJESZTÉS. a Zalakerámia Rt március 21-i rendkívüli közgyulésének 3., 4., 5. napirendi pontjaihoz"

Átírás

1 ELOTERJESZTÉS a Zalakerámia Rt március 21-i rendkívüli közgyulésének 3., 4., 5. napirendi pontjaihoz

2 3. napirendi pont A társaság tevékenységi köre ( TEÁOR '03 ) Kerámiacsempe, lap gyártása ( Fotevékenység ) Mészko, gipsz, kréta bányászata Agyag-, kaolinbányászat Festék, bevonóanyag gyártása Egyéb kerámiatermék gyártása Tuzálló kerámiatermék gyártása Égetett agyag építoanyag gyártása Egyéb beton-, gipsz-, cementtermék gyártása Máshova nem sorolt egyéb nemfém ásványi termék gyártása Egyéb speciális szaképítés Egyéb épületgépészeti szerelés Vegyes termékköru ügynöki nagykereskedelem Fa-, építoanyag-, szaniteráru-nagykereskedelem Egyéb nagykereskedelem Iparcikk jellegu vegyes kiskereskedelem Vasáru-, festék-, üveg-kiskereskedelem Egyéb, máshová nem sorolt iparcikk-kiskereskedelme Egyéb szárazföldi személyszállítás Közúti teherszállítás

3 Zalakerámia Rt március 21-i rendkívüli közgyulés 4. napirendi pont

4 8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi D. tér 6. Zalakerámia Csoport évi gazdálkodásának összefoglalása (nem auditált) Zalaegerszeg, március 19.

5 A Zalakerámia Csoport évi gazdálkodásának összefoglalása A Csoport muködését jelentosen befolyásoló fobb események: - Az új konzorciális hitel év végén esedékes törleszto részlete kifizetésre került december 30-án EUR összegben, melybol EUR volt a rendkívüli törlesztés. Ezért az eloírt december végi ütemezett törleszto részlet pro rata módszerrel számolva EUR-ról EUR-ra csökkent. A hiteltörlesztés eredményeképpen a év végén fennálló hitel-állomány összege EUR-ra eft-ra - csökkent. A konzorciális hitel kapcsán az utolsó negyedévben EUR kamatot fizettünk ki. - A Zalakerámia Rt. igazgatóságának decemberi döntése alapján leállításra került a tófeji gyáregység B-I. üzeme, amely óta muködött változatlan muszaki tartalommal. A megváltozott piaci igények, a növekvo termelési költségek, illetve a forint folyamatosan eros pozíciója hatására az értékesítés lehetoségei e termékek vonatkozásában beszukültek. Az érdekképviseleti szervekkel történt folyamatos egyeztetés és az átszervezések eredményeként a korábban közölt 65 fovel szemben 34 fo munkaviszonya fog megszunni, melybol 13 fo nyugdíjazásra kerül. - A Zalakerámia Rt. igazgatósága folytatta a Csoport egyszerusítésére irányuló munkáját. Ennek érdekében elkészíttette a leányvállalatok közvetlen tulajdonlására és a Hussar Holding AG értékesítésére vonatkozó szerzodéseket. Ennek eredményeként a Zalakerámia Rt. közvetlen tulajdonába vette - az eddig közvetetten tulajdonolt - a Hussar Holding AG portfoliójában lévo Inker d.d., S.C. Cesarom S.A. részvényeket és az Inker-Trgovina üzletrészt könyvszerinti értéken. Így december 30-án a leányvállalatok közvetlenül a Zalakerámia Rt. tulajdonába kerültek. Ezzel egyidoben a Zalakerámia Rt. adásvételi szerzodést kötött a Hussar Holding AG részvényeire, nettó eszközértéken.

6 A Zalakerámia Rt. anyavállalat évre vonatkozó fobb adatai (az anyavállalat Nemzetközi Számviteli Szabályok szerint készített egyedi beszámolója alapján): - Az értékesítés árbevétele 4,0 %-kal növekedett a bázishoz viszonyítva, ez millió Ft árbevétel realizálását jelentette. - Burkolólapokból ezer m 2, kályhacsempébol 677 ezer csee volt a termelés. A burkolólapok esetében a mennyiségi növekedés a bázishoz viszonyítva 17,8% volt. A növekedésben meghatározó szerepe volt a B-IV. üzemi termelés belépésének, évben az új üzemben ezer m 2 burkolólapot állítottunk elo. - A saját eloállítású burkolólapokból ezer m 2 -t, vásárolt burkolólapokból 455 ezer m 2 -t értékesítettünk, így a burkolólap értékesítésünk elérte az ezer m 2 -t, ami 3,4 %-os növekedést jelentett a bázishoz viszonyítva. Az új üzemünk beváltotta a hozzá fuzött reményeket, hiszen több mint 730 ezer m 2 falburkoló csempe került értékesítésre 46,1 %-os bruttó fedezeti százalék elérése mellett. - A bruttó fedezet megközelítette a millió Ft-ot, ez 1,1 %-kal magasabb a évi adatnál. - A bruttó fedezeti hányad évben 33,2 % volt. - A konzorciális hitellel kapcsolatosan évben 261 millió Ft árfolyamnyereséget könyvelt el a Társaság. Az elszámolt kamatráfordítás összege 410 millió Ft. - Az anyavállalat adózás elotti nyeresége eft, adózás utáni eredménye eft veszteség. A különbséget az eft halasztott adó visszavezetése idézte elo. A korábbi idoszakban az anyavállalat magyar számviteli szabályok szerinti eredménye folyamatosan veszteség volt és a nemzetközi számviteli szabályok szerint az adott évek veszteségére halasztott adót számolt el. Az anyavállalat évi magyar számviteli szabályok szerinti eredménye, valamint a jövoben érvényesítheto társasági adóalap figyelembevételével került meghatározásra az eft halasztott adó

7 visszavezetés. Fontos annak kiemelése, hogy ez az elszámolás tényleges pénzmozgást, illetve társasági adó befizetést nem von maga után. Az S.C. Cesarom S.A. leányvállalat évre vonatkozó fobb adatai (a leányvállalat Nemzetközi Számviteli Szabályok szerint készített egyedi beszámolója alapján): évben a burkolólap termelés meghaladta a ezer m 2 -t, ami 94 ezer m 2 -rel több a bázisidoszakban gyártott mennyiségnél. A szaniter termelés elérte az 567 ezer darabot, ez mintegy 3,4 %-kal magasabb a bázisnál. - Saját termelésu burkolólapból ezer m 2 -t, az anyavállalat burkolólapjaiból 31 ezer m 2 -t, vásárolt burkolólapból 339 ezer m 2 -t értékesített a Társaság. A vásárolt burkolólapok forgalmazását a termékválaszték kiegészítése elsosorban gres lappal indokolta. A vásárolt burkolólapokon a bruttó fedezet szerényebb mértéku volt, típustól függoen % körül mozgott. - A román leányvállalat IAS szerinti adatainak összeállításánál a korábbi hiperinfláció miatt az adatokat 2002-ben is inflálni kellett, melynek mértéke 17,8 % volt. A forintra történo átszámításkor a következo árfolyamokkal kellett számolnunk: december ,36 Lei/Ft december ,06 Lei/Ft. Ez azt jelentette, hogy a román fizetoeszköz 30,9 %-kal értékelodött le a forinthoz képest. Megnevezés Bázisidoszak Inflált bázisidoszak* Tárgyidoszak Index (%) M Lei eft M Lei eft M Lei eft T/B eft T/B* eft Értékesítés árbevétele ,7% 103,0% Értékesítés közvetlen önköltsége ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) 111,1% 123,5% Bruttó fedezeti eredmény ,8% 73,1% Értékesítés közvetett költsége ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) 89,4% 99,3% Üzleti tevékenység eredménye ,8% 38,7% *A bázisidoszak adatai a évi inflációs rátával (17,8 %), illetve a év végi árfolyammal (147,06 Lei/Ft) kerültek meghatározásra.

