J E L E N T É S A KÉPVISELŐTESTÜLET LEJÁRT HATÁRIDEJŰ HATÁROZATAINAK VÉGREHAJTÁSÁRÓL

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J E L E N T É S A KÉPVISELŐTESTÜLET LEJÁRT HATÁRIDEJŰ HATÁROZATAINAK VÉGREHAJTÁSÁRÓL"

Átírás

1 PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 8500 Pápa, Fő utca 12. Tel.: 89/ Fax.: 89/ J E L E N T É S A KÉPVISELŐTESTÜLET LEJÁRT HATÁRIDEJŰ HATÁROZATAINAK VÉGREHAJTÁSÁRÓL Előadó: Dr. Kovács Zoltán polgármester

2 2 157/2005. (X.19.) határozat határozatában a évi Női Junior Kézilabda Európa Bajnokság Pápa városban történő megrendezésének támogatásáról döntött és utasította a Polgármestert a végrehajtással kapcsolatos szükséges intézkedések, kötelezettségvállalások és nyilatkozatok megtételére, szerződések aláírására. A Titkárság osztályvezetője a határozat végrehajtására jelenti, hogy az EB helyi szervezési feladatainak előkészítésével és lebonyolításával kapcsolatos feladatokat Koncz Sándor látta el. Az EB Szervezőbizottsága az előkészítés során több alkalommal tartott egyeztető tárgyalást, ezek eredményeként az Önkormányzat és a Magyar Kézilabda Szövetség képviselője október 10-én együttműködési megállapodást írt alá. Az EB augusztus között zajlott, három helyszínen: Pápán, Szombathelyen és Győrben. A Szervezőbizottság úgy értékelte, hogy a pápai helyszín különösen jól teljesített, Koncz Sándor helyi szervező munkáját különdíjjal ismerte el az MKSZ elnöksége. 75/2008. (VI.5.) határozat határozatában arról döntött, hogy felterjesztéssel él a Magyar Köztársaság Kormányához a Tapolcafői vízbázis ügyében a vízbázisok, a távlati vízbázisok, valamint az ivóvízellátást szolgáló vízilétesítmények védelméről szóló, többször módosított 123/1997. (VII.18.) Korm. rendelet megváltoztatása vonatkozásában. A Titkárság osztályvezetője a határozat végrehajtására jelenti, hogy a Képviselőtestület döntését követően a Kormány képviselője, Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök részére a felterjesztést elküldték, aki július 23-i tájékoztatása szerint azt a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumnak továbbította. Tekintettel arra, hogy a Minisztériumtól a felterjesztéssel kapcsolatban válasz nem érkezett, dr. Kovács Zoltán polgármester országgyűlési képviselőként az ügyben 2008 decemberében írásbeli kérdést is intézett Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszterhez. A Miniszter írásbeli válaszában megköszönte, hogy az értelmezési problémákra és ellentmondásokra felhívtuk a figyelmet. A problémák oka véleménye szerint részben az volt, hogy hivatkozott rendelet a megalkotásakor a vízvédelem területén teljesen új volt, hatályba lépésekor több, értelmezését, végrehajtását befolyásoló, segítő rendelet még nem született meg. A Miniszter válaszában kifejtette, hogy a rendelet módosításkor mind a jelzett problémák, mind a kapcsolódó, később hatályba lépett rendeletek figyelembe vételre kerülnek. 2/2009. (I.27.) határozat 2. pontja A Képviselőtestület fenti számú határozatával a helyi önkormányzatokról szóló, többször módosított évi LXV. tv. 36. (1) bekezdésében foglaltak alapján a 23/2003. (II.20.) kt. sz. határozatban foglalt feltételekkel aljegyzői munkakör betöltésére pályázat kiírásáról döntött.

3 3 A Titkárság Vezetője fenti számú határozat 2. pontjának végrehajtásával kapcsolatban jelenti, hogy a Képviselőtestület döntésének megfelelően a pályázati kiírás megtörtént, a június 30-i határidőre az aljegyzői munkakör betöltésére pályázat nem érkezett. Javasolom, hogy a Képviselőtestület 23/2003. (II.20.) határozatában foglalt feltételekkel írjon ki pályázatot az aljegyzői állás betöltésére azzal, hogy a pályázat benyújtási határideje december 31. legyen. 48/2009. (IV.1.) határozat határozatával egyetértett a Pápa 0925/1 hrsz-ú külterületi ingatlan belterületbe vonásával. A Műszaki Osztály vezetője a határozat végrehajtásával kapcsolatban jelenti, hogy a képviselőtestületi határozat a mellékletekkel együtt megküldésre került a Földhivatalba. 62/2009. (V. 21.) határozat határozatával egyetértett a Pápai Esterházy kastély komplex, környezetbarát üzemeltetését lehetővé tevő turisztikai célú rehabilitációja és családbarát szolgáltatásokkal történő fejlesztése című pályázat benyújtásával, valamint vállalta a pályázathoz szükséges saját forrás biztosítását. A Vállalkozási Osztály vezetője jelenti, hogy a képviselőtestületi határozatnak megfelelően a pályázatot a Közép-dunántúli Operatív Program keretén belül a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez benyújtották, amelynek elbírálása folyamatban van. 70/2009. (V.21.) határozat határozatával döntött a Kékfestő Múzeum évi működéséhez támogatás nyújtásáról. A Művelődési Osztály vezetője a határozat végrehajtásával kapcsolatban jelenti, hogy a Textil- és Textilruházati, Ipartörténeti Múzeumi Alapítvány részére a pápai Kékfestő Múzeum évi működésének biztosításához az Önkormányzat által nyújtott támogatás átadásra került. 83/2009. (VI.30.) határozat határozatával az Önkormányzat által alapított helyi önkormányzati költségvetési szervek alapító okiratainak jóváhagyásáról döntött.

4 4 A Művelődési Osztály vezetője a határozat végrehajtásával kapcsolatban jelenti, hogy az alapító okiratok a Magyar Államkincstár Területi Igazgatósága törzskönyvi nyilvántartása részére megküldésre kerültek. A közhiteles törzskönyvi nyilvántartásba az intézményeket július 1. hatállyal az új alapító okiratokban foglaltak szerint bejegyezték. 84/2009. (VI.30.) határozat határozatával döntött a Pápai Szakképzés-szervezési Társulás társulási megállapodásának és alapító okiratának módosításáról. A Művelődési Osztály vezetője a határozat végrehajtásával kapcsolatban jelenti, hogy a Pápai Szakképzés-szervezési Társulás társulási megállapodásának és alapító okiratának módosításával kapcsolatos a Magyar Államkincstár Közép-dunántúli Regionális Igazgatóságával történt előzetes egyeztetésnek megfelelő - szükséges dokumentumok a törzskönyvi nyilvántartásba vétel érdekében megküldésre kerültek. A jogszabályban meghatározott határidőt jóval túllépve július 28-án a Kincstár ismételt hiánypótlásában az alapító okirat felülvizsgálatára hívta fel a figyelmet. Tájékoztatásuk szerint a Pénzügyminisztérium által kiadott önkormányzati útmutató alapján, amennyiben a társulás nem alapít külön költségvetési szervet, akkor a besorolást a tevékenység jellege alapján kell elvégezni, és ebben az esetben a jogi személyiségű társulást közszolgáltató szervi típusban kell besorolni. A Kincstár az alapító okirattal kapcsolatos korábbi hiánypótlásakor ezt nem jelezte. Fentiek alapján a Pápai Szakképzés-szervezési Társulás alapító okiratának módosítása a határozati javaslatban foglaltak szerint szükséges. 85/2009. (VI.30.) határozat határozatával döntött Pápa Város Településszerkezeti Tervének módosításáról. A Műszaki Osztály vezetője a határozat végrehajtásával kapcsolatban jelenti, hogy az állami főépítész jóváhagyás ellen kifogást nem emelő, záró szakmai véleménye július 14-én megérkezett, amely az előterjesztés mellékletét képezi. A véleményben hiányolt Erdészeti Igazgatóság és a Honvédelmi Minisztérium megkeresése az előzetes egyeztetési eljárásban megtörtént, előbbi nem válaszolt, utóbbi pedig jelezte, hogy észrevételt nem tesz és a további eljárásban nem kíván részt venni, ezért nem szerepeltek a későbbi egyeztetésben. A Nemzeti Közlekedési Hatóság a korábbi gyakorlattól eltérően olyan munkarészek elkészítését kérte (pl. részletes keresztszelvények, szabályozási terv szintű kimunkálás), amelyeket a rendezési terv és a módosítás léptéke nem indokol. Észrevételeikre tervezői választ adtak, azt az egyeztető tárgyalásra szóló meghívójukhoz csatolták. Véleményük egy részét elfogadták és a dokumentáción átvezették, más részét indokolással nem fogadták el. Az egyeztető tárgyaláson nem jelentek meg, így válaszainkat elfogadottnak, véleményüket egyetértőnek tekintették.

5 5 Az észrevételezett alátámasztó munkarészek elkészíttetését a hálózatokat nem befolyásoló kismértékű módosítások nem indokolják. Ilyen munkarészek a korábbi hasonló jellegű módosítások során sem készültek. Az utak szabályozási szélességét a Helyi Építési Szabályzat tartalmazza. A területrendezési tervekkel való összhangot igazoló számítást a BFVT Kft. elvégezte, s az állami főépítésznek megküldték. Az egységes településszerkezeti és övezeti tervlapok elkészültek. 87/2009. (VI.30.) határozat határozatával a Pápai Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Megállapodásának módosításáról döntött. A Titkárság osztályvezetője a határozat végrehajtásával kapcsolatban jelenti, hogy a Képviselőtestület jóváhagyó döntése a Társulás munkaszervezete részére megküldésre került. A munkaszervezet vezetőjének tájékoztatása szerint a módosított társulási megállapodás aláírása a Társulás tagjait képviselő polgármesterek részéről folyamatban van. 88/2009. (VI.30.) határozat 2. pontja határozatának 2. pontjával elfogadta a Pápa, Munkácsy Mihály Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése KDOP pályázatra megítélt támogatást, ezzel egyidejűleg vállalta a pályázathoz szüksége saját forrás biztosítását. A Műszaki Osztály vezetője a határozat végrehajtásával kapcsolatban jelenti, hogy a pályázathoz szükséges saját forrás biztosításáról szóló képviselőtestületi határozatot a VÁTI Nonprofit Kht-nek, mint Közreműködő Szervezetnek július 3-án megküldték. 89/2009. (VI.30.) határozat határozatával Pápa, kerékpár úthálózat fejlesztésére pályázat benyújtásáról döntött. A Műszaki Osztály vezetője a határozat végrehajtásával kapcsolatban jelenti, hogy a pályázatot a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft-nek július 30-án benyújtották. 91/2009. (VI.30.) határozat határozatával 2 fő hátrányos helyzetben lévő nyugdíjas kedvezményes gyógyüdülésének biztosítására a SZEÜ Kht-hoz pályázat benyújtásáról döntött.

