Az ügyfélkapu és az ebev használata

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Az ügyfélkapu és az ebev használata"

Átírás

1 Az ügyfélkapu és az ebev használata Második, javított kiadás november

2 Szerzõ: Jacsó Tamás Lektor: Nagy József ISBN ISBN Kiadja a SALDO Pénügyi Tanácsadó és Informatikai Zrt. Felelõs kiadó: dr. Bokor Pál, a SALDO Zrt. vezérigazgatója A SALDO Kiadó az 1795-ben alapított Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztõk Egyesülésének tagja A Saldo kiadó valamennyi kiadványa szerzõi jogvédelem alatt áll. E kiadvány bármely részének sokszorosítása, bármilyen adatrendszerben való tárolása (papír, elektronikus stb.) a kiadó elõzetes írásbeli engedélye nélkül tilos!

3 TARTALOMJEGYZÉK Elõszó Bevezetés Az elektronikus adóbevallással érintett adózók köre A technikai feltételek megteremtése Az Ügyfélkapu megnyitása Idõpontfoglalás Személyes regisztráció az Okmányirodában Regisztrációnk aktiválása Adóhatósági regisztráció Az ABEV nyomtatványkitöltõ program telepítése és használata Az ABEV keretprogram telepítése Az ABEV használata elektronikus bevalláskor Különbözõ elküldési állapotú nyomtatványok megnyitása Bevallás beküldése az Ügyfélkapun keresztül Bevallás küldése JAVA alkalmazás használatával Bevallás elküldése egszerûsített feltöltés használatával Értesítési tárhely használata APEH ebev rendszer Bejelentkezés az ebev portálra Nyomtatványok kezelése Nyomtatványok jóváhagyása Nyomtatványok benyújtájsa Nyugtaletöltés Nyomtatvány fájl igénylés Nyomtatvány fájl letöltés Folyószámla kivonat lekérdezés Folyószámla kivonat igénylés Folyószámla kivonat letöltés Kijelentkezés a rendszerbõl Zárszó

4

5 5 Elõszó Kedves Felhasználó! A kiadvánnyal használati útmutatást szeretnénk nyújtani az elektronikus közigazgatás (Ügyfélkapu) és annak egy igen fontos, kiemelt területe (ebev) használatához. A kézikönyv nemcsak leírásokat tartalmaz, hanem ábrákkal (képernyõképekkel) teszi érthetõbbé az Internetes felület használatát. Az Internet természetébõl adódik, hogy a feltöltött tartalom idõnként változik, ezért a beillesztett képernyõk és kapcsolódó leírások tekintetében a november 27-i állapotot jelenítjük meg. Õszintén reméljük, hogy jelen kiadványunk jelentõs segítséget fog nyújtani a mindennapi munkája során. a Kiadó

6

7 7 1. Bevezetés Az adóbevallások kitöltésében az utóbbi években jelentõs fejlõdés ment végbe. Néhány éve még teljesen általános gyakorlat volt, hogy az adózók megvették a nyomtatványforgalmazónál az éppen aktuális ûrlapot, majd két példányban kézzel kitöltötték. Ez a kitöltési mód könnyen hibához vezethetett, mert a nyomtatvány kitöltésekor csak a számológépünkre és a kitöltési útmutatóra hagyatkozhattunk. A bevallás kitöltõ programok elterjedésében az elsõ jelentõs mérföldkövet az jelentette, mikor megjelent az ABEV nyomtatványkitöltõ azon változata, amely már képes volt elõállítani a teljes nyomtatványt, így megkímélte az adózókat a költséges nyomtatványok beszerzésétõl. Az elektronikus adóbevallás megvalósításának elsõ lépései a 90-es évek végén történtek, de kezdetben csak nagyon költséges technikát alkalmazva, szûk körben kerülhetett alkalmazásra. Az elektronikus bevallás elterjesztésének jelentõs lépése volt 2002-ben az internetes technológia alkalmazása. A 2002-es év elején elindult ELAB névre keresztelt rendszer még nem volt teljes értékû megoldás, az adatok küldése ugyan már elektronikus úton történt, de a beküldött bevallások hitelesítése egy postai úton beküldött, kézzel aláírt hitelesítõ lappal történt. A rendszer fapadossága ellenére növekvõ népszerûségnek örvendett, a népszerûségében nagy szerepet játszott az adófolyószámlák ingyenes lekérdezésének a lehetõsége. Az elektronikus adóbevallás történetében a következõ nagy lépés az volt, amikor az APEH Kiemelt Adóalanyok Igazgatóságának adóalanyai számára bevezetésre került egy új elektronikus adóbevallási rendszer, mely már túllépet a hitelesítõ lap problémáján és a bevallások hitelesítését elektronikus aláírással valósította meg. Az elektronikus aláírás alkalmazásának, az akkori jogi és technikai feltételek mellett egyetlen útja az volt, hogy az elektronikus aláíráshoz használatos tanúsítványokat maga az APEH állította elõ az adóalanyai számára. A 2002-ben elindult rendszer a kezdeti 450 körüli adózóról 2004-re elérte a 10 ezres adózói számot.

