SZÜLŐI KÉRDŐÍV 1. MATEMATIKA KÉRDŐÍV 2. MATEMATIKA TANÉV ELEJI FELMÉRÉS 3. MOTIVÁCIÓS KÉRDŐÍV 4. TANULÓ KÉRDŐÍV 5.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SZÜLŐI KÉRDŐÍV 1. MATEMATIKA KÉRDŐÍV 2. MATEMATIKA TANÉV ELEJI FELMÉRÉS 3. MOTIVÁCIÓS KÉRDŐÍV 4. TANULÓ KÉRDŐÍV 5."

Átírás

1 MELÉKLETEK SZÜLŐI KÉRDŐÍV 1. MATEMATIKA KÉRDŐÍV 2. MATEMATIKA TANÉV ELEJI FELMÉRÉS 3. MOTIVÁCIÓS KÉRDŐÍV 4. TANULÓ KÉRDŐÍV 5. SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNY - SZÜLŐI KÉRDŐÍV 6. MIP 7. MIP 8 SPSS- OUTPUT 9. NIKI NAPLÓJA, INTERJÚK 10. ETT 11. MATEMATIKA I. SNI 8. ÉVFOLYAM- KOOPERATÍV TANULÁS MATEMATIKA II. GEOMETRIA SNI 8. ÉVFOLYAM EGYÉNI FEJLESZTÉSI TERV

2 SZÜLŐI KÉRDŐÍV 1.

3 Szülői kérdőív 1. számú melléklet 1. Általános elégedettség az iskolával. 2. Az iskola felszereltsége megfelelő. 3. Az iskola környezete biztonságos. 4. Szerintem a vezetés hatékony ebben az iskolában. 5. Szerintem ebben az iskolában biztosított a magas szintű képzés. 6. Nincs semmiféle előítélet a gyermekem pedagógusaiban. 7. Szerintem jól képzett pedagógusok kezében van a gyermekem ebben az iskolában. 8. A jövője szempontjából hasznos dolgokkal foglalkozik a gyermekem ebben az iskolában. 9. Az iskola segíti a gyermekem pályaválasztását. 10. Az iskola megfelelő kihívásokat biztosít a gyermekem számára a tanuláson kívüli területeken is (pl. sport, zene ). 11. Személyes törődést kap a gyermekem ebben az iskolában. 12. A pedagógusok fel tudják kelteni a gyermekem érdeklődését. 13. Az iskola tanárai rendszeres tanulásra ösztönzik a gyermekemet. 14. A pedagógusok teljes odaadással foglalkoznak a gyermekemmel. 15. A követelmények támasztásánál a gyermekem egyéni képességeit is figyelembe veszik a pedagógusok. 16. A pedagógusok többet foglakoznak a gyermekemmel, ha nem teljesít úgy, ahogy tudna 17. Szívesen jár a gyermekem ebbe az iskolába. 18. Úgy gondolom elegendő ismerettel rendelkezem az iskolában folyó munkáról. 19. Tudom, hogy mit várnak el ebben az iskolában a gyermekemtől. 20. Egyetértek azokkal az elvárásokkal, amiket a gyermekem elé állítanak ebben az iskolában. 21. Ebben az iskolában a képzés színvonala megfelel az általam igényeltnek. 22. megfelelőnek tartom a gyermekem iskolai terhelését. 23. Az iskola pedagógusai tartják velem a kapcsolatot. 24. Elegendő tájékoztatást kapok a gyermekem képességeivel kapcsolatban. 25. Részletes értékelést kapok a gyermekem teljesítményéről. 26. Ha szükséges el tudom érni a pedagógusokat. 27. Lehetőségem van arra, hogy bekapcsolódjak az iskola különböző tevékenységeibe. 28. Azt kaptuk eddig ettől az iskolától, amit vártunk. Mutatók: Középpontban a motiváció: 16, 20, 25, 28. Középpontban a diák: 3, 5, 6, 7, 22. Középpontban a teljesítmény: 2, 8, 9, 26, 27. Középpontban az elismerés: 4, 18, 29. Középpontban a tanár: 1, 11, 13, 14, 15, 16, 17, 19, 21, 23. Középpontban az iskola: 12, 24.

4 MATEMATIKA KÉRDŐÍV 2.

5 Matematika önértékelő kérdőív 8. Kérlek, hogy töltsd ki ezt a kérdőívet! A neved nem kell ráírni! 1. Mit gondolsz, hányasra írtad a dolgozatodat? (Karikázd be az osztályzatot!) 2. Mennyire volt nehéz a felmérés? (Karikázd be a megfelelő számot!) nagyon nehéz volt nehéz volt nem volt könnyű, de túl nehéz sem könnyű volt Elegendő volt e a felkészülésre szánt idő? (Karikázd be a megfelelő számot!) 1. elegendő volt a tanórai felkészülés 2. a tanórákon és a tanulószobán kívül otthon is tanultam 3. a kötelező felkészülésen túl más is segített tanulni 4. csak a házi feladatokat készítettem el 5. néha nem készítettem a házi feladatot 6. a tanórán sokszor lemaradtam a munkámmal, a csoportom segített 7. sokszor kapott kevesebb pontot a csoportom miattam 4. Elegendő volt e az idő a felmérés megírására? (Karikázd be a megfelelő számot!) kevés volt lehetett volna több megoldottam volt időm átnézni Válaszd ki azt az arcot, amelyik a hangulatodat legjobban kifejezi! Köszönöm a munkád!

6 MATEMATIKA TANÉV ELEJI FELMÉRÉS 3.

7 Név: Dátum:.. Tanév eleji felmérés 8. évfolyam Elérhető pontszám/ elért pontszám 1. Írd le számjegyekkel! a) harminchatezer- négyszázhatvankilenc: 1/ b) kilencvenkétezer hét: 1/ c) százhetvennégyezer háromszázöt: 1/ d) kettőszázezer kettő: 1/ 2. Folytasd a megkezdett sorozatokat 5-5 elemmel! Tedd ki a relációjelet, s állapítsd meg, hogy mennyivel változik a sorozat két szám közötti távolság! / / 3. Írd be a számok szomszédait! 12/ egyes tizes százas ezres Minden jó szám fél pontot ér.