6 6 A Szociális és Egészségügyi Osztály vezetője a határozat végrehajtásával kapcsolatban jelenti, hogy a sikeres pályázat eredményeképpen a július 6. napján aláírt közhasznú megállapodás alapján a október október 31. közötti időszakban a javasolt személyek kedvezményesen üdülhetnek a hajdúszoboszlói Hőforrás Rekreációs Centrumban. A szállásdíj megfizetését a SZEÜ Kht. megállapodásban vállalta, az egyéb költségeket - idegenforgalmi adó, étkezés és utazás - az ellátottaknak kell megfizetniük. 93/2009. (VI.30.) határozat határozatával jóváhagyta a Somló Marcalmente - Bakonyalja Leader Akciócsoport Közhasznú Egyesület évi működési költségeinek megelőlegezésével kapcsolatos megállapodást. A Vállalkozási Osztály vezetője a határozat végrehajtásával kapcsolatban jelenti, hogy a megállapodást aláírták, a támogatási összeg átutalásra került. 95/2009. (VI.30.) határozat határozatával önkormányzati bérlakás bérbeadásáról döntött Kardos Enikő rendőrőrmester részére. A Közigazgatási Osztály vezetője a határozat végrehajtásával kapcsolatban jelenti, hogy a Pápa, Márton I. u. 10. szám alatti egy szoba, összkomfortos lakást a határozatban foglalt feltételekkel Kardos Enikő rendőrőrmester részére bérbeadták. Pápa, szeptember 2. Dr. Kovács Zoltán sk. polgármester HATÁROZATI JAVASLAT 1.) Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a 157/2005. (X.19.) határozat, a 75/2008. (VI.5.) határozat, a 48/2009. (IV.1.) határozat, a 62, 70/2009. (V.21.) határozatok, a 83, 85, 87, 89, 91, 93, 95/2009. (VI.30.) határozatok, a 88/2009. (VI.30.) határozat 2. pontjának végrehajtására adott jelentéseket elfogadja. 2.) Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a 2/2009. (I.27.) határozat 2. pontjára adott jelentést elfogadja azzal, hogy a helyi önkormányzatokról szóló, többször módosított évi LXV. törvény 36. (1) bekezdése értelmében a 23/2003. (II.20.) határozatban foglalt feltételekkel pályázatot ír ki az aljegyzői munkakör betöltésére.

7 7 Utasítja a Polgármestert a pályázat kiírásával kapcsolatban a szükséges intézkedések megtételére. Határidő: azonnal Felelős: Dr. Kovács Zoltán polgármester 3.) Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a 84/2009. (VI.30.) határozat végrehajtására adott jelentést elfogadja, és ezzel egyidejűleg a A Pápai Szakképzés-szervezési Társulás Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 84/2009. (VI.30.) határozatával jóváhagyott alapító okiratának 9. pontjában A tevékenységek jellege alapján: közhatalmi költségvetési szerv szövegrészt A tevékenységek jellege alapján: közszolgáltató költségvetési szerv, közintézmény szövegre módosítja. Az alapító okirat egyebekben változatlan. A Képviselőtestület utasítja a Jegyzőt, hogy az alapító okirat módosításával kapcsolatban a szükséges intézkedéseket tegye meg. Határidő: azonnal Felelős: Kanozsainé dr. Pék Mária jegyző dr. Nagy Krisztina titkársági osztályvezető

8 Tisztelt Képviselőtestület! PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 8500 PÁPA, Fő utca 12. Tel.: 89/ Fax.: 89/ A Közép-dunántúli Operatív Program keretén belül a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatot hirdetett a belterületi utak fejlesztésének támogatására (KDOP /B). A pályázat célja a települési közlekedési infrastruktúra elvárt színvonalúra fejlesztése, a helyi közutak kiépítettségének növelése, a kiépített utak megfelelő műszaki paramétereinek biztosítása, felújítás, rekonstrukciós munkák végzése belterületi utakon. A pályázati kiírás szerint a támogatás mértéke a projekt elszámolható összes költségének legfeljebb 70%-a, a támogatás mértéke 50 millió és 250 millió forint között lehetséges. Pápa Város Önkormányzatának évi költségvetése fejlesztési célú feladatok cím alatt tartalmazza a Tókert utca, Szabadság utca és a Gróf út fejlesztését, ezért javasoljuk pályázatra történő benyújtását. Ez az útszakasz a Fő tér lezárását követően, annak forgalmát vezeti el. Előzetes költségbecslés alapján a Tókert utca, Szabadság utca, Gróf út fejlesztése bruttó 247,5 millió Ft, a saját forrás 74,3 millió Ft, az igényelt támogatás 173,2 millió Ft. A pályázat benyújtásának határideje augusztus 31. volt, de a saját forrás biztosítását alátámasztó képviselőtestületi határozat pótolható dokumentum. Kérem a Tisztelt Képviselőtestületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és az alábbi határozati javaslatot elfogadni szíveskedjen. Összeállította: Heizer Zoltán csoportvezető Pápa, augusztus 31. Dr. Kovács Zoltán sk. polgármester HATÁROZATI JAVASLAT Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete egyetért a Közép-dunántúli Operatív Program (KDOP /B) keretében beadandó Tókert utca, Szabadság utca, Gróf út fejlesztése pályázattal. A fejlesztés bruttó bekerülési költsége ,- Ft, az igényelt támogatás ,- Ft, a saját forrás ,- Ft. Képviselőtestület utasítja a polgármestert, hogy a pályázat hiánypótlásával kapcsolatban a szükséges intézkedéseket tegye meg, a feladat saját forrását a évi költségvetésben biztosítsa. Határidő: a pályázat hiánypótlásában megjelölt határidő, de legkésőbb október 30. Felelős:Dr. Kovács Zoltán polgármester Menyhárt László pénzügyi osztályvezető Schmidt Lajos vállalkozási osztályvezető Németh Tamás műszaki osztályvezető

9 PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/ Fax: 89/ Tisztelt Képviselőtestület! Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a 148/2008. (XII.18.) határozatának 1. pontjával utasította a fenntartásában működő intézmények vezetőit, hogy a feladatellátás racionálisabb megszervezése, a takarékos gazdálkodás érdekében az intézményi alkalmazottak körében az átszervezési lehetőségeket vizsgálják meg, a szükséges létszámcsökkentéseket hajtsák végre. A Magyar Köztársaság évi költségvetéséről szóló évi CII. tv. 5. sz. melléklet 9. pontjában, valamint a helyi önkormányzatok és a többcélú kistérségi társulások létszámcsökkentési döntéseivel kapcsolatos egyszeri költségvetési támogatás igénylésének, döntési rendszerének, folyósításának és elszámolásának részletes feltételeiről szóló 5/2009. (II. 20.) ÖM rendeletben (továbbiakban: R) foglaltak alapján az önkormányzat a szeptember 30-át követően végrehajtott létszámcsökkentésekkel kapcsolatos egyszeri kiadások fedezetét a központi költségvetésből pályázat útján igényelheti. A pályázathoz csatolni kell a Képviselőtestület létszámcsökkentésről szóló határozatát is. A jogszabályban előírt kötelezettségek alapján Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete május 21. napján tartott ülésén döntött a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő főigazgatójának jelzése alapján 5 fő létszámcsökkentéséről. A évi költségvetési rendeletben az intézmény téves adatszolgáltatását követően 375 főben került megállapításra a Kórház létszámkerete. A téves létszámkeret Pápa Város Önkormányzata évi módosított költségvetési rendeletében javításra került, és a Kórház létszámkeretét már a tényleges 407 főben fogadta el a Képviselőtestület. Időközben a főigazgató jelezte, hogy az általuk kezdeményezett 5 fő helyett csak 2 fő esetében van lehetőség a közalkalmazotti jogviszony megszűntetésére, mely - a Képviselőtestület felhatalmazása alapján megtörtént. Fenti problémák miatt - a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő létszámcsökkentésére vonatkozóan - a pályázat II. ütemben történő benyújtására nem volt lehetőség. A 2 fő felmentése, a R-ben előírt kötelezettségek, valamint a további 3 fő közalkalmazotti jogviszonyának megszűntetése miatt indokolt Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestülete 63/2009. (V.21.) határozatának megerősítése, illetve a pályázat benyújtására előírt határidő szeptember 28-ra történő módosítása.

10 Fentiek alapján kérem a Tisztelt Képviselőtestületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és a következő határozati javaslatot elfogadni szíveskedjék. Összeállította: Pozsgai Zsuzsanna köztisztviselő Pápa, szeptember 1. Dr. Kovács Zoltán sk. polgármester HATÁROZATI JAVASLAT Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestülete 63/2009. (V.21.) határozatával elrendelt létszámcsökkentési döntését megerősíti, ezzel egyidejűleg a határozatot az alábbiak szerint módosítja: 1. A hivatkozott határozat 1. pontjában a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő (8500 Pápa, Jókai u. 5-9.) évi költségvetésben jóváhagyott létszámkeret: 375 fő Fenntartó által elrendelt létszámcsökkentés összesen: 5 fő Az érintett intézmény költségvetési létszámkeretét a fenntartó csökkenti, melynek következményeként az intézmény záró létszámkeretét az alábbiak szerint határozza meg: A létszámcsökkentést követően engedélyezett létszám: 370 fő szövegrész helyébe a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő (8500 Pápa, Jókai u. 5-9.) évi módosított költségvetésben jóváhagyott létszámkeret: 407 fő Fenntartó által elrendelt létszámcsökkentés összesen: 5 fő Az érintett intézmény költségvetési létszámkeretét a fenntartó csökkenti, melynek következményeként az intézmény záró létszámkeretét az alábbiak szerint határozza meg: A létszámcsökkentést követően engedélyezett létszám: 402 fő szövegrész kerül. 2. A hivatkozott határozat 2. pontjában a Pápa Város Önkormányzata (8500 Pápa, Fő u. 12.) A évi költségvetésben jóváhagyott létszámkeret: A II. ütemű pályázatnál figyelembe vett létszámcsökkentés A létszámcsökkentést követően engedélyezett létszám: 1619 fő 5 fő 1614 fő szövegrész helyébe a Pápa Város Önkormányzata (8500 Pápa, Fő u. 12.) A évi módosított költségvetésben jóváhagyott létszámkeret: A III. ütemű pályázatnál figyelembe vett létszámcsökkentés A létszámcsökkentést követően engedélyezett létszám: 1655 fő 5 fő 1650 fő szövegrész kerül.

