SZÜLŐI KÉRDŐÍV 1. MATEMATIKA KÉRDŐÍV 2. MATEMATIKA TANÉV ELEJI FELMÉRÉS 3. MOTIVÁCIÓS KÉRDŐÍV 4. TANULÓ KÉRDŐÍV 5.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SZÜLŐI KÉRDŐÍV 1. MATEMATIKA KÉRDŐÍV 2. MATEMATIKA TANÉV ELEJI FELMÉRÉS 3. MOTIVÁCIÓS KÉRDŐÍV 4. TANULÓ KÉRDŐÍV 5."

Átírás

1 MELÉKLETEK SZÜLŐI KÉRDŐÍV 1. MATEMATIKA KÉRDŐÍV 2. MATEMATIKA TANÉV ELEJI FELMÉRÉS 3. MOTIVÁCIÓS KÉRDŐÍV 4. TANULÓ KÉRDŐÍV 5. SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNY - SZÜLŐI KÉRDŐÍV 6. MIP 7. MIP 8 SPSS- OUTPUT 9. NIKI NAPLÓJA, INTERJÚK 10. ETT 11. MATEMATIKA I. SNI 8. ÉVFOLYAM- KOOPERATÍV TANULÁS MATEMATIKA II. GEOMETRIA SNI 8. ÉVFOLYAM EGYÉNI FEJLESZTÉSI TERV

2 SZÜLŐI KÉRDŐÍV 1.

3 Szülői kérdőív 1. számú melléklet 1. Általános elégedettség az iskolával. 2. Az iskola felszereltsége megfelelő. 3. Az iskola környezete biztonságos. 4. Szerintem a vezetés hatékony ebben az iskolában. 5. Szerintem ebben az iskolában biztosított a magas szintű képzés. 6. Nincs semmiféle előítélet a gyermekem pedagógusaiban. 7. Szerintem jól képzett pedagógusok kezében van a gyermekem ebben az iskolában. 8. A jövője szempontjából hasznos dolgokkal foglalkozik a gyermekem ebben az iskolában. 9. Az iskola segíti a gyermekem pályaválasztását. 10. Az iskola megfelelő kihívásokat biztosít a gyermekem számára a tanuláson kívüli területeken is (pl. sport, zene ). 11. Személyes törődést kap a gyermekem ebben az iskolában. 12. A pedagógusok fel tudják kelteni a gyermekem érdeklődését. 13. Az iskola tanárai rendszeres tanulásra ösztönzik a gyermekemet. 14. A pedagógusok teljes odaadással foglalkoznak a gyermekemmel. 15. A követelmények támasztásánál a gyermekem egyéni képességeit is figyelembe veszik a pedagógusok. 16. A pedagógusok többet foglakoznak a gyermekemmel, ha nem teljesít úgy, ahogy tudna 17. Szívesen jár a gyermekem ebbe az iskolába. 18. Úgy gondolom elegendő ismerettel rendelkezem az iskolában folyó munkáról. 19. Tudom, hogy mit várnak el ebben az iskolában a gyermekemtől. 20. Egyetértek azokkal az elvárásokkal, amiket a gyermekem elé állítanak ebben az iskolában. 21. Ebben az iskolában a képzés színvonala megfelel az általam igényeltnek. 22. megfelelőnek tartom a gyermekem iskolai terhelését. 23. Az iskola pedagógusai tartják velem a kapcsolatot. 24. Elegendő tájékoztatást kapok a gyermekem képességeivel kapcsolatban. 25. Részletes értékelést kapok a gyermekem teljesítményéről. 26. Ha szükséges el tudom érni a pedagógusokat. 27. Lehetőségem van arra, hogy bekapcsolódjak az iskola különböző tevékenységeibe. 28. Azt kaptuk eddig ettől az iskolától, amit vártunk. Mutatók: Középpontban a motiváció: 16, 20, 25, 28. Középpontban a diák: 3, 5, 6, 7, 22. Középpontban a teljesítmény: 2, 8, 9, 26, 27. Középpontban az elismerés: 4, 18, 29. Középpontban a tanár: 1, 11, 13, 14, 15, 16, 17, 19, 21, 23. Középpontban az iskola: 12, 24.

4 MATEMATIKA KÉRDŐÍV 2.

5 Matematika önértékelő kérdőív 8. Kérlek, hogy töltsd ki ezt a kérdőívet! A neved nem kell ráírni! 1. Mit gondolsz, hányasra írtad a dolgozatodat? (Karikázd be az osztályzatot!) 2. Mennyire volt nehéz a felmérés? (Karikázd be a megfelelő számot!) nagyon nehéz volt nehéz volt nem volt könnyű, de túl nehéz sem könnyű volt Elegendő volt e a felkészülésre szánt idő? (Karikázd be a megfelelő számot!) 1. elegendő volt a tanórai felkészülés 2. a tanórákon és a tanulószobán kívül otthon is tanultam 3. a kötelező felkészülésen túl más is segített tanulni 4. csak a házi feladatokat készítettem el 5. néha nem készítettem a házi feladatot 6. a tanórán sokszor lemaradtam a munkámmal, a csoportom segített 7. sokszor kapott kevesebb pontot a csoportom miattam 4. Elegendő volt e az idő a felmérés megírására? (Karikázd be a megfelelő számot!) kevés volt lehetett volna több megoldottam volt időm átnézni Válaszd ki azt az arcot, amelyik a hangulatodat legjobban kifejezi! Köszönöm a munkád!

6 MATEMATIKA TANÉV ELEJI FELMÉRÉS 3.

7 Név: Dátum:.. Tanév eleji felmérés 8. évfolyam Elérhető pontszám/ elért pontszám 1. Írd le számjegyekkel! a) harminchatezer- négyszázhatvankilenc: 1/ b) kilencvenkétezer hét: 1/ c) százhetvennégyezer háromszázöt: 1/ d) kettőszázezer kettő: 1/ 2. Folytasd a megkezdett sorozatokat 5-5 elemmel! Tedd ki a relációjelet, s állapítsd meg, hogy mennyivel változik a sorozat két szám közötti távolság! / / 3. Írd be a számok szomszédait! 12/ egyes tizes százas ezres Minden jó szám fél pontot ér.

8 4. Kerekítsd a következő számokat! 6/ tízesre százasra Ezresre Minden jó válasz 1-1 pontot ér. 5. Írd a megadott fogalmakat a megfelelő helyre! 3/ Törtvonal, nevező, számláló Ábrázold a számegyenes darabon a megadott törteket! 4/ a) Háromnegyed b) fél c) négynyolcad d) négy negyed Ez az ábra segít a gondolkodásban! 0 1

9 7. Kati kapott egy tábla csokoládét. A 12 cikkből álló csoki felét ette meg először, de nagyon finom volt a csokoládés s azután a maradék harmad részét is megette. a) Hány cikk csokija maradt? b) A maradék csoki hányad része az egésznek? Színezéssel ábrázold! Kék színnel ábrázold a felét először! 1/ Ezután pirossal ábrázold a megmaradt rész harmad részét! 1/ Katinak cikk csokija maradt. 1/ A maradék cikk csoki az egésznek a része. 1/ 8. Végezd el a kijelölt műveleteket! 6/ 3 / 4 + = 4 / 4 1 / 7 + = 1 3 / 9 + = 1 12 / 3 5 / 3 = 12 / 6 9 / 6 = 4 / 8 2 / 8 = 9. Szerkeszd meg az alábbi szögeket! Szögenként 3-3-pont. 9/ a) 30 0 b) 60 0

10 c) Rajzolj egy 70 0 os szöget, majd felezd meg! 4/ 11. Másold le a megfelezett részt! 3/ 12. Szerkessz háromszöget az alábbi adatokkal! 10/ a = 68 mm Szakaszok: b = 34 mm ß = 76 0 vázlat: Szerkesztés:

11 (A szakaszok 1-1pontot, a vázlat 3 pontot, a szerkesztés 5 pontot ér!) 13. Felezz meg egy 63 mm-es szakaszt! 2/ 14. Végezd el a kijelölt műveleteket! 11/ (Az első feladat 3pont, a második feladat 3 pont, a harmadik feladat 2 pont és a negyedik feladat 3 pont.) 15. A kapott eredményt rendezd csökkenő sorba! 4/ 16. Norbi édesanyja a következő élelmiszereket vásárolta. Hány forintot fizetett? 8/ fél kg citrom Ft 1 kg citrom: 248 Ft 25 dkg málna Ft 10 dkg málna: 46 Ft 30 dkg mandula Ft 10 dkg mandula: 70 Ft 1 kg banán Ft 1 kg banán: 269 Ft 50 dkg mandarin Ft 1 kg mandarin: 348 Ft Összesen Ft-ot fizetett.

12 100/ Százalékos teljesítmény: % Érdemjegy:

13 MOTIVÁCIÓS KÉRDŐÍV 4.

14 Motivációs kérdőív fogalmazás Szempontok 1. Általában a véleményem a tanulásomról. 2. Véleményem adott tantárgyakban nyújtott jó vagy rossz eredményemről. 3. Véleményem a tanítási órákról. 4. Véleményem a napköziben, vagy a tanulószobán történő tanulásomról. 5. Az iskolán kívüli tanulási tevékenységemről a véleményem. 6. Sikereim kudarcaim. MELLÉKLET MOTÍVUMOK 5. évfolyam 5/1 - legkönnyebb a matek, meg a nyelvtan, meg a tesi, meg a rajz - legnehezebb az angol - a legkönnyebb a tesi II. 2. 5/2 - jól tanulok, sikerül a legkönnyebb feladatokat megoldani II a legnehezebb tantárgyam az angol II. 2 - a tanárokat szeretem, főleg Olgi nénit III az olvasás a legnehezebb otthon III évfolyam 6/1 - nem tudok írni IV. 5 - nem tudok olvasni - rosszul dolgozok - buta vagyok 6/2 - én úgy érzem, hogy azért jól tanulok II.3. - a földrajzot szeretem, meg az irodalmat azért, mert könnyebben megjegyzem a verseket. A matematikát is szeretem. II.1. - A délelőttöt szeretem, mert akkor minden jól megy, és aktívabbnak érzem magam, mint délután. II. 3.