8 - Az értékesítés árbevétele a bázis idoszakhoz viszonyítva román leiben számolva 21,3 %-kal növekedett, Ft-ban számolva - az eros forint miatt - viszont mintegy 500 millió Ft-tal bázis szint alatt alakult. Abban az esetben, ha korrigáljuk a bázisidoszak adatát az infláció - 17,8 % - mértékével, illetve ha december 31-i árfolyammal - 147, 06 Lei/Ft - számolunk, akkor az árbevétel 3,0 %-os növekedést mutatna. - A bruttó fedezeti hányad a tárgyidoszakban 28,9 % volt, míg a bázis idoszakban ez mutatószám 40,8 %. A bruttó fedezeti eredményromlásból 943 millió Ft 276 millió Ft-ot a magyar fizetoeszköz erosödése okozott. A évi bruttó fedezeti eredményesség csökkenését emellett elsosorban a burkolólapok forintban számított átlagárának mintegy 20%-os csökkenése idézte elo, miközben a fajlagos költségek is kismértékben növekedtek. - A helyi számviteli törvény lehetoséget biztosított arra, hogy a tárgyi eszközök átértékelésre kerüljenek a román könyvekben az évenkénti inflációs mértékkel. A korábbi idoszakban a nemzetközi, illetve a román standardok szerint számított tárgyi eszköz érték különbözet után halasztott adó került elszámolásra. Az átértékelés után a két standard szerint számított tárgyi eszköz érték közötti különbözet jelentos mértében lecsökkent, ami lehetové tette a korábban elszámolt halasztott adóból történo visszaforgatást. Ez esetben is meg kell jegyeznünk, hogy a halasztott adó visszavezetés tényleges adó visszafizetést nem von maga után, mivel annak megképzésekor sem került sor tényleges adófizetésre. - A nettó monetáris pozíció soron 532 millió Ft veszteséget számoltunk el. - A fentiek figyelembevételével a román leányvállalatunk adózás utáni eredménye 513 millió Ft nyereség.

9 Az Inker d.d. leányvállalat évre vonatkozó fobb adatai (a leányvállalat Nemzetközi Számviteli Szabályok szerint készített egyedi beszámolója alapján): - A leányvállalat horvát kunában számított árbevétele 4,0 %-al növekedett, forintban számolva viszont bázisszinten alakult. - A szaniter üzletágban a bázis idoszakhoz viszonyítva 2,4 %-kal emelkedett a termelt mennyiség, a porcelán termékeknél 4,7 %-os volt a növekedés, ami több mint 10,9 millió db porcelán termék termelését jelentette. - Szaniter termékekbol 349 ezer db-ot értékesítettek, ez 5,5 %-kal haladja meg a bázis idoszak mennyiségét. Porcelán termékekbol 11,2 millió db-ot adtak el, ez 10,2 %-kal volt több, mint a bázis idoszakban értékesített mennyiség. - A bruttó fedezeti hányad 17,4 %-ra teljesült, ez érdembeli változást nem hozott a évi bruttó fedezeti eredményhez képest. - Az értékesítési, igazgatási és általános költségeknek az árbevételhez viszonyított aránya 14,5 % volt. - A horvát leányvállalat adózás utáni nyeresége 152 millió Ft volt.

10 Zalakerámia Rt március 21-i rendkívüli közgyulés 5. napirendi pont

11 8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi D. tér 6. Zalakerámia Csoport évi Üzleti Tervének fobb elképzelései Zalaegerszeg, március 19.

12 Zalakerámia Csoport évi Üzleti Tervének fobb elképzelései Magyarország - Zalakerámia Rt. Magyarországon az utóbbi 5 év idoszakának legalacsonyabb ütemu GDP-növekedése valósult meg évben, ami a becslések szerint 3,3% év elején még 4%-os növekedést jósoltak a szakértok, a lassulás annak ellenére következett be, hogy a költségvetés minden korábbinál nagyobb expanzióba kezdett. Bár évközben a negyedéves adatok szerint kissé gyorsult a gazdaság, de összességében a világgazdaság recesszió közeli helyzete határozta meg a trendet. A gazdasági fejlodés jövojével kapcsolatos legfontosabb kérdés, hogy mikor javul a külso környezet. Ennek ellenére a piac a gazdaság gyorsulására, mintegy 4%-os gazdasági növekedésre számít. Az azonban biztosra veheto, hogy új erore most is csak akkor kaphat a magyar gazdaság, ha a külso körülményekben javulás áll be. Ezzel kapcsolatban jelenleg azonban egyre pesszimistábban nyilatkoznak az elemzok. Elorejelzések szerint 2003-ban az építoipari cégek nem lesznek olyan kedvezo helyzetben, mint korábban. Az építési engedélyek immár másfél éve igen visszafogottan bovülnek, és ennek reálgazdasági hatása már 2002 III. negyedévében "beérett": a korábbi 20-60%-os növekedés 4%-ra esett vissza. A fizetoképes kereslet növekedésének megtorpanását jelzi az is, hogy az új építésu lakások közül egyre inkább csak a kisebbeket keresik, illetve az értékesítési ido folyamatosan emelkedik. Tovább rontja az építoipar kilátásait, ha az igen kedvezo kamattámogatásokat a kormányzat esetleg visszafogja. Ebben a makrogazdasági környezetben a szakértok szerint 2003-ban GDP növekedése 4%- os lesz, az infláció mértéke 5% körüli. A Ft/EUR árfolyam várhatóan nem változik, tehát a forint továbbra is eros marad ( Ft/EUR körül fog mozogni). A világ kerámia piacára az eros koncentráció jellemzo, mind a termelés, mind a disztribúció terén. Ez a piaci koncentráció még nehezebbé teszi mind az export, mind a hazai piacokon történo értékesítést. Magyarországon az elmúlt évben tovább folytatódott az import termékek átlagárának csökkenése, ez átlagosan több mint 5 % átlagár csökkenést jelentett. A Zalakerámia Rt. Üzleti terve a fentiekre alapozva kerül összeállításra. A kapacitásaink meghatározásánál figyelembe vettük a tófeji B-IV. üzem belépését, illetve a B-I. üzem leállítását.

13 Románia - S.C. Cesarom S.A. Romániában az elkövetkezo idoszakban a beruházások várt eroteljes felfutása még gyorsabb fokozatba kapcsolhatja a növekedést évben a lei 17,8%-os infláció mellett csak 5%-kal értékelodött le a dollárhoz képest (a forinthoz viszonyítva viszont több mint 30%-kal). Ez kifejezetten jót tesz az áremelkedési ütem további mérséklodésének. Ezek a kedvezo fejlemények azzal együtt, illetve annak ellenére valószínusíthetoek, hogy az IMF-fel kötött megállapodás feltételeinek megfeleloen tovább fog szigorodni a költségvetés, halad a szerkezetváltás és a privatizáció. Románia továbbra is mindent megtesz azért, hogy az Európai Unió az ország felvételére vonatkozó elkötelezettségét megerosítse. Márciustól Romániában a dollár helyett a meghatározó deviza eszköz az euro lett, ezáltal kiszámíthatóbbá és egyenletesebbé válnak a pénzpiaci mozgások. Ezeket a kedvezo fejleményeket az S.C. Cesarom S.A. Üzleti tervébe nem építjük be. Román leányvállalatunknál kapacitás-növekedéssel nem számolunk. Amennyiben az ország gazdasági helyzete a fentiekben részletezett módon tovább fog javulni, ez jótékony hatással lehet a Cesarom gazdálkodására nézve is, de a korábbi években jellemzo kiugró teljesítmény-növekedés akkor sem várható el, így az irreálisan magas %-os bruttó fedezeti hányad sem. Horvátország - Inker d.d. Az elkövetkezo idoszakban csak szerény mértékben javulhat a horvát gazdaság teljesítménye, de ez elég lesz ahhoz, hogy valamivel feljebb tornássza az 5-6% körüli éves inflációt, és segít abban is, hogy tovább ne növekedjen a rendkívül magas munkanélküliségi ráta. A külso hiány kezelheto mértéku marad, ugyanakkor nagyobb a bizonytalanság a költségvetési deficitet illetoen az állami beruházásoknak a közelgo választások elott bejelentett felfuttatása miatt. A kormány a következo idoszakban valószínusíthetoen lassítani fogja a privatizáció folyamatát és elhalaszt jó néhány, a munkaero piac reformját célzó intézkedést. Pozitívan hat az Inker belföldi kereskedelmére, hogy a gazdasági szereplok likviditása várhatóan nem fog rosszabbodni és ezzel egy idoben fejlodik a fogyasztói hitelrendszer is. A piacról (lakásépítési piac, tengerparti idegenforgalmi egységek) szerzett elozetes információk alapján is némi növekedés várható az értékesítésben. Ezzel szemben a hazai piacbovítésnek gátat szab a fent már említett privatizáció-lassulás: elsosorban a szállodák privatizációja, illetve azok elmaradása érinti érzékenyen leányvállalatunkat.