11 A Képviselőtestület a pályázat benyújtására vonatkozó határidőt, a III. ütemű pályázatra előírtak szerint módosítja. A határozat egyebekben változatlan. Határidő: Felelős: azonnal pályázat benyújtására: szeptember 28. Dr. Kovács Zoltán polgármester Dr. Nagy Krisztina titkársági osztályvezető Menyhárt László pénzügyi osztályvezető

12 PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/ Fax: 89/ Tisztelt Képviselőtestület! 94. Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének döntése alapján Pápa Város Önkormányzata évtől kezdődően csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez. Az ösztöndíjrendszer lényege, hogy a helyi önkormányzat által megítélt támogatáshoz megyei önkormányzati, valamint központi költségvetési, felsőoktatási intézményi támogatás (továbbiakban: intézményi ösztöndíjrész) is társul. Így a helyi önkormányzat döntésére alapozva a szociálisan rászoruló hallgatók részére nagyobb összegű támogatás biztosítható. A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerről szóló módosított 51/2007. (III. 26.) Korm. rendelet szerint a helyi önkormányzat évente csatlakozhat az Ösztöndíjrendszerhez. A minisztérium honlapján közzétételre került a évi pályázati fordulóhoz való csatlakozási felhívás. Az általános szerződési feltételek az elmúlt évhez viszonyítva érdemben nem változtak. A évi pályázati fordulótól kezdődően lehetőség nyílt az Ösztöndíjrendszerrel kapcsolatos adatok on-line kezelésére, mely lehetőséget célszerű a évi fordulóban is igénybe venni. Az önkormányzatoknak az ösztöndíjrendszerhez történő csatlakozás szándékát szeptember 30-ig kell jelezni. Fentiek alapján javasoljuk a Tisztelt Képviselőtestületnek, hogy Pápa Város Önkormányzata csatlakozzon a Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer évi fordulójához. Összeállította: Pozsgai Zsuzsanna köztisztviselő Pápa, szeptember 1. Dr. Kovács Zoltán sk. polgármester HATÁROZATI JAVASLAT Pápa Város Önkormányzata az 51/2007. (III. 26.) Korm. rendeletben foglaltak alapján csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer évi fordulójához. A Képviselőtestület felhatalmazza a polgármestert, hogy az Ösztöndíjrendszer működtetésével kapcsolatban a szükséges intézkedéseket tegye meg. Határidő: Felelős: szeptember 30. illetve folyamatos Dr. Kovács Zoltán polgármester Rádi Róbert művelődési osztályvezető

13 PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 8500 Pápa, Fő u. 12. Tel: 89/ Fax: 89/ Tisztelt Képviselőtestület! A személyes gondoskodást nyújtó szociális intézmények szakmai feladatairól és működésük feltételeiről szóló 1/2000. (I.7.) SzCsM rendelet (továbbiakban: R.) alapján a hajléktalanok átmeneti szállása biztosítja az éjszakai pihenésre, a személyi tisztálkodásra, az étel melegítésére, étkezésre, a betegek elkülönítésére, a közösségi együttlétre szolgáló helyiségeket. Az R. 107/A. -ában foglaltak szerint a hajléktalanok átmeneti szállását működtető fenntartó a közterületen vagy lakhatásra alkalmatlan helyiségben életvitelszerűen tartózkodó hajléktalan személyek ellátásának, a közvetlen életveszély elhárításának érdekében a téli időszakban időszakos férőhelyeket biztosíthat vagy a már működő intézmény épületében, az engedélyezett férőhelyszám növelésével, illetve különálló, az éves intézményi ellátásban nem hasznosított, a téli időszakban működtetni kívánt saját tulajdonban lévő, bérelt vagy használati joggal biztosított épületben, helyiségben. Az R. 107/B. rendelkezéseinek figyelembe vételével a hajléktalanok átmeneti szállásán időszakos férőhelyszám-bővítés abban az esetben hajtható végre, ha a bővítés az időszakot megelőző férőhelyeket igénybevevők ellátását nem zavarja, emellett a hajléktalanok átmeneti szállásán végrehajtott férőhelyszám-bővítés nem haladhatja meg az intézmény ideiglenes vagy állandó működési engedélyében szereplő férőhelyszám 30%-át. Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye a 4/93-4/2006. számú határozatlan időre kiadott működési engedély alapján a Pápa, Arany J. u. 4. szám alatti telephelyén, 20 fő férőhellyel biztosítja a rászorultak ellátását a Hajléktalan Személyek Átmeneti Szállásán, mely 100 %-os kihasználtsággal működik. A fenti rendelkezések alapján november 1-től április 30-ig időszakos férőhelyszámbővítéssel tervezi az Egyesített Szociális Intézmény 6 fő, utcán élő hajléktalan elhelyezését biztosítani a Pápa, Kisfaludy u. 16. szám alatti Szobabérlők Házában bérelt helyiségben. A személyes gondoskodást nyújtó szociális intézmény és a falugondnoki szolgálat működésének engedélyezéséről, továbbá a szociális vállalkozás engedélyezéséről szóló 188/1999. (XII. 16.) Korm. rendelet 2/C. (2) bekezdés b) pontja alapján a szociális szolgáltató működési engedélyét ismételten kérelmezni kell, ha a szociális szolgáltató más szociális szolgáltatást kíván nyújtani, mint amelyre a működési engedély feljogosítja. Kérem, hogy az előterjesztést megtárgyalni és a határozati javaslatot elfogadni szíveskedjenek. Összeállította: Benecz Rita osztályvezető Pápa, augusztus 31. dr. Kovács Zoltán sk. polgármester

14 2 HATÁROZATI JAVASLAT 1. Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete, mint Hajléktalanok Átmeneti Szállását működtető fenntartó, a közterületen, vagy lakhatásra alkalmatlan helységekben életvitelszerűen tartózkodó hajléktalan személyek ellátásának, a közvetlen életveszély elhárításának érdekében, november 1-től április 30-ig időszakos férőhelyet biztosít 6 fő részére a Pápa, Kisfaludy u. 16. szám alatti Szobabérlők Házában bérelt helyiségben. Utasítja a Polgármestert, hogy a működési engedély iránti kérelem benyújtásával kapcsolatban a szükséges intézkedéseket tegye meg. Határidő: azonnal Felelős: dr. Kovács Zoltán polgármester Kanozsainé dr. Pék Mária jegyző 2. Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 83/2009. (VI.30.) határozatának 11. számú pontjával jóváhagyott, Pápa Város Önkormányzata Egyesített Szociális Intézménye Alapító Okiratában a a) december 31-ig alkalmazott szakfeladatok tekintetében az I. Szakosított ellátások: Átmeneti elhelyezést biztosító ellátások szakfeladat az alábbiak szerint egészül ki: Hajléktalan Személyek Átmeneti Szállása Pápa, Arany J. u. 4. (férőhely: 20 fő) - időszakos férőhely Pápa, Kisfaludy u. 16. (férőhely: 6 fő) b) január 1-től alkalmazandó szakfeladatok vonatkozásában a Hajléktalanok ellátása átmeneti szálláson szakfeladat az alábbiak szerint egészül ki: Hajléktalanok ellátása átmeneti szálláson Pápa, Arany J. u. 4. (férőhely: 20 fő) - időszakos férőhely Pápa, Kisfaludy u. 16. (férőhely: 6 fő) Utasítja a Jegyzőt, hogy az Alapító Okirat módosításával kapcsolatosan a szükséges intézkedéseket tegye meg.. Határidő: azonnal Felelős: Kanozsainé dr. Pék Mária jegyző dr. Nagy Krisztina osztályvezető

15 PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 8500 PÁPA, Fő utca 12. Tel.: 89/ Fax.: 89/ Tisztelt Képviselőtestület! évben ismét pályáztunk a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács pályázataira. A fejlesztési feladatok megvalósítása során a tényleges bekerülési költségeknek megfelelően módosítani szükséges a pályázaton elnyert feladatok előirányzatait. Az 1. számú melléklet tartalmazza a módosítandó előirányzatokat. A módosítások indokai: 1. Áthúzódó kötelezettségvállalás, előzetes kötelezettségvállalás: Az óvodák rekonstrukciójánál jelentős többletköltség merült fel a felújítási munkák során. A bontásokat követően derült ki, hogy az épületek szigeteléssel nem rendelkeznek, mindhárom óvodában új padozatot és szigetelést kellett készíteni. Az épületgépészeti és elektromos vezetékeket teljes mértékben cserélni kellett. Ezeket a költségeket tervezéskor nem tudtuk kalkulálni. 2. Új feladatok: Tapolcafői játszótér építése során a mélyen fekvő terület feltöltése a csapadékvíz elvezetése érdekében eredményezett többletköltséget. Az Attyai utca, Rohonczy utca, Ötödik utca munkáinak költségeit a költségvetés összeállításakor úgy terveztük, hogy amennyiben nem nyerünk, a pályázatokon a munkák elvégzéséhez megteremthető legyen a fedezet. A Margaréta utca útépítésénél az útépítésen kívül szükséges megoldani a csapadékvíz elvezetését, illetve célszerűnek tartjuk az Alsóvárosi temető parkoló kapacitásának növelése érdekében az út mellett parkoló sáv kialakítását. Az Árok utca burkolat felújítására benyújtott pályázatunk nem nyert. A rendelkezésre álló saját forrásból nem tudjuk megvalósítani az utca teljes körű rekonstrukcióját. Célszerűnek tartjuk a felújítást egy később beadandó pályázat támogatása esetén megvalósítani, addig az úthibákat kátyúzással szükséges kijavítani. Fenyveserdő bölcsőde bővítés: A Vajda Péter lakótelepi orvosi rendelő felújítása során a rendelő alapterületét egy helyiséggel tudjuk csökkenteni, melyet célszerű a Fenyveserdő bölcsődéhez kapcsolni. Az előirányzat az átalakítás pótmunkáit tartalmazza. Kérem a Tisztelt Képviselőtestületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni, a határozati javaslatot elfogadni szíveskedjen. Összeállította: Németh Tamás műszaki osztályvezető Pápa, szeptember 3. Dr. Kovács Zoltán sk. polgármester