8 4. Kerekítsd a következő számokat! 6/ tízesre százasra Ezresre Minden jó válasz 1-1 pontot ér. 5. Írd a megadott fogalmakat a megfelelő helyre! 3/ Törtvonal, nevező, számláló Ábrázold a számegyenes darabon a megadott törteket! 4/ a) Háromnegyed b) fél c) négynyolcad d) négy negyed Ez az ábra segít a gondolkodásban! 0 1

9 7. Kati kapott egy tábla csokoládét. A 12 cikkből álló csoki felét ette meg először, de nagyon finom volt a csokoládés s azután a maradék harmad részét is megette. a) Hány cikk csokija maradt? b) A maradék csoki hányad része az egésznek? Színezéssel ábrázold! Kék színnel ábrázold a felét először! 1/ Ezután pirossal ábrázold a megmaradt rész harmad részét! 1/ Katinak cikk csokija maradt. 1/ A maradék cikk csoki az egésznek a része. 1/ 8. Végezd el a kijelölt műveleteket! 6/ 3 / 4 + = 4 / 4 1 / 7 + = 1 3 / 9 + = 1 12 / 3 5 / 3 = 12 / 6 9 / 6 = 4 / 8 2 / 8 = 9. Szerkeszd meg az alábbi szögeket! Szögenként 3-3-pont. 9/ a) 30 0 b) 60 0

10 c) Rajzolj egy 70 0 os szöget, majd felezd meg! 4/ 11. Másold le a megfelezett részt! 3/ 12. Szerkessz háromszöget az alábbi adatokkal! 10/ a = 68 mm Szakaszok: b = 34 mm ß = 76 0 vázlat: Szerkesztés:

11 (A szakaszok 1-1pontot, a vázlat 3 pontot, a szerkesztés 5 pontot ér!) 13. Felezz meg egy 63 mm-es szakaszt! 2/ 14. Végezd el a kijelölt műveleteket! 11/ (Az első feladat 3pont, a második feladat 3 pont, a harmadik feladat 2 pont és a negyedik feladat 3 pont.) 15. A kapott eredményt rendezd csökkenő sorba! 4/ 16. Norbi édesanyja a következő élelmiszereket vásárolta. Hány forintot fizetett? 8/ fél kg citrom Ft 1 kg citrom: 248 Ft 25 dkg málna Ft 10 dkg málna: 46 Ft 30 dkg mandula Ft 10 dkg mandula: 70 Ft 1 kg banán Ft 1 kg banán: 269 Ft 50 dkg mandarin Ft 1 kg mandarin: 348 Ft Összesen Ft-ot fizetett.

12 100/ Százalékos teljesítmény: % Érdemjegy:

13 MOTIVÁCIÓS KÉRDŐÍV 4.

14 Motivációs kérdőív fogalmazás Szempontok 1. Általában a véleményem a tanulásomról. 2. Véleményem adott tantárgyakban nyújtott jó vagy rossz eredményemről. 3. Véleményem a tanítási órákról. 4. Véleményem a napköziben, vagy a tanulószobán történő tanulásomról. 5. Az iskolán kívüli tanulási tevékenységemről a véleményem. 6. Sikereim kudarcaim. MELLÉKLET MOTÍVUMOK 5. évfolyam 5/1 - legkönnyebb a matek, meg a nyelvtan, meg a tesi, meg a rajz - legnehezebb az angol - a legkönnyebb a tesi II. 2. 5/2 - jól tanulok, sikerül a legkönnyebb feladatokat megoldani II a legnehezebb tantárgyam az angol II. 2 - a tanárokat szeretem, főleg Olgi nénit III az olvasás a legnehezebb otthon III évfolyam 6/1 - nem tudok írni IV. 5 - nem tudok olvasni - rosszul dolgozok - buta vagyok 6/2 - én úgy érzem, hogy azért jól tanulok II.3. - a földrajzot szeretem, meg az irodalmat azért, mert könnyebben megjegyzem a verseket. A matematikát is szeretem. II.1. - A délelőttöt szeretem, mert akkor minden jól megy, és aktívabbnak érzem magam, mint délután. II. 3.

15 6/3 6/4 6/5 6/6 - A napközit is szeretem, mert mindent megtanulok, itthon kipihenhetem magam. II Esténként otthon szoktam gyakorolni, és hétvégén is. III szeretem a matekot és az úszást II.1. - a matek jó, nagyon jó - szoktam tanulni otthon II. 3? - hétvégén olvasok, matekozok III. 1? - gyakorolnom kell a földrajzot III anyanyelv a legjobbik meg a földrajz, meg ének - hát tanulok, meg picit rajzolok, meg beszélgetek egy picit IV semmi, nem szeretem a napközit. Szeretnék hazamenni 12 órakor III játszani szoktam otthon, meg videót nézni, meg pici, ha van időm tanulok IV.2. - A matek, a föci, a töri nekem könnyű. II Nem nagyon szeretem a délutáni tanítást. III Hétvégén számítógépezek és tanulok, amit nem nagyon szeretek a neyelvtant és a helyesírást III Nekem még sokat kell tanulnom I Én nagyon de nagyon szeretem a matekot, a történelmet és a földrajzot. II Nekem könnyű a matek. II Szeretek nagyon tanulni. II Én tanulom szombaton a matekot, történelmet és a földrajzot. II évfolyam 7/1 - Szeretem az iskolát, mert jó órák vannak. II Minden órát szeretek, kivéve a matematikát. - Azért nem szeretem a matekot, mert nem értem a szorzást, osztást. IV Elegendő időm van a tanulásra és meg tudom csinálni a házi feladatokat. II.2. - Otthoni tanulásban néha az anya segít a háziban, ha nem értem. - A matek a kudarcos órám, mert nem értem a szorzás, osztás és nem jól teljesítek benne. A többiből jól teljesítek. Főleg a nyelvtanulásból. II Szeretek az iskolában tanulni. II. 3. 7/2 - Én nem szeretek tanulni, de azért tanulok, mert van egy célom, meg segítségem. Van egy kitűzött cél; pl. egy jogosítvány, pirszing, telefon. III Szeretek tanulni az iskolában, de iskolán kívül nem szeretek tanulni, mert ciki. II Jók az órák, szeretek tanulni, jó itt minden. II.2. - Napköziben sok mindent csinálok, kinn vagyunk, tanulunk, verekedünk. - Iskolán kívül csak keveset szoktam tanulni, mert vagy nem érek rá, vagy nem akarok tanulni. IV Sikerem akkor lesz, ha a félévi bizim 3-as, 4-es lesz, akkor le tudom tenni a jogosítványt és akkor motorozok. III. 9.

