címe: 1117 Budapest, Magyar tudósok krt. 2. Legmagasabb iskolai végzettsége/egyetem,kar,szak,kelte/: BME VIK 1995.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "címe: 1117 Budapest, Magyar tudósok krt. 2. Legmagasabb iskolai végzettsége/egyetem,kar,szak,kelte/: BME VIK 1995."

Átírás

1 BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Villamosmérnöki és Informatikai Kar Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék egyedüli pályázó J A V A S L A T egyetemi docensi kinevezéshez (határozatlan idejű, határozott idejű) I. Név: Dr. Antal Péter Születési hely,év,hó,nap: Debrecen, július 8. Állampolgárság: magyar Jelenlegi munkahelye: BME VIK Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék munkaköre: egyetemi adjunktus címe: 1117 Budapest, Magyar tudósok krt. 2. Legmagasabb iskolai végzettsége/egyetem,kar,szak,kelte/: BME VIK Szakképzettsége: okl. mérnök-informatikus Tudományos fokozatai, címe/kelte/: PhD Idegennyelv-tudása/foka/: angol középfok orosz alapfok Eddigi munkahelyei, beosztásai: A Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszéken doktorandusz, tanársegéd, jelenleg egyetemi adjunktus. II. Szakmai életútjának tömör, tényszerű ismertetése: Az oklevél megszerzése után doktorandusz hallgató a BME Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszéken között felsőoktatási oktaói-kutatói gyakorlat a K.U. Leuven-i Egyetemen, majd a BME Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszéken tanársegéd, jelenleg adjunktus. Szakmai díjai/egyes művészeti és egyéb /: Bolyai János Kutatói Ösztöndíj Pro Progressio TDK Oktatói Ösztöndíj Oktatási-kutatási tevékenysége: Szakmai érdeklődése: Gépi tanulás, tudásmérnökség, mesterséges intelligencia, bioinformatika, bayesi döntéselmélet, bayes statisztika, oksági kutatás. Az oktatásban egyrészt a tudásreprezentációkhoz és indukcióhoz, másrészt orvosbiológiai problémákhoz kötődő tárgyak oktatásában és kidolgozásában vett részt. A Machine Intelligence/Artificial Intelligence tárgyakat oktatja a Karon 2002-től. 30-nál több konferencia előadást és szemináriumot tartott idegen nyelven. Kutatási tevékenysége a tudásgazdag induktív következtetési módszerekhez kötődik, különös tekintettel a rendszerek modellezésére, oksági kövtkeztetésre és a bizonytalanság kezelésére. Több tanulmányúton vett részt. Alapító tagja a Magyar Személyreszabott Medicina Társaságnak és a Magyar Bioinformatikai Társaságnak. A BME kutatóegyetemi stratégiájának kidolgozásában a Biotechnológiai, Egészségügyi és Környezetvédelmi alprojekt Bionformatika al-alprojektjének a vezetését és a két munkaprojekt vezetését végzi. Nemzetközi tudományos/szakmai/életben való részvétele: A doktori munkája folytatásaként mind a személyes, mind az OTKA és NKTH projektekben a hivatalos kapcsolat megmaradt a leuveni egyetem Villamosmérnöki karának ESAT/Bioinformatikai csoportjával. Számos folyóiratcikk, konferenciacikk, előadás, poszter, könyvfejezet fűződik nevéhez.

2 2 III. Javaslat egyetemi docensi kinevezéshez: Dr. Antal Péter 1995-ben műszaki informatikusként végzett a BME-n. Végzését követően a MIT-en volt doktorandusz. Doktori tanulmányait Leuvenben a KUL (Katholieke Universiteit Leuven)-en folytatta, ott védte meg PhD fokozatát 2008 januárjában. Munkája kivételes elméleti megalapozottságú volt, mely kitüntetett figyelmet kapott a KUL-on is. Később tanársegédként majd adjunktusként a tanszék Intelligens rendszerek csoport tagjaként dolgozott illetve dolgozik. Részt vesz a BSc és az MSc oktatásban, számos tárgy tematikáját dolgozta ki. A kutatóegyetemi pályázaton belül a bioinformatika témakör vezetője. Fő szakterülete a Bayes-hálók elmélete és alkalmazása, ahol az alkalmazási területek között kitüntetett szerepet kap a bioinformatika, genomika. E területen kiterjedt hazai és nemzetközi szakmai kapcsolatokkal rendelkezik. A legrangosabb hazai kutató teamek tagjaként több nagyléptékű kutató projektben (OTKA, NKTH) vesz részt, illetve szoros kapcsolatot tart fenn a szakterület számos nemzetközi kutató helyével (Leuven Cambridge, stb.). A tanszéken hozzákezdett egy bioinformatikai kutatócsoport megszervezéséhez. Irányítása alatt több doktorandusz illetve tanszéki kolléga dolgozik. Tevékenysége a tanszék hosszú távú elképzeléseihez teljes mértékben igazodik. Dr. Antal Péter mindenben kielégíti az egyetemi docensekkel szemben támasztott követelményeket, kinevezését a Kari Szakértői Bizottság javasolja.

3 BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Villamosmérnöki és Informatikai Kar Híradástechnikai Tanszék egyedüli pályázó J A V A S L A T egyetemi docensi kinevezéshez (határozatlan idejű, határozott idejű) I. Név: Dr. Farkas Károly Születési hely,év,hó,nap: Budapest, július 23. Állampolgárság: magyar Jelenlegi munkahelye: BME VIK Híradástechnikai Tanszék munkaköre: egyetemi adjunktus címe: 1117 Budapest,. Magyar tudósok krt. 2. Munkavégzésre irányuló további jogviszony: Nyugat-magyarországi Egyetem munkaköre: docens (félállású) címe: 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky u. 4. Legmagasabb iskolai végzettsége/egyetem,kar,szak,kelte/: BME VIK BME GTK Szakképzettsége: okl. mérnök-informatikus, okl.bankinformatika szakmérnök Tudományos fokozatai, címe/kelte/: PhD Idegennyelv-tudása/foka/: angol középfok eszperantó középfok Eddigi munkahelyei,beosztásai: ETH Zurich kutató-oktató asszisztens NyME főtanácsadó, adjunktus, docens, januártól félállású februártól félállású adjunktus BME Hiradást. T., januártól teljes állású II. Szakmai életútjának tömör, tényszerű ismertetése: Az oklevél megszerzése után doktorandusz volt a jelenlegi Távközlési és Médiainformatikai Tanszéken. Az abszolutórium megszerzése után a zürichi székhelyű, svájci műszaki egyetemre, az ETH-ra (Eidgenössische Technische Hochschule) került ben szerzett PhD fokozatot, ami a BME-n került honosításra januárjától a Nyugat-magyarországi Egyetemen főtanácsadó, adjunktus, majd docens februárjától részállásban dolgozott a Híradástechnikai Tanszéken, mint adjunktus januárjától ez a munkaviszonya fordítva van. Szakmai díjai/egyes művészeti és egyéb /: --- Oktatási-kutatási tevékenysége: A NyME Faipari Mérnöki Karának Informatikai és Gazdasági Intézete által gondozott gazdaságinformatikus képzés BSc szintű Operációs rendszerek1-2, valamint Számítógép hálózatok 1-2 tárgyait oktatta. Ezen felül az intézet szakiránylaboros, önállólaboros, diplomatervező és PhD-s hallgatóit konzultálta, valamint az Intézet Információs Rendszerek csoportját vezette. A BME VIK Híradástechnikai Tanszékén a külföldi BSc hallgatók számára oktatta angol nyelven a Számítógép hálózatok tárgyat, valamint oktatta és koordinálta a Számítógép-hálózatok üzemeltetése I-II. választható labortárgyakat. Szakmai és tudományos tevékenységet a mobil multimédia és telekommunikációs technológiák területén végzett. Rendszeres résztvevője hazai és nemzetközi kutatási és fejlesztési projekteknek.

4 2 Nemzetközi tudományos/szakmai/életben való részvétele: 50 hazai és nemzetközi tudományos konferencia, folyóirat, könyv/könyvfejezet és egyéb publikációval rendelkezik. Résztvett nemzetközi konferenciák szervezésében. A NyME-n 1 évig látta el az Erasmus koordinátori funkciót. Az ETH-n végzett kutatási eredményeinek iparban való hasznosulásával kapcsolatban sikerült számos díjat nyernie, így 2006-ban bekerült a svájci Venture Leaders nevű országos verseny győztesei közé, valamint a francia külkereskedelmi minisztérium Young Entrepreneur díjának az egyik nyertese is lett. Ezen díjaknak köszönhetően részt vehetett nyarán Bostonban az MIT és a Babson Collage által fiatal vállalkozók számára kidolgozott képzésen. III. Javaslat egyetemi docensi kinevezéshez: Farkas Károly 1998-ban végzett a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán. Doktori tanulmányait és fokozatát Svájcban az ETH Zurich-en szerezte 2007-ben. A Híradástechnikai Tanszék egyik stratégiailag fontos szakterületén, a multimédia kommunikációval foglalkozó laboratórium oktatási és kutatási tevékenységében és több fontos tantárgy önálló oktatásában vesz részt eredményesen. Sikeres oktatói és kutatói évek állnak mögötte. Dr. Farkas Károly mindenben kielégíti az egyetemi docensekkel szemben támasztott követelményeket, kinevezését a Kari Szakértői Bizottság javasolja.

5 BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Villamosmérnöki és Informatikai Kar Híradástechnikai Tanszék egyedüli pályázó J A V A S L A T egyetemi docensi kinevezéshez (határozatlan idejű, határozott idejű) I. Név: Dr. Kovács Kálmán Születési hely,év,hó,nap: Budapest, november 20. Állampolgárság: magyar Jelenlegi munkahelye: BME VIK Híradástechnikai Tanszék munkaköre: egyetemi adjunktus címe: 1117 Budapest, Magyar tudósok krt. 2. Legmagasabb iskolai végzettsége/egyetem,kar,szak,kelte/: BME Gm.Kar Szakképzettsége: okl. gépészmérnök Tudományos fokozatai, címe/kelte/: PhD Idegennyelv-tudása/foka/: angol középfok orosz középszintű C tip. szakmai Eddigi munkahelyei,beosztásai: Vegyiműveket Tervező Vállalat, tervező BME Matematika Intézet, adjunktus BME VIK Híradástechnikai Tanszék, adjunktus II. Szakmai életútjának tömör, tényszerű ismertetése: Az oklevél megszerzése után tervezőként dolgozott, majd a BME jelenlegi Matematika Intézetének oktatója lett. Mellette államtitkárként, miniszterként, országgyűlési képviselőként is aktívan tevékenykedett től a Híradástechnikai Tanszéken egyetemi adjunktus és a BME VIK Egyesült Innovációs és Tudásközpont igazgatója. Szakmai díjai/egyes művészeti és egyéb /: --- Oktatási-kutatási tevékenysége: Oktatási tevékenységét a jelenlegi Matematika Intézetben kezdte. Az elmúlt években többször tartott speciális kollégiumokat, éveken keresztül részt vett a Felvételi Előkészítő Bizottság munkájában. Közel egy évtizeden keresztül oktatott angol nyelven a BME idegen nyelvű költségtérítéses képzésében. Az elmúlt években oktatói-kutatói munkájában a hangsúly a matematikáról az informatikai alkalmazásokra tevődött át. Egyetemi munkája mellett végzett szakmai, illetve közéleti tevékenységei során igyekezett erősíteni az informatikához való szakmai kötődését között tagja volt a Kutatási, Technológiai és Innovációs Tanácsnak tól résztvett a Debreceni Egyetem Földhasznosítási, Műszaki és Területfejlesztési Intézetének kutatási munkájában, 2010-től mint t.egyetemi docens. Nemzetközi tudományos/szakmai/életben való részvétele: Számos hazai és nemzetközi konferencián adott elő, cikkei jelentek meg. Az uniós űrtanácsnak egyik alapítója és négy éven keresztül tagja volt. Három évig volt tagja az ENSZ-nek az internet jövőjéről egyeztető világfóruma tanácsadó testületének ig résztvett a 27 országra kiterjedő, szentendrei központú környezetvédelmi intézet irányításában. Éveken keresztül kormánymeghatalmazott társelnöke volt a Magyarország-Baden-Württemberg Vegyesbizottságnak, valamint a Magyar-Szlovén Környezeti és Vízügyi Vegyesbizottságnak.

