MIKROPROCESSZOROS KAZÁN KF + HMV HŐMÉRSÉKLET SZABÁLYOZÓ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MIKROPROCESSZOROS KAZÁN KF + HMV HŐMÉRSÉKLET SZABÁLYOZÓ"

Átírás

1 MIKROPROCESSZOROS KAZÁN KF + HMV HŐMÉRSÉKLET SZABÁLYOZÓ HASZNÁLATI UTASÍTÁS

2 2 1. A frntpanel leírása A szabályzó képe a megjelölt funkciókkal Az üzemi állapt leírása Befúvás KF szivattyú HMV szivattyú Manuális üzem KF hőmérséklet HMV hőmérséklet STOP Az üzem vége 1. Táp ki/bekapcslás. 2. Digitális kijelző. 3. Jelzőlámpák. 4. A berendezést vezérlő gmbk (+). (KF hőszabályzási üzemmódra állás). 5. OK gmb (rögzíti a beállításkat, engedi az átállást a beállítási MENÜbe. 6. A berendezést vezérlő gmb ( ). (KF hőszabályzási üzemmódra állás). 7. Biztnsági betét 3,15A.

3 3 2. Alkalmazása A szabályzó a szilárd tüzelőanyagú ejtőaknás kazánk vezérlését szlgálja. A berendezés feladata a befúvás és a szivattyúk üzemének vezérlése. A berendezés innvatív, intellligens Lgic vezérlő rendszerrel rendelkezik, mely rendszer önálló módn, fkzatmentesen szabályzza a befúvás frdulatteljesítményét. Ez azt jelenti, hgy a berendezés autmatikusan úgy vezérli a befúvás teljesítményét, hgy maximálisan kihasználja az égési flyamat srán keletkező energiát. A szabályzási flyamat a közpnti fűtés hőmérsékletének mérésén alapul. A megldás alkalmazása közvetlenül kihat a kárs égéstermékek környezetbe jutásának csökkenésére. A fkzatmentes szabályzási rendszer bevezetésének köszönhetően, a berendezésünkkel felszerelt kazán a hagymánys hőszabályzással összehasnlítva akár 30%-kal kevesebb üzemanyagt igényel. 3. Műszaki jellemzők KF hőszabályzási tartmány 35 C - 80 C. HMV hőszabályzási tartmány 35 C - 70 C. Hőmérséklet mérési tartmány 0 C - 99 C. Fkzatmentes autmatikus befúvási szabályzás. Üzem 0 C - 40 C környezeti hőmérsékletnél. Autmatikusan elmenti a beállításkat áramkimaradás esetén. Relatív páratartalm 95%. I érintésvédelmi sztály Villams védelem 3,15 A. A szabályzó száms, a felhasználó kényelmét és biztnságát javító funkcióval rendelkezik. 4. Használata 1. Csatlakztassa a KF és HVM szivattyú tápvezetékét a. a földelés érintkezőbe a sárga-zöld színű vezetéket, b. az N érintkezőbe a kék színű vezetéket, c. az L érintkezőbe a barna színű vezetéket, 2. A berendezés gyárilag a kazánhz van illesztve, nem kell a beállításkn váltztatni!!! A szivattyúk, a befúvás és a hőérzékelők csatlakztatása után a berendezés üzemre kész. 3. A szabályzó (1) gmbbal való bekapcslása a szabályzót bekapcslja, a befúvás autmatikusan elindul.

4 4 5. Kezelése (+): - Közpnti fűtés hőmérséklete váltztatása A váltztatás után a kijelzőn a közpnti fűtés hőmérséklete állandóan kijelezve. - Nyári funkció bekapcslás / kikapcslás. A nyári funkció üzemmód a közpnti fűtés kikapcslásából és a kazán kizárólagsan háztartási meleg víz fűtésére használatából áll. 0 35C alatti hőmérséklet beállítása (--) a KF szivattyú kikapcslását eredményezi. A szabályzó átáll a nyári üzemmódba. A KF a kívánt hőmérséklet beállításával kapcslható be. - Paraméter váltztatás. (OK): - A krábban beállíttt paraméter elfgadása. - A manuális üzem funkció elindítása - Megnymása és 3 másdpercig való lenymva tartása a menübe kapcsl: (-): - Háztartási meleg víz hőmérséklete váltztatása. A váltztatás után a kijelzőn a háztartási meleg víz hőmérséklete állandóan kijelezve. - HMV funkció bekapcslás / kikapcslás. HMV szivattyú hiánya esetén a szabályzón a funkciót ki kell kapcslni. A funkció nem kikapcslása a szabályzó helytelen működéséhez vezet. 0 35C alatti hőmérséklet beállítása (--) a HMV kikapcslását eredményezi. Az újraindítás a hőmérséklet beállításával történik. Paraméter váltztatás.. 6. A menü funkciói: Szivattyú bekapcslási funkció a keringető szivattyú bekapcslási hő mérséklete a kazánn beállíttt hőmérséklet alatt 30 C - 5 C tartmányban fkzatmentesen szabályzható, pl. ha a KF hőmérsékletét 60 C hőmérsé kletre állítjuk, akkr a szivattyú szabályzási tartmánya 30 C - 55 C. Lekapcslási idő a funkcióval beállítató az idő, ami elteltével a szabályzó a befúvást leállítja. Az idő akkr megy, ha a hőmérséklet nem növeke dik és a 5 C-kal a megadtt hőmérséklet alatt marad.

5 5 Minimális befúvási teljesítmény - FIGYELEM!!! A funkció a ventilátr minimális frgási teljesítményének beállítását szlgálja. Az értéket úgy kell beállítani, hgy a rtr lapátjai a lehető legkisebb teljesítménnyel üzemeljenek. A paraméter megfelelő beállításáhz a + és gmbkkal válassza ki a ventillátr megfelelő teljesítményét százalékban. Tíz másdperc elteltével a berendezés elindítja a tesztet és autmatikusan a beállíttt értékre kapcsl. Különösen figyeljen a befúvás lapátjaira, nem szabad megállniuk. A megfelelő paraméter beállítása után azt az OK gmbbal rögzítse. A paraméter helytelen beállítása közvetlenül kihat a kazán szabályzási flyamatára és nagybb tüzelőanyag igényt fg eredményezni. A befújás beindítása a ventillátr elindítási idejét a hatéknyság csökkenése miatt szabályzni kell. Amennyiben azt veszi észre, hgy a ventillátr az elindítás srán nem megfelelően működik (nem tud beindulni), növelje a beindítás idejét ( 1 másdpertől 9,9 másdpercig). Szbai szabályzó - A szabályzóhz szbai szabályzót is lehet csatlakztatni, mely a KF keringető szivattyú működését vezérli. A szbai szabályzóból kéteres vezeték megy ki, amit a burklat hátsó részén levő Jack bemenetre kell csatlakztatni. A szbai szabályzó csatlakztatásakr külső tápfrrást csatlakztatni nem szabad. Gyári beállításk - A szabályzó beprgramztt beállításkkal rendelkezik, bármikr ezekre vissza lehet állni. De emlékezni kell arra, hgy a saját beállításk ezzel törlődnek. KF/HMV priritás a berendezés mind a két szivattyút vezérli, a közpnti fűtés szivattyúját és a háztartási meleg víz szivattyúját. A preferenciától függően lehetőség van az egyik szivattyú priritás szerinti beállítására. HMV priritás - a háztartási meleg víz priritás esetén a szivattyú elsőként indul el és addig üzemel, amíg a háztartási meleg víz tartályban a beállíttt hőmérséklet elérésre nem kerül. Amennyiben a hőmérséklet elérésre kerül, a szivattyú kikapcsl és bekapcsl a közpnti fűtés szivattyúja. A háztartási meleg víz priritás üzemmódban a szabályzó tartály gyrs felfűtése érde- kében a kazánban 10 C-kal magasabb hőmérsékletet tart fenn. A háztartási meleg víz priritás funkció a következő védelemmel rendelkezik: - A szivattyú nem kapcsl be, ha a tartályban levő víz hőmérséklete magasabb a kazánban levő hőmérsékletnél. - A közpnti fűtés szivattyúja bekapcsl, ha a kazánban levő hőmérsék let túllépi a 82 C értéket.

