Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv"

Átírás

1 1 Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv Készült: Bük Város Önkormányzat Képviselő-testületének a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár Galériájában október 24-én, órai kezdettel megtartott nyílt üléséről. Jelen vannak a mellékelt jelenléti ív szerint: (Jelenléti ív a jegyzőkönyv 1. sz. mellékletét képezi) Baranyai Róbert alpolgármester, Pócza Csaba, Németh Violetta, Bodorkós László, Taródi Lajos, Patthy Sándor képviselők Igazoltan távol van: Németh Sándor polgármester A Polgármesteri Hivatal részéről:, Szabó András aljegyző, Koltay Péter műszaki csoportvezető, Horváth Aliz jkv. vezető Meghívottak: Teklits István nyugalmazott településvezető Németh Tiborné Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke Virágh János a Horvát Kisebbségi Önkormányzat elnöke Pócza Mária Gabriella Csodaország Óvoda megbízott vezetője Tóth Gyuláné Parkom Kft. ügyvezetője Vojtkó Tibor Bük és Térsége Vízmű Kft. ügyvezetője Bittenbinder Miklós a Büki Gyógyfürdő Zrt. nyugalmazott igazgatója Strén Tibor a BBKTE elnöke Benkőné Klára Júlia a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár intézményvezetője Mátis Barna a Mátis és Egri Kft. ügyvezetője Tömböly Ágnes Büki Újság főszerkesztője Köszönti a megjelenteket, megállapítja a határozatképességet, 6 fő képviselő jelen van. Javaslatot tesz a jegyzőkönyv hitelesítőkre: 1. Bodorkós László és 2. Pócza Csaba képviselők személyében A Képviselő-testület egyhangúlag, 6 igen szavazattal 1. Patthy Sándor és 2. Pócza Csaba képviselőket jelöli ki az ülésről készült jegyzőkönyv hitelesítőinek. Javaslatot tesz az ülés napirendjére, melyet a meghívóban kiküldöttektől eltérően az alábbiak szerint kér módosítani: 15. Napirend: Ipar utcai járdaépítés Előterjesztő: Baranyai Róbert alpolgármester 16. Napirend: Létszámtól való eltérés engedélyezése a Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola és Vendéglátóipari Szakiskola intézményben

2 2 Kéri a Képviselő-testületet, hogy fentiek szerint hagyja jóvá a napirendeket A Képviselő-testület egyhangúlag, 6 igen szavazattal az alábbiak szerint hagyta jóvá a napirendeket: NAPIREND 1. Beszámoló a két ülés között történt fontosabb eseményekről és a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról Előterjesztő: Németh Sándor polgármester 2. Törvényességi észrevétel a 6/2004. (V.12.) önkormányzati rendelet ellen 3. A BBKTE idényelemzési előterjesztése Előterjesztő: Strén Tibor elnök 4. Beszámoló a Dr. Horváth Tibor Szociális és Gyermekvédelmi Központ működéséről, a szociális ellátásokról Előterjesztő: Taródi Lajos intézményvezető 5. Beszámoló a Polgármesteri Hivatal tevékenységéről 6. A évre vonatkozó éves belső ellenőrzési terv 7. Az önkormányzati közoktatási intézményrendszer működésének minőségirányítási programja A Bük-Bő kerékpárút javasolt fásítása Előterjesztő: Németh Sándor polgármester 9. Beszámoló a Hulladékgazdálkodási Társulás I. félévi működéséről Előterjesztő: Molnár Zoltán pályázati referens 10. Foglalkozás-egészségügyi feladatok ellátása a Polgármesteri Hivatalban 11. Bük Város Önkormányzata és intézményei arculati kézikönyvének elfogadása Előterjesztő: Szabó András aljegyző 12. Pályázati felhívás elfogadása a Bük, Nagy Pál u. 8. I/8. számú önkormányzati bérlakásra Előterjesztő: Szabó András aljegyző 13. Kirchknopf Péter és neje Bük, Széchenyi u. 44. szám alatti lakosok lakáscsere kérelme Előterjesztő: Szabó András aljegyző 14. Sanitas 2007 Kft. (Sanitas Gyógyszertár) kérelme Előterjesztő: Koltay Péter műszaki csoportvezető 15. Ipar utcai járdaépítés Előterjesztő: Baranyai Róbert alpolgármester 16. Létszámtól való eltérés engedélyezése a Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola és Vendéglátóipari Szakiskola intézményben Indítványok, bejelentések.

3 3 Zárt ülés: 1. Az önkormányzat intézményeiben nyugdíjazási lehetőségek Előterjesztő: Baranyai Róbert alpolgármester 2. Web kamera rendszer működtetése Bükön Előterjesztő: Szabó András aljegyző 3. Baranyai Lajos kérelme Előterjesztő: Baranyai Róbert alpolgármester 4. A Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár intézményvezetői állására pályázat kiírása 1. Napirend: Beszámoló a két ülés között történt fontosabb eseményekről és a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról Előterjesztő: Baranyai Róbert alpolgármester (Írásos előterjesztés a jkv. 2. sz. mellékletét képezi) Írásos beszámolóját az alábbiakkal egészíti ki: A KEOP pályázat kapcsán megemlíteném, hogy a Sportcsarnok napkollektorral való felszerelése megtörtént. Az október 23-i ünnepségen beszédet mondott: Dr. Czetter Ibolya Kéri a Képviselő-testület döntését a két ülés között történt fontosabb eseményekről és a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról szóló beszámoló elfogadásáról. 352/2011. (10.24.) számú Képviselő-testületi határozat: Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a két ülés között történt fontosabb eseményekről és a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról szóló beszámoló elfogadja. 2. Napirend: Törvényességi észrevétel a 6/2004. (V.12.) önkormányzati rendelet ellen (Írásos előterjesztés a jkv. 3. sz. mellékletét képezi) : A Vas Megyei Kormányhivatal törvényességi észrevételt tett Bük Város Helyi Építési Szabályzatáról és szabályozási Tervéről szóló rendelet ellen, mivel álláspontjuk szerint a rendelet 2. számú melléklete, és az abban megjelölt beépítések rajzi ábrázolása ellentétes az OTÉK rendelkezéseivel, így jogszabályba ütközik, ezért törvénysértő.

4 4 A rendezési tervet készítő Mátis Barna szerint az észrevételek mindegyike a rendelet 2. számú mellékletét képező ún. beépítési mintákra vonatkozik. Levélben jelezte fenntartásait az észrevétellel kapcsolatban. Amennyiben a Kormányhivatal továbbra is fenntartja az észrevételeit, úgy a rendezési terv módosítására lesz szükség. A tervező a mai napon megküldte a módosítási javaslatait a Kormányhivatalnak és a Polgármesteri Hivatalnak is, ezek véleményezése után lehet a konkrét módosításról dönteni. Mátis Barna tervező: Bükön sok beépítési minta van, ebből 8-at kifogásoltak. Megkerestem a Kormányhivatalt a üggyel kapcsolatban, és most várom a válaszukat. Véleményem szerint határidő hosszabbítást kellene kérni, kb. fél évet. Pócza Csaba képviselő, a Kulturális, Oktatási és Sportbizottság elnöke: Jelenleg nincsen főépítész Bükön, aki reagálna az ilyen jellegű megkeresésekre. Mindenképp jó lenne, ha a jövőben új főépítészt alkalmaznánk, akár csak megbízásos jogviszonyban is. Bodorkós László képviselő, a Pénzügyi Bizottság elnöke: A Pénzügyi Bizottság egyelőre nem a komplett rendezési terv módosítását javasolja, hanem egyszerűsített módosítást. Németh Violetta képviselő, a Településfejlesztési és Idegenforgalmi Bizottság elnöke: A bizottság szintén így foglalt állást. Kéri a Képviselő-testület döntését a Helyi Építési Szabályzatról és a rendezési tervről szóló rendelet ellen tett törvényesség észrevétellel kapcsolatosan. A Képviselő-testület 5 igen és 1 tartózkodás mellett az alábbi határozatot hozta: 353/2011. (10.24.) számú Képviselő-testületi határozat: Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Bük Város Helyi Építési Szabályzatáról és szabályozási Tervéről szóló rendelet ellen tett törvényességi észrevétel kapcsán határidő hosszabbítási kérelmet nyújt be a Kormányhivatal felé, és egyszerűsített eljárásban módosítja a szabályozási tervet. Koltay Péter műszaki csoportvezető, illetve folyamatos 3. Napirend: A BBKTE idényelemzési előterjesztése Előterjesztő: Strén Tibor elnök (Írásos előterjesztés a jkv. 4. sz. mellékletét képezi) Strén Tibor, a BBKTE elnöke: Írásos beszámolóját az alábbiakkal egészíti ki: Reményeink szerint az őszi időszakot kiemelkedően jól fogjuk zárni a szép időjárásra való tekintettel.

