TsT-11 Torsion Semiconductor Technic térharmonizáló

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TsT-11 Torsion Semiconductor Technic térharmonizáló"

Átírás

1 1 TsT-11 Torsion Semiconductor Technic térharmonizáló I. A Torsion Semiconductor Technic ismertetése A Torsion Semiconductor Technic (torziós félvezető technika) egy újfajta elektromágnesesség előállítására, és mérésére alkalmas technológia neve. Nyolc év kutató munkájával kiderítettük, hogy létezik egy olyan fajta elektromágnesesség, mely az élő szervezetekben nagyon lényeges szerepet játszik. Ez egy speciális térharmonizáció. Egy egyszerű példán keresztül könnyű megérteni miről van szó. A találmány rövid elvi háttere Gyerekkoromban úgy készítettünk telefont, hogy két konzervdoboz fenekébe lyukat fúrtunk, beleerősítettük egy hosszú drót két végét, majd kifeszítettük. Ha az egyikbe belebeszéltünk, a hanghullámok a doboz fenekén keresztül rezgésbe hozták a drótot, majd a másik doboz alját, és méter távolságból nagy élvezettel telefonálgattunk egymásnak. Egy fém drót volt a közvetítő közeg, mely mechanikus rezgéseket továbbított. Egy Bell nevű ember is telefont készített, mely szintén fémdrót segítségével továbbított hangot, de az ő telefondrótjában nem mechanikus, hanem elektromágneses rezgések futottak. A különbség korszakalkotóvá tette Ahogy a fémdrót mechanikus rezgéseket továbbíthat húrként, vagy működhet elektromos vezetékként, úgy magának a villamos áramnak is van két különböző szintje. Az egyszerűbbiket ismerjük, használjuk, az életünk minden területét átszövi. A másik, a magasrendűbb, az élő szervezetekben játszik kulcsszerepet. Ez a TsT lényege. Egy olyan fajta elektromágnesesség, mely annak ellenére, hogy az elektromágnesességet leíró (Maxwell) alapegyenletekben benne van, eddig csak elmélet maradt. Sem egyszerű előállítási módja, sem a közvetlen mérésére alkalmas műszer eddig nem volt. Kifejlesztettük az elektromágnesesség magasabb szintű (torziós) alkalmazásának technikai alapjait. Egy új szilárdtest fizikai jelenséget fedeztünk fel, kikutattuk biológiai jelentősségét, és kidolgoztuk gyakorlati alkalmazhatóságát. A torziós elméleteknek több mint fél évszázados múltja van, melyet az Einstein-Cartan féle torziós gravitációs elmélet indított el. A TsT - sorozatú készülékek ezen elvek, és technológia alapján működnek.

2 2 A TsT biológiai jelentőssége Hogy megérhessük mi a biológiai jelentőssége a magasabb szintű elektromágnesességnek, először azt kell látnunk, hogy az élő szervezetek mire használják. Ezért tekintsük át az Élet nagy kozmikus hármasságát. A hármasság középső tagját az élő szervezetek biológia anyagai, folyamatai jelentik. Csodálatos részletességgel írja le ezt a biológia tudománya. A hármasság alsó tagja, a különféle élő szervezetek egymással való kölcsönhatása. A tápláléklánc, a flóra és fauna. De észre kell vennünk, hogy a biológiai folyamatok, az élő rendszerek nem önmagukból származnak. Reprodukálják, esetleg fejlesztik önmagukat, de nem önmaguk a forrás. Az Élet (beleértve, az ezt a sort olvasó értelmes tudatot is) nem egy egyszerű földi szénvegyület véletlen mutációjának az eredménye. Albert Einstein szerint Isten nem kockajátékos. Az életnek van egy alapvető terve. Ami fenn, az lenn. Így fogalmazta meg Hermész Triszmegisztosz. Elméletileg ez lehetne egy filozófiai, vagy Csillagköd, a Hubble felvétele hitbéli kérdés is, ha a magasabb szintű elektromágnesességet nem tudnánk mérni, modellezni, és értelmezni. Embrió A magasabb szintű elektromágnesesség szisztematikus tanulmányozásából kiderül, hogy minden fajta életforma elengedhetetlen része. Ez köti össze a Kozmikus tervet ( fenn ) a biológiai életfolyamatokkal, és az egész bioszférával ( lenn ). Élet izolálva, a földi, és kozmikus környezetétől elszakítva csak ideig-óráig létezhet. Sokféle információt hordoznak a gének, a DNS spirál. Az enzimek széleskörű megelevenítésre, szabályzásra képesek, de a Hajó Kapitánya nincs elbújva molekulatöredékek, vagy azok kombinációja mögé, hanem az egész világmindenség valamennyi lénye mögött együttesen húzódik meg. Mint a hagyma. Egyben az egész a hagyma, nem lehet kihámozni a közepéből valamiféle magot, értelem-gyökeret. A hármasság felső tagja a magasabb elektromágnesesség, mely a Hermész Triszmegisztoszi fenn, és a lenn között a kapocs, a hírvivő az élővilág részei, és egésze között.

3 3 A TsT hatása A TsT technológia a közönséges elektromágnesességet alakítja vissza a szervezet kozmikus kapcsolatát jelentő magasabb elektromágnesességgé. Ez valódi rendezettség növelő. Ebben a közegben az életfolyamatok szorosabb kapcsolatba kerülnek az őket összehangoló kozmikus intelligenciával. Az egészség erőteljesebb, valamennyi szervrendszer jobban teljesít, a gyógyulás intenzívebb, szervezettebben zajlik. A magasabb elektromágnesesség előállítása nem természetellenes folyamat. A szervezetben számos élettani folyamat közben éjjel-nappal lankadatlanul zajlik ez a folyamat. A mitokondriumokban, a szinapszisokban, a fehérjeszintézis, az emésztés közben (és még hosszan sorolhatnánk), a kémiai átalakulásokkal együtt elengedhetetlenül magasabb elektromágnesesség keletkezik. Nélküle az értelmes egyensúlya nagyon hamar felborulna. De akkor miért jó a szervezetnek, ha mindezeken felül plusz magasabb elektromágnesességgel tápláljuk? Az élő szervezetek átlagos esetben (yogik, mély relaxációra képes egyének, healerek képesek rá másképp) csak, és kizárólag molekuláris kémiai átalakulások révén jutnak magasabb elektromágnesességhez. Ez azt jelenti, hogy egy a szervezetben lebomló, vagy képződő új molekula átalakulása közben létrehoz egy egységnyi magasabb mágnesességet, ami át is hatja az adott molekulát. Újabb adag magasabb mágnesességhez újabb molekula átalakulása szükséges, tehát a test anyagának magasabb elektromágnesességgel való áthatottsága a kémiai átalakulások közben nem tud növekedni, hiszen minden újabb magasabb elektromágneses pulzus megjelenéséhez tartozik egy újabb molekula is. Fiatal korban ez nem olyan nagy probléma. De a kor előrehaladtával különféle okokból felhígul a szervezet átlagos magasabb elektromágneses telítettsége. Ez úgy néz ki, mintha az anyag intelligenciája csökkenne. Valójában csak a kozmikus kapcsolat gyengül. A TsT technológia hatására a hozzáadott magasabb elektromágnesességgel a testszövetek kozmikus kommunikációja visszanyeri korábbi rendezettségét, és a szervezet a pillanatnyi kondíciójának megfelelő elérhető legmagasabb szervezettség irányába kezd változni.

4 4 Talán kicsit szokatlan ez a magyarázat, és nem biztos, hogy első olvasásra érthető. Egy olyan összefüggésrendszert fedeztünk fel, melynek bizonyos részei már a tapasztalatból ismertek, de mivel teljesen új ismeret (a folyamat évmilliók óta tudtunkon kívül létezett), új gondolkodásmódot igényel. A TsT-11 használata II. Használati útmutató A TsT-11 már 20 másodperces kezeléssel is tesz valamit az egészségért perc alatt lényegi hatásokat hoz létre perc alatt jelentős, tartós változást hoz létre. Ha az indokolt, sok sok órán át folytatható, akár szünetmentesen is a kezelés úgy, hogy nem válik értelmetlenné, nem jelentkezik túlkezelés, elfáradás, befogadási korlát, vagy méregtelenítési tünet, s a javulás folyamatos. Egyszerű kezelés A készülék oldalán található kis fekete tolókapcsoló segítségével lehet a készüléket be ki kapcsolni. Bekapcsolt állapotban az előlapon kis narancs fény világít. Ahová ez a fény esik, az a készülék elsődleges hatásterülete. A TsT-11 nullától (közvetlen érintkezés) 3 méter távolságig hatékonyan kezel. Az optimális kezelési távolsága 5 35 cm, pácienstől, problémától függően. Kezeljünk először 2 10 percig 5 35 cm távolságból ott, ahol a probléma található, majd összesen 5 10 percig a gyomorszáj, a szív, a torok, és a köldök közelében. Ezután akár cm távolságból, vagy akár zsebbe téve, öv mögé szorítva, testre fektetve folytathatjuk a kezelést. Maximális kezelési idő nincs, lehet akár 24 óra is. Önmagunk alapos kezelésénél az első 20 percben érdemes odafigyelni, megkezelni a legkritikusabb területeket, utána a gyomorszáj, a szív, a torok, és a köldök környékét ebben a sorrendben, majd akár TV nézés, olvasás, vagy egyéb ülőmunka közben negyedóránként más, és máshová irányítani, ahol csak mozgolódást érzünk a testben. Érdemes figyelni azokra a nagyon apró jelzésekre, amiket kezelés közben érzünk. És amely testtájon valamit éreztünk, a későbbiekben arra a helyre is irányítsuk a TsT-11 készüléket. Valójában nem lehet behatárolni a felhasználhatóság körét. Az élő szervezet olyan, mint egy távirányítós repülőgép modell. Ha jó a kapcsolat a gép és a távirányító között, akkor szépen repül, ha a rádiókapcsolat akadozik, veszélybe kerül, ha a kapcsolat megszakad, a repülőmodell lezuhan. A biológiai élet minden biokémiai, és idegi életfolyamatát a Kozmosz magasszintű erőivel kapcsolatot tartva végzi. Ha ez a kapcsolat sérül, az állapot romlik, a szervezet degenerálódik. Ha a kapcsolat jól funkcionál, az élet kivirul.

