MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ"

Átírás

1 MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Ikt.sz.: I.2-424/2009. Tárgy: Alapító Okiratok módosítása Üi.: Juhászné Kérdő E./dr. Dobó A. Melléklet: 9 módosító okirat, ügyrendi megállapodás Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete MAKÓ Tisztelt Képviselő-testület! A képviselő-testület májusi rendes ülésén módosította az intézmények alapító okiratait, eleget téve a költségvetési szervek jogállásáról szóló törvény azon követelményének, hogy június 1. napjáig el kell végezni a költségvetési szervek Kt. szerinti besorolását és módosítani kell az alapító okiratokat. Az Alapító Okiratok módosításának előkészítése a Magyar Államkincstár, az Államigazgatási Hivatal Felügyeleti és Igazgatási Monitoring Osztálya, valamint az általuk rendelkezésre bocsátott iratminták alapján történt meg. Az Alapító Okiratoknak a Kincstár felé megküldésre kerültek, melyre a Kincstár hiánypótlási felhívással élt. Érdemi változást az intézmények működésében nem eredményez, a megjelölt hiányosságok technikai jellegűek, pl.: - csatolni szükséges az önállóan gazdálkodó költségvetési szervvel kötött megállapodást, - a székhely címében feltüntetni szükséges az irányítószámot is, - fel kell tüntetni a fenntartó szervek címét, - fel kell tüntetni az irányító szervek címét, - néhány esetben hiányos a szakfeladat számok megjelölése, - a Makói Általános Iskola esetén csatolni kell a Társulási Megállapodást, - meg kell jelölni a gazdálkodási feladatokat ellátó önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervet (Polgármesteri Hivatal) stb. A Kincstár által kért módosítások az Alapító Okiratokon, a költségvetési szervek között a gazdálkodási feladatok munkamegosztására vonatkozó Ügyrendi Megállapodáson pedig a módosult jogszabályi előírások átvezetésre kerültek. Tisztelt Képviselő-testület! A fentiek alapján kérem, hagyják jóvá az Alapító Okiratok módosítását. 1. HATÁROZATI JAVASLAT Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete úgy határoz, hogy Makó Város Önkormányzati HUNGARY 6900 MAKÓ, SZÉCHENYI TÉR 22. TEL.: FAX:

2 Képviselő-testület Polgármesteri Hivatala 182/2009. (V.27.) MÖKT határozatával módosított Alapító Okiratának módosítását a melléklet szerinti tartalommal elfogadja. A Képviselő-testület felhatalmazza Makó Város Önkormányzatának polgármesterét, hogy képviseletében és nevében a jóváhagyott Módosító Okiratot és az egységes szerkezetbe foglalt Alapító Okiratot aláírja. Felhívja Makó Városi Önkormányzat jegyzőjét, hogy a Polgármesteri Hivatal módosított Alapító Okiratát küldje meg a törzskönyvi nyilvántartásba történő bejegyzés végett a külön jogszabályokban előírtaknak megfelelően az illetékes szervnek. 2. HATÁROZATI JAVASLAT Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Makói Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Logopédiai Intézet 183/2009. (V.27.) MÖKT határozatával módosított Alapító Okiratának módosítását a melléklet szerinti tartalommal elfogadja. A Képviselő-testület felhatalmazza Makó Város Önkormányzatának polgármesterét, hogy képviseletében és nevében a jóváhagyott Módosító Okiratot és az egységes szerkezetbe foglalt Alapító Okiratot aláírja. Felhívja Makó Városi Önkormányzat jegyzőjét, hogy a Makói Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Logopédiai Intézetmódosított Alapító Okiratát küldje meg a törzskönyvi nyilvántartásba történő bejegyzés végett a külön jogszabályokban előírtaknak megfelelően az illetékes szervnek. 3. HATÁROZATI JAVASLAT Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete úgy határoz, hogy az Újvárosi Óvoda 184/2009. (V.27.) MÖKT határozatával módosított Alapító Okiratának módosítását a melléklet szerinti tartalommal elfogadja. A Képviselő-testület felhatalmazza Makó Város Önkormányzatának polgármesterét, hogy képviseletében és nevében a jóváhagyott Módosító Okiratot és az egységes szerkezetbe foglalt Alapító Okiratot aláírja. Felhívja Makó Városi Önkormányzat jegyzőjét, hogy az Újvárosi Óvoda módosított Alapító Okiratát küldje meg a törzskönyvi nyilvántartásba történő bejegyzés végett a külön jogszabályokban előírtaknak megfelelően az illetékes szervnek. 4. HATÁROZATI JAVASLAT Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Belvárosi Óvoda 185/2009. (V.27.) MÖKT határozatával módosított Alapító Okiratának módosítását a melléklet szerinti tartalommal elfogadja. A Képviselő-testület felhatalmazza Makó Város Önkormányzatának polgármesterét, hogy képviseletében és nevében a jóváhagyott Módosító Okiratot és az egységes szerkezetbe foglalt Alapító Okiratot aláírja. Felhívja Makó Városi Önkormányzat jegyzőjét, hogy a Belvárosi Óvoda módosított Alapító Okiratát küldje meg a törzskönyvi nyilvántartásba történő bejegyzés végett a külön jogszabályokban előírtaknak megfelelően az illetékes szervnek. HUNGARY 6900 MAKÓ, SZÉCHENYI TÉR 22. TEL.: FAX:

3 5. HATÁROZATI JAVASLAT Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete határoz, hogy a József Attila Városi Könyvtár 186/2009. (V.27.) MÖKT határozatával módosított Alapító Okiratának módosítását a melléklet szerinti tartalommal elfogadja. A Képviselő-testület felhatalmazza Makó Város Önkormányzatának polgármesterét, hogy képviseletében és nevében a jóváhagyott Módosító Okiratot és az egységes szerkezetbe foglalt Alapító Okiratot aláírja. Felhívja Makó Városi Önkormányzat jegyzőjét, hogy a József Attila Városi Könyvtár módosított Alapító Okiratát küldje meg a törzskönyvi nyilvántartásba történő bejegyzés végett a külön jogszabályokban előírtaknak megfelelően az illetékes szervnek. 6. HATÁROZATI JAVASLAT Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete úgy határoz, hogy az Egyesített Népjóléti Intézmény 187/2009. (V.27.) MÖKT határozatával módosított Alapító Okiratának módosítását a melléklet szerinti tartalommal elfogadja. A Képviselő-testület felhatalmazza Makó Város Önkormányzatának polgármesterét, hogy képviseletében és nevében a jóváhagyott Módosító Okiratot és az egységes szerkezetbe foglalt Alapító Okiratot aláírja. Felhívja Makó Városi Önkormányzat jegyzőjét, hogy a Egyesített Népjóléti Intézmény módosított Alapító Okiratát küldje meg a törzskönyvi nyilvántartásba történő bejegyzés végett a külön jogszabályokban előírtaknak megfelelően az illetékes szervnek. 7. HATÁROZATI JAVASLAT Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete úgy határoz, hogy Makó Városi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság 188/2009. (V.27.) MÖKT határozatával módosított Alapító Okiratának módosítását a melléklet szerinti tartalommal elfogadja. A Képviselő-testület felhatalmazza Makó Város Önkormányzatának polgármesterét, hogy képviseletében és nevében a jóváhagyott Módosító Okiratot és az egységes szerkezetbe foglalt Alapító Okiratot aláírja. Felhívja Makó Városi Önkormányzat jegyzőjét, hogy a Makó Városi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság módosított Alapító Okiratát küldje meg a törzskönyvi nyilvántartásba történő bejegyzés végett a külön jogszabályokban előírtaknak megfelelően az illetékes szervnek. 8. HATÁROZATI JAVASLAT Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete úgy határoz, hogy Városi Piac Makó 189/2009. (V.27.) MÖKT határozatával módosított Alapító Okiratának módosítását a melléklet szerinti tartalommal elfogadja. A Képviselő-testület felhatalmazza Makó Város Önkormányzatának polgármesterét, hogy képviseletében és nevében a jóváhagyott Módosító Okiratot és az egységes szerkezetbe foglalt Alapító Okiratot aláírja. Felhívja Makó Városi Önkormányzat jegyzőjét, hogy a Városi Piac Makó módosított Alapító HUNGARY 6900 MAKÓ, SZÉCHENYI TÉR 22. TEL.: FAX:

4 Okiratát küldje meg a törzskönyvi nyilvántartásba történő bejegyzés végett a külön jogszabályokban előírtaknak megfelelően az illetékes szervnek. 9. HATÁROZATI JAVASLAT Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete úgy határoz, hogy az "Önkormányzati Társulás Makó város és térsége szennyvízcsatornázásának és szennyvíztisztításának megvalósítására" 191/2009. (V.27.) MÖKT határozatával módosított Alapító Okiratának módosítását a melléklet szerinti tartalommal elfogadja. A Képviselő-testület felhatalmazza Makó Város Önkormányzatának polgármesterét, hogy képviseletében és nevében a jóváhagyott Módosító Okiratot és az egységes szerkezetbe foglalt Alapító Okiratot aláírja. Felhívja Makó Városi Önkormányzat jegyzőjét, hogy az "Önkormányzati Társulás Makó város és térsége szennyvízcsatornázásának és szennyvíztisztításának megvalósítására" jóváhagyott Módosító Okiratát és az egységes szerkezetbe foglalt Alapító Okiratát küldje meg a törzskönyvi nyilvántartásba történő bejegyzés végett a külön jogszabályokban előírtaknak megfelelően az illetékes szervnek. 10. HATÁROZATI JAVASLAT Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete úgy határoz az államháztartásról szóló, évi XXXVIII. törvény, valamint az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998. (XII. 30.) Korm. rendelet alapján, hogy a szabályos gazdálkodás biztosítása érdekében a Polgármesteri Hivatal önállóan működő és gazdálkodó, valamint a hozzá tartozó önállóan működő költségvetési szervek között a gazdálkodási feladatok munkamegosztására vonatkozóan az Ügyrendi Megállapodást a melléklet szerinti tartalommal elfogadja. Felelős: Makó Város Önkormányzat polgármestere, jegyzője Határidő: azonnal Erről értesítést kap: - Makó Város polgármestere - Makó Város jegyzője - Polgármesteri Hivatal Jegyzői Iroda - Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztály - Makó és Térsége Szennyvízcsatornázási Társulás - Makói Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Logopédiai Intézet - Újvárosi Óvoda - Belvárosi Óvoda - József Attila Városi Könyvtár - Egyesített Népjóléti Intézmény - Makó Városi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság - Városi Piac Makó - Irattár Makó, szeptember 16 Dr. Buzás Péter polgármester HUNGARY 6900 MAKÓ, SZÉCHENYI TÉR 22. TEL.: FAX:

5 A Makó Város Önkormányzati Képviselő-testület Polgármesteri Hivatal Alapító Okiratának Módosító Okirata A 182/2009. (V.27.) MÖKT határozattal elfogadott, egységes szerkezetbe foglalt Alapító Okiratát az alábbiak szerint módosítja. Az Alapító Okirat nem módosított pontjai az eredeti szövegezéssel változatlanul hatályosak. A Székhelye című pontja az alábbiak szerint módosul: Székhelye: 6900 Makó, Széchenyi tér 22. A költségvetési szerv alapító szerve című pontja az alábbiak szerint módosul: A költségvetési szerv alapító szerve: Makó Város Önkormányzata 6900 Makó, Széchenyi tér 22. A költségvetési szerv irányító szerve című pontja az alábbiak szerint módosul: A költségvetési szerv irányító szerve: Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete 6900 Makó, Széchenyi tér 22. A Jogszabályban meghatározott közfeladata című pontjának első bekezdése az alábbiak szerint módosul: - a képviselő-testület egységes hivatalt hoz létre polgármesteri hivatal elnevezéssel- az önkormányzat működésével, valamint az államigazgatási ügyek döntésre való előkészítésével és végrehajtásával kapcsolatos feladatok ellátására; a polgármesteri hivatal ellátja a nemzeti és etnikai kisebbségek jogairól szóló törvényben meghatározott feladatokat (A helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. tv. (Ötv.) 38. (1)) Az Alapító Okirat Tevékenysége: Alaptevékenysége: TEÁOR 08 pontja hatályon kívül helyezésre kerül Az Alapító Okirat az alábbiakkal egészül ki: Szakágazat: Helyi önkormányzatok, valamint többcélú kistérségi társulások igazgatási tevékenysége Szakfeladatai december 31-ig című pontja az alábbiak szerint módosul: Szakfeladatai december 31-ig: Önkormányzatok igazgatási tevékenysége Helyi kisebbségi önkormányzatok igazgatási tevékenysége Országgyűlési és önkormányzati választás

6 Önkormányzati képviselő választás Önkormányzatok elszámolásai Költségvetési szervek vállalkozási tevékenysége Önkormányzatok feladatra nem tervezhető elszámolások Kisegítő mezőgazdasági szolgáltatás Helyi közutak létesítése és felújítása Közutak üzemeltetése, fenntartása Saját vagy bérelt ingatlan hasznosítása Ingatlankezelés,- forgalmazás,- közvetítés, -becslés Vízkárelhárítás Város és községgazdálkodási szolgáltatás Települési vízellátási és vízminőségvédelem Közvilágítási feladatok Önkormányzati intézmények ellátó, kisegítő szolgálatai Szakmai tevékenységet irányító és kisegítő szolgáltatások Oktatási célok és egyéb feladatok Állategészségügyi tevékenység Rendszeres pénzbeli ellátások Rendszeres szociális pénzbeli ellátások Rendszeres gyermekvédelmi pénzbeli ellátások Eseti pénzbeli ellátások Eseti pénzbeli szociális ellátások Eseti pénzbeli gyermekvédelmi ellátások Települési hulladékok kezelése, köztisztasági tevékenység Egyéb szórakoztatási és kulturális tevékenység Diáksport Családi ünnepek szervezése A Kiegészítő tevékenysége című pontja az alábbiak szerint módosul: Szakfeladatai december 31-ig: Önkormányzatok igazgatási tevékenysége Helyi kisebbségi önkormányzatok igazgatási tevékenysége Országgyűlési és önkormányzati választás Önkormányzati képviselő választás Önkormányzatok elszámolásai Költségvetési szervek vállalkozási tevékenysége Önkormányzatok feladatra nem tervezhető elszámolások Kisegítő mezőgazdasági szolgáltatás Helyi közutak létesítése és felújítása Közutak üzemeltetése, fenntartása Saját vagy bérelt ingatlan hasznosítása Ingatlankezelés,- forgalmazás,- közvetítés, -becslés Vízkárelhárítás Város és községgazdálkodási szolgáltatás Települési vízellátási és vízminőségvédelem

7 Közvilágítási feladatok Önkormányzati intézmények ellátó, kisegítő szolgálatai Szakmai tevékenységet irányító és kisegítő szolgáltatások Oktatási célok és egyéb feladatok Állategészségügyi tevékenység Rendszeres pénzbeli ellátások Rendszeres szociális pénzbeli ellátások Rendszeres gyermekvédelmi pénzbeli ellátások Eseti pénzbeli ellátások Eseti pénzbeli szociális ellátások Eseti pénzbeli gyermekvédelmi ellátások Települési hulladékok kezelése, köztisztasági tevékenység Egyéb szórakoztatási és kulturális tevékenység Diáksport Családi ünnepek szervezése Szakfeladatai január 1-től: társulások Önkormányzatok és többcélú kistérségi igazgatási tevékenysége Önkormányzati jogalkotás Országgyűlési képviselőválasztásokhoz kapcsolódó tevékenységek Önkormányzati képviselőválasztásokhoz kapcsolódó tevékenységek Országos, települési és területi kisebbségi önkormányzati választáshoz kapcsolódó tevékenységek Európai parlamenti képviselőválasztáshoz kapcsolódó tevékenységek Országos és helyi népszavazáshoz kapcsolódó tevékenységek Adó, illeték kiszabása, beszedése, adóellenőrzés Önkormányzatok közbeszerzési eljárásainak lebonyolításával összefüggő szolgáltatások Közvilágítás Város-, községgazdálkodási m.n.s. szolgáltatások Önkormányzatok, valamint többcélú kistérségi társulások elszámolásai Önkormányzatok máshova nem sorolható nemzetközi kapcsolatai Közterület rendjének fenntartása Ár és belvízvédelemmel összefüggő tevékenységek Rendszeres szociális segély

8 Időskorúak járadéka Lakásfenntartási támogatás normatív alapon Helyi rendszeres lakásfenntartási támogatás Ápolási díj alanyi jogon Ápolási díj méltányossági alapon Rendszeres gyermekvédelmi pénzbeli ellátás Kiegészítő gyermekvédelmi támogatás Óvodáztatási támogatás Átmeneti segély Temetési segély Rendkívüli gyermekvédelmi támogatás Mozgáskorlátozottak közlekedési támogatása Egyéb önkormányzati eseti pénzbeli ellátások Adósságkezelési szolgáltatás Közgyógyellátás Köztemetés Otthonteremtési támogatás Gyermektartásdíj megelőlegezése Önkormányzatok által nyújtott lakástámogatás Munkáltatók által nyújtott lakástámogatások Önkormányzati ifjúsági kezdeményezések és programok, valamint támogatásuk Idősügyi önkormányzati kezdeményezések, programok, valamint támogatásuk Civil szervezetek működési támogatása Civil szervezetek program-és egyéb támogatása Civil szféra megerősítését segítő egyéb tevékenységek Közcélú foglalkoztatás Közhasznú foglalkoztatás Közmunka Nemzeti és etnikai kisebbségi intézmények fenntartásának és fejlesztésének támogatása Egyházak közösségi és hitéleti tevékenységének támogatása Alkotóművészi tevékenység (Ifjúsági művésztelep) Kulturális műsorok, rendezvények, kiállítások szervezése (Városházi Galéria) Közművelődési tevékenységek és támogatásuk Versenysport tevékenység és támogatásuk Utánpótlás-nevelési tevékenység és támogatásuk Köztemető-fenntartás és működtetés Út, autópálya építés Egyéb máshová nem sorolható építés Közutak, hidak, alagutak, üzemeltetése, fenntartása Lakóingatlan bérbeadása, üzemeltetése Nem lakóingatlan bérbeadása, üzemeltetése Az alaptevékenységgel megegyező, az alaptevékenység ellátására létrehozott kapacitásig, támogatáson kívüli

9 forrásból, nem haszonszerzési célból tevékenységet végezhet. Záradék: Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete a Polgármesteri Hivatal 182/2009. (V.27.) MÖKT határozatával módosított Alapító Okiratának módosítását a./2009.(ix.30.) MÖKT határozatával hagyta jóvá. Dr. Bánfi Margit jegyző Dr. Buzás Péter polgármester

10 Makói Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Logopédiai Intézet Alapító Okiratának Módosító Okirata A 183/2009. (V.27) MÖKT határozattal elfogadott, egységes szerkezetbe foglalt Alapító Okiratát az alábbiak szerint módosítja. Az Alapító Okirat nem módosított pontjai az eredeti szövegezéssel változatlanul hatályosak. Az intézmény telephelyei című pontja az alábbiak szerint módosul: Az intézmény telephelyei: 6900 Makó, Szegedi u Makó Vásárhely u Makó, Almási u Makó, Návay Lajos tér 12./A 6900 Makó, Kálvin János utca 7./B 6900 Makó, Bajza u Királyhegyes, Jókai u Nagyér, Petőfi S. u. 24. Az Alapító szerv neve, székhelye című pontja az alábbiak szerint módosul: Alapító szerv neve, székhelye: Makó Város Önkormányzata 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Az intézmény irányító szerve című pontja az alábbiak szerint módosul: Az intézmény irányító szerve: Makó Város Önkormányzati Képviseleti-testülete 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Fenntartója című pontja az alábbiak szerint módosul: Fenntartója: Makó Város Önkormányzata 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Az Alapító Okirat az alábbiakkal egészül ki: Gazdálkodási feladatokat ellátó önállóan működő és gazdálkodó szerv: Makó Város Önkormányzati Képviselő-testület Polgármesteri Hivatala 6900 Makó, Széchenyi tér 22.