16 HATÁROZATI JAVASLAT Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete egyetért az előterjesztés 1. számú mellékletében foglalt előirányzat módosításokkal. Képviselőtestület utasítja a polgármestert, hogy a költségvetési rendeletben a módosításokat szerepeltesse. Határidő: folyamatos Felelős: Dr. Kovács Zoltán polgármester Menyhárt László pénzügyi osztályvezető Németh Tamás műszaki osztályvezető

17 Fejlesztési célú és egyéb feladatok előírányzata számu melléklet Cím száma Előirányzat csoport száma, megnevezése E Eredeti r előirányzat e 6.Felújítások Előirányzat módosítás Módosított előirányzat Eredeti előirányzat Kiemelt előirányzat száma, megnevezése 7.Beruházások 8.Egyéb felhalmozási támogatások 9.Kiadások összesen Előirányzat módosítás Módosított előirányzat Eredeti előirányzat Előirányzat módosítás Módosított előirányzat Eredeti előirányzat Előirányzat módosítás Módosított előirányzat 11.Áth.2010.évre Eredeti előirányzat Módosított előirányzat 12.Áth.2011.évre Eredeti előirányzat Módosított előirányzat Áthúzódó kötelezettségvállalás, előzetes kötelezettségvállalás: Ötödik utca rekonstrukció Jeges utca útépítés Óvodák rekonstrukciója Türr István Gimnázium és Kollégium Komáromi utcai épületének felújítási munkái Új feladatok: Játszóterek építése és felújítása Pápa-Tapolcafő Attyai utca útépítés Rononczy u. járdaépítés Ötödik utca útfelújítás sajátforrás Margaréta utca útépítés Vajda ltp. murvás parkoló aszfaltozás Árok utca burkolatfelújítás saját forrás Fenyveserdő bölcsöde bővítése Fejlesztési célú feladatok összesen

18 PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/ Fax: 89/ Tisztelt Képviselőtestület! 97. A Kovászna II. Vajnafalva Református Egyházközség Presbitériuma valamint Lelkészi Hivatala azzal a kéréssel fordult Pápa Város Önkormányzatához, hogy támogassa az egyházközség templomának felújítását. Az Egyházközség 1930 és 1932 közt épült temploma az elmúlt évek során megrongálódott, melynek külső felújítási munkálatait az idei esztendőre tervezik. A helyreállítási munkák része a torony födémszerkezetének javítása, a külső vakolat javítása, és a fűtés korszerűsítése. Bukovinszky Cs. Miklós lelkipásztor tájékoztatása alapján az Egyházközség a gyülekezetben meghirdetett Templom éve című program segítségével a felújításhoz szükséges költségeknek csak egy részét tudja biztosítani, a munkák elvégzéséhez további támogatókra van szükség. Megkerestük ezzel kapcsolatosan Kovászna többi magyarországi partnertelepülését, amelyek közül Balatonfüred ,- Ft-tal támogatja a templomfelújítást. Javasoljuk, hogy Pápa Város Önkormányzata is ,- Ft-tal járuljon hozzá a Kovászna II. Vajnafalva Református Egyházközség évre tervezett templom felújítási munkálataihoz. Kérem a Tisztelt Képviselőtestületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és az alábbi határozati javaslatot elfogadni szíveskedjék. Összeállította: Rádi Róbert osztályvezető Pápa, szeptember 2. Dr. Kovács Zoltán sk. polgármester HATÁROZATI JAVASLAT Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete ,- Ft támogatást nyújt a Kovászna II. Vajnafalva Református Egyházközség évi templom felújítási munkálataihoz, melynek fedezetét a évi költségvetés terhére biztosítja. Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete felhatalmazza a polgármestert, hogy a Kovászna II. Vajnafalva Református Egyházközség Lelkipásztori Hivatalával támogatási szerződést kössön. Határidő: Felelős: azonnal Dr. Kovács Zoltán polgármester Menyhárt László pénzügyi osztályvezető Rádi Róbert művelődési osztályvezető

19 PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE PÁPA, Fő utca 12. Tel.: 89/ Fax.: 89/ Tisztelt Képviselőtestület! A Pápai Humán Állatvédő Egyesület azzal a kéréssel fordult az önkormányzathoz, hogy a Szabó Dezső utcai 4681/2. hrsz-ú gyepmesteri telep területén biztosítson a helyszínrajzon jelölt - 1. számú melléklet m2 alapterületű földterületet állatvédelmi tevékenység folytatásához, lehetőség szerint térítésmentesen. Az egyesület vállalja a terület bekerítésének, az állatok gondozásához szükséges kennelek és tároló helyiségek létesítésének, a terület fenntartásának, üzemeltetésének költségeit. Kérem a Tisztelt Képviselőtestületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és a határozati javaslatot jóváhagyni szíveskedjen. Összeállította: Németh Tamás osztályvezető Pápa, szeptember 3. Dr. Kovács Zoltán sk. polgármester Határozati javaslat Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete szeptember 15-étől határozatlan időre térítésmentes használatot biztosít a Pápai Humán Állatvédő Egyesület részére állatvédelmi tevékenység céljára a Pápa, Szabó Dezső utca 4681/2 hrsz-ú ingatlanon - a mellékelt helyszínrajzon jelölt m2 alapterületű földterületre. A tevékenység végzésének kialakításához szükséges munkálatok, illetve a tevékenység során szükségessé váló üzemeltetési és fenntartási költségek a Pápai Humán Állatvédő Egyesületet terhelik. A Képviselőtestület felhatalmazza a polgármestert a terület használatára vonatkozó szerződés megkötésére. Határidő: azonnal Felelős: Dr. Kovács Zoltán polgármester Schmidt Lajos vállalkozási osztályvezető Németh Tamás osztályvezető

20 b/43 a/ /3 4684/2 b/45 a/ / ,00 23,00 MELLÉKLET 4681/2 dögtér Szabó Dezső utca használatba adandó terület

21 PÁPA VÁROS JEGYZŐJE 8500 PÁPA, Fő u. 12 Tel.: 89/ Fax: 89/ Tisztelt Képviselőtestület! A Képviselőtestület 13/2008. (II.28). határozatával döntött a két tanítási (magyar-angol) nyelvű iskolai oktatás bevezetéséről. Ennek érdekében a Képviselőtestület 102/2008. (VII.10.) határozatával három angol anyanyelvi tanár részére már önkormányzati lakást biztosított, az oktatás megfelelő színvonalon történő ellátásához további egy, angol anyanyelvi tanár alkalmazása és lakhatásának biztosítása szükséges. Kérem a Tisztelt Képviselőtestületet, hogy Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének többször módosított 49/1993. (XII. 21.) - az önkormányzati lakások és helyiségek bérletéről és elidegenítéséről szóló - rendelete 12. (1) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva a SAC/C-17 programhoz kapcsolódóan a Tarczy Lajos Általános Iskolában alkalmazásra kerülő angol anyanyelvi tanár elhelyezésére önkormányzati lakást biztosítson. Összeállította: Bakalár Attila köztisztviselő Pápa, szeptember 2. Kanozsainé dr. Pék Mária sk. jegyző HATÁROZATI JAVASLAT Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a többször módosított 49/1993. (XII. 21.) rendelete 12. (1) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva a SAC/C-17 programhoz kapcsolódóan a Tarczy Lajos Általános Iskolában alkalmazásra kerülő angol anyanyelvi tanár elhelyezésére önkormányzati lakást biztosít. Utasítja a Jegyzőt, hogy a határozat végrehajtásáról gondoskodjon. Határidő: Felelős: folyamatos Kanozsainé Dr. Pék Mária jegyző Polgár Jenő közigazgatási osztályvezető

22 PÁPA VÁROS JEGYZŐJE 8500 PÁPA, Fő u. 12 Tel.: 89/ Fax: 89/ Tisztelt Képviselőtestület! 100. A Pápai Rendőrkapitányság vezetője, Dr. Töreki Sándor rendőrkapitány beadvánnyal fordult a Képviselőtestülethez, melyben kezdeményezte Andrasek Máté, Paukovits Károly, Baráth Balázs és Habó Bettina a Pápai Rendőrkapitányság hivatásos állományában, ez év szeptember hónaptól szolgálatot teljesítő rendőrök részére önkormányzati lakás bérbeadását. A kérés teljesítését indokoltnak tartom, az városi közérdeket szolgál. Kérem a Tisztelt Képviselőtestületet, hogy Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének többször módosított 49/1993. (XII. 21.) - az önkormányzati lakások és helyiségek bérletéről és elidegenítéséről szóló - rendelete 12. (1) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva járuljon hozzá Andrasek Máté, Paukovits Károly, Baráth Balázs és Habó Bettina rendőrök részére, a Pápai Rendőrkapitányságon fennálló szolgálati jogviszonyuk időtartamára, de legfeljebb öt évig történő önkormányzati lakás bérbeadásához. Összeállította: Bakalár Attila köztisztviselő Pápa, szeptember 2. Kanozsainé dr. Pék Mária sk. jegyző HATÁROZATI JAVASLAT Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a többször módosított 49/1993. (XII. 21.) rendelete 12. (1) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva, bérbeadás közérdekű feladatok megoldására jogcímen hozzájárul Andrasek Máté részére a Pápa, Mozsár u. 2/B. földszint 4. egy szoba, komfortos, 36 m 2 alapterületű -, Paukovits Károly részére a Pápa, Mozsár u. 2/B. tetőtér 2. egy szoba, komfortos, 34 m 2 alapterületű -, és az élettársi kapcsolatban álló Baráth Balázs és Habó Bettina részére a Pápa, Mozsár u. 2/A. földszint 2. egy szoba, komfortos, 38 m 2 alapterületű lakásoknak a Pápai Rendőrkapitányságon fennálló szolgálati jogviszonyuk időtartamára, de legfeljebb öt évig történő bérbeadásához. Utasítja a Jegyzőt, hogy a határozat végrehajtásáról gondoskodjon. Határidő: Felelős: azonnal Kanozsainé dr. Pék Mária jegyző Polgár Jenő közig.oszt.vez.