14 Az Inker d.d. hatékonyságát különbözo költség-csökkento intézkedésekkel (pl. selejtcsökkentés) valamelyest tudjuk javítani, így a bruttó fedezetet 17-18%-ról 19-20%-ra növelni. Ez azonban kevés ahhoz, hogy a Csoport életében domináns szerepet játsszon. A terv elképzeléseinkben az óvatosság elve érvényesül, azaz további kismértéku csökkenést várunk a Bruttó fedezeti százalék, illetve az üzemi/üzleti tevékenység eredménye tekintetében. A Zalakerámia Rt. Igazgatósága befejezte a Csoport egyszerusítésére irányuló munkáját. A leányvállalatok közvetlen tulajdonlását és a Hussar Holding AG értékesítését tartalmazó szerzodések elkészültek. A tranzakciók lekönyvelésre kerültek évre. A tranzakciók pénzügyi lezárása forrást teremtett mintegy 10 millió EUR összegben rendkívüli konzorciális hiteltörlesztésre. A konzorciális hitelen évben közel 4 Ft/EUR árfolyamveszteséget tervezünk évben is a Zalakerámia Csoport termelo berendezéseit 100 %-os kapacitáskihasználással tervezi üzemeltetni, és nem számol készletnövekedéssel. A évben már teljes évben üzemelo új tófeji gyártósor, a B-4 üzem lehetoséget nyújt arra, hogy csökkentsük a vásárolt burkolólapok beszerzését és értékesítését. A bruttó fedezet ill. az üzemi/üzleti tevékenység eredményében növekedést prognosztizáltunk. A rendkívüli hiteltörlesztés miatt az elmúlt évekhez viszonyítva kamatráfordításaink kedvezobben alakulnak. A mérlegben a legjelentosebb változást a Csoport egyszerusítésébol adódó vételár kiegyenlítése miatt bekövetkezo változások jelentik, ez érinti a követelésállomány csökkenését ill. a konzorciális hitellel kapcsolatos kötelezettségek csökkenését egyaránt. A csoportszintu értékesítési volumen növekedésével számolunk, amely meghaladja a tervezett termelési volument, ennek következtében mind mennyiségben, mind értékben a készletérték csökkenését terveztük. Mindezen makro környezeti hatások figyelembevételével tervezzük összeállítani a Zalakerámia Csoport üzleti tervét, amelyben már figyelemmel leszünk a tulajdonosi szerkezetben bekövetkezo változások hatására.

ZALAKERÁMIA RT. 2002. évi gyorsjelentése

ZALAKERÁMIA RT. 2002. évi gyorsjelentése Társaság neve: Zalakerámia Rt. Telefon 92/313-640 92/550-300 Társaság címe: 8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi D. tér 6. Telefax 92/312-070 Ágazati besorolás 2630 Burkolólapok és csempék gyártása E-mail cím

Részletesebben

ZALAKERÁMIA RT. 2002. I. félévi gyorsjelentése

ZALAKERÁMIA RT. 2002. I. félévi gyorsjelentése Társaság neve: Zalakerámia Rt. Telefon 92/313-640 92/550-300 Társaság címe: Zalaegerszeg, Kosztolányi D. tér 6. Telefax 92/312-070 Ágazati besorolás 2630 Burkolólapok és csempék gyártása E-mail cím zalaker@zalakeramia.hu

Részletesebben

ZALAKERÁMIA RT. 2001. évi gyorsjelentése

ZALAKERÁMIA RT. 2001. évi gyorsjelentése Társaság neve: Zalakerámia Rt. Telefon 92/313-640 92/550-300 Társaság címe: Zalaegerszeg, Kosztolányi D. tér 6. Telefax 92/312-070 Ágazati besorolás 2630 Burkolólapok és csempék gyártása E-mail cím zalaker@zalakeramia.hu

Részletesebben

ZALAKERÁMIA RT. 2003. évi gyorsjelentése

ZALAKERÁMIA RT. 2003. évi gyorsjelentése Társaság neve: Zalakerámia Rt. Telefon 92/313-640 92/550-300 Társaság címe: 8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi D. tér 6. Telefax 92/312-070 Ágazati besorolás 2630 Burkolólapok és csempék gyártása E-mail cím

Részletesebben

ZALAKERÁMIA RT I. negyedévi gyorsjelentése

ZALAKERÁMIA RT I. negyedévi gyorsjelentése Társaság neve: Zalakerámia Rt. Telefon 92/313-640 92/550-300 Társaság címe: 8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi D. tér 6. Telefax 92/312-070 Ágazati besorolás 2630 Burkolólapok és csempék gyártása E-mail cím

Részletesebben

ZALAKERÁMIA RT.. H-8900 ZALAEGERSZEG, KOSZTOLÁNYI TÉR 6. TEL.: (92) , FAX: (92)

ZALAKERÁMIA RT.. H-8900 ZALAEGERSZEG, KOSZTOLÁNYI TÉR 6. TEL.: (92) , FAX: (92) Közlemény A Zalakerámia Részvénytársaság (8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi D. tér 6.) ezúton tájékoztatja a befektetőket, hogy a Társaság 2004. július 23. napján rendkívüli közgyűlést tartott. A határozatképes

Részletesebben

ZALAKERÁMIA RT. 2004. I. félévi gyorsjelentése

ZALAKERÁMIA RT. 2004. I. félévi gyorsjelentése Társaság neve: Zalakerámia Rt. Telefon 92/313-640 92/550-300 Társaság címe: 8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi D. tér 6. Telefax 92/312-070 Ágazati besorolás 2630 Burkolólapok és csempék gyártása E-mail cím

Részletesebben

ZALAKERÁMIA RT. 2004. I-III. negyedévi gyorsjelentése

ZALAKERÁMIA RT. 2004. I-III. negyedévi gyorsjelentése Társaság neve: Zalakerámia Rt. Telefon 92/313-640 92/550-300 Társaság címe: 8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi D. tér 6. Telefax 92/312-070 Ágazati besorolás 2630 Burkolólapok és csempék gyártása E-mail cím

Részletesebben

2005. I. FÉLÉVI BESZÁMOLÓ. (Nemzetközi Számviteli Szabályok, IFRS)

2005. I. FÉLÉVI BESZÁMOLÓ. (Nemzetközi Számviteli Szabályok, IFRS) 2005. I. FÉLÉVI BESZÁMOLÓ (Nemzetközi Számviteli Szabályok, IFRS) Főbb mutatószámok (Nem konszolidált, IFRS) (millió forint) év 2005. Mérlegfőösszeg 1 358 504 1 459 666 1 612 230 Ügyfélhitelek, nettó 915

Részletesebben

Eredménykimutatás FORRÁS Zrt. ). A főkönyvi kivonat az adózás előtti eredmény utáni könyvelési tételeken kívül minden információt tartalmaz! .

Eredménykimutatás FORRÁS Zrt. ). A főkönyvi kivonat az adózás előtti eredmény utáni könyvelési tételeken kívül minden információt tartalmaz! . Eredménykimutatás A FORRÁS Zrt. (továbbiakban: Társaság) 2009. december 31-i főkönyvi kivonatának forgalmi adatai (forintban). A főkönyvi kivonat az adózás előtti eredmény utáni könyvelési tételeken kívül

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. a hitelintézetekről 1 a II. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján

SAJTÓKÖZLEMÉNY. a hitelintézetekről 1 a II. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján SAJTÓKÖZLEMÉNY a hitelintézetekről 1 a 2018. II. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján Budapest, 2018. szeptember 7. A hitelintézetek mérlegfőösszege 2018. II. negyedévben további 3,7%-kal nőtt,

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. A hitelintézeti idősorok és sajtóközlemény az MNB-nek ig jelentett összesített adatokat tartalmazzák. 3

SAJTÓKÖZLEMÉNY. A hitelintézeti idősorok és sajtóközlemény az MNB-nek ig jelentett összesített adatokat tartalmazzák. 3 SAJTÓKÖZLEMÉNY a hitelintézetekről 1 a IV. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján Budapest, 2018. február 28. A hitelintézetek mérlegfőösszege IV. negyedévben további 1,5%-kal nőtt, év egészében

Részletesebben

ZALAKERÁMIA RT. 2002. ÉS 2001. DECEMBER 31. ÉVEKRE

ZALAKERÁMIA RT. 2002. ÉS 2001. DECEMBER 31. ÉVEKRE ÉS FÜGGETLEN KÖNYVVIZSGÁLÓI JELENTÉS A ÉVEKRE ÉS FÜGGETLEN KÖNYVVIZSGÁLÓI JELENTÉS A ÉVEKRE Tartalom: Oldal Független könyvvizsgálói jelentés 1 Konszolidált beszámolók A és december 31-i konszolidált mérlegek

Részletesebben

A HM ipari részvénytársaságok 2010. I-III, negyedéves gazdálkodásának elemzése. 2009. év bázis. 2010. évi terv

A HM ipari részvénytársaságok 2010. I-III, negyedéves gazdálkodásának elemzése. 2009. év bázis. 2010. évi terv A HM ipari részvénytársaságok 21. I-III, es gazdálkodásának elemzése 1./ HM Armcom Kommunikációtechnikai Zrt. Megnevezés 29. év bázis 21. évi 21. III. Adatok ezer Ft-ban Bázis Terv index index () () Nettó

Részletesebben

KONSZOLIDÁLT VEZETŐSÉGI JELENTÉS 2014.