5 5 Németh Violetta képviselő, a Településfejlesztési és Idegenforgalmi Bizottság elnöke: Nagyobb hangsúlyt kellene fektetni arra, hogy a német turistákat visszacsalogassuk településünkre. Pócza Csaba képviselő, a Kulturális, Oktatási és Sportbizottság elnöke: A Művelődési Háznak a TDM-mel és a Büki Gyógyfürdő Zrt-vel együttműködve, koordinálva kell programokat szerveznie, hogy minden hétvégére jusson rendezvény. Németh Sándor polgármester: Kéri a Képviselő-testület döntését a BBKTE idényelemzési beszámolójával kapcsolatban. 354/2011. (10.24.) számú Képviselő-testületi határozat: Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Bük Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület idényelemzéséről szóló beszámolóját elfogadja. Szabó András aljegyző Németh Violetta Településfejlesztési és Idegenforgalmi Bizottság elnöke Strén Tibor elnök 4. Napirend: Beszámoló a Dr. Horváth Tibor Szociális és Gyermekvédelmi Központ működéséről, a szociális ellátásokról Előterjesztő: Taródi Lajos intézményvezető (Írásos előterjesztés a jkv. 5. sz. mellékletét képezi) Taródi Lajos Dr. Horváth Tibor Szociális és Gyermekvédelmi Központ vezetője: Írásos beszámolóját az alábbiakkal egészíti ki: A magyar társadalom, ahogy az Európára is általánosságban jellemző, öregszik. Intézményünkben is jelenleg a maximális 14 fő helyett 15 állandó lakó van, és kb. ugyanennyien vannak, akik várnak szabad helyre. A tárgyi feltételek bővítésre, javításra szorulnak. A családok megélhetési kényszerből dolgoznak, nem tudnak figyelni az idősekre, akik elmagányosodnak. Így csak az intézményi ellátás marad nekik. Kéri a Képviselő-testület döntését a Dr. Horváth Tibor Szociális és Gyermekvédelmi Központ működéséről, a szociális ellátásokról szóló beszámolóról. A Képviselő-testület 5 igen és egy tartózkodás mellett az alábbi határozatot hozta: 355/2011. (10.24.) számú Képviselő-testületi határozat: Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Beszámoló a Dr. Horváth Tibor Szociális és Gyermekvédelmi Központ működéséről és a szociális ellátásokról szóló beszámolót elfogadja.

6 6 Taródi Lajos intézményvezető 5. Napirend: Beszámoló a Polgármesteri Hivatal tevékenységéről (Írásos előterjesztés a jkv. 6. sz. mellékletét képezi) : A helyi önkormányzatokról évi LXV. törvény szóló 38. (1) bekezdése szerint a képviselő-testület egységes hivatalt hoz létre - polgármesteri hivatal elnevezéssel - az önkormányzat működésével, valamint az államigazgatási ügyek döntésre való előkészítésével és végrehajtásával kapcsolatos feladatok ellátására. Jelenleg még nem ismert az új önkormányzati törvény tervezete, így nem tudok tájékoztatást adni arról, hogy a kialakítandó járási rendszer mennyiben érinti majd a hivatal által ellátott feladatokat. A Polgármesteri Hivatal működését a törvényi előírásokon túl a képviselő-testület által elfogadott SZMSZ, a jóváhagyott, jegyzői intézkedéssel kiadott szabályzatok és a képviselő-testület egyedi döntései határozzák meg. Az előterjesztést minden bizottság tárgyalta és támogatta az elfogadását. Bodorkós László képviselő, a Pénzügyi Bizottság elnöke: A hivatal tevékenységéről szóló beszámoló részletes, ezért elfogadásra javasolom. Kéri a Képviselő-testület döntését a Polgármesteri Hivatala tevékenységéről szóló beszámolóval kapcsolatban. 356/2011. (10.24.) számú Képviselő-testületi határozat: Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Bük Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala tevékenységéről szóló beszámolóját elfogadja. Felelős: dr. Tóth Ágnes jegyző Szabó András aljegyző csoportvezetők 6. Napirend: A évre vonatkozó éves belső ellenőrzési terv (Írásos előterjesztés a jkv. 7. sz. mellékletét képezi) : A hivatkozott jogszabály 92. (6) bekezdés szerint a helyi önkormányzatra vonatkozó éves belső ellenőrzési tervet a képviselő-testület az előző év november 15-éig hagyja jóvá. A belső ellenőrzési tervjavaslatot a belső ellenőr, Dr. Hosszúné Szántó Anita elkészítette.

7 7 Bodorkós László képviselő, a Pénzügyi Bizottság elnöke: A Pénzügyi Bizottság tárgyalta és elfogadásra javasolta. Kéri a Képviselő-testület döntését a évre vonatkozó éves belső ellenőrzési tervvel kapcsolatban. 357/2011. (10.24.) számú Képviselő-testületi határozat: Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a határozat mellékletét képező évre vonatkozó éves belső ellenőrzési tervet elfogadja. Felelős: Dr. Hosszúné Szántó Anita belső ellenőr Határidő: az ellenőrzési terv szerint 7. Napirend: Az önkormányzati közoktatási intézményrendszer működésének minőségirányítási programja (Írásos előterjesztés a jkv. 8. sz. mellékletét képezi) : Egyelőre az iskolával úgy számoltunk, mintha az önkormányzat fenntartása alatt állna, de ez a közeljövőben megváltozik, így a program módosítása is napirenden lesz. Pócza Csaba képviselő, a Kulturális, Oktatási és Sportbizottság elnöke: A bizottság tárgyalta és elfogadásra javasolja, bár rövidesen módosítani kell az új Köznevelési törvény miatt. Kéri a Képviselő-testület döntését az önkormányzati közoktatási intézményrendszer működésének minőségirányítási programja kapcsán. 358/2011. (10.24.) számú Képviselő-testületi határozat: Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az önkormányzati közoktatási intézményrendszer működésének minőségirányítási programja című programot, amely a határozat mellékletét képezi, elfogadja. Felelős: intézményvezetők Határidő: a program szerint. 8. Napirend: A Bük-Bő kerékpárút javasolt fásítása Előterjesztő: Baranyai Róbert alpolgármester (Írásos előterjesztés a jkv. 9. sz. mellékletét képezi)

8 8 A csatolt javaslat tartalmazza a szakemberek által javasolt fákkal történő fásítás várható költségvonzatait. A fák telepítésére a tavaszi, illetve őszi időszak javasolt, kedvező döntés esetén a fennmaradó időben a hatósági egyeztetésekre, engedélybeszerzésekre kerülne sor. Markó Tamás igazgatási ügyintéző: Lehel Györgyöt kértük fel szakértőként. 3 típusú fát választottunk ki, melyek cm a kerületük és 3-5 m magasra nőnek. A Magyar Közút Zrt-nél folyamatban van a telepítés engedélyeztetése őszi időszaka javasolt a telepítésre. A 6.000,- Ft/db-os telepítési ár a kiszállást, gödrözést, tápozást és kikötözést tartalmazza. Bodorkós László képviselő, a Pénzügyi Bizottság elnöke: A II. variációt tartjuk jónak, viszont a telepítést drágának találjuk. További árajánlatok bekérését javasoljuk! Az EXTRA résszel egyelőre nem foglalkozunk, mivel a fürdő bekötőúton vízelvezető rendszer kerül kiépítésre. Németh Violetta képviselő, a Településfejlesztési és Idegenforgalmi Bizottság elnöke: A bizottság is a II. variációt tartja jobbnak, és 2012 őszét javasolja a telepítésre. Kéri a Képviselő-testület döntését a kerékpárút fásításával kapcsolatban. 359/2011. (10.24.) számú Képviselő-testületi határozat: Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Bük-Bő kerékpárút fásítását az előterjesztés mellékletét képező javaslatban szereplő II. variáció szerint elfogadja, 2012 őszi telepítési időponttal. A Képviselő-testület az elültetendő fák forgalmazójával és a kivitelezővel kötendő szerződés aláírására a beszerzési szabályzat szerint lefolytatott eljárás során a beérkezett ajánlatok értékelése után felhatalmazza a polgármestert. 9. Napirend: Beszámoló a Hulladékgazdálkodási Társulás I. félévi működéséről Előterjesztő: Szabó András aljegyző (Írásos előterjesztés a jkv. 10. sz. mellékletét képezi) Szabó András aljegyző: Írásos beszámolóját az alábbiakkal egészíti ki: Büköt települést két részben érinti a Társulás pályázata: egyrészt a hulladékgyűjtő udvar kialakítása, másrészt a lakosok részére komposztáló eszközök beszerzése.

