CSALÁDSEGÍTİ SZOLGÁLAT SZAKMAI PROGRAM

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "CSALÁDSEGÍTİ SZOLGÁLAT SZAKMAI PROGRAM"

Átírás

1 CSALÁDSEGÍTİ SZOLGÁLAT SZAKMAI PROGRAM A szolgálat mőködési területe: Dunaújváros Megyei Jogú város közigazgatási területe. A szolgáltatás tevékenységérıl, elérhetıségérıl a lakosságot internetes honlap, szórólapok, újsághirdetések, intézmények közötti élı kapcsolatok útján tájékoztatja. A szolgálat több mint 20 éve mőködik, ismertsége általánosnak mondható a városban. A szolgálat tevékenységének célja: A szociális és mentális problémák miatt veszélyeztetett, illetve krízisben lévı egyének, családok életvezetési képességének megırzése, fejlesztése. A már kialakult krízishelyzet kezelése, megszüntetése. Átmenetileg vagy tartósan problémával küzdı családok mőködıképességének javítása, helyreállítás. A problémamegoldó képesség fejlesztése. Az átmenetileg sérült, vagy hiányzó családi funkciók helyreállításának elısegítése. Szociális ellátórendszerhez hozzájutás segítése, párhuzamos ellátások kiküszöbölése. Hátrányos helyzető egyének, csoportok társadalmi integrációjának elısegítése. A szolgálat feladata: Az életvezetési problémákkal, szociális gondokkal küzdı családok, személyek szociális és mentálhigiénés támogatása, a szociális ellátórendszer juttatásaihoz illetve szolgáltatásaihoz való hozzáférés elısegítése, érdekérvényesítı képesség javítása. A szolgálat rendkívül rugalmas és komplex segítségnyújtó tevékenységet folytat, szem elıtt tartva a hozzá fordulók helyzetét, szükségleteit és a bevonható erıforrásokat. Koordinációs, szervezı szerepet tölt be az egyén/család és a társadalmi ellátórendszerek között. Kapcsolatot tart a városi, regionális, országos szintő intézményekkel, civil és szakmai szervezetekkel. Hozzájárul a szociális szakképzéshez terepgyakorlati helyszín, illetve oktatás biztosításával. Kapacitások: A megvalósítandó program céljából a családsegítı szolgálat munkáját az alábbi módon szervezi. Heti 4 napon ügyfélfogadás keretében óráig, szerdai napon hosszabbított nyitva tartással (18.00 óra, pénteken ig) várja a hozzá fordulókat. Heti egy napon team ülés, esetmegbeszélés, szupervízió alkalmazásával támogatja a szakmai munkavégzést. A - elızı év adatai alapján - szolgáltatás éves szinten 7000/fı/év forgalommal, több mint 1100 egyénnek nyújt segítséget az alábbi segítı tevékenységek során.

2 A családsegítı szolgáltatás tevékenysége az alábbi szempontok szerint csoportosítható: 1. A hozzá fordulókkal való együttmőködési idıt tekintve az egyszeri találkozástól a néhány találkozás alkalmával megoldható esetkezelésen át, a hosszabb komplex gondozási folyamatot magába foglaló tevékenységig terjed. 2. A célcsoport szempontjából zömében egyéni/családi esetkezelés, valamint a felmerülı szükségletekre reagáló csoportokkal végzett szociális munka. 3. A tevékenység iránya szempontjából, a szolgálat fıleg a hozzá segítségért fordulók támogatását végzi, de fontos tevékenysége az állami és civil szociális ellátó rendszerrel való kapcsolattartás, visszajelzés, valamint a szociálisan rászorulóknak támogatást nyújtó lakossággal való együttmőködés. Alapellátások: A szolgálathoz fordulók segítséget kapnak információközvetítésben (pl: szociális ellátórendszerrıl, támogatások formáiról, feltételeirıl, munkaerıpiaci információk, jogi segítség nyújtás) ügyintézésben, érdekérvényesítésben, mentális támogatásban, tanácsadásban. Családsegítés keretében végzett tevékenység lehet gyors segítség krízishelyzetben krízisintervenció, illetve rövidebb, hosszabb együttmőködést igénylı, a probléma megoldását segítı családgondozás, vagy tanácsadás. A családsegítı szolgálat legfontosabb alaptevékenysége a családgondozás, amely személyre szabottan, egyéni esetfelelıs vezetésével zajlik. A családgondozás hosszabb, megtervezett, strukturált interaktív tevékenység, amelyben a segítı és a probléma megoldásban aktív szerepet vállaló kliens egyenrangú partnerként vesz részt. A tevékenység magában foglal(hat)ja az intézmény által nyújtott szolgáltatások teljes skáláját. A család problémáját komplex módón kezelve, holisztikus rendszerszemlélető megközelítésre törekedve zajlik az integrált segítség nyújtás, figyelembe véve a család valamennyi tagját és az ıket körül vevı társadalmi és intézményes környezetet. A családgondozás során a szociális, illetve mentális problémákat együttesen kezelik a családgondozók, és koordinációs szerepet is ellátnak a segítı folyamatba bevont intézmények, személyek között. A családgondozás része a terepmunka is. A családlátogatás nem azonos a környezettanulmánnyal, célja a segítségnyújtás hatékonyságának növelése. A tevékenység adminisztrációja a vonatkozó jogszabályok szerint a forgalmi naplóban és az esetnaplóban történik. Az együttmőködés céljáról és feladatokról cselekvési tervben, kereteirıl az együttmőködési megállapodásban írásbeli szerzıdéskötés történik. Tanácsadás keretében a - gyermekjóléti szolgálatnál szerzıdés jogviszonyban foglalkoztatott - jogász és pszichológus segítsége vehetı igénybe a családsegítés ügyfeleinek is, heti két-két órában.

3 Speciális szolgáltatások: A hagyományos családsegítı tevékenységek (tanácsadás, családgondozás, információ nyújtás) mellett egyes - a társadalmi kihívásokra reagáló - speciális ellátási formák is jelen vannak a szolgáltatás keretein belül. Ilyen az adósságkezelési tanácsadás, a családkonzultáció, a mediáció, és a beilleszkedési program aktív korú nem foglalkoztatottak részére. Életvezetési tanácsadás keretén belül segítséget nyújtunk a munkaerı-piaci reintegrációhoz is. A szolgálat dologi javak (adományok) közvetítésében és nyújtásában illetve annak szervezésében is részt vesz. Adósságkezelési tanácsadás Adósságkezelési szolgáltatás január 01-tıl mőködik Dunaújvárosban. Ennek lényegi részeként mőködı adósságkezelési tanácsadásra külön munkacsoportot nem biztosítottak, a tevékenységet a családsegítı szolgálat tanácsadásai keretén belül végzi a meghatározott jogszabályi keretek között, heti három nap ügyfélfogadással. A tevékenység célja, a közüzemi hátralékok miatt veszélyhelyzetbe került háztartások lakhatásának megtartása, illetve a program ideje alatt megfelelı pénzkezelési technikák elsajátíttatása. Ennek eredményeképpen biztonságos háztartásvezetés kialakítása, további adósság felhalmozás megakadályozása. A tanácsadás az ügyfél és a tanácsadó írásbeli együttmőködési megállapodása alapján történik. Családkonzultáció A szolgálat a családokban elıforduló kapcsolati problémákkal (családon belüli feszültségtıl a mőködési zavarokon át egészen a családon belüli erıszakig) a konfliktusok súlyossága szerinti szinteknek eltérı módon foglalkozik Enyhébb esetekben segítı beszélgetésekkel, tanácsadással javítható a család kommunikációja, ami nagymértékben csökkenti a fellépı feszültségeket, növeli a család problémamegoldó képességét. Amennyiben a konfliktusok hátterében a család mőködés zavarai állnak, pár vagy családi konzultáció alkalmazása válik szükségessé. A konzultációk vezetésére szakképzett családgondozó áll rendelkezésre. Mediáció-konfliktus kezelés A konfliktuskezelés ezen módszerével vitás kérdések megoldásának kidolgozásában nyújt segítséget a mediátor. A felbomló házasságok és egyéb élethelyzetek (kamaszkorúak és szüleik, albérlı és fıbérlı stb ) rengeteg konfliktusforrást hordoznak magukban. Fıleg ezek kezelésére, a kapcsolat teljes elmérgesedésének megakadályozására, valamint az ezt elszenvedı gyermekek védelmében végez mediációt egy szakképzett családgondozó. A szolgáltatás eredményeként mindkét fél számára elfogadható megoldások születnek a vitás kérdésekben, így a résztvevık nem bonyolódnak a különbözı hivatalokat, a bíróságot is igénybe vevı harcaik ördögi körébe.

