A város környezetvédelmi alapjának felhasználására az illetékes bizottság felé javaslatot tesz. Annak felhasználását nyomon követi

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A város környezetvédelmi alapjának felhasználására az illetékes bizottság felé javaslatot tesz. Annak felhasználását nyomon követi"

Átírás

1 A FŐOSZTÁLYOK FELADATKÖREI 3.) A Városfejlesztési Főosztály főbb feladatai a.) Városfejlesztés és városüzemeltetési feladatok: Folyamatosan keresi a város fejlesztésének lehetőségeit és az ezekhez szükséges városrendezési terveket elkészítteti, illetve gondoskodik a szükséges módosítások előkészítéséről. Koordinálja a településrendezést is megalapozó városfejlesztési koncepció elkészítését, rendszeres karbantartását, aktualizálását, együttműködik a Tisztségviselői kabinettel. Javaslatokat terjeszt elő a különböző színtű városrendezési tervek alkalmazásához szükséges önkormányzati szabályozásra, illetve azok szükséges mértékű módosítására. (szabályozási tervek, szakmai rendeletek és határozatok, szakmai irányelvek, stb.) Számba veszi a védett és helyi védelemre érdemes műemlékeket, természetvédelmi helyi értékeket, javaslatokat készít az önkormányzati tulajdonban lévő ilyen jellegű létesítmények állapotának megőrzésére, illetve helyreállítására. Javaslatokat készít az épületek és természetvédelmi értékek korszerű hasznosítására, a védelem alá helyezésükre. Ezek megalapozására a szakmai koncepciókat készít, készíttet. Nyilvántartja a helyi védelem alá helyezett értékeket, azok fenntartására szakszerű kezelési terveket készíttet, együttműködve a vagyonelem kezelőjével. Nyomon követi az országos jelentőségű védett értékek nyilvántartásait és elősegíti az értékmegőrzési feladatokat, abban szükség szerint közreműködik. Közreműködik a helyi természetvédelmi hatósági feladatok ellátásában. Előkészíti és segíti az önkormányzat véleményének kialakítását környezeti hatásvizsgálati eljárásokban, valamint a szomszédos települések környezetvédelmi programjainak észrevételezésekor. A város környezetvédelmi alapjának felhasználására az illetékes bizottság felé javaslatot tesz. Annak felhasználását nyomon követi Gondoskodik a város fejlődését biztosító tervek és programok egyeztetéséről, a város érdekeinek érvényesítéséről, kistérségi és regionális fejlesztési tervek készítése során, illetve szükség esetén kezdeményezi azok készítését.

2 Nyilvántartja a védett és védelemre érdemes műemlékeket, gondoskodik az önkormányzati tulajdonban lévő ilyen jellegű létesítmények állagmegóvásáról és a szakszerű hasznosítást biztosító szakmai koncepciók elkészíttetéséről. Előkészíti a különböző közszolgáltatások és közműszolgáltatások önkormányzati szabályozásával összefüggő rendeleteket, elvégzi a szükséges egyeztetéseket. Ármegállapítási feladatként felülvizsgálja és előterjeszti a köz- és közműszolgáltatások díjainak megállapításával összefüggő társasági előterjesztéseket. Aktív szakmai közreműködést biztosít a városi közművek és közterületek fejlesztésének előkészítésében és végrehajtásában, valamint az állami támogatások és lakossági erőforrások bevonását elősegítő munkában. Előkészíti, szervezi a víziközmű beruházásokat, a víziközmű társulatok alakítását. Biztosítja a közműves ivóvízellátással ellátatlan területek átmeneti vízellátását (palackos ivóvíz). Javaslatot tesz a víziközmű fejlesztési hozzájárulás felhasználására, az ebből a forrásból történő fejlesztéseket előkészíti. Koordinálja a víziközmű vagyonon végzett rekonstrukciós munkákat. A vízbázisok védőterületeinek kialakításával kapcsolatos munkákat elvégzi. A Vízgazdálkodási törvényben előírt önkormányzati feladatokat elvégzi. Értékeli a város közterületeinek állapotát (tisztaságát, műszaki állapotát, a zöldfelületek nagyságát és minőségét, növény-egészségügyi helyzetét), meghatározza fejlesztésének irányait, növelésének átalakításának lehetőségeire javaslatokat dolgoz ki. A város tulajdonában lévő erdőterületeken és beépítetlen területeken a vadászati ügyekben a tulajdonost képviseli. Parkerdők területén tulajdonosi jogokat képviseli. Gondoskodik az önkormányzati tulajdonban lévő területeken a parlagfű mentesítésről. Első alkalom minden évben Ezt követően október végéig a pollenszennyezettség megakadályozása. Társasházak, magánterületek zöldterületeinek kialakításakor a szükséges egyeztetéseket elvégzi, kezeli a közérdekű bejelentéseket.

3 Helyi védettségű természetvédelmi területek esetén szakmai véleményt ad jegyzői hatáskörben a Hatósági Főosztály megkeresése esetén. Részt vesz a Közterületi játszóterek szabványossági felülvizsgálatában a részére átadott értékelések alapján. Részt vesz az őrzött játszóterek tervezéseinek előkészítésében Fakivágási kérelmek elbírálásához szakmai segítséget nyújt, a fásítási tervek készítéséhez javaslatot ad. Kertészeti munkákkal kapcsolatos, és a Virágos Magyarországért pályázatok előkészítésében részt vesz. Pályázati nyilvántartásokhoz adatot szolgáltat. A temetők területének zöldfelület-gazdálkodásához szakmai segítséget biztosít. Bonyolítja a kötelező közszolgáltatások megszervezésére irányuló közbeszerzéseket, együttműködik a közszolgáltatókkal, a működtetésben panaszokat szolgál ki. A gazdasági társaságokkal kötött közszolgáltatási szerződéseknek megfelelően közreműködik az éves teljesítménykövetelmények egyeztetésében, a szolgáltatók negyedéves, illetve éves teljesítés értékelésének előkészítésében, valamint gondoskodik az ilyen típusú szerződések előkészítéséről és azok folyamatos aktualizálásáról. Pályázatokat készít a közszolgáltatásokhoz kapcsolódó beszerzésekre, lefolytatja az eljárásokat sikeres pályázat esetén, illetve részt vesz a megvalósításban. Előkészíti a közszolgáltatásokhoz kapcsolódó fejlesztéseket. A városi közúti infrastruktúra fejlesztése érdekében a rendezési tervek alapján - a város érvényben lévő szerkezeti tervével összhangban - értékeli a közlekedés aktuális helyzetét, annak korszerűsítése érdekében a szükséges fejlesztésekre javaslatot készít. Figyelemmel kíséri a tervezett fejlesztések közlekedési hálózatra gyakorolt hatását, tervezett forgalmi adatait, javaslatot tesz a beruházásokkal együtt szükséges közlekedésfejlesztési beavatkozásokra. Figyelemmel kíséri és érvényesíti az önkormányzati és egyéb beruházások során a forgalom biztonságos lebonyolításának feltételeit. Javaslatot tesz és előkészíti a gyalogos és kerékpáros közlekedés biztonsága érdekében szükséges beavatkozásokat.

4 Folyamatosan értékeli a város közlekedését, javaslatot készít annak javítását szolgáló tervszerű intézkedésekre, szükség esetén a halaszthatatlan beavatkozásokra. A feladat végrehajtása során rendszeres kapcsolatot tart az illetékes útkezelőkkel és az érintett hatóságokkal. Értékeli a város parkolási helyzetét, javaslatokat tesz a történelmi belváros kialakított környezetkímélő forgalmi rendjének fejlesztésére, ezen belül a közterületi és magán fizetőparkolók üzemeltetésének fejlesztésére, összehangolására. Közreműködik a hatályos, parkolók létesítéséről és azok megváltásáról szóló rendelet értékelésében, javaslatokat tesz annak továbbfejlesztésére. Előkészíti a közterületen történő fejlesztések, építések engedélyezéséhez szükséges tulajdonosi nyilatkozatok kiadását. Figyelemmel kíséri és érvényesíti az önkormányzati és egyéb beruházások során az Akadálymentesség Európai Eszméje (European Concept for Accessibility) és a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló évi XXVI törvényben foglaltakat, tevékenysége során a törvény szellemében jár el. Kapcsolatot tart a közhasznú közlekedést lebonyolító szervezetek illetékes szakembereivel, segíti a szolgáltatások magas szintű teljesítését. Összehangolja a városi önkormányzat és partnereinek (gazdasági vállalkozások, intézmények, lakosság, stb.) igényeit és a rendelkezésre álló források hatékony és szakszerű felhasználását. Törekszik a város közvilágításának racionalizálására, valamint a költségek kímélését szolgáló fejlesztések és azok megvalósítását biztosító támogatások és ésszerű hitelkonstrukciók feltárására. Intézmények akadálymentesítési programját elősegítő támogatások, hitellehetőségek feltárása. Iparosított technológiával épült lakóépületek felújítására irányuló támogatási pályázatoknak a lebonyolításáról gondoskodik. A városi intézményhálózat felújítása, fejlesztése során gondoskodik az intézmények energiaellátásának korszerűségi felülvizsgálatáról és a beruházások előkészítése során racionális és egyben energiatakarékos műszaki megoldásokat javasol. Folyamatosan értékeli a város környezetállapotát, javaslatot készít annak javítását szolgáló tervszerű intézkedésekre, szükség esetén a halaszthatatlan beavatkozásokra. A feladat végrehajtása során rendszeres kapcsolatot tart az érintett hatóságokkal.