16 7/3 - Szeretem az iskolát, mert a versek olyan jól mennek. II Én csak az iskolában szeretek tanulni és otthon nem. IV Nekem a természet és a földrajz nem megy. - Nekem a matematikában és az irodalomban van valamennyi sikerem. - Szeretem az angolt. - Szeretem a rajzot és a technikát. - Sikereim, kudarcaim van valamikor a földrajzban. - Iskolán kívül nem szeretek tanulni. - Napköziben valamennyire megy a tanulás. IV. 2X2 7/4 7/5 - Nem szeretem a földrajzot. IV Szeretem a történelmet, természetismeretet, irodalmat,. - Jó, jó, szeretem II Jól tudok itt tanulni. II Matematikát nagyon szeretem, meg vagyok elégedve. - Történelmet soha nem értem meg. IV Hazamegyek, megtanulok otthon. - Mindig napköziben megtanulok. - Jó veletek, mindig jó. III. 2, 4.. 7/6 - rosszul - az Éva néni jó tanár III.5, IV.1. 7/7 7/8 - Jó ebben az iskolában, mert sokat lehet tanulni. Vannak rendes tanárok, meg vannak szigorú tanárok. A tantárgyakat nagyon kedvelem, de a történelmet meg a földrajzot nem szeretem. Nagyon kedvelem Éva nénit, mert ő a legjobb tanár. A tanulószobán nagyon kevés az idő a tanulásra. De azért így is jó. Otthon nagyon keveset tanulok. Történelmet azt nagyon nem szeretem, mert abból nagyon rossz jegyeim vannak. Matekot nagyon szeretem, meg a testnevelést. Ennyit tudok írni. II. 2., III Szeretem az irodalmat, mert a versek olyan jól mennek. Igaz, hogy nem szeretek tanulni még otthon sem. Még a természet sem megy annyira. Matematikában nem annyira megy a számolás. Iskolába nem szeretek menni. Én szeretem a rajzot, mert olyan könnyű. Az iskolában sikereim és kudarcaim is vannak. Sikereim a rajz, földrajz, matek, irodalom Kudarcaim a testnevelés, természet, magyar. II.2., III.1.,, IV. 1. 7/9

17 - Jó az egész tanulás és azt szeretem, amikor bulizunk, vagy szórakozunk, játszunk, a tanulással jóban vagyok csak néha nehéz, és ezért otthon szeretnék tanulni. - Én nagyon - nagyon szeretem és a tanáraim, és jól tanít és meg vagyok velük elégedve. Valamikor rosszul, valamikor jól tanulok. - Kevés. Legalább egy órát kéne tanulni és jobban megértenénk, de így is jó. - Napköziben kevés az idő. Legalább fél háromtól négyig kellene tanulni. Az udvaron nem lehet semmivel játszani, csak sétálni és beszélgetni. - Jól szeretek tanulni és jobban megértek mindent. - Ha valaki vissza k zik, akkor megtépázom, de különben senkivel semmi bajom. II. 3., III. 1., III. 3., IV.3. 7/10 - Jól, azért mert néha van kedvem tanulni, néha meg nincs. IV.1. - A matekot azért, mert szeretek számolni. Magyart, mert sokat beszélünk könyvekről, versírókról. Természetet nem szeretem. Történelem jó, mert sokat írunk. Ének nagyon szeretem. Angol szeretem, mert jól beszél Anna néni. - Nem mindig jók az órák, mert sokat beszélnek. - Nem jó a napközi, mert nincs idő rá, hogy eleget tanuljak. - Otthon szoktam tanulni, ha ráérek. - Sikerem semmiben sincs, csak az ének meg a tesi. Kudarc minden tantárgyból szerintem. II. 1-2., IV.1., évfolyam 8/1 Általában jó szoktam lenni. Tanszobán jó szoktam lenni, de kicsit rossz. Tantárgy: magyarból jó vagyok. Matematika kettes vagyok vagy hármas. Földrajzból is négyes. Természetiből hármas. Ének négyes vagyok. Úszásból jó szoktam lenni. Rajzból jó vagyok. Tanulószobán tanulok rendesen. Gyakorolok a feleletre, az órára. Felmondom a tanárnak a amiből felelek. Vagy a dolgozatra. Versfelmondásra is gyakorolok. Gyakran megdicsérnek a tanulószobán. Mindig megírom a házi feladatokat. Az összes házi feladatot megírom a tanulásra. Elolvasom a házit a holnapi órára. Megbeszélem a padtársammal a házit, mait írni kell a másik órára. A Himnuszt kell tanulni. Töri felmérőre. A feleletre is, mindenre. A matek a kudarcom. Természeti a sikerem, és a töri, földrajz, magyaron is jó vagyok. III.2-3., IV.1. 8/2 Én általában változatos szoktam lenni. De tanulószobán rosszabb vagyok a Krisztivel együtt.. magyarból gyenge vagyok, de a szövegértésben közepes vagyok. Odafigyelek az órákon. Matematikából nagyjából közepes vagyok. De lehet hogy jobb, lehet hogy rosszabb, de nem biztos. Földrajzban viszont nagyon odafigyelek. A történelem nagyon érdekel engem, ezen belül is az első és a második világháború kezdete és vége. És napjaink történelme is érdekel. A természeti is érdekel és várom a biológiát. A tanárok nagyon fel tudnak húzni, de vannak kivételek is. Főleg ha rossz kedvem van. Az iskolán belül tanulok, az iskolán kívül csak gyakran A suliban nagyon sok kudarcom volt és iszonyú kevés sikerem. II. 1-2., IV. 1. 8/3