8 8 Az elektronikus ügyintézés következõ jelentõs lépése volt a áprilisában megjelent a komplex államigazgatási tevékenységet elektronikusan elérhetõvé tevõ un. Ügyfélkapu szolgáltatás, amely új utat nyitott a felhasználók azonosítására. Az Ügyfélkapu megjelenésével jelentõs volt az a változás, hogy az elektronikus bevallásra kötelezett adózói kör mellett már bárki választhatta ezt a bevallási módot. Az Ügyfélkapu megoldás lényege abban áll, hogy a felhasználók az Okmányirodában hozzájuthatnak egy olyan felhasználói névhez és jelszóhoz, melynek segítségével különbözõ hivatali ügyeket intézhetnek az interneten keresztül, többek között az elektronikus adóbevallásukat is. Az Ügyfélkapu 2005-ben csak, mint azonosító rendszer kapcsolódott be az elektronikus adóbevallás folyamatába, majd május 1-jétõl az azonosításon túl magába foglalta az Ügyfelek és a Hivatalok postafiókjának a kezelését is. A jelen kiadvány e rendszer használatával kapcsolatos ismereteket hivatott bemutatni a regisztrációs folyamattól kezdõdõen, az elektronikus bevallás gyakorlati használatáig. Figyelem! Azoknak, akik idegenkednek a számítógép és az internet használatától de egyben kötelezettek 2007-tõl az elektronikus adóbevallásra maguk helyett egy alkalmas és felkészült könyvelõt kell hivatalosan megbízni e feladat elvégzésére, írásbeli meghatalmazással még 2006 folyamán. A távlati tervek szerint 2007-tõl elektronikus aláírásunk segítségével is lehetõségünk lesz az elektronikus adóbevallás elküldésére, ennek részletei a kézirat megírásakor még nem tisztázottak, így jelen kiadvány csak az Ügyfélkapun keresztül felhasználói név és jelszó segítségével történõ elektronikus bevallási módot mutatja be.

9 9 2. Az elektronikus adóbevallással érintett adózók köre Kiket is érint az elektronikus adóbevallás 2007-tõl? Tulajdonképpen szinte minden adóalanyt, aki nem volt már májusától kötelezett, kivéve az Art. 1. melléklet I. B) 2. b) pontjában szereplõ ÁFA fizetésére nem kötelezett magánszemélyeket. A kötelezettek számára az APEH levélben értesítõt küld októberéig, felhívva benne az okmányirodai regisztrációra az érintetteket. 3. A technikai feltételek megteremtése Az elektronikus adóbevallás nem igényel sem különleges teljesítményû számítógépet, sem nagy sebességû internet kapcsolatot, sem komoly informatikai ismereteket. Bármely XXI. században gyártott számítógép alkalmas az elektronikus adóbevallás kezelésére, természetesen minél korszerûbb számítógéppel rendelkezünk, az alkalmazások annál gyorsabban és megbízhatóbban futnak. Fontos szempont az alkalmazni kívánt operációs rendszer kiválasztásakor, hogy kerüljük a gyártó által nem támogatott verziók használatát, mert sohasem lehetünk biztosak az alkalmazásaink hibamentes mûködésében. Amennyiben már a számítógép adott, az internet hozzáférésrõl kell gondoskodnunk. Napjainkban az internet szolgáltatások széles palettájáról választhatunk, az egyszerû betárcsázásos internettõl a nagy sávszélességû kapcsolatokig. Az elektronikus adóbevallás beküldéséhez bármely típusú internet megfelel. Természetesen azon könyvelõ cégek esetén, akik nagy mennyiségû adóbevallás beküldését végzik, célszerû minél nagyobb sávszélességû kapcsolatot használni.