15 6/3 6/4 6/5 6/6 - A napközit is szeretem, mert mindent megtanulok, itthon kipihenhetem magam. II Esténként otthon szoktam gyakorolni, és hétvégén is. III szeretem a matekot és az úszást II.1. - a matek jó, nagyon jó - szoktam tanulni otthon II. 3? - hétvégén olvasok, matekozok III. 1? - gyakorolnom kell a földrajzot III anyanyelv a legjobbik meg a földrajz, meg ének - hát tanulok, meg picit rajzolok, meg beszélgetek egy picit IV semmi, nem szeretem a napközit. Szeretnék hazamenni 12 órakor III játszani szoktam otthon, meg videót nézni, meg pici, ha van időm tanulok IV.2. - A matek, a föci, a töri nekem könnyű. II Nem nagyon szeretem a délutáni tanítást. III Hétvégén számítógépezek és tanulok, amit nem nagyon szeretek a neyelvtant és a helyesírást III Nekem még sokat kell tanulnom I Én nagyon de nagyon szeretem a matekot, a történelmet és a földrajzot. II Nekem könnyű a matek. II Szeretek nagyon tanulni. II Én tanulom szombaton a matekot, történelmet és a földrajzot. II évfolyam 7/1 - Szeretem az iskolát, mert jó órák vannak. II Minden órát szeretek, kivéve a matematikát. - Azért nem szeretem a matekot, mert nem értem a szorzást, osztást. IV Elegendő időm van a tanulásra és meg tudom csinálni a házi feladatokat. II.2. - Otthoni tanulásban néha az anya segít a háziban, ha nem értem. - A matek a kudarcos órám, mert nem értem a szorzás, osztás és nem jól teljesítek benne. A többiből jól teljesítek. Főleg a nyelvtanulásból. II Szeretek az iskolában tanulni. II. 3. 7/2 - Én nem szeretek tanulni, de azért tanulok, mert van egy célom, meg segítségem. Van egy kitűzött cél; pl. egy jogosítvány, pirszing, telefon. III Szeretek tanulni az iskolában, de iskolán kívül nem szeretek tanulni, mert ciki. II Jók az órák, szeretek tanulni, jó itt minden. II.2. - Napköziben sok mindent csinálok, kinn vagyunk, tanulunk, verekedünk. - Iskolán kívül csak keveset szoktam tanulni, mert vagy nem érek rá, vagy nem akarok tanulni. IV Sikerem akkor lesz, ha a félévi bizim 3-as, 4-es lesz, akkor le tudom tenni a jogosítványt és akkor motorozok. III. 9.

16 7/3 - Szeretem az iskolát, mert a versek olyan jól mennek. II Én csak az iskolában szeretek tanulni és otthon nem. IV Nekem a természet és a földrajz nem megy. - Nekem a matematikában és az irodalomban van valamennyi sikerem. - Szeretem az angolt. - Szeretem a rajzot és a technikát. - Sikereim, kudarcaim van valamikor a földrajzban. - Iskolán kívül nem szeretek tanulni. - Napköziben valamennyire megy a tanulás. IV. 2X2 7/4 7/5 - Nem szeretem a földrajzot. IV Szeretem a történelmet, természetismeretet, irodalmat,. - Jó, jó, szeretem II Jól tudok itt tanulni. II Matematikát nagyon szeretem, meg vagyok elégedve. - Történelmet soha nem értem meg. IV Hazamegyek, megtanulok otthon. - Mindig napköziben megtanulok. - Jó veletek, mindig jó. III. 2, 4.. 7/6 - rosszul - az Éva néni jó tanár III.5, IV.1. 7/7 7/8 - Jó ebben az iskolában, mert sokat lehet tanulni. Vannak rendes tanárok, meg vannak szigorú tanárok. A tantárgyakat nagyon kedvelem, de a történelmet meg a földrajzot nem szeretem. Nagyon kedvelem Éva nénit, mert ő a legjobb tanár. A tanulószobán nagyon kevés az idő a tanulásra. De azért így is jó. Otthon nagyon keveset tanulok. Történelmet azt nagyon nem szeretem, mert abból nagyon rossz jegyeim vannak. Matekot nagyon szeretem, meg a testnevelést. Ennyit tudok írni. II. 2., III Szeretem az irodalmat, mert a versek olyan jól mennek. Igaz, hogy nem szeretek tanulni még otthon sem. Még a természet sem megy annyira. Matematikában nem annyira megy a számolás. Iskolába nem szeretek menni. Én szeretem a rajzot, mert olyan könnyű. Az iskolában sikereim és kudarcaim is vannak. Sikereim a rajz, földrajz, matek, irodalom Kudarcaim a testnevelés, természet, magyar. II.2., III.1.,, IV. 1. 7/9

17 - Jó az egész tanulás és azt szeretem, amikor bulizunk, vagy szórakozunk, játszunk, a tanulással jóban vagyok csak néha nehéz, és ezért otthon szeretnék tanulni. - Én nagyon - nagyon szeretem és a tanáraim, és jól tanít és meg vagyok velük elégedve. Valamikor rosszul, valamikor jól tanulok. - Kevés. Legalább egy órát kéne tanulni és jobban megértenénk, de így is jó. - Napköziben kevés az idő. Legalább fél háromtól négyig kellene tanulni. Az udvaron nem lehet semmivel játszani, csak sétálni és beszélgetni. - Jól szeretek tanulni és jobban megértek mindent. - Ha valaki vissza k zik, akkor megtépázom, de különben senkivel semmi bajom. II. 3., III. 1., III. 3., IV.3. 7/10 - Jól, azért mert néha van kedvem tanulni, néha meg nincs. IV.1. - A matekot azért, mert szeretek számolni. Magyart, mert sokat beszélünk könyvekről, versírókról. Természetet nem szeretem. Történelem jó, mert sokat írunk. Ének nagyon szeretem. Angol szeretem, mert jól beszél Anna néni. - Nem mindig jók az órák, mert sokat beszélnek. - Nem jó a napközi, mert nincs idő rá, hogy eleget tanuljak. - Otthon szoktam tanulni, ha ráérek. - Sikerem semmiben sincs, csak az ének meg a tesi. Kudarc minden tantárgyból szerintem. II. 1-2., IV.1., évfolyam 8/1 Általában jó szoktam lenni. Tanszobán jó szoktam lenni, de kicsit rossz. Tantárgy: magyarból jó vagyok. Matematika kettes vagyok vagy hármas. Földrajzból is négyes. Természetiből hármas. Ének négyes vagyok. Úszásból jó szoktam lenni. Rajzból jó vagyok. Tanulószobán tanulok rendesen. Gyakorolok a feleletre, az órára. Felmondom a tanárnak a amiből felelek. Vagy a dolgozatra. Versfelmondásra is gyakorolok. Gyakran megdicsérnek a tanulószobán. Mindig megírom a házi feladatokat. Az összes házi feladatot megírom a tanulásra. Elolvasom a házit a holnapi órára. Megbeszélem a padtársammal a házit, mait írni kell a másik órára. A Himnuszt kell tanulni. Töri felmérőre. A feleletre is, mindenre. A matek a kudarcom. Természeti a sikerem, és a töri, földrajz, magyaron is jó vagyok. III.2-3., IV.1. 8/2 Én általában változatos szoktam lenni. De tanulószobán rosszabb vagyok a Krisztivel együtt.. magyarból gyenge vagyok, de a szövegértésben közepes vagyok. Odafigyelek az órákon. Matematikából nagyjából közepes vagyok. De lehet hogy jobb, lehet hogy rosszabb, de nem biztos. Földrajzban viszont nagyon odafigyelek. A történelem nagyon érdekel engem, ezen belül is az első és a második világháború kezdete és vége. És napjaink történelme is érdekel. A természeti is érdekel és várom a biológiát. A tanárok nagyon fel tudnak húzni, de vannak kivételek is. Főleg ha rossz kedvem van. Az iskolán belül tanulok, az iskolán kívül csak gyakran A suliban nagyon sok kudarcom volt és iszonyú kevés sikerem. II. 1-2., IV. 1. 8/3

18 Általában én mondjuk jól tanulok, csak a matematika nem megy úgy, ahogy kéne. A többi tantárgy elég jól megy. Csak a matematika nem megy, pedig a matekot is gyakorolom, otthon van gyakorló füzetem, amiben tudok gyakorolni. Például szoktam benne tanulni a szorzást, kivonást, osztást, összeadást. Csak azt nem értem, miért nem megy, és ezért rosszul érzem magam, mert amikor nem megy, nem tudok valamit belül ideges vagyok. 2. Magyarból szerintem jó vagyok, mert értem és elég könnyűek a feladatok. Hát a matematikát mondjuk valamikor értem, de nem mindig értem. Rajzból szerintem elég jó vagyok és szeretek is rajzolni. Természetismeretből nem annyira jó vagyok, ezt érzem is. Énekből szerintem nagyon jó vagyok, nagyon. II. 2., IV.1. 8/4 A legtöbb órán figyelek, ha nagyon muszáj. Amúgy magyarból jó vagyok nagyjából. De leginkább hülyéskedek. Matekon van, amikor el szoktam aludni. Amúgy leginkább tanulok. Matekból elég jó vagyok. A törit azt inkább hagyjuk. Amúgy töriből nagyon rosszul állok. Én a föcin inkább alszok. Amúgy jól állok. Technikán elég jó vagyok és az órán is figyelek. Éneken nem szoktam figyelni. Amúgy rosszul állok. Nekem amúgy a természeti a kedvencem, mert szoktunk kísérletezni. Rajzon figyelek. Ha kell. Tanulószobát azt útálom!!!!!!! Az iskolán kívüli tanulást nem szeretem. Csak akkor, ha sport is az! Mert én imádok kosarazni és konditerembe járni! Sosincs nekem sikerem! Kudarc inkább van! II. 1-2., III.4., IV.1. 8/5 Általában jól tanulok. Néhány tantárgyból azért vagyok jó, mert érdekel és értem, például földrajz, nyelvtan, irodalom, matek. Valamennyi tantárgyból valamit azonban nem értek. Például rajz, tesi természet. Tanítási órákon matekból mindent tudok. Éneket nem szeretem. Délután nincs kedvem tanulni, de egyszer kétszer tanulok. Iskolán kívül is tanulok egy kicsit. Néhány tantárgyból például matekból néhány feladatot értek és hamar megtanulok. Azonban nehezen értek meg néhány feladatot matekból és természetből. II. 1-2., IV. 1. 8/6 1. Én általában nagyon nem értem a matematikát. Próbálok haladni a többiekkel, de még sokat kell gyakorolni ahhoz, hogy úgy tanuljak, ahogy ők. 2. Én földrajzból állok jól. Matematikából kicsit gyengébben állok. Természetismeretből is nagyjából jól állok.