6 2 III. Javaslat egyetemi docensi kinevezéshez: Kovács Kálmán 1992-ban végzett a BME Gépészmérnöki Karán Karán. Doktori tanulmányait és fokozatát 2009-ben szerezte. A Híradástechnikai Tanszék kutatási és innovációs tevékenységének bővítése céljából fontos területen - a térinformatikai rendszerek és alkalmazások (infrastruktúrahálózatok fejlesztésében), valamint a távérzékelés és alkalmazása (például termésbecslésben) komoly szakmai tapasztalatokkal és kompetenciával rendelkezik. 18 éves oktatói és kutatói gyakorlat áll mögötte. Dr. Kovács Kálmán mindenben kielégíti az egyetemi docensekkel szemben támasztott követelményeket, kinevezését a Kari Szakértői Bizottság javasolja.

7 BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Villamosmérnöki és Informatikai Kar Irányítástechnika és Informatika Tanszék egyedüli pályázó J A V A S L A T egyetemi docensi kinevezéshez (határozatlan idejű, határozott idejű) I. Név: Dr. Kovács Levente Adalbert Születési hely,év,hó,nap: Resita, április 12. Állampolgárság: magyar Jelenlegi munkahelye: BME VIK Irányítástechnika és Informatika Tanszék munkaköre: egyetemi adjunktus címe: 1117 Budapest, Magyar tudósok krt. 2. Legmagasabb iskolai végzettsége/egyetem,kar,szak,kelte/: Temesvári Műszaki Egyetem Automatika és Számítógépek Kar Szakképzettsége: okl. mérnök Tudományos fokozatai, címe/kelte/: PhD Idegennyelv-tudása/foka/: angol középfok román felsőfok Eddigi munkahelyei, beosztásai: között a Temesvári Műszaki Egyetemen főállású tanársegéd, között doktorandusz hallgató a BME Irányítástechnika és Informatika Tanszékén, majd 2008-ig tanársegéd, jelenleg egyetemi adjunktus. II. Szakmai életútjának tömör, tényszerű ismertetése: Az oklevél megszerzése után a Temesvári Műszaki Egyetem Irányítás- és Számítástechnika Kar oktatója volt októberig. Közben három évig ( között) a Partiumi Keresztény Egyetem óraadó oktatója is volt ben szakirányú egyetemi továbbképzés elvégzéséről szerzett oklevelet között doktorandusz volt a BME Iráyítástechnika és Informatika Tanszéken, majd 2008-ig tanársegéd, jelenleg adjunktus. Szakmai díjai/egyes művészeti és egyéb /: BME rektori díj TDK munkáért Pro Scientia oklevél tud. munka témavezetésért, Sanofi-Aventis/Chinoin szakmai díj emléklap Oktatási-kutatási tevékenysége: Eddigi munkája során, különböző tématerületen több éves oktatási tapasztalatot szerzett. Az Egészségügyi mérnök MSc képzésben, valamint a kifutó másoddiplomás Egészségügyi mérnökképzésben a Folyamatszabályozás, Orvosbioloógiai számítógépes gyakorlatok c. tárgyak oktatása során előadási tapasztalatot szerzett az élettani folyamatok modellezése, szabályozása és szimulációja területén mind magyar, mind angol nyelven. A két tárgy társfelelőse is. Új segédanyagok, jegyzetek kidolgozásával járult hozzá ezen interdiszciplináris képzésben futó (labor)tárgyak korszerűsítéséhez. Egyúttal a Kar újonnan átalakult Egészségügyi mérnök MSc képzésében, az Önálló laboratórium 1-2 tárgyak tárgyfelelőse is. Rendelkezik a magyar nyelvű oktatás mellett, angol és román nyelvű hazai valamint külföldi előadói tapasztalattal is. Irányításával önálló laboratóriumi témák, diplomamunkák, valamint BME és OTDK helyezést elért TDK dolgozatok születtek. Kutatási területének fő irányvonala az élettani és kórélettani szabályozások tématerületéhez kapcsolódik. Eredményei a modern irányításelméleti módszerek, ezen belül pedig elsősorban a modern robusztus irányítások élettani folyamatokra való alkalmazására fókuszál. Kutatási területének másik irányvonalát népegészségügyi problémák prevendióját célzó diagnosztizáló, osztályozó eljárások és összefüggések kutatása és biostatisztikai vizsgálata alkotják, elsősorban a túlsúlyosságra és annak veszélyeztetettségére fókuszálva.

8 2 Nemzetközi tudományos/szakmai/életben való részvétele: Kutatási eredményeit neves külföldi és hazai folyóiratokban, konferencia kiadványokban publikálta, könyvfejezeteket írt, legtöbb esetben külföldi és hazai társszerzőkkel közösen. Bírálóként több rangos nemzetközi folyóirat és konferencia cikkéről adott és ad szakmai értékelést, valamint egy újonnan alakult nemzetközi folyóirat szerkesztőségi tagja. Különböző tudományos szervezetek tagja. III. Javaslat egyetemi docensi kinevezéshez: Dr. Kovács Levente Adalbert 2000-ben szerzett MSc és 2008-ban szerzett PhD fokozatot. Kutatási oldalon 135 publikáció (társ) szerzője (3 könyvfejezet, több mint 25 folyóiratcikk, több mint 70 referált nemzetközi konferenciacikk, 10 egyetemi jegyzet); több pályázat résztvevője, vagy éppen szakmai vezetője. Tudományos pontjainak száma 88, amiből 45-öt a PhD fokozat megszerzése után ért el. Független idézettsége 40. Oktatói oldalon, az újonnan átalakult Egészségügyi Mérnök MSc több tárgyának oktatója, önálló laboratórium tárgyfelelőse; több diákot koordinál, kutatói utánpótlás érdekében aktívan részt vesz TDK témák kiírásával és úgyszintén hallgatók koordinálásával (TDK rektori díj). A tématerülethez társuló rangos hazai és nemzetközi szervezetek (pl. Magyar Diabétesz Társaság, IEEE Hungary Section, IFAC 8.2 Biological and Medical System szekció) tagja, vagy vezetőségi tagja. Dr. Kovács Levente Adalbert mindenben kielégíti az egyetemi docensekkel szemben támasztott követelményeket, kinevezését a Kari Szakértői Bizottság javasolja.

9 BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Villamosmérnöki és Informatikai Kar Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék egyedüli pályázó J A V A S L A T egyetemi docensi kinevezéshez (határozatlan idejű, határozott idejű) I. Név: Dr. Kovács Tibor Születési hely,év,hó,nap: Budapest, január 3. Állampolgárság: magyar Jelenlegi munkahelye: BME VIK Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék munkaköre: egyetemi adjunktus címe: 1117 Budapest,. Magyar tudósok krt. 2. Legmagasabb iskolai végzettsége/egyetem,kar,szak,kelte/: BME VIK 1992., BKE Posztgraduális Kar, Szakképzettsége: okl. villamosmérnök, külgazdasági szakirányú közgazdasági szakokleveles mérnök Tudományos fokozatai, címe/kelte/: PhD Idegennyelv-tudása/foka/: angol középfok, német alapfok Eddigi munkahelyei, beosztásai: A BME VIK Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszéken doktorandusz, félállású majd 2004-től teljes állású tanársegéd, jelenleg egyetemi adjunktus. II. Szakmai életútjának tömör, tényszerű ismertetése: 1991-től vesz részt a BME Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék oktatási munkájában, demonstrátor, majd oklevelének megszerzése után doktorandusz, tanársegéd, jelenleg adjunktus. A BKE-n 1998-ban szerzett diplomát. Eközben több saját tulajdonú, médiapiacon tevékenykedő cégben tölt be vezető szerepet (informatikai, művészeti vezető, ügyvezető). Szakmai díjai/egyes művészeti és egyéb /: (2005) II. díj az efestival 2005 rendezvény e-learning kategóriájában. (2005) World Summit Award National Nominee (legjobb magyar e-learning termék). (2005) GPI Euromedia Érem Kádár korszak CD-ROM. (2005) Közönségdíj, VI. e-learning Fórum. (2003) III. díj az efestival 2003 rendezvény Magyar kulturális örökség digitális megőrzése kategóriájában. (1998) I. díj a CAD VILÁG szakmagazin által rendezett országos modellezési és animációs pályázaton. (1993) Oktatási kategória I. díj az AUTODESK Hungary, a Delta produkciós iroda és a Computer World Magazin által rendezett országos modellezési és animációs pályázaton. Oktatási-kutatási tevékenysége: Szakterülete a vizuális technológiák, 3D modellezés, számítógépes grafika és képfeldolgozás, információ vizualizálás. A graduális képzés keretén belül több tantárgy tematikáját dolgozta ki a hozzájuk kapcsolódó laborgyakorlatokkal együtt. Intenzíven támogatja a Tanszéken folyó doktoranduszképzést, a hallgatók és hallgatói csoportok létrejöttét, azok kreatív munkáját. Önálló labor illetve szakdolgozat-készítés/diplomatervezés tárgyak keretében számos hallgatóval foglalkozik évről évre. 28 szakmai publikáció szerzője, folyamatosan vezet, illetve részt vesz K+F projektekben.

10 2 Nemzetközi tudományos/szakmai/életben való részvétele: Tagja a Neumann János Számítógéptudományi Társaságnak. Tudományos eredményeit nemzetközileg elismert fórumokon publikálta illetve adta elő. III. Javaslat egyetemi docensi kinevezéshez: Kovács Tibor okleveles villamosmérnök PhD fokozatát 2010-ban szerezte a VIK Informatikai Doktori Iskolájában. Két évtizede oktat az egyetemen. Több hallgatók között népszerű tárgy kidolgozója és előadója. Szakterülete a vizuális technológiák, 3D modellezés, számítógépes grafika és képfeldolgozás, információ vizualizálás. Jelentős szakmai gyakorlattal rendelkezik. Eredményeit nemzetközi fórumokon publikálta. Dr. Kovács Tibor mindenben kielégíti az egyetemi docensekkel szemben támasztott követelményeket, kinevezését a Kari Szakértői Bizottság javasolja.

