ALD Hírlevél. Köszönjük együttműködésüket és bizalmukat. Let s drive together! szeptember 15. Szántó Viktor ügyvezető igazgató

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ALD Hírlevél. Köszönjük együttműködésüket és bizalmukat. Let s drive together! 2010. szeptember 15. Szántó Viktor ügyvezető igazgató"

Átírás

1 szeptember ALD Hírlevél Aktuális témáink: Köszöntő Aktualitások Gumi szezon Szmogrendelet Tippek Autópálya matrica Szélvédő mosó téliesítése Módosított KRESZ szabályok Interjú Köszöntő Mérföldkő Kedves Ügyfeleink! Az ALD Automotive magyarországi leányvállalata újabb mérföldkőhöz érkezett a nyár folyamán. Flottaparkunk nagysága meghaladta a 2500 darab autót. Elértük továbbá, hogy cégünk immáron a közbeszerzési területen is sikerrel veszi az akadályokat. Ez számunkra nagy öröm, és egyben bizonyíték is arra, hogy jó irányba haladunk. Az elért eredmény kiemelkedő jelentőséggel bír, hisz a gazdasági válság nehézségei ellenére adhatunk számot növekvő portfólióról. Cégünk dinamikus növekedése mellett célunk és küldetésünk a minőségbeli folyamatos fejlődés. Flottakezelői tevékenységünk további tökéletesítéséhez nyújt segítséget az Önök körében minden évben elvégzett elégedettségi felmérés. Támogató, bíztató észrevételeik és építő kritikáik nagy mértékben hozzájárulnak a szolgáltatásunk színvonalának emeléséhez. Az Önök tapasztalataiból és visszajelzéseiből tanulva ha megtisztelnek minket és megosztják velünk - valóban minőségi változást érhetünk el. Köszönjük együttműködésüket és bizalmukat. Let s drive together! szeptember 15. Szántó Viktor ügyvezető igazgató Segítünk Szendrőládnak 2 raklap adomány Árvíz hazánkban - a térségnek nyújtott segítség Az ALD Automotive is elindította programját a társadalmi felelősségvállalás jegyében. Ennek keretében a dolgozói felajánlásokat az ALD Automotive is kiegészítette. Minden dolgozói 1 Ft mellé további 2 Ft-ot tett az ALD Automotive menedzsmentje. Az összegyűlt adományból tartós élelmiszert és tisztítószert vettünk Szendrőlád lakosságának, valamint több zsák használt ruhát juttattunk a rászorulóknak.

2 Aktualitások 2. Gumi szezon Október közepén szokásaink szerint megkezdjük a gumiabroncsok cseréjét. Általános tapasztalatunk, hogy a novemberi nagyroham előtt 1-2 héttel sokkal kényelmesebben lehet megfelelő időpontot találni a cserére, mint az első hó lehullásának napján. Ebben kollégáink most is segítségükre lesznek, de interneten is bejelentkezhetnek a cserére bármikor. Amennyiben autójára új téli abroncs kerül ebben a szezonban, javasoljuk, hogy könnyűfém tárcsáit cserélje acél tárcsákra elkerülve a lehetséges sérüléseket könnyűfém tárcsáin: az acél tárcsák olcsóbban javíthatóak és a csere költsége sem közelíti meg a könnyűfém tárcsákét. A téli abroncsok visszaváltásával eggyel kisebb méretre pedig megnövelheti a kerék rugalmasságát, amely így ellenállóbb lesz a télen nehezen észrevehető kátyúkba hajtás esetén és csökkenti a defekt lehetőségét így sok bosszúságtól és költségtől kímélve meg Önt. Szmogrendelet Érvénybe lépett a megújított budapesti szmogrendelet. A szmoghelyzet riasztási fokozatában már nem a páros és páratlan rendszám alapján korlátozzák az autók közlekedését, hanem a környezetvédelmi plakettek színe szerint. Megváltozott ugyanis a kétszintű, sárga és zöld jelzések rendszere, amely helyett már négy színnel jelölik a járművek környezetvédelmi tulajdonságát. A január 1-től érvényes rendszer új határokkal dolgozik, és ismét négy kategóriát ismer: Fekete színű plakett - korszerűtlen, nem környezetbarát járművek, amelynek a környezetvédelmi osztályba sorolása: 0, 1, 3. Piros színű plakett - korszerűtlen, kevésbé környezetbarát járművek, amelynek a környezetvédelmi osztályba sorolása: 2. Kék színű plakett - korszerű, környezetbarát járművek, amelynek a környezetvédelmi osztályba sorolása: 4, 6, 7, 8. Zöld színű plakett - korszerű, kiemelten környezetbarát járművek, amelynek a környezetvédelmi osztályba sorolása: 9 és az e fölöttiek. A rendelet szerint a fekete és piros műszaki matricájú járművek használatának szüneteltetését kérheti a főpolgármester a szmogriadó tájékoztatási fokozatától kezdve, a riasztási fokozatban pedig megtilthatja azok közlekedését. A jelenleg sárga matricával ellátott autókat átmenetileg a riasztási fokozatban is lehet használni, amíg a következő műszaki vizsgán az új rendszerbe illeszkedő jelzést nem kapnak. A riasztási fokozatban a főpolgármester kérheti a gépjárművek vezetőit, hogy járművük haladási sebességét 20 kilométer/órával csökkentsék, kivéve ott, ahol 30 kilométer/óra vagy annál kisebb a megengedett legnagyobb sebesség. Erre elsősorban a téli időszakban lehet majd szükség. A szmogriadó-rendeletet megszegőkkel szemben harmincezer forint bírság szabható ki.

3 3. A műszaki adatok alapján gépjárműparkunkban nincs olyan gépjármű, mely nem közlekedhet egy esetleges szmogriadó alkalmával, azonban a sebességkorlátozó rendelkezés ezen autókra is vonatkozni fog. Tippek Autópálya matrica Éves autópálya matricáját átteheti év közben új autójára is, így jelentős költségtől megkímélve cégét. A matricák átírásának feltétele: a korábbi gépjármű forgalmi engedélyének másolata, valamint az új forgalmi rendszámra kiállított forgalmi engedély eredeti példánya az éves matricák vásárlási számlája vagy elektronikus matrica vagy ellenőrző szelvény attól függően, hogy az ÁAK ügyfélszolgálaton vagy benzinkúton vásárolta a matricát. Ha ez nem áll rendelkezésre, akkor 1.000,- Ft ügyintézési díj ellenében a korábbi gépjármű forgalmi engedélyének (vagy másolatának) bemutatásával kiállítanak róla hiteles másolatot, ha az ÁAK ügyfélszolgálaton vásárolta meg a matricát. Töltőállomáson vásárolt matrica esetében csak abban az esetben lehet hiteles másolatot kérni, ha a matrica vásárlás pontos helye, időpontja rendelkezésre áll meg kell keresni a szolgáltatót és írásban kell az igényt benyújtani ez tapasztalatunk szerint egy hetet minimum igénybe vesz. Az átírási díj autónként Ft. Az átírás csak ÁAK ügyfélszolgálaton személyesen intézhető, interneten és mobilszolgáltatón keresztül nem lehet az ügyben eljárni. Az ALD meghatalmazása szükséges az ügyintézéshez, melyet ügyfélszolgálatunktól kérhet, amennyiben nincs a cég üzembentartóként a forgalmi engedélybe bejegyezve. TOVÁBBI INFÓK: ÁAK Ügyfélszolgálatok: M1-M7 autópálya kivezető szakaszán a 9-10 km magasságában az AGIP-kút mögött (McDonald s melletti pihenőhely) vagy az M3 autópálya kivezető szakaszán a 12 km-nél Mogyoródi leágazásnál, nyitvatartási idő: H-P: illetve Sz- V: Az ügyfélszolgálat telefonszáma: 06-40/ es, majd 2 beválasztó kóddal kapcsolják az ügyintézőt. Szélvédő mosó téliesítése Gyakori probléma a szélvédő mosó folyadék befagyása a reggeli őszi fagyok beköszöntével. A bosszúságon felül sajnos nagyobb kárt is okozhat magának az autóvezető ha erőlteti a befagyott folyadékkal a szélvédő mosást, mert könnyen leégetheti a meghajtó motort, amit nem tekintünk rendeltetésszerű használatnak. Kérjük ezért, hogy még a fagyok beállta előtt töltse fel autóját téli szélvédő mosó folyadékkal.

