BWT - Európa első számú víztechnikai vállalkozása. Szűrt ivóvíz magnézium hozzáadásával

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BWT - Európa első számú víztechnikai vállalkozása. Szűrt ivóvíz magnézium hozzáadásával"

Átírás

1 BWT - Európa első számú víztechnikai vállalkozása Szűrt ivóvíz magnézium hozzáadásával

2

3 Tartalomjegyzék BWT és Reinhard-Karl Üblacker a finom ízek nagykövetei...4 Ínyenc íz a magnéziumnak köszönhetően...6 Szűrt, magnéziummal dúsított vízzel készült receptek...8 Hasznos tanácsok a folyadékfogyasztáshoz...18 BWT folyadékfogyasztás mérő... 19

4 4

5 A finom ízek nagykövetei A BWT, Európa első számú víztechnikai vállalkozása és Reinhard-Karl Üblacker, táplálkozási szakértő, valamint a BWT szűrt, magnéziummal dúsított vízzel készült receptek megalkotója A neves élelmiszer szakértőnek számító Reinhard-Karl Üblacker a BWT-vel Európa első számú víztechnikai vállalkozásával együttműködve pompás italrecepteket alkotott, hogy bemutathassa, milyen egyszerű, üdítő és ízletes lehet az ivóvíz. BWT magnéziumos szűrőkancsója mely tartalmazza a szabadalmazott Mg2+ formulás szűrőbetétet magnéziummal, ezzel az elsőrendű fontosságú ásványi anyaggal, dúsítja a vezetékes ivóvizet, miközben elnyeli a szennyeződéseket és azokat az anyagokat, melyek rontják a víz aromáját és ízét, pl. a klór. Kóstolja meg a különbséget! A táplálkozási szakértő Reinhard-Karl Üblacker célja, hogy elősegítse a jobb étkezési és folyadékfogyasztási szokásokat a mindennapi életben és a munkahelyen. Évek óta olyan egészséges és vitális étrendek összeállításán dolgozik, melyek a munkahelyen történő elfogyasztásra alkalmas ételeket tartalmaznak. Emellett azt is bemutatja, hogy miként javíthatjuk jelentősen munkahelyi teljesítményünket a megfelelő étkezés és a célirányos folyadékfogyasztás segítségével. 5 Tevékenységeinek és termékeinek széles skálája segítségével világítja meg, hogy miként kombinálhatjuk a munkavégzés és az étkezés ritmusát egészséges harapnivalókkal és italokkal, valamint, hogy miként érhetjük el a táplálék és a munka kedvező egyensúlyát. Reinhard-Karl Üblacker számára a természetesség és a házi készítésű ételek filozófiája különösen fontos. Az egyedi ízlésnek megfelelő jól kigondolt falatkákat kreál hitvallásának megfelelően, mely szerint vedd rövidre és egyszerűre. Szerzőként és tanácsadóként, de az élő rendezvényeken is, a motivációra összpontosít. Szórakoztató és megnyerő módon mutatja be közönségének az ízletes és egészséges étrendeket. Emellett gyakorlati tanácsokat ad az irodában, a konyhában és az úton tartózkodók étkezéséhez.

6 6 magnézium vízkő klór

7 Finom íz a magnéziumnak köszönhetően Szabadalmaztatott Mg 2+ formula Intenzívebb íz a Mg 2+ -nak köszönhetően A magnézium (Mg 2+ ), mint ásványi anyag, ízhordozó. A víz összkeménységét alkotó kalciumot kicserélve BWT szűrője magnézium ionokat juttat a vízbe, ami különösen lágy és ízletes vizet eredményez. Ez a víz tökéletes a teához, a kávéhoz és a mindennapi folyadékfogyasztás élményét nyújtja. Ezért a BWT magnéziumos szűrőkancsó az első olyan vízszűrő, mely nem csupán szűri a vezetékes vizet, hanem magnéziummal ezzel az értékes ásványi anyaggal is dúsítja. Erre BWT szabadalmazott Mg 2+ formulás szűrőbetétjében kerül sor, ami a szűrőkancsó lelkét alkotja. A magnéziumnak köszönhetően a ph-érték az optimális tartományon belül marad, míg a víz íze különösen természetes és friss lesz. Kellemesebb közérzet A magnézium a táplálékláncunkban általában hiányzó ásványi anyaggá vált. Ennek okai a modern étkezési szokások, valamint az a tény, hogy élelmiszereink egyre kevesebb menyiségű magnéziumot tartalmaznak. A javasolt napi bevitel figyelemre méltó mennyiség, azaz 300 mg. Stresszes helyzetekben pedig még ennél is több. Azok, akik a táplálkozási tanácsadók által javasolt napi szükséges, min. 2. liter, vízmennyiség elérésére kizárólag BWT vizet fogyasztanak, automatikusan ellátják szervezetüket a napi szükséges magnézium-mennyiség 20 %-ával. 7 Nagyobb teljesítmény Sejtjeink különösen magnéziumot tartalmaznak és aktiválják az enzimeket, melyek jelentékeny szerepet töltenek be az energia metabolizmus szempontjából. Ezért, ha a szervezetben elegendő mennyiségű magnézium van, az fizikai és mentális teljesítményünkre nézve döntő és kedvező hatással bír. Ezzel szemben magnéziumhiány esetén gyorsabban érezzük magunkat fáradtnak, feszültnek, ingerültnek és motiválatlannak. A BWT által szűrt víz segít a napi magnéziumszükséglet fedezésében. Zamatosabb íz egy szempillantás alatt Meg fog lepődni, hogy milyen gyorsan és könnyen készíthet kreatív és ízletes innivalókat a BWT magnéziummal dúsított víz felhasználásával. A BWT szűrőnek köszönhető intenzív, aromás és gyümölcsös italok Önt is a víz valódi ínyenc fogyasztójává teszik

8 Őszibarackos, bodzavirágos víz rozmaring 8 lime őszibarack Tálalási javaslat Hozzávalók 1.5 literhez 1 őszibarack, (vagy idénytől függően egy nektarin) 2 ágacska rozmaring 1 lime 4 evőkanálnyi bodzavirágszörp Elkészítés 1,5 liternyi, BWT magnéziumos asztali vízszűrővel szűrt magnéziummal dúsított víz. Megmossuk az őszibarackot vagy a nektarint, eltávolítjuk a magját és nagyon vékonyan felszeleteljük. Leöblítjük a rozmaringot és egy kancsóba tesszük az őszibarackkal vagy a nektarinnal együtt, majd felöntjük a szűrt vízzel. Fél órán át hagyjuk állni. Kifacsarjuk a lime-ot és jól összekeverjük a bodzavirágszörppel.

9 Almás, édesköménymagos víz menta 9 Tálalási javaslat alma édesköménymag Hozzávalók 1.5 literhez: 1 alma 1 teáskanál édesköménymag 3 szál menta Elkészítés 1,5 liternyi, BWT magnéziumos asztali vízszűrővel szűrt magnéziummal dúsított víz. Megmossuk az almát, kivágjuk a magházát és nagyon vékonyan felszeleteljük. A mentaleveleket lecsipkedjük. Belehelyezzük az édesköménymagot és a mentaleveleket egy kancsóba az almaszeletekkel. Ezután felöntjük a hideg szűrt vízzel. Fél órára hideg helyre tesszük.