23 PÁPA VÁROS JEGYZŐJE 8500 PÁPA, Fő u. 12 Tel.: 89/ Fax: 89/ Tisztelt Képviselőtestület! 101. A Pápa, Vak Bottyán u. 1. szám alatti 4 lakásból álló vegyes tulajdonú társasházban 3 lakás magánszemély, 1 lakás az önkormányzat tulajdona, az utóbbi földszint 4. szám alatti 38 m 2 alapterületű, egy szoba, komfort nélküli lakás (pápai4094/a/4. hrsz.) megüresedett. A rossz műszaki állapotban lévő lakás felújítása gazdaságtalan, ezért a Városgondnokság javasolta az értékesítését, ami a vegyes tulajdon megszűntetését is szolgálja. Kérem a Tisztelt Képviselőtestületet, hogy a lakás értékesítéséhez járuljon hozzá. Összeállította: Bakalár Attila köztisztviselő Pápa, szeptember 2. Kanozsainé dr. Pék Mária sk. jegyző H A T Á R O Z A T I J A V A S L A T Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a - Vak Bottyán u. 1. földszint 4. (pápai4094/a/4. hrsz.), önkormányzati lakást értékesítésre kijelöli. Utasítja a Jegyzőt, hogy a lakás értékesítéséről a többszörösen módosított 49/1993. (XII. 21.) rendelet 46. (1) bekezdése alapján gondoskodjon. Határidő: Felelős: folyamatos Kanozsainé Dr. Pék Mária jegyző Polgár Jenő közig.oszt.vez. Schmidt Lajos vállalkozási oszt.vez.

24 PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: (89) Fax: (89) Tisztelt Képviselőtestület! Németországi partnervárosunkban Leinefeldében október 6. és 8. között ünnepséget rendeznek abból az alkalomból, hogy a település 40 évvel ezelőtt nyerte el a városi rangot. A rendezvényre meghívást kapott Leinefelde valamennyi partnervárosa, így Pápa Város Önkormányzata hivatalos delegációja is. A programok keretében különböző kulturális és ünnepi műsorokra, bemutatókra kerül sor. Kérem a Tisztelt Képviselőtestületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és az alábbi határozati javaslatot elfogadni szíveskedjék. Összeállította: Boros Katalin köztisztviselő P á p a, szeptember 2. dr. Kovács Zoltán sk. polgármester Határozati javaslat Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete felhatalmazza a polgármestert, hogy Leinefelde település várossá nyilvánításának 40. évfordulója alkalmából tartandó ünnepségre Pápa város képviseletében utazó delegációban résztvevőket felkérje és kijelölje. Határidő: Felelős: azonnal dr. Kovács Zoltán polgármester

J E L E N T É S A KÉPVISELŐTESTÜLET LEJÁRT HATÁRIDEJŰ HATÁROZATAINAK VÉGREHAJTÁSÁRÓL

J E L E N T É S A KÉPVISELŐTESTÜLET LEJÁRT HATÁRIDEJŰ HATÁROZATAINAK VÉGREHAJTÁSÁRÓL PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 8500 Pápa, Fő utca 12. Tel.: 89/515-000 Fax.: 89/313-989 75. J E L E N T É S A KÉPVISELŐTESTÜLET LEJÁRT HATÁRIDEJŰ HATÁROZATAINAK VÉGREHAJTÁSÁRÓL Előadó: Dr. Kovács Zoltán polgármester

Részletesebben

J E L E N T É S A KÉPVISELŐTESTÜLET LEJÁRT HATÁRIDEJŰ HATÁROZATAINAK VÉGREHAJTÁSÁRÓL

J E L E N T É S A KÉPVISELŐTESTÜLET LEJÁRT HATÁRIDEJŰ HATÁROZATAINAK VÉGREHAJTÁSÁRÓL PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 8500 Pápa, Fő utca 12. Tel.: 89/515-000 Fax.: 89/313-989 52. J E L E N T É S A KÉPVISELŐTESTÜLET LEJÁRT HATÁRIDEJŰ HATÁROZATAINAK VÉGREHAJTÁSÁRÓL Előadó: Dr. Kovács Zoltán polgármester

Részletesebben

J E L E N T É S A KÉPVISELŐTESTÜLET LEJÁRT HATÁRIDEJŰ HATÁROZATAINAK VÉGREHAJTÁSÁRÓL

J E L E N T É S A KÉPVISELŐTESTÜLET LEJÁRT HATÁRIDEJŰ HATÁROZATAINAK VÉGREHAJTÁSÁRÓL PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 8500 Pápa, Fő utca 12. Tel.: 89/515-000 Fax.: 89/313-989 119. J E L E N T É S A KÉPVISELŐTESTÜLET LEJÁRT HATÁRIDEJŰ HATÁROZATAINAK VÉGREHAJTÁSÁRÓL Előadó: Dr. Kovács Zoltán polgármester

Részletesebben

J E L E N T É S A KÉPVISELŐTESTÜLET LEJÁRT HATÁRIDEJŰ HATÁROZATAINAK VÉGREHAJTÁSÁRÓL

J E L E N T É S A KÉPVISELŐTESTÜLET LEJÁRT HATÁRIDEJŰ HATÁROZATAINAK VÉGREHAJTÁSÁRÓL PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 8500 Pápa, Fő utca 12. Tel.: 89/515-000 Fax.: 89/313-989 16. J E L E N T É S A KÉPVISELŐTESTÜLET LEJÁRT HATÁRIDEJŰ HATÁROZATAINAK VÉGREHAJTÁSÁRÓL Előadó: Dr. Kovács Zoltán polgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. augusztus 19-i ülésén, a Városháza A épületének nagytermében.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. augusztus 19-i ülésén, a Városháza A épületének nagytermében. PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE Szám: 1/ 1 63 /2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. augusztus 19-i ülésén, a Városháza A épületének nagytermében.

Részletesebben

JÓSIKA MIKLÓS ÁLTALÁNOS ISKOLA ALAPÍTÓ OKIRATA

JÓSIKA MIKLÓS ÁLTALÁNOS ISKOLA ALAPÍTÓ OKIRATA Sényő Község Képviselőtestületének 2/2007.(I.24.) Kt. számú határozata A Szociális Otthon működéséhez szükséges okiratokat elfogadja. Sényő Község Képviselőtestületének 3/2007.(I.24.)Kt. számú határozata

Részletesebben

J E L E N T É S A KÉPVISELŐTESTÜLET LEJÁRT HATÁRIDEJŰ HATÁROZATAINAK VÉGREHAJTÁSÁRÓL

J E L E N T É S A KÉPVISELŐTESTÜLET LEJÁRT HATÁRIDEJŰ HATÁROZATAINAK VÉGREHAJTÁSÁRÓL PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 6. 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-000 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu J E L E N T É S A KÉPVISELŐTESTÜLET LEJÁRT HATÁRIDEJŰ HATÁROZATAINAK VÉGREHAJTÁSÁRÓL Előadó:

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE XX. (XLVIII.) évfolyam 3. szám II/I. kötet 2010. április 28. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE TARTALOM I. SZEMÉLYI RÉSZ 69/2010. (IV. 22.) MÖK határozat: Ekker-Horgos Mária pályázatának

Részletesebben

TARTALO M M U TATÓ. 1. Játékvár Óvoda Minőségirányítási programjának módosítása. 2. Kompetenciamérés eredménye.

TARTALO M M U TATÓ. 1. Játékvár Óvoda Minőségirányítási programjának módosítása. 2. Kompetenciamérés eredménye. TARTALO M M U TATÓ 1. Játékvár Óvoda Minőségirányítási programjának módosítása. 2. Kompetenciamérés eredménye. 3. Móra Ferenc Városi Könyvtár nyári zárva tartása. 4. Költségvetési szervek felülvizsgálata,

Részletesebben

J E L E N T É S A KÉPVISELŐTESTÜLET LEJÁRT HATÁRIDEJŰ DÖNTÉSEINEK VÉGREHAJTÁSÁRÓL

J E L E N T É S A KÉPVISELŐTESTÜLET LEJÁRT HATÁRIDEJŰ DÖNTÉSEINEK VÉGREHAJTÁSÁRÓL PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 8500 Pápa, Fő utca 12. Tel.: 89/515-000 Fax.: 89/313-989 143. J E L E N T É S A KÉPVISELŐTESTÜLET LEJÁRT HATÁRIDEJŰ DÖNTÉSEINEK VÉGREHAJTÁSÁRÓL Előadó: Dr. Kovács Zoltán polgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2015. április 17-i nyilvános ülésén, a Városháza épületének nagytermében.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2015. április 17-i nyilvános ülésén, a Városháza épületének nagytermében. 1 PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE Szám: 1/1-101/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2015. április 17-i nyilvános ülésén, a Városháza épületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. szeptember 28-án 18,00 órakor megtartott rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. szeptember 28-án 18,00 órakor megtartott rendkívüli üléséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel: 74/595-911, Fax: 74/595-910... sz. példány Szám: 152-27/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Decs nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu MEGHÍVÓ

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu MEGHÍVÓ V Á R O S L Ő D K Ö Z S É G P O L G Á R M E S T E R É T Ő L Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu MEGHÍVÓ Városlőd Község Polgármestere összehívja a képviselő-testület

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3. M E G H Í V Ó

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3. M E G H Í V Ó SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3. M E G H Í V Ó Sárvár város Önkormányzati Képviselő-testülete Gazdasági, Városfejlesztési és

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 2. NAPIREND Ügyiratszám: 1/57-1/2013. E L Ő T E R J E S Z T É S a Tapolca Város Önkormányzata, Gyulakeszi Község Önkormányzata és Raposka Község Önkormányzata Képviselő-testületeinek 2013. február 22-i

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. 2013. március 7. napján, Halmaj, Kiskinizs községi önkormányzatok együttes képviselő-testületi üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. 2013. március 7. napján, Halmaj, Kiskinizs községi önkormányzatok együttes képviselő-testületi üléséről. Halmaj Község Képviselő-testülete EGYÜTTES NYÍLT Szám: 7-5/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ülés helye: 2013. március 7. napján, Halmaj, Kiskinizs községi önkormányzatok együttes képviselő-testületi

Részletesebben

1. NAPIREND Ügyiratszám: 5/18.202/2006. E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület 2006. október 27-i ülésére.