11 Az Alapító Okirat az alábbiakkal egészül ki: Szakágazata: alapfokú oktatás Az Állami feladatként ellátandó alaptevékenysége című pontja az alábbiak szerint módosul: december 31-ig: Iskolai intézményi közétkeztetés Általános iskolai nappali rendszerű nevelés,oktatás Egész napos iskolaotthonos ellátás Alapfokú művészetoktatás Napközi otthoni és tanulószobai foglalkozás Oktatási célok és egyéb feladatok Diáksport Sajátos nevelési igényű tanulók nappali rendszerű általános iskolai nevelése, oktatása Pedagógiai szakszolgálat: Logopédiai ellátás Gyógytestnevelés január 1-től Alapfokú oktatás intézményeinek, programjainak komplex támogatása Általános iskolai tanulók nappali rendszerű nevelése, oktatása (1-4. évfolyam) Általános iskolai tanulók nappali rendszerű nevelése, oktatása (5-8 évfolyamon) Alapfokú művészetoktatás zeneművészeti ágban Alapfokú művészetoktatás képző- és iparművészeti, táncművészeti, szín- és bábművészeti ágban Általános iskolai napközi otthoni nevelés Általános iskolai tanulószobai nevelés Pedagógiai szakszolgáltató tevékenység: logopédiai ellátás gyógytestnevelés Iskolai, diáksport- tevékenység és támogatása Iskolai intézményi étkeztetés Munkahelyi étkeztetés A Kiegészítő tevékenysége című pontja az alábbiak szerint módosul: Iskolai intézményi közétkeztetés Általános iskolai nappali rendszerű nevelés,oktatás Egész napos iskolaotthonos ellátás Alapfokú művészetoktatás Napközi otthoni és tanulószobai foglalkozás Oktatási célok és egyéb feladatok

12 Diáksport Sajátos nevelési igényű tanulók nappali rendszerű általános iskolai nevelése, oktatása Pedagógiai szakszolgálat: Logopédiai ellátás Gyógytestnevelés január 1-től Alapfokú oktatás intézményeinek, programjainak komplex támogatása Általános iskolai tanulók nappali rendszerű nevelése, oktatása (1-4. évfolyam) Általános iskolai tanulók nappali rendszerű nevelése, oktatása (5-8 évfolyamon) Alapfokú művészetoktatás zeneművészeti ágban Alapfokú művészetoktatás képző- és iparművészeti, táncművészeti, szín- és bábművészeti ágban Általános iskolai napközi otthoni nevelés Általános iskolai tanulószobai nevelés Pedagógiai szakszolgáltató tevékenység: logopédiai ellátás gyógytestnevelés Iskolai, diáksport- tevékenység és támogatása Iskolai intézményi étkeztetés Munkahelyi étkeztetés Az alaptevékenységgel megegyező, az alaptevékenység ellátására létrehozott kapacitásig támogatáson kívüli forrásból, nem haszonszerzési célból tevékenységet végezhet Záradék: Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete a Makói Általános Iskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Logopédiai Intézet 183/2009. (V.27.) MÖKT határozatával módosított Alapító Okiratának módosítását a./2009.(ix.30.) MÖKT határozatával hagyta jóvá. Dr. Bánfi Margit jegyző Dr. Buzás Péter polgármester

13 Újvárosi Óvoda Alapító Okiratának Módosító Okirata A 184/2009. (V.27.) MÖKT határozattal elfogadott, egységes szerkezetbe foglalt Alapító Okiratát az alábbiak szerint módosítja. Az Alapító Okirat nem módosított pontjai az eredeti szövegezéssel változatlanul hatályosak. Az intézmény irányító szerve című pontja az alábbiak szerint módosul: Az intézmény irányító szerve: Makó Város Önkormányzati Képviseleti-testülete 6900 Makó, Széchenyi tér 22. A Fenntartója című pontja az alábbiak szerint módosul: Fenntartója: Makó Város Önkormányzata 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Az Alapító Okirat az alábbi ponttal egészül ki: Gazdálkodási feladatokat ellátó önállóan működő és gazdálkodó szerv: Makó Város Önkormányzati Képviselő-testület Polgármesteri Hivatala 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Az Alapító Okirat az alábbi ponttal egészül ki: Szakfeladata: Óvodai nevelés Az Alaptevékenysége című pontja az alábbiak szerint módosul: Alaptevékenysége: december 31.-ig : Óvodai intézményi étkeztetés Óvodai nevelés, iskolai életmódra felkészítés Sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai nevelése január 01-től: Óvodai nevelés, ellátás Sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai nevelése, ellátása Óvodai nevelés intézményeinek, programjainak komplex támogatása

14 Óvodai intézményi étkeztetés Munkahelyi étkeztetés A Kiegészítő tevékenysége című pontja az alábbiak szerint módosul: Kiegészítő tevékenysége: december 31.-ig : Óvodai intézményi étkeztetés Óvodai nevelés, iskolai életmódra felkészítés Sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai nevelése január 01-től: Óvodai nevelés, ellátás Sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai nevelése, ellátása Óvodai nevelés intézményeinek, programjainak komplex támogatása Óvodai intézményi étkeztetés Munkahelyi étkeztetés Az alaptevékenységgel megegyező, az alaptevékenység ellátására létrehozott kapacitásig támogatáson kívüli forrásból, nem haszonszerzési célból tevékenységet végezhet Záradék: Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete a Belvárosi Óvoda 184/2009. (V.27.) MÖKT határozatával módosított Alapító Okiratának módosítását a./2009.(ix.30.) MÖKT határozatával hagyta jóvá. Dr. Bánfi Margit jegyző Dr. Buzás Péter polgármester

15 Belvárosi Óvoda Alapító Okiratának Módosító Okirata A 185/2009. (V.27) MÖKT határozattal elfogadott, egységes szerkezetbe foglalt Alapító Okiratát az alábbiak szerint módosítja. Az Alapító Okirat nem módosított pontjai az eredeti szövegezéssel változatlanul hatályosak. Az intézmény irányító szerve című pontja az alábbiak szerint módosul: Az intézmény irányító szerve: Makó Város Önkormányzati Képviseleti-testülete 6900 Makó, Széchenyi tér 22. A Fenntartója című pontja az alábbiak szerint módosul: Fenntartója: Makó Város Önkormányzata 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Az Alapító Okirat az alábbi ponttal egészül ki: Gazdálkodási feladatokat ellátó önállóan működő és gazdálkodó szerv: Makó Város Önkormányzati Képviselő-testület Polgármesteri Hivatala 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Az Alapító Okirat az alábbi ponttal egészül ki: Szakágazat: Óvodai nevelés Az Alaptevékenysége című pontja az alábbiak szerint módosul: Alaptevékenysége: december 31.-ig : Óvodai intézményi étkeztetés Óvodai nevelés, iskolai életmódra felkészítés Sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai nevelése január 01-től: Óvodai nevelés, ellátás Sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai nevelése, ellátása Óvodai nevelés intézményeinek, programjainak komplex támogatása Óvodai intézményi étkeztetés Munkahelyi étkeztetés

16 A Kiegészítő tevékenysége című pontja az alábbiak szerint módosul: Kiegészítő tevékenysége: december 31.-ig : Óvodai intézményi étkeztetés Óvodai nevelés, iskolai életmódra felkészítés Sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai nevelése január 01-től: Óvodai nevelés, ellátás Sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai nevelése, ellátása Óvodai nevelés intézményeinek, programjainak komplex támogatása Óvodai intézményi étkeztetés Munkahelyi étkeztetés Az alaptevékenységgel megegyező, az alaptevékenység ellátására létrehozott kapacitásig támogatáson kívüli forrásból, nem haszonszerzési célból tevékenységet végezhet Záradék: Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete a Belvárosi Óvoda 185/2009. (V.27.) MÖKT határozatával módosított Alapító Okiratának módosítását a./2009.(ix.30.) MÖKT határozatával hagyta jóvá. Dr. Bánfi Margit jegyző Dr. Buzás Péter polgármester

17 József Attila Városi Könyvtár Alapító Okiratának Módosító Okirata A 186/2009. (V.27) MÖKT határozattal elfogadott, egységes szerkezetbe foglalt Alapító Okiratát az alábbiak szerint módosítja. Az Alapító Okirat nem módosított pontjai az eredeti szövegezéssel változatlanul hatályosak. A Székhelye című pontja az alábbiak szerint módosul: Székhelye: 6900 Makó, Deák Ferenc u. 2. Az Alapító szerv neve, székhelye című pontja az alábbiak szerint módosul: Alapító szerv neve, székhelye: Makó Város Önkormányzata 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Az Alapító Okirat az alábbiakkal egészül ki: Alapításának éve: A Fenntartója című pontja az alábbiak szerint módosul: Fenntartója: Makó Város Önkormányzata 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Az Alapító Okirat az alábbiakkal egészül ki: Gazdálkodási feladatokat ellátó önállóan működő és gazdálkodó szerv: Makó Város Önkormányzati Képviselő-testület Polgármesteri Hivatala 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Az Alaptevékenysége című pontja az alábbiak szerint módosul: Szakágazat: Könyvtári, levéltári tevékenység Szakfeladat: december 31.-ig : Közművelődési könyvtári tevékenység Iskolarendszeren kívüli, nem szakmai oktatás január 1.-től: Könyvtári állomány gyarapítása nyilvántartása Könyvtári állomány feltárása, megőrzése, védelme Könyvtári szolgáltatások Iskolarendszeren kívüli nem szakmai oktatás A Kiegészítő tevékenysége című pontja az alábbiak szerint módosul:

18 2009. december 31.-ig : Közművelődési könyvtári tevékenység Iskolarendszeren kívüli, nem szakmai oktatás január 1.-től: Könyvtári állomány gyarapítása nyilvántartása Könyvtári állomány feltárása, megőrzése, védelme Könyvtári szolgáltatások Iskolarendszeren kívüli nem szakmai oktatás Záradék: Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete a József Attila Városi Könyvtár 186/2009. (V.27.) MÖKT határozatával módosított Alapító Okiratának módosítását a./2009.(ix.30.) MÖKT határozatával hagyta jóvá. Dr. Bánfi Margit jegyző Dr. Buzás Péter polgármester

19 Egyesített Népjóléti Intézmény Alapító Okiratának Módosító Okirata A 187/2009. (V.27.) MÖKT határozattal elfogadott, egységes szerkezetbe foglalt Alapító Okiratát az alábbiak szerint módosítja. Az Alapító Okirat nem módosított pontjai az eredeti szövegezéssel változatlanul hatályosak. A Székhelye című pontja az alábbira módosul: 6900 Makó, Béke u. 9. Az Alapító szerve című pontja az alábbira módosul: Makó Város Önkormányzata 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Az Irányító szerve című pontja az alábbira módosul: Irányító szerve: Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Az Alapító Okirat az alábbi ponttal egészül ki: Gazdálkodási feladatokat ellátó Önállóan működő és gazdálkodó szerv Makó Város Önkormányzati Képviselő-testület Polgármesteri Hivatala 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Az Állami feladatként ellátandó alaptevékenysége című pontja az alábbiak szerint módosul: Szakágazat: Máshová nem sorolható egyéb szociális ellátás bentlakás nélkül Szakfeladatai december 31.-ig Védőnői szolgálat Anya, gyermek és csecsemővédelem Átmeneti elhelyezést biztosító ellátás Átmeneti szállás ( Teleki u. ) 1111 Éjjeli menedékhely ( Ardics ) 0000

