TÁLALÁS. Összetett és különleges leveseket hasonlóképpen tálaljuk, de eltérhetünk ettől adott esetben pld halászlé bográcsban, raguleves cipóban stb.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TÁLALÁS. Összetett és különleges leveseket hasonlóképpen tálaljuk, de eltérhetünk ettől adott esetben pld halászlé bográcsban, raguleves cipóban stb."

Átírás

1 TÁLALÁS I. Általános követelmények Alapvető követelmény, hogy az elkészített ételek tálalása ízléses legyen. A tálakat és a tányérokat ne zsúfoljuk túl, peremük maradjon szabadon, hogy az étel kellőképpen érvényesülhessen. Tálalni csak megfelelően letisztított és előkészített asztalon lehet. Tálaláskor igen fontos a megfelelő köret kiválasztása: Mártásos ételekhez inkább száraz köretet adjunk, a különböző vagdalt húsokhoz, sültekhez, pecsenyékhez pedig főzelékfélét. A gyengébb rostozatú fehér húsokhoz (borjú, jérce stb.) általában gyenge cukorborsót, karottát, parajt adunk, a zsírosabb sertéssültfélékhez pedig párolt káposztát, zöldbabot, hagymalekvárt stb. Több személyes tálaknál ügyelni kell arra, hogy a felszolgáló a kanál és a villa segítségével könnyen áttehesse szervírozáskor a vendég tányérjára az ételt. Fontos, hogy a hússzeletek jól át legyenek vágva, a köretek ne folyjanak össze. Lényeges szempont, hogy a tálalást végző tudja, hogy az adott ételt, hogyan és milyen mennyiségben kell tálalni. Az ételek díszítésében elsősorban csak olyan anyagokat használjunk, amelyeket el is lehet fogyasztani. A vendégek nem minden esetben tudják, hogy a díszítés elfogyasztása nem megengedett az etikett szerint. II. A különböző ételek tálalása Levesek Erő, krém, és gyümölcsleveseket mindig csészében tálaljuk Csont-, hús-és sűrű leveseket levesestálban vagy leves kiöntőt mindinkább kiszorító különböző mélytányérokban szolgáljuk fel. Összetett és különleges leveseket hasonlóképpen tálaljuk, de eltérhetünk ettől adott esetben pld halászlé bográcsban, raguleves cipóban stb. Hideg előételek Mindig a leves előtt kerülnek felszolgálásra. Tálalásuk nem mindig az elkészítést követik ezért aszpikot használunk a kiszáradás elkerülése végett. Tálalásig hűtőben tároljuk, így azonnal felszolgálhatjuk őket.

2 Meleg előételek Mindig a leves után kerülnek felszolgálásra. Különösen ügyeljünk az előételek csökkentett mennyiségére, nem evvel kell a vendéget jóllakatni. Tálalásuk meleg tányéron történik, minimális dísz felhasználásával. Főzelékek és köretek Főzelékeket mély tálban tálalunk. Feltétjüket mindig külön tálaljuk kivétel az önkiszolgáló éttermek, üzemi konyhák stb. Köreteket mindig a hús mellé kell tálalnunk, ha a vendég külön kéri, akkor önálló fogásként is adhatjuk, de díszítés nélkül. Főételek Előmelegített tányéron vagy tálakon kerülnek felszolgálásra. Az ételek határozzák meg a díszítést, de a mai gasztronómiai felfogás szerint akár el is tekinthetünk tőle! Azonban ügyeljünk arra, hogy ha nem díszítünk, akkor az étel elkészítésénél is figyelembe kell venni ezt a tényt. Két hanyagul odadobott rántott szelet és mirelit burgonya nem váltja be a hozzáfűzött reményeket. Csak a jól megkomponált étel válik alkalmassá erre. Halételek Lehetőleg ovális keskeny haltálakra vagy ovális ezüstre tálaljuk. Citrommal díszíthetjük. Ha ragut tartalmaz a receptúra akkor külön tálon szolgáljuk fel. Saláták Mindig előhűtött mély üvegtálban tálaljuk őket. Desszertek Tálalásuk nagyon sokrétű, minden megengedett, hiszen a hidegtől a melegig mindent átfognak. Fontos azonban hogy harmonizáljon az előtte elfogyasztott ételekkel. A mennyiségre itt is vigyázzunk, mert semmi értelme a túlzásba vitelnek.

3 1. Hideg tormakrémes sonkatekercs francia saláta alapon 0,1 kg gépsonka 0,15 kg torma 0,10 kg tehéntúró 0,0 1 só 1 db aszpik lap 0,2 kg francia saláta alap 0,05 l majonéz 0,0005 kg fehérbors 0,05 kg kígyóuborka 0,05 kg paradicsom 0,05 kg csemegeuborka 0,05 kg alma A túrót finom szűrőn áttörjük, majd a tormával és sóval összekeverjük. A sonkába töltjük és az oldalait habzsákkal felspricceljük. A francia saláta alapot pár perc alatt közepesre főzzük, lecsepegtetjük, kihűtjük, sózzuk, borsozzuk, a zselatinnal és a majonézzel összekeverjük. Hozzákeverjük a kiskockára vágott almát és az uborkát. Hideg kistányérra halmozzuk, tetejére a sonkatekercseket helyezzük, díszítjük. 2. Club szendvics 3 szelet toast kenyér 0,05 kg csirkemell 0,05 kg bacon 0,05 kg paradicsom 0,02 kg majonéz 2 levél jégsaláta 0,03 l olaj A csirkemellet és a bacont megsütjük, a kenyeret megpirítjuk. Az első szelet kenyérre jégsalátát teszünk, erre jön a felszeletelt csirkemell és a majonéz. Rátesszük a következő kenyeret, mire újra jégsaláta, bacon és paradicsom, majd az utolsó szelet kenyér. Srégen félbevágjuk, díszítjük. 3. Görög saláta 0,05 kg paradicsom 0,05 kg paprika 0,05 kg kígyó uborka 0,02 kg olívabogyó 0,05 kg fetasajt 0,005 l olívaolaj 0,0005 kg oregano

4 A hozzávalókat közepesen nagy kockára vágjuk, lazán összekeverjük és oregánóval megszórjuk. Olívaolajjal nyakon öntjük. Hideg tányéron tálaljuk. Olívaolajban pirított baquettet adhatunk hozzá. 4. Kőrözöttel töltött paradicsom, saláta ágyon 1 db paradicsom 0,05 kg juhtúró 0,05 kg tehéntúró 0,005 kg pirospaprika 0,001 kg köménymag 1 evőkanál aprított snidling 0,001 kg só 0,001 kg feketebors 0,02 l tejföl negyed jégsaláta 0,03 kg madársaláta fél szál póréhagyma 0,03 kg tv paprika olívaolaj A paradicsom tetejét lemetsszük, kiskanállal kimagozzuk. A hozzávalókat összekeverjük, és a paradicsomba töltjük. Kevert salátán tálaljuk. 5. Zöldborsóleves vajas galuskával 0,05 kg margarin 0,01 l kristálycukor 0,02 kg liszt 1 db tojás 0,5 kg zöldborsó 0,005 kg bors Margarinon a zöldborsót megpároljuk, kevés lisztel és petrezselyemmel megszórjuk, majd vízzel felöntjük. Cukorral, sóval, borssal és ízesítjük. Vajas galuskát készítünk és a forrásban lévő levesbe szaggatjuk.