5 Előkészíti a város környezetvédelmi programját, gondoskodik jóváhagyása esetén a programozott feladatok végrehajtásának előkészítéséről, a szükséges források tervezéséről. A program szükség szerinti felülvizsgálatát gondozza. Előkészíti a város hulladékgazdálkodási tervét, elősegíti és közreműködik a végrehajtásban, előkészíti a szükséges felülvizsgálatokat és egyeztetéseket. Előkészíti a város stratégiai zajtérképének elkészítését, az intézkedési tervben szereplő műszaki beavatkozások figyelembevételével keresi a megvalósításhoz szükséges pályázati lehetőségeket. A város speciális geológiai és geodéziai helyzetéből adódóan a városüzemeltetés terén Nyilvántartja, kutatja a karszt-, réteg-, és forrásvizek kibukkanását, elvezetését, határait. Nyilvántartja, felülvizsgálja bővíti a támfalkatasztert, kidolgozza az omlás elleni védelmi intézkedéseket, javaslatot tesz a támfal és partfalépítési fejlesztési programra. Nyilvántartja, vezeti az ásott kutat kataszterét. Nyilvántartja, vezeti a pincekatasztert, javaslatot tesz az omlásveszély elhárítási programra. Koordinálja a tűzcsapnyilvántartást és a felszerelési, tűzvíztároló nyilvántartási, üzembe helyezési tevékenységet. Beruházás előkészítési szakaszában Adatot szolgáltat a beruházást érintő támfal, partfal, pince omlásveszély elhárítási lehetőségekről. Adatot szolgáltat a forrás, rétegvíz felhasználási lehetőségekről. Adatot szolgáltat a speciális geológiai veszélyekről. Beruházási megvalósulási szakaszában Figyelemmel kíséri az építés során napvilágra kerülő pince, üreg, kút feltárásokat, azok dokumentálását. Figyelemmel kíséri az építés során fellelt gravitációs történelmi vízvezetéket, szivárgókat, rétegvíz kibukkanásokat és javaslatot tesz a veszélyelhárításra, illetve a készülő létesítményben való felhasználásra. Vízkárelhárítás terén

6 Figyelemmel kíséri a csapadékvizek levonulását. Javaslatot tesz a mennyiségi, rombolóerő és gyülekezési idő szempontjából rendkívüli veszélyhelyzetek elkerülésére. Javaslatot tesz a vízterhelés belterület elöntésvédelme érdekében kevéssé terhelt területekre való átvezetésére. Javaslatot tesz új főgyűjtők, záportározók, övárkok, szivárgó rendszerek kiépítésére. Javaslatot tesz a szükséges tórehabilitációs munkákra, koordinálja azok elvégzésére. b.) Műszaki és Vagyon-nyilvántartási feladatok: Gondoskodik az Önkormányzat tulajdonában lévő térképek karbantartásáról, kezeléséről, tárolásáról és azok szolgáltatásáról, az önkormányzati tulajdonú földrészleteket érintő építésügyi-műszaki tervdokumentációk megőrzéséről, valamint a Központi Statisztikai Hivatal számára a statisztikai műszaki adatbázis biztosításáról. Gondoskodik a jogszabály szerint a közigazgatási határok megjelölésére szolgáló földmérési jelek védelméről, továbbá a belterületi határvonal megállapításával kapcsolatos feladatok végrehajtásáról, ennek keretében Képviseli az Önkormányzat tulajdonosi érdekeit Gondoskodik az Önkormányzat közterületeinek elnevezéséről és a megszüntetéséről szóló rendeletek előkészítéséről, nyilvántartásáról, a házszámok előzetes megállapításáról. A Földrajzi nevek megállapításáról, karbantartásáról és a házszám keletkezéséről és megállapításáról szóló 23/2006. (06.30.) számú rendelet alapján helyi közterületjegyzék elnevezéssel nyilvántartást vezet, és a nyilvántartás alapján a helyes lakcím keletkezetése érdekében kapcsolatot tart, és kapcsolatot keres a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Pécs M. J. Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság, Országos Mentőszolgálat helyi szervezete, a PVV Zrt, Közműszolgáltató cégek, a Magyar Posta Zrt Pécsi Igazgatóság, a Pécsi Körzeti Földhivatal, valamint minden adatkezelésre jogosult szervezet, valamint Pécs M. J. Város közigazgatási területén lakcímmel rendelkező állampolgárral. Gondoskodik az új és a megszűnt földrajzi nevek a Pécsi Körzeti Földhivatal által vezetett hiteles ingatlan-nyilvántartási térképen történő átvezetéséről. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata vagyonát érintően gondoskodik a telekalakításokról, a változások ingatlan-nyilvántartási térképen történő átvezetéséről, a földrészletek művelési ág megváltoztatására irányuló

7 hatósági eljárás lefolytatásáról, a közigazgatási és a belterületi határ megváltoztatásával kapcsolatos feladatok ellátásáról. Megkeresésre gondoskodik a hiteles térképek és tulajdoni lapok beszerzését illetően, ennek keretében a törvényben biztosított egyszeri díjmentesség/ingatlan rendelkezés miatt nyilvántartást vezet a kikért tulajdoni lapokról. A hivatal gyorsabb ingatlan-nyilvántartási adatokkal való kiszolgálása érdekében úgynevezett TAKARNET (Internet alapú) kapcsolatot tart fenn. Folyamatosan egyeztet a Vagyongazdálkodási Csoporttal az értékesítésre kerülő ingatlanok műszaki állapot és ingatlan-nyilvántartás szerinti kitűzésé érdekében. Vezeti és karbantartja a hatályos kormányrendelet alapján az önkormányzati ingatlanvagyon-katasztert, gondoskodik a nem kezelt ingatlanok elbirtoklásának megakadályozásáról, továbbá közreműködik a Vagyonkataszter és a tárgyeszköz nyilvántartás összhangjának megteremtésében, és ennek okán folyamatosan egyeztet a számviteli analitikával a két nyilvántartás előírt egyezősége érdekében, mint értékben mint pedig egyéb adatmódosítást érintően. Az ingatlan-vagyonkataszterben átvezeti a kötelezettségvállaló okiratokat, földhivatali és egyéb határozatokat. Kapcsolatot tart a kezelőkkel, bekéri és átvezeti a rájuk bízott ingatlan-vagyonban bekövetkezett változásokról az adatokat. A PVV Zrt-vel kötött együttműködési megállapodás gondoskodik a PVV Zrt kezelésében lévő ingatlanvagyon műszaki adatainak és értékadatainak meghatározása, az önkormányzati bérlakások és nem lakások céljára szolgáló helyiségek műszaki adattartalmának változása, valamint az Önkormányzat által vezetett alaptérképeket érintő változások adatainak átvételéről, és ezáltal az adatok egységes kezeléséről. A 229/2006. (IX. 20.) Kormányrendelet alapján elkészíti a KSH által OSAP 1616 számon nyilvántartott kitöltési utasítás statisztikai tábláit. A hivatal munkáját, valamint a döntés-előkészítési folyamatot segítve, az ingatlan-vagyonkataszter adatbázisából a kért szempontok szerinti ingatlan leválogatást és adatszolgáltatást nyújt. Vezeti az Önkormányzat vagyonával kapcsolatos tulajdonosi jogok gyakorlásának szabályairól szóló 29/2002. ( ) számú rendelet mellékletét (az Önkormányzat törzsvagyona) Ellenőrzi az I. fokú építésügyi hatóság által, valamint a társ államigazgatási szervek és hatóságok részéről az Önkormányzat felé