4 4. Módosított KRESZ szabályok Több KRESZ tábla is módosult az elmúlt időszakban. Amennyiben van olyan, amelyet nem ismer lentiek közül, javasoljuk ismeretei felfrissítését az interneten! Interjú Bemutatkozunk Imsies Rimon: Csak azt nem értem, hogy miért felborul a szék, mikor a gravitáció lefelé viszi? szeptembere óta dolgozik az ALD-nél szervizvezetőként. Izraelben született, Tel Avivban élt és tanult 18 éves koráig. Ekkor az élet más irányba terelte. - Hogyan kerültél Magyarországra? - Amikor elvégeztem a gimnáziumot, úgy döntöttem, hogy továbbtanulok. Szentpétervárra jelentkeztem jogi egyetemre, ahová fel is vettek. Ott megismerkedtem egy magyar lánnyal, akibe annyira beleszerettem, hogy bárhová követtem volna, így kerültem Budapestre. Feleségül vettem és már három gyermek boldog édesapja vagyok mellette. - Mennyire okozott gondot a magyar nyelv elsajátítása? - Soha nem jártam nyelviskolába, feleségem segítségével egy-két év alatt rám ragadt a lényeg. Már beszéltem arabul, héberül, oroszul és angolul, így próbálgattam hasonlítani azokhoz, de sajnos teljesen más. Azt hittem soha nem fogom megtanulni. - Milyen volt a magyar nyelvet hallgatni ismeretlenként? - Nagyon lágy és nőies. A magánhangzók dallamossá teszik. - Melyik része volt a legnehezebb? - Az igekötők. A mai napig nem értek dolgokat Például, hogy miért felborul a szék, amikor a gravitáció lefelé viszi? Nekem senki ne magyarázza meg, hogy azért, mert a lábai felfelé néznek! Azt már értem, hogy azért felmosunk, mert felmossuk a koszt. De sokszor semmi logika nincs benne Befesti a haját, de kifesti az arcát meg a szobát is? - Miért éppen az autós szakmában találtad meg a helyed? - Mindig is vonzottak az autók, már 13 évesen tudtam vezetni. A rajongásom soha sem lankadt, hiszen a gépjárműipar tipikusan az a hely, ahol folyamatosan fejlesztenek és újdonságokat vezetnek be. - Mit szeretsz legjobban a munkádban? - Szeretem megoldani a szervizes problémákat és pozitív visszajelzéseket kapni az ügyfelektől. A legjobb, amikor rendszerfrissítés van és új modellek

5 5. kerülnek az adatbázisba. Mindig kíváncsian várom az új motorizációkat és modelleket. - Mi motivál? - Leginkább az újdonságok és a fejlesztések. - Hogyan kapcsolódsz ki? - A gyermekeimmel főként. A kislányom még pici, de a srácokkal már el tudunk menni autóversenyekre, kiállításokra. Sokat játszunk együtt, mindannyian focirajongók vagyunk. Azt hiszem, az apaság az, ami teljessé teszi az életemet. Kiadványunkkal kapcsolatos észrevételeit és véleményét kérjük ossza meg velünk a marketing.hu@aldautomotive.com címre küldött levelével!

ALD Hírlevél. Ünnepi nyitva tartás az ALD-nél. Használt autók visszaadása Üzemanyag kártya ügyintézés

ALD Hírlevél. Ünnepi nyitva tartás az ALD-nél. Használt autók visszaadása Üzemanyag kártya ügyintézés 02 2009. december ALD Hírlevél Aktuális témáink : Ünnepi nyitva tartás az ALD-nél Elérhetőség az év végén Környezet Charta Elkötelezettség a környezetvédelem mellett Téli percek - Assistance kiterjesztés,

Részletesebben

Köszönjük a pozitív visszajelzéseket a

Köszönjük a pozitív visszajelzéseket a flottakezelés autótechnika hasznos tippek autósport KÉSZ&GO Kft. hírei Kö s z ö n t ő Kedves Partnereink! Köszönjük a pozitív visszajelzéseket a legutóbbi hírlevélről, hiszen ez azt jelenti, hogy szinte

Részletesebben

Munkaügyi hírlevél. 1. Általános tapasztalatok

Munkaügyi hírlevél. 1. Általános tapasztalatok Munkaügyi hírlevél Jelen hírlevelünkben a személy- és vagyonvédelmi (vagyonőri) tevékenységet érintő 2010. június 22. - július 16. között lefolytatott munkaügyi célvizsgálat tanulságos tapasztalatait ismertetjük

Részletesebben

Az építésgépesítés célja:

Az építésgépesítés célja: Építőipari, gépesítés célja, fokozatai, gépgazdálkodás feladatai, teendői, gépi munkaidő felosztása, teljesítmények dokumentálása a gyakorlatban, gépnaplók, gépköltségek, jelentési kötelezettségek gépekről.

Részletesebben

xxx József úr Miskolc, 2014. augusztus 23. rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos főosztályvezető részére

xxx József úr Miskolc, 2014. augusztus 23. rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos főosztályvezető részére xxx József úr Miskolc, 2014. augusztus 23. rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos főosztályvezető részére Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály Budapest xxxxx@orfk.police.hu Tárgy:

Részletesebben

B E SZ Á M O L Ó A Polgárır Egyesületek Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szövetségének 2010-évi munkájáról 2011. évi feladatok meghatározása

B E SZ Á M O L Ó A Polgárır Egyesületek Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szövetségének 2010-évi munkájáról 2011. évi feladatok meghatározása B E SZ Á M O L Ó A Polgárır Egyesületek Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szövetségének 2010-évi munkájáról 2011. évi feladatok meghatározása Tisztelt Küldött- Közgyőlés! Kedves Vendégeink! Tisztelt Hölgyeim

Részletesebben

Alvázszám Motorszám A váltó, sebességek helye

Alvázszám Motorszám A váltó, sebességek helye 1. Kuplung kar 2. Műszerfal 3. Tanksapka 4. Levegőszűrő 5. Akkumulátor, biztosíték, szerszámkészlet 6. Ülés rögzítő 7. Motorszám 8. Váltókar 9. Gyertyapipa Teljes áttekintés 10. Hátsó féktartály 11. Benzincsap