5 6. Zellerkrémleves pirított zsemlekockával 0,01 l étolaj 0,001 kg bors 0,1 kg liszt 0,05 kg margarin 0,1 l tejszín 0,5 kg zeller 0,15 kg kenyérkocka 2 db tojássárgája Margarinon a kockára vágott zellert megpároljuk, sózzuk, borsózzuk. Ha megfőtt átpasszírozzuk, vízzel felöntjük, kiforraljuk, és a tűzről levéve a tejszínbe kevert tojássárgájával besűrítjük (legírozzuk). Újra forralni már nem szabad. A kenyérkockákat olajban megpirítjuk és tálaláskor a leves mellé helyezzük. 7. Zöldborsós omlett 3 db tojás 0,05 l tejszín 0,05 kg margarin 0,05 kg trappista sajt 0,05 l étolaj 05 kg zöldborsó 0,003 kg bors A tojásokat a tejszínnel, sajttal, sóval, borssal, habverővel összekeverjük, és forró vajon megsütjük. A zöldborsót vajon megpároljuk, sózzuk, és a finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Az omlettre halmozzuk a reszelt sajttal együtt, majd félbehajtjuk. Díszítjük. 8. Ham end eggs 0,02 l olaj 3 db tojás 0,6 kg gépsonka só bors pirospaprika A sonkát szeleteljük, és olajon serpenyőben megpirítjuk. Óvatosan ráütjük a tojásokat, vigyázva nehogy szétmenjen a sárgájuk. Ha megsült tálaljuk. Sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk.

6 9. Zöldbabfőzelék tükörtojással 0,5 kg zöldbab 0,1 l étolaj 0,1 kg liszt 0,05 kg vöröshagyma 0,001 kg fokhagyma 0,005 kg fűszerpaprika 0,02 l ecet 0,01 kg kristálycukor 0,15 l tejföl A zöldbabot megfőzzük. Zsemleszínű rántást készítünk, amibe a hagymát, fokhagymát és a pirospaprikát is hevítjük. Hideg vízzel csomómentesre keverjük és a forrásban levő zöldbabhoz adjuk. Kiforraljuk. Hozzáadjuk a csomómentesre kevert tejfölt. Tálaláskor a tükörtojást külön tányéron szervírozzuk. 10. Tökfőzelék sült virslivel 0,5 kg gyalult tök 0,1 l étolaj 0,10 kg liszt 0,05 kg vöröshagyma Fél csomó kapor 0,15 l tejföl 0,005 kg bors Olajon a finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk. Hozzákeverjük a gyalult tököt és a finomra vágott kaprot. Vízzel felengedjük, sózzuk, borsozzuk. Puhára főzzük és behabarjuk. A beirdalt virslit forró olajban megsütjük és külön tányéron tálaljuk. 11. Holstein szelet petrezselymes burgonyával 0,4 kg burgonya 0,05 kg margarin 0,1 l étolaj 0,20 kg sertésborda 2 db tojás 0,05 kg liszt ajókagyűrű

7 Kevés forró olajon a felszeletelt sózott és lisztbe forgatott hússzeleteket mindkét oldalán pirosra sütjük. A burgonyát kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. A margarint megolvasztjuk és belekeverjük a finomra vágott petrezselymet és a főtt, leszűrt burgonyát. Kissé lepirítjuk, és a tányérra szedjük. Mellé tesszük a natúrra sütött hús szeleteket, tetejére a tükörtojást és erre jön az ajókagyűrű. Díszítjük. 12. Rántott szelet rizi-bizivel 0,20 kg sertés karaj 0,05 kg liszt 0,05 kg zsemlemorzsa 0,3 l étolaj 2 db tojás 0,1 kg rizs 0,1 kg zöldborsó 0,03 kg trappista sajt 0,05 kg vöröshagyma A megmosott húst felszeleteljük, klopfoljuk és sózzuk. Előbb lisztben, majd felvert sózott tojásban, végül zsemlemorzsában forgatjuk. Bő, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. A rizst kevés forró olajon megpirítjuk és 1,6 szoros mennyiségű forrásban levő vízzel felöntjük. Sózzuk és megtisztított egészben hagyott vöröshagymával és a hozzáadott mirelit zöldborsóval lassú tűzön, fedő alatt készre főzzük. A fedőt utána sem emeljük le róla legalább húsz percig. Tálaljuk, díszítjük. 13. Ízes-kakaós palacsinta 4 db tojás 0,35 kg liszt 0,2 l tej 0,3 l szódavíz 0,05 kg baracklekvár 0,05 kg ness kakaó porcukor a tálaláshoz Hozzávalókból palacsintatésztát készítünk kiolajozott palacsintasütőben vékonyan elterítjük és mindkét oldalát pirosra sütjük. Tálaláskor töltelékkel töltjük, tekerjük és a tetejére porcukrot szórunk.

8 14. Daramorzsa 0,25 kg búzadara 0,15 l tej 3 db egész tojás 0,6 kg cukor 0,02 kg vanillin cukor 0,1 l étolaj ½ db citrom 0,02 kg mazsola porcukor és baracklekvár a tálaláshoz A búzadarát a hozzávalókkal és az olaj 1/3-val összekeverjük és 20 percig állni hagyjuk. A megmaradt olajat serpenyőben hevítjük és beleborítjuk a masszát. Lapát kanállal állandó keverés mellett sütjük. Lekvárral és porcukorral tálaljuk.

Menüjavaslatok. Vacsorára

Menüjavaslatok. Vacsorára Menüjavaslatok Vacsorára Főtt tojás Főtt tojás 4 db tojás 1000 g friss spenót 300 ml 10%-os tejszín 60 g liszt 30 ml napraforgó olaj 4 gerezd fokhagyma 5 g petrezselyemzöld 2 g őrölt bors 1 l víz 1 db

Részletesebben

Böjti receptek. Gombás zöldbabragu: (Elkészítési idő: 60 perc) Köles juhsajtos zöldbabbal: (Elkészítési idő: 70 perc)

Böjti receptek. Gombás zöldbabragu: (Elkészítési idő: 60 perc) Köles juhsajtos zöldbabbal: (Elkészítési idő: 70 perc) Böjti receptek Gombás zöldbabragu: (Elkészítési idő: 60 perc) 25 dkg zöldbab 1dl olaj 15 dkg gomba 1 gerezd fokhagyma 5dkg paradicsompüré 1 mokkáskanál só késhegynyi erősen csípős pirospaprika A megtisztított,

Részletesebben

1500 Kcal ás mintaétrend

1500 Kcal ás mintaétrend 1500 Kcal ás mintaétrend 1. R: 2dl tej 1,5%-os 1db zsemle margarin 10g (light: 35% zsírtartalmú, vagy még alacsonyabb) csirkemell felvágott 1 vékony szelet paradicsom, paprika, vagy más az idénynek megfelelő

Részletesebben

Gomba- és salátavariációk. a ajánlásával

Gomba- és salátavariációk. a ajánlásával Gomba- és salátavariációk a ajánlásával Garnélás gombasaláta 1000 g Bio-Fungi 500 g tisztított garnélarák 1 db közepes méretű ananász 1 csokor koriander 2-3 db citrom leve 2-3 gerezd fokhagyma olívaolaj,

Részletesebben

Brokkolis sajtkrém. Sonkával sajttal töltött hústekercs. Erdei gyümölcslé. Elkészítése:

Brokkolis sajtkrém. Sonkával sajttal töltött hústekercs. Erdei gyümölcslé. Elkészítése: Bambi bölcsőde Brokkolis sajtkrém Hozzávalók: 25 dkg brokkoli (mirelit vagy friss) 15 dkg reszelt trappista sajt 1 dl forralt tej őrölt szerecsendió, esetleg fokhagyma Elkészítése: A brokkolit megpároljuk,

Részletesebben

Szénhidrát. Zsír. Fehérje. 104,6 Kcal Energia

Szénhidrát. Zsír. Fehérje. 104,6 Kcal Energia Gourmet_Box_dobozmatrica_100x247.indd 1 26/11/14 15:40 L KC A 521 C P E R ÉSZ 12 T T K A AL sütőtökpürér e tálalva, sü lt céklával irkemelltlve, s c i s a y n Ta kel tö zöldfűszerek ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT:

Részletesebben

Magyarország étele 2018.