5 5 A TsT-11 ezt a kapcsolatot állítja vissza, vagy javítja. Ezért minden esetben értelme, és esélye van akár a rövid többször ismételt, akár a folyamatos hosszú idejű alkalmazásának. A TsT-11jellemzői A négypólusú elektromágnesesség egész másféle módon tejed a térben, mint mondjuk a hang, a fény, vagy a rádióhullámok. Ahhoz, hogy az élő szövetekbe teljesértékűen bejusson bizonyos különleges spirálisokat kell leírnia. A TsT-11 abban új, hogy előállítja ezeket a spirálisokat is. A vezérlése un. szabad-áramkörrel történik. Ez azt jelenti, hogy az áramkör működése nincs előre meghatározva, hanem maga a kezelési helyzet hatására alakul ki másodperces kezelés már hatékony - Akár 24 órán keresztül is folyamatos, halmozott regeneráló hatást fejt ki - A kezelés (legalább 25 perces) befejezését követő 36 órában a kozmikus kapcsolat folyamatosan erősödik, mintha csak a kezelés folytatódna - A kezelések hatására létrejött javulás tartós - Nincs semmilyen elfáradási, túltöltési, vagy méregtelenítési tünet - A kezelést, és annak eredményét külső tényezők nem befolyásolják, alkalmazható baleset helyszínén, traumatizált állapotban, mobiltelefonálás közben, elektro, vagy geo-szmogban - Szakértelem nélkül használható - Használható akkut, és krónikus problémáknál egyaránt - Nem avatkozik a szervezet rendjébe, nem korlátoz, nem ad információt, csak az élet saját kozmikus kapcsolatait állítja vissza. - Bármilyen orvosi, vagy természetes terápiával, készülékkel együttműködik, és felerősít. - Akárhány készülék használható egyszerre. - Végletesen legyengült, lázas, gyulladt, vagy akár öntudatlan állapotban is használható - Csecsemő, vagy várandós kismama is használhatja - A fej, az agy közvetlenül is kezelhető Energia ellátás Két db AA ceruzaelemmel működik, melyek a lepattintható teleptartófedél mögött foglalnak helyet. Amíg az elemek üzemképesek, a készülék előlapján látható kis narancs fény bekapcsolt állapotban normál erőséggel világít. Ha ez a fény legyengül, (újabb típusnál kialszik) szükségessé válik az elemek cseréje. A TsT-11 akkumulátorokkal is működtethető.

6 6 Magas hatékonyságú kezelés A TsT lényege, hogy nem avatkozunk bele a szervezet magasrendűen szervezett folyamataiba, nem közlünk vele általunk kimódolt önkényes információt, de ez mégsem jelenti azt, hogy csak passzívak lehetünk a gyógyulás folyamatában. Az Élet minden egyes aspektusa aktivitás jellegű. De ez az aktivitás nem elszigetelten öntörvényű, hanem a közös szándékkal együttműködő. A magas hatékonyságú kezelés esetében ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a TsT-11 (a narancsszínű kis fénnyel kijelölt) főirányát tudatosan oda vezetjük, ahol arra a pillanatnyi legnagyobb szükség van. Ha ezt nem tesszük, az az egyszerű kezelés, mely önmagában is sokkal hatékonyabb, mint amit egy laikusok által is használható kis készülékről el lehetne képzelni. De ha a tudatos önmagunk is összehangolódik az Élet intelligens hullámaival, a TsT-11 hatása megsokszorozható. Kezelés közben Kezelés közben a legtöbben melegedést, bizsergést, lebegő hullámot érzékelnek. Ennek az eredmény szempontjából nincs különösebb jelentőssége. Súlyosabb betegek viszont azokon a helyeken, ami energetikailag, vagy az információáramlás szempontjából kulcsfontosságú, érzékenyen reagálnak. Hogy ezt helyesen értékelhessük, meg kell ismernünk a kétféle fájdalom fogalmát A két féle fájdalom Amikor testünket valamilyen erős külső behatás éri, fájdalommal reagál. Például, ha tüskébe lépünk, erős fájdalmat érzünk. Ez a fájdalom arról tudósít, hogy a szervezetünket baj érte, az egészséggel ellentétes hatás, melyet igyekezzünk mielőbb kiküszöbölni. Ám amikor a tüskét kihúzzák, az is fáj. Ám ez a fájdalom arról tudósít, hogy hamarosan visszaáll a szervezet helyes működéséhez szükséges állapot. Az előzőt nevezhetjük rossz, az utóbbit jó fájdalomnak. Érzetben is más.

7 7 A kezelés stratégiája Minden kezelés segíti az öngyógyító képességet, de nem helyettesíti az orvosi kezelést! Ha kezelés közben jó fájdalmat érzünk, keressük meg pontosan azt a helyet, ahol ez a jó fájás a legerősebb, és ott végezzük a kezelést. Egy fél milliméter eltérés is jelentős érzés-különbséget okozhat. A legtöbbször ez a terület gyorsan vándorol ahogy a készülék kiegyenlíti az energiablokádokat, vagy visszaállítja a megszakadt információs kapcsolatokat, mindig újabb, és újabb helyen kívánja a szervezet a segítséget, amit a jó fájás újabb, és újabb helyen való megjelenésével hoz tudomásunkra. Ha valaki ezekre a kis fájdalomérzésekre nem figyel, a készülék akkor is intenzív jó hatást fejt ki, de ha pontos figyelemmel követjük az újabb, és újabb helyen való jelzéseket, sokszoros eredmény lesz a jutalmunk. Nem kell tartani ettől a fájdalomtól. Sosem ér el olyan erősséget, ami szenvedést okozna. A legtöbbször sokkal kisebb kellemetlenség, mint egy talpmasszírozás, és ugyanolyan kellemes megkönnyebbülés követi. Viszont nagyon fontos, hogy ha valakit kezelünk, a tudomásunkra hozza, mit érez, és hatékonyan kövessük a szervezet jelzéseit, kezelési igényét. Nem csak a beteg részen, vagy annak közelében jelentkeznek ilyen jelzőfájdalmak, nem csak logikusnak tűnő helyeken, meridián pontokon, hanem a test bármely részén. Különösen a végtagokon, a talpon, térdnél, könyöknél fellépő jelzések nagyon értékesek a gyógyulás szempontjából, ugyanis a legtöbb esetben felderítetlen gyökérproblémákat fednek fel. Higgyünk a test jelzéseinek. Egyetlen élő sejt jobban tudja a biológiát, mint a világ összes tudósa együtt véve! Egy kis zsibbadt bőrkeményedés a talpon, vagy parányi érzéketlenség a térdnél, könyöknél. Senki nem panaszkodik ilyesmire. sose legyen nagyobb bajom ennél s az ember el is felejtkezik róla. De ha észre vesszük az ott megjelenő pici jelzést, fájdalmat, csiklandást, mocorgást, bizsergést, és azután kezeljük, a test egyensúlyzavarának első eltérülésére, nagy betegségek kezdeti okára találunk rá. Figyeljünk oda a legkisebb, legjelentéktelenebb test-jelzésre is, és kezeljük pont azon a helyen, ahol a test jelez, vagy ahol a legelevenebben reagál a kezelésre. A gazdag visszajelzések ellenére a leghosszabb kezelés sem fárasztó. Felfrissülést, megkönnyebbülést, letisztulást, megfiatalodás érzést okoz, de nem ritka a hatékony kezelés esetén az erőteljes elálmosodás sem. Ugyanis a szervezet a nagy átalakulás után mielőbb szeretné megszilárdítani az új, magasabb egyensúlyt, amit mindig alvási periódusai alatt végez. Ezt vegyük figyelembe, ne legyen kitéve messziről érkezett páciens, a kezelés után egy hosszú autóvezetés közbeni elalvás kockázatának. A legtöbbször nagyon felfrissítő a kezelés után egyetlen periódus (90 perces) alvás is. Ha belejön az ember, az önkezelést nehezen hagyja abba, mert mindig újabb, és újabb területet talál, ahol jól esne még