Részletesebben

MŰSZAKI ÜZEMBIZTONSÁG KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁGOK ROSSZ IDŐBEN JÓ GÉPKOCSIVAL

MŰSZAKI ÜZEMBIZTONSÁG KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁGOK ROSSZ IDŐBEN JÓ GÉPKOCSIVAL MŰSZAKI ÜZEMBIZTONSÁG KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁGOK ROSSZ IDŐBEN JÓ GÉPKOCSIVAL KÉSZÍTSÜK FEL JÁRMŰVÜNKET A TÉLRE! Mint minden szezonváltáskor, a tél beköszönte előtt is kiemelten fontos, hogy az üzembiztonság

Részletesebben

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. tevékenysége és az intelligens közlekedési rendszerek szerepe feladatai ellátásában

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. tevékenysége és az intelligens közlekedési rendszerek szerepe feladatai ellátásában Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. tevékenysége és az intelligens közlekedési rendszerek szerepe feladatai ellátásában A 2000. augusztus 29-én, három cég összevonásával létrejött Állami Autópálya Kezelő Zrt.

Részletesebben

Mi a nyelvi coaching?

Mi a nyelvi coaching? Mi a nyelvi coaching? Olyan idegennyelvi fejlesztési módszer, amely ötvözi a nyelvi tréninget és a coachingot, az üzleti életben közismert teljesítménynövelő módszert. Kinek hasznos a nyelvi coaching?

Részletesebben

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. Általános Szerződési Feltételei e-matricát értékesítő viszonteladók részére. 4. számú melléklet

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. Általános Szerződési Feltételei e-matricát értékesítő viszonteladók részére. 4. számú melléklet Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. Általános Szerződési Feltételei e-matricát értékesítő viszonteladók részére 4. számú melléklet Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. e-matrica értékesítésére vonatkozó együttműködési

Részletesebben

02 ALD hírlevél. 2012 július. Bevezetés. Ügyfél elégedettségi felmérés 2012. Bevezetés 1. Ügyfél 1 elégedettségi felmérés. Kedves Ügyfeleink,

02 ALD hírlevél. 2012 július. Bevezetés. Ügyfél elégedettségi felmérés 2012. Bevezetés 1. Ügyfél 1 elégedettségi felmérés. Kedves Ügyfeleink, Bevezetés 1 Ügyfél 1 elégedettségi felmérés ALD Offsetting 2 Program Flotta Akadémia 3 Nyári tippek 3 ALD tipp 4 Assistance 4 kiterjesztés Útdíj - dugódíj 4 Interjú 5 Anita Nissan cégautók 6 Bevezetés

Részletesebben

A 2015. év agrometeorológiai sajátosságai

A 2015. év agrometeorológiai sajátosságai A 2015. év agrometeorológiai sajátosságai A. Globális áttekintés (az alábbi fejezet az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján közzétett információk, tanulmányok alapján került összeállításra) A 2015-ös

Részletesebben

II. évfolyam Egészségfejlesztés. Félmaraton barátokkal

II. évfolyam Egészségfejlesztés. Félmaraton barátokkal Székelyhidi Blanka II. évfolyam Egészségfejlesztés Félmaraton barátokkal rogram célja és jelentősége: Az életemben mindig nagyon fontos szerepet töltött be a sport. Általános iskola 3. osztályától kezdve

Részletesebben

Egy munkahigiénikus pályafutása

Egy munkahigiénikus pályafutása FOGLALKOZÁS-EGÉSZSÉGÜGY 3.2 Egy munkahigiénikus pályafutása Tárgyszavak: foglalkozás-egészségügy; felelős; munkahigiénikus. Az alábbiakban egy munkahigiénikus számol be pályafutásáról és beszél azokról

Részletesebben

TANÉVZÁRÓ. Újpest-Belsőváros. 2006. 06. 11. Szentháromság vasárnapja. Juhász Emília

TANÉVZÁRÓ. Újpest-Belsőváros. 2006. 06. 11. Szentháromság vasárnapja. Juhász Emília Újpest-Belsőváros 2006. 06. 11. Szentháromság vasárnapja Juhász Emília TANÉVZÁRÓ Alapige (textus): Ef 6,1-4; 6,10 Olvasandó (lectio): Péld 3,1-18 Heidelbergi Káté*: XXI. ÚRNAP (*Olvasható a szolgálat végén)

Részletesebben

Árvainé Libor Ildikó Murátiné Szél Edit. Tanítói kézikönyv. tanmenetjavaslattal. Sokszínû matematika. 4

Árvainé Libor Ildikó Murátiné Szél Edit. Tanítói kézikönyv. tanmenetjavaslattal. Sokszínû matematika. 4 Árvainé Libor Ildikó Murátiné Szél Edit Tanítói kézikönyv tanmenetjavaslattal Sokszínû matematika. 4 Mozaik Kiadó - Szeged, 2007 Készítette: ÁRVAINÉ LIBOR ILDIKÓ szakvezetõ tanító MURÁTINÉ SZÉL EDIT szakvezetõ

Részletesebben

- Hétévesen kezdtél hegedülni. Volt aki zenei múlttal rendelkezett a családban és ennek hatására kezdtél el tanulni vagy teljesen önszántadból?

- Hétévesen kezdtél hegedülni. Volt aki zenei múlttal rendelkezett a családban és ennek hatására kezdtél el tanulni vagy teljesen önszántadból? Balczó Péter operaénekessel, a Magyar Állami Operaház és az Erkel Színház oszlopos tagjával, a nagykörúti Szamos Cukrászdában találkoztam. Észnél kell lenni, hiszen interjúalanyaimnak általában fogalmuk

Részletesebben

Földváry Károly Általános Iskola Házirend. Bevezetés

Földváry Károly Általános Iskola Házirend. Bevezetés Földváry Károly Általános Iskola Házirend A házirend tartalma: Bevezetés 1. Általános rendelkezések 2. A gyermekek jogai az iskolában. 3. A gyermekek kötelességei az iskolában. 4. A tanulói jutalmazás

Részletesebben

Pápai Református Kollégium Gimnáziumának és Művészeti Szakközépiskolájának Dadi Tagintézményei

Pápai Református Kollégium Gimnáziumának és Művészeti Szakközépiskolájának Dadi Tagintézményei Pápai Református Kollégium Gimnáziumának és Művészeti Szakközépiskolájának Dadi Tagintézményei Tanulói kérdőívek értékelése, 2012 Az értékelés során a tavalyi évhez hasonlóan különválasztottam az alsó

Részletesebben

4. Talajterhelési díjról szóló 29/2006.(XII.14.) önk. rendelet módosítása. Előadó: jegyző

4. Talajterhelési díjról szóló 29/2006.(XII.14.) önk. rendelet módosítása. Előadó: jegyző J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Cserkeszőlő Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. október 29-én megtartott üléséről. Jelen vannak: Szokolai Lajos polgármester dr. Héczei Eszter jegyző Illési Sándor

Részletesebben

Mennybõl az Angyal... 2010.02.04. Utolsó frissítés 2013.02.04.