Magyarország étele 2018. Magyarország étele 2018. Belfegor: Makói hagymás velővel töltött, paprikásmártásos szűzlabda, hajdina ropogóssal 1. lépés Velőtöltelék elkészítése A makói vöröshagymát finomra vágjuk, kevés zsiradékon

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Borsófőzelék főtt tojással (4 adag) 600g mirelit zöldborsó 1ek olívaolaj

Részletesebben

Rakott padlizsán - Mussaka. Hozzávalók: 4 padlizsán, só, olívaolaj a sütéshez, 10 dkg barnarizs, 40 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma,

Rakott padlizsán - Mussaka. Hozzávalók: 4 padlizsán, só, olívaolaj a sütéshez, 10 dkg barnarizs, 40 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma, Rakott padlizsán - Mussaka 4 padlizsán, olívaolaj a sütéshez, 10 dkg barnarizs, 40 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 3 evőkanál aprított petrezselyem, 1/2 dl olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma, bors, 2 evőkanál

Részletesebben

A kisadag ételek a teljes adagok árának 70 %-át képezik. Ételeink többsége az Ön érdekében frissen készül, ezért szíves türelmét és megértését

A kisadag ételek a teljes adagok árának 70 %-át képezik. Ételeink többsége az Ön érdekében frissen készül, ezért szíves türelmét és megértését ÉTLAP Előételek 1. Rántott Camembert áfonyával 1260.- 2. Juhtúróval töltött gombafejek rántva 1190.- 3. Görög saláta 490.- 4. Tenger gyümölcsei, kerti zöldségekkel 1200.- Levesek Csésze Tál 5. Tejszínes

Részletesebben

Hozzávalók: 0,5kg rizs víz só pirospaprika bors éteízesítő zöldborsó

Hozzávalók: 0,5kg rizs víz só pirospaprika bors éteízesítő zöldborsó Krumplipüré 1 kg krumpli, hámozva, kockára vágva víz a krumpli megfőzéséhez ízlés szerint 3 dkg vaj 2 deci tejföl 1 egész tojás A krumplit fazékba tesszük, és leöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Csirkemell rizottó (4 adag) 400g csirkemell 125g barna rizs (1 zacskó)

Részletesebben

Előételek. Házi vegyes finomságok. Levesek

Előételek. Házi vegyes finomságok. Levesek Házi vegyes finomságok Előételek (kolbász, sajt, szalonna, paprika, paradicsom, lila hagyma) Húsleves Levesek (leveszöldség, cérnametélt vagy csigatészta) Májgaluska leves (leveszöldség, májgaluska) Csülkös

Részletesebben

RECEPTEK. Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban. Összetevõk. 4 db csirkemell. 4 szelet Ahidai sonka. 8 szelet sajt. 5 dkg vaj. 2 ek liszt.

RECEPTEK. Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban. Összetevõk. 4 db csirkemell. 4 szelet Ahidai sonka. 8 szelet sajt. 5 dkg vaj. 2 ek liszt. RECEPTEK Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban Összetevõk 4 db csirkemell 4 szelet Ahidai sonka 8 szelet sajt 5 dkg vaj 2 ek liszt 3 dl tej só bors 10 dkg reszelt sajt 1-1,5 dl tejszín Elkészítés A csirkemell

Részletesebben

Mazsolás libanyak. Márton-napi napi lúd

Mazsolás libanyak. Márton-napi napi lúd Magyaros libamáj 50 dkg libamáj 15 dkg libazsír 6 dkg liszt 2 fej vöröshagyma 4 cső zöldpaprika 3 darab paradicsom 15 dkg csípős kolbász 4 kisebb szelet szalonna (bőrös) A felaprított hagymát dinszteljük

Részletesebben

Inkább a szárnyasok húsát kedveljük, miért ne lehetne abból is gulyást készteni? Kipróbáltuk, ízlett.

Inkább a szárnyasok húsát kedveljük, miért ne lehetne abból is gulyást készteni? Kipróbáltuk, ízlett. Az alábbi receptjeinknek megvan a saját történetük Leves Inkább a szárnyasok húsát kedveljük, miért ne lehetne abból is gulyást készteni? Kipróbáltuk, ízlett. Csirkegulyás - ½ csirkemell-filé - 1 kisfej

Részletesebben

2. A minőség mindenek felett

2. A minőség mindenek felett Minden családban nagy fejtörést okoz az ünnepi menü. A főzés és az előkészítés meghitt hangulata csak a reklámokban köszön vissza, a valóságban a háziasszonyok sokszor túlvásárolják magukat, nem hagynak

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Chilis bab (3 adag) 1 ek olívaolaj 150g vöröshagyma 400g darált pulykacomb

Részletesebben

Boróka konyhája. Saláták. Citromfüves aromás vitaminos saláta. Kapros cukkíni saláta

Boróka konyhája. Saláták. Citromfüves aromás vitaminos saláta. Kapros cukkíni saláta Boróka konyhája Saláták... 1 Citromfüves aromás vitaminos saláta... 1 Kapros cukkíni saláta... 1 Joghurtos, zelleres, kapros káposzta saláta... 2 Bazsalikomos tofu saláta... 2 Áfonyasaláta... 3 Tárkonyos

Részletesebben

Merena Mónika. Kedvenc sütemény receptjeim

Merena Mónika. Kedvenc sütemény receptjeim Merena Mónika Kedvenc sütemény receptjeim Gyors meggyes joghurtos sütemény 4 tojás, 1 pohár gyümölcsjoghurt, 1 joghurtos pohár olaj, 2 joghurtos pohár kristálycukor, 3 joghurtos pohár finomliszt, 1 csomag

Részletesebben

2015 RECEPTFÜZET 1. Írta Orosz Mihály

2015 RECEPTFÜZET 1. Írta Orosz Mihály 2015 RECEPTFÜZET 1 Írta Orosz Mihály Medvehagymás fűszervaj» 15 dkg vaj» 15-17 szál medvehagyma és bors» chili pehely» 1 gerezd fokhagyma» 2 ek. Aprított petrezselyemzöld A medvehagymát felaprítom, s hozzákeverem

Részletesebben

TÖKÖS ÉTELRECEPTEK. Igal Városért Egyesület gyűjteménye

TÖKÖS ÉTELRECEPTEK. Igal Városért Egyesület gyűjteménye TÖKÖS ÉTELRECEPTEK Igal Városért Egyesület gyűjteménye 2014 Tökös- mákos muffin: 20 dkg liszt, 22 dkg cukor, 0,5 tk sütőpor, 0,5 tk szódabikarbóna, 0,5 tk só, 0,5 tk őrölt fahéj, 2 tojás, 2 étolaj, 1 db

Részletesebben

Rösti tejszínes gombamártással Juhtúróval töltött gombafejek Rántott sajt tartármártással

Rösti tejszínes gombamártással Juhtúróval töltött gombafejek Rántott sajt tartármártással ELŐÉTELEK Kis vitamin salátatál (paradicsom, paprika, uborka, fejes saláta, kapros joghurtos öntet, reszelt sajt) Hortobágyi palacsinta (1db) (magyar különlegeség-palacsinta hússal töltve, paprikás szósszal)

Részletesebben

Curry Grillkolbász 210 g (tekert):

Curry Grillkolbász 210 g (tekert): Curry Grillkolbász 210 g (tekert): India csodás íz világát rejti a termék. A curry, mint fűszerkeverék alap-íz Indiában. Összetevői: gyömbér, római kömény, koriander, sáfrány, fahéj. Tájegységenként az

Részletesebben

MUNKAANYAG. Orosz Tibor. Sűrített levesek. A követelménymodul megnevezése: Ételkészítés

MUNKAANYAG. Orosz Tibor. Sűrített levesek. A követelménymodul megnevezése: Ételkészítés Orosz Tibor Sűrített levesek A követelménymodul megnevezése: Ételkészítés A követelménymodul száma: 1465-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-007-30 SŰRÍTETT LEVESEK ESETFELVETÉS MUNKAHELYZET

Részletesebben

Péksütemény kakaóval. Szalámis kenyér. Tejleves tésztával Sült csirkecomb párolt zöldséggel Mirinda szelet. Pizza krémes meleg szendvics

Péksütemény kakaóval. Szalámis kenyér. Tejleves tésztával Sült csirkecomb párolt zöldséggel Mirinda szelet. Pizza krémes meleg szendvics Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Reggeli Nutellás kenyér tejjel Szalámis kenyér Péksütemény kakaóval Lekváros kenyér Pirítós kenyér teával Ebéd Palóc gulyás Szilvás gombóc Tejleves tésztával Sült csirkecomb

Részletesebben

Étlap augusztus.29.-szeptember.02.