4 A családon belüli erıszakra napjainkban egyre nagyobb társadalmi figyelem irányul. A családsegítı szolgáltatás szerzıdés alapján dolgozik a városi rendırkapitányság bőnmegelızési alosztályával. Az együttmőködés keretein belül érkezett rendırségi jelzések nyomán a szolgálat felkereste a konfliktusban érintetteket, meghallgatja ıket, felajánlja az intézmény keretein belül igénybe vehetı szolgáltatásokat. Aktív korú nem foglalkoztatottakkal való együttmőködés Az aktív korú nem foglalkoztatottak Szociális törvény által meghatározott körének a rendszeres szociális segély folyósításának egyik feltételeként a családsegítı szolgálattal való együttmőködést jelölte meg. Az együttmőködés célja a társadalmi reintegráció elısegítése. A programban személyre szabottan kerülnek meghatározásra az együttmőködés elemei, mint például az álláskereséssel, munkavállalással kapcsolatos feladatok, illetve az egyéb, szintén a visszailleszkedést célzó tennivalók. Adminisztrációja megegyezik a családgondozáséval. Dologi javak közvetítése és nyújtása A családsegítı szolgálat a tárgyi és személyi adottságok korlátai között foglalkozik ruha adományok győjtésével és a rászorulók részére történı kiosztással. Bútorok és háztartási gépek közvetítése tároló hely, és szállítási lehetıség híján, közvetítéssel történik az adományozó, és a segítségre szoruló emberek között. Fıként a Karácsonyi idıszakban kerül sor adományozó szervezetek és a rászorulók közötti közvetítésre. Csoportokkal végzett munka A szolgálat a segítı munka tapasztalatai alapján felmerülı problémák kezelésére önsegítı illetve szociális-mentálhigiénés csoportokat mőködtet meghatározott tematika mentén. A csoportok egy része több évtizedes hagyományra tekint vissza. Intézményi kapcsolatrendszer A szolgálat a városi szociális (szociális iroda, munkaügyi központ, idısgondozás, fogyatékkal élık ellátása, támogató szolgálat), egészségügyi és oktatási ellátórendszer tagjaival rendszeres élı kapcsolatot tart fenn. A mőködéssel, programokkal kapcsolatos egyeztetések intézményvezetıi, illetve csoportvezetıi szinten, az esetegyeztetések családgondozói szinten mőködnek. A hajléktalan ellátás, a gyermekjóléti szolgálat, illetve a családok átmeneti otthona egy intézmény keretein belül mőködik a családsegítéssel, így az ügyfelek érdekében végzett koordinációs tevékenység akadálymentesen folytatható. Kapcsolatban állunk a helyi társadalmi szervezetekkel, egyházakkal. A szolgálat írásbeli együttmőködési megállapodás alapján dolgozik együtt a Városi Rendırkapitányság Bőnmegelızési Alosztályával. A szolgáltatást igénybevevık élethelyzetéhez, szükségleteihez igazodva kapcsolatot tart a megyei, regionális, illetve országos ellátó intézményekkel. (Magyar Államkincstár, Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság, szenvedélybeteg ellátó, rehabilitációs intézmények, idısek pszichiátriai betegek, fogyatékkal élık ápoló-gondozó otthonai)

5 A szolgálat az ellátórendszerben -a hozzá fordulók élethelyzetét komplex egészként figyelembe véve- koordinációs, szervezı feladatot lát el. Ezzel a segítséget kérı számára a lehetı legoptimálisabb megoldásokat támogatva, az intézményrendszer párhuzamos ellátásait, túlterheltségét csökkenti. A szolgálat a törvényi elıírások szerint jelzırendszert mőködtet. Ellátást igénybe vevık jellemzıi: A szolgáltatás Dunaújváros lakosságára terjed ki. A város lélekszáma körülbelül fı. Demográfiai adatok: 2008-ban a szolgáltatást igénybe vevık 80%-a aktív korú (18-61 év), 9 %-a idısebb és 11%-a 18 év alatti volt. Ezek az arányok jellemzınek mondhatóak az elızı évekre is. A nemek szerinti megoszlást tekintve, kis mértékben (55%) több a nıi igénybe vevı. Az ügyfelek 32%-a gazdaságilag aktív, 40%-a inaktív keresı. A többiek eltartottak, illetve aktív álláskeresık (12%). Az ellátottak 43 %-a gyermeket nevelı háztartásban él, 39%-uk párban vagy egyedül, a többiek ettıl eltérı családi szerkezetben. Iskolázottság tekintetében felülreprezentált a szakmunkás végzettségőek aránya (44%), ıket követi az általános iskolát végzettek (30%) majd az érettségizettek (12%) és 2% a felsıfokú végzettségőek aránya. A szolgáltatást igénybe vevık hozott problémái: Az igénybe vevık fıként az alább felsorolt problémákkal fordulnak segítségért a szolgálathoz, azonban ezekbıl jellemzıen nem csak egy van jelen a család/egyén életében. Az esetek túlnyomó többségében a többféle, eltérı mélységő és kombinációjú probléma együttessel kell megküzdeni. A szolgálathoz fordulók hozott fı probléma szerinti megoszlása 2008-ban ügyintézés 8% rendszeres szoc.segély 10% családi mőködési 19% foglalkozási 5% betegség 3% krízis 15% életvitel 10% információ 2% anyagi 25%

6 A feladatellátás szakmai tartalma: A szolgálat tevékenységét a szociális munka eszközeivel végzi, egyéni esetkezeléssel, családokkal végzett szociális esetmunkával és szociális csoportmunkával. Mindezek részét képezhetik, illetve azt kiegészíthetik az alábbi segítı tevékenységek. - Információadás - Ügyintézés segítése - Segítı beszélgetés - Kríziskezelés, krízisintervenció - Családlátogatás - Tanácsadás - Családterápia/konzultáció - Mediáció - Csoportmunka - Juttatások (dologi javak, szolgáltatások közvetítése) - Közösségi rendezvények - Adminisztráció - Jelzırendszer mőködtetése - Esetmegbeszélés, esetkonferencia, jelzırendszeres fórum - Kapcsolattartás önkormányzattal, társszervekkel, civil- és egyházi szervezetekkel, önkéntesekkel - Szakmai fórumok szervezése - Szakértıi csoport-konzultáció, kerek asztal megbeszélések - Szakmai személyiségfejlesztés (eset-, team-megbeszélés, szupervízió, képzés, továbbképzés) - Terepoktatás Az intézmény szakmai-szervezeti felépítése: Az intézmény Útkeresés Segítı Szolgálat - feladatai között megjelölt ellátások hat szakmai (nem önálló jogi személyiségő, nem önállóan mőködı) csoportban kerülnek megszervezésre. A családsegítés egy szakmai csoport. A szakmai irányítás az intézményvezetı feladata, távollétében a szakmai csoport vezetıje helyettesíti. A családsegítés ellátására elıírt munkakörök: - intézményvezetı, - családgondozó (1 fı csoportvezetı), - szociális segítı, - jogász (egyéni szerzıdés alapján), - pszichológus (egyéni szerzıdés alapján), Engedélyezett szakdolgozói státuszok: - intézményvezetı 1 fı - családgondozó - 9 fı (1 fı csoportvezetıi feladatokat is ellát), - szociális segítı 2 fı