Mennybõl az Angyal... 2010.02.04. Utolsó frissítés 2013.02.04. Mennybõl az Angyal... 2010.02.04. Utolsó frissítés 2013.02.04. Mennybõl az Angyal, lejött hozzátok Abban a pillanatban szólalt meg ez a dal a cédé lejátszómon, amikor belekezdtem ebbe az írásba az angyalokról.

Részletesebben

2004. évi CXL. törvény. a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól

2004. évi CXL. törvény. a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól 2004. évi CXL. törvény a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól Az Országgyűlés abból a célból, hogy az állampolgárokat és a szervezeteket legszélesebb körben érintő közigazgatási

Részletesebben

Bói Anna. Konfliktus? K. könyvecskék sorozat 1.

Bói Anna. Konfliktus? K. könyvecskék sorozat 1. Bói Anna Konfliktus? K könyvecskék sorozat 1. Tartalom: Üdvözölöm a kedves Olvasót! Nem lehetne konfliktusok nélkül élni? Lehet konfliktusokkal jól élni? Akkor miért rossz mégis annyira? Megoldás K Összegzés

Részletesebben

A 2 0 1 5. É V M U N K Á J Á R Ó L

A 2 0 1 5. É V M U N K Á J Á R Ó L P O L G Á R M E S T E R I B E S Z Á M O L Ó A 2 0 1 5. É V M U N K Á J Á R Ó L Tisztelettel, és szeretettel köszöntök mindenkit, aki megtisztelt bennünket jelenlétével. 2014 októberében régi-új képviselőtestület

Részletesebben

PÉNZÜGYI KALAUZ. a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásai elszámolásához. Készítette az

PÉNZÜGYI KALAUZ. a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásai elszámolásához. Készítette az PÉNZÜGYI KALAUZ a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásai elszámolásához Készítette az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlõségi Minisztérium Civil Kapcsolatok Igazgatósága megbízásából a Perfekt

Részletesebben

A FIZIKAI FELKÉSZÍTÉS HELYZETE, A FEJLŐDÉS LEHETSÉGES IRÁNYAI A FIZIKAI FELKÉSZÍTÉS HELYZETE

A FIZIKAI FELKÉSZÍTÉS HELYZETE, A FEJLŐDÉS LEHETSÉGES IRÁNYAI A FIZIKAI FELKÉSZÍTÉS HELYZETE A FIZIKAI FELKÉSZÍTÉS HELYZETE, A FEJLŐDÉS LEHETSÉGES IRÁNYAI A FIZIKAI FELKÉSZÍTÉS HELYZETE Az elmúlt két évtizedben jelentős átalakuláson ment keresztül a Magyar Honvédség. A változás komolyan érintette

Részletesebben

Kiadás : Vissza hozatal / Átvétel : Ideje : Ideje : Km óra állás : km Km óra állás : km. Nyilatkozat

Kiadás : Vissza hozatal / Átvétel : Ideje : Ideje : Km óra állás : km Km óra állás : km. Nyilatkozat Bérleti szerződés Bérbeadó : Név:Steinbach-Szolgáltató Kft Székhely : 1148 Budapest, Vezér utca 149/C fsz 3 Cgj.Szám :01-09-270065 Adószám: 25350182-1-42 Bankszámlaszám :RaiffeisenBank 12010453-01525171-00100009

Részletesebben

- kötelező gépjármű felelősség biztosítás, egyéni és flotta egyaránt. - casco biztosítások, egyéni és flotta egyaránt

- kötelező gépjármű felelősség biztosítás, egyéni és flotta egyaránt. - casco biztosítások, egyéni és flotta egyaránt Kedves Leendő Ügyfelünk! Cégem, a Traffic Control Balesetelemző és Tanácsadó Kft szerződött független biztosítás közvetítőként csatlakozott az ERSTE Biztosítási Alkusz Kft-hez, és a Magyarországon bejegyzett

Részletesebben

Elektromos önfelcsévélésű öntöződob működése

Elektromos önfelcsévélésű öntöződob működése Elektromos önfelcsévélésű öntöződob működése 1.Önfelcsévélő öntöző dobok általános leírása: A működési lényegük az, hogy egy dobra felcsévélünk x fm,y átmérőjű KPE műanyag csövet.a gépet letelepítjük az

Részletesebben

Hírlevél 5. hét. A hétvége eseményei 2014. január 27. 09:57

Hírlevél 5. hét. A hétvége eseményei 2014. január 27. 09:57 Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2800 Tatabánya, Ságvári Endre út 18. Tel: 06 (34)/512-070 www.komarom.katasztrofavedelem.hu e-mail: komarom.szovivo@katved.gov.hu A hétvége eseményei

Részletesebben

Szakemberek alkották szakembereknek

Szakemberek alkották szakembereknek 2009 BIPPER Bipper Szakemberek alkották szakembereknek Aki meglátja az új Peugeot Bippert, rögtön tudja, hogy többrôl van szó, mint egy egyszerû haszonjármûrôl. A Bippert kifejezetten az Ön tevékenységéhez

Részletesebben

1-2. osztályos kategória

1-2. osztályos kategória ISKOLA NEVE:. CSAPAT NEVE: TELEPÜLÉS:. 1-2. osztályos kategória 1. feladat játékvásár Az iskolában játékvásárt rendeznek. A gyerekek eladhatják azokat a játékokat, amiket már nem használnak, és az így

Részletesebben

Autó-Licit Kft. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY

Autó-Licit Kft. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Autó-Licit Kft. 1125 Budapest, Rőzse utca 16. 4/1. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Szakértői vélemény száma: 2014/ 7167 Gépjármű rendszáma: ANV-407 Gépjármű típusa: CSEPEL D 750 07 UNICARKOZGEP Megbízó: Magyar

Részletesebben

(Gondolatok az épített környezethez kapcsolódóan) A "fenntartható fejlődés" típusú forgatókönyv érvényesülésének esete

(Gondolatok az épített környezethez kapcsolódóan) A fenntartható fejlődés típusú forgatókönyv érvényesülésének esete A TERMÉSZETI ÉS ÉPÍTETT KÖRNYEZET VÉDELME ÉS FEJLESZTÉSE (Gondolatok az épített környezethez kapcsolódóan) A "fenntartható fejlődés" típusú forgatókönyv érvényesülésének esete A "fenntartható fejlődés"

Részletesebben

Autó-Licit Kft. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY

Autó-Licit Kft. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Autó-Licit Kft. 1125 Budapest, Rőzse utca 16. 4/1. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Szakértői vélemény száma: 2014/ 8703 Gépjármű rendszáma: 9848 Gépjármű típusa: VOLVO LM-642 Megbízó: Magyar Közút Nonprofit

Részletesebben

Erasmus beszámoló Tüske Éva Università degli Studi di Ferrara Ferrara Olaszország

Erasmus beszámoló Tüske Éva Università degli Studi di Ferrara Ferrara Olaszország Erasmus beszámoló Tüske Éva Università degli Studi di Ferrara Ferrara Olaszország Azon szerencsések közé sorolhatom magam, akinek lehetősége adódott fél évet Olaszországban töltenie. Ezt persze mind az

Részletesebben

Autópálya üzemeltetés. Előadó: Szabados Szabolcs Fenntartási igazgató

Autópálya üzemeltetés. Előadó: Szabados Szabolcs Fenntartási igazgató Autópálya üzemeltetés Előadó: Szabados Szabolcs Fenntartási igazgató Dolgozói létszám: 995 fő Mérnökségek száma: 15 Az ÁAK Zrt. hálózata Kezelt úthálózat hossza: 1353,5 km Kezelt autópályák hossza: 740,2

Részletesebben

Örök darab-e a raklap?