Étlap augusztus.29.-szeptember.02. legkésőbb 2016. augusztus 24. (SZERDA) 9 óráig szíveskedjenek leadni. 2016. augusztus.29.-szeptember.02. Karfiol leves Csontleves cérnametélttel Csontleves cérnametélttel Bolognai spagetti Padlizsános

Részletesebben

Kalóriaszegény mintaétrend

Kalóriaszegény mintaétrend Kalóriaszegény mintaétrend Varga Gábor dr. www.gvmd.hu 1/9 1. nap 2 dl 1,5%-os tej 94 5 dkg párizsi 106 2 db abonett 60 10 dkg zöldpaprika 20 1 db kockasajt (3,3 dkg) 75 15 dkg alma 45 3 dl Garden rostos

Részletesebben

Karácsonyi receptek Bede Róbert mesterszakácstól

Karácsonyi receptek Bede Róbert mesterszakácstól Karácsonyi receptek Bede Róbert mesterszakácstól Idei karácsonyi ínycsiklandozó menünket Bede Róbert mesterszakács készítette el. A hozzávalókat megtaláljátok áruházunkban és aktuális gasztronómiai katalógusunkban:

Részletesebben

Gyümölcs tea, Gyümölcs joghurt, Kifli, Rama Margarin, Zöldség

Gyümölcs tea, Gyümölcs joghurt, Kifli, Rama Margarin, Zöldség Heti étlap 2016.10.1. - 2016.11.04. Rama Margarin, Teljes kiőrlésű kenyér, Citromos tea, Kakaó, Kuglóf, Zöldség Gyümölcs tea, Gyümölcs joghurt, Kifli, Rama Margarin, Zöldség Tej, Citromos tea, Rama Margarin,

Részletesebben

Budapest Általános Iskola Felső 2019.Július 29. Augusztus 04.

Budapest Általános Iskola Felső 2019.Július 29. Augusztus 04. Budapest Általános Iskola Felső 2019.Július 29. Augusztus 04. eskávé Fatörzs kifli Szezámmagos sajtkrém, 11 EN: EN: EN: EN: 324 EN: 260 EN: EN: ZS: TZS: FH: ZS: TZS: FH: ZS: TZS: FH: ZS: 7,2 TZS: 4 FH:

Részletesebben

Konyhafőnök ajánlata

Konyhafőnök ajánlata Konyhafőnök ajánlata Nyitrai finom falatok hasábburgonyával Vadpörkölt dödöllével, áfonyával Kijevi pulykamell bazsalikomos, paradicsomos rizzsel Szűzérmék ínyenc módra, krokettel (pirított póréhagyma,

Részletesebben

Veganz Pink Smoothie. Elkészítés: Egy turmixgépbe tesszük a hozzávalókat, és kb. 2 percig alaposan összeturmixoljuk.

Veganz Pink Smoothie. Elkészítés: Egy turmixgépbe tesszük a hozzávalókat, és kb. 2 percig alaposan összeturmixoljuk. RECEPTEK Veganz Pink Smoothie Hozzávalók: 2 db érett biobanán 3 dl Veganz bio rizsital 2 ek. Veganz Smoothie bioalappor zöldborsófehérjével és gojibogyóval Elkészítés: Egy turmixgépbe tesszük a hozzávalókat,

Részletesebben

Amur kompérágyáson, lórban sütve, frissen készített savanyúsággal Mátranovák

Amur kompérágyáson, lórban sütve, frissen készített savanyúsággal Mátranovák I70 Amur kompérágyáson, lórban sütve, frissen készített savanyúsággal Mátranovák ÍZÔRZÔK Hozzávalók: másfél kg tisztított amur 10 dkg füstölt kenyérszalonna 10 dkg fôtt császárszalonna szeletben 2 nagyobb,

Részletesebben

Nagyi Szakácskönyve. A gyermekkor ízei

Nagyi Szakácskönyve. A gyermekkor ízei Nagyi Szakácskönyve A gyermekkor ízei Nagyi Szakácskönyve Z-dsgn Ez a könyv kizárólag referencia kiadványként szolgál, és üzleti célból semmilyen formában nem terjeszthető, nem nyomtatható! Receptek:

Részletesebben

Képes szakácskönyv erdélyi ételekből

Képes szakácskönyv erdélyi ételekből Képes szakácskönyv erdélyi ételekből Képes szakácskönyv erdélyi ételekből Készítette: Szabó Mária 2012. Tartalomjegyzék Erdélyi rakott káposzta... 4 Erdélyi borsos tokány... 6 Juhtúrós puliszka /Mamaliga/...

Részletesebben

Közkedvelt ételek a közétkeztetés számára. Sócsökkentett megoldások

Közkedvelt ételek a közétkeztetés számára. Sócsökkentett megoldások Közkedvelt ételek a közétkeztetés számára Sócsökkentett megoldások 1 Paradicsomleves 2 Temesvári sertéstokány 3 Zöldborsó főzelék 4 Brokkolikrémleves levesgyönggyel 5 Spárgás raguleves 6 Zöldséges zellerkrémleves

Részletesebben

Szendvicsek, vendégvárók

Szendvicsek, vendégvárók Receptek sonkából Szendvicsek, vendégvárók Húsvéti szendvics 4 szelet szendvicskenyér 2 dkg vaj 12 dkg fôtt sonka 1 db fôtt tojás tormahab 4 zöldpetrezselyem ág 1 db piros, kaliforniai paprika Vajazzuk

Részletesebben

Győri, répcementi és sokorói receptek gyűjteménye. Káposztaleves

Győri, répcementi és sokorói receptek gyűjteménye. Káposztaleves Győri, répcementi és sokorói receptek gyűjteménye Káposztaleves 1 füstölt csülök, vagy 30 dkg főzőkolbász ½ kg savanyú káposzta 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma 2 evőkanál olaj 1 evőkanál liszt pirospaprika

Részletesebben

Csontleves házi metélttel Ft. Fokhagymakrém leves sajtos pirítóssal Ft. Csirke raguleves Ft

Csontleves házi metélttel Ft. Fokhagymakrém leves sajtos pirítóssal Ft. Csirke raguleves Ft LEVESEK 1 Csontleves házi metélttel... 700 Ft Fokhagymakrém leves sajtos pirítóssal... 990 Ft Csirke raguleves... 850 Ft Tejszínes tárkonyos csirkeragu leves... 990 Ft KÉSZÉTELEK Bográcsgulyás... 990 Ft

Részletesebben

A nyúlhús egészséges és finom! Ön kóstolta már? Próbálja ki grillezve is! TERMÉKTANÁCS

A nyúlhús egészséges és finom! Ön kóstolta már? Próbálja ki grillezve is! TERMÉKTANÁCS A nyúlhús egészséges és finom! Ön kóstolta már? Próbálja ki grillezve is! TERMÉKTANÁCS Kedves Fogyasztó! A magyar lakosság egy fôre jutó nyúlhúsfogyasztása messze elmarad a nagy konyhakultúrájú országokétól.