11 BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Villamosmérnöki és Informatikai Kar Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék egyedüli pályázó J A V A S L A T egyetemi docensi kinevezéshez (határozatlan idejű, határozott idejű) I. Név: Dr. Mezei Gergely Születési hely,év,hó,nap: Budapest, január 30. Állampolgárság: magyar Jelenlegi munkahelye: BME VIK Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék munkaköre: egyetemi adjunktus címe: Bp. Magyar tudósok krt. 2. Legmagasabb iskolai végzettsége/egyetem,kar,szak,kelte/: BME VIK Szakképzettsége: okl. mérnök-informatikus Tudományos fokozatai, címe/kelte/: PhD Idegennyelv-tudása/foka/: angol középfok német középfok francia alapfok Eddigi munkahelyei,beosztásai: BME VIK Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszéken doktorandusz, majd tanársegéd, jelenleg adjunktus. II. Szakmai életútjának tömör, tényszerű ismertetése: Az oklevél megszerzése után, 2004-től a BME Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszéken doktorandusz, tanársegéd, jelenleg egyetemi adjunktus. Szakmai díjai/egyes művészeti és egyéb /: Távközlési és Telematikai Felsőoktatásért Kuratóriuma Ösztöndíj (2006.) Oktatási-kutatási tevékenysége: Szakterülete a meta-, és szakterületimodellezés, szakterületi megjelenítés automatizálása, gráfújraírás és sablonillesztés-alapú modelltranszformáció, modellalapú fejlesztés, kényszer validálás, kényszeroptimalizálás, valamint párhuzamos modelltranszformációk. A graduális képzés keretén belül részt vett és jelenleg is részt vesz a Grafikai és Animációs eszközök, Adatvezérelt alkalmazások, Informatika 2, Szoftver architektúrák, Modellvezérelt paradigmák, Szolgáltatásorientált és modellvezérelt paradigmák laboratórium, ill. Modellalapú szoftverfejlsztési technikák tárgyak tematikájának kidolgozásában, aktualizálásában az oktatási segédanyagok készítésében és a tárgyak oktatásában is. Intenzíven támogatja a Tanszéken folyó doktoranduszképzést, több doktoranduszt konzultál, továbbá foglalkozik önállólabort végző, TDK-n résztvevő, szakdolgozatukat készítő és diplomatervező hallgatókkal. Nemzetközi tudományos/szakmai/életben való részvétele: 74 publikáció szerzője, amelyből 18 publikációra jelenleg 56 független hivatkozás van. Nemzetközileg elismert kutatócsoport vezetőhelyettese. Folyamatosan részt vesz K+F projektekben. Tagja az International Workshop on Multi- Paradigm Modeling és az Automation and Applied Computer Science Workshop bírálóbizottságának.

12 2 III. Javaslat egyetemi docensi kinevezéshez: Mezei Gergely okleveles mérnök informatikus PhD fokozatát 2008-ban szerezte a VIK Informatikai Doktori Iskolájában. Tudományos tevékenysége nemzetközileg ismert, eredményeit rangos nemzetközi fórumokon publikálta. Tudományos közleményeinek idézettsége impozáns. Fontos szerepet játszik a modellvezérelt szoftverfejlesztéshez kötődő oktatási és kutatási feladatok megoldásában. Eddigi pályafutása során több sikeres projekt vezetője és közreműködője volt. Eredményesen foglalkozik doktorandusz hallgatók nevelésével. Aktívan részt vesz a tanszéki oktatás szervezésében. Dr. Mezei Gergely mindenben kielégíti az egyetemi docensekkel szemben támasztott követelményeket, kinevezését a Kari Szakértői Bizottság javasolja.

13 BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Villamosmérnöki és Informatikai Kar Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék egyedüli pályázó J A V A S L A T egyetemi docensi kinevezéshez (határozatlan idejű, határozott idejű) I. Név: Dr. Rakos Balázs Születési hely,év,hó,nap: Budapest, október 21. Állampolgárság: magyar Jelenlegi munkahelye: BME VIK Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék munkaköre: egyetemi adjunktus címe: 1117 Budapest,. Magyar tudósok krt. 2. Legmagasabb iskolai végzettsége/egyetem,kar,szak,kelte/: Debreceni Egyetem. TTK Notre-Dame du Lac Egyetem Szakképzettsége: okl. fizikus, okl. villamosmérnök (MSc) Tudományos fokozatai, címe/kelte/: filozófia doktora Idegennyelv-tudása/foka/: angol felsőfok francia alapfok Eddigi munkahelyei,beosztásai: MTA Izotópkutató Intézete, tudományos munkatárs 2008-tól BME VIK Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszéken adjunktus II. Szakmai életútjának tömör, tényszerű ismertetése: Az egyetemi oklevél megszerzése után az USA-ban folytatott tanulmányokat, illetve kutatást 2006-ig. Utána a Magyar Tudományos Akadémia Izotópkutató Intézetében tudományos munkatárs, majd óta a BME VIK Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszéken egyetemi adjunktus. Szakmai díjai/egyes művészeti és egyéb /: --- Oktatási-kutatási tevékenysége: Az általa oktatott tárgyakból előadást és laboratóriumi gyakorlatot is tart, melyek egy része angol nyelvű. Több tárgy jegyzeteinek elkészítésében vett részt. Összeállította az Electronics c. tárgy analóg elektronikával kapcsolatos előadási anyagát. Foglalkozik szakdolgozatot/diplomatervet készítő hallgatókkal. Kutatási területe: Nanoelektronikus eszközökkel kapcsolatos elméleti, illetve kísérleti kutatás, ezen belül főként fotonikus eszközökkel, megújuló energiaforrásokkal és molekuláris elektromechanikus eszközökkel kapcsolatos kutatómunka. Jelenlegi fontosabb kutatási témák: elektromágneses energiaátalakító (a kutatási terület a nanoelektronika, nanofotonika tudományterületekhez kapcsolódik) és molekuláris számítógép (a kutatási téma a nanoelektronika, nanomechatronika, illetve molekuláris elektronika tudományterületekhez kapcsolódik). Nemzetközi tudományos/szakmai/életben való részvétele: Számos publikáció szerzője, illetve társszerzője. Több külföldi kutatóintézettel és egyetemmel van kapcsolata.

14 2 III. Javaslat egyetemi docensi kinevezéshez: Rakos Balázs okleveles fizikus, Master of Science in Electrical Engineering és PhD fokozatát az University of Notre Dame, USA egyetemen szerezte 2003-ban, illetve 2006-ban. Tudományos tevékenysége nemzetközileg ismert, eredményeit rangos nemzetközi folyóiratokban és konferenciákon publikálta. Kutató munkája a megújuló energiaforrásokhoz és molekuláris elektromechanikus eszközökhöz kapcsolódik. Jelentős oktatói-kutatói tapasztalattal rendelkezik. Aktívan részt vesz a tanszék által a gépészmérnök hallgatók számára meghirdetett tantárgyak oktatásában. Dr. Rakos Balázs mindenben kielégíti az egyetemi docensekkel szemben támasztott követelményeket, kinevezését a Kari Szakértői Bizottság javasolja.

15 BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Villamosmérnöki és Informatikai Kar Elektronikai Technológia Tanszék egyedüli pályázó J A V A S L A T egyetemi docensi kinevezéshez (határozatlan idejű, határozott idejű) I. Név: Dr. Sántha Hunor Gergely Születési hely,év,hó,nap: Budapest, június 5. Állampolgárság: magyar Jelenlegi munkahelye: BME VIK Elektronikai Technológia Tanszék munkaköre: egyetemi adjunktus címe: Budapest,.Goldmann György tér 3. Legmagasabb iskolai végzettsége/egyetem,kar,szak,kelte/: SOTE BME VIK Szakképzettsége: orvosdoktor, okl. orvosbiológiai mérnök Tudományos fokozatai, címe/kelte/: PhD Idegennyelv-tudása/foka/: angol középfok német középfok Eddigi munkahelyei,beosztásai: 2001-től a BME VIK Elektronikai Technológia Tanszéken doktorandusz, tanársegéd, jelenleg egyetemi adjunktus. II. Szakmai életútjának tömör, tényszerű ismertetése: Orvosi egyetemi tanulmányai utolsó éveiben kezdte el TDK-s kutatói és demonstrátori tevékenységét a SOTE II.sz. Élettani Intézetében ben a BME VIK által gesztorált orvosbiológiai mérnök képzés keretében egy választható tárgy kapcsán csatlakozott az Elektronikai Technológia Tanszék oktatási és kutatási tevékenységéhez ben, az oklevél megszerzése után a Tanszéken doktorandusz, tanársegéd, jelenleg adjunktus. Szakmai díjai/egyes művészeti és egyéb /: I. díj szakmai és zenei tevékenységért Oktatási-kutatási tevékenysége: A Tanszéken oktatott tárgyak közül több tárgynak előadója, gyakorlatvezetője (2 tárgyat angol nyelven tartott), két tantárgynak tárgyfelelőse is. Az idegen nyelvű képzés tanszéki felelőse. Foglalkozik önállólabort végző, diplomatervet/szakdolgozatot készítő hallgatókkal, továbbá 4 hallgató TDK munkáját is irányította ben bízta rá a tanszékvezetés az Érzékelők technológiája laboratórium (mai nevén Érzékelők és mikrofluidika laboratórium) vezetését. Tevékenységét fémjelzi még 3 BME szolgálati szabadalmi bejelentés. Kb. 40 hazai/eu-s pályázati kutatás-fejlesztési projekt munkatervének kidolgozásában és/vagy végigvitelében valamint néhány ipari finanszírozású kutatás-fejlesztési megbízás végigvitelében vett részt. Nemzetközi tudományos/szakmai/életben való részvétele: 42 tudományos közlemény szerzője vagy társszerzője. Tagja az IMAPS (International Microelektronics and Packaging Society) nemzetközi szervezetének. Számos külföldi tanulmányúton volt hosszabb-rövidebb ideig.

16 2 III. Javaslat egyetemi docensi kinevezéshez: Dr. Sántha Hunor több mint 10 éve aktív tagja a BME Elektronikai Technológia Tanszéknek, jelenleg adjunktusi pozícióban márciusban védte meg PhD értekezését. Dr.Harsányi Gábor tanszékvezető úr Sántha Hunor docensi pályázatát áttanulmányozva, a benne foglalt, korábbi tanszéki oktatási és kutatási/kutatásszervezési tevékenységekre, valamint az azok eredményeire vonatkozó állításokat megerősítette és a jövőre vonatkozó elképzeléseket támogatja. Dr. Sántha Hunor mindenben kielégíti az egyetemi docensekkel szemben támasztott követelményeket, kinevezését a Kari Szakértői Bizottság javasolja.

17 BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Villamosmérnöki és Informatikai Kar Távközlési és Médiainformatikai Tanszék egyedüli pályázó J A V A S L A T egyetemi docensi kinevezéshez (határozatlan idejű, határozott idejű) I. Név: Dr. Szűcs Gábor Születési hely,év,hó,nap: Mohács, l970. április 16. Állampolgárság: magyar Jelenlegi munkahelye: BME VIK munkaköre: egyetemi adjunktus címe: 1117 Budapest, Magyar tudósok krt. 2. Legmagasabb iskolai végzettsége/egyetem,kar,szak,kelte/: BME VIK Szakképzettsége: okl. mérnök Tudományos fokozatai, címe/kelte/: PhD Idegennyelv-tudása/foka/: német középfok angol középfok Eddigi munkahelyei,beosztásai: KFKI Mérés- és Számítástechnikai Kutató Intézet, tud.mts. BME Távközlési és Médiainformatika Tanszék, adjunktus II. Szakmai életútjának tömör, tényszerű ismertetése: Az oklevél megszerzése után három évig a KFKI Mérés- és Számítástechnikai Kutató Intézet Szimuláció Módszertani és Alkalmazástechnikai Osztály tudományos munkatársa, 1997-től félállásban, majd 1998-tól teljes állásban a BME munkatársa, jelenleg a Távközlési és Médiainformatikai Tanszék egyetemi adjunktusa. Szakmai díjai/egyes művészeti és egyéb /: McLeod Institute of Simulation Sciences díja, Harsányi István díj, Bolyai János ösztöndíj, Fiatalok a sikeres oktatásért oklevél, Egyesületi Ezüstjelvény Oktatási-kutatási tevékenysége: Oktatási tevékenysége jelenleg kizárólag a BME-re korlátozódik, korábban meghívott vendégelőadóként a Széchenyi István Egyetemen és a Budapesti Corvinus Egyetemen is tartott órákat. Évek óta részt vesz különböző informatikai tárgyak oktatásában, melynek tananyagaiban a tudományos eredményei is megtalálhatók. Néhány tantárgyhoz oktatási segédletet is készített a hallgatók számára. Sok szakdolgozatíró, diplomatervező és TDK-n résztvevő hallgatónak volt a konzulense, két PhD hallgatónak pedig a témavezetője. A tankörvezető feladatok mellett a legelső évben a hallgatók fizika felzárkóztatásába, felkészítésébe is bekapcsolódott. Résztvett a gazdaságinformatikus mesterképzés előkészítésében, továbbá a Gazdaságinformatikus-képzés Szakbizottság tagjaként több bizottsági munkacsoport munkájában is. A gazdaságinformatikus képzésben két tantárgyat dolgozott ki, mindkettőnél tantárgyfelelős és előadó is. A PhD fokozathoz vezető úton kutatómunkát végzett és több publikációt írt a komplex rendszerek mesterséges intelligenciával optimalizált szimulációjáról után döntéselmélet, vezetői információs rendszerek kerültek az érdeklődési és kutatási területébe. Jelenlegi kutatási témái a médiainformatikán belül a multimédiabányászat, szövegelemzés, beszédstílus osztályozás.