KONSZOLIDÁLT VEZETŐSÉGI JELENTÉS 2014. KONSZOLIDÁLT VEZETŐSÉGI JELENTÉS 2014. Pécs, 2015. március 26. Az Európai Parlament és Tanács 1606/2002. EK rendelet 4. cikke előírja, hogy a Tőzsdére bevezetett társaságok 2005. évtől kezdődően az összevont

Részletesebben

Éves beszámoló eredménykimutatása (összköltség eljárással) " A " változat. (adatok ezer forintban) Előző év(ek) módosítása i. Sorszá m.

Éves beszámoló eredménykimutatása (összköltség eljárással)  A  változat. (adatok ezer forintban) Előző év(ek) módosítása i. Sorszá m. 6.) Határozza meg az eredménykimutatás célját! Ismertesse az eredmény- megállapítás módjait, az A változat szerint (összköltség és forgalmi költség eljárás)! Részletezze az egyes eredmény kategóriák tartalmát!

Részletesebben

1. táblázat: A hitelintézetek nemteljesítő kitettségei (bruttó értéken) Állomány (milliárd Ft) Arány (%)

1. táblázat: A hitelintézetek nemteljesítő kitettségei (bruttó értéken) Állomány (milliárd Ft) Arány (%) SAJTÓKÖZLEMÉNY a hitelintézetekről 1 a 2016. II. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján Budapest, 2016. augusztus 24. A hitelintézetek mérlegfőösszege 2016. II. negyedévben 1,5%-kal csökkent, így

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. A hitelintézeti idősorok és sajtóközlemény az MNB-nek ig jelentett összesített adatokat tartalmazzák. 3

SAJTÓKÖZLEMÉNY. A hitelintézeti idősorok és sajtóközlemény az MNB-nek ig jelentett összesített adatokat tartalmazzák. 3 SAJTÓKÖZLEMÉNY a hitelintézetekről 1 a III. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján Budapest, november 28. A hitelintézetek mérlegfőösszege III. negyedévben további 633 milliárd Ft-tal, 1,8%-kal nőtt,

Részletesebben

I. Feladatcsoport megoldása:

I. Feladatcsoport megoldása: I. Feladatcsoport megoldása: 1. feladatrész: Hiányzó adatok meghatározása: 1191. Alapítás-átszervezés értékcsökkenése: Lekötött tartalék 26.900.000,-- Kísérleti fejlesztés nettó értéke - 4.302.000,-- Saját

Részletesebben

2011.01.01-2011.06.30. Befektetői kapcsolattartó: Nemes Attila, IT elnök. TvNetWork Telekommunikációs Szolgáltató Nyilvánosan Működő Részvénytársaság

2011.01.01-2011.06.30. Befektetői kapcsolattartó: Nemes Attila, IT elnök. TvNetWork Telekommunikációs Szolgáltató Nyilvánosan Működő Részvénytársaság Társaság neve: TvNetwork Nyrt. Telefon: 890-2001 Társaság címe: 1138 Bp., Váci út 168/A Telefax: 890-1590 Ágazati besorolás: Távközlés E-mail cím: tozsde@tvnetwork.hu Beszámolási időszak: 2011.01.01-2011.06.30.

Részletesebben

ÖSSZKÖLTSÉG TÍPUSÚ EREDMÉNYKIMUTATÁS ( A VÁLTOZAT)

ÖSSZKÖLTSÉG TÍPUSÚ EREDMÉNYKIMUTATÁS ( A VÁLTOZAT) ÖSSZKÖLTSÉG TÍPUSÚ EREDMÉNYKIMUTATÁS ( A VÁLTOZAT) 01. Belföldi értékesítés nettó árbevétele 02. Exportértékesítés nettó árbevétele I. Értékesítés nettó árbevétele (01+02) 03. Saját termelésű készletek

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. a hitelintézetekről 1 a I. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján

SAJTÓKÖZLEMÉNY. a hitelintézetekről 1 a I. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján SAJTÓKÖZLEMÉNY a hitelintézetekről 1 a 2018. I. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján Budapest, 2018. június 15. A hitelintézetek mérlegfőösszege a végi adatokhoz képest 2018. I. negyedévben 1,9%-kal

Részletesebben

1 1 9 3 1 5 5 5 4 7 1 1 1 1 4 0 4 Statisztikai számjel. Szarvas Coop Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. 5540 Szarvas, Kossuth Lajos u. 64.

1 1 9 3 1 5 5 5 4 7 1 1 1 1 4 0 4 Statisztikai számjel. Szarvas Coop Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. 5540 Szarvas, Kossuth Lajos u. 64. 1 1 9 3 1 5 5 5 4 7 1 1 1 1 4 0 4 Statisztikai számjel 0 4 1 0 0 0 1 5 5 4 Cégjegyzék száma Szarvas Coop Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. 5540 Szarvas, Kossuth Lajos u. 64. 2008. év 12. 31. es beszámoló

Részletesebben

Az OTP Bank Rt I. félévi összefoglaló nem konszolidált, nem auditált IAS pénzügyi adatai A Bank I. félévi fejlõdése

Az OTP Bank Rt I. félévi összefoglaló nem konszolidált, nem auditált IAS pénzügyi adatai A Bank I. félévi fejlõdése Az OTP Bank Rt. 2001. I. félévi összefoglaló nem konszolidált, nem auditált IAS pénzügyi adatai Az Országos Takarékpénztár és Kereskedelmi Bank Rt. elkészítette 2001. június 30-ával zárult félévre vonatkozó

Részletesebben

A KONZUM NYRT ÉVI ÜZLETI JELENTÉSE

A KONZUM NYRT ÉVI ÜZLETI JELENTÉSE A KONZUM NYRT. 2011. ÉVI ÜZLETI JELENTÉSE A Konzum Kereskedelmi és Ipari Nyrt. 1988-ban alakult a Konzum Áruház Szövetkezeti Közös Vállalat jogutódaként. Kezdetben a cég meghatározó profilja a kereskedelem,

Részletesebben

Gyorsjelentés a bankszektor első negyedévi fejlődéséről

Gyorsjelentés a bankszektor első negyedévi fejlődéséről Szabályozási, elemzési és nemzetközi igazgatóság Elemzési és kutatási főosztály Gyorsjelentés a bankszektor 2005. első negyedévi fejlődéséről Budapest 2005. május Gyorsjelentésünk célja a bankszektor 2005.

Részletesebben

2010/2011. teljes üzleti év

2010/2011. teljes üzleti év . teljes üzleti EGIS Gyógyszergyár Nyilvánosan Működő Részvénytársaság nem auditált, konszolidált, IFRS ! Az EGIS Csoport -től -ban elemzi az export értékesítés árbevételét Oroszországi szabályozás változott

Részletesebben

I/4. A bankcsoport konszolidált vagyoni, pénzügyi, jövedelmi helyzetének értékelése

I/4. A bankcsoport konszolidált vagyoni, pénzügyi, jövedelmi helyzetének értékelése I/4. A bankcsoport konszolidált vagyoni, pénzügyi, jövedelmi helyzetének értékelése Az ERSTE Bank Hungary Nyrt. 26. évi konszolidált beszámolója az összevont konszolidált tevékenység összegzését tartalmazza,

Részletesebben

www.szamviteltanar.hu

www.szamviteltanar.hu ÉVES BESZÁMOLÓ - MÉRLEG A változat Eszközök (aktívák) 200X. december 31. adatok E Ft-ban Sorszám A tétel megnevezése Előző év Előző év(ek) módosításai Tárgyév a b c d e 1 A. Befektetett eszközök 2 I. IMMATERIÁLIS

Részletesebben

MAGYAR VIDÉK HITELSZÖVETKEZET V.A.