6 6 KF priritás- a közpnti fűtés priritásnál mind a két szivattyú bekapcsl, ha a kazán hőmérséklete eléri a Szivattyú bekapcslási hőmérséklet funkcióban beállíttt hőmérsékletet. A közpnti fűtés szivattyú megszakítás nélkül működik, míg a háztartási meleg víz szivattyú kikapcsl, ha a tartály hőmérséklete elérésre kerül. A közpnti fűtés üzemmódban nem lehet a közpnti fűtés hőmérsékleténél magasabb háztartási meleg víz hőmérsékletet beállítani. A HMV priritás funkció a következő védelemmel rendelkezik: - A szivattyú nem kapcsl be, ha a tartályban levő víz hőmérséklete ma gasabb a kazánban levő hőmérsékletnél. HMV HISZTERÉZIS - A funkció a háztartási víz hiszterézisének beállítását szlgálja és lényege a HMV szivattyú bekapcslásának késleltetése egy beállíttt hőmérséklet szerint, pl. a hiszterézis 2 C, a beállíttt hőmérséklet 50 C, a szivattyú bekapcsl, ha a háztartási víz hőmérséklete 48 C alá esik. A funkció HMV priritásban, valamint a nyári üzemmódban működik. 7. Hibajelzések E1 E2 E3 E6 A prgram memória üzemzavara. A KF hőérzékelő üzemzavara A HMV hőérzékelő üzemzavara. A hőmérséklet 94 C fölé emelkedik, ez a hiba autmatikusan törlődik, ha a hőmérséklet 81 C alá esik (engedi a kazán flyamats üzemét és a tüzelőanyag teljes elégését). - a fenti hibáknál a ventillátr kikapcslva, a KF szivattyú üzemel. E8 A HMV hőmérséklete 72 C fölé emelkedik, ez a hiba autmatikusan törlődik, ha a hőmérséklet 65 C alá esik. 8. Biztsíték csere A biztsíték cseréje érdekében a hálózati csatlakzó kábelt az aljzatról le kell csatlakztatni. 9. Telepítési ajánlásk 1. A szabályzó beszerelését bízza szakképzett személyre. 2. A szabályzót helyezze lyan helyre, ahl nem fg 40 C hőmérséklet fölé melegedni. 3. A beszerelést az 4.sz. pnt (Használata) szerint kell elvégezni. 4. A berendezést az elektrnikus berendezésekkel kapcslats eljárási elveknek megfelelően kell beszerelni és kezelni. A szabályzót nem szabad vízzel való elöntésnek vagy vízpára lecsapódásának (pl. a környezeti hőmérséklet hirtelen váltzásainak) kitenni.

7 7 5. A szabályzó helytelen működése esetén első srban az alábbiakat kell ellenőrizni: a biztsítékt a panel hátsó részében. az érintkezéseket az szabályz csatlakzósínén, valamint az együttműködő berendezések műszaki állaptát mint pl. a ventilátr és a szivattyúk. 6. A kazánnak a KF és HMV ágakn visszacsapó szeleppel kell rendelkeznie FIGYELEM!!! A befúvás mtrját és a keringető szivattyúkat kizárólagsan a szabályzónak a 230 vlts tápfeszültségről való lecsatlakztatása után csatlakztatni. 10. Villams paraméterek Tápfeszültség Áramfelvétel (terhelés nélkül) Üzemi hőmérséklettartmány Kimenetek terhelése: Befújás Keringető szivattyúk 5. Tömege 6. Méretei ~230V / 50Hz 2W 0 C - 40 C 100W 2 x 100W 500g 125 x 75 x 50 mm

8 Gyártja: Electrnics s.c. Paweł Wilgcki, Pitr Wilgcki ul. Mczydł 10a, Kraków Tel , fax

MIKROPROCESSZOROS KAZÁN KF + HMV HŐMÉRSÉKLET SZABÁLYOZÓ

MIKROPROCESSZOROS KAZÁN KF + HMV HŐMÉRSÉKLET SZABÁLYOZÓ MIKROPROCESSZOROS KAZÁN KF + HMV HŐMÉRSÉKLET SZABÁLYOZÓ 16 Használati Utasítás. Garanciajegy 2 1. A frontpanel leírása 8 A szabályozó látképe a megjelölt funkciókkal 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Bekapcsolás

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. Budapest, 2012. MZV-18-S tipusú, gáztüzelésű, átfolyórendszerű, használati-vízmelegítőhöz

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. Budapest, 2012. MZV-18-S tipusú, gáztüzelésű, átfolyórendszerű, használati-vízmelegítőhöz KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MZV-18-S tipusú, gáztüzelésű, átflyórendszerű, használati-vízmelegítőhöz VARA-FÉG Kft. 1139 Budapest, Fáy út 23. Tel.: (1) 262 7475, Fax: (1) 262 7471 Budapest, 2012 Tartalmjegyzék Üdvözöljük

Részletesebben

Kijárat ellenőrző rendszer

Kijárat ellenőrző rendszer Kijárat ellenőrző rendszer Felhasználói útmutató 1. ldal, összesen: 9 2016 Prcntrl Electrnics Ltd. Minden jg fenntartva. Az PrxerGate, PrxerPrt, IP Therm, IP Stecker, PrxerLck, PrxerStecker, RHS, HI-CALL,

Részletesebben

BERENDEZÉSEK PÁRÁTLANÍTÓ PÁ R ÁT L A N Í T Ó BERENDEZÉSEK

BERENDEZÉSEK PÁRÁTLANÍTÓ PÁ R ÁT L A N Í T Ó BERENDEZÉSEK PÁRÁTLANÍTÓ BERENDEZÉSEK PÁ R ÁT L A N Í T Ó BERENDEZÉSEK A DESA a mbil fűtőberendezések és párátlanítók piacát világszerte vezető gyártó. A prfik számára tervezett és gyárttt berendezések célja a munkavégzéshez

Részletesebben

Panini A150.676 V3/0211

Panini A150.676 V3/0211 Panini A150.676 V3/0211 H 1. Általáns infrmáció 184 1.1 Használati útmutatóval kapcslats infrmációk 184 1.2 A szimbólumk magyarázata 184 1.3 A gyártó felelőssége és a garancia 185 1.4 Szerzői jg védelme

Részletesebben

AURATON 1300 I. Bemutatkozás Ezt a termosztátot elektromos-, gáz- és olajfűtési rendszerekhez tervezték.