9 9 Bodorkós László képviselő, a Pénzügyi Bizottság elnöke: A beszámolót elfogadásra javasoljuk. Kéri a Képviselő-testület döntését a Hulladékgazdálkodási Társulás I. félévi működőséről szóló beszámolóval kapcsolatban. 360/2011. (10.24.) számú Képviselő-testületi határozat: Bük Város Önkormányzatának Képviselő testülete Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás Társulási megállapodás VII/1.2 pontja alapján a Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás I. félévi munkájáról szóló beszámolót, az előterjesztésben foglaltak szerint elfogadja. 10. Napirend: Foglalkozás-egészségügyi feladatok ellátása a Polgármesteri Hivatalban (Írásos előterjesztés a jkv. 11. sz. mellékletét képezi) : Dr. Szirmai László háziorvos, aki ezidáig ellátta a Hivatal dolgozói tekintetében a foglalkozás-egészségügyi feladatokat, az erre vonatkozó szerződést december 31. hatállyal felmondta. Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy a felmondást vegye tudomásul. A foglalkozás egészségügyi feladatok ellátására a település másik háziorvosa vállalkozott, Dr. Szilasi Imre, változatlan feltételekkel. Pócza Csaba képviselő: Javaslom, hogy ebben a témában a jövőben önkormányzati döntést ne kelljen hozni, hanem a hivatal vezetésének döntése legyen elég. Kéri a Képviselő-testület döntését a Polgármesteri Hivatal foglalkozás-egészséügyi ellátásával kapcsolatban dr. Szirmai László felmondására tekintettel. 361/2011. (10.24.) számú Képviselő-testületi határozat: Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Bükön foglalkozás egészségügyi feladatok ellátására vonatkozó július 15. napján létrejött vállalkozási keretszerződés és az annak alapján január 4. napján

10 10 megkötött részszerződés december 31. napjára szóló felmondását Dr. Szirmai László, a Família Doktor Bt. képviselője részéről tudomásul veszi. Németh Istvánné pénzügyi csoportvezető Határidő: december 31. Kéri a Képviselő-testület döntését a Polgármesteri Hivatal foglalkozás-egészséügyi ellátásával kapcsolatban. 362/2011. (10.24.) számú Képviselő-testületi határozat: Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert, hogy a Polgármesteri Hivatal alkalmazottai vonatkozásában Dr. Szilasi Imre háziorvossal a foglalkozás egészségügyi feladatok ellátására határozatlan időre szerződést kössön. Németh Istvánné pénzügyi csoportvezető Határidő: december Napirend: Bük Város Önkormányzata és intézményei arculati kézikönyvének elfogadása Előterjesztő: Szabó András aljegyző (Írásos előterjesztés a jkv. 12. sz. mellékletét képezi) Szabó András aljegyző: Bük Város Önkormányzata hatályos beszerzési szabályzata alapján beszerzést folytattunk le Bük Városának, Önkormányzatának és intézményeinek arculati kézikönyvének készítése tárgyában. A beérkezett ajánlatok közül a legalacsonyabb ellenszolgáltatást igénylő Artistix Grafix Kreatív Kft. Szombathely, Deák F. u. 29. szám ( képviseli: Hegedűs Adrián) vállalkozóval május 30-án került a vállalkozói szerződés aláírásra. A vállalkozó az intézményvezetőkkel többször egyeztetve, határidőben elkészítette azt. Javaslom a Képviselő-testületnek, hogy az arculati kézikönyvet január 1-től vezesse be, az önkormányzatnál és az intézményeinél. Pócza Csaba képviselő, a Kulturális, Oktatási és Sportbizottság elnöke: Jelentős költségekkel járhat a teljes átállás. Ezen kívül javaslom, hogy ne nagy darabszámot készítessünk a nyomtatványokból, a hivatali rendszer átalakítása miatt. Németh Violetta képviselő, a Településfejlesztési és Idegenforgalmi Bizottság elnöke: Elfogadásra javasoljuk mi is. Nagy előrelépést jelenthet a jól kidolgozott, és a költségvetésbe ésszerű határokon belül beépített arculati koncepció kialakítása.

11 11 Bodorkós László képviselő, a Pénzügyi Bizottság elnöke: A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja az arculati kézikönyvet. Taródi Lajos képviselő, a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke: Már felvetettem a zászló kérdését. Úgy vélem, a zászlón a kék és sárga csíkoknak alul és felül kellene elhelyezkedniük. : Ezzel kapcsolatban már a honlapunkon véleményezhető a rendeletmódosítás. Csak a módosítás után lehetne az arculati kézikönyvön is változtatni. Kéri a Képviselő-testület döntését az arculati kézikönyvvel kapcsolatban. 363/2011. (10.24.) számú Képviselő-testületi határozat: Bük Város Önkormányzat Képviselő-testülete elfogadja Bük Városának, Önkormányzatának és intézményeinek arculati kézikönyvét elrendeli, annak január 1-től alkalmazását Az arculati kézikönyv bevezetéséhez szükséges pénzügyi forrást a évi költségvetés tartaléka terhére biztosítja. Szabó András aljegyző Intézményvezetők, bevezetése január Napirend: Pályázati felhívás elfogadása a Bük, Nagy Pál u. 8. I/8. számú önkormányzati bérlakásra Előterjesztő: Szabó András aljegyző (Írásos előterjesztés a jkv. 13. sz. mellékletét képezi) Szabó András aljegyző: Bük Város Önkormányzata Képviselő-testületének 295/2011.(08.29.)számú határozata alapján döntött arról, hogy a Nagy Pál u. 8. I/8. szám alatti bérlakás felújítását elvégezteti, arra pénzügyi forrást biztosít. A felújítást a kivitelező október 30-ig elvégzi, azt követően bérbe lehet adni. A lakásra a pályázatot november 15-ig lehet beadni, és a Büki Újságban, a Trió Tv-ben, valamint szokásos módon a hivatal hirdetőtábláján hirdetjük meg a pályázati lehetőséget és feltételeit. Taródi Lajos képviselő, a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke: A szociális bizottság támogatja a bérlakás pályáztatását.

12 12 Kéri a Képviselő-testület döntését a Nagy Pál u. 8. sz. alatti önkormányzati bérlakás bérbevételére vonatkozó pályázati felhívással kapcsolatban. 364/2011. (10.24.) számú Képviselő-testületi határozat: Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a határozat mellékletét képező, önkormányzati bérlakások bérbevételére vonatkozó pályázati felhívást elfogadja. A pályázati felhívást megjelentetni rendeli a helyben szokásos módon, az önkormányzat hirdetőtábláján. Szabó András aljegyző, illetve november Napirend: Kirchknopf Péter és neje Bük, Széchenyi u. 44. szám alatti lakosok lakáscsere kérelme Előterjesztő: Szabó András aljegyző (Írásos előterjesztés a jkv. 14. sz. mellékletét képezi) Szabó András aljegyző: Kirchknopf Péter és neje ismételten azzal a kéréssel fordult a Képviselő-testülethez, hogy a jelenleg részükre kiutalt Bük, Széchenyi u. 44. szám alatti lakást az üresen álló Bük, Eötvös u. 6. szám alatti lakásra /gyógyszertár feletti/ cseréljük el. Kérésüket azzal indokolják, hogy a 180/2010.(07.29.) számú Képviselő-testületi határozat szerint az önkormányzat nem zárkózik el a lakáscserétől, amennyiben a Városháza épületének felújítása aktuális lesz, a kérelmet újra tárgyalja. A jelenlegi állapot szerint lehetővé válik, hogy a Városháza felújítása január elején elindul, így a Széchenyi u. 44. alatt lévő önkormányzati bérlakás átalakítása elkezdődik. A Bük, Eötvös u. 6. szám alatti önkormányzati bérlakás fűtéskorszerűsítése befejeződött, a javítási és festési munkák folynak melyeknek a tervezett befejezési ideje november 15. Jelenleg üres lakás ezen kívül csak a jegyzői lakás, a Bük, Petőfi u. 1. szám alatt található. Pócza Csaba képviselő, a Kulturális, Oktatási és Sportbizottság elnöke: Szerintem át kellene gondolnunk az önkormányzati lakások kiutalásának ügyét, az eddigi koncepciónkat. Fontos a lakosság szempontjából, hogy a Gyógyszertár feletti lakás gyógyszerész által lakott legyen, így folyamatosan biztosítva lenne a gyógyszertári ügyelet. Úgy gondolom, a városháza átépítés kivitelezésének megkezdéséig van még időnk megvitatni, melyik lakás legyen kiutalva a családnak. Ott vannak az új, üres lakások is például. Kéri a Képviselő-testület döntését Kirchknopf Péter és neje lakáscsere kérelmével kapcsolatban.