18 2 Nemzetközi tudományos/szakmai/életben való részvétele: Tudományos kutatásai során bekapcsolódott több hazai és nemzetközi tudományos szervezet munkájába is. A EUROSIM tagszervezeteként működő Hungarian Simulation Society-nek a tagja, jelenleg alelnöki tisztet tölt be. McLeod Institute of Simulation Sciences nemzetközi kutatóhálózatnak 1996-tól a munkatársa és aktív tagja, 2004-től pedig a Huntgarian Center igazgatóhelyettese. Kutatási tevékenységéhez számos publikáció kapcsolódik. III. Javaslat egyetemi docensi kinevezéshez: Szűcs Gábor 2002-ben szerzett PhD fokozatot a BME Műszaki informatikai doktori iskolában és több mint 10 éves felsőoktatási oktatói, kutatói gyakorlattal rendelkezik. Számos szakdolgozatot, diplomatervet író hallgatónak volt a konzulense, és sikeresen irányította a tehetséges hallgatók tudományos diákköri munkáját az egyetemi és az országos TDK konferenciákon is. Két angol nyelvű tantárgy kidolgozása, előadásainak megtartása, valamint a nemzetközi konferenciákon való előadásai mutatják, hogy idegen nyelven is rendszeresen előad. A Távközlési és Médiainformatikai Tanszéken folyó oktató- és kutatómunkát erősíteni tudja, mivel rendelkezik megfelelő, felsőoktatási intézményben szerzett szakmai tapasztalattal a tartalomkezelési technológiák, a mérnöki menedzsment módszerek és a vezetői információs rendszerek elmélete és gyakorlata területén. Kutatómunkáját jól jellemzi a publikációs tevékenysége, értékelhető közleményeinek száma 80, melynek kb. fele angol nyelvű. Rendszeres szakmai közéleti tevékenységet folytat a HTE médiainformatikai szakosztályában, annak titkáraként; valamint széleskörű nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkezik az EUROSIM tagszervezeteként működő Hungarian Simulation Society és a McLeod Institute of Simulation Sciences nemzetközi kutatóhálózat révén. Dr. Szücs Gábor mindenben kielégíti az egyetemi docensekkel szemben támasztott követelményeket, kinevezését a Kari Szakértői Bizottság javasolja.

19 BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Villamosmérnöki és Informatikai Kar Irányítástechnika és Informatika Tanszék egyedüli pályázó J A V A S L A T egyetemi docensi kinevezéshez (határozatlan idejű, határozott idejű) I. Név: Dr. Vámos Gábor János Születési hely,év,hó,nap: Hódmezővásárhely, november 16. Állampolgárság: magyar Jelenlegi munkahelye: BME VIK Irányítástechnika és Informatika Tanszék munkaköre: egyetemi adjunktus címe: 1117 Budapest,. Magyar tudósok krt. 2. Legmagasabb iskolai végzettsége/egyetem,kar,szak,kelte/: BME VIK Szakképzettsége: okl. villamosmérnök Tudományos fokozatai, címe/kelte/: PhD Idegennyelv-tudása/foka/: német középfok angol középfok Eddigi munkahelyei,beosztásai: A BME VIK Irányítástechnika és Informatika Tanszéken doktorandusz, tanársegéd, jelenlegi egyetemi adjunktus. II. Szakmai életútjának tömör, tényszerű ismertetése: Az oklevél megszerzése után a BME VIK Irányítástechnika és Informatika Tanszéken doktorandusz, tanársegéd, jelenleg egyetemi adjunktus január 1-től a BME Integrált Energetikai Tudásközpont igazgatója. Szakmai díjai/egyes művészeti és egyéb /: --- Oktatási-kutatási tevékenysége: Eddigi oktatói munkája során többéves tapasztalatot gyűjtött az alapképzésben szereplő több laboratóriumi tárgy és a mesterképzésben szereplő több előadás, köztük a Lágy számítási módszerek c. tárgy oktatása területén. Új mérések fejlesztésével járult hozzá az alapképzésben és a szakirányú képzésben futó labortárgyak korszerűsítéséhez. Ipari alkalmazással is rendelkező diplomamunkák témavezetési feladatát látta el, pl. energetikai informatikai projektek keretében később a tanszéknek pénzügyi bevételt is jelentő, külső partnerekkel közösen definiált fejlesztési projektekben folytatódott. Oktatási reszortfelelősként az oktatással kapcsolatos szervezési és adminisztratív ügyekben a Tanszék képviseletét látja el (tantárgy-adatlapok és tematikák karbantartásának felügyelete, a félévi órarend és a vizsgaidőszak ütemtervének elkészítése stb.). Kutatási területe a mesterséges intelligencia módszerekkel támogatott mintaillesztésre, elsősorban neurális hálózatokra épülő visszaélés-detektálásra fókuszált. Eredményei elsősorban a bankkártya üzletágban, nagy adathalmazban kódolt tudásra épülő valószínűségi tudásmodellezésre alkalmazhatóak. Kutatási tématerületén több hallgató munkáját irányította. Nemzetközi tudományos/szakmai/életben való részvétele: A publikációs jegyzékben 29 közlemény szerepel. Ebből 8 lektorált cikk. Képviseli az Integrált Energetikai Tudásközpontot hazai és nemzetközi együttműködésekben, kapcsolatokban.

20 2 III. Javaslat egyetemi docensi kinevezéshez: Dr. Vámos Gábor János 1997-ben kapott villamosmérnöki diplomát, 1998-ban bankinformatikus szakmérnöki diplomát, 2008-ban PhD fokozatot a BME-n. Az Irányítástechnika és Informatika Tanszéken több mint 10 éve dolgozik mesterséges intelligencia és energetikai informatika területeken. Tudományos eredményeit 29 publikációban adta közre. Oktatói munkáját magas színvonalon végzi, hallgatói kiemelkedően szerepelnek TDK versenyeken. Több projekt témavezetője, hazai szervezetek vezetőségi tagja (MAGEOSZ FB elnök, Házunk Klaszter Egyesület EB tag). Dr. Vámos Gábor János mindenben kielégíti az egyetemi docensekkel szemben támasztott követelményeket, kinevezését a Kari Szakértői Bizottság javasolja.

J A V A S L A T A BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának címzetes egyetemi docense cím adományozására

J A V A S L A T A BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának címzetes egyetemi docense cím adományozására Hajdu István Tudományos fokozata: --- BME Elektronikai Technológia Tanszék (szerződéses) ny. tudományos munkatárs Születési hely, idő: Ózd, 1945. október 21. Diploma megszerzésének éve: 1969. 1969-től

Részletesebben

FELHÍVÁS! Felhívjuk tisztelt Elõfizetõink figyelmét a közlöny utolsó oldalán közzétett tájékoztatóra és a 2008. évi elõfizetési árainkra TARTALOM

FELHÍVÁS! Felhívjuk tisztelt Elõfizetõink figyelmét a közlöny utolsó oldalán közzétett tájékoztatóra és a 2008. évi elõfizetési árainkra TARTALOM LI. ÉVFOLYAM, 28. SZÁM Ára: 693 Ft 2007. OKTÓBER 11. FELHÍVÁS! Felhívjuk tisztelt Elõfizetõink figyelmét a közlöny utolsó oldalán közzétett tájékoztatóra és a 2008. évi elõfizetési árainkra TARTALOM oldal

Részletesebben

AUDIO ENGINEERING SOCIETY

AUDIO ENGINEERING SOCIETY HUNGARIAN SECTION HÍREK MAGYAR TAGOZAT Szerkeszti: dr. Takács Ferenc, Titkár 37. szám. 2002. július 1. Az AES tagsági díja a 2002. évben Az AES vezet sége az idén számunkra érthetetlen és megmagyarázatlan

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT II. RÉSZ. Ikt. szám: SZF/ /2016. FOGLALKOZTATÁSI KÖVETELMÉNYRENDSZER (FKR)

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT II. RÉSZ. Ikt. szám: SZF/ /2016. FOGLALKOZTATÁSI KÖVETELMÉNYRENDSZER (FKR) SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT II. RÉSZ Ikt. szám: SZF/ /2016. FOGLALKOZTATÁSI KÖVETELMÉNYRENDSZER (FKR) Tartalom I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 4 1. AZ FKR ÉRTELMEZÉSE ÉS HATÁLYA... 4 2. ÁLTALÁNOS

Részletesebben

KITÜNTETÉSEK. az alábbi kollégáknak adott át magas rangú kitüntetéseket.

KITÜNTETÉSEK. az alábbi kollégáknak adott át magas rangú kitüntetéseket. H Í R E K KITÜNTETÉSEK Az elmúlt évtizedek gyakorlatának megfelelően idén is több kitüntetést adtak át március 15-e alkalmából. A földügyi szakigazgatás területein (földmérés, földügy és térképészet) kifejtett

Részletesebben

Cselekvési program az Informatikai Kar dékáni pályázatához

Cselekvési program az Informatikai Kar dékáni pályázatához Prof. Dr. Fésüs László rektor Debreceni Egyetem Pályázat Tisztelt Rektor Úr! Alulírott megpályázom a Debreceni Egyetem Informatikai Karára meghirdetett dékán beosztást. Jelenleg az Információ Technológia

Részletesebben

egyéni esélyegyenlőségi tanácsadás, valamint esélyegyenlőséget támogató rendezvények szervezése

egyéni esélyegyenlőségi tanácsadás, valamint esélyegyenlőséget támogató rendezvények szervezése BME HSZI HALLGATÓI SZOLGÁLTATÁSI IGAZGATÓSÁG A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen a hallgatók szakmai és emberi támogatását a Hallgatói Szolgáltatási Igazgatóság (HSZI) legtöbb munkatársat

Részletesebben

Szent István Egyetem Gödöllő

Szent István Egyetem Gödöllő Szent István Egyetem Gödöllő A SZENT ISTVÁN EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 4. sz. melléklete AZ EGYETEM FOGLALKOZTATÁSI KÖVETELMÉNYRENDSZERE 2009. szeptember TARTALOMJEGYZÉK Első rész... 5

Részletesebben

Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Doktori Iskola. Kari Doktori Szabályzat 2013. július 28.

Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Doktori Iskola. Kari Doktori Szabályzat 2013. július 28. Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Doktori Iskola Kari Doktori Szabályzat 2013. július 28. A PPKE JÁK Állam- és Jogtudományági Doktori Tanácsa figyelembe véve az alábbiakban foglalt

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM KÖZLEKEDÉSMÉRNÖKI KAR

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM KÖZLEKEDÉSMÉRNÖKI KAR BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM KÖZLEKEDÉSMÉRNÖKI KAR Közlekedésmérnöki alapképzési (BSc) szak Budapest 2008 Tartalomjegyzék Alapadatok... 1 Bevezetés... 2 1. A Közlekedésmérnöki Karon folyó

Részletesebben

AZ EGYETEM TÖRTÉNETE. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Magyarország legrégebbi folyamatosan m{köd[, s egyben legnagyobb egyeteme.

AZ EGYETEM TÖRTÉNETE. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Magyarország legrégebbi folyamatosan m{köd[, s egyben legnagyobb egyeteme. AZ EGYETEM TÖRTÉNETE Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Magyarország legrégebbi folyamatosan m{köd[, s egyben legnagyobb egyeteme. Pázmány Péter esztergomi érsek 1635-ben Nagyszombat városában alapította

Részletesebben

DEBRECENI EGYETEM MŰSZAKI KAR

DEBRECENI EGYETEM MŰSZAKI KAR DEBRECENI EGYETEM MŰSZAKI KAR KÖRNYEZET- ÉS VEGYÉSZMÉRNÖKI TANSZÉK A Környezetmérnöki MScszak bemutatkozása A környezetmérnök, a jövő biztosítéka! DE DEBRECENI EGYETEM 14 Kar MK MŰSZAKI KAR A RÉGIÓ MŰSZAKI

Részletesebben

Tóth István Balázs személyi adatai és szakmai önéletrajza

Tóth István Balázs személyi adatai és szakmai önéletrajza Személyi adatok Tóth István Balázs személyi adatai és szakmai önéletrajza Név: Tóth István Balázs Születési hely, idő: Debrecen, 1978. december 30. Családi állapot: nős, két gyermek édesapja Szakmai önéletrajz

Részletesebben

Digitális Tananyag Minősítő Bizottság (DTMB) 2005. október 2006. december 31.

Digitális Tananyag Minősítő Bizottság (DTMB) 2005. október 2006. december 31. Digitális Tananyag Minősítő Bizottság (DTMB) 2005. október 2006. december 31. Előzmények, a bizottság megalakulása A tankönyvvé nyilvánítás, a tankönyvtámogatás, valamint az iskolai tankönyvellátás rendjéről

Részletesebben

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ MEDVE ANNA

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ MEDVE ANNA SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ MEDVE ANNA SZEMÉLYI ADATOK Név: Születési hely: Pécs Dr. Medve Anna Születési idő: 1953. március 7. Beosztás: egyetemi docens, szeminárium-vezető (Általános Nyelvészeti és Anyanyelvi

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM KÖZL EKEDÉSMÉRNÖ KI ÉS JÁRMŰMÉRNÖ KI KAR Járműmérnöki alapképzési (BSc) szak Budapest 2013 1. A felsőoktatási intézmény neve, címe; BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI

Részletesebben

KUTATÁS, FEJLESZTÉS, PÁLYÁZATOK ÉS PROGRAMOK A FELSŐOKTATÁSBAN AZ OKTATÁSI MINISZTÉRIUM FELSŐOKTATÁS-FEJLESZTÉSI ÉS TUDOMÁNYOS ÜGYEK FŐOSZTÁLYÁNAK

KUTATÁS, FEJLESZTÉS, PÁLYÁZATOK ÉS PROGRAMOK A FELSŐOKTATÁSBAN AZ OKTATÁSI MINISZTÉRIUM FELSŐOKTATÁS-FEJLESZTÉSI ÉS TUDOMÁNYOS ÜGYEK FŐOSZTÁLYÁNAK KUTATÁS, FEJLESZTÉS, PÁLYÁZATOK ÉS PROGRAMOK A FELSŐOKTATÁSBAN AZ OKTATÁSI MINISZTÉRIUM FELSŐOKTATÁS-FEJLESZTÉSI ÉS TUDOMÁNYOS ÜGYEK FŐOSZTÁLYÁNAK 2005. ÉVI JELENTÉSE Jel2005.rtf A kiadványt összeállította

Részletesebben

2008. ÉVI SZÖVEGES BESZÁMOLÓ. Budapest, 2009. április 15. Dr. Mészáros Tamás rektor. Gulyásné Túróczi Margit gazdasági főigazgató

2008. ÉVI SZÖVEGES BESZÁMOLÓ. Budapest, 2009. április 15. Dr. Mészáros Tamás rektor. Gulyásné Túróczi Margit gazdasági főigazgató 2008. ÉVI SZÖVEGES BESZÁMOLÓ Budapest, 2009. április 15. Dr. Mészáros Tamás rektor Gulyásné Túróczi Margit gazdasági főigazgató A Budapesti Corvinus Egyetem 2008. évi költségvetési beszámolójának a 3882/2009.

Részletesebben

A munkavédelmi oktatás helyzete a felsőoktatásban

A munkavédelmi oktatás helyzete a felsőoktatásban A munkavédelmi oktatás helyzete a felsőoktatásban (összegző megállapítások) 1. Bevezetés, a vizsgálat célkitűzései A munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény végrehajtását az Országgyűlés és a Kormány

Részletesebben

TUDOMÁNYOS ÖNÉLETRAJZ

TUDOMÁNYOS ÖNÉLETRAJZ TUDOMÁNYOS ÖNÉLETRAJZ Személyes Adatok Név: Dr. Marciniak Róbert Születési hely és idő: Gyula, 1980.09.19 Munkahely: Miskolci Egyetem, Vezetéstudományi Intézet Munkahely címe: Beosztás: E-mail: MTMT: MTA:

Részletesebben

DEBRECENI EGYETEM TERMÉSZETTUDOMÁNYI KAR ----------------------------------------------------------------------------------

DEBRECENI EGYETEM TERMÉSZETTUDOMÁNYI KAR ---------------------------------------------------------------------------------- INTÉZMÉNYI KKREDITÁCIÓS JELENTÉS (Második akkreditációs értékelés) 2006/9/XI/1. sz. MB határozat DEBRECENI EGYETEM TERMÉSZETTUDOMÁNYI KR ----------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

Kollár László Péter Személyes honlap: http://www.hsz.bme.hu/hsz/htdocs/dolgozok/dolgozo_reszlet.php?felhasznalonev=lkollar

Kollár László Péter Személyes honlap: http://www.hsz.bme.hu/hsz/htdocs/dolgozok/dolgozo_reszlet.php?felhasznalonev=lkollar Kollár László Péter Személyes honlap: http://www.hsz.bme.hu/hsz/htdocs/dolgozok/dolgozo_reszlet.php?felhasznalonev=lkollar Oklevelei: Építőmérnöki Diploma: 160/1982 Mérnöki Matematikai Szakmérnöki Diploma:

Részletesebben

Az Egyetem testületei... 25 30. A Szenátus... 25 30/A A Konzisztórium... 28 31. Tanulmányi és Szociális Bizottság... 28 31/A Hallgatói Jogorvoslati

Az Egyetem testületei... 25 30. A Szenátus... 25 30/A A Konzisztórium... 28 31. Tanulmányi és Szociális Bizottság... 28 31/A Hallgatói Jogorvoslati Tartalom Általános rendelkezések... 4 1. Az SzMSz hatálya és tagozódása... 4 2. Az Egyetem neve és jogállása... 4 3. Az Egyetem feladatai, működési alapelvei... 5 4. Az Egyetem autonómiája... 6 5. Az Egyetem

Részletesebben

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ (KOLOSSA SÁNDOR nyá. alez., előadó, 2008. szeptember) 1. Oktatási teljesítmény

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ (KOLOSSA SÁNDOR nyá. alez., előadó, 2008. szeptember) 1. Oktatási teljesítmény SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ (KOLOSSA SÁNDOR nyá. alez., előadó, 2008. szeptember) 1. Oktatási teljesítmény 1.1. Magas szintű felsőoktatási tevékenység: 1982-ben végeztem a KLKF-n, ahol polgári képesítésként testnevelő

Részletesebben

Az Informatikai Intézet működési rendje. 1. Az intézet

Az Informatikai Intézet működési rendje. 1. Az intézet Az Informatikai Intézet működési rendje 1. Az intézet Nftv. 108. 11. intézet: több tanszék tevékenységét összefogó vagy több tanszék feladatait ellátó szervezeti egység, SZTE SZMSZ V.37. Az intézet a kar

Részletesebben

MAB INTÉZMÉNYAKKREDITÁCIÓ 2013/2014 KARI ÖNÉRTÉKELÉS. Elfogadta a Gépészmérnöki Kar Tanácsa a 2013. december 5-én tartott ülésén

MAB INTÉZMÉNYAKKREDITÁCIÓ 2013/2014 KARI ÖNÉRTÉKELÉS. Elfogadta a Gépészmérnöki Kar Tanácsa a 2013. december 5-én tartott ülésén MAB INTÉZMÉNYAKKREDITÁCIÓ 2013/2014 KARI ÖNÉRTÉKELÉS Elfogadta a Gépészmérnöki Kar Tanácsa a 2013. december 5-én tartott ülésén BUDAPEST, 2013. DECEMBER 5. Összeállították: Dr. Czigány Tibor, egyetemi

Részletesebben

Energetikai oktatás és kutatás a Műegyetemen

Energetikai oktatás és kutatás a Műegyetemen Energetikai oktatás és kutatás a Műegyetemen Dr. Bihari Péter egyetemi docens BME Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék Energiapolitikai hétfő este 2011. február 14. Oktatás és Kutatás mérnök, kutató

Részletesebben

TOVÁBBTANULÁSI LEHETŐSÉGEK A KÁROLY RÓBERT FŐISKOLÁN A 2014/2015. TANÉVBEN (SZEPTEMBERBEN INDULÓ KÉPZÉSEK)

TOVÁBBTANULÁSI LEHETŐSÉGEK A KÁROLY RÓBERT FŐISKOLÁN A 2014/2015. TANÉVBEN (SZEPTEMBERBEN INDULÓ KÉPZÉSEK) TOVÁBBTANULÁSI LEHETŐSÉGEK A KÁROLY RÓBERT FŐISKOLÁN A 2014/2015. TANÉVBEN (SZEPTEMBERBEN INDULÓ KÉPZÉSEK) Gyöngyös 2014. január 6. 1. FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSBEN MEGHIRDETÉSRE KERÜLŐ SZAKOK A képzési

Részletesebben

KÉRELEM SZAKIGAZGATÁS-SZERVEZŐ ÉS INFORMATIKUS AGRÁRMÉRNÖKI MESTERKÉPZÉSI SZAK INDÍTÁSÁRA

KÉRELEM SZAKIGAZGATÁS-SZERVEZŐ ÉS INFORMATIKUS AGRÁRMÉRNÖKI MESTERKÉPZÉSI SZAK INDÍTÁSÁRA DEBRECENI EGYETEM MAB kérésére módosított végleges KÉRELEM SZAKIGAZGATÁS-SZERVEZŐ ÉS INFORMATIKUS AGRÁRMÉRNÖKI MESTERKÉPZÉSI SZAK INDÍTÁSÁRA - Agrár képzési terület - Debrecen 2013. november Tartalom:

Részletesebben

INTÉZMÉNYI AKKREDITÁCIÓS ELJÁRÁS JELENTÉSE (Második akkreditációs értékelés)

INTÉZMÉNYI AKKREDITÁCIÓS ELJÁRÁS JELENTÉSE (Második akkreditációs értékelés) INTÉZMÉNYI AKKREDITÁCIÓS ELJÁRÁS JELENTÉSE (Második akkreditációs értékelés) NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR ----------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM PETZ LAJOS EGÉSZSÉGÜGYI ÉS SZOCIÁLIS INTÉZET ÖNÉRTÉKELÉS 2014. JANUÁR

SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM PETZ LAJOS EGÉSZSÉGÜGYI ÉS SZOCIÁLIS INTÉZET ÖNÉRTÉKELÉS 2014. JANUÁR SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM PETZ LAJOS EGÉSZSÉGÜGYI ÉS SZOCIÁLIS INTÉZET ÖNÉRTÉKELÉS INTÉZMÉNYAKKREDITÁCIÓS ELJÁRÁSBAN 2014. január Készítette: Az Intézeti akkreditációt előkészítő bizottság: Dr. Nagy Sándor

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. Kereskedelem és marketing Tanszék. 2011-12. tanév az oktatási kutatási szolgáltatási tevékenységhez kapcsolódó munkájáról és eredményeiről

BESZÁMOLÓ. Kereskedelem és marketing Tanszék. 2011-12. tanév az oktatási kutatási szolgáltatási tevékenységhez kapcsolódó munkájáról és eredményeiről BESZÁMOLÓ Kereskedelem és marketing Tanszék 201112. tanév az oktatási kutatási szolgáltatási tevékenységhez kapcsolódó munkájáról és eredményeiről 1. Vezetői összefoglaló: általános kiinduló helyzetelemzés,

Részletesebben

DOKTORI (PhD) ÉRTEKEZÉS TÉZISEI KAPOSVÁRI EGYETEM

DOKTORI (PhD) ÉRTEKEZÉS TÉZISEI KAPOSVÁRI EGYETEM DOKTORI (PhD) ÉRTEKEZÉS TÉZISEI KAPOSVÁRI EGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola Doktori Iskola vezetője: DR. KEREKES SÁNDOR MTA doktora Témavezető: DR. BERTALAN

Részletesebben

PTE_DPR_Hallgatok_2015. Válaszadók száma = 4620. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

PTE_DPR_Hallgatok_2015. Válaszadók száma = 4620. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% Válaszadók száma = 60 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus % 0% 0% 0% % Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián elt.=átl. elt.

Részletesebben

Munkahely: BME TTK Matematika Intézet, Differenciálegyenletek Tanszék. Telefon: 36-1-463-26-90, Fax: 36-1-463-12-91, Mobil: +36-30-9392626.

Munkahely: BME TTK Matematika Intézet, Differenciálegyenletek Tanszék. Telefon: 36-1-463-26-90, Fax: 36-1-463-12-91, Mobil: +36-30-9392626. Dr. M o s o n P é t e r matematikus, oktatási szakember Önéletrajz (2015. szeptember 3.) Moson Péter Sz.: Budapest, 1949. szeptember 23. Lakás: 1119 Budapest, Rátz László utca 52. Telefon/fax: 36-1-2055488.

Részletesebben

DOKTORANDUSZOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE ALAPSZABÁLY

DOKTORANDUSZOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE ALAPSZABÁLY DOKTORANDUSZOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE ALAPSZABÁLY 1 A Doktoranduszok Országos Szövetsége a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény (továbbiakban: Nftv.) 63. (2) bekezdése értelmében a felsőoktatási

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Kormány részére

ELŐTERJESZTÉS. a Kormány részére NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTER /2011. ELŐTERJESZTÉS a Kormány részére az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok Bizottsága elnökének az OTKA 2010. évi működéséről készített beszámolójáról 2011. április

Részletesebben

Berki Viktor. Holczopán Orsolya

Berki Viktor. Holczopán Orsolya Önéletrajzok Berki Viktor Berki Viktor a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának hallgatója. 2010 decemberében kitűnő eredménnyel végzett kereskedelem és marketing alapszakon, 2011 februárja

Részletesebben

GAZDÁLKODÁS ÉS SZERVEZÉSTUDOMÁNYOK DOKTORI ISKOLA MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

GAZDÁLKODÁS ÉS SZERVEZÉSTUDOMÁNYOK DOKTORI ISKOLA MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA GAZDÁLKODÁS ÉS SZERVEZÉSTUDOMÁNYOK DOKTORI ISKOLA MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A Szent István Egyetem, Gödöllő (továbbiakban Egyetem) Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskolája a doktori képzésről és

Részletesebben

Nyírbátori Református Általános Iskola Székhelye: Nyírbátor, Fáy András u. 17 sz.

Nyírbátori Református Általános Iskola Székhelye: Nyírbátor, Fáy András u. 17 sz. Nyírbátori Református Általános Iskola Székhelye: Nyírbátor, Fáy András u. 17 sz. végzettség szakképzettség Oklevél kiállítója Beosztás, megbízás Tanít Egyetemi-mester, orosz, könyvtár speciális, Orosz

Részletesebben

Beszámoló a Kormány részére az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok (OTKA) 2001. évi tevékenységéről

Beszámoló a Kormány részére az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok (OTKA) 2001. évi tevékenységéről Beszámoló a Kormány részére az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok (OTKA) 2001. évi tevékenységéről Bevezetés A beszámoló célja Az OTKA-ról szóló 1997. évi CXXXVI. törvény 2.. (6) b) pontja értelmében

Részletesebben

DR. KOKOVAY ÁGNES. Személyes információk. Születési hely, idő: 1956. május 30. Várpalota. Képzettség

DR. KOKOVAY ÁGNES. Személyes információk. Születési hely, idő: 1956. május 30. Várpalota. Képzettség DR. KOKOVAY ÁGNES Személyes információk Születési hely, idő: 1956. május 30. Várpalota Képzettség Középiskolai testnevelő tanár (1978) Aerobic oktató (1983) Kézilabda szakedző (1989) C kategóriás néptáncoktató

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM TERMÉSZETTUDOMÁNYI KAR. Doktori Szabályzata. Budapest

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM TERMÉSZETTUDOMÁNYI KAR. Doktori Szabályzata. Budapest EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM TERMÉSZETTUDOMÁNYI KAR Doktori Szabályzata Budapest 2005 Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar Doktori Szabályzat (KDSZ) 2/35.oldal 1. A Természettudományi

Részletesebben

Mesterszintű operációkutatási szakemberképzés a BME-n

Mesterszintű operációkutatási szakemberképzés a BME-n Mesterszintű operációkutatási szakemberképzés a BME-n A BME-n 2013 őszén induló szakirányú továbbképzési program Magyarország egyetlen operációkutatási posztgraduális képzése. A programot a BME TTK Operációkutatási

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM GÉPÉSZMÉRNÖKI KAR TÁJÉKOZTATÓ. A BME GÉPÉSZMÉRNÖKI KARÁN FOLYÓ SZERVEZETT DOKTORI (PhD) KÉPZÉSRŐL

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM GÉPÉSZMÉRNÖKI KAR TÁJÉKOZTATÓ. A BME GÉPÉSZMÉRNÖKI KARÁN FOLYÓ SZERVEZETT DOKTORI (PhD) KÉPZÉSRŐL BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM GÉPÉSZMÉRNÖKI KAR TÁJÉKOZTATÓ A BME GÉPÉSZMÉRNÖKI KARÁN FOLYÓ SZERVEZETT DOKTORI (PhD) KÉPZÉSRŐL BUDAPEST, 2015 1 Előszó A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi

Részletesebben

Munkahely: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Műszaki Pedagógia Tanszék

Munkahely: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Műszaki Pedagógia Tanszék SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ Név: DR. STURCZ ZOLTÁN Beosztás: egyetemi docens Munkahely: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Műszaki Pedagógia Tanszék Budapest 1111

Részletesebben

Miskolci Egyetem. fővállalkozói szakközgazdász. 2012-től stratégiai vezető Nord Tender Kft., Miskolc

Miskolci Egyetem. fővállalkozói szakközgazdász. 2012-től stratégiai vezető Nord Tender Kft., Miskolc Név: Bihall Tamás Születési hely, idő: Miskolc, 1955.08.30. Végzettség: fővállalkozói szakközgazdász Tudományos fokozat: - Munkahelyek: 2012-től stratégiai vezető Nord Tender Kft., Miskolc 2010-2012. cégvezető

Részletesebben

Szeged és Térsége EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, Általános Iskola OM 200 909

Szeged és Térsége EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, Általános Iskola OM 200 909 Szeged és Térsége EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, Általános Iskola OM 200 909 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2016 2017. Cím: 6723 Szeged, Csongor tér 1. Telefonszám 62/547-062 Fax 62/547-063 E-mail eotvos@ejg-szeged.sulinet.hu

Részletesebben

Ipari termék- és formatervezői alapszak

Ipari termék- és formatervezői alapszak Kecskeméti Főiskola GAMF Kar Tanulmányi tájékoztató Ipari termék- és formatervezői alapszak Kecskemét 2012 2013 A tantárgyleírásokat a KF GAMF Kar munkatársai állították össze. Szerkesztette: Dr. Kovács

Részletesebben

2004. ÉVI FELÜLVIZSGÁLT SZÖVEGES BESZÁMOLÓ

2004. ÉVI FELÜLVIZSGÁLT SZÖVEGES BESZÁMOLÓ 2004. ÉVI FELÜLVIZSGÁLT SZÖVEGES BESZÁMOLÓ 1. FELADATKÖR, TEVÉKENYSÉG BEMUTATÁSA 1. 1. Intézmény azonosító adatai Név: BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Törzskönyvi azonosító szám: 308791000

Részletesebben

ÖNÉLETRAJZ ALPEK BALÁZS LEVENTE 7624, Pécs, Ifjúság útja 5/B, 1/3, alpeklevente@gmail.com +36(30)210-0408

ÖNÉLETRAJZ ALPEK BALÁZS LEVENTE 7624, Pécs, Ifjúság útja 5/B, 1/3, alpeklevente@gmail.com +36(30)210-0408 ÖNÉLETRAJZ ALPEK BALÁZS LEVENTE 7624, Pécs, Ifjúság útja 5/B, 1/3, alpeklevente@gmail.com +36(30)210-0408 KÉPESSÉGEK/JELLEMZŐK Oktatói és fejlett érzelmi és verbális készség, amelyet tárgyalások, konferenciák

Részletesebben

Oktatói önéletrajz. Dr. Racskó Péter. Karrier. tudományos tanácsadó. Gazdálkodástudományi Kar Információrendszerek Tanszék. Felsőfokú végzettségek:

Oktatói önéletrajz. Dr. Racskó Péter. Karrier. tudományos tanácsadó. Gazdálkodástudományi Kar Információrendszerek Tanszék. Felsőfokú végzettségek: Dr. Racskó Péter tudományos tanácsadó Gazdálkodástudományi Kar Információrendszerek Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 1965-1970 Lomonoszov Egyetem, matematika Tudományos fokozatok, címek:: 1978,

Részletesebben

Eötvös Loránd Tudományegyetem

Eötvös Loránd Tudományegyetem Név: Baladincz Jenő Születési hely, idő: Zalaegerszeg, 1960. július 26. 2002 MBA Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdasági és Társadalomtudományi Kar 1987 Kutató- fejlesztő-tervező szakmérnök