8 8 A magas hatékonyságú kezelés elsajátítása És ez a módja annak, hogy kiváló terapeutává képezzük magunkat. Az önmagunk rendszeres, figyelmes kezelése a kulcs. Ahhoz, hogy valakinek folyamatosan pontos tudomása legyen arról, hogy a kezelt páciensben mi játszódik le, nem kell extraszensznek lennie. Csak önmagára figyelnie kell megtanulnia. Napi 20 perc gyakorlás szükséges heti 7 nap, ellazult, türelmes, megengedő önfigyelemmel. Kezdjük el kezelni a testünk leglényegesebbnek tartott problémás területét, majd kezeljük végig négy Chakránkat a következő sorrendben: Szolár plexus, Szív, Torok, Szex Chakra. Majd térjünk vissza valamelyik problémás testtájunkhoz. Mindvégig azt figyeljük, hogy bárhol a testünkben érzünk-e valamilyen jelzést. Ahol valamit érzünk, ott folytassuk tovább. Egyszer egy héten korlátlan ideig kezeljünk. Úgy értem, ameddig csak új késztetés keletkezik. Ez rendkívül finom élmény lesz, sokszoros - sokszoros felfrissülés, megkönnyebbülés. Ha a figyelmünk valóban ellazult, befogadó, és nem elváró, fantáziáló, akkor ezen a módon lépésről lépésre tapasztalatilag feltárul előttünk szervezetünk belső önszerveződési stratégiája. Nem mint elmélet, hanem mint érzésvilág. Ahogy az ember megtanul tájékozódni a nagyvárosban, vagy a rengeteg erdőben. Ha ennyit elsajátítunk, akkor minden további erőfeszítés nélkül, a maga természetes módján tudomásunk ébred arról is, hogy kezelés közben a másik ember szervezetében mi játszódik le, hol érdemes kezelni még. Ahogy a ZEN tartja: - Ha a tanítvány valamire nem képes, a Mester nem tanít, csak visszavonul, és képessé teszi rá önmagát. Aki magában megtanul tájékozódni, az másokban is tájékozott lesz. Ez a magas hatékonyságú kezelés titka. Első kezelés Az első kezelés a TsT-11 készülékkel vízválasztó hatású. A szervezet a születés óta akkor először tapasztalja meg, hogy lehetősége van a környező természet alaperőit meghaladó szinten összekapcsolódni az Élet magasabb Intelligenciájával. Ha az első kezelés tervszerű, és legalább 25 perces, akkor a szervezet ez alatt létrehoz egy extra regeneráló kapcsolatot a saját magasabb kozmikus forrásával. Ez azt eredményezi, hogy ezután hónapokon, éveken át további kezelés

9 9 nélkül is az Élet kozmikus intelligenciájával szorosabb kapcsolatban működik majd tovább. Sokkal nehezebben hűl meg, ellenállóbb lesz mindenféle fertőzéssel szemben, a sérülései nem csak gyorsabban, hanem tökéletesebben is gyógyulnak, és egyáltalán minden szempontból sokkal hatékonyabban megőrzi a saját egyensúlyát, magasabban szervezett információs rendbe kerül. Az egészsége egy fokozattal keljfeljancsibb lesz. Méregtelenítés A TsT-11 már egyszeri használattal is hosszú távú, jelentős felélénkítő hatást gerjeszt. A szervezet ön-méregtelenítése jelentősen fokozódik, de ennek ellenére a TsT-11 - eltérően más energia készülékektől (beleértve a korábbi TsT típusokat is) - egyáltalán nem okoz méregtelenítési tüneteket. A különféle energia, és rezgés-terápiáknál megszokott dolog, hogy a szervezet az addig kötésben levő mérgeket felszabadítja, így átmenetileg egy elmérgeződött állapot jön létre. A TsT-11 esetében ez nem történik meg. A méregtelenítés tünetek nélkül zajlik, és nem gátja a terápiának. Egyetlen alkalommal is korlátlan mértékben haladhatunk az energia-terápiával, és kapcsolhatunk vissza évtizedek óta nem használt energiapályákat, vagy feloldhatjuk az összes blokkot, visszaállíthatjuk az összes kommunikációs kapcsolatot az elmérgeződés, túlterhelődés veszélye nélkül. Ennek az az oka, hogy a spirális rendszerben a szervezet egyszerre kapja meg azokat az erőket, ami a magasszintű működéséhez kell, és azokat, amik a felszabaduló méreganyagok teljes átalakításához szükségesek. Bármilyen sugárzást, biorezonanciát, stb. létrehozó készülék ezt csak spirális rendszerben lehet képes kibocsátani. A lineáris rendszerben nincs elég dimenzió hozzá. Elsősegély Tökéletesen alkalmazható bármilyen elfogadott elsősegély-nyújtási móddal együttesen alkalmazva. Akut történések, balesetek, rosszullétek esetén a sürgető helyzet kezelése érdekében a szervezet igyekszik megnövelni a felsőbb intelligenciával való kapcsolatát. Ilyenkor az átlagosnál is nagyobb jelentőssége van a TsT-11 késlekedés nélküli alkalmazásának.

10 10 Sokk Jelentős sokk-csökkentő hatása van, akár keringési, vagy elektrolit-problémák tolerálható határok között tartásában. Gyorsítja az első sebképződést. A nyílt sebek elfertőződési esélye nagymértékben függ az immunrendszer gyors reagálásától, ami szintén a kozmikus intelligenciával való kapcsolat által meghatározott. Nagy jelentőssége van ez esetben is a TsT- 11 azonnali bevetésének. Sebek A sebek, varratok tökéletes, hegmentes gyógyulásában jelentős segítséget nyújt. Főleg a gyógyulás időtartama alatt alkalmazva, de régi hegek visszahúzódására is jelentős hatással van. Lázas, gyulladt, végletesen legyengült, leromlott állapotban is használható. Mozgásszervek Nagyon látványos eredményeket érhetünk el mindenféle mozgásszervi problémával. Akár öregkori, kopás, meszesedés, vagy köszvény jellegű, izület, in, izom problémáról van szó, akár baleset, sportsérülés, törés, repedés, ficam, a TsT- 11 által megnövelt kozmikus intelligencia kapcsolat már pár perc kezelés is hatékony. Idegbecsípődések, hát, nyak, derék táji fájdalmak gyorsan csökkennek, és szervileg is regenerálódnak. Fájdalom Menstruációs görcsök, gyomorgörcs, fejfájás, rosszullétek esetén is hatékony. Betegségekkel együtt járó tartós fájdalmakat enyhít. Kúraszerű kezelések A kúraszerű kezelések akkor is hatásosak, ha hetente csak egy alkalommal van lehetőségünk kezelni. Alkalmanként legalább perces kezelések esetében a 3 4 naponkénti kezelés optimálisnak tekinthető, de súlyos halasztást nem tűrő esetekben a tetszőlegesen hosszú, és gyakori kezelések minden perce hatékony, és nincs ellenjavallata. A TsT-11 önmagában, vagy tetszőleges elven működő terápiás készülékkel is kombinálható. Tóth Tamás

TsT-11 Torsion Semiconductor Technic térharmonizáló

TsT-11 Torsion Semiconductor Technic térharmonizáló 1 TsT-11 Torsion Semiconductor Technic térharmonizáló I. A Torsion Semiconductor Technic ismertetése A Torsion Semiconductor Technic (torziós félvezető technika) egy újfajta elektromágnesesség előállítására,

Részletesebben

ORSZÁGOS ELSŐSEGÉLY-ISMERETI VERSENY 2016 7-8. osztály iskolaiversenyek.hu BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ 2016. MÁRCIUS 7. 23:59

ORSZÁGOS ELSŐSEGÉLY-ISMERETI VERSENY 2016 7-8. osztály iskolaiversenyek.hu BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ 2016. MÁRCIUS 7. 23:59 BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ 2016. MÁRCIUS 7. 23:59 FIGYELEM! AZ ONLINE FELADATOK ÉS A PDF KÖZÖTTI ELTÉRÉSEKÉRT FELELŐSSÉGET NEM VÁLLALUNK! Minden esetben az online feladat tekinthető véglegesnek! Kövessétek az

Részletesebben

ORSZÁGOS ELSİSEGÉLY-ISMERETI VERSENY 2010 http://oev.hazipatika.com

ORSZÁGOS ELSİSEGÉLY-ISMERETI VERSENY 2010 http://oev.hazipatika.com 10.2.1. Sérülések ORSZÁGOS ELSİSEGÉLY-ISMERETI VERSENY 2010 A sérüléseket két nagy csoportra, a zárt és a nyílt sérülésekre oszthatjuk. 10.2.1.01. Zárt sérülések esetén a kültakaró legfelsı rétege, a hám

Részletesebben

ELEKTROMOS SZÁMÍTÓGÉPEK BIZTOSÍTÁSA BIZTOSÍTÁSI FELTÉTELEK ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ

ELEKTROMOS SZÁMÍTÓGÉPEK BIZTOSÍTÁSA BIZTOSÍTÁSI FELTÉTELEK ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ GB227 JELŰ ELEKTROMOS BERENDEZÉSEK ÉS SZÁMÍTÓGÉPEK BIZTOSÍTÁSA BIZTOSÍTÁSI FELTÉTELEK ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ Az OTP Csoport partnere ALAPBIZTOSÍTÁS Groupama Biztosító Zrt. 1146 Budapest, Erzsébet királyné

Részletesebben

Felnőtt szárazföldi alap újraélesztés

Felnőtt szárazföldi alap újraélesztés . Felnőtt szárazföldi alap újraélesztés Bevezetés Az alap újraélesztés során, az alapvető életfunkciók fenntartása történik, a légzés és a keringés támogatásával, kizárólag védőeszközök használatával.