13 13 365/2011. (10.24.) számú Képviselő-testületi határozat: Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Kirchknopf Péter és neje kérelmének elbírálásához döntési alternatívák kidolgozását kéri a Polgármesteri Hivataltól. Szabó András aljegyző Határidő: folyamatos 14. Napirend: Sanitas 2007 Kft. (Sanitas Gyógyszertár) kérelme Előterjesztő: Koltay Péter műszaki csoportvezető (Írásos előterjesztés a jkv. 15. sz. mellékletét képezi) Koltay Péter műszaki csoportvezető: Vas Megye Tisztifőgyógyszerésze bizonyos hiányosságok megszüntetésére szólította fel a Sanitas 2007 Kft.-t. A határozat a nyílászárokra is kitér, ezért Dr. Mayer Csaba gyógyszerész kérelemmel fordult Önökhöz, mert véleménye szerint, az ablakok cseréje nem a bérlő feladata. Javaslatot tesz a nyílászárok cseréjének ütemezésére és módjára. Felajánlja kettő ablak cseréjét a bérleti díj arányos csökkentése mellett. Továbbá kéri a bérleti szerződés módosítását, hogy a feladatok és kötelességek egyértelműek legyenek. A gyógyszertárban 6 db, különböző méretű ablakok vannak. Árajánlatot kértem a cseréjükre. Bodorkós László képviselő, a Pénzügyi Bizottság elnöke: Az ÁNTSZ leveléből az derül ki, hogy az ablakok tisztíthatóságát kérdőjelezik meg. A Pénzügyi Bizottság szerint nincs szükség cserére. Németh Violetta képviselő, a Településfejlesztési és Idegenforgalmi Bizottság elnöke: A bérleti szerződés 8. pontja alapján egyértelműen a bérlő feladata az ablakcsere. Az ablakok cseréjét egyedül a laboratóriumi részen tartom szükségesnek. : Az önkormányzat februári rendelete alapján a bérlő feladata az épület, így a nyílászárók állagának a megőrzése. Az önkormányzat Képviselő-testülete máshogy is dönthet, de ahhoz módosítani kell a rendeletet. Dr. Mayer Csaba gyógyszerész, a Sanitas 2007 Kft. képviseletében: Már szóban többször előadtam a problémát. Magyar szakos tanárral véleményeztettem a szerződés 8. pontját, amelyet most írásban is szeretnék kiosztani. E szerint az ablaküveg cseréje a bérlő feladata. Taródi Lajos képviselő: Nem is értem, miért lenne a bérlő feladata az ablakcsere. Pócza Csaba képviselő: A nyelvtani értelmezés áll.

14 14 : A jogértelmezés kicsit más, mint a nyelvtani elemzése egy mondatnak. Patthy Sándor képviselő: Véleményem szerint cseréljük ki a laborban a két ablakot és mellette lévő harmadik ablakot is, fele-fele költséggel, a belső burkolat javítása pedig a bérlő feladata lenne. Kéri a Képviselő-testület döntését a Sanitas Kft. ablakcserére vonatkozó kérelmével kapcsolatban, az utolsó javaslat Patthy Sándor képviselőé volt, amelyet kiegészítenék azzal, hogy jó minőségű fa ablakok kerüljenek beépítésre. A Képviselő-testület 5 igen és egy tartózkodás mellett az alábbi határozatot hozta: 366/2011. (10.24.) számú Képviselő-testületi határozat: Bük Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Eötvös u. 6. sz. alatt lévő gyógyszertár 3 db ablakának cseréjéhez hozzájárul: a csere költségének 50 %-át megtéríti a bemutatott számla alapján a Sanitas 2007 Kft-nek, amennyiben jó minőségű fa ablakokat építenek be. Ennek ellenőrzésével megbízza a műszaki csoportot. Németh Istvánné pü. csop. vez. Koltay Péter műsz. csop. vez. : Kérem a tisztelt Képviselő-testületet, hogy foglaljon állást abban az ügyben, hogy előkészítsük-e a rendelet módosítását a bérlők kötelezettségeire vonatkozóan. Amennyiben a testület a jövőben nem kívánja a bérlőre hárítani az ablakok-ajtók cseréjét, pótlását, akkor a jelenleg hatályos önkormányzati rendeletet módosítani szükséges. Megállapítom, hogy ezt mindenki kezdeményezi. 15. Napirend: Ipar utcai járdaépítés Előterjesztő: Baranyai Róbert alpolgármester Az Ipar utcában a járdaépítés ügye már régen felmerült, mint lakossági igény. A járda tulajdonképpen patkó formában futna, a Liget Panziótól indulna, és oda is érkezne vissza. Három cégtől kértek a munkatársak árajánlatot, melyből két cégtől érkezett be konkrét ajánlat, az egyik a Szkendó Kft., akik nettó ,- Ft-ért kivitelezné a járdát, a másik a Csátép Kft., akik kb ,- Ft-tal magasabb összegért vállalnák. A kivitelezés még az idei évben, november végéig megtörténne.

15 15 Kéri a Képviselő-testület döntését az Ipar utcai járdaépítés ügyében. 367/2011. (10.24.) számú Képviselő-testületi határozat: Bük Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Ipar utcában járda kialakítását megrendeli a Szkendó Kft-től, nettó ,- Ft-ért, november végi határidővel, a évi fejlesztési tartalék terhére. Felhatalmazza a polgármestert a szerződés megkötésére a kivitelezővel. Németh Istvánné pü. csop. vez. Koltay Péter műsz. csop. vez. 16. Napirend: Létszámtól való eltérés engedélyezése a Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola és Vendéglátóipari Szakiskola intézményben (Írásos előterjesztés a jkv. 16. sz. mellékletét képezi) : Az intézmény igazgatója azzal a kérdéssel fordult a Képviselő-testülethez, hogy engedélyezze a maximális létszámtól történő 20 százalékos eltérést. Kéri a Képviselő-testületet a létszámtól való eltérés engedélyezése ügyében döntsön. 368/2011. (10.24.) számú Képviselő-testületi határozat: Bük Város Önkormányzat Képviselő-testülete az általa fenntartott Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola és Vendéglátóipari Szakiskola részére a közoktatásról szóló évi LXXIX. törvény 3. számú mellékletének II. 7. pontja alapján a maximális létszám húsz százalékkal történő túllépését engedélyezi. Pócza Csaba igazgató Indítványok, bejelentések Patthy Sándor képviselő: A gyógyfürdőbe vezető bekötőúton nincs világítás.

16 16 Pócza Csaba képviselő: Az ünnepi világítást a TDM-mel együtt meg kellene vitatni, új ötleteket felvetni. További hozzászólás hiányában a nyílt ülést órakor bezárta, a zárt ülés kezdetéig 10 perc szünetet rendel el. k.m.f. Németh Sándor dr. Tóth Ágnes Patthy Sándor Pócza Csaba polgármester jegyző jkv. hitelesítő jkv. hitelesítő

Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv

Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv 1 Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv Készült: A Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár Galériájában (9737. Bük, Eötvös u. 11.), Bük Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv

Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv 1 Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv Készült: Bük Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 2-án 13.30 órai kezdettel a Büki Közös Önkormányzati Hivatal tárgyalótermében

Részletesebben

A Képviselő-testület egyhangúlag, 11 igen szavazattal az alábbiak szerint hagyja jóvá a napirendeket: N A P I R E N D :

A Képviselő-testület egyhangúlag, 11 igen szavazattal az alábbiak szerint hagyja jóvá a napirendeket: N A P I R E N D : 1 Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv Készült: A Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár (9737. Bük, Eötvös u. 11.) galériájában, Bük Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Készült: Bük Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről.