8 megküldött határozatokat, és szükség szerint képviseli az önkormányzat érdekeit. 7x24 órában biztosítja a Városfejlesztési Főosztály kezelésében lévő ingatlanokra a bejutást. Ellátja az egységes közműnyilvántartás üzemeltetésével kapcsolatos feladatokat, közreműködik a város térinformatikai rendszerének fejlesztésében. Koordinálja az egyesített közműnyilvántartás rendszeréhez csatlakozott közműszolgáltató cégek rendszeren belüli kommunikációját. Az Informatikai Osztállyal együttműködve gondoskodik az e- önkormányzati rendszerben lévő térképek frissítéséről és naprakészen tartásáról. c.) Vagyonhasznosítási, vagyonfejlesztési és beruházás előkészítési feladatok: - Ellátja az önkormányzat hatályos vagyonrendelete szerinti forgalomképes önkormányzati vagyonelemek működtetését, fejlesztési (értékesítések, befektetési célú ingatlanvásárlások) és hasznosítási feladatait az önkormányzat közgyűlése, illetve a polgármester felhatalmazása alapján, vagy saját hatáskörben. Ennek során: döntésre előkészíti a Főosztály területgazdálkodási és ingatlanhasznosítási feladatkörébe tartozó ügyeket. Nyilvántartja a forgalomképes ingatlanokat és előkészíti azok hasznosítását. Az értékesítéssel és hasznosítással összefüggésben lebonyolítja a pályázatokat, illetve árverési eljárásokat folytat le. Előkészíti és megszerkeszti az értékesítéssel, hasznosítással kapcsolatos szerződéseket, gondoskodik azok nyilvántartásáról és a földhivatali nyilvántartáson történő átvezetéséről. Gondoskodik az önkormányzati tulajdonban lévő, az intézmények működtetése során feleslegessé váló ingatlanok hasznosításáról, őriztetéséről, értékesítésük lehetőségeinek feltárásáról. A Szabályozási Tervben foglaltakkal összhangban gondoskodik a kötelező önkormányzati feladat- és hatáskörellátáshoz feleslegessé váló közterületi ingatlanok hasznosításáról, értékesítésük lehetőségeinek feltárásáról, ennek előkészítéseként a törzsvagyoni körből való kivonásukról. Előkészíti a külföldiek tulajdonszerzése ügyében a Polgármester nyilatkozatát.

9 Előkészíti az önkormányzatot megillető elővásárlási jogok gyakorlásának ügyében a polgármester nyilatkozatát. Lefolytatja feladatkörét érintő területeken, illetve ügyekben a közbeszerzésekről szóló törvény, illetve a közbeszerzési szabályzat által előírt beszerzési eljárásokat. Előkészíti, megszerkeszti, módosításra előkészíti, egységes szerkezetbe foglalja a Főosztály feladatkörét érintő, és felelősségi körébe tartozó önkormányzati rendeleteket, ezzel összefüggésben gondoskodik a szükséges előkészítő eljárás lefolytatásáról, továbbá az elfogadott rendeletek kihirdetéséről, szükséges esetben a Közigazgatási Hivatallal történő egyeztetésekről. Figyelemmel kíséri a Pécsi Építési Szabályzat és Szabályozási Terv hatályos tartalmát, ennek keretében javaslatokat tesz annak esetleges indokolt módosítására, karbantartására, valamint jogi-szakmai segítséget nyújt a módosítási eljárás lefolytatása során. Jogi szakismeretet igénylő ügyekben tanácsot ad együttműködik, valamint segítséget nyújt a Főosztály feladatkörébe tartozó ügyek intézése során, illetve társfőosztályok számára. Az együttműködés elsősorban tárgyalásokon, megbeszéléseken való részvételre, előkészítő iratok, szerződések, illetve előterjesztések megszerkesztésére terjed ki. Előkészíti - a hatályos vagyonrendelettel összhangban - az önkormányzat vagyonával kapcsolatos jogügyletekben a tulajdonosi nyilatkozatokat a Polgármester, illetve a Közgyűlés felhatalmazása alapján. Kidolgozza a vagyonnal kapcsolatos jogügyletek eljárási rendjét, melynek alapján a jogügyleteket lefolytatja. Gondoskodik az önkormányzat és intézményei fejlesztési, felújítási és rekonstrukciós igényeinek összegyűjtéséről, ennek alapján rövid és középtávú fejlesztési javaslatokat dolgoz ki. Ennek keretében: Számba veszi a különböző szakterületek bevonásával, azok fejlesztési elképzeléseit, fejlesztési programjaik összeállításához és ütemezéséhez irányelveket ad ki és segítséget nyújt. A szakfőosztályokon keresztül összegyűjti a rövid és középtávú fejlesztési igényeket. A szakfőosztályok által véleményezett fejlesztési igények alapján összeállítja a rövid és középtávra szóló fejlesztési tervjavaslatokat és a következő évi tervezési feladatokat. A becsült megvalósítási költségek ismeretében és a jóváhagyott

10 fejlesztési célok alapján előkészíti az önkormányzat költségvetéséhez a következő évi fejlesztési feladatokat, illetve azok megvalósításához szükséges forrásokra javaslatot terjeszt elő. Megvizsgálja a pályázati lehetőségeket, ezek igénybevételéhez szükséges döntéseket előkészíti. Az elnyert támogatások felhasználásához szükséges támogatási szerződéseket előkészíti és a Közgazdasági Főosztálynak átadja. Az adott évi költségvetésben jóváhagyott fejlesztések szakszerű végrehajtását biztosítja. Ennek során: Intézkedéseket tesz a szakszerű lebonyolítás érdekében. Gondoskodik arról, hogy a lebonyolítás mind műszaki, mind gazdasági szempontokból szakszerűen történjen. (Engedélyek, az érvényben lévő szabályok szerinti vállalkozásba adás, a munkák szakszerű műszaki ellenőrzés stb.) A végrehajtás során, majd azt követően értékeli a fejlesztések végrehajtását és annak eredményességét, szükség szerint javaslatokat dolgoz ki az esetenként szükségessé váló forrásátcsoportosításokra. Az éves fejlesztések végrehajtásáról a Közgyűlést tájékoztatja. Gondoskodik az üzembe helyezési (használatbavételi) eljárás szakszerűségéről és elkészíti (elkészítteti) az aktiváláshoz szükséges iratokat. d.) EKF feladatok - megszervezi és biztosítja a hivatalt érintő EKF fejlesztési ügyek adminisztrációját, közgyűlési előterjesztések elkészítését, testületi üléseken való képviseletét. - támogatja az előkészítő, lebonyolító és koordináló Pécs 2010 Menedzsment Központ Kht. hivatalt érintő ügyeit. e.) Általános együttműködési és koordinációs feladatok Együttműködik a városüzemeltetéssel, vagyongazdálkodással és városi közfeladatokat ellátó önkormányzati többségi tulajdonú társaságokkal, valamint az intézmények szakmai felügyeletének ellátásában közreműködik. Segíti a különböző társaságok és intézmények tevékenységének összehangolását. Segíti, előkészíti, - átruházott hatáskörben - felelősen végrehajtja, illetve gyakorolja az Önkormányzat képviselő-testületének, Polgármesterének, szakbizottságainak és a város jegyzőjének feladatát, illetve hatáskörét a következő szakterületeken és a külön részletezett hatásköri jegyzék

11 szerinti jogszabályi felhatalmazás alapján: - építésügy és területfejlesztés, - kommunális igazgatás, - vízügyi igazgatás, - közlekedési igazgatás,. környezet- és természetvédelmi igazgatás, - műemlékvédelem, - vagyongazdálkodás, - közbeszerzéssel és koncessziós szerződésekkel kapcsolatos feladatok, - árhatósági igazgatás. Szakmai közreműködést biztosít a vitás kérdésekben. Állásfoglalásával segíti a jegyző hatósági feladatainak gyakorlását végző szakmai osztályok, elsősorban a Hatósági Főosztály keretében működő Műszaki Osztály munkáját, különösen az alábbi ügyekben: - építésügyi, - környezeti- és természetvédelmi, - útügyi (közlekedési), - állategészségügyi, - szőlőtermesztés, borgazdálkodás és növényvédelem, - közterületen elhelyezkedő fák-, és - védett fák kivágásának engedélyezésével, - táv-hőszolgáltatással összefüggő engedélyezéssel, - természetvédelmi hatósági engedélyezéssel kapcsolatos ügyek. Együttműködik a Tisztségviselői Kabinettel a szakterületéhez tartozó feladatok végrehajtásában. Szakmai szempontból elősegíti a tulajdonosi elvárások és érdekek érvényesítését a szakterületéhez kapcsolódó önkormányzati többségi tulajdonú gazdasági társaságok vonatkozásában. A főosztály szakmai kompetenciájába tartozó tulajdonosi döntéseket előkészíti. Szakmai segítséget nyújt az Önkormányzat szakbizottságainak munkájához, különösen: a Városfejlesztési, a Kommunális, valamint a Gazdasági Bizottságok vonatkozásában. Ellátja az önkormányzat alapításával létrehozott közalapítványokkal kapcsolatos feladatokat.