18 Általában én mondjuk jól tanulok, csak a matematika nem megy úgy, ahogy kéne. A többi tantárgy elég jól megy. Csak a matematika nem megy, pedig a matekot is gyakorolom, otthon van gyakorló füzetem, amiben tudok gyakorolni. Például szoktam benne tanulni a szorzást, kivonást, osztást, összeadást. Csak azt nem értem, miért nem megy, és ezért rosszul érzem magam, mert amikor nem megy, nem tudok valamit belül ideges vagyok. 2. Magyarból szerintem jó vagyok, mert értem és elég könnyűek a feladatok. Hát a matematikát mondjuk valamikor értem, de nem mindig értem. Rajzból szerintem elég jó vagyok és szeretek is rajzolni. Természetismeretből nem annyira jó vagyok, ezt érzem is. Énekből szerintem nagyon jó vagyok, nagyon. II. 2., IV.1. 8/4 A legtöbb órán figyelek, ha nagyon muszáj. Amúgy magyarból jó vagyok nagyjából. De leginkább hülyéskedek. Matekon van, amikor el szoktam aludni. Amúgy leginkább tanulok. Matekból elég jó vagyok. A törit azt inkább hagyjuk. Amúgy töriből nagyon rosszul állok. Én a föcin inkább alszok. Amúgy jól állok. Technikán elég jó vagyok és az órán is figyelek. Éneken nem szoktam figyelni. Amúgy rosszul állok. Nekem amúgy a természeti a kedvencem, mert szoktunk kísérletezni. Rajzon figyelek. Ha kell. Tanulószobát azt útálom!!!!!!! Az iskolán kívüli tanulást nem szeretem. Csak akkor, ha sport is az! Mert én imádok kosarazni és konditerembe járni! Sosincs nekem sikerem! Kudarc inkább van! II. 1-2., III.4., IV.1. 8/5 Általában jól tanulok. Néhány tantárgyból azért vagyok jó, mert érdekel és értem, például földrajz, nyelvtan, irodalom, matek. Valamennyi tantárgyból valamit azonban nem értek. Például rajz, tesi természet. Tanítási órákon matekból mindent tudok. Éneket nem szeretem. Délután nincs kedvem tanulni, de egyszer kétszer tanulok. Iskolán kívül is tanulok egy kicsit. Néhány tantárgyból például matekból néhány feladatot értek és hamar megtanulok. Azonban nehezen értek meg néhány feladatot matekból és természetből. II. 1-2., IV. 1. 8/6 1. Én általában nagyon nem értem a matematikát. Próbálok haladni a többiekkel, de még sokat kell gyakorolni ahhoz, hogy úgy tanuljak, ahogy ők. 2. Én földrajzból állok jól. Matematikából kicsit gyengébben állok. Természetismeretből is nagyjából jól állok.

19 Magyar órát nagyon szeretem,,mert sok költőről beszélünk, vagy írunk. Történelem az is jó l állok, vagy megpróbálok. A rajz is nagyon jó, csak néha olyan nehéz dolgot kell megrajzolni, hogy nem tudom, de azért jó hogy itt van Olgi néni és tud segíteni nekem meg a többieknek. Ének, az is jó, azt is szeretem. Testnevelés, az is jó, azt is szeretem. Tanulószoba, néha röhögök a Topp Zoli miatt, mert röhögtet, de szoktam tanulni matekot, magyart, stb. a tanulószobán Olgi néni segít nekem, mert néha nem értem a matekot, de néha segít akkor is. Én otthon vagyok apukámnál szoktam tanulni, hiába mondják, hogy nem tanulok, de tanulok. Én anyukámmal szoktam tanulni és kikérdezi tőlem a magyart, matekot. Én mondtam neki, hogy nem értem, de ő megpróbál segíteni. Az iskolában sok sikerem van a versmondásból. A matekból kudarcom van. II , IV. 1. 8/7 Általában én minden órán tanulok. Tantárgy- magyarból hát jó vagyok. Matekból gyenge vagyok. Földrajzból nagyjából jó vagyok, töriből közepes vagyok, nyelvtanból nem tudom, hogy jó vagyok e. rajzból jó vagyok, tesinevelés nagyjából szeretem, természetből közepes vagyok. Tanulószobát útálom. Iskolán kívül útálok tanulni. Nem volt soha sikerem. II. 1-2., IV. 1. 8/8 Általában attól függ, hogy milyen kedvem van. Ha jó kedvem van, akkor tanulok, ha rossz akkor nem. Hát magyarból nagyjából jó vagyok, attól függ, hogy mit csinálunk. Matekból szerintem jó vagyok. Nem kitűnő, de azért jó. Rajzból ma kivételesen rajzoltam. Tesin általában szoktam tesizni, ha nem vagyok felmentve. A technikáról ne is beszéljünk, azon nagyon ritkán szoktam dolgozni. Földrajzból és töriből vagy tanulok, vagy alszok. Ezeken soha nem dolgozok, mert útálom az éneket. Természetet szeretem, mert szoktunk kísérletezni. Nem szoktam túl jó lenni, amúgy is útálom a tanszobát!!! Ha itt vagyok Hát iskolán kívül tanulni? Nem szoktam. Tavaly voltam egy párszor a szépen olvasó és a versmondó versenyen, de valahogy abbahagytam. II.1-2., IV /9 Azért tanulok, hogy legyek valami felnőtt koromban. Magyarból jó vagyok, mert szeretek olvasni, meg érdekel az irodalom és a nyelvtan. Matekból nem vagyok kitűnő tanuló, mert már picit változott a tananyag. Magyar történelem matek- természet földrajz- technika ének úszás Minden házit megcsinálok tanulószobán, ha van benne hiba, akkor kijavítom. Iskolán kívül mindig megcsinálom Voltam már első helyezett helyesírási versenyben. Kudarcom még nem volt, vagy nem emlékszem rá. I. 4., II /10 Én általában szerelek, vagy nézem a tv-t. esetleg pecázok, vagy hallgatom a rádiót, miközben nyomatom a számítógépet.

20 Technikából jónak, matematikából közepesnek, töriből meg elégségesnek érzem magamat. Én majdnem mindig megcsinálom a leckét a tanulószobán. Én otthon nem mindig tanulok. IV.1, 2. I. Internalizált, belső I. 1. A tanulás jelentőségének felismerése I. 2. Tanulás a továbbtanulás miatt II. Belső: Megismerési, érdeklődési motívumok II. 1. Érdeklődés a tanulás tartalma iránt II. 2. Érdeklődés az egyes tanulási tevékenységek iránt II. 3. A tanulás általános szeretete III. Külső motívumok III. 1. Presztizsmotívumok III. 2. Tanulás a felnőttekkel való általános identifikáció miatt III. 3. Tanulás a szülőkért III. 4. Tanulás a tanár miatt III. 5. Tanulás a kellemetlenségek elkerülése miatt III. 6. Tanulás a jegyért III. 7. Tanulás kényszer hatása miatt III. 8. Tanulás tárgyi jutalomért 5. évf./ 2fő 6. évf./6 fő 7. évf./10 fő 8. évf./ 10 fő Említések száma IV. Kedvezőtlen elkerülési