MAGYAR VIDÉK HITELSZÖVETKEZET V.A. MAGYAR VIDÉK HITELSZÖVETKEZET V.A. Székhely: 7623 Pécs, Köztársaság tér 2. Adószám: 11017897-2-02 KSH: 11017897-6419-122-02 Cg.: 02-02-060334 Honlap: www.mvhsz.hu ELŐTERJESZTÉS Beszámoló a Magyar Vidék

Részletesebben

KONZUM KERESKEDELMI ÉS IPARI NYRT. 2007. I. FÉLÉVI GYORSJELENTÉSE

KONZUM KERESKEDELMI ÉS IPARI NYRT. 2007. I. FÉLÉVI GYORSJELENTÉSE KONZUM KERESKEDELMI ÉS IPARI NYRT. 2007. I. FÉLÉVI GYORSJELENTÉSE Társaság neve: Konzum Kereskedelmi és Ipari Nyrt. Telefon 72/520-050 Társaság címe: 7621 Pécs, Irgalmasok u. 5. Telefax 72/213-342 Ágazati

Részletesebben

A felügyelő bizottság jelentése a 2005. évi éves beszámolóról

A felügyelő bizottság jelentése a 2005. évi éves beszámolóról Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Rt. -------------------------------------------------- 133 Budapest, Polgár u. 8-1. A felügyelő bizottság jelentése a 25. évi éves beszámolóról Budapest,

Részletesebben

Éves Beszámoló. A vállalkozás címe: 3532 Miskolc, Nemzetőr u 20. "A" változat

Éves Beszámoló. A vállalkozás címe: 3532 Miskolc, Nemzetőr u 20. A változat A vállalkozás neve: A vállalkozás címe: 3532 Miskolc, Nemzetőr u 20. Éves Beszámoló Beszámolási időszak: 2005. január 1. - Előző időszak: 2004. január 1. - 2004. december 31. Beszámoló készítés oka: Normál,

Részletesebben

1. táblázat: A hitelintézetek nemteljesítő hitelei (bruttó értéken)** Állomány (mrd Ft) Arány (%)

1. táblázat: A hitelintézetek nemteljesítő hitelei (bruttó értéken)** Állomány (mrd Ft) Arány (%) SAJTÓKÖZLEMÉNY a hitelintézetekről 1 a II. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján Budapest, augusztus 25. A hitelintézetek mérlegfőösszege II. negyedévben 581,8 milliárd Ft-tal, 1,7%-kal nőtt, így

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól I. negyedév

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól I. negyedév SAJTÓKÖZLEMÉNY Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól negyedév Budapest, 19. május 17. - A pénzügyi számlák előzetes adatai szerint az államháztartás nettó finanszírozási

Részletesebben

1. gyakorló feladat ESZKÖZÖK

1. gyakorló feladat ESZKÖZÖK 1. gyakorló feladat ESZKÖZÖK A. BEFEKTETT ESZKÖZÖK 846.663 952.892 I. IMMATERIÁLIS JAVAK 31.343 23.945 1. Alapítás-átszervezés aktivált értéke 2. Kísérleti fejlesztés aktivált értéke 3. Vagyoni értékû

Részletesebben

STATISZTIKAI TÜKÖR 2014/ I. negyedévében 3,5%-kal nőtt a GDP (második becslés) június 4.

STATISZTIKAI TÜKÖR 2014/ I. negyedévében 3,5%-kal nőtt a GDP (második becslés) június 4. STATISZTIKAI TÜKÖR 1 negyedévében 3,5%-kal nőtt a GDP (második becslés) 1/5 1. június. EMBARGÓ! Közölhető: 1. június -én reggel 9 órakor Tartalom Bevezető...1 Termelési oldal...1 Felhasználási oldal...

Részletesebben

Eredménykimutatás 2014.

Eredménykimutatás 2014. 1 1 1 0 9 0 0 0 0 1 5 0 1 1 3 0 7 Statisztikai számjel 0 7-0 9-0 0 3 0 6 2 Cégjegyzék száma a vállalkozás megnevezése Pálhalmai Agrospeciál Kft. a vállalkozás címe, telefonszáma 2407 Dunaújváros, Pálhalma

Részletesebben

1. táblázat: A hitelintézetek nemteljesítő kitettségei (bruttó értéken)

1. táblázat: A hitelintézetek nemteljesítő kitettségei (bruttó értéken) SAJTÓKÖZLEMÉNY a hitelintézetekről 1 a III. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján Budapest, november 23. A hitelintézetek mérlegfőösszege III. negyedévben 2,1%-kal nőtt, így a negyedév végén 33

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. a hitelintézetekről 1 a IV. negyedév végi 2 előzetes prudenciális adataik alapján

SAJTÓKÖZLEMÉNY. a hitelintézetekről 1 a IV. negyedév végi 2 előzetes prudenciális adataik alapján SAJTÓKÖZLEMÉNY a hitelintézetekről 1 a 2015. IV. negyedév végi 2 előzetes prudenciális adataik alapján Budapest, 2016. február 24. A hitelintézetek mérlegfőösszege 2015. IV. negyedévben 2,4%-kal nőtt,

Részletesebben

KONSZOLIDÁLT VEZETŐSÉGI JELENTÉSE 2015.

KONSZOLIDÁLT VEZETŐSÉGI JELENTÉSE 2015. KONZUM BEFEKTETÉSI ÉS VAGYONKEZELŐ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG KONSZOLIDÁLT VEZETŐSÉGI JELENTÉSE 2015. Pécs, 2016. április 04. Az Európai Parlament és Tanács 1606/2002. EK rendelet 4. cikke előírja,

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól IV. negyedév

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól IV. negyedév SAJTÓKÖZLEMÉNY Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól 18. IV. negyedév Budapest, 19. február 18. - A pénzügyi számlák előzetes adatai szerint az államháztartás nettó

Részletesebben

Mérleg "A" betű római arab Megnevezés Megnevezések módosulásai

Mérleg A betű római arab Megnevezés Megnevezések módosulásai Mérleg "A" A Befektetett eszközök A I Immateriális javak A I 1 Alapítás-átszervezés aktivált értéke A I 2 Kísérleti fejlesztés aktivált értéke A I 3 Vagyoni értékű jogok A I 4 Szellemi termékek A I 5 Üzleti

Részletesebben

Horacél Kft. csődeljárás alatt. Fizetőképességet helyreállító program. Táborfalva, 2015. május 15.

Horacél Kft. csődeljárás alatt. Fizetőképességet helyreállító program. Táborfalva, 2015. május 15. Horacél Kft. csődeljárás alatt Fizetőképességet helyreállító program Táborfalva, 2015. május 15. 1. Cégtörténet A Horacél Kft. egy 1999. évben alapított családi vállalkozás. A társaság alapítója, Horváth

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól III. negyedév

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól III. negyedév 5. I. 5. III.. I.. III. 7. I. 7. III. 8. I. 8. III. 9. I. 9. III. 1. I. 1. III. 11. I. 11. III. 1. I. 1. III. 1. I. 1. III. 1. I. 1. III. 15. I. 15. III. 1. I. 1. III. 17. I. 17. III. 18. I. 18. III. SAJTÓKÖZLEMÉNY

Részletesebben

A magyar vegyipar 2008-ban

A magyar vegyipar 2008-ban A magyar vegyipar 2008-ban A szakma fejlődését megalapozó gazdasági környezet A világgazdaság dinamikus (évi 5% körüli) növekedése 2008-ban lefékeződött, az amerikai másodlagos jelzálogpiacról kiindult

Részletesebben

Tárgy : Szentes Városellátó Nkft. 2015. I. negyedéves beszámolója Témafelelős: Varga Sándor Mell. : 2015 I. negyedéves mérleg Ikt. sz.

Tárgy : Szentes Városellátó Nkft. 2015. I. negyedéves beszámolója Témafelelős: Varga Sándor Mell. : 2015 I. negyedéves mérleg Ikt. sz. Szentes Városellátó Nonprofit Kft. 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Tárgy : Szentes Városellátó Nkft. 2015. I. negyedéves beszámolója Témafelelős: Varga Sándor Mell. : 2015 I. negyedéves mérleg Ikt. sz. :

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól II. negyedév

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól II. negyedév 5. I. 5. III.. I.. III. 7. I. 7. III. 8. I. 8. III. 9. I. 9. III. 1. I. 1. III. 11. I. 11. III. 1. I. 1. III. 1. I. 1. III. 1. I. 1. III. 15. I. 15. III. 1. I. 1. III. 17. I. 17. III. 18. I. SAJTÓKÖZLEMÉNY

Részletesebben

1. melléklet a évi CI. törvényhez 1. számú melléklet a évi C. törvényhez A mérleg előírt tagolása A változat

1. melléklet a évi CI. törvényhez 1. számú melléklet a évi C. törvényhez A mérleg előírt tagolása A változat 1. melléklet a 2015. évi CI. törvényhez 1. számú melléklet a 2000. évi C. törvényhez A mérleg előírt tagolása A változat Eszközök (aktívák) A. Befektetett eszközök I. Immateriális javak 1. Alapítás-átszervezés

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól I. negyedév

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól I. negyedév 25. I. 25. III. 2. I. 2. III. 27. I. 27. III. 28. I. 28. III. 29. I. 29. III. 21. I. 21. III. 211. I. 211. III. 212. I. 212. III. 213. I. 213. III. 214. I. 214. III. 215. I. 215. III. 21. I. 21. III. 217.