J A V A S L A T. az Ózdi Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának jóváhagyására

J A V A S L A T. az Ózdi Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának jóváhagyására J A V A S L A T az Ózdi Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának jóváhagyására Ózd, 2015. november 12. Előterjesztő: Ózd Város Jegyzője Előkészítő: Aljegyző, Jogtanácsos Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Javaslat az Ózd Városi Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának jóváhagyására

Javaslat az Ózd Városi Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának jóváhagyására Javaslat az Ózd Városi Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának jóváhagyására Ó z d, 2011. július 28. Előterjesztő: Jegyző Előkészítő: Jogi, Képviselő-testületi és Kistérségi Osztály

Részletesebben

Javaslat az Ózdi Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítására

Javaslat az Ózdi Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítására Javaslat az Ózdi Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítására Ó z d, 2013. június 27. Előterjesztő: Jegyző Előkészítő: Humánerőforrás és Képviselő-testületi Osztály Tisztelt

Részletesebben

SZEGEDI VÍZMŰ ZRT. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZEGEDI VÍZMŰ ZRT. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT SZEGEDI VÍZMŰ ZRT. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Jóváhagyta: a Szegedi Vízmű Zrt. Igazgatósága a../2015. (.. sz. határozatával I. BEVEZETÉS Jelen Szervezeti és Működési Szabályzat (továbbiakban: SZMSZ)

Részletesebben

EMŐD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

EMŐD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA EMŐD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1./A Szervezeti és Működési Szabályzat célja A Szervezeti és Működési Szabályzat (továbbiakban

Részletesebben

I. FÜGGELÉK EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK ÜGYRENDJE

I. FÜGGELÉK EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK ÜGYRENDJE I. FÜGGELÉK EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK ÜGYRENDJE 1 ADÓ IRODA Általános feladatok 1./ Eger Megyei Jogú Város Jegyzője (a továbbiakban: önkormányzati adóhatóság) hatáskörébe tartozó

Részletesebben

A Bábolnai Közös Önkormányzati Hivatal 2015. évi beszámolója

A Bábolnai Közös Önkormányzati Hivatal 2015. évi beszámolója A Bábolnai Közös Önkormányzati Hivatal 2015. évi beszámolója 1 I. Tartalomjegyzék I. Tartalomjegyzék...2 II. Beszámoló a Bábolnai Közös Önkormányzat Hivatal munkájáról...3 III. A Közös Önkormányzati Hivatal

Részletesebben

4/2003. számú elnöki rendelkezés

4/2003. számú elnöki rendelkezés Hatályos: 2012. március 1-től 4/2003. számú elnöki rendelkezés az Országgyűlés Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzatának kiadásáról 1. Az Országgyűlés Hivatala (a továbbiakban: Hivatal) Szervezési

Részletesebben

1. Hatósági és Szociális Iroda

1. Hatósági és Szociális Iroda A SZERVEZETI TAGOZÓDÁS SZERINTI FŐBB FELADATOK A Közös Hivatal alapvető feladata az önkormányzatok működésével, valamint az államigazgatási, önkormányzati hatósági ügyek döntésre való előkészítésével és

Részletesebben

A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA VAGYONGAZDÁLKODÁSI SZABÁLYZATA

A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA VAGYONGAZDÁLKODÁSI SZABÁLYZATA A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA VAGYONGAZDÁLKODÁSI SZABÁLYZATA BUDAPEST 2015 (Hatályos 2015. június 27. napjától) A Budapesti Gazdasági Főiskola (továbbiakban: Főiskola) Szenátusa a Főiskola vagyonkezelésében

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 6/2010. (I.18.) számú. h a t á r o z a t a. tagozódásának és ügyrendjének megállapításáról

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 6/2010. (I.18.) számú. h a t á r o z a t a. tagozódásának és ügyrendjének megállapításáról NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 6/2010. (I.18.) számú h a t á r o z a t a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala belső szervezeti tagozódásának és ügyrendjének megállapításáról

Részletesebben

Ferencvárosi Intézmény Üzemeltetési Központ 1097 Budapest, Vágóhíd utca 35-37. e-mail: info@intezmenyuzemeltetes.hu Tel./Fax: 06-1-798-0517

Ferencvárosi Intézmény Üzemeltetési Központ 1097 Budapest, Vágóhíd utca 35-37. e-mail: info@intezmenyuzemeltetes.hu Tel./Fax: 06-1-798-0517 10. számú melléklet T E R V E Z E T BÉRLETI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről Ferencvárosi (, képviseli: Czakóné Dobó Krisztina) mint b é r b e a d ó, másrészről pedig. (.. cégjegyzékszám:.., adószám:

Részletesebben

I. Fejezet A RENDELET HATÁLYA, ÉRTELMEZŐ RENDELKEZÉSEK

I. Fejezet A RENDELET HATÁLYA, ÉRTELMEZŐ RENDELKEZÉSEK Sárvár Város Önkormányzati Képviselő-testületének a 22/2007. (V. 24.), a 27/2007. (VII. 24.), a 3/2008. (I. 24.), a 7/2008. (II. 11.), a 14/2008. (II. 14.), a 29/2008. (X. 16.), a 38/2008. (XI. 24.), a

Részletesebben

NYÁRLŐRINCI POLGÁRMESTERI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

NYÁRLŐRINCI POLGÁRMESTERI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA NYÁRLŐRINCI POLGÁRMESTERI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Az államháztartás működési rendjéről szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet 13. (1) bekezdése szerint a költségvetési szerv szervezeti

Részletesebben

Cserkeszőlő Község Önkormányzat Fürdő és Gyógyászati Központ. Szervezeti és Működési Szabályzat

Cserkeszőlő Község Önkormányzat Fürdő és Gyógyászati Központ. Szervezeti és Működési Szabályzat Cserkeszőlő Község Önkormányzat Fürdő és Gyógyászati Központ Szervezeti és Működési Szabályzat 2011 Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény (Áht.), valamint annak felhatalmazására és végrehajtására

Részletesebben

(a módosításokkal egységes szerkezetben)

(a módosításokkal egységes szerkezetben) M Á S O L A T Vác Város Önkormányzat 22/2014. (VI.20.) sz. rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól, valamint az önkormányzat vagyonának értékesítése, illetve

Részletesebben

Városlőd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2011. (XI. 23.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat vagyonáról, a vagyongazdálkodás és

Városlőd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2011. (XI. 23.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat vagyonáról, a vagyongazdálkodás és Városlőd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2011. (XI. 23.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat vagyonáról, a vagyongazdálkodás és vagyonhasznosítás szabályairól 1 Városlőd Község Önkormányzatának

Részletesebben

NyíREGYHÁZA 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. TELEFON: +36 42 524-500 FAX: +36 42 524-501 POLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez -

NyíREGYHÁZA 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. TELEFON: +36 42 524-500 FAX: +36 42 524-501 POLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez - NyíREGYHÁZA 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. TELEFON: +36 42 524-500 MEGYEI JOGÚ VÁROS FAX: +36 42 524-501 POLGÁRMESTERE E-MAIt..: POLGARMESTER@NYIREGYHAZA.HU Ügyiratszám: 62705-212012.VIlI. Ügyintéző:

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. I. Általános rendelkezések 3. II. Szervezeti szabályok 6. III. Működési szabályok 7. IV. Záró rendelkezések 10.

TARTALOMJEGYZÉK. I. Általános rendelkezések 3. II. Szervezeti szabályok 6. III. Működési szabályok 7. IV. Záró rendelkezések 10. VERESEGYHÁZI POLGÁRMESTERI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA HATÁLYOS: 2016. március 1-től TARTALOMJEGYZÉK I. Általános rendelkezések 3. II. Szervezeti szabályok 6. III. Működési szabályok 7.