10 Citromos, kakukkfüves víz citromfű 10 citrom Vadkakukkfű Tálalási javaslat Hozzávalók 1.5 literhez: 2 kis citrom 2 ág citromfű 5 ág vadkakukkfű Elkészítés 1,5 liternyi, BWT magnéziumos asztali vízszűrővel szűrt magnéziummal dúsított víz. Kifacsarjuk az egyik citrom levét, míg a másikat nagyon vékonyan felszeleteljük. Leöblítjük a citromfüvet és a vadkakukkfüvet és egy zsineggel összekötözzük azokat. Belehelyezzük valamennyi hozzávalót egy vizeskancsóba és feltöltjük a szűrt vízzel. Legfeljebb 10 percig hagyjuk állni

11 Narancsos, zsályás víz zsályalevelek fahéj 11 Tálalási javaslat narancs Hozzávalók 1.5 literhez: 1 narancs 4 zsályalevél 2 fahéjrúd Elkészítés 1,5 liternyi, BWT magnéziumos asztali vízszűrővel szűrt magnéziummal dúsított víz. Nagyon vékonyan felszeleteljük a narancsot és belehelyezzük egy vizeskancsóba. Leöblítjük a zsályaleveleket. Két-két zsályalevelet hozzákötünk egy-egy fahéjrúdhoz és belenyomjuk azokat a narancsszeletekbe. Feltöltjük szűrt vízzel és 30 percig állni hagyjuk.

12 Málnás, ánizsos víz rozmaring 12 citromfű ánizsmag málna Tálalási javaslat Hozzávalók 1.5 literhez: 1 maréknyi málna 2 ágacska rozmaring 1 ág citromfű 1 teáskanál ánizsmag Elkészítés 1,5 liternyi, BWT magnéziumos asztali vízszűrővel készített magnéziummal dúsított víz. Kiválogatjuk a málnát és leöblítjük. Leöblítjük a rozmaringot és a citromfüvet is, majd egy zsineggel összekötözzük azokat. Belehelyezzük az ánizsmagot és a málnát egy vizeskancsóba és felöntjük a szűrt vízzel. Hozzátesszük a fűszercsokrot és 30 percre a hűtőbe tesszük.

13 Epres, mentás víz menta gyömbér 13 Tálalási javaslat eper Hozzávalók 1.5 literhez: 6 eper 5 szelet gyömbér 3 szál menta Elkészítés 1,5 liternyi, BWT magnéziumos asztali vízszűrővel készített magnéziummal dúsított víz. Leöblítjük az epret, kicsumázzuk és nagyon vékonyan felszeleteljük. Meghámozuuk a gyömbért, amit szintén nagyon vékonyan felszeletelünk. Leöblítjük a mentát és a többi hozzávalóval együtt beletesszük egy vizeskancsóba. Felöntjük szűrt vízzel és percig állni hagyjuk.

14 Dinnyés, gyömbéres víz vanília rudak gyömbér 14 sárgadinnye görögdinnye Tálalási javaslat Hozzávalók 1.5 literhez: 1 vékony szelet görögdinnye 1 vékony szelet sárgadinnye 5 szelet gyömbér 2 rúd vanília Elkészítés 1,5 liternyi, BWT magnéziumos asztali vízszűrővel szűrt magnéziummal dúsított víz. Eltávolítjuk a sárga- és a görögdinnye magjait és kis kockákra vágjuk őket. Belehelyezzük a gyümölcsöt egy kancsóba a gyömbérrel és a vaníliarudakkal együtt és felöntjük szűrt vízzel percre hideg helyre tesszük

15 Bodzabogyós citromfű teás víz Tálalási javaslat citromfű lime 15 Hozzávalók 1.5 literhez: kb. 1 teáskanálnyi szárított citromfűlevél vagy citromfű tea 1 szál citromfű 1 teáskanál agávé szirup 125 ml frissen préselt bodzalé 2 evőkanál lime lé 1 lime Elkészítés 1,5 liternyi, BWT magnéziumos asztali vízszűrővel szűrt magnéziummal dúsított víz. BWT szűrőkancsóval átszűrünk némi csapvizet és a vízből a szárított citromfűlevelekkel vagy egy teafilterrel teát készítünk. Hozzáadjuk a friss citromfüvet és hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk az agávé szirupot és a bodzalevet, majd alaposan összekeverjük a lime lével. Beleteszünk egy jégkockát és egy szelet lime-ot egy pohárba, majd felöntjük a teával.

16 Gránátalmás, rozmaringos víz rozmaring Hawaii ananász 16 menta gránátalma Tálalási javaslat Hozzávalók 1.5 literhez: 1 gránátalma ¼ ananász 2 ágacska rozmaring 2 szál menta Elkészítés 1,5 liternyi, BWT magnéziumos asztali vízszűrővel szűrt magnéziummal dúsított víz. Megtisztítjuk az ananászt és eltávolítjuk a belső fás részét, majd kis kockákra vágjuk. Elfelezzük a gránátalmát. Egyik felét citromfacsaróval kifacsarjuk. A másik felét a vágott felületével lefelé egy tál fölé tartjuk és kiütögetjük a magjait egy kanállal. A gránátalma levét, a magukat és az ananászdarabokat egy kancsóba helyezzük. Leöblítjük a rozmaringot és a mentát. Egy zsineggel csokrot kötünk belőlük és állva belehelyezzük a kancsóba. Felöntjük a szűrt vízzel. 30 percig a hűtőben állni hagyjuk.

17 Körtés, bodzás gyümölcsteás víz bodza citrom 17 Tálalási javaslat körte Hozzávalók 1.5 literhez: 5 filter piros gyümölcsös tea 200 g fekete bodza 2 körte 2 citrom 200 ml piros szőlőlé Elkészítés 1,5 liternyi, BWT magnéziumos asztali vízszűrővel szűrt magnéziummal dúsított víz. A szűrt vízzel gyümölcsteát készítűnk, amit 8 percig állni hagyunk. A bodzabogyót leszedjük a száráról és alaposan megmossuk. Meghámozzuk a körtét, kivágjuk a magházát és nagyon vékonyan felszeleteljük. Forró víz alatt megmossuk a citromot és vékonyan felszeleteljük. Kivesszük a teafiltereket és hozzákeverjük a szőlőlét. Hozzáadjuk a bodzabogyót, a körtedarabokat és a citromszeleteket. 1 órán át állni hagyjuk, majd vagy jégbe hűtve tálaljuk vagy ha melegen szeretjük felmelegítjük

18 Tippek az otthoni, a munkahelyi és az útközbeni folyadékfogyasztáshoz Fáradtnak vagy fásultnak érzed magad és hiányzik a motiváció is? A testsúlytól és a munkahelyi fizikai igénybevétel mértékétől függően szervezetünknek naponta átlagosan 2-3 liter vízre van szüksége. Ennek egy részét az általunk elfogyasztott étel már tartalmazza, de inni feltétlenül szükséges, hiszen ha nem látjuk el elegendő vízzel a szervezetünket, a vérkeringés renyhe lesz és a tápanyagok szállítása a szerveinkhez nem lesz elég hatékony. Ennek első jelei általában a fejfájás és a rossz összpontosítási képesség. Emellett teljesítményünk is csökken Íme néhány tipp ahhoz, hogy a nap folyamán megfelelő mennyiségben és rendszeresen igyunk: Reggeli felkeléskor Optimális esetben az első pohár vizet röviddel a reggeli felkelés után el kell fogyasztani, hogy a szervezet az éjszakai folyadékveszteségét pótolni tudja. Igyál folyamatosan, sőt, azelőtt, hogy szomjasnak éreznéd magad Hallgass a szervezetedre, hisz az megmondja, mikor van szüksége több folyadékra, de a legjobb, ha már előre cselekszel. Ne hagyd, hogy elérd azt az állapotot, amikor a munkavégzés hatékonyságára is kihat a folyadékhiány. Igyál rendszeresen vizet és legfőképpen már azelőtt, hogy valóban szomjas lennél. Ne felejts el inni, ha úton vagy Agyunknak óránként kb. 2 és fél deci vízre van szüksége. Ezért mindig legyen nálad elegendő víz, amikor úton vagy. Kicsi, de gyakori, kortyokban fogyasszd el! Szénsavmentes víz A legjobb, ha szénsavmentes vizet iszol. A szénsav feleslegesen megterheli a szervezetet és kihat a teljesítményre is, mert a szervezetnek az anyagcserével termelt szén-dioxidot a tüdőn keresztül kell eltávolítania. BWT magnéziumos szűrőkancsó az íróasztalodon Tedd a feltöltött BWT asztali vízszűrőt az íróasztalodra minden reggel. Emlékeztetni fog arra, hogy innod kell és mivel kéznél van rendszeresen inni is fogsz.