19 Magyar órát nagyon szeretem,,mert sok költőről beszélünk, vagy írunk. Történelem az is jó l állok, vagy megpróbálok. A rajz is nagyon jó, csak néha olyan nehéz dolgot kell megrajzolni, hogy nem tudom, de azért jó hogy itt van Olgi néni és tud segíteni nekem meg a többieknek. Ének, az is jó, azt is szeretem. Testnevelés, az is jó, azt is szeretem. Tanulószoba, néha röhögök a Topp Zoli miatt, mert röhögtet, de szoktam tanulni matekot, magyart, stb. a tanulószobán Olgi néni segít nekem, mert néha nem értem a matekot, de néha segít akkor is. Én otthon vagyok apukámnál szoktam tanulni, hiába mondják, hogy nem tanulok, de tanulok. Én anyukámmal szoktam tanulni és kikérdezi tőlem a magyart, matekot. Én mondtam neki, hogy nem értem, de ő megpróbál segíteni. Az iskolában sok sikerem van a versmondásból. A matekból kudarcom van. II , IV. 1. 8/7 Általában én minden órán tanulok. Tantárgy- magyarból hát jó vagyok. Matekból gyenge vagyok. Földrajzból nagyjából jó vagyok, töriből közepes vagyok, nyelvtanból nem tudom, hogy jó vagyok e. rajzból jó vagyok, tesinevelés nagyjából szeretem, természetből közepes vagyok. Tanulószobát útálom. Iskolán kívül útálok tanulni. Nem volt soha sikerem. II. 1-2., IV. 1. 8/8 Általában attól függ, hogy milyen kedvem van. Ha jó kedvem van, akkor tanulok, ha rossz akkor nem. Hát magyarból nagyjából jó vagyok, attól függ, hogy mit csinálunk. Matekból szerintem jó vagyok. Nem kitűnő, de azért jó. Rajzból ma kivételesen rajzoltam. Tesin általában szoktam tesizni, ha nem vagyok felmentve. A technikáról ne is beszéljünk, azon nagyon ritkán szoktam dolgozni. Földrajzból és töriből vagy tanulok, vagy alszok. Ezeken soha nem dolgozok, mert útálom az éneket. Természetet szeretem, mert szoktunk kísérletezni. Nem szoktam túl jó lenni, amúgy is útálom a tanszobát!!! Ha itt vagyok Hát iskolán kívül tanulni? Nem szoktam. Tavaly voltam egy párszor a szépen olvasó és a versmondó versenyen, de valahogy abbahagytam. II.1-2., IV /9 Azért tanulok, hogy legyek valami felnőtt koromban. Magyarból jó vagyok, mert szeretek olvasni, meg érdekel az irodalom és a nyelvtan. Matekból nem vagyok kitűnő tanuló, mert már picit változott a tananyag. Magyar történelem matek- természet földrajz- technika ének úszás Minden házit megcsinálok tanulószobán, ha van benne hiba, akkor kijavítom. Iskolán kívül mindig megcsinálom Voltam már első helyezett helyesírási versenyben. Kudarcom még nem volt, vagy nem emlékszem rá. I. 4., II /10 Én általában szerelek, vagy nézem a tv-t. esetleg pecázok, vagy hallgatom a rádiót, miközben nyomatom a számítógépet.

20 Technikából jónak, matematikából közepesnek, töriből meg elégségesnek érzem magamat. Én majdnem mindig megcsinálom a leckét a tanulószobán. Én otthon nem mindig tanulok. IV.1, 2. I. Internalizált, belső I. 1. A tanulás jelentőségének felismerése I. 2. Tanulás a továbbtanulás miatt II. Belső: Megismerési, érdeklődési motívumok II. 1. Érdeklődés a tanulás tartalma iránt II. 2. Érdeklődés az egyes tanulási tevékenységek iránt II. 3. A tanulás általános szeretete III. Külső motívumok III. 1. Presztizsmotívumok III. 2. Tanulás a felnőttekkel való általános identifikáció miatt III. 3. Tanulás a szülőkért III. 4. Tanulás a tanár miatt III. 5. Tanulás a kellemetlenségek elkerülése miatt III. 6. Tanulás a jegyért III. 7. Tanulás kényszer hatása miatt III. 8. Tanulás tárgyi jutalomért 5. évf./ 2fő 6. évf./6 fő 7. évf./10 fő 8. évf./ 10 fő Említések száma IV. Kedvezőtlen elkerülési

21 motívumok Kategóriák Rangsor Említések összesen I. A tanulás társadalmi és 4 2 egyéni jelentősége II. Megismerési, érdeklődési 1 49 motívumok III. Külső motívumok 3 20 IV. Kedvezőtlen, elkerülő 2 28 motívumok IV. 1. A tanulást akadályozó negatív kognitív és személyiségjegyek IV. 2. Lustaság, a szorgalom teljes hiánya, szórakozás IV. 3. Az iskola kedvezőtlen objektív és szubjektív feltételei IV. 4. Egyéni perspektíva hiánya

22 TANULÓ KÉRDŐÍV 5.

23 tanuló - KÉRDŐÍV Ezt a kérdőívet azért készítettük, hogy megismerjük a véleményedet, igényeidet. Arra törekszünk, hogy a legjobb iskola legyünk. Fejlesztő munkákban a Te segítségedre is szükségünk van! Kérjük, hogy figyelmesen töltsd ki, mert a visszajelzéseitek eredményei nagymértékben segítik a közös céljaink elérését! A VÁLASZADÁS ÖNKÉNTES A kérdőív kitöltése nem kötelező! A kérdőív névtelen NE ÍRD RÁ A NEVED! Nemed: Fiú Lány (Karikázd be!) Hányadikos vagy? Az iskolai osztályzathoz hasonlóan karikázd be azt a számot, miszerint mindent egybevéve, összességében mennyire vagy elégedett az iskolával! Az ötös azt jelenti, hogy nagyon elégedett vagy, az egyes pedig azt jelenti, hogy nagyon elégedetlen vagy. Nagyon elégedetlen Nagyon elégedett A következő kérdésekre is úgy kell válaszolnod, mintha iskolai osztályzatot adnál. Az ötös azt jelenti, hogy teljese mértékben igaz, s az egyes azt hogy egyáltalán nem igaz. Tehát egyestől ötösig osztályozhatsz. ha nem tudod a választ, akkor a 9-es számot karikázd be! Egyáltalán Teljes Nem nem igaz mértékben tudom igaz 01. Tudom mit várnak el tőlem az iskolában Szerintem a mi iskolánkban megvannak a jó teljesítmény eléréséhez szükséges eszközök. 03. Az iskolában minden nap foglalkozhatok azzal, amiben a legjobb vagyok. 04. Az iskolában minden héten megdicsér valamelyik tanárom. 05. A tanáraimat nemcsak a tanulmányi teljesítményem érdekli. 06. Az iskolában segítséget kapok ahhoz, hogy megtaláljam miben vagyok igazán jó. 07. Van beleszólásom az iskolában az engem érintő kérdésekbe. 08. A mi iskolánk légköre olyan, hogy "illik" jól teljesíteni. 09. Nálunk a diákok mindennél fontosabbnak tartják a jó eredmény elérését. 10. Ebbe az iskolába jár a legjobb barátom

24 11. Rendszeresen kapok visszajelzést az iskolában a teljesítményemről. 12. Az iskolában a tanórán kívül is lehetőségem van arra, hogy megfelelően műveljem magam. 13. A tanáraim figyelnek rám A tanáraim számomra hasznos értékelést adnak a munkámról. 15. Tanáraimnak nincsenek velem szemben előítéleteik. 16. Tanáraim érdekessé teszik az órai munkát Tanáraim egyre magasabb színvonalú munkára ösztönöznek. 18. A tanáraim mindig megdicsérnek, ha valamit jól csinálok. 19. Az órán rendelkezésre álló idő nekem általában pont elég a feladatok elvégzésére. 20. Sokszor érzem úgy, hogy szinte magával ragad a tanár előadása. 21. Tanáraim igazságosan osztályoznak A jövőben hasznosítani tudom majd az iskolában tanultakat. 23. Tanáraim felkészülten jönnek az órára Szeretek az iskolában lenni Tanáraim mindenkinek a képességeinek megfelelő feladatot adnak. 26. Otthon is kell tanulnom, hogy jó eredményeket érjek el. 27. Keményen kell dolgoznom az órákon Otthon gyakran foglalkozom önmagamtól olyan dolgokkal, amikkel kapcsolatban valamelyik órán ébredt fel a kíváncsiságom. 29. Az előző tanítási napon volt sikerélményem Amennyiben van még mondanivalód írd le! Elvárásaim, igényeim, stb. KÖSZÖNJÜK, HOGY VÁLASZOLTÁL!