Örök darab-e a raklap? Örök darab-e a raklap? Az European Pallet Association e. V.1991- ben alakult Az EPAL gyártói és javítói engedéllyel rendelkezők nemzetközi egyesülete 1.600+ tag Európában 14 Nemzeti Bizottság van Csehországban,

Részletesebben

Iktatószám: 41- /2008. Tárgy: Tájékoztató a 2007. évi Országos Kompetencia-mérés hódmezővásárhelyi eredményéről

Iktatószám: 41- /2008. Tárgy: Tájékoztató a 2007. évi Országos Kompetencia-mérés hódmezővásárhelyi eredményéről Iktatószám: 41- /2008. Tárgy: Tájékoztató a 2007. évi Országos Kompetencia-mérés hódmezővásárhelyi eredményéről Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének Tisztelt Közgyűlés! Az oktatási rendszer

Részletesebben

Útmutató a 2012. évi pályázati támogatások beszámolójának elkészítéséhez

Útmutató a 2012. évi pályázati támogatások beszámolójának elkészítéséhez Útmutató a 2012. évi pályázati támogatások beszámolójának elkészítéséhez 1 Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. A beszámoló elkészítésével kapcsolatos tudnivalók... 3 2.1. Általános tudnivalók... 3 2.2.

Részletesebben

WALKER kipufogórendszerek ALAP Tréning. a kipufogórendszer és a motorteljesítmény/fogyasztás kapcsolata tipikus meghibásodások

WALKER kipufogórendszerek ALAP Tréning. a kipufogórendszer és a motorteljesítmény/fogyasztás kapcsolata tipikus meghibásodások WALKER kipufogórendszerek ALAP Tréning a kipufogórendszer és a motorteljesítmény/fogyasztás kapcsolata tipikus meghibásodások Pesti László - 2013 TARTALOMJEGYZÉK I. A kipufogórendszer fő funkciói II. Ellennyomás

Részletesebben

Közlekedésbiztonsági projektek az ÁAK Zrt. gyorsforgalmi úthálózatán

Közlekedésbiztonsági projektek az ÁAK Zrt. gyorsforgalmi úthálózatán Közlekedésbiztonsági projektek az ÁAK Zrt. gyorsforgalmi úthálózatán Közlekedési Operatív Program 1. prioritás az ország és a régióközpontok nemzetközi közúti elérhetőségének javítása Izsay Judit Szova

Részletesebben

II. Automata váltó szeminárium

II. Automata váltó szeminárium AUTÓTECHNIKA II. Automata váltó szeminárium ŐRI PÉTER DR. NAGYSZOKOLYAI IVÁN A Laczkó és Társa automata váltó szerviz és együttműködő partnere, a holland Automatic Choice Europe 2015. február 2-án tartotta

Részletesebben

A VÁROSBAN IS ÜGYES KISTEHERAUTÓ

A VÁROSBAN IS ÜGYES KISTEHERAUTÓ TERET AD VÁLLALKOZÁSÁNAK 18% cégautó kedvezmény START400 finanszírozással akár 2 621 000Ft nettó kezdőártól* 2,5% -os Növekedési Hitelre is elérhető** KIEMELKEDŐ RAKTÉRKAPACITÁS 2 db EUR raklap is elfér

Részletesebben

SZEZONNYITÓ MOTOROS KISOKOS

SZEZONNYITÓ MOTOROS KISOKOS 2014 SZEZONNYITÓ MOTOROS KISOKOS SZEZONRA FEL! KÖZLEKEDÉSI FELÜGYELŐSÉGEK HOGYAN KÉSZÍTSÜK FEL MOTORUNKAT ÉS MAGUNKAT A TAVASZRA A motoros szezonra való felkészülést ideje már most elkezdenünk. Ne feledjük,

Részletesebben

Használati utasítás és Jótállási jegy. Nitroscooters elektromos tricikli

Használati utasítás és Jótállási jegy. Nitroscooters elektromos tricikli Használati utasítás és Jótállási jegy Nitroscooters elektromos tricikli Használati utasítás Verzió 20130401 Kedves roller tulajdonos! Köszönjük, hogy a Nitroscooters márka elektromos modelljét választotta.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Cserkeszőlő Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015.szeptember 29-án megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Cserkeszőlő Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015.szeptember 29-án megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Cserkeszőlő Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015.szeptember 29-án megtartott üléséről. Jelen vannak: Szokolai Lajos polgármester dr. Héczei Eszter jegyző Echbauerné

Részletesebben

MAMI Kupa Simson Kupa technikai szabályzat

MAMI Kupa Simson Kupa technikai szabályzat MAMI Kupa Simson Kupa technikai szabályzat A Simson Kupa futamai a MAMI Kupa betétfutamaiként kerülnek megrendezésre. A Simson Kupában csak éves licenccel lehet indulni. Kategóriák: széria; speciál. Általános

Részletesebben

Flotta casco biztosítás

Flotta casco biztosítás Flotta casco biztosítás Hatályos: 2016. január 1-tôl Ügyféltájékoztató Ügyféltájékoztató Tisztelt Ügyfelünk! Jelen tájékoztatónkban szeretnénk Önnek röviden bemutatni a KÖBE FLOTTA CASCO BIZTOSÍTÁSÁT.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. december 11-én tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. december 11-én tartandó ülésére ELŐTERJESZTÉS Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. december 11-én tartandó ülésére Beszámoló az okmányiroda szakmai munkájáról, az iroda feladatairól Tisztelt Képviselő-testület! Dévaványa

Részletesebben

12. Útüzemeltetés: munkaterületek ideiglenes forgalomkorlátozása, téli útüzemeltetés

12. Útüzemeltetés: munkaterületek ideiglenes forgalomkorlátozása, téli útüzemeltetés Útépítés és fenntartás 12. 12. Útüzemeltetés: munkaterületek ideiglenes forgalomkorlátozása, téli útüzemeltetés Útépítés és fenntartás 12. 12.2. Az előadás végén Az előadás végére a hallgatók tisztában

Részletesebben

Beck Veronika Elnöki program ELTE Damjanich utcai Kollégium Diákbizottság 2015

Beck Veronika Elnöki program ELTE Damjanich utcai Kollégium Diákbizottság 2015 Beck Veronika Elnöki program ELTE Damjanich utcai Kollégium Diákbizottság 2015 Tartalom Bemutatkozás... 3 Motiváció... 3 Diákbizottság... 4 Hunya Gréta - Alelnök és tudományos bizottsági tag... 4 Szalay

Részletesebben

I. Bevezetés. II. Közbiztonsági helyzet értékelése

I. Bevezetés. II. Közbiztonsági helyzet értékelése I. Bevezetés A Várpalotai Rendőrkapitányság az Országos Rendőr-főkapitányság és a Veszprém Megyei Rendőrfőkapitányság célkitűzéseinek, útmutatásainak, továbbá a saját munkatervében meghatározottaknak megfelelően

Részletesebben

ALVÁLLALKOZÓI KERETSZERZŐDÉS

ALVÁLLALKOZÓI KERETSZERZŐDÉS ALVÁLLALKOZÓI KERETSZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről: Dél-Kom Dél-Dunántúli Kommunális Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság székhelye: 7632 Pécs, Siklósi út 52. cégjegyzékszáma: 02-09-064556

Részletesebben

Használati utasítás és Jótállási jegy. Nitroscooters elektromos rollerek

Használati utasítás és Jótállási jegy. Nitroscooters elektromos rollerek Használati utasítás és Jótállási jegy Nitroscooters elektromos rollerek Használati utasítás Verzió 20100601 Kedves roller tulajdonos! Köszönjük, hogy a Nitroscooters márka elektromos modelljét választotta.