7 - jogász (egyéni szerzıdés alapján), - pszichológus (egyéni szerzıdés alapján), - takarító 0,5 fı A szakdolgozói munkakörben foglalkoztatott munkatársak rendelkeznek a jogszabályban elıírt szakképesítéssel. Egy-egy munkakörben dolgozó munkatárs részletes feladatainak meghatározása a munkaköri leírásban történik. A munkaköri leírások eredeti példányát a személyügyi elıadó szervezeti egységenként ırzi. A munkaköri leírások névre szólóan tartalmazzák a dolgozók munkakörének megfelelı feladatokat, jogokat és kötelezettségeket. A szakdolgozók továbbképzési rendszerben történı regisztráltatása a munkáltató feladata. A szakdolgozók kötelesek továbbképzéseken részt venni. A továbbképzési terv elkészítése az intézményvezetı feladata. A családsegítıs csoportban folyó szakmai munka színvonalának fenntartása és további emelése céljából a munkatársak rendszeres továbbképzésen, szakmai összejöveteleken vesznek részt. Az ellátás igénybe vételének módja: A családsegítı szolgálat tevékenysége szolgáltató jellegő, hatósági feladatot nem lát el. A szolgálathoz fordulók ingyenesen, a titoktartási kötelezettséget szem elıtt tartva, társadalmi hovatartozásuktól függetlenül, önkéntes együttmőködés alapján kapnak segítséget. Az önkéntesség alól kivételt képeznek a DMJV Polgármesteri Hivatala által a szolgálathoz együttmőködésre kötelezett rendszeres szociális segélyben és adósságkezelési szolgáltatásban részesülık. A szolgálat a hozzá fordulókat ügyfélfogadási idıben elsı interjú során hallgatja meg, majd a problémának megfelelı szolgáltatást nyújtja. Az egyszeri találkozással megtörtént információnyújtáson túlmutató esetekben írásbeli megállapodás alapján dolgozik. A szolgáltatásra történı jelentkezés történhet személyes jelentkezéssel, illetve a jelzırendszertıl, lakosságtól érkezı írásbeli bejelentés alapján. Az írásbeli bejelentéseket a szolgálat feltérképezi, az érintetteket tájékoztatja az igénybe vehetı szolgáltatásokról, felajánlja támogatását az adott élethelyzet megoldásában. Kapcsolattartás módja: Ügyfélfogadási idıben a szolgálat épületében személyes találkozások alkalmával. Családgondozás esetén a találkozásokra a szolgáltatást igénybe vevı lakóhelyén, családlátogatás keretén belül is lehetıség nyílik. Probléma jelzésére, idıpontok egyeztetésére, módosítására telefonon folytatott megbeszéléssel is lehetıség van. Amennyiben a személyesen illetve telefonon a kapcsolat nem vehetı fel, írásban értesítjük az ügyfelet.

8 Jogvédelem: A szolgáltatást igénybevevık jogi védelme az évi III. Tv. (Szociális törvény) és az évi XXXIII. Tv. (Adatvédelmi törvény) rendelkezései alapján történik. A szolgáltatás jellegébıl (személyesség, intimitás) következıen az általános törvényi feltételeken túl az ellátásban részesülık védelme érdekében, a dolgozók munkájukat a Szociális Munka Etikai Kódexének megfelelıen, annak szellemében végzik. A családgondozók a Szociális Törvény 94/L alapján közfeladatot ellátó személynek minısülnek, ennek megfelelı védelem illeti ıket. Az ellátást igénybevevık jogainak gyakorlása: 1. A szolgáltatásban részesülı személy panaszt tehet szóban vagy írásban az eseményt követı 8 napon belül az intézmény vezetıjénél személyiségi jogainak megsértése esetén, az intézmény dolgozóinak szakmai, titoktartási és vagyonvédelmi kötelezettségeinek megszegése esetén vagy az ellátás körülményeit érintı kifogások orvoslása érdekében. 2. Az intézmény vezetıje a panasz kivizsgálásáról a panaszost írásban köteles értesíteni 15 napon belül. 3. Ha a panasz kivizsgálása nem történik meg határidıre, vagy azzal a panaszos nem ért egyet, 8 napon belül a fenntartó képviseletében a polgármesterhez fordulhat panasszal. A jogorvoslati kérelmet a szociális és egészségügyi irodán kell benyújtani. Az ellátottjogi képviselı a szolgáltatásban részesülı részére nyújt segítséget jogai gyakorlásában. A szolgáltatásban részesülı panaszával megkeresheti az ellátottjogi képviselıt. Az ellátottjogi képviselı elérhetıségérıl (név, telefon szám) az intézményvezetı köteles gondoskodni, és jól látható helyen azt kifüggeszteni. Az intézmény szervezeti felépítését az SZMSZ. 7.sz. melléklete tartalmazza. Dunaújváros, szeptember 25.. Kissné Fekete Éva intézményvezetı

CSALÁDSEGÍTŐ SZOLGÁLAT SZAKMAI PROGRAM

CSALÁDSEGÍTŐ SZOLGÁLAT SZAKMAI PROGRAM CSALÁDSEGÍTŐ SZOLGÁLAT SZAKMAI PROGRAM A szolgálat működési területe: Dunaújváros Megyei Jogú város közigazgatási területe. A szolgáltatás tevékenységéről, elérhetőségéről a lakosságot internetes honlap,

Részletesebben

A NYÍRTELEKI SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT CSALÁDSEGÍTŐ SZOLGÁLAT NAGYCSERKESZ KÖZSÉG ELLÁTÁSI HELYÉNEK BESZÁMOLÓJA 2014. ÉVBEN VÉGZETT FELADATOKRÓL

A NYÍRTELEKI SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT CSALÁDSEGÍTŐ SZOLGÁLAT NAGYCSERKESZ KÖZSÉG ELLÁTÁSI HELYÉNEK BESZÁMOLÓJA 2014. ÉVBEN VÉGZETT FELADATOKRÓL A NYÍRTELEKI SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT CSALÁDSEGÍTŐ SZOLGÁLAT NAGYCSERKESZ KÖZSÉG ELLÁTÁSI HELYÉNEK BESZÁMOLÓJA 2014. ÉVBEN VÉGZETT FELADATOKRÓL Tartalom Az intézmény tevékenysége Szakmai egység, személyi

Részletesebben

ÚTKERESÉS SEGÍTİ SZOLGÁLAT ÉRDEKKÉPVISELETI FÓRUM MŐKÖDÉSÉNEK SZABÁLYZATA

ÚTKERESÉS SEGÍTİ SZOLGÁLAT ÉRDEKKÉPVISELETI FÓRUM MŐKÖDÉSÉNEK SZABÁLYZATA ÚTKERESÉS SEGÍTİ SZOLGÁLAT ÉRDEKKÉPVISELETI FÓRUM MŐKÖDÉSÉNEK SZABÁLYZATA 2 Útkeresés Segítı Szolgálat Székhelye: Dunaújváros Bartók B. út 6/B A szabályzat kiterjed intézmény keretében mőködı ellátásokra

Részletesebben

Beszámoló a családsegítő szolgálat 2013. évi munkájáról

Beszámoló a családsegítő szolgálat 2013. évi munkájáról ÚTKERESÉS SEGÍTŐ SZOLGÁLAT Dunaújváros, Bartók Béla út 6/b. Beszámoló a családsegítő szolgálat 2013. évi munkájáról Az Útkeresés Segítő Szolgálat az alapító okiratában foglaltaknak megfelelően a 8899241

Részletesebben

Beszámoló a családsegítő szolgálat 2012 évi munkájáról

Beszámoló a családsegítő szolgálat 2012 évi munkájáról Beszámoló a családsegítő szolgálat 2012 évi munkájáról Az Útkeresés Segítő Szolgálat az alapító okiratában foglaltaknak megfelelően a 8899241 szakfeladat számon működteti a családsegítést, mint önálló