25 SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNY - SZÜLŐI KÉRDŐÍV 6.

26 Megkérdezettek: 120 fő Válaszadók: 100 fő Kérdés Szülői kérdőív 2003 KIÉRTÉKELÉS 1. Ön szerint az Arany János Általános Iskola és Nyolcosztályos Gimnáziumba fogyatékkal élő tanulók is járnak? 2. Kérem, osztályozza az alábbi ötfokú skálán, hogy mennyire tartja fontosnak a fogyatékosokkal való foglalkozást! Az ötös jelenti azt, hogy nagyon fontosnak tartja, s az elégtelen azt, hogy egyáltalán nem. 3. Kérem, becsülje meg, hogy Európában a lakosságnak körülbelül hány százaléka él fogyatékossággal? 4. Kérem, becsülje meg, hogy Százhalombatta lakosságának hány százaléka él fogyatékossággal? 5. Mi az Ön véleménye arról, hogy a fogyatékkal élő gyermekeket az iskolában hogyan kell oktatni, nevelni? Az Ön által legmegfelelőbbnek tartott válaszokat jelölje! 5.1. A fogyatékkal élő gyermekeket leghatékonyabban a számukra fenntartott intézetekben lehet tanítani. Válasz Kérem az üres ablakokba tegyen X jelet a megfelelő helyre! Igen 100 Nem % % 15% 17 17% 7 25% % % 15% 13 17% 9 25% nagyon egyet ért egyet ért kicsit ért egyet 9 4. kicsit nem ért 7 egyet 5. nem ért egyet egyáltalán nem 12 ért egyet

27 5.2. A fogyatékkal élő gyermekek nem képesek az épek közé beilleszkedni Az egészséges gyerekeket zavarja az, ha a tanórán ott van a fogyatékkal élő tanuló is A fogyatékkal élő gyermeket ugyanott kell tanítani, ahol az épeket, de külön csoportokban A fogyatékkal élő gyermekek egy részét csak külön lehet nevelni, míg másokat együtt az épekkel Az épekkel együtt is jól tanulhat a fogyatékkal élő gyermek, ha megfelelő segítséget kap. 1. nagyon egyet ért 0 2. egyet ért kicsit ért egyet kicsit nem ért 23 egyet 5. nem ért egyet egyáltalán nem 6 ért egyet 1. nagyon egyet ért 4 2. egyet ért kicsit ért egyet kicsit nem ért 17 egyet 5. nem ért egyet egyáltalán nem 8 ért egyet 1. nagyon egyet ért 9 2. egyet ért kicsit ért egyet kicsit nem ért 5 egyet 5. nem ért egyet egyáltalán nem 0 ért egyet 1. nagyon egyet ért egyet ért kicsit ért egyet 6 4. kicsit nem ért 0 egyet 5. nem ért egyet 0 6. egyáltalán nem 0 ért egyet 1. nagyon egyet ért egyet ért kicsit ért egyet kicsit nem ért 11 egyet 5. nem ért egyet 8 6. egyáltalán nem 0 ért egyet

28 5.7. A testi fogyatékosokat könnyebben lehet együtt tanítani, mint az értelmi fogyatékosokat. 6. Kérem, hogy jelölje be az alábbi skálán, hogy mennyire tartja Ön fontosnak azt, hogy együtt neveljék az ép és a fogyatékkal élő gyermekeket? 7. Kérem, jelölje be az alábbi skálán, hogy mennyire valósul meg az együttnevelés Százhalombattán! Az ötös jelenti azt, hogy teljes mértékben, s az elégtelen azt, hogy egyáltalán nem. 8. Mennyire ért Ön egyet az alábbi kijelentéssel? A fogyatékkal élő gyermekeknek sokkal több segítségre van szüksége ahhoz, hogy sikeres legyen a tanulmányaiban, ezért sokkal több anyagi támogatásra is szüksége van. (Eszközök, egyéni fejlesztő foglalkozások, több személyes törődés, több szakember együttes munkája, stb.) 9. Mennyire ért ön egyet a következő állítással? 9.1. Százhalombattán még hosszú időnek el kell telnie ahhoz, hogy az emberek igazából befogadják a fogyatékkal élő embereket. 1. nagyon egyet ért egyet ért kicsit ért egyet kicsit nem ért 8 egyet 5. nem ért egyet 5 6. egyáltalán nem 0 ért egyet 1. nagyon egyet ért 4 2. egyet ért kicsit ért egyet kicsit nem ért 4 egyet 5. nem ért egyet egyáltalán nem 0 ért egyet nagyon egyet ért egyet ért kicsit ért egyet 0 4. kicsit nem ért 0 egyet 5. nem ért egyet egyáltalán nem 0 ért egyet 1. nagyon egyet ért egyet ért kicsit ért egyet 0 4. kicsit nem ért 0 egyet 5. nem ért egyet egyáltalán nem 0 ért egyet

29 9.2. A város sokat tesz a fogyatékkal élő emberekért, de még ez is nagyon kevés Ez a város megfelelően gondoskodik a fogyatékkal élő emberekről A város képviselő testülete megfelelően gondoskodik a fogyatékkal élők ellátásáról 10. Személyesen is támogatom a fogyatékkal élők szervezeteit. 11. Soha nem támogatnám a civil szervezeteket, mindenki gondoskodjon a saját családjáról. 1. nagyon egyet ért 7 2. egyet ért kicsit ért egyet kicsit nem ért 0 egyet 5. nem ért egyet egyáltalán nem 0 ért egyet 1. nagyon egyet ért 6 2. egyet ért kicsit ért egyet kicsit nem ért 15 egyet 5. nem ért egyet egyáltalán nem 0 ért egyet 1. nagyon egyet ért 5 2. egyet ért kicsit ért egyet kicsit nem ért 7 egyet 5. nem ért egyet egyáltalán nem 4 ért egyet Igen 32 Nem 68 Igen 13 Nem 87 Ha a gyermekem barátkozna egy fogyatékkal élő tanulóval, akkor örülnék neki, mert sokat tanulhatna a barátságban nem tartanám örvendetesnek, de nem tiltanám nem engedném, hogy fogyatékos gyermekkel barátkozzon teljesen természetesnek venném, hiszen a fogyatékkal élő ember is ember. Igen 83 Nem 17 Igen 67 Nem 33 Igen 67 Nem 33 Igen 68 Nem 22

30 Megjegyzéseim: Köszönöm a munkáját! Dr. Nagypatakiné Hajzer Anna

31 MIP 7.

32 Intézményvezetés Szabályozás eljárásokban Sorszám Jelzés Tartalmi meghatározás Eljárás neve A pedagógiai program felülvizsgálata Stratégiai tervezés Az intézmény éves munkájának tervezése Adatgyűjtés, tapasztalatgyűjtés az értékeléshez, fejlesztéshez Éves tervezés Vezetői ellenőrzés A szervezeti kultúra felmérése, fejlesztése Irányított önértékelés Az intézmény működésének, szabályozásoknak és a partneri elvárásoknak való megfelelés és a szükséges módosítások feltárása. A. J. Á. I. és Ny. G. éves értékelése

33 A fejezet tartalmára vonatkozó belső szabályozások Tartalmi rész A szabályozás neve A szabályozásban hol található Az SZMSZ célja SZMSZ SZMSZ IV.1.2. Az intézmény meghatározása Alapító Okirat Magában Jogi status HPP HPP/II. Tanulói jogviszony meghatározása HPP HPP VI./8. Az intézmény munkarendje SZMSZ VI. fejezet Pedagógiai Program SZMSZ VII. fejezet A tanítási, képzési idő, a tanórán kívüli foglalkozások szervezeti formája és rendje. A nevelőtestület és a szakmai munkaközösségek A pedagógiai munka belső ellenőrzésének rendje. Indikátorrendszer SZMSZ SZMSZ HPP SZMSZ VIII. fejezet IX. fejezet VI. fejezet X. fejezet

34 A fejezet tartalmára vonatkozó külső szabályozás Tartalmi rész Szabályozás Hol található Igazgató hatásköre Közoktatásról szóló törvény Intézmény munkarendje Közoktatásról szóló törvény 40. Pedagógiai program Közoktatásról szóló törvény Tanórán kívüli foglalkozás Közoktatásról szóló törvény 53. szervezeti formája, rendje Nevelőtestület Közoktatásról szóló törvény Szakmai munkaközösségek Közoktatásról szóló törvény 58. Tanítási év rendje Közoktatásról szóló törvény 52

Pitypang Utcai Általános Iskola. Követés-vizsgálat

Pitypang Utcai Általános Iskola. Követés-vizsgálat Pitypang Utcai Általános Iskola Követés-vizsgálat 2008. november Készítette: Indráné Matolcsy Gabriella Nyomonkövetés, beválásvizsgálat az IMIP szerint Célja: Információk szerzése a középiskolákba került

Részletesebben

2 1. 5 2. 2.1. 2.2. A

2 1. 5 2. 2.1. 2.2. A Tartalomjegyzék Fenntartói MIP-ből az intézményünkre vonatkozó feladatok 2 1. Az Arany János Iskola minőségpolitikai nyilatkozata 5 2. Minőségirányítási rendszer.5 2.1. Minőségcélok.5 2.2. A vezetés felelőssége.6

Részletesebben

Önértékelési szabályzat

Önértékelési szabályzat Önértékelési szabályzat Levéli Német Nemzetiségi Általános Iskola 2016 1. Az önértékelés alapja Jogszabályok: 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről (64-65. és a 86-7. ) 20/2012 (VIII. 31.) EMMI

Részletesebben

A teljeskörű önértékelés célja

A teljeskörű önértékelés célja 1. Számú Általános Iskola 2440 Százhalombatta, Damjanich út 24. Levélcím: 2440 Százhalombatta, Pf.:23. Telefon/fax:23/354-192, 23/359-845 E-mail: egyesisk@freemail.hu TELJESKÖRŰ INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS

Részletesebben

Intézkedési terv. Intézmény neve: Harsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola Intézmény OM azonosítója: Intézményvezető neve:

Intézkedési terv. Intézmény neve: Harsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola Intézmény OM azonosítója: Intézményvezető neve: Intézkedési terv Intézmény neve: Harsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola Intézmény OM azonosítója: 029120 Intézményvezető neve: Takácsné Oczela Csilla Intézményvezető oktatási azonosítója: 74385975176

Részletesebben

Az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

Az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium z Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium öt évre szóló i programja (2015-2020) (Módosítva 2016. december 5.) Részlet az Önértékelési kézikönyvből: z öt évre szóló i programban