19 BWT-folyadékfogyasztás mérő Kortyolj a jó közérzetért! 0 1/4 liter: kezdeti szint A fejfájás elkerülése érdekében ne hagyd abba az ivást, míg el nem éred a következő szintet! 1/4 1/2 liter: hangulatjavító szint Jó hangulatod megőrzése érdekében töltsd fel újra poharad és igyál, hogy elérd a következő szintet! 19 1/2 3/4 liter: stresszmentesítés szintje A szervezet emelkedő folyadékszintje növeli a belső nyugalmat. Ez újabb pohár vizet kíván! 3/4 1 liter : szellemi fittség szintje Agyad kellő mennyiségű folyadékkal ellátott, ami kedvez a kreatív gondolatok szétáradásának. Minden tökéletesen folyik! Max. 1.5 liter: fokozottan vitális szakasz Gratulálunk! Továbbra is tele vagy energiával és egyenesen haladsz előre munkádban.

20 BWT Európa első számú víztechnikai vállalkozása Best Water Technology cégcsoport, a BWT, Európa vezető víztechnikai vállalkozása. Vízkezelési partneri hálózatunk a cégcsoport 2800 dolgozójából, valamint több ezernyi vízvezetékszerelőből, tervezőből, építészből és higiéniai szakemberből áll. A kutatás-fejlesztés területén tevékenykedő munkatársaink a legkorszerűbb módszerekkel új technológiák és anyagok kidolgozásán fáradoznak, hogy ily módon az ökológiai kívánalmaknak megfelelő és gazdaságos termékeket fejlesszenek ki. Előre tekintve, a fejlesztések kulcsfontosságú szempontja, hogy csökkenteni lehessen a termékek általi üzemi erőforrás felhasználást és az energiafogyasztást, ami a CO 2 kibocsátás minimálisra csökkentését eredményezi. Legyen szó központi azaz point of entry berendezésekről vagy olyanokról, melyeket a vízvétel helyén azaz point of use telepítenek, a BWT trendet meghatározó Made in Europe termékei több milliószor bizonyították minőségüket az ivó- és ásványvíz, a gyógyszeripari nagytisztaságú víz, az uszodai, fűtési és technológiai víz, a kazán- és hűtővíz, valamint a légkondicionáló berendezésekhez használt víz kezelése során. A BWT széles körű innovációi a legnagyobb mértékű biztonságot, higiéniát és egészséget garantálják a vízzel ezzel az értékes életelixírrel történő mindennapos érintkezésünk során. Többek között ezek közé az innovációk közé tartoznak a SEPTRON, a világon az első spirálos elektrodeionizációs (EDI) moduláris felépítésű berendezés, az MDA (mangánoxidok aktiválása) módszer a hatékony mangántalanításhoz, a bipoláris AQA total technológia a vegyszermentes vízkő elleni védelemhez, a SANISAL, a világszerte első regeneráló só vízlágyító berendezésekhez, mely ugyanakkor fertőtlenítőszerként is működik, valamint a forradalmian új Mg 2+ formulás szűrőbetét, melynek köszönhetően ízletesebb lesz a szűrt víz, a kávé és a tea. A BWT az üzemanyagcellákhoz és akkumulátorokhoz használt egyedülálló nagy teljesítményű membránokkal a XXI. század tisztább és fenntarthatóbb energiaellátásért dolgozik. Mottónk BWT For You and Planet Blue azon küldetésünket jelzi, hogy környezeti, gazdasági és társadalmi felelősséget vállaljunk, vevőinknek és partnereinknek a legjobb termékeket, berendezéseket, technológiákat és szolgáltatásokat nyújtsuk a vízkezelés minden területén és ezzel egyidejűleg értékes segítséget nyújtsunk kék bolygónk globális erőforrásainak megőrzéséhez. Print: WF BWT Hungária Kft Budaörs, Keleti u. 7. Tel.: bwt@bw.hu BWT SH 2 OP:

Lekvár és Szörp R eceptek. Az otthon az a hely, ahol otthon érzem magam.

Lekvár és Szörp R eceptek. Az otthon az a hely, ahol otthon érzem magam. Lekvár és Szörp R eceptek Az otthon az a hely, ahol otthon érzem magam. 1 kg kezeletlen héjú narancs 2-3 ág menta 1 kg Koronás Szirupcukor 3/4 liter víz A mentát nem csak fűszernövényként lehet használni,

Részletesebben

Gyümölcsös ötletek Receptek lekvárkészítéshez

Gyümölcsös ötletek Receptek lekvárkészítéshez Az élet édesen teljes Gyümölcsös ötletek Receptek lekvárkészítéshez Az élet édesen teljes Gyümölcsös és ízletes? Mi sem egyszerűbb! A Koronás Befőzőcukorral készült lekvárok elkészítése gyors és egyszerű.

Részletesebben

R eceptek, tippek lekvárkészítéshez

R eceptek, tippek lekvárkészítéshez R eceptek, tippek lekvárkészítéshez #azenlekvarom Alkosd meg percek alatt a saját világodat, úgy lesz igazi azenlekvarom! ~2~ koronascukor.hu koronascukor 1,5 kg sárgabarack (mag nélkül) 50 dkg Koronás

Részletesebben

R eceptek, tippek lekvárkészítéshez

R eceptek, tippek lekvárkészítéshez R eceptek, tippek lekvárkészítéshez 1,5 kg sárgabarack (mag nélkül) 2 db vaníliarúd kikapart magjai 2 cm gyömbér reszelve Vaníliás-gyömbéres sárgabaracklekvár A gyömbér egzotikus íze miatt tökéletes ételek

Részletesebben

Gyártó: Golden Temple Natural Products GmbH Kehrwieder 8 D-20457 Hamburg

Gyártó: Golden Temple Natural Products GmbH Kehrwieder 8 D-20457 Hamburg Gyártó: Golden Temple Natural Products GmbH Kehrwieder 8 D-20457 Hamburg Magyarországon forgalmazza: Helios Bio-ker Bt. 1033 Budapest Szentendrei út 89-93. III/23 www.yogitea.eu www.heliosbio.hu YOGI TEA

Részletesebben

Használja egészséggel!

Használja egészséggel! Mindent eperrel! Receptsorozatunkkal segítséget szeretnénk adni a minden és ünnepnapok megédesítésére! Használja egészséggel! FONTOS!!! A shake-et mindig mixerrel vagy konyhai robotgéppel készítsük! Naponta

Részletesebben

Magyarországon forgalmazza: Helios Bio-ker Bt. 1033 Budapest Szentendrei út 89-93. III/23

Magyarországon forgalmazza: Helios Bio-ker Bt. 1033 Budapest Szentendrei út 89-93. III/23 Gyártó: Golden Temple Natural Products GmbH Kehrwieder 8 D-20457 Hamburg Magyarországon forgalmazza: Helios Bio-ker Bt. 1033 Budapest Szentendrei út 89-93. III/23 www.yogitea.eu www.heliosbio.hu YOGI TEA

Részletesebben

Közzétette: (https://www.flagmagazin.hu)

Közzétette:  (https://www.flagmagazin.hu) 2010 december 07. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Give 1/5 Give 2/5 Mérték Give 3/5 Give 4/5 Give 5/5 A karácsony és az utána következő napok okot adnak a bulizásra. A jeges bólék a hangulatot

Részletesebben

A bőséges folyadékfogyasztás szükségessége 2013.