Készült: Bük Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről. 1 Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv Készült: Bük Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak a mellékelt jelenléti

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Büki Közös Önkormányzati Hivatal részéről: Dr. Tóth Ágnes jegyző, Szabó András aljegyző, Csordásné Major Tünde jegyzőkönyvvezető

Jegyzőkönyv. A Büki Közös Önkormányzati Hivatal részéről: Dr. Tóth Ágnes jegyző, Szabó András aljegyző, Csordásné Major Tünde jegyzőkönyvvezető 1 Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv Készült: Bük Város Önkormányzat Képviselő-testületének a 9737 Bük, Széchenyi u. 44. szám alatti Büki Közös Önkormányzati Hivatal Tárgyalójában

Részletesebben

Igazoltan távol van: Németh Sándor polgármester, Patthy Sándor képviselő

Igazoltan távol van: Németh Sándor polgármester, Patthy Sándor képviselő 1 Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv Készült: Bük Város Önkormányzat Képviselő-testületének a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár Galériájában 2011. június 27-én, 13.30 órai

Részletesebben

Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv

Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv 1 Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv Készült: Bük Város Önkormányzat Képviselő-testületének a 9737 Bük, Széchenyi u. 44. szám alatti Büki Közös Önkormányzati Hivatal Tárgyalójában

Részletesebben

Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv

Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv 1 Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv Készült: Bük Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. július 18-án 13.30 órai kezdettel a Büki Közös Önkormányzati Hivatal tárgyalótermében

Részletesebben

Németh Sándor polgármester: Köszönti a megjelenteket, megállapítja a határozatképességet, 5 fő képviselő jelen van.

Németh Sándor polgármester: Köszönti a megjelenteket, megállapítja a határozatképességet, 5 fő képviselő jelen van. 1 Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv Készült: Bük Város Önkormányzat Képviselő-testületének a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár Galériájában 2011. április 28-án, 13.30 órai

Részletesebben

GYÖNGYÖSTARJÁN ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLET J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

GYÖNGYÖSTARJÁN ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLET J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 26 GYÖNGYÖSTARJÁN ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2012. február 29. napján 17 órakor megtartott rendkívüli üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 27 Határozat 11/2012. (II. 29.) KEOP 4.9.0 pályázat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ács Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. augusztus 31-én 16. 00 órakor a Polgármesteri Hivatal nagytermében megtartott üléséről. Jelen vannak: A csatolt jelenléti

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a Képviselő-testület 2013. április 29-én tartott rendes üléséről

JEGYZŐKÖNYV a Képviselő-testület 2013. április 29-én tartott rendes üléséről Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 8624 Balatonszárszó, Hősök tere l. Ügyiratszám: 480-14/2013 JEGYZŐKÖNYV a Képviselő-testület 2013. április 29-én tartott rendes üléséről 14.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR 2014. április 16.

JEGYZŐKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR 2014. április 16. JEGYZŐKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR 2014. április 16. JEGYZŐKÖNYV Készült Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 16. napján 14 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal részéről: Komendáné Nagy Márta

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal részéről: Komendáné Nagy Márta J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2012. május 29-én (kedd) 14:00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal kis tanácskozó termében

Részletesebben

TATÁRSZENTGYÖRGY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSÉRŐL KÉSZÜLT JEGYZŐKÖNYV 2012. JÚLIUS 30.

TATÁRSZENTGYÖRGY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSÉRŐL KÉSZÜLT JEGYZŐKÖNYV 2012. JÚLIUS 30. TATÁRSZENTGYÖRGY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSÉRŐL KÉSZÜLT JEGYZŐKÖNYV 2012. JÚLIUS 30. 1 Jegyzőkönyv Készült: Tatárszentgyörgy Község Képviselő-testületének 2012. július 30-án

Részletesebben

JEGYZ KÖNYV. Bak község Önkormányzat Képvisel -testülete 8945 Bak, Rákóczi u. 2/A.

JEGYZ KÖNYV. Bak község Önkormányzat Képvisel -testülete 8945 Bak, Rákóczi u. 2/A. Bak község Önkormányzat Képvisel -testülete 8945 Bak, Rákóczi u. 2/A. JEGYZ KÖNYV Készült: Bak község Önkormányzat Képvisel -testületének 2015. február 11. napján az Önkormányzat hivatali épületében (8943

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a Képviselő-testület 2013. november 19-én tartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV a Képviselő-testület 2013. november 19-én tartott rendkívüli üléséről Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 8624 Balatonszárszó, Hősök tere l. Ügyiratszám: 480-29/2013 JEGYZŐKÖNYV a Képviselő-testület 2013. november 19-én tartott rendkívüli üléséről

Részletesebben

ALSÓSZÖLNÖK. Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2012. október 29-én megtartott. nyílt. üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v

ALSÓSZÖLNÖK. Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2012. október 29-én megtartott. nyílt. üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v ALSÓSZÖLNÖK Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. október 29-én megtartott nyílt üléséről készült j e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Alsószölnök Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÉSZÜLT: Bihartorda Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2009. november 12- án tartott közmeghallgatással egybekötött ülésén. AZ ÜLÉS HELYE: Polgármesteri Hivatal tanácskozó

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Rudabánya Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. október 26-án, du. 14,00 órai kezdettel megtartott nyílt üléséről. Jelen vannak: Szobota Lajos polgármester, Veres

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Önkormányzat Répcelak 596-12/2011. szám J e g y z ő k ö n y v Répcelak Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 2011. május 31-én 17.30 órakor a Polgármesteri Hivatalban megtartott üléséről. Jelen voltak:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Csanádpalota Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. június 29. napján megtartott soros nyílt üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: Csanádpalota Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. június 29. napján megtartott soros nyílt üléséről. Jegyzőkönyv Készült: Csanádpalota Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. június 29. napján megtartott soros nyílt üléséről. Jelen vannak: Kovács Sándor polgármester, Benke Marcell alpolgármester,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Sajóivánka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 25-én, 16:00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Községháza

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV DUNABOGDÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2014. JANUÁR 15-ÉN MEGTARTOTT ÜLÉSÉRİL

JEGYZİKÖNYV DUNABOGDÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2014. JANUÁR 15-ÉN MEGTARTOTT ÜLÉSÉRİL Dunabogdányi Polgármesteri Hivatal 2023 Dunabogdány, Kossuth L. u. 76. JEGYZİKÖNYV DUNABOGDÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2014. JANUÁR 15-ÉN MEGTARTOTT ÜLÉSÉRİL Jegyzıkönyv Dunabogdány

Részletesebben

4./ Arnót Község Önkormányzata adósságot keletkeztetı ügyleteibıl eredı fizetési kötelezettségeinek megállapítása.

4./ Arnót Község Önkormányzata adósságot keletkeztetı ügyleteibıl eredı fizetési kötelezettségeinek megállapítása. ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELİ-TESTÜLETE Arnót, Petıfi S.u.l20. Tel: 46/ 500-740 fax: 46/500-749 e-mail : arnot@arnot.hu Szám: 4/2013 J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Arnót község Önkormányzati Képviselı-testületének

Részletesebben

Fertőd Város Képviselő-testülete 25/2013. SZÁMÚ

Fertőd Város Képviselő-testülete 25/2013. SZÁMÚ Fertőd Város Képviselő-testülete 25/2013. SZÁMÚ J E G Y Z Ő K Ö N Y V 2013. október 8. napján megtartott R E N D K Í V Ü L I K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T I Ü L É S É R Ő L Készült: 3 példányban 1

Részletesebben

Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete 8624 Balatonszárszó, Hısök tere l. Ügyiratszám: 307-9 /2011

Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete 8624 Balatonszárszó, Hısök tere l. Ügyiratszám: 307-9 /2011 Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete 8624 Balatonszárszó, Hısök tere l. Ügyiratszám: 307-9 /2011 JEGYZİKÖNYV a Képviselı-testület 2011. március 28-án tartott rendes ülésérıl 9.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Boros Lajosné, Csendes Ferenc, Juhász Sándor, Korcsmáros Sándor, Ludmanné Papp Ilona, Rásó Tibor, Réz Szilárd képviselők

JEGYZŐKÖNYV. Boros Lajosné, Csendes Ferenc, Juhász Sándor, Korcsmáros Sándor, Ludmanné Papp Ilona, Rásó Tibor, Réz Szilárd képviselők JEGYZŐKÖNYV Készült: 2014. április 29-én du: 14 órakor az Ady Endre Általános Művelődési Központ és Városi Könyvtár tanácstermében a Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének ülése alkalmából.