20 Egyéb szoc. Ellát. Száll.hely nyújt. Időskorúak Gondozóháza Bölcsődei ellátás Házi segítségnyújtás 0000 Jelzőrendszeres házigondozás Családsegítés 0000 Tanyagondnoki szolgálat Szociális étkezés Nappali szociális ellátás Idősek klubja Rákosi rendelő Központi irányítás 0000 Nappali melegedő Egyéb szociális és gyermekjóléti szolgáltatás Támogató szolgálat 0000 Civil Klub ( Hajnal u.) 0001 Szakfeladatai január 1.-től Család és nővédelmi egészségügyi gondozás Ifjúság- egészségügyi gondozás Családok átmeneti otthonában elhelyezettek ellátása Hajléktalanok ellátása éjjeli menedékhelyen Időskorúak átmeneti ellátása Bölcsődei ellátás Házi segítségnyújtás Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás Családsegítés Gyermekjóléti szolgáltatás Falugondnoki, tanyagondnoki szolgáltatás Szociális étkeztetés Idősek nappali ellátása Nappali melegedő A Kiegészítő, kisegítő tevékenysége, feladatai című pontja az alábbiak szerint módosul: Szakfeladatai december 31.-ig Védőnői szolgálat Anya, gyermek és csecsemővédelem Átmeneti elhelyezést biztosító ellátás Átmeneti szállás ( Teleki u. ) 1111 Éjjeli menedékhely ( Ardics ) Egyéb szoc. Ellát. Száll.hely nyújt. Időskorúak Gondozóháza Bölcsődei ellátás Házi segítségnyújtás 0000 Jelzőrendszeres házigondozás Családsegítés 0000

21 Tanyagondnoki szolgálat Szociális étkezés Nappali szociális ellátás Idősek klubja Rákosi rendelő Központi irányítás 0000 Nappali melegedő Egyéb szociális és gyermekjóléti szolgáltatás Támogató szolgálat 0000 Civil Klub ( Hajnal u.) 0001 Szakfeladatai január 1.-től Család és nővédelmi egészségügyi gondozás Ifjúság- egészségügyi gondozás Családok átmeneti otthonában elhelyezettek ellátása Hajléktalanok ellátása éjjeli menedékhelyen Időskorúak átmeneti ellátása Bölcsődei ellátás Házi segítségnyújtás Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás Családsegítés Gyermekjóléti szolgáltatás Falugondnoki, tanyagondnoki szolgáltatás Szociális étkeztetés Idősek nappali ellátása Nappali melegedő Az alaptevékenység feltételeként rendelkezésre álló, s e célra csak részben lekötött személyi és anyagi kapacitások fokozott kihasználásával, annak mértékéig végezhet. Záradék Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete úgy határoz, hogy az Egyesített Népjóléti Intézmény 187/2009. (V.27.) MÖKT határozatával módosított Alapító Okiratának a módosítását.../2009. (IX.30.) MÖKT határozatával hagyta jóvá. Dr. Buzás Péter polgármester Dr. Bánfi Margit jegyző

22 Városi Piac Makó Alapító Okiratának Módosító Okirata A 189/2009. (V.27.) MÖKT határozattal elfogadott, egységes szerkezetbe foglalt Alapító Okiratát az alábbiak szerint módosítja. Az Alapító Okirat nem módosított pontjai az eredeti szövegezéssel változatlanul hatályosak. A Székhelye című pontja az alábbiak szerint módosul: Székhelye: 6900 Makó, Deák Ferenc u. 41/A. Az Alapító szerve című pontja az alábbiak szerint módosul: Alapító szerve: Makó Város Önkormányzata 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Az Irányító szerve című pontja az alábbiak szerint módosul: Irányító szerve: Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Az Alapfeladata című pont megnevezése az alábbiak szerint módosul: Jogszabályban meghatározott közfeladata Az Alapító Okirat az alábbiak szerint egészül ki: Szakágazat szám: Lakás-, kommunális szolgáltatások igazgatása A Kiegészítő tevékenysége című pontja az alábbiak szerint módosul: december 31-ig: Város és községgazdálkodási szolgáltatása január 01-től: Város és községgazd. m.n.s. szolgáltatások Az alaptevékenység feltételeként rendelkezésre álló, s e célra csak részben lekötött személyi és anyagi kapacitások fokozott kihasználásával, annak mértékéig végezhet. Az Alapító Okirat az alábbiak szerint egészül ki: Kisegítő tevékenysége: Kisegítő tevékenységet nem végez. A Gazdálkodási jogkör szerinti besorolása című pont megnevezése az alábbiak szerint módosul: Feladatellátáshoz kapcsolódó funkciója Az Ingatlan vagyontárgyak című pontja az alábbiak szerint módosul: hrsz.: 7533/2, műv. ág.: Kivett piactér és piacfelügyelőség épülete: 9211 m2

23 Záradék Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete a Városi Piac Makó 189/2009. (V.27.) MÖKT határozatával módosított Alapító Okiratának módosítását a./2009.(ix.30.) MÖKT határozatával hagyta jóvá. Dr. Buzás Péter polgármester Dr. Bánfi Margit jegyző

24 Makó Városi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság Alapító Okiratának Módosító Okirata A 188/2009. (V.27.) MÖKT határozattal elfogadott, egységes szerkezetbe foglalt Alapító Okiratát az alábbiak szerint módosítja. Az Alapító Okirat nem módosított pontjai az eredeti szövegezéssel változatlanul hatályosak. A Telephelye(i) című pontja hatályon kívül helyezésre kerül. Az Intézmény alapító szerve című pontja az alábbiak szerint módosul: Makó Város Önkormányzata A Működési területe című pontja hatályon kívül helyezésre kerül. A Jogszabályban meghatározott közfeladata című pontja az alábbiak szerint módosul: Tűzvédelmi tevékenységek - tűzvédelmi, tűzoltási és műszaki mentési tevékenység - közreműködés a közvetlen tűz- és robbanásveszély esetén a biztonsági intézkedések végrehajtásában, ennek érdekében állandó készenléti szolgálat - tűzmegelőzési feladatok - tűzvédelmi, hatósági feladatok, I. fokú tűzvédelmi hatóság - tűzvizsgálat (A helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. tv., a tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról szóló évi XXXI. tv.) A Gazdálkodási jogkör szerinti besorolása című pontja hatályon kívül helyezésre kerül. A Szakfeladatai január 1.-től című pontja az alábbiak szerint módosul: Tűzoltás, műszaki mentés, katasztrófahelyzet elhárítás Megelőzés, (szak)hatósági tevékenység Önkormányzatok, valamint többcélú kistérségi társulások elszámolásai A Kiegészítő tevékenysége című pontja az alábbiak szerint módosul: Biztonsági rendszer szolgáltatás Egyéb kiegészítő gazdasági tevékenység Nem lakóingatlan bérbeadása, üzemeltetése

25 Egyéb, műszaki vizsgálat, elemzés Az alaptevékenységgel megegyező, az alaptevékenység ellátására létrehozott kapacitásáig, támogatáson kívüli forrásból, nem haszonszerzési célból tevékenységet végezhet. A Kisegítő tevékenysége című pontja az alábbiak szerint módosul: M.n.s. egyéb szárazföldi személyszállítás Gépjármű kölcsönzés (3,5 tonna fölött) Az intézmény alaptevékenységének sérelme nélkül folytathat az intézményi feladatok ellátását szolgáló és egyéb tevékenységet is, bármely közügyet, szervező, szolgáltató feladatot, amelyet törvény nem utal más szerv kizárólagos feladat- és hatáskörébe. A kisegítő tevékenységre fordított kiadások arányának felső határa az intézmény összes évi kiadásának 5 %-át nem haladhatja meg. Az ebből befolyt bevételt köteles az alaptevékenységre fordítani. Az alaptevékenységgel megegyező, az alaptevékenység ellátására létrehozott kapacitásáig, támogatáson kívüli forrásból, nem haszonszerzési célból tevékenységet végezhet. Az Ingatlan vagyontárgyak című pontja az alábbiak szerint módosul: Makó, Vorhand rabbi tér 1. hrsz: 7633/1, műv. ág: épület és udvar, 5208 m 2 Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete a Makó Városi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság 188/2009. (V.27.) MÖKT határozatával módosított Alapító Okiratának módosítását a./2009.(ix.30.) MÖKT határozatával hagyta jóvá. Dr. Buzás Péter polgármester Dr. Bánfi Margit jegyző

26 Önkormányzati Társulás Makó város és térsége szennyvízcsatornázásának és szennyvíztisztításának megvalósítására Alapító Okiratának Módosító Okirata 3. Alapító, fenntartó és irányító szervek című pontja az alábbiak szerint módosul: Alapító szerve Makó Város Önkormányzata (6900 Makó, Széchenyi tér 22.) Kiszombor Község Önkormányzata (6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi út 8.) Maroslele Község Önkormányzata (6921 Maroslele, Szabadság tér 1.) Földeák Község Önkormányzata (6922 Földeák, Szent László tér 1.) Apátfalva Község Önkormányzata (6931 Apátfalva, Templom út 69.) Magyarcsanád Község Önkormányzata (6932 Magyarcsanád, Templom tér 1.) Fenntartó szerve Makó Város Önkormányzata (6900 Makó, Széchenyi tér 22.) Kiszombor Község Önkormányzata (6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi út 8.) Maroslele Község Önkormányzata (6921 Maroslele, Szabadság tér 1.) Földeák Község Önkormányzata (6922 Földeák, Szent László tér 1.) Apátfalva Község Önkormányzata (6931 Apátfalva, Templom út 69.) Magyarcsanád Község Önkormányzata (6932 Magyarcsanád, Templom tér 1.) Irányító szerve: Társulási Tanács (6900 Makó, Széchenyi tér 22.) A 6. Illetékessége, működési köre: megnevezés az alábbiak szerint módosul: 6. Működési köre: A 7. Feladatai című pontja az alábbival egészül ki: Jogszabályban meghatározott közfeladata: A települések szennyvízcsatornázása és szennyvíztisztítása, valamint az ennek megvalósítását szolgáló pénzalap létrehozása (Ötv. 8. (1) bekezdés) A 8. Tevékenységei című pontja az alábbival egészül ki: Szakágazat: építményüzemeltetés 15. A költségvetési szerv vezetőjének kinevezési rendje című pontja az alábbiak szerint módosul: A költségvetési szerv vezetője az elnök, akit a Társulási Tanácsa a Társulási Megállapodásban meghatározott időtartamra választ meg. (a helyi önkormányzatok társulásairól és együttműködéséről szóló évi CXXXV. törvény 12. -a)

27 Az Alapító Okirat az alábbi pontokkal egészül ki: 16. Foglalkoztatottakra vonatkozó foglalkoztatotti jogviszony A Munka Törvényéről szóló évi XXXII törvény alapján. Záradék: A Önkormányzati Társulás Makó város és térsége szennyvízcsatornázásának és szennyvíztisztításának megvalósítására alapító okiratának jelen módosítását a társult települések jóváhagyják. Társult önkormányzati képviselő-testület Jóváhagyó határozat száma: Kiszombor Község Önkormányzata Maroslele Község Önkormányzata Földeák Község Önkormányzata Apátfalva Község Önkormányzata Magyarcsanád Község Képviselő-testülete Makó Város Önkormányzata hagyta jóvá. Az alapító okirat napjával lép hatályba, a szakfeladatok felsorolásánál rögzített kivételekkel Makó dr. Buzás Péter pm. Kiszombor Szegvári Ernőné pm Földeák Vass Imre pm. Maroslele dr. Martonosi György pm Apátfalva Varga Péter pm. Magyarcsanád Farkas Jánosné pm.