A bőséges folyadékfogyasztás szükségessége 2013. A bőséges folyadékfogyasztás szükségessége 2013. Az éltető Kép beszúrásához kattintson az ikonra víz A napi folyadék szükséglet 2-2,5 l. A víz élettani szerepe a szervezetben összetett és sokrétű lehetővé

Részletesebben

Lekvár gyorsan, stílusosan

Lekvár gyorsan, stílusosan Lekvár gyorsan, stílusosan azenlekvarom.hu Nyereményjáték, receptek, tippek, ingyenesen letölthető alkalmazás és még sok meglepetés a legfinomabb lekvárokhoz! Az élet édesen teljes azenlekvarom.hu Nyerjen

Részletesebben

Karácsonyi italok. Hozzávalók: Elkészítés: Mézes tojás flip

Karácsonyi italok. Hozzávalók: Elkészítés: Mézes tojás flip Karácsonyi italok Likőrös-kávés forró csoki 1 dl tej (60 kcal) 3 kocka meggylikőrrel töltött csokoládé (kb. 2 dkg = 100 kcal) 1 csomag csokis cappucinopor (4 g = kb. 20 kcal) tejszínhab (1 evőkanál = kb.

Részletesebben

Szívmelengető italok téli időszakra marche-restaurants.com

Szívmelengető italok téli időszakra marche-restaurants.com HOT DRINKS Szívmelengető italok téli időszakra marche-restaurants.com Hazavinni & kipróbálni Aromás teák Narancs-menta-tea Hozzávalók 1 teáspohárhoz: V narancs 3-4 friss mentalevél 250 ml víz 1 ek mentaszirup

Részletesebben

h-artdirectors Koktélok csapvízbôl Újrahasznosított papír használatával is védjük vizeinket. www.vizmuvek.hu

h-artdirectors Koktélok csapvízbôl Újrahasznosított papír használatával is védjük vizeinket. www.vizmuvek.hu h-artdirectors Koktélok csapvízbôl Újrahasznosított papír használatával is védjük vizeinket. Tudta Ön, hogy a csapvíz egészséges? A víz a legfontosabb élelmiszerünk. A csapvíz a szervezet számára ideális

Részletesebben

A VÍZ AZ ÉLET FORRÁSA

A VÍZ AZ ÉLET FORRÁSA A VÍZ AZ ÉLET FORRÁSA www.evp.hu A víz az élet forrása: víz nélkül nincs, és nem is lehetséges egészséges élet. A víz lehetővé teszi a vérkeringést, segíti a sejtek működését és a test méregtelenítését,

Részletesebben

Egészséges ételek, életmódjához igazodva

Egészséges ételek, életmódjához igazodva 1 w 01/10 5299-Herbalife Formula 1 Shakes & Express Bar Gatefold ID: 5299-F1 Shakes & Exp Bar Gatefold_HU Egészséges ételek, életmódjához igazodva Formula 1 Shake a megfelelő testsúly-kontroll megoldás

Részletesebben

Szakmai beszámoló Mediterrán Nyíltnap

Szakmai beszámoló Mediterrán Nyíltnap Szakmai beszámoló Mediterrán Nyíltnap 2018. november 05. Eger, Vallon u. 2. Egri Balassi Bálint Általános Iskola Tinódi Sebestyén Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagiskolája. Rendezvény célja: - egészséges

Részletesebben

Gyümölcs minden alkalomra!

Gyümölcs minden alkalomra! Minden gyümölcsnek megvan a maga ideje A lekvárfôzés idôszaka hagyományosan a nyárhoz kötôdik. Ilyenkor megjelennek szemünk elôtt a hatalmas befôzô üstök, a rengeteg, magozásra váró gyümölcs, elôkerülnek

Részletesebben

Különböző szűrőbetét formulák, eltérő igényekhez!

Különböző szűrőbetét formulák, eltérő igényekhez! Különböző szűrőbetét formulák, eltérő igényekhez! (bi-flux szűrőbetét forma megegyező, de belső összetétel( formula ) változik a felhasználáshoz igazodva) Kávé&tea szűrőbetét Minerálbalance szűrőbetét

Részletesebben

ITALOK, SMOOTHIE-K & MÉG TÖBB RECEPTKÖNYV

ITALOK, SMOOTHIE-K & MÉG TÖBB RECEPTKÖNYV ITALOK, SMOOTHIE-K & MÉG TÖBB RECEPTKÖNYV CASO MIXER & FACSARÓ OLDAL TARTALOM GYÜMÖLCSÖS & SZAFTOS ZÖLDSÉG IMÁDÓK SMOOTHIE-K SORBET & JÉGKRÉM ELŐSZÓ Kedves Vásárló! Köszönjük, hogy CASO turmixot gyümölcscentrifugát

Részletesebben

Menüjavaslatok. Vacsorára

Menüjavaslatok. Vacsorára Menüjavaslatok Vacsorára Főtt tojás Főtt tojás 4 db tojás 1000 g friss spenót 300 ml 10%-os tejszín 60 g liszt 30 ml napraforgó olaj 4 gerezd fokhagyma 5 g petrezselyemzöld 2 g őrölt bors 1 l víz 1 db

Részletesebben

A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja

A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja Formula 1 Shake Formula 2 Multivitaminkomplex Rost tabletta Herbalife Formula 1 shake - egészséges étkezés Az ízletes Formula 1 shake finom, könnyen elkészíthető egészséges

Részletesebben

Minden, ami csokis! 2.rész

Minden, ami csokis! 2.rész 2.rész Receptsorozatunkkal segítséget szeretnénk adni a minden és ünnepnapok megédesítésére! Használja egészséggel! További megjelent gyűjteményünk: Csokis álmok Vaniliás finomságok Trópusi ízek Ünnepi

Részletesebben

Előnye: magnézium pótlás az aktív életet élőknek, sportolóknak. + Mg ionokat adagol a szűrt vízbe

Előnye: magnézium pótlás az aktív életet élőknek, sportolóknak. + Mg ionokat adagol a szűrt vízbe *Ezek a márkák harmadik személy tulajdonában vannak, akik semmilyen módon nem kapcsolódnak a LAICA SPA-hoz, vagy a Siko&Co. Kft -hez. Kizárólag a beazonosíthatóság érdekében szerepelnek. Előnye: magnézium

Részletesebben

FRISS ITALOK. Hazavinni & felfrissülni. Pezsgő szomjoltók házilag. A Marché éttermek teljes listáját itt találja: marche-restaurants.

FRISS ITALOK. Hazavinni & felfrissülni. Pezsgő szomjoltók házilag. A Marché éttermek teljes listáját itt találja: marche-restaurants. Frissesség MAGYARORSZÁGON A Marché éttermek teljes listáját itt találja: marche-restaurants.com MOSONMAGYARÓVÁR ÉSZAK/DÉL ALACSKA ÉSZAK/DÉL BALATONLELLE ÉSZAK/DÉL FRISS ITALOK Pezsgő szomjoltók házilag

Részletesebben

Úszó sportolók táplálkozása

Úszó sportolók táplálkozása Úszó sportolók táplálkozása 11-16 éves úszók részére Győr, 2017. október 30. Börzsei Cecília / Dietetikus A sporttáplálkozás célja A terhelhetőség optimalizálása Gyors kifáradás elkerülése Gyors regeneráció

Részletesebben

www.tantaki.hu Oldal 1

www.tantaki.hu Oldal 1 www.tantaki.hu Oldal 1 Problémacsillapító szülőknek Hogyan legyen kevesebb gondom a gyermekemmel? Nagy Erika, 2012 Minden jog fenntartva! Jelen kiadványban közölt írások a szerzői jogról szóló 1999. évi

Részletesebben

Gomba- és salátavariációk. a ajánlásával

Gomba- és salátavariációk. a ajánlásával Gomba- és salátavariációk a ajánlásával Garnélás gombasaláta 1000 g Bio-Fungi 500 g tisztított garnélarák 1 db közepes méretű ananász 1 csokor koriander 2-3 db citrom leve 2-3 gerezd fokhagyma olívaolaj,

Részletesebben

RECEPTEK KERTI PARTIKHOZ

RECEPTEK KERTI PARTIKHOZ RECEPTEK KERTI PARTIKHOZ 2016 GREFAU WEBÁRUHÁZ Tartalomjegyzék Bográcsban... 2 Pincepörkölt... 2 Borsópörkölt bográcsban... 3 Harcsa pörkölt... 4 Grillezve... 5 Grillezett padlizsán... 5 Grillezett gomba...