Részletesebben

Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. Jegyzőkönyv

Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. Jegyzőkönyv 1 Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv Készült: Bük Város Önkormányzat Képviselő-testületének a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár Galériájában 2012. május 21-én, 16.00 órai

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2015. december 16 -án (szerda) 15:00 órai kezdettel a Hatvani Közös Önkormányzati

Részletesebben

Jegyzőkönyv A Képviselő-testület 2010. november 4-i üléséről

Jegyzőkönyv A Képviselő-testület 2010. november 4-i üléséről Jegyzőkönyv A Képviselő-testület 2010. november 4-i üléséről Helyszín: Polgármesteri Hivatal Tanácsterem Kezdete: 15.o5. h. Jelen vannak: a jelenléti ív szerint valamint Pénzes Andrásné osztályvezető dr.

Részletesebben

12/2009. m u t a t ó j a.

12/2009. m u t a t ó j a. Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Jászalsószentgyörgy, Fő út 53/a. 12/2009 A Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. május 13- án megtartott ülésen felvett, hangfelvétellel rögzített ülés

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Büki Közös Önkormányzati Hivatal részéről: Dr. Tóth Ágnes jegyző, Molnár Zoltán pályázati referens, Csordásné Major Tünde jkv.

Jegyzőkönyv. A Büki Közös Önkormányzati Hivatal részéről: Dr. Tóth Ágnes jegyző, Molnár Zoltán pályázati referens, Csordásné Major Tünde jkv. 1 Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv Készült: Bük Város Önkormányzat Képviselő-testületének a 9737 Bük, Széchenyi u. 44. szám alatti Büki Közös Önkormányzati Hivatal Tárgyalójában

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Nemeshany Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február 16-án 17 órakor megtartott nyilvános üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Nemeshany Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február 16-án 17 órakor megtartott nyilvános üléséről NEMESHANY TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8471 Nemeshany, Petőfi u. 85. Szám:.../2010. 1 JEGYZŐKÖNYV Nemeshany Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február 16-án 17 órakor megtartott

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Napirendi pontok:

JEGYZİKÖNYV. Napirendi pontok: Rábakecöl Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 2/2010. szám JEGYZİKÖNYV Készült: a rábakecöli polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében 2010. március 29-én (hétfın) 17,00 órakor megtartott képviselı-testületi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Mezőkövesd Város Képviselő-testületének 2011. augusztus 31-én megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Mezőkövesd Város Képviselő-testületének 2011. augusztus 31-én megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Mezőkövesd Város Képviselő-testületének 2011. augusztus 31-én megtartott üléséről. Helye: Polgármesteri Hivatal B épület emeleti nagytanácskozó terem Mezőkövesd, Mátyás király

Részletesebben

Csanytelek Község Önkormányzata Képvisel -testülete 2011. július 29-én (pénteken) du. 13. 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Csanytelek Község Önkormányzata Képvisel -testülete 2011. július 29-én (pénteken) du. 13. 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének 11/2011. Napirend: Csanytelek Község Önkormányzata Képvisel -testülete 2011. július 29-én (pénteken) du. 13. 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének Jegyz könyve A polgármester beszámolója

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Mezőkomárom Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 15-én 14 órai kezdettel megtartott nyílt üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Mezőkomárom Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 15-én 14 órai kezdettel megtartott nyílt üléséről. J e g y z ő k ö n y v Készült: Képviselő-testületének 2014. május 15-én 14 órai kezdettel megtartott nyílt üléséről. Az ülés helye: Mezőkomárom Községház Tanácsterme 8137 Mezőkomárom, Petőfi u. 74. Jelen

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Sajóivánka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 30-án, 16:00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Községháza

Részletesebben

NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 13/2012. sz. jegyzőkönyve. a 2012. december 03-án megtartott üléséről

NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 13/2012. sz. jegyzőkönyve. a 2012. december 03-án megtartott üléséről NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 13/2012. sz. jegyzőkönyve a 2012. december 03-án megtartott üléséről 2 3 Jegyzőkönyv Készült: Nemti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. december

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: 2011. június 27-én Kölked Község Képviselő-testülete ülésén a Polgármesteri Hivatal tanácstermében

Jegyzőkönyv. Készült: 2011. június 27-én Kölked Község Képviselő-testülete ülésén a Polgármesteri Hivatal tanácstermében Kölked Község Képviselő-testülete 7/2011. Jegyzőkönyv Készült: 2011. június 27-én Kölked Község Képviselő-testülete ülésén a Polgármesteri Hivatal tanácstermében Jelen vannak: Martényi János polgármester,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Iktatószám: KVÖ/113/43/2012. KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 2012. november 13-án megtartott nyilvános ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Sorszám: 23. HATÁROZATOK MUTATÓJA Határozat száma

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 1. Tájékoztató Borsodnádasd Város Önkormányzatának pályázatairól Előterjesztő: Papp Anna polgármester

Jegyzőkönyv. 1. Tájékoztató Borsodnádasd Város Önkormányzatának pályázatairól Előterjesztő: Papp Anna polgármester Jegyzőkönyv Készült: 2009. április 2-án 16.30-18.45 óráig a Borsodnádasd Városi Önkormányzat Képviselő-testületének ülésén, közmeghallgatáson. Jelen vannak: Dr. Bohus Gábor, Magyar János, Pallagi Ákos,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Dr. Molnár Ibolya megyei aljegyző, Farkas Boglárka költségvetési ügyintéző, Dégi-Deme Rita testületi ügyek referense, jegyzőkönyvvezető.

JEGYZŐKÖNYV. Dr. Molnár Ibolya megyei aljegyző, Farkas Boglárka költségvetési ügyintéző, Dégi-Deme Rita testületi ügyek referense, jegyzőkönyvvezető. Szám:12/3-8/2011. JEGYZŐKÖNYV Készült: A Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2011. február 9-én 10:05 órai kezdettel a Megyeháza Képviselő irodájában megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 16/2014 nyílt Tárnok Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testület ülése 2014. november 27. J E G Y Z Ő K Ö N Y V JEGYZŐKÖNYV Készült: Tárnok Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. november

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Bogács Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. július 7-én megtartott nyilvános üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: Bogács Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. július 7-én megtartott nyilvános üléséről. Jegyzőkönyv Készült: Bogács Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. július 7-én megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak: Csendesné Farkas Edit polgármester, Csetneki László, Dr. Képes Ildikó

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes. főépítész

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes. főépítész J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Jogi és Ellenőrzési Bizottságának 2013. szeptember 12-én a Városháza emeleti kistermében 8 30 órai kezdettel megtartott rendkívüli

Részletesebben

Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8449 Magyarpolány, Dózsa György utca 6. Tel/Fax: 88/503-820 email: hivatal@magyarpolany.hu Szám: M.113-5/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Magyarpolány

Részletesebben

2013. március 27. rendes nyílt ülés

2013. március 27. rendes nyílt ülés 588-6 /2013. PÁTKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. március 27. rendes nyílt ülés Rendeletek: 10/2013. (IV.5.) A külterületen lévő helyi közutak létesítéséről, korszerűsítéséről, karbantartásáról

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2015. július 3-án 8.30 órakor megtartott rendkívüli nyílt ülésén. Az ülés helye: Jelen voltak: Városháza emeleti nagyterme. (Csatolt jelenléti ív alapján!) Horváth Richárd

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Mezőkövesd Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 5-én megtartott rendkívüli üléséről. Helye: Mezőkövesdi Közös Önkormányzati Hivatal B ép. félemeleti

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Kiskunmajsa Város Önkormányzat Képviselő-testülete 15/I/2009. J e g y z ő k ö n y v Készült a Kiskunmajsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. augusztus 26-án /szerda/ 16 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 26-án megtartott soros ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 26-án megtartott soros ülésén. 17/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 26-án megtartott soros ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat Házasságkötő

Részletesebben

BALATONKERESZTÚR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 1/2016. számú

BALATONKERESZTÚR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 1/2016. számú BALATONKERESZTÚR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2016. számú JEGYZŐKÖNYVE 2016. január 19-ei nyilvános üléséről 2 JEGYZŐKÖNYV Készült a Balatonkeresztúr Község Önkormányzati Képviselő-testületének

Részletesebben

001/1-29/2009. 284/2008. sz. határozat

001/1-29/2009. 284/2008. sz. határozat Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 001/1-29/2009. 284/2008. sz. határozat J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. szeptember 14-i rendkívüli

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v. 2011. január 25-én a Sárospataki Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében az Egészségügyi és Szociális Bizottság ülésén.