Részletesebben

Bevezető. KÁROLY Krisztina FELVINCZI Katalin

Bevezető. KÁROLY Krisztina FELVINCZI Katalin KÁROLY Krisztina FELVINCZI Katalin Az Eötvös Loránd Tudományegyetem legfontosabb szakmai eredményei a TÁMOP 4.1.2.B.2-13/1-2013-0007 Országos koordinációval a pedagógusképzés megújításáért című projektben

Részletesebben

P Á L Y Á Z A T I Ú T M U T A T Ó

P Á L Y Á Z A T I Ú T M U T A T Ó NKTH DST (India) Pályázat Magyar-indiai K+F+I együttműködési program Indo-Hungarian Collaborative R&D&I Programme P Á L Y Á Z A T I Ú T M U T A T Ó 2009 1 Tartalomjegyzék NKTH DST (India) Pályázat...1

Részletesebben

A kompetencia alapú képzés a kiút a mőszaki felsıoktatás válságából? - vitaindító

A kompetencia alapú képzés a kiút a mőszaki felsıoktatás válságából? - vitaindító A kompetencia alapú képzés a kiút a mőszaki felsıoktatás válságából? - vitaindító dr. Abonyi János 2009. február 9. Válság??? reform??? Nem minden egyetem, fıiskola kínál jó minıséget; igen sok helyen

Részletesebben

Ifjan éretten öregen 80 kérdés válasz közel nyolc évtizedről

Ifjan éretten öregen 80 kérdés válasz közel nyolc évtizedről Conference paper MAFIOK XXXVIII. 2014, Pollack Mihály Faculty of Engineering and Information Technology University of Pécs, Hungary Ifjan éretten öregen 80 kérdés válasz közel nyolc évtizedről Kispéter

Részletesebben

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ SZEMÉLYI ADATOK: Név: dr. Nagy Marianna Szül. idő: 1963. június 1. Szül. hely: Kisvárda. Munkahelyek:

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ SZEMÉLYI ADATOK: Név: dr. Nagy Marianna Szül. idő: 1963. június 1. Szül. hely: Kisvárda. Munkahelyek: SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ SZEMÉLYI ADATOK: Név: dr. Nagy Marianna Szül. idő: 1963. június 1. Szül. hely: Kisvárda Munkahelyek: Munkahely: ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Közigazgatási Jogi Tanszék Munkahely címe:

Részletesebben

Diplomás gazdaságvédelmi szakreferens szakirányú továbbképzési szak

Diplomás gazdaságvédelmi szakreferens szakirányú továbbképzési szak Diplomás gazdaságvédelmi szakreferens szakirányú továbbképzési szak 1. A szak képzési és kimeneti követelményei a. A szakirányú továbbképzés megnevezése: Diplomás gazdaságvédelmi szakreferens szak b. A

Részletesebben

A KOSSUTH LAJOS HADTUDOMÁNYI KAR

A KOSSUTH LAJOS HADTUDOMÁNYI KAR ZRÍNYI MIKLÓS 2. számú melléklet a ZMNE számhoz NEMZETVÉDELMI EGYETEM. számú példány A KOSSUTH LAJOS HADTUDOMÁNYI KAR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI RENDJE - 2011 - TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS... 4 I. FEJEZET ÁLTALÁNOS

Részletesebben

Életrajz. Személyes adatok: Név: Dr. Ács Pongrác E-mail cím: acsp@ktk.pte.hu Családi állapot: nős. Tanulmányok:

Életrajz. Személyes adatok: Név: Dr. Ács Pongrác E-mail cím: acsp@ktk.pte.hu Családi állapot: nős. Tanulmányok: Életrajz Személyes adatok: Név: Dr. Ács Pongrác E-mail cím: acsp@ktk.pte.hu Családi állapot: nős Tanulmányok: 2004-2008 Semmelweis Tudományegyetem (TF) asztalitenisz szakedző (Sorszám: PT K 027282 4455/2008)

Részletesebben

PTE_DPR_Vegz_Alap_Normal_2015. Válaszadók száma = 2013. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 50% 25%

PTE_DPR_Vegz_Alap_Normal_2015. Válaszadók száma = 2013. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 50% 25% Válaszadók száma = 2013 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus 25% 0% 50% 0% 25% Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián elt.=átl.

Részletesebben

A szociális és munkaügyi miniszter.../2008. ( ) SZMM rendelete a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény végrehajtásáról

A szociális és munkaügyi miniszter.../2008. ( ) SZMM rendelete a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény végrehajtásáról Szociális és Munkaügyi Minisztérium Iktatószám: 20169 /2008-JOGIFŐ A szociális és munkaügyi miniszter.../2008. ( ) SZMM rendelete a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény végrehajtásáról

Részletesebben

MŰSZAKI SZAKOKTATÓ SZAK (műszaki alapdiploma BSc. szint) 1. A képzési cél

MŰSZAKI SZAKOKTATÓ SZAK (műszaki alapdiploma BSc. szint) 1. A képzési cél MŰSZAKI SZAKOKTATÓ SZAK (műszaki alapdiploma BSc. szint) 1. A képzési cél A műszaki szakoktató szak mint alapképzés szorosan kapcsolódik a műszaki képzési terület különböző szakágaihoz, összhangban az

Részletesebben

Részidős hallgatók intézményválasztási döntései határokon innen és túl

Részidős hallgatók intézményválasztási döntései határokon innen és túl TŐZSÉR Zoltán Debreceni Egyetem Részidős hallgatók intézményválasztási döntései határokon innen és túl Bevezetés Ebben az esettanulmányban a Partium történelmi régió magyar tannyelvű felsőoktatási intézményében

Részletesebben

A jövő tudósai A NEMZETI TEHETSÉG PROGRAM EDDIGI EREDMÉNYEI ÉS TOVÁBBI TERVEI. A jövő tudósai. Magyar Tudomány 2013/5

A jövő tudósai A NEMZETI TEHETSÉG PROGRAM EDDIGI EREDMÉNYEI ÉS TOVÁBBI TERVEI. A jövő tudósai. Magyar Tudomány 2013/5 Tisztelt Olvasó! 610 A NEMZETI TEHETSÉG PROGRAM EDDIGI EREDMÉNYEI ÉS TOVÁBBI TERVEI A Nemzeti Tehetség Programról szóló 78/ 2008. (VI.13. OGY-határozat elfogadásával az Országgyűlés 2008-tól kezdődően

Részletesebben

KAPOSVÁRI EGYETEM CSOKONAI VITÉZ MIHÁLY PEDAGÓGIAI FŐISKOLAI KAR

KAPOSVÁRI EGYETEM CSOKONAI VITÉZ MIHÁLY PEDAGÓGIAI FŐISKOLAI KAR KAPOSVÁRI EGYETEM CSOKONAI VITÉZ MIHÁLY PEDAGÓGIAI FŐISKOLAI KAR AKKREDITÁCIÓS JELENTÉSE A MAB plénuma által felkért kari látogató bizottság: Fehér Irén CSc Mankovits Tamás DOSz képviselete Bábosik István

Részletesebben

Pedagógiai Program. Petőfi Sándor Gimnázium, Kollégium és Közétkeztetési Központ OM:028375. 5650 Mezőberény Petőfi út 13-15.

Pedagógiai Program. Petőfi Sándor Gimnázium, Kollégium és Közétkeztetési Központ OM:028375. 5650 Mezőberény Petőfi út 13-15. Pedagógiai Program Petőfi Sándor Gimnázium, Kollégium és Közétkeztetési Központ OM:028375 5650 Mezőberény Petőfi út 13-15. Érvényes: 2009. szeptember 1-től Tartalomjegyzék I. Nevelési program 1. Bevezetés

Részletesebben

GAZDASÁGI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI AGRÁRMÉRNÖK

GAZDASÁGI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI AGRÁRMÉRNÖK A DEBRECENI EGYETEM Agrárgazdasági és Vidékfejlesztési Kar KÉRELME GAZDASÁGI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI AGRÁRMÉRNÖK BSc SZINTŰALAPKÉPZÉSI SZAK INDÍTÁSÁRA Agrár képzési terület Gazdasági, vidékfejlesztési és informatikus

Részletesebben

III. HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER III/2. Hallgatói Térítési és Juttatási Szabályzat

III. HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER III/2. Hallgatói Térítési és Juttatási Szabályzat III. HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER III/2. Hallgatói Térítési és Juttatási Szabályzat A Szenátus - a HÖK egyetértésével - 2007. június 25-i ülésén, 60.aa/2006/07. számú határozatával támogatta a Hallgatói

Részletesebben

ÁJK_Végzett hallgatói - BA - MA - Hagy - 3 éve. Válaszadók száma = 50. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt.

ÁJK_Végzett hallgatói - BA - MA - Hagy - 3 éve. Válaszadók száma = 50. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. ÁJK_Végzett hallgatói - BA - MA - Hagy - éve Válaszadók száma = 50 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Kérdésszöveg Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Bal pólus 5% 0% 50% 0% 5% Jobb pólus

Részletesebben

Oktatói önéletrajz. Dr. Rostoványi Zsolt. Karrier. egyetemi tanár. Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Nemzetközi Tanulmányok Intézet

Oktatói önéletrajz. Dr. Rostoványi Zsolt. Karrier. egyetemi tanár. Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Nemzetközi Tanulmányok Intézet Dr. Rostoványi Zsolt egyetemi tanár Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Nemzetközi Tanulmányok Intézet Karrier Felsőfokú végzettségek: 1971-1975 Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem,

Részletesebben

Főtitkári beszámoló és 2012-es pénzügyi terv

Főtitkári beszámoló és 2012-es pénzügyi terv Főtitkári beszámoló és 2012-es pénzügyi terv Dr. Bartolits István főtitkár HTE közgyűlés 2012 2012. május 24. Áttekintés Honnan indultunk? Meddig jutottunk? Hol tartunk? Mik a lehetőségeink? Az új Választmány

Részletesebben

6. MODUL VÁROSI KÖZLEKEDÉS TECHNOLÓGIAI KÉPZÉS

6. MODUL VÁROSI KÖZLEKEDÉS TECHNOLÓGIAI KÉPZÉS I D. D R. G Á S P Á R L Á S Z L Ó Ú T Ü G Y I T E C H N O L Ó G I A I T O V Á B B K É P Z É S 6. MODUL VÁROSI KÖZLEKEDÉS TECHNOLÓGIAI KÉPZÉS MAGYAR KÖZÚT NONPROFIT ZRT. NYILVÁNTARTÁSI SZÁM: 01-0505-05

Részletesebben

DPR és Motivációs Felmérések 2012 Végzett FSZ hallgatói felmérés - 2011 (a végzés követő 1 éven belül) (DPR_A_FSZ_2012) Válaszadók száma = 25

DPR és Motivációs Felmérések 2012 Végzett FSZ hallgatói felmérés - 2011 (a végzés követő 1 éven belül) (DPR_A_FSZ_2012) Válaszadók száma = 25 DPR és Motivációs Felmérések 0 Végzett FSZ hallgatói felmérés - 0 (a végzés követő éven belül) (DPR_A_FSZ_0) Válaszadók száma = Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt.