Részletesebben

16.3.1. A keringési és légzőszervrendszer felépítése és működése

16.3.1. A keringési és légzőszervrendszer felépítése és működése BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ 2016. MÁJUS 2. 23:59 FIGYELEM! AZ ONLINE FELADATOK ÉS A PDF KÖZÖTTI ELTÉRÉSEKÉRT FELELŐSSÉGET NEM VÁLLALUNK! Minden esetben az online feladat tekinthető véglegesnek! Kövessétek az Aktuális

Részletesebben

A fájdalom mindig egyedi, két ember fájdalma soha nem hasonlítható össze. A fájdalomtűrő képesség azonban nem értékmérője az embernek.

A fájdalom mindig egyedi, két ember fájdalma soha nem hasonlítható össze. A fájdalomtűrő képesség azonban nem értékmérője az embernek. A fájdalom mindig egyedi, két ember fájdalma soha nem hasonlítható össze. A fájdalomtűrő képesség azonban nem értékmérője az embernek. A fájdalomról mindnyájuknak van valamilyen szintű tapasztalati tudása,

Részletesebben

5. Biztonságtechnikai ismeretek. 5.1. A villamos áram hatása az emberi szervezetre

5. Biztonságtechnikai ismeretek. 5.1. A villamos áram hatása az emberi szervezetre 5. Biztonságtechnikai ismeretek 5.1. A villamos áram hatása az emberi szervezetre Az emberi test maga is vezető, ezért ha a test különböző pontjai között potenciálkülönbség lép fel, a testen áram indul

Részletesebben

1 Rendszer alapok. 1.1 Alapfogalmak

1 Rendszer alapok. 1.1 Alapfogalmak ÉRTÉKTEREMTŐ FOLYAM ATOK MENEDZSMENTJE II. RENDSZEREK ÉS FOLYAMATOK TARTALOMJEGYZÉK 1 Rendszer alapok 1.1 Alapfogalmak 1.2 A rendszerek csoportosítása 1.3 Rendszerek működése 1.4 Rendszerek leírása, modellezése,

Részletesebben

A masszázsról Indiából Egyiptomban, Kínában és az ókori görögöknél Magyarországon modern tudományos svéd masszázs svéd masszázs

A masszázsról Indiából Egyiptomban, Kínában és az ókori görögöknél Magyarországon modern tudományos svéd masszázs svéd masszázs A masszázsról A masszázs egyike az egyik legősibb fizioterápiás gyógymódoknak. Olyan tevékenység, amelyet valamilyen fizikai fájdalom hatására mindenki ösztönösen alkalmaz. A masszázs az érintésen keresztül

Részletesebben

Használati és üzembehelyezési utasítás 3IFT-22 3IFT-40

Használati és üzembehelyezési utasítás 3IFT-22 3IFT-40 Használati és üzembehelyezési utasítás 3IFT-22 3IFT-40 Tartalomjegyzék Általános leírás...3 Használat...6 Hogyan kapcsoljuk be a f z zónákat?... 6 Kiegészít zóna (az üvegkerámiás f zési zónánál)... 6 Hogyan

Részletesebben

Az alábbiakban kifejtem hozzászólásomat a biztosítási kárrendezési gyakorlat lehetséges ügyfélszempontú javításáról közzétett konzultációs anyagukhoz.

Az alábbiakban kifejtem hozzászólásomat a biztosítási kárrendezési gyakorlat lehetséges ügyfélszempontú javításáról közzétett konzultációs anyagukhoz. Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete B u d a p e s t Tisztelt Felügyelet! Az alábbiakban kifejtem hozzászólásomat a biztosítási kárrendezési gyakorlat lehetséges ügyfélszempontú javításáról közzétett

Részletesebben

5. évfolyam ERKÖLCSTAN

5. évfolyam ERKÖLCSTAN 5. évf. Erkölcstan 5. évfolyam ERKÖLCSTAN Az erkölcstan alapvető feladata az erkölcsi nevelés, a gyerekek közösséghez való viszonyának, értékrendjüknek, normarendszerüknek, gondolkodás- és viselkedésmódjuknak

Részletesebben

Mik az egészséges táplálkozás alap pillérei, melyre mindenkinek érdemes oda figyelni?

Mik az egészséges táplálkozás alap pillérei, melyre mindenkinek érdemes oda figyelni? Kedves Olvasó! Vaskút Község Önkormányzata által elnyert Egészségre nevelő életmódprogramok Vaskút községben elnevezésű pályázat keretein belül lehetőség nyílt ismeret átadó cikkek elkészítésére. A cél,

Részletesebben

Enoba-Homeo hasfájásra. Deprobe-Homeo fogzásra. Tentoba-Homeo alvászavarokra. Imoba-Homeo immunerősítésr

Enoba-Homeo hasfájásra. Deprobe-Homeo fogzásra. Tentoba-Homeo alvászavarokra. Imoba-Homeo immunerősítésr Enoba-Homeo hasfájásra Deprobe-Homeo fogzásra Tentoba-Homeo alvászavarokra Imoba-Homeo immunerősítésr MN cons leaflet hun 16.indd 1 2016. 03. 17. 16:1 Ha gyermeke hasfájós, nincs egyedül ezzel a problémával.

Részletesebben

ELEKTROMOS PROGRAMOZHATÓ FŐZŐAUTOMATA

ELEKTROMOS PROGRAMOZHATÓ FŐZŐAUTOMATA ELEKTROMOS PROGRAMOZHATÓ FŐZŐAUTOMATA HASZNÁLATI KÖNYV Kérem, olvassa el a használati könyvet, mielőtt üzembe helyezi a főzőautomatát! Importőr: Bitalon Kft, Pécs www.avair.hu, biofa@hu.inter.net Mit tud

Részletesebben

Az elektromágneses energia az az elementáris energia, amelytől a szervezet egész élete függ

Az elektromágneses energia az az elementáris energia, amelytől a szervezet egész élete függ PROMAG HASZNÁLATI ÉS KEZELÉSI LEÍRÁS Verzió: 1.04 Az elektromágneses energia az az elementáris energia, amelytől a szervezet egész élete függ UNIVILL Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1147 Budapest, Fűrész

Részletesebben

www.printo.it/pediatric-rheumatology/hu/intro

www.printo.it/pediatric-rheumatology/hu/intro www.printo.it/pediatric-rheumatology/hu/intro Blau-szindróma Verzió 2016 1. MI A BLAU-SZINDRÓMA/FIATALKORI SZARKOIDÓZIS 1.1 Mi ez? A Blau-szindróma genetikai betegség. A betegeknél egyszerre lép fel bőrkiütés,

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 209. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 209. szám MAGYAR KÖZLÖNY 209. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2015. december 30., szerda Tartalomjegyzék 487/2015. (XII. 30.) Korm. rendelet Az ionizáló sugárzás elleni védelemről és a kapcsolódó engedélyezési,

Részletesebben

9IN1 GYÉMÁNT DERMABRÁZIÓ 81MICROD HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

9IN1 GYÉMÁNT DERMABRÁZIÓ 81MICROD HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 9IN1 GYÉMÁNT DERMABRÁZIÓ 81MICROD HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1 Figyelmeztetés Köszönjük, hogy cégünk termékét használja. Annak érdekében, hogy tökéletes hatást érjen el, a következőket ajánljuk: Kérem, olvassa

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. április 25-i ülése 23. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. április 25-i ülése 23. számú napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. április 25-i ülése 23. számú napirendi pontja Javaslat települési és kistérségi szociális szolgáltatástervezési koncepciók jóváhagyására

Részletesebben

Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium

Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium Hajléktalanokért Közalapítvány Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet KUTATÁSI BESZÁMOLÓ Szociális szolgáltatások és kábítószer-fogyasztók

Részletesebben

BELÜGYI RENDÉSZETI ISMERETEK

BELÜGYI RENDÉSZETI ISMERETEK Belügyi rendészeti ismeretek emelt szint 1312 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. május 21. BELÜGYI RENDÉSZETI ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Részletesebben

Gépbiztonság. Biztonságtechnikai és szabványok áttekintése.