28 1 Ü G Y R E N D I M E G Á L L A P O D Á S a Polgármesteri Hivatal mint gazdasági szervezet gazdálkodásával összefüggő feladataira Tervezet Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete a évi CV. törvény hatályba lépése valamint az államháztartásról szóló, többször módosított évi XXXVIII. törvény (továbbiakban Áht.), valamint az államháztartás működési rendjéről szóló többször módosított 217/1998. (XII. 30.) Korm. rendelet módosításai értelmében az alábbi megállapodást../2009. (.) MÖKT sz. határozatával elfogadta. Általános rendelkezések A Makó Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala gazdasági szervezetének feladatairól az államháztartásról szóló, többször módosított évi XXXVIII. törvény (továbbiakban Áht.), valamint az államháztartás működési rendjéről szóló többször módosított 217/1998. (XII. 30.) Korm. rendelet (továbbiakban Ámr.) alapján, a szabályos gazdálkodás biztosítása érdekében a Polgármesteri Hivatal önállóan működő és gazdálkodó valamint a hozzá tartozó önállóan működő költségvetési szervek között a gazdálkodás feladatok munkamegosztására vonatkozóan, az intézmények Szervezeti és Működési Szabályzat előírásait figyelembe véve az alábbiak szerint állapodnak meg. 1. Az ügyrendi megállapodás célja, tartalma Az ügyrendi megállapodás célja, hogy részletesen meghatározza az önállóan működő és gazdálkodó, valamint a hozzá tartozó önállóan működő költségvetési szervek közötti gazdálkodási feladatok munkamegosztását gazdasági szervezet feladatait, a szervezethez tartozó feladat-, hatás- és jogköreit. Az ügyrend a gazdasági szervezet által ellátandó következő feladatok végrehajtásához kapcsolódóan tartalmaz előírásokat, szabályokat: az éves költségvetés tervezése, az előirányzat módosítás, az üzemeltetés, fenntartás, működtetés, beruházás, a vagyon használat, hasznosítás, a munkaerő-gazdálkodás, a pénzkezelés, a pénzellátás, a könyvvezetés, a beszámolási kötelezettség, valamint az adatszolgáltatás, A gazdálkodással összefüggő egyes tevékenységek végrehajtásának részletes helyi előírásait a következő szabályzatok rögzítik: a számlarend, analitikus nyilvántartás és a főkönyvi könyvelés kapcsolatrendszeréről szóló szabályzat számviteli politika, eszközök és források értékelési szabályzata, leltározási és leltárkészítési és selejtezési szabályzat a bizonylati szabályzat, pénzkezelési szabályzat, ÜGYRENDI MEGÁLLAPODÁS

29 2 kötelezettségvállalás, utalványozás, ellenjegyzés, érvényesítés és szakmai teljesítés rendjéről szóló szabályzat I. A gazdasági szervezet Önállóan működő és gazdálkodó intézmény: Megnevezése: Makó Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Jogállása: Tevékenységének jellege alapján: közhatalmi költségvetési szerv Feladatellátáshoz gyakorolt funkciója alapján: önállóan működő és gazdálkodó, teljes jogkörrel rendelkező költségvetési szerv, A Makó Város Önkormányzat Képviselő-testület által alapított önállóan működő költségvetési szervekkel együtt látja el a gazdálkodási feladatokat. Székhelye: Makó, Széchenyi tér 22. Költségvetési intézményi törzsszám: KSH statisztikai számjel: Adóazonosító szám: Számlavezető pénzintézet megnevezése: Raiffesien Bank Makói Fiókja 6900 Makó Széchenyi tér Bankszámla száma: Önállóan működő intézmények: I. József Attila Városi Könyvtár II. Városi Piac Makó III. Makói Általános Iskola IV. Belvárosi Óvoda V. Újvárosi Óvoda VI. Makói Termál és Gyógyfürdő VII. Egyesített Népjóléti Intézmény és Pedagógiai Szakszolgálat VIII. Önkormányzati Társulás Makó város és térsége szennyvízcsatornázásának és szennyvíztisztításának megvalósítására II. A gazdasági szervezet feladatainak meghatározása 1. A Makó Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv, saját munka szervezete látja el: - a költségvetés tervezésével, az előirányzat-felhasználással, előirányzat módosítással kapcsolatos feladatokat az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv a költségvetési rendelet, a zárszámadási rendelet döntés előkészítési feladatát ellátja. A feladat megalapozott előkészítését az önállóan működő költségvetési szervek, valamint a hivatal szervezeti egységeinek előkészítési munkájának koordinálásával biztosítja. - a költségvetésében megtervezett bevételek beszedésével, a kiadások teljesítésével kapcsolatos operatív feladatok, a pénzgazdálkodással, a bankszámlavezetéssel, a pénzellátással kapcsolatos gazdálkodást érintő irányítási teendőket, a Hivatal valamint a Piac, Könyvtár, Makói Termál és Gyógyfürdő és az Önkormányzati Társulás Makó város és térsége szennyvízcsatornázásának és szennyvíztisztításán feladatát illetően ellátja, az intézmények vezetőinek szakmai irányításával. - számviteli feladatait jogszabályok, valamint a jogszabályok végrehajtása értelmében alkotott szakmai szabályzatok alapján elkészíti a Polgármesteri Hivatal a negyedéves pénzforgalmi és mérlegjelentéseket, félévi év végi beszámolóját, azok alátámasztását koordinálja. - Az üzemeltetéssel, a fenntartással, működéssel, kapcsolatos teendők, továbbá a munkaerővel való gazdálkodás feladatellátását mind az önállóan működő intézmények mind az önállóan működő és gazdálkodó intézmény az intézmény vezetőjének irányításával, a Képviselő testület által jóváhagyott szabályzatokban, rendeletekben foglalt szabályok alapján látja el. - a beruházással, a vagyon használatával és hasznosításával a számviteli törvényből és a költségvetési szervek számviteli feladatait szabályozó kormányrendeletből adódó feladatokat, az adatszolgáltatásokat követően elvégzi a beszámolással, az éves zárszámadással és évközben a gazdálkodásról tájékoztatók elkészítésével, kapcsolatos feladatokat, testületi előterjesztések készít. ÜGYRENDI MEGÁLLAPODÁS

30 3 - a pénzügyi-gazdasági munkafolyamatokba épített belső ellenőrzést végez. 2. A Makó Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal önállóan működő költségvetési szervei, saját munka szervezeteik útján látják el: - a költségvetés tervezését, az előirányzat-felhasználással, előirányzat módosítással kapcsolatos feladatok kezdeményezését az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerven keresztül látja el, biztosítja intézményének költségvetését megalapozó számításokat, a kiadott irányelveknek megfelelően. - a költségvetéseikben megtervezett bevételek beszedésével, a kiadások teljesítésével kapcsolatos operatív feladatokat, a pénzgazdálkodással, a bankszámla vezetéssel, a pénzellátással kapcsolatos teendőket,- kivéve a Makói Általános Iskola a Belvárosi Óvoda az Újvárosi Óvoda és az ENI ahol a saját munkaszervezetükben történő bizonylat feldolgozás melletti adatszolgáltatással biztosítják e feladat ellátását - önállóan működő költségvetési szervek a Polgármesteri Hivatalon keresztül látják el. - számviteli feladatait jogszabályok, valamint a jogszabályok végrehajtása értelmében alkotott szakmai szabályzatok alapján a Makói Általános Iskola a Belvárosi Óvoda az Újvárosi Óvoda és az ENI adatot szolgáltatnak a Polgármesteri Hivatal a negyedéves pénzforgalmi és mérlegjelentéseket, félévi év végi beszámolójának és alátámasztásának érdekében. - az üzemeltetés, szakmai működéssel, a munkaerővel való gazdálkodás feladatait, az intézmények saját munkaszervezetükben, önállóan, az intézményvezetők irányításával a képviselő testület által jóváhagyott szabályzatokban, rendeletekben foglalt szabályok alapján látják el. - a beruházással, a vagyon használatával és hasznosításával kapcsolatos feladatokat a mindenkor hatályos vagyonrendeletben foglaltak értelmében, kell végrehajtani. III. Az egyes szervezeti egységek gazdálkodási feladatellátásának jogszabályi keretei - a helyi önkormányzatról szóló többször módosított évi LXV. törvény, - az államháztartásról szóló többször módosított évi XXXVIII. törvény, - az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998.(XII.30.) kormányrendelet, - a költségvetés alapján gazdálkodó szervek beszámolási és könyvvezetési kötelezettségéről szóló módosított 54/1996.(IV.12.) kormányrendelet, - az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv tekintetében a Makó Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzata, az önállóan működő költségvetési szerv esetében saját önálló jogi személyként elfogadásra került Szervezeti és Működési Szabályzata. A mindenkori hatályos vagyonrendelet rendelet:: (III.26.) Makó Város Önkormányzatának vagyonáról, a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról Maki Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal által kiadott, teljes gazdasági szervezetre vonatkozó egységes szabályzatok: Számlarend Számviteli Politika Analitikus nyilvántartási rend és a főkönyvi könyvelés kapcsolatrendszeréről szóló szabályzat Pénzkezelési szabályzat Kötelezettségvállalás, ellenjegyzés, utalványozás érvényesítés és szakmai teljesítés igazolás rendjéről szóló szabályzata leltározási, leltárkészítési és a felesleges vagyontárgyak hasznosításának, selejtezésének szabályzata, Bizonylati szabályzat és album FEUVE, Kockázatkezelési és Szabálytalanságok kezeléséről szóló szabályzat a gazdálkodásra vonatkozó folyamatokat illetően Intézményi sajátosságok miatt intézményenként elkészített szabályzatok, melyek a: Élelmezési szabályzat, (ami tartalmazza az élelmezési tev. önköltség számítási szabályokat is ) csak ENI Anyaggazdálkodási és raktározási szabályzat ENI Készletekkel kapcsolatos belső szabályozás ENI ÜGYRENDI MEGÁLLAPODÁS

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: I. 2-303/2009. Üi.: Csomor Ágnes Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: Búza Utcai Bölcsőde szakmai programjának

Részletesebben

Kérem a T. Képviselő-testületet, hogy az alábbi határozati javaslatot megvitatás után elfogadni szíveskedjen.