Részletesebben

2. Értelmező rendelkezések

2. Értelmező rendelkezések Pécs Meggyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 11/2012. (II.24.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat vagyonával kapcsolatos tulajdonosi jogok gyakorlásának szabályairól Pécs Megyei Jogú Város

Részletesebben

Ságvár Község Polgármestere 8654 Ságvár, Fő u. 16. 84/380-013 Fax: 84/380-256 E-mail: polgarmester@sagvar.hu MEGHÍVÓ

Ságvár Község Polgármestere 8654 Ságvár, Fő u. 16. 84/380-013 Fax: 84/380-256 E-mail: polgarmester@sagvar.hu MEGHÍVÓ Ügyszám: 414/2013. Ságvár Község Polgármestere 8654 Ságvár, Fő u. 16. 84/380-013 Fax: 84/380-256 E-mail: polgarmester@sagvar.hu MEGHÍVÓ Ságvár, Som és Nyim Községek Képviselő-testületei 2013. január 31.-én

Részletesebben

A Kormány 77/2014. (III. 14.) Korm. rendelete az állami vagyonnal való gazdálkodásról szóló 254/2007. (X. 4.) Korm. rendelet módosításáról

A Kormány 77/2014. (III. 14.) Korm. rendelete az állami vagyonnal való gazdálkodásról szóló 254/2007. (X. 4.) Korm. rendelet módosításáról 3886 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2014. évi 39. szám 7. Hatályát veszti az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladat- és hatásköréről szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet

Részletesebben

az önkormányzat vagyonrendeletének megalkotásáról

az önkormányzat vagyonrendeletének megalkotásáról Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. E L Ő T E R J E S Z T É S az önkormányzat vagyonrendeletének megalkotásáról Tisztelt Képviselő-testület! A tavalyi év végén új önkormányzati

Részletesebben

I.26631-6/2012. sz. Jegyzői utasítás. Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzata

I.26631-6/2012. sz. Jegyzői utasítás. Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzata 1. oldal I.26631-6/2012. sz. Jegyzői utasítás Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzata Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése (a továbbiakban: Közgyűlés) a helyi

Részletesebben

ERZSÉBET VIGADÓ ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

ERZSÉBET VIGADÓ ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA ERZSÉBET VIGADÓ ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 I. INTÉZMÉNYI ADATOK: Név: Erzsébet Vigadó és Városi Könyvtár Kerek bélyegző: Fejbélyegző: Cím: 7754 Bóly, Széchenyi tér 10. Levélcím:

Részletesebben

VAGYONKEZELÉSI SZERZŐDÉS

VAGYONKEZELÉSI SZERZŐDÉS VAGYONKEZELÉSI SZERZŐDÉS 2. sz. melléklet (továbbiakban a Szerződés"), mely létrejött egyrészről Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata (1092 Budapest, Bakáts tér 14., törzskönyvi azonosító

Részletesebben

Pilisszentlászló Község Önkormányzatának 8/2004.(VII.1.) rendelete az önkormányzat vagyonáról, a vagyongazdálkodás szabályairól

Pilisszentlászló Község Önkormányzatának 8/2004.(VII.1.) rendelete az önkormányzat vagyonáról, a vagyongazdálkodás szabályairól Pilisszentlászló Község Önkormányzatának 8/2004.(VII.1.) rendelete az önkormányzat vagyonáról, a vagyongazdálkodás szabályairól Pilisszentlászló Község Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban: Képviselő-testület)

Részletesebben

1/2015. (I. 21.) NGM utasítás. a Nemzetgazdasági Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatáról

1/2015. (I. 21.) NGM utasítás. a Nemzetgazdasági Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatáról 1/2015. (I. 21.) NGM utasítás a Nemzetgazdasági Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatáról A központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK XXII. ÉVFOLYAM 11.sz. 2012. DECEMBER MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE 2 TARTALOMJEGYZÉK I. MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK RENDELETEI... 10-88. oldal II. MISKOLC MEGYEI JOGÚ

Részletesebben

Bevezető. Bevezető. Tájékoztatót készítettünk az Mötv. módosításáról, valamint a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer működéséről.

Bevezető. Bevezető. Tájékoztatót készítettünk az Mötv. módosításáról, valamint a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer működéséről. III. évfolyam Tartalom 6741 Szeged, Rákóczi tér 1. www.csmkh.hu vezeto@csmkh.hu Tel.: 62/562-662 Fax: 62/562-601 Bevezető... 2 Törvényességi Felügyeleti Főosztály tájékoztatói... 3 Tájékoztató az Mötv.

Részletesebben

A Komlói Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti Egységeinek ügyrendje

A Komlói Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti Egységeinek ügyrendje A Komlói Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti Egységeinek ügyrendje TITKÁRSÁG 1. Az önkormányzatnál és a közös önkormányzati hivatalnál foglalkoztatottak személyzeti ügyeinek intézése, személyi nyilvántartás,

Részletesebben

NYÍLT ÜLÉSE. 2. számú jegyzőkönyve (2014. MÁRCIUS 17.) Rendelet: 2/2014. (III. 20.) ÖR. Határozatok: 12/2014. /2014. Kt. hat.

NYÍLT ÜLÉSE. 2. számú jegyzőkönyve (2014. MÁRCIUS 17.) Rendelet: 2/2014. (III. 20.) ÖR. Határozatok: 12/2014. /2014. Kt. hat. Nyárlőrinc Község Képviselő-testületének NYÍLT ÜLÉSE 2. számú jegyzőkönyve (2014. MÁRCIUS 17.) Rendelet: 2/2014. (III. 20.) ÖR. Határozatok: 12/2014. /2014. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyárlőrinc

Részletesebben

KATOLIKUS MÓDSZERTANI KONFERENCIA. 2016. február 10.

KATOLIKUS MÓDSZERTANI KONFERENCIA. 2016. február 10. KATOLIKUS MÓDSZERTANI KONFERENCIA 2016. február 10. Tartalomjegyzék: I. Tájékoztatási kötelezettség II. Ellátás igénylése III. Adatnyilvántartás IV. Előgondozás V. Gondozási szükséglet vizsgálat VI. Jövedelemvizsgálat

Részletesebben

356/2007. (XII. 23.) Korm. rendelet. a földhasználati nyilvántartás részletes szabályairól

356/2007. (XII. 23.) Korm. rendelet. a földhasználati nyilvántartás részletes szabályairól 1. oldal 356/2007. (XII. 23.) Korm. rendelet a földhasználati nyilvántartás részletes szabályairól A Kormány az Alkotmány 35. (1) bekezdésének b) pontjában foglalt feladatkörében, továbbá a termőföldről

Részletesebben

I. Fejezet A rendelet hatálya. II. Fejezet A vagyongazdálkodás általános szabályai. 1. Az Önkormányzat vagyona. 2. Törzsvagyon

I. Fejezet A rendelet hatálya. II. Fejezet A vagyongazdálkodás általános szabályai. 1. Az Önkormányzat vagyona. 2. Törzsvagyon Bakonynána Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2013. (V.7.) rendelete az önkormányzat tulajdonában álló nemzeti vagyonról, és a vagyongazdálkodás szabályairól Bakonynána Községi Önkormányzat

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Újhartyán Község Önkormányzata Képviselő-testületének a 2013. június 25i ülésére. 9. napirend

ELŐTERJESZTÉS. Újhartyán Község Önkormányzata Képviselő-testületének a 2013. június 25i ülésére. 9. napirend 1 ELŐTERJESZTÉS Újhartyán Község Önkormányzata Képviselő-testületének a 2013. június 25i ülésére 9. napirend Tárgy: Előterjesztő: Előkészítő: Szavazás módja: Az Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás

Részletesebben

A KÖZGYŰJTEMÉNYI ELLÁTÓ SZERVEZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A KÖZGYŰJTEMÉNYI ELLÁTÓ SZERVEZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A KÖZGYŰJTEMÉNYI ELLÁTÓ SZERVEZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Az Intézmény vezetője: Jóváhagyom:... Bánóczy Lajos Oktatási és Kulturális Minisztérium főigazgató mint az Alapító képviselője átruházott

Részletesebben

I. fejezet. Általános rendelkezések

I. fejezet. Általános rendelkezések Melléklet az 46/2014. (VII.3.) önkormányzati határozathoz Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata (az 56/2013. (IX.26.) önkormányzati határozattal elfogadott

Részletesebben

HIVATALOS ÉRTESÍTÕ. 42. szám. A M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y M E L L É K L E T E 2011. július 29., péntek. Tartalomjegyzék. I.