AURATON 1300 I. Bemutatkozás Ezt a termosztátot elektromos-, gáz- és olajfűtési rendszerekhez tervezték. AURATON 1300 AURATON 1300 I. Bemutatkzás Ezt a termsztátt elektrms-, gáz- és lajfűtési rendszerekhez tervezték. 1.1 Külső megjelenés HU 2 kijelző fel / le gmb On / Off RESET 3 HU 1.2 LD hőmérséklet alacsny

Részletesebben

Használati útmutató a VDO M6WL computereihez

Használati útmutató a VDO M6WL computereihez Használati útmutató a VDO M6WL cmputereihez Köszönjük, hgy a VDO kerékpárs cmputerét választtta. Ahhz, hgy a termék minden funkcióját megfelelően tudja használni, és ne legyenek technikai prblémái, kérjük,

Részletesebben

10XONE Szoftver és szolgáltatási szerződés Általános Szerződési Feltételek (ÁSzF) 3.3. 10XONE V3.3 SZERZŐDÉS

10XONE Szoftver és szolgáltatási szerződés Általános Szerződési Feltételek (ÁSzF) 3.3. 10XONE V3.3 SZERZŐDÉS 10XONE Sftware and Services Agreement General Terms and Cnditins V3.3 Szftver és Szlgáltatási Szerződés Általáns Szerződési Feltételek V3.3 Jelen Szftver és Szlgáltatási szerződés (tvábbiakban Szerződés

Részletesebben

Szoftver-kézikönyv. GoPal Navigator 5.5

Szoftver-kézikönyv. GoPal Navigator 5.5 Szftver-kézikönyv GPal Navigatr 5.5 GPal Navigatr 5.5 Tartalmjegyzék 1. FEJEZET: BEVEZETŐ... 1 Üdvözlés...1 A CD/DVD tartalma...1 Rendszerkövetelmények...3 Jelen kézikönyv knvenciói...3 Tippek és figyelmeztetések...4

Részletesebben

Visszapillantó Bluetooth tükör autós készlet

Visszapillantó Bluetooth tükör autós készlet Visszapillantó Bluetth tükör autós készlet Tisztelt Vásárló: Gratulálunk a választásáhz! A visszapillantó bluetth tükör autós készlet az előírt alkalmazás esetén maximális szabadságt kínálja önnek a gépjárműve

Részletesebben

Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés

Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés Tanácsadás Pályázatírás Támgatás lehívása Utókövetés Prttípus, termék-, technlógia- és szlgáltatásfejlesztés Gazdaságfejlesztési és Innvációs Operatív Prgram KÓDSZÁM GINOP-2.1.7-15 A pályázati kiírás a

Részletesebben

DS-9600/8600/7700/7600NI-ST és DS-7700/7600NI-SP sorozatú digitális rögzítők

DS-9600/8600/7700/7600NI-ST és DS-7700/7600NI-SP sorozatú digitális rögzítők DS-9600/8600/7700/7600NI-ST és DS-7700/7600NI-SP srzatú digitális rögzítők Kezelési segédlet ELŐLAPI KEZELŐSZERVEK A rögzítők kezelhetők az előlapi gmbkkal, IR távirányítóval, egérrel, illetve távlról,

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mkelnk@vpmegye.hu Szám: 02/303-11/2013. ELŐTERJESZTÉS A Veszprém Megyei Önkrmányzat

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE HATÁROZAT

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE HATÁROZAT VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE HATÁROZAT Szám: 56/2013. (XII. 19.) MÖK határzat Tárgy: A Veszprém Megyei Önkrmányzat 2014-2017. évekre vnatkzó stratégiai ellenőrzési tervének és a 2014. évi belső

Részletesebben

Windows felhasználói felület

Windows felhasználói felület Windws felhasználói felület Az felhasználó és a perációs rendszer közötti kapcslatt az úgynevezett héj (shell) valósítja meg. A grafikus felületű perációs rendszereknél, mint a Windws ennek megjelenési

Részletesebben

thermotop plus fali gázkészülékek turbotop plus fali gázkészülékek

thermotop plus fali gázkészülékek turbotop plus fali gázkészülékek i Utasítás thermtop plus fali gázkészülékek turbtop plus fali gázkészülékek VU HU -5 VU/VUW HU -5 VU/VUW HU 4-5 VU/VUW HU 8-5 VU HU -5 VU/VUW HU -5 VU/VUW HU 4-5 VU/VUW HU 8-5 HU Tartalmjegyzek; Általáns

Részletesebben

1. számú Melléklet AZ ÖNKORMÁNYZATI ASP KÖZPONTOK KIALAKÍTÁSÁVAL KAPCSOLATOS KÖVETELMÉNYEK

1. számú Melléklet AZ ÖNKORMÁNYZATI ASP KÖZPONTOK KIALAKÍTÁSÁVAL KAPCSOLATOS KÖVETELMÉNYEK 1. számú Melléklet AZ ÖNKORMÁNYZATI ASP KÖZPONTOK KIALAKÍTÁSÁVAL KAPCSOLATOS KÖVETELMÉNYEK A prjektek az Európai Unió támgatásával, az Európai Reginális Fejlesztési Alap társfinanszírzásával valósulnak

Részletesebben

Vas Megye Területfejlesztési Koncepciója

Vas Megye Területfejlesztési Koncepciója Vas Megyei Közgyűlés Vas Megye Területfejlesztési Kncepciója Javaslattételi szakasz II. kötet M U N K A A N Y A G 2014. február Tartalmjegyzék 1. A megye jövőképe... 3 2. A megye célrendszerének bemutatása...

Részletesebben

Adatbenyújtási kézikönyv

Adatbenyújtási kézikönyv Adatbenyújtási kézikönyv 22. rész Az engedélyezési kérelem elkészítése és benyújtása Annankatu 18, P Bx 400, FI-00121 Helsinki, Finland (Finnrszág) Tel.: +358 9 686180 Fax: +358 9 68618210 echa.eurpa.eu

Részletesebben

Általános előírások. Az előírások hatálya. Jelen építési szabályzat hatálya Vinár község (továbbiakban település) igazgatási területére terjed ki.

Általános előírások. Az előírások hatálya. Jelen építési szabályzat hatálya Vinár község (továbbiakban település) igazgatási területére terjed ki. Vinár Község Önkrmányzata Képviselőtestületének 8/2010. (VIII.23.) önkrmányzati rendelete Vinár község Helyi Építési Szabályzatának, valamint Szabályzási Tervének jóváhagyásáról Vinár Község Önkrmányzata

Részletesebben

Új F-NBR tömlővel. Nagy teljesítményű Bredel tömlőszivattyúk

Új F-NBR tömlővel. Nagy teljesítményű Bredel tömlőszivattyúk Új F-NBR tömlővel Nagy teljesítményű Bredel tömlőszivattyúk Bredel Szivattyúk, amelyekben nincs kpásnak kitett, dugulást, illetve szivárgást kzó tömítés vagy szelep A perisztaltikus szivattyú térfgatkiszrítás

Részletesebben

Verzió 1.2 2009.11.27. CompLex Officium Felhasználói kézikönyv

Verzió 1.2 2009.11.27. CompLex Officium Felhasználói kézikönyv Verzió 1.2 2009.11.27. CmpLex Officium Felhasználói kézikönyv CmpLex Officium felhasználói kézikönyv Tartalmjegyzék 1 Bevezetés... 3 1.1 Rendszerkövetelmények... 3 1.2 Fgalmtár... 3 2 Officium lehetőségek...