21 motívumok Kategóriák Rangsor Említések összesen I. A tanulás társadalmi és 4 2 egyéni jelentősége II. Megismerési, érdeklődési 1 49 motívumok III. Külső motívumok 3 20 IV. Kedvezőtlen, elkerülő 2 28 motívumok IV. 1. A tanulást akadályozó negatív kognitív és személyiségjegyek IV. 2. Lustaság, a szorgalom teljes hiánya, szórakozás IV. 3. Az iskola kedvezőtlen objektív és szubjektív feltételei IV. 4. Egyéni perspektíva hiánya

22 TANULÓ KÉRDŐÍV 5.

23 tanuló - KÉRDŐÍV Ezt a kérdőívet azért készítettük, hogy megismerjük a véleményedet, igényeidet. Arra törekszünk, hogy a legjobb iskola legyünk. Fejlesztő munkákban a Te segítségedre is szükségünk van! Kérjük, hogy figyelmesen töltsd ki, mert a visszajelzéseitek eredményei nagymértékben segítik a közös céljaink elérését! A VÁLASZADÁS ÖNKÉNTES A kérdőív kitöltése nem kötelező! A kérdőív névtelen NE ÍRD RÁ A NEVED! Nemed: Fiú Lány (Karikázd be!) Hányadikos vagy? Az iskolai osztályzathoz hasonlóan karikázd be azt a számot, miszerint mindent egybevéve, összességében mennyire vagy elégedett az iskolával! Az ötös azt jelenti, hogy nagyon elégedett vagy, az egyes pedig azt jelenti, hogy nagyon elégedetlen vagy. Nagyon elégedetlen Nagyon elégedett A következő kérdésekre is úgy kell válaszolnod, mintha iskolai osztályzatot adnál. Az ötös azt jelenti, hogy teljese mértékben igaz, s az egyes azt hogy egyáltalán nem igaz. Tehát egyestől ötösig osztályozhatsz. ha nem tudod a választ, akkor a 9-es számot karikázd be! Egyáltalán Teljes Nem nem igaz mértékben tudom igaz 01. Tudom mit várnak el tőlem az iskolában Szerintem a mi iskolánkban megvannak a jó teljesítmény eléréséhez szükséges eszközök. 03. Az iskolában minden nap foglalkozhatok azzal, amiben a legjobb vagyok. 04. Az iskolában minden héten megdicsér valamelyik tanárom. 05. A tanáraimat nemcsak a tanulmányi teljesítményem érdekli. 06. Az iskolában segítséget kapok ahhoz, hogy megtaláljam miben vagyok igazán jó. 07. Van beleszólásom az iskolában az engem érintő kérdésekbe. 08. A mi iskolánk légköre olyan, hogy "illik" jól teljesíteni. 09. Nálunk a diákok mindennél fontosabbnak tartják a jó eredmény elérését. 10. Ebbe az iskolába jár a legjobb barátom

24 11. Rendszeresen kapok visszajelzést az iskolában a teljesítményemről. 12. Az iskolában a tanórán kívül is lehetőségem van arra, hogy megfelelően műveljem magam. 13. A tanáraim figyelnek rám A tanáraim számomra hasznos értékelést adnak a munkámról. 15. Tanáraimnak nincsenek velem szemben előítéleteik. 16. Tanáraim érdekessé teszik az órai munkát Tanáraim egyre magasabb színvonalú munkára ösztönöznek. 18. A tanáraim mindig megdicsérnek, ha valamit jól csinálok. 19. Az órán rendelkezésre álló idő nekem általában pont elég a feladatok elvégzésére. 20. Sokszor érzem úgy, hogy szinte magával ragad a tanár előadása. 21. Tanáraim igazságosan osztályoznak A jövőben hasznosítani tudom majd az iskolában tanultakat. 23. Tanáraim felkészülten jönnek az órára Szeretek az iskolában lenni Tanáraim mindenkinek a képességeinek megfelelő feladatot adnak. 26. Otthon is kell tanulnom, hogy jó eredményeket érjek el. 27. Keményen kell dolgoznom az órákon Otthon gyakran foglalkozom önmagamtól olyan dolgokkal, amikkel kapcsolatban valamelyik órán ébredt fel a kíváncsiságom. 29. Az előző tanítási napon volt sikerélményem Amennyiben van még mondanivalód írd le! Elvárásaim, igényeim, stb. KÖSZÖNJÜK, HOGY VÁLASZOLTÁL!

25 SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNY - SZÜLŐI KÉRDŐÍV 6.

26 Megkérdezettek: 120 fő Válaszadók: 100 fő Kérdés Szülői kérdőív 2003 KIÉRTÉKELÉS 1. Ön szerint az Arany János Általános Iskola és Nyolcosztályos Gimnáziumba fogyatékkal élő tanulók is járnak? 2. Kérem, osztályozza az alábbi ötfokú skálán, hogy mennyire tartja fontosnak a fogyatékosokkal való foglalkozást! Az ötös jelenti azt, hogy nagyon fontosnak tartja, s az elégtelen azt, hogy egyáltalán nem. 3. Kérem, becsülje meg, hogy Európában a lakosságnak körülbelül hány százaléka él fogyatékossággal? 4. Kérem, becsülje meg, hogy Százhalombatta lakosságának hány százaléka él fogyatékossággal? 5. Mi az Ön véleménye arról, hogy a fogyatékkal élő gyermekeket az iskolában hogyan kell oktatni, nevelni? Az Ön által legmegfelelőbbnek tartott válaszokat jelölje! 5.1. A fogyatékkal élő gyermekeket leghatékonyabban a számukra fenntartott intézetekben lehet tanítani. Válasz Kérem az üres ablakokba tegyen X jelet a megfelelő helyre! Igen 100 Nem % % 15% 17 17% 7 25% % % 15% 13 17% 9 25% nagyon egyet ért egyet ért kicsit ért egyet 9 4. kicsit nem ért 7 egyet 5. nem ért egyet egyáltalán nem 12 ért egyet