Gépbiztonság. Biztonságtechnikai és szabványok áttekintése. Gépbiztonság. Biztonságtechnikai és szabványok áttekintése. 1. Bevezetés. A gépek biztonsága tekintetében az EU.ban több szintű szabványrendszer van kialakítva, amely a gépek lehető legszélesebb körét

Részletesebben

SZENT IMRE EGYETEMI OKTATÓKÓRHÁZ Plasztikai Sebészeti Profil. Betegfelvilágosító tájékoztató beleegyezı nyilatkozat

SZENT IMRE EGYETEMI OKTATÓKÓRHÁZ Plasztikai Sebészeti Profil. Betegfelvilágosító tájékoztató beleegyezı nyilatkozat Betegfelvilágosító tájékoztató beleegyezı nyilatkozat A veseelégtelenség miatt beültetett peritoneális (hasi) dializáló katéter (Tenckhoff) Tisztelt Betegünk! Köszönjük, hogy Intézetünket tisztelte meg

Részletesebben

A 2010. január 1-től érvényes legfontosabb adó- és járulék szabályok

A 2010. január 1-től érvényes legfontosabb adó- és járulék szabályok A 2010. január 1-től érvényes legfontosabb adó- és járulék szabályok Készítette: Berényiné Bosch Cecília OFA Hálózat PERTU projekt pénzügyi szakértője Budapest, 2009. december Tartalomjegyzék: Bevezetés...

Részletesebben

Az informatika tárgy oktatásának folyamata. Dr. Nyéki Lajos 2015

Az informatika tárgy oktatásának folyamata. Dr. Nyéki Lajos 2015 Az informatika tárgy oktatásának folyamata Dr. Nyéki Lajos 2015 Az oktatási folyamat fogalma Oktatási folyamat - az a folyamat, amelynek során az egyes tantárgyak éves vagy több éves tananyagának feldolgozására

Részletesebben

A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ TURISZTIKAI HELYZETKÉPE ÉS FEJLESZTÉSI FELADATAI

A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ TURISZTIKAI HELYZETKÉPE ÉS FEJLESZTÉSI FELADATAI A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ TURISZTIKAI HELYZETKÉPE ÉS FEJLESZTÉSI FELADATAI VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ (első munkaváltozat) Készült a Magyar Tudományos Akadémia RKK felkérésére Győr, 2004. Dr. Fekete Mátyás egyetemi

Részletesebben

Ultrahangos mélymasszázs HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GYVUM2. Üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót!

Ultrahangos mélymasszázs HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GYVUM2. Üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót! Ultrahangos mélymasszázs HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GYVUM2 Üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót! Köszönjük, hogy termékünket választotta! Kérjük, hogy figyelmesen olvassa el a használati

Részletesebben

Dr. Vágó Béla: A különböző pszichológiai hatások érvényesülése egy Európa-csúcs kapcsán

Dr. Vágó Béla: A különböző pszichológiai hatások érvényesülése egy Európa-csúcs kapcsán Dr. Vágó Béla: A különböző pszichológiai hatások érvényesülése egy Európa-csúcs kapcsán Bevezető Azon szerencsés emberek közé tartozom, akik sikeres versenyzői és edzői pályafutást mondhatnak magukénak.

Részletesebben

ERKÖLCSTAN. 1-4. évfolyam

ERKÖLCSTAN. 1-4. évfolyam ERKÖLCSTAN 1-4. évfolyam Az erkölcstan alapvető feladata az erkölcsi nevelés, a gyerekek közösséghez való viszonyának, értékrendjüknek, normarendszerüknek, gondolkodás- és viselkedésmódjuknak a fejlesztése,

Részletesebben

Diplomások a munkaerőpiacon

Diplomások a munkaerőpiacon Diplomások a munkaerőpiacon CZUCZOR JÓZSEF Diplomások a munkaerőpiacon A felelősen gondolkodó oktatási intézmény-vezetők, oktatás-szervezők és fejlesztők, valamint oktatók akkor tudják kellően motiválni

Részletesebben

3 az 1-ben kavitációs ultrahang készülék HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. kavitációs ultrahang. infravörös terápia. elektromos izom stimuláció. BeautyRelax BR-720

3 az 1-ben kavitációs ultrahang készülék HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. kavitációs ultrahang. infravörös terápia. elektromos izom stimuláció. BeautyRelax BR-720 BeautyRelax BR-720 3 az 1-ben kavitációs ultrahang készülék HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ kavitációs ultrahang infravörös terápia elektromos izom stimuláció BeautyRelax BR-720 3 az 1-ben kavitációs ultrahang készülék

Részletesebben

I. MELLÉKLET ALKALMAZÁSI ELŐÍRÁS

I. MELLÉKLET ALKALMAZÁSI ELŐÍRÁS I. MELLÉKLET ALKALMAZÁSI ELŐÍRÁS 1 Ez a gyógyszer fokozott felügyelet alatt áll, ami lehetővé teszi az új gyógyszerbiztonsági információk gyors azonosítását. Az egészségügyi szakembereket arra kérjük,

Részletesebben

Tárgy: Kiskunmajsa Város Önkormányzatának 2011. évi költségvetési koncepciója.

Tárgy: Kiskunmajsa Város Önkormányzatának 2011. évi költségvetési koncepciója. Kiskunmajsa Város Polgármesterétől E l ő t e r j e s z t é s a Képviselő-testület 2010. december 22-i ülésére. Tárgy: Kiskunmajsa Város Önkormányzatának 2011. évi költségvetési koncepciója. Az előterjesztés

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS és jótállási jegy AOS 2071 típusú légtisztító-párásító készülékhez

HASZNÁLATI UTASÍTÁS és jótállási jegy AOS 2071 típusú légtisztító-párásító készülékhez HASZNÁLATI UTASÍTÁS és jótállási jegy AOS 2071 típusú légtisztító-párásító készülékhez Magyarországon forgalomba hozza: Gyártó: BonAir BG Kft PLASTON AG 1174 Budapest Svájc rinci út 24. Tel: 253-7285 www.bonair.hu

Részletesebben

11.3.1. Az emésztırendszer betegségei

11.3.1. Az emésztırendszer betegségei 11.3.1. Az emésztırendszer betegségei Gyomorfekély 11.3.1.01. Mely tünet NEM tipikus jele a gyomorfekélynek? a. étkezés utáni hasfájás, hányinger b. fogyás, fáradtság c. haspuffadás 11.3.1.02. Mely tényezı

Részletesebben

Ásotthalom Község Önkormányzata Gondozási Központ V e z e t ő j é t ő l

Ásotthalom Község Önkormányzata Gondozási Központ V e z e t ő j é t ő l Ásotthalom Község Önkormányzata Gondozási Központ V e z e t ő j é t ő l 6783 Ásotthalom, Felszabadulás u. 2-6. Telefonközpont: 62/291-556; Telefon/Fax: 62/291-085 13/2008 Témafelelős: Dr. Csúcs Áron Ikt.

Részletesebben

www.printo.it/pediatric-rheumatology/hu/intro

www.printo.it/pediatric-rheumatology/hu/intro www.printo.it/pediatric-rheumatology/hu/intro Kawasaki-kór Verzió 2016 1. MI A KAWASAKI-KÓR 1.1 Mi ez? Erről a betegségről Tomisaku Kawasaki japán gyermekorvos (akiről a betegséget elnevezték) számolt

Részletesebben

Villamos áram élettani hatása

Villamos áram élettani hatása Villamos áram élettani hatása Ember és a villamosság kapcsolata Légköri, elektrosztatikus feltöltődés, villamos erőművek, vezetékek, fogyasztók, berendezések, készülékek, stb. A villamos energia előnyösebben

Részletesebben

Tisztelt Nevelők, Pedagógusok!

Tisztelt Nevelők, Pedagógusok! Tisztelt Nevelők, Pedagógusok! A mindennapi közlekedés legsérülékenyebb és legveszélyeztetettebb csoportját a gyerekek képezik, köszönhetően annak, hogy életkoruknál fogva tájékozódási, észlelési és koordinációs

Részletesebben

A rádió* I. Elektromos rezgések és hullámok.