J e g y z ı k ö n y v. 2011. január 25-én a Sárospataki Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében az Egészségügyi és Szociális Bizottság ülésén. J e g y z ı k ö n y v Készült: 2011. január 25-én a Sárospataki Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében az Egészségügyi és Szociális Bizottság ülésén. Jelen vannak: Oláh József Csaba a bizottság elnöke

Részletesebben

A Polgármesteri Hivatal részéről: Dr. Tóth Ágnes jegyző, Szabó András aljegyző, Molnár Zoltán pályázati referens, Horváth Aliz jkv.

A Polgármesteri Hivatal részéről: Dr. Tóth Ágnes jegyző, Szabó András aljegyző, Molnár Zoltán pályázati referens, Horváth Aliz jkv. 1 Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv Készült: Bük Város Önkormányzat Képviselő-testületének a Polgármesteri Hivatal kistárgyalójában (9737. Bük, Széchenyi u. 44.) 2011. július 7-én,

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Pomáz Város Önkormányzata 18/2012. ÖTÜ. J E G Y Z İ K Ö N Y V Felvéve: Pomáz város Önkormányzat Képviselı-testülete által 2012. 12.11-én tartott Képviselı-testületi ülésen a Polgármesteri Hivatal dísztermében.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 12-én 14,00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 12-én 14,00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Szám: V/105-18/2014. Készült: 2 példányban JEGYZŐKÖNYV Készült: Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 12-én 14,00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Önkormányzat Répcelak 380-6/2012. szám J e g y z ő k ö n y v Répcelak Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 2012. március 29-én 17.00 órakor a Polgármesteri Hivatalban megtartott üléséről. Jelen voltak:

Részletesebben

M e g h í v ó. 2012. szeptember 13-án (csütörtök) 17 órára. 2./ A 2012. évi költségvetés módosítása I. (11/2012.(IX. 13.

M e g h í v ó. 2012. szeptember 13-án (csütörtök) 17 órára. 2./ A 2012. évi költségvetés módosítása I. (11/2012.(IX. 13. A 2012. szeptember 13-i rendes képviselő-testületi ülés előterjesztései M e g h í v ó Rád Községi Önkormányzat Képviselő-testület 7/2010.(X. 28.) számú rendelete (SZMSZ) 8. (1) bekezdésére figyelemmel

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. március 23-án reggel 8 órakor tartott rendkívüli, nyílt ülésén. Az ülés helye: Városháza tárgyaló terme Jelen vannak:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. - Jánossomorja Város Önkormányzata 2011. évi költségvetésének háromnegyedéves teljesítéséről szóló beszámoló (3. sz.

JEGYZŐKÖNYV. - Jánossomorja Város Önkormányzata 2011. évi költségvetésének háromnegyedéves teljesítéséről szóló beszámoló (3. sz. Ikt.sz.: 12-16/2011. JEGYZŐKÖNYV Készült: 2011. november 30-án (szerdán) 16 órakor a Körzeti Általános Iskola hivatalos helyiségében megtartott önkormányzati képviselő-testületi ülésről. Jelen vannak:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Miután a napirendi pontokkal kapcsolatban más javaslat, módosítás nem volt, a bizottság az alábbi határozatot hozta:

JEGYZŐKÖNYV. Miután a napirendi pontokkal kapcsolatban más javaslat, módosítás nem volt, a bizottság az alábbi határozatot hozta: JEGYZŐKÖNYV Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottságának 2016. március 8-án 9.45 órakor a Hatvani Közös Önkormányzati Hivatal kistermében

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Polgármesteri Hivatal 9082 Nyúl, Kossuth L. u. 46. Szám: 106/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2010. január 26-án megtartott ülésérıl. Jelen vannak: polgármester Lengyel István alpolgármester Gyıriné

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Ismertetette a kiküldött napirendet, és megkérdezi a bizottság tagjait hogy van-e javaslatuk a napirend módosítására, kiegészítésére?

JEGYZŐKÖNYV. Ismertetette a kiküldött napirendet, és megkérdezi a bizottság tagjait hogy van-e javaslatuk a napirend módosítására, kiegészítésére? JEGYZŐKÖNYV Készült: Alsónémedi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének Településfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottságának 2011. október 19-án 17 órakor megtartott üléséről. Az

Részletesebben

KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 2015. május 12-én megtartott nyilvános ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 2015. május 12-én megtartott nyilvános ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Iktatószám: 29-37/2015/KVÖ KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 2015 május 12-én megtartott nyilvános ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Sorszám: 7 Rendelet száma Rendelet tárgya Kódszám 12/2015

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V VI.1-46/2007. J E G Y Z İ K Ö N Y V a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. március 29-ei ülésérıl 2 KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS VI.1-46/2007. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Tatabányán, a Komárom-Esztergom

Részletesebben

Készült az Öreglaki Községi Képviselő-testület 2010. február 17-én 16.30 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről.

Készült az Öreglaki Községi Képviselő-testület 2010. február 17-én 16.30 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. 1/2010. J e g y z ő k ö n y v Készült az Öreglaki Községi Képviselő-testület 2010. február 17-én 16.30 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: - 7 fő települési képviselő, a csatolt

Részletesebben

Városfejlesztési Bizottságának 2011. április 19-én megtartott ülésérıl.

Városfejlesztési Bizottságának 2011. április 19-én megtartott ülésérıl. Készült: Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottságának 2011. április 19-én megtartott ülésérıl. Jelen vannak: Varga Kálmán a Bizottság elnöke Bors Miklósné

Részletesebben

Jegyz könyv. Az ülés helye: Harkányi Közös Önkormányzati Hivatal tárgyalója (7815 Harkány, Pet fi S. u. 2-4.)

Jegyz könyv. Az ülés helye: Harkányi Közös Önkormányzati Hivatal tárgyalója (7815 Harkány, Pet fi S. u. 2-4.) Jegyz könyv Készült a Harkány Város Önkormányzat Képvisel -testületének 2015. december 23-án (szerda) 10.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli ülésér l Az ülés helye: Harkányi Közös Önkormányzati Hivatal

Részletesebben

BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ

BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 4/2007. (III. 21.) sz. rendelete 5. (1) bekezdése alapján a

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nagykáta Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 29-én megtartott üléséről. Az ülés helye: Városi Könyvtár Vadász utcai rendezvénytermében (Nagykáta, Dózsa

Részletesebben

a Képviselő-testület 2014. március 6-án megtartott rendkívüli testületi üléséről

a Képviselő-testület 2014. március 6-án megtartott rendkívüli testületi üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Képviselő-testület 2014. március 6-án megtartott rendkívüli testületi üléséről Tartalmazza: 28.-34. (III. 6.) számú határozatokat 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a 2014. március

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Török Lajosné köszönti a bizottság tagjait, meghívott vendégeket és az érdeklődőket.

JEGYZŐKÖNYV. Török Lajosné köszönti a bizottság tagjait, meghívott vendégeket és az érdeklődőket. JEGYZŐKÖNYV Készült: Alsónémedi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének Kulturális, Egészségügyi és Szociális Bizottságának 2011. november 22 - én 17 órakor megtartott üléséről. Ülés helye: Jelen

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2009. JÚNIUS 15-ÉN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2009. JÚNIUS 15-ÉN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL a 7011 Alap, Dózsa György u. 31. ' 25/221-102, 6 25/220-370 8 titkar.aphiv@invitel.hu JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2009. JÚNIUS 15-ÉN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL

Részletesebben

Szil Község Önkormányzat Képviselőtestülete 9326 Szil, Hunyadi tér 3. 197-15/2013. Jegyzőkönyv

Szil Község Önkormányzat Képviselőtestülete 9326 Szil, Hunyadi tér 3. 197-15/2013. Jegyzőkönyv Szil Község Önkormányzat Képviselőtestülete 9326 Szil, Hunyadi tér 3. 197-15/2013. Jegyzőkönyv Készült: Szil Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 17-én (kedd) 19,oo órakor a Községháza

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV MÁTRATERENYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. JÚNIUS 27-I ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV MÁTRATERENYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. JÚNIUS 27-I ÜLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYV MÁTRATERENYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. JÚNIUS 27-I ÜLÉSÉRŐL Készült: Mátraterenye Község Önkormányzatának Képviselő testülete - 2011. 1 június 27-én megtartott - üléséről.