27 5.2. A fogyatékkal élő gyermekek nem képesek az épek közé beilleszkedni Az egészséges gyerekeket zavarja az, ha a tanórán ott van a fogyatékkal élő tanuló is A fogyatékkal élő gyermeket ugyanott kell tanítani, ahol az épeket, de külön csoportokban A fogyatékkal élő gyermekek egy részét csak külön lehet nevelni, míg másokat együtt az épekkel Az épekkel együtt is jól tanulhat a fogyatékkal élő gyermek, ha megfelelő segítséget kap. 1. nagyon egyet ért 0 2. egyet ért kicsit ért egyet kicsit nem ért 23 egyet 5. nem ért egyet egyáltalán nem 6 ért egyet 1. nagyon egyet ért 4 2. egyet ért kicsit ért egyet kicsit nem ért 17 egyet 5. nem ért egyet egyáltalán nem 8 ért egyet 1. nagyon egyet ért 9 2. egyet ért kicsit ért egyet kicsit nem ért 5 egyet 5. nem ért egyet egyáltalán nem 0 ért egyet 1. nagyon egyet ért egyet ért kicsit ért egyet 6 4. kicsit nem ért 0 egyet 5. nem ért egyet 0 6. egyáltalán nem 0 ért egyet 1. nagyon egyet ért egyet ért kicsit ért egyet kicsit nem ért 11 egyet 5. nem ért egyet 8 6. egyáltalán nem 0 ért egyet

28 5.7. A testi fogyatékosokat könnyebben lehet együtt tanítani, mint az értelmi fogyatékosokat. 6. Kérem, hogy jelölje be az alábbi skálán, hogy mennyire tartja Ön fontosnak azt, hogy együtt neveljék az ép és a fogyatékkal élő gyermekeket? 7. Kérem, jelölje be az alábbi skálán, hogy mennyire valósul meg az együttnevelés Százhalombattán! Az ötös jelenti azt, hogy teljes mértékben, s az elégtelen azt, hogy egyáltalán nem. 8. Mennyire ért Ön egyet az alábbi kijelentéssel? A fogyatékkal élő gyermekeknek sokkal több segítségre van szüksége ahhoz, hogy sikeres legyen a tanulmányaiban, ezért sokkal több anyagi támogatásra is szüksége van. (Eszközök, egyéni fejlesztő foglalkozások, több személyes törődés, több szakember együttes munkája, stb.) 9. Mennyire ért ön egyet a következő állítással? 9.1. Százhalombattán még hosszú időnek el kell telnie ahhoz, hogy az emberek igazából befogadják a fogyatékkal élő embereket. 1. nagyon egyet ért egyet ért kicsit ért egyet kicsit nem ért 8 egyet 5. nem ért egyet 5 6. egyáltalán nem 0 ért egyet 1. nagyon egyet ért 4 2. egyet ért kicsit ért egyet kicsit nem ért 4 egyet 5. nem ért egyet egyáltalán nem 0 ért egyet nagyon egyet ért egyet ért kicsit ért egyet 0 4. kicsit nem ért 0 egyet 5. nem ért egyet egyáltalán nem 0 ért egyet 1. nagyon egyet ért egyet ért kicsit ért egyet 0 4. kicsit nem ért 0 egyet 5. nem ért egyet egyáltalán nem 0 ért egyet

29 9.2. A város sokat tesz a fogyatékkal élő emberekért, de még ez is nagyon kevés Ez a város megfelelően gondoskodik a fogyatékkal élő emberekről A város képviselő testülete megfelelően gondoskodik a fogyatékkal élők ellátásáról 10. Személyesen is támogatom a fogyatékkal élők szervezeteit. 11. Soha nem támogatnám a civil szervezeteket, mindenki gondoskodjon a saját családjáról. 1. nagyon egyet ért 7 2. egyet ért kicsit ért egyet kicsit nem ért 0 egyet 5. nem ért egyet egyáltalán nem 0 ért egyet 1. nagyon egyet ért 6 2. egyet ért kicsit ért egyet kicsit nem ért 15 egyet 5. nem ért egyet egyáltalán nem 0 ért egyet 1. nagyon egyet ért 5 2. egyet ért kicsit ért egyet kicsit nem ért 7 egyet 5. nem ért egyet egyáltalán nem 4 ért egyet Igen 32 Nem 68 Igen 13 Nem 87 Ha a gyermekem barátkozna egy fogyatékkal élő tanulóval, akkor örülnék neki, mert sokat tanulhatna a barátságban nem tartanám örvendetesnek, de nem tiltanám nem engedném, hogy fogyatékos gyermekkel barátkozzon teljesen természetesnek venném, hiszen a fogyatékkal élő ember is ember. Igen 83 Nem 17 Igen 67 Nem 33 Igen 67 Nem 33 Igen 68 Nem 22

30 Megjegyzéseim: Köszönöm a munkáját! Dr. Nagypatakiné Hajzer Anna

31 MIP 7.

32 Intézményvezetés Szabályozás eljárásokban Sorszám Jelzés Tartalmi meghatározás Eljárás neve A pedagógiai program felülvizsgálata Stratégiai tervezés Az intézmény éves munkájának tervezése Adatgyűjtés, tapasztalatgyűjtés az értékeléshez, fejlesztéshez Éves tervezés Vezetői ellenőrzés A szervezeti kultúra felmérése, fejlesztése Irányított önértékelés Az intézmény működésének, szabályozásoknak és a partneri elvárásoknak való megfelelés és a szükséges módosítások feltárása. A. J. Á. I. és Ny. G. éves értékelése

33 A fejezet tartalmára vonatkozó belső szabályozások Tartalmi rész A szabályozás neve A szabályozásban hol található Az SZMSZ célja SZMSZ SZMSZ IV.1.2. Az intézmény meghatározása Alapító Okirat Magában Jogi status HPP HPP/II. Tanulói jogviszony meghatározása HPP HPP VI./8. Az intézmény munkarendje SZMSZ VI. fejezet Pedagógiai Program SZMSZ VII. fejezet A tanítási, képzési idő, a tanórán kívüli foglalkozások szervezeti formája és rendje. A nevelőtestület és a szakmai munkaközösségek A pedagógiai munka belső ellenőrzésének rendje. Indikátorrendszer SZMSZ SZMSZ HPP SZMSZ VIII. fejezet IX. fejezet VI. fejezet X. fejezet

34 A fejezet tartalmára vonatkozó külső szabályozás Tartalmi rész Szabályozás Hol található Igazgató hatásköre Közoktatásról szóló törvény Intézmény munkarendje Közoktatásról szóló törvény 40. Pedagógiai program Közoktatásról szóló törvény Tanórán kívüli foglalkozás Közoktatásról szóló törvény 53. szervezeti formája, rendje Nevelőtestület Közoktatásról szóló törvény Szakmai munkaközösségek Közoktatásról szóló törvény 58. Tanítási év rendje Közoktatásról szóló törvény 52