HIVATALOS ÉRTESÍTÕ. 42. szám. A M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y M E L L É K L E T E 2011. július 29., péntek. Tartalomjegyzék. I. HIVATALOS ÉRTESÍTÕ A M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y M E L L É K L E T E 2011. július 29., péntek 42. szám Tartalomjegyzék I. Utasítások 20/2011. (VII. 29.) BM utasítás a Belügyminisztérium Gépjármû Szabályzatáról

Részletesebben

BALATONFÜREDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

BALATONFÜREDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA BALATONFÜREDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8. -ában foglaltak

Részletesebben

4/2010. (X. 5.) NGM utasítás. a Nemzetgazdasági Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatáról

4/2010. (X. 5.) NGM utasítás. a Nemzetgazdasági Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatáról 4/2010. (X. 5.) NGM utasítás a Nemzetgazdasági Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatáról A központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló

Részletesebben

A rendelet célja és hatálya

A rendelet célja és hatálya Egységes szerkezetbe foglalva 2005. december 12. Pánd Község Önkormányzata 4/2003./V.12./ r e n d e l e t e a 20/2005. /XI.29./ rendelet módosításaival, kiegészítéseivel, amely az önkormányzati vagyonról

Részletesebben

6. NAPIREND Ügyiratszám: 1/ 272-12/2015. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. október 30-i nyilvános ülésére

6. NAPIREND Ügyiratszám: 1/ 272-12/2015. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. október 30-i nyilvános ülésére 6. NAPIREND Ügyiratszám: 1/ 272-12/2015. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. október 30-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandó: A Wass Albert Könyvtár és

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉS

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉS BALATO FÜRED VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALÁ AK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA ( a módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva ) Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete - a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

RENDELETEK. (5) Az állami támogatás elszámolásából eredő visszafizetési kötelezettséget 21 e Ft-ban hagyja jóvá.

RENDELETEK. (5) Az állami támogatás elszámolásából eredő visszafizetési kötelezettséget 21 e Ft-ban hagyja jóvá. RENDELETEK Nagyigmánd Nagyközség Önkormányzatának 6/2007. (IV. 19.) sz. rendelete a 2006. évi költségvetés teljesítésének jóváhagyásáról és pénzmaradványa elszámolásáról Az államháztartásról szóló 1992.

Részletesebben

MÉLIUSZ JUHÁSZ PÉTER KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2013.

MÉLIUSZ JUHÁSZ PÉTER KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2013. MÉLIUSZ JUHÁSZ PÉTER KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2013. TARTALOMJEGYZÉK I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 4 1. AZ INTÉZMÉNY ADATAI... 4 1.1. Az intézmény neve, székhelye, címe, elérhetősége...

Részletesebben

K I V O N A T. Dunaföldvár Város Önkormányzata Száma: 245-12/2013.

K I V O N A T. Dunaföldvár Város Önkormányzata Száma: 245-12/2013. 78/2013.(IV.23.) KT. Dunaföldvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 9/2013.(IV.30.) önkormányzati rendelettel elfogadott 2012. évi költségvetési zárszámadás pénzmaradvány-kimutatás táblázatban

Részletesebben

6/2012. számú házelnöki rendelkezés az Országgyűlés Hivatala Szervezeti és M űködési Szabályzatána k kiadásáró l

6/2012. számú házelnöki rendelkezés az Országgyűlés Hivatala Szervezeti és M űködési Szabályzatána k kiadásáró l AZ OIKSZÁGGY Ű LÉS 1'I.NOK H 6/2012. számú házelnöki rendelkezés az Országgyűlés Hivatala Szervezeti és M űködési Szabályzatána k kiadásáró l Az Országgy ű lésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény (a továbbiakban

Részletesebben

BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT NAGY LÁSZLÓ GIMNÁZIUMA, SZAKKÖZÉPISKOLÁJA, SZAKISKOLÁJA ÉS KOLLÉGIUMA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT NAGY LÁSZLÓ GIMNÁZIUMA, SZAKKÖZÉPISKOLÁJA, SZAKISKOLÁJA ÉS KOLLÉGIUMA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT NAGY LÁSZLÓ GIMNÁZIUMA, SZAKKÖZÉPISKOLÁJA, SZAKISKOLÁJA ÉS KOLLÉGIUMA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT TARTALOMJEGYZÉK I. Az intézmény és szervezeti tagozódása 1 II. A működés

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Szám: 45.598/2012. Javaslat a Balassi Bálint Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet, valamint a Nógrád Megyei Múzeumi Szervezet átvételével kapcsolatos döntések

Részletesebben

Szám: 02050-119/2/2013. ált. Jóváhagyom: Dakos József rendőr dandártábornok sk. megyei rendőrfőkapitány A SIKLÓSI KAPITÁNYSÁGVEZETŐ

Szám: 02050-119/2/2013. ált. Jóváhagyom: Dakos József rendőr dandártábornok sk. megyei rendőrfőkapitány A SIKLÓSI KAPITÁNYSÁGVEZETŐ RENDŐRKAPITÁNYSÁG SIKLÓS KAPITÁNYSÁGVEZETŐ 7800 SIKLÓS, BATTHYÁNY U. 7. 7800 SIKLÓS PF: 38. TELEFON / FAX: 72/579-770; BM: 23/44-11 FAX:23/44-41 E-MAIL: LubastyikZ@baranya.police.hu Szám: 02050-119/2/2013.

Részletesebben

ESZTERHÁZY KÁROLY FŐISKOLA. GAZDASÁGI ÉS MŰSZAKI FŐIGAZGATÓSÁG ÜGYRENDJE (Elfogadva a Szenátus RH/9/2016. (II.23.) sz. határozatával) 2016.

ESZTERHÁZY KÁROLY FŐISKOLA. GAZDASÁGI ÉS MŰSZAKI FŐIGAZGATÓSÁG ÜGYRENDJE (Elfogadva a Szenátus RH/9/2016. (II.23.) sz. határozatával) 2016. ESZTERHÁZY KÁROLY FŐISKOLA GAZDASÁGI ÉS MŰSZAKI FŐIGAZGATÓSÁG ÜGYRENDJE (Elfogadva a Szenátus RH/9/2016. (II.23.) sz. határozatával) 2016. 211111 Tartalomjegyzék Általános rendelkezések... 3 A Gazdasági

Részletesebben

TISZAKÜRTI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

TISZAKÜRTI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA TISZAKÜRTI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. (továbbiakban: Mötv.) 84-86.. alapján Tiszakürt és Nagyrév

Részletesebben

2. szám 2012. FEBRUÁR TARTALOMJEGYZÉK

2. szám 2012. FEBRUÁR TARTALOMJEGYZÉK 2. szám 2012. FEBRUÁR TARTALOMJEGYZÉK SZEMÉLYI RÉSZ... 3 33/2012. (02.23.) számú zárt ülési határozat... 3 Pécs Város 2012. évi Sajtó Díja kitüntetés adományozásáról... 3 RENDELETEK... 4 8/2012. (II.17.)