Részletesebben

INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJA

INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJA ZSÁMBÉKI PREMONTREI KERESZTELŐ SZENT JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJA 2010. 1 Minőségirányítási Program Intézmény

Részletesebben

MINİSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM

MINİSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM MINİSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM JÓZSEF ATTILA ÁLTALÁ OS ISKOLA 2490 PUSZTASZABOLCS, MÁTYÁS KIRÁLY U. 14. Telefon/Fax: (25)-273-017 titkárság E-mail: jaaiskola_p@drotposta.hu OM azonosító: 030098 Comenius 2000

Részletesebben

A szakmai munkaközösségek együttműködésének és kapcsolattartásának rendje

A szakmai munkaközösségek együttműködésének és kapcsolattartásának rendje 11. sz. melléklet MEDGYESSY FERENC GIMNÁZIUM ÉS MŰVÉSZETI SZAKGIMNÁZIUM A szakmai munkaközösségek együttműködésének és kapcsolattartásának rendje OM azonosító: 031202 Intézményazonosító: HA2301 2017.09.01

Részletesebben

SZEGED ÉS TÉRSÉGE EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉSI PROGRAM

SZEGED ÉS TÉRSÉGE EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉSI PROGRAM SZEGED ÉS TÉRSÉGE EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉSI PROGRAM a 2015/2016. tanévtől a 2019/2020. tanévig tartó önértékelési időszakra A módosításokkal egységes szerkezetben

Részletesebben

Önértékelési szabályzat

Önértékelési szabályzat Önértékelési szabályzat A GRÁCIA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÖNÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZATA 9027 GYŐR, PUSKÁS T. U. 8. 2015. 1. Az önértékelés alapja Jogszabályok: 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről

Részletesebben

Montágh Imre Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és EGYMI. OM azonosító: 038541

Montágh Imre Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és EGYMI. OM azonosító: 038541 Montágh Imre Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és EGYMI OM azonosító: 038541 2100 Gödöllő Dobó Katica utca 2. Tel/Fax: 06/28 514-005, 06/28-414-984, e-mail:

Részletesebben

ÖNÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT

ÖNÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT ÖNÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT Érvényes: 2015. 09.24-től A szabályzat és az önértékelés jogi alapja 1. A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC törvény (64-65., 86-87 ) 2. A nevelési- oktatási intézmények

Részletesebben

BELSŐ ELLENŐRZÉS ÜTEMTERVE

BELSŐ ELLENŐRZÉS ÜTEMTERVE Patay István Általános Iskola Nyírmada BELSŐ ELLENŐRZÉS ÜTEMTERVE (ÉVES TERVEZÉS) 2017/18-AS TANÉV BELSŐ ELLENŐRZÉS ÜTEMTERVE (1. félév) Helye: Patay István Általános Iskola Nyírmada Honvéd út 36-38. Ütemezés

Részletesebben

A PEDAGÓGIAI MUNKA ELLENŐRZÉSI TERVE IX. X. XI. XII. I. II. III. IV. V. VI. szakmai h.. admin.h.

A PEDAGÓGIAI MUNKA ELLENŐRZÉSI TERVE IX. X. XI. XII. I. II. III. IV. V. VI. szakmai h.. admin.h. Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Általános iskola intézményegység 1-8. évfolyam ELLENŐRZÉSI TERVE 2010/2011. tanév Az intézményen belül folyó munka eredményeinek

Részletesebben

Kompetencia és teljesítményalapú értékelési rendszerének szabályzata

Kompetencia és teljesítményalapú értékelési rendszerének szabályzata A CEGLÉDI TANKERÜLETI KÖZPONT SZENTLŐRINCKÁTAI IMRE SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLÁJÁNAK Kompetencia és teljesítményalapú értékelési rendszerének szabályzata jóváhagyta: Horti Sándor igazgató érvényes: 2018-2019.

Részletesebben

Általános Iskola, Óvoda, Közművelődési Intézmény és Könyvtár ÁMK Minőségirányítási Programja

Általános Iskola, Óvoda, Közművelődési Intézmény és Könyvtár ÁMK Minőségirányítási Programja Általános Iskola, Óvoda, Közművelődési Intézmény és Könyvtár ÁMK Minőségirányítási Programja Fáradozásunk legnagyobb jutalma nem az, amit kapunk érte, hanem amivé válunk általa John Ruskin Tartalomjegyzék:

Részletesebben

Módszertani segédlet az intézmények országos pedagógiai-szakmai ellenőrzése során az elvárások értékeléséhez

Módszertani segédlet az intézmények országos pedagógiai-szakmai ellenőrzése során az elvárások értékeléséhez Módszertani segédlet az intézmények országos pedagógiai-szakmai ellenőrzése során az elvárások értékeléséhez Az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés keretében az intézmények ellenőrzését végző szakértők

Részletesebben

A Minőségirányítási Program végrehajtásának értékelése

A Minőségirányítási Program végrehajtásának értékelése Mecsekaljai Óvoda és Általános Iskola A Minőségirányítási Program végrehajtásának Készítette: Jónásné Csalódi Éva Csirke Ernő Főigazgató 2011/2012. tanév Az intézményi Minőségirányítási Programban megfogalmazott

Részletesebben

SZEGED ÉS TÉRSÉGE EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉSI PROGRAM

SZEGED ÉS TÉRSÉGE EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉSI PROGRAM SZEGED ÉS TÉRSÉGE EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉSI PROGRAM a 2015/2016. tanévtől a 2019/2020. tanévig tartó önértékelési időszakra A módosításokkal egységes szerkezetben

Részletesebben

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM Szentes 2004. 6600 Szentes, Erzsébet tér 1. Telefon: 63/561-140, Fax: 63/561-141 Készítette: Az intézmény vezetősége és minőségi köre

Részletesebben

Az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés, a tanfelügyelet standardjai

Az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés, a tanfelügyelet standardjai Az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés, a tanfelügyelet standardjai A tanfelügyeleti standardok fajtái 1. Az ellenőrzés területeinek megfelelő A vezető ellenőrzése - értékelése A pedagógusok ellenőrzése

Részletesebben

Önértékelési szabályzat

Önértékelési szabályzat Önértékelési szabályzat 2017 1. Az önértékelés alapja Jogszabályok: 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről (64-65. és a 86-87. ) 20/2012 (VIII.31.) EMMI rendelet a nevelési-oktatási intézmények

Részletesebben

Az Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnázium belső önértékelési szabályzata

Az Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnázium belső önértékelési szabályzata Az Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnázium belső önértékelési szabályzata Az önértékelés alapja Jogszabályok: - 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről (64-65. és a 86-87.

Részletesebben

A MISKOLCI GÖRÖG KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA MIN!SÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJA

A MISKOLCI GÖRÖG KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA MIN!SÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJA A MISKOLCI GÖRÖG KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA MIN!SÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJA MIN!SÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM 2 Az intézmény neve és címe: MISKOLCI GÖRÖG KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA 3527 Miskolc, Soltész Nagy Kálmán

Részletesebben

Gyakornoki szabályzat

Gyakornoki szabályzat A Budapest XIX. kerület Gábor Áron Általános Iskola Gyakornoki szabályzat 2007 Célja: az intézményben gyakornoki időt teljesítő pedagógus, valamint segítői feladatainak, hatásköreinek és juttatásának szabályozása

Részletesebben

A KKZKÁI TOLDI LAKÓTELEPI TAGISKOLA ÖNÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZATA

A KKZKÁI TOLDI LAKÓTELEPI TAGISKOLA ÖNÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZATA A KKZKÁI ÖNÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZATA 1. Az önértékelés alapját képező szabályok Jogszabályok: 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről (64-65. és a 86-7. ) 20/2012 (VIII. 31.) EMMI rendelet a nevelési-oktatási

Részletesebben

INTÉZKEDÉSI TERV. Káli Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola Intézmény OM azonosítója:

INTÉZKEDÉSI TERV. Káli Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola Intézmény OM azonosítója: INTÉZKEDÉSI TERV Intézmény neve: Káli Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola Intézmény OM azonosítója: 031585 Intézményvezető neve: Miksi Jánosné Intézményvezető oktatási azonosítója: 72798770861 i terv

Részletesebben

2.9. Az iskolai beszámoltatás, az ismeretek számonkérésének követelményei és formái

2.9. Az iskolai beszámoltatás, az ismeretek számonkérésének követelményei és formái 2.9. Az iskolai beszámoltatás, az ismeretek számonkérésének követelményei és formái A nevelők tanulók tanulmányi teljesítményének és előmenetelének értékelését, minősítését elsősorban az alapján végzik,

Részletesebben

Vezetői ellenőrzési terv

Vezetői ellenőrzési terv Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakközépiskola 3525 Miskolc, Dayka G. u. 4. Tel.: 46/509-120; Tel./fax: 46/345-830 www.eklg-miskolc.sulinet.hu Kossuth Lajos

Részletesebben

Önértékelési program ( )

Önértékelési program ( ) Önértékelési program (2015-2020) I. Az önértékelés célja és elvárt eredményei 1. Az önértékelés célja A köznevelési intézmények értékelési keretrendszere részeként működő intézményi önértékelésünk alapvető

Részletesebben

Minőségbiztosítás a 2009/2010. tanév felmérésének kiértékelése

Minőségbiztosítás a 2009/2010. tanév felmérésének kiértékelése Minőségbiztosítás a 2009/2010. tanév felmérésének kiértékelése a Gallup Intézet nyilvános, bemért kérdőívei és feldolgozási módszere szerint Tanulói elégedettség kérdőívének kiértékelése Törpe tanulói

Részletesebben

A Debreceni Bolyai János Általános Iskola és Alapfokú

A Debreceni Bolyai János Általános Iskola és Alapfokú Debreceni Bolyai János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 4032 Debrecen, Bolyai u. 29. sz. Tel.: (52) 420-377 Tel./fax: (52) 429-773 E-mail: bolyai@iskola.debrecen.hu A Debreceni Bolyai János

Részletesebben

Helyzetelemzés. Elengedhetetlené vált a pedagógusok szemléletváltása. gondolkodás és gyakorlat átalakítására és módosítására törekszik.