10 10 4. Az Ügyfélkapu megnyitása Az Ügyfélkapu az elektronikus hatósági eljárások használatához nélkülözhetetlen egyfajta elektronikus postaláda, mely személyre szabott. Csak az férhet hozzá az ott megjelenõ információhoz, aki annak a címzettje. Az állampolgárok ebbe küldhetik be internetes úton a különféle hatóságokhoz címzett üzeneteiket, adatszolgáltatásaikat. A címzett hivatalok az Ügyfélkapun megjelent üzeneteket hiteles módon megkapják és e csatornán ezt visszajelzik a feladónak. A hivatalok is adhatnak fel elektronikus úton üzeneteket az állampolgárok felé ez úton, ami ugyancsak hiteles, elektronikusan dokumentált postaküldeményt jelent számukra, s ugyanolyan kötelezõ erõvel bírnak, mint a hagyományos, postán küldött levelek. Az Ügyfélkapu a honlapon, az un. kormányzati portálon érhetõ el. A technikai feltételek megteremtése után, az elektronikus adóbevallási rendszer használatához, elsõ lépésként meg kell adni egy felhasználói nevet és be kell szereznünk egy jelszót az Ügyfélkapuhoz. Az Ügyfélkapu kialakításához személyesen kell az Okmányirodában arcképes személyi okmánnyal megjelennünk. A szükséges regisztráció zökkenõmentes lebonyolítása érdekében az APEH levélben kéri fel az érintett adózókat a regisztráció elvégzésére, és egyben javasol egy idõszakot a regisztrációk végrehajtásra. 4.1 Idõpontfoglalás Minden okmányirodai ügyintézésre, így az Ügyfélkapu regisztrációra is igaz, hogy lehetõségünk van idõpontot foglalni a kormányzati portálon keresztül. Az idõpontfoglalás nem kötelezõ jellegû, természetesen mindenki intézheti ügyeit e nélkül is, csak olyankor nehéz elõre megbecsülni, mennyi idõt fog igénybe venni ügyintézésünk. Az idõpontfoglalást a kormányzati portálon, az Internetes okmányiroda ablakból kiindulva érhetjük el a MINDEN OKMÁNYIRODAI ÜGY hivatkozásról elindulva.

11 11

1. oldal, összesen: 7

1. oldal, összesen: 7 Környezetvédelmi termékdíj bevallás 2010-től csak elektronikusan A környezetvédelmi termékdíjról, továbbá egyes termékek környezetvédelmi termékdíjáról szóló 1995. évi LVI. törvényt (a továbbiakban: Kt.)

Részletesebben

Zselic Vidékfejlesztő Közhasznú Egyesület

Zselic Vidékfejlesztő Közhasznú Egyesület Zselic Vidékfejlesztő Közhasznú Egyesület A civil szervezetek ügyviteli feladatainak és az elektronikus ügykezelés kapcsolatának áttekintése Somogy megyei civil szervezetek fejlesztése A program a Nemzeti

Részletesebben

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése Projekt: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése Dokumentum neve: Az elektronikus ügyintézést érintő javaslatok File: SZFV_AROP_E-ugy_0_01 Verzió: 0.01 Létrehozás

Részletesebben

Tájékoztató az adóügyek elektronikus úton történő intézéséhez (ügyfélkapus regisztráció, adóhatósági bejelentés és nyilvántartásba vétel)

Tájékoztató az adóügyek elektronikus úton történő intézéséhez (ügyfélkapus regisztráció, adóhatósági bejelentés és nyilvántartásba vétel) Tájékoztató az adóügyek elektronikus úton történő intézéséhez (ügyfélkapus regisztráció, adóhatósági bejelentés és nyilvántartásba vétel) Miről olvashat a tájékoztatóban? Az elektronikus úton intézhető

Részletesebben

Tájékoztató az adóügyek elektronikus úton történő intézéséhez (okmányirodai regisztráció, adóhatósági bejelentés és nyilvántartásba vétel)