Kérem a T. Képviselő-testületet, hogy az alábbi határozati javaslatot megvitatás után elfogadni szíveskedjen. Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal JEGYZŐJÉTŐL 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-384 63/510-332 sztantics@szentes.hu Ikt.sz.: U-15656/2009. Tárgy: Szervezeti és Működési Szabályzatok módosítása

Részletesebben

(Ji. szám ú előterjesztés

(Ji. szám ú előterjesztés l Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere (Ji. szám ú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Bárka Kőbányai Szociális és Gyermekjóléti Központ alapító okiratának

Részletesebben

1-92. számú előterjesztés

1-92. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere 1-92. számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Kőbányai Egyesített Bölcsődék, a Bárka Kőbányai Szociális és Gyermekjóléti

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 6/268-1/2011/IX Üi.: Varga Sz./Pallag Á. Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: Tulajdonosi hozzájárulás megadása

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat. Készült: Demecser Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. november 6-án megtartott nyílt üléséről.

Jegyzőkönyvi kivonat. Készült: Demecser Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. november 6-án megtartott nyílt üléséről. Jegyzőkönyvi kivonat Készült: Demecser Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. november 6-án megtartott nyílt üléséről. DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 118/2008 (XI.06.) h a

Részletesebben

ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 391/2005 (XII. 19.) SZÁMÚ HATÁROZATA

ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 391/2005 (XII. 19.) SZÁMÚ HATÁROZATA ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 391/2005 (XII. 19.) SZÁMÚ HATÁROZATA AZ EGYESÍTETT SZOCIÁLIS INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRATÁRÓL (a módosításokkal egységes szerkezetben) Enying Város Önkormányzatának

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 6/225-1/2011/IX Üi.: dr. Sánta Edina Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: Makó, Juhász Gyula tér 39. szám alatti

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. március 29-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. március 29-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. március 29-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Önkormányzati intézmények alapító okirata módosítása Iktatószám:

Részletesebben

ALAPÍTÓ O K I R A T. Intézmény neve: Békéscsabai Kistérségi Életfa Szociális Szolgáltató Központ 583374. Törzsszáma:

ALAPÍTÓ O K I R A T. Intézmény neve: Békéscsabai Kistérségi Életfa Szociális Szolgáltató Központ 583374. Törzsszáma: ALAPÍTÓ O K I R A T Intézmény neve: Törzsszáma: Békéscsabai Kistérségi Életfa Szociális Szolgáltató Központ 583374 2. Székhelye: Békéscsaba, Szabadság tér 9. 3. Telephelyei: Békéscsaba, Gyár u. 16. Békéscsaba,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Tokodaltáró Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Jegyzőkönyv. Tokodaltáró Község Önkormányzat Képviselő-testülete Tokodaltáró Község Önkormányzat Képviselő-testülete Jegyzőkönyv amely készült a Képviselő-testület 2009. május 14-én 17 00 órakor megtartott üléséről. Ülés helye: Bányász Kultúrotthon Jelen vannak: Petrik

Részletesebben

A Képviselő - Testület a Monostorpályi Község Polgármesteri Hivatala alapító okiratát az alábbiak szerint állapítja meg: Alapító okirat

A Képviselő - Testület a Monostorpályi Község Polgármesteri Hivatala alapító okiratát az alábbiak szerint állapítja meg: Alapító okirat 82/2010. (XII.14.) számú határozat 2. szám ú meliéklete A Képviselő - Testület a Monostorpályi Község Polgármesteri Hivatala alapító okiratát az alábbiak szerint állapítja meg: Alapító okirat Monostorpályi

Részletesebben

40/2013. (II. 28.) számú képviselő-testületi határozat a Polgármesteri Hivatal alapító okiratának módosításáról

40/2013. (II. 28.) számú képviselő-testületi határozat a Polgármesteri Hivatal alapító okiratának módosításáról 40/2013. (II. 28.) számú képviselő-testületi határozat a Polgármesteri Hivatal alapító okiratának módosításáról Az Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete Abony Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatala

Részletesebben

József Attila Városi Könyvtár és Múzeu m. Alapító Okira t

József Attila Városi Könyvtár és Múzeu m. Alapító Okira t József Attila Városi Könyvtár és Múzeu m Alapító Okira t A költségvetési szerv neve : Székhelye : Telephelyei: József Attila Városi Könyvtár és Múzeum 6900 Makó, Deák Ferenc u. 2. 6900 Makó, Széchenyi

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT a módosításokkal egységes szerkezetben

ALAPÍTÓ OKIRAT a módosításokkal egységes szerkezetben 1 ALAPÍTÓ OKIRAT a módosításokkal egységes szerkezetben Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testülete a rendelkezésre álló dokumentumok alapján, a többször módosított 1992. évi XXXVIII.

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2009. július 03. (péntek) napjára de. 8.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom.

M E G H Í V Ó. 2009. július 03. (péntek) napjára de. 8.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom. BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE M E G H Í V Ó Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 4/2007. (III. 21.) sz. rendelete 5. (1) bekezdése alapján

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/877-1/2010/I. Üi.: Varga Imre Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete MAKÓ Tisztelt Képviselő-testület! ELŐTERJESZTÉS-RENDELETTERVEZET

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/405-1/2010/I Üi.: Ördögh Zsófia Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: Makói Regionális Hulladéklerakó bezárása,

Részletesebben

VÁROSI POLGÁRMESTERI HIVATAL

VÁROSI POLGÁRMESTERI HIVATAL VÁROSI POLGÁRMESTERI HIVATAL 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) *460-155 FAX: (06-32) 460-918 Szám: 1-99/2014. A határozat meghozatala minősített szavazattöbbséget igényel! JAVASLAT A Pásztói Gondozási

Részletesebben

M E G H Í V Ó. Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás. Társulási Tanácsának elnöke tisztelettel meghívja Önt,

M E G H Í V Ó. Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás. Társulási Tanácsának elnöke tisztelettel meghívja Önt, Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsának Elnöke 5500 Gyomaendrőd, Selyem út. 124. Tel./Fax: (66) 386-122, (66) 283-288 Web site: www.gyomaendrod.hu e-mail:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V I. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyáregyháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. szeptember 22-én 17.00 órai kezdettel megtartott, soron következő nyilvános üléséről, Nyáregyháza, Nyáry

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/1015-1/2014./I. Üi.: Vargáné Nagy Éva Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ RENDELETTERVEZET Tárgy: Rendelettervezet Makó Város

Részletesebben

Határozati javaslat Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testülete /2011.( )Öh. számú határozata

Határozati javaslat Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testülete /2011.( )Öh. számú határozata Előterjesztés Biatorbágyi Családsegítő Központ és Gyermekjóléti Szolgálat Alapító Okiratának módosítása Tisztelt Képviselő-Testület! A Biatorbágyi Családsegítő Központ és Gyermekjóléti Szolgálat Alapító

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 2011. április 29-i üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 2011. április 29-i üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: a 2011. április 29-i üléséről. Az ülés helye: a Megyeháza Díszterme. Jelen vannak: Borbás Zsolt, Dobos László, Dr. Juhász Enikő, Kovács Sándor, Leel-Őssy György, Molnár Imre, Piroska

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 83/2007. (IV. 23.) számú. h a t á r o z a t a. egyes nevelési-oktatási intézmények átszervezéséről

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 83/2007. (IV. 23.) számú. h a t á r o z a t a. egyes nevelési-oktatási intézmények átszervezéséről NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 83/2007. (IV. 23.) számú h a t á r o z a t a egyes nevelési-oktatási intézmények átszervezéséről A Közgyűlés 1./ az egyes nevelési oktatási intézmények átszervezéséről

Részletesebben

Nyírábrányi Idősek Otthona és Szociális, Gyermekjóléti Alapellátásokat Nyújtó Intézmény Alapító Okirata

Nyírábrányi Idősek Otthona és Szociális, Gyermekjóléti Alapellátásokat Nyújtó Intézmény Alapító Okirata H O N E S TA S Nyírábrányi Idősek Otthona és Szociális, Gyermekjóléti Alapellátásokat Nyújtó Intézmény Alapító Okirata 1. A költségvetési szerv neve: HONESTAS Nyírábrányi Idősek Otthona és Szociális, Gyermekjóléti

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: I. 2-559/2009 Üi.: dr. Forgó Mária Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: Maros-menti Utánpótlás Futball Club

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2012. június 7-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2012. június 7-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 161/2012. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2012. június 7-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: A 160/2012. (V. 03.) számú és

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/279-1/2014/I. Üi.: dr. Vass Zoltán Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: Rendszer független víziközmű elemek

Részletesebben

POLGÁRMESTERE. Tisztelt Képviselő-testület!

POLGÁRMESTERE. Tisztelt Képviselő-testület! & 5 j i c 1 0 BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLET POLGÁRMESTERE ÖNKORMÁNYZAT Tárgy: Sürgősségi indítvány Tisztelt Képviselő-testület! A Budapest Főváros XVI. Kerület Önkormányzat SZMSZ-e lehetőséget ad sürgősségi

Részletesebben

JÓSIKA MIKLÓS ÁLTALÁNOS ISKOLA ALAPÍTÓ OKIRATA

JÓSIKA MIKLÓS ÁLTALÁNOS ISKOLA ALAPÍTÓ OKIRATA Sényő Község Képviselőtestületének 2/2007.(I.24.) Kt. számú határozata A Szociális Otthon működéséhez szükséges okiratokat elfogadja. Sényő Község Képviselőtestületének 3/2007.(I.24.)Kt. számú határozata

Részletesebben

VÁROSI POLGÁRMESTERI HIVATAL 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) *460-155 FAX: (06-32) 460-918 JAVASLAT

VÁROSI POLGÁRMESTERI HIVATAL 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) *460-155 FAX: (06-32) 460-918 JAVASLAT VÁROSI POLGÁRMESTERI HIVATAL 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) *460-155 FAX: (06-32) 460-918 Szám: 1-50 /2012. A határozat elfogadásához minősített szavazattöbbség szükséges! JAVASLAT Központi háziorvosi

Részletesebben

2. NAPIREND: Ügyiratszám: 1 /12-34/ 2007. ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2007. június 26 i ülésére

2. NAPIREND: Ügyiratszám: 1 /12-34/ 2007. ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2007. június 26 i ülésére 2. NAPIREND: Ügyiratszám: 1 /12-34/ 2007 ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2007. június 26 i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívottak: A Diákotthon és Kollégium csatolása

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 309/2000. (XII.18.) számú. h a t á r o z a t a. a Széchenyi István Ipari Szakközépiskola és Szakiskola

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 309/2000. (XII.18.) számú. h a t á r o z a t a. a Széchenyi István Ipari Szakközépiskola és Szakiskola NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 309/2000. (XII.18.) számú h a t á r o z a t a a Széchenyi István Ipari Szakközépiskola és Szakiskola nevének megváltoztatásáról A Közgyűlés 1./ az előterjesztést

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: I. 2-127/2007. Üi.: Horváth Bernadett Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete Pénzügyi és Közbeszerzési Bizottság MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy:

Részletesebben

Határozatok 2013.11.07. Nádudvar Város Önkormányzata Képviselő-testületének 192/2013. (XI.07.) önkormányzati számú határozata:

Határozatok 2013.11.07. Nádudvar Város Önkormányzata Képviselő-testületének 192/2013. (XI.07.) önkormányzati számú határozata: Határozatok 2013.11.07. Nádudvar Város Önkormányzata Képviselő-testületének 192/2013. (XI.07.) önkormányzati számú határozata: Nádudvar Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2013. évi költségvetéséről

Részletesebben

KIVONAT A NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2012. SZEPTEMBER 06-ÁN MEGTARTOTT RENDKÍVÜLI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL

KIVONAT A NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2012. SZEPTEMBER 06-ÁN MEGTARTOTT RENDKÍVÜLI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL KIVONAT A NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2012. SZEPTEMBER 06-ÁN MEGTARTOTT RENDKÍVÜLI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 129/2012.