Részletesebben

Teával a hurkák ellen

Teával a hurkák ellen Teával a hurkák ellen A fűszeres, illatos teakeverékek csökkentik az étvágyat, felpörgetik az anyagcserét és méregtelenítenek A tea fogyasztásától a kötőszövetek is feszesebbé válnak, a bőr tisztább és

Részletesebben

9 tipp fejfájás ellen

9 tipp fejfájás ellen 9 tipp fejfájás ellen Lüktet a halántékod, és úgy érzed, pillanatokon belül szétrobban a fejed. Azonnal kell val Ki gondolná, hogy az emberek 80%-a szenved időről időre fejfájástól, ráadásul a nők jóval

Részletesebben

11. 1. Italok 11. 2. Higiéniai termékek

11. 1. Italok 11. 2. Higiéniai termékek 11. 1. Italok 11. 2. Higiéniai termékek Konyha és üzemeltetés 11 Konyhai és üzemeltetési KiegészítőK I Italok Ásványvíz TheodóRa frissítő, kellemes ízű, természetes ásványvíz Üdítő coca-cola, FaNTa frissítő,

Részletesebben

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014 Oktatási anyag, oktatási segédlet az egészséges étkezési szokásokat érintő ismeretek fejlesztése és azok gyakorlati alkalmazása érdekében 2. osztályos tanulók részére I. félév 2. óra Készült az Európai

Részletesebben

Miért a LAICA vízszűrőt válaszd?

Miért a LAICA vízszűrőt válaszd? Miért a LAICA vízszűrőt válaszd? Ízletes : a csapvízzel történő összehasonlításokban rendre a Laica Mineralbalance(Mb), ill. Magneziumactive (Mg)szűrőbetétek által kezelt vizet tartják finomabbnak a fogyasztók.

Részletesebben

Állóképességi sportolók táplálkozása

Állóképességi sportolók táplálkozása Állóképességi sportolók táplálkozása Zentai Andrea Budapest, 2017.06.15., Sporttáplálkozás - Edző továbbképző konferencia Főbb táplálkozási hibák Kevés folyadék fogyasztás Nem megfelelő a napi étkezések

Részletesebben

Életünk és a víz. Kiss Miklós www.vizinform.hu. Kiss Miklós 1

Életünk és a víz. Kiss Miklós www.vizinform.hu. Kiss Miklós 1 Életünk és a víz Kiss Miklós www.vizinform.hu Kiss Miklós 1 Víz,ha csak életünkhöz lenne szükséges rádde magad vagy az élet! Nincs arra szó, mily fenséges enyhülést ad csodás üdeséged. Hajdan volt erőnk,

Részletesebben

MedWay Diet Shake variációk: ötletek saját ízkombinációkra

MedWay Diet Shake variációk: ötletek saját ízkombinációkra MedWay Diet Shake variációk: ötletek saját ízkombinációkra Ha vágysz a változatosságra, mutatok néhány lehetőséget, amivel új ízt alkothatsz. Próbálj ki minél többet! Így készítsd el a saját ízkombinációd

Részletesebben

Boróka konyhája. Saláták. Citromfüves aromás vitaminos saláta. Kapros cukkíni saláta

Boróka konyhája. Saláták. Citromfüves aromás vitaminos saláta. Kapros cukkíni saláta Boróka konyhája Saláták... 1 Citromfüves aromás vitaminos saláta... 1 Kapros cukkíni saláta... 1 Joghurtos, zelleres, kapros káposzta saláta... 2 Bazsalikomos tofu saláta... 2 Áfonyasaláta... 3 Tárkonyos

Részletesebben

Egészséges táplálkozás. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde

Egészséges táplálkozás. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Egészséges táplálkozás Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Szívbarát szivárvány Értelmezési példa A lényeg, hogy húsfélékből napi 2-3 egységet javasolt fogyasztani. 1 egységnyi mennyiségek: 5-10

Részletesebben

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014 Oktatási anyag, oktatási segédlet az egészséges étkezési szokásokat érintő ismeretek fejlesztése és azok gyakorlati alkalmazása érdekében 5. osztályos tanulók részére I. félév 2. óra Készült az Európai

Részletesebben

Hogyan táplt. plálkozzunk lkozzunk. Parnicsán Kinga dietetikus

Hogyan táplt. plálkozzunk lkozzunk. Parnicsán Kinga dietetikus Hogyan táplt plálkozzunk lkozzunk egészs szségesen? Parnicsán Kinga dietetikus A táplálkozás jelentősége Táplálkozás: Az anyagcseréhez szükséges anyagok bevitele a szervezetbe. A táplálkozás célja: - energia

Részletesebben

IceCenter Budapest. Dr Géczi Gábor

IceCenter Budapest. Dr Géczi Gábor IceCenter Budapest Dr Géczi Gábor A jégkorongozó céljai Minél jobb játékos legyen Válogatottság NHL? Edzésen való teljesítés Mérkőzésen való teljesítés Mindez nem olyan hatékony, ha nem fordít kellő figyelmet

Részletesebben

MARTON MELINDA. 5 perces desszertek. 5+1 gluténmentes recept teljes értékű növényi alapanyagokból.

MARTON MELINDA. 5 perces desszertek. 5+1 gluténmentes recept teljes értékű növényi alapanyagokból. MARTON MELINDA 5 perces desszertek 5+1 gluténmentes recept teljes értékű növényi alapanyagokból www.testtudatos-taplalkozas.hu 1 A szerzőről Marton Melinda tudományos kutató, a helyes ételtársítás és a

Részletesebben

Törtcsokoládés muffin

Törtcsokoládés muffin Törtcsokoládés muffin 300 g fi nomliszt, 3 és fél kk sütôporral elkeverve 55 g porcukor 190 g fehércsokoládé, darabokra vágva 100 g tört grillázsos csokoládé 1 tojás, könnyedén felverve 60 g olvasztott

Részletesebben

ProMinent a családokért Intelligens megoldások a háztartási vízkezelésben

ProMinent a családokért Intelligens megoldások a háztartási vízkezelésben ProMinent a családokért Intelligens megoldások a háztartási vízkezelésben Miért van szüksége lágy vízre? Színtiszta víz Az ivóvízbôl kiváló vízkô lerakódik és károsítja a csapokat és Ha családjának olyan

Részletesebben

Nyári Gyümölcsös Smoothie Receptek

Nyári Gyümölcsös Smoothie Receptek Nyári Gyümölcsös Smoothie Receptek Összeállította: Szűcs Szilvia Mi is az a Smoothie? A Smoothie gyümölcsből vagy zöldségből pépesítés és némi hígítás után létrejött krémes ital, melyet fogyaszthatjuk

Részletesebben

KÁVÉK. Az espressohoz képest rövidebb ital, melynek íze intenzívebb, kevesebb vízzel készül. Mennyisége: 20 ml

KÁVÉK. Az espressohoz képest rövidebb ital, melynek íze intenzívebb, kevesebb vízzel készül. Mennyisége: 20 ml KÁVÉK Ristretto Az espressohoz képest rövidebb ital, melynek íze intenzívebb, kevesebb vízzel készül. Mennyisége: 20 ml Espresso A legtöbb kávés ital alapját 7 gramm kávéból készítjük, mely tradicionális

Részletesebben

MULTIVITAMINOS csokoládészelet

MULTIVITAMINOS csokoládészelet www.upperbars.hu MULTIVITAMINOS Az UpperBars-nál megalkottunk egy vitaminokban, ásványi anyagokban és növényi kivonatokban gazdag szeletes csokoládé termékcsaládot, amely egyedülálló kezdeményezés Európában!