Részletesebben

ALKALMAZOTTI LÉTSZÁM AZ ERDŐGAZDÁLKODÁSBAN, A FA- ÉS BÚ-

ALKALMAZOTTI LÉTSZÁM AZ ERDŐGAZDÁLKODÁSBAN, A FA- ÉS BÚ- ALKALMAZOTTI LÉTSZÁM AZ ERDŐGAZDÁLKODÁSBAN, A FA- ÉS BÚ- TORIPARBAN LÉTSZÁM-KATEGÓRIÁNKÉNT Az új osztályozási rendszer bevezetésével a létszám adatokban is változás következett be. A 0-9 fő közötti kategória

Részletesebben

CIB EURÓPAI RÉSZVÉNY ALAP

CIB EURÓPAI RÉSZVÉNY ALAP CIB EURÓPAI RÉSZVÉNY ALAP Éves jelentés Főforgalmazó, Letétkezelő: CIB Közép-európai Nemzetközi Bank Rt. 2004 1/9 1. Alapadatok 1.1. A CIB Európai Részvény Alap Megnevezése: Az Alap típusa: CIB Európai

Részletesebben

07-09-003060 6 Cégjegyzék száma. "A" EREDMÉNYKIMUTATÁS (összköltség eljárással) 2012. december 31. adatok E Ft-ban

07-09-003060 6 Cégjegyzék száma. A EREDMÉNYKIMUTATÁS (összköltség eljárással) 2012. december 31. adatok E Ft-ban 6 1 1 Belföldi értékesítés nettó árbevétele 483 989 846 779 2 2 Exportértékesítés nettó árbevétele 3 I. Értékesítés nettó árbevétele (01+02) 483 989-846 779 4 3 Saját termelésű készletek állományváltozása

Részletesebben

Statisztikai számjel: Cégjegyzékszám: MECSEKERDŐ Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Statisztikai számjel: Cégjegyzékszám: MECSEKERDŐ Zártkörűen Működő Részvénytársaság Statisztikai számjel: 1 1 0 0 9 4 2 9-0 2 1 0-1 1 4-0 2 Cégjegyzékszám: 0 2-1 0-0 6 0 0 9 3 MECSEKERDŐ Zártkörűen Működő Részvénytársaság 7623 Pécs, Rét u. 8. 2012. év Éves beszámoló Pécs, 2013. február

Részletesebben

Konszolidált üzleti jelentés

Konszolidált üzleti jelentés ANY Biztonsági Nyomda Nyilvánosan Működő Részvénytársaság Konszolidált üzleti jelentés a 2016. december 31-én végződő pénzügyi évre A Társaság 2016. évi teljesítményének elemzése Az ANY 2016. évi nettó

Részletesebben

Zalakerámia Rt. Konszolidált éves beszámoló és Független könyvvizsgálói jelentés. 2001. december 31.

Zalakerámia Rt. Konszolidált éves beszámoló és Független könyvvizsgálói jelentés. 2001. december 31. Zalakerámia Rt. Konszolidált éves beszámoló és Független könyvvizsgálói jelentés 2001. december Deloitte & Touche Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft. 1051 Budapest, Nádor u.21. Kevélcím: 1397 Budapest Pf.503

Részletesebben

2008/2009. üzleti év. EGIS Gyógyszergyár Nyrt.

2008/2009. üzleti év. EGIS Gyógyszergyár Nyrt. 2008/2009. üzleti év EGIS Gyógyszergyár Nyrt. A konszolidált árbevétel 6-kal, az adózás előtti nyereség 16-kal nőtt. millió Ft 2008. okt.- 2009. szept. 2007. okt.- 2008. szept. Árbevétel 115 311 109 192

Részletesebben

MEGHÍVÓ. A Közgyűlés helyszíne: Marriott Szálló, Erzsébet terem Budapest, Apáczai Csere János utca 4.

MEGHÍVÓ. A Közgyűlés helyszíne: Marriott Szálló, Erzsébet terem Budapest, Apáczai Csere János utca 4. MEGHÍVÓ A BorsodChem Rt. (3702 Kazincbarcika, Bolyai tér 1., a továbbiakban: a Társaság ) Igazgatósága a Társaság 2003. évi rendes közgyűlését 2003. április 30-án 10 00 órára hívja össze A Közgyűlés helyszíne:

Részletesebben

Államadósság Kezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság. A központi költségvetés finanszírozása és adósságának alakulása. 2012.

Államadósság Kezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság. A központi költségvetés finanszírozása és adósságának alakulása. 2012. Államadósság Kezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság A központi költségvetés finanszírozása és adósságának alakulása A központi költségvetés finanszírozása A. Állományi adatok 2012. december

Részletesebben

KONSZOLIDÁLT BESZÁMOLÓ AZ EU ÁLTAL BEFOGADOTT NEMZETKÖZI PÉNZÜGYI BESZÁMOLÁSI STANDARDOK (IFRS-ek) SZERINT

KONSZOLIDÁLT BESZÁMOLÓ AZ EU ÁLTAL BEFOGADOTT NEMZETKÖZI PÉNZÜGYI BESZÁMOLÁSI STANDARDOK (IFRS-ek) SZERINT WABERER'S International ZRt. 2012-2014. évi KONSZOLIDÁLT BESZÁMOLÓ AZ EU ÁLTAL BEFOGADOTT NEMZETKÖZI PÉNZÜGYI BESZÁMOLÁSI STANDARDOK (IFRS-ek) SZERINT a vállalkozás vezetője (képviselője) WABERER'S International

Részletesebben

Éves beszámoló 2013. december 31.

Éves beszámoló 2013. december 31. 2465481-1412-113-3 Statisztikai számjel 3-9- 126499 Cégjegyzék száma Adorján-Tex Kft. 63 Kalocsa Szent István király út 26. Éves beszámoló Keltezés: 214. április 25. 2465481-1412-113-3 1/6. oldal "A" MÉRLEG

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól IV. negyedév

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól IV. negyedév 25. I. 25. III. 26. I. 26. III. 27. I. 27. III. 28. I. 28. III. 29. I. 29. III. 21. I. 21. III. 211. I. 211. III. 212. I. 212. III. 213. I. 213. III. 214. I. 214. III. 215. I. 215. III. SAJTÓKÖZLEMÉNY

Részletesebben

OTP Bank évi előzetes eredmények

OTP Bank évi előzetes eredmények OTP Bank 25. évi előzetes eredmények SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ Dr. Csányi Sándor, elnök-vezérigazgató Dr. Spéder Zoltán, alelnök, vezérigazgató-helyettes 26. február 14. A 25. év főbb kihívásai 14/2/26 25. január

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól II. negyedév

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól II. negyedév 5. I. 5. III. 6. I. 6. III. 7. I. 7. III. 8. I. 8. III. 9. I. 9. III. 1. I. 1. III. 11. I. 11. III. 1. I. 1. III. 1. I. 1. III. 14. I. 14. III. 15. I. 15. III. 16. I. SAJTÓKÖZLEMÉNY Az államháztartás és

Részletesebben

. melléklet a /2013. (XII. 29.) MNB rendelethez

. melléklet a /2013. (XII. 29.) MNB rendelethez . melléklet a /2013. (XII. 29.) MNB rendelethez 6. melléklet a./2013 (XII....) MNB rendelethez A kockázati tőkealap és a kockázati tőkealap-kezelő felügyeleti jelentései Táblakód Megnevezés ÖSSZEFOGLALÓ

Részletesebben

A beszámoló összeállítása (A nagyfeladat ) Érintett témák, a feldolgozás ütemterve

A beszámoló összeállítása (A nagyfeladat ) Érintett témák, a feldolgozás ütemterve A beszámoló összeállítása (A nagyfeladat ) Érintett témák, a feldolgozás ütemterve 1. Egy nagyfeladat kidolgozása 2. A mérlegkészítés időszakának típus elszámolásai I. sz. feladat A Beszámol-Ő-1 Kft. 2X16.