Részletesebben

A település fontosabb adatai. A településsel határos más települések: Sárrétudvari, Püspökladány, Bucsa Külterületi településrész: Hosszúhát

A település fontosabb adatai. A településsel határos más települések: Sárrétudvari, Püspökladány, Bucsa Külterületi településrész: Hosszúhát 1. számú melléklet A település fontosabb adatai A településsel határos más települések: Sárrétudvari, Püspökladány, Bucsa Külterületi településrész: Hosszúhát A település jellege: mezőgazdasági A településen

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: I. 2-379/2009. Üi: Csomor Ágnes ELŐTERJESZTÉS Tárgy:II. számú gyermekorvosi körzet működtetése Melléklet: megbízási szerződés-tervezetek Makó

Részletesebben

JAVASLAT. Intézményi alapító okiratok módosítására

JAVASLAT. Intézményi alapító okiratok módosítására VÁROSI POLGÁRMESTERI HIVATAL 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) *460-155 FAX: (06-32) 460-918 Szám: 1-39 /2012. A határozat meghozatala minősített szavazattöbbséget igényel! JAVASLAT Intézményi alapító

Részletesebben

MUTATÓ. Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 28-án megtartott nyílt soron kívüli testületi üléséről. Hat. Rend.

MUTATÓ. Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 28-án megtartott nyílt soron kívüli testületi üléséről. Hat. Rend. MUTATÓ Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 28-án megtartott nyílt soron kívüli testületi üléséről Tárgy: Hat. Rend. száma: Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2013.

Részletesebben

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 19-én megtartott nyílt ülésén hozott Határozat tartalma

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 19-én megtartott nyílt ülésén hozott Határozat tartalma Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2490 Pusztaszabolcs, Velencei út 2. Tel./fax: 25/273-002; 25/273-036; 25/271-833 honlap: www.pusztaszabolcs.hu e-mail: polghivatal@pusztaszabolcs.hu

Részletesebben

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2010. január 28-i rendes ülésére beterjesztett anyagok. I./C kötet

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2010. január 28-i rendes ülésére beterjesztett anyagok. I./C kötet I/C kötet 1. oldal Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2010. január 28-i rendes ülésére beterjesztett anyagok I./C kötet A panelprogramban résztvevő társasházakkal kötendő támogatási és együttműködési

Részletesebben

72/2010. (V.20.) P.T.

72/2010. (V.20.) P.T. A Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Polgármesterek Tanácsa 10 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül határozott, a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása fenntartásában mőködı Szegedi Kistérség

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT Homokháti Kistérség Többcélú Társulás Integrált Szociális és Gyermekjóléti Központ SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2009 (tervezet) 1 2 3 I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1./A Szervezeti és Működési

Részletesebben

Előterjesztés a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2012. június 28-ai ülésére

Előterjesztés a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2012. június 28-ai ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés E l n ö k e Előterjesztés a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2012. június 28-ai ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal alapító okiratának módosítása

Részletesebben

Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testülete. J e g y z ő k ö n y v

Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testülete. J e g y z ő k ö n y v Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testülete J e g y z ő k ö n y v Készült Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011 július 28-án tartott üléséről. 168/2011.(VII.28.)sz. kt. határozat 169/2011.(VII.28.)sz.

Részletesebben

TAR TALO M M UTAT Ó. SZOI alapdokumentumainak módosítása.

TAR TALO M M UTAT Ó. SZOI alapdokumentumainak módosítása. TAR TALO M M UTAT Ó SZOI alapdokumentumainak módosítása. 2. Költségvetési szervek Alapító Okiratainak felülvizsgálata. 3. Játékvár Óvoda alapdokumentumainak módosítása. 4. Együttműködési megállapodások.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V felvéve Mány Község Önkormányzata Képviselő-testületének és Óbarok Község Önkormányzata Képviselő-testületének Mány Község Önkormányzata Polgármesteri Hivatalának (2065 Mány, Rákóczi

Részletesebben

* * NÓGRÁD MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZLÖNYE. A KÖZGYŰLÉS 2010. XI. 25-ÉN TARTOTT ÜLÉSÉN HOZOTT RENDELETEI és HATÁROZATAI

* * NÓGRÁD MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZLÖNYE. A KÖZGYŰLÉS 2010. XI. 25-ÉN TARTOTT ÜLÉSÉN HOZOTT RENDELETEI és HATÁROZATAI XX. évfolyam 12. szám 2010. december 1. H NÓGRÁD MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK * * HIVATALOS LAPJA NÓGRÁD MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZLÖNYE A KÖZGYŰLÉS 2010. XI. 25-ÉN TARTOTT ÜLÉSÉN HOZOTT RENDELETEI és HATÁROZATAI

Részletesebben

74/2010.(IV.23.)HÖ. sz. határozat

74/2010.(IV.23.)HÖ. sz. határozat 74/2010.(IV.23.)HÖ. sz. határozat Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testülete megtárgyalta és elfogadta a polgármester tájékoztatóját a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról és a két ülés

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. november 26-i ülésére Tárgy: Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB. alapító okiratának módosítása Előadó:

Részletesebben

- egységes szerkezetben a módosításokkal -

- egységes szerkezetben a módosításokkal - Iktatószám: 5677/2012. II. Rákóczi Ferenc Bölcsőde, Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola Alapító Okirata - egységes szerkezetben a módosításokkal - Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Alapító Okiratot Módosító Okirat

Alapító Okiratot Módosító Okirat 1.sz. melléklet Alapító Okiratot Módosító Okirat Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, mint az Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ alapító szerve, a költségvetési szerv 2009. november 26.

Részletesebben

Egyesített Népjóléti Intézmény

Egyesített Népjóléti Intézmény Alapító Okirat 1 2 Egyesített Népjóléti Intézmény Alapító Okirat Költségvetési szerv neve: Egyesített Népjóléti Intézmény Székhelye: Makó, Béke u. 9. Telephelyei: Makó, Deák Ferenc u. 57. Makó, Királyhegyesi

Részletesebben

Az önkormányzat szervezeti felépítésének ábrája. Képviselő-testület

Az önkormányzat szervezeti felépítésének ábrája. Képviselő-testület 1. melléklet a 9/2013. (VII. 25.) önkormányzati rendelethez Az önkormányzat szervezeti felépítésének ábrája Képviselő-testület Polgármester Bizottság (állandó, ad-hoc) Jegyző Falugondnok Közös Önkormányzati

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/141-1/2015/I. Üi.: Vargáné Nagy Éva Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete Jegyző MAKÓ ELŐTERJESZTÉS-RENDELETTERVEZET Tárgy: Rendelet-tervezet

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület 2011. június 30-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület 2011. június 30-i ülésére Budapest Főváros IV. kerület, Újpest Önkormányzat ALPOLGÁRMESTERE :1042 Budapest, István út 14. /Fax: +36-2313141, +36-1-2313151 e-mail: mszabolcs@ujpest.hu ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2011. június

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/606-1/2012/I. Üi.: Varga Szilvia Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: Volt Csanád ABC (József Attila u. 2.)

Részletesebben

K I V O N A T. Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. március 25-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. március 25-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből Polgármesteri Hivatal 4201 Hajdúszoboszló, Hősök tere 1. Telefon: 52/557-300. Fax: 52/557-301. Email: polgmhiv@hajduszob.hu Szám: 6316/2010. K I V O N A T Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki:

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: ALAPÍTÓ OKIRAT 4. sz. melléklet A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 1. Költségvetési szerv neve: Kozmutza Flóra Óvoda,

Részletesebben

MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 10. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Martonvásár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2010. május 31-én megtartott soros üléséről J e

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2009. június 29-én 14 órakor tartott rendes, nyílt ülésérıl. Az ülés helye: Városháza tanácskozó terme Jelen vannak: Bogdán

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt. sz.:1/579-1/2011/i. Üi.: dr. Nemes A./Szászné Rendelettervezet Tárgy: Szociális tárgyú helyi önkormányzati rendeletek felülvizsgálata Melléklet:

Részletesebben

Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete a 2011. április 28-án tartandó ülés napirendjét az alábbiak szerint fogadja el:

Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete a 2011. április 28-án tartandó ülés napirendjét az alábbiak szerint fogadja el: 156/2011.(IV.28.) Kt.hat. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete a 2011. április 28-án tartandó ülés napirendjét az alábbiak szerint fogadja el: 1. Tájékoztató Szeghalom Kistérség Többcélú Társulás

Részletesebben

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2013. november 22. Dr. Pavlek Tünde

Részletesebben

2003. év 10. szám 2003. augusztus OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK KÖZLÖNYE A VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT HIVATALOS LAPJA TARTALOMJEGYZÉK

2003. év 10. szám 2003. augusztus OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK KÖZLÖNYE A VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT HIVATALOS LAPJA TARTALOMJEGYZÉK 2003. év 10. szám 2003. augusztus OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK KÖZLÖNYE A VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT HIVATALOS LAPJA TARTALOMJEGYZÉK OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Sorszám:

ELŐTERJESZTÉS. Sorszám: Sorszám: Tárgy: Városi Humánsegítő és Szociális Szolgálat Alapító Okiratának módosítása Előterjesztő: Dr. Földesi Szabolcs Készítette: Zolnai Magdolna titkársági referens Véleményező Bizottság: Ugyrendi,

Részletesebben

KAPUVÁR VÁROS POLGÁRMESTERE 9330 KAPUVÁR, FŐ TÉR 1.

KAPUVÁR VÁROS POLGÁRMESTERE 9330 KAPUVÁR, FŐ TÉR 1. KAPUVÁR VÁROS POLGÁRMESTERE 9330 KAPUVÁR, FŐ TÉR 1. 5. napirendi pont Az Önkormányzat, valamint Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról 10/2007. (III.27.) önkormányzati rendelet módosítása Tisztelt

Részletesebben

PÜSPÖKHATVAN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2682 PÜSPÖKHATVAN, KERTSOR U. 25.