Részletesebben

Mobiltelefonszám: (70) 625-56-92; drótpostacím: pinter.tamas@jobbik.hu Cím: Dunaújváros Piac tér II. Szolgáltatóház 1. emelet 2400

Mobiltelefonszám: (70) 625-56-92; drótpostacím: pinter.tamas@jobbik.hu Cím: Dunaújváros Piac tér II. Szolgáltatóház 1. emelet 2400 P i n t é r T a m á s Ö n k o r m á n y z a t i K é p v i s e l ő Mobiltelefonszám: (70) 625-56-92; drótpostacím: pinter.tamas@jobbik.hu Cím: Dunaújváros Piac tér II. Szolgáltatóház 1. emelet 2400 Dunaújváros

Részletesebben

B6 IBRÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 8/2012. (IV. 06.) Önkormányzati rendelete

B6 IBRÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 8/2012. (IV. 06.) Önkormányzati rendelete B6 IBRÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 8/2012. (IV. 06.) Önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól Ibrány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

1. Vagyontárgyak meghatározása

1. Vagyontárgyak meghatározása Epöl Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2012.(IX.28.) önkormányzati rendelete Epöl község Önkormányzata vagyonáról, a vagyonnal való rendelkezés szabályairól Epöl Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Az önkormányzat vagyona 2. (1) Az önkormányzat vagyona az 1. (1) bekezdés b) pontjában meghatározott vagyoncsoportokból

Az önkormányzat vagyona 2. (1) Az önkormányzat vagyona az 1. (1) bekezdés b) pontjában meghatározott vagyoncsoportokból Kerepes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2004. (IX. 30.) rendelete az önkormányzat vagyonáról, a vagyongazdálkodás szabályairól egységes szerkezetben az azt módosító 26/2007. (XII. 18.) és

Részletesebben

Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2012. (V. 02.) rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól

Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2012. (V. 02.) rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2012. (V. 02.) rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól A Képviselő-testület a nemzeti vagyonról szóló 2011.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. június 30-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. június 30-i rendes ülésére ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. június 30-i rendes ülésére Egyszerű többség Tárgy: Intézkedési terv a vagyongazdálkodás ellenőrzése tárgyban tett jelentésben megfogalmazott

Részletesebben

- 1 - Az egyesület 2013. április 11-i Közgyűlése a következő Alapszabályt fogadta el. I. Az egyesület adatai

- 1 - Az egyesület 2013. április 11-i Közgyűlése a következő Alapszabályt fogadta el. I. Az egyesület adatai - 1 - Az EZÜSTNET - Internetező Idősek Országos Egyesületének Alapszabálya Alapítók az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011.

Részletesebben

SZIGLIGET HEGYMAGAS KÖZSÉGEK KÖRJEGYZŐSÉGÉNEK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZIGLIGET HEGYMAGAS KÖZSÉGEK KÖRJEGYZŐSÉGÉNEK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA SZIGLIGET HEGYMAGAS KÖZSÉGEK KÖRJEGYZŐSÉGÉNEK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Szigliget és Hegymagas községek Képviselő-testületei a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 35-40. -ai, az államháztartás

Részletesebben

Tárnok Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 21 /2012. (IX.14.) számú önkormányzati rendelete

Tárnok Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 21 /2012. (IX.14.) számú önkormányzati rendelete Tárnok Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 21 /2012. (IX.14.) számú önkormányzati rendelete Az Önkormányzat vagyonáról, a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról 1 A Tárnok Nagyközség

Részletesebben

Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata

Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata Egységes szerkezetbe foglalva:2015. október 28. Hatályos: 2015. november 1. Csurgó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország

Részletesebben

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI TERÜLETI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI TERÜLETI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA HAJDÚ-BIHAR MEGYEI TERÜLETI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2011. Kelte: A kiadmány hiteléül: 2011. június 01. Jóváhagyta: Bodó Sándor Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlésének

Részletesebben

4./ E L Ő T E R J E S Z T É S. a 2015. november 25-ei képviselő-testületi ülésre

4./ E L Ő T E R J E S Z T É S. a 2015. november 25-ei képviselő-testületi ülésre Jánossomorja Város Önkormányzata Polgármesterétől 4./ E L Ő T E R J E S Z T É S a 2015. november 25-ei képviselő-testületi ülésre Tárgy: Jánossomorja Város Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzatáról

Részletesebben

Napsugár Óvoda és Bölcsőde Egyesített Intézmény. OM azonosító: 030 999. Szervezeti és működési szabályzat

Napsugár Óvoda és Bölcsőde Egyesített Intézmény. OM azonosító: 030 999. Szervezeti és működési szabályzat Napsugár Óvoda és Bölcsőde Egyesített Intézmény OM azonosító: 030 999 Szervezeti és működési szabályzat 1 I. BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK Az intézmény a jogszabályi előírásoknak megfelelendő az alapító okiratában

Részletesebben

Kaposvári Bajcsy-Zsilinszky Utcai Központi Óvoda Szervezeti és Működési Szabályzata

Kaposvári Bajcsy-Zsilinszky Utcai Központi Óvoda Szervezeti és Működési Szabályzata KAPOSVÁRI BAJCSY- ZSILINSZKY UTCAI KÖZPONTI ÓVODA 7400 KAPOSVÁR, BAJCSY- ZS. U. 20. OM: 033742 bajcsy.ovoda@cbn.hu Tel. Fax.: 0682/526-764 Kaposvári Bajcsy-Zsilinszky Utcai Központi Óvoda Szervezeti és

Részletesebben

I. A Hivatal elnevezése, jogállása, irányítása és vezetése. 1. A Hivatal elnevezése és jogállása

I. A Hivatal elnevezése, jogállása, irányítása és vezetése. 1. A Hivatal elnevezése és jogállása Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat aljegyzőjének 5/2013. utasítása a Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Polgármesteri Hivatal Ügyrendjéről (A 9/2013. aljegyzői és a 3/2013. jegyzői

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Költségvetési Bizottsága 2008. szeptember 30-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Költségvetési Bizottsága 2008. szeptember 30-i ülésére ELŐTERJESZTÉS a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Költségvetési Bizottsága 2008. szeptember 30-i ülésére Szám: 156/2008. Tárgy: Baranya Megyei Önkormányzat Gazdasági Igazgatósága Szervezeti Működési

Részletesebben

15/2011. (II. 22.) Kgy. határozat

15/2011. (II. 22.) Kgy. határozat 15/2011. (II. 22.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről szóló 5/2011. (II. 24.) önkormányzati rendelettel összefüggő intézkedések A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK

VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK a 15/2012. (III.30.)Ör., a 44/2012.(IX.13.) Ör., az 50/2012. (X.26.) Ör., a 65/2012. (XII.21.) Ör., a 6/2013. (II.28.) Ör., a 21/2013. (V.31.) Ör.,

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ÖZGYŰLÉSE ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA ELŐTERJESZTÉS

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ÖZGYŰLÉSE ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA ELŐTERJESZTÉS VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ÖZGYŰLÉSE ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA Szám: 02/151/2013. ELŐTERJESZTÉS az Ügyrendi Bizottság 2013. április 25-ei ülésére Tárgy: A Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal Szervezeti és

Részletesebben

HASZNÁLATI SZERZŐDÉS (tervezet)

HASZNÁLATI SZERZŐDÉS (tervezet) HASZNÁLATI SZERZŐDÉS (tervezet) amely létrejött egyrészről a Alsózsolca Város Önkormányzata székhelye: 3571 Alsózsolca, Kossuth Lajos út 138. képviseli: Zsiros Sándorné polgármester törzsszáma: 725910

Részletesebben

Magyarországi Románok Országos Önkormányzat Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzata

Magyarországi Románok Országos Önkormányzat Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzata Magyarországi Románok Országos Önkormányzat Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzata A Magyarországi Románok Országos Önkormányzata az Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatát az

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dunaszentpál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. január 27-i rendes, nyilvános testületi ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Dunaszentpál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. január 27-i rendes, nyilvános testületi ülésére ELŐTERJESZTÉS Dunaszentpál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. január 27-i rendes, nyilvános testületi ülésére Tárgy: Beszámoló a Dunaszegi Közös Önkormányzati Hivatal 2015. évi munkájáról

Részletesebben

Közép - dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal. 2008. évi

Közép - dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal. 2008. évi Szám: 01-6/2008. Közép - dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal 2008. évi Munka-, Ellenőrzési - és Képzési-terve Székesfehérvár, 2008. március 31. 2 Tartalomjegyzék A 2008. ÉVI MUNKATERV KIEMELT SZEMPONTJAI:...