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS HUMÁNSZOLGÁLTATÓ KÖZPONTJA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS HUMÁNSZOLGÁLTATÓ KÖZPONTJA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS HUMÁNSZOLGÁLTATÓ KÖZPONTJA 700 Szekszárd, Vörösmarty Mihály utca. Tel.: 74/-474, -47 Fax: 74/-474. számú elıterjesztés az SZMJVK Szociális és Egészségügyi Bizottsága 00..-án

Részletesebben

Szociális étkeztetés

Szociális étkeztetés MAGYARGÉC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Rákóczi út 75. Szociális étkeztetés Szakmai programja Ellátási terület: Magyargéc Készítette: Jandala Tiborné szociális ügyintézı 2 Étkeztetés Magyargéc Község Önkormányzata

Részletesebben

304-5/2008 szám E l ı t e r j e s z t é s

304-5/2008 szám E l ı t e r j e s z t é s Aszód Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Címzetes Fıjegyzıjétıl 2170 Aszód, Szabadság tér 9. Tel: 28/500-666 fax: 28/400-575 Email:jegyzı.aszod@invitel.hu 304-5/2008 szám E l ı t e r j e s z t é

Részletesebben

Berettyó-Körös Többcélú Társulás Szociális Szolgáltató Központ Családsegítő Szolgálatának évi. Szakmai Beszámolója

Berettyó-Körös Többcélú Társulás Szociális Szolgáltató Központ Családsegítő Szolgálatának évi. Szakmai Beszámolója Berettyó-Körös Többcélú Társulás Szociális Szolgáltató Központ Családsegítő Szolgálatának 2012. évi Szakmai Beszámolója A Berettyó-Körös Többcélú Társulás Szociális Szolgáltató Központ Családsegítő Szolgálata

Részletesebben

Káptalantóti Község Önkormányzata Képviselı-testülete 10/2012. (XI.22.) önkormányzati rendelete a Falugondnoki szolgálatról

Káptalantóti Község Önkormányzata Képviselı-testülete 10/2012. (XI.22.) önkormányzati rendelete a Falugondnoki szolgálatról Káptalantóti Község Önkormányzata Képviselı-testülete 10/2012. (XI.22.) önkormányzati rendelete a Falugondnoki szolgálatról Káptalantóti Község Önkormányzata Képviselı-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

KÁL NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 16/2013.(X.01.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL

KÁL NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 16/2013.(X.01.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL KÁL NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 16/2013.(X.01.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL Kál Nagyközség Önkormányzat Képviselı-testülete a Szociális

Részletesebben

2./ A szakmai program az alábbi I. Medgyesbodzás település bemutatása ponttal egészül ki

2./ A szakmai program az alábbi I. Medgyesbodzás település bemutatása ponttal egészül ki Határozati javaslat: Medgyesbodzás Községi Önkormányzat Képviselı-testülete a Családsegítı szolgálat szakmai programját az alábbiak szerint módosítja: 1./A típus meghatározása helyébe az alábbi rendelkezés

Részletesebben

SZAKMAI PROGRAM ÉJJELI MENEDÉKHELY. Az intézmény fenntartója: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata

SZAKMAI PROGRAM ÉJJELI MENEDÉKHELY. Az intézmény fenntartója: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata SZAKMAI PROGRAM ÉJJELI MENEDÉKHELY Az intézmény fenntartója: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata A mőködtetı intézmény neve, székhelye: Útkeresés Segítı Szolgálat Dunaújváros, Bartók B. út 6/b

Részletesebben

Beszámoló. Gyermekjóléti Szolgálat év. Mórichida

Beszámoló. Gyermekjóléti Szolgálat év. Mórichida Beszámoló Gyermekjóléti Szolgálat 2015. év Mórichida Készítette: Inhaizer Izabella családgondozó Szeresd, ne bántsd a gyermeket, Mosolygó kedvét el ne vedd. Légy hozzá nyájas, szíves, gyöngéd, S ha sír,

Részletesebben

SZAKMAI PROGRAM NAPPALI MELEGEDİ. Az intézmény fenntartója: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata

SZAKMAI PROGRAM NAPPALI MELEGEDİ. Az intézmény fenntartója: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata SZAKMAI PROGRAM NAPPALI MELEGEDİ Az intézmény fenntartója: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata Az intézmény neve, székhelye: Útkeresés Segítı Szolgálat Dunaújváros, Bartók B. út 6/b Az intézmény

Részletesebben

Beszámoló a családsegítő szolgálat évi munkájáról

Beszámoló a családsegítő szolgálat évi munkájáról ÚTKERESÉS SEGÍTŐ SZOLGÁLAT Dunaújváros, Bartók Béla út 6/b. Beszámoló a családsegítő szolgálat 2015. évi munkájáról Az Útkeresés Segítő Szolgálat az alapító okiratában foglaltaknak megfelelően működteti

Részletesebben

MUNKAKÖRI LEÍRÁS családsegítő

MUNKAKÖRI LEÍRÁS családsegítő Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény 6090 Kunszentmiklós Felsőszenttamás 8. CSALÁD ÉS GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT Ágazat telephelye : 6090 KUNSZENTMIKLÓS, Damjanich u. 17/D sz.. TELEFON: 76/550-257 I.

Részletesebben

Berettyó-Körös Többcélú Társulás Szociális Szolgáltató Központ Családsegítő Szolgálatának évi. Szakmai Beszámolója

Berettyó-Körös Többcélú Társulás Szociális Szolgáltató Központ Családsegítő Szolgálatának évi. Szakmai Beszámolója Berettyó-Körös Többcélú Társulás Szociális Szolgáltató Központ Családsegítő Szolgálatának 2014. évi Szakmai Beszámolója A Berettyó-Körös Többcélú Társulás Szociális Szolgáltató Központ Családsegítő Szolgálata

Részletesebben

Hásságy Község Önkormányzatának 9/2004.(XII.13.) rendelete a falugondnoki szolgálatról (egységes szerkezetben a 14/2006. XII.18. rendelettel.

Hásságy Község Önkormányzatának 9/2004.(XII.13.) rendelete a falugondnoki szolgálatról (egységes szerkezetben a 14/2006. XII.18. rendelettel. 1 Hásságy Község Önkormányzatának 9/2004.(XII.13.) rendelete a falugondnoki szolgálatról (egységes szerkezetben a 14/2006. XII.18. rendelettel. ) Hásságy Község Önkormányzatának Képviselıtestülete a helyi

Részletesebben

Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, Lövő

Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, Lövő 2014. évi szakmai beszámoló 2.napirend melléklet Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, Lövő A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat az Alpokalja Kistérség szociális- és gyermekjóléti alapszolgáltatási

Részletesebben

2010. Beszámoló Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Családsegítő Központja 2010. évben Szálka községben végzett tevékenységéről

2010. Beszámoló Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Családsegítő Központja 2010. évben Szálka községben végzett tevékenységéről 2010. Beszámoló Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Családsegítő Központja 2010. évben Szálka községben végzett tevékenységéről Családsegítő Központ feladatai, tevékenységi köre A Humánszolgáltató

Részletesebben

Polgármesteri Hivatal 9545 Jánosháza Batthyány u. 2. ELİTERJESZTÉS

Polgármesteri Hivatal 9545 Jánosháza Batthyány u. 2. ELİTERJESZTÉS Polgármesteri Hivatal 9545 Jánosháza Batthyány u. 2. Tisztelt Képviselı-testület! ELİTERJESZTÉS Jánosháza Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete 2010. augusztus 3-i ülésére 3. számú napirendi

Részletesebben

GONDOZÁSI KÖZPONT CSALÁDSEGÍTŐ ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT

GONDOZÁSI KÖZPONT CSALÁDSEGÍTŐ ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT Encs és Térsége Szociális Társulás fenntartásában- által működtetett Gondozási Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat GONDOZÁSI KÖZPONT CSALÁDSEGÍTŐ ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT INÁNCS TELEPÜLÉSRŐL

Részletesebben

Sándorfalva Város Önkormányzata EGYESÍTETT EGÉSZSÉGÜGYI- ÉS SZOCIÁLIS INTÉZMÉNY Sándorfalva, Szabadság tér 4/a