Részletesebben

LEVESEK Zöldborsó leves Hozzávalók Gombaleves Hozzávalók Erőleves Hozzávalók Olasz zöldségleves Hozzávalók Zöldséges burgonyapüré leves Hozzávalók

LEVESEK Zöldborsó leves Hozzávalók Gombaleves Hozzávalók Erőleves Hozzávalók Olasz zöldségleves Hozzávalók Zöldséges burgonyapüré leves Hozzávalók LEVESEK Zöldborsó leves Hozzávalók: ½ sárgarépa, ¼ petrezselyemgyökér, ¼ zellergumó, 1 kisebb burgonya, 1.5 dkg zöldborsó, 1 kiskanál olaj, ¼ csokor petrezselyemzöld, 3 dl zöldséglé, só, bors. A zöldségeket,

Részletesebben

Étlap melléklet. Az "Étlap melléklet"-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ!

Étlap melléklet. Az Étlap melléklet-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Az ""-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Alma 34,10kcal 0,00g 0,00g 7,70g 0,00g 0,00g 0,00g Összetétel: Alma/Idared Alma mártás (cukormentes) 92,55kcal 0,79g 2,54g 15,84g 0,00g 0,10g

Részletesebben

FONTOS TUDNIVALÓK: Ne főzd! Ne fagyaszd! Ne várj vele! Mértékkel adagold! Ne hámozd!

FONTOS TUDNIVALÓK: Ne főzd! Ne fagyaszd! Ne várj vele! Mértékkel adagold! Ne hámozd! 1/17 FONTOS TUDNIVALÓK: Ne főzd! Ne fagyaszd! Ne várj vele! Mértékkel adagold! Ne hámozd! Mosd meg! A kész ételre reszeld rá! Édességekben is kipróbálhatod! 2/17 Hozzávalók: Szarvasgombás fűszervaj 1 cs

Részletesebben

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK!

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK! JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK! BOWLING TREFF SÖRÖZŐ ÉTTEREM 5502 GYOMAENDRŐD, FŐ ÚT 81/1. TELEFON: +36 (66) 282-048 E-MAIL: INFO@BOWLINGTREFF.HU WEB: WWW.BOWLINGTREFF.HU III. KATEGÓRIA ÉTTERMÜNKBEN FELSZOLGÁLÁSI

Részletesebben

Menü - 1500 kcal. 3. Hét

Menü - 1500 kcal. 3. Hét Menü - 1500 kcal Tudnivalók a diétáról: Energiaérték: 1500 kcal Protein tartalom: a napi energia-bevitel 20-25%-a, ami 75-93 grammnak felel meg Zsírtartalom: a napi energia-bevitel 30%-a, ami 50 grammnak

Részletesebben

Húsvéti sonkás muffin. Hozzávalók 12 főre

Húsvéti sonkás muffin. Hozzávalók 12 főre Húsvéti sonkás muffin Hozzávalók 12 főre Búza finomliszt 200g Teljes kiőrlésű liszt 100g Füstölt főtt sonka 200g Burgonya 150g Olaj 1 evőkanál Tojás 1 db Póréhagyma 60g Zöldpaprika 60g Élesztő 1 csomag

Részletesebben

Diétás ételek könyve

Diétás ételek könyve Diétás ételek könyve www.leakiloval.hu Oldal 1 Kedves Olvasóm! Ezt a könyvet azért készítettem el Neked, mert a fogyókúra során a legnagyobb probléma az, hogy mit is főzz, ami nem hizlal. Ebben a könyvben

Részletesebben

Stoczek menza 44. heti étlap

Stoczek menza 44. heti étlap 44 Stoczek menza 44. heti étlap 218.1.29.-2. LEVESEK 28,- 27,- 4,-,-,- 47,- 44,- 66,-,-,- Tejfölös tormás sertésraguleves 35,- 35,- 4,-,-,- 58,- 58,- 66,-,-,- 38,- Hideg citromleves 33,- 38,-,-,- 63,-

Részletesebben

Burgonyalepény. pizza módra - sajttal !"#$%&'#()*"+$,-)./)01

Burgonyalepény. pizza módra - sajttal !#$%&'#()*+$,-)./)01 Burgonyalepény pizza módra - sajttal burgonyalepény db 10 paradicsom konzerv kg 0,15 fehér hagyma kg 0,1 fokhagyma kg 0,04 oregano kg 0,01 sajt kg 0,2 vaj kg 0,05 olívaolaj l 0,04 márványsajt kg 0,1 só,

Részletesebben

A teremtő, midőn enni kényszeríti az embert, hogy élhessen, az étvággyal szólít fel bennünket, s az élvezettel jutalmaz meg érte!

A teremtő, midőn enni kényszeríti az embert, hogy élhessen, az étvággyal szólít fel bennünket, s az élvezettel jutalmaz meg érte! A teremtő, midőn enni kényszeríti az embert, hogy élhessen, az étvággyal szólít fel bennünket, s az élvezettel jutalmaz meg érte! Sok szeretettel üdvözöljük az Amadeus étteremben! Szívvel-lélekkel azon

Részletesebben

Étlap melléklet. Az "Étlap melléklet"-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Időszak: tól

Étlap melléklet. Az Étlap melléklet-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Időszak: tól Az ""-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Étlap: 2018.10.01.-tól 2018.11.01.-ig Alma 34,10kcal 0,00g 0,00g 7,70g 0,00g 0,00g 0,00g Összetétel: Alma/ Idared Almaleves (cukormentes) 37,09kcal

Részletesebben

ÉTLAP JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK! V : < 45. hét 2015.11.02-2015.11.06. "B^-MENÜ

ÉTLAP JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK! V : < 45. hét 2015.11.02-2015.11.06. B^-MENÜ 45. hét 2015.11.02-2015.11.06. Tízórai: Gyümölcstea, Margarin, Csirkemell sonka, Teljes kiőrlésű, Zöldpaprika Ebéd: Gulyásleves, Tejbedara, Kakaószórás, Uzsonna:, Margarin, 1/2 főtt tojás Tízórai: Gyümölcstea,

Részletesebben

Étlap melléklet. Az "Étlap melléklet"-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Időszak: tól

Étlap melléklet. Az Étlap melléklet-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Időszak: tól Étlap: 2018.10.01.-tól 2018.11.01.-ig Alma 34,10kcal 0,00g 0,00g 7,70g 0,00g 0,00g 0,00g Összetétel: Alma/ Idared Almaleves (lisztmentes) 88,38kcal 0,42g 0,30g 20,44g 10,00g 0,10g 0,00g Összetétel: Citrom,

Részletesebben

A HÁZ AJÁNLATA. (füstölt kolbásszal, füstölt szalonnával, vöröshagymával töltött sertés szelet) Minden Kedves Vendégünknek jó étvágyat kívánunk!

A HÁZ AJÁNLATA. (füstölt kolbásszal, füstölt szalonnával, vöröshagymával töltött sertés szelet) Minden Kedves Vendégünknek jó étvágyat kívánunk! A HÁZ AJÁNLATA 1. Rubin Ékessége 1490,- (füstölt kolbásszal, füstölt szalonnával, vöröshagymával töltött sertés szelet) 2. Szezámmagos rántott tarja 1290,- 3. Betyárcsípős flekken 1290,- 4. Fűszeres csirkemell

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Edzésmester Alakváltó Program. Receptek (v1.0 2009-04-27) www.edzesmester.com 2009 Mayavi 3.0 Kft

Tartalomjegyzék. Edzésmester Alakváltó Program. Receptek (v1.0 2009-04-27) www.edzesmester.com 2009 Mayavi 3.0 Kft Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 2 Tartalomjegyzék... 2 Jelmagyarázat... 4 Receptek 1: Reggelik... 5 Reggeli #1... 6 Reggeli #2... 7 Reggeli #3... 8 Reggeli #4... 9 Reggeli #5... 10 Reggeli #6... 11 Reggeli

Részletesebben

Budapest Tojásmentes 2019.szeptember.02-szeptember.08

Budapest Tojásmentes 2019.szeptember.02-szeptember.08 Budapest Tojásmentes 2019.szeptember.02-szeptember.08 Paprikakrém Sertés párizsi 1, 6, 7, 8, 11 Körözött Póréhagyma EN: 321 EN: 460 EN: 383 EN: 555 EN: 376 EN: EN: ZS: 12,4 TZS: 2,3 FH: 14,1 ZS: 10,1 TZS:

Részletesebben

Krémlevesek. Brokkoli krémleves Camambert-kockákkal Spárga krémleves Fokhagyma krémleves Levesek

Krémlevesek. Brokkoli krémleves Camambert-kockákkal Spárga krémleves Fokhagyma krémleves Levesek Krémlevesek Brokkoli krémleves Camambert-kockákkal Spárga krémleves Fokhagyma krémleves Levesek 690 Ft Bográcsgulyás Falusi Raguleves tárkonnyal, és tejföllel 750 Ft Hideg gyümölcsleves tejszínhabbal mandulaszelettel

Részletesebben

ÉTLAP. Gyümölcstea Főtt tojás karika Margarin Teljes kiőrlésű kenyér Zöldpaprika. Allergének: glutén. Allergének: glutén, tojás

ÉTLAP. Gyümölcstea Főtt tojás karika Margarin Teljes kiőrlésű kenyér Zöldpaprika. Allergének: glutén. Allergének: glutén, tojás ÓVODA Fahéjas csiga Pritaminos túrókrém Lekvár Főtt tojás karika, tojás, tojás, tej, diófélék, mustár, szezámmag 308 196 353 250 278 11,5 T 6,1 9,1 1,2 T 0,6 7,3 5,5 T 1,8 11,1 4,6 T 1,4 6,8 6,6 T 1,6

Részletesebben

Heti étlap

Heti étlap Heti étlap 2016.02.29. - 2016.03.06. hétfő kedd szerda csütörtök péntek szombat Kakaó, Margarin, Paprika, Zsemle, magos Epres tea, Trappista sajt, Margarin, Teljes Jégcsap retek Sült húskrém, Jégcsap retek,

Részletesebben

Étlap. 1. Rántott trappista sajt...900. 2. Rántott cammambert áfonyalekvárral...950. 3. Rántott gombafej...900. 4. Kemencés burgonya...800.

Étlap. 1. Rántott trappista sajt...900. 2. Rántott cammambert áfonyalekvárral...950. 3. Rántott gombafej...900. 4. Kemencés burgonya...800. Étlap Előételek: 1. Rántott trappista sajt...900. 2. Rántott cammambert áfonyalekvárral...950. 3. Rántott gombafej...900. 4. Kemencés burgonya...800. Levesek: 5. Erőleves tojással...400. 6. Erőleves házi

Részletesebben

R e c e p t o l d a l. h u Húsvéti recept ajánló

R e c e p t o l d a l. h u Húsvéti recept ajánló Receptoldal.hu Húsvéti recept ajánló Baconnal és Cheddarral töltött tojás - 12 tojás - 1/2 csésze majonéz - 4 szelet bacon - 2 evőkanál finomra reszelt cheddar sajt - 1 evőkanál mustár - só,bors A tojásokat

Részletesebben

Étlap melléklet. Az "Étlap melléklet"-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Időszak: tól

Étlap melléklet. Az Étlap melléklet-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Időszak: tól Étlap: 1300A1 Diabetesz 2018.12.01.-tól 2019.01.01.-ig Alma 34,10kcal 0,00g 0,00g 7,70g 0,00g 0,00g 0,00g Összetétel: Alma/Idared Alma mártás (cukormentes) 92,55kcal 0,79g 2,54g 15,84g 0,00g 0,10g 0,00g

Részletesebben

Heti étlap hétfő kedd szerda csütörtök péntek. Reggeli. Ebéd. Vacsora. Gyümölcs joghurt, Teljes

Heti étlap hétfő kedd szerda csütörtök péntek. Reggeli. Ebéd. Vacsora. Gyümölcs joghurt, Teljes Heti étlap 2016.08.29. - 2016.09.02. Tejeskávé, Kuglóf, Jégcsap retek, Teljes, Párizsi Gyümölcs joghurt, Teljes, Zsemle, Paradicsom, Rama Margarin Gyümölcs tea, Kőrözött túró, Jégcsap retek, Teljes, Tej

Részletesebben

Tepsis zöldségtál (4 adag) 40 dkg burgonya 40 dkg laskagomba 20 dkg vöröshagyma 20 dkg zöldpaprika 40 dkg patisszon 3 ek. olaj só bors bazsalikom

Tepsis zöldségtál (4 adag) 40 dkg burgonya 40 dkg laskagomba 20 dkg vöröshagyma 20 dkg zöldpaprika 40 dkg patisszon 3 ek. olaj só bors bazsalikom Tepsis zöldségtál (4 adag) 40 dkg burgonya 40 dkg laskagomba 20 dkg vöröshagyma 20 dkg zöldpaprika 40 dkg patisszon 3 ek. olaj só bors bazsalikom A burgonyát, vöröshagymát, zöldpaprikát karikára vágjuk,

Részletesebben

Étlap melléklet. Az "Étlap melléklet"-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ!

Étlap melléklet. Az Étlap melléklet-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Az ""-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Alma 34,10kcal 0,00g 0,00g 7,70g 0,00g 0,00g 0,00g Összetétel: Alma/Idared Almamártás 112,45kcal 0,79g 2,54g 20,84g 5,00g 0,10g 0,00g Összetétel:

Részletesebben

Budapest Általános Iskola Felső

Budapest Általános Iskola Felső Budapest Általános Iskola Felső 2019. 07. 01. 2019.07.07. Sajtkrém Sárgarépa Méz Kenyér Karamellás tej Kalács Majonézes tojáskrém Olasz felvágott 1, 3, 6, 7, 10 EN: 236 EN: 409 EN: 380 EN: 264 EN: 306

Részletesebben

Előszó. Jó főzést mindenkinek! Móni és Márió

Előszó. Jó főzést mindenkinek! Móni és Márió Előszó Éveken át jártuk a világot, gyűjtöttük az információkat, hogy egyre mélyebbre merülhessünk az egészséges táplálkozás rejtelmeibe. Magyarországra hazatérve időnként azt tapasztaltuk, hogy az egészséges

Részletesebben

1. 2016.08.29.-2016.09.02. Tízórai Ebéd Uzsonna Diák csemege Maci kávé Karfiolleves Ráma margarin Kuglóf Bolognai spagetti Uborka Teljes kiőrlésű kenyér Magyaros burgonyaleves Gyümölcs joghurt Zöldbabfőzelék

Részletesebben

Étrend gluténmentesen, tejmentesen, cukormentesen

Étrend gluténmentesen, tejmentesen, cukormentesen Étrend gluténmentesen, tejmentesen, cukormentesen Reggeli: Sárgarépás tojáskrém kenyérrel Elkészítési leírás: A tojás(oka)t keményre főzzük, majd alaposan kihűtjük. Ezután majonézzel, ízlés szerint mustárral,

Részletesebben

Étlap melléklet. Az "Étlap melléklet"-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ!