Részletesebben

1. Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma; elektronikus levelezési címe

1. Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma; elektronikus levelezési címe és útfelújítás építési beruházás kivitelezői feladatainak ellátása AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS - módsításkkal egységes szerkezetben II.- - Huszártelep területi és társadalmi reintegrációja (ÉAOP-5.1.1/B-09-2f-2012-0002-Szciális

Részletesebben

K e m e n e s h ő g y é s z k ö z s é g h e l y i é p í t é s i s z a b á l y z a t a ( T e r v e z e t )

K e m e n e s h ő g y é s z k ö z s é g h e l y i é p í t é s i s z a b á l y z a t a ( T e r v e z e t ) Kemeneshőgyész Község Önkrmányzata Képviselőtestületének /2010. (..) számú rendelete Kemeneshőgyész község Helyi Építési Szabályzatának, valamint Szabályzási Tervének jóváhagyásáról Kemeneshőgyész Község

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM REKTORI HIVATAL OKTATÁSI IGAZGATÓSÁG. Tanulmányi ügyrend 1. FÜZET A FELVÉTELI ELJÁRÁS

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM REKTORI HIVATAL OKTATÁSI IGAZGATÓSÁG. Tanulmányi ügyrend 1. FÜZET A FELVÉTELI ELJÁRÁS BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM REKTORI HIVATAL OKTATÁSI IGAZGATÓSÁG Tanulmányi ügyrend 1. FÜZET A FELVÉTELI ELJÁRÁS Érvényes 2005 évre VÉGREHAJTÁSI UTASÍTÁS a BME Felvételi szabályzatáhz

Részletesebben

Foglalkoztatás és a foglalkoztatási formák kérdőiv 2014

Foglalkoztatás és a foglalkoztatási formák kérdőiv 2014 Fglalkztatás és a fglalkztatási frmák kérdőiv 2014 Tisztelt Hölgyem, Uram! A Kmárm-Esztergm Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (KEMKI), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával Kmárm-Esztergm megyei Igazgatósága

Részletesebben

Dáka Község Helyi Építési Szabályzata

Dáka Község Helyi Építési Szabályzata Dáka Község Helyi Építési Szabályzata 1 Dáka Község Önkrmányzat Képviselő-testületének 11/2008. ( XII.17.) rendelete Dáka község Helyi Építési Szabályzatáról, valamint Szabályzási Tervéről Dáka Község

Részletesebben

Kerékpárosokra vonatkozó legfontosabb ismeretek 3. rész Oldal 1

Kerékpárosokra vonatkozó legfontosabb ismeretek 3. rész Oldal 1 ı 15. Irányjelzés A kerékpársnak is, jeleznie kell minden irányváltztatási szándékát, mégpedig balra kanyardva bal, jbbra kanyardva jbb kézzel. Az irányjelzést az irányváltztatás előtt megfelelő távlságban

Részletesebben

Felhívás. Csoportos tehetségsegítő tevékenységek megvalósítására. a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 azonosítószámú Tehetséghidak Program

Felhívás. Csoportos tehetségsegítő tevékenységek megvalósítására. a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 azonosítószámú Tehetséghidak Program Felhívás Csprts tehetségsegítő tevékenységek megvalósítására a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 aznsítószámú című kiemelt prjekt keretében A Tehetséghidak Prjektirda a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 aznsító számú 1

Részletesebben

VEZÉRIGAZGATÓI UTASÍTÁS

VEZÉRIGAZGATÓI UTASÍTÁS 197/2011. sz. i Szerencsejáték Zrt. Adatvédelmi, adatbiztnsági, valamint a érdekű adatigénylés teljesítési rendjére vnatkzó Szabályzatáról Szerencs^.K ö r ű e n ílíöi'"' M ű k ő i'» * -' 197/ 2011. sz.

Részletesebben

Mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás-hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban

Mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás-hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban Tanácsadás Pályázatírás Támgatás lehívása Utókövetés Mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőfrrás-hatéknyságának elősegítése a feldlgzásban Vidékfejlesztési Prgram KÓDSZÁM VP-3-4.2.1-15 A vissza nem

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség INFRASTUKTÚRA SZABÁLYZAT II.

Magyar Labdarúgó Szövetség INFRASTUKTÚRA SZABÁLYZAT II. Magyar Labdarúgó Szövetség INFRASTUKTÚRA SZABÁLYZAT II. LABDARÚGÓ LÉTESÍTMÉNYEK (PÁLYA) Jóváhagyta az MLSZ elnöksége 56/2009.(04.16.) számú határzatával I. fejezet Bevezetı rendelkezések 1. cím A szabályzat

Részletesebben

Általános előírások. Az előírások hatálya 1..

Általános előírások. Az előírások hatálya 1.. Nemesszalók Község Önkrmányzata Képviselő-testületének 6/2008.(XI.13.) számú rendelete Nemesszalók község Helyi Építési Szabályzatának, valamint Szabályzási Tervének jóváhagyásáról Nemesszalók Község Önkrmányzatának

Részletesebben

EURÓPAI BIZOTTSÁG KKK FŐIGAZGATÓSÁG KÖZÖS KUTATÓKÖZPONT Fejlett technológiai tanulmányok intézete

EURÓPAI BIZOTTSÁG KKK FŐIGAZGATÓSÁG KÖZÖS KUTATÓKÖZPONT Fejlett technológiai tanulmányok intézete EURÓPAI BIZOTTSÁG KKK FŐIGAZGATÓSÁG KÖZÖS KUTATÓKÖZPONT Fejlett technlógiai tanulmányk intézete A környezetszennyezés integrált megelőzése és csökkentése (IPPC) Referenciadkumentum a plimerek gyártása

Részletesebben

a Magyar Építész Kamara névjegyzéke alapján, (zárójelben a kamarai kódokkal):

a Magyar Építész Kamara névjegyzéke alapján, (zárójelben a kamarai kódokkal): 8. sz. Melléklet FOGALOMJEGYZÉK Általáns definíciók Az általáns definíciókat az Általáns pályázati útmutató az EGT és Nrvég Finanszírzási Mechanizmusk 2009-2014-es időszakára vnatkzóan c. dkumentumban

Részletesebben

A fogyasztói tudatosság növelése. az elektronikus hírközlési piacon

A fogyasztói tudatosság növelése. az elektronikus hírközlési piacon A fgyasztói tudatsság növelése az elektrnikus hírközlési piacn A Nemzeti Hírközlési Hatóság szakmai tájékztató anyaga 2008. szeptember A fgyasztók körébe meghatárzás szerint valamennyien beletartzunk,

Részletesebben

3. prioritás: A minıségi oktatás és hozzáférés biztosítása mindenkinek

3. prioritás: A minıségi oktatás és hozzáférés biztosítása mindenkinek TÁRSADALMI MEGÚJULÁS OPERATÍV PROGRAM 3. priritás: A minıségi ktatás és hzzáférés biztsítása mindenkinek Akcióterv 2007-2008. 2008. július 1. A priritás bemutatása 1.1. A priritás tartalma Priritás száma

Részletesebben

LiPo akkumulátorok kezelése: LiPo akkumulátorok előnyei a NiMh-val szemben:

LiPo akkumulátorok kezelése: LiPo akkumulátorok előnyei a NiMh-val szemben: LiP akkumulátrk kezelése: LiP akkumulátrk előnyei a NiMh-val szemben: Azns teljesítménynél lényegesen kisebb súly Megfelelő kezelés esetén hsszabb élettartam Kiegyensúlyzttabb feszültséggörbe (értsd: míg

Részletesebben

Belföldi behajtás/2016.

Belföldi behajtás/2016. VÉGSŐ AJÁNLATTÉTEL FELHÍVÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ KÖZBESZERZÉSI DOKUMENTUM 1. Az ajánlatkérés célja: I. Fejezet KÖZBESZERZÉSI MŰSZAKI LEÍRÁS /Specifikáció/ Belföldi behajtás/2016. Nemzeti Útdíjfizetési Szlgáltató

Részletesebben

BMW i8. A vezetés élménye. AZ Új BMW I8. BMW SERVICE INCLUSIVE-VAL 5 év VAgy 60 000 km-ig díjmentes karbantartással.