A rádió* I. Elektromos rezgések és hullámok. A rádió* I. Elektromos rezgések és hullámok. A legtöbb test dörzsölés, nyomás következtében elektromos töltést nyer. E töltéstől függ a test elektromos feszültsége, akárcsak a hőtartalomtól a hőmérséklete;

Részletesebben

Kérdések és válaszok az influenzáról

Kérdések és válaszok az influenzáról Kérdések és válaszok az influenzáról Forrás: Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) honlapja http://www.ecdc.europa.eu/en/healthtopics/seasonal_influenza/basic_facts/pages/qa_seasonal_influenza.aspx

Részletesebben

Segédlet a lakásszövetkezetek tisztségviselőinek megválasztásához

Segédlet a lakásszövetkezetek tisztségviselőinek megválasztásához Segédlet a lakásszövetkezetek tisztségviselőinek megválasztásához A lakásszövetkezetek törvényes működésének elengedhetetlen feltétele a tisztségviselők szabályszerű választása. Az alábbiakban áttekintjük

Részletesebben

UTAZÁSKÉPTELENSÉGRE VONATKOZÓ BIZTOSÍTÁS (EUB2010-05TU)

UTAZÁSKÉPTELENSÉGRE VONATKOZÓ BIZTOSÍTÁS (EUB2010-05TU) UTAZÁSKÉPTELENSÉGRE VONATKOZÓ BIZTOSÍTÁS (EUB2010-05TU) Jelen általános szerződési feltételek (a továbbiakban: biztosítási feltételek) ellenkező megállapodás hiányában az Európai Utazási Biztosító Zártkörűen

Részletesebben

Pszichológiai, pedagógiai elemeket is tartalmazó képesség-, készség-, és személyiségfejlesztő

Pszichológiai, pedagógiai elemeket is tartalmazó képesség-, készség-, és személyiségfejlesztő A csodákhoz mozdulni kell a megszokott kis világunkból Kelemen Dóra szakképzett kineziológus, AFT, elmeakupunktúra és biodinamikus cranius, sacralis terápiakezelő vagyok. Én nagyon szeretnék veletek megismerkedni,

Részletesebben

10749047 NUK ELEKTROMOS MELLSZÍVÓ Tartalomjegyzék 1. Fontos információk az első használat előtt. 2. Leírás. 2.1. Rendeltetés. 2.2. Funkciók. 2.3.

10749047 NUK ELEKTROMOS MELLSZÍVÓ Tartalomjegyzék 1. Fontos információk az első használat előtt. 2. Leírás. 2.1. Rendeltetés. 2.2. Funkciók. 2.3. 10749047 NUK ELEKTROMOS MELLSZÍVÓ Tartalomjegyzék 1. Fontos információk az első használat előtt. 2. Leírás. 2.1. Rendeltetés. 2.2. Funkciók. 2.3. Ellenjavallatok. 2.4.Mellékhatások. 2.5.Szimbólumok. 3.

Részletesebben

ENERGIATÁROLÓK ÉRTÉKELEMZÉSE KÉT FAJTA FOGYASZTÓ SZERINT

ENERGIATÁROLÓK ÉRTÉKELEMZÉSE KÉT FAJTA FOGYASZTÓ SZERINT Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar ENERGIATÁROLÓK ÉRTÉKELEMZÉSE KÉT FAJTA FOGYASZTÓ SZERINT ESETTANULMÁNY VEZETŐI SZÁMVITELBŐL Szerző: Villamosmérnök MSc.

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális és Egészségügyi Iroda Ikt. szám: 28.424/2010.

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális és Egészségügyi Iroda Ikt. szám: 28.424/2010. 1 Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális és Egészségügyi Iroda Ikt. szám: 28.424/2010. T á j é k o z t a t ó Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata gyermekjóléti és gyermekvédelmi

Részletesebben

Kazánkiválasztás. 1. számú fólia 2010.06. hó. Buderus Akadémia 2011: Kazánházak: Kazánkiválasztás. Buderus F téstechnika Kft. Minden jog fenntartva!

Kazánkiválasztás. 1. számú fólia 2010.06. hó. Buderus Akadémia 2011: Kazánházak: Kazánkiválasztás. Buderus F téstechnika Kft. Minden jog fenntartva! Kazánkiválasztás 1. számú fólia A metán égése H H C H H O O O O O C O H O H H O H CH 4 + 2 O 2 CO 2 + 2H 2 O + Metán Oxigén Széndioxid Vízg z érték (földgáz) (leveg ) (alsó f érték) A keletkez vízg z is

Részletesebben

HASZNOS TUDNIVALÓK. a 2016. január 1-től érvényes egyes fixösszegű ellátásokról, adó- és tb-törvények fontosabb változásairól

HASZNOS TUDNIVALÓK. a 2016. január 1-től érvényes egyes fixösszegű ellátásokról, adó- és tb-törvények fontosabb változásairól HASZNOS TUDNIVALÓK a 2016. január 1-től érvényes egyes fixösszegű ellátásokról, adó- és tb-törvények fontosabb változásairól A munkajog területén 2014 2015 2016 Minimálbér (Ft/hó) bruttó összege 101.500,-

Részletesebben

Rendezettség. Rendezettség. Tartalom. Megjegyzés

Rendezettség. Rendezettség. Tartalom. Megjegyzés Tartalom A rendezettség és két jellemző formája: a hierarchiák és a hálózatok. A világ szintjei a fizikai építőelemektől a társadalmakig. A struktúrák tervezésének és felépítésének egyszerű, moduláris

Részletesebben

Éghajlatvédelmi kerettörvény. - tervezet: 4. változat - 2010. évi törvény. az éghajlat védelmérıl. Preambulum

Éghajlatvédelmi kerettörvény. - tervezet: 4. változat - 2010. évi törvény. az éghajlat védelmérıl. Preambulum Éghajlatvédelmi kerettörvény - tervezet: 4. változat - 2010. évi törvény az éghajlat védelmérıl Preambulum Az Országgyőlés az éghajlatvédelmi kerettörvény elıkészítésérıl szóló 60/2009. (VI. 24.) OGY határozatnak

Részletesebben

Villamos szakmai rendszerszemlélet

Villamos szakmai rendszerszemlélet Villamos szakmai rendszerszemlélet A rendszerszemlélet szükségessége és alapjai Egy 80-as évekbeli és egy mai, korszerűnek tekinthető családi- vagy társasházi lakóépületben található vezetékrendszerek

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv - HU IN 3883 insportline Easy step (KLJ-303) multifunkciós stepper

Felhasználói kézikönyv - HU IN 3883 insportline Easy step (KLJ-303) multifunkciós stepper Felhasználói kézikönyv - HU IN 3883 insportline Easy step (KLJ-303) multifunkciós stepper FONTOS! A berendezés első használata előtt figyelmesen olvassa el ezt a használati útmutatót. Őrizze meg a használati

Részletesebben

RENDÉSZETI és VAGYONVÉDELMI SZABÁLYZATA

RENDÉSZETI és VAGYONVÉDELMI SZABÁLYZATA ELTE TANÍTÓ ÉS ÓVÓKÉPZŐ FŐISKOLAI KAR RENDÉSZETI és VAGYONVÉDELMI SZABÁLYZATA 2004. TARTALOMJEGYZÉK Rendészeti és vagyonvédelmi szabályzat I. Általános rendelkezések 3. oldal II. Az ELTE Tanító-és Óvóképző

Részletesebben

Reumás láz és sztreptokokkusz-fertőzés utáni reaktív artritisz

Reumás láz és sztreptokokkusz-fertőzés utáni reaktív artritisz www.printo.it/pediatric-rheumatology/hu/intro Reumás láz és sztreptokokkusz-fertőzés utáni reaktív artritisz Verzió 2016 1. MI A REUMÁS LÁZ 1.1 Mi ez? A reumás láz nevű betegséget a sztreptokokkusz baktérium

Részletesebben

HORPÁCSI FERENC A HATÁRİRSÉG BEVETÉSI SZERVEINEK LEHETSÉGES VESZÉLYHELYZETI FELADATAI. 1. Bevezetés

HORPÁCSI FERENC A HATÁRİRSÉG BEVETÉSI SZERVEINEK LEHETSÉGES VESZÉLYHELYZETI FELADATAI. 1. Bevezetés HORPÁCSI FERENC A HATÁRİRSÉG BEVETÉSI SZERVEINEK LEHETSÉGES VESZÉLYHELYZETI FELADATAI 1. Bevezetés A 21. század katasztrófák egész sorozatával köszöntötte bolygónkat, részben a természet, részben az emberi

Részletesebben

17/2001. (VIII. 3.) KöM rendelet

17/2001. (VIII. 3.) KöM rendelet 17/2001. (VIII. 3.) KöM rendelet a légszennyezettség és a helyhez kötött légszennyező források kibocsátásának vizsgálatával, ellenőrzésével, értékelésével kapcsolatos szabályokról A környezet védelmének

Részletesebben

A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének javaslatai a távhőár-megállapítás témakörében

A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének javaslatai a távhőár-megállapítás témakörében 1 A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének javaslatai a távhőár-megállapítás témakörében Előszó A jelen javaslat összeállításánál nem tekintettük feladatunknak, hogy elméleti és szabályozási modelleket,

Részletesebben

1. Hazugságvizsgálat: a mikromotoros vizsgálóeljárás lényege, avagy mit kell tudni a grafométerrıl?

1. Hazugságvizsgálat: a mikromotoros vizsgálóeljárás lényege, avagy mit kell tudni a grafométerrıl? FARKAS LÁSZLÓ A TUDOMÁNYOS GRAFOLÓGIA NÉHÁNY TERÜLETE 1. Hazugságvizsgálat: a mikromotoros vizsgálóeljárás lényege, avagy mit kell tudni a grafométerrıl? A világon egyedülálló technikai és grafológiai