Részletesebben

Készítette: Pete Istvánné tagintézmény vezető

Készítette: Pete Istvánné tagintézmény vezető Göcsej Kapuja Bak Általános Művelődési Központ SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Készítette: Garamvölgyi György igazgató Oláh István igazgatóhelyettes Pete Istvánné tagintézmény vezető Gaálné Farkas Valéria

Részletesebben

2. Jogi és Szervezési Iroda 3. Pénzügyi Gazdasági Iroda 4. Szociális és Gyámügyi Iroda 5. Városfejlesztési és Mőszaki Iroda

2. Jogi és Szervezési Iroda 3. Pénzügyi Gazdasági Iroda 4. Szociális és Gyámügyi Iroda 5. Városfejlesztési és Mőszaki Iroda SZERVEZETI EGYSÉGEK ÉS AZOK FELADATKÖRE: 1. Igazgatási és Hatósági Iroda A Polgármesteri Hivatal szervezeti egységei: 1. Igazgatási és Hatósági Iroda 2. Jogi és Szervezési Iroda 3. Pénzügyi Gazdasági Iroda

Részletesebben

Egyéb előterjesztés. Békés Város Képviselő-testülete Oktatási, Kulturális és Sport Bizottságának 2015. szeptember 29-i ülésére

Egyéb előterjesztés. Békés Város Képviselő-testülete Oktatási, Kulturális és Sport Bizottságának 2015. szeptember 29-i ülésére Tárgy: Békés Városi Jantyik Mátyás Múzeum Szervezeti és Működési Szabályzatának jóváhagyása Előkészítette: Sápiné Turcsányi Ildikó igazgató Sorszám: 4 Döntéshozatal módja: Egyszerű szótöbbség Tárgyalás

Részletesebben

SZENT JÓZSEF KATOLIKUS SZAKISKOLA ÉS SPECIÁLIS SZAKISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZENT JÓZSEF KATOLIKUS SZAKISKOLA ÉS SPECIÁLIS SZAKISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA SZENT JÓZSEF KATOLIKUS SZAKISKOLA ÉS SPECIÁLIS SZAKISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA EGYHÁZASGERGE 2009 TARTALOM I. Szervezeti és Működési Szabályzat célja... 3 II. Az oktatási intézmény meghatározása...

Részletesebben

Hőgyész Nagyközség Önkormányzati Képviselő-testületének 2/2013. (II. 1.) önkormányzati rendelete a vagyongazdálkodásról (Egységes szerkezetben)

Hőgyész Nagyközség Önkormányzati Képviselő-testületének 2/2013. (II. 1.) önkormányzati rendelete a vagyongazdálkodásról (Egységes szerkezetben) Hőgyész Nagyközség Önkormányzati Képviselő-testületének 2/2013. (II. 1.) önkormányzati rendelete a vagyongazdálkodásról (Egységes szerkezetben) Hőgyész Nagyközség Önkormányzati Képviselő-testülete a nemzeti

Részletesebben

POLGÁRMESTERI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA*

POLGÁRMESTERI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA* POLGÁRMESTERI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA* Földváriné dr. Kürthy Krisztina Jegyző * Módosításokkal egységes szerkezetben Üllő Város Önkormányzatának Képviselőtestülete Magyarország helyi

Részletesebben

SZEGHALOM VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. I. Általános rendelkezések

SZEGHALOM VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. I. Általános rendelkezések SZEGHALOM VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. Általános rendelkezések 1./ A költségvetési szerv azonosító adatai: Megnevezése: Szeghalmi Polgármesteri Hivatal Székhelye:

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 37/2009. (III. 2.) számú. h a t á r o z a t a

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 37/2009. (III. 2.) számú. h a t á r o z a t a NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 37/2009. (III. 2.) számú h a t á r o z a t a Nyíregyháza településrendezési terveinek módosításával kapcsolatos szerződés, illetve megállapodás jóváhagyásáról

Részletesebben

Művelődési Központ, Könyvtár, és Szekrényessy Árpád Múzeum EDELÉNY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

Művelődési Központ, Könyvtár, és Szekrényessy Árpád Múzeum EDELÉNY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Művelődési Központ, Könyvtár, és Szekrényessy Árpád Múzeum EDELÉNY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Művelődési Központ, Könyvtár, és Szekrényessy Árpád Múzeum Edelény SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

Részletesebben

A GÖNDÖCS BENEDEK KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUMAI SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A GÖNDÖCS BENEDEK KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUMAI SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A GÖNDÖCS BENEDEK KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUMAI SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Göndöcs Benedek Középiskola, Szakiskola és Kollégiumai Szervezeti és Működési Szabályzata 2 I, Általános rendelkezések

Részletesebben

Solymári Beruházó Víziközmű Társulat ALAPSZABÁLYA

Solymári Beruházó Víziközmű Társulat ALAPSZABÁLYA Solymári Beruházó Víziközmű Társulat ALAPSZABÁLYA 7/2012. számú közgyűlési határozattal, 2012. december 18-án módosított és egységes szerkezetbe foglalt szöveg 2 ÁLTALÁNOS RÉSZ 1. A társulat elnevezése

Részletesebben

Előterjesztés. Tolnai Lászlóné sk. jegyző. Határozati javaslat. A Tengelici Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata

Előterjesztés. Tolnai Lászlóné sk. jegyző. Határozati javaslat. A Tengelici Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata Előterjesztés Tárgy: A Tengelici Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítása Tisztelt Képviselő-testület! Új szabályzat elfogadását több tényező indokolja. Egyik az, hogy a Polgármesteri

Részletesebben

A polgármesteri hivatal költségvetési szervként működik, alapító okirattal rendelkezik.

A polgármesteri hivatal költségvetési szervként működik, alapító okirattal rendelkezik. 2/2012. Tárgy: Beszámoló a Polgármesteri Hivatal munkájáról Tisztelt Képviselőtestület! I. A hivatal működése Székkutas Község Önkormányzat Képviselőtestülete az Önkormányzat és Szervei Szervezeti és Működési

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Kunsziget Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. január 28-i rendes, nyilvános testületi ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Kunsziget Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. január 28-i rendes, nyilvános testületi ülésére ELŐTERJESZTÉS Kunsziget Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. január 28-i rendes, nyilvános testületi ülésére Tárgy: Beszámoló a Dunaszegi Közös Önkormányzati Hivatal 2015. évi munkájáról Tisztelt

Részletesebben

A.) ÁLTALÁNOS SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYOK

A.) ÁLTALÁNOS SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYOK A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara ügyintéző szervezetének szervezeti és működési szabályzata (a 2003. június 20-i, a 2006. december 21-i és a 2009. szeptember 9-i módosításokkal egységes szerkezetben)

Részletesebben

Tárnok Nagyközség Önkormányzata Polgármesteri Hivatalának Ügyrendje

Tárnok Nagyközség Önkormányzata Polgármesteri Hivatalának Ügyrendje Tárnok Nagyközség Önkormányzata Polgármesteri Hivatalának Ügyrendje A 2011. évi CLXXXIX. törvény ( továbbiakban: Mötv.) 67. b.) pontjában, a Képviselőtestület Szervezeti és Működési Szabályzatáról számú

Részletesebben

ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI KÖZLEKEDÉSI KÖZPONT ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI KÖZLEKEDÉSI KÖZPONT ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Miskolc, József A. u. 70. ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI KÖZLEKEÉSI KÖZPONT ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖŐ SZERVEZETI ÉS MŰKÖÉSI SZABÁLYZATA Érvényes: 2013.03.13 Jóváhagyta: Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. Igazgatósága

Részletesebben

Zalaszentgyörgy Község Önkormányzatának

Zalaszentgyörgy Község Önkormányzatának Zalaszentgyörgy Község Önkormányzatának 7/2002. (XII.03. ) számú rendelete (A 2004. évi módosításokkal egybeszerkesztve) az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól Zalaszentgyörgy

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2013. május 23-án 14 órakor. kezdődő ülésére az Új Városháza Üléstermébe.

M E G H Í V Ó. 2013. május 23-án 14 órakor. kezdődő ülésére az Új Városháza Üléstermébe. Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottságának Elnöke 5500 Gyomaendrőd, Selyem u. 124. Tel./Fax: (66) 386-122 (66) 283-288 Web site:

Részletesebben

II. fejezet Az Önkormányzat vagyona

II. fejezet Az Önkormányzat vagyona Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 13/2012. (IV.26.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete az

Részletesebben

Vépi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzat

Vépi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzat Vépi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzat A Magyarország helyi Önkormányzatairól szóló 2011.évi CLXXXIX. tv. 84. valamint az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. tv. alapján

Részletesebben

Szeged és Környéke Vízgazdálkodási Társulat

Szeged és Környéke Vízgazdálkodási Társulat Szeged és Környéke Vízgazdálkodási Társulat ALAPSZABÁLYA EGYSÉGES SZERKEZETBEN Szeged 2012. augusztus 14. Dr. Ollé György ügyvéd (6722 Szeged, Gutenberg u. 3. mfsz. 3., tel./fax.: 62-477-920) 2 A Szeged

Részletesebben

S z e r v e z e t i é s M ű k ö d é s i S z a b á l y z a t a

S z e r v e z e t i é s M ű k ö d é s i S z a b á l y z a t a Csanytelek Község Önkormányzata Polgármesteri Hivatala S z e r v e z e t i é s M ű k ö d é s i S z a b á l y z a t a Záradék: Szabályzatot készítette: Kató Pálné jegyző Jóváhagyta: Csanytelek Község Önkormányzata

Részletesebben