Sándorfalva Város Önkormányzata EGYESÍTETT EGÉSZSÉGÜGYI- ÉS SZOCIÁLIS INTÉZMÉNY Sándorfalva, Szabadság tér 4/a Sándorfalva Város Önkormányzata EGYESÍTETT EGÉSZSÉGÜGYI- ÉS SZOCIÁLIS INTÉZMÉNY Sándorfalva, Szabadság tér 4/a Iktatószám:./ Megállapodás étkeztetés biztosítására Amely létrejött egyrészrıl az Egyesített

Részletesebben

Szociális és Egészségügyi Iroda

Szociális és Egészségügyi Iroda Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális és Egészségügyi Iroda 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1., Pf.: 85. Tel.: 06 (32) 311-057 Ikt.szám: 47246/2005. J a v a s l a t a három éves szociális

Részletesebben

Család és Gyermekjóléti Szolgálat, Házi segítségnyújtás, Szociális étkeztetés

Család és Gyermekjóléti Szolgálat, Házi segítségnyújtás, Szociális étkeztetés GONDOZÁSI KÖZPONT 2133 Sződliget, Szent István u. 34-36. Email: gondozasi@szodliget.hu Mobil tel.: 06 30 485 9298 Tel.: 06 27 590-ö95/113 mellék Kirendeltsége: 2163 Vácrátót, Petőfi tér 3. Email: gyermekjoleti@vacratot.hu

Részletesebben

Közhasznúsági melléklet 2013

Közhasznúsági melléklet 2013 Adószám: 21886171-2-42 Cégbíróság: Fıvárosi Törvényszék Cégbírósága Cégjegyzék szám: 01-09-921653 Kıbányai Szivárvány Szociális Gondoskodást Nyújtó Közhasznú Nonprofit Kft 1108 Budapest, Sütöde utca 4.

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT - módosításokkal egységes szerkezetben - Kristály Szociális és Gyermekjóléti Társulás Szociális Szolgáltató Központ

ALAPÍTÓ OKIRAT - módosításokkal egységes szerkezetben - Kristály Szociális és Gyermekjóléti Társulás Szociális Szolgáltató Központ ALAPÍTÓ OKIRAT - módosításokkal egységes szerkezetben - Az intézmény neve: Kristály Szociális és Gyermekjóléti Társulás Szociális Szolgáltató Központ Székhelye: Földes, Karácsony Sándor tér 1. Telephelyek:

Részletesebben

Medina község Önkormányzati Képviselı-testületének. 9/2007. /XII.12./ számu. Rendelete

Medina község Önkormányzati Képviselı-testületének. 9/2007. /XII.12./ számu. Rendelete Medina község Önkormányzati Képviselı-testületének 9/2007. /XII.12./ számu Rendelete A TANYAGONDNOKI SZOLGÁLATRÓL 2 MEDINA község Önkormányzati képviselı-testülete /a továbbiakban: Önkormányzat/ a helyi

Részletesebben

Területi Szociális Központ Sajószentpéter SZAKMAI PROGRAM

Területi Szociális Központ Sajószentpéter SZAKMAI PROGRAM Területi Szociális Központ Sajószentpéter SZAKMAI PROGRAM AZ INTÉZMÉNY CÉLJA ÉS FELADATA Az alapszolgáltatások biztosításával az intézmény segítséget nyújt a szociálisan rászorulók részére saját otthonukban

Részletesebben

Családsegítő Központ

Családsegítő Központ BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT Családsegítő Központ Családsegítés Szakmai program Szakfeladat száma:88992411 Ellátási terület: Berhida - Vilonya 1 Berhida Város Önkormányzata a rászorultak részére személyes

Részletesebben

MUNKAKÖRI LEÍRÁS Esetmenedzser

MUNKAKÖRI LEÍRÁS Esetmenedzser Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény 6090 Kunszentmiklós Felsőszenttamás 8. CSALÁD ÉS GYERMEKVÉDELMI SZOLGÁLTATÁS CSALÁD ÉS GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT Ágazat telephelye : 6090 KUNSZENTMIKLÓS, Damjanich

Részletesebben

A családon belüli erıszak áldozatait segítı szolgálatok és intézmények listája Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A családon belüli erıszak áldozatait segítı szolgálatok és intézmények listája Szabolcs-Szatmár-Bereg megye A családon belüli erıszak áldozatait segítı szolgálatok és intézmények listája Szabolcs-Szatmár-Bereg megye - Egymásért Egy- Másért Kiemelkedıen Közhasznú Nemzetközi Alapítvány Krízisotthona A Krízisotthon

Részletesebben

Projektszerzıdés. és a..

Projektszerzıdés. és a.. Projektszerzıdés Mely létrejött egyrészrıl a Zalai Falvakért Egyesület, 8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi u. 10., adószám: 19269830-1-20, képviseli Guitprechtné Molnár Erzsébet, a továbbiakban szolgáltató

Részletesebben

J a v a s l a t. Ikt. szám: 26.065/2007. a szociális ellátások rendjérıl szóló önkormányzati rendelet módosítására. Tisztelt Közgyőlés!

J a v a s l a t. Ikt. szám: 26.065/2007. a szociális ellátások rendjérıl szóló önkormányzati rendelet módosítására. Tisztelt Közgyőlés! Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális és Egészségügyi Iroda Ikt. szám: 26.065/2007. J a v a s l a t a szociális ellátások rendjérıl szóló önkormányzati rendelet módosítására Tisztelt

Részletesebben

Család- és Gyermekjóléti Központ. Család- és Gyermekjóléti Szolgálata

Család- és Gyermekjóléti Központ. Család- és Gyermekjóléti Szolgálata BESZÁMOLÓ 2017 Település: Lébény Családsegítő neve: Görcs Veronika Kalányos Anita Demográfiai adatok: 0-2 3-5 6-13 14-17 18-24 25-34 35-49 50-61 62felett Összes férfi 41 51 149 83 132 225 426 258 237 1602

Részletesebben

Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2015. szeptember 24-i ülésére. intézményi referens

Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2015. szeptember 24-i ülésére. intézményi referens Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2015. szeptember 24-i ülésére 9. Tárgy: Hajléktalan személyek nappali ellátása Az elıterjesztést készítette: Rostásné Rapcsák Renáta

Részletesebben

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Okirat száma: 14-./2017. Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8/A. -a alapján a Nyitott KAPU-VÁR Térségi Szociális Szolgáltató

Részletesebben

Pannonhalma Többcélú Kistérségi Társulás Gyermekjóléti Szolgálat és Szociális Intézménye ALAPÍTÓ OKIRATA

Pannonhalma Többcélú Kistérségi Társulás Gyermekjóléti Szolgálat és Szociális Intézménye ALAPÍTÓ OKIRATA Pannonhalma Többcélú Kistérségi Társulás Gyermekjóléti Szolgálat és Szociális Intézménye ALAPÍTÓ OKIRATA A Pannonhalma Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa a gyermekek védelméről gyámügyi igazgatásról

Részletesebben

Szociális Szolgálat ALAPÍTÓ OKIRATA. Módosítása

Szociális Szolgálat ALAPÍTÓ OKIRATA. Módosítása Okirat nyilvántartási száma: 1/ /2012. Szociális Szolgálat ALAPÍTÓ OKIRATA Módosítása A bevezető szövegrész helyébe A költségvetési szervek jogállásáról és gazdálkodásáról szóló 2008. évi CV. törvény és

Részletesebben

Család és Gyermekjóléti Szolgálat-észlelő és jelzőrendszer. Szekszárd

Család és Gyermekjóléti Szolgálat-észlelő és jelzőrendszer. Szekszárd Család és Gyermekjóléti Szolgálat-észlelő és jelzőrendszer Szekszárd 2018.02.22. A 2016. Január 1-től jogszabályi változások Családsegítő- Gyermekjóléti Központok/Szolgálatok 2016. január 1 előtt külön

Részletesebben

SZOLGÁLTATÁSI R E N D

SZOLGÁLTATÁSI R E N D Nyirádi Szociális Segítő Központ 8454 Nyirád, Park u. 1/A. SZOLGÁLTATÁSI R E N D Család- és gyermekjóléti szolgálat (családsegítés és gyermekjóléti szolgáltatás) A feléd nyújtott kezet csak megfogni szabad,

Részletesebben

II. fejezet. Gyermekjóléti Szolgálat működtetése

II. fejezet. Gyermekjóléti Szolgálat működtetése 2. sz. melléklet II. fejezet Gyermekjóléti Szolgálat működtetése Jogszabályok és a fenntartó által előírt feladatok. A gyermekjóléti szolgálat feladatai: 1997. évi XXXI. tv., a 235/1997 ( XII.17.) sz.