Étlap melléklet. Az Étlap melléklet-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Az ""-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Alma 34,10kcal 0,00g 0,00g 7,70g 0,00g 0,00g 0,00g Összetétel: Alma/Idared Alma mártás (liszt-, tejmentes) 109,19kcal 0,71g 1,95g 21,43g 5,00g

Részletesebben

ÉTLAP. Tavaszi zöldségleves Főtt sertés szelet Gyümölcsmártás Pirított búzadara. Allergének: glutén, mustár, szójabab, tej, tojás, zeller

ÉTLAP. Tavaszi zöldségleves Főtt sertés szelet Gyümölcsmártás Pirított búzadara. Allergének: glutén, mustár, szójabab, tej, tojás, zeller 2018.NOV 26-DEC 2 T T T T T T T Lebbencsleves Rakott karfiol Csokonai sertés raguleves Káposztás tészta glutén, mustár, tej, 900 802 Gombakrémleves Gyros tál csirkehúsból Pirított burgonya Tavaszi zöldségleves

Részletesebben

ÉTLAP SZOMBATHELY október 29november04. Óvoda TÍZÓRAI EBÉD UZSONNA. Tej Sárgabarack extra dzsem Margarin Félbarna kenyér

ÉTLAP SZOMBATHELY október 29november04. Óvoda TÍZÓRAI EBÉD UZSONNA. Tej Sárgabarack extra dzsem Margarin Félbarna kenyér Sárgabarack extra dzsem bedara fahéjas szórat Tojáskarika, 292 247 252 5,5 1,8 11,8 3,9 2,1 11,0 7,8 2,3 12,8 50,0 10,9 1,2 41,3 13,5 0,3 30,4 0,0 1,0 Magyaros zöldborsóleves Bakonyi sertéstokány Kagylótészta

Részletesebben

ÉTLAP. Tej Őszibarackos túrókrém Kifli. Allergének: glutén, tej SZH: 41 EN: 273 EN: 256. Zöldborsóleves Csirkepörkölt Tökfőzelék Félbarna kenyér

ÉTLAP. Tej Őszibarackos túrókrém Kifli. Allergének: glutén, tej SZH: 41 EN: 273 EN: 256. Zöldborsóleves Csirkepörkölt Tökfőzelék Félbarna kenyér 2015.Augusztus 3-9. Sajtos Tojáskrém eskávé Citromos-mazsolás kalács Őszibarackos túrókrém Mediterrán halkrém Kenőmájas, mustár, tej, tojás diófélék,, szezámmag,, hal, tej, tojás 366 61 286 37 354 55 273

Részletesebben

SZEKSZÁRD Óvoda

SZEKSZÁRD Óvoda SZEKSZÁRD Óvoda 209.09.02. 209.09.08. Kakaós csiga Tojáskrém Virsli Ketchup Gabonapehely Kőrözött Póréhagyma, 3, 7, 8, 0, 2, 5, 6, 7, 8, EN: 29 EN: 308 EN: 256 EN: 206 EN: 229 EN: EN: ZS: 2,7 TZS: 2,2

Részletesebben

ÉTLAP. Kollégium. Tej/Tea Körözött Teljes kiőrlésű kenyér. Allergének: glutén, tej. Babgulyás Aranygaluska Vaníliás öntet Félbarna kenyér.

ÉTLAP. Kollégium. Tej/Tea Körözött Teljes kiőrlésű kenyér. Allergének: glutén, tej. Babgulyás Aranygaluska Vaníliás öntet Félbarna kenyér. , / Kenőmájas Zsemle Paradicsom Karamell Fonott kalács / Körözött / Tojáskrém, szójabab, mustár 466 65 495 59 348 53 370 54 1,23 15 0,74 22 1,31 7 1,5 11 Zellerkrémleves Zsemlekocka Csirkepörkölt Főtt

Részletesebben

Menü - 1800 kcal. 4. Hét

Menü - 1800 kcal. 4. Hét Menü - 1800 kcal Tudnivalók a diétáról: Energiaérték: 1800 kcal Protein tartalom: a napi energia-bevitel 20-%-a, ami 81-90 grammnak felel meg Zsírtartalom: a napi energia-bevitel 30%-a, ami 60 grammnak

Részletesebben

Esztergom Felnőtt

Esztergom Felnőtt Esztergom Felnőtt 2019. 07. 29. 2019. 08.02. Zöldség krémleves Kukorica-daragaluska leves Tejfölös karalábé leves Brokkoli leves Sertés vagdalt Citromos szárnyas raguleves Paprikás burgonya virslivel Rántott

Részletesebben

KENÉZ HEKA ETELKA II. SAJÁT ÉTELRECEPT KÖNYVE

KENÉZ HEKA ETELKA II. SAJÁT ÉTELRECEPT KÖNYVE KENÉZ HEKA ETELKA II. SAJÁT ÉTELRECEPT KÖNYVE 1 KENÉZ HEKA ETELKA II. SAJÁT ÉTELRECEPT KÖNYVE Felelős kiadó: Kenéz Heka Etelka Nyomdai munkák: Norma Nyomdász Kft. Hódmezővásárhely ISBN: 963 460 228 2 2

Részletesebben

Étlap melléklet. Az "Étlap melléklet"-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ!

Étlap melléklet. Az Étlap melléklet-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Az ""-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Étlap: 2018.12.01.-tól 2019.01.01.-ig Alma 34,10kcal 0,00g 0,00g 7,70g 0,00g 0,00g 0,00g Összetétel: Alma/Idared Almaleves 89,81kcal 0,44g 0,30g

Részletesebben

2018. Január Iskola. Korcsoport: 7-10 év

2018. Január Iskola. Korcsoport: 7-10 év 2018. Január 01-05. 1.hét 01.01. 01.02. 01.03. 01.04. 01.05. Zöldborsó leves Krumpli főzelék, fasírt, rozskenyér Tarhonya leves Párolt sertés céklamártással Korhely leves virslivel Sonkás kocka, alma Összetevők

Részletesebben

Étlap melléklet. Az "Étlap melléklet"-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Időszak: tól

Étlap melléklet. Az Étlap melléklet-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Időszak: tól Étlap: 2018.11.01.-tól 2018.12.01.-ig Alma 34,10kcal 0,00g 0,00g 7,70g 0,00g 0,00g 0,00g Összetétel: Alma/Idared Alma mártás (cukormentes) 92,55kcal 0,79g 2,54g 15,84g 0,00g 0,10g 0,00g Összetétel: Citrom,

Részletesebben

Étlap melléklet. Az "Étlap melléklet"-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Időszak: tól

Étlap melléklet. Az Étlap melléklet-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Időszak: tól Étlap: 2019.01.01.-tól 2019.02.01.-ig Alma 34,10kcal 0,00g 0,00g 7,70g 0,00g 0,00g 0,00g Összetétel: Alma/Idared Almaleves (cukormentes) 37,09kcal 0,19g 0,27g 7,91g 0,00g 0,10g 0,00g Összetétel: Citrom,

Részletesebben

Könnyu receptek Kevesebb koleszterin

Könnyu receptek Kevesebb koleszterin Könnyu receptek Kevesebb koleszterin Könnyu receptek Kevesebb koleszterin Az egészséges táplálkozás nem jelent éhezést! És azt sem jelenti, hogy le kell mondania a hagyományos ételekről és édességekről.

Részletesebben

Heti étlap hétfő kedd szerda csütörtök péntek. Tízórai. Ebéd. Gyümölcs tea, Zala felvágott, Margarin, Teljes

Heti étlap hétfő kedd szerda csütörtök péntek. Tízórai. Ebéd. Gyümölcs tea, Zala felvágott, Margarin, Teljes Heti étlap 2017.01.02. - 2017.01.06. Forralt tej, Vajkrém,, Teljes kiőrlésű kenyér Kakaó, Croissant magos Gyümölcs tea, Zala felvágott, Margarin, Teljes kiőrlésű kenyér, Sárgarépa Forralt tej, Vaj, Stangli

Részletesebben

Tej Méz Margarin Félbarna kenyér

Tej Méz Margarin Félbarna kenyér BUDAPEST Általános Iskola Felső 2019.szeptember 02.-szeptember 08. Kakaós csiga Tojáskrém Virsli Ketchup Méz Körözött Póréhagyma 1, 3, 6, 7, 8, 10, 11 EN: 321 EN: 345 EN: 362 EN: 409 EN: 285 EN: EN: ZS:

Részletesebben

ÉTLAP. Tej Kőrözött Teljes kiőrlésű kenyér. Allergének:, Allergének: glutén, tojás, tej. glutén, tej. Legényfogó leves Aranygaluska Vanília öntet

ÉTLAP. Tej Kőrözött Teljes kiőrlésű kenyér. Allergének:, Allergének: glutén, tojás, tej. glutén, tej. Legényfogó leves Aranygaluska Vanília öntet , eskávé Fonott kalács Kőrözött Tojáskrém, tojás, tej, tojás, tej, mustár 322 285 340 T T 6,9 T 3,5 12,8 7,0 T 3,6 15,6 13,7 T 6,9 14,6 T T 50,8 22,7 0,6 37,5 12,5 1,3 36,8 10,9 1,8 Zöldségleves Füstölt