BMW i8. A vezetés élménye. AZ Új BMW I8. BMW SERVICE INCLUSIVE-VAL 5 év VAgy 60 000 km-ig díjmentes karbantartással. A vezetés élménye AZ Új BMW I8 BMW SERVICE INCLUSIVE-VAL 5 év VAgy 60 000 km-ig díjmentes karbantartással. Tartalm árlista...............................................................................................3

Részletesebben

Canon MG5650 CISS rendszerrel

Canon MG5650 CISS rendszerrel Cann MG5650 CISS rendszerrel 2 Nymtató műszaki jellemzői Nymtatási felbntás Nymtatási technlógia Szegély nélküli nymtatás Kétldalas nymtatás Max. 4800 1200 dpi 5, színenként utántölthető patrn CISS-el

Részletesebben

Vezetéstechnikai tréningprogram

Vezetéstechnikai tréningprogram A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a 2014-2016. évi Közúti Közlekedésbiztnsági Akcióprgram és Intézkedési Terv keretében pályázatt hirdet Vezetéstechnikai tréningprgram címen C kategória 1. TARTALOM 2.

Részletesebben

Az állattenyésztési ágazat fejlesztése - trágyatárolók építése

Az állattenyésztési ágazat fejlesztése - trágyatárolók építése Tanácsadás Pályázatírás Támgatás lehívása Utókövetés Az állattenyésztési ágazat fejlesztése - trágyatárlók építése Vidékfejlesztési Prgram KÓDSZÁM VP-5-4.1.1.6-15 A vissza nem térítendő tőketámgatás célja,

Részletesebben

Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése c. konstrukciójához. Kódszám: DDOP-2.1.1/D-12, KDOP-2.1.1/D-12, NYDOP-2.1.1/F-12 DAOP-2.1.

Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése c. konstrukciójához. Kódszám: DDOP-2.1.1/D-12, KDOP-2.1.1/D-12, NYDOP-2.1.1/F-12 DAOP-2.1. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Dél-Alföldi Operatív Prgram Dél-Dunántúli Operatív Prgram Észak-Alföldi Operatív Prgram Észak-Magyarrszági Operatív Prgram Közép-Dunántúli Operatív Prgram Nyugat-Dunántúli Operatív

Részletesebben

Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása

Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása Tanácsadás Pályázatírás Támgatás lehívása Utókövetés Vállalatk K+F+I tevékenységének támgatása Gazdaságfejlesztési és Innvációs Operatív Prgram KÓDSZÁM GINOP-2.1.1-15 A vissza nem térítendő támgatás célja

Részletesebben

Hydro-Probe Orbiter Használati útmutató

Hydro-Probe Orbiter Használati útmutató Hydr-Prbe Orbiter Használati útmutató ORB 1 mdell - statikus beépítés Ez a dkumentáció a standard érzékelőkábeles ORB 1 mdellhez készült FORGÓTÁNYÉROS KEVERŐKBEN TÖRTÉNŐ STATIKUS BEÉPÍTÉSHEZ VAGY SZÁLLÍTÓSZALAG-ALKALMAZÁSOKHOZ.

Részletesebben

A játékot készítette Orosz Ákos (orosz@dcs.uni-pannon.hu) és Róth Gergő (roth@dcs.uni-pannon.hu). Esetleges kérdésekkel hozzájuk lehet fordulni.

A játékot készítette Orosz Ákos (orosz@dcs.uni-pannon.hu) és Róth Gergő (roth@dcs.uni-pannon.hu). Esetleges kérdésekkel hozzájuk lehet fordulni. BmbFight Készítők: A játékt készítette Orsz Áks (rsz@dcs.uni-pannn.hu) és Róth Gergő (rth@dcs.uni-pannn.hu). Esetleges kérdésekkel hzzájuk lehet frdulni. Rövid leírás: Egy térképen egyszerre két játéks

Részletesebben

Kitöltési útmutató. A. Általános rész. KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ az 1665. számú adatlaphoz

Kitöltési útmutató. A. Általános rész. KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ az 1665. számú adatlaphoz Kitöltési útmutató KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ az 1665. számú adatlaphz A. Általáns rész Az adatszlgáltatók köre és az adatszlgáltatás tárgya (a többször módsíttt 2001. CI. (a felnőttképzésről szóló) tv. - a tvábbiakban:

Részletesebben

Szenzor konfigurálása (Informáld az NXT-t, hogy milyen eszközök vannak csatlakoztatva, és hová!)

Szenzor konfigurálása (Informáld az NXT-t, hogy milyen eszközök vannak csatlakoztatva, és hová!) Szenzr knfigurálása (Infrmáld az NXT-t, hgy milyen eszközök vannak csatlakztatva, és hvá) Tegyük fel, hgy van egy fényszenzrunk a hármas prtra csatlakztatva. Hgyan közöljük ezt az Enchanting-gal? 1, Kattints

Részletesebben

Bevezetés. 1.) Bemutatkozás

Bevezetés. 1.) Bemutatkozás 2007. december 19. Bevezetés A minségirányítási prgram az intézmény minségirányítási rendszerét rögzíti, amely az intézmény vezetése, tanáraink, a pedagógiai munkát segít munkatársaink és partnereink számára

Részletesebben

Összehasonlító fogyasztásmérési módszer városi, elővárosi és távolsági autóbuszokhoz

Összehasonlító fogyasztásmérési módszer városi, elővárosi és távolsági autóbuszokhoz 1. A mérés célja és általáns leírása Az alábbiakban részletezett összehasnlító fgyasztásmérési eljárás autóbuszk üzemanyag fgyasztásának a valós körülményeket (terhelés, ingadzó sebességprfil) reprezentáló

Részletesebben

FELHÍVÁS. a magyar lakosság egészségmutatóinak javítására a szűrési rendszer átfogó reformjával. A felhívás címe: Komplex népegészségügyi szűrések

FELHÍVÁS. a magyar lakosság egészségmutatóinak javítására a szűrési rendszer átfogó reformjával. A felhívás címe: Komplex népegészségügyi szűrések FELHÍVÁS a magyar laksság egészségmutatóinak javítására a szűrési rendszer átfgó refrmjával A felhívás címe: Kmplex népegészségügyi szűrések A felhívás kódszáma: EFOP-1.8.1-VEKOP/15 Magyarrszág Krmányának

Részletesebben

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI KÉZIKÖNYV

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI KÉZIKÖNYV MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI KÉZIKÖNYV Jóváhagyta Ellenőrizte Készítette Név Aláírás Dátum TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK... 1. MINŐSÉG POLITIKA...4 2. AZ ISKOLA BEMUTATÁSA 5 2.1. LEÍRÁS 5 2.2. SZERVEZETI FELÉPÍTÉS.5

Részletesebben

Normatív Határozat. Felelős: dr. Kelemen Márk polgármester Határidő: azonnal

Normatív Határozat. Felelős: dr. Kelemen Márk polgármester Határidő: azonnal /2014. (XI.26.) sz. NORMATÍV Kth.: A stratégiai dkumentumk tartalmáról és szerkezetéről valamint a mutatószámk kialakításának módszertanáról szóló szabályzat elfgadása Nrmatív Határzat 1./ Kerekegyháza

Részletesebben

MATIX LENGYEL AUTOMATA FA+FABRIKETT+PELLET+SZÉN KAZÁNOK

MATIX LENGYEL AUTOMATA FA+FABRIKETT+PELLET+SZÉN KAZÁNOK MATIX LENGYEL AUTOMATA FA+FABRIKETT+PELLET+SZÉN KAZÁNOK A MATIX kazánok olcsó, gazdaságos és nagyhatékonyságú fűtőberendezések, melyekben az égés folyamata füst termelődése nélkül megy végbe, és a károsanyag

Részletesebben

Szerelési és karbantartási útmutató

Szerelési és karbantartási útmutató Szerelési és karbantartási útmutató Szakemberek számára Szerelési és karbantartási útmutató auromatic 570 VRS 570 HU Kiadó/gyártó Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-42859 Remscheid Tel. +49 21 91 18 0