Helyzetelemzés. Elengedhetetlené vált a pedagógusok szemléletváltása. gondolkodás és gyakorlat átalakítására és módosítására törekszik. 2008/2009. tanév Helyzetelemzés A 2004/2005-ös tanévvel kezdődően működik iskolánkban az integrációs rendszer, s ennek részeként követelmény lett a módszertani ismeretek frissítése, újítása és bővítése.

Részletesebben

IPR AKCIÓTERV. IPR alkalmazása tanév. Bárna, szeptember 1. Bárnai Általános Iskola 3126 Bárna, Petőfi út 15. Iksz: 149/130/2015.

IPR AKCIÓTERV. IPR alkalmazása tanév. Bárna, szeptember 1. Bárnai Általános Iskola 3126 Bárna, Petőfi út 15. Iksz: 149/130/2015. Bárnai Általános Iskola 3126 Bárna, Petőfi út 15. Iksz: 149/130/2015. Tárgy : Megrendelés IPR AKCIÓTERV 2015-2016. tanév IPR alkalmazása Bárna, 2015. szeptember 1. I.Helyzetelemzés Gyermekek/tanulók és

Részletesebben

OM azonosító: INTÉZKEDÉSI TERV. (Az intézményi tanfelügyelet eredményeire épülő terv) 1. PEDAGÓGIAI FOLYAMATOK

OM azonosító: INTÉZKEDÉSI TERV. (Az intézményi tanfelügyelet eredményeire épülő terv) 1. PEDAGÓGIAI FOLYAMATOK Bp. Főv. XIII. kerületi Önkormányzat Egyesített Óvoda Hétszín Tagóvodája OM azonosító: 200911 Tagóvoda vezető neve: Szászhalmi Edit Oktatási azonosítója: 71428489821 A fejlesztési terv kezdő dátuma: 2018.05.05.

Részletesebben

Partneri elégedettségmérés 2007/2008 ÖSSZEFOGLALÓ A PARTNERI ELÉGEDETTSÉGMÉRÉS EREDMÉNYEIRŐL 2007/2008. TANÉV

Partneri elégedettségmérés 2007/2008 ÖSSZEFOGLALÓ A PARTNERI ELÉGEDETTSÉGMÉRÉS EREDMÉNYEIRŐL 2007/2008. TANÉV ÖSSZEFOGLALÓ A PARTNERI ELÉGEDETTSÉGMÉRÉS EREDMÉNYEIRŐL. TANÉV 1 Bevezető Iskolánk minőségirányítási politikájának megfelelően ebben a tanévben is elvégeztük partnereink elégedettségének mérését. A felmérésre

Részletesebben

Gábor Áron Általános Iskola. AZ ISKOLAI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI MUNKATERV 2010/2011. tanév

Gábor Áron Általános Iskola. AZ ISKOLAI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI MUNKATERV 2010/2011. tanév Gábor Áron Általános Iskola AZ ISKOLAI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI MUNKATERV 2010/2011. tanév Budapest XIX. kerület 2010. szeptember 20.. igazgató Feladatok 1 I. Áthúzódó intézkedések a, A pedagógus értékelések

Részletesebben

INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉSI ÉVES TERV

INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉSI ÉVES TERV RÁBATAMÁSI MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA 9322 RÁBATAMÁSI, SZENT ISTVÁN U.47. INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉSI ÉVES TERV 2015-2016-os tanév RÁBATAMÁSI, 2015-2016-os tanév Bevezető 1. Az Intézményi Önértékelési Éves

Részletesebben

Cselekvési ütemterv a projekt intézményi megvalósításához. Projektmenedzser, szakmai megvalósítók

Cselekvési ütemterv a projekt intézményi megvalósításához. Projektmenedzser, szakmai megvalósítók 1 A projekt megvalósításának időtartama 8 hónap. A projekt időszak: 2012.03.01 2012.10.31. Cselekvési ütemterv a projekt intézményi megvalósításához. A projekt végrehajtásának előkészítése, szakmai megvalósítók

Részletesebben

INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS új intézményeknek

INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS új intézményeknek Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet Komplex Intézményellenorzési és -értékelési Programja INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS új intézményeknek IV VI. fejezet a KOLLÉGIUMOK számára Dátum:... Készítette:......

Részletesebben

ÉVES ÖNÉRTÉKELÉSI TERV

ÉVES ÖNÉRTÉKELÉSI TERV ÉVES ÖNÉRTÉKELÉSI TERV Bersek József Általános Iskola Kőszeg 2017.01.01. 2017.12.31. Jogszabályi háttér: Az intézményi önértékelést az Önértékelési kézikönyvben rögzítettek szerint kell végezni. Az intézményi

Részletesebben

Cselekvési ütemterv a projekt intézményi megvalósításához

Cselekvési ütemterv a projekt intézményi megvalósításához A projekt megvalósításának időtartama 8 hónap. A projekt időszak: 2012.04.01 2012.11.30. Cselekvési ütemterv a projekt intézményi megvalósításához m á j u s A projekt végrehajtásának előkészítése. Támogató

Részletesebben

Önértékelési rendszer

Önértékelési rendszer Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szakképzési és Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. 8900 Zalaegerszeg, Petőfi u. 24. Felnőttképzési engedély szám: E-000116/2014. Önértékelési rendszer Hatályba lép:

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Különös közzétételi lista 2014/2015. tanév 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához 2. A nevelő és oktató munkát segítők száma, feladatköre,

Részletesebben

A partneri elégedettség és igény elemzése

A partneri elégedettség és igény elemzése Szentistváni Általános Művelődési Központ Baja A partneri elégedettség és igény elemzése (szülők és tanulók) 211 Készítette: MICS 1 Bevezetés A mérés amely egyéb, mint a kísérletező személy kölcsönhatása

Részletesebben

1. Szent István Római Katolikus Általános Iskola bemutatása

1. Szent István Római Katolikus Általános Iskola bemutatása 1. Szent István Római Katolikus Általános Iskola bemutatása Egészen biztosra vehető, hogy a XIV-XV. században a plébánia-székhelyeken országszerte volt iskola. Ahol plébánia volt, ott a katolikusok elemi

Részletesebben

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM. Újlaki Általános Iskola 1023 Budapest, Ürömi u. 64. Minőségirányítási Program

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM. Újlaki Általános Iskola 1023 Budapest, Ürömi u. 64. Minőségirányítási Program MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM Intézmény neve: Készítette: ÚJLAKI ÁLTALÁNOS ISKOLA Gábor Áron igazgató vezetésével Kolozsyné Grech Judit Hancsók Anita Alkalmazotti közösség jóváhagyásának dátuma: 2009.június

Részletesebben

A BEREGSZÁSZI PÁL SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 10. SZÁMÚ MELLÉKLETE

A BEREGSZÁSZI PÁL SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 10. SZÁMÚ MELLÉKLETE A BEREGSZÁSZI PÁL SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 10. SZÁMÚ MELLÉKLETE A SZAKMAI MUNKAKÖZÖSSÉGEK EGYÜTTMŰKÖDÉSE, KAPCSOLATTARTÁSÁNAK RENDJE, A PEDAGÓGUSOK MUNKÁJÁNAK SEGÍTÉSÉBEN

Részletesebben

A REMÉDIUM ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS SZAKISKOLA ELLENŐRZÉSI TERVE es tanévre

A REMÉDIUM ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS SZAKISKOLA ELLENŐRZÉSI TERVE es tanévre REMÉDIUM ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS SZAKISKOLA 2800 Tatabánya, Kossuth u. 6. Telefon: 34/306-139 E-mail: remediumiskola@freemail.hu. www.remedium.suli.hu A REMÉDIUM ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS SZAKISKOLA ELLENŐRZÉSI

Részletesebben

MINŐSÉGÜGYI BESZÁMOLÓ 2011/2012. TANÉV

MINŐSÉGÜGYI BESZÁMOLÓ 2011/2012. TANÉV 1. PETŐFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA MINŐSÉGÜGYI BESZÁMOLÓ 2011/2012. TANÉV Atkár, 2012. június 15. Készítette: Tősér Gyuláné minőségügyi csop. vezető Minőségügyi beszámoló Intézményünkben minden kolléga

Részletesebben

Minőségirányítási Program

Minőségirányítási Program Minőségirányítási Program Intézmény neve: Jókai Mór Általános Iskola 1163 Budapest, Tiszakömlő u. 31-35. Készítette: Bohus Mihály igazgató Sinka Márta Alkalmazotti közösség elfogadta: 2007.03.28. Fenntartói

Részletesebben

. AZ INTÉZMÉNY KOMMUNIKÁCIÓS RENDSZERE

. AZ INTÉZMÉNY KOMMUNIKÁCIÓS RENDSZERE . AZ INTÉZMÉNY KOMMUNIKÁCIÓS RENDSZERE 1. A belső kommunikációs rendszer 1.1. Az intézményen belüli információáramlás szóbeli formái: MÓDSZER TARTALOM FELELŐS ÉRINTETTEK IDŐPONT / HATÁRIDŐ DOKUMENTUM 1.