Részletesebben

SZABOLCS-SZATMÁR-MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKÉNEK ÉS JEGYZŐJÉNEK 1/2013. (X.15.) MKE-MJ együttes utasítása

SZABOLCS-SZATMÁR-MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKÉNEK ÉS JEGYZŐJÉNEK 1/2013. (X.15.) MKE-MJ együttes utasítása SZABOLCS-SZATMÁR-MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKÉNEK ÉS JEGYZŐJÉNEK 1/2013. (X.15.) MKE-MJ együttes utasítása a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzati Hivatal

Részletesebben

Csomagtér világítás másképpen

Csomagtér világítás másképpen Csomagtér világítás másképpen Első perctől gondolkodtam, hogy a csomagérbe valamilyen világítási módszert fel kellene szerelnem, mivel este igen sötét van benne és alig lehet látni valamit. Jó ötlet volt

Részletesebben

7 TERMÉKHASZNÁLAT ÉS ELADÁS

7 TERMÉKHASZNÁLAT ÉS ELADÁS 7 TERMÉKHASZNÁLAT ÉS ELADÁS Ez a téma nagyon nyilvánvalónak tűnhet, de tapasztalataim szerint ez az egyik legfélreértettebb része az üzletnek. Minden üzlet, vállalkozás, cég elad valamit. Rendszerint megoldást

Részletesebben

Erdei iskolába megyünk

Erdei iskolába megyünk Erdei iskolába megyünk Szociális, életviteli és környezeti kompetenciák 6. évfolyam Programcsomag: Én és a világ Ember és környezete A modul szerzője: Béri Eszter MODULLEÍRÁS Ajánlott korosztály Ajánlott

Részletesebben

Használt abroncsok vásárlása online ContiWinterRoadshow 2014

Használt abroncsok vásárlása online ContiWinterRoadshow 2014 Használt abroncsok vásárlása online ContiWinterRoadshow 2014 A téli abroncsokkal szemben támasztott követelmények Kiemelkedő menetbiztonság Megfelelő profilmélység (minimum 4 mm) Az alapanyag-keverék alacsony

Részletesebben

Tanulási stílus kérdőív

Tanulási stílus kérdőív Szitó Imre(1987) A tanulási stratégiák fejlesztése, Iskolapszichológiai füzetek, 2.sz. ELTE Tanulási stílus kérdőív Olvasd el figyelmesen az alábbi mondatokat. Döntsd el, hogy az öt válasz közül melyik

Részletesebben

2016 ÉVI MAGYAR DRIFT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG TECHNIKAI, SZABÁLYZATA PRO/SEMIPRO KATEGÓRIA

2016 ÉVI MAGYAR DRIFT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG TECHNIKAI, SZABÁLYZATA PRO/SEMIPRO KATEGÓRIA FIGYELMEZTETÉS! A versenyzés veszélyes sport! Olyan, hogy biztonságos verseny nem létezik. A versenyzés mindig magában hordozza a súlyos vagy halálos sérüléssel járó baleset kockázatát. Ez a veszély mindig

Részletesebben

J a v a s l a t a 2011. évi Környezetvédelmi Intézkedési Tervről szóló tájékoztató és a 2012. évi Környezetvédelmi Intézkedési Terv elfogadására

J a v a s l a t a 2011. évi Környezetvédelmi Intézkedési Tervről szóló tájékoztató és a 2012. évi Környezetvédelmi Intézkedési Terv elfogadására J a v a s l a t a 2011. évi Környezetvédelmi Intézkedési Tervről szóló tájékoztató és a 2012. évi Környezetvédelmi Intézkedési Terv elfogadására Ózd, 2012. április 26. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő:

Részletesebben

ÚTMUTATÓ FOTÓDOKUMENTÁCIÓ KÉSZÍTÉSÉHEZ

ÚTMUTATÓ FOTÓDOKUMENTÁCIÓ KÉSZÍTÉSÉHEZ ÚTMUTATÓ FOTÓDOKUMENTÁCIÓ KÉSZÍTÉSÉHEZ A fényképes visszajelzés célja: - A Magyar Élelmiszerbank Egyesület nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a számára adományokat felajánló vállalatokat megfelelően informálja

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSzF)

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSzF) ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSzF) Internet Szolgáltatáshoz RG-NetWorks Kereskedelmi és Szolgáltatói Kft. Készítés dátuma: 2010. augusztus 1. Módosítás dátuma: 2011. november 2. Hatályos: 2011.december

Részletesebben

IV.3 Az illegális szerfogyasztás megelőzését és kezelését célzó egyes szolgáltatások minőségügyi rendszerének kialakítása

IV.3 Az illegális szerfogyasztás megelőzését és kezelését célzó egyes szolgáltatások minőségügyi rendszerének kialakítása Szociális szolgáltatások modernizációja, központi és területi stratégiai tervezési kapacitások megerősítése, szociálpolitikai döntések megalapozása TÁMOP 5.4.1. Kiemelt projekt A kábítószer-probléma kezelésével

Részletesebben

A megújult. Hyundai i30

A megújult. Hyundai i30 A megújult Hyundai i30 Határozottan dinamikus. A megújult i30. Az első benyomáshoz mindenekelőtt lenyűgöző megjelenésre van szükség. A megújult Hyundai i30 erőteljes, karakteres formaterve első pillantásra

Részletesebben

ŠKODA FLOTTASZERVIZ. Exkluzív szolgáltatás exkluzív előnyökkel

ŠKODA FLOTTASZERVIZ. Exkluzív szolgáltatás exkluzív előnyökkel ŠKODA FLOTTASZERVIZ Exkluzív szolgáltatás exkluzív előnyökkel Tisztelt Ügyfelünk! A flottakezelés szakértőiként pontosan tudjuk, hogy melyek a legfontosabb szempontok az Ön számára a járműparkot illetően;

Részletesebben

AZ M3 METRÓVONAL SZERELVÉNYEINEK FELÚJÍTÁSSAL EGYBEKÖTÖTT KORSZERŰSÍTÉSE AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ MŰSZAKI LEÍRÁS. 2015. május

AZ M3 METRÓVONAL SZERELVÉNYEINEK FELÚJÍTÁSSAL EGYBEKÖTÖTT KORSZERŰSÍTÉSE AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ MŰSZAKI LEÍRÁS. 2015. május AZ M3 METRÓVONAL SZERELVÉNYEINEK FELÚJÍTÁSSAL EGYBEKÖTÖTT KORSZERŰSÍTÉSE AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ MŰSZAKI LEÍRÁS 2015. május Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 77 2. A korszerűsítéssel egybekötött felújításra

Részletesebben

Fülöpi Hírek. Karácsonyfa alatt. Szeretettel köszöntünk minden kedves fülöpi lakost a Fülöpi Hírek 2010. évi utolsó számának megjelenése alkalmából.