Részletesebben

WILD HIBISCUS ROYALE

WILD HIBISCUS ROYALE WILD HIBISCUS ROYALE Vad Hibiszkuszvirág ¼ rész natural rózsavíz 2/3 rész vadhibiscus szirup Menta Pezsg El ször mentaleveleket tegyél a pezsg spohárba, majd helyezd el a pohár alján a vadhibiscus-t. Ezután

Részletesebben

Minden, ami csokis! Receptsorozatunkkal segítséget szeretnénk adni a minden és ünnepnapok megédesítésére! Használja egészséggel!

Minden, ami csokis! Receptsorozatunkkal segítséget szeretnénk adni a minden és ünnepnapok megédesítésére! Használja egészséggel! Receptsorozatunkkal segítséget szeretnénk adni a minden és ünnepnapok megédesítésére! Használja egészséggel! További megjelent gyűjteményünk: Csokis álmok Vaniliás finomságok Trópusi ízek Ünnepi meglepetések

Részletesebben

SLOW JUICER 200W FÉM ZC258D38

SLOW JUICER 200W FÉM ZC258D38 SLOW JUICER 200W FÉM ZC258D38 Készítsen akár kétszer több gyümölcslevet, növelje negyedével az energiaszintjét, és érezze magát kétszer fiatalabbnak a koránál * Friss és ízletes gyümölcslevek! A maximális

Részletesebben

Iratjel: OrvosiKamara

Iratjel: OrvosiKamara 39./1 39./2 39./3 39./4 39./5 39./6 39./7 39./8 39./9 39./10 39./11 39./12 Na K 39./13 Na K 39./14 Na K 39./15 39./16 39./17 39./18 * A vérbe került mérgező többletkálium káros hatását ezekkel lehet csökkenteni!

Részletesebben

SMART DIET. Táplálkozási kézikönyv

SMART DIET. Táplálkozási kézikönyv SMART DIET Táplálkozási kézikönyv A Smart Diet diéta segítségével elégetheti a különböző területekről a zsírpárnákat, különösen a hasról, lábakról, és a karokról. Többféle diéta létezik. Vannak szétválasztó

Részletesebben

VIII. TOLLFORGATÓ TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY SZÖVEGÉRTÉS 3.OSZTÁLY

VIII. TOLLFORGATÓ TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY SZÖVEGÉRTÉS 3.OSZTÁLY Monorierdei Fekete István Általános Iskola 2213 Monorierdő, Szabadság u. 43. Tel./Fax: 06-29-419-113 www.fekete-merdo.sulinet.hu VIII. TOLLFORGATÓ 2. forduló VIII. TOLLFORGATÓ TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY SZÖVEGÉRTÉS

Részletesebben

Gyümölcsös kalandozások a világ körül

Gyümölcsös kalandozások a világ körül A legjobb recept: Gyümölcsös kalandozások a világ körül A minôség a legjobb recept. 35. számú receptgyûjtemény Befozes_receptfuzet_35-oldal.indd 1 29.5.2008 15:29:52 Befozes_receptfuzet_35-oldal.indd 2

Részletesebben

1. Figuactiv Levesek és Shake-ek

1. Figuactiv Levesek és Shake-ek 1. Figuactiv Levesek és Shake-ek Ajánlott napi fogyasztás: A diéta program során a kívánt eredmény elérése érdekében a napi 3 fő étkezésünk közül kettőt Figuactiv Levesre és/vagy Shake-re kell cserélnünk.

Részletesebben

legjobb receptjeim az Ételaprító Mixer-hez

legjobb receptjeim az Ételaprító Mixer-hez legjobb receptjeim az Ételaprító Mixer-hez Legjobb receptjeim az ÉTELAPRÍTÓ Mixer-hez Rövidítések cl = centiliter cm = centiméter ek = evkanál F = fehérje g = gramm kcal = kilokalória kg = kilogramm kj

Részletesebben

GILLER AKUPUNKTÚRA. Diétás napló. GillerAkupunktura_DIETASNAPLO_3V_210X120mm_5mmkifuto.indd 1 2013.02.27. 0:26:12

GILLER AKUPUNKTÚRA. Diétás napló. GillerAkupunktura_DIETASNAPLO_3V_210X120mm_5mmkifuto.indd 1 2013.02.27. 0:26:12 GILLER AKUPUNKTÚRA Diétás napló GillerAkupunktura_DIETASNAPLO_3V_210X120mm_5mmkifuto.indd 1 2013.02.27. 0:26:12 GillerAkupunktura_DIETASNAPLO_3V_210X120mm_5mmkifuto.indd 2 2013.02.27. 0:26:12 GillerAkupunktura_DIETASNAPLO_3V_210X120mm_5mmkifuto.indd

Részletesebben

Krónikus veseelégtelenség ( urémia ) étrendi kezelése

Krónikus veseelégtelenség ( urémia ) étrendi kezelése Krónikus veseelégtelenség ( urémia ) étrendi kezelése Krónikus veseelégtelenségben szenved beteg szérumjának kreatinin szintje magas, s ha napi 50-60 g fehérjét kap úgy állapota lassan tovább romlik. Ha

Részletesebben

VIII. TOLLFORGATÓ TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY SZÖVEGÉRTÉS 4.OSZTÁLY

VIII. TOLLFORGATÓ TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY SZÖVEGÉRTÉS 4.OSZTÁLY Monorierdei Fekete István Általános Iskola 221 Monorierdő, Szabadság u. 4. Tel./Fax: 06-29-419-11 www.fekete-merdo.sulinet.hu VIII. TOLLFORGATÓ 2. forduló VIII. TOLLFORGATÓ TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY SZÖVEGÉRTÉS

Részletesebben

14 különleges forralt bor recept karácsonyra

14 különleges forralt bor recept karácsonyra 14 különleges forralt bor recept karácsonyra Forrósítsd fel a téli estéket egy különleges ünnepi forralt borral! A következőkben néhány mennyei receptet mutatunk be, különleges fűszerekkel. Hagyományos

Részletesebben

receptfüzet Legyen vonzóbb, mint valaha A recept egyszerû!

receptfüzet Legyen vonzóbb, mint valaha A recept egyszerû! Legyen vonzóbb, mint valaha A recept egyszerû! Kövesse a Wellness by Oriflame 3 lépésbõl álló ajánlását, így gyorsan csökkentheti a testsúlyát és hatékonyan meg is tarthatja azt. 1 Igyon egy pohár turmixot

Részletesebben

GYÜMÖLCSTURMIX KÉSZÍTO RECEPTFÜZET

GYÜMÖLCSTURMIX KÉSZÍTO RECEPTFÜZET GYÜMÖLCSTURMIX KÉSZÍTO RECEPTFÜZET Turmixolási tippek - Többször rövid ideig, kb. 1 másodpercig turmixolja. Ezután a kívánt sűrűségtől függően többször kb. 15 másodpercig, kb. 2 másodperces szünetekkel

Részletesebben

Nyár tele élményekkel!

Nyár tele élményekkel! Nyár tele élményekkel! #Over150fragrances Nyári nyalánkságok csak az Aurile-lal! Keverd, turmixold A hatás ínycsiklandó lesz 1 Aurile Vanilla kávé eperrel Aurile Vanilla kávé (2 kiskanál 150 ml vízhez)

Részletesebben

1. oldal TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B Hírlevél. Hogyan étkezzünk egészségesebben?