1. NAPIREND Ügyiratszám: 5/18.202/2006. E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület 2006. október 27-i ülésére. 1. NAPIREND Ügyiratszám: 5/18.202/2006. E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2006. október 27-i ülésére. Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandó: 2006. évi költségvetésről

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2008. március 31-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2008. március 31-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2008. március 31-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

Füzesgyarmat Város Polgármestere 5525. Füzesgyarmat, Szabadság tér 1 Tel.: (66)491-401, Fax: (66)491-361 e-mail: fgyphiv@globonet.

Füzesgyarmat Város Polgármestere 5525. Füzesgyarmat, Szabadság tér 1 Tel.: (66)491-401, Fax: (66)491-361 e-mail: fgyphiv@globonet. Füzesgyarmat Város Polgármestere 5525. Füzesgyarmat, Szabadság tér 1 Tel.: (66)491-401, Fax: (66)491-361 e-mail: fgyphiv@globonet.hu ELŐTERJESZTÉS Füzesgyarmat Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2012.

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/145-32/2009. ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

a Képviselő-testülethez Készítette: Szőllősi Levente településüzemeltetési előadó RENDKÍVÜLI KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS FÖLDES, 2015. FEBRUÁR 12.

a Képviselő-testülethez Készítette: Szőllősi Levente településüzemeltetési előadó RENDKÍVÜLI KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS FÖLDES, 2015. FEBRUÁR 12. 1 FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: /2015. 9. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez az önkormányzat

Részletesebben

M e g h í v ó. Az ülés helye: Önkormányzati Tanácskozóterem - Egyházasdengeleg Az ülés ideje: 2013. március 20. (szerda) 14.00 óra

M e g h í v ó. Az ülés helye: Önkormányzati Tanácskozóterem - Egyházasdengeleg Az ülés ideje: 2013. március 20. (szerda) 14.00 óra Egyházasdengeleg Község Polgármestere 3043 Egyházasdengeleg Rákóczi út 79. Tel./fax.: 32/587 025 E-mail: hivatal@dengeleg.hu M e g h í v ó Egyházasdengeleg Községi Önkormányzat Képviselő-testületének soron

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szatymaz Község Képviselő-testületének 2010. november 24. napján, a Dankó Pista Művelődési Ház és Könyvtárban (Szatymaz, Dózsa Gy. u. 42.) megtartott nyílt testületi üléséről. Napirendi

Részletesebben

Javaslat Miskolc Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának 2012. I. félévi tevékenységéről szóló tájékoztató elfogadására

Javaslat Miskolc Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának 2012. I. félévi tevékenységéről szóló tájékoztató elfogadására 1 MISKOLC KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA TÁRSULÁSI TANÁCSÁNAK ELNÖKE JK.9422-4/2012 előadó: dr. Tanner Éva Melléklet: 1 db Előterjesztés a Társulási Tanács 2012. szeptember 12-i ülésének 5. napirendi pontjához

Részletesebben

a Képviselő-testülethez Földes Közmű Kft. 2014. évi Üzleti tervének és a 2013. évi egyszerűsített éves beszámolójának elfogadására

a Képviselő-testülethez Földes Közmű Kft. 2014. évi Üzleti tervének és a 2013. évi egyszerűsített éves beszámolójának elfogadására Iktatószám: FÖLDES KÖZMŰ KFT. 4177 FÖLDES, Debreceni u. 26. sz. : (54) 531 035 ; 531 036 3. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez Földes Közmű Kft. 2014. évi Üzleti tervének és a 2013. évi egyszerűsített

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottsága 2008. június 16-án tartott nyilvános üléséről. Helye: Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

K I V O N A T. 228/2015. számú Képviselő-testületi határozat:

K I V O N A T. 228/2015. számú Képviselő-testületi határozat: 503-228/2015. szám 228/2015. számú Képviselő-testületi határozat: Zárt ülésen kívánja tárgyalni a Képviselő testület Javaslat magasabb vezetői (igazgatói) megbízás a Városi Gondozási Központ intézményben,

Részletesebben

A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA. Kaposvár, 2012. május 22., kedd. 4. szám

A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA. Kaposvár, 2012. május 22., kedd. 4. szám A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA Kaposvár, 2012. május 22., kedd 4. szám A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA Kaposvár, 2012. május 22., kedd 4. szám TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE XXII. (L.) évfolyam 8. szám 2012. december 20. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE TARTALOM I. A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK RENDELETEI 25/2012. (XII. 20.) önkormányzati

Részletesebben

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 100. 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-018 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu. E l ő t e r j e s z t é s

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 100. 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-018 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu. E l ő t e r j e s z t é s PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 100. 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-018 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu E l ő t e r j e s z t é s a Képviselőtestület 2011. július 7-i ülésére Tárgy: Póti kérelmek

Részletesebben

HIDEGKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK POLGÁRMESTE E L Ő T E R J E S Z T É S

HIDEGKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK POLGÁRMESTE E L Ő T E R J E S Z T É S HIDEGKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK POLGÁRMESTE Szám: HID/27 4/2014. E L Ő T E R J E S Z T É S Hidegkút Község Önkormányzata Képviselő- testületének 2014. április 29-i ülésére Tárgy: Az alapellátási központi

Részletesebben

1.) A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása

1.) A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Vargáné Fodor Rita pénzügyi csoportvezető

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. január 31-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. január 31-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. január 31-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

Közétkeztetési Nonprofit Kft. ügyvezetője Tiszavasvári Városi Kincstár intézményvezetője

Közétkeztetési Nonprofit Kft. ügyvezetője Tiszavasvári Városi Kincstár intézményvezetője ELŐTERJESZTÉS Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. október 29-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: A KLIK-kel megkötött közétkeztetési feladatok ellátásáról szóló megállapodás

Részletesebben

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 74. 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-018 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 74. 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-018 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 74. 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-018 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2012. május 17-i ülésére Tárgy: I./ Pápa Város

Részletesebben

Jegyzőkönyv a képviselő-testület 2010. január 28-án megtartott nyílt üléséről

Jegyzőkönyv a képviselő-testület 2010. január 28-án megtartott nyílt üléséről Jegyzőkönyv a képviselő-testület 2010. január 28-án megtartott nyílt üléséről 2.Napirend: Nevelési-oktatási intézmény Szervezeti Működési Szabályzatának és házirendjének módosítása (Az írásos előterjesztés

Részletesebben

MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 1 Ikt. szám: 628-15/2012. MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 15. számú j e g y z ő k ö n y v e Készült: 2012. július 9-én megtartott rendkívüli üléséről 2 J e g y z ő k ö n y v Készült:

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Pomáz Város Önkormányzata 18/2012. ÖTÜ. J E G Y Z İ K Ö N Y V Felvéve: Pomáz város Önkormányzat Képviselı-testülete által 2012. 12.11-én tartott Képviselı-testületi ülésen a Polgármesteri Hivatal dísztermében.

Részletesebben

Az Önkormányzati Minisztérium folyóirata

Az Önkormányzati Minisztérium folyóirata Az Önkormányzati Minisztérium folyóirata 2009/6 XIX. évfolyam 6. szám A tartalomból: Jogszabályváltozások Jogszabályfigyelő. 2 Jogértelmezés A helyi önkormányzatok működését érintő jogszabályok véleményezése

Részletesebben

TAR TALO M M UTAT Ó. SZOI alapdokumentumainak módosítása.

TAR TALO M M UTAT Ó. SZOI alapdokumentumainak módosítása. TAR TALO M M UTAT Ó SZOI alapdokumentumainak módosítása. 2. Költségvetési szervek Alapító Okiratainak felülvizsgálata. 3. Játékvár Óvoda alapdokumentumainak módosítása. 4. Együttműködési megállapodások.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szentgyörgyvölgy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. november 24-én (kedden) 15,30 órai kezdettel a szentgyörgyvölgyi művelődési házban megtartott rendes nyilvános

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bükkszék Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. augusztus 26-án, 11,00 órakor a Bükkszéki Községházán (3335 Bükkszék, Dobó u.1.) tartott ülésen. Határozat száma

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE POLGÁRMESTERE

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE POLGÁRMESTERE BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE POLGÁRMESTERE Előterjesztés száma: 415/2008/12.05. A határozati javaslat elfogadásához az SZMSZ 52. (2) bekezdésének a) és u) pontjai alapján minősített többség

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2013. február 4 -én Jászboldogháza Önkormányzati Képviselőtestületének rendkívüli ülésén 15.00 órakor, a Községháza tanácskozó termében. Jelen vannak: Gerhát Károly, Joó-Kovács

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. KÉSZÜLT: 2012. március 5-én, Tótkomlós Város Önkormányzat Képviselő-testületének soron kívüli, nyilvános ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. KÉSZÜLT: 2012. március 5-én, Tótkomlós Város Önkormányzat Képviselő-testületének soron kívüli, nyilvános ülésén. JEGYZŐKÖNYV KÉSZÜLT: 2012. március 5-én, Tótkomlós Város Önkormányzat Képviselő-testületének soron kívüli, nyilvános ülésén. A TESTÜLETI ÜLÉS HELYE: A Városháza díszterme. JELEN VANNAK: dr. Garay Rita

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Kengyel Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2009. július 09-én megtartott soron kívüli üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Kengyel Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2009. július 09-én megtartott soron kívüli üléséről. J e g y z ő k ö n y v Készült: Kengyel Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2009. július 09-én megtartott soron kívüli üléséről. Az ülés helye: Községháza, tanácskozó terme Jelen vannak: Czédly Gyula