Tájékoztató az adóügyek elektronikus úton történő intézéséhez (okmányirodai regisztráció, adóhatósági bejelentés és nyilvántartásba vétel) Tájékoztató az adóügyek elektronikus úton történő intézéséhez (okmányirodai regisztráció, adóhatósági bejelentés és nyilvántartásba vétel) Miről olvashat a tájékoztatóban? Az elektronikus úton intézhető

Részletesebben

MUNKAANYAG. Vecsei Edit. Egyszerűsített vállalkozói adó. A követelménymodul megnevezése: Pénzügyi feladatok

MUNKAANYAG. Vecsei Edit. Egyszerűsített vállalkozói adó. A követelménymodul megnevezése: Pénzügyi feladatok Vecsei Edit Egyszerűsített vállalkozói adó A követelménymodul megnevezése: Pénzügyi feladatok A követelménymodul száma: 1969-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-025-50 EGYSZERŰSÍTETT

Részletesebben

Tájékoztató az adóügyek elektronikus úton történ intézéséhez (ügyfélkapus regisztráció, adóhatósági bejelentés és nyilvántartásba vétel)

Tájékoztató az adóügyek elektronikus úton történ intézéséhez (ügyfélkapus regisztráció, adóhatósági bejelentés és nyilvántartásba vétel) Tájékoztató az adóügyek elektronikus úton történ intézéséhez (ügyfélkapus regisztráció, adóhatósági bejelentés és nyilvántartásba vétel) Miről olvashat a tájékoztatóban? Az elektronikus úton intézhető

Részletesebben

Az elektronikus ügyintézés

Az elektronikus ügyintézés Az elektronikus ügyintézés 1. Mi az elektronikus ügyintézés? Az elektronikus ügyintézés a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló, 2004. évi CXL. törvény alapján a közigazgatási

Részletesebben

15T180 BEJELENTÉS ÉS ADÓHATÓSÁGI REGISZTRÁCIÓS ADATLAP AZ ADÓÜGYEK ELEKTRONIKUS INTÉZÉSÉHEZ

15T180 BEJELENTÉS ÉS ADÓHATÓSÁGI REGISZTRÁCIÓS ADATLAP AZ ADÓÜGYEK ELEKTRONIKUS INTÉZÉSÉHEZ Tisztelt Adózó! 15T180 BEJELENTÉS ÉS ADÓHATÓSÁGI REGISZTRÁCIÓS ADATLAP AZ ADÓÜGYEK ELEKTRONIKUS INTÉZÉSÉHEZ az elektronikus adóbevallásra, illetve az összesítő nyilatkozat benyújtására kötelezett, valamint

Részletesebben

Tájékoztatások, figyelmeztetések, lényeges joghatások 2015. január 1. napjától kezdeményezhető eljárásokkal kapcsolatban [1]

Tájékoztatások, figyelmeztetések, lényeges joghatások 2015. január 1. napjától kezdeményezhető eljárásokkal kapcsolatban [1] Tájékoztatások, figyelmeztetések, lényeges joghatások 2015. január 1. napjától kezdeményezhető eljárásokkal kapcsolatban [1] 1. Az ÁNYK űrlap 2015. január 1. napját követően a beadványokat egy példányban

Részletesebben

Elektronikus ügyintézés

Elektronikus ügyintézés Impresszum: E könyv készítése során a Szerz k és a Kiadó a legnagyobb gondossággal jártak el. Ennek ellenére hibák el fordulása nem kizárható. Ezek esetleges következményeiért sem a Kiadó, sem a Szerz

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv ügyfelek számára

Felhasználói kézikönyv ügyfelek számára Felhasználói kézikönyv ügyfelek számára Verzió: ETDR_FK_ÜF_V4-07.odt 2012-12-12 SZERKESZTÉS ALATT Projektgazda: Belügyminisztérium Területrendezési és Építésügyi Helyettes Államtitkár Építésügyi Főosztály

Részletesebben

Adóinfó. Tisztelt Olvasó! Adózzunk figyelemmel. Tartalom. létrehozott APEH Közép-magyarországi Regionális Igazgatósága.