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM 2010. FELSŐVÁROSI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS SUKORÓI TAGISKOLA

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM 2010. FELSŐVÁROSI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS SUKORÓI TAGISKOLA MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM 2010. FELSŐVÁROSI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS SUKORÓI TAGISKOLA Tartalomjegyzék: Bevezetés...4. 1. Az intézmény minőségpolitikája...4. 1.1. Székesfehérvár Megyei Jogú Város önkormányzati

Részletesebben

INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM

INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM Intézmény neve: Móricz Zsigmond Általános Iskola Nyíregyháza, Virág u. 65. Készítette:. Hrenkó Lászlóné ( tanító )vezetésével. Bátyiné Nagy Búza Mária ( tanító )..

Részletesebben

A REMETEKERTVÁROSI ÁLTALÁNOS ISKOLA

A REMETEKERTVÁROSI ÁLTALÁNOS ISKOLA A REMETEKERTVÁROSI ÁLTALÁNOS ISKOLA OM: 034800 MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJA A MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM 2009-ES ÉVI MÓDOSÍTÁSA A 2004-ben készült ot 2009. márciusában a következő rendelkezések szerint módosítottuk:

Részletesebben

INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM

INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM Makói Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Logopédiai Intézet 6900 Makó, Kálvin tér 6. INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM 2007. augusztus 15. TÁRGYMUTATÓ 1. Helyzetelemzés 2. Az intézményi

Részletesebben

Minőségirányítási Program

Minőségirányítási Program Gyerekkuckó Óvoda 1165 Budapest Centenáriumi stny. 1. 1.sz. tagintézmény 1162 Budapest Hermina u- 66-68. 2.sz. tagintézmény 1162 Budapest Hársfa u. 54-56. Minőségirányítási Program Előzmények Az 1993.

Részletesebben

A Sashalmi Tanoda Általános Iskola Minőségirányítási Programja

A Sashalmi Tanoda Általános Iskola Minőségirányítási Programja A Sashalmi Tanoda Általános Iskola Minőségirányítási Programja Készítette: Olgyai Andrásné vezetésével Csőváriné Gurubi Judit és Forsthoffer Norbert Tartalomjegyzék 1. Az intézményi minőségirányítás alapjai

Részletesebben

ÁLTALÁNOS ISKOLA BUDAJENŐ INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM

ÁLTALÁNOS ISKOLA BUDAJENŐ INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM ÁLTALÁNOS ISKOLA BUDAJENŐ INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM Alkalmazotti közösség jóváhagyásának dátuma:... Fenntartóhoz történt benyújtás dátuma:... Fenntartói jóváhagyás dátuma:... Hatálybalépés dátuma:...

Részletesebben

M I O K S z e g e d i S z a k k é p ző Isko l a

M I O K S z e g e d i S z a k k é p ző Isko l a M I O K S z e g e d i S z a k k é p ző Isko l a INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM Hatályos: 2008. szeptember 1-jétől 1 Bevezető Törvényi előzmények A többször módosított 1993. évi LXXIX. Törvény a közoktatásról

Részletesebben

1. Intézményi minőségpolitika 1.1. Küldetésnyilatkozat 1.2. Minőségpolitikai nyilatkozat 1.3. Minőségfejlesztési célok

1. Intézményi minőségpolitika 1.1. Küldetésnyilatkozat 1.2. Minőségpolitikai nyilatkozat 1.3. Minőségfejlesztési célok Az iskola alapadatai Bevezető Tartalomjegyzék I.ÖNKORMÁNYZAT MINŐSÉGPOLITIKAI ELVÁRÁSAI 1.1. Alapfokú, középfokú és felnőtt nevelést-oktatást folytató iskolák feladatai II. INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁS

Részletesebben

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJA

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJA Mecsekaljai Óvoda és Általános Iskola MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJA 2011. 1 1. TARTALOM 1. TARTALOM 2 2. BEVEZETÉS 7 2.1. AZ INTÉZMÉNY ADATAI 7 2.2. AZ INTÉZMÉNY RÖVID BEMUTATÁSA 7 2.3. AZ INTÉZMÉNYEGYSÉGEK

Részletesebben

Minőségirányítási program. Ady Endre Általános Iskola 2360 Gyál, Ady Endre utca 20. Készítette: Gazdikné Kasa Csilla igazgató

Minőségirányítási program. Ady Endre Általános Iskola 2360 Gyál, Ady Endre utca 20. Készítette: Gazdikné Kasa Csilla igazgató Minőségirányítási program Ady Endre Általános Iskola 2360 Gyál, Ady Endre utca 20. Készítette: Gazdikné Kasa Csilla igazgató 1 1. MINŐSÉGPOLITIKA 3 1.1. Bevezetés 2 A gyáli Ady Endre Általános Iskola a

Részletesebben

REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLA CEGLÉD A MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJA

REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLA CEGLÉD A MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJA REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLA CEGLÉD A MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJA A 11/2008(III.29.) OKM rendelet alapján átdolgozott Intézményi Minőségirányítási Program A KÖZOKTATÁSI TÖRVÉNY 133. (5) SZERINT A KÖZOKTATÁSI

Részletesebben

INTÉZMÉNY INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJA

INTÉZMÉNY INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJA INTÉZMÉNY INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJA Alkalmazotti közösség jóváhagyásának dátuma:... Fenntartóhoz történt benyújtás dátuma:... Fenntartói jóváhagyás dátuma:... Hatálybalépés dátuma:... Felülvizsgálat

Részletesebben

BEVEZETÉS. Az 1993. évi LXXIX törvény a közoktatásról. Minõségirányítási program az intézményben

BEVEZETÉS. Az 1993. évi LXXIX törvény a közoktatásról. Minõségirányítási program az intézményben BEVEZETÉS Az 1993. évi LXXIX törvény a közoktatásról Az intézményi minõségirányítási program elkészítését a törvény 40. -a írja elõ: (10) A közoktatási intézmény feladatai hatékony, törvényes és szakszerû

Részletesebben

Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola és Kollégium INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM. Készítette: Busák István igazgató

Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola és Kollégium INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM. Készítette: Busák István igazgató Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola és Kollégium INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM Készítette: Busák István igazgató E G E R 2011 Tartalomjegyzék BEVEZETŐ 3 A minőségirányítás törvényi háttere

Részletesebben

Kőrösi Csoma Sándor Péterfy Sándor Általános Iskola. Székhelyintézmény. Intézményi Minőségirányítási Program

Kőrösi Csoma Sándor Péterfy Sándor Általános Iskola. Székhelyintézmény. Intézményi Minőségirányítási Program Kőrösi Csoma Sándor Péterfy Sándor Általános Iskola Székhelyintézmény Intézményi Minőségirányítási Program (módosításokkal, egységes szerkezetbe foglalt) 2011. december 5. Tartalomjegyzék 1. Küldetésnyilatkozat...