Fülöpi Hírek. Karácsonyfa alatt. Szeretettel köszöntünk minden kedves fülöpi lakost a Fülöpi Hírek 2010. évi utolsó számának megjelenése alkalmából. Fülöpi Hírek V. évfolyam 4. szám 2010. december Karácsonyfa alatt Eljött a nap, mit várva-vártunk, Az égen csillagfény ragyog, Jézuska fáját, ím' elhozták A halkan szálló angyalok. Köszönjük neked, édes

Részletesebben

HTN53G50HSLR NC010/BK083 HTN

HTN53G50HSLR NC010/BK083 HTN Fröccsöntési technológia kidolgozásának javasolt lépései A fröccsöntési technológia az alapanyag, fröccsöntő gép és fröccsöntő szerszám együttes használata műanyagtermék előállítása érdekében. Miként a

Részletesebben

JELENTÉS AZ INFLÁCIÓ ALAKULÁSÁRÓL 1999. június

JELENTÉS AZ INFLÁCIÓ ALAKULÁSÁRÓL 1999. június JELENTÉS AZ INFLÁCIÓ ALAKULÁSÁRÓL 1999. június Készítette: a Magyar Nemzeti Bank Közgazdasági és kutatási fõosztálya Vezetõ: Neményi Judit Kiadja: a Magyar Nemzeti Bank Titkársága A kiadványt szerkesztette,

Részletesebben

Hosszúhetény Online. Kovács Dávid 2012. júl. 24. 11:23 Válasz #69 Szia Franciska!

Hosszúhetény Online. Kovács Dávid 2012. júl. 24. 11:23 Válasz #69 Szia Franciska! Hosszúhetény Online H.H.Franciska 2012. júl. 24. 12:00 Válasz #70 Köszi a gyors választ! Csak arra tudok gondolni, hogy nem jutott el a felajánlás az illetékesekhez, mert máskülönben biztosan éltek volna

Részletesebben

REGISZTRÁCIÓS ELJÁRÁS ISMERTETÉSE A 2012-ES NOVITAX PROGRAMOKHOZ

REGISZTRÁCIÓS ELJÁRÁS ISMERTETÉSE A 2012-ES NOVITAX PROGRAMOKHOZ REGISZTRÁCIÓS ELJÁRÁS ISMERTETÉSE A 2012-ES NOVITAX PROGRAMOKHOZ Tartalomjegyzék A regisztrációs eljárás rövid ismertetése... 2 Felhasználói adatok... 3 Programhasználati igény könyvelő programok/ számlázó

Részletesebben

SSANGYONG MOTOR HUNGARY

SSANGYONG MOTOR HUNGARY SSANGYONG MOTOR HUNGARY SSANGYONG ASSISTANCE SZOLGÁLTATÁS Tel.: (+36)-1-458-44-95 Kérjük, figyelmesen olvassa el az Assistance használatáról szóló tájékoztató füzetünket - mielôtt szolgáltatásainkat igénybe

Részletesebben

M Á S O L A T Vác Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2016. (I.22.) önkormányzati rendelete Vác város füstköd-riadó tervéről

M Á S O L A T Vác Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2016. (I.22.) önkormányzati rendelete Vác város füstköd-riadó tervéről M Á S O L A T Vác Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2016. (I.22.) önkormányzati rendelete Vác város füstköd-riadó tervéről Vác Város Önkormányzat Képviselő-testülete a környezet védelmének általános

Részletesebben

BAFT Környezetgazdálkodási ad hoc szakmai bizottsága

BAFT Környezetgazdálkodási ad hoc szakmai bizottsága B U D A P E S T I A G G L O M E R Á C I Ó K Ö R N Y E Z E T G A Z D Á L K O D Á S I K I E M E L T P R O G R A M J Á N A K A K T U A L I Z Á L T V Á L T O Z A T A ÉS B U D A P E S T I A G G L O M E R Á

Részletesebben

TÚRKEVE KUPA 2014 TEREP-RALLYE NYÍLT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG I. FUTAMA CEZ TRÓFEA I. FUTAMA 2014.04. 11-13. VERSENYKIÍRÁS

TÚRKEVE KUPA 2014 TEREP-RALLYE NYÍLT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG I. FUTAMA CEZ TRÓFEA I. FUTAMA 2014.04. 11-13. VERSENYKIÍRÁS TÚRKEVE KUPA 2014 TEREP-RALLYE NYÍLT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG I. FUTAMA CEZ TRÓFEA I. FUTAMA 2014.04. 11-13. VERSENYKIÍRÁS TARTALOMJEGYZÉK: BEMUTATÁS... 2 IDŐPONTOK:... 3 1. LEÍRÁS... 5 2. RENDEZŐ... 6 3. NEVEZÉSEK...

Részletesebben

xha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.III mellékletet

xha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.III mellékletet 3. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

MATESZ UTÁNPÓTLÁS NEVELÉSI PROGRAM

MATESZ UTÁNPÓTLÁS NEVELÉSI PROGRAM MAGYAR BOWLING és TEKE SZÖVETSÉG TEKE SZAKÁGI SZÖVETSÉGE BUDAPEST MATESZ UTÁNPÓTLÁS NEVELÉSI PROGRAM Elfogadta a MATESZ Elnöksége Budapest, 2015. október 7. Modósításokat. Budapest. 2015. december 9. Utánpótlás

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE ÁLLAMI KÖZÚTHÁLÓZATÁNAK ÁLLAPOTÁRÓL ÉS FELÚJÍTÁSI LEHETŐSÉGEIRŐL

TÁJÉKOZTATÓ JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE ÁLLAMI KÖZÚTHÁLÓZATÁNAK ÁLLAPOTÁRÓL ÉS FELÚJÍTÁSI LEHETŐSÉGEIRŐL TÁJÉKOZTATÓ JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE ÁLLAMI KÖZÚTHÁLÓZATÁNAK ÁLLAPOTÁRÓL ÉS FELÚJÍTÁSI LEHETŐSÉGEIRŐL Szolnok, 2015. október hó TARTALOMJEGYZÉK I. BEVEZETÉS... 4 II. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE ORSZÁGOS

Részletesebben

A motorkerékpár átadása, átadás előtti átvizsgálás. Jótállási okmány P.H. Motorkerékpár adatok. Modell:...