Részletesebben

ÉPÍTŐMÉRNÖKI SZAK. (BSc) ALAPKÉPZÉS

ÉPÍTŐMÉRNÖKI SZAK. (BSc) ALAPKÉPZÉS ÉPÍTŐMÉRNÖKI SZAK (BSc) ALAPKÉPZÉS Az alapképzési szak megnevezése: építőmérnöki Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése: építőmérnök A specializációk megnevezése: Szerkezetépítő mérnök ágazaton:

Részletesebben

FELHÍVÁS a XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Orvos- és Egészségtudományi Szekciójában való részvételre

FELHÍVÁS a XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Orvos- és Egészségtudományi Szekciójában való részvételre FELHÍVÁS a XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Orvos- és Egészségtudományi Szekciójában való részvételre 1. Általános információk, rendezők A rendezvény szervezői: Pécsi Tudományegyetem Általános

Részletesebben

E-Gazdaság Szakmérnök szakirányú továbbképzési szak. Szakindítás Képzési Program. Dunaújváros

E-Gazdaság Szakmérnök szakirányú továbbképzési szak. Szakindítás Képzési Program. Dunaújváros E-Gazdaság Szakmérnök szakirányú továbbképzési szak Szakindítás Képzési Program Dunaújváros 2008 Tartalomjegyzék Képzési és Kimeneteli Követelmény... 3 Képzési program... 3 Óra és vizsgaterv... 8 Tantárgyprogramok...

Részletesebben

Gyakorlati oktató. FSZ SZAK (FSZ szint, KKK tervezet)

Gyakorlati oktató. FSZ SZAK (FSZ szint, KKK tervezet) Gyakorlati oktató (Szakképzés pedagógiai asszisztens) FSZ SZAK (FSZ szint, KKK tervezet) -TERVEZET- KÉSZÍTETTE: Mészáros Attila egyetemi adjunktus Sopron, 2006-06-19 1. A képzési cél Gyakorlati oktató

Részletesebben

krfeher@gmail.com http://mnytud.arts.unideb.hu/feherkrisztina.php

krfeher@gmail.com http://mnytud.arts.unideb.hu/feherkrisztina.php Szakmai önéletrajz SZEMÉLYES ADATOK Név DR. FEHÉR KRISZTINA Cím DE MAGYAR NYELVTUDOMÁNYI TANSZÉK, 4010 DEBRECEN, PF. 54. Telefon 06-52-512-900/23098 E-mail Honlap Születési idő és hely krfeher@gmail.com

Részletesebben

Születési hely, idő: Keszthely, 1945. október 20.

Születési hely, idő: Keszthely, 1945. október 20. Dr. Nováky Erzsébet egyetemi tanár Budapesti Corvinus Egyetem Gazdaságföldrajz és Jövőkutatás Tanszék 1093 Budapest, Fővám tér 8. Tel. +36-1-482-5319 és +36-1-482-5325 erzsebet.novaky@uni-corvinus.hu erzsebet.novaky@gmail.com

Részletesebben

Szegedi Szakképzési Centrum Vedres István Szolgáltatási Szakképző Iskolája

Szegedi Szakképzési Centrum Vedres István Szolgáltatási Szakképző Iskolája Szegedi Szakképzési Centrum Vedres István Szolgáltatási Szakképző Iskolája OM 203052 6720 Szeged, Horváth Mihály utca 2-6. Tel/Fax: 62/547-160/114-es mellék E-mail: epki@vedres.sulinet.hu A szegedi Vedres

Részletesebben

KARI ÖNÉRTÉKELÉS 2009-2010. Elfogadva a Kari Tanács 51/2010. (XII. 09.) sz. határozatával

KARI ÖNÉRTÉKELÉS 2009-2010. Elfogadva a Kari Tanács 51/2010. (XII. 09.) sz. határozatával Eszterházy Károly Főiskola Természettudományi Kar KARI ÖNÉRTÉKELÉS 2009-2010 Elfogadva a Kari Tanács 51/2010. (XII. 09.) sz. határozatával EGER, 2010 ÉVES KARI ÖNÉRTÉKELÉS Készítette: EKF TTK Minőségbiztosítási

Részletesebben

Debreceni Egyetem Műszaki Főiskolai Karának. akkreditációs jelentése

Debreceni Egyetem Műszaki Főiskolai Karának. akkreditációs jelentése Debreceni Egyetem Műszaki Főiskolai Karának akkreditációs jelentése (2006/9/XI/1. sz. MB határozat) MB plénuma által felkért kari látogatóbizottsági tagok Bánhidi László DSc. Hübner Mátyás Ybl díjas Lenkei

Részletesebben

Jelentés a kiértékelésről az előadóknak

Jelentés a kiértékelésről az előadóknak VSL Kft. 000 Szentendre Pitypang u. 6. VSL Kft. Tisztelt Vera Gedei Úr/Asszony! (személyes és bizalmas) Jelentés a kiértékelésről az előadóknak Tisztelt Vera Gedei Úr/Asszony! Ez az email tartalmazza a

Részletesebben

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Alapszabálya

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Alapszabálya A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Alapszabálya (egységes szerkezetben az 1-6. számú módosításokkal) D E B R E C E N 2009. december 16. 2 Tartalomjegyzék I. FEJEZET: ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK------------------------------------------------------------------

Részletesebben

A tudomány sokkal emberibb jelenség, mint gondolnánk

A tudomány sokkal emberibb jelenség, mint gondolnánk A tudomány sokkal emberibb jelenség, mint gondolnánk Csányi Vilmos: Az emberi viselkedés c. könyvérıl Sanoma Budapest, Nık Lapja Mőhely, 2007. Kitőnı könyvet ajánlok az olvasó figyelmébe, noha a szerzı

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. A rendezvény megvalósítását a TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0048 azonosítószámú projekt támogatta.

BESZÁMOLÓ. A rendezvény megvalósítását a TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0048 azonosítószámú projekt támogatta. BESZÁMOLÓ A 2014. NOVEMBER 26-ÁN MEGRENDEZETT INTERDISZCIPLINÁRIS TUDOMÁNYOS KONFERENCIÁRÓL A rendezvény megvalósítását a azonosítószámú projekt támogatta. A rendezvény keretében a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi

Részletesebben

GEIK_es_GEK_Kimenő motivációs Hagy-BA. Válaszadók száma = 68. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

GEIK_es_GEK_Kimenő motivációs Hagy-BA. Válaszadók száma = 68. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% GEIK_es_GEK_Kimenő motivációs Hagy-BA Válaszadók száma = 68 Jelentéskészítő - ME - MBI, GEIK_es_GEK_Kimenő motivációs Hagy-BA Általános indikátorok Globális index - + átl.=3.4 EGYETEMI ADATSZOLGÁLTATÁS

Részletesebben

A nemzeti erőforrás miniszter 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelete az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól

A nemzeti erőforrás miniszter 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelete az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól 1 A nemzeti erőforrás miniszter 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelete az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 247. (2) bekezdés i) pont ie)

Részletesebben

analitikát, kolloid kémiát és környezetvédelmi méréstechnikát oktat nappali és levelező tagozatos hallgatók számára magyar és angol nyelven.

analitikát, kolloid kémiát és környezetvédelmi méréstechnikát oktat nappali és levelező tagozatos hallgatók számára magyar és angol nyelven. 18 Dr. Kovács Béla egyetemi tanár, intézetvezető, az Élelmiszermérnöki BSc és az Élelmiszerbiztonsági és minőségi mérnöki MSc szakok szakvezetője. A Kossuth Lajos Tudományegyetemen 1987-ben szerezte meg

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Magyar Tudományos Akadémia 185. közgyűlésére 2014. május 6.

ELŐTERJESZTÉS a Magyar Tudományos Akadémia 185. közgyűlésére 2014. május 6. ELŐTERJESZTÉS a Magyar Tudományos Akadémia 185. közgyűlésére 2014. május 6. A Magyar Tudományos Akadémia elnökének beszámolója az Akadémia 2013. évi tevékenységéről Készítette: Látta: Nagy-István Ildikó

Részletesebben

BME Építészmérnöki Kar Tudományos Diákköri és Művészeti Konferencia 2016.

BME Építészmérnöki Kar Tudományos Diákköri és Művészeti Konferencia 2016. BME Építészmérnöki Kar Tudományos Diákköri és Művészeti Konferencia 2016. 2016. április 18. kedd 14 óra K.210. BME Építészmérnöki Kar Tudományos és Művészeti Diákköri Konferencia 2016. évi nyitónap 2016.

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. doktori képzésben való részvételre. 2016-2017. tanév TUDOMÁNYFILOZÓFIA ÉS TUDOMÁNYTÖRTÉNET DOKTORI ISKOLA BME

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. doktori képzésben való részvételre. 2016-2017. tanév TUDOMÁNYFILOZÓFIA ÉS TUDOMÁNYTÖRTÉNET DOKTORI ISKOLA BME PÁLYÁZATI FELHÍVÁS doktori képzésben való részvételre 2016-2017. tanév TUDOMÁNYFILOZÓFIA ÉS TUDOMÁNYTÖRTÉNET DOKTORI ISKOLA BME GAZDASÁG- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR Pályázati felhívás a Tudományfilozófia

Részletesebben

CompLex Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye Ingyenes, megbízható jogszabály-szolgáltatás Magyarország egyik legnagyobb jogi tartalomszolgáltatójától

CompLex Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye Ingyenes, megbízható jogszabály-szolgáltatás Magyarország egyik legnagyobb jogi tartalomszolgáltatójától 257/2000. (XII. 26.) Korm. rendelet - a közalkalmazottak jogállásáról s... 1. oldal, összesen: 19 oldal CompLex Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye Ingyenes, megbízható jogszabály-szolgáltatás Magyarország

Részletesebben

Pályázati útmutató. Szent-Györgyi Albert Hazahívó Ösztöndíj tapasztalt kutatóknak (Konvergencia program)

Pályázati útmutató. Szent-Györgyi Albert Hazahívó Ösztöndíj tapasztalt kutatóknak (Konvergencia program) Pályázati útmutató a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal által a TÁMOP 4.2.4.A/2-11-1-2012-0001 Nemzeti Kiválóság Program - Hazai hallgatói, illetve kutatói személyi támogatást biztosító rendszer kidolgozása

Részletesebben

Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kar JELENTÉS a minőségfejlesztési program kari megvalósításáról (2008/2009. tanév)

Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kar JELENTÉS a minőségfejlesztési program kari megvalósításáról (2008/2009. tanév) Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kar JELENTÉS a minőségfejlesztési program kari megvalósításáról (2008/2009. tanév) Székesfehérvár 2010. január 0 1. táblázat A Geoinformatikai Kar jelentése

Részletesebben

Impresszum. Fõszerkesztõ: Süveges Péter BME Diákközpont. Támpont Iroda. Felelõs kiadó: Veres Gábor igazgató BME Diákközpont.

Impresszum. Fõszerkesztõ: Süveges Péter BME Diákközpont. Támpont Iroda. Felelõs kiadó: Veres Gábor igazgató BME Diákközpont. Felvételi Kalauz Impresszum Fõszerkesztõ: Süveges Péter BME Diákközpont. Támpont Iroda Felelõs kiadó: Veres Gábor igazgató BME Diákközpont Szerkesztették: Diákközpont Támpont Iroda Oktatási Igazgatóság,

Részletesebben

FOGLALKOZTATÁSI KÖVETELMÉNYRENDSZERE

FOGLALKOZTATÁSI KÖVETELMÉNYRENDSZERE Heller Farkas Gazdasági és Turisztikai Szolgáltatások Főiskolája FOGLALKOZTATÁSI KÖVETELMÉNYRENDSZERE (Módosításokkal egységes szerkezetben) Az SzMSz 3. számú melléklete Budapest 2008 Tartalomjegyzék I.

Részletesebben

BME Fizikai Tudományok Doktori Iskola

BME Fizikai Tudományok Doktori Iskola MAB azonosító: 135 BME Fizikai Tudományok Doktori Iskola Önértékelés (2009) A doktori iskola bemutatása A Fizikai Tudományok Doktori Iskola feladata a tudományos elitképzés: az oktatói és kutatói utánpótlás

Részletesebben