1. oldal TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B Hírlevél. Hogyan étkezzünk egészségesebben? 1. oldal TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B-2012-0037 Hírlevél Hogyan étkezzünk egészségesebben? Kiadó: Gönc Város Önkormányzata Abaúj-Hegyköz Egészségfejlesztési Iroda Telefon: +36 46 588 058 Web: www.goncefi.hu EGÉSZSÉGES

Részletesebben

A nyár üde színei. Hírek az éléskamrából... Támogatjuk a családot. www.befozok.hu. A minôség a legjobb recept.

A nyár üde színei. Hírek az éléskamrából... Támogatjuk a családot. www.befozok.hu. A minôség a legjobb recept. Hírek az éléskamrából... Hogyan kerül az édes kajszibarack a gyümölcsfáról a vajas kiflire? Erre és még sok hasonló befőzéssel kapcsolatos kérdésre találja meg a választ, ha a www.befozok.hu oldalon böngészik.

Részletesebben

kincsek Értékes Újdonság! Fedezze fel a befőzés világát! A minőség a legjobb recept. A minőség a legjobb recept. 58. számú receptgyűjtemény

kincsek Értékes Újdonság! Fedezze fel a befőzés világát! A minőség a legjobb recept. A minőség a legjobb recept. 58. számú receptgyűjtemény Újdonság! A Dr. Oetker egyedülálló újdonságával, a Sütésálló Dzsemfix segítségével gyorsan, friss vagy fagyasztott gyümölcsből készíthetünk sűrű, sütésálló lekvárt. 600 g eper, sárgabarack vagy szilva

Részletesebben

A Lipton Teaintézetről. A Lipton Teaintézet küldetése a tudatos teafogyasztás folyamatos népszerűsítése, és a

A Lipton Teaintézetről. A Lipton Teaintézet küldetése a tudatos teafogyasztás folyamatos népszerűsítése, és a Sir Thomas Lipton neve mára egyet jelent a modern európai teázás megteremtésével. 1871-ben a skóciai Glasgowban nyitotta első boltját, 21 esztendős korában. 1890-ben vitorlát bontott és Ceylon felé véve

Részletesebben

CB2200 MIXER FŐZŐ FUNKCIÓVAL RECEPTKÖNYV

CB2200 MIXER FŐZŐ FUNKCIÓVAL RECEPTKÖNYV CB2200 MIXER FŐZŐ FUNKCIÓVAL RECEPTKÖNYV TURMIX CB2200 FŐZŐ FUNKCIÓVAL OLDAL TARTALOM 6-17 LEVESEK 18-25 SZÓSZOK & PESZTOK 26-27 GUACAMOLE & LEKVÁR ELŐSZÓ FUNKCIÓK Kedves vásárló! Köszönjük, hogy a CB2200-as

Részletesebben

Párolótál mikrohullámú sütőhöz

Párolótál mikrohullámú sütőhöz Párolótál mikrohullámú sütőhöz hu Használati útmutató és receptek 94497AB1X1IX 2018-07 Kedves Vásárlónk! A párolótálban gyorsan, egészséges és zsírszegény módon készítheti el az ételeket a mikrohullámú

Részletesebben

Pálcikás jégkrémkészítő

Pálcikás jégkrémkészítő Pálcikás jégkrémkészítő Termékismertető és receptek Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 69648AS2X5III Kedves Vásárlónk! A szilikonformák segítségével egy szempillantás alatt frissítő pálcikás jégkrémet készíthet.

Részletesebben

Háztartási praktikák, receptek

Háztartási praktikák, receptek Háztartási praktikák, receptek 1. Fertőtlenítő felülettisztító spray 100 ml desztilláltvíz 100 ml alcohol vagy vodka 50 ml ecet 30 csepp illóolaj (levendula, citrom, narancs, oregano, fenyő, rozmaring)

Részletesebben

PIMAG SPORTKULACS TISZTA. KÖRNYEZETBARÁT. PRAKTIKUS. HUN

PIMAG SPORTKULACS TISZTA. KÖRNYEZETBARÁT. PRAKTIKUS. HUN PIMAG SPORTKULACS TISZTA. KÖRNYEZETBARÁT. PRAKTIKUS. HUN Gazdaságos alternatívája a palackozott víznek. A Nikken nemzetközileg elismert korszerű háztartási szűrőrendszere, ami a csapvizet finom ízű, szűrt

Részletesebben

7 recept az egészségért

7 recept az egészségért 7 recept az egészségért Készítette: Martincsevicsné Jenei Gizella Rólad Szeretettel üdvözöllek! Martincsevicsné Jenei Gizella vagyok, egészségőr, hidegen sajtolt olajok szakértője, egy 3 éves és egy 6

Részletesebben

Gyümolcsok... üz enete

Gyümolcsok... üz enete Fedezze fel a befőzés világát! További izgalmas lekvár, dzsem és befőtt receptekért, dekorációs ötletekért és letölthető címkékért látogasson el a www.befozok.hu oldalra. Fedezze fel velünk az otthoni

Részletesebben

Táplálkozási tanácsok gyomorgyűrű beültetést követően

Táplálkozási tanácsok gyomorgyűrű beültetést követően Táplálkozási tanácsok gyomorgyűrű beültetést követően Műtétet követő 1. nap: TEA ÉS VÍZ Igyon lassan, kis kortyokban Várjon 1-2 percet a kortyok között; Egyszerre soha ne igyon többet 1 dlnél Csakis szénsavmentes

Részletesebben

Hamánek bébiételek: Gondoskodás minden kanálban

Hamánek bébiételek: Gondoskodás minden kanálban trnd Projektmenetrend Hamánek bébiételek: Gondoskodás minden kanálban trnd Projekt a Projektblogon: www.trnd.hu/hamanek-bebietelek trnd kapcsolattartód: nykki@trnd.hu Szeretnénk 1. Próbáld ki.... 500 magyarországi

Részletesebben

Mennyei datolyavajas praliné mogyorós csokival

Mennyei datolyavajas praliné mogyorós csokival Tartalomjegyzék Mennyei datolyavajas praliné mogyorós csokival Csokis-málnás nyers muffin Nyers csoki bon-bon Narancsos brownie szaloncukor Fahéjas-szilvás zselés szaloncukor Mézeskalács szaloncukor Mennyei

Részletesebben

Mámorító fűnyírás Közzétéve itt: magyarmezogazdasag.hu az Agrárhírportál (

Mámorító fűnyírás Közzétéve itt: magyarmezogazdasag.hu az Agrárhírportál ( Ritkán jut az emberek eszébe, hogy egy kellemes illat segíthet az ellazulásban. Most nem a parfümök permetezéséről, vagy a mesterséges illatforrásokról van szó. Egy egészséges, egyszerű és kellemes módszer

Részletesebben

2. A minőség mindenek felett

2. A minőség mindenek felett Minden családban nagy fejtörést okoz az ünnepi menü. A főzés és az előkészítés meghitt hangulata csak a reklámokban köszön vissza, a valóságban a háziasszonyok sokszor túlvásárolják magukat, nem hagynak

Részletesebben

A DIÉTÁS ÉTKEZTETÉS FELADATAI, LEHETŐSÉGEI (OLCSÓN, EGÉSZSÉGESET)

A DIÉTÁS ÉTKEZTETÉS FELADATAI, LEHETŐSÉGEI (OLCSÓN, EGÉSZSÉGESET) A DIÉTÁS ÉTKEZTETÉS FELADATAI, LEHETŐSÉGEI (OLCSÓN, EGÉSZSÉGESET) SZALAYNÉ KÓNYA ZSUZSA Debreceni Egyetem Klinikai Központ Vezető Dietetikus és Élelmiszeripari mérnök Egészséges alapanyagok egészséges

Részletesebben

Energiafelhasználás. Ház energiagazdálkodása

Energiafelhasználás. Ház energiagazdálkodása Mit tehetünk? Energiafelhasználás Ház energiagazdálkodása A mi éghajlati adottságaink mellett a háztartási energiafelhasználás döntő hányadát a téli fűtés teszi ki. Költségek befolyásoló tényezői: - Kinti

Részletesebben

Mosogatógép öblítő. Újdonságok FM GROUP FOR HOME 2013 ősz KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

Mosogatógép öblítő. Újdonságok FM GROUP FOR HOME 2013 ősz KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK Mosogatógép öblítő Mi a mosogatógép öblítő használatának módja? Az öblítőt csak mosogatógéppel használjuk. Mire használjuk az öblítőt? Az öblítő többrétűen dolgozik. A tisztított felület csíkmentesen szárad,

Részletesebben

Derelyeformázó. Használati útmutató és receptek.