PÜSPÖKHATVAN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2682 PÜSPÖKHATVAN, KERTSOR U. 25. PÜSPÖKHATVAN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2682 PÜSPÖKHATVAN, KERTSOR U. 25. JEGYZŐKÖNYV A KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2012. JÚLIUS 17.-ÉN MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL TARTALMA: 6/2012. /VII. 18./ sz. Ökt

Részletesebben

K I V O N A T. a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2011. február 18-i ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2011. február 18-i ülésének jegyzőkönyvéből Szám: 2-1/2011. K I V O N A T a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2011. február 18-i ülésének jegyzőkönyvéből A Tolna Megyei Közgyűlés 18/2011. (II. 18.) közgyűlési határozata intézmények alapító okiratának

Részletesebben

A SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT (SZMSZ) CÉLJA, JOGI ALAPJA és HATÁLYA

A SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT (SZMSZ) CÉLJA, JOGI ALAPJA és HATÁLYA Térségi Szociális Gondozási Központ Gyomaendrőd- Csárdaszállás-Hunya Szervezeti és Működési Szabályzata I. ÁLTALÁNOS RÉSZ A SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT (SZMSZ) CÉLJA, JOGI ALAPJA és HATÁLYA 1. A

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 31/2002. (II.25.) számú. h a t á r o z a t a

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 31/2002. (II.25.) számú. h a t á r o z a t a NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 31/2002. (II.25.) számú h a t á r o z a t a a Váci Mihály Városi Művelődési Központ és Gyermekcentrum és a Lakókörzeti Művelődési Házak Igazgatósága alapító

Részletesebben

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. január 14-i rendkívüli üléséről.

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. január 14-i rendkívüli üléséről. Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 3-1/2011/JT. Tárgy: jkv-i kivonat Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. január 14-i rendkívüli üléséről.

Részletesebben

6.-7.-8.-9./2012.(IV.27.) 22. 28./2012.(IV.26.)

6.-7.-8.-9./2012.(IV.27.) 22. 28./2012.(IV.26.) Polgármesteri Hivatal Törtel, Szent István tér 1. JEGYZŐKÖNYV TÖRTEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2012. ÁPRILIS 26-ÁN MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL Rendeletek száma: Határozatok száma: 6.-7.-8.-9./2012.(IV.27.)

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: I.2-362/2007 Üi.: Kalmár Endre Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: Belső ellenőrzés tervezése, 2008. i belső

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 20-i rendkívüli ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 20-i rendkívüli ülésére 3. számú előterjesztés Minősített többség társulási megállapodás Egyszerű többség feladatellátási szerződés ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 20-i rendkívüli

Részletesebben

A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA. Kaposvár, 2010. július 13., kedd. 4-B. szám

A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA. Kaposvár, 2010. július 13., kedd. 4-B. szám A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA Kaposvár, 2010. július 13., kedd 4-B. szám A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA Kaposvár, 2010. július 13., kedd 4-B. szám

Részletesebben

A képviselő-testület 2012.november 29-i zárt ülésén hozott döntések:

A képviselő-testület 2012.november 29-i zárt ülésén hozott döntések: A képviselő-testület 2012.november 29-i zárt ülésén hozott döntések: 238/2012. Kth. 1. Kiskunhalas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. november 29. napjától határozatlan időre megválasztja

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2011. február 25. (péntek) napjára de. 8.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom. I. N y i l v á n o s ü l é s

M E G H Í V Ó. 2011. február 25. (péntek) napjára de. 8.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom. I. N y i l v á n o s ü l é s BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE M E G H Í V Ó Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 16/2010. (XI. 25.) sz. rendelete 4. (1) bekezdése alapján

Részletesebben

Javaslat a 3. számú gyermekorvosi körzet rendelési helyének másik rendelőbe történő áthelyezésére és pályázat kiírására

Javaslat a 3. számú gyermekorvosi körzet rendelési helyének másik rendelőbe történő áthelyezésére és pályázat kiírására S a l g ó t a r j á n M e g y e i J o g ú V á r o s P o l g á r m e s t e r i H i v a t a l S z o c i á l i s é s E g é s z s é g ü g y i I r o d a Ikt. szám: 45.888/2009. Javaslat a 3. számú gyermekorvosi

Részletesebben

Szám: 46/2010. (VII. 28.) Kt. határozat Tárgy: Könyvtár épület nyílászáróinak cseréje tárgyában kiírt pályázatra beérkezett ajánlatok elbírálása

Szám: 46/2010. (VII. 28.) Kt. határozat Tárgy: Könyvtár épület nyílászáróinak cseréje tárgyában kiírt pályázatra beérkezett ajánlatok elbírálása Szám: 46/2010. (VII. 28.) Kt. határozat Tárgy: Könyvtár épület nyílászáróinak cseréje tárgyában kiírt pályázatra beérkezett ajánlatok elbírálása Halmaj községi Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta

Részletesebben

Módosító okirat. 1. Az alapító okirat preambulumának helyébe a következő rendelkezés lép:

Módosító okirat. 1. Az alapító okirat preambulumának helyébe a következő rendelkezés lép: 1.sz. melléklet Okirat száma:rktöt/9-1/015. Módosító okirat A Rinyamenti Szociális Szolgáltató Központnak a Rinyamenti Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulása Társulási Tanácsa által 013. január30.

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2010. január 15. (péntek) napjára 8.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom. I. N y i l v á n o s ü l é s

M E G H Í V Ó. 2010. január 15. (péntek) napjára 8.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom. I. N y i l v á n o s ü l é s BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE M E G H Í V Ó Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 4/2007. (III. 21.) sz. rendelete 5. (1) bekezdése alapján

Részletesebben

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. december 16-i rendkívüli üléséről.

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. december 16-i rendkívüli üléséről. Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 2-55/2010/JT. Tárgy: jkv-i kivonat Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. december 16-i rendkívüli üléséről.

Részletesebben

Módosító okirat. 1. melléklet a 220/2015. (XI. 27.) önkormányzati határozathoz. Okirat száma: 19699 8/2015/IK

Módosító okirat. 1. melléklet a 220/2015. (XI. 27.) önkormányzati határozathoz. Okirat száma: 19699 8/2015/IK 1. melléklet a 220/2015. (XI. 27.) önkormányzati határozathoz Okirat száma: 19699 8/2015/IK Módosító okirat A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ, Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő testülete

Részletesebben

Németh László Városi Könyvtár Alapító Okirat. Németh László Városi Könyvtár 354985

Németh László Városi Könyvtár Alapító Okirat. Németh László Városi Könyvtár 354985 1. számú melléklet: 1.A költségvetési szerv neve: Rövid neve: Törzsszáma: Németh László Városi Könyvtár Alapító Okirat Németh László Városi Könyvtár és Pósa Lajos Gyermekkönyvtár Németh László Városi Könyvtár

Részletesebben

Határozat-tervezet. Normatív Határozat

Határozat-tervezet. Normatív Határozat Határozat-tervezet /2012. (XII. 12.) sz. NORMATÍV Kth. Általános Iskola alapító okiratának módosítása Normatív Határozat 1. Kerekegyháza Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Módosító Okirat. 295/2012. (X. 18.) Kt. határozat melléklete. 1.a melléklet

Módosító Okirat. 295/2012. (X. 18.) Kt. határozat melléklete. 1.a melléklet 295/2012. (X. 18.) Kt. határozat melléklete Módosító Okirat 1.a melléklet Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Képviselő-testülete a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium Alapító

Részletesebben

Józsefvárosi Nevelési Tanácsadó alapító okiratának módosító okirata

Józsefvárosi Nevelési Tanácsadó alapító okiratának módosító okirata Józsefvárosi Nevelési Tanácsadó alapító okiratának módosító okirata 3/1. sz. melléklet Az államháztartási szakfeladatok rendjéről szóló 8/2010. (IX. 10.) NGM tájékoztatóban foglaltak, valamint a közoktatásról

Részletesebben

Alapító Okirat. A Launai Miklós Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Szakképző Iskola

Alapító Okirat. A Launai Miklós Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Szakképző Iskola Iktatószám:1973-7/2009. Alapító Okirat A Launai Miklós Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Szakképző Iskola Neszmély Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

AZ ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL SZÓLÓ 15/2013. (IX.09.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET 1. SZÁMÚ FÜGGELÉKÉNEK MÓDOSÍTÁ- SA

AZ ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL SZÓLÓ 15/2013. (IX.09.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET 1. SZÁMÚ FÜGGELÉKÉNEK MÓDOSÍTÁ- SA RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette és előterjeszti: Vargáné Fodor Rita a

Részletesebben

Módosító Okirat. Az intézmény nem állami feladatként ellátandó egyéb tevékenységei:

Módosító Okirat. Az intézmény nem állami feladatként ellátandó egyéb tevékenységei: 272/2012. (IX. 20.) Kt. határozat 1/a számú melléklete Módosító Okirat Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Képviselő-testülete az Egyesített Szolgáltató Központ Alapító Okiratát

Részletesebben

Szatymaz község Képviselő-testületének 5 /2012.(II.10.)

Szatymaz község Képviselő-testületének 5 /2012.(II.10.) Szatymaz község Képviselőtestületének 5 /2012.(II.10.) önkormányzati rendelete Szatymaz Község Önkormányzata 2012. évi költségvetéséről és annak végrehajtásáról, a költségvetési gazdálkodás 2012. évi vitelének

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Előterjesztés A képviselő-testület 2013. december 12-i ülésére Tisztelt Képviselő-testület! Az ÉMOP-4.2.1/A-11-2012-0002 számú, Idősek nappali ellátásának fejlesztése Alsózsolca településen című pályázat

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/480-1/2014/I Üi.: dr. Vass Zoltán Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: Pályázat kiírása a Béke utca 9. szám

Részletesebben

Veresegyház Város Jegyzője

Veresegyház Város Jegyzője Veresegyház Város Jegyzője 2112 Veresegyház, Fő út 35. Tel: 28 588-600 Fax: 28 588-646 ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2013. 03. 28-i rendes / rendkívüli ülésére Tárgy: A Veresegyház Városi Önkormányzat

Részletesebben

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselőtestülete

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselőtestülete Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselőtestülete 6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth u. 1. Tel.: 562-015 26/2013. Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselőtestület 2013. január 17-i ülésének J E G

Részletesebben

Város Polgármestere. Ügyintéző: Zsók Anikó. Spalding Alapítvány Együttműködési megállapodásának módosításáról

Város Polgármestere. Ügyintéző: Zsók Anikó. Spalding Alapítvány Együttműködési megállapodásának módosításáról Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/233 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: beruhazas@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Ügyintéző: Zsók Anikó Spalding Alapítvány

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szatymaz Község Képviselő-testületének 2010. november 24. napján, a Dankó Pista Művelődési Ház és Könyvtárban (Szatymaz, Dózsa Gy. u. 42.) megtartott nyílt testületi üléséről. Napirendi

Részletesebben