Részletesebben

Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány

Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány A Munkahelyi Gyakor lat program bevezetési és működési k é z i k ö ny v e Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány A Munkahelyi Gyakorlat program bevezetési és működési kézikönyve Fogyatékos

Részletesebben

S Z A K D O L G O Z A T

S Z A K D O L G O Z A T ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar Doktori és Továbbképzési Osztály Budapest S Z A K D O L G O Z A T Irányító tanár: Dr. Torda Ágnes főiskolai docens Készítette: Tamás Eszter gyógypedagógus szakvizsga

Részletesebben

Neumann János Középiskola és Kollégium

Neumann János Középiskola és Kollégium A Neumann János Középiskola és Kollégium (3300 Eger, Rákóczi út 48.) Minőségirányítási Programja Eger, 2010. május 1 TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS... 4 1. Az intézmény bemutatása és az Iskola rövid története...

Részletesebben

INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI P R O G R A M ÖSSZEÁLLÍTOTTA: A CELLDÖMÖLKI VÁROSI ÁLTALÁNOS ISKOLA IGAZGATÓJA

INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI P R O G R A M ÖSSZEÁLLÍTOTTA: A CELLDÖMÖLKI VÁROSI ÁLTALÁNOS ISKOLA IGAZGATÓJA INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI P R O G R A M ÖSSZEÁLLÍTOTTA: A CELLDÖMÖLKI VÁROSI ÁLTALÁNOS ISKOLA IGAZGATÓJA ELFOGADTA: A CELLDÖMÖLKI VÁROSI ÁLTALÁNOS ISKOLA ALKALMAZOTTI KÖZÖSSÉGE 2008. május 26. napján.

Részletesebben

SZENT ISTVÁN KIRÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA

SZENT ISTVÁN KIRÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA 2747, Törtel Szt István tér 2. Tel: 06-53-376011, Fax:06-53-576509 Email: ts@tortelsuli.axelero.net SZENT ISTVÁN KIRÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJA Készítette: Minőségfejlesztési csoport

Részletesebben

KŐBÁNYAI KADA MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA 2013

KŐBÁNYAI KADA MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA 2013 KŐBÁNYAI KADA MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA 2013 1 Tartalom 1. Az intézmény adatai... 3 2. Helyzetelemzés... 3 3. Küldetésnyilatkozat... 4 4. Jövőkép... 4 5. Értékeink, alapelvek, célok...

Részletesebben

Szakközépiskola Székhelye: 1223 Budapest Művelődés utca 21-27.

Szakközépiskola Székhelye: 1223 Budapest Művelődés utca 21-27. TOMORI PÁL MAGYAR ANGOL KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM 1. Az intézmény bemutatása,minőségpolitikája: A Tomori Pál Főiskolát az intézmény fenntartóját- 2004-ben

Részletesebben

INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM

INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM A Penta Akadémia Alapítvány által fenntartott MAGYAR ÜZLETEMBERKÉPZŐ Szakközépiskola BUDAPEST-KAPOSVÁR-PÉCS INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM 2008-2012. A nevelőtestületi jóváhagyást követően a dokumentumot

Részletesebben

PEDAGÓGUSOK TELJESÍTMÉNY ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZATA

PEDAGÓGUSOK TELJESÍTMÉNY ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZATA Szent László Katolikus Szakközépiskola, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda 4600 Kisvárda, Flórián tér 3. PEDAGÓGUSOK TELJESÍTMÉNY ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZATA Készítette: Minőségi kör Hatályba lépés időpontja:

Részletesebben

INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM

INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÓVODA, ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKISKOLA, KOLLÉGIUM, PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT ÉS GYERMEKOTTHON TISZAFÖLDVÁR HOMOK BENICZKY GÉZA ÚT 5. INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM Negyedik,

Részletesebben

Integrált Pedagógiai Rendszer

Integrált Pedagógiai Rendszer A Csornai Általános és Művészeti Iskola, Óvoda Széchenyi István Körzeti Általános Iskolája Integrált Pedagógiai Rendszer A Csornai Általános és Művészeti Iskola, Óvoda Pedagógiai Programjának 10/8. sz.

Részletesebben

Gondolatok a minőségről

Gondolatok a minőségről Gondolatok a minőségről A minőség fogalma nem állandó, csak egyedi, helyi lehet, mindig változik, folytonos újraértelmezést igényel, és amely a helyi nevelési program célkitűzésein alapul. Társadalmi,

Részletesebben

Óvoda és Bölcsőde Gyenesdiás-Várvölgy Közös Fenntartású Intézmény INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM. OM azonosító: 037373

Óvoda és Bölcsőde Gyenesdiás-Várvölgy Közös Fenntartású Intézmény INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM. OM azonosító: 037373 Óvoda és Bölcsőde Gyenesdiás-Várvölgy Közös Fenntartású Intézmény INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM OM azonosító: 037373 Készítette: Elfogadta: A fenntartóhoz benyújtva: Jóváhagyta: Jóváhagyás határozati

Részletesebben

Legdrágább kincs a gyermek, Mi érte dolgozunk! (Dorothy Law Holtz)

Legdrágább kincs a gyermek, Mi érte dolgozunk! (Dorothy Law Holtz) Legdrágább kincs a gyermek, Mi érte dolgozunk! (Dorothy Law Holtz) 0 H 3291 Vámosgyörk, Kossuth út 10. Tel.: 36 - /37/ 361-617 E-mail: tuli2007@freemail.hu ADATLAP Intézmény neve: Tulipán Napköziotthonos

Részletesebben