Részletesebben

5/2004. (I. 28.) GKM rendelet. a helyi közutak kezelésének szakmai szabályairól

5/2004. (I. 28.) GKM rendelet. a helyi közutak kezelésének szakmai szabályairól 5/2004. (I. 28.) GKM rendelet a helyi közutak kezelésének szakmai szabályairól A közúti közlekedésr l szóló 1988. évi I. törvény 48. -a (3) bekezdése b) pontjának 4. alpontjában kapott felhatalmazás alapján

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK AZ OLTANDÓK SZÁMÁRA

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK AZ OLTANDÓK SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK AZ OLTANDÓK SZÁMÁRA Tetanol pur szuszpenziós injekció előretöltött fecskendőben adszorbeált tetanusz toxoid vakcina, tartósítószer nélkül Mielőtt beadnák Önnek ezt a vakcinát,

Részletesebben

áramellátás Zöld LED 2 LED Töltőáram megválasztása Akkumulátor

áramellátás Zöld LED 2 LED Töltőáram megválasztása Akkumulátor H A készülék kezelése 1 ábra A szellőző nyílásokat nem szabad elfedni (6+12A) 2 ábra Csatlakozás a 230V-os dugaszoló aljzathoz 3 (4) ábra Csatlakozás a kiszerelt 12V savas ólomakkumulátorhoz 4. ábra Tápáramellátás

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Voltaren Dolo filmtabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZOKTATÁSI, FELADAT-ELLÁTÁSI, INTÉZMÉNYHÁLÓZAT-MŰKÖDTETÉSI ÉS -FEJLESZTÉSI TERVE

OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZOKTATÁSI, FELADAT-ELLÁTÁSI, INTÉZMÉNYHÁLÓZAT-MŰKÖDTETÉSI ÉS -FEJLESZTÉSI TERVE OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZOKTATÁSI, FELADAT-ELLÁTÁSI, INTÉZMÉNYHÁLÓZAT-MŰKÖDTETÉSI ÉS -FEJLESZTÉSI TERVE 2006-2010 Felülvizsgálat ideje: 2007. december 31. OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZOKTATÁSI,

Részletesebben

Írta: Kovács Csaba 2008. december 11. csütörtök, 20:51 - Módosítás: 2010. február 14. vasárnap, 15:44

Írta: Kovács Csaba 2008. december 11. csütörtök, 20:51 - Módosítás: 2010. február 14. vasárnap, 15:44 A 21. század legfontosabb kulcskérdése az energiaellátás. A legfontosabb környezeti probléma a fosszilis energiahordozók elégetéséből származó széndioxid csak növekszik, aminek következmény a Föld éghajlatának

Részletesebben

Éghajlatvédelmi kerettörvény. tervezet. 2010. évi törvény. az éghajlat védelmérıl. Preambulum

Éghajlatvédelmi kerettörvény. tervezet. 2010. évi törvény. az éghajlat védelmérıl. Preambulum Éghajlatvédelmi kerettörvény tervezet 2010. évi törvény az éghajlat védelmérıl Preambulum Az Országgyőlés az éghajlatvédelmi kerettörvény elıkészítésérıl szóló 60/2009. (VI. 24.) OGY határozatnak megfelelıen;

Részletesebben

Alkotórészek. Hogyan mőködik a rendszer?

Alkotórészek. Hogyan mőködik a rendszer? Tartalomjegyzék Alkotórészek...3 Hogyan mőködik a rendszer?...3 Kulcs definíciók...4 A Távirányító elıkészítése...5 A Nyakörv elıkészítése... 6 A Nyakörv felpróbálása... 8 Találja meg a legkedvezıbb Impulzusszintet

Részletesebben

Napfénylámpa Használati utasítás

Napfénylámpa Használati utasítás TL60 H Napfénylámpa Használati utasítás Beurer GmbH Söflinger Str. 218 D-89077 Ulm (Germany) Tel.: +49 (0) 731 / 39 89-144 Fax: +49 (0) 731 / 39 89-255 www.beurer.de email: kd@beurer.de Tartalom 1 megismerése...

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK INTERNET SZOLGÁLTATÁSRA

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK INTERNET SZOLGÁLTATÁSRA InterEuro Computer Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK INTERNET SZOLGÁLTATÁSRA ÜGYFÉLSZOLGÁLAT cím: 1145 Budapest, Törökőr u 62. nyitvatartási idő: munkanapokon 09 00-12 30,

Részletesebben

Kerékpáros ruházati kisokos. avagy. Hogyan öltözzünk kerékpározáshoz?

Kerékpáros ruházati kisokos. avagy. Hogyan öltözzünk kerékpározáshoz? Kerékpáros ruházati kisokos avagy Hogyan öltözzünk kerékpározáshoz? Tartalomjegyzék Bevezetés...3 Hogyan működik a hőháztartásunk?...3 Ruházkodási ismeretek...4 Ruhatárunk darabjai...7 1, Fejrevalók...7

Részletesebben

Termék: HYPRO 6 HIDRAULIKUS KÉZI LYUKASZTÓ TPA8 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AZ EREDETI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FORDÍTÁSA GARANCIALEVÉL

Termék: HYPRO 6 HIDRAULIKUS KÉZI LYUKASZTÓ TPA8 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AZ EREDETI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FORDÍTÁSA GARANCIALEVÉL GARANCIALEVÉL 1. Az által forgalmazott termékekre, az eladás napjától számítva: a Polgári Törvénykönyv rendelkezései alap- ján 24 hónap; a Kereskedelmi Törvénykönyv GARANCIALEVÉL rendelkezései alapján

Részletesebben

Beszámoló. Mallorca, 2003. 08. 30-09. 05.

Beszámoló. Mallorca, 2003. 08. 30-09. 05. Beszámoló Mallorca, 2003. 08. 30-09. 05. A Projecte Hombre Szövetség (Spanyolország) Baleár-szigeteken működő programja, a Domin Alapítvány (Lengyelország), a Leo Amici Alapítvány (Magyarország) és a Belvárosi

Részletesebben

Steh dazu! A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata stratégiája 2020-ig. Magyarországi Németek Országos Önkormányzata

Steh dazu! A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata stratégiája 2020-ig. Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Steh dazu! A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata stratégiája 2020-ig Magyarországi Németek Országos Önkormányzata 1 Tartalomjegyzék Preambulum... 2 I. Politika... 4 II. Nevelés-oktatás... 8 III.

Részletesebben

Távhőszolgáltatási Közüzemi Szabályzata

Távhőszolgáltatási Közüzemi Szabályzata MÓRHŐ Kft. közüzemi szabályzat Móri Hőtermelő és Szolgáltató Kft. Távfűtési Üzletág Távhőszolgáltatási Közüzemi Szabályzata Mór, 2010... Jóváhagyta: Előszó A Móri Hőtermelő és Szolgáltató Kft. Távfűtési

Részletesebben

L A K O S S Á G I T Á J É K O Z T A T Ó

L A K O S S Á G I T Á J É K O Z T A T Ó L A K O S S Á G I T Á J É K O Z T A T Ó Tisztelt Lakosok! A körülöttünk lévő világ folyamatosan változik. Ezek a változások veszélyeket hordoznak magukban. Fontos, hogy ezekre, az új kihívásokra, veszélyekre

Részletesebben

TÁMOP 4.1.1 VIR alprojekt VIR felhasználói kézikönyv

TÁMOP 4.1.1 VIR alprojekt VIR felhasználói kézikönyv 1. sz. melléklet TÁMOP 4.1.1 VIR alprojekt Készítette: Aloha Informatika Kft. Tartalomjegyzék 1. A Vezetői Információs Rendszer, mint a stratégiai gondolkodás eszköze...4 1.1 Elméleti háttér...4 1.2 VIR

Részletesebben

KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL NÉPESSÉGTUDOMÁNYI KUTATÓ INTÉZET KUTATÁSI JELENTÉSEI 51.

KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL NÉPESSÉGTUDOMÁNYI KUTATÓ INTÉZET KUTATÁSI JELENTÉSEI 51. KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL NÉPESSÉGTUDOMÁNYI KUTATÓ INTÉZET KUTATÁSI JELENTÉSEI 51. KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL NÉPESSÉGTUDOMÁNYI KUTATÓ INTÉZET Igazgató: Dr. Miltényi Károly ISSN 0236-736-X írta:

Részletesebben

DGSZV-EP DIGITÁLIS GALVANIKUS SZAKASZVÉDELEM. Alkalmazási terület

DGSZV-EP DIGITÁLIS GALVANIKUS SZAKASZVÉDELEM. Alkalmazási terület DGSZV-EP DIGITÁLIS GALVANIKUS SZAKASZVÉDELEM A DGSZV-EP típusú digitális galvanikus szakaszvédelem a PROTECTA kft. EuroProt márkanevű készülékcsaládjának tagja. Ez az ismertető a készüléktípus specifikus

Részletesebben

ADATVÉDELMI BIZTOSI AJÁNLÁS. Megfigyelés, adatgyűjtés céljából üzemeltetett képfelvevő, -rögzítő berendezésekkel kapcsolatban

ADATVÉDELMI BIZTOSI AJÁNLÁS. Megfigyelés, adatgyűjtés céljából üzemeltetett képfelvevő, -rögzítő berendezésekkel kapcsolatban ADATVÉDELMI BIZTOSI AJÁNLÁS Megfigyelés, adatgyűjtés céljából üzemeltetett képfelvevő, -rögzítő berendezésekkel kapcsolatban Az elmúlt években az adatvédelmi biztos irodájához érkezett beadványokban, illetve

Részletesebben

Az Egri Kistérség területfejlesztési koncepciója. és programja

Az Egri Kistérség területfejlesztési koncepciója. és programja Az Egri Kistérség területfejlesztési koncepciója és programja ( felújított változat ) Stratégiai program III. Kidolgozó: Operatív program Ebergényi Tanácsadó Iroda 3300. Eger, Arany J. u. 21. Agria Nova

Részletesebben

AKCIÓTERV a kamara hatékony működésére, a vagyonvédelemben dolgozók foglalkoztatási helyzetének javítására

AKCIÓTERV a kamara hatékony működésére, a vagyonvédelemben dolgozók foglalkoztatási helyzetének javítására AKCIÓTERV a kamara hatékony működésére, a vagyonvédelemben dolgozók foglalkoztatási helyzetének javítására 1. Preambulum A személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló

Részletesebben

Huszárné Lukács Rozália Anna Polgármester Asszony részére

Huszárné Lukács Rozália Anna Polgármester Asszony részére Gondozási Központ 7140 Bátaszék, Budai út 21. Tel.: 74/ 491-622; 74/ 591-113 Isz.: 12-15./2010. Tárgy: Véleményezés kérés Polgármesteri Hivatal 7149 Báta Fő u. 147. Huszárné Lukács Rozália Anna Polgármester

Részletesebben

Országos Igazságügyi Orvostani Intézet 19. számú módszertani levele

Országos Igazságügyi Orvostani Intézet 19. számú módszertani levele Országos Igazságügyi Orvostani Intézet 19. számú módszertani levele a traumákhoz kapcsolódó pszichés kórképek igazságügyi orvosszakértői véleményezéséről A különböző súlyosságú sérüléseket, különösen a

Részletesebben

BME Villamos Energetika Tanszék Nagyfeszültségű Technika és Berendezések Csoport Nagyfeszültségű Laboratórium. Mérési útmutató

BME Villamos Energetika Tanszék Nagyfeszültségű Technika és Berendezések Csoport Nagyfeszültségű Laboratórium. Mérési útmutató BME Villamos Energetika Tanszék Nagyfeszültségű Technika és Berendezések Csoport Nagyfeszültségű Laboratórium Mérési útmutató Az Elektronikai alkalmazások tárgy méréséhez Nagyfeszültség előállítása 1 1.

Részletesebben

MODERN FÉNYFORRÁSOK ÉS ÁLLOMÁNYVÉDELEM. - Világítástechnika a múzeumi és levéltári gyakorlatban -

MODERN FÉNYFORRÁSOK ÉS ÁLLOMÁNYVÉDELEM. - Világítástechnika a múzeumi és levéltári gyakorlatban - MODERN FÉNYFORRÁSOK ÉS ÁLLOMÁNYVÉDELEM - Világítástechnika a múzeumi és levéltári gyakorlatban - Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves résztvevők! SLIDE1 Koltai György vagyok, és tisztelettel köszöntöm Önöket

Részletesebben

Tájékoztató. c. illetőleg a 06 1 501 9770 (központi) információs telefonvonalon hétköznap hétfőtől péntekig 8.00 16.00 óra között.

Tájékoztató. c. illetőleg a 06 1 501 9770 (központi) információs telefonvonalon hétköznap hétfőtől péntekig 8.00 16.00 óra között. Tájékoztató Köszönjük, hogy az Extra Garancia biztosítást választotta, üdvözöljük ügyfeleink között! Tudjuk, hogy a biztosítási szakszövegek nem tartoznak a könnyen értelmezhető kellemes olvasmányok közé,

Részletesebben

Henoch Schönlein Purpura

Henoch Schönlein Purpura www.printo.it/pediatric-rheumatology/hu/intro Henoch Schönlein Purpura Verzió 2016 1. MI A HENOCH SCHÖNLEIN PURPURA 1.1 Mi ez? A Henoch Schönlein purpura (HSP) a nagyon kis erek (hajszálerek) gyulladásával

Részletesebben

Baleseti felépülés biztosítás. élet- és balesetbiztosítás

Baleseti felépülés biztosítás. élet- és balesetbiztosítás Baleseti felépülés biztosítás élet- és balesetbiztosítás Ez az összefoglaló segít megismerni az NN Életút programjának részét képező Baleseti felépülés biztosítás főbb jellemzőit, és bemutatja Önnek a

Részletesebben

T Ű Z V É D E L M I S Z A B Á L Y Z A T A

T Ű Z V É D E L M I S Z A B Á L Y Z A T A Rendezvényszervező: Brightly Kft. Cím: 1143 Budapest, Ilka utca 50. Ügyvezető: Kulicz Gábor DUNAI REGATTA 2016. május 07., 00:00 2016. május 08., 03:30 T Ű Z V É D E L M I S Z A B Á L Y Z A T A 2016 1

Részletesebben

6. FEJEZET. A nyúl felnevelése

6. FEJEZET. A nyúl felnevelése 6. FEJEZET A nyúl felnevelése 6.1 A szopósnyulak nevelése 6.1.1 Tejtermelés A szopósnyulak 19-21 napos korukig kizárólag tejet fogyasztanak. Életbemaradásuk, növekedésük és fejlődésük eddig a korig az

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA Név:... osztály:... ÉRETTSÉGI VIZSGA 2007. május 17. BIOLÓGIA KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2007. május 17. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 120 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program Hátrányos helyzetű célcsoportok foglalkoztatásának támogatása a nonprofit szervezetek foglalkoztatási kapacitásának erősítésével c. könnyített

Részletesebben

MÁSODIK TÍPUSÚ TALÁLKOZÁS A MÁTRÁBAN CLOSE ENCOUNTERS OF THE SECOND KIND IN MÁTRA HILL

MÁSODIK TÍPUSÚ TALÁLKOZÁS A MÁTRÁBAN CLOSE ENCOUNTERS OF THE SECOND KIND IN MÁTRA HILL MÁSODIK TÍPUSÚ TALÁLKOZÁS A MÁTRÁBAN CLOSE ENCOUNTERS OF THE SECOND KIND IN MÁTRA HILL Nagy Péter 1, Pintér István, Bagány Mihály Kecskeméti Főiskola GAMF Kar 1 az ELTE Fizika Tanítása doktori program

Részletesebben

Atradius Fizetési Szokások Barométer. Felmérés a vállalkozások fizetési magatartásáról Kelet- és Közép-Európában. 2008 nyár

Atradius Fizetési Szokások Barométer. Felmérés a vállalkozások fizetési magatartásáról Kelet- és Közép-Európában. 2008 nyár Atradius Fizetési Szokások Barométer Felmérés a vállalkozások fizetési magatartásáról Kelet- és Közép-Európában 2008 nyár Tartalomjegyzék A felmérés profilja... 4 A felmérés háttere... 4 A felmérés céljai...

Részletesebben

Elektronikus ügyintézés Az Ügyfélkapu

Elektronikus ügyintézés Az Ügyfélkapu Az Elektronikus ügyintézések című előadás és hozzá kapcsolódóan ez a jegyzet is, az emagyarország Centrum támogatásával készült. Összeállította és illusztrálta: Gál Géza Nemesbikk Teleház és Községi Könyvtár

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Minisztérium

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Minisztérium Egészségügyi Minisztérium Szolgálati titok! Titkos! Érvényességi idı: az írásbeli vizsga befejezésének idıpontjáig A minısítı neve: Vízvári László A minısítı beosztása: fıigazgató M E G O L D Ó L A P szakmai

Részletesebben

ORSZÁGOS ELSİSEGÉLY-ISMERETI VERSENY 2010. 3. FORDULÓ http://oev.hazipatika.com

ORSZÁGOS ELSİSEGÉLY-ISMERETI VERSENY 2010. 3. FORDULÓ http://oev.hazipatika.com 10.3.1. Gázok ORSZÁGOS ELSİSEGÉLY-ISMERETI VERSENY 2010. 10.3.1.1. Melyik tudományterület foglalkozik a mérgezésekkel? a. kardiológia b. urológia c. toxikológia d. pulmonológia 10.3.1.2. Melyik a gázmérgezések

Részletesebben

Útközben Hírlevél. 1. Az együttműködés dimenziói. Az nyolcadik szám tartalmából:

Útközben Hírlevél. 1. Az együttműködés dimenziói. Az nyolcadik szám tartalmából: Útközben Hírlevél 1. Az együttműködés dimenziói Az Igazságügyi Hivatal Pártfogó Felügyelői Szolgálata az idei évben valósítja meg nyertes pályázatát - TÁMOP 1. 4. 3. Innovatív kísérleti foglalkoztatási

Részletesebben