Derelyeformázó. Használati útmutató és receptek. Derelyeformázó hu Használati útmutató és receptek www.tchibo.hu/utmutatok Fontos tudnivalók Tisztítsa meg a formákat az első használat előtt és minden használat után meleg vízzel és kevés mosogatószerrel.

Részletesebben

Sporttáplálkozás. Készítette: Honti Péter dietetikus. 2015. július

Sporttáplálkozás. Készítette: Honti Péter dietetikus. 2015. július Sporttáplálkozás Készítette: Honti Péter dietetikus 2015. július Az egészséges ember számára megfogalmazott táplálkozási ajánlások érvényesek a különböző sporttevékenységet végzők számára is. Kiegyensúlyozott

Részletesebben

Gara Cukrászda árlista

Gara Cukrászda árlista Kálvin téri üzletünk Debrecen, Kálvin tér 6. Telefon: 52/530-460, 52/311-618 Gara Cukrászda árlista Almás Krémes Anyósnyelv Áfonyahercegnő szelet Barackos Charlotte Szelet Bounty szelet Cardinális (lekváros,

Részletesebben

II. félév 1. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014

II. félév 1. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014 Oktatási anyag, oktatási segédlet az egészséges étkezési szokásokat érintő ismeretek fejlesztése és azok gyakorlati alkalmazása érdekében 2. osztályos tanulók részére II. félév 1. óra Készült az Európai

Részletesebben

1. Szerinted mit tehetünk azért, hogy egészségesek legyünk?

1. Szerinted mit tehetünk azért, hogy egészségesek legyünk? Téma 1: Egészséges test 1. Szerinted mit tehetünk azért, hogy egészségesek legyünk? 2. Mik az egészséges ember jellemzői? A, egészséges csontok, izmok B, elvékonyodott haj, töredezett körmök C, Betegség

Részletesebben

M esés. befôzés. Nyerô befôzés FODÍJ. A Dr. Oetker Befőzőszerekkel most nyerhet! Exkluzív, 2 személyes gasztro-utazás Toszkánába, Heti nyeremények:

M esés. befôzés. Nyerô befôzés FODÍJ. A Dr. Oetker Befőzőszerekkel most nyerhet! Exkluzív, 2 személyes gasztro-utazás Toszkánába, Heti nyeremények: DR. OETKER BEFŐZŐSZEREK - NYEREMÉNYJÁTÉK Nyerô befôzés A Dr. Oetker Befőzőszerekkel most nyerhet! Vásároljon Dr. Oetker Befőzőszereket (Dzsemfixek, Befőzőcukrok, Befőtt tartósító, Tartósítószer, Citromsav),

Részletesebben

Ételek Giga szendvicsek (szénhidrát és vitamin forrás 27 cm-es bagettből)

Ételek Giga szendvicsek (szénhidrát és vitamin forrás 27 cm-es bagettből) Ételek Giga szendvicsek (szénhidrát és vitamin forrás 27 cm-es bagettből) Gurulós szendvics (pesztos öntettel előlocsolt, friss paradicsommal és mozarella sajttal, színes borssal) 900,-Ft. Tekerős szendvics

Részletesebben

AZ RO (fordított ozmózis) víztisztítóinkról általánosságban

AZ RO (fordított ozmózis) víztisztítóinkról általánosságban AZ RO (fordított ozmózis) víztisztítóinkról általánosságban A fordított ozmózis technológiával működő VÍZTISZTÍTÓK, a mosogatópultba könnyen beépíthetőek, használatuk kényelmes, mert a normál ivóvízhálózatra

Részletesebben

II. félév 1. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014

II. félév 1. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014 Oktatási anyag, oktatási segédlet az egészséges étkezési szokásokat érintő ismeretek fejlesztése és azok gyakorlati alkalmazása érdekében 5. osztályos tanulók részére II. félév 1. óra Készült az Európai

Részletesebben

Egy még hatékonyabb búzafűlé kúra érdekében

Egy még hatékonyabb búzafűlé kúra érdekében Egy még hatékonyabb búzafűlé kúra érdekében Olvassa figyelmesen az alábbi tanácsaimat! Emlékszik arra, hogy mit is javasoltam Önnek annak idején, amikor elkezdte a búzafűlé kúrát? Lehet, hogy már el is

Részletesebben

Szilikon zacskók. Termékismertető

Szilikon zacskók. Termékismertető Szilikon zacskók hu Termékismertető Kedves Vásárlónk! Új szilikon zacskói nemcsak élelmiszerek frissen tartására, lefagyasztására vagy pácolására alkalmasak, hanem akár melegítéshez és ételkészítéshez

Részletesebben

kedvező adottságok, de csökkenő termelés kemény korlátok között: időjárás, import, botrányok, feketegazdaság, A zöldség- és gyümölcsszektor - Termelés

kedvező adottságok, de csökkenő termelés kemény korlátok között: időjárás, import, botrányok, feketegazdaság, A zöldség- és gyümölcsszektor - Termelés GfK Custom Research A friss zöldség, gyümölcs vásárlások GfK Hungária / Sánta Zoltán OMÉK 2011 A zöldség- és gyümölcsszektor - Termelés kedvező adottságok, de csökkenő termelés 2 kemény korlátok között:

Részletesebben

www.coolfoodplanet.org www.efad.org coolf et.org www.eufic.org

www.coolfoodplanet.org www.efad.org coolf et.org www.eufic.org g olf or w. coo n lf o o d p l a et. g or co w w et. ww w.efa d.o.eufic.org w ww rg Emlékszel arra, amikor biciklizni tanultál? A legfontosabb az volt, hogy jól megtaláld az egyensúlyt. Amikor már tudtál

Részletesebben

II. félév, 2 óra. Készült az Európai unió finanszírozásával megvalósuló iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014

II. félév, 2 óra. Készült az Európai unió finanszírozásával megvalósuló iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014 Oktatási anyag, oktatási segédlet az egészséges étkezési szokásokat érintő ismeretek fejlesztése és azok gyakorlati alkalmazása érdekében 1. osztályos tanulók részére II. félév, 2 óra Készült az Európai

Részletesebben

Gyümolcsre.. hangolva

Gyümolcsre.. hangolva Fedezz e fel a b e foz,, és világát! További izgalmas lekvár, dzsem és befőtt receptekért, dekorációs ötletekért és letölthető címkékért látogasson el a www.befozok.hu oldalra. Fedezze fel velünk az otthoni

Részletesebben

FAGYLALT KATALÓGUS. cukrász, sütőipari, gasztronómiai nagykereskedés

FAGYLALT KATALÓGUS. cukrász, sütőipari, gasztronómiai nagykereskedés FAGYLALT KATALÓGUS cukrász, sütőipari, gasztronómiai nagykereskedés Érezze Olaszország ízét a Pernigotti fagylaltokkal! Az olasz Pernigotti céget 1860-ban egy piemonti városban, Novi Ligure-ben alapították.

Részletesebben