Részletesebben

Ikt. /2018 Címzett: Gomba Község Képviselő - Tárgy: Beszámoló a gyermekjóléti és. Tisztelt Képviselő testület! testülete

Ikt. /2018 Címzett: Gomba Község Képviselő - Tárgy: Beszámoló a gyermekjóléti és. Tisztelt Képviselő testület! testülete Monor és Térsége Integrált Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat Gomba Területi Szolgálat 2217, Gomba, Kossuth tér 4. tel: 06-30-2805176 e-mail: gombacssgyjk@gmail.com Ikt. /2018 Címzett: Gomba

Részletesebben

A 154/2011.(VI.23.) KT határozat melléklete. Területi Szociális Központ és Bölcsıde Sajószentpéter SZAKMAI PROGRAM

A 154/2011.(VI.23.) KT határozat melléklete. Területi Szociális Központ és Bölcsıde Sajószentpéter SZAKMAI PROGRAM A 154/2011.(VI.23.) KT határozat melléklete Területi Szociális Központ és Bölcsıde Sajószentpéter SZAKMAI PROGRAM AZ INTÉZMÉNY CÉLJA ÉS FELADATA Az alapszolgáltatások biztosításával az intézmény segítséget

Részletesebben

SZAKMAI PROGRAM HAJLÉKTALANOK ÁTMENETI OTTHONA. Az intézmény fenntartója: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata.

SZAKMAI PROGRAM HAJLÉKTALANOK ÁTMENETI OTTHONA. Az intézmény fenntartója: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata. SZAKMAI PROGRAM HAJLÉKTALANOK ÁTMENETI OTTHONA Az intézmény fenntartója: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata. Az intézmény neve, székhelye: Útkeresés Segítı Szolgálat Dunaújváros, Bartók B. út

Részletesebben

Elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete április 30-i ülésére

Elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete április 30-i ülésére Tárgy: Szociális Szolgáltatástervezési Koncepció felülvizsgálata Elıkészítette: Tárnok Lászlóné osztályvezetı Igazgatási osztály Nagy György Miklósné igazgató Véleményezı bizottság: Szociális Szolgáltató

Részletesebben

Beszámoló. a Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Gyermekjóléti Központjának évben Szálka községben végzett tevékenységéről

Beszámoló. a Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Gyermekjóléti Központjának évben Szálka községben végzett tevékenységéről Beszámoló a Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Gyermekjóléti Központjának 2015. évben Szálka községben végzett tevékenységéről A beszámoló a 149/1997. (IX.10.) Kormányrendelet 10. számú

Részletesebben

Nagykanizsai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ

Nagykanizsai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ Nagykanizsai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ Intézmény székhelye: Nagykanizsa, Zrínyi Miklós u. 51. Telefonszáma:06-20-920-8044 e-mail:gyjsznk@gmail.com facebook: Családsegítő és Gyermekjóléti Központ

Részletesebben

Szakmai beszámoló negyedév Esztergom

Szakmai beszámoló negyedév Esztergom HÍD GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT Szakmai beszámoló 2014. 2. negyedév Esztergom Szolgálat neve: HÍD GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT Szolgálat székhelye: 2500 Esztergom, Aranyhegyi u 5. Telefon/fax: 06-33-415-435 Egyéb

Részletesebben

Beszámoló. a Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Gyermekjóléti Központjának. 2012. évben Szálka községben végzett tevékenységéről

Beszámoló. a Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Gyermekjóléti Központjának. 2012. évben Szálka községben végzett tevékenységéről Beszámoló a Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Gyermekjóléti Központjának 2012. évben Szálka községben végzett tevékenységéről A beszámoló a 149/1997. (IX.10.) Kormányrendelet 10. számú

Részletesebben

Epöl Községi Önkormányzat Képviselı-testületének. 12/2005.(VIII.26.) Ökt. rendelete A szociális ellátások helyi szabályairól.

Epöl Községi Önkormányzat Képviselı-testületének. 12/2005.(VIII.26.) Ökt. rendelete A szociális ellátások helyi szabályairól. Epöl Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 12/2005.(VIII.26.) Ökt. rendelete A szociális ellátások helyi szabályairól. Epöl Község Önkormányzatának Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Okirat száma: Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8/A. -a alapján a Nyitott KAPU-VÁR Térségi Szociális Szolgáltató Központ alapító

Részletesebben

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Okirat száma: 14-9-./2016. Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8/A. -a alapján a Nyitott KAPU-VÁR Térségi Szociális Szolgáltató

Részletesebben

Muhariné Mayer Piroska sk. aljegyzı

Muhariné Mayer Piroska sk. aljegyzı Elıterjesztés 3. Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. február 1-i ülésére Tárgy: Közösségi ellátások és pszichiátriai betegek, illetve szenvedélybetegek nappali ellátásának biztosítására

Részletesebben

Beszámoló. a Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Gyermekjóléti Központjának. 2013. évben Szálka községben végzett tevékenységéről

Beszámoló. a Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Gyermekjóléti Központjának. 2013. évben Szálka községben végzett tevékenységéről Beszámoló a Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Gyermekjóléti Központjának 2013. évben Szálka községben végzett tevékenységéről A beszámoló a 149/1997. (IX.10.) Kormányrendelet 10. számú

Részletesebben

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Alapszolgáltatások I. Étkeztetés Házi Segítségnyújtás Jelzőrendszeres Házi Segítségnyújtás Családsegítés Az alapszolgáltatások megszervezésével a települési önkormányzat

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 8. MELLÉKLET : 3 db TÁRGY: Javaslat az Újra Dolgozni Tolnában Egyesülettel együttmőködési megállapodás megkötésére E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

Több mint lehetıség START

Több mint lehetıség START Több mint lehetıség START Napra kész információk a START, START PLUSZ és START EXTRA kártyákról FONTOS! A kártyákat közvetlenül a munkába állás idıpontja elıtt célszerő igényelni START kártya Az a személy,

Részletesebben

49. számú elıterjesztés. Beszámoló a Kolping Támogató Szolgálat Szekszárd és kistérsége 2009. évi mőködésérıl

49. számú elıterjesztés. Beszámoló a Kolping Támogató Szolgálat Szekszárd és kistérsége 2009. évi mőködésérıl 49. számú elıterjesztés A határozat-tervezet elfogadásához egyszerő többség szükséges! Bátaszék város képviselı-testületének 2010. március 30-án, 14-órakor megtartandó ülésére Beszámoló a Kolping Támogató

Részletesebben

Támogató szolgálatunk február 01. óta működik, feladata a fogyatékkal élő személyek ellátásának biztosítása.