Adóinfó. Tisztelt Olvasó! Adózzunk figyelemmel. Tartalom. létrehozott APEH Közép-magyarországi Regionális Igazgatósága. Az APEH Közép-magyarországi Regionális Igazgatósága és a közös kiadványa Adózzunk figyelemmel Közhelynek és szokatlannak számítana, ha ezen a helyen az évről-évre változó adónemekről és jogszabályokról

Részletesebben

Számlázó programmal szembeni jogszabályi követelményeket érintő gyakori kérdésekválaszok

Számlázó programmal szembeni jogszabályi követelményeket érintő gyakori kérdésekválaszok Számlázó programmal szembeni jogszabályi követelményeket érintő gyakori kérdésekválaszok II. [A számla és a nyugta adóigazgatási azonosításáról, valamint az elektronikus formában megőrzött számlák adóhatósági

Részletesebben

MUNKAANYAG. Valakovics Lászlóné. Az adózás rendje. A követelménymodul megnevezése: Pénzügyi feladatok

MUNKAANYAG. Valakovics Lászlóné. Az adózás rendje. A követelménymodul megnevezése: Pénzügyi feladatok Valakovics Lászlóné Az adózás rendje A követelménymodul megnevezése: Pénzügyi feladatok A követelménymodul száma: 1969-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-017-50 AZ ADÓZÁS RENDJE ESETFELVETÉS

Részletesebben

Építésügyi hatósági engedélyezési eljárást Támogató elektronikus Dokumentációs Rendszer (ÉTDR)

Építésügyi hatósági engedélyezési eljárást Támogató elektronikus Dokumentációs Rendszer (ÉTDR) Építésügyi hatósági engedélyezési eljárást Támogató elektronikus Dokumentációs Rendszer (ÉTDR) Az E-közigazgatás az építésügyben: elektronikus ügyintézés, gyorsabb engedélyeztetés címmel 2012.06.28. napján

Részletesebben

1. oldal, összesen: 12

1. oldal, összesen: 12 Kérdés Válasz 1) Mi az az szám és miért van erre szükség? 2) Milyen okmányok/ adatok szükségesek az igényléshez? 3) A Vám- és Pénzügyőrség mely szerve adja ki az számot? 4) Vámügynök vagyok, és ügyfelem

Részletesebben

14T180 BEJELENTÉS ÉS ADÓHATÓSÁGI REGISZTRÁCIÓS ADATLAP AZ ADÓÜGYEK ELEKTRONIKUS INTÉZÉSÉHEZ

14T180 BEJELENTÉS ÉS ADÓHATÓSÁGI REGISZTRÁCIÓS ADATLAP AZ ADÓÜGYEK ELEKTRONIKUS INTÉZÉSÉHEZ Tisztelt Adózó! 14T180 BEJELENTÉS ÉS ADÓHATÓSÁGI REGISZTRÁCIÓS ADATLAP AZ ADÓÜGYEK ELEKTRONIKUS INTÉZÉSÉHEZ az elektronikus adóbevallásra, illetve az összesítő nyilatkozat benyújtására kötelezett, valamint

Részletesebben

Segítség a hivatali kapu használatához

Segítség a hivatali kapu használatához Segítség a hivatali kapu használatához Készítette: Kopint-Datorg Zrt. Tartalomszolgáltatási Igazgatóság Utolsó módosítás: 2011.06.03. Probléma esetén írásos segítséget az info@magyarorszag.hu e-mail címen,

Részletesebben

Közzététel IT tudatosság projekt

Közzététel IT tudatosság projekt Közzététel IT tudatosság projekt Kihelyezett Adatküldő Program Felhasználói kézikönyv 1.3 2009. 03. 03. Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 3 1.1 A rendszer felhasználói... 3 1.2 Hogyan lehet elkészíteni és

Részletesebben

ADÓZÁSI ISMERETEK ÉS BANKVÁLASZTÁS

ADÓZÁSI ISMERETEK ÉS BANKVÁLASZTÁS ADÓZÁSI ISMERETEK ÉS BANKVÁLASZTÁS TARTALOMJEGYZÉK I. Adórendszer-államháztartás... 3 I.1. A mai magyar adórendszer... 4 I.2. Adó fogalma, célja, funkciói... 4 II Az adók csoportosítása, adótípusok, adórendszer...