Részletesebben

Feladat Felelős Határidő Partner 1. A pedagógusok tájékoztatása a PISA mérés hátteréről, A PISA mérés

Feladat Felelős Határidő Partner 1. A pedagógusok tájékoztatása a PISA mérés hátteréről, A PISA mérés 4. MEGVALÓSÍTÁSI TERV 4.1. OKM matematika 6. és 8. évfolyam Feltárt probléma A 6. és 8. évfolyamos tanulók OKM matematika teljesítménye szignifikánsan az országos átlag alatt van. Elérendő cél Az Országos

Részletesebben

Pedagógusok Végzettség, szakképzettség Tantárgyfelosztás

Pedagógusok Végzettség, szakképzettség Tantárgyfelosztás 1. Pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Pedagógusok Végzettség, szakképzettség Tantárgyfelosztás 1. Tanító Közoktatás vezetői szak Közoktatási

Részletesebben

IV. AZ ISKOLAI BESZÁMOLTATÁS, AZ ISMERETEK SZÁMONKÉRÉSÉNEK KÖVETELMÉNYEI ÉS FORMÁI

IV. AZ ISKOLAI BESZÁMOLTATÁS, AZ ISMERETEK SZÁMONKÉRÉSÉNEK KÖVETELMÉNYEI ÉS FORMÁI IV. AZ ISKOLAI BESZÁMOLTATÁS, AZ ISMERETEK SZÁMONKÉRÉSÉNEK KÖVETELMÉNYEI ÉS FORMÁI IV/1. Az általános iskolai oktatásban és a sajátos nevelési igényű tanulók oktatásában a kerettanterv szerint oktatott

Részletesebben

Tóvárosi Általános Iskola

Tóvárosi Általános Iskola Tóvárosi Általános Iskola 2009/2010-es tanév munkaterve A tantestület 2009. augusztus 31-én tartott értekezletén elfogadta. Pokrovenszki László igazgató 2009/2010-es tanév rendje A tanév 2009. szeptember

Részletesebben

Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola éves önértékelési terve

Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola éves önértékelési terve Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola éves önértékelési terve 2018/2019-as tanév Az intézményi önértékelési csoport tagja: A munkaközösségek számainak változása miatt a tagok létszáma csökkent. Tagok:

Részletesebben

.. ÁLTALÁNOS ISKOLA. Éves önértékelési terv MINTA. 2017/2018. tanév

.. ÁLTALÁNOS ISKOLA. Éves önértékelési terv MINTA. 2017/2018. tanév .. ÁLTALÁNOS ISKOLA Éves önértékelési terv MINTA 2017/2018. tanév Készítette:.. intézményvezető A..Általános Iskola az ötéves önértékelési programban foglalt feladatok megvalósítására az éves önértékelési

Részletesebben

1.3. Az ellenőrzések területei lehetnek: foglalkozások, tanórák, írásos dokumentumok, tanulói produktumok, tanórai és tanórán kívüli foglalkozások

1.3. Az ellenőrzések területei lehetnek: foglalkozások, tanórák, írásos dokumentumok, tanulói produktumok, tanórai és tanórán kívüli foglalkozások Belső ellenőrzés rendje 1. Az iskolai belső ellenőrzés feladatai: Az intézmény törvényes (a jogszabályokban, az iskola pedagógiai programjában, és egyéb belső szabályzataiban előírt) működésének biztosítása;

Részletesebben

. AZ INTÉZMÉNY KOMMUNIKÁCIÓS RENDSZERE. MÓDSZER TARTALOM FELELŐS ÉRINTETTEK IDŐPONT / HATÁRIDŐ DOKUMENTUM Utolsó hétfő 11 00 / hónap

. AZ INTÉZMÉNY KOMMUNIKÁCIÓS RENDSZERE. MÓDSZER TARTALOM FELELŐS ÉRINTETTEK IDŐPONT / HATÁRIDŐ DOKUMENTUM Utolsó hétfő 11 00 / hónap 4..sz. MELLÉKLET. AZ INTÉZMÉNY KOMMUNIKÁCIÓS RENDSZERE 1. A belső kommunikációs rendszer 1.1. Az intézményen belüli információáramlás szóbeli formái: MÓDSZER TARTALOM FELELŐS ÉRINTETTEK IDŐPONT / HATÁRIDŐ

Részletesebben

K ü l ö n ö s k ö z z é t é t e l i l i s t a

K ü l ö n ö s k ö z z é t é t e l i l i s t a Szent Mihály Görögkatolikus Általános Iskola OM azonosító: 201584 4254 Nyíradony, Árpád tér 10. K ü l ö n ö s k ö z z é t é t e l i l i s t a 10. számú melléklet a 11/1994. (VI.8.) MKM rendelet és a 32/2008

Részletesebben

A KÖRZETI ÁLTALÁNOS ISKOLA ŐRISZENTPÉTER MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI- ÉS INTÉZMÉNYÉRTÉKELÉSI PROGRAMJA (KIEGÉSZÍTÉS)

A KÖRZETI ÁLTALÁNOS ISKOLA ŐRISZENTPÉTER MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI- ÉS INTÉZMÉNYÉRTÉKELÉSI PROGRAMJA (KIEGÉSZÍTÉS) A KÖRZETI ÁLTALÁNOS ISKOLA ŐRISZENTPÉTER MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI- ÉS INTÉZMÉNYÉRTÉKELÉSI PROGRAMJA (KIEGÉSZÍTÉS) ŐRISZENTPÉTER 2008 Készítette: Pátiné Horváth Ilona Szemerics Antalné Szépné László Valéria Anduska

Részletesebben

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZKEDÉSI TERV

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZKEDÉSI TERV Intézmény neve: Szabolcsi Bence Zenei AMI OM azonosító: 039663 Intézmény vezető: Barta Dóra Intézkedési terv kezdő dátuma: 2017. december 12. Intézkedési terv befejező dátuma: 2022. december 11. 1. Pedagógiai

Részletesebben

Pedagógus vezetői intézményi ÖNÉRTÉKELÉS

Pedagógus vezetői intézményi ÖNÉRTÉKELÉS Pedagógus vezetői intézményi ÖNÉRTÉKELÉS Az első lépések Felhasznált dokumentum: Önértékelési kézikönyv ÁLTALÁNOS ISKOLÁK SZÁMÁRA 2015 (OH) Készítette: Bártfai Lászlóné tanügyigazgatási szakértő, szaktanácsadó

Részletesebben

FELMÉRÉS A ROMÁN NYELV OKTATÁSÁRÓL

FELMÉRÉS A ROMÁN NYELV OKTATÁSÁRÓL Hargita Megye Tanácsa RO-530140 Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám Tel.: +4-0266-207700, Fax: +4-0266-207703, info@hargitamegye, www.hargitamegye.ro FELMÉRÉS A ROMÁN NYELV OKTATÁSÁRÓL A román nyelv és

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA. A 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA. A 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról rendelet alapján az alábbi adatokat tesszük közzé. Intézmény neve: Jászboldogházi

Részletesebben

A pedagógus önértékelő kérdőíve

A pedagógus önértékelő kérdőíve A pedagógus önértékelő kérdőíve Kérjük, gondolja végig és értékelje, hogy a felsorolt állítások közül melyik milyen mértékben igaz. A legördülő menü segítségével válassza a véleményét tükröző értéket 0

Részletesebben

HELYZETELEMZÉS A TELEPHELYI KÉRDŐÍV KÉRDÉSEIRE ADOTT VÁLASZOK ALAPJÁN

HELYZETELEMZÉS A TELEPHELYI KÉRDŐÍV KÉRDÉSEIRE ADOTT VÁLASZOK ALAPJÁN 2017/2018 Iskolánkban a hagyományos alapképzés mellett emelt óraszámú képzést folytatunk angolból. Idegen nyelvet és informatikát első osztálytól oktatunk. Elnyertük a Digitális iskola címet. Évek óta

Részletesebben

Intézkedési terv a es tanévre vonatkozóan, a es tanév minőségirányítási programjának értékelése alapján

Intézkedési terv a es tanévre vonatkozóan, a es tanév minőségirányítási programjának értékelése alapján Intézkedési terv a 2011-2012-es tanévre vonatkozóan, a 2010-2011-es tanév minőségirányítási programjának értékelése alapján Dobó István Gimnázium 3300. Eger, Széchenyi út 19. Készült: 2011. június 30.

Részletesebben

Különös közzétételi lista a nevelési oktatási intézmények részére

Különös közzétételi lista a nevelési oktatási intézmények részére Különös közzétételi lista a nevelési oktatási intézmények részére Szilvási Nevelési-Oktatási Központ Szilvási Általános Iskola A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi

Részletesebben

A Türr István Gimnázium és Kollégium eseményterve a 2017/2018-as tanévben. Augusztus

A Türr István Gimnázium és Kollégium eseményterve a 2017/2018-as tanévben. Augusztus A Türr István Gimnázium és Kollégium eseményterve a 2017/2018-as tanévben Augusztus Augusztus 21. Augusztus 22. Augusztus 22-23 Augusztus 23-29. Augusztus 29. Vezetőségi értekezlet Tantestületi alakuló

Részletesebben

A tanfelügyelet: a vezető mint pedagógus, a vezető mint vezető ellenőrzése

A tanfelügyelet: a vezető mint pedagógus, a vezető mint vezető ellenőrzése A tanfelügyelet: a vezető mint pedagógus, a vezető mint vezető ellenőrzése A tanfelügyeleti standardok fajtái 1. Az ellenőrzés területeinek megfelelő A vezető ellenőrzése - értékelése A pedagógusok ellenőrzése

Részletesebben

INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS

INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS MOLNÁRNÉ DR. STADLER KATALIN SZAKMAI SZAKÉRTŐ TÁMOP-3.1.8. KIEMELT UNIÓS PROJEKT A MEGÚJULÓ KÖZNEVELÉS ÉRTÉKELÉSI KERETRENDSZERE Minősítés Tanfelügyelet Pedagógus, vezető, intézmény

Részletesebben

Intézkedési terv. A november 9-i intézményi tanfelügyelet megállapításai alapján kiemelkedő területek

Intézkedési terv. A november 9-i intézményi tanfelügyelet megállapításai alapján kiemelkedő területek Intézkedési terv Intézmény neve: Európa Alapítvány Középfokú Intézet (EAKI) Gimnázium Intézmény OM azonosítója: 035313 Intézményvezető neve: Intézményvezető oktatási azonosítója: dr Stumpf Jánosné 71836537383

Részletesebben

Uniós fejlesztések a köznevelésben - A pedagógiai-szakmai ellenőrzés rendszere

Uniós fejlesztések a köznevelésben - A pedagógiai-szakmai ellenőrzés rendszere Uniós fejlesztések a köznevelésben - A pedagógiai-szakmai ellenőrzés rendszere Uniós fejlesztések a köznevelésben - A pedagógiaiszakmai ellenőrzés rendszere A tanfelügyeleti fejlesztések helye a TÁMOP-3.1.8

Részletesebben

Mintavételi és Vizsgálati Szabályzat

Mintavételi és Vizsgálati Szabályzat COMENIUS 2000 I. MODELL Mintavételi és Vizsgálati Szabályzat Jóváhagyta: A nevelőtestület Dátum: 2002. 09. 13. 2002. 09. 11. 0 1/18 tagjai, helyettesek 1. Cél Kialakításra kerüljön a mintavételi eljárás,

Részletesebben

Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat A TAGINTÉZMÉNY ÉVES ÖNÉRTÉKELÉSI TERVE

Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat A TAGINTÉZMÉNY ÉVES ÖNÉRTÉKELÉSI TERVE Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat (2700, Cegléd Buzogány utca 23.) OM száma: 202802 A TAGINTÉZMÉNY ÉVES ÖNÉRTÉKELÉSI TERVE Cegléd 2015/2016. Bevezető 1. Az Intézményi Önértékelési Éves Terv (IÖÉT) elkészítésének

Részletesebben

KÉRDŐÍV. Az iskolarendszerű szakképzést folytató intézményekben történő minőségfejlesztési tevékenység felmérésére.