A motorkerékpár átadása, átadás előtti átvizsgálás. Jótállási okmány P.H. Motorkerékpár adatok. Modell:... A motorkerékpár átadása, átadás előtti átvizsgálás A motorkerékpárja átadása előtt, a járművet alaposan átvizsgáltuk annak érdekében, hogy az kifogástalan, és a gyári minőségi előírásoknak megfelelő állapotban

Részletesebben

BEVEZETŐ. A nők munkaerő piaci helyzetének alakulása a 90-es években 1

BEVEZETŐ. A nők munkaerő piaci helyzetének alakulása a 90-es években 1 BEVEZETŐ A SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány fennállása óta kiemelt célcsoportként kezeli a női vállalkozókat. Az alapítvány munkatársai naponta ismernek meg egyedi emberi, vállalkozói, női sorsokat

Részletesebben

Segítség! FH Wiener Neustadt

Segítség! FH Wiener Neustadt Segítség! FH Wiener Neustadt Sziasztok! Amikor én jelentkeztem Wiener Neustadtba, volt egy lány, aki rengeteget segített. Ő már ott tanult a főiskolán, és mindent elmesélt az ottani életről, a fontos tudnivalókról,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült az Újhegy-Üszög Településrészi Testület 2015. március 18-án, a Pécs, Koksz u. 16. sz. alatt megtartott ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült az Újhegy-Üszög Településrészi Testület 2015. március 18-án, a Pécs, Koksz u. 16. sz. alatt megtartott ülésén. 03-3/16-2/2015. JEGYZŐKÖNYV Készült az Újhegy-Üszög Településrészi Testület 2015. március 18-án, a Pécs, Koksz u. 16. sz. alatt megtartott ülésén. Jelen vannak: Haász János elnök, Magyar Józsefné, Radó

Részletesebben

1. (2.4) SUPERBIKE MŰSZAKI KIÍRÁS 2012

1. (2.4) SUPERBIKE MŰSZAKI KIÍRÁS 2012 1. (2.4) SUPERBIKE MŰSZAKI KIÍRÁS 2012 Az alábbi szabályok célja, hogy a biztonság, kutatás és fejlesztés érdekében bizonyos dolgok módosíthatók vagy cserélhetők legyenek, így fokozva a versenyt a különböző

Részletesebben

Kezelési útmutató R 1200 GS

Kezelési útmutató R 1200 GS Kezelési útmutató R 1200 GS BMW Motorrad A motorozás élménye Gépjármű/kereskedő adatai Gépjármű adatai Kereskedő adatai Modell Kapcsolattartó a szervizben Vázszám Úr/Úrhölgy Színkód Telefonszám Első forgalomba

Részletesebben

Honlapkoncepció. Miskolc város hivatalos honlapjához

Honlapkoncepció. Miskolc város hivatalos honlapjához Honlapkoncepció Miskolc város hivatalos honlapjához Ennek a dokumentumnak a célja, hogy rögzítse azokat az alapelveket, amelyek egyrészt irányt szabnak, másrészt kereteket adnak az új városi honlap részletes

Részletesebben

KIFiNFO K I F I. Kedves Olvasónk! 2008. december Keresztyén Fiatalok Társasága Egyesület

KIFiNFO K I F I. Kedves Olvasónk! 2008. december Keresztyén Fiatalok Társasága Egyesület KIFiNFO K I F I 2008. december Keresztyén Fiatalok Társasága Egyesület Kedves Olvasónk! A KIFI hét éves működése után szükségesnek látjuk, hogy munkánkról rendszeres tájékoztatást adjunk mindazok számára,

Részletesebben

A PUBLIC BIKE SYSTEM HUNGARY KFT. KAPOSVÁRI ELEKTROMOS KERÉKPÁROS KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉSI RENDSZERÉNEK (EKKKR) HASZNÁLATI FELTÉTELEI

A PUBLIC BIKE SYSTEM HUNGARY KFT. KAPOSVÁRI ELEKTROMOS KERÉKPÁROS KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉSI RENDSZERÉNEK (EKKKR) HASZNÁLATI FELTÉTELEI A PUBLIC BIKE SYSTEM HUNGARY KFT. KAPOSVÁRI ELEKTROMOS KERÉKPÁROS KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉSI RENDSZERÉNEK (EKKKR) HASZNÁLATI FELTÉTELEI 1. A rendszer bemutatása A Public Bike System Hungary Kft. elektromos

Részletesebben

Miért olyan fontosak a pénzzel kapcsolatos érzelmek? Nők, pénz, érzelmek...

Miért olyan fontosak a pénzzel kapcsolatos érzelmek? Nők, pénz, érzelmek... Miért olyan fontosak a pénzzel kapcsolatos érzelmek? Nők, pénz, érzelmek... A pénz-érzelmekkel kapcsolatos, országosan egyedülálló felmérést kezdeményezte, készítette és a tanulmányt írta 2011 szeptemberében

Részletesebben

I. AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS

I. AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS I. AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS a) Ajánlatkérő neve, címe, telefon- és faxszáma, elektronikus levelezési címe: Magyar Köztársaság Bécsi Nagykövetsége (1010 Bécs, Bankgasse 4-6.), telefon: 06-1-458-1982, 06-1-458-1204

Részletesebben

BESZÁMOLÓ RÁBAPATONA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETI ÜLÉSÉRE - 2012 -

BESZÁMOLÓ RÁBAPATONA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETI ÜLÉSÉRE - 2012 - BESZÁMOLÓ RÁBAPATONA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETI ÜLÉSÉRE - 2012 - TISZTELT KÉPVISELŐ TESTÜLET! Az alábbiakban szeretnék beszámolni az elmúlt egy év rendőrségi szempontból jelentős történéseiről.

Részletesebben

Csongrád és Térsége Általános Iskola Szent László Általános Iskolája MUNKATERVE. a 2015/2016-os tanévre

Csongrád és Térsége Általános Iskola Szent László Általános Iskolája MUNKATERVE. a 2015/2016-os tanévre Csongrád és Térsége Általános Iskola Szent László Általános Iskolája MUNKATERVE a 2015/2016-os tanévre Összeállította: Szabó Ferenc Jóváhagyta: tantestület Dátum: 2015.09.02. Bevezetés: Az idei a harmadik

Részletesebben

Arany János Általános Iskola Pedagógiai programjának melléklete

Arany János Általános Iskola Pedagógiai programjának melléklete Pedagógiai programjának melléklete SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ TANULÓK FEJLESZTŐ PROGRAMJA 2013. TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezető... 3 2. Alapelvek, célok az SNI tanulók ellátásában... 3 2.1. Alapelvek... 4 2.2.

Részletesebben

Flotta casco biztosítás

Flotta casco biztosítás Flotta casco biztosítás Hatályos: 2014. november 1-tôl Ügyféltájékoztató Ügyféltájékoztató Tisztelt Ügyfelünk! Jelen tájékoztatónkban szeretnénk Önnek röviden bemutatni a KÖBE FLOTTA CASCO BIZTOSÍTÁSÁT.

Részletesebben

A közúti közlekedés szabályozása Gaál Bertalan

A közúti közlekedés szabályozása Gaál Bertalan A közúti közlekedés szabályozása Gaál Bertalan 1 Közlekedéspolitikai alapok Amerika XX. sz. eleje Európa II. vh. után EGK közlekedésszabályozása az egyes ágazatokra csak részoptimumokhoz vezetett nem a

Részletesebben