Részletesebben

Inverteres hegesztőgép MMA (elektródás) hegesztéshez CW-BL130MMA CW-BL145MMA CW-BL160MMA CW-BL200MMA CW-BL160G CW-BL200G KEZELÉSI UTASÍTÁS

Inverteres hegesztőgép MMA (elektródás) hegesztéshez CW-BL130MMA CW-BL145MMA CW-BL160MMA CW-BL200MMA CW-BL160G CW-BL200G KEZELÉSI UTASÍTÁS BLUE LINE Inverteres hegesztőgép MMA (elektródás) hegesztéshez CW-BL130MMA CW-BL145MMA CW-BL160MMA CW-BL200MMA CW-BL160G CW-BL200G KEZELÉSI UTASÍTÁS Forgalmazza: Centrotool Kft 1102 Budapest Halom utca

Részletesebben

a Szervező vezető tisztségviselői, munkavállalói valamint az itt felsorolt személyek Ptk. 8:1

a Szervező vezető tisztségviselői, munkavállalói valamint az itt felsorolt személyek Ptk. 8:1 1 A Játék elnevezése, szervezője: A prmóciós játék elnevezése: "Az Ön csapata a TOP tisztaságért!" (a tvábbiakban: Játék ). A Játék szervezője: HENKEL Magyarrszág Kft. székhely: 1113 Budapest, Dávid Ferenc

Részletesebben

VBexpress 9.0 verzió új képességei

VBexpress 9.0 verzió új képességei VBexpress 9.0 verzió új képességei A VBexpress prgram vasbetn szerkezetek vasalási terveinek elkészítésére alkalmas AutCAD alapú alkalmazás. A prgram 9.0-ás verziója nem más, mint a krábbi váltzat kiegészítve

Részletesebben

Testépítés. Kovács Zoltán (Nyíregyházi Főiskola Debreceni Egyetem) zeus.nyf.hu/ kovacsz. 2004. július 7.

Testépítés. Kovács Zoltán (Nyíregyházi Főiskola Debreceni Egyetem) zeus.nyf.hu/ kovacsz. 2004. július 7. Testépítés Kvács Zltán (Nyíregyházi Főiskla Debreceni Egyetem) zeus.nyf.hu/ kvacsz 2004. július 7. A címlapn látható csillagtest, a nagy ikzi-ddekaéder mdelljének elkészítésére a KöMaL 1981. évi nvemberi

Részletesebben

HÍRADÁSTECHNIKA SZÖVETKEZET 1519 BUDAPEST * PF. 268. * TEL.: 869-304 * TELEX: 22-6151

HÍRADÁSTECHNIKA SZÖVETKEZET 1519 BUDAPEST * PF. 268. * TEL.: 869-304 * TELEX: 22-6151 HÍRADÁSTECHNIKA SZÖVETKEZET 1519 BUDAPEST * PF. 268. * TEL.: 869-304 * TELE: 22-6151 NAGYSORSZÁMÚ TELEVÍZIÓS KAMERA 1. ábra A lap egy krábbi számában röviden ismertettük a Híradástechnika Szövetkezetben

Részletesebben

Előterjesztés Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. október 27. napján tartandó soron következő ülésére

Előterjesztés Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. október 27. napján tartandó soron következő ülésére BALATONKENESE VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL 8174 Balatnkenese, Béri Balgh Ádám tér 1. Telefn: +36(88)481-741 Fax: +36(88)481-741 email: hivatal@balatnkenese.hu Előterjesztés Balatnkenese Várs Önkrmányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

ZALA MEGYE TERÜLETFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ és TERÜLETFEJLESZTÉSI PROGRAM KÖZÉPTÁVÚ (2007 2013) PROGRAMFÁZIS

ZALA MEGYE TERÜLETFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ és TERÜLETFEJLESZTÉSI PROGRAM KÖZÉPTÁVÚ (2007 2013) PROGRAMFÁZIS ÉPÍTÉSI ÉS KERESKEDELMI amerikai magyar Kft. 1126 BUDAPEST, Istenhegyi út 9/d. HUNGARY Tel: 355-4614 Fax: 212-9626 Ökszféra- Prjekt Kft PARTNERSÉG 2007-13 KONZORCIUM ZALA MEGYE TERÜLETFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ

Részletesebben

cato II. rész: Protokollok és Terápiatervek

cato II. rész: Protokollok és Terápiatervek cat Felhasználói kézikönyv II. rész: Prtkllk és Terápiatervek 2.0.3.2 verzió 2008 Cat Sftware Slutins GmbH www.cat.eu Frgalmazza: Premier G. Med Onk Kft. 1026 Budapest, Hidász u. 1 +36 1 391-4030 2008

Részletesebben

Nyomtatvány közvetlen beküldése az Ügyfélkapun keresztül

Nyomtatvány közvetlen beküldése az Ügyfélkapun keresztül Nymtatvány közvetlen beküldése az Ügyfélkapun keresztül Elérhetősége: Kapcslat az Ügyfélkapuval/Hivatali Kapuval -> Nymtatvány közvetlen beküldése az Ügyfélkapun keresztül Megnyittt, "Küldésre megjelölt"

Részletesebben

Vas Megye Területfejlesztési Koncepciója

Vas Megye Területfejlesztési Koncepciója Vas Megyei Közgyűlés Vas Megye Területfejlesztési Kncepciója Javaslattételi szakasz II. kötet 59/2013.(XI.30.) sz. határzattal elfgadtt váltzat 2013. nvember Tartalmjegyzék 1. A megye jövőképe... 3 2.

Részletesebben

A Játékban a Szervező által forgalmazott más termékek nem vesznek részt.

A Játékban a Szervező által forgalmazott más termékek nem vesznek részt. 1 A Játék elnevezése, szervezője A prmóciós játék elnevezése: Tesc - Wizzair prmóció (a tvábbiakban: Játék ). Játék szervezője: HENKEL Magyarrszág Kft. székhely: 1113 Budapest, Dávid Ferenc utca. 6. cégjegyzékszám:

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A PROJEKTMENEDZSMENT TÁMOGATÓ RENDSZER

ÚTMUTATÓ A PROJEKTMENEDZSMENT TÁMOGATÓ RENDSZER ÚTMUTATÓ A PROJEKTMENEDZSMENT TÁMOGATÓ RENDSZER TERVEZÉSÉHEZ BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA RÉSZÉRE Intézményi akkreditációs lajstrmszám: 01-0789-04 OM aznsítószám: FI33842 Tartalmjegyzék

Részletesebben

FELHÍVÁS. A felhívás címe: Felzárkóztató egészségügyi ápolói szakképzési programok. A felhívás kódszáma: EFOP-3.8.1-14

FELHÍVÁS. A felhívás címe: Felzárkóztató egészségügyi ápolói szakképzési programok. A felhívás kódszáma: EFOP-3.8.1-14 EFOP_3.8.1-14 FELHÍVÁS Az egészségügyi ellátórendszerben dlgzó, OKJ előtti szakképesítéssel rendelkezők számára az OKJ-s szakképesítés megszerzése támgatásának megvalósítására A felhívás címe: Felzárkóztató

Részletesebben

Üzletszabályzat 3. sz. melléklet Ügyfél tájékoztató

Üzletszabályzat 3. sz. melléklet Ügyfél tájékoztató Üzletszabályzat 3. sz. melléklet Ügyfél tájékztató A pénzügyi eszközök piacáról szóló 2004/39/EK irányelv [2004/39/EC Markets in Financial Instruments Directive] (tvábbiakban MiFID), a tőkepiacról szóló

Részletesebben

KELEBIA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVE 2010.

KELEBIA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVE 2010. KELEBIA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVE 2010. A közfglalkztatási terv célja A közfglalkztatási terv elkészítésének célja a szciális igazgatásról és szciális ellátáskról szóló törvény (1993.