KÉRDŐÍV. Az iskolarendszerű szakképzést folytató intézményekben történő minőségfejlesztési tevékenység felmérésére. KÉRDŐÍV Az iskolarendszerű szakképzést folytató intézményekben történő minőségfejlesztési tevékenység felmérésére. Kedves Kollégák! Az NSZI az iskolarendszerű szakképzést folytató intézmények körében reprezentatív

Részletesebben

1. Pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához

1. Pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához 1. Pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Pedagógusok Végzettség, szakképzettség Tantárgyfelosztás 1. Tanító Közoktatás vezetői szak Közoktatási

Részletesebben

Intézményi Önértékelési. Szabályzat

Intézményi Önértékelési. Szabályzat Itsz: Intézményi Önértékelési Szabályzat Felsőpakonyi Herman Ottó Általános Iskola 2363 Felsőpakony, Iskola utca20. Készítette: Matisz Zsolt igazgató TARTALOM 1. Az önértékelés alapja...3 2. Önértékelési

Részletesebben

A képzett szakemberekért. SZFP II. Hazai Peer Review 2009

A képzett szakemberekért. SZFP II. Hazai Peer Review 2009 A képzett szakemberekért SZFP II. Hazai Peer Review 2009 A külsk lső értékelés s módszertana m III.1.. előad adás Szakképz pzési Önértékelési Modell ADOTTSÁGOK EREDMÉNYEK Emberi erőforrások Munkatársi

Részletesebben

INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉSI ÉVES TERV

INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉSI ÉVES TERV RÁBATAMÁSI MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA 9322 RÁBATAMÁSI, SZENT ISTVÁN U.47. INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉSI ÉVES TERV 2016-2017-es tanév RÁBATAMÁSI, 2016-2017-es tanév Bevezető 1. Az Intézményi Önértékelési Éves

Részletesebben

Herendi Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 8440 Herend Iskola u.8. Intézményi Minőségirányítási Program

Herendi Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 8440 Herend Iskola u.8. Intézményi Minőségirányítási Program 1 Herendi Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 8440 Herend Iskola u.8 Intézményi Minőségirányítási Program Készítette: Schindler Lászlóné Igazgató Módosítva: 2008. augusztus 29. 2 Jóváhagyta:

Részletesebben

1. Helyzetelemzés: INTÉZMÉNYI FEJLESZTÉSI TERV Budenz József Általános Iskola és Gimnázium 1021 Budapest, Budenz u

1. Helyzetelemzés: INTÉZMÉNYI FEJLESZTÉSI TERV Budenz József Általános Iskola és Gimnázium 1021 Budapest, Budenz u Budenz József Általános Iskola és Gimnázium 1021 Budapest, Budenz u. 20-22. 1. Helyzetelemzés: Iskolánk jogutódja az 1897-ben alapított Labanc utcai iskolának, 1984 óta működik az új épületben is. 1996

Részletesebben

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZKEDÉSI TERV (2017)

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZKEDÉSI TERV (2017) Intézmény neve: Dr. Mester György Általános Iskola Elek OM azonosító: 201335 Intézmény vezető: Intézményvezető oktatási azonosítója: Intézkedési tervneve/azonosítója:t2013350012017aint Intézkedési terv

Részletesebben

A SZÜLŐK, TANULÓK ÉS A PEDAGÓGUSOK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉNEK FORMÁI

A SZÜLŐK, TANULÓK ÉS A PEDAGÓGUSOK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉNEK FORMÁI A SZÜLŐK, TANULÓK ÉS A PEDAGÓGUSOK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉNEK FORMÁI 1. A tanulókat az iskola életéről, az iskolai munkatervről, illetve az aktuális feladatokról az iskola igazgatója, a diákönkormányzat felelős

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet 10. számú melléklete alapján

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet 10. számú melléklete alapján KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet 10. számú melléklete alapján Ádám Jenő Általános Iskola Gárdonyi Géza Tagiskola Szuhakálló 3731 Bajcsy-Zsilinszky Endre út 47. OM azonosító szám:

Részletesebben

2011/2012. Különös közzétételi lista: Végzettség Szakképesítés Tanított osztályok és tantárgyak Közoktatás vezető Szakértő

2011/2012. Különös közzétételi lista: Végzettség Szakképesítés Tanított osztályok és tantárgyak Közoktatás vezető Szakértő Különös közzétételi lista: 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve a helyi tanterv tantárgy-felosztásához 2. Nevelő oktató munkát segítők száma, szakképzettsége 3. Iskolai

Részletesebben

Weöres Sándor Általános Iskola és AZTI mérés-értékelési rendszere

Weöres Sándor Általános Iskola és AZTI mérés-értékelési rendszere Weöres Sándor Általános Iskola és AZTI mérés-értékelési rendszere A nevelő-oktató munka iskolánkra vonatkozó mérés-értékelési és minőségirányítási rendszerének kialakítása, amely hatékonyan segíti a nevelési-oktatási

Részletesebben

DEBRECENI FAZEKAS MIHÁLY GIMNÁZIUM

DEBRECENI FAZEKAS MIHÁLY GIMNÁZIUM DEBRECENI FAZEKAS MIHÁLY GIMNÁZIUM TANULMÁNYOK ALATTI VIZSGÁK A SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 9. sz. függeléke OM azonosító kód: 031198 Elfogadva: 2017. június 06. Hatálybalépés ideje: 2017. szeptember

Részletesebben

Szülői elégedettségi kérdőív 2014/15 (11 kitöltés)

Szülői elégedettségi kérdőív 2014/15 (11 kitöltés) Szülői elégedettségi kérdőív 2014/15 (11 kitöltés) 1/12 Kitöltői adatok statisztikái: 1. Kérjük, gondolja végig és értékelje azt, hogy a felsorolt állítások közül melyik mennyire igaz. A legördülő menü

Részletesebben

Az óvoda-iskola kapcsolat, az átmenet gyakorlati megvalósulása

Az óvoda-iskola kapcsolat, az átmenet gyakorlati megvalósulása 2008/2009. tanév Az óvoda-iskola kapcsolat, az átmenet gyakorlati megvalósulása Helyzetelemzés: Minden gyermek életének meghatározó élménye az iskolába lépés időszaka. Ekkor az óvoda játékos világa után

Részletesebben

ALSÓ TAGOZATOS MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM MUNKAKÖZÖSSÉG (A tantárgycsoport) MUNKATERVE A 2018/2019. TANÉVRE

ALSÓ TAGOZATOS MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM MUNKAKÖZÖSSÉG (A tantárgycsoport) MUNKATERVE A 2018/2019. TANÉVRE ALSÓ TAGOZATOS MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM MUNKAKÖZÖSSÉG (A tantárgycsoport) MUNKATERVE A 2018/2019. TANÉVRE 1. Munkaközösség tagjai (tanított tantárgyak, óraszámok) NÉV József Ida Kovács Lászlóné Fehér Edina

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Különös közzétételi lista 1, A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Egyetemet végzett pedagógus Szakvizsgázott pedagógus Tanár Tanító Napközis

Részletesebben

Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola. Intézményi önértékelési program ( ) Készítette: Önértékelési csoport

Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola. Intézményi önértékelési program ( ) Készítette: Önértékelési csoport Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola Intézményi önértékelési program (2015-2020) Készítette: Önértékelési csoport Tartalom I. Alapelvek, célok és elvárt eredmények 1. Az önértékelés alapelve

Részletesebben

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZKEDÉSI TERV

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZKEDÉSI TERV INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZKEDÉSI TERV Intézmény neve: Budapest XV. Kerületi Kossuth Lajos Általános Iskola OM azonosító: 032085 Intézményvezető: Bikfalvi Borbála Intézkedési terv

Részletesebben

Ellenőrzési terv évi tanév Kézdi-Vásárhelyi Imre Általános Iskol

Ellenőrzési terv évi tanév Kézdi-Vásárhelyi Imre Általános Iskol Pedagógiai munka éves ellenőrzési terve Pedagógia munka belső ellenőrzésének rendje Az eredményes munkavégzés érdekében nevelő-oktató munka belső ellenőrzését megszervezését, hatékony működtetését az SZMSZ,

Részletesebben

Intézményi Minőségirányítási Program

Intézményi Minőségirányítási Program Intézményi Minőségirányítási Program Salgótarjáni Központi Általános Iskola Hatályba lépésének időpontja: 2009. Tervezett felülvizsgálat időpontja: 2014. Intézményi Minőségirányítási Program Tartalomjegyzék

Részletesebben

Gyakornoki felkészítés programja

Gyakornoki felkészítés programja Gyakornoki felkészítés programja Intézmény: A program érvényessége: Készítette: Jóváhagyta: Bedőné Fatér Tímea mentor Készült a gyakornok pedagógussal egyeztetve.. gyakornok Különleges körülmény, melyhez

Részletesebben