Részletesebben

KONZUM KERESKEDELMI ÉS IPARI NYRT. 2006. ÉVI GYORSJELENTÉSE

KONZUM KERESKEDELMI ÉS IPARI NYRT. 2006. ÉVI GYORSJELENTÉSE KONZUM KERESKEDELMI ÉS IPARI NYRT. 2006. ÉVI GYORSJELENTÉSE Társaság neve: Konzum Kereskedelmi és Ipari Nyrt. Telefon 72/520-050 Társaság címe: 7621 Pécs, Irgalmasok u. 5. Telefax 72/213-342 Ágazati besorolás:

Részletesebben

MÉRLEG "A" változat Eszközök (aktívák)

MÉRLEG A változat Eszközök (aktívák) 0 1-0 9-9 1 3 6 5 7 1 1 S.sz. A tétel megnevezése Előző év 01. A. Befektetett eszközök (02.+10.+18. sor) 894 282 0 818 312 02. I. IMMATERIÁLIS JAVAK (03.-09. sorok) 127 898 0 38 989 03. Alapítás-átszervezés

Részletesebben

2009/2010. üzleti év 1. negyedév. EGIS Gyógyszergyár Nyilvánosan Működő Részvénytársaság

2009/2010. üzleti év 1. negyedév. EGIS Gyógyszergyár Nyilvánosan Működő Részvénytársaság 2009/2010. üzleti év EGIS Gyógyszergyár Nyilvánosan Működő Részvénytársaság Az EGIS munkájához 9 leányvállalat kapcsolódik. 2009/2010 Q1 adatok Árbevétel Létszám (fő) EGIS Polska Dystrybucja (e PLN) 58

Részletesebben

Az adatlapok fejléce (általános) Társaság neve: Zalakerámia Rt. Telefon: 92/ , Társaság címe: Budapest, Grassalkovich út 255.

Az adatlapok fejléce (általános) Társaság neve: Zalakerámia Rt. Telefon: 92/ , Társaság címe: Budapest, Grassalkovich út 255. Az adatlapok fejléce (általános) Társaság neve: Zalakerámia Rt. Telefon: 92/313-640, 550-300 Társaság címe: 1239. Budapest, Grassalkovich út 255. Telefax: 92/312-070 Levelezési címe: 8900. Zalaegerszeg,

Részletesebben

A konszolidált éves beszámoló elemzése

A konszolidált éves beszámoló elemzése A konszolidált éves beszámoló elemzése A konszolidált éves beszámoló a Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardokkal összhangban készült el. 2005. évtől kezdődően, Magyarország uniós csatlakozásával a

Részletesebben

Éves beszámoló. 2012. üzleti évről. 2 3 9 2 1 9 1 7 3 7 0 0 1 1 3 1 3 Statisztikai számjel. 1 3 0 9 1 5 6 2 9 2 Cégjegyzék száma

Éves beszámoló. 2012. üzleti évről. 2 3 9 2 1 9 1 7 3 7 0 0 1 1 3 1 3 Statisztikai számjel. 1 3 0 9 1 5 6 2 9 2 Cégjegyzék száma 2 3 9 2 1 9 1 7 3 7 0 0 1 1 3 1 3 Statisztikai számjel 1 3 0 9 1 5 6 2 9 2 Cégjegyzék száma a vállalkozás megnevezése Érd és Térsége Csatorna-szolgáltató Kft a vállalkozás címe, telefonszáma 2030 Érd,

Részletesebben

KORLÁTOZOTT TERJESZTÉSŰ

KORLÁTOZOTT TERJESZTÉSŰ I. Feladatcsoport 1. Feladatrész megoldása: 117. tartós részesedések értékhelyesbítése: Mivel csak ez az egy értékhelyesbítés van, ezért az összeg megegyezik a 4171. Értékhelyesbítés értékelési tartaléka

Részletesebben

Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása I. negyedév 1

Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása I. negyedév 1 Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása 2006. I. negyedév 1 Budapest, 2006. május 19. Az I. negyedévben az állampapírpiacon a legszembetűnőbb változás a biztosítók és nyugdíjpénztárak, valamint a

Részletesebben

60A A kockázati tőkealap adatai - Források

60A A kockázati tőkealap adatai - Források 60A A kockázati tőkealap adatai - Források 001 60A1 Saját tőke 002 60A11 Jegyzett tőke 003 60A12 Jegyzett, de még be nem fizetett tőke (-) 004 60A13 Tartalék 005 60A131 Lekötött tartalék 006 60A132 Értékelési

Részletesebben

Konzum Kereskedelmi és Ipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság. Időközi vezetőségi beszámoló I-III. negyedév

Konzum Kereskedelmi és Ipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság. Időközi vezetőségi beszámoló I-III. negyedév Konzum Kereskedelmi és Ipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság Időközi vezetőségi beszámoló 2009. I-III. negyedév A Konzum Nyrt. és 6 leányvállalatának tevékenységi köre az elmúlt időszakhoz képest nem

Részletesebben

A HUNGAGENT KERESKEDELMI NYRT Tpt. tv. szerinti 2006. I. féléves gyorsjelentése

A HUNGAGENT KERESKEDELMI NYRT Tpt. tv. szerinti 2006. I. féléves gyorsjelentése HUNGAGENT NYRT 2013 Pomáz, Rózsa u. 17. Tel.: 26-525-680, Fax: 26-326-330 hungagent@mail.datanet.hu www.hungagent.hu A HUNGAGENT KERESKEDELMI NYRT Tpt. tv. szerinti 2006. I. féléves gyorsjelentése KONSZOLIDÁLT

Részletesebben

II. évfolyam. Név: Neptun kód: Kurzus: Tanár neve: HÁZI DOLGOZAT 2. Számvitel 2 2013/2014. II. félév

II. évfolyam. Név: Neptun kód: Kurzus: Tanár neve: HÁZI DOLGOZAT 2. Számvitel 2 2013/2014. II. félév II. évfolyam Név: Neptun kód: Kurzus: Tanár neve: HÁZI DOLGOZAT 2. Számvitel 2 2013/2014 II. félév 1. feladat (lekötött tartalék meghatározása, osztalékkal kapcsolatos számítások, saját tőke mérlegrészlet

Részletesebben

A vállalkozás egyik alapanyag készletéről a következő információkat ismeri:

A vállalkozás egyik alapanyag készletéről a következő információkat ismeri: 1. KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ TEVÉKENYSÉG TÉMAKÖR 1. feladat A vállalkozás egyik alapanyag készletéről a következő információkat ismeri: Megnevezés Mennyiség (kg) Egységár (Ft/kg) Nyitókészlet 1.500 1.000

Részletesebben

PANNON-VÁLTÓ Rt. 2004. 1. félévi gyorsjelentés

PANNON-VÁLTÓ Rt. 2004. 1. félévi gyorsjelentés PANNON-VÁLTÓ Rt. 2004. 1. félévi gyorsjelentés Mérleg adatok 2003. június 30. 2004. június 30. Változás /elõzõ év = 100%/ A. Befektetett eszközök 1 551 299 1 589 435 2,46% I. IMMATERIÁLIS JAVAK 83 65-21,69%

Részletesebben

1.3. ADATLAP a SZÁMVITELI SZABÁLYZATOK elkészítéséhez. TÁJÉKOZTATÓ ADATOK A MEGRENDELŐRŐL: NÉV:... Székhely:... Telephely/ek/:......

1.3. ADATLAP a SZÁMVITELI SZABÁLYZATOK elkészítéséhez. TÁJÉKOZTATÓ ADATOK A MEGRENDELŐRŐL: NÉV:... Székhely:... Telephely/ek/:...... 1.3. ADATLAP a SZÁMVITELI SZABÁLYZATOK elkészítéséhez. TÁJÉKOZTATÓ ADATOK A MEGRENDELŐRŐL: (az itt közölt adatok a Számviteli Politika cégismertető részében fognak szerepelni) NÉV: Székhely: Telephely/ek/:

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. a hitelintézetekről 1 a II. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján

SAJTÓKÖZLEMÉNY. a hitelintézetekről 1 a II. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján SAJTÓKÖZLEMÉNY a hitelintézetekről 1 a 2014. II. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján Budapest, 2014. augusztus 22. A hitelintézetek mérlegfőösszege 2014. II. negyedévben 2,8%-kal csökkent, a félév

Részletesebben

Évközi konszolidált pénzügyi kimutatások

Évközi konszolidált pénzügyi kimutatások Évközi konszolidált pénzügyi kimutatások AKKO INVEST Nyilvánosan Működő Részvénytársaságról és konszolidálásba bevont leányvállalatairól a 2019. I. félévéről az Európai Unió által befogadott Nemzetközi

Részletesebben

Az eredmény a kereskedelmi vállalkozásoknál

Az eredmény a kereskedelmi vállalkozásoknál Az eredmény a kereskedelmi vállalkozásoknál Hozam: az adott időszak alatt értékesített áruk számlázott nettó ellenértéke (értékesítés nettó árbevétele) Ráfordítás: az értékesítés érdekében felmerült közvetlen

Részletesebben

Jobb ipari adat jött ki áprilisban Az idén először, áprilisban mutatott bővülést az ipari termelés az előző év azonos hónapjához képest.