Részletesebben

Emese süteménypor. Meggyes pite: Almás pite: 1 csg Emese süteménypor, 5 dkg margarin, 3 tojás sárgája, 3 evőkanál tejföl, 1 kávés kanál szódabikarbóna

Emese süteménypor. Meggyes pite: Almás pite: 1 csg Emese süteménypor, 5 dkg margarin, 3 tojás sárgája, 3 evőkanál tejföl, 1 kávés kanál szódabikarbóna Emese süteménypor Meggyes pite: Almás pite: 1 csg Emese süteménypor, 5 dkg margarin, 3 tojás sárgája, 3 evőkanál tejföl, 1 kávés kanál szódabikarbóna Az alapanyagokból tésztát gyúrunk, kettéosztjuk. Ki

Részletesebben

Karácsonyi ételek gombákkal a

Karácsonyi ételek gombákkal a Karácsonyi ételek gombákkal a ajánlásával Aszalt szilvás pulykamell vörösboros gombaszószban 500 g Bio-Fungi szeletelt csiperkegomba 800-1000 g pulykamell 300 g aszalt szilva vörösbor olaj, só, bors A

Részletesebben

ÉTLAP. Tej Kőrözött Teljes kiőrlésű kenyér. Allergének:, Allergének: glutén, tojás, tej. glutén, tej. Legényfogó leves Aranygaluska Vanília öntet

ÉTLAP. Tej Kőrözött Teljes kiőrlésű kenyér. Allergének:, Allergének: glutén, tojás, tej. glutén, tej. Legényfogó leves Aranygaluska Vanília öntet ÓVODA, eskávé Fonott kalács Kőrözött Tojáskrém, tojás, tej, tojás, tej, mustár 281 261 278 T T 6,1 T 3,1 11,0 5,6 T 2,8 13,7 8,0 T 4,0 13,0 T T 44,1 18,1 0,5 36,7 11,8 1,2 36,0 10,7 1,3 Zöldségleves Füstölt

Részletesebben

III. Kategória. Tükörtojás 150,- Rántott karfiol 700,- Rántott gombafejek 700,- Rántott sajt 1000,- Rántott Camembert 1000,- Milánói spagetti 1000,-

III. Kategória. Tükörtojás 150,- Rántott karfiol 700,- Rántott gombafejek 700,- Rántott sajt 1000,- Rántott Camembert 1000,- Milánói spagetti 1000,- III. Kategória ELŐÉTELEK: Tükörtojás 150,- Rántott karfiol 700,- Rántott gombafejek 700,- Rántott sajt 1000,- Rántott Camembert 1000,- Milánói spagetti 1000,- Cézársaláta 750,- LEVESEK: Csontleves 350,-

Részletesebben

Étlap melléklet. Az "Étlap melléklet"-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Időszak: tól

Étlap melléklet. Az Étlap melléklet-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Időszak: tól Étlap: 2018.11.01.-tól 2018.12.01.-ig Alma 34,10kcal 0,00g 0,00g 7,70g 0,00g 0,00g 0,00g Összetétel: Alma/Idared Almaleves 89,81kcal 0,44g 0,30g 20,76g 10,00g 0,20g 0,00g Összetétel: Citrom, Fagy. alma,

Részletesebben

Nagy Margit - 301 recept Printed: 2009.05.02. A Diabetes újság Konyhasarok rovatának különkiadása. Nagy Margit - 301 recept 1

Nagy Margit - 301 recept Printed: 2009.05.02. A Diabetes újság Konyhasarok rovatának különkiadása. Nagy Margit - 301 recept 1 A Diabetes újság Konyhasarok rovatának különkiadása Nagy Margit - 301 recept 1 1.) BROKKOLIKRÉMLEVES 60 dkg brokkoli 3 dkg margarin 5 dkg vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 dl tej 1 dl tejszín 8 dl víz Brokkolit

Részletesebben

Étlap melléklet. Az "Étlap melléklet"-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Időszak: tól

Étlap melléklet. Az Étlap melléklet-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Időszak: tól Étlap: 2018.12.01.-tól 2019.01.01.-ig Alföldi leves (lisztmentes) 130,64kcal 2,39g 2,43g 22,31g 0,00g 0,20g 0,00g Összetétel: Csemege paprika, Étolaj/napraforgó, Fagy. gyökér, Fagy. sárgarépa, Femini levestészták,

Részletesebben

Világimanap 2010. Kamerun Receptek

Világimanap 2010. Kamerun Receptek Világimanap 2010. Kamerun Receptek Banánkenyér 1-3/4 csésze liszt 1 csésze cukor 1 tk. szódabikarbóna 2 felvert tojás 1 tk. sütıpor 3 közepesen érett banán pürévé nyomva 2 evıkanál margarin csipet só Elkészítés:

Részletesebben

MENÜ MOZZARELLA ÉTTEREM-PIZZERIA & CAFÉ ÉTELEINK REGGELI ÉTELEK (10.00 H-11.30 H) Sonkás melegszendvics (1,7,6)... 500 Ft

MENÜ MOZZARELLA ÉTTEREM-PIZZERIA & CAFÉ ÉTELEINK REGGELI ÉTELEK (10.00 H-11.30 H) Sonkás melegszendvics (1,7,6)... 500 Ft ÉTELEINK REGGELI ÉTELEK (10.00 H-11.30 H) Sonkás melegszendvics (1,7,6)... 500 Ft Parasztos omlett (3,6,7)... 800 Ft LEVESEK Húsleves gazdagon (1,3,9)... 600 Ft Húsleves májgaluskával (1,3,9)... 600 Ft

Részletesebben

ÉTLAP. Budapest - Zugló Óvoda 2017.Január Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap. Tej Körözött

ÉTLAP. Budapest - Zugló Óvoda 2017.Január Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap. Tej Körözött Budapest - Zugló Óvoda 2017.Január 02. 08. Lekváros bukta Kenőmájas Karamell Fonott kalács Körözött Tojáskrém EN: 483 SZH: 66 EN: 292 SZH: 36 EN: 238 SZH: 42 EN: 284 SZH: 37 EN: 282 SZH: 38 EN: SZH: EN:

Részletesebben

ÉTLAP. Budapest - Zugló Felnőtt 2017.Január Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap. Tej Körözött

ÉTLAP. Budapest - Zugló Felnőtt 2017.Január Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap. Tej Körözött Budapest - Zugló Felnőtt 2017.Január 02. 08. Lekváros bukta Kenőmájas Karamell Fonott kalács Körözött Tojáskrém EN: 508 SZH: 69 EN: 510 SZH: 65 EN: 320 SZH: 56 EN: 456 SZH: 66 EN: 454 SZH: 68 EN: SZH:

Részletesebben

Receptkönyv DEÁK 2011/2012

Receptkönyv DEÁK 2011/2012 Receptkönyv DEÁK 2011/2012 E l ő s z ó A Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola 2012. június 12-én Egészségnapot tartott. Ennek keretében minden osztály bemutatta az általa

Részletesebben

ÉTLAP. Óvoda. Tej/Tea Körözött Teljes kiőrlésű kenyér. Allergének: glutén, tej. Babgulyás Aranygaluska Vaníliás öntet Félbarna kenyér

ÉTLAP. Óvoda. Tej/Tea Körözött Teljes kiőrlésű kenyér. Allergének: glutén, tej. Babgulyás Aranygaluska Vaníliás öntet Félbarna kenyér 2017. január 02-08. Sárgabarack dzsem / Kenőmájas Paradicsom Karamell Fonott kalács / Körözött / Tojáskrém,, szójabab, tojás, tojás, mustár 293 36 280 39 280 41 239 37 263 37 0,94 12 0,68 9 0,54 8 1,05

Részletesebben