Részletesebben

Kiadói díjbeszedésű hírlapok előfizetői állományának adatcseréje

Kiadói díjbeszedésű hírlapok előfizetői állományának adatcseréje Magyar Psta Zrt. Hírlap Igazgatóság Budapest, XIII. Dunavirág u. 2-6. Pstacím: 1540 Budapest Telefn: (06-1) 487-1100 Fax: (06-1) 355-7584 Kiadói díjbeszedésű hírlapk előfizetői állmányának adatcseréje

Részletesebben

A Semmelweis Egyetem kancellárjának K/9/2016. (II.29.) határozata. az Informatikai biztonsági szabályzat jóváhagyásáról

A Semmelweis Egyetem kancellárjának K/9/2016. (II.29.) határozata. az Informatikai biztonsági szabályzat jóváhagyásáról A Semmelweis Egyetem kancellárjának K/9/2016. (II.29.) határzata az Infrmatikai biztnsági szabályzat jóváhagyásáról Az SZMSZ 21. (14) bekezdésében és 22. (3) bekezdésében kaptt felhatalmazás alapján a

Részletesebben

Tervezői segédlet. Multi-IO egység

Tervezői segédlet. Multi-IO egység Tervezői segédlet Multi-IO egység Multi-IO egység tervezői segédlet A segédlet célja, ismertesse a multi- ki-bemenet BIIOS rendszerben való alkalmazásának funkcinális és műszaki követelményeit, valamint

Részletesebben

A PUBLIC RELATIONS TEVÉKENYSÉG ESZKÖZEI

A PUBLIC RELATIONS TEVÉKENYSÉG ESZKÖZEI A PUBLIC RELATIONS TEVÉKENYSÉG ESZKÖZEI A klasszikus értelemben vett médián kívül száms eszköz szlgálja az üzenetek célba juttatását. Az infrmáció-, és tudásalapú társadalm megváltztatja az infrmáció áramlás

Részletesebben

Közlemény. Módosított pont. dokumentum neve Pályázati útmutató és Pályázati felhívás. B1 Jogi forma (a szöveg kiegészítése)

Közlemény. Módosított pont. dokumentum neve Pályázati útmutató és Pályázati felhívás. B1 Jogi forma (a szöveg kiegészítése) Közlemény A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség felhívja a tisztelt pályázók figyelmét, hgy a TIOP-1.2.1/08/1 Agóra -multifunkcinális közösségi közpntk és területi közművelődési tanácsadó szlgálat infrastrukturális

Részletesebben

Gyakorlati vizsgatevékenység A

Gyakorlati vizsgatevékenység A 481 04 0000 00 00 Web-prgramzó 1180-06 1181-06 70-06 1188-06 1189-06 1.. 3. 1.. 1.. 3. 1.. 1.. 3. 4.. Gyakrlati vizsgatevékenység A Szakképesítés aznsító száma, megnevezése: 481 04 0000 00 00 Web-prgramzó

Részletesebben

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI KÉZIKÖNYV

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI KÉZIKÖNYV MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI KÉZIKÖNYV Jóváhagyta Ellenőrizte Készítette Név Aláírás Dátum TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK 2 1. MINŐSÉG POLITIKA...4 2. AZ ISKOLA BEMUTATÁSA 5 2.1. LEÍRÁS 5 2.2. SZERVEZETI FELÉPÍTÉS.5

Részletesebben

Osteodenzitometriás szûrõvizsgálat eredményeinek értékelése

Osteodenzitometriás szûrõvizsgálat eredményeinek értékelése Ostedenzitmetriás szûrõvizsgálat eredményeinek értékelése Simnkay Lászlóné fõnõvér Vas megyei Markusvszky Kórház, Szmbathely A vizsgálat célja: Az steprsis gyakriságának és súlysságának felmérése. Vizsgálati

Részletesebben

3. A MAGÁNSZEMÉLYEK ÉS GAZDÁLKODÓ SZERVEZETEK TŰZVÉDELMI FELADATAI

3. A MAGÁNSZEMÉLYEK ÉS GAZDÁLKODÓ SZERVEZETEK TŰZVÉDELMI FELADATAI 3. A MAGÁNSZEMÉLYEK ÉS GAZDÁLKODÓ SZERVEZETEK TŰZVÉDELMI FELADATAI Segédanyag az OMKT Kft.- n flyó Tűzvédelmi előadó szakképzéshez. Budapest, 2011. nvember Szerkesztő: Duruc József 3.1. A magánszemélyek

Részletesebben

A SZŐKE TISZA pusztulása és a jogi felelősség kérdése

A SZŐKE TISZA pusztulása és a jogi felelősség kérdése 3. számú melléklet A SZŐKE TISZA pusztulása és a jgi felelősség kérdése Furcsa mód épp a laikus civil közösség hivatkztt internetes közösségi ldalain kmmentelők részéről vetődött fel több alkalmmal is

Részletesebben

FELHÍVÁS. A Természetvédelmi Őrszolgálat és monitorozó rendszer fejlesztésének megvalósítására

FELHÍVÁS. A Természetvédelmi Őrszolgálat és monitorozó rendszer fejlesztésének megvalósítására FELHÍVÁS A Természetvédelmi Őrszlgálat és mnitrzó rendszer fejlesztésének megvalósítására A Természetvédelmi Őrszlgálat és mnitrzó rendszer fejlesztése A felhívás kódszáma: KEHOP- 4.2.0 Magyarrszág Krmányának

Részletesebben

Gi.Bi.Di. gyártmányú, F12 Rally típusú mikroprocesszoros vezérlés 12 V DC motorokhoz

Gi.Bi.Di. gyártmányú, F12 Rally típusú mikroprocesszoros vezérlés 12 V DC motorokhoz 1 Gi.Bi.Di. gyártmányú, F12 Rally típusú mikroprocesszoros vezérlés 12 V DC motorokhoz ÁLTALÁNOS ÓVINTÉZKEDÉSEK Ezen óvintézkedések a termék szerves és alapvető részét képezik, amelyet a felhasználó rendelkezésére

Részletesebben

Rendterítők Munkaszélesség 3,80 m-től 12,70 m-ig

Rendterítők Munkaszélesség 3,80 m-től 12,70 m-ig Rendterítők Munkaszélesség 3,80 m-től 12,70 m-ig www.fella-werke.de Tradíció és tapasztalat - kivnat egy 1950-es FELLA rendkezelő prspektusból. Tartalm Ez a prspektus áttekintést nyújt a teljes FELLA rendterítő

Részletesebben

BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ NMT TÍPUSÚ ÉS EGHN SMART TÍPUSÚ, MENETES CSATLAKOZÁSÚ, ELEKTRONIKUS SZABÁLYOZÁSÚ SZIVATTYÚKHOZ

BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ NMT TÍPUSÚ ÉS EGHN SMART TÍPUSÚ, MENETES CSATLAKOZÁSÚ, ELEKTRONIKUS SZABÁLYOZÁSÚ SZIVATTYÚKHOZ BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ NMT TÍPUSÚ ÉS EGHN SMART TÍPUSÚ, MENETES CSATLAKOZÁSÚ, ELEKTRONIKUS SZABÁLYOZÁSÚ SZIVATTYÚKHOZ 1. Bevezető 2-2. Szivattyúztt közeg 2-3. A szivattyú beépítése és üzembe helyezése 2-4.

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek www.bombaajanlat.hu

Általános Szerződési Feltételek www.bombaajanlat.hu Általáns Szerződési Feltételek www.bmbaajanlat.hu A jelen Általáns Szerződési Feltételek (a tvábbiakban: ÁSZF) a Katna Tibr ev. (6727 Szeged, Gerle utca 56.; a tvábbiakban: Szlgáltató) által üzemeltetett

Részletesebben

L E A D E R 2007-2013.