Támogató szolgálatunk február 01. óta működik, feladata a fogyatékkal élő személyek ellátásának biztosítása. unk 2005. február 01. óta működik, feladata a fogyatékkal élő személyek ellátásának biztosítása. A támogató szolgáltatás célja A fogyatékos személyek lakókörnyezetben történő ellátása, elsősorban a lakáson

Részletesebben

Etyek Község Önkormányzat Képvisel-testületének 10 /2007. ( VI.27. ) sz. rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátások szabályozásáról

Etyek Község Önkormányzat Képvisel-testületének 10 /2007. ( VI.27. ) sz. rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátások szabályozásáról Etyek Község Önkormányzat Képvisel-testületének 10 /2007. ( VI.27. ) sz. rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátások szabályozásáról Etyek Község Önkormányzat Képvisel-testülete a szociális igazgatásról

Részletesebben

Új Magyarország Fejlesztési Terv- Nemzeti Stratégiai Referenciakeret

Új Magyarország Fejlesztési Terv- Nemzeti Stratégiai Referenciakeret A társadalmi befogadás és részvétel erısítése a 2007-2008-as és a 2009-2010-es Akcióterv keretében 2009. június 22. Új Magyarország Fejlesztési Terv- Nemzeti Stratégiai Referenciakeret Magyarország 2007-2013

Részletesebben

2014. Beszámoló Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Családsegítő Központja 2014. évben Szálka községben végzett tevékenységéről

2014. Beszámoló Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Családsegítő Központja 2014. évben Szálka községben végzett tevékenységéről 2014. Beszámoló Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Családsegítő Központja 2014. évben Szálka községben végzett tevékenységéről Családsegítő Központ feladatai, tevékenységi köre A Humánszolgáltató

Részletesebben

Az Egészségügyi és Szociális Bizottság koncepciója a Szociális, Gyermek és Családvédelmi keret felhasználására

Az Egészségügyi és Szociális Bizottság koncepciója a Szociális, Gyermek és Családvédelmi keret felhasználására Az Egészségügyi és Szociális Bizottság koncepciója a Szociális, Gyermek és Családvédelmi keret felhasználására Az Egészségügyi és Szociális Bizottság (továbbiakban: Bizottság) a Szociális, Gyermek és Családvédelmi

Részletesebben

Gyermekjóléti és családsegítő szolgálat működése, tevékenysége

Gyermekjóléti és családsegítő szolgálat működése, tevékenysége Gyermekjóléti és családsegítő szolgálat működése, tevékenysége Gyermekjóléti Szolgálat A gyermekjóléti szolgálat tevékenységét a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997 évi XXXI. tv.

Részletesebben

2012. Beszámoló Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Családsegítő Központja 2012. évben Szálka községben végzett tevékenységéről

2012. Beszámoló Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Családsegítő Központja 2012. évben Szálka községben végzett tevékenységéről 2012. Beszámoló Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Családsegítő Központja 2012. évben Szálka községben végzett tevékenységéről Családsegítő Központ feladatai, tevékenységi köre A Humánszolgáltató

Részletesebben

2011. Beszámoló Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Családsegítő Központja 2011. évben Szálka községben végzett tevékenységéről

2011. Beszámoló Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Családsegítő Központja 2011. évben Szálka községben végzett tevékenységéről 2011. Beszámoló Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Családsegítő Központja 2011. évben Szálka községben végzett tevékenységéről Családsegítő Központ feladatai, tevékenységi köre A Humánszolgáltató

Részletesebben

Zalaszántó község Önkormányzati Képviselı-testülete. 6/2004. (VII. 14.) számú R E N D E L E T E

Zalaszántó község Önkormányzati Képviselı-testülete. 6/2004. (VII. 14.) számú R E N D E L E T E Zalaszántó község Önkormányzati Képviselı-testülete 6/2004. (VII. 14.) számú R E N D E L E T E az önkormányzat által biztosított gyermekvédelmi ellátásokról (Egységes szerkezetben.) Egységes szerkezetbe

Részletesebben

Az ellátott lakóhelyének közelében nyújtott szolgáltatások, az alapellátás intézményi rendszere

Az ellátott lakóhelyének közelében nyújtott szolgáltatások, az alapellátás intézményi rendszere TÁMOP-5.5.7-08/1-2008-0001 Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ Az ellátott lakóhelyének közelében nyújtott szolgáltatások, az alapellátás intézményi rendszere Lőwné Szarka

Részletesebben

Beszámoló a családsegítő szolgálat 2011. évi munkájáról

Beszámoló a családsegítő szolgálat 2011. évi munkájáról Útkeresés Segítő Szolgálat 2400. Dunaújváros Bartók B. u. 6/B Tel./ fax: 25/510-100; 510-101 Beszámoló a családsegítő szolgálat 2011. évi munkájáról Az Útkeresés Segítő Szolgálat az alapító okiratában

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Annavölgy Község Önkormányzat Képviselı-testületének 7/2006. (IX.4.) rendelete a szociális ellátások helyi szabályairól (A módosításokkal egységes szerkezetben) Annavölgy Község Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

negyedév Esztergom

negyedév Esztergom HÍD GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT 2014. 4.negyedév Esztergom Szolgálat neve: HÍD GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT Szolgálat székhelye: 2500 Esztergom, Aranyhegyi u 5. Telefon/fax: 06-33-415-435 Egyéb elérhetőségek :

Részletesebben

Étkeztetés. Házi segítségnyújtás

Étkeztetés. Házi segítségnyújtás Étkeztetés Az étkeztetés keretében azoknak a szociálisan rászorultaknak a legalább napi egyszeri meleg étkezéséről gondoskodnak, akik azt önmaguk, illetve eltartottjaik részére tartósan vagy átmeneti jelleggel

Részletesebben

MUNKAKÖRI LEÍRÁS Esetmenedzser-Jelzőrendszeri tanácsadó

MUNKAKÖRI LEÍRÁS Esetmenedzser-Jelzőrendszeri tanácsadó Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény 6090 Kunszentmiklós Felsőszenttamás 8. CSALÁD ÉS GYERMEKVÉDELMI SZOLGÁLTATÁS CSALÁD ÉS GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT Ágazat telephelye : 6090 KUNSZENTMIKLÓS, Damjanich

Részletesebben

hirdetési lehetıséget Városi Televízióval civil szervezet bejelentett székhelyéül iratszekrényt számítástechnikai képzés munkerı-piaci

hirdetési lehetıséget Városi Televízióval civil szervezet bejelentett székhelyéül iratszekrényt számítástechnikai képzés munkerı-piaci Salgótarján Megyei Jogú Város A l p o l g á r m e s t e r é tıl 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. Tel.: (32) 314-668 Szám: 14945/2009. Javaslat a Nógrád Megyei Civil Szolgáltató Központot mőködtetı Mozgáskorlátozottak

Részletesebben

2017. évi szakmai beszámoló. Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, Lövő

2017. évi szakmai beszámoló. Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, Lövő 2017. évi szakmai beszámoló Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, Lövő A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat az Alpokalja Kistérség család és gyermekjóléti feladatait látja el a társult 23 településen,

Részletesebben

Beszámoló. a Révfülöpi Szociális Szolgálat 2011. évben végzett munkájáról VÁGÓÖRS

Beszámoló. a Révfülöpi Szociális Szolgálat 2011. évben végzett munkájáról VÁGÓÖRS Beszámoló a Révfülöpi Szociális Szolgálat 2011. évben végzett munkájáról K VÁGÓÖRS Tisztelt Polgármester Úr, Tisztelt Képvisel -testület! Révfülöp Szociális Alapszolgáltató Társulás Szociális Szolgálata

Részletesebben

FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK ÁPRILIS 24-I ÜLÉSÉRE

FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK ÁPRILIS 24-I ÜLÉSÉRE E LİTERJESZTÉS FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK 2014. ÁPRILIS 24-I ÜLÉSÉRE 7. IKTATÓSZÁM:1-3/2014. MELLÉKLET: TÁRGY: Tájékoztató a Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv elsı másfél évi tevékenységérıl ELİTERJESZTİ:

Részletesebben

Beszámoló. a gyermekjóléti és családsegítő szolgálat szakmai tevékenységéről, Röjtökmuzsaj településen

Beszámoló. a gyermekjóléti és családsegítő szolgálat szakmai tevékenységéről, Röjtökmuzsaj településen Beszámoló a gyermekjóléti és családsegítő szolgálat szakmai tevékenységéről, Röjtökmuzsaj településen Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek

Részletesebben

Beszámoló. a Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Gyermekjóléti Központjának. 2010. évben Szálka községben végzett tevékenységéről

Beszámoló. a Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Gyermekjóléti Központjának. 2010. évben Szálka községben végzett tevékenységéről Beszámoló a Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Gyermekjóléti Központjának 2010. évben Szálka községben végzett tevékenységéről A beszámoló a 149/1997. (IX.10.) Kormányrendelet 10. számú