Jobb ipari adat jött ki áprilisban Az idén először, áprilisban mutatott bővülést az ipari termelés az előző év azonos hónapjához képest. 2013-06-10 1./5 Egy jónak tűnő, de nem annyira fényes GDP-adat Magyarország bruttó hazai terméke 2013 I. negyedévében az előző év azonos időszakához viszonyítva a nyers adatok szerint 0,9 százalékkal,

Részletesebben

Komló-Habilitas Nonprofit Közhasznú Kft.

Komló-Habilitas Nonprofit Közhasznú Kft. Komló-Habilitas Nonprofit Közhasznú Kft. Kiegészítő melléklet a 2012. évi beszámolóhoz Wágner Zita ügyvezető igazgató 1 Általános adatok: A Cég neve: Komló-Habilitas Kft Cégjegyzék száma: 02-09-074143

Részletesebben

ALKALMAZOTTI LÉTSZÁM AZ ERDŐGAZDÁLKODÁSBAN, A FA- ÉS BÚTORIPARBAN LÉTSZÁM-KATEGÓRIÁNKÉNT

ALKALMAZOTTI LÉTSZÁM AZ ERDŐGAZDÁLKODÁSBAN, A FA- ÉS BÚTORIPARBAN LÉTSZÁM-KATEGÓRIÁNKÉNT ALKALMAZOTTI LÉTSZÁM AZ ERDŐGAZDÁLKODÁSBAN, A FA- ÉS BÚTORIPARBAN LÉTSZÁM-KATEGÓRIÁNKÉNT Az új osztályozási rendszer bevezetésével a létszám adatokban is változás következett be. A 0-9 fő közötti kategória

Részletesebben

PANNON-FLAX Győri Lenszövő NyRt. 2010. III. negyedéves vezetőségi beszámoló

PANNON-FLAX Győri Lenszövő NyRt. 2010. III. negyedéves vezetőségi beszámoló PANNONFLAX Győri Lenszövő NyRt. 2010. III. negyedéves vezetőségi beszámoló 1 PANNONFLAX Győri Lenszövő NyRt. 2010. III. negyedéves vezetőségi beszámolója a Tpt. 54. ban, valamint a Tőzsde szabályzatában

Részletesebben

Mérleg Eszköz Forrás

Mérleg Eszköz Forrás Az Országos Takarékpénztár és Kereskedelmi Bank Rt. elkészítette 2001. június 30-ával zárult félévre vonatkozó Nemzetközi Számviteli Standardok szerinti konszolidált, nem auditált beszámolóját. A következõkben

Részletesebben

Mérleg- és eredménykimutatás adatok - E.R.Ö.V. Víziközmű Zrt Éves beszámoló Forgalmi költség eljárással készített eredménykimutatás "A" változat

Mérleg- és eredménykimutatás adatok - E.R.Ö.V. Víziközmű Zrt Éves beszámoló Forgalmi költség eljárással készített eredménykimutatás A változat Mérleg- és eredménykimutatás adatok - E.R.Ö.V. Víziközmű Zrt Éves beszámoló Forgalmi költség eljárással készített eredménykimutatás "A" változat A beszámolóban szereplő cégnév: E.R.Ö.V. Víziközmû Zrt Beszámolási

Részletesebben

ÖSSZEVONT (KONSZOLIDÁLT) ÜZLETI JELENTÉS 2010.

ÖSSZEVONT (KONSZOLIDÁLT) ÜZLETI JELENTÉS 2010. ÖSSZEVONT (KONSZOLIDÁLT) ÜZLETI JELENTÉS 2010. Az Európai Parlament és Tanács 1606/2002. EK rendelet 4. cikke előírja, hogy a Tőzsdére bevezetett társaságok 2005. évtől kezdődően az összevont (konszolidált)

Részletesebben

Éves beszámoló. EDUCATIO Társadalmi Szolgáltató Közhasznú Társaság üzleti évről

Éves beszámoló. EDUCATIO Társadalmi Szolgáltató Közhasznú Társaság üzleti évről 0 1-1 4-0 0 0 3 0 8 EDUCATIO Társadalmi Szolgáltató Közhasznú Társaság a vállalkozás megnevezése 1134 Budapest,Váci út. 37. Tel.: 06/1-477-3100 a vállalkozás címe, telefonszáma Éves beszámoló 2005.01.01-2005.12.31.

Részletesebben

ORSZÁGOS TAKARÉKPÉNZTÁR ÉS KERESKEDELMI BANK RT.

ORSZÁGOS TAKARÉKPÉNZTÁR ÉS KERESKEDELMI BANK RT. ORSZÁGOS TAKARÉKPÉNZTÁR ÉS KERESKEDELMI BANK RT. AZ EURÓPAI UNIÓ ÁLTAL ELFOGADOTT NEMZETKÖZI PÉNZÜGYI BESZÁMOLÁSI STANDARDOK SZERINT KÉSZÍTETT NEM KONSZOLIDÁLT SZŰKÍTETT BESZÁMOLÓ A MÁRCIUS 31-ÉVEL ZÁRULT

Részletesebben

Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület. 1013 Budapest, Pauler utca 11. 2011.01.01-2011.12.31

Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület. 1013 Budapest, Pauler utca 11. 2011.01.01-2011.12.31 1013 Budapest, Pauler utca 11. 2011.01.01-2011.12.31 A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek Egyszerűsített éves beszámolója Kelt: Budapest 2012.április 21. egyéb szervezet vezetője Statisztikai

Részletesebben

Komló-Habilitas Nonprofit Közhasznú Kft.

Komló-Habilitas Nonprofit Közhasznú Kft. Komló-Habilitas Nonprofit Közhasznú Kft. Kiegészítő melléklet a 2013. évi beszámolóhoz Wágner Zita ügyvezető igazgató 1 Általános adatok: A Cég neve: Komló-Habilitas Kft Cégjegyzék száma: 02-09-074143

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. a hitelintézetekről 1 a I. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján

SAJTÓKÖZLEMÉNY. a hitelintézetekről 1 a I. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján SAJTÓKÖZLEMÉNY a hitelintézetekről 1 a 2015. I. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján Budapest, 2015. május 29. A hitelintézetek mérlegfőösszege 2015. I. negyedévben 1,4%-kal csökkent, így 2015.

Részletesebben

GYULAI KÖZÜZEMI NONPROFIT KFT GYULA, Szent László u Eves beszámoló

GYULAI KÖZÜZEMI NONPROFIT KFT GYULA, Szent László u Eves beszámoló 0 GYULAI KÖZÜZEMI NONPROFIT KFT 5700. GYULA, Szent László u. 16. 06-66-362-377, Eves beszámoló 2016 Keltezés: 2017. március 16. ~~--= 1/6. oldal "A" MÉRLEG Eszközök (aktívák) 2016 december 31 adatok E

Részletesebben

PANNON-FLAX Győri Lenszövő NyRt.

PANNON-FLAX Győri Lenszövő NyRt. PANNON-FLAX Győri Lenszövő NyRt. 2006. I. féléves gyorsjelentése a Tpt. 52.. szerint A PANNON-FLAX NyRt. a tőkepiacról szóló törvénynek megfelelően ezúton tájékoztatja Tisztelt Befektetőit, hogy a Budapesti

Részletesebben

MK/HU GYAKORLATI-IRÁSBELI VIZSGADOLGOZAT. Számvitel és elemzés. Megoldás, javítási és értékelési útmutató. "A változat. Kidolgozási idő: P. H.

MK/HU GYAKORLATI-IRÁSBELI VIZSGADOLGOZAT. Számvitel és elemzés. Megoldás, javítási és értékelési útmutató. A változat. Kidolgozási idő: P. H. PÉNZÜGYMINISZTÉRIUM TÜK szám: 05/ 79 /2009. év. MK/HU SZOLGÁLATI TITOK KORLÁTOZOTT TERJESZTÉSŰ Érvényességi idő: 2009. május 28. 10.00 óra Minősítő neve: Dr. Lakrovits Elvíra Beosztása: főosztályvezető-helyettes

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól I. negyedév

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól I. negyedév 25. I. 26. I. 27. I. 28. I. 29. I. 21. I. 211. I. 2. I. 213. I. 214. I. SAJTÓKÖZLEMÉNY Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól 214. I. negyedév Budapest, 214. május 19.

Részletesebben