L E A D E R 2007-2013. L E A D E R 2007-2013. M E G H Í V Ó A BAKONYÉRT HELYI KÖZÖSSÉG gyűlésére 2007. któber 4. csütörtök 16 óra Zirc Vársháza (Március 15. tér 1.) (Határzatképtelenség esetén a megismételt gyűlés a meghívóban

Részletesebben

Normafa történelmi sportterület rehabilitációja. Részletes megvalósíthatósági tanulmány

Normafa történelmi sportterület rehabilitációja. Részletes megvalósíthatósági tanulmány Nrmafa történelmi sprtterület rehabilitációja Részletes megvalósíthatósági tanulmány Budapest Fővárs XII. kerület Hegyvidéki Önkrmányzat Nrmafa történelmi sprtterület rehabilitációja Megvalósíthatósági

Részletesebben

FOGYATÉKOS ÉS EGÉSZSÉGKÁROSODOTT FIATALOK PÁLYAORIENTÁCIÓJÁNAK HELYZETE. Elemző tanulmány

FOGYATÉKOS ÉS EGÉSZSÉGKÁROSODOTT FIATALOK PÁLYAORIENTÁCIÓJÁNAK HELYZETE. Elemző tanulmány FOGYATÉKOS ÉS EGÉSZSÉGKÁROSODOTT FIATALOK PÁLYAORIENTÁCIÓJÁNAK HELYZETE Elemző tanulmány Készült a JÖVŐFORMÁLÓ Pályaválasztást támgató rendszer kialakítása fgyatéks és egészségkársdtt fiatalk számára című

Részletesebben

MIKROPROCESSZOROS HŐSZABÁLYZÓ

MIKROPROCESSZOROS HŐSZABÁLYZÓ MIKROPROCESSZOROS HŐSZABÁLYZÓ 24 HASZNÁLATI UTASÍTÁS 2 1. A frontpanel leírása 10 1 2 4 3 5 6 7 8 9 A szabályozó látképe a megjelölt funkciókkal 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Bekapcsolás (a BEMENET gombot

Részletesebben

Elektromágneses terek (VIHVA204, BSc kurzus) Szóbeli vizsgakérdések

Elektromágneses terek (VIHVA204, BSc kurzus) Szóbeli vizsgakérdések Elektrmágneses terek (VIHVA204, BSc kurzus) Szóbeli vizsgakérdések 1. Ismertesse az elektrmágneses tér frrásmennyiségeit és a köztük lévő kapcslatt! 2. Ismertesse az elektrmágneses tér intenzitásvektrait

Részletesebben

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS MÉRNÖKI ÉS MŰSZAKI FELÜGYELETI MUNKÁK ELLÁTÁSÁRA, amely létrejött. Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS MÉRNÖKI ÉS MŰSZAKI FELÜGYELETI MUNKÁK ELLÁTÁSÁRA, amely létrejött. Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás A SZERZŐDÉS SZÁMA: MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS NAGYATÁD ÉS KÖRNYÉKE CSATORNAHÁLÓZATÁNAK ÉS NAGYATÁD SZENNYVÍZTELEPÉNEK FEJLESZTÉSE ELNEVEZÉSŰ KEOP-1.2.0/09-11-2011-0038 AZONOSÍTÓSZÁMÚ PROJEKTTEL KAPCSOLATOS MÉRNÖKI

Részletesebben

A KÓS KÁROLY ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

A KÓS KÁROLY ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA A KÓS KÁROLY ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA Tartalmjegyzék 1. Az iskla nevelési prgramja... 5 1.1. A nevelő-ktató munka pedagógiai alapelvei, céljai, feladatai, eszközei, eljárásai... 5 1.1.1. Az

Részletesebben

MAGATARTÁSI ÉS ETIKAI KÓDEX TRÖSZTELLENES ÉS VERSENNYEL KAPCSOLATOS ÚTMUTATÓ

MAGATARTÁSI ÉS ETIKAI KÓDEX TRÖSZTELLENES ÉS VERSENNYEL KAPCSOLATOS ÚTMUTATÓ MAGATARTÁSI ÉS ETIKAI KÓDEX TRÖSZTELLENES ÉS VERSENNYEL KAPCSOLATOS ÚTMUTATÓ TRÖSZTELLENES ÉS VERSENNYEL KAPCSOLATOS ÚTMUTATÓ A Magna erélyesen, de tisztességesen versenyzik, és támgatja a szabad és becsületes

Részletesebben

HÁZIREND. A gyermek óvodában tartózkodásának maximális ideje: heti 50 óra (a közoktatási törvény 24. (4) pontjának értelmében)

HÁZIREND. A gyermek óvodában tartózkodásának maximális ideje: heti 50 óra (a közoktatási törvény 24. (4) pontjának értelmében) HÁZIREND Az óvda házirendje a közktatásról szóló 1993. évi LXXIX. Törvény, a nevelési-ktatási intézmények működéséről szóló 11/1994.(VI.8.)MKM rendelet, valamint a módsító 2003. évi LXI. Törvény alapján

Részletesebben

7430E Rádiós Vevő LIFT-MASTER

7430E Rádiós Vevő LIFT-MASTER 1.oldal 7430E Rádiós Vevő LIFT-MASTER Telepítői leírás 2.oldal Figyelem! Ha több rádiós eszközt akar működtetni ugyanabban a helységben, kérjük, legalább 3 méternél nagyobb távolságban helyezze el azokat

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárspatak Várs Plgármesterétıl 3950 Sárspatak, Kssuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarspatak@sarspatak.hu ELİTERJESZTÉS - a Képviselı-testületnek - az ÉMOP-3.1.2/D-09-2010-0009 aznsítószámú

Részletesebben

EGT FINANSZÍROZÁSI MECHANIZMUS 2009-2014 ENERGIAHATÉKONYSÁG PROGRAMTERÜLET BESZÁLLÍTÓI WORK-SHOP EMLÉKEZTETŐ

EGT FINANSZÍROZÁSI MECHANIZMUS 2009-2014 ENERGIAHATÉKONYSÁG PROGRAMTERÜLET BESZÁLLÍTÓI WORK-SHOP EMLÉKEZTETŐ EGT FINANSZÍROZÁSI MECHANIZMUS 2009-2014 ENERGIAHATÉKONYSÁG PROGRAMTERÜLET BESZÁLLÍTÓI WORK-SHOP EMLÉKEZTETŐ Dátum és időpnt: 2013. június 25. 10:00 Helyszín: NFÜ tárgyalója RÉSZTVEVŐK Meghívtt vendégek

Részletesebben

CBTE - UNI 10 MOSÁSVEZÉRLŐ készülék

CBTE - UNI 10 MOSÁSVEZÉRLŐ készülék CBTE - UNI 10 MOSÁSVEZÉRLŐ készülék Kijelző Billentyűzet TARTÁLYOK, FEJŐBERENDEZÉSEK, CSŐRENDSZEREK, HŐCSERÉLŐK mosását végző, igény szerint programozható készülék Céner Kft. H-8500 PÁPA, Batthyány u.

Részletesebben

VIESMANN. Műszaki adatlap A rendelési számokat és az árakat lásd az adott kazán árjegyzékében VITOTRONIC 300

VIESMANN. Műszaki adatlap A rendelési számokat és az árakat lásd az adott kazán árjegyzékében VITOTRONIC 300 VIESMANN VITOTRONIC 300 Időjárás függvényében vezérelt, digitális kazán- és fűtőköri szabályozó Műszaki adatlap A rendelési számokat és az árakat lásd az adott kazán árjegyzékében A dokumentum helye: Vitotec

Részletesebben