Részletesebben

Segítség a hivatali kapu használatához

Segítség a hivatali kapu használatához Segítség a hivatali kapu használatához Készítette: Kopint-Datorg Zrt. Tartalommenedzsment Üzletág Utolsó módosítás: 2011.01.05. Probléma esetén írásos segítséget az info@magyarorszag.hu e-mail címen, telefonos

Részletesebben

ELEKTRONIKUS ELJÁRÁSI CSELEKMÉNYEK A KÖZIGAZGATÁSI ELJÁRÁSOKBAN

ELEKTRONIKUS ELJÁRÁSI CSELEKMÉNYEK A KÖZIGAZGATÁSI ELJÁRÁSOKBAN ELEKTRONIKUS ELJÁRÁSI CSELEKMÉNYEK A KÖZIGAZGATÁSI ELJÁRÁSOKBAN Bevezetés A technika modernizációjához a közigazgatásnak alkalmazkodnia kell, így az elektronikus közigazgatás kiépítése és fejlesztése nem

Részletesebben

Ügyfélkapu. etananyag

Ügyfélkapu. etananyag Ügyfélkapu etananyag 1. Bevezető Az Ügyfélkapu a magyar kormányzat elektronikus azonosító- és ügyfélbeléptető rendszere. Biztosítja, hogy használói a személyazonosság igazolása mellett egyszeri belépéssel

Részletesebben

MOKK FMH Rendszer. Az űrlap XML formátumú, aláírtan egy.es3 aktaként jelenik meg.

MOKK FMH Rendszer. Az űrlap XML formátumú, aláírtan egy.es3 aktaként jelenik meg. MOKK FMH Rendszer Előzetes információink alapján a következőkben leírtakat feltételezzük, melyekkel kapcsolatban megfogalmazzuk kérdéseinket és észrevételeinket. Regisztráció Értesüléseink szerint valamennyi

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV A BUDAPEST INTERNETBANK SZÁMLAVEZETÉSI SZOLGÁLTATÁSÁHOZ

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV A BUDAPEST INTERNETBANK SZÁMLAVEZETÉSI SZOLGÁLTATÁSÁHOZ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV A BUDAPEST INTERNETBANK SZÁMLAVEZETÉSI SZOLGÁLTATÁSÁHOZ 2015. május 27. Tartalomjegyzék BEVEZETÉS... 4 HOGYAN HASZNÁLJUK A KÖNYVET?... 4 1. MIT NYÚJT ÖNNEK A BUDAPEST INTERNETBANK...

Részletesebben

FORDÍTOTT ADÓZÁS Budapest, 2008

FORDÍTOTT ADÓZÁS Budapest, 2008 FORDÍTOTT ADÓZÁS Budapest, 2008 Szerzõ: Vira Sándor Alkotó szerkesztõ: dr. Bokor Pál Lektorálta: Sike Olga ISBN 978 963 638 253 7 Kiadja a SALDO Pénzügyi Tanácsadó és Informatikai Zrt. Felelõs kiadó: dr.

Részletesebben

Az információs társadalom meghatározása

Az információs társadalom meghatározása Kedves Olvasó! 2005. november 1-jén lép hatályba a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény (a továbbiakban: Ket.). A törvény X. fejezete foglalkozik

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV A BUDAPEST INTERNETBANK SZÁMLAVEZETÉSI SZOLGÁLTATÁSÁHOZ. 2014. március

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV A BUDAPEST INTERNETBANK SZÁMLAVEZETÉSI SZOLGÁLTATÁSÁHOZ. 2014. március FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV A BUDAPEST INTERNETBANK SZÁMLAVEZETÉSI SZOLGÁLTATÁSÁHOZ 2014. március Tartalomjegyzék BEVEZETÉS... 4 HOGYAN HASZNÁLJUK A KÖNYVET?... 4 1. MIT NYÚJT ÖNNEK A BUDAPEST INTERNETBANK...

Részletesebben

AZ ÜGYINTÉZÉS SORÁN HASZNÁLATOS ALKALMAZÁSOK KEZELÉSÉNEK ALAPJAI

AZ ÜGYINTÉZÉS SORÁN HASZNÁLATOS ALKALMAZÁSOK KEZELÉSÉNEK ALAPJAI AZ ÜGYINTÉZÉS SORÁN HASZNÁLATOS ALKALMAZÁSOK KEZELÉSÉNEK ALAPJAI A KORMÁNYABLAK ÜGYINTÉZŐ SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK 5. (E-KÖZIGAZGATÁS ÉS ÜGYINTÉZÉSI GYAKORLAT) MODUL Budapest, 2014 Szerzők Vas Zsoltné

Részletesebben