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Pénzügyi Bizottsága 2008. szeptember 15-én tartott nyilvános üléséről. Helye: Polgármesteri Hivatal III számú tárgyalója Jelen vannak: Fodor Lajos bizottsági elnök Tímár Ella bizottsági

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottsága 2007. május 21-én tartott nyilvános üléséről Jelen voltak: Fodor Lajos a bizottság

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2011. szeptember 29-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2011. szeptember 29-i ülésére PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-000 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2011. szeptember 29-i ülésére Tárgy: Pápa Város

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Ikt.sz.: I.2-424/2009. Tárgy: Alapító Okiratok módosítása Üi.: Juhászné Kérdő E./dr. Dobó A. Melléklet: 9 módosító okirat, ügyrendi megállapodás

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli nyílt üléséről JEGYZŐKÖNYV rendkívüli nyílt üléséről Az ülés helye: Bicske Városháza I. emeleti díszterem Bicske, Hősök tere 4. Az ülés időpontja: 2015. november 19. 8 30 Az ülésen megjelent önkormányzati képviselők:

Részletesebben

XVIII. ÉVFOLYAM 6. SZÁM 2008. OKTÓBER MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS

XVIII. ÉVFOLYAM 6. SZÁM 2008. OKTÓBER MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS XVIII. ÉVFOLYAM 6. SZÁM 2008. OKTÓBER MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK K Ö Z L Ö N Y E AZ ÖNKORMÁNYZAT HIVATALOS LAPJA 6.szám 2. TARTALOMJEGYZÉK I. MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK RENDELETE

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Abádszalók Város Képviselő-testületének 2011. április 14-én megtartott soron kívüli üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Abádszalók Város Képviselő-testületének 2011. április 14-én megtartott soron kívüli üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Abádszalók Város Képviselő-testületének 2011. április 14-én megtartott soron kívüli üléséről. Az ülés helye: Városháza házasságkötő terme. Jelen vannak: Kovács Mihály polgármester,

Részletesebben

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. augusztus 8-án (csütörtök) 14.04 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről.

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. augusztus 8-án (csütörtök) 14.04 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Szám: 1/1-141/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. augusztus 8-án (csütörtök) 14.04 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Az ülés

Részletesebben

2. NAPIREND: Ügyiratszám: 1 /12-34/ 2007. ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2007. június 26 i ülésére

2. NAPIREND: Ügyiratszám: 1 /12-34/ 2007. ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2007. június 26 i ülésére 2. NAPIREND: Ügyiratszám: 1 /12-34/ 2007 ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2007. június 26 i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívottak: A Diákotthon és Kollégium csatolása

Részletesebben

XVIII. ÉVFOLYAM 7. SZÁM 2007. SZEPTEMBER 28. T A R T A L O M SZÁM TÁRGY OLDAL SZEMÉLYI RÉSZ

XVIII. ÉVFOLYAM 7. SZÁM 2007. SZEPTEMBER 28. T A R T A L O M SZÁM TÁRGY OLDAL SZEMÉLYI RÉSZ XVIII. ÉVFOLYAM 7. SZÁM 2007. SZEPTEMBER 28. VAS MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK ÉRTESÍTÕJE T A R T A L O M SZÁM TÁRGY OLDAL SZEMÉLYI RÉSZ 189/2007.(IX.28.) sz. határozat MMIK igazgató-helyettese kinevezésével

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2011. augusztus 16-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2011. augusztus 16-i ülésére Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 14/505-7/2011. E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. SZEPTEMBER 26-I SORON KÖVETKEZŐ NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. SZEPTEMBER 26-I SORON KÖVETKEZŐ NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. SZEPTEMBER 26-I SORON KÖVETKEZŐ NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendeletek: 9/2011. (IX. 27.) önkormányzati rendelet 2011. évi költségvetéséről szóló

Részletesebben

J E GYZŐ KÖNYV. Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 28-ai munkaterv szerinti nyílt üléséről

J E GYZŐ KÖNYV. Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 28-ai munkaterv szerinti nyílt üléséről Polgármesteri Hivatal Oroszlány 5/2015. KTÜ J E GYZŐ KÖNYV Készült: Az ülés helye: Jelen vannak: Távol van: Meghívottak: Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 28-ai munkaterv

Részletesebben

Valamennyi napirend tárgyalásához tanácskozási joggal meghívottak: Kovács Ildikó aljegyző és Pintér Dezsőné pénzügyi ügyintéző

Valamennyi napirend tárgyalásához tanácskozási joggal meghívottak: Kovács Ildikó aljegyző és Pintér Dezsőné pénzügyi ügyintéző J e g y z ő k ö n y v : Salomvár Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 13-án (csütörtökön) 14,00 órai kezdettel megtartott rendes üléséről. Az ülés helye: Salomvár önkormányzati épületének

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült Kistolmács Község Képviselő-testületének 2016. március 1-jén 16.00 órakor tartott rendes nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült Kistolmács Község Képviselő-testületének 2016. március 1-jén 16.00 órakor tartott rendes nyilvános üléséről. J e g y z ő k ö n y v Készült Kistolmács Község Képviselő-testületének 2016. március 1-jén 16.00 órakor tartott rendes nyilvános üléséről. Az ülés helye: Művelődési Ház Kistolmács Jelen vannak: Birkás

Részletesebben

J e g y z ô k ö n y v

J e g y z ô k ö n y v J e g y z ô k ö n y v Készült: Győrladamér Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2O13. november 28.-án 18 órai kezdettel a Győrladaméri Közös Önkormányzati Hivatalban tartott soros testületi ülésén.

Részletesebben

Dorog Város Képviselő-testülete 2015. november 17-én tartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből. 156/2015.(XI.17.) Képviselő-testületi határozat

Dorog Város Képviselő-testülete 2015. november 17-én tartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből. 156/2015.(XI.17.) Képviselő-testületi határozat Dorog Város Jegyzője 2510 DOROG Bécsi u. 71. Tel:(36) 33 431-299 Fax:(36) 33 431-377 1/18/2015. KIVONAT Dorog Város Képviselő-testülete 2015. november 17-én tartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. május 6-i ülésén, a Városháza A épületének nagytermében.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. május 6-i ülésén, a Városháza A épületének nagytermében. PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE Szám: 1/ 1 16 /2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. május 6-i ülésén, a Városháza A épületének nagytermében.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Borota Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2009. október 29-én megtartott üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: Borota Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2009. október 29-én megtartott üléséről Jegyzőkönyv Készült: Borota Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. október 29-én megtartott üléséről 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Borota Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. október

Részletesebben

DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának K Ö Z L Ö N Y E A Polgármesteri Hivatal lapja

DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának K Ö Z L Ö N Y E A Polgármesteri Hivatal lapja DMJV Önkormányzat 2004. évi 6. számú Közlönye file://g:\kozl\6szkoz~1\6szkzl~1\6szkzl~1.htm 1. oldal, összesen: 47 DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának K Ö Z L Ö N Y E A Polgármesteri Hivatal lapja

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Jogi és Ellenőrzési Bizottságának 2011. március 28-án a Városháza emeleti kistermében 13 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli

Részletesebben

KIVONAT. Algyő Nagyközség Képviselő-testület 2015. december 17. napján megtartott soros nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

KIVONAT. Algyő Nagyközség Képviselő-testület 2015. december 17. napján megtartott soros nyílt ülésének jegyzőkönyvéből KIVONAT Algyő Nagyközség Képviselő-testület 2015. december 17. napján megtartott soros nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 476/2015. (XII.17.) Kt. határozat Tárgy: 2015. december 17. napján megtartott soros

Részletesebben

K I V O N A T. A Képviselı-testület 2012. október 26-i nyílt ülésének jegyzıkönyvébıl. 265/2012. (IX.26.) számú h a t á r o z a t:

K I V O N A T. A Képviselı-testület 2012. október 26-i nyílt ülésének jegyzıkönyvébıl. 265/2012. (IX.26.) számú h a t á r o z a t: K I V O N A T A Képviselı-testület 2012. október 26-i nyílt ülésének jegyzıkönyvébıl 265/2012. (IX.26.) számú h a t á r o z a t: Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselı-testülete havi 50 eft támogatást

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. január 21-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. január 21-i ülésére 8/2016. E L Ő T E R J E S Z T É S Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. január 21-i ülésére Tárgy: Jelentés a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról

Részletesebben

28/2012. (X.11.) sz. ÖNKORMÁNYZATI HATÁROZAT

28/2012. (X.11.) sz. ÖNKORMÁNYZATI HATÁROZAT 28/2012. (X.11.) sz. ÖNKORMÁNYZATI HATÁROZAT Balatonfőkajár Község Önkormányzata a korábbi évekhez hasonlóan csatlakozni kíván a hátrányos helyzetű felsőoktatási hallgatók, illetőleg felsőoktatási tanulmányokat

Részletesebben

2003. év 10. szám 2003. augusztus OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK KÖZLÖNYE A VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT HIVATALOS LAPJA TARTALOMJEGYZÉK

2003. év 10. szám 2003. augusztus OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK KÖZLÖNYE A VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT HIVATALOS LAPJA TARTALOMJEGYZÉK 2003. év 10. szám 2003. augusztus OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK KÖZLÖNYE A VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT HIVATALOS LAPJA TARTALOMJEGYZÉK OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

Részletesebben

J A V A S L A T. Ózd Kistérség Többcélú Társulása Társulási Megállapodása módosításának elfogadására

J A V A S L A T. Ózd Kistérség Többcélú Társulása Társulási Megállapodása módosításának elfogadására J A V A S L A T Ózd Kistérség Többcélú Társulása Társulási Megállapodása módosításának elfogadására Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Jegyző Jogtanácsos Ó z d, 2014. február 13. Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület 2. MEGHÍVÓ

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület 2. MEGHÍVÓ SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület 2. MEGHÍVÓ Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének Jogi és Ügyrendi Bizottsága 2015. február

Részletesebben

Vecsés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Vecsés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 13/2016. Vecsés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. április 26-án (kedd) a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

5527. Bucsa, Kossuth tér 6. 5515. Ecsegfalva, Fő út 67. Tel.: 66/585-520. Tel.: 66/487-100. Kertészsziget Község Önkormányzat

5527. Bucsa, Kossuth tér 6. 5515. Ecsegfalva, Fő út 67. Tel.: 66/585-520. Tel.: 66/487-100. Kertészsziget Község Önkormányzat Bucsa Község Önkormányzat Ecsegfalva Község Önkormányzat P O L G Á R M E S T E R E P O L G Á R M E S T E R E 5527. Bucsa, Kossuth tér 6. 5515. Ecsegfalva, Fő út 67. Tel.: 66/585-520. Tel.: 66/487-100.