Részletesebben

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. január 9-én megtartott rendkívüli ülésének

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. január 9-én megtartott rendkívüli ülésének EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. január 9-én megtartott rendkívüli ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ Az ÉMOP-4.2.1/A,B-11 kódszámú,

Részletesebben

Legénd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. évi 4. számú Jegyzőkönyve

Legénd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. évi 4. számú Jegyzőkönyve Készült: 2011. február 15-én a legéndi önkormányzat hivatalában megtartott képviselő-testületi ülésről 2011. évi 4. számú Jegyzőkönyve 2 Jelen vannak: Szavlik Zoltán polgármester Antal András alpolgármester

Részletesebben

TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. NOVEMBER 25-ÉN TARTOTT ÜLÉSÉNEK J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. NOVEMBER 25-ÉN TARTOTT ÜLÉSÉNEK J E G Y Z Ő K Ö N Y V E TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. NOVEMBER 25-ÉN TARTOTT ÜLÉSÉNEK J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Határozatszám: 266 283. Nagyközségi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal T i s z a a

Részletesebben

NYÍLT ÜLÉSE. 5. számú jegyzőkönyve (2012. MÁJUS 14.) Határozatok: 36/2012. - 46/2012. Kt. hat.

NYÍLT ÜLÉSE. 5. számú jegyzőkönyve (2012. MÁJUS 14.) Határozatok: 36/2012. - 46/2012. Kt. hat. Nyárlőrinc Község Képviselő-testületének NYÍLT ÜLÉSE 5. számú jegyzőkönyve (2012. MÁJUS 14.) Határozatok: 36/2012. - 46/2012. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyárlőrinc Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

M e g h í v ó. 2012. július 26-án 17 órára. 3./ A Községháza nagyterme közösségi célú felújítása, nyertes pályázati támogatással

M e g h í v ó. 2012. július 26-án 17 órára. 3./ A Községháza nagyterme közösségi célú felújítása, nyertes pályázati támogatással A 2012. július 26-i rendkívüli képviselő-testületi ülés előterjesztései M e g h í v ó Rád Községi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli ülését, az önkormányzat 7/2010.(X. 28.) számú rendelete

Részletesebben

MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1 MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Martonvásár Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 7-én megtartott soron kívüli, nyilvános

Részletesebben

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 2010. július 14-én megtartott rendkívüli ülésének. a./ Tárgysorozata. b./ Jegyzıkönyve. c.

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 2010. július 14-én megtartott rendkívüli ülésének. a./ Tárgysorozata. b./ Jegyzıkönyve. c. EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 2010. július 14-én megtartott rendkívüli ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzıkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ Javaslat a 2010. május és

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. január 30-i rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. január 30-i rendkívüli üléséről Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 24-3/2012/JT. 18-29 /2012. sz. határozat 1-3/2012.sz. rendelet J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Németh Sándor polgármester: Köszönti a megjelenteket, megállapítja a határozatképességet, 5 fő képviselő jelen van.

Jegyzőkönyv. Németh Sándor polgármester: Köszönti a megjelenteket, megállapítja a határozatképességet, 5 fő képviselő jelen van. 1 Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv Készült: Bük Város Önkormányzat Képviselő-testületének a Polgármesteri Hivatal Kistárgyalójában 2011. április 20-án, 15.30 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

SALGÓTARJÁN MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 22. SZ. JEGYZŐKÖNYV. Készült: Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2015. december 17-i üléséről.

SALGÓTARJÁN MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 22. SZ. JEGYZŐKÖNYV. Készült: Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2015. december 17-i üléséről. SALGÓTARJÁN MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 22. SZ. JEGYZŐKÖNYV Készült: Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2015. december 17-i üléséről. Jelen vannak: a Közgyűlés tagjai a mellékelt jelenléti ív

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete 2009. május hó 12. napján, a városháza I. emeleti nagy tanácskozó termében megtartott 8. rendkívüli ülés jegyzőkönyve. Jelen vannak: Dr.

Részletesebben

Levél község Önkormányzatának Képviselı-testülete

Levél község Önkormányzatának Képviselı-testülete 1 Levél község Önkormányzatának Képviselı-testülete 8/2009. Levél község Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. június 29-én tartott nyilvános ülésérıl készült J e g y z ı k ö n y v Tartalma: Tájékoztató

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ács Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. június 29-én 16. 00 órakor a Polgármesteri Hivatal nagytermében megtartott üléséről. Jelen vannak: A csatolt jelenléti

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Jogi, Ügyrendi és Összeférhetetlenségi Bizottsága

Részletesebben

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Cím: 8582 Farkasgyepű, Petőfi Sándor u. 42. Tel/fax: (89)584-200 e-mail: onkormanyzat@farkasgyepu.hu Szám:5/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Farkasgyepű

Részletesebben

2. JEGYZŐKÖNYV Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013.02.13-án összehívott rendkívüli üléséről.

2. JEGYZŐKÖNYV Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013.02.13-án összehívott rendkívüli üléséről. Szám: 338 /2/2013. 2. JEGYZŐKÖNYV Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013.02.13-án összehívott rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal, tanácsterem Az ülés kezdési

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Hegyesd község Önkormányzata Képviselő-testülete 8296. Hegyesd, Zrínyi u.1. Szám: 1402-7/2015. J e g y z ő k ö n y v Készült: Hegyesd község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015. július 30.-án (csütörtökön)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A javaslattal a testület egyetértve 4 igen szavazattal 1 tartózkodás mellett az alábbi napirendet fogadja el:

JEGYZŐKÖNYV. A javaslattal a testület egyetértve 4 igen szavazattal 1 tartózkodás mellett az alábbi napirendet fogadja el: Bak község Önkormányzati Képviselő-testülete 8945 Bak, Rákóczi u. 2/a. JEGYZŐKÖNYV Készült: Bak község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 06. napján az Önkormányzat Hivatal épületében (8945

Részletesebben

Beszámoló a 2015.június 12.-i képviselő-testületi ülésről.

Beszámoló a 2015.június 12.-i képviselő-testületi ülésről. Beszámoló a 2015.június 12.-i képviselő-testületi ülésről. Sinkovicz Zoltán polgármester az ülést megnyitotta, megállapította, hogy a testület határozat képes, s bejelentette két képviselő (Dr. Szinyi

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Tiringer Mária polgármester javaslatot tesz az ülés napirendjére.

JEGYZİKÖNYV. Tiringer Mária polgármester javaslatot tesz az ülés napirendjére. JEGYZİKÖNYV Készült: Sáregres Község Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. április 27-én 14.30 órai kezdettel a Községháza tanácstermében tartott ülésérıl. Jelen vannak: Tiringer Mária polgármester

Részletesebben

JEGYZ KÖNYV. Visegrád Város Önkormányzat Képvisel -testületének 2015. január 21-én megtartott nyílt ülésér l

JEGYZ KÖNYV. Visegrád Város Önkormányzat Képvisel -testületének 2015. január 21-én megtartott nyílt ülésér l Visegrád Város Önkormányzat Képvisel -testülete Szám: 1/2015. Határozatok száma: 1-16/2015. (01.21.) Rendelet száma: - JEGYZ KÖNYV Visegrád Város Önkormányzat Képvisel -testületének 2015. január 21-én

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Berzék Község Önkormányzat. Képviselő-testület. 2013. augusztus 6-án megtartott. rendkívüli üléséről

Jegyzőkönyv. Berzék Község Önkormányzat. Képviselő-testület. 2013. augusztus 6-án megtartott. rendkívüli üléséről 443-7/2013. Jegyzőkönyv Berzék Község Önkormányzat Képviselő-testület 2013. augusztus 6-án megtartott rendkívüli üléséről Jegyzőkönyv Készült: Berzék Község Önkormányzat képviselő-testületének 2013. augusztus

Részletesebben