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város J e g y zıjétıl 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. 32/311-683 E-mail: jegyzo@salgotarjan.hu

Salgótarján Megyei Jogú Város J e g y zıjétıl 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. 32/311-683 E-mail: jegyzo@salgotarjan.hu Szám: 15355/2009. Salgótarján Megyei Jogú Város J e g y zıjétıl 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. 32/311-683 E-mail: jegyzo@salgotarjan.hu Javaslat a 252/2005.(X.27.) Öh. sz. határozattal jóváhagyott Salgótarján

Részletesebben

Fénysugár Biztos Kezdet Gyerekház

Fénysugár Biztos Kezdet Gyerekház 1. melléklet Fénysugár Biztos Kezdet Gyerekház Szervezeti és Mőködési Szabályzat I. Fejezet Általános rendelkezések A Fénysugár Biztos Kezdet Gyerekház Szervezeti és Mőködési Szabályzata a gyermekek védelmérıl

Részletesebben

Vépi Családsegítő Szolgálat

Vépi Családsegítő Szolgálat Vépi Családsegítő Szolgálat Szakmai programja Családsegítő Szolgáltatás 1. A szolgálat célja, feladatai A családsegítő szolgálat a preventív és korrektív rendszerszemléletű szociális munka keretében komplex

Részletesebben

Szociális információnyújtás a Pro-Team Nonprofit Kft.-nél

Szociális információnyújtás a Pro-Team Nonprofit Kft.-nél Szociális információnyújtás a Pro-Team Nonprofit Kft.-nél A szolgáltatás átfogó és operatív célja A Pro-Team Nonprofit Kft. rehabilitációs akkreditált foglalkoztató, ahol több mint 2000 fő megváltozott

Részletesebben

Beszámoló. a Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Gyermekjóléti Központjának. 2014. évben Szálka községben végzett tevékenységéről

Beszámoló. a Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Gyermekjóléti Központjának. 2014. évben Szálka községben végzett tevékenységéről Beszámoló a Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Gyermekjóléti Központjának 2014. évben Szálka községben végzett tevékenységéről A beszámoló a 149/1997. (IX.10.) Kormányrendelet 10. számú

Részletesebben

Együttműködési megállapodás az óvodai és iskolai szociális segítő tevékenység működéséről

Együttműködési megállapodás az óvodai és iskolai szociális segítő tevékenység működéséről Együttműködési megállapodás az óvodai és iskolai szociális segítő tevékenység működéséről Amely létrejött alulírott egyrészről, mint SZOLGÁLTATÁST NYÚJTÓ intézmény:. Család és Gyermekjóléti Központ továbbiakban:

Részletesebben

1.. (1) A Rendelet 3.. c) pontja az alábbi ce) és cf) pontokkal egészül ki: 3.. c): ce) támogató szolgálat cf) közösségi ellátás 2..

1.. (1) A Rendelet 3.. c) pontja az alábbi ce) és cf) pontokkal egészül ki: 3.. c): ce) támogató szolgálat cf) közösségi ellátás 2.. BADACSONYTÖRDEMIC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2009. (III. 18.) rendelete a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 8/2005. ( XI.1.) rendelet módosításáról Badacsonytördemic

Részletesebben

Szakmai beszámoló a 2012.évi működésről

Szakmai beszámoló a 2012.évi működésről H u m á n S z o l g á l t a t ó K ö z p o n t G y e r m e k é s c s a l á d v é d e l m i s z a k m a i e g y s é g C s a l á d s e g í t ő S z o l g á l a t a Levelezési cím: H-2120 Dunakeszi, pf.:144

Részletesebben

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének február 18-i ülésére

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének február 18-i ülésére 7. Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. február 18-i ülésére Tárgy: Lajosmizse és Felsılajos Gyermekjóléti és Szociális Feladatellátó Társulása társulási megállapodásának

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S E L İ T E R J E S Z T É S mely készült Ordacsehi Község Önkormányzat Képviselıtestületének 2014. szeptember 10 - i nyilvános testületi ülésére a 7. sz. napirendi ponthoz Tárgy: Feladat ellátási szerzıdés

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/ Fax: 47/

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/ Fax: 47/ Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu J A V A S L A T - a Képviselı-testületnek - A Sárospataki Gondozási Központ

Részletesebben

AZ EZÜSTKOR SZOCIÁLIS GONDOZÓ KÖZPONT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

AZ EZÜSTKOR SZOCIÁLIS GONDOZÓ KÖZPONT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA AZ EZÜSTKOR SZOCIÁLIS GONDOZÓ KÖZPONT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. Az intézmény adatai, jogállása, felügyeletei rendje, hatásköre: 1. Az intézmény neve: Ezüstkor Szociális Gondozó Központ 2. Az

Részletesebben

SZAKSZOLGÁLATOK, UTAZÓ TANÁRI HÁLÓZAT MŐKÖDÉSE A KAPOSVÁRI KISTÉRSÉGBEN

SZAKSZOLGÁLATOK, UTAZÓ TANÁRI HÁLÓZAT MŐKÖDÉSE A KAPOSVÁRI KISTÉRSÉGBEN SZAKSZOLGÁLATOK, UTAZÓ TANÁRI HÁLÓZAT MŐKÖDÉSE A KAPOSVÁRI KISTÉRSÉGBEN Táskai Erzsébet 2010 KISKÖRÖS A Bárczi Gusztáv Módszertani Központ szervezeti felépítése Önálló intézményegységek Egységes Gyógypedagógiai

Részletesebben

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Irányelvek a kiemelt célcsoportok (hátrányos helyzető munkavállalók) számára biztosítható támogatásokra A Dél-dunántúli régió a hátrányos helyzető munkavállalók

Részletesebben

1. A rendelet hatálya. 2. E rendeletben alkalmazott fogalmakat az Sztv. 4. -a szerint kell értelmezni.

1. A rendelet hatálya. 2. E rendeletben alkalmazott fogalmakat az Sztv. 4. -a szerint kell értelmezni. Albertirsa Város Önkormányzata 8/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete, a 16/2017. (VII.3.), valamint a 10/2018. (IV.4.) önkormányzati rendelettel egységes szerkezetbe foglalt szövege a Humánszolgáltató

Részletesebben

Magyarpolány Községi Önkormányzat 6./2000./IV.27./ Önk. sz. rendelete a helyi közmővelıdésrıl és kultúráról.

Magyarpolány Községi Önkormányzat 6./2000./IV.27./ Önk. sz. rendelete a helyi közmővelıdésrıl és kultúráról. Magyarpolány Községi Önkormányzat 6./2000./IV.27./ Önk. sz. rendelete a helyi közmővelıdésrıl és kultúráról. Magyarpolány Községi Önkormányzat Képviselıtestülete a kulturális javak védelmérıl és a muzeális

Részletesebben

A DEMECSERI SZOCIÁLIS ALAPSZOLGÁLTATÁSI KÖZPONT ALAPÍTÓ OKIRATA EGYSÉGES SZERKEZETBEN

A DEMECSERI SZOCIÁLIS ALAPSZOLGÁLTATÁSI KÖZPONT ALAPÍTÓ OKIRATA EGYSÉGES SZERKEZETBEN A DEMECSERI SZOCIÁLIS ALAPSZOLGÁLTATÁSI KÖZPONT ALAPÍTÓ OKIRATA EGYSÉGES SZERKEZETBEN Társulási Tanács: Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 9. (1) bekezdés a) pontjában kapott felhatalmazás

Részletesebben

Elıterjesztés a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. június 7.-i ülésére

Elıterjesztés a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. június 7.-i ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés Elnöke Elıterjesztés a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. június 7.-i ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Esélyegyenlıségi Koordinációs Iroda - Esélyek Háza

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Bácsszentgyörgy Község Önkormányzatának Képviselı-testületének 1/2009. (I. 22.) ökr. számú rendelete a falugondnoki szolgáltatásról (egységes szerkezetben) Bácsszentgyörgy Község Önkormányzatának képviselı-testülete

Részletesebben