Részletesebben

HANTOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLTÉNEK. 2015. szeptember 14-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

HANTOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLTÉNEK. 2015. szeptember 14-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE HANTOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLTÉNEK 2015. szeptember 14-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Tartalom: Határozatok: Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 114/2015.(IX.14.) számú

Részletesebben

Ózd, 2011. május 30. Előkészítő: Oktatási, Művelődési és Sport Osztály

Ózd, 2011. május 30. Előkészítő: Oktatási, Művelődési és Sport Osztály J A V A S L A T az Árpád Vezér Általános Művelődési Központ átszervezésére, valamint Ózd Város Önkormányzata és Domaháza Község Önkormányzata közötti intézményfenntartó társulási megállapodás módosítására

Részletesebben

Tárgyalja a képviselő-testület 2013. április 25-i ülésén. Tisztelt Képviselő-testület!

Tárgyalja a képviselő-testület 2013. április 25-i ülésén. Tisztelt Képviselő-testület! 2./Napirend: Pilisszentkereszt Község Önkormányzatának az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 5/2012.(II.29.) rendeletének módosítása Előterjesztés Tárgyalja a képviselő-testület 2013. április

Részletesebben

31. PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE. E L İ T E R J E S Z T É S a Képviselıtestület 2009. április 1-jei ülésére. Tárgy: Döntés pályázatok benyújtásáról

31. PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE. E L İ T E R J E S Z T É S a Képviselıtestület 2009. április 1-jei ülésére. Tárgy: Döntés pályázatok benyújtásáról PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 8500 Pápa, Fı utca 12. Tel.: 89/515-000 Fax.: 89/313-989 31. E L İ T E R J E S Z T É S a Képviselıtestület 2009. április 1-jei ülésére Tárgy: Döntés pályázatok benyújtásáról Elıadó:

Részletesebben

(hangszalagos rögzítéssel)

(hangszalagos rögzítéssel) M á s o l a t! J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel) Készült: Sárbogárd Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2008. június 11-i rendkívüli n y í l t üléséről. Jelen vannak: Juhász János

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Tiringer Mária polgármester javaslatot tesz az ülés napirendjére.

JEGYZİKÖNYV. Tiringer Mária polgármester javaslatot tesz az ülés napirendjére. JEGYZİKÖNYV Készült: Sáregres Község Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. április 27-én 14.30 órai kezdettel a Községháza tanácstermében tartott ülésérıl. Jelen vannak: Tiringer Mária polgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2012. március 1-jei ülésén, a Városháza A épületének nagytermében.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2012. március 1-jei ülésén, a Városháza A épületének nagytermében. PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE Szám: 1/1-29/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2012. március 1-jei ülésén, a Városháza A épületének nagytermében.

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK 136/2010. (III.30.) K.H.SZ. A VELENCEI-TAVI VÍZI SPORTISKOLA NONPROFIT KFT. ÜGYVEZETİJE MEGVÁLASZTÁSÁRÓL 3.

TARTALOMJEGYZÉK 136/2010. (III.30.) K.H.SZ. A VELENCEI-TAVI VÍZI SPORTISKOLA NONPROFIT KFT. ÜGYVEZETİJE MEGVÁLASZTÁSÁRÓL 3. TARTALOMJEGYZÉK I. A MEGYEI KÖZGYŐLÉS I 3. 135/2010. (III.30.) K.H.SZ. A KÖZGYŐLÉS NAPIRENDJÉNEK ELFOGADÁSÁRÓL 3. 136/2010. (III.30.) K.H.SZ. A VELENCEI-TAVI VÍZI SPORTISKOLA NONPROFIT KFT. ÜGYVEZETİJE

Részletesebben

Város Képviselő-testület

Város Képviselő-testület Város Képviselő-testület E g é s z s é g ü g y i é s S z o c i á l i s B i z o t t s á g 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 Fax: 06 23 310-135 E-mail: hivatal@pmh.biatorbagy.hu

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2009. november 30-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2009. november 30-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2009. november 30-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

TISZACSEGE VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK P O L G Á R M E S T E R E

TISZACSEGE VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK P O L G Á R M E S T E R E TISZACSEGE VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK P O L G Á R M E S T E R E 4066 Tiszacsege Kossuth u.5. * Tel.: 52 588-400 * Fax.: 52 588-405 email.: pmhivatal@tiszacsege.hu * Internet: http://www.tiszacsege.hu/ MEGHÍVÓ

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Burgyánné Czibik Éva polgármester

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Burgyánné Czibik Éva polgármester Pécsely Község Önkormányzata PÉCSELY Szám:201/ 2-7 /2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Képviselő-testület 2016.február 15-án 10:00 órakor megtartott rendkívüli üléséről. Jelen voltak: Burgyánné Czibik

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK K Ö Z L Ö N Y E

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK K Ö Z L Ö N Y E XXII. ÉVFOLYAM 5.sz. 2012. MÁJUS MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK K Ö Z L Ö N Y E XXII. ÉVOLYAM 5.szám 2 TARTALOMJEGYZÉK I. MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK HATÁROZATAI 7-29. oldal II.

Részletesebben

KIVONAT A NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2012. SZEPTEMBER 06-ÁN MEGTARTOTT RENDKÍVÜLI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL

KIVONAT A NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2012. SZEPTEMBER 06-ÁN MEGTARTOTT RENDKÍVÜLI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL KIVONAT A NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2012. SZEPTEMBER 06-ÁN MEGTARTOTT RENDKÍVÜLI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 129/2012.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Mutató: Határozat tárgya: Határozat száma: Old. Előterjesztés az Eszterlánc Óvoda Nevelési Programjának 107/2011. (IX.15.) 249.

Jegyzőkönyv. Mutató: Határozat tárgya: Határozat száma: Old. Előterjesztés az Eszterlánc Óvoda Nevelési Programjának 107/2011. (IX.15.) 249. Jegyzőkönyv Készült: Besenyszög Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. szeptember 15-én megtartott üléséről Mutató: Határozat tárgya: Határozat száma: Old. Beszámoló két ülés között történt

Részletesebben

Tata Város Polgármesterétől

Tata Város Polgármesterétől 1 Tata Város Polgármesterétől H-2890 Tata, Kossuth tér 1. : (36) (34) 588-611 Fax: (36) (34) 586-480 E-mail: polgármester@tata.hu Szám: I- /2012. ELŐTERJESZTÉS Tata Város Önkormányzati Képviselő-testülete

Részletesebben

19/2011. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E. 131-134/2011. (VII.27.sz. Kth.) 12-14/2011. (VII.28.) sz. rendelet

19/2011. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E. 131-134/2011. (VII.27.sz. Kth.) 12-14/2011. (VII.28.) sz. rendelet Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete 6041 Kerekegyháza, Fő u. 47/a. Ikt.sz.: 5535-2/2011. 19/2011. számú 2011. július 27-ei rendkívüli ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 131-134/2011. (VII.27.sz.

Részletesebben

2) ELŐZMÉNYEK, KÜLÖNÖSEN A TÉMÁBAN HOZOTT KORÁBBI TESTÜLETI DÖNTÉSEK, AZOK VÉGREHAJTÁSA

2) ELŐZMÉNYEK, KÜLÖNÖSEN A TÉMÁBAN HOZOTT KORÁBBI TESTÜLETI DÖNTÉSEK, AZOK VÉGREHAJTÁSA RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette és előterjeszti: Hutter Jánosné jegyző

Részletesebben

K I V O N A T. Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 24-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 24-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből. Hajdúszoboszlói Polgármesteri Hivatal 4200 Hajdúszoboszló, Hősök tere 1. Telefon: 52/557-300. Fax: 52/557-302. E-mail: polgmhiv@hajduszob.hu Ikt. sz.: 431-1/2013. K I V O N A T Hajdúszoboszló Város Önkormányzata

Részletesebben

MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 1 Ikt. szám: 628-24/2012. MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 24. számú j e g y z ő k ö n y v Készült: 2012. december 18-án megtartott rendkívüli üléséről 2 Készült: 2012. december 18-án

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. N a p i r e n d

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. N a p i r e n d Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3346 Bélapátfalva, IV. Béla u. 1. Tel.: 36/ 554-300 Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület 2007. szeptember 17-i ülésének J E G Y Z Ő K Ö

Részletesebben

Szuha Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2012.(VIII.27.) J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Szuha Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2012.(VIII.27.) J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 9/2012.(VIII.27.) J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: 2012. augusztus 27.-én a községi önkormányzat tanácstermében tartott üléséről. Jelen vannak: - Szuha község polgármestere: Tóth Zoltán István - 4 fő települési

Részletesebben

1) Pályázat benyújtása háziorvosi rendelőknek és központi alapellátási ügyeletnek helyet biztosító egészségház kialakítása céljából a KDOP keretében

1) Pályázat benyújtása háziorvosi rendelőknek és központi alapellátási ügyeletnek helyet biztosító egészségház kialakítása céljából a KDOP keretében Iktatószám: P- 2702-1/2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Aba Nagyközség Képviselő-testülete 2010. évi január hó 14-i nyílt ülésén. Jelen vannak: Kossa Lajos polgármester Csép Györgyné alpolgármester

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Ismerteti a meghívóban közölt napirendi pontokat, amelyeket javasol a Képviselő-testületnek elfogadásra.

JEGYZŐKÖNYV. Ismerteti a meghívóban közölt napirendi pontokat, amelyeket javasol a Képviselő-testületnek elfogadásra. 8 JEGYZŐKÖNYV Készült: Poroszló Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. január 25-én megtartott nyílt üléséről. Jelen vannak: Bornemisza János polgármester, Józsa Gábor alpolgármester, Botos Sándor,

Részletesebben